duminică, 29 decembrie 2013

Retete pentru Revelion #9

Retete pentru Revelion:

Piept de pui cu ciuperci

18 December 2013
Piept_de_pui_cu_ciuperciPiept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci de padure, condimente, vin, ulei de masline, foi de dafin, marar, usturoi si boia. Ingrediente: 800 g piept de pui 400 g ciuperci de padure: hribi, galbiori, vineciori sau de cultura condimente 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2 foi de dafin 1…
Read more »





Prajitura cu merisoare si nuci

18 December 2013
Prajitura_cu_merisoare_si_nuciO reteta savuroasa de Prajitura cu merisoare si nuci din: iaurt, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mac, merisoare si nuci macinate. Ingrediente: blat: 250 ml iaurt cu fructe 2560 g zahar pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 lingurita praf de copt 100 ml ulei 100…
Read more »





Piure cu nucsoara si ceapa verde

18 December 2013
Piure_cu_nucsoara_si_ceapa_verdePiure cu nucsoara si ceapa verde din: cartofi, unt, ceapa verde, varza de bruxelles, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati in cuburi 100 g de unt, plus extra pentru servit 1 legatura de ceapa verde, feliata 400 g varza de Bruxelles, capatanile taiate in jumatati si feliate fin 400 ml de lapte 1…
Read more »





Chiftelute de morcovi şi carnaciori

18 December 2013
Chiftelute_de_morcovi_si_carnacioriChiftelute de morcovi şi carnaciori din: cartofi, morcovi, ou, carnaciori, usturoi, faina, lapte, maghiran, chimen, piper, sare, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g morcovi 1 ou 150 g carnaciori 2-3 catei de usturoi 100 g faina 100 ml lapte 1 lingura maghiran 1 lingurita chimen 1 praf piper macinat sare ulei pentru prajit  …
Read more »





Rulada de carne cu sos si rosii prajite

18 December 2013
Rulada_de_carne_cu_sos_si_rosii_prajiteRulada de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou, mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii pasate, faina si seminte de pin. Ingrediente: 2 cepe 2-3 catei de usturoi 600 g carne tocata (de vita si porc) 1 ou 150 g mozzarella 200 g rosii 1-2 legatura busuioc…
Read more »





Reteta zilei: Salata de paste cu legume si masline

18 December 2013
Salata_de_paste_cu_legume_si_masline_06Salata de paste cu legume si masline din: paste multicolore, mix de legume, dressing, masline negre, ardei murati.   Ingrediente: 1 pachet paste multicolore 350gr mix de legume 1 borcan dressing, dupa preferinta 1 cutie masline negre, foliate 12 ardei murati     Mod de preparare: Gatiti pastele in apa sarata pentru 7-8 minute. Adauga…
Read more »





Tartă cu gutui, migdale si cacao

18 December 2013
Tarta_cu_gutui_migdale_si_cacaoO reteta savuroasa de Tartă cu gutui, migdale si cacao din: faina, unt, zahar pudra, oua, praf de copt, coaja de lamaie, sare, migdale, cacao, unt, branza mascarpone, zeama de lamaie, zahar si apa. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt 125 g zahar pudra 2 oua 1/2 lingurita praf de copt coaja de…
Read more »





Ciuperci în foitaj

18 December 2013
Ciuperci_în_foitajCiuperci în foitaj din: ciuperci, foitaj, ulei de masline, fenicul, rosii cherry, oregano, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete 500 g foitaj 50 ml ulei de masline 1 fenicul 200 g rosii cherry 1 lingurita rasa oregano sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi,…
Read more »





Tacos cu peşte şi sos de mango

18 December 2013
Tacos_cu_peste_si_sos_de_mangoO reteta savuroasa de Tacos cu peşte şi sos de mango din: file de peste, condiment cajun, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, mango, chilli, coaja si zeama de lamaie, tortillas si salata iceberg. Ingrediente: 600 g file de peste curatat de pielita 1 1/2 condiment Cojun 3 fire ceapa verde, tocata 1 lingura ulei…
Read more »





Salata de cartofi cu varza murata si hrean

18 December 2013
Salata_de_cartofi_cu_varza_murata_si_hreanSalata de cartofi cu varza murata si hrean din: cartofi, varza murata, mar, ceapa, ulei de masline, hrean, sare, piper, chimen, zahar. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g varza murata 1 mar 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 1 lingura hrean proaspat ras sare piper chimen un praf zahar   Mod de preparare: Se…
Read more »





Biscotti cu cacao

18 December 2013
Biscotti_cu_cacaoBiscotti cu cacao din: faina integrala, cacao, praf de copt, sare, scortisoara, alune, cirese, oua, zahar, esenta de vanilie, unt, cafea, coaja de lamaie, coaja de portocala. Ingrediente: 2 cani faina integrala 1/4 cana cacao 2 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita de scortisoara 1 cana de alune feliate…
Read more »





Tocana ungureasca

18 December 2013
Tocana_ungureascaO reteta savuroasa de tocana ungureasca din: carne de porc, costita, carnati, ulei, rosii, ardei gras, ceapa, smantana, supa de oase, boia si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 100 g costita afumata 250 g carnati 100 g untura sau ulei 500 g rosii proaspete 200 g ardei gras 250 g ceapa 200 ml…
Read more »





File de crap cu slanina si ciuperci

18 December 2013
File_de_crap_cu_slanina_si_ciuperciFile de crap cu slanina si ciuperci din: file de crap, slanina afumata, ceapa, ciuperci, smantana, boia de ardei, chimen, rosii, ardei gras, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de crap 300 g slanina afumata 150 g ceapa 500 g ciuperci proaspete 200 ml smantana 8 g boia de ardei 8 g chimen…
Read more »





Rulada cu gem de caise

18 December 2013
Rulada_cu_gem_de_caiseRulada cu gem de caise din: gem de caise, ciocolata, faina, zahar, oua, zahar vanilat, praf de copt, sare. Ingrediente: 5-7 linguri cu gem de caise 100 g ciocolata pentru aluat: 4 linguri cu faina 4 linguri cu zahar 4 oua 1 plic zahar vanilat 1/2 lingurita cu praf de copt 1/4 lingurita cu sare…
Read more »





Reteta zilei: Chiftele de curcan in sos de rosii

18 December 2013
Chiftele_de_curcan_in_sos_de_rosii_15Chiftele de curcan in sos de rosii din: ceapa, morcovi, carne tocata de curcan, orez, sare, piper, patrunjel, varza de bruxelles, sos de rosii.   Ingrediente: 1 ceapa 2-3 morcovi 1 kg carne tocata de curcan 2-3 linguri orez Sare si piper Patrunjel Varza de bruxelles, fiarta Ingrediente sos de rosii: 1 cutie sos de…
Read more »





Prăjitură cu morcovi si sirop de fructe

18 December 2013
Prajitura_cu_morcovi_si_sirop_de_fructeO reteta savuroasa de Prăjitură cu morcovi din: faina, zahar, zahar brun, scotisoara, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, stafide, oua, morcovi, siropd e fructe, ulei, mascarpone, apa, ciocolata si unt. Ingrediente: 275 g faina 200 g zahar 75 g zahar brun 2 lingurite scortisoara macinata 1 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1…
Read more »





Rulada de curcan cu chorizo si branza

18 December 2013
Rulada_de_curcan_cu_chorizo_si_branzaRulada de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano, jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego. Ingrediente: 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total) 12 felii de sunca Serrano jeleu de gutui, pentru servit pentru…
Read more »





Varza cu afumatura

18 December 2013
Varza_cu_afumaturaVarza cu afumatura din: varza, morcovi, ceapa, piept afumat de porc, ulei, marar, bors, sare, piper. Ingrediente: o varza mica, proaspata 2 morcovi o ceapa 300 g piept afumat de porc 2-3 linguri ulei o legatura marar 150 ml bors sare piper   Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, iar morcovii se trec prin…
Read more »





Pulpe de pui cu ghimbir si sos de soia

18 December 2013
Pulpe_de_pui_cu_ghimbir_si_sos_de_soiaPulpe de pui cu ghimbir si sos de soia din: pulpe de pui, ghimbir, sos de soia, ulei, coniac, otet, zahar pudra. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 6 linguri ulei 2 linguri coniac 2 linguri otet 2 lingurite zahar pudra   Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »





Jambon si legume

18 December 2013
Jambon_si_legumeJambon si legume din: jambon de casa, dovlecei, ceapa verde, ciuperci conservate, sare. Ingrediente: 4 felii mari de jambon de casa 2 dovlecei 4 fire ceapa verde 4 linguri ciuperci conservate sare   Mod de preparare: Dovleceii se taie mărunt, la fel şi ceapa, se amestecă si se repartizează pe patru foi de hârtie de…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone

17 December 2013
Desert_cu_capsuni_si_mascarpone_06Desert cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar, smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi.   Ingrediente: 1 cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta de vanilie 100gr de piscoturi     Mod…
Read more »





Cocktail acrisor

17 December 2013
Cocktail_acrisorIntr-un blender combină 50 ml Pisco (alcool de struguri peruvian – poţi înlocui cu ţuică sau votcă), 2 linguri sirop de zahăr, 1 albuş, 2 linguri zeamă de lămâie şi o mână de cuburi de gheaţă. Mărunţeşte cât de mult se poate şi toarnă în pahar trecut prin sită.  
Read more »





Carnati picanti rumeniti

17 December 2013
Carnati_picanti_rumenitiO reteta gustoasa de Carnati picanti rumeniti din: carnati, ulei de floarea soarelui, ceapa, chimen, foi de dafin, scortisoara, pasta de ardei iute, piure de rosii, fasole, ciocolata si felii de lamaie. Ingrediente: 750 g carnati picanti de diferite feluri 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata marunt 1/2 lingurita chimen macinat…
Read more »





Vinete cu parmezan

17 December 2013
Vinete_in_straturi.pngO reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, suc de rosii, patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline suc de roşii 3 linguri de pătrunjel tocat 250 gr parmezan sau caşcaval ras sare   Mod de preparare: Spălăm vinetele, le ştergem cu grijă şi le tăiem în felii de 1-2 cm…
Read more »





Salata de rosii umplute

17 December 2013
Salata_de_rosii_umpluteSalata de rosii umplute din: rosii, varza, morcovi, ulei, telina, patrunjel, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 1,5 kg rosii proaspete 300 g varza alba 300 g morcovi 100 ml ulei 25 g telina frunze 25 g patrunjel verde 100 ml suc de lamaie 30 g sare   Mod de preparare: Alegi roşii mai mari şi…
Read more »





Cozonac umplut cu marţipan

17 December 2013
Cozonac_umplut_cu_martipanCozonac umplut cu marţipan din: faina, drojdie, zahar fin, lapte, sare, unt, coaja de citrice, martipan, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 42 g drojdie 150 g zahar fin 250 ml lapte sare 250 g unt 100 g amestec de coaja de citrice glasata si tocata 200 g martipan unt topit zahar pudra  …
Read more »





Retete internationale: Gazpacho

17 December 2013
Gaspacho.pngO reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 gr roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă medie 1 castravete 1-2 căţei usturoi 100 gr pâine 1 pahar mic oţet balsamic apă ulei sare piper…
Read more »





Escalop cu ciuperci

17 December 2013
Escalop_cu_ciuperciO reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci, vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi file de porc 800 g ciuperci pleurotus proaspete 250 ml vin alb sec 100 g costita afumata 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 2 ardei grasi (verde si…
Read more »





Tarta frageda cu pepene

17 December 2013
Tarta_frageda_cu_pepene.pngO reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa, sare, pepene galben, portocala. Ingnediente aluat: 100g unt 250 g faină 100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri apă un praf de sare Ingrediente umplutura: 1 pepene galben 1 portocala 1 lingura zahar pudra aromatizat cu vanilie   Mod de preparare:…
Read more »





Ciorbă de conopidă

17 December 2013
Ciorba_de_conopidaCiorbă de conopidă din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50 ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi legumele, apoi tocaţi…
Read more »





Deliciu cu ciocolata

17 December 2013
Deliciu_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de deliciu cu:oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei, frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata. Ingrediente blat: 6 albuşuri 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 80g faină albă 40g făină integrală 2 linguri cacao neagra 75 ml ulei Ingrediente cremă: 350 ml frişcă lichidă 50g zahăr 70g unt 100 g cacao…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat

17 December 2013
Cotlet_de_porc_in_sos_aromat_08Cotlet de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare, piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei iute, suc de lamaie, apa, otet.   Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 1/4 cana de zahar 2 lingurite boia de ardei 2 lingurite de sare 1/2 lingurita…
Read more »





Tarta cu ceapa, praz si bacon

17 December 2013
Tarta_cu_ceapa_praz_si_baconTarta cu ceapa, praz si bacon din: faina, apa, drojdie, sare, smantana, telemea, ceapa, praz, bacono, ou, sare, piper, seminte de chimen. Ingrediente: aluat: 50 g faina 100-150 ml apa calda 1 lingurita drojdie uscata sare umplutura: 150 ml smantana 50 g telemea 4 cepe 2 fire de praz 400 g bacon sare piper seminte de…
Read more »

Sos de merisoare cu vin

17 December 2013
Sosuri_4Sos de merisoare cu vin din: vin de porto, zahar brun, boabe de ienibahar, merisoare. Ingrediente: 150 ml vin de Porto 100 g de zahar brun moale 10 boabe de ienibahar, zdrobite marunt 300 g de merisoare proaspete sau congelate   Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-o oală şi adu- le la punctul de…
Read more »





Porc dulce acrisor cu caise si prune

17 December 2013
Porc_dulce_acrisor_cu_caise_si_prunePorc dulce acrisor cu caise si prune din: muschiulet de porc, caise uscate, prune, ceapa, piept afumat de porc, vin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g muschiulet subtire de porc 12 caise uscate 8 prune o ceapa 100 g piept afumat de porc 4 linguri vin alb sec cimbru sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Saramură de hribi

17 December 2013
Saramura_de_hribiSaramură de hribi din: hribi, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg hribi 50 ml ulei 1 ardei iute 1 ardei gras 4 rosii 1 legatura patrunjel 2 fire rozmarin sare piper   Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul ciupercilor, spălaţi-le şi scurgeţi-le bine de apă. Ungeţi ciupercile cu…
Read more »





Caipirinha cu fructul pasiunii

17 December 2013
Caipirinha_cu_fructul_pasiuniiScobeşte cu linguriţa pulpa unui fructul pasiunii şi pune-l într-un pahar cu baza groasă. Adaugă 1/2 lămâie, tăiată sferturi şi 1 lingură sirop de agave şi zdrobeşte totul cu lingura de lemn. Adaugă 50 ml cachaca -rom brazilian (poţi înlocui cu rom) – şi completează cu cuburi de gheaţă zdrobită. Amestecă şi serveşte cu felii…
Read more »





Supă-cremă de legume în pită

17 December 2013
Supa_crema_de_legume_în_pitaSupă-cremă de legume în pită din: paini, unt, dovlecel, morcovi, ceapa, sare, lamai, piper, ulei de masline, smantana, oua si patrunjel. Ingrediente: 4 paini rotunde 50 g unt topit 4 dovlecei 2 morcovi 2 cepe albe sare 2 lamai piper 2-3 linguri ulei de masline 300 g smantana 3-4 oua 2 legaturi patrunjel   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza

17 December 2013
Salata_de_cartofi_rosii_cu_telina_si_maioneza_07Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza din: cartofi rosii, ceapa, telina, maioneza, otet de mere, mustar dijon, zahar, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, cuburi 2 linguri de ceapa tocata 3 tulpini de telina, feliata 1 ceasca maioneza 1 lingura otet de mere 2 lingurite mustar Dijon 1 lingurita de zahar…
Read more »





Arbroath smokies

17 December 2013
Arbroath_smokies_2Arbroath smokie nu trebuie confundat cu egrefinul afumat din magazinele de peşte. Deşi este si el un egrefin mic, sărat şi afumat (denumirea provine de la orăşelul Arbroath, din estul Scoţiei), Arbroath smokie are o aromă mai fină şi carnea foarte albă. Pentru a prepara acest fel de mâncare peştii trebuie săraţi, uscaţi şi atârnaţi de…
Read more »





Sarmale grecesti

17 December 2013
Sarmale_grecestiO reteta savuroasa de Sarmale grecesti din: ceapa, rosii, orez, patrunjel, marar, menta, sare, piper, ulei de masline, salata verde si foi de vita de vie. Ingrediente: 1 ceapa 4 rosii 400 g orez pentru sarmale 1 legatura patrunjel 2-3 fire de marar 2-3 frunze de menta sare piper 1 cescuta ulei de masline 2…
Read more »





Tort cu ghimbir şi lămâie

17 December 2013
Tort_cu_ghimbir_si_lamâieTort cu ghimbir şi lămâie din: unt, faina, bicarbonat, ghimbir, scortisoara, zahar, miere, sirop de artar, lapte, ou, coaja si zeama de lamaie, crema de lamaie, ghimbir confiat, crema de branza si smantana. Ingrediente: 140 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns 300 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt 1 lingurita…
Read more »





Ciupeci umplute

17 December 2013
Ciupeci_umpluteCiupeci umplute din: ciuperci, nuci, morcov, ceapa, ulei, telemea de oaie, oua, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 150 g nuci pisate 1 morcov 1 ceapa 4-5 linguri ulei 100 g telemea de oaie 2 oua 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi…
Read more »





Supa de vita cu sfecla

17 December 2013
Supa_de_vita_cu_sfeclaO reteta savuroasa de Supa de vita cu sfecla din: piept de vita, sfecla rosie, morcov, ceapa, pastarnac, varza, telina, marar, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de vita 4 sfecle rosii (600g) 1 morcov 2 cepe 1 radacina pastarnac 200 g varza dulce tocata 1 telina cu frunze 1 legatura marar 200…
Read more »





Tort de clătite cu ciuperci

17 December 2013
Tort_de_clatite_cu_ciuperciTort de clătite cu ciuperci din: faina, apa, oua, ulei, sare, ciuperci, ceapa, morcov, pasta de tomate, boia, nucsoara, boabe de enibahar, foid e dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: foi de clatite: 500 g faina 700 ml apa 2 oua 2 linguri ulei 1 varf de lingurita sare umplutura: 1,5 kg ciuperci diverse proaspete 50…
Read more »





Tort cu crema de ciocolata

17 December 2013
Tort_cu_crema_de_ciocolataTort cu crema de ciocolata din: oua, lapte, faina, ciocolata neagra, cacao, praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, ulei, gelatina, frisca, albusuri, ciocolata. Ingrediente: 4 oua 125 ml lapte 270 g faina 100 g ciocolata neagra 50 g cacao 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 90 g unt 250 g zahar pudra…
Read more »





Quesadillas cu chorizo şi cartofi dulci

17 December 2013
Quesadillas_cu_chorizo_si_cartofi_dulciQuesadillas cu chorizo şi cartofi dulci din: cartofi, coriandru, feta, tortilla si chorizo. Ingrediente: 4 cartofi dulci 1 legatura mica de coriandru, tocata 200 g de feta, maruntita 8 lipii de tortilla 140 g de chorizo feliat (aproximativ 24 de felii)     Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la 200C/gaz 6. Inteapa cartofii de cateva ori…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu aroma de cocos

17 December 2013
Creveti_cu_aroma_de_cocos_15Creveti cu aroma de cocos din: faina, sare, piper, oua, creveti, nuca de cocos, ulei.   Ingrediente: 2 cani de faina sare si piper 3 oua 1 kg creveti, decorticati 2 cesti nuca de cocos, maruntita ulei   Mod de preparare: Amestecati faina cu sare si piper. Bateti oualele intr-o farfurie. Dati crevetii prin faina,…
Read more »





Conopida la cuptor

17 December 2013
Conopida_la_cuptorConopida la cuptor din: conopida, cascaval, pesmet, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 conopide mijlocii 200 g cascaval sau branza rasa pesmet 2 oua smantana sare piper   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 8-10 mi­nute, să nu se înmoaie prea tare.…
Read more »





Rulouri cu branza dulce

17 December 2013
Retete_1Rulouri cu branza dulce din: branza dulce, zahar tos, foi de placinta, zahar vanilat, rom, gris, ulei si faina. Ingrediente: 1 kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 500 g foid e placinta 2 lingurite zahar vanilat 1 lingura rom 3 linguri gris 100 ml ulei 2 linguri faina   Mod de preparare: Frecaţi…
Read more »





Supa de vacuta cu ciuperci si taitei

17 December 2013
Supa_de_vacuta_cu_ciuperci_si_taiteiSupa de vacuta cu ciuperci si taitei din: morcov, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, carne de vita, boabe de piper, boabe ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ciuperci uscate, lapte, faina, ou, sare, ulei. Ingrediente: supa: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 radacina de telina 1 ceapa 300 g carne de vita 5…
Read more »





Fasole prăjită cu brânza

17 December 2013
Fasole_prajita_cu_branzaFasole prăjită cu brânza din: ceapa, ulei de masline, usturoi, foi de dafin, fasole, supa de legume, patrunjel si branza. Ingrediente: 2 cepe, tocate 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat marunt 2 foi de dafin 2×400 g fasole rosie sau pestrita, clatita si scursa de lichid 250 ml supa limpede de legume…
Read more »





Ardei mici umpluţi

17 December 2013
Ardei_mici_umplutiArdei mici umpluţi din: ceapa, ulei de floarea soarelui, usturoi, piure de rosii, coniac, ardei iute, ienibahar, cascaval, tarhon si ardei grasi. Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de floarea soarelui 4 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri piure de rosii 100 g coniac 50 g ardei iute, tocat 1/2 lingurita ienibahar macinat…
Read more »





Deserturi dulci pentru Craciun

16 December 2013
Desert_4Deserturi dulci pentru Craciun:   Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine Pateuri cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de ciocolata alba, ulei, ou, apa.   Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie 1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita de ulei 1…
Read more »





Retete de prajituri pentru Craciun

16 December 2013
Desert_5Retete de prajituri pentru Craciun:   Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana.   Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2…
Read more »





Deserturi pentru Craciun (2013)

16 December 2013
Desert_6Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci pecan.   Ingrediente: 1 3/4…
Read more »





Retete de Craciun 2013

16 December 2013
RdlRetete de Craciun: Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun.   Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet…
Read more »





Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă rosie (video)

16 December 2013
O reteta video despre Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă roșie: Ingrediente: pere sfeclă roșie feta ulei oregano lămâie busuioc Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă roșie
Read more »





Strudel cu visine

16 December 2013
Strudel_cu_visine.pngO reteta delicioasa de strudel cu:visine, faina, ulei, apa, otet, sare, unt, pesmet, zahar vanilat, zahar tos cu aroma de vanilie. Ingrediente: 500 g faină 3 linguri ulei 200 ml apă călduţă 1 linguriţă oţet l praf de  sare Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, fără sâmburi 250g zahăr 150 g unt sau margarina 2 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella

16 December 2013
Prajituri_cu_alune_si_nutella_11Prajituri cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare, alune, faina, nutella.   Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune, maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella       Mod de preparare: Se incalzeste…
Read more »





Cartofi picanti rumeniti

16 December 2013
Cartofi_picanti_rumenitiCartofi picanti rumeniti din: cartofi, scortisoara, chimen, coriandru, chilli si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 750 g cartofi dulci mici, taiati sferturi 1/2 lingurita scortisoara 1 lingurta chimen, macinat 1 lingurita coriandru, macinat un praf de chilli, dupa gust 4 linguri ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Amesteca toate…
Read more »





Sos salsa foarte picant

16 December 2013
Sos_salsa_foarte_picantCombina 1 1/2 lingurita pasta de ardei iute, 4 rosii, curatate de seminte si tocate si 2 linguri de rosii deshidratate, 1 cateld e usturoi zdrobit, 1 ardei gras, tocat cuburi mici, 2 linguri ulei de masline, zeama de la 1 lamaie, si lasa 1 ora pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Sos salsa foarte…
Read more »





Gulas gustos si savuros

16 December 2013
GulasGulas gustos si savuros din: pastarnac, seminte de chimen, sare, cartofi, pudra de paprika, frunze de telina, rosii, ardei, morcovi, usturoi, ceapa, untura, carne de vita si piper. Ingrediente: 1 pastarnac taiat cubulete 1 lingurita seminte de chimen macinate sare dupa gust 2-3 cartofi medii taiati cubulete 1 frunza de dafin 1 lingura pudra de paprika…
Read more »





Cafea cu lichior

16 December 2013
Cafea_cu_lichiorCafea cu lichior din: cafea, ciocolata, lichior si frisca. Ingrediente: 1/2 ceasca de cafea tare, fierbinte 1/2 ceasca de ciocolata calda 2 cl lichior Mozart frisca lichida       Mod de preparare: Umplem un pahar inalt pana la 3/4, in mod egal cu ciocolata calda si cafea fierbinte. Adaugam lichiorul Mozart si mixam. Imbogatim…
Read more »





Frigarui de vinete cu morcovi si menta

16 December 2013
Frigarui_de_vinete_cu_morcovi_si_mentaFrigarui de vinte cu morcovi si menta din: pasta harissa, otet de vin rosu, vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus si iaurt. Ingrediente: 2 linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata in cubulete cu latura de 4cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa rosie mica, feliata 1 mana…
Read more »





Cremă de ciuperci cu pui

16 December 2013
Crema_de_ciuperci_cu_puiCremă de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, sofran, unt, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 1 piept de pui un varf de cutit sofran pur 100 g unt 3-4 fire marar 3-4 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălati-le şi puneţi la fiert 1,2kg din…
Read more »


Conopida cu vinete

16 December 2013
Conopida_cu_vineteConopida cu vinete din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g cascaval 2 oua sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi vinetele, spălaţi-le, scurgeţi-le şi tăiaţi-le în sferturi, apoi în segmente de circa 3- 4 cm. Presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă. Desfaceţi…
Read more »





Ciorba delicioasa de gasca

16 December 2013
Ciorba_delicioasa_de_gascaO reteta de ciorba delicioasa de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente:  1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g fidea 2 legatura leustean 1 l bors sare…
Read more »





Curry din capete de peşte

16 December 2013
Curry_din_capete_de_peste_07Această mâncare este originară din Singapore, de la mijlocul secolului XX, când un bucătar mai zgârcit s-a gândit că e o adevărată risipă să arunce capetele de peşte dacă puteau fi folosite la ceva. De atunci, curry din capete de peşte a devenit o mâncare naţională în Singapore. In bucătăria asiatică nu se consumă în general capetele…
Read more »





Chiftelute cu sos de hrean

16 December 2013
Retete_1Chiftelute cu sos de hrean din: carne de porc, grasime de porc, frunze de salvie, paine, sare, piper, coriandru, hrean, faina si smantana. Ingrediente: 600 g carne de porc 100 g grasime de porc 1 legatura frunze de salvie 1 felie de paine inmuiata sare piper coriandru macinat ulei pentru prajit sos: 1 lingura hrean ras…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert

16 December 2013
Tocanita_de_porc_pe_pat_de_orez_fiert_11Tocanita de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet, varza chinezeasca, orez fiert. Ingrediente: 1kg carne de porc, cuburi 3/4 lingurita de sare 1/4 lingurita de sos worcestershire 1 lingurita de ketchup 2…
Read more »





Vrabioara de vitel cu ciuperci

16 December 2013
Vrabioara_de_vitel_cu_ciuperciVrabioara de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei, cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curatati…
Read more »





Pui cu fusili şi sos alb cu mărar

16 December 2013
Pui_cu_fusili_si_sos_alb_cu_mararPui cu fusili şi sos alb cu mărar din: piept de pui, smantana, paste si marar. Ingrediente: 1 piept de pui 200 g smantana pentru gatit 200 g paste (fusili) 1/2 legatura marar   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită timp de 10 minute. Strecori pastele şi le limpezeşti cu apă rece. Pieptul de…
Read more »





Cod cu piure de ţelină şi pătrunjel

16 December 2013
Cod_cu_piure_de_telina_si_patrunjelCod cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin, fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun, lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi…
Read more »





Salsa verde si racoritoare

16 December 2013
Salsa_verde_si_racoritoareCombină 2 buc avocado, tăiat cuburi mici, zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi, 4 fire ceapă verde, tocată, 1 măr acrişor, răzuit, 1 castravete, tocat mărunt, 1 ardei verde, curăţat de seminţe şi tocat, câteva fire de tarhon şi mentă, tocate. Lasă deoparte 1 oră. Salsa verde si racoritoare Pofta buna!  
Read more »





Ştrudel cu ciuperci si brânză

16 December 2013
Strudel_cu_ciuperci_si_brânzaŞtrudel cu ciuperci si brânză din: foi de placinta, unt, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb, telemea, patrunjel, marar, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 2 linguri de unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g ciuperci 75 ml vin alb sec 100 g telemea desarata ori branza de burduf 1…
Read more »





Ciuperci umplute cu telemea de vaca

16 December 2013
Ciuperci_umplute_cu_telemea_de_vacaCIuperci umplute cu telemea de vaca din: ciuperci, ardei gras, telemea de vaca, unt, rosii, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari proaspete 1 ardei gras 200 g telemea de vaca 50 g unt 2 rosii 2 fire rozmarin sare piper   Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul ciupercilor, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă, apoi picioruşele tocaţi-le…
Read more »





Reteta zilei: Piept de curcan aromat la gratar

16 December 2013
Piept_de_curcan_aromat_la_gratar_05Piept de curcan aromat la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa, chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper cayenne, ulei de masline.   Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita chimion macinat 1/2 lingurita praf de…
Read more »





Sufleu de conopidă si broccoli

16 December 2013
Sufleu_de_conopida_si_broccoliSufleu de conopidă si broccoli din: macaroane, broccoli, conopida, morcovi, usturoi, sofran, supa de legume, unt, patrunjel, branza, smantana, galbenusuri, gogosari acri, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g macaroane 500 g broccoli si conopida amestec 2 morcovi 4 catei de usturoi putin sofran macinat 100 ml supa legume unt patrunjel tocat 200 g branza rasa…
Read more »





Cocktail Whiskey Hot

16 December 2013
Cocktail_Whiskey_HotCocktail Whiskey Hot din: cafea, zeama de lamaie, bourbon, lamaie si cuisoare. Ingrediente: 10 cl cafea 2 cl zeama de lamaie 4 cl Bourbon 1 felie de lamaie cuisoare   Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas, apoi turnam bautura intr-un pahar rezistent la foc si servim.
Read more »





Pui umplut cu ciuperci, unt si pătrunjel

16 December 2013
Pui_umplut_cu_ciuperci_unt_si_patrunjelPui umplut cu ciuperci, unt si pătrunjel din: pui, unt, verdeata, ciuperci, sare, piper, rozmarin, morcovi si ulei. Ingrediente: 1 pui 1 pachet de unt 2 legaturi de verdeata 250 g ciuperci sare piper rozmarin 3 morcovi ulei   Mod de preparare: Tai verdeaţa mărunt şi o ames­teci cu untul până la omogeni­zare. Speli puiul, desprinzi…
Read more »





Ruladă delicioasa Pădurea neagră

16 December 2013
Rulada_Padurea_neagraRuladă Pădurea neagră din: oua, zahar, unt, faina, cacao, coaja si zeama de portocala, zahar tos, cirese, visine, smantana, ciocolata cu visine si zahar pudra. Ingrediente: Pentru blat 4 ouă ecologice mari 125 g zahăr tos, cernut 65 g unt nesărat, topit 100 g făină cernută 30 g cacao Pentru umplutură: coaja rasă şi zeama de…
Read more »





Vita inabusita cu taitei si lemongrass

16 December 2013
Vita_inabusita_cu_taitei_si_lemongrassVita inabusita cu taitei si lemongrass din: ghimbir, usturoi, lemongrass, frunze de coriandru, ardei iute, pulpa de manzat, ulei, sos de soia, condimente, zahar brun, supa de vita, taitei de orez si lime. Ingrediente: 1 lingura de ghimbir, tocat 2 catei de usturoi, tocati 3 fire de lemongrass, cu frunzele exterioare indepartate, tocate fin 2 linguri…
Read more »





Bors delicios de legume

16 December 2013
Bors_delicios_legumeO reteta savuroasa de Bors delicios de legume din: ceapa, morcovi, patrunjel, conopida, cartofi, ulei, bors, leustean si sare. Ingrediente:  2 cepe 3 morcovi 2 radacini patrunjel 1 conopida mica 3-4 cartofi 50 ml ulei 1 l bors 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe iar conopida…
Read more »





Tort Fiesta

16 December 2013
Tort_FiestaTort Fiesta din: faina, zahar brun, unt, oua, esenta de vanilie, inghetata de vanilie, dulceata de lapte, papaya, mango, ananas si scortisoara. Ingrediente: 150 g faina cu factor de crestere 150 g zahar brun 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei 3 oua 2 linguri esenta de vanilie 750 ml inghetata de vanilie 250 g dulceata…
Read more »





Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă

16 December 2013
Pateuri_cu_Cheddar_cartofi_si_chutney_de_ceapaO reteta savuroasa de Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă din: cartofi, morcovi, chutney de ceapa, frunze de cimbru, cheddar, aluat, ou, seminte de mac si salata. verde. Ingrediente: 1 cartof mare, taiat cubulete cu latura de 1 cm 2 morcovi, taiati cubulete cu latura de 1 cm 300 g chutney de ceapa…
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

16 December 2013
Pulpe_de_pui_in_suc_de_limeta_cu_garnitura_13Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura din: suc de limeta, coaja de limeta, coriandru, sare, pulpe de pui, fasole neagra, ardei iute, usturoi, chimen, ulei de masline, orez cu bob lung, apa.   Ingrediente pulpe de pui cu suc de limeta: Sucul de la 5 limete Coaja de la 1 limeta 1/4…
Read more »





Linte cu praz

16 December 2013
Retete_1O reteta simpla de Linte cu praz din: linte, praz, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 fire de praz 4 linguri ulei 1 legatura marar 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Spălaţi lintea şi fierbeţi-o în apă cu sare şi piper.Curăţaţi prazul de primul strat de foi,…
Read more »





Tartă savuroasa cu ciuperci

16 December 2013
Tarta_savuroasa_cu_ciuperciTartă savuroasa cu ciuperci din: faina, unt, oua, apa, oregano, sare, ciuperci, morcov, masline, ulei, bacon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: aluat: 300 g faina 100 g unt 2 oua 50 ml apa 1 lingurita rasa oregano uscat 1 vard de cutit sare umplutura: 1 kg ciuperci proaspete 1 morcov 100 g masline 2 oua 50…
Read more »





Peste la aburi cu legume

16 December 2013
Peste_la_aburi_cu_legumePeste la aburi cu legume din: file de peste, lamaie verde, vin alb, seminte de susan alb, dovlecel, pastarnac, morcovi, andiva, fenel, broccoli, sare, marar verde. Ingrediente: 4 bucati file de peste 1 lamaie verde 1 ceasca vin alb seminte de susan alb 1 dovlecel rondele 2 pastarnac 2 morcovi 1 andiva 1 fenel 8…
Read more »





Chiftelute muntenesti

16 December 2013
Chiftelute_muntenestiChiftelute muntenesti din: carne tocata, ceapa, franzela, lapte, patrunjel, marar, oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 carne tocata 1 ceapa mare 5-6 felii franzela 250 ml lapte 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2 oua 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron car­nea tocată cu ceapa curăţată,…
Read more »





Dorada pe pat de morcovi

16 December 2013
Dorada_pe_pat_de_morcoviDorada pe pat de morcovi din: dorada, morcovi, ulei de masline, lamaie, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 dorade potrivite (circa 400g/buc) 2 morcovi mari 50 ml ulei de masline 1 lamaie 1 lingurita coriandru macinat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi evisceraţi peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă. Presăraţi-l cu sare, piper şi…
Read more »





Reteta zilei: Mere coapte cu aroma de scortisoara

15 December 2013
Mere_coapte_cu_aroma_de_scortisoara_05Mere coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun.   Ingrediente: 4-6 mere, curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2 linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura de zahar brun     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C.…
Read more »





Penne cu roşii cherry, spanac, ricotta şi pesto

15 December 2013
Penne_cu_rosii_cherry_spanac_ricotta_si_pestoPenne cu roşii cherry, spanac, ricotta şi pesto din: ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, penne, spanac, ricotta, pesto si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi de ardei iute 2 conserve de rosii de 400 g 500 g penne 200 g spanac, tocat grosier…
Read more »





Placinte cu branza si marar

15 December 2013
Placinte_cu_branza_si_mararPlacinte cu branza si marar din: faina, apa, drojdie, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, branza, ceapa verde, marar si oua. Ingrediente: pentru aluat: 800 g faina 400 ml apa 30 g drojdie 6 linguri ulei de masline extravirgin 2 lingurite zahar 1 lingurita cu varf de sare pentru umplutura: 500 g branza 10-15 cozi de…
Read more »





Somon cu legume la tavă şi sos de hrean

15 December 2013
Somon_cu_legume_la_tava_si_sos_de_hreanSomon cu legume la tavă şi sos de hrean din: pastarnaci, sfecla, morcovi, somon, mustar, pasta de hrean, smantana, otet de cidru si marar. Ingrediente: 4 pstarnaci, feliati pe lung 4 sfecle mici, taiate in felii groase 6 morcovi, feliati pe lung 4 bucati de somon a cate 125 g 2 linguri mustar cu boabe 2…
Read more »





Plăcintă de vinete

15 December 2013
Placinta_de_vinetePlăcintă de vinete din: vinete, ceapa, dovlecel, cartofi, ulei, oua, patrunjel, faina, sare, piper si condiment. Ingrediente: 3 vinete 3 cepe 1 dovlecel 1 cartof 3 linguri ulei 6 oua 1 legatura patrunjel proaspat 5 linguri de faina sare piper condimente pentru pilaf   Mod de preparare: Cureţi vinetele, le speli, le tai în 4 şi…
Read more »





Mancare de ardei in paine

15 December 2013
Mancare_de_ardei_in_paineMancare de ardei in paine din: ardei capia, piure de rosii, sare, piper, cimbru, ceapa rosie, pulpa de porc, ulei de masline, broccoli si paine cu seminte. Ingrediente: 8 ardei capia 2 ardei verzi 300 ml piure de rosii sare piper negru macinat cimbru verde 4 cepe rosii 500 g pulpa de porc 3-4 linguri ulei…
Read more »





Desert cu crema de nuci

15 December 2013
Desert_cu_crema_de_nuciDesert cu crema de nuci din: faina, zahar, miere, lapte, ou, unt, bicarbonat, nuci, miere, faina, zahar, frisca, gem acrisor, nuci. Ingrediente: pentru foi: 400 g faina 150 g zahar 3 linguri miere 2 linguri lapte un ou 50 g unt o lingurita bicarbonat pentru crema de nuci: 100 g nuci 100 g miere 100…
Read more »


Galbiori in sos de smantana

15 December 2013
Galbiori_in_sos_de_smantanaGalbiori in sos de smantana din: galbiori, ceapa, usturoi, ulei, foi de dafin, smantana, coroandru, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1 kg galbiori 1 cepe 1 catel de usturoi 50 ml ulei 2 foi de dafin 50 ml smantana nefermentata 1 lingurita rasa coriandru macinat 1 legatura patrunjel 50 g parmezan sare piper   Mod…
Read more »





Midii cu zeama de lamaie si usturoi

15 December 2013
Midii_cu_zeama_de_lamaie_si_usturoiMidii cu zeama de lamaie si usturoi din: mustar de dijon, sare de mare, piper, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, ceapa, carne de midii, patrunjel verde. Ingrediente: 2 lingurite mustar de Dijon 1 lingurita de sare de mare 1 lingurita de piper macinat 4-5 catei de usturoi 2 linguri…
Read more »





Rulada cu gem de caise si frisca

15 December 2013
Rulada_cu_gem_de_caise_si_friscaRulada cu gem de caise si frisca din: oua, faina, zahar, sare, unt, stafide, gem de caise, frisca. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 100 g faina 50 g zahar un praf sare 20 g unt pentru tava 100 g stafide pentru umplut: gem de caise frisca   Mod de preparare: Pentru aluat, se freacă gălbenuşurile…
Read more »





Bors savuros de miel

15 December 2013
Bors_savuros_de_mielBors savuros de miel din: coaste de miel, salata verde, morcov, pastarnac, ceapa verde, usturoi verde, orez, bors, smantana, apa si sare. Ingrediente: coada, capul și 300 g coaste de miel 1 salată verde 1  morcov 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură  usturoi verde 3 linguri orez 1 l borș 150 g smântână 2…
Read more »





Reteta zilei: Carne de porc prajita (Pomana porcului)

15 December 2013
Carne_de_porc_prajita_11Carne de porc prajita din: carne de porc, otet, ardei iute, ceapa verde, sare, usturoi, ulei.   Ingrediente: 1 kg carne de porc, cuburi 2 cesti de otet 1-2 ardei iuti, tocati 2 legaturi ceapa verde, tocata 2 linguri de sare 20 de catei de usturoi ulei pentru prajit   Mod de preparare: Puneti bucatile…
Read more »





Peste prajit in bere

15 December 2013
Peste_6O reteta savuroasa de peste prajit in bere din: peste, bere, usturoi, smantana, galbenus, unt si condiment. Ingrediente: 800 g peste oceanic 1 pahar de bere 1 catel de usturoi 100 ml smantana 1 galbenus putin unt 1 lingurita condiment vegetal     Mod de preparare: Feliile de peste decongelat le calesti rapid in unt…
Read more »





Paste cu ton si porumb

15 December 2013
Paste_cu_ton_si_porumbPaste cu ton si porumb din: ton, paste, porumb, ou, smantana, lapte, patrunjel, sare. Ingrediente: o cutie ton bucati in apa 100 g paste o lingura porumb din conserva un ou 3 linguri smantana 3 linguri lapte patrunjel sare   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu sare şi se lasă…
Read more »





Tort cu nuca si mascarpone

15 December 2013
Tort_cu_nuca_si_mascarponeTort cu nuca si mascarpone din: unt, ciocolata de manaj, zahar, faina, praf de copt, nuci, oua, stafide, coniac, mascarpone, zahar nuci, frisca. Ingrediente: pentru blat: 200 g unt 200 g ciocolata de menaj un pahar zahar un pahar faina 1/2 plic praf de copt 80 g nuci 4 oua 50 g stafide aurii 2…
Read more »





Salata cu mazare si cartofi

15 December 2013
Salata_cu_mazare_si_cartofiSalata cu mazare si cartofi din: mazare, cartofi, oua, frunze de salata, sucul unei lamaie, sare. Ingrediente: 200 g mazare congelata 4 cartofi 6 oua cateva frunze de salata 4 linguri ulei sucul unei lamai sare   Mod de preparare: In vase separate, se pun la fiert cartofii în coajă bine spălaţi şi mazărea. Se…
Read more »





Ciuperci umplute cu parmezan si verdeata

15 December 2013
Ciuperci_umplute_cu_parmezan_si_verdeataCiuperci umplute cu parmezan si verdeata din: ciuperci, ceapa, unt, parmezan, piper alb, verdeata. Ingrediente: 10 ciuperci mari o ceapa alba 150 g unt 3 linguri parmezan un praf piper alb verdeata   Mod de preparare: Se trec rapid ciupercile prin apă, se desprind pălăriile de picioruşe si se fierb 10 minute, în apă cu…
Read more »





Cornuri cu branza

15 December 2013
Cornuri_cu_branzaCornuri cu branza din: aluat, branza de vaci, branza telemea, ou, chimen. Ingrediente: aluat fraged 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 1 ou chimen   Mod de preparare: Amesteca branza de vaci (scursa in prealabil cel putin o ora) cu telemeaua dată pe răzătoarea mică, oul şi chimen măcinat după gust. Omogenizează,…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de paste cu ton si mazare

15 December 2013
Budinca_de_paste_cu_ton_si_mazare_12Budinca de paste cu ton si mazare din: paste, ton, supa de ciuperci, lapte, mazare, branza cheddar, pesmet, unt, parmezan.   Ingrediente: 1 pachet paste 100gr ton, maruntit 1 cutie supa de ciuperci 1/2 cana de lapte 1 cana mazare, fiarta 1/2 – 3/4 ceasca branza cheddar, rasa ½ ceasca pesmet 1 lingura unt topit…
Read more »





Curcan cu bacon, ceapa si cimbru

15 December 2013
Curcan_cu_bacon_ceapa_si_cimbruCurcan cu bacon, ceapa si cimbru din: curcan, bacon afumat, mustar, ulei de masline, sare de mare, ceapa, cimbru, frunze de dafin, vin alb, unt, mustar cu boabe, mustar cu hrean. Ingrediente: un curcan de 5-5,5 kg, gastul si maruntaiele indepartate 250 g bacon afumat, feliat putin mustar  (optional) putin ulei de masline fulgi de…
Read more »





Porc cu orez mexican şi salsa de avocado

15 December 2013
Porc_cu_orez_mexican_si_salsa_de_avocadoPorc cu orez mexican şi salsa de avocado din: spata de porc, pasta de ardei iute, chimion, zahar, ulei, orez, fasole rosie, avocado, coriandru, lime si ardei iuti murati. Ingrediente: 400 g spata de porc, taiata in cubulete cu latura de 3 cm 2 linguri pasta de ardei iute cate 2 lingurite de chimion macinat si…
Read more »





Ciocolata de casa cu fistic

15 December 2013
Ciocolata_de_casa_cu_fisticCiocolata de casa cu fistic din: lapte praf, zahar tos, apa, fistic, unt, zahar vanilinat, cacao, fistic. Ingrediente: 1/2 kg lapte praf 250 g zahar tos 150 ml apa 50 g fistic 250 g unt un pliculet zahar vanilinat 2 linguri cacao pentru servit: 50 g fistic   Mod de preparare: Pe foc, se pun…
Read more »





Supă de curcan

15 December 2013
Supe_1Supă de curcan din: carne de curcan, usturoi, orez, ceapa, morcov, telina, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de curcan 2 captani de usturoi 2 linguri orez 1 cepe 1 morcov 1 telina sare piper   Mod de preparare: Infăşuraţi usturoiul în folie aluminată şi coaceţi-l la cuptor. Când s-a înmuiat, curăţaţi-l şi piureul obţinut…
Read more »





Tocanita de vitel cu ciuperci si cimbru

15 December 2013
Tocanita_de_vitel_cu_ciuperci_si_cimbruTocanita de vitel cu ciuperci si cimbru din: ciuperci, carne de vitel, telina, ceapa, faina, ulei, bulion, cimbru, sare. Ingrediente: o cutie mica ciuperci 600 g carne vitel o felie radacina telina o ceapa o lingura faina 2 linguri ulei 4 lingui bulion o lingurita cimbru sare   Mod de preparare: Se spală ciupercile si…
Read more »





Prajitura delicioasa cu ciocolata

15 December 2013
Prajitura_delicioasa_cu_ciocolataPrajitura delicioasa cu ciocolata din: ciocolata neagra de menaj, unt, oua, zahar, faina, ciocolata, unt. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra de menaj 80 g unt 3 oua 80 g zahar 30 g faina pentru umplutura: 10 patratele de ciocolata pentru forme: 25 g unt   Mod de preparare: Se topesc untul si ciocolata ruptă bucăţi…
Read more »





Carne de vitel cu ciuperci

15 December 2013
Carne_de_vitel_cu_ciuperciCarne de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ceapa, ciuperci, faina, boia dulce, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vitel o ceapa o conserva mica ciuperci 2 linguri faina o lingurita boia dulce 200 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »





Macrou cu legume si boia

15 December 2013
Macrou_cu_legume_si_boiaMacrou cu legume si boia din: macrou, ardei grasi, rosii, boia, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati macrou 2 arde grasi verzi 4 rosii un praf de boia sucul unei lamai putin rozmarin sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ardeii şi se taie cuburi cât mai mici. La fel, roşiile…
Read more »





Reteta zilei: Carne de curcan in sos picant

15 December 2013
Carne_de_curcan_in_sos_picant_06Carne de curcan in sos picant din: ceapa, ardei gras verde, usturoi, faina, apa, supa, ardei iute, carne de curcan, sare, piper, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: ½ ceapa, feliata 1 ardei gras verde, feliat 2 catei de usturoi , tocat 2 linguri de faina 1 ½ cani de apa 1 cana supa 4…
Read more »





Piept de vitel in sos de smantana

15 December 2013
Piept_de_vitel_in_sos_de_smantanaPiept de vitel in sos de smantana din: piept de vitel, smantana, hrean, usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de vitel 500 g smantana 1 radacina de hrean 3 catei de usturoi 2 cepe mari 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi carnea, scurgeţi-o şj…
Read more »





Cafea olandeza

15 December 2013
Cafea_olandezaO reteta simpla de Cafea olandeza din: lichior de oua, cafea, frisca si ciocolata alba. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 1 ceasca de cafea tare, fierbinte frisca lichida ciocolata alba       Mod de preparare: Turnam lichiorul de ciocolata intr-o cana rustica si completam cu cafea fierbinte. Punem deasupra frisca batuta si decoram…
Read more »





Biscuiti cu nuca si fistic

15 December 2013
Biscuiti_cu_nuca_si_fisticBiscuiti cu nuca si fistic din: zahar, nuca de cocos, faina, albusuri, sare, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miez de nuca, fistic. Ingrediente: pentru aluat: 150 g zahar 100 g nuca de cocos rasa 50 g faina 3 albusuri un praf sare pentru glasat: 2 albusuri 200 g zahar…
Read more »





Chiftele de crab

15 December 2013
Chiftele_de_crabChiftelele de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul Maryland. In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi suc…
Read more »





Sandwich in paine taraneasca

15 December 2013
Sandwich_in_paine_taraneascaSandvici in paine taraneasca din: paine taraneasca, crema de branza, cascaval, usturoi, oua, ardei, frunze de salata, sunca de york si ulei de masline. Ingrediente: o paine taraneascade 800 g 150 g crema de branza 200 g cascaval 4 catei de usturoi 2-3 oua 300 g ardei rosu copt 8-10 g frunze de salata 250 g…
Read more »





Snitele cu salata calda

15 December 2013
Snitele_cu_salata_caldaSnitele cu salata calda din: cartofi, sare, mustar, ulei de floarea soarelui, otet de mere, capere, ceapa verde, muschi de vitel, faina, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: salata: 500 g cartofi sare 2 linguri mustar 4 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingura otet de mere 2 linguri capere 2 cepe verzi snitele: 4 felii de…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata

14 December 2013
Briose_cu_banane_si_fulgi_de_ciocolata_07Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci pecan.   Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1 lingurita praf de…
Read more »





Ciuperci la tigaie

14 December 2013
Ciuperci_la_tigaieO reteta gustoasa de Ciuperci la tigaie din: ardei gras, rosie, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, supa, otet de vin rosu, sare, piper, boia, champignons, pleurotus, galbiori, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ardei gras 1 roşie 3 cepe verzi 1 cățel de usturoi 4 linguri de ulei de măsline 2 linguri de supă clară…
Read more »





Pulpe de pui aromate

14 December 2013
Pulpe_de_pui_aromatePulpe de pui aromate din: pulpe, unt, usturoi, sare grunjoasa, miere, lamaie, piper, cimbru verde, salata verde, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 8 pulpe 100 g unt o capatana de usturoi sare grunjoasa o lingurita miere o lamaie piper macinat 1-2 crengute cimbru verde o salata verde 2 lingurite ulei de masline 1-2 lingurite…
Read more »





Vitel cu susan si ardei

14 December 2013
Vitel_cu_susan_si_ardeiO reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel, ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente: 400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…
Read more »





File de cod cu fasole

14 December 2013
File_de_cod_cu_fasoleFile de cod cu fasole din: file de cod, fasole, piure de rosii, ceapa, sare, piper, ulei de masline, ardei capia si frunze de dafin. Ingrediente: 600 g file de cod 300 g fasole alba uscata 300 g piure de rosii 2 cepe sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei de masline un ardei capia un…
Read more »





Tablete amărui

14 December 2013
Tablete_amaruiTablete amărui din: unt, zahar, cacao, pesmet, lapte praf, sare si cacao. Dacă îţi este poftă de ciocolată de casă ca-n vremea copilăriei tale, atunci nu trebuie decât să o pregăteşti. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 200 g cacao 150 g pesmet de biscuiti 600 g lapte praf 175 ml apa un praf sare…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu