luni, 30 decembrie 2013

Retete pentru Revelion #10

Retete pentru Revelion:

3 Deserturi pentru masa de Revelion

30 December 2013
Desert_5Deserturi pentru Revelion:   Reteta zilei: Mere coapte cu aroma de scortisoara Mere coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun.   Ingrediente: 4-6 mere, curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2 linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura…
Read more »





Retete de Revelion: File de somon si cartofi

30 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_somon_si_cartofiO retete de file de somon si cartofi din: file de somon, sare grunjoasa, piper, lamaie, ulei de masline, frunze marar, cartofi, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare grunjoasa piper negru macinat si boabe o lamaie 2-3 linguri ulei…
Read more »





3 salate gustoase pentru masa de Revelion

30 December 2013
Salate_5Salate pentru masa de Revelion: Salată cu nuci şi brânză albastră Salată cu nuci şi brânză albastră din: nuci, zahar, raddicchio, salata verde, pere, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, branza albastra. Ingrediente: 100 g nuci 2 linguri zahar fin 1 capatana raddicchio 1…
Read more »





Retete cu peste pentru Revelion

30 December 2013
Peste_6Peste pentru Revelion: Cocktail de peste cu legume Cocktail de peste cu legume din: ulei de floarea soarelui, pudra de curry, supa de legume, lapte, file de peste, legume, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea-soarelui 2/3 linguri pudra de curry 400 ml lapte…
Read more »





7 cocktailuri pentru masa de Revelion

30 December 2013
Cocktailuri_5Cocktailuri pentru masa de Revelion:   Cosmopolitan Cocktail Cosmopolitan Cocktail din: lime, vodca, vin alb, sirop de afine, fulgi de gheata. Ingrediente: 1 lime 50 ml vodca 50 ml vin alb sec 10 ml sirop de afine fulgi de gheata   Mod de preparare: Punem…
Read more »





Reteta zilei: Bomboane delicioase cu nuca de cocos

30 December 2013
Bomboane_delicioase_cu_nuca_de_cocos_08Bomboane delicioase cu nuca de cocos din: zahar, unt, lapte praf, fulgi de nuca de cocos, napolitane de vanilie, esenta de migdale, migdale prajite.   Ingrediente: 1 cana de zahar 1 ceasca unt 2 cani de lapte praf 1 1/2 cani fulgi de nuca de…
Read more »





Retete de Revelion: Viţel dulce acrisor cu sos picant

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Vitel_dulce_acrisor_cu_sos_picantO reteta delicioasa de vitel dulce acrisor cu sos picant din: vrabioara de vitel, ulei, sos warchester, rosii, ceapa, boia de ardei dulce, sos tabasco, usturoi, limete, paturnjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 100 ml ulei 3 lingurite sos Worchester 500…
Read more »





Retete de Revelion: Doradă cu ierburi

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Dorada_cu_ierburiDorada cu ierburi din: dorada, sare, piper, suc de lamaie, rozmarin, cimbru, foi de dafin, rosii uscate, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 dorade curatate (a 350 g) sare piper 1 lingurita suc de lamaie 6 crengute rozmarin 10 crengute cimbru 4 foi de…
Read more »





Retete de Revelion: Ciorba de varza acra

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciorba_de_varza_acraO reteta de ciorba de varza acra din: varza acra, carne de porc, carne de vita, carne de pui, carnat de casa afumat, orez, mazare, ceapa, morcov, pastarnac, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper si zeama de varza. Ingrediente: 1/2 capatana de varza acra 1/4…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri de pui cu măsline

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_pui_cu_maslineO reteta de rulouri de pui cu masline verzi din: file de piept de pui, masline verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, maghiran, busuioc si cimbru. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 200 g măsline verzi 1 căpăţână de usturoi 1 lămâie 2…
Read more »





Retete de Revelion: Friptură cu sos alb şi ciuperci

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Friptura_cu_sos_alb_si_ciuperciO reteta delicioasa de friptura cu sos alb din: muschiulet de vitel sau porc, ulei, ciuperci, unt, vin alb, smantana, faina, sare, piper, marar si patrunjel. Ingrediente: 4 bucati muschiulet de viţel sau de porc 2-3 linguri ulei 200-250 g ciuperci 1 lingură unt 150…
Read more »





Retete de Revelion: Păstrăv umplut cu legume

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Pastrav_umplut_cu_legumeO reteta de pastrav umplut cu legume din: pastravi, ciuperci, rosii, ulei, castravete, patrunjel verde, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4 pastravi potriviti 1 kg ciuperci 400 g rosii 200 ml ulei 1 castravete patrunjel verde sare piper 1 lamaie   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Retete de Revelion: Friptura de porc sub crusta crocanta

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Friptura_de_porc_sub_crusta_crocantaO reteta de friptura de porc sub crusta crocanta cu bere din: pulpa de porc, sare, boabe de piper, chimen, boabe de enibahar, maghiran, zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei, supa de carne si bere blonda. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc cu tot cu…
Read more »





Retete de Revelion: Rulade de curcan in sos de curry

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulade_de_curcan_in_sos_de_curryO reteta de rulade de curcan in sos de curry din: varza, ciuperci, ceapa, mar, ulei, piept de curcan, sare, piper, unt de arahide, praf de curry, supa de pasare si smantana. Ingrediente: 250 g varza 200 g ciuperci Champignon 1 ceapa 1 mar 3…
Read more »





Retete de Revelion: Muschi de vitel cu mozzarella

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Muschi_de_vitel_cu_mozzarellaO reteta de muschi de vitel cu mozzarella din: muschi de vitel, ulei de masline, sare, piper, sunca de parma, mozzarella, usturoi, rozmarin, cimbru, frunze de salvie, unt, supa, vin alb si smantana. Ingrediente: 8 felii subţiri de muşchi de viţel (a cca 80 g)…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri cu anchoa şi capere

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_anchoa_si_capereO reteta de rulouri cu anchoa si capere din: ardei, anchoa, capere, usturoi, pesmet, unt, patrunjel, otet, ulei de masline, zahar si sare. Ingrediente: 4-5 ardei 150 g anchoa in ulei de masline 100 g capere 3-4 catei usturoi 3 linguri pesmet 100 g unt…
Read more »





Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor

30 December 2013
Piept_de_rata_cu_sos_dulce_acrisor_08Piept de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos, ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare.   Ingrediente: 1 piept de rata 1/2 lingurita praf de…
Read more »





Retete de Revelion: Fructe de mare în stil spaniol

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Fructe_de_mare_în_stil_spaniolO reteta de fructe de mare in stil spaniol din: paste, supa de pui, turmeric, chorizo, fructe de mare, ardei copti, mazare si patrunjel. Ingrediente: 350 g paste scurte 1 cub concentrat supa de pui 1 lingurita de turmeric sau un varf de cutit de…
Read more »





Retete de Revelion: Pulpa de porc cu cartofi

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Pulpa_de_porc_cu_cartofiO reteta delicioasa de pulpa de porc cu: cartofi, rosii,  usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 800 g cartofi 4-5 roşii o căpăţână usturoi cimbru busuioc proaspăt sare piper 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Pulpa de…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos acrisor

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Piept_de_curcan_cu_sos_acrisorO reteta de piept de curcan cu sos acrisor din: piept de curcan, ulei, unt, lamai, faina, capere, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 3 linguri ulei 2 linguri unt 2 lamai 1 lingura faina 2 linguri capere sare piper   Mod…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de curcan umplut

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_umplutO reteta delicioasa de piept de curcan umplut din: piept de curcan, para, gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu si sare. Ingrediente: 500 g piept de curcan 1 para mare 2 linguri gris 2 linguri cu coniac 4 linguri cu dulceata de visine…
Read more »





Retete de Revelion: Supă de viţel cu găluşte

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Supa_de_vitel_cu_galusteO reteta de supa de vitel cu galuste din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, patrunjel, condimente de legume, oua, gris, untura, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g rasol de vitel cu os 2 morcovi 2 cepe 1 radacina patrunjel 3-4 linguri condimente de legume…
Read more »





Retete de Revelion: File de salau cu legume

30 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_salau_cu_legumeO reteta de file de salau cu legume din: file de salau, legume, condimente, ulei de masline, vin alb, masline, lamaie, foaie de dafin si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau mare 500 g legume (varza de bruxelles, broccoli, dovlecel, ardei rosu) 3 lingurite…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu sos de maioneza

30 December 2013
Creveti_cu_sos_de_maioneza_04Creveti cu sos de maioneza din: creveti, maioneza, ketchup, suc de lamaie, sos sriracha, ceapa verde.   Ingrediente: 1 kg creveti, decorticate, fierti 1/2 cana maioneza 2 linguri ketchup 1 lingura suc de lamaie 1 lingura sos sriracha 1/4 ceasca ceapa verde, tocata   Mod…
Read more »





Retete de Revelion: Salată cu piept de curcan si ciuperci

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Salata_cu_piept_de_curcanO reteta de salata cu piept de curcan din: piept de curcan, amestec de salate, castravete, dovlece, ciuperci, ardei gras, morcovi, ulei, sare, piper, unt de arahide, supa, suc de lamaie, piper cayenne si nuci. Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g amestec de…
Read more »





Retete de Revelion: Rulade de viţel în sos de vin roşu

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulade_de_vitel_în_sos_de_vin_rosuO reteta delicioasa de rulade de vitel in sos de vin rosu din: oua, carne de vitel, patrunjel, cimbru, sare, piper, muschid e vitel, rosii, morcovi, cepe, ulei, ulei, bulion, vin tosu si supa. Ingrediente: 4 ouă 250 g carne de viţel tocată 1 linguriţă…
Read more »





Retete de Revelion: Escalopuri vieneze de curcan

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Escalopuri_vieneze_de_curcanO reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30…
Read more »





Retete de Revelion: Calcan prăjit cu sos

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Calcan_prajit_cu_sosO reteta de Calcan prăjit cu sos de smântână din: calcan, smantana, zeama de lamaie, unt, usturoi, vin alb, marar, zahar, piper, sare si otet. Ingrediente: 1 calcan 1 kg smantana zeama de la 2 lamai 1 pachet de unt 2 catei de usturoi 350…
Read more »





Retete de Revelion: Ciolan de porc cu garnitură

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciolan_de_porc_cu_garnituraSe spală bine 1 ciolan de porc şi se şterge cu un prosop de hârtie. Se crestează şoriciul în pătrăţele suficient de a adânc pentru a ajunge la carne. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se presară 1 linguriţă sare de mare grunjoasă şi 1…
Read more »





Retete de Revelion: Rulada de curcan cu verdeturi

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_curcan_cu_verdeturiO reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda, patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde…
Read more »





Retete de Revelion: Rulade de viţel umplute

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulade_de_vitel_umpluteO reteta delicioasa de rulade de vitel umplute cu carne tocata din: maghiran, zarzavat, ceapa verde, usturoi, carnati, verdeata, sare, piper, muschi de vitel, ulei, supa de vita, vin alb, smanata si coaja de lamaie. Ingrediente: 1/2 legatura maghiran 1 legatura zarzavat de supa 2…
Read more »





Retete de Revelion: Salată cu şprot afumat

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Salata_cu_sprot_afumatO reteta delicioasa de salata cu: sprot, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capiaun ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu carnati de curcan

30 December 2013
Supa_cu_carnati_de_curcan_08Supa cu carnati de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa, usturoi, rosii, supa de pui, fasole, patrunjel, oregano, cimbru, rozmarin, spanac, paste, sare, piper.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 carnat de curcan, feliat 1 ceapa, tocata 1 catel de…

Retete de Revelion: Midii cu ardei iute

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Midii_cu_ardei_iuteO reteta delicioasa de midii cu rosii si ardei iute din: rosii, ulei de masline, usturoi, salota, ardei iute, vin alb, pasta de tomate, zahar, midii si busuioc. Ingrediente: 2 rosii foarte coapte 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 salota, tocata fin 1 ardei iute rosu sau verde, fara seminte, tocat…
Read more »





Retete de Revelion: Curcan cu legume

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_cu_legume_la_tigaieO reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel, sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1 foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase, fara piele) 150 ml smantana sare 1 lamaie…
Read more »





Retete de Revelion: Ciolan cu rozmarin

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Ciolan_cu_rozmarin_si_ardeiO reteta delicioasa de ciolan semiafumat cu: vin, ardei capia, ceapa rosie, ulei, sare, piper negru, foi de dafin,  boia, suc de rosii, rozmarin. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat 100 ml vin 8 ardei capia o ceapă roşie 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe 2-3 foi de dafin o…
Read more »





Retete de Revelion: Rasol de viţel cu sos

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Rasol_de_viţel_cu_sosjpgO reteta de rasol de vitel cu sos din: carne de vitel, morcov, patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de viţel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g făină 150 g smântână 1 legătură de tarhon   Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert în apă rece uşor…
Read more »





Retete de Revelion: Peşte la cuptor cu ciuperci

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Peste_la_cuptor_cu_ciuperciO reteta delicioasa de peste cu: ciuperci, ardei iute, nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper 150 ml ulei de măsline…
Read more »





Cocktailuri pentru masa de Revelion

29 December 2013
Cocktailuri_6Cocktailuri:   Cocktail Big Apple Cocktail Big Apple din: sirop de grenadine, suc de mere, mere, apa minerala carbogazoasa si coaja de mar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de mere 2 mere mici apa minerala carbogazoasa coaja de mar       Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »





Retete gustoase pentru masa de Revelion

29 December 2013
RdlRetete pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Coaste de porc in sos de zmeura si soia Coaste de porc in sos de zmeura si soia din: coaste de porc, sos de zmeura, sos de soia, usturoi, pudra de ghimbir, sos picant, frunze de cimbru.   Ingrediente: 5-6 coaste de porc 1/2 ceasca sos de zmeura…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu aroma de ghimbir

29 December 2013
Cocktail_cu_aroma_de_ghimbir_12Cocktail cu aroma de ghimbir din: ghimbir, zahar, limeta, bitter, esenta de migdale, apa, apa minerala, rom, cuisoare.   Ingrediente: 1 bucata ghimbir 1 1/2 cani de zahar 4 limete 3 picaturi de bitter 1 lingurita de esenta de migdale 5 cesti de apa 4 cesti apa minerala 1 cana de rom cuisoare   Mod…
Read more »





Salate gustoase pentru masa de Revelion

29 December 2013
Salate_3Salate pentru masa de Revelion:   Salata de somon cu sfecla rosie Salata de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml vin 50 ml ulei de masline…
Read more »





5 cocktailuri pentru masa de Revelion

29 December 2013
Cocktail_5Cocktailuri pentru masa de Revelion: Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta din: pepene rosu, frunze de menta, vodca si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g pepene rosu, in bucati mici 5 frunze proaspete de menta 50 ml vodca 1 lingura suc de lamaie     Mod de preparare:…
Read more »





Fripturi delicioase pentru masa de Revelion

29 December 2013
Friptura2Fripturi pentru masa de Revelion:   Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide O reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare. Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper râşnit (amestec…
Read more »





Aperitive gustoase pentru masa de Revelion

29 December 2013
AperitiveAperitive pentru masa de Revelion:   Aperitive cu anşoa O reteta de aperitive cu fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar tos, sare, piper si lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 150 g fileuri de anşoa din conservă o ceapă un sfert de linguriţă de boia iute 3 cartofi două limete o linguriţă de zahăr…
Read more »





Deserturi delicioase pentru masa de Revelion

29 December 2013
Desert_5Deserturi pentru Revelion:   Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ciocolata alba, fistic, afine uscate.   Ingrediente: ½ ceasca de unt ½ cana de zahar brun…
Read more »





Retete delicioase pentru masa de Revelion

29 December 2013
Restaurante_RevelionRetete pentru masa de Revelion:   Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de legume si orez Pui umplut cu garnitura de legume si orez din: pui, ierburi aromate, iaurt, pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam masala, sare, mazare, seminte de coriandru, seminte de chimen, nuca de cocos, seminte de susan, piper negru, scortisoara, usturoi,…
Read more »





3 salate delicioase pentru masa de Revelion

29 December 2013
Salate_2Salate pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale Salata de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi, otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta.   Ingrediente: 1 1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2 linguri otet fulgi de ardei…
Read more »





3 cocktailuri pentru masa de Revelion

29 December 2013
Cocktailuri_5Cocktailuri pentru Revelion:   Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie Cocktail cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta, sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de vanilie, cardamom.   Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml suc de…
Read more »





Idei pentru masa de Revelion

29 December 2013
RdlRetete pentru Revelion:   Ruladă de curcan cu brânză Ruladă de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





3 Salate pentru masa de Revelion

29 December 2013
Salate_1Salate pentru Revelion: Reteta zilei: Salata asiatica cu pui si spanac O reteta savuroasa de Salata asiatica cu pui si spanac din: piept de pui, ardei gras, ciuperci, migdale, ceapa verde, spanac, otet de orez, zahar, ulei de susan, ghimbir, sos srirachi si ulei de masline.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu sirop de ciocolata

29 December 2013
Prajitura_cu_sirop_de_ciocolata_08Prajitura cu sirop de ciocolata din: faina, zahar, sare, praf de copt, pudra de cacao, ulei, otet, esenta de vanilie, apa rece, zahar pudra, sirop de ciocolata.   Ingrediente: 1.5 cani faina 1 cana zahar ½ lingurita sare 1 lingurita praf de copt 3 linguri pudra de cacao 6 linguri ulei 1 lingura otet 1…
Read more »





Retete de Revelion: Supă de viţel

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Supa_de_VitelO reteta de supa de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de vitel, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel, frunze de telina si iaurt. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii ½ linguriţă boia dulce 2 linguri ulei…
Read more »





Retete de Revelion: Friptură de porc cu sos de portocale

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Friptura_de_porc_cu_sos_de_portocaleO reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute, sare, piper, fructe de kaki si supa. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 350 ml vin rose sec 150 ml suc de portocale 4 linguri ulei de masline 1 kg…
Read more »





Retete de Revelion: Rulada de curcan

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_curcanO reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din: castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie, piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei. Ingrediente: 1 castravete lung 1 ridiche albă mare sare 1 ardei iute roşu 5 linguri iaurt 1 lingură mărar tocat 1…
Read more »





Retete de Revelion: Perişoare de viţel în sos

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Perisoare_de_vitel_în_sosO reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel, oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocată de viţel 2 ouă sare piper pentru sos: 200 ml vin alb 150 g margarina 5 linguri faină albă 200 ml supă concentrată…
Read more »





Retete de Revelion: Creveţi cu sparanghel

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Creveti_cu_sparanghelCreveţi cu sparanghel şi piure de dovleac din: dovleac, pasta de curry, lapte de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie, ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50 g de lapte de cocos 2-3 linguri supa de legume…
Read more »





Retete de Revelion: Porc cu cabanos si mozzarella

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_cu_cabanos_si_mozzarellaO reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc, cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400-500 g ceafa de porc 5-6 bucati de cabanos 200 g mozzarella 3 rosii 4 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g dovlecei 100 ml vin alb…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de curcan cu capere

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_cu_capereO reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de…
Read more »





Retete de Revelion: Escalop de vitel cu ciuperci

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Escalop_de_vitel_cu_ciuperciO reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake. Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingurita…
Read more »





Retete de Revelion: Calamar umplut

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Calamar_umplutCalamar umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin, usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente:  2 calamari 250 g sprot afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper   Mod de preparare: Spală calamarii şi tamponează-i cu un…
Read more »





Retete de Revelion: Pulpa de porc picanta

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Pulpa_de_porc_picantaO reteta de pulpa de porc picanta din: pulpa de porc, boia dulce, boia iute, sos tabasco verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute sos Tabasco verde ulei sare   Mod de preparare: Sareaza pulpa de porc si da-o la rece pentru o jumatate…
Read more »





Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de legume si orez

29 December 2013
Pui_umplut_cu_garnitura_de_legume_si_orez_09Pui umplut cu garnitura de legume si orez din: pui, ierburi aromate, iaurt, pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam masala, sare, mazare, seminte de coriandru, seminte de chimen, nuca de cocos, seminte de susan, piper negru, scortisoara, usturoi, seminte de fenicul, ceapa, coriandru, rosii, ulei, rosii cherry, broccoli, orez fiert.   Ingrediente: 1 pui…
Read more »





Retete de Revelion: Piftie de curcan

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Piftie_de_curcanO reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie, tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie  …
Read more »





Retete de Revelion: Muschi de vitel cu sos picant

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Muschi_de_vitel_cu_sos_picantO reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras, usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura bulion 250 ml supa sare…
Read more »





Retete de Revelion: Somon în aluat

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Somon_în_aluatO reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac, unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1 lamaie patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală fileurile, îndepărtează pielea, sărează- le…
Read more »


Retete de Revelion: Ruladă de vitel cu sos

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_vitel_cu_sosO reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel, sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina, smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate – busuioc, cimbru patrunjel 1…
Read more »





Retete de Revelion: Saramură

29 December 2013
Retete_De_Revelion_SaramuraO reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti 4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Spală peştele, curăţă-l şi porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în…
Read more »





Retete de Revelion: Muschi de porc cu cartofi la cuptor

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Muschi_de_porc_cu_cartofi_la_cuptorO reteta de muschi de porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc, cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente:  1 kg muschi de porc – bucata intreaga 500 g cartofi 1 lamaie 250 ml vin alb sau rose cateva fire de cimbru verde sau uscat 400…
Read more »





Reteta zilei: Supa de curcan cu legume

29 December 2013
Supa_de_curcan_cu_legume_10Supa de curcan cu legume din: carne de curcan, supa de pui, apa, sare, cartofi, morcovi, taitei, telina, ceapa, ulei de masline, dafin, piper.   Ingrediente: 500gr carne de curcan, fiarta 8 cesti de supa de pui 7 cesti de apa 1 lingura de sare 6 cartofi, curatati si taiati cuburi 3 morcovi, feliati ½…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu legume

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_umplut_cu_legumeO reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare, piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis, unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept de curcan fara piele sare piper 4 felii paine alba 120 ml lapte 120 g kaizer afumat 250 g…
Read more »





Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Salata_cu_carne_de_vitelO reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »





Retete de Revelion: Cod în sos de roşii

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Cod_în_sos_de_rosiiO reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel (crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu ulei patrunjel uscat sare piper   Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi decojeşte-le, apoi pasează-le bine.…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri din muschi de porc

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_din_muschi_de_porcO reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc, ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1 morcov cateva bucati de gogosari sau ardei patrunjel sare si piper dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »





Retete de Revelion: Curcan in sos

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Curcan_in_sosO reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan, ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1 ceapă mică 1 pahar de vin alb, dulce făină 2,3 linguri de smântână ulei de măsline sare şi…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri cu ciuperci

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_cu_ciuperciO reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2 legatura patrunjel verde 2 linguri…
Read more »





Retete de Revelion: File de pastrav cu sos

29 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_pastrav_cu_sosO reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Presăraţi fileul…
Read more »





Retete de Revelion: Carne de vitel cu legume

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Carne_de_vitel_cu_legumeO reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez, condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si galben) 1 broccoli mic 5-6…
Read more »





Reteta zilei: Piept de curcan cu sos de afine

29 December 2013
Piept_de_curcan_cu_sos_de_afine_16Piept de curcan cu sos de afine din: piept de curcan, suc de portocale, supa de pui, sos de afine, amidon, apa rece, supa crema de ciuperci, sare, piper.   Ingrediente: 1 piept de curcan 1/4 ceasca de suc de portocale 1/4 cana supa de pui 1 borcan sos de afine 4 linguri amidon 1/2…
Read more »





Retete de Revelion: Halibut cu orez si castane

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Halibut_cu_orez_si_castaneHalibut cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane, lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper   Mod de preparare: Presăraţi fileul…
Read more »





Retete de Revelion: Orez cu carne de porc

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Orez_cu_carne_de_porcO reteta de orez in stil asiatic cu carne de porc din: orez, sare, carne de porc, sos de soia, ardei gras, ceapa, usturoi, praz, ulei, supa de legume, boia si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 600 g carne de porc 1 lingura sos de soia 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu…
Read more »





Retete de Revelion: Rulada de curcan umpluta

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_curcan_umplutaO reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru, ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat pentru…
Read more »





Retete de Revelion: Frigărui de vitel cu verdeaţă

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Frigarui_de_vitel_cu_verdeataO reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste de cartofi. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de masline 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vitel (pulpa) 3 cepe mici piper sare…
Read more »





Retete de Revelion: Macrou marinat cu salată

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Macrou_marinat_cu_salataO reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou, morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1 telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml ulei de masline  …
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara

28 December 2013
Prajiturele_cu_mere_si_scortisoara_12Prajiturele cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere, ou, zahar, scortisoara, faina.   Ingrediente: 1 pachet aluat de placinta 1 borcan sos de caramel 5-6 mere, rase 1 ou, usor batut 3 linguri zahar 2 lingurite scortisoara 2 linguri de faina     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos de miere

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vitel_in_sos_de_miereO reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat, msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati, ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1 lingurita frunze de rozmarin (uscate sau proaspete) 8 castraveciori mici…
Read more »





Retete de Revelion: Somon cu broccoli

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Somon_cu_broccoliSomon cu broccoli din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie, lamaie, ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu piele 1 capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2 linguri sos de soia   Mod…
Read more »





Retete de Revelion: Carnati de porc in vin

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Carnati_de_porc_in_vinO reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper, unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi   Mod de preparare: Iei o cratifa şi pui cârnaţii împreună cu 200 ml vin…
Read more »





Retete de Revelion: Curcan umplut cu stafide

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_umplut_cu_stafideO reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon, ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin, cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o jumatate de paine bagheta 500…
Read more »





Retete de Revelion: Porc prăjit cu ghimbir şi miere

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_prajit_cu_ghimbir_si_miereO reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir, ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2 gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1 lingura de miere…
Read more »





Retete de Revelion: Supă de curcan

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Supa_de_curcanO reteta de supa de curcan din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de mere 1…
Read more »





Retete de Revelion: Chiftele crocante de peste

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Chiftele_crocante_de_pesteO reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua, firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii. Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati o mana de…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vitel_in_sosO reteta de rulouri de vitel in sos din: vrabioara de vitel, iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos  de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire de usturoi verde 1…
Read more »





Retete de Revelion: Curcan cu broccoli

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_cu_broccoliO reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Retete de Revelion: Vitel cu mere

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Vitel_cu_mereO reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie

28 December 2013
Cocktail_cu_rodie_si_aroma_de_vanilie_09Cocktail cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta, sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de vanilie, cardamom.   Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml suc de limeta 15 ml sirop de vanilie 15 ml bitter Crengute de menta si…
Read more »





Retete de Revelion: Merluciu inabusit si cartofi

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Merluciu_inabusit_si_cartofiMerluciu inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb, zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4x150g file merluciu ulei de masline extravirgin sare grunjoasa si piper 60g patrunjel, taiat 4 linguri de capere, taiate marunt 1/2 cana otet de vin alb…
Read more »





Retete de Revelion: Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Costite_de_porc_marinate_in_sos_dulce_acrisorO reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi, piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure de rosii 50 g ketchup 100 g miere 60 ml…
Read more »





Retete de Revelion: Pulpă de curcan în crustă de chili

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Pulpa_de_curcan_în_crusta_de_chiliO reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan, ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa de pui strecurata 700…
Read more »

Retete de Revelion: Friptura de vitel in crusta

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Friptura_de_vitel_in_crusta_O reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel sare piper 25 g unt 200 ml supa 1 chifla veche de-o zi 50 g migdale 1 catel de usturoi 1 fir de rozmarin 1…
Read more »





Retete de Revelion: Caracatiţă cu ardei

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Caracatita_cu_ardeiCaracatiţă cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia mari 1 ceapa 1 linguri de faina 3 linguri de…
Read more »





Retete de Revelion: Snitele de porc cu lamaie

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Snitele_de_porc_cu_lamaieO reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din: muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin, rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase de paine alba, rupte bucati coaja de la 1 lamaie…
Read more »





Reteta zilei: Pachetele cu carne de curcan si legume

28 December 2013
Pachetele_cu_carne_de_curcan_si_legume_16Pachetele cu carne de curcan si legume din: foi de placinta, carne de curcan, varza, morcovi, ceapa verde, telina, usturoi, sos de stridii, ghimbir, piper negru, sare, ulei de canola.   Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 ceasca carne de curcan, fiarta si tocata 2 cesti varza, tocata 1/4 ceasca morcovi, cuburi 2 cepe…
Read more »





Retete de Revelion: Carne de vitel la gratar

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Carne_de_vitel_la_gratarO reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie, condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper   Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente pentru…
Read more »





Retete de Revelion: Toast cu avocado şi carne de curcan

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Toast_cu_avocado_si_carne_de_curcanSe taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază deasupra 100g felii de…
Read more »





Retete de Revelion: Midii cu ceapa

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Midii_cu_ceapaO reteta simpla si savuroasa de midii cu ceapa din: ulei de masline, esalote, usturoi, morcov, vin alb, midii, patrunjel, lamaie, piper, sare si paine. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 2 esalote 5 catei de usturoi 1 morcov 200 ml vin alb 300 g midii curatate congelate 1 legatura patrunjel 1 lamaie piper negru…
Read more »





Retete de Revelion: Steak de porc

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Steak_de_porcO reteta de steak de porc umplut din: ceapa, capsuni, file de pastrav afumat, otet balsamic, ulei de masline si steak de porc. Ingrediente: 4 cepe 20 căpşuni 200 g file de păs­trăv afumat 4 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline 4buc. steak de porc   Mod de preparare: Tăiaţi ceapa şi căpşunele…
Read more »





Retete de Revelion: Aripi de curcan cu legume

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Aripi_de_curcan_cu_legumeO reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un fir praz 2-3 fire usturoi  2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper negru şi verde măcinat busuioc…
Read more »





Retete de Revelion: Vitel cu legume în sos

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Vitel_cu_legume_în_sosO reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi, cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500 ml…
Read more »





Retete de Revelion: Pane de salau cu garnitura

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Pane_de_salau_cu_garnituraPane de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant, ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se condimentează…
Read more »





Retete de Revelion: Escalop de viţel cu sos

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Escalop_de_vitel_cu_sosO reteta de escalop de vitel cu sos din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200 ml vin alb sec…
Read more »





Reteta zilei: Supa de tortellini cu legume

28 December 2013
Supa_de_tortellini_cu_legume_08Supa de tortellini cu legume din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi, telina, morcovi, sos de rosii, rosii, dafin, piper, patrunjel, oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, sare, supa, fasole verde, tortellini cu branza.   Ingrediente: ½ kg carne tocata de vita 1 ceapa, cuburi 1 catel de usturoi, tocat 1 telina, cuburi 2 morcovi, cuburi 1…
Read more »





Retete de Revelion: Salata de ton cu fasole

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Salata_de_ton_cu_fasoleSalata de ton cu fasole verde si cartofi din: cartofi, fasole verde, ceapa rosie, masline, salata verde, rosii, oua, ton, sare, piper, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o ceapa rosie 200 g masline o salata verde 3 rosii 4 oua 300 g ton in ulei de masline sare…
Read more »





Retete de Revelion: Rulada de porc la cuptor

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_porc_la_cuptorO reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper   Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este  unsa cu…
Read more »





Retete de Revelion: Frigărui de curcan în sos de arahide

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Frigarui_de_curcan_în_sos_de_arahideO reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui, piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1 linguriţă coriandru măcinat 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă…
Read more »





Retete de Revelion: Cotlete de vitel cu ardei copti

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Cotlete_de_vitel_cu_ardei_coptiO reteta de cotlete de vitel cu ardei copti la gratar din: cotlete de vitel, ardei capia, ulei de masline, lamaie, castraveciori, rozmarin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 1 kg ardei capia 100 ml ulei de masline 1 lamaie 2-3 castraveciori curatati de coaja 3-4 fire de rozmarin 1…
Read more »





Retete de Revelion: File de salau la tigaie

28 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_salau_la_tigaieO reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3 morcovi 2 catei usturoi…
Read more »





Reteta zilei: Sangria cu lamaie si portocala

27 December 2013
Sangria_cu_lamaie_si_portocala_10Sangria cu lamaie si portocala din: portocala, limeta, lamaie, sirop de cirese, triplu sec, coniac, suc de portocale, ananas, sifon.   Ingrediente: 1 portocala, feliata 1 limeta, feliata 1 lamaie, feliata 750 ml sirop de cirese 1/2 ceasca triplu sec 1/2 ceasca coniac 1 1/2 cesti de suc de portocale 1 cutie bucati de ananas…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri de vita cu sos picant

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vita_cu_sos_picantO reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia, rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4 linguri ulei de masline 200 ml…
Read more »





Retete de Revelion: Pastrav cu legume

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Pastrav_cu_legumePastrav cu legume din: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei 1 buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii cât mai fine, iar broccoli se rupe în bucheţele…
Read more »





Retete de Revelion: Chifteluţe de porc si vita cu sos

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Chiftelute_de_porc_si_vita_cu_sosO reteta de chiftelute de porc si vita cu sos din: muschi de vita, file de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie, patrunjel, piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si capere. Ingrediente: 300 g muschi de vita 300 g file de porc 50 g fileuri de ansoa din…
Read more »





Retete de Revelion: Ciorba de vitel

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciorba_de_vitelO reteta de ciorba de vitel din: rasol de vita, ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardie iute, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 2 bucati ardei capia 2 bucati cepe roşii 2 bucati morcovi 1 bucata ţelină 1 legatura suc de roşii…
Read more »





Retete de Revelion: Taitei cu creveti

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Taitei_cu_crevetiTaitei cu creveti din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de susan, sos de soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei grasi, ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi catei de usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de miere Doua lingurite de ulei de susan, preparat…
Read more »





Retete de Revelion: File de porc condimentat

27 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_porc_condimentatO reteta de file de porc condimentat din: file de porc, ulei, paste late, sare, ceapa, usturoi, chilii, rosii si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri ulei 250 g paste late sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 chilii 50 g roşii piper   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe…
Read more »





Retete de Revelion: Rulade de curcan cu fasole verde

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulade_de_curcan_cu_fasole_verdeO reteta de rulade de curcan cu fasole verde din: piept de curcan, pastai de fasole verde, bacon, ulei, ceapa, sare, piper, usturoi, supa de pasare si unt. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (de circa 120 g fiecare) 20 pastai de fasole verde 12-16 felii de bacon 3 linguri ulei 1 ceapa sare…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de viţel

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_vitelO reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux, mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce 2 catei…
Read more »





Retete de Revelion: Somon cu sos

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Somon_cu_sosSomon cu sos din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si tarhon. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare piper negru macinat 25 g unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf nucsoara o legatura tarhon   Mod de preparare: Se condimentează bucăţile de somon…
Read more »





Retete de Revelion: Friptura de porc cu smochine

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Friptura_de_porc_cu_smochineO reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine, msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară…
Read more »





Retete de Revelion: Salata cu piept de curcan

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Salata_cu_piept_de_curcanO reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce sare grunjoasa piper negru…
Read more »





Retete de Revelion: Antricot de vitel

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Antricot_de_vitelO reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si  piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc de rosii 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »





Retete de Revelion: Somon teriyaki cu sparanghel

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Somon_teriyaki_cu_sparanghelO reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia, mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir, usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan. Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere…
Read more »





Retete de Revelion: Medalion de porc cu mere

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Medalion_de_porc_cu_mereO reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert, rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de usturoi, zdrobit coaja rasa de…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu