luni, 9 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #34

Retete pentru Craciun:

Pâine cu seminţe fără gluten

28 November 2013
Pâine_cu_seminte_fara_glutenPâine cu seminţe fără gluten din: amidon, faina de hrisca, faina de soia, guma de hanthan, drojdie, zahar, lapte, ulei de floarea soarelui, otet de vin alb, seminte si nuci. Ingrediente: 185 g de amidon 300 g faina de hrisca 2 linguri faina de soia 2 lingurite guma de xanthan 7 g drojdie uscata 1 lingura…
Read more »





Supa de fasole cu ardei iute

28 November 2013
Supe_3Sotează 1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline, încins într-o cratiţă mare, timp de 5 minute. Adaugă 1 ardei iute roşu tocat mărunt şi sotează totul încă 5 minute. Presară 1 lingură de oregano uscat şi toarnă 1 conservă de 400g de roşii tocate, 2 conserve de 400g de fasole mixtă şi 800ml…
Read more »





Papricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras

28 November 2013
Papricas_de_ciuperci_cu_usturoi_si_ardei_grasPapricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi, ceapa, usturoi, faina, apa, condiment din legume uscate, ulei, patrunjel verde, piper, boia, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon sau de padure 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura faina 1 cana apa 2 lingurite condiment din legume…
Read more »





Terina de rata

28 November 2013
Terina_de_rataTerina de rata din: piept de rata, bacon afumat, pulpe superioare de pui, usturoi, ficatei de pui, ienibahar, boabe de ienupar, patrunjel, coniac, vin, supa de pui si unt. Ingrediente: 1 piept de rata cu piele si fara os (de aproximativ 300g) 300 g felii de bacon afumat 300 g pulpe superioare de pui, fara piele…
Read more »





Trigoane cu ciuperci

28 November 2013
Trigoane_cu_ciuperciTrigoane cu ciuperci din: aluat, ciuperci, ceapa rosie, sare, patrunjel, piper, pesmet, ulei de masline, cascaval si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 800 g ciuperci 1-2 cepe rosii sare o legatura mare patrunjel piper negru macinat 2-3 linguri pesmet 3-4 lingurite ulei de masline 50 g cascaval un galbenus pentru uns   Mod de preparare:…
Read more »





Clatite cu umplutura de legume

28 November 2013
Clatite_cu_umplutura_de_legumeClatite cu umplutura de legume din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, sare, unt, varza alba, ceapa, carne tocata, faina, lapte, cimbru, seminte de chimen, iaurt, untura. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 100 g faina 250 ml lapte 125 ml apa minerala 1 lingura zahar 1 lingura de sare 25 g unt/margarina pentru copt pentru…
Read more »





Reteta zilei: Pateu de casa din ficat de pui

28 November 2013
Pateu_de_casa_din_ficat_de_pui_09Pateu de casa din ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, branza dietetica, sare, piper.   Ingrediente: 6-7 ficatei de pui 1 ceapa 150g branza dietetica sare si piper, dupa gust     Mod de preparare: Spalati bine ficateii de pui, curatati si taiati ceapa in sferturi. Puneti intr-o cratita potrivita si fierbeti aproximativ…
Read more »





Ruladă din carne de vită cu ananas

28 November 2013
Retete_7Ruladă din carne de vită cu ananas din: muschi de vita, ananas, seminte de pin, pesmet, parmezan, smantana, menta, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 felii ananas 4 linguri muguri (seminte) pin 1/3 pahar pesmet alb 2 linguri parmezan 2 linguri smantana lichida 2 crengute menta 2 crengute busuioc 2…
Read more »





Spaghete gratinate cu dovlecei

28 November 2013
Spaghete_gratinate_cu_dovleceiSpaghete gratinate cu dovlecei din: spaghete, mozzarella, ulei, sare, piper, pesmet, varza, dovlecei si busuioc. Ingrediente: 1 pachet mic de spaghete 250 g mozzarella 4 linguri ulei sare piper 2-3 linguri pesmet 1 varza mica 2 dovlecei busuioc   Mod de preparare: Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe pachet. Le clăteşti, le scurgi de apă şi…
Read more »





Inghetata cu coniac

28 November 2013
Inghetata_cu_coniacO reteta savuroasa de inghetata cu coniac din: albusuri, zahar pudra, zeama de lamaie, coniac, frisca si gelatina. Ingrediente: 4 albusuri 4 galbenusuri 5 linguri zahar pudra 1 linguri zeama de lamaie 100 ml coniac 250 g frisca batuta 2 pliculete gelatina   Mod de preparare: Inmoi gelatina in 100 ml de apa. Bati albusurile…
Read more »





Rulada de ficat cu branza

28 November 2013
Rulada_de_ficat_cu_branzaRulada de ficat cu branza din: ficatei de pasare, ceapa, unt, branaz dulce, smantana, patrunjel verde, ulei, sare, ienibahar, piper. Ingrediente: 400 g ficatei de pasare 2 cepe 100 g unt 200 g branza dulce 1 lingura smantana 1 legatura patrunjel verde 50 ml ulei sare ienibahar macinat piper   Mod de preparare: Speli ficateii…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de varză de post

28 November 2013
Ciorba_de_varza_de_postCiorbă de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar, cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion. Ingrediente: 100 ml ulei 1 kg varza  ardei grasi 4 l de apa 100 g orez 1 legatura combinata de marar si cimbru 1/2 kg bulion 1 lingurita condiment vegetal 2 linguri faina 1 lingurita…
Read more »





Placinta cu telemea, iaurt si spanac

28 November 2013
Placinta_cu_telemea_iaurt_si_spanacPlacinta cu telemea, iaurt si spanac din: foi de placinta, telemea, praf de copt, iaurt, apa mienrala, oua, smantana, spanac, ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 400 g telemea 1/2 plic praf de copt 400 ml iaurt 150 ml apa minerala 5 oua 200 g smantana 100 g spanac congelat 75 ml ulei sau…
Read more »





Retete pentru Craciun cu porc

27 November 2013
RdlRetete pentru Craciun:   Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc, ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon de porc de cca 2,5 kg,…
Read more »





Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun

27 November 2013
Cocktailuri_6Retete de cocktailuri pentru masa de Craciun:   Cocktail Eastern Sour Cocktail Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime…
Read more »





Alimente pentru masa de seara

27 November 2013
Alimente_1Lupta cu kilogramele in plus este destul de greu de dus, mai ales in cazul persoanelor care au un program destul de incarcat si au nevoie de un aport caloric destul de mare atunci pentru a trece peste stresul de pe parcursul unei zile intregi. Pentru aceste persoane, printre care se regasesc foarte multi dintre…
Read more »





Cum sa va mentineti silueta pe timpul iernii

27 November 2013
Sanatate_3Iarna poate fi un anotimp dificil pentru cei care urmeaza dieta si nu doar din cauza sarbatorilor. Vremea rece poate intrerupe rutina exercitiilor fizice si oamenii petrec mai mult timp in interior. Cand stati mai mult timp in casa este posibil sa faceti exces de anumite produse alimentare, iar acest lucru duce la supraalimentare si,…
Read more »





Meniu #22

27 November 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





5 Retete dulci de Craciun

27 November 2013
Desert_5Retete de Craciun: Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca Tarta cu ciocolata si frisca din:  zahar, faina, amidon, sare, lapte, galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra, aluat de tarta.   Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2 linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani…
Read more »





Despre exercitiile fizice in timpul iernii

27 November 2013
SanatateIn timpul iernii, cand zilele sunt mai scurte si mai intunecoase, este mai greu pentru majoritatea oamenilor sa se mobilizeze sa faca exercitii fizice. Totusi nu exista motive solide de a abandona echipamentul sportiv. Este important ca orice persoana sa isi pastreze forma fizica cu ajutorul activitatii fizice. Exercitiul fizic este o parte esenetiala a…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu sos de caramel

27 November 2013
Clatite_cu_sos_de_caramel_10Clatite cu sos de caramel din: oua, lapte, faina, zahar, sos de caramel.   Ingrediente: 3 oua 500ml lapte 300gr de faina 2 linguri de zahar Sos de caramel, pentru servire     Mod de preparare: Puneti laptele intr-un castron, adaugati oualele. Se amesteca bine. Adaugati zahar si amestecati bine. Cerneti faina si incorporati usor,…
Read more »





Salată de toamnă cu carne de vită

27 November 2013
Salata_de_toamna_cu_carne_de_vitaSalată de toamnă cu carne de vită din: muschi de vitel, cartofi, ardei grasi, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, frunze de patrunjel si lamaie. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 1 kg cartofi 3-4 ardei grasi (rosii, galbeni, verzi) 3 cepe mari 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 100 ml ulei frunze de patrunjel 1 lamaie  …
Read more »





Pacheţele cu legume şi mozzarella

27 November 2013
Pachetele_cu_legume_si_mozzarellaPacheţele cu legume şi mozzarella din: aluat, ardei, unt, mozzarella, busuioc, praz, porumb si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 6 ardei culori diferite 50 g unt 250 g mozzarella busuioc proaspat un fir praz 125 g porumb dulce un galbenus pentru uns   Mod de preparare: Se scoate aluatul de la rece si se lasă…
Read more »





Retete de post: Varză călită cu măsline

27 November 2013
Varza_calita_cu_maslineVarză călită cu măsline din: varza acra, masline, ulei, bulion de rosii, cimbru si piper. Ingrediente: 1 varza acra 100 g masline 200 ml ulei 1 lingura bulion de rosii cimbru piper   Mod de preparare: Speli varza, o tai fideluţă şi pui câte puţin în uleiul încins. După ce s-a călit, adaugi boa­bele de piper,…
Read more »





Spaghetti bolognese cu parmezan

27 November 2013
Spaghetti_bolognese_cu_parmezanSpaghetti bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de legume, patrunjel, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi 2 cepe 100 g morcovi 100 g fire de telina 1/2 fir praz 2 linguri ulei de masline 400 g carne tocata mixta sare…
Read more »





Sarmale cu arahide în sos de arahide

27 November 2013
Sarmale_cu_arahide_în_sos_de_arahideO reteta savuroasa de Sarmale cu arahide în sos de arahide din: varza, sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper, germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide. Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3 cepe verzi 50 g arahide prajite si sarate 1 ou 2…
Read more »





Supa de rosii cu usturoi copt

27 November 2013
Supa_de_rosii_cu_usturoi_coptO reteta savuroasa de Supa de rosii cu usturoi copt din: rosii, ceapa rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, paprika, supa de legume si smantana. Ingrediente: 1,5 kg rosii bine coapte, taiate jumatati 2 cepe rosii mari, curatate si taiate sferturi 8 catei de usturoi, in coaja cateva ramurele de cimbru 4 linguri ulei de…
Read more »





Ruladă de ciuperci cu cascaval

27 November 2013
Rulada_de_ciuperci_cu_cascavalRuladă de ciuperci cu cascaval din: unt, faina, lapte, oua, cascaval, ciuperci, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt 300 g faina 400 ml lapte 8 oua 100 g cascaval 2 cutii ciuperci 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Pui într-un castron făina, torni peste ea puţin…
Read more »





Ficat de gasca cu carnati si slanina

27 November 2013
Ficat_de_gasca_cu_carnati_si_slaninaFicat de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca, carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3 rosii sare…
Read more »





File de peste aromat

27 November 2013
File_de_peste_aromatFile de peste aromat din: file de peste, sare grunjoasa, lamai, piper, ulei de masline, usturoi, cimbru si busuioc. Ingrediente: 800 g file de peste sare grunjoasa 1-2 lamai piper negru macinat ulei de masline 6-8 catei usturoi cimbru busuioc proaspat   Mod de preparare: Se porţionează bucăţile de peste, se stropesc cu ulei de măsline,…
Read more »





Bors de vita cu legume si leustean

27 November 2013
bors_vita_legume_leusteanBors de vita cu leustean din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, fasole verde, dovlecel, varza, rosii, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita (piept, rasol) 2 morcovi potriviti ca marime 1 telina mica 2-3 cepe O mana de fasole verde un dovlecel 2 cartofi un sfert de varza 400 ml bors 100…
Read more »





Reteta zilei: Tacos cu carne de vita

27 November 2013
Tacos_cu_carne_de_vita_05Tacos cu carne de vita din: cartof dulce, ulei de masline, varza rosie, coriandru, limeta, carne de vita, chimen, chili, sare, piper, ceapa, tortilla, avocado, sos.   Ingrediente: 1 cartof dulce , cuburi 1 lingura ulei de masline 1 ceasca varza rosie, tocata 1 cana coriandru 1 limeta 1 kg de carne de vita tocata…
Read more »





Retete gustoase: Muschi de porc cu legume

27 November 2013
Muschi_de_porc_cu_legumeMuschi de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet, unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb sec o lingura miere…
Read more »

Chec cu fistic si cireşe confiate

27 November 2013
Chec_cu_fistic_si_cirese_confiateChec cu fistic si cireşe confiate din: oua, unt, sare, zahar vanilat, zahar pudra, faina, cirese si fistic. Ingrediente: 5 oua 100 g unt un praf sare un plic zahar vanilat 7 linguri zahar pudra 5 linguri faina 100 g cirese confiate 200 g fistic copt   Mod de preparare: Se curăţă fisticul de coajă şi…
Read more »





Retete de post: Salată de fasole si andive

27 November 2013
Salata_de_fasole_si_andiveSalată de fasole si andive din: fasole boabe, andive, ulei, rosii cherry, patrunel, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 3 andive mari 3 linguri cu ulei 300 g rosii cherry 3 fire patrunjel 2 linguri de otet sare piper   Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat pentru o noapte. Dimineaţa scurgi apa…
Read more »





Supa de sfecla rosie cu hrean si branza

27 November 2013
Supa_de_sfecla_rosie_cu_hrean_si_branzaSupa de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci, marar, castravete. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 cepe rosii 100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume 50 g smantana 1 lingurita hrean ras sare…
Read more »





Piept de pui umplut cu mere

27 November 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_merePiept de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry. Ingrediente: 6 jumatati piept de pui fara os si piele 1 lingurita sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi, maruntiti 3 linguri unt 1 mar…
Read more »





Ciulama de ciuperci cu zeama de varza

27 November 2013
Ciulama_de_ciuperci_cu_zeama_de_varzaCiulama de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina, morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat. Ingrediente: 500 g ciuperci uscate 1 ceapa 6 linguri faina 1 morcov 4 linguri ulei 1/2 l zeama de varza acra sare piper cimbru uscat maruntit   Mod de preparare: Pui ciupercile într-un…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu noodles

27 November 2013
Supa_de_pui_cu_noodles_09Supa de pui cu noodles din: ulei de canola, ulei de nuca de cocos, ceapa, usturoi, ghimbir, supa de pui, lemongrass, piept de pui, varza chinezeasca, frunze de coriandru, frunze de busuioc, suc de limeta, sare, noodles, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 1 lingurita ulei de canola sau de nuca de cocos 1 ceapa,…
Read more »





Cepe umplute

27 November 2013
Cepe_umpluteCepe umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in ulei) zahar 4 fire busuioc   Mod de…
Read more »





Gratin de cartof cu bacon afumat

27 November 2013
Gratin_de_cartof_cu_bacon_afumatGratin de cartof cu bacon afumat din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat, vin, rozmarin, smantana, lapte si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi (cei albi merg mai bine), taiati rondele de 2cm 1⁄2 lingura ulei de masline 6 felii de bacon afumat, tocate grosier 3 ramurele de rozmarin, doar frunzele tocate 100 ml vin alb sec…
Read more »





Sarmalute cu carne tocata in dovleac

27 November 2013
Retete_1Sarmalute cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 morcovi 4 radacini de pastarnac 3 cepe 1 legatura patrunjel verde 100 g orez cateva…
Read more »





Bastonase de cartofi

27 November 2013
Bastonase_de_cartofi.pngO reteta delicioasa de bastonase cu:cartofi, smantana, unt, galbenus, branza de oi, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri smântână 1 lingură unt 3 gălbenuşuri 150 g brânză telemea de oi sare piper 100 g pesmet ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se fierb în apă cu…
Read more »





Rulada cu ananas

27 November 2013
Rulada_cu_ananas.pngO reteta delicioasa de rulada cu:oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, compot de ananas, mascarpone, zahar pudra, frisca, cacao. Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf sare 50 g făină 50 g amidon 1 linguriţă praf de copt 2 linguri cacao 850 ml compot de…
Read more »





Salată din sfeclă roşie cu mazăre

27 November 2013
Salata_din_sfecla_rosie_cu_mazareSalată din sfeclă roşie cu mazăre din: sfecla rosie, cartofi, morcov, castraveti murati, mazare, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 700 g cartofi 1 morcov mare 200 g cstarveti murati 500 g boabe de mazare congelata sau din conserva 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare   Mod de…
Read more »





Placinta cu urda si spanac

27 November 2013
Placinta_cu_urda_si_spanacPlacinta cu urda si spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa, frunze de spanac, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, ulei de masline, sare de mare si piper verde. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate sau tocate 3 catei de usturoi, tocati 1 ceapa, tocata marunt 200…
Read more »





Tort de pepene

27 November 2013
Tort_de_pepene.pngO reteta delicioasa de tort cu:blat, gelatina, pepene galben, lichior de portocale, suc de  lamaie, zahar, frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 1 blat subţire de pandişpan ( 26 cm) 6 foi gelatină 1 pepene galben 3 linguri lichior de portocale 4 linguri suc de lămâie 75 g zahăr 600 ml frişcă 1 plic zahăr vanilinat  …
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui pe pat de sare

27 November 2013
Pulpe_de_pui_pe_pat_de_sare_13Pulpe de pui pe pat de sare din: pulpe de pui, sare gronjoasa.   Ingrediente: 4 pulpe de pui 500gr sare gronjoasa salata, dupa preferinta, pentru servire     Mod de preparare: Intr-o tava potrivita se pune sarea, se spala si se curata de grasime pulpele de pui. Se aseaza in tava si se dau…
Read more »





Deruni (Clatite din cartofi)

27 November 2013
Deruni Clatite din cartofi din: cartofi, ou, ceapa, smantana, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 5 cartofi 1 ou 1 ceapa 1 lingura smantana 3 linguri faina sare piper 50 ml ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii şi ceapa, după care le dai pe răzătoarea mare. Le amesteci şi adaugi peste ele…
Read more »





Placinta cu mere si nuci

27 November 2013
Placinta_cu_mere_si_nuci.pngO reteta delicioasa de placinta cu:mere, aluat congelat, nuci, miere, coaja de portocala, albus, zahar pudra, lichior portocale, gem de portocale. Ingrediente: 400  g aluat congelat Ingrediente umplutura: 500 g mere mici 1 lingu­ră nuci  tocate 1 lingură miere 1 lingură coajă de portocicală glasată şi tocată 1 albuş Ingrediente glazura: 3 lincguri zahăr pudră…
Read more »





Salata de morcov marinat cu usturoi si coriandru

27 November 2013
Salata_de_morcov_marinat_cu_usturoi_si_coriandruSalata de morcov marinat cu usturoi si coriandru din: morcov, miere, otet, ulei de masline, usturoi, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 500 g morcov cate 2 linguri miere si otet 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi 1 lingurita boabe de coriandru 1/2 lingurita de sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi…
Read more »





Tort de mere cu fistic

27 November 2013
Tort_de_mere_cu_fistic.pngO reteta delicioasa de tort cu: mere, oua, zahar, faina, gelatina, mere, zahar vanilat, suc de lamaie, lapte, vin alb, fistic. Ingrediente blat: 2 ouă 60 g zahăr 80 g făină Ingrediente crema: 15 g gelatină 1,5 kg mere 2 plicuri zahăr vanili­nat 5 linguri suc de lămâie 4 gălbenuşuri 240 g zahăr 250 rml…
Read more »





Bors de fasole cu carne afumata de porc

27 November 2013
Bors_de_fasole_cu_carne_afumata_de_porcBors de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, apa, fasole boabe, cartofi, fidea, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, rosii, bors de tarate, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne afumata de porc 1 1/2 l apa 1 cana boabe de fasole alba 3 cartofi 20 g fidea 1…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran

26 November 2013
Orez_cu_lapte_si_aroma_de_sofran_09Orez cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom, sofran, migdale, fistic. Ingrediente: ¼ ceasca orez basmati 4 cesti + 1 lingura lapte 3/4 – 1 cana zahar cardamom un varf de cutit sofran migdale fistic Mod de preparare: Se inmoaie orezul timp de 30 minute in apa fierbinte. Intr-un bol…
Read more »





Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor

26 November 2013
Pui_cu_lamaie_si_ciuperci_la_cuptorPui cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie. Ingrediente: 50 g hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie 6 bucati de piept de pui, cu tot cu piele 1⁄2 lingura ulei de masline 400 g ceapa rosie, tocata 250 ml vin…
Read more »





Retete de post: Musaca de ciuperci cu paste

26 November 2013
Musaca_de_ciuperci_cu_pasteO reteta savuroasa de Musaca de ciuperci cu paste din: ciuperci, ulei, paste, ceapa, sare si condimente. Ingrediente: 500  ciuperci 100 ml ulei 500 g paste tuburi 4-5 cepe 1 lingura sare condimente dupa gust   Mod de preparare: Cureti ciupercile si ceapa si le tai fideluta, apoi le calesti si le dai deoparte cand…
Read more »





Tarte cu mere si caramel

26 November 2013
Tarte_cu_mere_si_caramelTarte cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie, scortisoara, zahar si frisca. Ingrediente: 250g aluat fraged gata preparat 8 linguri crema sau sos caramel 2 mere mari, taiate felii subtiri 1 lingura zeama de lamaie un praf de scortisoara 2 lingurite zahar frisca pentru servit (optional)   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul…
Read more »





Vinete cu sote de morcovi

26 November 2013
Vinete_cu_sote_de_morcoviVinete cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun, smantana, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 vinete mai mici 125 g crema de branza 5 morocvi 1 lingura cu unt 3 linguri cu zahar brun 2 linguri cu smantana sare ulei   Mod de preparare: Unge vinetele cuu ulei aşază-le într-o tavă…
Read more »





Retete de post: Ciuperci la cuptor umplute cu spanac

26 November 2013
Ciuperci_la_cuptor_umplute_cu_spanacCiuperci la cuptor umplute cu spanac din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, spanac, usturoi verde, verdeata si cascaval de post. Ingrediente: 10 ciuperci mari ulei de masline sare piper 200 g spanac 2-3 catei de usturoi verde verdeata 150-200 g cascaval de post (optional)   Mod de preparare: Speli ciupercile, le îndepărtezi picioruşele şi le…
Read more »





Paste cu ciuperci si smantana

26 November 2013
Paste_cu_ciuperci_si_smantanaPaste cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc, paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto. Ingrediente: 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva 3 linguri smantana 40 g parmezan, ras o legatura de busuioc proaspat, tocat 350 g paste (tagliatelle) 2 linguri ulei masline 15 g unt 3 catei de…
Read more »





Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână

26 November 2013
Friptura_tocata_cu_sos_de_ciuperci_si_smântânaFriptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita maghiran uscat 250 g ciuperci Champignon…
Read more »





Prajitura cu prune si nuci

26 November 2013
Prajitura_cu_prune_si_nuciPrajitura cu prune si nuci din: prune, oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt, faina, praf de copt, nuci si glazura. Ingrediente: 2 kg prune 6 oua 275 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf cutit sare 200 g unt moale 200 g faina alba 1 lingurita praf de copt 200 g nuci macinate 1 plic…
Read more »





Retete de post: Roşii cu orez

26 November 2013
Rosii_cu_orezO reteta simpla si savuroasa de Roşii cu orez din: rosii, ceapa, ardei gras, ulei de masline, orez, marar, condimente, sare si piper. Ingrediente: 12 rosii potrivite 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri cu  ulei de masline 150 g orez 1/2 legatura de marar condimente sare piper   Mod de preparare: Tai un…
Read more »





Cocktail Limbo Beat

26 November 2013
Cocktailuri_7O reteta simpla de Cocktail Limbo Beat din: sirop de banana, zeama de lamaie si bitter orange. Ingrediente: 5 cl sirop de banana 2 cl zeama de lamaie Bitter Orange       Mod de preparare: Turnam siropul de banana si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, mixam bine…
Read more »





Reteta zilei: Ciuperci umplute

26 November 2013
Ciuperci_umplute_06Ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan, patrunjel.   Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapa, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1 1/2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 1 varf de cutit de sare 1 varf de…
Read more »





Vinete in sos de vin

26 November 2013
Vinete_in_sos_de_vinVinete in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de tomate, vin, susan, ulei si sare. Ingrediente: 2-3 vinete 3 cepe 1 ardei gras 4 rosii 1 capatana de usturoi 1 lingura cu pasta de tomate 1 ceascuta cu vin alb susan ulei sare   Mod de preparare: Spală vinetele, şterge-le cu…
Read more »

Chec cu fistic si cireşe confiate

27 November 2013
Chec_cu_fistic_si_cirese_confiateChec cu fistic si cireşe confiate din: oua, unt, sare, zahar vanilat, zahar pudra, faina, cirese si fistic. Ingrediente: 5 oua 100 g unt un praf sare un plic zahar vanilat 7 linguri zahar pudra 5 linguri faina 100 g cirese confiate 200 g fistic copt   Mod de preparare: Se curăţă fisticul de coajă şi…
Read more »





Retete de post: Salată de fasole si andive

27 November 2013
Salata_de_fasole_si_andiveSalată de fasole si andive din: fasole boabe, andive, ulei, rosii cherry, patrunel, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 3 andive mari 3 linguri cu ulei 300 g rosii cherry 3 fire patrunjel 2 linguri de otet sare piper   Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat pentru o noapte. Dimineaţa scurgi apa…
Read more »





Supa de sfecla rosie cu hrean si branza

27 November 2013
Supa_de_sfecla_rosie_cu_hrean_si_branzaSupa de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci, marar, castravete. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 cepe rosii 100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume 50 g smantana 1 lingurita hrean ras sare…
Read more »





Piept de pui umplut cu mere

27 November 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_merePiept de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry. Ingrediente: 6 jumatati piept de pui fara os si piele 1 lingurita sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi, maruntiti 3 linguri unt 1 mar…
Read more »





Ciulama de ciuperci cu zeama de varza

27 November 2013
Ciulama_de_ciuperci_cu_zeama_de_varzaCiulama de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina, morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat. Ingrediente: 500 g ciuperci uscate 1 ceapa 6 linguri faina 1 morcov 4 linguri ulei 1/2 l zeama de varza acra sare piper cimbru uscat maruntit   Mod de preparare: Pui ciupercile într-un…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu noodles

27 November 2013
Supa_de_pui_cu_noodles_09Supa de pui cu noodles din: ulei de canola, ulei de nuca de cocos, ceapa, usturoi, ghimbir, supa de pui, lemongrass, piept de pui, varza chinezeasca, frunze de coriandru, frunze de busuioc, suc de limeta, sare, noodles, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 1 lingurita ulei de canola sau de nuca de cocos 1 ceapa,…
Read more »





Cepe umplute

27 November 2013
Cepe_umpluteCepe umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in ulei) zahar 4 fire busuioc   Mod de…
Read more »





Gratin de cartof cu bacon afumat

27 November 2013
Gratin_de_cartof_cu_bacon_afumatGratin de cartof cu bacon afumat din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat, vin, rozmarin, smantana, lapte si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi (cei albi merg mai bine), taiati rondele de 2cm 1⁄2 lingura ulei de masline 6 felii de bacon afumat, tocate grosier 3 ramurele de rozmarin, doar frunzele tocate 100 ml vin alb sec…
Read more »





Sarmalute cu carne tocata in dovleac

27 November 2013
Retete_1Sarmalute cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 morcovi 4 radacini de pastarnac 3 cepe 1 legatura patrunjel verde 100 g orez cateva…
Read more »





Bastonase de cartofi

27 November 2013
Bastonase_de_cartofi.pngO reteta delicioasa de bastonase cu:cartofi, smantana, unt, galbenus, branza de oi, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri smântână 1 lingură unt 3 gălbenuşuri 150 g brânză telemea de oi sare piper 100 g pesmet ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se fierb în apă cu…
Read more »





Rulada cu ananas

27 November 2013
Rulada_cu_ananas.pngO reteta delicioasa de rulada cu:oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, compot de ananas, mascarpone, zahar pudra, frisca, cacao. Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf sare 50 g făină 50 g amidon 1 linguriţă praf de copt 2 linguri cacao 850 ml compot de…
Read more »





Salată din sfeclă roşie cu mazăre

27 November 2013
Salata_din_sfecla_rosie_cu_mazareSalată din sfeclă roşie cu mazăre din: sfecla rosie, cartofi, morcov, castraveti murati, mazare, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 700 g cartofi 1 morcov mare 200 g cstarveti murati 500 g boabe de mazare congelata sau din conserva 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare   Mod de…
Read more »





Placinta cu urda si spanac

27 November 2013
Placinta_cu_urda_si_spanacPlacinta cu urda si spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa, frunze de spanac, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, ulei de masline, sare de mare si piper verde. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate sau tocate 3 catei de usturoi, tocati 1 ceapa, tocata marunt 200…
Read more »





Tort de pepene

27 November 2013
Tort_de_pepene.pngO reteta delicioasa de tort cu:blat, gelatina, pepene galben, lichior de portocale, suc de  lamaie, zahar, frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 1 blat subţire de pandişpan ( 26 cm) 6 foi gelatină 1 pepene galben 3 linguri lichior de portocale 4 linguri suc de lămâie 75 g zahăr 600 ml frişcă 1 plic zahăr vanilinat  …
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui pe pat de sare

27 November 2013
Pulpe_de_pui_pe_pat_de_sare_13Pulpe de pui pe pat de sare din: pulpe de pui, sare gronjoasa.   Ingrediente: 4 pulpe de pui 500gr sare gronjoasa salata, dupa preferinta, pentru servire     Mod de preparare: Intr-o tava potrivita se pune sarea, se spala si se curata de grasime pulpele de pui. Se aseaza in tava si se dau…
Read more »





Deruni (Clatite din cartofi)

27 November 2013
Deruni Clatite din cartofi din: cartofi, ou, ceapa, smantana, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 5 cartofi 1 ou 1 ceapa 1 lingura smantana 3 linguri faina sare piper 50 ml ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii şi ceapa, după care le dai pe răzătoarea mare. Le amesteci şi adaugi peste ele…
Read more »





Placinta cu mere si nuci

27 November 2013
Placinta_cu_mere_si_nuci.pngO reteta delicioasa de placinta cu:mere, aluat congelat, nuci, miere, coaja de portocala, albus, zahar pudra, lichior portocale, gem de portocale. Ingrediente: 400  g aluat congelat Ingrediente umplutura: 500 g mere mici 1 lingu­ră nuci  tocate 1 lingură miere 1 lingură coajă de portocicală glasată şi tocată 1 albuş Ingrediente glazura: 3 lincguri zahăr pudră…
Read more »





Salata de morcov marinat cu usturoi si coriandru

27 November 2013
Salata_de_morcov_marinat_cu_usturoi_si_coriandruSalata de morcov marinat cu usturoi si coriandru din: morcov, miere, otet, ulei de masline, usturoi, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 500 g morcov cate 2 linguri miere si otet 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi 1 lingurita boabe de coriandru 1/2 lingurita de sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi…
Read more »





Tort de mere cu fistic

27 November 2013
Tort_de_mere_cu_fistic.pngO reteta delicioasa de tort cu: mere, oua, zahar, faina, gelatina, mere, zahar vanilat, suc de lamaie, lapte, vin alb, fistic. Ingrediente blat: 2 ouă 60 g zahăr 80 g făină Ingrediente crema: 15 g gelatină 1,5 kg mere 2 plicuri zahăr vanili­nat 5 linguri suc de lămâie 4 gălbenuşuri 240 g zahăr 250 rml…
Read more »





Bors de fasole cu carne afumata de porc

27 November 2013
Bors_de_fasole_cu_carne_afumata_de_porcBors de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, apa, fasole boabe, cartofi, fidea, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, rosii, bors de tarate, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne afumata de porc 1 1/2 l apa 1 cana boabe de fasole alba 3 cartofi 20 g fidea 1…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran

26 November 2013
Orez_cu_lapte_si_aroma_de_sofran_09Orez cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom, sofran, migdale, fistic. Ingrediente: ¼ ceasca orez basmati 4 cesti + 1 lingura lapte 3/4 – 1 cana zahar cardamom un varf de cutit sofran migdale fistic Mod de preparare: Se inmoaie orezul timp de 30 minute in apa fierbinte. Intr-un bol…
Read more »





Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor

26 November 2013
Pui_cu_lamaie_si_ciuperci_la_cuptorPui cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie. Ingrediente: 50 g hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie 6 bucati de piept de pui, cu tot cu piele 1⁄2 lingura ulei de masline 400 g ceapa rosie, tocata 250 ml vin…
Read more »





Retete de post: Musaca de ciuperci cu paste

26 November 2013
Musaca_de_ciuperci_cu_pasteO reteta savuroasa de Musaca de ciuperci cu paste din: ciuperci, ulei, paste, ceapa, sare si condimente. Ingrediente: 500  ciuperci 100 ml ulei 500 g paste tuburi 4-5 cepe 1 lingura sare condimente dupa gust   Mod de preparare: Cureti ciupercile si ceapa si le tai fideluta, apoi le calesti si le dai deoparte cand…
Read more »





Tarte cu mere si caramel

26 November 2013
Tarte_cu_mere_si_caramelTarte cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie, scortisoara, zahar si frisca. Ingrediente: 250g aluat fraged gata preparat 8 linguri crema sau sos caramel 2 mere mari, taiate felii subtiri 1 lingura zeama de lamaie un praf de scortisoara 2 lingurite zahar frisca pentru servit (optional)   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul…
Read more »





Vinete cu sote de morcovi

26 November 2013
Vinete_cu_sote_de_morcoviVinete cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun, smantana, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 vinete mai mici 125 g crema de branza 5 morocvi 1 lingura cu unt 3 linguri cu zahar brun 2 linguri cu smantana sare ulei   Mod de preparare: Unge vinetele cuu ulei aşază-le într-o tavă…
Read more »





Retete de post: Ciuperci la cuptor umplute cu spanac

26 November 2013
Ciuperci_la_cuptor_umplute_cu_spanacCiuperci la cuptor umplute cu spanac din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, spanac, usturoi verde, verdeata si cascaval de post. Ingrediente: 10 ciuperci mari ulei de masline sare piper 200 g spanac 2-3 catei de usturoi verde verdeata 150-200 g cascaval de post (optional)   Mod de preparare: Speli ciupercile, le îndepărtezi picioruşele şi le…
Read more »





Paste cu ciuperci si smantana

26 November 2013
Paste_cu_ciuperci_si_smantanaPaste cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc, paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto. Ingrediente: 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva 3 linguri smantana 40 g parmezan, ras o legatura de busuioc proaspat, tocat 350 g paste (tagliatelle) 2 linguri ulei masline 15 g unt 3 catei de…
Read more »





Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână

26 November 2013
Friptura_tocata_cu_sos_de_ciuperci_si_smântânaFriptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita maghiran uscat 250 g ciuperci Champignon…
Read more »





Prajitura cu prune si nuci

26 November 2013
Prajitura_cu_prune_si_nuciPrajitura cu prune si nuci din: prune, oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt, faina, praf de copt, nuci si glazura. Ingrediente: 2 kg prune 6 oua 275 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf cutit sare 200 g unt moale 200 g faina alba 1 lingurita praf de copt 200 g nuci macinate 1 plic…
Read more »





Retete de post: Roşii cu orez

26 November 2013
Rosii_cu_orezO reteta simpla si savuroasa de Roşii cu orez din: rosii, ceapa, ardei gras, ulei de masline, orez, marar, condimente, sare si piper. Ingrediente: 12 rosii potrivite 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri cu  ulei de masline 150 g orez 1/2 legatura de marar condimente sare piper   Mod de preparare: Tai un…
Read more »





Cocktail Limbo Beat

26 November 2013
Cocktailuri_7O reteta simpla de Cocktail Limbo Beat din: sirop de banana, zeama de lamaie si bitter orange. Ingrediente: 5 cl sirop de banana 2 cl zeama de lamaie Bitter Orange       Mod de preparare: Turnam siropul de banana si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, mixam bine…
Read more »





Reteta zilei: Ciuperci umplute

26 November 2013
Ciuperci_umplute_06Ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan, patrunjel.   Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapa, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1 1/2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 1 varf de cutit de sare 1 varf de…
Read more »





Vinete in sos de vin

26 November 2013
Vinete_in_sos_de_vinVinete in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de tomate, vin, susan, ulei si sare. Ingrediente: 2-3 vinete 3 cepe 1 ardei gras 4 rosii 1 capatana de usturoi 1 lingura cu pasta de tomate 1 ceascuta cu vin alb susan ulei sare   Mod de preparare: Spală vinetele, şterge-le cu…
Read more »


Placinta savuroasa cu carne

26 November 2013
Placinta_savuroasa_cu_carnePlacinta savuroasa cu carne din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4 linguri ulei de masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15 fire cimbru 600 g carne de vita tocata 50 g…
Read more »





Sandwich cu sos de mustar

26 November 2013
Sandwich_cu_sos_de_mustarSandwich cu sos de mustar din: vinete, rosii, casaval si sunca de curcan. Ingrediente: 1 vanata 2 rosii cateva felii de cascaval 300 g sunca de curcan pentru sos: 5 lingurite cu mustar 150 ml ulei 5-6 catei de usturoi 1 lingura cu smantana 1 lingurita cu otet sare piper   Mod de preparare: Taie…
Read more »





Retete de post: Snitel de ciuperci

26 November 2013
Snitel_de_ciuperciO reteta gustoasa de Snitel de ciuperci din: ciuperci, pesmet, faina, sare, piper, marar si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci cu palarie mare pesmet (in post) sau 2 oua (in perioada dulce) 2 linguri faina sare piper 1 legatura marar ulei pentru gatit   Mod de preparare: Speli ciuperci­le, le usuci şi le presari cu…
Read more »





Macrou cu legume si paste

26 November 2013
Macrou_cu_legume_si_pasteMacrou cu legume si paste din: spanac, rosii, broccoli, zeama de lamaie, patrunjel, file de macrou, paste, rosii uscate, sos pesto si ulei de masline. Ingrediente: 100 g spanac 200 g rosii, taiate bucati mici 150 g broccoli, oparite timp de 2 min si taiate bucati mici zeama de la 1 lamaie o legatura de patrunjel,…
Read more »





Inghetata de smochine

26 November 2013
Inghetata_de_smochineInghetata de smochine din: smochine, suc de lamaie, cuisoare, zahar, sare si smantana. Ingrediente: 900 g (circa 20 bucati) smochine proaspete sau 1 cana de smochine conservate (gem) 1 lingurita suc de lamaie 1/4 lingura cuisoare (sau anason/cardamom) 3/4 cana zahar un praf sare 1 cana smantana grasa 1/2 cana smantana semidegresata   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Placinta delicioasa de legume

26 November 2013
Placinta_delicioasa_de_legume_09Placinta delicioasa de legume din: ulei, faina, supa de legume, ceapa, morcov, telina, fenicul, ciuperci, cartofi, mazare, tofu, mustar, vin alb, cimbru, tarhon, sare, drojdie, piper alb, aluat de patiserie.   Ingrediente : 3 linguri ulei 1/4 cana faina 3 cesti supa de legume 1 ceapa tocata 4 cani morcov, telina , fenicul , ciuperci…
Read more »





Supa de legume cu paste si patrunjel proaspat

26 November 2013
Supa_de_legume_cu_paste_si_patrunjel_proaspatSupa de legume cu paste si patrunjel proaspat din: ceapa, morcovi, telina, ardei, patrunjel, pastarnac, usturoi, sare, piper, paste si ulei de masline. Ingrediente: 2 cepe 3-4 morcovi o telina radacina 2 ardei o radacina de patrunjel o radacina pastarnac 2-3 catei usturoi sare piper macinat 100 g paste mici 2 lingurite ulei de masline 1-2…
Read more »





Friptura de vita cu legume calite

26 November 2013
Friptura_de_vita_cu_legume_caliteO reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din: muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de soia, boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita, fara grasime si taiat fasii de 1 cm grosime 2 morcovi mari, curatati si taiati in jumatate…
Read more »





Pulpe de pui cu cartofi si dovleac

26 November 2013
Pulpe_de_pui_cu_cartofi_si_dovleacPulpe de pui cu cartofi si dovleac din: pulpe de pui, dovleac, cartofi, fasole verde, busuioc, ulei, ceapa, pasta de curry, lapte si concentrat vegetal de pui. Ingrediente: 500 g pulpe de pui, taiate bucati mari 600 g dovleac, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi mari 600 g cartofi, curatati si taiati cuburi mari 150…
Read more »





Paste cu sos picant si ton

26 November 2013
Paste_cu_sos_picant_si_tonPaste cu sos picant si ton din: paste, ton in ulei, zeama de lamaie, masline, pasta de chilli, pasta de rosii, sare, piper, ulei de masline, ceapa si patrunjel. Ingrediente: 400 g paste 300 g ton in ulei vegetal zeama de la o lamaie 100 g masline fara samburi o lingurita pasta de chilli 2-3 linguri…
Read more »





Vinete umplute cu piept de pui

26 November 2013
Vinete_umplute_cu_piept_de_puiVinete umplute cu piept de pui din: vinete, piept de pui, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, vin, untura, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 2-3 rosii 1 ceapa 5-6 catei de usturoi 1 cana de vin 1 lingura cu untura ulei sare piper…
Read more »





Retete de post: Fasole frecată cu mămăligă

26 November 2013
Fasole_frecata_cu_mamaligaFasole frecată cu mămăligă din: fasole, ceapa, boia dulce, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 300 g fasole uscata 1 ceapa mare 1 lingurita boia dulce 3 catei de usturoi 50 ml ulei sare   Mod de preparare: Alegi fasolea uscată, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Când este fiartă, pui fasolea…
Read more »





Sufleu de branza cu sunca si conopida

26 November 2013
Sufleu_de_branza_cu_sunca_si_conopidaSufleu de branza cu sunca si conopida din: conopida, sunca, praz, patrunjel, ulei de masline, lapte, boabe de mustar, pesmet, branza cedar si cartofi prajiti. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele mici 200 g sunca slaba, rupta fasii 2 fire de praz, taiate rondele subtiri 500 g sos de branza o legatura de patrunjel proaspat,…
Read more »





Halva de fistic

26 November 2013
Halva_de_fisticHalva de fistic din: ulei de masline, faina, zahar, esenta de vanilie, esenta de fistic, apa, sofran si fistic. Ingrediente: 250 ml ulei de masline 400 g faina 300 g zahar esenta de vanilie 2-3 linguri esenta de fistic 300 ml apa un praf sofran pentru culoare 600 g fistic prajit   Mod de preparare: Se…
Read more »





Reteta zilei: Paine dukan

26 November 2013
Paine_dukan_12Paine dukan din: oua, branza dietetica, tarate de ovaz, tarate de grau, drojdie, sare.   Ingrediente: 2 oua 4 linguri tarate ovaz 4 linguri branza dietetica 2 lingurite tarate de grau 2 pliculete drojdie uscata 1 praf de sare   Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un castron pana se omogenizeaza, incalziti cuptorul la 150-160C…
Read more »





Friptura de iepure

26 November 2013
Retete_5Friptura de iepure din: pulpe de iepure, muschi de iepure, slanina, vin rosu, lapte, ceapa, usturoi, otet din vin, ghimbir, salvie si maghiran. Ingrediente: pulpele din spate ale iepurelui muschiul de sub spinare al iepurelui felii de slanina afumata 250 ml vin rosu pentru marinata: 250 ml lapte 1 ceapa mica 2 catei usturoi 4 linguri…
Read more »





Salata cu vinete si ardei grasi

26 November 2013
Salata_cu_vinete_si_ardei_grasiSalata cu vinete si ardei grasi din: vinete, ardei grasi, ceapa, maioneza, zeama de lamaie, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2-3 vinete potrivite 5-6 ardei grasi rosii sau ardei capia 1 ceapa 2 linguri cu maioneza 1 lingura cu zeama de lamaie ulei de masline otet sare   Mod de preparare: Spală vinetele, şterge-le…
Read more »





Retete de post: Gogosi cu mujdei de usturoi

26 November 2013
Gogosi_cu_mujdei_de_usturoiGogosi cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei, usturoi si zeama de lamaie. Mod de preparare: 300 g faina aproximativ 200 ml apa sare 1 cubulet de drojdie usturoi ulei pentru prajit pentru maioneza din mujdei de usturoi: 1 capatana de usturoi sare 100 ml ulei zeama de lamaie   Mod de…
Read more »





Bors de pui cu smantana

26 November 2013
Bors_de_pui_cu_smantanaBors de pui cu smantana din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras, morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 800 ml supa de pui  200 ml concentrat de pui, obtinut dintr-un cub de pui  1 ardei gras, taiat fasii  1 morcov, dat pe razatoare  1 ceapa, tocata  1 telina mica,…
Read more »





Cocktail Pussyfoot

26 November 2013
Cocktail_PussyfootO reteta simpla de Cocktail Pussyfoot din: suc de grepfrut, suc de portocale, sirop de grenadine si apa minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 12 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl suc proaspat de portocale 3 cl sirop de grenadine apa minerala       Mod de preparare: Turnam ingredientele int-run pahar pentru…
Read more »





Sfaturi pentru un ficat sanatos

25 November 2013
Alimente_1Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, avand numeroase functii vitale. Chiar daca are proprietatea de a se regenera, el nu este indestructibil si ar trebui protejat constant pe tot parcursul vietii. Factori precum alcoolul, unele medicamente, virusurile hepatice, alimentatia excesiva, bogata in grasimi si zaharuri, oboseala si stresul produc, in timp,…
Read more »





3 Retete dulci de Craciun

25 November 2013
Desert_6Retete de Craciun: Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa Gogosi delicioase de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar pudra ½ cana de zahar 2 ½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei   Mod de preparare: Puneti biscuitii pe o farfurie sa se…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale

25 November 2013
Prajitura_cu_branza_dulce_si_glazura_cu_suc_de_portocale_18Prajitura cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de vanilie.   Ingrediente pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 1 esenta de vanilie Ingrediente pentru crema: 1 kg branza dulce 1 pachet unt 1 cana zahar 1…
Read more »





Cidru aromat de pere

25 November 2013
Cidru_aromat_de_pereCidru aromat de pere din: cidru, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat, suc de mere, zahar tos, coniac si mar. Ingrediente: 4×500 ml cidru de mere sau pere coaja de la o lamaie (rupta in fasii spiralate) 1 baton scortisoara, plus 1 lingurita pentru servit 1 pliculet zahar vanilat 250 ml suc de mere fara zahar…
Read more »





Cum se prepara Baklava (video)

25 November 2013
Cum_se_prepara_BaklavaO reteta video despre Cum se prepara Baklava: Ingrediente: 1 cups (250ml) walnuts 1 1/2 cups pistachio nuts 1 cups (250ml) sugar 1/2 cups honey 1 cups (250ml) melted butter 1 pack filo pastry 1 cups (250ml) water 1/2 lemon (juice) 2 tsp rose water 1 tsp cinnamon Cum se prepara Baklava
Read more »





Piure de cartofi cu ardei iute

25 November 2013
Piure_de_cartofi_cu_ardei_iutePiure de cartofi cu ardei iute din: cartofi dulci, lapte de cocos, ardei iute, coaja de lime, zeama de lime, coriandru. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 2 1/2 linguri lapte de cocos 1 ardei iute rosu, taiat in jumatate si feliat coaja de la 1 lime si putina zeama 1 pachetele de coriandru, tocat grosier…
Read more »





Pentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitatea

25 November 2013
FructePentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitate. Cele cinci fructe si legume pe zi, recomandate de specialistii in nutritie, nu sunt de neglijat in timpul iernii, intrucat ne asigura toate vitaminele necesare. Si iarna ne poate oferi alimente bogate in vitaminele de care am avem atat…
Read more »





Programul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani.

25 November 2013
AlimenteProgramul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani si este potrivit pentru toate femeile, inclusiv pentru cele aflate la menopauza. In aceste patru saptamani, regimul tau va fi schimbat astfel incat sa consumi mai multi micronutrienti pretiosi pentru sanatate si sa ajuti sistemul endocrin sa primeasca diversitatea optima de care are nevoie…
Read more »





Retete dulci de Craciun

25 November 2013
Desert_4Retete de Craciun:   Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki ) Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o gustare rapida.   Ingrediente: 450g branza de vaci facuta…
Read more »





Meniu #21

25 November 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Dieta cu lamai

25 November 2013
Lamaie2Foarte populara in toata lumea, dieta cu lamai si-a castigat faima datorita rezultatelor bune si rapide pe care le are! Vedete precum Beyonce, Heidi Klum sau Jennifer Aniston s-au declarat adepte ale dietei cu lamai, mai ales atunci cand vor sa obtina in doar o saptamana o silueta mai zvelta si un ten mai luminos, cu aspect…
Read more »





Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească mazărea, fasolea boabe, lintea, ciupercile şi soia

25 November 2013
Alimente_1Vrei să ții postul Crăciunului, dar nu știi cu ce să înlocuiești carnea și lactatele ca să nu ai de suferit și nici să nu-ți vină foame imediat? Îţi venim în întâmpinare cu câteva sugestii! Pentru ca trecerea la  mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă acomodarea treptată. ,,Celor care obişnuiesc…
Read more »





Reteta zilei: Mere caramelizate

25 November 2013
Mere_caramelizate_05Mere caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.   Ingrediente: 8 mere, spalate , uscate și racite 8 bete de acadea 1 1/2 ceasca smantana 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ceasca miere   Mod de preparare: Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In fiecare mar infigeti cate un…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu