marți, 17 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #61

Retete pentru Craciun:

Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone

17 December 2013
Desert_cu_capsuni_si_mascarpone_06Desert cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar, smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi.   Ingrediente: 1 cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta de vanilie 100gr de piscoturi     Mod…
Read more »





Cocktail acrisor

17 December 2013
Cocktail_acrisorIntr-un blender combină 50 ml Pisco (alcool de struguri peruvian – poţi înlocui cu ţuică sau votcă), 2 linguri sirop de zahăr, 1 albuş, 2 linguri zeamă de lămâie şi o mână de cuburi de gheaţă. Mărunţeşte cât de mult se poate şi toarnă în…
Read more »





Carnati picanti rumeniti

17 December 2013
Carnati_picanti_rumenitiO reteta gustoasa de Carnati picanti rumeniti din: carnati, ulei de floarea soarelui, ceapa, chimen, foi de dafin, scortisoara, pasta de ardei iute, piure de rosii, fasole, ciocolata si felii de lamaie. Ingrediente: 750 g carnati picanti de diferite feluri 2 linguri ulei de floarea…
Read more »





Vinete cu parmezan

17 December 2013
Vinete_in_straturi.pngO reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, suc de rosii, patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline suc de roşii 3 linguri de pătrunjel tocat 250 gr parmezan sau caşcaval ras sare   Mod de preparare: Spălăm vinetele, le ştergem…
Read more »





Salata de rosii umplute

17 December 2013
Salata_de_rosii_umpluteSalata de rosii umplute din: rosii, varza, morcovi, ulei, telina, patrunjel, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 1,5 kg rosii proaspete 300 g varza alba 300 g morcovi 100 ml ulei 25 g telina frunze 25 g patrunjel verde 100 ml suc de lamaie 30 g…
Read more »





Cozonac umplut cu marţipan

17 December 2013
Cozonac_umplut_cu_martipanCozonac umplut cu marţipan din: faina, drojdie, zahar fin, lapte, sare, unt, coaja de citrice, martipan, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 42 g drojdie 150 g zahar fin 250 ml lapte sare 250 g unt 100 g amestec de coaja de citrice glasata…
Read more »





Retete internationale: Gazpacho

17 December 2013
Gaspacho.pngO reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 gr roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă medie 1 castravete 1-2 căţei usturoi 100 gr…
Read more »





Escalop cu ciuperci

17 December 2013
Escalop_cu_ciuperciO reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci, vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi file de porc 800 g ciuperci pleurotus proaspete 250 ml vin alb sec 100 g costita afumata 1 lingurita…
Read more »





Tarta frageda cu pepene

17 December 2013
Tarta_frageda_cu_pepene.pngO reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa, sare, pepene galben, portocala. Ingnediente aluat: 100g unt 250 g faină 100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri apă un praf de sare Ingrediente umplutura: 1 pepene galben 1 portocala 1…
Read more »





Ciorbă de conopidă

17 December 2013
Ciorba_de_conopidaCiorbă de conopidă din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50 ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »





Deliciu cu ciocolata

17 December 2013
Deliciu_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de deliciu cu:oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei, frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata. Ingrediente blat: 6 albuşuri 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 80g faină albă 40g făină integrală 2 linguri cacao neagra 75 ml ulei Ingrediente cremă: 350…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat

17 December 2013
Cotlet_de_porc_in_sos_aromat_08Cotlet de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare, piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei iute, suc de lamaie, apa, otet.   Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 1/4 cana de zahar 2…
Read more »





Tarta cu ceapa, praz si bacon

17 December 2013
Tarta_cu_ceapa_praz_si_baconTarta cu ceapa, praz si bacon din: faina, apa, drojdie, sare, smantana, telemea, ceapa, praz, bacono, ou, sare, piper, seminte de chimen. Ingrediente: aluat: 50 g faina 100-150 ml apa calda 1 lingurita drojdie uscata sare umplutura: 150 ml smantana 50 g telemea 4 cepe 2…
Read more »





Sos de merisoare cu vin

17 December 2013
Sosuri_4Sos de merisoare cu vin din: vin de porto, zahar brun, boabe de ienibahar, merisoare. Ingrediente: 150 ml vin de Porto 100 g de zahar brun moale 10 boabe de ienibahar, zdrobite marunt 300 g de merisoare proaspete sau congelate   Mod de preparare: Pune…
Read more »





Porc dulce acrisor cu caise si prune

17 December 2013
Porc_dulce_acrisor_cu_caise_si_prunePorc dulce acrisor cu caise si prune din: muschiulet de porc, caise uscate, prune, ceapa, piept afumat de porc, vin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g muschiulet subtire de porc 12 caise uscate 8 prune o ceapa 100 g piept afumat de porc 4 linguri…
Read more »





Saramură de hribi

17 December 2013
Saramura_de_hribiSaramură de hribi din: hribi, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg hribi 50 ml ulei 1 ardei iute 1 ardei gras 4 rosii 1 legatura patrunjel 2 fire rozmarin sare piper   Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul…
Read more »





Caipirinha cu fructul pasiunii

17 December 2013
Caipirinha_cu_fructul_pasiuniiScobeşte cu linguriţa pulpa unui fructul pasiunii şi pune-l într-un pahar cu baza groasă. Adaugă 1/2 lămâie, tăiată sferturi şi 1 lingură sirop de agave şi zdrobeşte totul cu lingura de lemn. Adaugă 50 ml cachaca -rom brazilian (poţi înlocui cu rom) – şi completează…
Read more »





Supă-cremă de legume în pită

17 December 2013
Supa_crema_de_legume_în_pitaSupă-cremă de legume în pită din: paini, unt, dovlecel, morcovi, ceapa, sare, lamai, piper, ulei de masline, smantana, oua si patrunjel. Ingrediente: 4 paini rotunde 50 g unt topit 4 dovlecei 2 morcovi 2 cepe albe sare 2 lamai piper 2-3 linguri ulei de masline 300…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza

17 December 2013
Salata_de_cartofi_rosii_cu_telina_si_maioneza_07Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza din: cartofi rosii, ceapa, telina, maioneza, otet de mere, mustar dijon, zahar, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, cuburi 2 linguri de ceapa tocata 3 tulpini de telina, feliata 1 ceasca maioneza 1 lingura otet…
Read more »





Arbroath smokies

17 December 2013
Arbroath_smokies_2Arbroath smokie nu trebuie confundat cu egrefinul afumat din magazinele de peşte. Deşi este si el un egrefin mic, sărat şi afumat (denumirea provine de la orăşelul Arbroath, din estul Scoţiei), Arbroath smokie are o aromă mai fină şi carnea foarte albă. Pentru a prepara acest…
Read more »





Sarmale grecesti

17 December 2013
Sarmale_grecestiO reteta savuroasa de Sarmale grecesti din: ceapa, rosii, orez, patrunjel, marar, menta, sare, piper, ulei de masline, salata verde si foi de vita de vie. Ingrediente: 1 ceapa 4 rosii 400 g orez pentru sarmale 1 legatura patrunjel 2-3 fire de marar 2-3 frunze…
Read more »





Tort cu ghimbir şi lămâie

17 December 2013
Tort_cu_ghimbir_si_lamâieTort cu ghimbir şi lămâie din: unt, faina, bicarbonat, ghimbir, scortisoara, zahar, miere, sirop de artar, lapte, ou, coaja si zeama de lamaie, crema de lamaie, ghimbir confiat, crema de branza si smantana. Ingrediente: 140 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns 300 g…
Read more »





Ciupeci umplute

17 December 2013
Ciupeci_umpluteCiupeci umplute din: ciuperci, nuci, morcov, ceapa, ulei, telemea de oaie, oua, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 150 g nuci pisate 1 morcov 1 ceapa 4-5 linguri ulei 100 g telemea de oaie 2 oua 100 g cascaval 1 legatura marar sare…
Read more »





Supa de vita cu sfecla

17 December 2013
Supa_de_vita_cu_sfeclaO reteta savuroasa de Supa de vita cu sfecla din: piept de vita, sfecla rosie, morcov, ceapa, pastarnac, varza, telina, marar, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de vita 4 sfecle rosii (600g) 1 morcov 2 cepe 1 radacina pastarnac 200 g varza…
Read more »





Tort de clătite cu ciuperci

17 December 2013
Tort_de_clatite_cu_ciuperciTort de clătite cu ciuperci din: faina, apa, oua, ulei, sare, ciuperci, ceapa, morcov, pasta de tomate, boia, nucsoara, boabe de enibahar, foid e dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: foi de clatite: 500 g faina 700 ml apa 2 oua 2 linguri ulei 1 varf…
Read more »





Tort cu crema de ciocolata

17 December 2013
Tort_cu_crema_de_ciocolataTort cu crema de ciocolata din: oua, lapte, faina, ciocolata neagra, cacao, praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, ulei, gelatina, frisca, albusuri, ciocolata. Ingrediente: 4 oua 125 ml lapte 270 g faina 100 g ciocolata neagra 50 g cacao 2 lingurite praf de copt…
Read more »





Quesadillas cu chorizo şi cartofi dulci

17 December 2013
Quesadillas_cu_chorizo_si_cartofi_dulciQuesadillas cu chorizo şi cartofi dulci din: cartofi, coriandru, feta, tortilla si chorizo. Ingrediente: 4 cartofi dulci 1 legatura mica de coriandru, tocata 200 g de feta, maruntita 8 lipii de tortilla 140 g de chorizo feliat (aproximativ 24 de felii)     Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu aroma de cocos

17 December 2013
Creveti_cu_aroma_de_cocos_15Creveti cu aroma de cocos din: faina, sare, piper, oua, creveti, nuca de cocos, ulei.   Ingrediente: 2 cani de faina sare si piper 3 oua 1 kg creveti, decorticati 2 cesti nuca de cocos, maruntita ulei   Mod de preparare: Amestecati faina cu sare…
Read more »





Conopida la cuptor

17 December 2013
Conopida_la_cuptorConopida la cuptor din: conopida, cascaval, pesmet, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 conopide mijlocii 200 g cascaval sau branza rasa pesmet 2 oua smantana sare piper   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare…
Read more »





Rulouri cu branza dulce

17 December 2013
Retete_1Rulouri cu branza dulce din: branza dulce, zahar tos, foi de placinta, zahar vanilat, rom, gris, ulei si faina. Ingrediente: 1 kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 500 g foid e placinta 2 lingurite zahar vanilat 1 lingura rom 3 linguri gris 100…
Read more »





Supa de vacuta cu ciuperci si taitei

17 December 2013
Supa_de_vacuta_cu_ciuperci_si_taiteiSupa de vacuta cu ciuperci si taitei din: morcov, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, carne de vita, boabe de piper, boabe ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ciuperci uscate, lapte, faina, ou, sare, ulei. Ingrediente: supa: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 radacina…
Read more »





Fasole prăjită cu brânza

17 December 2013
Fasole_prajita_cu_branzaFasole prăjită cu brânza din: ceapa, ulei de masline, usturoi, foi de dafin, fasole, supa de legume, patrunjel si branza. Ingrediente: 2 cepe, tocate 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat marunt 2 foi de dafin 2×400 g fasole rosie sau pestrita, clatita…
Read more »





Ardei mici umpluţi

17 December 2013
Ardei_mici_umplutiArdei mici umpluţi din: ceapa, ulei de floarea soarelui, usturoi, piure de rosii, coniac, ardei iute, ienibahar, cascaval, tarhon si ardei grasi. Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de floarea soarelui 4 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri piure de rosii 100 g…
Read more »


Deserturi dulci pentru Craciun

16 December 2013
Desert_4Deserturi dulci pentru Craciun:   Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine Pateuri cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de ciocolata alba, ulei, ou, apa.   Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie 1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita de ulei 1…
Read more »





Retete de prajituri pentru Craciun

16 December 2013
Desert_5Retete de prajituri pentru Craciun:   Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana.   Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2…
Read more »





Deserturi pentru Craciun (2013)

16 December 2013
Desert_6Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci pecan.   Ingrediente: 1 3/4…
Read more »





Retete de Craciun 2013

16 December 2013
RdlRetete de Craciun: Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun.   Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet…
Read more »





Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă rosie (video)

16 December 2013
O reteta video despre Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă roșie: Ingrediente: pere sfeclă roșie feta ulei oregano lămâie busuioc Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă roșie
Read more »





Strudel cu visine

16 December 2013
Strudel_cu_visine.pngO reteta delicioasa de strudel cu:visine, faina, ulei, apa, otet, sare, unt, pesmet, zahar vanilat, zahar tos cu aroma de vanilie. Ingrediente: 500 g faină 3 linguri ulei 200 ml apă călduţă 1 linguriţă oţet l praf de  sare Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, fără sâmburi 250g zahăr 150 g unt sau margarina 2 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella

16 December 2013
Prajituri_cu_alune_si_nutella_11Prajituri cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare, alune, faina, nutella.   Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune, maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella       Mod de preparare: Se incalzeste…
Read more »





Cartofi picanti rumeniti

16 December 2013
Cartofi_picanti_rumenitiCartofi picanti rumeniti din: cartofi, scortisoara, chimen, coriandru, chilli si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 750 g cartofi dulci mici, taiati sferturi 1/2 lingurita scortisoara 1 lingurta chimen, macinat 1 lingurita coriandru, macinat un praf de chilli, dupa gust 4 linguri ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Amesteca toate…
Read more »





Sos salsa foarte picant

16 December 2013
Sos_salsa_foarte_picantCombina 1 1/2 lingurita pasta de ardei iute, 4 rosii, curatate de seminte si tocate si 2 linguri de rosii deshidratate, 1 cateld e usturoi zdrobit, 1 ardei gras, tocat cuburi mici, 2 linguri ulei de masline, zeama de la 1 lamaie, si lasa 1 ora pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Sos salsa foarte…
Read more »





Gulas gustos si savuros

16 December 2013
GulasGulas gustos si savuros din: pastarnac, seminte de chimen, sare, cartofi, pudra de paprika, frunze de telina, rosii, ardei, morcovi, usturoi, ceapa, untura, carne de vita si piper. Ingrediente: 1 pastarnac taiat cubulete 1 lingurita seminte de chimen macinate sare dupa gust 2-3 cartofi medii taiati cubulete 1 frunza de dafin 1 lingura pudra de paprika…
Read more »





Cafea cu lichior

16 December 2013
Cafea_cu_lichiorCafea cu lichior din: cafea, ciocolata, lichior si frisca. Ingrediente: 1/2 ceasca de cafea tare, fierbinte 1/2 ceasca de ciocolata calda 2 cl lichior Mozart frisca lichida       Mod de preparare: Umplem un pahar inalt pana la 3/4, in mod egal cu ciocolata calda si cafea fierbinte. Adaugam lichiorul Mozart si mixam. Imbogatim…
Read more »





Frigarui de vinete cu morcovi si menta

16 December 2013
Frigarui_de_vinete_cu_morcovi_si_mentaFrigarui de vinte cu morcovi si menta din: pasta harissa, otet de vin rosu, vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus si iaurt. Ingrediente: 2 linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata in cubulete cu latura de 4cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa rosie mica, feliata 1 mana…
Read more »





Cremă de ciuperci cu pui

16 December 2013
Crema_de_ciuperci_cu_puiCremă de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, sofran, unt, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 1 piept de pui un varf de cutit sofran pur 100 g unt 3-4 fire marar 3-4 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălati-le şi puneţi la fiert 1,2kg din…
Read more »





Conopida cu vinete

16 December 2013
Conopida_cu_vineteConopida cu vinete din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g cascaval 2 oua sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi vinetele, spălaţi-le, scurgeţi-le şi tăiaţi-le în sferturi, apoi în segmente de circa 3- 4 cm. Presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă. Desfaceţi…
Read more »





Ciorba delicioasa de gasca

16 December 2013
Ciorba_delicioasa_de_gascaO reteta de ciorba delicioasa de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente:  1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g fidea 2 legatura leustean 1 l bors sare…
Read more »





Curry din capete de peşte

16 December 2013
Curry_din_capete_de_peste_07Această mâncare este originară din Singapore, de la mijlocul secolului XX, când un bucătar mai zgârcit s-a gândit că e o adevărată risipă să arunce capetele de peşte dacă puteau fi folosite la ceva. De atunci, curry din capete de peşte a devenit o mâncare naţională în Singapore. In bucătăria asiatică nu se consumă în general capetele…
Read more »





Chiftelute cu sos de hrean

16 December 2013
Retete_1Chiftelute cu sos de hrean din: carne de porc, grasime de porc, frunze de salvie, paine, sare, piper, coriandru, hrean, faina si smantana. Ingrediente: 600 g carne de porc 100 g grasime de porc 1 legatura frunze de salvie 1 felie de paine inmuiata sare piper coriandru macinat ulei pentru prajit sos: 1 lingura hrean ras…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert

16 December 2013
Tocanita_de_porc_pe_pat_de_orez_fiert_11Tocanita de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet, varza chinezeasca, orez fiert. Ingrediente: 1kg carne de porc, cuburi 3/4 lingurita de sare 1/4 lingurita de sos worcestershire 1 lingurita de ketchup 2…
Read more »





Vrabioara de vitel cu ciuperci

16 December 2013
Vrabioara_de_vitel_cu_ciuperciVrabioara de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei, cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curatati…
Read more »





Pui cu fusili şi sos alb cu mărar

16 December 2013
Pui_cu_fusili_si_sos_alb_cu_mararPui cu fusili şi sos alb cu mărar din: piept de pui, smantana, paste si marar. Ingrediente: 1 piept de pui 200 g smantana pentru gatit 200 g paste (fusili) 1/2 legatura marar   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită timp de 10 minute. Strecori pastele şi le limpezeşti cu apă rece. Pieptul de…
Read more »





Cod cu piure de ţelină şi pătrunjel

16 December 2013
Cod_cu_piure_de_telina_si_patrunjelCod cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin, fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun, lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi…
Read more »





Salsa verde si racoritoare

16 December 2013
Salsa_verde_si_racoritoareCombină 2 buc avocado, tăiat cuburi mici, zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi, 4 fire ceapă verde, tocată, 1 măr acrişor, răzuit, 1 castravete, tocat mărunt, 1 ardei verde, curăţat de seminţe şi tocat, câteva fire de tarhon şi mentă, tocate. Lasă deoparte 1 oră. Salsa verde si racoritoare Pofta buna!  
Read more »





Ştrudel cu ciuperci si brânză

16 December 2013
Strudel_cu_ciuperci_si_brânzaŞtrudel cu ciuperci si brânză din: foi de placinta, unt, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb, telemea, patrunjel, marar, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 2 linguri de unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g ciuperci 75 ml vin alb sec 100 g telemea desarata ori branza de burduf 1…
Read more »





Ciuperci umplute cu telemea de vaca

16 December 2013
Ciuperci_umplute_cu_telemea_de_vacaCIuperci umplute cu telemea de vaca din: ciuperci, ardei gras, telemea de vaca, unt, rosii, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari proaspete 1 ardei gras 200 g telemea de vaca 50 g unt 2 rosii 2 fire rozmarin sare piper   Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul ciupercilor, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă, apoi picioruşele tocaţi-le…
Read more »





Reteta zilei: Piept de curcan aromat la gratar

16 December 2013
Piept_de_curcan_aromat_la_gratar_05Piept de curcan aromat la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa, chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper cayenne, ulei de masline.   Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita chimion macinat 1/2 lingurita praf de…
Read more »





Sufleu de conopidă si broccoli

16 December 2013
Sufleu_de_conopida_si_broccoliSufleu de conopidă si broccoli din: macaroane, broccoli, conopida, morcovi, usturoi, sofran, supa de legume, unt, patrunjel, branza, smantana, galbenusuri, gogosari acri, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g macaroane 500 g broccoli si conopida amestec 2 morcovi 4 catei de usturoi putin sofran macinat 100 ml supa legume unt patrunjel tocat 200 g branza rasa…
Read more »





Cocktail Whiskey Hot

16 December 2013
Cocktail_Whiskey_HotCocktail Whiskey Hot din: cafea, zeama de lamaie, bourbon, lamaie si cuisoare. Ingrediente: 10 cl cafea 2 cl zeama de lamaie 4 cl Bourbon 1 felie de lamaie cuisoare   Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas, apoi turnam bautura intr-un pahar rezistent la foc si servim.
Read more »





Pui umplut cu ciuperci, unt si pătrunjel

16 December 2013
Pui_umplut_cu_ciuperci_unt_si_patrunjelPui umplut cu ciuperci, unt si pătrunjel din: pui, unt, verdeata, ciuperci, sare, piper, rozmarin, morcovi si ulei. Ingrediente: 1 pui 1 pachet de unt 2 legaturi de verdeata 250 g ciuperci sare piper rozmarin 3 morcovi ulei   Mod de preparare: Tai verdeaţa mărunt şi o ames­teci cu untul până la omogeni­zare. Speli puiul, desprinzi…
Read more »





Ruladă delicioasa Pădurea neagră

16 December 2013
Rulada_Padurea_neagraRuladă Pădurea neagră din: oua, zahar, unt, faina, cacao, coaja si zeama de portocala, zahar tos, cirese, visine, smantana, ciocolata cu visine si zahar pudra. Ingrediente: Pentru blat 4 ouă ecologice mari 125 g zahăr tos, cernut 65 g unt nesărat, topit 100 g făină cernută 30 g cacao Pentru umplutură: coaja rasă şi zeama de…
Read more »





Vita inabusita cu taitei si lemongrass

16 December 2013
Vita_inabusita_cu_taitei_si_lemongrassVita inabusita cu taitei si lemongrass din: ghimbir, usturoi, lemongrass, frunze de coriandru, ardei iute, pulpa de manzat, ulei, sos de soia, condimente, zahar brun, supa de vita, taitei de orez si lime. Ingrediente: 1 lingura de ghimbir, tocat 2 catei de usturoi, tocati 3 fire de lemongrass, cu frunzele exterioare indepartate, tocate fin 2 linguri…
Read more »





Bors delicios de legume

16 December 2013
Bors_delicios_legumeO reteta savuroasa de Bors delicios de legume din: ceapa, morcovi, patrunjel, conopida, cartofi, ulei, bors, leustean si sare. Ingrediente:  2 cepe 3 morcovi 2 radacini patrunjel 1 conopida mica 3-4 cartofi 50 ml ulei 1 l bors 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe iar conopida…
Read more »





Tort Fiesta

16 December 2013
Tort_FiestaTort Fiesta din: faina, zahar brun, unt, oua, esenta de vanilie, inghetata de vanilie, dulceata de lapte, papaya, mango, ananas si scortisoara. Ingrediente: 150 g faina cu factor de crestere 150 g zahar brun 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei 3 oua 2 linguri esenta de vanilie 750 ml inghetata de vanilie 250 g dulceata…
Read more »





Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă

16 December 2013
Pateuri_cu_Cheddar_cartofi_si_chutney_de_ceapaO reteta savuroasa de Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă din: cartofi, morcovi, chutney de ceapa, frunze de cimbru, cheddar, aluat, ou, seminte de mac si salata. verde. Ingrediente: 1 cartof mare, taiat cubulete cu latura de 1 cm 2 morcovi, taiati cubulete cu latura de 1 cm 300 g chutney de ceapa…
Read more »


Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone

Desert_cu_capsuni_si_mascarpone_06Desert cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar, smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi.   Ingrediente: 1 cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta de vanilie 100gr de piscoturi     Mod…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat

Cotlet_de_porc_in_sos_aromat_08Cotlet de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare, piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei iute, suc de lamaie, apa, otet.   Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 1/4 cana de zahar 2 lingurite boia de ardei 2 lingurite de sare 1/2 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza

Salata_de_cartofi_rosii_cu_telina_si_maioneza_07Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza din: cartofi rosii, ceapa, telina, maioneza, otet de mere, mustar dijon, zahar, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, cuburi 2 linguri de ceapa tocata 3 tulpini de telina, feliata 1 ceasca maioneza 1 lingura otet de mere 2 lingurite mustar Dijon 1 lingurita de zahar…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu aroma de cocos

Creveti_cu_aroma_de_cocos_15Creveti cu aroma de cocos din: faina, sare, piper, oua, creveti, nuca de cocos, ulei.   Ingrediente: 2 cani de faina sare si piper 3 oua 1 kg creveti, decorticati 2 cesti nuca de cocos, maruntita ulei   Mod de preparare: Amestecati faina cu sare si piper. Bateti oualele intr-o farfurie. Dati crevetii prin faina,…
Read more »





Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella

Prajituri_cu_alune_si_nutella_11Prajituri cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare, alune, faina, nutella.   Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune, maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella       Mod de preparare: Se incalzeste…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert

Tocanita_de_porc_pe_pat_de_orez_fiert_11Tocanita de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet, varza chinezeasca, orez fiert. Ingrediente: 1kg carne de porc, cuburi 3/4 lingurita de sare 1/4 lingurita de sos worcestershire 1 lingurita de ketchup 2…
Read more »





Reteta zilei: Piept de curcan aromat la gratar

Piept_de_curcan_aromat_la_gratar_05Piept de curcan aromat la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa, chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper cayenne, ulei de masline.   Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita chimion macinat 1/2 lingurita praf de…
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Pulpe_de_pui_in_suc_de_limeta_cu_garnitura_13Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura din: suc de limeta, coaja de limeta, coriandru, sare, pulpe de pui, fasole neagra, ardei iute, usturoi, chimen, ulei de masline, orez cu bob lung, apa.   Ingrediente pulpe de pui cu suc de limeta: Sucul de la 5 limete Coaja de la 1 limeta 1/4…
Read more »





Reteta zilei: Mere coapte cu aroma de scortisoara

Mere_coapte_cu_aroma_de_scortisoara_05Mere coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun.   Ingrediente: 4-6 mere, curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2 linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura de zahar brun     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C.…
Read more »





Reteta zilei: Carne de porc prajita (Pomana porcului)

Carne_de_porc_prajita_11Carne de porc prajita din: carne de porc, otet, ardei iute, ceapa verde, sare, usturoi, ulei.   Ingrediente: 1 kg carne de porc, cuburi 2 cesti de otet 1-2 ardei iuti, tocati 2 legaturi ceapa verde, tocata 2 linguri de sare 20 de catei de usturoi ulei pentru prajit   Mod de preparare: Puneti bucatile…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de paste cu ton si mazare

Budinca_de_paste_cu_ton_si_mazare_12Budinca de paste cu ton si mazare din: paste, ton, supa de ciuperci, lapte, mazare, branza cheddar, pesmet, unt, parmezan.   Ingrediente: 1 pachet paste 100gr ton, maruntit 1 cutie supa de ciuperci 1/2 cana de lapte 1 cana mazare, fiarta 1/2 – 3/4 ceasca branza cheddar, rasa ½ ceasca pesmet 1 lingura unt topit…
Read more »





Reteta zilei: Carne de curcan in sos picant

Carne_de_curcan_in_sos_picant_06Carne de curcan in sos picant din: ceapa, ardei gras verde, usturoi, faina, apa, supa, ardei iute, carne de curcan, sare, piper, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: ½ ceapa, feliata 1 ardei gras verde, feliat 2 catei de usturoi , tocat 2 linguri de faina 1 ½ cani de apa 1 cana supa 4…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata

Briose_cu_banane_si_fulgi_de_ciocolata_07Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci pecan.   Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1 lingurita praf de…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor

Pulpa_de_porc_la_cuptor_06Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun.   Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet 1/2 lingurita de scortisoara 1 bucatica ghimbir 2 catei de…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de ciuperci

Budinca_de_ciuperci_12Budinca de ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 300-400 gr ciuperci 1 ceapa 200 gr branza maruntita 100gr smantana Sare piper   Mod de preparare: Se clatesc ciupercile, se toaca. Tocati si ceapa, apoi gatiti intr-o tigaie cateva minute. Adaugati ciupercile, sare, piper, amestecati si sotati. Incorporati smantana, aduceti la fierbere,…
Read more »





Reteta zilei: Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar

Chiftele_din_carne_de_carnati_cu_branza_cheddar_11Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar din: faina, carne de carnati, branza cheddar, lapte batut.   Ingrediente: 1 1/2 – 1 3/4 cesti faina Carnea de la 5-6 carnati 250gr branza cheddar, rasa 1/2 – 3/4 cesti de lapte batut     Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati carnea de la carnati si…
Read more »





Reteta zilei: Turta dulce cu migdale

Turta_dulce_cu_migdale_08Turta dulce cu migdale din: ghimbir uscat, faina, zahar brun, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, coriandru, cardamom, unt, ou, esenta de migdale, zahar, migdale.   Ingrediente: 1/4 cana ghimbir uscat, tocat 1 1/2 cani de faina 1/4 cana de zahar brun 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt…
Read more »





Reteta zilei: Curcan umplut cu ierburi aromatice

Curcan_umplut_cu_ierburi_aromatice_06Curcan umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei, piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin, cimbru.   Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1 lingura boia de ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf de usturoi Sare 3 cesti supa de pui Ingrediente umplutura: 1 lamaie,…
Read more »





Reteta zilei: Frittata cu broccoli si rosii

Frittata_cu_broccoli_si_rosii_11Frittata cu broccoli si rosii din: oua, smantana lichida, sare, piper, nucsoara, broccoli, rosii, ceapa, busuioc, ulei de masline, mozzarella.   Ingrediente: 10 oua 100 gr smantana lichida sare si piper nucsoară 1 broccoli, rupt buchetele 2 rosii uscate 1 ceapa, tocata 1 legatura frunze de busuioc, tocat ulei de masline 240 gr mozzarella proaspata,…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu legume si sos

Supa_de_pui_cu_legume_si_sos_05Supa de pui cu legume si sos din: piept de pui, ulei, ceapa, ardei gras rosu, porumb, fasole neagra, usturoi, supa de pui, malai, sos enchilada, sare, chili, chimen, coriandru, chips-uri tortilla.   Ingrediente: 1 piept de pui, taiat pe jumatate 1 lingura de ulei 1 ceapa mare, tocata 1 ardei gras rosu, tocat 250…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura Tiramisu

Prajitura_Tiramisu_10Prajitura Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac, cacao, ciocolata.   Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1 1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…
Read more »





Reteta zilei: Muschi de porc la gratar

Muschi_de_porc_la_gratar_07Muschi de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar brun, cimbru, ardei iute, ghimbir.   Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3 catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2 crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir     Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

Rasol_de_porc_cu_glazura_si_felii_de_ananas_10Rasol de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru, cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar brun, miere, scortisoara, felii de ananas.   Ingrediente: 1 rasol porc, afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz Ingrediente glazura: 1 cana suc de ananas 1 lingura de…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de fasole cu varza

Mancare_de_fasole_cu_varza_08Mancare de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa, fasole alba, varza alba, sare, piper.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 3 cani varza alba, tocata Sare si piper…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu dulceata si nutella

Clatite_cu_dulceata_si_nutella_05Clatite cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt, ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4 lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei   Mod de preparare:  Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se amesteca pana la omogenizare timp…
Read more »





Reteta zilei: Fructe de mare in sos de smantana

Fructe_de_mare_in_sos_de_smantana_18Fructe de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari, creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 1 ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2 catei de usturoi Patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Spalati si puneti in apa rece timp de…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu branza feta si sos tzatziki

Sandwich_cu_branza_feta_si_sos_tzatziki_10Sandwich cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta, castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt, marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente sandwich: 2 lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete, feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…
Read more »





Reteta zilei: Crochete de ton

Crochete_de_ton_12Crochete de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper, pesmet, ulei de masline, iaurt, marar.   Ingrediente : 500gr ton, maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾ ceasca pesmet ulei de…
Read more »





Reteta zilei: Nuci si alune caramelizate

Nuci_si_alune_caramelizate_07Nuci si alune caramelizate din: zahar brun, zahar, sare, piper, scortisoara, nuci, alune, albus de ou, apa.   Ingrediente: 1/3 ceasca de zahar brun 2/3 ceasca de zahar 1 linguriță de sare 1 varf de cuțit de piper 1 lingurita scortisoara macinata 500 gr nuci si alune 1 albus de ou , la temperatura camerei…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri de pui cu legume

Burgeri_de_pui_cu_legume_06Burgeri de pui cu legume din: carne tocata de pui, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, ou, sos de soia, pesmet, condimente, sare, piper, salata verde, sos de chili dulce.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ½ ceapa rosie, feliata ½ ardei gras rosu, tocat marunt 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ou ¼…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si verdeata

Tocanita_de_vita_cu_legume_si_verdeata_10Tocanita de vita cu legume si verdeata din: ceapa, usturoi, morcovi, friptura de vita, ardei gras, sare, piper, chili, patrunjel, cartofi, ulei.   Ingrediente: 1 ceapa 1-2 catei usturoi 1-2 morcovi 4-5 fripturi de vita 1 ardei gras Sare si piper Praf de chili Patrunjel 5-6 cartofi ulei Mod de preparare: Tocati ceapa si usturoiul.…
Read more »





Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata

Tort_delicios_cu_crema_de_ciocolata_05Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana.   Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar 3/4 ceasca de unt nesarat 3/4 cana de lapte 3 oua,…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si topping de frisca

Prajitura_cu_dovleac_si_topping_de_frisca_10Prajitura cu dovleac si topping de frisca din: piure de dovleac, lapte, zahar, condimente pentru dovleac, oua, blat, nuci, unt, frisca, crema de branza, zahar pudra.   Ingrediente: 1 cutie piure de dovleac 1 cutie de lapte 1 cana de zahar 1 lingurita de condimente pentru dovleac 3 oua 1 blat 1 cana nuci, maruntite…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica de varza cu legume

Mancarica_de_varza_cu_legume_15Mancarica de varza cu legume din: morcovi, varza, ceapa, sare, piper, frunze dafin, sos de rosii, verdeata.   Ingrediente: 3 morcovi 1 varza 1 ceapa Sare si piper Frunze dafin Sos de rosii Verdeata, dupa gust   Mod de preparare: Curatati si radeti morcovii. Tocati varza, tocati si gatiti ceapa la foc mare intr-o cratita.…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza

Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_sos_de_maioneza_15Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili, sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.   Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 2 linguri sos chili dulce 1 lingurita sos sriracha 2 cupe pesmet 2…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra

Bruschete_cu_sos_si_branza_de_capra_06Bruschete cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper, bagheta, branza de capra.   Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa, taiata felii subțiri 1 catel…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri cu dovleac si nuca

Rulouri_cu_dovleac_si_nuca_06Rulouri cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente, scortisoara, nuci.   Ingrediente aluat: 120gr crema de branza 150 gr unt 2 linguri de zahar 1/8 lingurita de sare 1/2 lingurita esenta de vanilie 1 ceasca faina Ingrediente umplutura dovleac: 1/2…
Read more »





Reteta zilei: Ghiveci de legume cu sos de rosii

Ghiveci_de_legume_cu_sos_de_rosii_16Ghiveci de legume cu sos de rosii din: vinete, ardei rosu, ceapa, morcovi, sos de rosii, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 vinete 2 ardei rosii 1 ceapa 1 kg de morcovi sos de roșii sare și piper ulei Mod de preparare: Tocati ceapa, morcovii, ardeiul rosu, vinetele. Sotati ceapa cateva minute in ulei, adaugati…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si capsuni

Bruschete_cu_branza_de_capra_si_capsuni_04Bruschete cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de masline, busuioc, branza de capra, bagheta.   Ingrediente: 2 cesti capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2 linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta, feliata   Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati…
Read more »





Reteta zilei: Sos pesto

Sos_pesto_7O reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan, sare, piper si ulei de masline extravirgin.   Ingrediente: 2 cani busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat 2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin  …
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu