miercuri, 11 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #45

Retete pentru Craciun:

Carnaciori cu dovlecei la gratar

21 July 2013
Carnaciori_cu_dovlecei_la_gratarCarnaciori cu dovlecei la gratar din: carnaciori, dovlecei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 carnaciori egali ca marime 4 dovlecei 2 linguri ulei de masline 1 linguri cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi uleiul cu sare, cimbru şi piper. Tăiaţi dovleceii în felii, pe lungime şi ungeţi fiecare felie, pe…
Read more »





Tarta cu coacaze si bezea

21 July 2013
Tarta_cu_coacaze_si_bezeaTarta cu coacaze si bezea din: faina, budinca de vanilie, sare, unt, smantana, albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, coacaze rosii. Ingrediente: 200 g  faina 55 g praf de budinca de vanilie 1 praf de sare 170 g unt 130 ml smantana 3 albusuri cateva picaturi suc de lamaie 80 g zahar pudra 350 g…
Read more »





Medalion de vita cu porumb si cartofi copti

21 July 2013
Medalion_de_vita_cu_porumb_si_cartofi_coptMedalion de vita cu porumb si cartofi copti din: cartofi, medalion de vita, porumb, unt, ulei de masline, vin, cuisoare, foi de dafin, ceapa, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 4 medalioane de vita 4 stiuleti de porumb 4 lingurita unt 2 lingurite ulei de masline 500 ml vin alb 2 cuisoare 2 foi…
Read more »





Sos de coacaze cu vin de Porto

21 July 2013
Sos_de_coacaze_cu_vin_de_PortoSos de coacaze cu vin de porto din: coacaze rosii, coacaze negre, zahar fin, apa, otet de vin rosu, vin de port. Coacăzele sunt fructele roşii sau negre ale arbustului Ribes, originar din nordul Europei şi Asia. Proprietăţile medicinale ale plantei au fost descrise în numeroase tratate, de-a lungul timpului. Sucul fiert cu zahăr ameliorează…
Read more »





Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar

21 July 2013
Pui_cu_ardei_usturoi_si_vin_la_gratarPui cu ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute, usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras verde 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 1 lamaie 150 ml vin alb de Porto 50 ml coniac 50 ml…
Read more »





Reteta zilei: Scoici invelite in prosciutto

21 July 2013
Scoici_invelite_in_prosciuttoScoici invelite in prosciutto din: scoici, prosciutto, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 1/2 kg scoici Prosciutto feliat Sare Piper negru proaspat macinat Ulei de masline     Mod de preparare: Puneti scoicile intr-un castron. Stropiti cu ulei de masline, apoi se presara cu sare si piper negru. Amestecati bine. Inveliti scoicile in prosciutto.…
Read more »





Corabioare de dovlecei cu legume si sunca

21 July 2013
Corabioare_de_dovlecei_cu_legume_si_suncaCorabioare de dovlecei cu legume si sunca din: dovlecei, ciuperci, praz, telina, morcovi, sunca, unt, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 6 dovlecei mici (a circa 125 g) 180 g ciuperci champignon 200 g praz 150 g telina 200 g morcovi 200 g sunca 3 linguri unt 6 fire de patrunjel 3 linguri ulei de masline…
Read more »





Frigarui de oaie cu legume

21 July 2013
Frigarui_de_oaie_cu_legumeFrigarui de oaie cu legume din: pulpa de oaie, ceapa, telina, morcov, rosii, fasole verde, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa de oaie 2 cepe mici 1 telina mica 1 morcov 3 rosii 200 g fasole verde 100 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe…
Read more »





Musaca de dovlecei cu carne de berbecut

21 July 2013
Musaca_de_dovlecei_cu_carne_de_berbecutMusaca de dovlecei cu carne de berbecut din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata de berbecut, scortisoara, oregano, sare, piper, orez, supa, unt, faina, lapte, oua, nucsoara, cascaval. Ingrediente: 850 g dovlecei 1 ceapa 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline 400 g carne tocata de berbecut  (pulpe de berbecut sau…
Read more »





Muschiulet de porc cu salata verde

21 July 2013
Muschiulet_de_porc_cu_salata_verdeMuschiulet de porc cu salata verde din: muschiulet de porc, usturoi, slaninuta, morcov, salata verde, ceapa, rosii, patrunjel verde. Ingrediente: 1 muschiulet de porc mai mare-bucata intreaga 2 catei de usturoi 50 g slaninuta 1 morcov 1 salata verde mai mare 2 cepe 2 rosii 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Cureti muschiuletul…
Read more »





Rulouri de dovlecei

21 July 2013
Rulouri_de_dovleceiRulouri de dovlecei din: orez integral, sare, dovlecei, ardei gras, patrunjel, smantana, pesmet, ou, parmezan, piper, ceapa, supa de legume, maghiran. Ingrediente: 80 g orez integral sare 4 dovlecei 2 ardei grasi galbeni 2 ardei rgasi rosii 1/2 legatura patrunjel 100 ml smantana 2 linguri pesmet 1 ou 4 linguri parmezan ras piper 4 cepe…
Read more »





Suc de lamaie si portocale

21 July 2013
Suc_de_lamaie_si_portocaleSuc de lamaie si portocale din: lamai, portocale, zahar, apa plata, apa minerala, frunze de menta. Ingrediente: 3 lamai 2 portocale 250 g zahar 500 ml apa plata 1 l apa minerala cateva frunze de menta   Mod de preparare: Cureti coaja de la 1 lamaie si de la 1 portocala si le tai in…
Read more »





Costiţe glasate cu miere

21 July 2013
Costite_glasate_cu_miereCostiţe glasate cu miere din: costite de porc, miere, vin rosu, nucsoara, cuisor, boia dulce, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 8 costite de porc cu lungime de 8-10 cm 4 linguri miere de albine 150 ml vin rosu 1 lingura nucsoara rasa 1 cuisor zdrobit 1 lingurita boia dulce 1 lingurita pasta de tomate…
Read more »





Tiramisu cu nectarine

21 July 2013
Desert_4Tiramisu cu nectarine din: nectarine, piscoturi, lichior de cafea, cafea, mascarpone, crema de vanilie, ciocolata, cacao. Ingrediente: 3 nectarine sau piersici 150 g piscoturi 5 linguri lichior de cafea 3 linguri cafea concentrat neindulcita 250 g mascarpone 450 ml crema de vanilie (din plic) 200 g ciocolata menaj 2 linguri cacao cernuta   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de porc in crusta picanta

21 July 2013
Coaste_de_porc_in_crusta_picantaCoaste de porc in crusta picanta din: coaste de porc, ulei, nuci, sare grunjoasa, ghimbir, usturoi, cuisoare, soia, siropd e artar, sos tabasco, sos iute, seminte de susan, praf de ceapa, praf de usturoi,  sare, piper alb, pudra de ghimbir, fulgi de patrunjel, anason, oregano, cuisoare, chilii, boia de ardei, ardei iute.   Ingrediente: 5-6…
Read more »





Tarta cu coacaze

21 July 2013
Tarta_cu_coacazeTarta cu coacaze din: faina, zahar pudra, unt, ou, coacaze, amidon, sare. Ingrediente: 250 g faina 200 g zahar pudra 200 g unt moale 1 ou 2 cani coacaze proaspete 2 lingurite amidon sare   Mod de preparare: Intr-un castron, frecaţi untul cu oul, un praf de sare şi zahărul, până ce zahărul s-a topit.…
Read more »





Pui piri-piri la gratar

21 July 2013
Pui_piri_piri_la_gratarPui piri-piri la gratar din: pui, ardei iute, usturoi, boia de ardei dulce, otet din vin rosu, patrunjel, ulei de masline, sferturi de lamaie, sos tabasco. Ingrediente: 1 pui (circa 1,5 kg) 4 ardei rosii iuti 3 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite boia de ardei dulce 2 linguri de otet din vin rosu 2…
Read more »





Smoothie cu capsune si ciocolata

21 July 2013
Smoothie_cu_capsune_si_ciocolataSmoothie cu capsune si ciocolata din: capsune, iaurt, miere de salcam, lapte, ciocolata amaruie, lapte, cardamom, frisca. Ingrediente: 200 g capsune 150 g iaurt gras grecesc 3 linguri miere de salcam 50 g ciocolata amaruie 50 ml lapte 3-4 pastai de cardamom 50 g frisca 4-5 capsune pentru decor   Mod de preparare: Speli şi…
Read more »





Antricot de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde

21 July 2013
Antricot_de_vita_la_gratar_cu_rozmarin_si_cimbru_verdeAntricot de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde din: antricot de vita, lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper. Nu folosiţi grătar electric, grătar pe gaz, cu rocă vulcanică sau alt tip de grătar, pentru că veţi obţine altceva. Se face numai pe grătar cu cărbune de lemn. Inainte de a fi…
Read more »





Spanac cu rosii umplute

21 July 2013
Spanac_cu_rosii_umpluteSpanac cu rosii umplute din: rosii, supa de carne, parmezan, mascarpone, spanac, orez, untura de porc, samburi de pin, usturoi, vin, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii mari 250 ml supa de carne instant 100 g parmezan ras 3 linguri mascarpone 400 g spanac 125 g orez 50 g unt 50 g untura de porc…
Read more »





Vinete si cartofi gratin

21 July 2013
Vinete_si_cartofi_gratinVinete si cartofi gratin din: cartofi, vinete, oua, branza, cascaval, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2-3 cartofi mari 2 vinete potrivite 4 oua 150 g banza 200 g cascaval 2 linguri smantana sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii potrivit de groase şi îi pui la fiert. Ii scurgi şi…
Read more »





Reteta zilei: Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac

20 July 2013
Salata_de_fructe_cu_sos_de_iaurt_si_seminte_de_mac_03Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac din: seminte de mac, lapte, iaurt, miere, banana, portocala, afine, capsuni, struguri, suc de lamaie.   Ingrediente: 2 linguri seminte de mac 1/2 cana lapte 1 cana iaurt 1 lingurita miere sau sirop de artar 1 banana feliata 1 portocale, felii 1/2 ceasca de…
Read more »





Burgeri cu rosii si avocado

20 July 2013
Burgeri_cu_rosii_si_avocadoBurgeri cu rosii si avocado din: carne, ceapa rosie, pudra de ardei cayenne, oregano, chifle, rosii, avocado, ketchup, sos barbecue. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita, de porc sau de curcan 1 ceapa rosie taiata fin 1 lingurita de pudra de ardei cayenne 1 lingurita de oregano uscat 4 chifle 4 felii de rosii…
Read more »





Lasagna de rosii

20 July 2013
Lasagna_de_rosiiLasagna de rosii din: ulei de masline, ricotta, galbenusuri, sare, piper, busuioc, foi de lasagna, sos de rosii, sunca, rosii, cascaval. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 400 g ricotta sau urda 2 galbenusuri sare piper 5 fire de busuioc 15 foi de lasagna (refigerate) 300 g sos de rosii 150 g sunca taiata fasii…
Read more »





Shake cu suc de morcovi şi portocale

20 July 2013
Shake_cu_suc_de_morcovi_si_portocaleShake cu suc de morcovi şi portocale din: suc de morcovi, iaurt, portocale, lamaie, miere, gheata. Ingrediente: 1 1/2 pahar suc de morcovi 1 1/2 pahar iaurt natural 2 portocale 1 lamaie 4 linguri miere 4 cuburi de gheata   Mod de preparare: Intr-un bol, torni sucul de morcovi, mierea, pre­cum şi zeama de lămâie…
Read more »





Melci cu sos şi coacăze

20 July 2013
Melci_cu_sos_de_coacaze.pngO reteta delicioasa de melci cu:faina, otet, apa, sare, ulei, lapte, oua, branza de vaci, zahar tos, budinca de vanilie, zahar vanilat, amidon, coacaze, menta, frisca, sare. Ingrediente: 600 g făina o lingură cu oţet 200 ml apă sare 100 ml ulei 600 ml lapte 6 ouă 500 g brânză de vaci 60 g zahăr…
Read more »





Ciorba de legume cu porumb si smantana

20 July 2013
Ciorba_de_legume.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: morcovi, fasole verde, praz, ceapa, mazare, porumb, frunze de dafin, ardei gras, bors, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, marar, smantana. Ingrediente: doi morcovi 200 g fasole verde un fir de praz două cepe 200 g mazăre 100 g porumb din conservă două frunze de dafin doi ardei graşi…
Read more »





Lufar cu orez şi curry

20 July 2013
Lufar_cu_orez_si_curry.pngO reteta deliciosa de lufar cu: orez salbatic, morcov, ceapa, ardei gras, telina, scortisoara, pudra curry, boia iute, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 800 g lufar 150 g orez sălbatic un morcov o ceapă un ardei gras o ţelină mică un vârf de linguriţă cu scorţişoară o jumătate de linguriţă cu pudră de curry un…
Read more »





Chiftele cu piure picant

20 July 2013
Chiftele_cu_piure_picant.pngO reteta delicioasa de chiftele cu: cartofi, carne de pui, ceapa, usturoi, morcov, ardei capia, hrean, patrunjel, paine, oua, ciuperci, mazare, sare, piper, ulei, sos de rosii. Ingrediente: un kg cartofi 500 g piept de pui două cepe 6 căţei de usturoi un morcov doi ardei capia o linguriţă cu hrean ras o legătură de…
Read more »





Burgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de salata

20 July 2013
Burgeri_din_porumb_cu_salsa_ceapa_si_frunze_de_salataBurgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de salata din: cartofi, ulei, ceapa rosie, ardei iute, chimion, coriandru, porumb dulce, malai, chifle, salsa, frunze de salata. Ingrediente: 6 cartofi dulci mari (circa 1,5 kg) 2 linguri de ulei, plus extra pentru tavi 2 cepe rosii, tocate fin 2 ardei iuti, tocati fin 1 lingura…
Read more »





Shake de kiwi si banane

20 July 2013
Shake_de_kiwi_si_bananeShake de kiwi si banane din: kiwi, banane, iaurt natural, miere, gheata. Ingrediente: 4 kiwi 3 banane 1 cana iaurt natural 3 linguri miere 1 cana gheata sfaramata   Mod de preparare: Decojesti bananele si fructele de kiwi, dupa care le tai in cubulete, dar pastrezi cateva rondele subtiri de kiwi, pentru a decora paharele.…
Read more »





Piept de pui cu ciuperci, conopida si morcovi

20 July 2013
Piept_de_pui_cu_legume.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu: carne de pui, morcov, conopida, ciuperci, mazare, pudra de curry, seminte de mustar, oregano, busuioc, boia dulce, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: două piepturi de pui doi morcovi o conopidă mijlocie 200 g ciuperci 200 g mazăre 5 g pudră de curry 10 g seminţe de muştar…
Read more »





Reteta zilei: Supa rece de castraveti

20 July 2013
Supa_rece_de_castraveti_05Supa rece de castraveti din: iaurt, apa, castarvete, marar, usturoi, ulei de masline, sare, nuci.   Ingrediente: 2 cani de iaurt 2 cani de apa 1/2 castravete, tocat 1/2 cana marar proaspat, tocat 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura de ulei de masline Sare, dupa gust nuci, tocate (optional)   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »

Dorada la gratar cu orez, salsa si fasole verde

20 July 2013
Dorada_la_gratar_cu_orez_salsa_si_fasole_verdeDorada la gratar cu orez, salsa si fasole verde din: dorada, condimente, ulei, mango, ardei iute, avocado, ceapa verde, coriandru, fasole verde, orez. Ingrediente: 4 dorade, curatate si eviscerate 2 linguri mix de condimente Cajun coaja rasa si zeama de la 1 lime 1 lingura de ulei 1 mango copt, decojit, fara sambure si tocat…
Read more »





Pui cu rosii si branza

20 July 2013
Pui_cu_rosii_si_branzaPui cu rosii si branza din: piept de pui, sare, piper, ceapa, ulei de masline, cimbru, rosii cherry, vin alb, supa de pui, gorgonzola. Ingrediente: jumatate de pipet de pui cu piele (fara oase) sare piper 2 cepe mici 4 linguri ulei de masline 4 fire de cimbru 500 g rosii cherry 100 ml vin…
Read more »





Borş de dovlecei umpluţi cu smantana

20 July 2013
Supa si ciorbeBorş de dovlecei umpluţi cu smantana din: carne tocata, ceapa, rosii, orez, marar, patrunjel, sare, ou, piper, bors, dovlecei, smantana. Ingrediente: 500 g carne tocata 1 ceapa 2 rosii 3 linguri cu orez verdeata tocata (marar, patrunjel) sare 1 ou piper 1 l bors 6 dovlecei smantana   Mod de preparare: Amestecaţi carnea cu ceapă…
Read more »





Budinca cu sos de zmeura

20 July 2013
Budinca_cu_sos_de_zmeuraBudinca cu sos de zmeura din: lapte, zahar tos, amidon, foi de gelatina, zmeura, zahar pudra. Ingrediente: 500 ml lapte 150 g zahar tos 50 g amidon 2 foi de gelatina 500 g zmeura 150 g zahar pudra   Mod de preparare: Intr-o crăticioară, amestecaţi bine laptele rece cu amidonul şi cu zahărul. Puneţi vasul…
Read more »





Tarta cu rosii si salata

20 July 2013
Tarta_cu_rosii_si_salataTarta cu rosii si salata din: parmezan, oua, faina, unt, sare, piper, rosii, smantana, nucsoara, ruccola, otet balsamic, ulei de masline, suc de portocale. Ingrediente: tarta: 100 g parmezan 4 oua 200 g faina 100 g unt sare piper alb 8 rosii 150 ml smantana dulce 100 ml smantana fermentata nucsoara rasa salata: 2 legaturi…
Read more »





Fileuri de cod cu orez si leurdă

20 July 2013
Fileuri_de_cod_cu_orez_si_leurdaFileuri de cod cu orez si leurdă din: orez, fileuri de cod, leurda, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, stafide, sos de soia, ulei de masline, vin, pudra de nucsoara, piper. Ingrediente: 150 g orez cu bob lung 4 fileuri de cod alb 2 legaturi de leurda seminte de susan si de floarea soarelui…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de porc in crusta de unt

20 July 2013
Coaste_de_porc_in_crusta_de_unt_14Coaste de porc in crusta de unt din: coaste de porc, unt, whisky, sare, piper, praf de usturoi, merisoare, salvie.   Ingrediente: 1 pachet coaste de porc 5 linguri unt, la temperatura camerei 2 linguri whisky sare piper negru proaspat macinat 1 lingura praf de usturoi 1 cana merisoare 1 lingura salvie proaspata, tocata  …
Read more »





Shake de morcovi

20 July 2013
Shake_de_morcoviShake de morcovi din: morcovi, mere, capsune, suc de ananas, iaurt, miere. Ingrediente: 2 morcovi tineri, de dimensiune mijlocie 2 mere 1 cana capsune proaspete sau congelate 1 cana suc de ananas proaspat stors sau din conserva 1 cana iaurt degresat 1 lingurita miere   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi speli şi îi dai…
Read more »





Jeleu de zmeura cu ciocolata

20 July 2013
Jeleu_de_zmeura_cu_ciocolataJeleu de zmeura cu ciocolata din: zmeura, zahar fin, gelatina, mascarpone, rom alb, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 550 g zmeura 100 g zahar fin 2 linguri gelatina granulata 200 g mascarpone 25 g zahar pudra 40 ml rom alb 300 ml frisca 20 g ciocolata alba rasa   Mod de preparare: Se paseaza 300 g…
Read more »





Somon la gratar cu dressing

20 July 2013
Somon_la_gratar_cu_dressingSomon la gratar cu dressing din: fileuri de somon, ulei de masline, sferturi de lamaie, salata, ceapa verde, patrunjel, ardei iute, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere. Ingrediente: 4 fileuri de somon ulei de masline, pentru uns sferturi de lamaie un bol mare de salata, pentru servit pentru dressing: 1 legatura de…
Read more »





Inghetata de pepene galben cu lamaie

20 July 2013
Inghetata_de_pepene_galben_cu_lamaieInghetata de pepene galben cu lamaie din: pepeni galbeni, zahar fin, lapte, frisca, lamaie. Ingrediente: 2 pepeni galbeni mari (700 g fiecare) 50 g zahar fin 250 ml lapte 150 ml fisca lichida 1 lamaie   Mod de preparare: Se stoarce lămâia. Se taie pepenii în două, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie…
Read more »





Tarta cu pasta de verdeturi si rosii cherry

20 July 2013
Tarta_cu_pasta_de_verdeturi_si_rosii_cherryTarta cu pasta de verdeturi si rosii cherry din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa rece, rosii cherry, parmezan, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g faina sare 150 g unt 2 galbenusuri 1-2 linguri apa rece 450 g rosii cherry asortate 60 g parmezan ras pasta de verdeturi: 1-2 linguri ulei…
Read more »





Suc natural

20 July 2013
Suc_naturalSuc natural din: morcovi, mere, lamai, portocala, zahar, sare de lamaie. Ingrediente: 1 1/2 kg morcovi tineri 2 kg mere 2 lamai 2 portocale 500 g zahar sare de lamaie   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi speli, îi tai în felii şi îi fierbi în apă cât să-i acopere, adău­gând un praf de sare…
Read more »





Avocado umplut cu mere şi sirop de arţar

20 July 2013
Avocado_umplut_cu_mere_si_sirop_de_artar.pngO reteta delicioasa de avocado umplut cu: mere, mustar, sirop de artar, ulei de masline, suc de lamaie, suc de limeta, otet din sirop de artar. Ingrediente: două bucăţi de avocado bine coapte două mere o lingură cu muştar Dijon 4 linguri cu sirop de arţar două linguri cu ulei de măsline o linguriţă cu…
Read more »





Briose cu cocos

20 July 2013
Desert_2Briose cu cocos din: oua, galbenusuri, smantana, unt, zahar, cacao, praf de copt, esenta de rom, faina, albusuri, fulgi de nuca de cocos, zahar, esenta de rom. Ingrediente: 3 oua 2 galbenusuri 125 g smantana 100 g unt 150 g zahar 2 linguri cacao 1/2 plic praf de copt 1 fiola esenta de rom 200…
Read more »





Reteta zilei: Salata usoara de vara

20 July 2013
Salata_usoara_de_vara_06Salata usoara de vara din: castraveti, rosii cherry, ardei gras, telina, salata creata, parmezan, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, spaghete, sare, piper.   Ingrediente: 2 castraveti, felii 1 ceasca rosii cherry, jumatati 1 ardei gras verde, cuburi 2 tulpini de telina, cuburi 2 cesti de salata creata, tocata 1/2 ceasca cubulete parmezan sau…
Read more »





Panna Cotta cu fructe

20 July 2013
Panna_Cotta_cu_fructePanna Cotta cu fructe din: frisca, lapte dulce pasteurizat, zahar, gelatina, esenta de vanilie, colorant alimentar, fructe de padure, frunze de lamaita. Ingrediente: 50 ml frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca 90 ml lapte dulce pasteurizat 100 g zahar 1 plic (10 g) gelatina 1 fiola esenta de vanilie cateva picaturi colorant alimentar 100…
Read more »





Midii in whiskey şi sirop de arţar

20 July 2013
Midii_n_whiskey_si_sirop_de_artar.pngO reteta delicioasa de midii cu: unt, ceapa esalota, patrunjel, piper, whiskey, sirop de artar. Ingrediente: un kg de midii 160 g unt 80 g ceapă eşalotă (se poate folosi un amestec de ceapă verde şi usturoi verde, dacă nu aveţi ceapă eşalotă) 40 g pătrunjel piper whiskey sirop de arţar     Mod de…
Read more »





Inghetata cu fructe de padure

20 July 2013
Inghetata_cu_fructe_de_padureInghetata cu fructe de padure din: zmeura, afine, mure, iaurt, miere, frunze de menta. Ingrediente: 400 g fructe de padure (zmeura, afine, mure) 400 g iaurt 4-5 linguri miere cateva frunzulite de menta pentru decor   Mod de preparare: Speli fructele şi le cureţi de codiţe. Păstrezi câteva fructe întregi pentru a decora porţiile, iar…
Read more »





Plăcinţele de post

20 July 2013
Placintele_de_post.pngO reteta delicioasa de placintele de post cu: faina, ulei, apa, otet, praz, ardei gras, ciuperci, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 700 g făină 150 ml ulei de floarea-soarelui 200 ml apă o lingură cu oţet două fire de praz un ardei gras 200 g ciuperci doi căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Inghetata de menta

20 July 2013
Inghetata_de_mentaInghetata de menta din: lapte, zahar, frisca, frunze de menta, galbenusuri, ciocolata amaruie, colorant. Ingrediente: 250 ml lapte 150 g zahar 500 ml frisca lichida 40 g frunze de menta 4 galbenusuri 100 g ciocolata amaruie colorant verde   Mod de preparare: Amesteci 100 ml lapte cu zahărul şi 250 ml frişcă lichidă. Speli frunzele…
Read more »





Reteta zilei: Smoothie de pepene cu capsuni

19 July 2013
Smoothie_de_pepene_cu_capsuni_07Smoothie de pepene cu capsuni din: pepene verde, capsuni, suc de lamaie, zahar.   Ingrediente: 9 cesti pepene verde, fara samburi 1/2 kg capsuni congelate ¼ ceasca suc de lamaie zahar sau indulcitor (optional)     Mod de prezentare: Puneti pepenele intr-un blender si procesati pana la omogenizare. Adaugati cspsunile si sucul de lamaie si…
Read more »





Antricot de vita la gratar cu cartofi

19 July 2013
Antricot_de_vita_la_gratar_cu_cartofiAntricot de vita la gratar cu cartofi din: cartofi dulci, ulei, seminte de susan, pasta miso, zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez, antricoate de vita, nasturel. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, taiati felii 1 lingura de ulei, plus extra pentru uns 1 lingura seminte de susan 1 lingura de pasta miso…
Read more »





Piept de pui umplut cu rosii si capere

19 July 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_rosii_si_caperePiept de pui umplut cu rosii si capere din: file de piept de pui, sare, piper, rosii uscate, capere, patrunjel, ulei, supa de pasare, rosii, cimbru, oregano. Ingrediente: 2 fileuri de piept de pui (cu oase si piele, circa 500 g fiecare) sare piper 80 g rosii uscate in ulei 1 lingura capere 2 linguri…
Read more »





Salată de cartofi şi somon

19 July 2013
Salata_de_cartofi_si_somon.pngO reteta delicioasa de salata cu: cartofi, otet, somon, telina, ceapa verde, ardei verde, ceapa rosie, sare, piper, rosii, castraveti, merisoare. Ingrediente: 4 cartofi de dimensiune medie, fierţi în coajă 125 ml oţet (sau oţet din cidru ori din merişoare) 170 de grame de somon tăiat mărunt 50 g ţelină tocată o ceapă verde, tocată…
Read more »





Cotlete de porc cu mere şi zahar de arţar

19 July 2013
Cotlete_de_porc_cu_mere_si_artar.pngO reteta delicioasa de cotlet de porc cu: unt, zahar de artar, ceapa, mar, suc de mere, mustar, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 6 cotlete de porc 25 g unt 40 g zahăr de arţar o ceapă un măr 125 ml suc de mere o lingură cu muştar Dijon jumătate de linguriţă cu tarhon sare piper…
Read more »





Canelloni cu verdeţuri

19 July 2013
Canelloni_cu_verdeturi.pngO reteta delicioasa de canelloni cu: cartofi, telina, broccoli, ceapa, smnatna, lapte, sofran, busuioc, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, busuioc verde, rosii uscate. Ingrediente: 300 g paste canelloni doi cartofi o ţelină mică 200 g broccoli o ceapă 300 ml smântână 100 ml lapte şofran o lingură cu busuioc uscat 100 ml ulei de…
Read more »





Mâncare cu carne de vită cu praz

19 July 2013
Mancare_cu_carne_de_vita_si_praz.pngO reteta delicioasa de mancare cu: carne de vita, costita afumata, praz, ceapa, usturoi, pasta de tomate, rosii, masline, ulei, sare, piper, patrunjel, malai, paine. Ingrediente: 800 g carne de vită 100 g costiţă afumată două fire de praz două cepe 4 căţei de usturoi două linguri cu pastă de tomate o conservă de roşii…
Read more »





Sardine la gratar cu salata

19 July 2013
Sardine_la_gratar_cu_salataSardine la gratar cu salata din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, patrunjel, usturoi, fenicul, seminte de pin, masline verzi, ulei de masline, sardine. Ingrediente: coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 1 legatura de patrunjel, 1/2 tocata, 1/2 cu frunze intregi 1 catel mic de usturoi, tocat marunt 1 bulb de fenicul 50…
Read more »





Calamar in sos picant

19 July 2013
Calamar_in_sos_picant.pngO reteta delicioasa de calamar cu: ceapa, usturoi, rosii, frunza de dafin, scortisoara, ardei iute, ardei gras, otet de mere, ulei, paine, sare, piper, oregano, busuioc, cartofi. Ingrediente: 500 g inele de calamar o ceapă 3 căţei de usturoi două conserve de roşii o frunză de dafin un beţişor de scorţişoară un ardei iute un…
Read more »





Madlene cu sos de lămaie

19 July 2013
Madlene_cu_sos_de_lamie.pngO reteta delicioasa de madlene cu: lamaie, faina, lapte, praf de copt, oua, zahar pudra, budinca de vanilie, unt, nuca de cocos, zahar vanilat, sare, boia iute, migdale, fistic, nuci. Ingrediente: două lămâi 200 g făină 450 ml lapte dulce jumătate de pliculeţ praf de copt 3 ouă 150 g zahăr pudră un plic budincă…
Read more »





Miniclătite cu somon afumat

19 July 2013
Miniclatite_cu_somon_afumat.pngO reteta delicioasa de miniclatite cu: somon afumat, smantana, suc de lamaie, marar, ou, icre de somon, aluat, apa, lapte, faina, ulei. Ingrediente: 4 felii de somon afumat 6 linguri de smântână suc de lămâie mărar un ou fiert tare icre de somon sau caviar 700 ml de aluat pentru blinii Ingrediente aluat de clătite:…
Read more »





Reteta zilei: Salata calda de sparanghel cu bacon

19 July 2013
Salata_calda_de_sparanghel_cu_bacon_12Salata calda de sparanghel cu bacon din: bacon, ceapa, sparanghel, sare, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 4 felii de bacon 1/2 ceapa, curatata si tocata 1 buchet de sparanghel, taiat bucati sare piper negru proaspat macinat sucul de la 1/2 de lamaie   Mod de preparare: Taiati si gatiti baconul cateva minute in tigaie. Scoati…
Read more »


Creveti marinati la gratar

19 July 2013
Creveti_marinati_la_gratarCreveti marinati la gratar din: creveti, lemongrass, ardei iute, ulei de masline, sos de peste, usturoi, ghimbir, chimion. Ingrediente: 600 g creveti jumbo 4 tulpini de lemongrass, zdrobite pentru marinata: 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt 1 lingura ulei de masline 2 lingurite sos de peste sau de soia 2 catei de…
Read more »





Salată caldă de fasole si năut cu porumb

19 July 2013
Salata_calda_de_fasole_si_naut_cu_porumbSalată caldă de fasole si năut cu porumb din: fasole boabe, naut, dovlecel, ardei capia, porumb boabe, ceapa verde, pudra de curry, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 100 g fasole boabe 100 g boabe de naut un dovlecel doi ardei capia 100 g porumb boabe din conserva o legatura ceapa verde usturoi verde…
Read more »





Ingheţată din nucă de cocos

19 July 2013
Inghetata_din_nuca_de_cocosIngheţată din nucă de cocos din: nuca de cocos, lapte, smantana, zahar pudra. Ingrediente: 1-2 nuci de cocos (aproximativ 150 g miez de nuca de cocos) 200 ml lapte cald 300 g smantana 100 g zahar pudra     Mod de preparare: Găureşti nuca de cocos în capătul în care se află trei zone cu…
Read more »





Prajitura cu capsuni si sos de ciocolata

19 July 2013
Prajitura_cu_capsuni_si_sos_de_ciocolataPrajitura cu capsuni si sos de ciocolata din: lapte, oua, zahar tos, coaja de lamaie, capsuni, orez, zahar vanilinat, sare, unt, pesmet, sos de ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 3 oua 100 g zahar tos coaja de la o lamaie 300 g capsuni 150 g orez doua pliculete zahar vanilinat un varf de lingurita…
Read more »





Piept de pui cu penne

19 July 2013
Piept_de_pui_cu_pennePiept de pui cu penne din: piept de pui, paste, rosii uscate in ulei, rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: doi pepti de pui 400 g paste penne colorate 200 g rosii uscate in ulei doua legaturi leurda 4 rosii un ardei gras un ardei capia o ceapa…
Read more »





Peste la gratar cu salsa

19 July 2013
Peste_la_gratar_cu_salsaPeste la gratar cu salsa din: avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, zeama de lamaie, coriandru, cod. Ingrediente: 1 avocado bine copt 2 rrosii coapte, fiecare taiata in 6 bucati 1 ceapa rosie mica, feliata subtire 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit zeama de la 1/2 lamaie sau de la 1…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de porc cu sos de rosii si garnitura de paste

19 July 2013
Pulpa_de_porc_cu_sos_de_rosii_si_garnitura_de_paste_15Pulpa de porc cu sos de rosii si garnitura de paste din: pulpa de porc, ulei de masline, sare, cepe, tarhon, vin rosu, praf de usturoi, pasta de tomate, rosii, frunze de dafin, piper, fulgi de chili, patrunjel, arpagic, paste. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 2 linguri ulei de masline sare 1 ceapa, tocata…
Read more »





Mancarica cu piept de curcan si de rata

19 July 2013
Mancarica_cu_piept_de_curcan_si_de_rataMancarica cu piept de curcan si de rata din: piept de rata, piept de curcan, grand marinier, zahar, muguri de pin, salote, frunze de dafin, albus, cimbru, smantana, ulei de masline, sare, piper verde. Ingrediente: 300 g piept de rata 350 g piept de curcan 1 pahar Grand Marnier 1 portocala 50 g muguri de…
Read more »





Ingheţată de fistic cu sofran

19 July 2013
Inghetata_de_fistic_cu_sofranIngheţată de fistic cu sofran din: fistic, lapte, galbenusuri, sare, zahar,  sofran, ciocolata amaruie. Ingrediente: 100 g fistic 1/2 l lapte 4 galbenusuri 1 praf de sare 200 g zahar cateva fire de sofran 50 g ciocolata amaruie pentru decor   Mod de preparare: Prăjeşti fisticul şi îl macini. Fierbi 100 ml lapte şi presari…
Read more »





Taitei cu oua moi

19 July 2013
Retete_1Taitei cu oua moi din: taitei, ou, unt, carne fiarta, cascaval, suc de rosii, verdeata, sare. Ingrediente: 250 g taitei cate 1 ou/persoana 2 linguri cu unt 200 g carne fiarta 2 linguri cascaval sau telemea 1 pahar cu suc de rosii sare verdeata tocata   Mod de preparare: Fierbeţi tăiţeii în apă care clocoteşte…
Read more »





Supa de ciuperci sau de hribi

19 July 2013
Supa_de_ciuperci_sau_de_hribiSupa de ciuperci sau de hribi din: ciuperci, ceapa, lapte, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci sau 6-7 hribi mari 1 ceapa 1 pahar lapte nefiert 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, spălaţi în mai multe ape, înlăturaţi codiţele…
Read more »





Paste cu fasole verde, sunculita si branza

19 July 2013
Paste_cu_fasole_verde_sunculita_si_branzaPaste cu fasole verde, sunculita si branza din: fasole verde, sare, fusilli, rosii, sunculita afumata, ulei, patrunjel verde, supa de legume, piper, telemea. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 400 g fusilli 500 g rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde tocat 125 ml supa facuta din concentrat de legume…
Read more »





Punch de fructe si menta

19 July 2013
Cocktailuri_7Punch de fructe si menta din: zeama de portocale, suc de mere, suc de piersici, ceai de menta, lamai, zeama de lamaie, scortisoara, zahar vanilinat, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 500 ml zeama de portocale 300 ml suc proaspat de mere 300 ml suc proaspat de piersici 300 ml ceai de menta 2 lamai 2…
Read more »





Pastrav cu sos alb

19 July 2013
Pastrav_cu_sos_albPastrav cu sos alb din: pastravi, ulei, oregano, unt, faina, lapte, smantana, piper, sare, ulei, orez, unt, rozmarin, ceapa. Ingrediente: 4 pastravi somonati potriviti ulei oregano pentru sos: 20 g unt 20 g faina 200 ml lapte 30 ml smantana 1 varf cutit piper sare ulei pentru garnitura: 150 g orez cu bob lung unt…
Read more »





Orez lipicios cu mango şi lapte de cocos

19 July 2013
Orez_lipicios_cu_mango_si_lapte_de_cocosOrez lipicios cu mango şi lapte de cocos din: orez thai, lapte de cocos, zahar, amidon, mango copt, cardamom verde. Ingrediente: 125 g orez thai (doar acesta devine lipicios) 250 ml lapte de cocos 4-5 linguri zahar 1 lingurita amidon 1 mango copt cardamom verde (verde)   Mod de preparare: Lăsăm orezul la înmuiat într-un…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi dulci copti umpluti cu sos pesto si bacon

19 July 2013
Cartofi_dulci_copti_umpluti_sos_pesto_si_bacon_07Cartofi dulci copti umpluti sos pesto si bacon din: cartofi, dulci, ulei de masline, sos pesto, bacon, rucola.   Ingrediente: 4 cartofi dulci 1 lingura ulei de masline 1/2 ceasca sos pesto 4 felii de bacon 1/4 ceasca rucola     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Stropiti cartofii cu ulei de masline.…
Read more »





Prajitura cu iaurt si visine

19 July 2013
Deserturi_delicioasePrajitura cu iaurt si visine din: oua, faina, cacao, ulei, apa, zahar, praf de copt, esenta de vanilie, iaurt, gelatina, frisca, visine, zahar, ciocolata. Ingrediente: blaturi: 5 oua 5 linguri faina 2 linguri cacao 1 lingura ulei 2 linguri apa 5 linguri zahar un plic praf de copt 1 foila esenta de vanilie crema: 370…
Read more »





Şniţel vienez cu legume

19 July 2013
Snitel_vienez_cu_legumeŞniţel vienez cu legume din: piept de pui, oua, pesmet, faina, ulei, sare, piper, cartofi, iaurt, amestec de legume congelate, ulei, sare. Ingrediente: 4 felii piept de pui 2 oua 4 linguri pesmet 2 linguri faina  2 linguri ulei sare piper pentru garnitura: 4 cartofi mari 1 pahar mare de iaurt amestec de legume congelate…
Read more »





Ceai de lemongrass

19 July 2013
Ceai_de_lemongrassCeai de lemongrass din: lemongrass, miere, apa. Ingrediente: 2 tulpini de lemongrass, partea alb galbuie 4 linguri de miere 400 ml apa     Mod de preparare: Curăţăm tulpinile de lemongrass şi le tăiem rondele. Punem apa la fiert. Când clocoteşte, adăugăm rondelele de lemongrass şi fierbem 3-4 minute. Strecurăm şi adăugăm mierea. Amestecăm bine…
Read more »





Desert cu branza de vaci si capsuni

19 July 2013
Desert_4Desert cu branza de vaci si capsuni din: capsuni, frisca, smantana, branza de vaci, zahar pudra, esenta de vanilie, gelatina, capsuni. Ingrediente: 100 g capsuni 100 ml frisca nebatuta 100 ml smantana fermentata 100 g branza de vaci foarte dulce 50 g zahar pudra 1 fiola esenta de vanilie 2 foi gelatina cateva capsuni pentru…
Read more »





Rulouri de hering cu dovlecei

19 July 2013
Rulouri_de_hering_cu_dovleceiRulouri de hering cu dovlecei din: file de hering marinat, piper maicnat, dovlecei, lamaie, unt, pepene galben, miere, vin, zeama de lamaie, coaja de lamaie, smantana, sare, ceapa, ardei capia, lamaie. Ingrediente: 200 g file de hering marinat piper macinat grosier 2 dovlecei mici 1 lamaie 1 lingura rasa de unt pentru sos: 600 g…
Read more »





Reteta zilei: Limonada cu miere si menta

18 July 2013
Limonada_cu_miere_si_menta_06Limonada cu miere si menta din: apa, miere, lamai, menta, gheata.   Ingrediente: 1 ceasca de apa calda 2 cani de apa rece 3 linguri de miere 4 lamai (3 pentru suci, 1 pentru garnitura) menta gheata   Mod de preparare: Stoarceti lamaile si pastrati sucul deoparte. Intr-un recipient, se amesteca mierea in apa calda pana…
Read more »





Crap pe pat de cartofi si sos Bechamel

18 July 2013
Crap_pe_pat_de_cartofi_si_sos_BechamelCrap pe pat de cartofi si sos Bechamel din: crap, cartofi, rozmarin, apa, ulei, sare, ceapa, ulei, unt, faina, lapte, smantana, branza, sare, piper, cimbru, cuisoare. Ingrediente: 500 g crap 2 cartofi mari rozmarin uscat si maruntit 100 ml apa ulei sare 2 cepe pentru sosul bechamel: 1 ceapa 1/2 lingura ulei 2 linguri unt…
Read more »





Supa cu piept de pui si lemongrass

18 July 2013
Supa_cu_piept_de_pui_si_lemongrassSupa cu piept de pui si lemongrass din: ardei curry, usturoi, seminte de coriandru, ghimbir, lamaie, lemongrass, ceapa rosie, supa de pui, piept de pui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei curry 6 catei de usturoi 1/2 lingurita seminte de coriandru 2 linguri ghimbir ras 1 lamaie 2 fire lemongrass 2 cepe rosii…
Read more »





Nectarine cu crema de migdale

18 July 2013
Nectarine_cu_crema_de_migdaleNectarine cu crema de migdale din: nectarine, migdale, miere, zahar brun, vin, frisca, zahar brun, lichior cu aroma de lamaie, migdale. Ingrediente: 6 nectarine bine coapte 50 g migdale zdrobite 2 linguri miere 2 linguri zahar brun 4 linguri vin pentru crema de migdale: 300 ml frisca lichida 1 lingura zahar brun 1 lingura lichior…
Read more »





Coaste de vita la cuptor

18 July 2013
Coaste_de_vita_la_cuptorCoaste de vita la cuptor din: ceapa, pasta de ardei iute, paprika, fulgi de ardei iute, rosii, ketchup, sos barbeque, otet de mere, zahar brun, wisky, coaste de vita, supa de vita, cartofi prajiti, mere, ceapa verde, coriandru, ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata grosier 4 linguri pasta de ardei iute 2 lingurite…
Read more »





Mancare cu pui, ceapa si smantana

18 July 2013
Mancare_cu_pui_ceapa_si_smantanaMancare cu pui, ceapa si smantana din: ceapa, ardei grasi, copane de pui, piept d epui, ulei, boai dulce, sare, piper, condiment vegetal, lapte, smantana, cartofi, patrunjel. Ingrediente: 500 g ceapa 3 ardei grasi rosii 4 copane de pui 1  piept de pui 3-5 linguri ulei 1 lingurita boia dulce sare piper 1 lingura condiment…
Read more »





Fileuri de macrou la gratar cu sos delicios

18 July 2013
Fileuri_de_macrou_la_gratar_cu_sos_deliciosFileuri de macrou la gratar cu sos delicios din: fileuri de macrou, coaja de lime, unt, sos de soia, ardei iute, zeama de lime, ghimbir, zahar brun. Ingrediente: 4 fileuri de macrou coaja rasa si zeama de la 1 lime, plus felii, pentru servit unt, pentru uns pentru sos: 2 linguri sos de soia 1 ardei…
Read more »





Budincă de paste făinoase cu brânză de vaci

18 July 2013
Retete_9Budincă de paste făinoase cu brânză de vaci din: paste, branza de vaci, sare, ou, zahar, smantana, unt. Ingrediente: 200 g paste 500 g branza de vaci sare 1 ou zahar smantana unt   Mod de preparare: Fierbeţi pastele 10 min, acoperiţi vasul 5 min, spălaţi cu apă rece, scurgeţi, apoi puneţi în formă unsă…
Read more »





Inghetata aromata de nectarine

18 July 2013
Inghetata_aromata_de_nectarineInghetata aromata de nectarine din: nectarine, zahar pudra, smantana, lapte dulce pasteurizat, esenta de migdale, galbenusuri, frunze de menta, ciocolata. Ingrediente: 500 g nectarine bine coapte 150 g zahar pudra 300 ml smantana dulce pentru frisca 150 g lapte dulce pasteurizat 2 linguri esenta de migdale 4 galbenusuri proaspete frunze de menta si bete de…
Read more »





Shake cu portocale, banane si lichior de cacao

18 July 2013
Cocktailuri_20Shake cu portocale, banane si lichior de cacao din: portocale, banane, zahar pudra, cacao, frisca, lapte, lichior de cacao, galbenus, ciocolata rasa. Inrgediente: 700 g portocale 300 g banane 150 g zahar pudra 20 g cacao 400 ml frisca 60 ml lapte 100 ml lichior de cacao 1 galbenus 50 g ciocolata rasa   Mod…
Read more »





Rulou cu avocado si creveti

18 July 2013
Rulou_cu_avocado_si_crevetiRulou cu avocado si creveti din: ardei rgas, avocado, creveti, unt, sos picant de soia, frunze de rucola, sare, lipii. Ingrediente: 1 ardei gras 1 avocado 300 g creveti mici semipreparati 50 g unt sos picant de soia frunze de rucola sare lipii   Mod de preparare: Decojim creveţii. încingem untul într-o tigaie şi adăugăm…
Read more »





Reteta zilei: Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru

18 July 2013
Salata_picanta_de_rosii_cu_ceapa_si_coriandru_13Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru din: rosii, ceapa, ardei iute, coriandru, sare, piper, limeta.   Ingrediente: 3 rosii, cubulete 1 ceasca ceapa, tocata 2 ardei iuti, tocati ½ cana coriandru, tocat ½ lingurita de sare ½ lingurita piper negru ½ de limeta   Mod de preparare: Intr-un bol se adauga rosiile, ceapa,…
Read more »

Somon cu usturoi si iaurt la gratar

18 July 2013
Somon_cu_usturoi_si_iaurt_la_gratarSomon cu usturoi si iaurt la gratar din: usturoi, paprika afumata, zahar, fileu de somon, sos de ardei iute, zeama de lime, ulei de masline, lipii, varza alba, coriandru, ardei iute. Ingrediente: 1 lingurita de usturoi macinat (pudra) 2 linguri paprika afumata 1/2 lingurita de zahar 1 fileu de somon de 500 g 200 ml…
Read more »





Briose aromate cu fructe

18 July 2013
Briose_aromate_cu_fructeBriose aromate cu fructe din: caise, migdale, faina, malai grisat, praf de copt, sare, unt, zahar, sirop de artar, oua, lapte, zahar pudra. Ingrediente: 300 g caise 50 g migdale rase 200 g faina 50 g malai grisat 2 lingurite praf de copt sare 75 g unt 50 g zahar 125 g sirop de artar…
Read more »





Mazăre cu frigănele de pâine

18 July 2013
Retete_1Mazăre cu frigănele de pâine din: mazare, sare, unt, zahar, marar, paine, ou, lapte, ulei. Ingrediente: 1 kg mazare tanara 1 lingurita cu sare unt 1 lingura cu zahar marar tocat 10-12 felii de paine 1 ou 1 cana cu lapte 1 pahar cu ulei – pentru friganele   Mod de preparare: Curăţaţi mazărea din…
Read more »





Parfe cu mango

18 July 2013
Parfe_cu_mangoParfe cu mango din: oua, zahar, turta dulce, frisca, rom, zahar vanilinat, mango, rodie, turta dulce. Ingrediente: 2 oua 80 g zahar 75 g turta dulce 250 g frisca 1 lingura rom 1 plic zahar vanilinat 1 mango 1 rodie turta dulce pentru decor   Mod de preparare: Topeşti la foc mic 60 g zahăr,…
Read more »





Frigarui de creveti cu sferturi de lime

18 July 2013
Frigarui_de_creveti_cu_sferturi_de_limeFrigarui de creveti cu sferturi de lime din: ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de menta, creveti, pesmet, lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 12-16 frunze de menta, tocate 450 g creveti proaspeti, decorticati 50 g pesmet sferturi de lamaie, pentru servit   Mod de preparare: Inmoaie în apă…
Read more »





Salata de rosii picanta

18 July 2013
Salate_5Salata de rosii picanta din: rosii, arde gras, usturoi, sare, ulei, marar, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 1 ardei gras 4-5 catei de usturoi sare 3 linguri cu ulei 2 crengute marar piper macinat   Mod de preparare: Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi în două, apoi le tăiaţi felii pe latul jumătăţilor. Feliile sunt…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de porc cu legume

18 July 2013
Tocanita_de_porc_cu_legume_17Tocanita de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa, sare, supa de pui, cidru de mere, usturoi, frunza de dafin, scortisoara, morcovi, telina, ceapa, gemd e caise, frunze de cimbru, patrunjel.   Ingrediente: 1 1/2 carne de porc taiata cubulete ulei 4 linguri de apa sare 2 cani de supa de pui 3…
Read more »





Frigarui Satay de pui

18 July 2013
Frigarui_Satay_de_puiFrigarui Satay de pui din: pulpe de pui, ulei de masline, sos de soia, praf de chilly, sare. Ingrediente: 8 pulpe de pui superioare dezosate ulei de masline sos de soia praf de chilly sare   Mod de preparare: Ungem cu ulei pulpele dezosate şi le înfigem pe fiecare în câte o frigăruie. Le frecăm…
Read more »





Prajitura cu caise si esenta de vanilie

18 July 2013
Prajitura_cu_caise_si_esenta_de_vaniliePrajitura cu caise si esenta de vanilie din:  zahar, unt, faina, oua, caise, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, sare. Ingrediente: 200 g zahar 200 g unt 200 g faina 4 oua 500 g caise 1/2 plic praf de copt 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingurita esenta de…
Read more »





Supa Tom Yum Goong

18 July 2013
Supa_Tom_Yum_GoongSupa Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci. La toate acestea, se adaugă frunze de coriandru,…
Read more »





Retete vegetariene: Salata de vinete

18 July 2013
Salata_de_vineteSalata de vinete din: vinete, usturoi, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, sare. Ingrediente: 4 vinete 4 catei de usturoi – optional 1 ceapa 100 ml ulei ardei grasi rosii sare   Mod de preparare: Coacem vinetele în coajă, direct pe flacăra aragazului sau pe grătar. Decojim vinetele cât sunt încă fierbinţi şi le punem pe…
Read more »





Prăjitură pentru diabetici

18 July 2013
Prajitura_pentru_diabeticiPrăjitură pentru diabetici din: mere, coacaze, pesmet, oua, branza fina, praf de copt, indulcitor, ulei, oua, branza, zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 4 mere + coacaze 200 g pesmet 2 oua 250 g branza fina 1 praf de copt 40 g indulcitor 4 linguri ulei pentru crema: 2 oua 200 g branza fina 40…
Read more »





Salata de varza cu piept de pui

18 July 2013
Salata_de_varza_cu_piept_de_puiSalata de varza cu piept de pui din: varza dulce, piept de pui, suc de lamaie, ulei de masline, masline dietetica, sare. Ingrediente: 500 g varza dulce 250 g piept de pui sucul de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 5-6 masline dietetice sare   Mod de preparare: Se curata varza, se toaca…
Read more »





Tartă la tavă asezonata cu cimbru

18 July 2013
Tarta_la_tava_asezonata_cu_cimbruTartă la tavă asezonata cu cimbru din: faina, zahar, ulei de masline, galbenus, sare, boabe de fasole, caise, cimbru, smantana, oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar, unt. Ingrediente: aluat: 250 g faina 50 g zahar 50 ml ulei de masline 1 galbenus 1 praf sare boabe de fasole pentru ingreunat in plus: 1 kg…
Read more »





Shake de gutui

18 July 2013
www.freepix4all.comShake de gutui din: gutui, portocale, zahar pudra, lichior de cirese, lapte. Ingrediente: 800 g gutui 200 g portocale 150 g zahar pudra 100 ml lichior de cirese 1 l lapte   Mod de preparare: Gutuile se curata de coaja si de cotor si se taie felii. Impreuna cu feliile de portocale si 100 ml…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui in sos de turmeric

18 July 2013
Piept_de_pui_in_sos_de_turmeric_09Piept de pui in sos de turmeric din: piept de pui, ghimbir, ceapa, lapte de cocos, ardei iute, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, turmeric.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat cuburi 1 bucata ghimbir ras 1 ceapa, tocata marunt 1 cutie lapte de cocos 1 ardei iute, tocat marunt 3 linguri…
Read more »





Pateu vegetarian de măsline

18 July 2013
Pateu_vegetarian_de_maslinePateu vegetarian de măsline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte, apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare. Ingrediente: 20 g masline (o cana) desarate si taiate felii 1 cana de orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2 lamaie (1 lingura) 5-6 catei de usturoi 1…
Read more »





Crema cu mac si cirese

18 July 2013
Crema_cu_mac_si_cireseCrema cu mac si cirese din: cirese, branza dulce, zahar, smantana, seminte de mac, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, frunze de menta. Ingrediente: 400 g cirese 200 g branza dulce cremoasa ori branzica de casa 100 g zahar 100 g smantana gasa 1 lingurita seminte de mac 2 oua 50 g zahar pudra 1 plic…
Read more »





Mini tarte cu carne de pui

18 July 2013
Mini_tarte_cu_carne_de_puiMini tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina, mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de foi. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 300 ml supa 3 cepe verzi 1 lingura unt 1 lingura faina 250 g mazare congelata 200 g smantana sare piper…
Read more »





Chec glasat cu ciocolata

18 July 2013
Chec_glasat_cu_ciocolataChec glasat cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina, praf de copt, coaja de portocala, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: 4 oua 200 g zahar 1/4 pahar ulei 200 ml suc proaspat de portocale 450 g faina 1/2 pliculet praf de copt coaja unei portocale pentru glazura: 100 g ciocolata neagra 100 ml…
Read more »





Varza cu vin si carne

18 July 2013
Varza_cu_vin_si_carneVarza cu vin si carne din: varza, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, boabe piper, carne de casa afumat, carnati de porc, ciolan de porc, vin alb sec, cartofi, apa, concentrat de pui, unt. Ingrediente: o varza alba, dulce 4 cepe un catel usturoi o foaie dafin 1/2 lingurita cimbru 5 boabe piper un carnat…
Read more »





Reteta zilei: Milkshake de capsuni cu inghetata de vanilie

17 July 2013
Milkshake_de_capsuni_cu_inghetata_de_vanilie_04Milkshake de capsuni cu inghetata de vanilie din: capsuni, lapte, inghetata de vanilie, esenta de vanilie, gheata, zahar.   Ingrediente: 2 pahare capsuni, feliate c 1 cana de lapte 3 cupe inghetata de vanilie esenta de vanilie 4 cuburi de gheata 2 linguri zahar       Mod de preparare: Puneti toate ingredientele in blender…
Read more »





Fructe de mare cu orez

17 July 2013
Fructe_de_mare_cu_orezFructe de mare cu orez din: ardei gras, ananas, fructe de mare, orez, unt, praf de curry, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ananas 300 g fructe de mare semipreparate 100 g orez prefiert 50 g unt praf de curry sare   Mod de preparare: Punem orezul la fiert în apă cu sare. După ce…
Read more »





Salata picanta de vita

17 July 2013
Salata_picanta_de_vitaSalata picanta de vita din: ardei gras, ardei iute, ceapa, muschiulet de vita, frunze de telina, ulei de nuci, piper, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 ceapa 500 g muschiulet de vita frunze de telina ulei de nuci sau alune piper boabe sare   Mod de preparare: Ungem cu ulei muşchiul de…
Read more »





Ciorba de fasole verde cu ceapa si morcov

17 July 2013
Ciorba_de_fasole_verde_cu_ceapa_si_morcovCiorba de fasole verde cu ceapa si morcov din: fasole verde, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, patrunjel, cimbru, sare, piper, boia dulce de ardei, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapa 1 morcov 1 ardei rgas 3 rosii 1 legatura mica de patrunjel 1 lingurita cimbru sare piper boia dulce de…
Read more »





Frigarui de somon cu ananas

17 July 2013
Frigarui_de_somon_cu_ananasFrigarui de somon cu ananas din: somon, ananas, usturoi, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon 2 linguri cubulete ananas din compot 2 catei usturoi o lingura rozmarin 2 lingurite seminte de fenicul 2 lingurite ulei 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru pentru gratar: putin ulei   Mod de preparare: Somonul se taie…
Read more »





Desert de brânză de vaci si fructe

17 July 2013
Desert_de_brânza_de_vaci_si_fructeDesert de brânză de vaci si fructe din: zmeura, zahar, afine, lamaie, branza de vaci, frisca. Ingrediente: 125 g zmeura 4 linguri zahar 125 g afine 1 lamaie 500 g branza de vaci 100 g frisca   Mod de preparare: Se pisează zmeura cu furculiţa, se adaugă 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se…
Read more »





Curry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos

17 July 2013
Curry_vegetarian_cu_fasole_verde_ghimbir_si_lapte_de_cocosCurry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru, orez, lipii. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat…
Read more »





Lipii cu branza de vaci

17 July 2013
Lipii_cu_branza_de_vaciLipii cu branza de vaci din: ridichi, branza de vaci, usturoi, sare, piper, frunze de salata creata, ardei gras, lipii. Ingrediente: 1 legatura ridichi 200 g branza de vaci 1 catel de usturoi sare piper cateva frunze de salata creata 1 ardei rgas rosu 4 lipii sau tortillas (de cumparat) sos de iaurt   Mod…
Read more »





Granita de zmeură cu vin spumos

17 July 2013
Granita_de_zmeura_cu_vin_spumosGranita de zmeură cu vin spumos din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra, vin spumos, frunze de menta. Ingrediente: 200 g zmeura 2 linguri lichior de zmeura 1 lingura zahar pudra 500 ml vin spumos sec cateva frunze de menta pentu decor   Mod de preparare: Speli fructele şi le cureţi de codiţe. Păstrezi câteva…
Read more »





Fasole verde cu carnati

17 July 2013
Fasole_verde_cu_carnatiFasole verde cu carnati din: fasole verde, ceapa, carnati, ulei, cimbru, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 3 carnati 3 linguri ulei cimbru dupa gust 1 legatura verdeata (patrunjel verde, marar) sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi fasolea verde, apoi le speli. Tai ceapa mărunt, rupi fasolea în…
Read more »





Retete vegetariene: Cuscus cu legume

17 July 2013
Cuscus_cu_legumeCuscus cu legume din: ardei grasi, vanata, dovlecel, cuscus, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi 1 vanata 1 dovlecel 200 g cuscus ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Punem cuş-cuşul într-o strecurătoare şi ţinem 20 minute pe baie de abur, până se umflă. Spălăm legumele. Tăiem vânata şi dovlecelul…
Read more »





Reteta zilei: Rasol de porc aromat

17 July 2013
Rasol_de_porc_aromat_20Rasol de porc aromat din: rasol de porc, usturoi, sare, rozmarin, ulei de masline, patrunjel, piper.   Ingrediente: 1 rasol de porc 8-10 catei de usturoi, pisat 1 lingurita sare 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 3 linguri ulei de masline 1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat piper negru proaspat macinat   Mod de preparare: Dezosati…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu