sâmbătă, 7 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #28

Retete pentru Craciun:

 

Ciorba cu fasole, ciuperci si mazare

10 August 2013
Ciorba_cu_fasole_ciuperci_si_mazareCiorba cu fasole, ciuperci si mazare din: morcovi, fasole pastai, mazare, ciuperci, ceapa, concentrat de vita, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 200 g fasole pastai o cutie mica de mazare conservata o cutie de ciuperci o ceapa alba 2-3 linguri ulei un cub concentrat de vita 3 linguri bulion sare piper   Mod de…
Read more »





Friptură de porc cu salata de mere

10 August 2013
Friptura_de_porc_cu_salata_de_mereFriptură de porc cu salata de mere din: unt de arahide, sos dulce de ardei iute, muschi de porc, zeama de lime, sos de peste, mere, zahar, coriandru, menta. Ingrediente: 3 linguri unt de arahide 3 linguri sos dulce de ardei iute 4 felii muschi de porc pentru salata: zeama de la 2 lime 1…
Read more »





Budinca de paste cu varza

10 August 2013
Budinca_de_paste_cu_varzaBudinca de paste cu varza din: paste, varza de bruxelles, bacon, oua, lapte, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: un pachet paste de mica dimensiune 6-8 verze de bruxelles congelate 200 g bacon 2 oua 100 ml lapte 150 ml smantana 20 g unt pentru forma sare piper   Mod de preparare: Pastele se fierb 10…
Read more »





Supa de ceapa cu paine

10 August 2013
Supa_de_ceapa_cu_paineSupa de ceapa cu paine din: vin, supa de legume, ceapa, usturoi, faina, cimbru, paine, ulei de masline, branza topita, sare, piper. Ingrediente: 100 ml vin roșu 1 ½ l supă de legume ½ kg ceapă 2 căței de usturoi 1 lingură făină 1 linguriță cimbru tocat 8 felii pâine (baghetă) 6 linguri ulei de…
Read more »





Legume cu mozzarella la cuptor

10 August 2013
Legume_cu_mozzarella_la_cuptorLegume cu mozzarella la cuptor din: morcovi, ardei gras, rosii, usturoi, concentrat de legume, mozzarella, ulei, sare. Ingrediente: 3 morcovi 2 ardei grasi 4 rosii foarte bine coapte 3 catei usturoi un cub concentrat de legume 2 felii de branza mozzarella 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent pentru cuptor, uns…
Read more »





Paste cu carne de pui si sos carbonara

10 August 2013
Paste_cu_carne_de_pui_si_sos_carbonaraPaste cu carne de pui si sos carbonara din: paste farfalle, sare, file de piept de pui, usturoi, ardei gras, ulei de masline, sos carbonara, frunze de busuioc, ardei iute. Ingrediente: 200 g paste farfalle sare 200 g file de piept de pui 1 catel de usturoi 1 ardei gras galben 2 linguri ulei de…
Read more »





Pastrav cu salvie

10 August 2013
Pastrav_cu_salviePastrav cu salvie din: pastravi, faina, migdale, ou, unt, frunze de salvie, ulei, otet balsamic, zahar brun, lamaie, lapte, salvie, sare. Ingrediente: 4 pastravi 5 linguri faina 50 g migdale 1 ou 4 linguri unt  12 frunze de salvie 3 linguri ulei 1 lingurita otet balsamic 1 lingurita zahar brun 1 lamaie 1 pahar lapte…
Read more »





Reteta zilei: Salata de castraveti cu dressing de smantana si boia de ardei

10 August 2013
Salata_de_castraveti_cu_dressing_de_smantana_si_boia_de_ardei_06Salata de castraveti cu dressing de smantana si boia de ardei din: castraveti, sare, smantana, boia de ardei, otet de vin alb, boia de ardei dulce, smantana, ulei de masline, piper.   Ingrediente salata: 3-4 castraveti 2 lingurite sare smantana si boia de ardei, pentru servire Ingrediente Dressing: 2 catei de usturoi, fin tocat 1/4…
Read more »





Supa de cartofi cu orez si ardei gras

10 August 2013
Supa_de_cartofi_cu_orez_si_ardei_grasSupa de cartofi cu orez si ardei gras din: cartofi, orez, suc de rosii, morcovi, ceapa, ardei gras, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 30 g orez 100 ml suc de roșii 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa,…
Read more »





Paste picante cu chiftele

10 August 2013
Paste_picante_cu_chiftelePaste picante cu chiftele din: penne, sare, piper, carnati proaspeti, pesmet, ulei de masline, ardei gras, rosii cherry, usturoi, ruccola, parmezan. Ingrediente: 400 g penne sare piper 500 g carnati proaspete circa 75 g pesmet 3 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu 200 g rosii cherry 1 catel de usturoi 100 g ruccola…
Read more »





Spanac cu gnocchi si seminte de pin la tigaie

10 August 2013
Spanac_cu_gnocchi_si_seminte_de_pin_la_tigaieSpanac cu gnocchi si seminte de pin la tigaie din: seminte de pin, gnocchi, ulei de masline, ceapa, frunze de spanac, supa, rosii, branza de capra, nucsoara, frunze de nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 40 g semințe de pin 1 pachet gnocchi (refrigerat=500 g) 2 linguri ulei de măsline 2 hașme 1 pachet frunze de spanac…
Read more »





Despre zmeura si mure

10 August 2013
Zmeura1In privinţa gustului, dar şi când vine vorba de efectele terapeutice, puţine fructe se pot lua la întrecere cu ea. Conţine cantităţi impresio­nante de vitamina C, dar nici alte vitamine şi minerale nu-i  lipsesc din compoziţie. Ca şi în cazul murelor, o cură durează două săptămâni, timp în care e bine să consumi 200-500 g…
Read more »





Sos de rosii cu ardei iute si usturoi

10 August 2013
Sos_de_rosii_cu_ardei_iute_si_usturoiSos de rosii cu ardei iute si usturoi din: rosii, usturoi, ardei iute, sare, aspirine, otet, zahar, piper, cimbru. Ingrediente: 5 kg roșii 300 g usturoi 300 g ardei iute 3 linguri sare mare, neiodată 3 aspirine 150 ml oțet 3 linguri zahăr 3 linguri piper 2 linguri cimbru   Mod de preparare: Cureţi usturoiul.…
Read more »





Reteta zilei: Saratele cu branza

9 August 2013
Saratele_cu_branza_11Saratele cu branza din: faina, branza, margarina, oua, galbenus de ou, lapte, nucsoara, ardei iute, seminte de susan.   Ingrediente: 300g faina 250g branza 250g margarina 2 oua + 1 galbenus de ou 1 lingurita de lapte nucșoara ardei iute semințe de susan   Mod de preparare: Se rade branza. Se amesteca apoi cu faina…
Read more »





Supa de broccoli cu smantana si frunze de rucola

9 August 2013
Supa_de_broccoli_cu_smantana_si_frunze_de_rucolaSupa de broccoli cu smantana si frunze de rucola din: broccoli, smantana, frunze de rucola, sare, piper. Ingrediente: 400 g broccoli 100 g smântână 10-12 frunze de rucola sare piper   Mod de preparare: Se desfac buchețelele de brocoli. Se pune 1 l de apă cu sare la fiert. Când clocotește se adaugă buchețelele de…
Read more »





Legume cu branza halloumi si cuscus

9 August 2013
Legume_cu_branza_halloumi_si_cuscusLegume cu branza halloumi si cuscus din: dovlecei, rosii, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zeama de portocala, coaja de portocala, seminte de dovleac, ceapa rosie, ulei de masline, cuscus, concentrat de legume, pasta harissa. Ingrediente: 2 dovlecei mari, taiati sferturi si apoi bucati de 1,5 cm 250 g rosii zeama si coaja rasa de…
Read more »





Antricot de vita la gratar cu mamaliguta

9 August 2013
Antricot_de_vita_la_gratar_cu_mamaligutaAntricot de vita la gratar cu mamaliguta din: antricot de vita, lamaie, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vită, dezosat 1 lămâie 1 ceapă 2-3 căței usturoi cimbru sare piper   Mod de preparare: Se pune carnea la marinat timp de 12 h într-un baiț, preparat din zeamă de lămâie, ceapă…
Read more »





Frigarui marinate de pui cu rosii cherry si sos

9 August 2013
Frigarui_marinate_de_pui_cu_rosii_cherry_si_sosFrigarui marinate de pui cu rosii cherry si sos din: piept de pui, rosii cherry, ghimbir, piper negru, miere, ulei de masline, supa de pasare, unt, sare. Ingrediente: 3 piepţi de pui 30 roşii cherry 1 bucată de ghimbir (5 cm) 1 linguriţă de piper negru măcinat 1 linguriţă de miere 4 linguri cu ulei…
Read more »





Cotlete de porc marinate cu salata de castravete

9 August 2013
Cotlete_de_porc_marinate_cu_salata_de_castraveteCotlete de porc marinate cu salata de castravete din: cotlete de porc, amestec chinezesc de condimente, sos hoisin, sos de soia, zahar brun, miere, vin, ghimbir, usturoi, sos de peste, zeama de lime, ceapa, ardei iute, castravete, menta, arahide. Ingrediente: 4 cotlete de porc pentru marinata: 1 lingurita amestec chinezesc de 5 condimente 1/2 lingurita…
Read more »





Stiuca umpluta cu ciuperci

9 August 2013
Stiuca_umpluta_cu_ciuperciStiuca umpluta cu ciuperci din: stiuca, unt, ciuperci, ceapa, morcov, pesmet, zeama de lamaie, fileuri de ansoa, sare, piper. Ingrediente: 1 stiuca de circa 1,5-2 kg 120 g unt 100 g ciuperci, taiate cuburi 1 ceapa mica, tocata 1 morcov mediu, taiat cubulete 50 g pesmet, inmuiat cu putin lapte 1 lamaie (doar zeama) 6…
Read more »





Paste cu creveti si ardei iute

9 August 2013
Paste_cu_creveti_si_ardei_iutePaste cu creveti si ardei iute din: ardei iute, rosii cherry, creveti, zeama de lamaie, coaja de lamaie, rucola, paste linguine, usturoi, ulei de masline, vin, zahar tos. Ingrediente: 1 ardei iute, tocat marunt 300 g rosii cherry, taiate in doua 300 g creveti prefierti, decorticati zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 100…
Read more »





Rulouri de varza creata cu orez si naut

9 August 2013
Rulouri_de_varza_creata_cu_orez_si_nautRulouri de varza creata cu orez si naut din: varza creata, orez, naut, anghinare, ceapa, bors, sare, piper. Ingrediente: 8 foi de varza creata 4 linguri orez 6 linguri naut fiert 2 inimi anghinare din conserva o ceapa 2 linguri ulei un litru bors sare piper   Mod de preparare: Se pune ala la fiert…
Read more »





Pepene rosu cu alune si miere

9 August 2013
Pepene_rosu_cu_alune_si_mierePepene rosu cu alune si miere din: cereale integrale, miere, scortisoara, alune, pepene. Ingrediente: 2 cesti de cereale integrale de ovaz o lingura de miere o lingura de scortisoara o ceasca de alune 6 felii de pepene   Mod de preparare: Puneţi alunele în mixer şi tocaţi-le fin. La final, adăugaţi şi fulgii de cereale,…
Read more »





Spaghete cu salsa de legume

9 August 2013
Spaghete_cu_salsa_de_legumeSpaghete cu salsa de legume din: ardei gras, rosii, ulei de masline, untdelemn, chilli, sare, spaghete, ceapa. Ingrediente: 2 ardei grasi 4 rosii mari 5 linguri ulei de masline 50 ml untdelemn 1 chilli sare 400 g spaghete, de preferinta integrale 2 cepe mari   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă uşor sărată cu…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pui in sos de nuca de cocos cu arahide

9 August 2013
Salata_de_pui_in_sos_de_nuca_de_cocos_cu_arahide_06Salata de pui in sos de nuca de cocos cu arahide din: ulei de masline, piept de pui, lapte de cocos, unt de arahide, sos de soia, sos de peste, usturoi, coriandru, suc de lamaie verde, noodles, salata verde, frunze de menta, morcov, arahide, sare, piper.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 piept…
Read more »





Budinca cu cas proaspat

9 August 2013
Budinca_cu_cas_proaspatBudinca cu cas proaspat din: chifle, cas, smantana, oua, lapte, ulei, pesmet. Ingrediente: 6 chifle 300 g cas proaspat 200 g smantana 2 oua 1 ceasca lapte 3 linguri ulei pesmet   Mod de preparare: Tai chiflele în două şi le înmoi în laptele amestecat cu un ou bă­tut. Tapetezi o formă de budincă cu…
Read more »





Compot delicios de piersici

9 August 2013
Compot_delicios_de_piersiciCompot delicios de piersici din: piersici, zahar, apa, salicilat, rom. Ingrediente: 5 kg piersici 1 kg zahăr 5 pahare apă 1 linguriță (5 g) salicilat 100 g rom   Mod de preparare: Alegi fructe tari, pe care le speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii. Fierbi zahărul împreună cu apa la foc mediu, cronometrând…
Read more »





Bloody Mary cocktail

9 August 2013
Bloody_Mary_cocktailBloody Mary cocktail din: vodca, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 150 ml vodcă 300 ml suc de roșii sare piper   Mod de preparare: Se amestecă vodca cu sucul de roșii. Se presară puțină sare și piper și se amestecă bine. Se pune în pahare și se adaugă gheață Bloody Mary cocktail Pofta buna!…
Read more »





Supa cu usturoi, ardei iute si ton

9 August 2013
Supa_cu_usturoi_ardei_iute_si_tonSupa cu usturoi, ardei iute si ton din: ton, smantana, rosii, usturoi, galbenus, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 200 g ton-file 100 g smântână 2 roșii 4 căței de usturoi 1 gălbenuș 1 ardei iute sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Când clocotește se pun…
Read more »





Muschi de porc la gratar cu sos

9 August 2013
Muschi_de_porc_la_gratar_cu_sosMuschi de porc la gratar cu sos din: ceapa rosie, zeama de lime, oregano, usturoi, rosii, pasta de ardei iute, pudra de ardei cayenne, zahar brun, muschi de porc, frunze de coriandru, lipii tortilla. Ingrediente: 2 cepe rosii, una taiata in felii subtiri si cealalta in felii groase zeama de la 2 lime 2 lingurite…
Read more »





Musaca de cartofi cu soia si ardei gras

9 August 2013
Retete_9O reteta delicioasa de musaca cu:c artofi, ceapa, ardei gras, rosii, soia granule, boia iute, marar verde, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 4 cepe 4 ardei graşi 4 roşii 200g granule de soia 1 linguriţa boia iute 1 leg.mărar verde 2 linguri pesmet 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fierbefi cartofii…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu crema de branza si somon afumat

9 August 2013
Bruschete_cu_crema_de_branza_si_somon_afumat_07Bruschete cu crema de branza si somon afumat din: crema de branza, maioneza, usturoi, marar, somon afumat, bagheta, unt.   Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 2 linguri maioneza 1-2 catei de usturoi, pisat 1-2 linguri marar, tocat marunt crengute de marar pentru ornat 1 pachet somon afumat 1 bagheta 2 linguri unt, topit…
Read more »





Pasta cu branza si pastarnac

9 August 2013
Pasta_cu_branza_si_pastarnacPasta cu branza si pastarnac din: radacina de pastarnac, lamaie, ceapa, unt, branza dulce, frunze de busuioc, frunze de rozmarin, seminte de chimen. Ingrediente: 350 g radacini de pastarnac 1/2 lamaie 1 ceapa mare 125 g unt 150 g branza dulce cate 5-6 frunze de busuioc si rozmarin 1 lingurita seminte de chimen   Mod…
Read more »

Gogoşi cu miere

9 August 2013
Gogosi_cu_miere.pngO reteta delicioasa de gogosi cu: faina, zahar, drojdie, zahar vanilat, lamaie, miere, sare. Ingrediente: 500g făină 3 linguri zahăr 25g drojdie 1 linguriţa zahar vanilat coajă rasă de la 1 lămâie 100 ml  miere sare   Mod de preparare: Cerneţi făina într-un castron faceţi în mijlocul ei o adâncitură în care preparaţi maiaua din…
Read more »





Budinca cu taitei si telemea

9 August 2013
Budinca_cu_taitei_si_telemeaBudinca cu taitei si telemea din: taitei, ulei, sare, telemea, oua, busuioc, unt, pesmet, sos de ciuperci. Ingrediente: 300 g tăiței 1 linguriță ulei 1 linguriță sare 250 g telemea 3 ouă 1 linguriță busuioc sau pătrunjel uscat mărunțit 25 g unt 2 linguri pesmet 300 ml sos de ciuperci   Mod de preparare: Fierbi…
Read more »





Supa cu cartofi, smantana si marar

9 August 2013
Supa_cu_cartofi_smantana_si_mararSupa cu cartofi, smantana si marar din: smantana, lapte, cartofi, marar, oua, sare. Ingrediente: 500 ml smântână 500 ml lapte 500 g cartofi 1 legătură mărar 4 ouă sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi se lasă până se…
Read more »





Coaste de porc la gratar cu sos

9 August 2013
Coaste_de_porc_la_gratar_cu_sosCoaste de porc la gratar cu sos din: coaste de porc, cola, seminte de susan, ketchup, zahar brun, sos de soia, sos worcestershire, sos dulce de ardei iute, boia, smantana, maioneza, chives, ceapa verde. Ingrediente: 2 siruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 lingurite seminte de susan (optional) pentru sos: 8 linguri de…
Read more »





Salata cu ceapa coapta

9 August 2013
Salate_4O reteta delicioasa de salata cu:c eapa, ulei de masline, piper, sare, rosii, salata verde. Ingrediente: 4 cepe mari 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă piper sare Ingrediente ornat: 2 roşii mici 1 salată verde   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul, pregătiţi o tavă tapetată cu folie de alumi­niu. Puneţi în tavă ceapa tăiată…
Read more »





Ardei umpluti cu vinete si paine

9 August 2013
Ardei_umpluti_cu_vinete_si_paineArdei umpluti cu vinete si paine din: ardei, vinete, paine alba, ceapa, ou, faina, ulei, sare, piper, rosii, frunza de telina, unt, sare. Ingrediente: 12 ardei 3 vinete de marime mijlocie 1 felie de paine alba 1 ceapa 1 ou 1 lingura de faina 100 ml ulei sare piper pentru sos: 500 g rosii 1…
Read more »





Reteta zilei: Cotelete de porc la gratar

9 August 2013
Cotelete_de_porc_la_gratar_06Cotelete de porc la gratar din: cotlete de porc, maioneza, suc de lamaie, coriandru, usturoi, praf de ceapa, praf de chilli, chimen, orez cu legume. Ingrediente: 3 cotlete de porc Ingrediente Marinata: 1/2 cana maioneza 1/4 ceasca suc de lamaie 1 lingura coriandru uscat 1 lingura usturoi tocat 1/2 lingurita praf de ceapa 1/2 lingurita…
Read more »





Sardele cu sos de castraveţi

9 August 2013
Sardele_cu_sos_de_castravetiSardele cu sos de castraveţi din: sardele, suc de lamaie, otet, ulei, usturoi, ardei iute, sare, iaurt, marar, ceapa verde, castraveti, sare, paine integrala. Ingrediente: 600 g sardele sucul unei lamai 1 lingura otet 200 ml ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita ardei iute pisat sare pentru sos: 200 ml iaurt 1 legatura de…
Read more »





Fasole cu carnati si boia

9 August 2013
Fasole_cu_carnati.pngO reteta delicioasa de fasole cu: carnati afumati, ceapa, ulei, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 700g fasole uscată 800g cărnăţi afumati 2 cepe 50ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Puneţi fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta. Fierbeţi-o schim­bând apa de 3 ori.…
Read more »





Muşchi de vită în crustă de prosciutto

9 August 2013
Muschi_de_vita_în_crusta_de_prosciuttoMuşchi de vită în crustă de prosciutto din: muschi de vita, prosciutto, vin, creveti, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, rosii, zahar brun, unt, miere, otet balsamic, ghimbir, nucsoara, scortisoara, vin, fructe de padure. Ingrediente: 250 g muschi de vita 20 g prosciutto 50 g creveti decorticati 20-30 vin alb demisec 1-2 linguri ulei…
Read more »





Cafea cu frisca si coniac

9 August 2013
Cafea_cu_frisca_si_coniacCafea cu frisca si coniac din: apa, lapte, coniac, frisca, cafea macinata, zahar brun, scortisoara macinata. Ingrediente: 100 ml apă 50 ml lapte 20 ml coniac 50 g frișcă 3 lingurițe cafea măcinată 1 linguriță zahăr brun scorțișoară măcinată   Mod de preparare: Se pune apa la fiert împreună cu zahărul. Când clocotește se adaugă…
Read more »





Frigarui de porc cu ananas la gratar

9 August 2013
Frigarui_de_porc_cu_ananas_la_gratarFrigarui de porc cu ananas la gratar din: muschi de porc, mix de condimente pentru gratar, ienibahar, boia de ardei iute, coaja de lime, zeama de lime, ananas, ulei, orez basmati, fasole neagra. Inrgediente: 400 g muschi de porc, taiat in bucati cu latura de 4 cm 2 linguri mix de condimente pentru gratar 1…
Read more »





Piept de curcan cu linte

9 August 2013
Retete_1O reteta delicioasa de piept de curcan cu: piept de curcan, linte rosie, ceapa, ardei verde,praz, miere, unt, ulei de masline, tarhon verde, boia iute, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800g piept de curcan 300g linte roşie 1 ceapa 1 ardei verde 1 fir de praz 4 linguri miere 100 vin roşu 50 gunt 2linguri ulei…
Read more »





Cum se prepara porc crocant cu rubarba (video)

8 August 2013
Cum_se_prepara_porc_crocant_cu_rubarbaRetete video:   Cum se prepara porc crocant cu rubarba
Read more »





Cum se prepara Sufleu de rubarba cu crema (video)

8 August 2013
Cum_se_prepara_Sufleu_de_rubarba_cu_cremaRetete video: Cum se prepara Sufleu de rubarba cu crema
Read more »





Cum se prepara Sandwich cu fasole baututa (video)

8 August 2013
Cum_se_prepara_Sendvis_cu_fasole_baututa  Retete video:   Cum se prepara Sendvis cu fasole baututa Vezi mai multe video din blog
Read more »





Cum se prepara Stir fry cu carne de vita afumata (video)

8 August 2013
Cum_se_prepara_Stir_fry_cu_carne_de_vita_afumataRetete video: Cum se prepara Stir fry cu carne de vita afumata Vezi mai multe video din blog
Read more »





Meniu #12

8 August 2013
Retete_3Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





5 retete de cocktail pe care sa le savurezi in aceasta vara

8 August 2013
Cocktailuri_19Cocktailuri: Cocktail cu ananas si rom Cocktail cu ananas si rom din: ananas, rom, suc de lamaie, suc de ananas si gheata. Ingrediente: 2 felii de ananas 60 ml rom 100 ml suc de lamaie 100 ml suc de ananas 4 cuburi gheata   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se…
Read more »





Salate aperitiv pentru toate gusturile

8 August 2013
Salate_12Salate: Salata de paste cu mazare si rosii uscate O reteta delicioasa de salata cu: paste, mazare, rosii uscate, cartof, ulei, lamaie, mustar, apa. Ingrediente: 200 g paste 1 cutie cu mazăre roşii uscate sare Ingrediente sosul de maioneză: 1 cartof fiert 200 ml ulei 1/2 lămâie 1 linguriţă cu muştar 3-4 căţei de usturoi…
Read more »





Inghetata de casa- cea mai racoroasa placere a verii

8 August 2013
Inghetata_4Inghetata: Inghetata cu petale de trandafiri Inghetata cu petale de trandafiri din: lapte, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar, petale de trandafir, frisca, siropd e zmeura, ulei eteric de trandafir, petale de trandafir. Ingrediente: 100 ml lapte 1 pastaie de vanilie 3 galbenusuri 70 g zahar 4 petale de trandafir 500 ml frisca 100 ml sirop…
Read more »





Salate pentru toate gusturile

8 August 2013
Salate_2Retete de salate: Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi din: ciuperci, patrunjel, suc de lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon (cat mai mici) 1/2 legatura patrunjel dressing: suc de lamaie 80 ml ulei de masline…
Read more »





Meniu #11

8 August 2013
Retete_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





5 Cocktail-uri pe care trebuie sa le incerci in aceasta vara

8 August 2013
Cocktailuri_7Cocktailuri: Cocktail B&B Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – snifter Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 5/70 Benedictine 5/10 brandy Apărută la începutul secolului în Statele Unite, această băutură a avut imediat succes prin modul simplu de preparare şi prin proprietăţile digestive, astfel încât firma producătoare…
Read more »





Salate de cruditati pentru o zi caniculara

8 August 2013
Salate_5Salate: Salata de cruditati si seminte Salata de cruditati si seminte din: salata verde, morcov, ceapa verde, gulie, ridichi, seminte de in, seminte de dovleac, seminte de susan, lamaie, uleid e masline. Ingrediente: 1 salata verde 1 morcov 1 fir de ceapa verde 1 gulie 2 ridichi 1 lingurita seminte de in 1 lingurita seminte…
Read more »





Gustul delicios al verii- inghetata naturala

8 August 2013
Inghetata_3Inghetata: Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat, visinata, smantana, scortisoara. Inrgediente: 400 g de rubarba 100 ml de apa 70g + 120 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 zahar vanilat 1 lingurita de visinata 200 ml smantana 1 lingurita de scortisoara   Mod…
Read more »





Retete de salate cu legume si verdeturi proaspete

8 August 2013
Salate_2Salate: Salata de rosii cu ceapa si sumac Salata de rosii cu ceapa si sumac din: rosii, ceapa, patrunjel, sumac, sare, ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 4-5 rosii de dimensiune medie 2 cepe sau 3 legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 lingura sumac uscat sare 2 linguri ulei extravirgin de masline   Mod de…
Read more »





Bauturi racoritoare din fructe

8 August 2013
Bauturi_racoritoareBauturi racoritoare: Limonada cu pepene roşu Limonada cu pepene roşu din: miez de pepene rosu, suc de lamaie, zahar pudra, apa minerala, frunze de menta, pepene rosu, gheata. Ingrediente: 400 g miez de pepene rosu 100 ml suc de lamaie 3-4 linguri de zahar pudra 500 ml apa minerala sau sifon frunze de menta bucatele…
Read more »





Cum se prepara prune posate in sirop de trandafir (video)

8 August 2013
Cum_se_prepara_prune_posate_in_sirop_de_trandafir  Retete video:   Cum se prepara prune posate in sirop de trandafir
Read more »





Reteta zilei: Fresh de zmeura cu lamaie

8 August 2013
Fresh_de_zmeura_cu_lamaie_07Fresh de zmeura cu lamaie din: lamai, piure de zmeura, zahar, apa.   Ingrediente: 7 lamai 1 cana piure de zmeura 1 cana de zahar apa     Mod de preparare: Intr-o cratita puneti 3/4 ceasca zahar si turnati 1 cana de apa. Se amesteca si se lasa la fiart pana se topeste zaharul. Opriți…
Read more »





Fructe de mare cu usturoi si ardei iute in sos tomat

8 August 2013
Fructe_de_mare_cu_usturoi_si_ardei_iute_in_sos_tomatFructe de mare cu usturoi si ardei iute in sos tomat din: vin, fructe de mare, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare. Ingrediente: 100 ml vin alb 400 g fructe de mare congelate (creveți, calamar, caracatițe) 2 roșii 1 ardei iute 5 căței de usturoi ulei de măsline sare   Mod de preparare:…
Read more »





Friptura de vita cu ghimbir si taitei

8 August 2013
Friptura_de_vita_cu_ghimbir_si_taiteiFriptura de vita cu ghimbir si taitei din: vrabioara, broccoli, ardei iute, ghimbir, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, miere, otet de mere, sos de soia, taitei cu ou. Ingrediente: 350 g vrabioara, taiata felii subtiri 300 g broccoli 1 ardei iute, taiat felii 30 g ghimbir, razuit 2 linguri ulei de floarea soarelui 2…
Read more »





Borş rusesc de peşte

8 August 2013
Bors_rusesc_de_pesteBorş rusesc de peşte din: crap, ceapa, castraveti in saramura, bulion, unt, masline, boabe de piper, foaie de dafin, marar, patrunjel, smantana. Inrgediente: 1 kg capete si cozi de crap (sau diversi pesti mici intregi) 800 g crap (sau somn), taiat bucati 2 cepe 5-6 castraveti in saramura 3 linguri bulion 50 g unt 100…
Read more »


Omleta cu ciuperci si salata cu paine prajita

8 August 2013
Omleta_cu_ciuperciOmleta cu ciuperci si salata cu paine prajita din: oua, ciuperci, sare, unt. Ingrediente: 8 oua 2 linguri ciuperci feliate din conserva un praf sare 50 g unt   Mod de preparare: Ciupercile se scurg de apa în care au fost conservate, iar ouăle se bat bine, cu un tel. Se presară sare si se…
Read more »





Salata de rosii cu ceapa si sumac

8 August 2013
Salata_de_rosii_cu_ceapa_si_sumacSalata de rosii cu ceapa si sumac din: rosii, ceapa, patrunjel, sumac, sare, ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 4-5 rosii de dimensiune medie 2 cepe sau 3 legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 lingura sumac uscat sare 2 linguri ulei extravirgin de masline   Mod de preparare: Speli roşiile, ceapa şi pătrunjelul. Tai roşiile…
Read more »





Gaina cu ciuperci si costita in sos de vin

8 August 2013
Gaina_cu_ciuperci_si_costita_in_sos_de_vinGaina cu ciuperci si costita in sos de vin din: vin rosu, costita afumata, pasta de rosii, gaina, ceapa, ciuperci, patrunjel, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 400 ml vin roșu 200 g costiță afumată 100 g pastă de roșii 1 găină 8 cepe mici 8 ciuperci pătrunjel proaspăt sare piper boia de ardei iute…
Read more »





Salata cu peste afumat, orez si ou fiert

8 August 2013
Salata_cu_peste_afumat_orez_si_ou_fiertSalata cu peste afumat, orez si ou fiert din: ardei gras, peste afumat, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de floarea soarelui, pasta de curry, mazare, orez basmati, oua, zacusca. Ingrediente: 1 ardei gras rosu, tocat marunt 500 g peste afumat, maruntit 1/2 legatura patrunjel, tocat zeama de la 1 lamaie 1 lingura ulei de floarea…
Read more »





Friptura de porc in crusta de pesto cu gnocchi

8 August 2013
Friptura_de_porc_in_crusta_de_pesto_cu_gnocchiFriptura de porc in crusta de pesto din: rosii uscate in ulei, muschiulet de porc, ulei de masline, pesto rosu, pesmet, alune de padure, usturoi, ceapa, rosii cherry, busuioc, gnocchi, sare, piper. Ingrediente: 3 roşii uscate în ulei 1 bucată de muşchiuleţ (aprox. 700 g) 3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de pesto…
Read more »





Ciorba cu dovlecei, ciuperci in saramura si porumb

8 August 2013
Ciorba_cu_dovlecei_ciuperci_in_saramura_si_porumbCiorba cu dovlecei, ciuperci in saramura si porumb din: dovlecei, ciuperci in saramura, cartofi, morcovi, boabe de porumb, ceapa, rosii, telina, patrunjel, smantana, sare, piper, supa de pui, ulei de masline. Ingrediente: 400 g dovlecei cubulețe conservați în sare 350 g ciuperci în saramură 3 cartofi 2 morcovi 100 g boabe de porumb dulce 2…
Read more »





Gogoşari şi vinete în oţet

8 August 2013
muraturiGogoşari şi vinete în oţet din: gogosari, vinete, usturoi, frunze de telina, patrunjel, masline, otet, sare, apa, zahar, sare grunjoasa, hrean. Ingrediente: 5 kg gogosari mijlocii si sanatosi 3 kg vinete mai mici 1 catel de usturoi 1 frunza de telina 1 patrunjel 1 masline pentru fiecare gogosar otet sare pentru saramura: 4 cani (250…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri de vita cu ananas si sos

8 August 2013
Burgeri_de_vita_cu_ananas_si_sos_20Burgeri de vita cu ananas si sos din: ananas, sos de soia, sos hoisin, ulei de susan, otet de orez, miere, usturoi, carne de vita, coriandru, fulgi de ardei, ceapa verde, sare, branza, sos teriyaki.   Ingrediente pentru sos Teriyaki: 1 cutie ananas in suc ¼ cana de sos de soia 1 lingura plus 1…
Read more »





Pacheţele de peşte cu cartofi şi ceapă

8 August 2013
Pachetele_de_peste_cu_cartofi_si_ceapaPacheţele de peşte cu cartofi şi ceapă din: crap, ceapa, cartofi, usturoi, vin alb, boabe de piper, ketchup, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 bucati de crap (somn sau alt peste) 1 ceapa mare, taiata pestisori 4 cartofi medii 1 catel de usturoi 100 ml vin alb sec 1 lingurita boabe de piper…
Read more »





Rulouri cu ciuperci si varza

8 August 2013
Rulouri_cu_ciuperci_si_varzaRulouri cu ciuperci si varza din: foi de placinta, ciuperci, ceapa, varza, sare, piper, ulei. Ingrediente: 5-6 foi de placinta 6 ciuperci crude o ceapa 1/4 varza sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Varza se taie fideluţă si se presară cu sare. Se lasă a$a cât se taie mărunt şi ciupercile, la…
Read more »





Sorbet din pepene

8 August 2013
Sorbet_din_pepeneSorbet din pepene din: pepene, flori de levantica, miere, suc de lamaie, votca. Ingrediente: 4 felii mari de pepene o lingurita de flori de levantica proaspete o lingurita de miere 2 lingurite suc de lamaie o lingurita de votca   Mod de preparare: Intr-o tigaie, puneţi pe foc florile de levănţică, dar şi o felie…
Read more »





Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară

8 August 2013
Inghetata_8Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat, visinata, smantana, scortisoara. Inrgediente: 400 g de rubarba 100 ml de apa 70g + 120 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 zahar vanilat 1 lingurita de visinata 200 ml smantana 1 lingurita de scortisoara   Mod de preparare: Speli, cureţi şi tai…
Read more »





Supa crema de usturoi cu paine prajita

8 August 2013
Supa_crema_de_usturoi_cu_paine_prajitaSupa crema de usturoi cu paine prajita din: smantana, cartofi, ceapa, usturoi, telina, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 2 cartofi 2 cepe 6 căpăţâni de usturoi 1-2 ţelină 1 linguriţă de cimbru sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, ceapa, ţelina şi usturoiul. Se pun la fiert în 2 litri de…
Read more »





Cotlete de porc cu suc de rosii

8 August 2013
Cotlete_de_porc_cu_suc_de_rosiiCotlete de porc cu suc de rosii din: vin rosu, suc de rosii, cotlete de porc, rosii, sare, piper. Ingrediente: 100 ml vin roșu 100 ml suc de roșii 8 cotlete de porc roșii sare piper   Mod de preparare: Se presară sare și piper pe cotlete. Se pun în tavă și se toarnă sucul…
Read more »





Reteta zilei: Supa vietnameza cu porc si vita

8 August 2013
Supa_vietnameza_cu_porc_si_vita_10Supa vietnameza cu porc si vita din: rasol de porc, coada de vita, sare, lemongrass, ulei vegetal, praz, boia de ardei, sos de peste, pasta de creveti, zahar, sange de porc coagulat, ceapa, coriandru, noodles. Ingrediente: 1 rasol de porc, taiat bucati 1 coada de vita, taiata bucati 2 1/2 linguri de sare 9 tulpini…
Read more »





Piure de cartofi cu peşte afumat si oua

8 August 2013
Piure_de_cartofi_cu_peste_afumat_si_ouaPiure de cartofi cu peşte afumat si oua din: cartofi, ceapa verde, marar, capere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de floarea soarelui, peste afumat, smantana, mustar de dijon, oua. Ingrediente: 750 g cartofi, fierti 1 legatura ceapa verde, tocata – pasteraza o mana pentru ornat 1 legatura marar, tocat 3 linguri capere zeama…
Read more »





Mancarica de ciuperci cu ceapa si masline

8 August 2013
Mancarica_de_ciuperci_cu_ceapa_si_maslineMancarica de ciuperci cu ceapa si masline din: ciuperci, ulei, vin, ceapa, bulion, masline, lamaie, patrunjel, foaie de dafin, mustar, piper, sare. Ingrediente: 50 g ciuperci 150 ml ulei 100 ml vin 200 g ceapa 50 g bulion 100 g masline 1 lamaie 2 legaturi patrunjel 1 foaie de dafin 75 g mustar piper sare…
Read more »





Friptura de vita cu fasole boabe

8 August 2013
Friptura_de_vita_cu_fasole_boabeFriptura de vita cu fasole boabe din: muschi de vita, fasole boabe neagra, morcovi, ceapa, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g mușchi de vită 200 g fasole boabe-neagră 2 morcovi 2 cepe cimbru uscat ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală fasolea și se lasă peste noapte la înmuiat. A doua zi…
Read more »





Reteta zilei: Humus cu coriandru si nuci prajite

8 August 2013
Humus_cu_coriandru_si_nuci_prajite_05Humus cu coriandru si nuci prajite din: naut, usturoi, pasta tahini, ulei de masline, suc de lamaie, apa, sare, ulei de masline, frunze de coriandru, nuci de pin.   Ingrediente hummus: 1 conserva de naut 2 catei de usturoi 1/3 cana pasta tahini 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc proaspat de lamaie 1/4…
Read more »





Jeleu cu menta si mar

8 August 2013
Jeleu_cu_menta_si_marJeleu cu menta si mar din: menta proaspata, cidru, mere acrisoare, zahar gelifiant, suc de lamaie. Ingrediente: 60 g menta proaspata 250 g cidru 300 g mere acrisoare 1 kg zahar gelifiant sucul de la 1 lamaie   Mod de preparare: Speli bine menta, o opăreşti cu 500 ml apă cloco­tită şi o laşi acoperită…
Read more »





Dovlecei umpluţi cu ciuperci si smantana

8 August 2013
ReteteDovlecei umpluţi cu ciuperci si smantana din: dovlecei, ciuperci, ceapa, patrunjel, marar verde, paine, galbenus, lapte, smantana, orez, unt, sare, piper. Inrgediente: 5 dovlecei 300 g ciuperci 2 cepe patrunjel si marar verde 1 felie paine 1 galbenus 1/2 pahar lapte 200 g smantana 2 linguri orez 50 g unt sau 3-4 linguri ulei sare…
Read more »





Ciorba de pui cu telina si smantana

8 August 2013
Ciorba_de_pui.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, smantana, morcovi, ceapa, usturoi, telina, radacina de patrunjel, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 500g smântână 1 morcovi 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ţelina 2 rădăcini de pătrunjel 1 leg. pătrunjel verde 2 lămăi sare piper măcinat   Mod de preparare: Puneţi la…
Read more »





Frigarui de vita cu ardei gras, dovlecei si ceapa rosie

8 August 2013
Frigarui_de_vita_cu_ardei_gras_dovlecei_si_ceapa_rosieFrigarui de vita cu ardei gras, dovlecei si ceapa rosie din: muschi de vita, ardei gras, ardei capia, dovlecel, ridichii, rosii cherry, ceapa rosie, ulei, otet balsamic, sos worchershire, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 750 g mușchi vită 2 ardei grași galbeni 2 ardei capia 1 dovlecel 4 ridichii 10 roșii cherry 2 cepe roșii Pentru…
Read more »





Piept de pui in crustă de susan

8 August 2013
Piept_de_pui_in_crusta_de_susanO reteta delicioasa de piept de pui cu:oua, faina, susan, ulei, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 piept de pui 2 ouă 2 linguri faina 150g susari 100 ml ulei sare piper boia   Mod de preparare: Taiati pieptul de pui in 4 felii, care se bat cu ciocanul de snitelepana ajing la grosimea de 5mm.…
Read more »





Rulouri de peşte cu sparanghel

8 August 2013
Peste_10Rulouri de peşte cu sparanghel din: fileuri de salau, sparanghel, ciuperci, telina, ceapa, vin alb, usturoi, menta, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau (sau alt peste) 400 g sparanghel 2 rosii medii 1/2 cana felii de ciuperci 1 lingura cu varf de telina rasa mare 2 linguri ceapa tocata marunt 100 ml vin…
Read more »





Piept de pui umplut cu ceapa verde, masline si usturoi

8 August 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_ceapa_verde_masline_si_usturoiPiept de pui umplut cu ceapa verde, masline si usturoi din: piept de pui, ulei, supa de pui, rozmarin, ceapa rosie, dovlecel, ciuperci, morcov, cartof, rosii, ceapa verde, usturoi, masline verzi, ou, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui mare 4 linguri ulei 100 ml supa de pui 1 crenguta rozmarin 1 ceapa rosie 1…
Read more »





Borş din corcoduşe

8 August 2013
BorsBorş din corcoduşe din: corcoduse, apa, aspirina. Ingrediente: 4 kg corcoduse crude 4 l apa 1 conservant (1 aspirina) la 500 ml bors   Mod de preparare: Corcodusele spalate bine le fierbi in apa pana se desfac de pe samburi. Le lasi apoi sa se raceasca si le strecori printr-un tifon. Torni borsul obtinut in…
Read more »





Zacusca de gogosari cu ardei gras si masline

8 August 2013
Zacusca_de_gogosari_cu_ardei_gras_si_maslineZacusca de gogosari cu ardei gras si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogoșari 2 kg ardei gras 1 ½ kg ceapă 400 ml ulei 250 g măsline mici 3 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Coci ardeii și gogoșarii pe flacără sau în cuptor,…
Read more »





Bomboane de gutui cu nuci

8 August 2013
Desert_1O reteta delicioasa de bomboane cu:gutui, zahar, nuci, alune, lamaie. Ingrediente: 5 gutui mari 500g zahar 200g nuci macinate 50g alune zeama de la 1 lamaie     Mod de preparare: Spălaţi bine gutuile de puful care le acoperă, tăiaţi-le în patru şi înlăturaţi partea lemnoasă şi se­minţele. Puneţi-le la fiert în apă, cât să…
Read more »





Retete de salate aperitiv pentru o zi speciala

7 August 2013
Salate_12Retete de salate:   Salată de legume cu busuioc Salată de legume cu busuioc din: morcovi, conopida, broccoli, mazare, cartofi, ceapa rosie, oua, mustar, ulei, sare, lamaie, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 morcovi cate 200 g conopida si broccoli 150 g mazare 250 g cartofi 1 ceapa rosie 2 oua 1 lingurita mustar 100…
Read more »





Despre Sumac

7 August 2013
SumacIn medicina tradiţională chi­neză, se consideră că-gustul acru aduce pace corpului, el fiind asociat cu ficatul, organ considerat un centru al emo­ţiilor. Bucătăria românească are doar câteva ingrediente care aduc în atenţie gustul acru şi niciunul nu este condiment, în schimb, în bucătăria din Orientul Mijlociu, un praf roşiatic, provenit din fructele arbustului Rhus coraria,…
Read more »





Idei delicioase pentru gratar

7 August 2013
Gratar_3  Idei pentru gratar:   Reteta zilei: Cotlete de miel cu condimente chinezesti Cotlete de miel cu condimente chinezesti din: zahar brun, usturoi, coriandru, cinci condimente chinezesti, piper cayenne, sos de soia, cotlete de miel si orez fiert.   Ingrediente: 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca usturoi, tocat 1/4 ceasca coriandru, tocat 1/2 lingurita…
Read more »





Cel mai popular desert al verii: inghetata de casa

7 August 2013
Inghetata_4Inghetata: Ingheţată de cocos Ingheţată de cocos din: galbenusuri, lapte, frisca, zahar, zahar vanilinat, esenta de vanilie, pastaie de vanilie, sos de ciocolata. Ingrediente: 6 galbenusuri 150 ml lapte 200 ml frisca lichida 80 g zahar un pliculet zahar vanilinat 5 ml esenta de vanilie o pastaie vanilie pentru servit: sos de ciocolata   Mod…
Read more »

Bauturi naturale racoritoare cu fructe sau legume facute in casa

7 August 2013
Bauturi_racoritoare_2Bauturi racoritoare:   Ceai racoritor cu gheata Ceai racoritor cu gheata din: apa, flori de salcam, miere, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 400 ml apă 2 linguri flori de salcâm-uscate 2 linguri miere 1 lămâie frunze de mentă   Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Când clocotește se adaugă florile de salcâm uscate.…
Read more »





Idei gustoase pentru gratar

7 August 2013
Gratar_6  Idei pentru gratar:   Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar Coaste de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.   Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin ulei de masline Ingrediente…
Read more »





Retete usoare de inghetata naturala

7 August 2013
Inghetata_2Retete de inghetata: Inghetata de ciocolata alba Inghetata de ciocolata alba din: zahar praf, apa, ciocolata alba, oua, frisca, zmeura, coacaze, capsuni, zahar tos. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5 linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon:…
Read more »





Bauturi racoritoare de vara special alese pentru tine

7 August 2013
Bauturi_racoritoare  Bauturi racoritoare:   Limonada cu fructe Limonada cu fructe din: lamai, lamaie verde, otet din mere, miere, frunze de menta, apa plata, corcoduse, afine. Ingrediente: 2 lamai 1 lamaie verde 3-4 linguri otet din mere si miere 2 linguri miere frunze de menta 250 ml apa plata 10-12 corcoduse bine coapte 1 cewcuta de…
Read more »





Idei savuroase pentru gratar

7 August 2013
Gratar_7  Idei pentru gratar:   Muschi de vita pe gratar Muschi de vita pe gratar din: rosii, muschi de vita, vin rosu, apa minerala, ulei de masline, rozmarin, boabe piper rosu, sare si piper. Ingrediente: 6 rosii 400 g muschi de vita 200 ml vin rosu 200 ml apa minerala 50 ml ulei de masline…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu mure si piersici

7 August 2013
Prajitura_cu_mure_si_piersici_06Prajitura cu mure si piersici din: unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de vanilie, praf de copt, sare, faina, mure, piersici, zahar bourbon, nuci pecan.   Ingrediente: 1 ceasca de unt 1 ceasca zahar brun 1 1/2 cani de zahar 4 oua 1 lingura de esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt 3/4 lingurița…
Read more »





Frigarui din carne de vita cu ceapa si rosii

7 August 2013
Frigarui_din_carne_de_vita_cu_ceapa_si_rosiiFrigarui din carne de vita cu ceapa si rosii din: muschi de vita, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, sare, piper, mustar, smantana, ketchup. Ingrediente: 400 g mușchi de vită 3 cepe 2 roșii boia de ardei dulce sare piper muștar smântână ketchup   Mod de preparare: Se taie mușchiul de vită cubulețe. Se presară…
Read more »





Dovlecei cu rosii si mozzarella

7 August 2013
Dovlecei_cu_rosii_si_mozzarellaDovlecei cu rosii si mozzarella din: smantana, mozzarella, dovlecel, rosii, oua, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 250 g mozzarella 1 dovlecel 2 roșii 2 ouă 1 crenguță frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Dovlecelul se spală, se curăță și se taie rondele. Roșiile se spală și se taie…
Read more »





Macrou cu rosii, masline si capere

7 August 2013
Macrou_cu_rosii_masline_si_capereMacrou cu rosii, masline si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel verde, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 1 kg macrou 2 linguri faina 3-4 rosii 50 g masline 50 g capere 20 g zahar 10 ml otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde sare piper…
Read more »





Pulpe la gratar cu sos barbeque

7 August 2013
Pulpe_la_gratar_cu_sos_barbequePulpe la gratar cu sos barbeque din: rosii, usturoi, pulpe, ulei de masline, boia de ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 6 roșii 4 căței de usturoi 6 pulpe ulei de măsline boia de ardei iute sare piper   Mod de preparare: Se opăresc roșiile în apă clocotită. Se decojesc și se pasează. Se încing 5…
Read more »





Aperitiv cu ceapa si hering marinat

7 August 2013
Aperitiv_cu_ceapa_si_hering_marinatAperitiv cu ceapa si hering marinat din: hering marinat, ceapa rosie, ceapa verde, oua, lamaie, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 100 g hering marinat 2 cepe roșii 2 cepe verzi 2 ouă 1 lămâie unt mărar proaspăt sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle cu sare și piper. Se prăjesc în unt încins.…
Read more »





Şalău meuniere

7 August 2013
Salau_meuniereŞalău meuniere din: file de salau, unt gras, vin alb sec, suc de lamaie, patrunjel, faina, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati file de salau 4-5 linguri unt gras (80-85%) 1//4 cana vin alb sec sucul de la 1/2 lamaie 1 lingura patrunjel tocat faina sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Pudraţi peştele…
Read more »





Ceai de ghimbir cu miere si scortisoara

7 August 2013
Ceai_de_ghimbir_cu_miere_si_scortisoaraCeai de ghimbir cu miere si scortisoara din: apa, ghimbir, miere, lamaie, scortisoara. Inrgediente: 500 ml apă 1 rădăcină ghimbir 4 lingurițe miere 1 lămâie batoane de scorțișoară   Mod de preparare: Se curăță ghimbirul și se dă pe răzătoarea mică. Se pune apa la fiert. Când clocotește se adaugă 2 lingurițe de ghimbir ras.…
Read more »





Mancare cu legume si branza

7 August 2013
Mancare_cu_legume_si_branzaMancare cu legume si branza din: cartofi, ardei grasi, rosii, dovlecei, branza brie, mozzarella, masline, smantana, oua, busuioc, ulei de masline, sare, piper, unt. Ingrediente: 2 cartofi fierti 2 arde grasi colorati 2 rosii 1 dovlecel 100 g branza brie 100 g branza mozzarella 50 g masline feliate 200 g smantana 2 oua 1 mana…
Read more »





Supa crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane

7 August 2013
Supa_crema_de_telina_si_ciuperci_cu_smantana_si_crutoaneSupa crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane din: lapte, ulei, smantana, ciuperci, faina, telina, pastarnac, sare. Ingrediente: 200 ml lapte 50 ml ulei 100 g smântână 500 g ciuperci 25 g făină 1 ţelină 1 păstârnac sare   Mod de preparare: Se curăță ciupercile de codițe și de coajă. Se curăţă ţelina…
Read more »





File de porc cu broccoli si morcovi

7 August 2013
File_de_porc_cu_broccoli_si_morcoviFile de porc cu broccoli si morcovi din: broccoli, unt, file de porc, morcovi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g broccoli 100 g unt 2 bucăți file de porc 2 morcovi ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert apă cu sare. Se fierb morcovii tăiați rondele, maxim…
Read more »





Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu sos de mustar si iaurt

7 August 2013
Ceafa_de_porc_la_cuptor_cu_sos_de_mustar_si_iaurt_16V-ati plictisit sa gatiti ceafa de porc ca pe-o simpla friptura la cuptor? Ne-am gandit sa va oferim o reteta delicioasa de ceafa de porc la cuptor cu sos de mustar si iaurt care cu siguranta va deveni preferata familiei.   Ingrediente: 6 bucati ceafa de porc 1 ceapa 150g iaurt gras 3 linguri mustar…
Read more »





Pui la gratar cu boia iute

7 August 2013
Pui_la_gratar_cu_boia_iutePui la gratar cu boia iute din: piept de pui, ulei de masline, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 3 bucăți piept de pui dezosat ulei de măsline boia de ardei iute sare   Mod de preparare: Se spală carnea, se tamponează cu un șervet și se taie în jumătăți. Se presară cu sare, piper…
Read more »





Apertiv cu branza telemea si dovlecel

7 August 2013
Apertiv_cu_branza_telemea_si_dovlecelApertiv cu branza telemea si dovlecel din: branza telemea, dovlecel, rosii, patrunjel, seminte de susan, ulei de masline. Ingrediente: 100 g brânză telemea 1 dovlecel 2 roșii pătrunjel proaspăt semințe de susan ulei de măsline   Mod de preparare: Se spală legumele și se taie rondele. Se frig câteva secunde pe grătarul bine încins. Se…
Read more »





Fasole verde in straturi

7 August 2013
Retete_1Fasole verde in straturi din: fasole verde, unt, pesmet, smantana, oua, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri cu unt 2 linguri cu pesmet 1 pahar cu smantana 2 oua marar tocat sare   Mod de preparare: Curăţaţi păsătile de vârfuri şi codiţe, rupeţi în bucăţi de 3-4 cm, spălaţi în 2 ape…
Read more »





Tort cu banane si frisca

7 August 2013
Desert_2Tort cu banane si frisca din: oua, zahar, faina, unt, sare, coaja de lamaie, sifon, frisca, banane, mere, fructe de sezon. Ingrediente: 4 oua 1 cana cu zahar 1 cana si 3 linguri cu faina 1 lingura cu unt sare coaja de lamaie 1 ceasca mare cu sifon 200 g frisca 2 banane 3-4 mere…
Read more »





Fileuri de peşte cu legume şi sos picant

7 August 2013
Peste_10Fileuri de peşte cu legume şi sos picant din: file de peste alb, boabe de piper, foaie de dafin, broccoli, cononpida, varza de bruxelles, morcovi, maioneza, iaurt, mustar de dijon, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper alb. Ingrediente: 4 bucati file de peste alb (salau, pastrav, tilapia) 1 lingurita boabe de piper de diferite culori…
Read more »





Cidru aromat de mere

7 August 2013
Cidru_aromat_de_mereCidru aromat de mere din: zahar, mere golden, scortisoara. Ingrediente: 500 g zahăr 4 kg mere golden scorțișoară     Mod de preparare: Se spală bine merele și se scoate cotorul. Se storc în storcător. Ce se obține se strecoară printr-un tifon des. Sucul obținut se amestecă cu zahărul și se pune într-un borcan mare…
Read more »





Reteta zilei: Salata de porumb cu afine, rosii si vinegreta cu suc de lamaie

7 August 2013
Salata_de_porumb_cu_afine_rosii_si_vinegreta_cu_suc_de_lamaie_05Salata de porumb cu afine, rosii si vinegreta cu suc de lamaie din: afine, boabe de porumb, rosii cherry, bacon, ulei de la bacon, suc de lamaie, ceapa, coriandru, piper.   Ingrediente: 1 cana afine proaspete, taiate jumatati 1 cana de boabe de porumb 6 rosii cherry, taiate sferturi 5 felii de bacon 2 linguri…
Read more »





Rosii umplute cu ficatei de pui

7 August 2013
Rosii_umplute_cu_ficatei_de_puiRosii umplute cu ficatei de pui din: rosii, ficatei de pui, ou, paine, lapte dulce, ceapa, unt, sare, piper, smantana, ulei, busuioc verde, piper. Ingrediente: 6 rosii 130 g ficatei de pui 1 ou 2 felii de paine 150 ml lapte dulce pasteurizat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper negru macinat 2-3 linguri smantana…
Read more »





Supa crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate

7 August 2013
Supa_crema_de_telina_cu_patrunjel_si_crutoane_aromateSupa crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate din: ulei de masline, unt, telina, patrunjel, cartofi, ceapa, frunze de telina, sare, piper, crutoane aromate. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 50 g unt 1 ţelină mare 1 rădăcină de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă albă 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură frunze de ţelină…
Read more »





Cartofi cu ciuperci si oua

7 August 2013
Cartofi_cu_ciuperci_si_ouaCartofi cu ciuperci si oua din: cartofi, ciuperci, faina, ulei, unt, oua, mustar, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 400 g ciuperci 30 g făină 50 ml ulei 100 g unt 3 ouă muștar ulei pentru prăjit pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă. Se decojesc fierbinți…
Read more »





Salau cu ciuperci si sos

7 August 2013
Salau_cu_ciuperci_si_sosSalau cu ciuperci si sos din: file de salau, ceapa, ciuperci, vin, unt, faina, foaie de dafin, sare, piper, lapte, smantana, patrunjel. Ingrediente: 900 g file de salau 2 lingurite ceapa tocata foarte marunt 100 g ciuperci albe mici 3 linguri vin alb sec 15 ml apa 40 g unt 2 linguri faina 1 foaie…
Read more »





Tort de inghetata cu vanilie si ciocolata

7 August 2013
Tort_de_inghetata_cu_vanilie_si_ciocolataTort de inghetata cu vanilie si ciocolata din: unt, zahar fin, extract de vanilie, oua, faina, sare, sorbet de zmuera, inghetata de vanilie, biscuiti cu ciocolata. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar fin 1 lingurita extract de vanilie 5 oua 350 g faina 1 praf de sare 500 g sorbet de zmeura 250 g…
Read more »





Supa de spanac cu iaurt si usturoi

7 August 2013
SupeSupa de spanac cu iaurt si usturoi din: spanac, ceapa verde, unt, usturoi verde, faina, piper, iaurt, mustar. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 1 ceapa verde 2 linguri unt 1 fir usturoi verde 1-2 linguri faina piper 150 g iaurt 1 lingura mustar   Mod de preparare: Cureţi şi speli spanacul, îl scurgi şi-l tai…
Read more »





Ceai racoritor cu gheata

7 August 2013
Ceai_racoritor_cu_gheataCeai racoritor cu gheata din: apa, flori de salcam, miere, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 400 ml apă 2 linguri flori de salcâm-uscate 2 linguri miere 1 lămâie frunze de mentă   Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Când clocotește se adaugă florile de salcâm uscate. Se oprește focul, se acoperă ibricul cu…
Read more »





Melcişori cu legume şi sos

7 August 2013
Melcisori_cu_legume_si_sosMelcişori cu legume şi sos din: paste, kaizer, carne tocata, morcovi, broccoli, conopida, ceapa, usturoi, ardei gras, telina, rosii, busuioc, oregano, patrunjel, untdelemn, ulei extravirgin de masline, vin rosu, piper, sare. Ingrediente: 500 g paste fainoase melcisori 200 g kaizer 1/2 kg carne tocata amestec porc si vita 500 g amestec de legume (morcovi, broccoli,…
Read more »





Reteta zilei: Focaccia cu masline si ceapa rosie

7 August 2013
Focaccia_cu_masline_si_ceapa_rosie_11Focaccia cu masline si ceapa rosie din: ulei de masline, faina, sare, drojdie, apa, masline, ceapa rosie, sare de mare, verdeata.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 1/2 cani de faina 1/2 lingurita de sare 2 1/4 lingurita de drojdie 1 cana cu apa 1/2 ceasca masline 1 ceapa rosie sare de mare…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu