luni, 20 august 2012

Retete culinare #34


Retete culinare:

Portofele cu pere, făină de migdale şi ricotta

Portofele cu pere, făină de migdale şi ricotta

O reteta de portofele cu pere, faina de migdale si ricotta din: foitaj, ricotta, pere, zahar, faina de migdale, galbenus, unt, zahar vanilat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 g foitaj pentru umplutură: 200 g ricotta 2 pere tari 120 g zahăr 50 g faină de migdale 1 gălbenuş 20 g unt...

Read more »

Tartar de peşte cu portocală

Tartar de peşte cu portocală

O reteta delicioasa de tartar de peste cu portocala din: peste spada, portocale, feniculi, lamaie, piper rosu, marar, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte-spadă 2 portocale 2 feniculi 1 lămâie 1 linguriţă de piper roşu 1 fir de mărar 1/2 pahar de ulei extravirgin de măsline sare piper...

Read more »

Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii

Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii

O reteta simpla de Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii din: spaghete, creveti, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, ardei iute, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 350 g creveţi mici (Black Tiger) 1 vânătă 2 roşii 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2...

Read more »

Pavlova cu frişca şi fructe proaspete

Pavlova cu frişca şi fructe proaspete

O reteta delicioasa de pavlova cu frisca si fructe proaspete din: zahar pudra, albusuri, unt, zahar vanilat, amidon, fructe proaspete, smantana si zahar pudra. Ingrediente: pentru bezea: 200 g zahăr pudră 2 albuşuri 20 g unt 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă amidon pentru decor: fructe proaspete (afine, căpşuni, kiwi) 150 ml smântână pentru...

Read more »

Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin

Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin

O reteta de minipizze cu cartofi, slanina si rozmarin din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, cartofi, slanina, rozmarin si sare grunjoasa. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru...

Read more »

Castagnole dulci

Castagnole dulci

O reteta de castagnole dulci din: faina alba, zahar, unt, oua, migdale, lapte, lichior marachino, drojdie, lamaie, ulei de arahide, sare si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg faină albă 300 g zahăr 150 g unt 5 ouă 150 g migdale 100 ml lapte 100 ml lichior Maraschino 10 g drojdie (pulbere) 1 lămâie 1...

Read more »

Miel marinat

Miel marinat

O reteta de miel marinat din: carne de miel, untura, vin, otet, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunza de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura de untura pentru marinata 500 ml vin 1 ceasca de otet 1 morcov 1 ceapa 1/4 telina cimbru 1 frunza de dafin piper sare...

Miel cu sos de miere si vin

O reteta de miel cu sos de miere si vin din: coaste de miel, ras eh hanout, vin si miere. Ingrediente: 7 coaste de miel taiate 2 linguri de ras el hanout galben 1 ceasca de vin 5 linguri de miere Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se condimenteaza carnea...

Read more »

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

O reteta de scrumbii cu ghimbir si sos de soia din: scrumbii, gulie, praz, morcov, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 4 scrumbii de circa 200 g fiecare 1 gulie 2 fire de praz tânăr 1 morcov 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe foarte subţiri 8 linguri de sos de soia   Mod...

Read more »

Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată

Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată

O reteta delicioasa de Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenusuri, drojdie, lamaie, lamaie confiata, gem de portocala, pricomigdale si seminte de pin. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă  100 g zahăr 100 g unt 1 ou 2 gălbenuşuri 1/2 linguriţă drojdie (pulbere) 1/2 lămâie...

Read more »

Tartelete cu mere şi sos de Calvados

Tartelete cu mere şi sos de Calvados

O reteta delicioasa de tartelete cu mere si sos de calvados din: faina alba, unt, ou, galbenus, zahar, lamaie, zahar vanilat, mere, smantana, stafide, migdale, scortisoara, zahar vanilat, lapte, pastaie de vanilie si calvados. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă  100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 80 g zahăr 1 lămâie 1...

Read more »

Somon şi ton cu lapte de cocos

Somon şi ton cu lapte de cocos

O reteta de somon si ton cu lapte de cocos din: nuca de cocos, fileuri de somon, fileuri de ton, lime, usturoi, salata verde, rosii cherry, sare si piper negru. Ingrediente: 1 nucă de cocos 200 g fileuri de somon 200 g fileuri de ton 3 lime (lămâi verzi) 2 căţei de usturoi 8...

Read more »

Miel cu vin rosu si linte

Miel cu vin rosu si linte

O reteta de miel cu vin rosu si linte din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, cotlete de miel, linte, vin rosu, supa de pui, patrunjel si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 lingura ulei floarea-soarelui 1 ceapa medie 1 catel usturoi 8 cotlete de miel 500 g linte fiarta 50 ml vin rosu...

Read more »

Pizza cu pastramă de vită şi salată verde

Pizza cu pastramă de vită şi salată verde

O reteta de pizza cu pastrama de vita si salata verde din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, salata verde, pastrama de vita, parmezan, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Carpaccio de peşte cu roşii cherry

Carpaccio de peşte cu roşii cherry

O reteta de carpaccio de peste cu rosii cherry din: carpaccio de peste spada, rosii cherry, lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g carpaccio de peşte-spadă 12 roşii cherry 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură de oregano uscat câteva frunze de pătrunjel 1/z pahar...

Read more »

Brioşe cu dovlecei şi migdale

Brioşe cu dovlecei şi migdale

O reteta delicioasa de briose cu dovlecei si migdale din: faina alba, zahar, dovlecei, migdale, oua, ulei de masline extravirgin, stafide, unt, drojdie, scortisoara, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 200 g faină albă  200 g zahăr 180 g dovlecei (zucchini) 50 g migdale 2 ouă 8 linguri ulei de măsline extravirgin 40 g stafide...

Read more »

Pizza cu cartofi şi bacon

Pizza cu cartofi şi bacon

O reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 500 g...

Read more »

Fursecuri dulci din cartofi

Fursecuri dulci din cartofi

O reteta de fursecuri dulci din cartofi din: faina alba, cartofi dulci, unt, ou, zahar, miere, drojdie si lamaie. Ingrediente: 250 g faină albă 100 g cartofi dulci 75 g unt 1 ou 50 g zahăr 2 linguri miere 1/2 plic drojdie 1/2 lămâie   Mod de preparare: Freacă untul spumă împreună cu zahărul...

Read more »

Biban de mare şi creveţi cu legume

Biban de mare şi creveţi cu legume

O reteta de biban de mare si creveti cu legume din: fasole verde, cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasolică verde 200 g cartofi 8 creveţi mari decojiţi 500 g fileuri de biban de mare 1...

Read more »

Salată de sparanghel cu ouă

Salata_de_sparanghel_cu_oua.jpg

O reteta de salata de sparanghel cu oua din: oua, sparanghel verde, piept de curcan, rosii, ceapa verde, otet din vin rosu, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 700 sparanghel verde sare 250 g piept de curcan din saramură, tăiat felii groase 400 g roşii mici 2 leg. ceapă verde (partea...

Read more »

Somon umplut cu branza

Somon umplut cu branza

O reteta de somon umplut cu branza din: fileuri de somon, suc de lamaie, branza, marar, arpagic verde, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 6 fileuri de somon fără piele sucul de la 1 lămâie 6 bucăţi de brânză tip Emmentaler câteva fire de mărar câteva fire de arpagic verde 1 rămurică de cimbrişor sare...

Read more »

Rasol de miel

Rasol de miel

O reteta de rasol de miel din: carne de miel, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, frunze de leustean, sare, zeama de lamaie si frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 3 cartofi 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac frunze de leustean sare zeama de la o lamaie frunze de patrunjel Mod de preparare:...

Read more »

Frigarui grecesti cu sos de feta

Frigarui grecesti cu sos de feta

O reteta simpla de frigarui grecesti cu sos feta din: pulpa de pui, zucchini, ceapa rosie, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu, sare de mare, piper, feta, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame de pulpe de pui fara oase, taiate in bucatele mai mici un zucchini, taiat in bastonase o...

Read more »

Tarta cu miere si seminte de pin

Tarta cu miere si seminte de pin

O reteta de tarta cu miere si seminte de pin din: faina, unt, zahar pudra, ou, apa, unt nesarat, miere, suc si coaja de lamaie, sare, seminte de pin si zahar pudra. Ingrediente: Ingrediente foietaj: 225 grame faina 115 grame unt doua lingurite zahar pudra un ou o lingurita apa Ingrediente umplutura: 115 grame...

Read more »

Fileuri de merluciu cu mirodenii

Fileuri de merluciu cu mirodenii

O reteta delicioasa de fileuri de merluciu cu mirodenii din: fileuri de merluciu, ceapa, usturoi, praf de chimen, pasta de rosii, rosii, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de merluciu 1 ceapă feliată subţire 2 căţei de usturoi 1 lingură de praf de chimen 2 linguri de pastă...

Read more »

Miel simplu pane

Miel simplu pane

O reteta de miel simplu pane din: carne de miel, oua, faina, pesmet, ulei de porumb si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 oua 1 lingura de faina 2 linguri de pesmet ulei de porumb nehidrogenat sare Mod de preparare: Carnea de miel se spala si se taie in bucati late de...

Read more »

Gogoşi cu mere

Gogoşi cu mere

O reteta simpla si delicioasa de gogosi cu mere din: mere, faina alba, unt, vin marsala, stafide, oua, ulei de arahide si sare. Ingrediente: pentru gogoşi: 200 g mere 110 g faină albă  100 g unt 100 ml vin Marsala 150 g stafide 3 ouă 1 1 ulei de arahide pentru prăjit sare  ...

Read more »

Cotlete de porc la cuptor

Cotlete de porc la cuptor

O reteta simpla de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite Mod de preparare:...

Read more »

Papanaşi de cartofi cu zahar

Papanaşi de cartofi cu zahar

O reteta simpla si delicioasa de papanasi de cartofi din: faina alba, cartofi, lapte, unt, zahar, oua, drojdie, ulei de arahide, lamaie si zahar. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g faină albă 280 g cartofi 250 ml lapte 50 g unt 40 g zahăr 2 ouă 25 g drojdie proaspătă 1 l ulei de arahide...

Read more »

Farfalle cu rucola şi creveţi

Farfalle cu rucola şi creveţi

O reteta simpla si delicioasa de farfalle cu rucola si creveti din: farfalle, rucola, cozi de creveti, seminte de pin, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle pentru asezonare: 150 g rucola 200 g cozi de creveţi 50 g seminţe de pin 3 linguri parmezan ras 6 linguri...

Read more »

Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat

Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat

O reteta de pizza calzone cu cicoare si cascaval afumat din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, ricotta, cicoare si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:...

Read more »

Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiunii

Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiunii

O reteta delicioasa de Cilindru cu frăguţe şi fructul pasiunii din: unt, faina, albusuri, zahar tos, zahar pudra, mascarpone, frisca, fructul pasiunii, fragute si lapte integral. Ingrediente: 90 g unt 110 g făină 110 g albuşuri 100 g zahăr tos 20 g zahăr pudră 100 g mascarpone 1 dl frişcă lichidă 4 fructul pasiunii,...

Read more »

Fileuri de cernie tandoori

Fileuri de cernie tandoori

O reteta de cernia tandoori din: fileuri de cernie, chimen, curcuma, cuisoare, boia iute, mustar galben, ceapa, usturoi, iaurt natural, patrunjel, ulei de soia si piper negru. Metoda de pregătire tandoori (tandoore un cuptor de argilă foarte folosit în India pentru frigerea cărnurilor) frăgezeşte alimentele şi accentuează aromele mirodeniilor care stau la baza pregătirii...

Read more »

Cannoli sicilieni umpluţi

Cannoli sicilieni umpluţi

O reteta delicioasa de cannoli sicilieni umpluti din: faina alba, ou, galbenus, unt, alune, zahar, ulei de arahide, scortisoara, samantana, galbenusuri, lamaie, ciocolata, ricotta, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 1 ou 1 gălbenuş 30 g unt 50 g alune 30 g zahăr 1 l ulei de arahide...

Read more »

Pizza simpla cu şuncă

Pizza simpla cu şuncă

O reteta delicioasa de pizza simpla cu sunca din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, mozzarella, zahar, rosii, sunca, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 180 g...

Read more »

Salată din macrou cu varză creaţă

Salată din macrou cu varză creaţă

O reteta simpla si delicioasa de salata din macrou cu varza creata din: ceapa verde, varza creata, macrou afumat, usturoi, otet, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 leg. ceapă verde 400 g varză creaţă 1 leg. ceapă verde (numai partea verde) 2 macrouri afumate (circa 400 g fiecare) 1 căţel de...

Read more »

Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei

Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei

O reteta de Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei din: tagliatelle din faina, cozi de creveti, dovlecei, rosii cherry, usturoi, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 300 g cozi de creveţi 2 dovlecei micuţi în floare 7-8 roşii cherry 3 linguri ulei...

Read more »

Fursecuri de sărbătoare

Fursecuri de sărbătoare

O reteta simpla si delicioasa de fursecuri de sarbatoare din: orez, faina alba, lapte, unt, migdale, zahar, oua, stafide, rom, drojdie, lamaie, ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: 150 g orez cu bobul rotund 600 g făină albă  700 ml lapte 100 g unt 100 g migdale 150 g zahăr 6 ouă 200...

Read more »

Cod sarat cu cartofi

Cod sarat cu cartofi

O reteta de cod sarat cu cartofi din: cod sarat, cartofi, oua, ceapa, masline negre, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g cod sărat, înmuiat in apă pentru a-l desăra 500 g cartofi 3 ouă 100 g ceapă 100 g măsline negre 1 căţel de usturoi 1 legătură de...

Read more »

Fursecuri delicioase cu migdale

Fursecuri delicioase cu migdale

O reteta de fursecuri delicioase cu migdale din: migdale, zahar, albusuri, faina alba, rom, lamaie, scortisoara si fructe confiate. Ingrediente 330 g migdale 320 g zahăr 3 albuşuri 1 lingură faină albă 2 linguriţe rom 1/2 lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară pentru decor: 100 g fructe confiate mixte   Mod de preparare: Râşneşte migdalele curăţate...

Read more »

Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşie

Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşie

O reteta delicioasa de fileuri de dorada cu salvie si ceapa rosie din: galbenusuri, ou, albus, zahar, faina, baton vanilie, maraschino, frisca, iaurt, foi de gelatina, capsune, physalis si afine. Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou mic 100 g albuş 385 gzahăr 135 g făină 1/2 baton de vanilie 5 linguri de maraschino 2,5 dl...

Read more »

Cocktail Bunny Hog

Cocktail Bunny Hog

O reteta simpla de Cocktail Bunny Hog din: whisky, pernod si gin. Ingrediente: 3 cl whisky 2 cl Pernod 2 cl gin   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu ghata in shaker, iar bautura se serveste in paharul de cocktail umplut cu gheata zdrobita.

Read more »

Desert delicios

Desert delicios

O reteta simpla de desert delicios din: seminte de susan, stafide, malt de orez, ulei de susan si faina alba. Ingrediente: 2 căni seminţe de susan 1 cană stafide 2 linguri malţ de orez 2 linguri ulei de susan 1 lingură făină albă   Mod de preparare: Clăteşte seminţele de susan, folosind o sită...

Read more »

Pizza cu piure de dovleac

Pizza cu piure de dovleac

O reteta de pizza cu piure de dovleac din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, dovleac, mozzarella, smantana, parmezan si nucsoara. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 500 g dovleac (pulpă)...

Read more »

Turte delicioase din legume

Turte delicioase din legume

O reteta de turte delicioase din legume din: branza dulce, lapte, ou, faina, praf de copt, ulei, mazare si sare de mare. Ingrediente: 125 g brânză dulce 4 linguri cu lapte 1 ou 250 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 4 linguri cu ulei 4 linguri cu mazăre sare de mare  ...

Read more »

Lapte de cocos cu fructe

Lapte de cocos cu fructe

O reteta delicioasa de lapte de cocos cu fructe din: lapte de cocos, pistile de sofran, baton de vanilie, fructe de padure, lime, caise, mango, kiwi, piersica si busuioc. Ingrediente: 4 dl lapte de cocos 1 linguriţă de pistile de şofran 1 baton de vanilie 400 g fructe de pădure, mixte 1 lime 4...

Read more »

Pizza umplută cu vinete şi feta

Pizza umplută cu vinete şi feta

O reteta de pizza umpluta cu vinete si feta din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, vanata, feta, ansoa in ulei, busuioc si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1...

Read more »

Legume coapte

Legume coapte

o reteta simpla de legume coapte din: vanata, ardei gras, dovlecel, mozzarella, parmezan, ulei, rozmarin, salvie si sare de mare. Ingrediente: 1 vânătă 6 ardei graşi 1 dovlecel 200 g mozzarella 1 lingură cu parmezan ras 6 linguri cu ulei rozmarin salvie sare de mare   Mod de preparare: Amestecă uleiul cu ver- deţurile...

Read more »

Trigoane cu fructe confiate şi proaspete

Trigoane cu fructe confiate şi proaspete

O reteta de trigoane cu fructe confiate si proaspete din: foi subtiri de placinta, albus, ulei de arahide, gem de prune, caise confiate, miez de nuca, migdale, alune de padure, stafide, portocala, brandy si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 350 g foi subţiri de plăcintă 1 albuş 1 1 ulei de arahide pentru prăjit pentru...

Read more »

Mamaliga cu branză de vaci

Mamaliga cu branză de vaci

O reteta de mamaliga cu branza de vaci din: malai, branza de vaci, ceapa, patrunjel, rosii si sare de mare. Ingrediente: 200 g mălai 350 g brânză de vaci 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel 2 roşii sare de mare   Mod de preparare: Pune la fiert trei câni cu apă cu un...

Read more »

Tagliatelle cu hribi şi mentă

Tagliatelle cu hribi şi mentă

O reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou, hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 380 g tagliatelle cu ou pentru asezonare: 300 g hribi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute fără seminţe 1 căţel de usturoi 5-6 frunzuliţe de...

Read more »

Costiţă de calcan

Costiţă de calcan

O reteta delicioasa de costita de calcan din: costite de calcan, burta de peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin, ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 costiţe de calcan de 150 g fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg...

Read more »

Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac

Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac

O reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de portocale si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 g zahăr 100 g unt 4 ouă 1 plic drojdie 1 lămâie pentru dulceaţă: 1 kg dovleac 200 g coajă confiată...

Read more »

Peşte înăbuşit

Peşte înăbuşit

O reteta de peste inabusit din: fileuri de peste alb, lamaie, ceapa, rosii, chili, creveti, patrunjel si ulei de palmier. Ingrediente: 900 g fileuri de peşte alb (solă sau biban de mare) 1 lămâie 1 ceapă 3 roşii 1 linguriţă de chili 150 g creveţi pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de ulei de palmier...

Read more »

Salată de ouă cu ceapă verde

Salată de ouă cu ceapă verde

O reteta simpla si delicioasa de salata de oua cu ceapa verde din: ceapa verde, oua, otet din vin alb, sare, piper negru, zahar, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 5 leg. ceapă verde 10 ouă fierte tari 5 lingurite oţet din vin alb sare piper negru măcinat 1 priză zahăr 4 lingurite ulei...

Read more »

Palmieri din foitaj cu lămâie

Palmieri din foitaj cu lămâie

O reteta de palmieri din foitaj cu lamaie din: faina alba, zahar, lamaie, ou, unt, lapte, bicarbonat, ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: pentru palmieri: 300 g faină albă 200 g zahăr 1 lămâie 1 ou 20 g unt 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 1 l ulei de arahide pentru prăjit pentru...

Read more »

Pizza calzone umplută în stil bolognez

Pizza calzone umplută în stil bolognez

O reteta delicioasa de pizza calzone umpluta in stil bolognez din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, mortadella si sos de rosii. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400...

Read more »

Friptura de miel cu rozmarin

Friptura de miel cu rozmarin

O reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete de miel 100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat sare Mod de preparare: Cotletele se curata de grasime si se pun intr-o tava. Se pun la...

Read more »

Peste (cambulă) la gratar

Peste (cambulă) la gratar

O reteta de peste la gratar din: cambula, conopida, ardei gras, sos de soia, mirin, lamaie, otet, granule de supa, ulei de arahide, arpagic verde si sare. Ingrediente: 500 g cambulă 1/2 conopidă 1 ardei gras galben 4 linguri de sos de soia 4 linguri de mirin (sake dulce) 1 lămâie netratată 1/2 ceaşcă...

Read more »

Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate

Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate

O reteta delicioasa de Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate din: faina alba, zahar, unt, oua, galbenus, ulei de arahide, lamaie, ricotta, portocala confiata, lamaie confiata, stafide, rom, galbenus, scortisoara si gem de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă  70 g zahăr 50 g unt 2 ouă, 1 gălbenuş 1 l ulei...

Read more »

Clatite cu crema de linte

Clatite cu crema de linte

O reteta simpla si delicioasa de clatite cu crema de linte din: ou, lapte, faina, zahar, linte, smantana, ulei si sare de mare. Ingrediente: 1 ou 500 ml lapte 1 cană cu făină 1 linguriţă cu zahăr 200 g linte 120 g smântână slabă ulei sare de mare   Mod de preparare: Amestecă laptele...

Read more »

Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat

Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat

O reteta delicioasa de Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat din: apa, zahar, foie gras, ananas, zeama de portocale, sare, piper, ulei de floarea soarelui si 2 pastai de vanilie. Ingrediente: 1/2 l apă 250 g zahăr pentru escalop: 4 felii de foie gras (ficat) de gâscă (câte 100 g...

Read more »

Pizza cu hribi şi mozzarella

Pizza cu hribi şi mozzarella

O reteta simpla si delicioasa de pizza cu hribi si mozzarella din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, hribi, sare, parmezan si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare...

Read more »

Tarte din ciuperci cu branza desarata

Tarte din ciuperci cu branza desarata

O reteta de Tarte din ciuperci cu branza desarata din: ciuperci, branza desarata, iaurt degresat, ceapa, masline si cascaval. Ingrediente: 8 ciuperci 200 g brânză desărată 8 linguri cu iaurt degresat 1/2 ceapă 100 masline desarate 3 felii de cascaval   Mod de preparare: Spală bine ciupercile, îndepărtează-le codiţa, apoi aşază deasupra cubuleţe de...

Read more »

Sendvis cu crema de branza şi creveti

Sendvis cu crema de branza şi creveti

O reteta simpla de Sendvis cu cremaa de branza şi creveti din: bagheta, oua, cascaval, branza de vaci, ceapa verde, marar, creveti, ulei de masline, zeama de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 1 baghetă 2 ouă 1 lingură de caşcaval 200 g brânză de vaci 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de...

Read more »

Cotlet de miel cu ierburi aromatice

Cotlet de miel cu ierburi aromatice

O reteta simpla de cotlet de miel cu ierburi aromatice din: cotlet de miel, maghiran, cimbru, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare, piper, praz, morcov, dovlecel, ardei capia, mozzarella, fileuri de ansoa, seminte de pin, pesmet si masline negre. Ingrediente: 800 g cotlet de miel maghiran cimbru rozmarin 4 linguri ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Miel traditional cu sos de lamaie si ou

Miel traditional cu sos de lamaie si ou

O reteta de miel traditional cu sos de lamaie si ou din: carne de miel, unt, marar, sare, ceapa verde, apa plata, oua, suc de lamaie si supa de pui. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 linguri de unt 1 lingurita de marar sare dupa gust 6 legături ceapa verde 350 ml apa...

Read more »

Salata de pui cu varza si ardei rosu

Salata de pui cu varza si ardei rosu

O reteta de salata de pui cu varza si ardei rosu din: piept de pui, varza, rosii, ardei rosu, castravete, foi de salata, iaurt dietetic, zeama de lamaie, ulei si sare de mare. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g varza 2 rosii 1 ardei rosu 1 castravete 3-4 foi de salata 1 iaurt...

Read more »

Budincă de ricotta cu citrice

Budincă de ricotta cu citrice

O reteta delicioasa de budinca de ricotta cu citrice din: ricotta, frisca lichida, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, citrice, coaja de portocala confiata, lapte, fructe de padure si crema de cassis. Ingrediente: 500 g ricotta foarte proaspătă 2 dl frişcă lichidă, proaspătă 160 g zahăr 3 gălbenuşuri 4 g foi de gelatină 3 linguri...

Read more »

Placinta cu pui, lamaie si ciuperci

Placinta cu pui, lamaie si ciuperci

O reteta de placinta cu pui, lamaie si ciuperci din: unt, ceapa, ciuperci, coaja de lamaie, pui, smantana si foi de placinta. Ingrediente: unt, pentru prajit o ceapa, taiata fin 100 gr ciuperci feliate coaja unei lamai 300 gr pui gatit (aprox. doua bucati de piept de pui), taiat in fasii doua linguri de...

Read more »

Aluat pentru tarte

Aluat pentru tarte

O reteta de aluat pentru tarte din: faina alba, unt, oua, galbenusuri, zahar, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faină albă 400 g unt 4 ouă 4 gălbenuşuri 1 lămâie 400 g zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei sau pune-1 câteva secunde în...

Read more »

Frigarui de miel cu cartofi

Frigarui de miel cu cartofi

O reteta de Frigarui de miel cu cartofi din: carne de miel, ulei de masline, sare, oregano, cartofi, ceapa, rosii, castraveti, usturoi, patrunjel, ulei de masline, masline negre, paine si lamaie. Ingrediente: 450 g carne de miel ulei de măsline sare 2 linguri oregano 225 g cartofi 1 ceapa medie 225 g roşii 225...

Read more »

Pizza de toamna

Pizza de toamna

O reteta delicioasa de pizza de toamna din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, hribi, emmentaler, mozzarella, unt, lapte si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:...

Read more »

File de porc italienesc

File de porc italienesc

O reteta de file de porc italienesc din: muschi file de porc, unt, sare, piper, salam, rosii, ardei rosii, salote, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi file de porc, aprox 500g 1 lingura de unt, margarina sau ulei 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 50g de salam 5 rosii...

Read more »

Gyros cu miel si pui

Gyros cu miel si pui

O reteta delicioasa de Gyros cu miel si pui din: cotlet de miel, piept de pui, ulei de masline, paine, iaurt, castraveti, zeama de lamaie, salata verde, ceapa si rosie. Ingrediente: 450 g cotlet de miel 2 felii piept de pui 4 linguri ulei de masline 6 felii mari de paine 175 g iaurt...

Read more »

Cremă rece cu cranţ de migdale

Cremă rece cu cranţ de migdale

O reteta delicioasa de crema rece cu crant de migdale din: lapte, galbenusuri, zahar, faina alba, amidon, zahar, apa si migdale. Ingrediente: pentru cremă: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 80 g zahăr 30 g faină albă  1 lingură amidon pentru cranţ: 120 g zahăr 4 linguri apă 120 g migdale   Mod de preparare:...

Read more »

Cocktail Scottish Heart

Cocktail Scottish Heart

O reteta simpla de Cocktail Scottish Heart din: drambuie, whisky scotian, suc de piersici si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 6 cl suc de piersici o felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker si se toarna apoi bautura prin...

Read more »

Spumă de ricotta

Spumă de ricotta

O reteta de spuma de ricotta din: ricotta de oaie, frisca, zahar tos, galbenus, fructe confiate, foi de gelatina, capsune, zahar pudra, zeama de lamaie si fire de menta. Ingrediente: 350 g ricotta de oaie foarte proaspătă 3,5 dl frişcă lichidă, proaspătă 100 g zahăr tos 70 g gălbenuş 140 g fructe confiate, mixte...

Read more »

Pizza cu vinete, mozzarella şi capere

Pizza cu vinete, mozzarella şi capere

O reteta delicioasa de pizza cu vinete, mozzarella si capere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulel de masline extravirgin, zahar, vanata, capere, mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de...

Read more »

Briose cu iaurt si patrunjel

Briose cu iaurt si patrunjel

O reteta simpla de briose cu iaurt si patrunjel din: oua, faina, iaurt, branza de vaci, patrunjel, mazare si sare de mare. Ingrediente: 2 ouă 450 făină 1 cană cu iaurt 150 g brânză de vaci pătrunjel 1 mână de mazăre sare de mare   Mod de preparare: Amestecă brânza de vaci cu gălbenuşurile,...

Read more »

Medalioane de miel cu sos cremos de cartofi

Medalioane de miel cu sos cremos de cartofi

O reteta de medalione de miel cu sos cremos de cartofi din: antricot de miel, sunca, ulei de masline, sare, piper, cartofi, ceapa, portocala, parmezan, supa de legume, foaie de dafin, frunze de rozmarin, morcov, vanata, dovlecel si frunze de menta. Ingrediente: 300 g antricot de miel 70 g şuncă felii (kaiser, prosciutto, bacon)...

Read more »

Cocktail Tutiosi

Cocktail Tutiosi

O reteta simpla de Cocktail Tutiosi din: whisky, rachiu, vermut rosu, galliano, lichior de mandarina si suc de portocale. Ingrediente: 2,5 cl Whisky 1,5 rachiu (Weinbrand) 1,5 vermut rosu 1 cl Galliano 1 cl lichior de mandarina suc de portocale   Mod de preparare: Cu exceptia sucului de portocale, ingredientele se mixeaza bine cu...

Read more »

Pizza cu mozzarella şi prosciutto

Pizza cu mozzarella şi prosciutto

O reteta simpla de pizza cu mozzarella si prosciutto din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, rosii, mozzarella si prosciutto. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 180 g roşii...

Read more »

Cartofi mexicani

Cartofi mexicani

  O reteta delicioasa de cartofi mexicani din: ceapa rosie, carne tocata, ulei de masline, chilii, bulion, fasole rosie, boia dulce, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 8 cartofi medii 3 cepe roşii 300 g carne tocată 3-4 linguri ulei de măsline o linguriţă chilii 2-3 linguri bulion 300 g fasole cu bob roşu o...

Read more »

Spaghete cu sos aromat

Spaghete cu sos aromat

O reteta delicioasa de spaghete cu sos aromat din: spaghete, unt, sare, piper, busuioc, gogosari, rosii, masline, ceapa verde, usturoi, smnatana, zahra, cimbru. Ingrediente: 300 spaghete un cubuleţ unt sare piper busuioc 2 gogoşari 2-3 roşii 2-3 linguri măsline l egătură ceapă verde o căpăţână usturoi 4 linguri smântână o lingură zahăr cimbru Mod...

Read more »

Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras

Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras

O reteta de fileuri de vitel in sos de vin cu foie gras din: muschi file de vitel, vin alb aromat, ulei de masline extravirgin, sare, piper, suc de mere, mere, foie gras, rosii cherry si patrunjel. Ingrediente: 1 muşchi file de viţel (700 g) 250 ml vin alb aromat 4 linguri ulei de...

Read more »

Pere coapte-n aluat

Pere coapte-n aluat

  O reteta gustoasa de pere coapte in aluat, ou, zahar vanilat, zahar pudra, dulceata de visine. Ingrediente: 8 pere mjlocii 500 g aluat franţuzesc din comerţ 1 ou zahăr vanilat zahăr pudră dulceaţă de vişine sau de cireşe Mod de preparare: Se curăţă perele şi se păs­trează codiţele. Se opăresc câteva minute doar...

Read more »

Pulpa de miel cu cartofi caramelizati

Pulpa de miel cu cartofi caramelizati

O reteta delicioasa de Pulpa de miel cu cartofi caramelizati din: pulpa de miel, sare, smantana, faina, cartofi, unt si zahar. Ingrediente: 1 pulpa de miel sare 1 ceasca smantana 2-3 linguri de faina pentru cartofi caramelizati: 500 g de cartofi 50 g unt 5 linguri de zahăr Mod de preparare: Pune pulpa de...

Read more »

Friptură de miel cu lămâie şi oregano

Friptură de miel cu lămâie şi oregano

O reteta de friptură de miel cu lămâie şi oregano pulpa de miel, lamaie, usturoi, oregano, ulei de masline, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 jumătăţi de pulpă de miel (partea inferioară, de la genunchi în jos) 3 lămâi 5 căţei de usturoi 2 linguri de oregano uscat 4 linguri de ulei de măsline...

Read more »

Barcute cu crema de nuci

Barcute cu crema de nuci

  O reteta delicioasa de barcute cu crema de nuci din: pere, nuci, branza mascarpone, oua, zahar vanilat, frisca, piscoturi, capsui, menta. Ingrediente: 8 pere mari 200 g nuci 250 g brânză mascarpone 2 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră un pliculeţ zahăr vanilat 300 g frişcă naturală 4 pişcoturi 4 căpşunele confiate sau proaspete...

Read more »

Dovlecei umpluti cu miel

Dovlecei umpluti cu miel

O reteta simpla de Dovlecei umpluti cu miel din: dovlecei, carne de miel, orez, usturoi, ceapa, sare, sos de rosii, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 6 dovlecei mici 225 g carne de miel 4 linguri de orez 2 catei de usturoi 1 ceapa tocata 1 lingurita de sare 400 ml sos de rosii...

Read more »

Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii

Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii

O reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din: muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry, zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze de cimbru si muguri de sparanghel. Ingrediente: 600 g muşchi de viţel 3 linguri ulei de măsline extravirgin sparanghel pentru roşii:...

Read more »

Pulpa de miel cu sos pesto

Pulpa de miel cu sos pesto

O reteta delicioasa de pulpa de miel cu sos pesto din: rozmarin, pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, sare, frunze de menta, patrunjel verde, suc de lime si zahar. Ingrediente: 1 lingurita frunze de rozmarin proaspat 1 picior de miel (fara oase) 2 căţei de usturoi, decojite si slivered în 8 bucăţi 2...

Read more »

Pulpă de miel împănată

Pulpă de miel împănată

O retete delicioasa de pulpă de miel împănată din: pulpa de miel cu os, fileuri de ansoa, rozmarin, ulei de masline, lamaie, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpă de miel cu os 14 fileuri de anşoa 5 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4 linguri ulei de măsline 1...

Read more »

Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi

Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi

O reteta delicioasa de cotlet de iepure cu ierburi aromatice si cartofi din: cotlete de iepure, rosie, frunze de salvie, usturoi, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, ou si parmezan. Ingrediente: 4 cotlete dezosate de iepure de casă 1 roşie 4 frunze de salvie 1 crenguţă de rozmarin 2 căţei de...

Read more »

Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete

Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete

O reteta de pizza cu masline, mozzarella si rosii proaspete din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, masline verzi si negre, ulei, sare si piper . Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1...

Read more »

Dovlecei caju

Dovlecei caju

O reteta simpla si delicioasa de dovlecel caju din: dovlecel, alune caju, morcov, iaurt, pesmet, ulei si marar. Spre deosebire de alte tipuri de alune, caju conţin mai puţine grăsimi şi sunt foarte bogate în antioxidanţi şi acizi graşi. Ingrediente: 1 dovlecel 100 g alune caju 1/2 morcov 1 lingură cu iaurt 1 lingură...

Read more »

File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice

File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice

O reteta delicioasa de File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice din: file de ton, rosii, fasole, paine de casa, nuci, migdale, seminte de pin, rozmarin, busuioc, patrunjel, ardei gras, miez de fenicul, telina,  ghimbir, ceapa, usturoi, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4...

Read more »

Cocktail Highland Dream

Cocktail Highland Dream

O reteta simpla de Cocktail Highland Dream din: whisky scotian, drambuie, nectar de maracuja si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 4 cl Drambuie 6 cl nectar de maracuja cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, si se toarna apoi bautura intr-un pahar de whisky. Asezam,...

Read more »

Cotlete de miel la grătar în stil thailandez

Cotlete de miel la grătar în stil thailandez

O reteta de cotlete de miel la gratar in stil thailandez din: cotlete de miel, ulei, usturoi, ardei iute, sos de peste, zeama de limeta, zahar, busuioc si piper. Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu os 2 linguri de ulei (floarea soarelui sau alune) 3 căţei de usturoi 1 ardei iute, roşu 4 linguri...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu