joi, 16 august 2012

Retete #86


Retete:

Friptură înăbuşită de vită cu sos de roşii

Friptură înăbuşită de vită cu sos de roşii

O reteta simpla de friptura inabusita de vita cu sos de rosii din: carne de vita, morcov, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, vin rosu, rosii, supa de carne, foi de dafin, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g carne de vită 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă roşie...

Read more »

Lapte de portocale

Lapte de portocale

O reteta simpla de lapte de portocale din: lapte, suc de portocale, apa de trandafiri, miere si coaja de portocala. Ingrediente: 100 ml lapte 100 ml suc de portocale o lingură apă de trandafiri o lingură miere o coajă de portocală tăiată spiralat Mod de preparare: Se fierbe laptele, se lasă să se răcească...

Read more »

Pastă de roşii şi năsturel

Pastă de roşii şi năsturel

O reteta simpla de pasta de rosii si nastural din: rosii, castravete, otet de sherry, ceapa verde, ardei gras rosu, gelatina, ulei de masline, cateva fire de nasturel si paine neagra de secara Ingrediente: 400 g roşii cubuleţe din conservă 75 g castravete, tăiat mare 1 ardei gras roşu, tocat mare 2 pliculeţe de...

Read more »

Cocktail Presidente

Cocktail Presidente

O reteta simpla de Cocktail Presidente din: rom alb, vermut rosu, curacao triple sec si portocala. Ingrediente: 2 cl rom alb 4 cl vermut rosu 2 cl Curacao Triple Sec o jumatate de felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, se toarna bautura intr-un pahar de...

Read more »

Cremă delicioasă de morcovi

Cremă delicioasă de morcovi

O reteta simpa de crema delicioasa de morcovi din: rosii, morcovi, ceapa, cartofi, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 100 g roşii 500 g morcovi 200 g ceapă 100 g cartofi 1 ceaşcă smântână 1 cană lapte sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele, după care se...

Read more »

Cum se prepara Stavrid cu unt picant si legume (video)

Cum se prepara Stavrid cu unt picant si legume (video)

O reteta video despre Cum se prepara Stavrid cu unt picant si legume din: file de stavrid, lamaie, sare, piper, ardei gras, dovlecel, ciuperci, rosii, usturoi, unt, boia de ardei si marar. Ingrediente: file de stavrid lamaie sare piper ardei gras dovlecel ciuperci rosii usturoi unt boia de ardei marar   Mod de preparare:...

Read more »

Mix de carne fiartă

Mix de carne fiartă

O reteta usoare de mix de carne fiarte din: spata de manzat, gaina, toba, copita de porc, ceapa alba, morcovi, telina, coaja de parmezan si sare. Ingrediente: 500 g spată de mânzat 300 g piept de viţel 1/2 găină 1 bucată de tobă (sau de caltaboş, după gust) 1 copită de porc 2 cepe...

Read more »

Ciorbă de dovlecei cu carne de vită

O reteta simpla de ciorba de dovlecei cu carne de vita din: dovlecei, carne de vita, morcovi, telina, ceapa, orez, lamaie, zeama de carne, patrunjel, marar, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlccei 500 g carne de vită 250 g morcovi şi ţelină 150 g ceapă 50 g orez 2 lămâi mari 1,5 ...

Read more »

Vinete ateniene

Vinete ateniene

O reteta de vinete ateniene din: vinete, faina de grau, rosii, usturoi, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 4 vinete mici 1 lingură faină de grâu 500 g roşii bine coapte 2 căpăţâni usturoi 3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Vinetele se taie felii potrivite şi se opăresc câteva minute în...

Read more »

Salată de cartofi cu anşoa

Salată de cartofi cu anşoa

O reteta simpla de salata de cartofi cu ansoa din: cartofi, arpagic, usturoi, ansoa, masline, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 15 fire arpagic 7 căţei usturoi 20 fileuri anşoa 200 g măsline negre şi verzi 25 ml oţet sare şi piper, după gust Mod de preparare: Cartofii se fierb în apă...

Read more »

Salata englezeasca de gradina

Salata englezeasca de gradina

O reteta usoara de salata englezeasca de gradina din: castravete, frunze de salata, ridichi, frunze de menta, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper negru proaspat macinat. Ingrediente: 1 castravete 2 frunze de salata 8 ridichi frunze de menta ulei de masline zeama de lamaie sare si piper negru proaspat macinat Mod...

Read more »

Reteta zilei: Supa picanta cu carne de porc si tofu

Supa_picanta_cu_carne_deporc_si_tofu.jpg

O reteta simpla si delicioasa de supa picanta cu carne de porc si tofu din: ceafa de porc, tofu, usturoi, condiment de peste, boia, ceapa verde, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc tofu ou usturoi condiment de peste boia apa ceapa verde ulei de susan sare si piper   Mod...

Read more »

Cocktail Rumba

Cocktail Rumba

O reteta simpla de Cocktail Rumba din: rom brun, zeama de lamaie, sirop de maracuja, nectar de ananas si curacao albastru. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de maracuja nectar de ananas 1 cl curacao albastru   Mod de preparare: Se pun doua cuburi de gheata intr-un...

Read more »

Supă de curcan si nucă de cocos

Supă de curcan si nucă de cocos

O reteta simpla de supa de curcan si nuca de cocos din: piept de curcan, lapte praf de nuca de cocos, sare, amidon de porumb, coriandru, carcasa de curcan, seminte de coriandru, morcov, telina, scortisoara, cuisoare, seminte de cumin, usturoi, ghimbir, citronella, ceapa si ardei iute. Ingrediente: 125 g piept de curcan, preparat, fără...

Read more »

Cum se prepara Penne gratinate (video)

Cum se prepara Penne gratinate (video)

O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara penne gratinate din: penne, unt, smantana, lapte, faina, cascaval, parmezan, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: penne unt smantana lapte faina cascaval parmezan busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: e pun pastele la fiert, in apa clocotita, cu sare, iar dupa ce...

Read more »

Cocktail Sour Rom

Cocktail Sour Rom

O reteta simpla de Cocktail Sour Rom din: rom brun, zeama de lamaie, sirop de zahar, suc de portocale, angostura amaruie, felii de portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl zeama de lamaie 1 lingurita sirop de zahar 1 lingurita suc de portocale 1 strop Angostura amaruie felii de portocale cirese...

Read more »

Ravioli cu iepure, spanac şi sfeclă

Ravioli cu iepure, spanac şi sfeclă

O reteta ravioli cu iepur,  spanac si sfecla din: faina, oua, sare, iepure, jambon alb, spanac, frunze de sfecla rosie, ceapa albe, parmezan, ulei de masline, piper macinat, oase si resturi de iepure, supa, vin alb, rosii, busuioc, usturoi, cimbrisor, rozmarin, masline si ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat: 500 g făină 4 ouă...

Read more »

Supă deasă de pui, praz şi porumb

Supă deasă de pui, praz şi porumb

O reteta simpla de supa deasa de pui, praz si porumb din: piept de pui, frunza de dafin, boabe de piper negru, porumb, praz, sare, piper si paine integrala crocanta. Ingrediente: 350 g piept de pui 1 frunză de dafin 6 boabe de piper negru 350 g porumb, din conservă sau decongelat dacă era...

Read more »

Bucăţele de muşchi file in crusta de pâine

Bucăţele de muşchi file in crusta de pâine

O reteta delicioasa de bucatele de muschi file in crusta de paine din: muschi file, faina, vin alb sec, lapte, drojdie de bere, menta, usturoi, ulei extravirgin de masline, zahar, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g muşchi file 500 g făină tip 1/2 pahar de vin alb sec 1/2 pahar de lapte călduţ...

Read more »

Ravioli cu manătărci in supa dulce de usturoi

Ravioli cu manătărci in supa dulce de usturoi

O reteta simpla de ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi din: manatarci, galbenusuri, supa de pasare, hasme, usturoi, patrunjel, unt, ulei de masline, sare, piper, faina si oua. Ingrediente: 450 g mânătărci (curăţate) 2 gălbenuşuri 300 ml supă de pasăre 50 g haşme 6 căţei de usturoi 6 fire de pă­trunjel 80...

Read more »

Bors delicios de legume

Bors delicios de legume

  O reteta gustoasa de bors cu legume: ciuperci, orez, ulei, ceapa verde, morcovi, ardei gras, telina si radacina de patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci (congelate) 1 ceaşcă de orez ulei 2 legături de ceapă verde 3 morcovi 2 ardei graşi mici 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel bors Mod de preparare: Tai...

Read more »

Ghiveci taranesc

Ghiveci taranesc

  O reteta simpla si gustoasa de ghiveci taranesc din: carne de vita, rosii, ceapa, ardei gras, usturoi, pasta de tomate, patrunjel si unt. Ingrediente: 800 g carne de vită 4 roşii 3 cepe 2 ardei graşi 3 căţei de usturoi 2 linguri cu pastă de tomate 1 legătură de pătrunjel o linguri cu...

Read more »

Sendvis dulce

Sendvis dulce

  O reteta delicioasa de sendvis  dulce din: inghetata de piersici, margarina, zahar, oua, esenta de rom, faina, amidon, praf de copt si lapte. Ingrediente: 300 g îngheţată de piersici 2-3 piersici din compot 200 g margarină 150 g zahăr 4 ouă esenţă de rom 300 g făină 50 g amidon 1 plic cu...

Read more »

Cum se prepara Muschi de vita cu sos de ardei iuti si ciocolata (video)

Cum se prepara Muschi de vita cu sos de ardei iuti si ciocolata (video)

O reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu sos de ardei iuti si ciocolata din: muschi de vita, ulei de masline, dulceata de ardei iute, sos de ciocolata, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ulei de masline dulceata de ardei iute sos de ciocolata sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Carpaccio de vară

Carpaccio de vară

O reteta simpla si delicioasa de carpaccio de vara din: carpaccio de vita, maioneza, rucola, untisor, salata, cimbrisor, lamaie, otet balsamic si boabe de piper negru. Ingrediente: 400 g carpaccio de vită 250 g maioneză 200 g rucola, untişor şi salată 2 haşme mici cimbrişor 1 lămâie oţet balsamic 4-5 boabe de piper negru...

Read more »

Cocktail Daiquiri

Cocktail Daiquiri

O reteta de Cocktail Daiquiri din: rom, zeama de lamaie, sirop de zahar, felii de lamaie si balsam Ingrediente: 5 cl rom 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar felii de lamaie lamaita   Mod de preparare: Mixam bine cu multa gheata romul, zeama de lamaie si siropul in shaker, apoi...

Read more »

Ciuperci cu afine pe pat de tăiţei din orez

Ciuperci cu afine pe pat de tăiţei din orez

O reteta delicioasa de ciuperci cu afine pe pat de taitei din orez din: ciuperci, ghebe, rascovi, ulei de masline, usturoi, ghimbir, ceapa verde, bulion de pui sau de legume, sos de soia, faina de orez si afine. Ingrediente: 10 g ciuperci porcini, deshidratate 150 g ghebe tinere 150 g râşcovi 150 g ciuperci...

Read more »

Pui cu ciuperci uscate

O reteta simpla de pui cu ciuperci uscate din: pui, lamai, usturoi, morcovi, ciuperci uscate, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1 pui sucul de la 3 lămâi mari 1 căpăţână usturoi 3 morcovi 3 căni ciuperci uscate suc de roşii sare şi piper, după gust Mod de preparare: Puiul se spală, se...

Read more »

Carpaccio cu roquefort

Carpaccio cu roquefort

O reteta delicioasa de carpaccio cu roquefort din: carpaccio de vita, fasole verde, morcovi, dovlecel, hasme, vin, smantana, branza roquefort, branza gorgonzola, ulei extravirgin de masline, sare si piper alb. Ingrediente: 350 g carpaccio de vită 120 g fasolică verde 2 morcovi 1 dovlecel 4 haşme 1 pahar de vin prosecco 1 dl smântână...

Read more »

Păpădie cu ceapă

Păpădie cu ceapă

O reteta simpla de papadie cu ceapa din: frunze papadie, ceapa, usturoi, ulei de masline, bicarbonat si sare. Ingrediente: 2   kg frunze păpădie 200 g ceapă 6 căţei usturoi 1 pahar ulei de măsline bicarbonat sare Mod de preparare: Păpădia, spălată şi curăţată bine, se lasă la fiert într-un vas cu apă rece în...

Read more »

Crap cu orez si seminte de brad

O reteta usoare de crap cu orez si seminte de brad din: crap, coriandru, suc de lamaie, usturoi, seminte de brad, sofran, sare, piper si orez. Ingrediente: 1   kg crap 2 linguri coriandru 1 pahar suc de lămâie 5 căţei usturoi 2 linguri seminţe de brad şofran sare piper 2 pahare orez cu bobul...

Read more »

Borş delicios de dovlecei

Borş delicios de dovlecei

O reteta usoare de bors delicioas de dovlecei din: ceapa, morcov, patrunjel, orez, bors, ou, smantana, leustean verde si dovlecei. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceaşcă orez 1 l borş 1 ou 2 linguri smântână leuştean verde 1 kg dovlecei în floare Mod de preparare: Ceapa, morcovul şi pătrunjelul se...

Read more »

Salată de sfeclă condimentată

Salată de sfeclă condimentată

O reteta simpla de salata de sfecla condimentata din: sfecla rosie, suc de lamaie, suc de portocale, ulei de masline si sare. Ingrediente: 3 sfecle roşii mari 1 pahar suc lămâie 1/2 pahar suc portocale 8 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Sfecla, curăţată de coajă, se pune la fiert în apă....

Read more »

Muşchi file în cremă de legume

Muşchi file în cremă de legume

O reteta simpla de muschi file in crema de legume din: muschi file fara os, cartofi, morcovi, ceapa, telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, vin alb sec, rozmarin, ulei extravirgin de masline, busuioc si piepr negru. Ingrediente: 800 g muşchi file fără os 200 g cartofi noi 4 morcovi 4 cepe mici 3 tulpini...

Read more »

Vinete turceşti cu sos de roşii şi iaurt

Vinete turceşti cu sos de roşii şi iaurt

O reteta simpla de vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt din: vinete, ulei de masline, seminte de cumin, rosii, iaurt degresat, sare, piper negru si coriandru proaspat. Ingrediente: 600 g vinete 2 linguri ulei de măsline 2 linguri seminţe de cumin 100 g roşii cubuleţe din conservă 100 g iaurt degresat sare...

Read more »

Cocktail Wild Kiwi

Cocktail Wild Kiwi

O reteta simpla de Cocktail Wild Kiwi din: lichior de kiwi, rom alb, tonic, felii de lamaie, felii de portocala si felii de limeta. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 1 cl rom alb tonic felii de lamaie felii de portocala felii de limeta   Mod de preparare: Turnam ingredientele intr-un pahar de cocktail...

Read more »

Varză cu smantană si seminţe de chimen

Varză cu smantană si seminţe de chimen

O reteta simpla de varza cu smantana si seminte de chimen din: varza, unt, zahar, seminte de chimen, otet alb, coriandru, smantana, ou, piper si sare. Ingrediente: 1 varză mică 2 linguriţe unt 2 linguriţe zahăr 2 linguri seminţe de chimen 1 lingură oţet alb coriandru verde 1 cană smântână 1 ou piper măcinat...

Read more »

Muşchi file în vin

Muşchi file în vin

O reteta simpla de muschi file in vin din: carne de manzat, vin rosu, hasma, slanina, supa de carne, usturoi, ulei extravirgin de masline si piper negru. Ingrediente: 800 g carne de mânzat 3 dl vin roşu, gros 400 g haşmă 70 g slănină 1,5 1 supă de carne rozmarin cimbrişor 4 lipii 1...

Read more »

Punch

O reteta simpla de punch din: zahar, esenta de ananas, esenta de banane, colorant de zmeura, acid citric, esenta de portocale si esenta de capsuni. Ingrediente: 2 ceşti zahăr 4 picături esenţă ananas 4 picături esenţă banane puţin colorant de zmeură 1 linguriţă acid citric 4 picături esenţă portocale 4 picături esenţă căpşuni Mod...

Read more »

Lămai murate

Lămai murate

O reteta simpla de lamai murate din: lamai, nucsoara neagra, sare, zahar, cuisoare, seminte de anason si chilli rosu Ingrediente: 1 kg lămâi 10 bucăţi nucşoară neagră 75 g sare 500 g zahăr 10 cuişoare 1 linguriţă seminţe de anason chilli roşu, după gust Mod de preparare: Lămâile se ţin douăzeci şi patru de...

Read more »

Muşchi în crustă bicoloră

Muşchi în crustă bicoloră

Muschi in crusta bicolora din: muschi de vita, cartofi, bob proaspat, unt, ou, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 750 g muşchi de vită 600 g cartofi galbeni 400 g bob proaspăt, decojit 20 g unt 1 ou 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel ulei extravirgin de...

Read more »

Retete de post: Supa de cartofi rosii si salata creata

Retete de post: Supa de cartofi rosii si salata creata

O reteta de post de supa de cartofi rosii si salata creata din: cartofi rosii, salata, ceapa, usturoi, supa de legume, morcov, radacina de telina, cimbru, salvie, sare si piper. Ingrediente: doi cartofi rosii medii, taiati cubulete de un cm; o salata mare creata, cu frunzele curatate de pe tulpini; o ceapa medie, tocata;...

Read more »

Chifteluţe de vinete cu ceapa

O reteta de chiftelute de vinete cu ceapa din: vinete, oua, faina alba, ulei de masline, piper alb, sare, rosii, ceapa si zahar. Ingrediente: 3 vinete mari 3 ouă 3 linguri faină albă 3 linguri ulei de măsline piper alb şi sare pentru sos 500 g roşii 1 ceapă 1 linguriţă zahăr sare şi...

Read more »

Cum se prepara Muschi de vita cu foie gras in foietaj (video)

Cum se prepara Muschi de vita cu foie gras in foietaj (video)

O reteta simpla despre cum se prepara muschid  de vita cu foie gras in foietaj din: muschi de vita, foietaj, telina, ficat de gasca, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita foietaj telina ardei gras ficat de gasca mazare unt ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se...

Read more »

Salată de conopidă cu nucă

O reteta de salata de conopida cu nuca din: conopida, morcovi, telina, miez de nuca, maioneza, suc de lamaie, smantana, capere, sare, piper alb, rosii si salata verde. Ingrediente: 1 kg conopidă 400 g morcovi 300 g ţelină 200 g miez nucă 200 g maioneză 175 g smântână 10 g suc lămâie 50 g...

Read more »

Terină de ciuperci şi castane în coniac

Terină de ciuperci şi castane în coniac

O reteta usoare de terina de ciuperci si castane in coniac din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, ceapa rosie, coniac, castane, ou, pesmet, piure de castane, coaja de portocala, suc de portocala, patrunjel, cimbru, sare, piper, coriandru si frunze de salata. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus un pic pentru uns 2-4 căţei...

Read more »

Cocktail Pineapple Daiquiri

Cocktail Pineapple Daiquiri

O reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun, ananas, lamaie si sirop de ananas. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun o felie de ananas zeama unei jumatati de lamaie 1 lingurita sirop de ananas 1 felie de ananas   Mod de preparare: Amestecam felia de ananas, romul, zeama de...

Read more »

Pui cu branză rasă

O reteta simpla de pui cu branza rasa din: piept de pui, suc de rosii, ceapa, cimbru, ienibahar, sare, piper si branza rasa. Ingrediente: 5    piepţi pui 2 pahare suc de roşii 2 cepe mari 1 linguriţă cimbru 2 linguri unt ienibahar sare şi piper, după gust 3 pahare brânză sărată Mod de preparare:...

Read more »

Mere in pijama

Mere in pijama

  O reteta delicioasa de mere in pijama din: oua, mere, faina, lapte, zahar, scortisoara, esenta de vanilie, zahar pudra, ulei si sare. Ingrediente: 2 ouă 4 mere 300 g făină 200 ml lapte sau apă minerală 75 g zahăr 1 lămâie scorţişoară esenţă de vanilie zahăr pudră ulei sare   Mod de preparare:...

Read more »

Tarta cu banane

Tarta cu banane

  O reteta delicioasa de tarta cu banana, smantana, zahar, zahar vanilat, biscuiti cu ovaz si unt. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 1 banană 200 ml smântână dulce 2 linguri cu zahăr 5 pliculeţe cu zahăr vanilat Ingrediente blat: 400 g biscuiţi cu ovăz zdrobiţi 100 g unt Mod de preparare: Topeşte untul...

Read more »

Muşchi file cu aromă

Muşchi file cu aromă

O reteta simpla de muschi file cu aroma din: muschi file, manatarci, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g muşchi file 2 mânătărci 70 g unt 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi sare piper negru   Mod de preparare: Curăţaţi bine de pământ mânătărcile cu un şervet umed şi...

Read more »

Omletă gustoasă cu roşii

Omletă gustoasă cu roşii

O reteta de omleta gustoasa cu rosii din: oua, rosii, ceapa, patrunjel, ulei, piper si sare. Ingrediente: 4   ouă 2 roşii mari 1 ceapă mare 1 legătură pătrunjel ulei piper şi sare, după gust Mod de preparare: Roşiile, bine spălate şi curăţate dc coji, se opăresc cu apă fierbinte. Se trec prin răzătoare, apoi...

Read more »

Chiftele gigant

Chiftele gigant

O reteta simpla si gustoasa de chiftele din: piept de curcan, oua, paine, lapte, pesmet, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de curcan sau pui 6-8 ouă fierte 2 ouă 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte 3 linguri cu pesmet 1 ceapă ulei pătrunjel maghiran sare piper...

Read more »

Ciulama in ţest

Ciulama in ţest

  O reteta gustoasa de ciulama in test: painici, ciuperci, oua, ceapa, lapte, faina, smnatana, usturoi, patrujel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pâinici rotunde 1 kg ciuperci 5 ouă fierte 4 cepe 500 ml lapte 2 linguri cu făină 2 linguri cu smântână 3 căţei de usturoi pătrunjel ulei sare piper Mod de...

Read more »

Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate

Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate

O reteta de sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate din: sparanghel, ulei de masline, usturoi, esalote, otet balsamic, sare, piper, cimbru, salvie si rozmarin. Sparanghelul făcut la cuptor este o variantă mai sănătoasă decât cel prăjit în unt. Ingrediente: 500 g sparanghel curăţat 4 linguriţe ulei de măsline 6 căţei de usturoi 4...

Read more »

Frigărui delicioase de pui

O reteta de frigarui delicioase de pui din: piept de pui, usturoi, suc de lamaie, suc de portocala, sofran, sare si piper. Ingrediente: 10 piepţi pui 1 căpăţână mare usturoi sucul de la 5 lămâi sucul dc la 1 portocală şofran uscat sare şi piper, după gust Mod de preparare: Sc pregăteşte într-un vas...

Read more »

Coietas

Coietas

O reteta de coietas din: carne de vita, slanina, patrunjel, usturoi, supa de legume, frunze de salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Coietas este un fel de mâncare tipic din Sardinia. Coietas sunt rulouri făcute cu carne şi varză. In dialect sard, termenul coieta înseamnă „prepeliţă" şi se referă la mărimea...

Read more »

Oua umplute cu somon

Oua umplute cu somon

  O reteta simpla si gustoasa de oua umplute cu somon, crema de branza, mustar si sare. Ingrediente: 6 ouă fierte 100 g somon afumat 2 linguri cu cremă de brânză 2 linguriţe cu muştar uşor picant sare Mod de preparare: Curăţă ouăle, după care taie-le pe lungime în jumătăţi. Scoate cu grija gălbenuşurile...

Read more »

Cocktail Carmencita

Cocktail Carmencita

O reteta simpla de Cocktail Carmencita din: rom brun, zeama de limeta, lichior de visine, ginger ale si menta. Ingrediente: 3 cl rom brun 2 lingurite de zeama de limeta 4 cl lichior de visine Ginger Ale menta proaspata   Mod de preparare: Se amesteca romul, zeama de lamaie si lichiorul si se toarna...

Read more »

Chiftele cu umplutură

Chiftele cu umplutură

O reteta simpla de chiftele cu umplutra din: carne tocata, arpacas, ceapa, chimen, piper, ceapa, seminte de brad, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 pahare arpacaş fin 1 ceapă chimen piper pentru umplutură: 500 g carne tocată 1 ceapă, tăiată mărunt 2 linguri seminţe de brad prăjite 1lingură...

Read more »

Spaghete cu sparanghel

Spaghete cu sparanghel

O reteta simpla de spaghete cu sparanghel din: spaghete, rosii, sparanghel verde, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g roşii 1 kg sparanghel verde ulei de măsline parmezan sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul de coajă, se taie cozile şi se spală bine....

Read more »

Pacheţele won ton cu creveţi

Pacheţele won ton cu creveţi

O reteta delicioasa de pachetele won ton cu creveti din: creveti, muguri de bambus, usturoi, ghimbir, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ceapa verde, pachetele won ton, ulei, sos de soia si sos de ardei iute. Ingrediente: 200 g creveţi cruzi, fără cap 1/2 lingură muguri de bambus tocaţi mărunt 1...

Read more »

Florentină

Florentină

O reteta simpla de florentina din: florentine, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Florentină =   o bucată de carne de grătar tăiată din muş­chiul de pe coapsă al animalului adult sau al viţelului mai mare, ce conţine bucata de file pe osul cu formă caracteristică de T.   Ingrediente: 4 florentine de...

Read more »

Spagheta cu ouă, branza si sos de rosii

O reteta de Spagheta cu ouă, branza si sos de rosii din: spaghete, ou, unt, branza sarata, rosii, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g spaghete 4 ouă 2 linguri unt 2 linguri brânză sărată rasă 500 g roşii 1 linguriţă zahăr sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb spaghetele în...

Read more »

Cum se prepara Mix tempura (video)

Cum se prepara Mix tempura (video)

O reteta video despre cum se prepara mix tempura din: creveti, surimi, ceapa, dovlecel, vanata, ardei, faina, sos tempura, ulei si sos hondasi. Este o reteta japoneza. Ingrediente: creveti surimi ceapa dovlecel vanata ardei faina sos tempura ulei sos hondashi   Mod de preparare: Crevetii se dau prin faina, apoi ceapa, dovlecelul, vanata si...

Read more »

Cocktail Zombie

Cocktail Zombie

O reteta simpla de Cocktail Zombie din: rom alb, rom brun, apricot brandy, sirop de grenadine, zeama de lamaie sau limeta, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl rom alb 4 cl rom brun 1 cl Apricot Brandy 1 cl sirop de grenadine 2 cl suc de ananas 2 cl zeama de lamaie sau limeta...

Read more »

Placinta in straturi

Placinta in straturi

  O reteta delicioasa de placinta in straturi din: foi de placinta, oua, spanac, branza telemea, sunca, unt, margarina si faina. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 4 ouă fierte 300 g spanac 300 g brânză telemea 250 g şuncă presată 1 lingură cu unt 100 g margarină 1 lingură cu făină Mod...

Read more »

Salată de ţelină cu mere si piept de pasăre

O reteta de salata de telina cu mere si piept de pasare din: telina, mere, ulei, oua, piept de pasare, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ţelină 5-6 mere 5 linguri ulei 2 ouă 250 g piept fiert de pasăre 1 lămâie sare şi piper, după gust Mod de preparare: Ţelina se spală,...

Read more »

Cornulete cu bors

Cornulete cu bors

  O reteta delicioasa de cornulete cu bors, faina, ulei, drojdie, zahar, zahar vanilat, magiun, zahar pudra si sare. Ingrediente: 250 g făină 150 ml ulei 100 ml borş 25 g drojdie 25 g zahăr 1 plic cu zahăr vanilat magiun sau gem de fructe zahăr pudră sare Mod de preparare: Freacă drojdia cu...

Read more »

Ciorbă de dovlecei, cartofi si parmezan

O reteta de ciorba cu dovlecei, cartofi si parmezan din: paste fainoase, dovlecei, cartofi, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste făinoase 8 dovlecei mici 6 cartofi medii ulei de măsline parmezan ras sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se pune pe foc o oală cu 1,5 l...

Read more »

Vinete cu branză rasă la cuptor

Vinete cu branză rasă la cuptor

O reteta de vinete cu branza rasa la cuptor din: vinete, faina alba, branza rasa, oua, unt, lapte si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 lingură faină albă 5 linguri brânză rasă 2 ouă 5 linguri unt 1 ceaşcă lapte sare Mod de preparare: Se taie capetele vinetelor şi apoi fiecare se despică în două,...

Read more »

Salată delicioasă de ouă

Salată delicioasă de ouă

  O reteta delicioasa de salata de oua din: oua, iaurt, smantana, castraveti murati, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5-6 oua 100 g iaurt 150 g smnatana 2 castraveţi muraţi 100 g caşcaval pătrunjel sare piper Mod de preparare: Pune ouăle la fiert în apă rece. Pentru a nu se crăpa, adaugă o...

Read more »

Peşte in vin cu smantană

O reteta simpla de peste in vin cu smantana din: peste, ceapa, unt, vin alb, smantana, galbenusuri, patrunjel, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg peşte mare 3 cepe 50 g unt 1 pahar vin alb 150 g smântână 3 gălbenuşuri pătrunjel şi mărar verde sare şi piper alb, după gust Mod de...

Read more »

Tocană de vită cu mere si gutui

Tocană de vită cu mere si gutui

O reteta simpla de tocana de vita cu mere si gutui din: carne grasa de vita, unt, ceapa, gutui, dovleac, ananas, mere, zahar pudra, vin, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne grasă de vită 5 linguri unt 3 cepe 3 gutui 1 felie dovleac 1 cutie ananas 4 mere 3 linguri zahăr...

Read more »

Cum se prepara Piept de rata cu sos de visine (video)

Cum se prepara Piept de rata cu sos de visine (video)

O reteta video simpla de piept de rata cu sos de visine din: piept de rata, ulei de masline, broccoli, gem de visine, unt, faina, vin rosu, coniac, condimente, susan, sare si piper. Ingrediente: piept de rata ulei de masline broccoli gem de visine unt faina vin rosu coniac condimente susan sare piper  ...

Read more »

Muşchi file rafinat în crustă

Muşchi file rafinat în crustă

O reteta de muschi file rafinat in crusta din: muschi file de vita, aluat, piept de pui, fire de creson, smantana, ou, unt, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g muşchi file de vită 250 g aluat franţuzesc 150 g piept de pui 150 g fire de creson 1 ou 1 dl smântână proaspătă...

Read more »

Ruladă din piept de pui cu marmeladă

Ruladă din piept de pui cu marmeladă

O reteta de rulada din piept de pui cu marmelada din: mar, prune uscate, piept de pui, nucsoara macinata, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, bulion de pui si otet balsamic Ingrediente: 1 măr de desert, descojit, ras mare 75 g prune uscate fără sâmburi, tăiate 2 piepţi de pui, fără piele, dezosaţi,...

Read more »

Omletă cu ficăţei de pui

O reteta simpla si delicioasa de omleta cu ficaţei de pui din: ficat de pui, unt, ceapa, ardei verde, usturoi, vin alb, oua, sare, piper si suc de rosii. Ingrediente: 200 g fîcăţei de pui 4 linguriţe unt 1 ceapă 1 ardei verde 1 căţel usturoi 5 linguri vin alb 5 ouă sare şi...

Read more »

Cocktail Sombrero Cooler

Cocktail Sombrero Cooler

O reteta simpla de Cocktail Sombrero Cooler din: rom alb sau brun, suc de ananas, suc de grapefruit si delii de portocale sau lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun 6 cl suc de ananas (fara zahar) 6 cl suc de grapefruit felii de portocale sau lamaie   Mod de preparare: Turnam ingredientele...

Read more »

Chifteluţe de linte

Chifteluţe de linte

O reteta de chiftelute de linte din: linte, paine alba, ceapa, oua, unt, usturoi, faina alba, lapte, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g linte 2 felii pâine albă 1 ceapă 2 ouă 2 linguri unt 2 căţei usturoi 1 lingură faină albă lapte sare şi piper alb, după gust Mod de preparare: Lintea,...

Read more »

Deliciu cu visine

Deliciu cu visine

  O reteta gustoasa cu visine, oua, unt, zahar, rom, gris, praf de copt, budinca de vanilie, branza de vaci, smantana, gelatina si sare. Ingrediente: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr 4 linguri cu rom 75 g griş 1 linguriţă cu praf de copt 1 plic cu budincă de vanilie 750 g...

Read more »

Roşii cu şuncă

Roşii cu şuncă

O reteta simpla de rosii cu sunca din: rosii, sunca, ceapa, ulei, patrunjel, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg roşii 200 g şuncă 200 g ccapă 2 ceşti ulei pătrunjel sare cimbru piper Mod de preparare: Şunca se fierbe şi se taie în cubuleţe. Acestea se pun la prăjit în ulei bine încins...

Read more »

Macaroane cu ciuperci, şuncă si sos de roşii

O reteta de macaroane cu ciuperci, sunca si sos de rosii din: macaroane, ciuperci, sunca, sos de rosii, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 250 g macaroane 150 g ciuperci proaspete 150 g şuncă 400 ml sos de roşii 100 g unt 100 g caşcaval sare şi piper, după gust Mod de preparare: Ciupercile...

Read more »

Supa deasa de cartofi

Supa deasa de cartofi

  O reteta gustoasa de supa deasa de cartofi din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecei, ceapa, smantana, galbenus, patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 dovlecel 2 cepe 1 ceşcuţă cu smântână 1 gălbenuş pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Curăţă...

Read more »

Fasole verde cu măsline negre

Fasole verde cu măsline negre

O reteta de fasole verde cu masline negre din: fasole verde, ceapa, rosii, ardei grasi, masline negre, ulei, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă mare 4 roşii 2 ardei graşi 250 g măsline negre 3 linguri ulei pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Fasolea...

Read more »

Lăptuci umplute

O reteta usoara de laptuci umplute din: frunze laptuca, piept de pui, paine alba, lapte, ulei de masline, ou, patrunjel, frunze de menta, nucsoara, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze lăptucă 300 g piept de pui (sau 16 feliuţe subţiri de pulpă de miel ori viţel) 1 felie pâine albă 1...

Read more »

Cum se prepara Supa de fructe de mare (video)

Cum se prepara Supa de fructe de mare (video)

O reteta video simpla despre cum se prepara supa de fructe de mare din: fructe de mare, praz, broccoli, ciuperci, ardei gras, ardei iute, rosii, usturoi, cimbru, sofran, lamaie, vin alb, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: fructe de mare praz broccoli ciuperci ardei gras ardei iute rosii usturoi cimbru sofran lamaie vin alb...

Read more »

Cuiburi de muşchi

Cuiburi de muşchi

O reteta de cuiburi de muschi din: muschi de vita, iaurt natur, mustar, branza de vaci, galbenus, lamaie, morcovi, fire de praz, foi de dafin, otet de vin, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 bucăţi mici, rotunde, de la capătul muşchiului de vită, de circa 150 g fiecare 125 g iaurt natur...

Read more »

Găină cu untură si gutui

O reteta simpla de gaina cu untura si gutui din: gaina, gutui, untura, faina, zahar, sare si apa. Ingrediente: 1 găină 1 kg gutui 200 g untură 2 linguri faină 1 linguriţă zahăr sare, după gust 2 pahare apă Mod de preparare: Găina se spală, se curăţă, se tranşează în bucăţi, se sărează şi...

Read more »

Chifteluţe indiene

Chifteluţe indiene

O reteta de chiftelute indiene din: linte galbena, baton de scortisoara, cuisoare, seminte de coriandru, seminte de cumin, boabe de piper begru, piure de usturoi, piure de ghimbir, spanac, coriandru proaspat, menta, ardei iute, ou, sare, ceapa si uleid e floarea soarelui. Ingrediente: 225 g linte galbenă, despicată 5 cm dintr-un baton de scorţişoară,...

Read more »

Supă simpla de ceapă cu parmezan

Supă simpla de ceapă cu parmezan

O reteta de supa simpla de ceapa din: ceapa, unt, supa de carne, usturoi, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g ceapă 5 linguri unt 2 l supă de carne 1 foaie dafin 1 căţel usturoi sare şi piper, după gust parmezan ras Mod de preparare: Ceapa, curăţată, spălată, se taie în rondele fine...

Read more »

Muşchi de vară

Muşchi de vară

O reteta de muschi de vara din: muschi de vita, tulpini de telina, ceapa, morcov, capere, ardei iute verde, sos warcestershire, foi de dafin, patrunjel, ulei extravirgin de masline, otet de vin si sare. Ingrediente: 700 g girello (muşchi de la încheieturi) de vită 1 tulpină de ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 ceşcuţă...

Read more »

Cocktail Captain’s Strawberry

Cocktail Captain’s Strawberry

O reteta simpla de Cocktail Captain’s Strawberry din: rom brun, zahar, zeama de lamaie, piure de capsuni si capsuni. Ingrediente: 4,5 cl rom brun 1 cl zahar 1,5 cl zeama de lamaie 2 linguri de piure de capsuni capsuni   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in mixer. Apoi se toarna...

Read more »

Ghiveci gustos

O reteta de ghiveci gustos din: carne, ceapa, rosii, vanata, cartofi, ardei, telina, fasole verde, morcovi, telina, fasole verde, boia de ardei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne (de orice fel) 500 g ceapă 1 kg roşii 1 vânătă 3 cartofi 4 ardei 4 morcovi 1 ţelină o mână de fasole verde...

Read more »

Vită cu aromă de ghimbir

Vită cu aromă de ghimbir

O reteta de vita cu aroma de ghimbir din: muschi, orez, ardei gras, supa de pui, ulei de arahide, ulei de susan, ghimbir, sos de soia, amidon de porumb, sherry, usturoi, zahar, sare si piper alb. Ingrediente: 250 g felii de muschi 250 g orez fiert in aburi 350 ardei gras rosii si galbeni...

Read more »

Fileuri de păstrăv picant la grătar

Fileuri de păstrăv picant la grătar

O reteta delicioasa de fileuri de pastrav picant la gratar din: fileuri de pastrav, concentrat de tamarin, praf de chilli, coriandru, cumin, pasta de usturoi, sare, ulei, lamaie, frunze de salata si rosii. Ingrediente: 4 fileuri de păstrăv, 125 g fiecare pentru marinată: 1 linguriţă concentrat de tamarin, 1/2 linguriţă praf de chilii 1...

Read more »

Viţel cu dovlecei si mentă

O reteta de vitel cu dovlecei si menta din: carne de vitel, dovlecei, vin alb sec, unt, menta, sare, piper, faina si supa de carne. Ingrediente: 12 feliuţe carne de viţel (cca 50 g fiecare) 8 dovlecei mici 1 pahar vin alb sec 80 g unt 1 lingură mentă tocată fin sare şi piper,...

Read more »

Şniţel de limbă

O reteta simpla de snitel de limba din: limba, oua, cascaval, faina, ulei, sare si sare. Ingrediente: 1,5 kg limbă 2 ouă 200 g caşcaval faină ulei piper şi sare, după gust Mod de preparare: Limba, fiartă şi curăţată de pieliţă, se taie în felii în curmeziş. Fiecare felie se dă prin ou bătut....

Read more »

Magatello in sos cremos de rosii

Magatello in sos cremos de rosii

O reteta simpla de magatello in sos cremos de rosii din: magatello, usturoi, ceapa rosie, morcov, tulpina de telina, suc de rosii, vin rosu, supa de carne, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Magatello este partea posterioară a pulpei de vită, carne slabă, însă fibroasă şi uscată. Ingrediente: 600 g magatello 2...

Read more »

Cocktail Eye Opener

Cocktail Eye Opener

O reteta simpla de Cocktail Eye Opener din: rom brun, creme de cacao, anisette, galbenus, zahar pudra, suc de piersici si felii de piersici. Ingrediente: 3 cl rom brun, 12 cl Creme de Cacao 1 cl Anisette 1 galbenus 1 lingurita zahar pudra 6 cl suc de piersici felii de piersici   Mod de...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu