miercuri, 22 august 2012

Retete culinare #40


Retete culinare

:

Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra

Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra

O reteta de Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra din: salata verde asortata, rosii cherry, ceapa verde, otet balsamic alb, ulei de masline, sare, piper, bagheta, branza de capra si frunze de cimbru. Ingrediente: 300 g salată verde asortată (ruccola, eisberg, folio rosso) 200 g roşii cherry 1 legătură ceapă verde...

Read more »

Cotlete de miel cu piure de cartofi dulci şi sos de curry verde

Cotlete de miel cu piure de cartofi dulci şi sos de curry verde

O reteta de cotlete de miel cu piure de cartofi dulci si sos de curry verde din: cotlete de miel, cartofi dulci, inele de ceapa, faina, unt, ulei de masline, supa de vita, pudra de curry, curry verde si ceai de eucalipt. Ingrediente: 250g cotlete de miel 200g de cartofi dulci 50 g inele...

Read more »

Vinete si ardei marinaţi

Vinete si ardei marinaţi

O reteta delicioasa de vinete si ardei marinati din: morcovi, maioneza, vinete, ulei, ceapa verde, coriandru, zahar, otet, sare si piper rosu. Ingrediente: 300 g morcovi 100 g maioneză 1 kg vinete 50 ml ulei 2-3 fire de ceapă verde coriandru 3 linguriţe zahăr 50 ml oţet sare piper roşu iute   Mod de...

Read more »

Calamari umpluţi cu piure de vinete

Calamari umpluţi cu piure de vinete

O reteta de calamari umpluti cu piure de vinete din: calamari, creveti, vanata, ou, parmezan, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 8 calamari medii 100 g creveţi 1 vânătă 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 ceapă 1/2 legătură pătrunjel 2  linguri pesmet 4 linguri ulei...

Read more »

Supa Green Curry

Supa Green Curry

O reteta de green curry soup din: ardei iute, tulpina de lemongrass, ghimbir, frunze de kaffir lime, usturoi, ceapa, busuioc, coriandru, piper alb, seminte de coriandru, chimion, ulei vegetal, pasta de curry, lapte de cocos, supa de pui sau de legume, zahar brun, sos de peste, creveti decorticati si frunze de sfecla. Ingrediente: 3...

Read more »

Clătite umplute cu carne

Clătite umplute cu carne

O reteta delicioasa de clatite umplute cu carne din: lapte, oua, zahar, ulei, faina, pipote, inimi, piper, ficat de pui, foi de dafin, usturoi, morcov si sare. Ingrediente: 1 l lapte 8 ouă 100 g zahăr 100 ml ulei 500-600 g făină pentru umplutură: 500 g pipote şi inimi piper negru 500 g ficat...

Read more »

Retete delicioase: Salata Caesar

Retete delicioase: Salata Caesar

O reteta delicioasa de salata caesar din: paine toast, sunca, ulei de masline, salata verde, usturoi, suc de lamaie, mustar, sos worcester, galbenus, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 3 felii toast 75 g şuncă 5 linguri ulei de măsline 500 g salată verde 1 căţel de usturoi 1 linguriţă suc de lămâie 1/2 linguriţă...

Read more »

Bors pescaresc

Bors pescaresc

O reteta de bors pescaresc din: peste, orez, ardei grasi, ceapa, rosii, bors, leustean si ardei iuti. Ingrediente: 1 kg peşte mic 1 peşte mare de 1 kg 1  pahar orez 2   ardei graşi 2 cepe mari 2-3 roşii bine coapte 1 l borş 6-8 fire de leuştean 2-3 ardei iuti   Mod de...

Read more »

Reteta zilei: Tartă americană cu fructe de padure

Reteta zilei: Tartă americană cu fructe de padure

O reteta de tarta america cu fructe de padure din: faina, sare, zahar, unt, ou, biscuiti, nuci sau alune, fructe de padure, coaja si suc de lamaie, oua, frisca, amidon. Ingrediente: 250 g făină sare 50 g zahăr 125 g unt 1 ou pentru cremă: 100 g biscuiţi 50 g nuci sau alune 600...

Read more »

Găluşte din brânză cu tocană

Găluşte din brânză cu tocană

O reteta de galuste din branza cu tocana din: cartofi, faina, branza, unt, smantana dulce, oua, civeta, nucsoara, sare si piper, carne de vita, supa concentrata de carne, rosii, ciuperci champignon, ardei gras, pasta de tomate, usturoi, ceapa, boia dulce, plante aromatice si ardei iute. Ingrediente: 650 g cartofi fainoşi 200 g faină albă...

Read more »

Somon cu salsa

Somon cu salsa

O reteta de somon cu salsa din: porumb, ardei gras, castravete, avocado, patrunjel, branza feta, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, fileuri de somon si ulei. Ingrediente: 1 conservă porumb (425 ml) 1 ardei gras roşu 1 castrave­te 2 fructe de avocado 1/2 legătură pătrunjel 125 g brânză feta sucul de la...

Read more »

File de somon cu vinete şi praz

File de somon cu vinete şi praz

O reteta de file de somon cu vinete si praz din: fileuri de somon, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare, piper, praz si vanata. Ingrediente: 4 fileuri de somon (150 g fiecare) 4 linguri ulei de măsline extravirgin câteva crenguţe de cimbru sare şi piper pentru legume: 1 fir de praz 1 vânătă 4...

Read more »

Ciorbă de salată cu omletă

Ciorbă de salată cu omletă

O reteta de ciorba de salata cu omleta din: salata, ceapa verde, usturoi verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 1/2 kg salată sau 3-4 salate mijlocii 1 legătură de ceapă verde 4-5 fire usturoi verde 100 g costiţă afumată 3 ouă 1 l borş 1 ceşcuţă orez 2 linguri...

Read more »

Reteta zilei: Snitel vienez

Reteta zilei: Snitel vienez

O reteta delicioasa de snitel vienez din: carne de vitel, cascaval, oua, faina, pesmet si lamaie. Ingrediente: circa 1 kg carne de viţel (cotlete sau şniţele de porc) 150 g caşcaval 4 ouă 200 g făină 200 g pesmet 1 lămâie   Mod de preparare: Tai carnea de-a curmezişul fibre­lor în bucăţi mari şi...

Read more »

Salată savuroasă cu scoici şi creveţi

Salată savuroasă cu scoici şi creveţi

O reteta de salata savuroasa cu scoici si creveti din: scoici, creveti, branza de capra, andiva, ardei gras, dovlecei, ceapa, telina, morcovi, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de mac, otet balsamic si germeni de soia. Ingrediente: 1 kg scoici cu cochilie (sau 2 borcane scoici marinate) 200 g creveţi 160...

Read more »

Frigărui de pui pe pat de orez

Frigărui de pui pe pat de orez

O reteta de frigarui de pui cu garnitura de orez din: orez, sare, file de piept de pui, ardei gras, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline, piper, boia si verdeata asortata. Ingrediente: 200 g orez sare 400 g file de piept de pui 1 ardei gras galben 1 dovlecel 100 g roşii cherry 100...

Read more »

Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano

Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano

O reteta de tortulet de vinete cu mozzarella si oregano din: vinete, sos de rosii, mozzarella, faina alba, parmezan, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete mari 150 ml sos de roşii 100 g mozzarella 80 g faină albă 10 linguri parmezan ras 10 linguri ulei de măsline extravirgin oregano...

Read more »

Frigărui de sepie cu ierburi aromatice

Frigărui de sepie cu ierburi aromatice

O reteta de frigarui de sepie cu ierburi aromatice din: sepii, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper si salata mixta. Ingrediente: 400 g sepii medii 150 g pesmet 1 legătură ierburi aromatice mixte (cimbru, pătrunjel, tarhon) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie sare şi piper pentru decor: salată...

Read more »

Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras

Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras

O reteta delicioasa de Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras din: mozzarella, dovlecei, praz, ierburi aromatice, ou, amidon, parmezan, ulei de masline extravirgin, pesmet, usturoi, sare, piper si ardei gras. Ingrediente: 150 g mozzarella (sau caşcaval) 3 dovlecei medii (zucchini) 1 fir de praz 1 legătură de ierburi aromatice mixte...

Read more »

Reteta zilei: Piept de raţă cu piure de ţelină

Reteta zilei: Piept de raţă cu piure de ţelină

O reteta de piept de rata cu piure de telina din: piept de rata afumat, telina, broccoli, sparanghel, fructe de padure, miere, smantana, cartofi, telina, unt, sare si piper. Ingrediente: 350 g piept de raţă afumat 150 g ţelină 100 g broccoli 60 g sparanghel 150 g piersică 100 g fructe de pădure 20...

Read more »

Sos de caise cu ghimbir

Sos de caise cu ghimbir

Se golesc de sâmburi 500 g caise. Se decojeşte 1 bucată de ghimbir cât o nucă şi se pune la fiert cu 1 plic zahăr vanilinat, 1 baton de scor­ţişoară şi 250 ml apă. Se adaugă fructele, se acope­ră vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale. Apoi se...

Read more »

Salată de cartofi cu piept de curcan

Salată de cartofi cu piept de curcan

O reteta de salata de cartofi cu piept de curcan din: cartofi, file de piept de curcan, ceapa verde, broccoli, sare, smantana, galbenusuri, otet si piper. Ingrediente: 800 g cartofi mici 300 g file de piept de curcan 2 legături ceapă verde 250 g broccoli sare 150 g smântână dulce 50 g smân­tână fermentată...

Read more »

Ciorbe si supe: Bors calugaresc

Ciorbe si supe: Bors calugaresc

O reteta delicioasa de bors calugaresc din: sfecla rosie sau alba, frunze de sfecla, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, leustean, bors, ulei si sare. Ingrediente: 3- 4 sfecle roşii sau albe 4- 6 frunze sfeclă 10 fire de lobodă 4-6 fire ceapă verde 4-6 fire usturoi 1 ceaşcă mijlocie de orez 1 l borş...

Read more »

Somon in crustă de ciuperci

Somon in crustă de ciuperci

O reteta de somon in crusta de ciuperci din: file de somon, paine, ciuperci, smantana, albus, ulei de masline extravirgin, marar, patrunjel, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somon 150 g pâine 100 g ciuperci champignon 150 ml smântână 1 albuş 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 fir...

Read more »

Nectarine coapte

Nectarine coapte

O reteta de nectarine coapte din: nectarine, suc de struguri, zahar, migdale si mascarpone. Ingrediente: 4 nectarine 150 ml suc de struguri 100 g zahăr 50 g migdale decojite 250 g mascarpone   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă nectarinele de samburi şi se aşază într-o formă de sufleu;...

Read more »

Cartofi cu ouă în tigaie

Cartofi cu ouă în tigaie

O reteta de cartofi cu oua in tigaie din: cartofi, oua, ceapa verde, ciuperci, sunca sau carnati, faina, cascaval, ulei si condimente. Ingrediente: 4 cartofi 4 ouă ceapă verde 1/2 kg ciuperci 100 g şuncă sau cârnaţi 2 linguri făină 50-100 g caşcaval ras 3 linguri ulei condimente   Mod de preparare: Intr-o tigaie,...

Read more »

Pui ucrainean cu ciuperci şi paste

Pui ucrainean cu ciuperci şi paste

O reteta de pui ucrainean cu ciuperci si paste din: pui, ciuperci, ulei, ceapa, sare, piper negru, paste si gris. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 200 g ciuperci 200 ml ulei 2 cepe sare piper negru 80-100 g paste 2 linguri de griş   Mod de preparare: Cureţi puiul şi îi tai aripile,...

Read more »

Salată de orez cu mandarine

Salată de orez cu mandarine

O reteta delicioasa de salata de orez cu mandarine din: orez, sare, ardei gras, praz, mandarine, praf de curry, boia dulce si sos de smantana. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung sare 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 fir praz 2 conserve mandarine 1 lingură praf de curry 1 lingură...

Read more »

Reteta zilei: Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei

Reteta zilei: Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei

O reteta de cascaval de casa cu crenvrusti si ardei din: branza de vaci, branza de oi, crenvrusti, ardei gras, bicarbonat, lapte, margarina si oua. Ingrediente: 1,6 kg brânză de vaci 300 g brânză de oi sărată 2 crenvursti 1 ardei gras roşu 1 lingură bicarbonat, oţet 1,5 1 lapte 100 g margarină 2...

Read more »

Cheese-cake cu caise

Cheese-cake cu caise

O reteta delicioasa de Cheese-cake cu caise din: foi gelatina, vanilie, branza de vaci, zahar pudra, coaja de lamaie, frisca, caise, lichior de caise, unt si zahar brun. Ingrediente: 4 foi gelatina 1 baton vanilie 200 g branza de vaci 120 g zahar pudra 1 lingurita coaja de lamaie rasa 250 ml frisca 500...

Read more »

Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchio

Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchio

O reteta de salata de pui cu fasole verde si frunze de raddicchio din: cartofi, sare, salata verde asortata, radicchio, fasole verde, file de piept de pui, piper, ulei de susan, otet balsamic alb si susan. Ingrediente: 250 g cartofi noi mici sare 300 g salată verde asortată (de ex. ruccola şi lollo bianco)...

Read more »

Cartofi cu midii la tava

Cartofi cu midii la tava

O reteta de cartofi cu midii la tava din: cartofi, ceapa, cod sarat, midii, usturoi, patrunjel, ardei iute, ulei de masline extravirgin, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi albi 100 g ceapă albă 200 g cod sărat 400 g midii 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 ardei...

Read more »

Sfeclă roşie cu usturoi si miez de nucă

Sfeclă roşie cu usturoi si miez de nucă

O reteta de sfecla rosie cu usturoi si miez de nuca din: sfecla rosie, usturoi, miez de nuca si maioneza. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 3-4 căţei de usturoi 100 g miez de nucă 200 g maioneză   Mod de preparare Fierbi sfecla potrivit de tare (să fie aproape fiartă), o cureţi de coajă,...

Read more »

Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelină

Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelină

VInete si ardei umpluti cu varza si telina din: ardei, vinete, varza, morcovi, ulei, ceapa, telina, sare, piper, foi de dafin, zahar si frunze de telina. Ingrediente: 16 ardei 8 vinete 3 kg varză crudă 500 g morcovi 500 ml ulei 500 g ceapă 2 bucăţi ţelină 2 linguri sare 1 linguriţă piper foi...

Read more »

Salată de paste asortată cu legume colorate

Salată de paste asortată cu legume colorate

O reteta de salata de paste asortata cu legume colorate din: paste, sare, piper, broccoli, mazare, rosii cherry, patrunjel, iaurt, smantana, suc de lamaie, boabe de porumb si mozzarella. Ingrediente: 400 g paste scurte (farfalle sau spirelli) sare piper 250 g broccoli 150 g mazăre congelată 200 g roşii cherry 1 legătură pătrunjel 250...

Read more »

Spaghete picante cu ruccola

Spaghete picante cu ruccola

Spaghete picante cu ruccola din: ruccola, ceapa, usturoi, ardei iute, spaghete, ulei de masline, piper si capere. Ingrediente: 1 legătură ruccola 1 ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 400 g spaghete 6 linguri ulei de măsline piper 2 linguri capere (de la borcan)   Mod de preparare: Se toacă ceapa...

Read more »

Supe si ciorbe: Ciorbă de potroace

Supe si ciorbe: Ciorbă de potroace

O reteta de ciorba de potroce din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, orez, zeama de varza, lestean, smantana si sare. Ingrediente: 2 pachete de tacâmuri de pasăre (aripi, măruntaie, spate, gât) 2 morcovi 2 cepe 1 ceaşcă orez 1 l zeamă varză leuştean verde sau uscat 1 pahar smântână sau iaurt sare   Mod...

Read more »

Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru

Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru

O reteta delicioasa de dorada la cuptor cu piure de morcovi si cimbru din: dorada, ulei de masline, morcovi, cartofi, ceapa, supa concentrata de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă mare 4 linguri ulei de măsline extravirgin 4 morcovi 1 cartof mare 1 ceapă mică 200 ml supă concentrată de legume 8...

Read more »

Reteta zilei: Cuşcuş cu avocado

Cuscus_cu_avocado.jpg

O reteta de cus-cus cu avocado din: cuscus, ceapa, avocado, carne de pui, unt, marar sau patrunjel, sare, piper si coriandru. Ingrediente: o cana de cus- cus o ceapa un fruct de avocado un morcov 1/2 kg carne de pui (piept dezosat) putin unt marar sau patrunjel sare piper coriandru Mod de preparare: Se...

Read more »

Cuşcuş cu perişoare

Cuşcuş cu perişoare

O reteta de cuscus cu perisoare din: boabe de naut, ceapa verde, morcovi, ardei iuti, ulei, cuscus, supa de legume, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă mică boabe de năut (240 g) 1 legătură ceapă verde 3 morcovi 2 ardei iuţi 3 linguri ulei 300 g cuşcuş (instant) 600...

Read more »

Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango

Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango

O reteta delicioasa de somon la tigaie cu rozmarin si sos de mango din: somon file, mango, miere, vin alb sec, lime, ulei de masline, sos worcester, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon file 150 g mango 30 ml miere 100 ml vin alb sec 1 lime 50 ml ulei de măsline...

Read more »

Ciulama din carne de pui şi ciuperci

Ciulama din carne de pui şi ciuperci

O reteta de ciulama din carne de pui si ciuperci din: pui, ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, faina, supa concentrata de pasare, sare, piper, apa, malai si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 kg ciuperci 1  ceapă 2   morcovi 1  rădăcină pătrunjel 2  linguri unt 3  linguri faină 1/2 l supă concentrată de pasăre...

Read more »

Creveti cu castraveti murati

Creveti cu castraveti murati

Fierbe 1/4 cană de oţet de orez, 1/4 cană de nectar de agave şi 1/4 linguriţă de fulgi de ardei roşu. Adaugă 230 g de creveţi decorticaţi şi fierbe-i înăbuşit până se pătrund, apro­ximativ 3 minute. Pune 1 cană de ceapă roşie feliată şi 230 g de cas­traveţi, tăiaţi pe jumă­tate şi feliaţi. Serveşte...

Read more »

Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete

Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete

O reteta de briose umplute cu bezea si fructe proaspete din: faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, galbenus, ou, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, fructe de padure si albusuri. Ingrediente: 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 80 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 gălbenuş 1 ou 75 g...

Read more »

Tochitură moldovenească cu mamaliga

Tochitură moldovenească cu mamaliga

O reteta de tochitura moldoveneasca cu mamaliga din: pulpa de porc, ficat, rinichi, slanina, oua, usturoi,a rdie iute, branza, ulei, sare, piper, lapte sau zer, malai si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/2 kg ficat 1 rinichi 1 fâşie de slănină 6-10 ouă 1 căpăţână de usturoi 1 ardei iute 4-5 linguri...

Read more »

Tarte cu cremă de vanilie şi caise

Tarte cu cremă de vanilie şi caise

O reteta de tarte cu crema de vanilie si caise din: faina, migdale, ou, sare, zahar, unt, boabe de fasole uscata, baton de vanilie, lapte, frisca, zahar, caise, glazura de gelatina si fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g făină 50 g migdale măcinate 1 ou sare 30 g zahăr 60 g unt rece boabe...

Read more »

Tocăniţă de vită cu cartofi

Tocăniţă de vită cu cartofi

O tocanita de vita cu cartofi din: carne de vita, ulei sau untura, ardei grasi, rosii, cartofi, marar si patrunjel, foaie de dafin, apa calda, sare, piper boabe, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 ceaşcă mică ulei sau 2 linguri de untură 6-8 cepe mijlocii 2-4 ardei graşi, verzi sau...

Read more »

Fenicul şi şalău cu sos pesto de rucola

Fenicul şi şalău cu sos pesto de rucola

O reteta de fenicul si salau cu sos pesto de rucola din: salau, ulei de masline extravirgin, sare, piper alb, bulbi de fenicul, rosie, rucola, seminte de pin si sare. Ingrediente: 1 şalău (400 g) 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare şi piper alb 4 bulbi de fenicul 1 roşie 2 linguri ulei...

Read more »

Clafoutis de caise si migdale

Clafoutis de caise si migdale

O reteta de Clafoutis de caise si migdale din: caise, baton de vanilie, oua, zahar, coaja de lamaie, faina, lapte, frisca, zahar si fulgi de migdale. Ingrediente: 600 g caise 1/2 baton de vanilie 4 oua 125 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 75 g faina 150 ml lapte 100 g frisca...

Read more »

Ostropel de pui cu mamaliga

Ostropel de pui cu mamaliga

O reteta delicioasa de Ostropel de pui cu mamaliga din: pui, ulei de floarea soarelui, faina, usturoi, otet, bulion de rosii, patrunjel, apa calda, sare si malai. Ingrediente: 1 pui mare 3 linguri ulei de floarea-soarelui 1 lingură faină 5-6 căţei de usturoi 1  lingură oţet 2  linguri bulion de roşii 2 linguri pătrunjel...

Read more »

Crumble cu piersici şi afine

Crumble cu piersici şi afine

O reteta de crumble cu piersici si afine din: faina, zahar, migdale, unt, afine, piersici, scortisoara si pudra de ghimbir. Ingrediente: 100 g făină 100 g zahăr 50 g migdale măcinate 100 g unt 150 g afine 4 piersici 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1/2 linguriţă pudră de ghimbir   Mod de preparare: Se încinge...

Read more »

Reteta zilei: Ciuperci cu măsline

Reteta zilei: Ciuperci cu măsline

O reteta de ciuperci cu masline din: ciuperci, ulei, ceapa, bulion, masline, lamaie, vin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete 100 ml ulei 2 cepe 3 linguri bulion 200 g măsline 1 lămâie 300 ml vin sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Alegi ciupercile mici, le cureţi şi le tai...

Read more »

Burek cu brânză dulce

Burek cu brânză dulce

O reteta de burek cu branza dulce din: aluat, branza dulce, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 g brânză dulce 4-5 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de la o lămâie ulei pentru uns tava zahăr pudră   Mod de preparare: Tai...

Read more »

File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice

File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice

O reteta de File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice din: fileuri de dorada, patrunjel, busuioc, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, hasmatuchi, ansoa, otet de vin si capere. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 300 g cartofi 1 lingură pătrunjel 1 lingură busuioc 2  linguri ulei de...

Read more »

Pandişpan cu fructe

Pandişpan cu fructe

O reteta de pandispan cu fructe din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, admidon, cacao, foi gelatina, smantana dulce, branza de vaci degresata, mure, afine, coacaze si frisca. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 75 g faina 50 g amidon 30 g cacao umplutura: 6 foi gelatina 150 smantana dulce 200...

Read more »

Retete delicioase: Ciuperci umplute

Retete delicioase: Ciuperci umplute

O reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, morcovi, ulei, vin, suc de rosii, faina, lamaie, cascaval, marar, patrunjel, sare  si piper. Ingrediente: 10-16 ciuperci mijlocii 1  ceapă 2   morcovi 1 ceaşcă mijlocie ulei 1 pahar mic vin 1 pahar suc de roşii 1 linguriţă făină 1/2 lămâie felii de caşcaval mărar şi...

Read more »

Borş de fasole

Borş de fasole

O reteta de bors de fasole din: fasole uscata, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, bulion, leustean si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 roşie sau 1 lingură cu bulion 1 l borş leuştean verde sau uscat sare   Mod de preparare: Alege fasolea bob cu...

Read more »

Salată cu roastbeef

Salată cu roastbeef

O reteta delicioasa de Salată cu roastbeef din: salata verde sau ruccola, ceapa rosie, castravete, rosii cherry, usturoi, otet de sherry, ulei de nuci, musta r de dijon, sare, piper, zahar si roastbeef. Ingrediente: 200 g salată verde sau ruccola 2 cepe roşii 1 castravete 150 g roşii cherry câteva fire de pătrunjel 2...

Read more »

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

O reteta de sepie umpluta cu garnitura de cartofi din: sepii, cartofi, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, parmezan, sare, oua, paine taraneasca si carne tocata. Ingrediente: 4 sepii 4 cartofi 3 linguri ulei de măsline extravirgin căţei de usturoi 1 ardei iute 1 legătură de pătrunjel 3 linguri parmezan ras sare...

Read more »

Carne de pui prăjită, cu sos

Carne de pui prăjită, cu sos

O reteta delicioasa de carne de pui prajita cu sos din: pui, ulei, rosii, nuci, usturoi, ceapa, ardei iute, zahar, piper si sare. Ingrediente: 2 pui mici 250 ml ulei 1-1/2 kg roşii 100 g nuci 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 1 ardei iute 1/2 lingura zahar piper sare   Mod de preparare:...

Read more »

Reteta zilei: Snitele din fasole pastai

O reteta de snitele din fasole pastai din: fasole, oua, faina, ulei, marar, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 500-600 g fasole fideluţă 2-3 ouă 2-3 linguri făină ulei mărar sare piper usturoi   Mod de preparare: Cureţi fasolea şi o rupi în bucăţi potrivite, apoi o pui la fiert în apă cu un praf...

Read more »

Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură

Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură

O reteta de prajitura pravlova cu cafea si zmeura din: albusuri, sare, zahar, otet, esenta de vanilie, cafea instant, frisca, zahar vanilinat si zmeura. Ingrediente: 5 albuşuri sare 250g zahăr 1 linguriţă oţet esenţă de vanilie 1 lingură cafea instant 200 ml frişca 1 plic zahăr vanilinat 200 g zmeură   Mod de preparare:...

Read more »

Doradă cu rozmarin şi legume călite

Doradă cu rozmarin şi legume călite

O reteta de dorada cu rozmarin si legume calite din: fileuri de dorada, morcov, vanata, dovlecei, ceapa alba, tije de telina, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de doradă (100 g fiecare) 1 morcov 1  vânătă 2  dovlecei (zucchini) 1/2 ceapă albă 2 tije de ţelină 6 linguri ulei...

Read more »

Cocktail cu mentă, castraveţi şi miere

Cocktail cu mentă, castraveţi şi miere

Combină într-un blender 450 g de castraveţi fără seminţe (lungi, cu coaja netedă şi subţire), mărunţiţi, cu 1/2 cană de apă minerală, 1/3 cană de mentă proaspătă, mărunţită, 3 linguri de miere şi 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors. Mixează ingredientele până se omogenizează. Mută-le într-un bol de sticlă şi bagă-l la...

Read more »

Tartă cu zmeură si bezea

Tartă cu zmeură si bezea

O reteta de tarta cu zmeura si bezea din: faina, zahar, sare, unt, galbenus, zmeura, zahar pudra si albusuri. Ingrediente: 150 g făină 2 linguri zahăr sare 90 g unt 1 gălbenuş boabe de fasole pentru îngreunat umplutură şi bezea: 500 g zmeură 200 g zahăr pudră 4 albuşuri   Mod de preparare: Se...

Read more »

Reteta zilei: Pilaf de dovlecei

Reteta zilei: Pilaf de dovlecei

O reteta de pilaf de dovlecei din: dovlecei, ceapa, orez, rosii, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 5 dovlecei tineri 3 cepe 250 g orez 3 roşii decojite sare piper 200 ml ulei verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, apăsând cu lama unui cuţit, în aşa fel încât sâ se cureţe...

Read more »

Mancare de vinete cu branză

Mancare de vinete cu branză

O reteta de mancare de vinete cu branza din: vinete, ceapa, rosii, branza de oaie, unt, ulei, usturoi, zahar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg vinete 150 g ceapă 1 kg roşii 250 g brânză de oaie 150 g unt 150 ml ulei 5 căţei de usturoi 30 g zahăr cimbru piper sare...

Read more »

Retete delicioase: Saramură de peşte

Retete delicioase: Saramură de peşte

O reteta delicioasa de saramura de peste din: peste, ulei, usturoi, ardei iute, masline, marar si patrunjel, sare grunjoasa si apa calda. Ingrediente: 2 peşti de 1 -2 kg fiecare sau 5-6 caraşi mijlocii 1 lingură ulei 3-4 căţei de usturoi 1 ardei iute 6-8 măsline 2 linguri de mărar şi pătrunjel 3-4 linguri...

Read more »

Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure

Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure

O reteta de prajitura cu coacaze, bezea si alune de padure din: unt, faina, zahar, galbenus, sare, coacaze rosii, zahar pudra, alune si albusuri. Ingrediente: 130g unt 250 g făină 50 g zahăr 1 gălbenuş sare umplutură şi bezea: 1 kg coacăze roşii 200 g zahăr pudră 140 g alune măcinate 4 albuşuri  ...

Read more »

Retete delicioase: Mititei

Retete delicioase: Mititei

O reteta delicioasa de mititei din: carne de vita, seu, sare, usturoi, chimen, seminte de ienibahar, supa concentrata de carne si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită de la ceafa 1/2 kg carne de vită de la pulpă 200 g seu 1 lingură sare 4-6 căţei de usturoi 1 lingură chimen 1 lingură...

Read more »

Pui cu hrean si sos de soia

Pui cu hrean si sos de soia

O reteta de pui cu hrean si sos de soia din: pui, sos de soia, sare, piper, miere, hrean, ulei de masline, smantana si marar verde. Ingrediente: 1 pui potrivit de mare (1 kg) 2 linguri sos de soia sare piper 2 linguri miere 3 linguri hrean ras puţin ulei de măsline 4-5 linguri...

Read more »

Cocktail Vodka Gibson

Cocktail Vodka Gibson

O reteta simpla de Cocktail Vodka Gibson din: votca, vermut si arpagic. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl vermut sec 2-3 arpagic de cocktail   Mod de preparre: Mixam bine cu gheata votca si vermutul in shaker, apoi turnam bautura in paharul de cocktail si in final imbogatim cu arpagic de cocktail.   

Read more »

Tartă cu lămâie si bezea

Tartă cu lămâie si bezea

O reteta delicioasa de tarta cu lamaie si bezea din: faina, zahar, sare, unt, boabe de fasole, lapte condensat, coaja de lamaie, suc de lamaie, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 150 g făină 2 linguri zahăr sare 80 g unt boabe de fasole uscate pentru îngreunat 400 ml lapte condensat îndulcit coaja rasă de...

Read more »

Retete delicioase: Plachie de peşte

Retete delicioase: Plachie de peşte

O reteta de plachie de peste din: peste, ulei, faina, ceapa, vin alb, rosii, foi de dafin, apa, sare, piper boabe si lamaie. Ingrediente: 1 crap mare de 2 kg sau 3-4 caraşi, scrumbii sau 1 somn mare 1 ceaşcă mare ulei 3 – 5 linguri faină 4 – 5 cepe mijlocii 1  pahar...

Read more »

Omletă cu ficăţei de pasăre şi pipote

Omletă cu ficăţei de pasăre şi pipote

O reteta delicioasa de omleta cu ficatei de pasare si pipote din: oua, unt, ficat si pipote, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 250 g ficat şi pipote de găină sare piper   Mod de preparare: Fierbi pipotele, după care le dai prin maşina de to­cat. Ficatul îl înăbuşi în unt,...

Read more »

Peşte cu roşii şi lămâie

Peşte cu roşii şi lămâie

O reteta delicioasa de peste cu rosii si lamaie din: peste, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, ceapa, patrunjel, lamai, sare si piper. Ingrediente: 4    bucăţi de peşte (circa 700 g) 2 căţei de usturoi 6 roşii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2-3 crenguţe de oregano 4-5 frunze de busuioc 50...

Read more »

Chiftele de vinete cu sos de roşii

Chiftele de vinete cu sos de roşii

O reteta simpla si delicioasa de chiftele de vinete cu sos de rosii din: vinete, oua, faina, sare, piper, ulei, rosii, ceapa, zahar si sare. Ingrediente: 3 vinete mijlocii 2 ouă 2 linguri de făină sare piper 3 linguri ulei pentru sos: 500 g roşii 1 ceapă 1 lingură zahăr sare   Mod de...

Read more »

Reteta zilei: Vinete crocante

Reteta zilei: Vinete crocante

O reteta delicioasa de vinete crocante din: vinete, jambon, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 250 g jambon feliat 250 g caşcaval feliate ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Speli bine vinetele şi le .tai pe lun­gime, cam de 1 cm grosime. Să­rezi vinetele pe ambele...

Read more »

Frigărui de porumb dulce

Frigărui de porumb dulce

O reteta de frigarui de porumb dulce din: stiuleti de porumb, chipsuri, frunze de salata, sare, cimbru, busuioc, ceapa, usturoi, bulion, sare, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb prefierţi 1 pungă de chipsuri 4 frunze de salată pentru sosul iute: sare cimbru busuioc 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi...

Read more »

Cocktail Don Gregory

Cocktail Don Gregory

O reteta simpla de Cocktail Don Gregory din: votca, cola si lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 12 cl cola o felie de lamaie sau de portocala   Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si completam cu cola. Decoram cu o felie de lamaie sau de portocala.

Read more »

Retete delicioase: Prajitura cu visine

Retete delicioase: Prajitura cu visine

O reteta de prajitura cu visine din: oua, zahar, faina, ulei de floarea soarelui, sare, praf de copt, visine si zahar pudra. Ingrediente: 5 ouă 1 cană zahăr 1 1-1/2 cană cu faină 1 ceaşcă mică ulei de floarea-soarelui 1/4 linguriţă sare 1 cană apă rece 1 plic praf de copt pentru umplutură: 1/2...

Read more »

Retete delicioase: Chiftelute marinate

Retete delicioase: Chiftelute marinate

O reteta de chiftelute marinate din: carne tocata, ceapa, morcovi, cartof, telina, rosie, cimbru, ulei, verdeata, faina, ou, sare, piper si tarhon. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 2 cepe 2   morcovi 1 cartof 1 ţelină 1 roşie sau 1 lingură cu bulion de roşii cimbru mărunţit 1 cană ulei 2-3 legături verdeaţă 3  linguri...

Read more »

Cocktail Blue Boar

Cocktail Blue Boar

O reteta simpla de Cocktail Blue Boar din: votca, drambuie, curacao albastru, limonada si albus. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl Drambuie 1 cl Curacao albastru 1 strop de limonada 1 albus   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker si turnam bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

O reteta delicioasa de limba de mare cu morcovi si portocale din: file de limba de mare, morcovi, telina, vin alb, portocale, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de limbă-de-mare 80 g morcovi 40 g ţelină 80 ml vin alb 100 ml apă 2 portocale 1 lingură de...

Read more »

Reteta zilei: Pui in cinci culori

Reteta zilei: Pui in cinci culori

O reteta delicioasa de pui in cinci culori din: piept de pui, ardei capia, morcov, varza, telina, broccoli, sos de soia, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 3 ardei capia 1 morcov 1/4 varză mică 1 ţelină mică 3-4 buchete de broccoli 2 linguri sos de soia 5 căţei...

Read more »

Gustare din carne de miel

Gustare din carne de miel

O reteta delicioasa de gustare din carne de miel din: iaurt, avocado, castravete, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi, carne tocata de miel sau de vita, pesmet, masline, ceapa alba, branza feta, praz, oregano, chifla, rosie si castravete. Ingrediente: sosul din iaurt: 1 cană de iaurt cu 0% grăsime 1/2 avocado fără...

Read more »

Retete delicioase: Vinete umplute

Retete delicioase: Vinete umplute

Se curăţă şi se taie pe lung 2 vinete (a cca 250 g); se go­lesc de conţinut, care se toacă. Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de us­turoi. Se taie cuburi pulpa de la 2 ardei graşi roşii. Se prăjesc 500 g carne tocată, în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă ceapă,...

Read more »

Bulz ardelenesc

Bulz ardelenesc

O reteta de bulz ardelenesc din: apa calduta, malai, sare, branza de oi, carnati de casa, slanina afumata, costita sau jambon, branza afumata si ulei. Ingrediente: 2 1 de apă călduţă (zer) 600 g mălai 1 lingură sare 1/2 kg brânză de oi frământată sau brânză de burduf 3-4 cârnaţi de casă 250 g...

Read more »

Salata de ton cu crutoane si usturoi

Salata de ton cu crutoane si usturoi

O reteta delicioasa de salata de ton cu crutoane si usturoi din: fasole verde, sare, boabe de fasole, ton, salata, ceapa, rosii cherry, paine alba, usturoi, unt, otet balsamic alb, supa de legume, ulei de masline, mustar, piper si masline. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 250 g boabe de fasole 400 g ton...

Read more »

Desert cu afine

Desert cu afine

Se curăţă 250 g afine şi se pun deoparte 2 linguri. Se pasează restul cu 1 lingură suc de lămâie şi 2 linguri zahăr pudră. Se separă 2 ouă. Gălbenuşurile se bat la bain-marie, cu 50 g zahăr. Se bat 50 ml frişcă. In compoziţia de ou se înglobea­ză pe rând fructele şi frişca....

Read more »

Retete peste

Retete peste

10 retete delicioase: O reteta de sandvici de pastrav la cuptor din: pastravi, foi de dafin, pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, capere, paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si oregano. O reteta de cosulete cu somon din: pudra de chili, suc de lime, ulei de masline, fileuri de somon, iaurt, usturoi,...

Read more »

Musaca de cartofi cu carne de vita

Musaca de cartofi cu carne de vita

O reteta de musaca de cartofi cu carne de vita din: cartofi, carne de vita, ceapa, rosie, ou, ulei, sare, piper, suc de rosii, zahar si cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 carne de vita 2 cepe 1 rosie sau 2 linguri bulion de rosii 1 ou crud 1 cana ulei sare piper pentru...

Read more »

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

O reteta de iahnie de fasole cu ciolan afumat din: fasole, ciolan afumat de porc, morcovi, pastarnac, ceapa, ulei, bulion de rosii, sare si piper boabe. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mic sau mijlociu 1 ciolan afumat de porc 2  morcovi 1 păstârnac 2-3 cepe 1 ceaşcă mică ulei 2  linguri bulion de...

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute cu cuscus

Reteta zilei: Chiftelute cu cuscus

O reteta de chiftelute cu cuscus din: cuscus, mazare, ardei rosii, ceapa verde, dovlecel, marar, seminte de dovleac, sare, piper si ulei. Ingrediente: 150 gcuşcuş 1 ceaşcă mazăre 2 ardei roşii 2 legături ceapă verde 1 dovlecel 1 legătură mărar 2 linguri seminţe de dovleac sare piper 250 ml ulei   Mod de preparare:...

Read more »

Sandvici de păstrăv la cuptor

Sandvici de păstrăv la cuptor

O reteta de sandvici de pastrav la cuptor din: pastravi, foi de dafin, pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, capere, paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si oregano. Ingrediente: 4 păstrăvi somonaţi medii 4 foi de dafin 30 g pesmet 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sare şi...

Read more »

Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar

Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar

O reteta de friptura de porc cu carntofi natur si sos de mustar din: carne de porc, ulei, vin alb, usturoi, cimbru, supa concentrata de legume, piper, sare, cartofi, patrunjel, mustar si faina. Ingrediente: 2 kg carne de porc (partea de sus a pulpei sau cap de piept) 2-3 linguri ulei (facultativ) 1 pahar...

Read more »

Creveţi cu pastă de usturoi

Creveţi cu pastă de usturoi

O reteta delicioasa de creveti cu pasta de usturoi din: pudra de chili, coaja de portocala, creveti, usturoi, ardei iute, frunze de dafin, patrunjel, ulei de masline, otet de vin xeres, oregano si busuioc. Ingrediente: 2 linguriţe de pudră de chili 1/2 linguriţă de coajă de portocală rasă şi uscată 1 kg de creveţi...

Read more »

Coşuleţe cu somon

Coşuleţe cu somon

O reteta de cosulete cu somon din: pudra de chili, suc de lime, ulei de masline, fileuri de somon, iaurt, usturoi, rosii, masline, ceapa rosie, oregano, varza rosie, salata verde si praz. Ingrediente: 1   lingură de pudră de chili 2/3 cană de suc de lime 2  linguri de ulei de măsline 450 g de...

Read more »

Supă rece cu wasabi şi castraveţi

Supă rece cu wasabi şi castraveţi

Introdu într-un blender 450 g de castraveţi fără seminţe, descojiţi şi fe­liaţi, 1/4 cană de iaurt na­tural cu puţine grăsimi, 3/4 linguriţă de pastă wasabi, 2 bucăţi de ceapă verde tocată şi 3/4 cană de cuburi de gheaţă. Mixează până se omogenizează. Toarnă compoziţia în 4 boluri şi adaugă puţin iaurt.   Pofta buna!...

Read more »

Retete delicioase: Ardei umpluti

Retete delicioase: Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti din: carne, ardei grasi, orez, ceapa, cartof, morcov, marar, patrunjel, rosii, ou, sare, piper, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne (în amestec: vită cu porc, vită cu pasăre etc.) 10-14 ardei graşi verzi 1 ceaşcă mijlocie cu orez 2  cepe 1 cartof 2   morcovi mărar şi pătrunjel...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu