luni, 20 august 2012

Retete #93


Retete:

Piept de pui la plic

Piept de pui la plic

O reteta de piept de pui la plic din: piept de pui, unt, frunze de salvie, supa concentrata de legume, ciuperci deshidratate, sunca de pui, ficatei de pui, coniac, faina alba, rosii cherry, ou, sare si piper. Ingrediente: 4 jumătăţi de piept de pui (a câte 150 g fiecare) 100 g unt 2 frunze...

Read more »

Pizza rusească

Pizza rusească

O reteta de pizza ruseasca din: faina alba, faina integrala de grau, apa, drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, sare, mascarpone, somon afumat, icre de manciuria si marar. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faină albă  100 g faină integrală de grâu 125 ml apă 8 g drojdie de bere 2 linguri ulei de...

Read more »

Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale

Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale

O reteta de prajitura cu crema de ciocolata, cafea si migdale din: zahar pudra, unt, ciocolata menaj, migdale, pricomigdale, piscoturi, galbenusuri, marsala si cafea. Ingrediente: 275 g zahăr pudră 200 g unt 100 g ciocolată menaj 100 g migdale 200 g pricomigdale 400 g pişcoturi 6 gălbenuşuri 300 ml Marsala 1/2 ceaşcă de cafea...

Read more »

Gaina cu rosii si orez

Gaina cu rosii si orez

O reteta de gaina cu rosii si orez din: gaina, ceapa, telina, morcov, usturoi, patrunjel, pulpa de rosii, pasta de tomate, supa de gaina, orez, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 găină de curte 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 morcov 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 100 g...

Read more »

Retete de pizza: pizza cu cartofi, pizza cu pastrama de oaie si pizza quattro stagioni

Retete de pizza: pizza cu cartofi, pizza cu pastrama de oaie si pizza quattro stagioni

Pentru cei pasionati de pizza va prezentam o serie de 3 retete delicioase de pizza: Pizza cu cartofi şi bacon   O reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă...

Read more »

Risotto cu miel si anghinare

Risotto cu miel si anghinare

O reteta de risotto cu miel si anghinare din: ulei de masline, unt, ceapa, orez nefiert, vin rosu, supa de pui, usturoi si anghinare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 1 lingura unt 1 ceapa tocata 2 cesti de orez nefiert 1/2 pahar de vin rosu 6 cani supa de pui 150 g...

Read more »

Salata de anghinare

Salata de anghinare

O reteta simpla si deliciaosa de anghinare din: anghinare, lamai, ulei de masline, parmezan, patrunjel, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 6 anghinare mici (sau 4 medii) doua lamai coapte 6 linguri ulei de masline 100 grame parmezan 1/2 legatura de patrunjel sare de mare piper negru   Mod de preparare: Pastrati doar...

Read more »

Miel fript cu gutui

Miel fript cu gutui

O reteta delicioasa de miel fript cu gutui din: ulei de masline, carne de miel, ceapa, usturoi, chimion, ghimbir, boia dulce, scortisoara, gutui, apa si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 kg carne de miel dezosata 1 ceapa taiate in felii subtiri 2 catei de usturoi zdrobit 2 lingurita chimion...

Read more »

Rulouri de viţel cu parmezan în crustă de aluat

Rulouri de viţel cu parmezan în crustă de aluat

O reteta delicoasa de rulouri de vitel cu parmezan in crusta de aluat din: pulpa de vitel, foitaj, vin alb sec, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, rozmarin, salvie, sare, piper, vanata, mozzarella, rosii, jambon, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 250 g foitaj 1 pahar de vin...

Read more »

Supa rece

Supa rece

O reteta simpla si delicioasa perfecta pentru zilele calduroase de supa rece din: rosii, castraveti, ceapa verde, ardei gras rosu, ardei gras verde, usturoi, pesmet, otet din vin alb si ulei de masline. Ingrediente: 500 g roşii bine coapte 2 castraveţi 1 legătură de ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde...

Read more »

Crap la tava

Crap la tava

  O reteta delicioasa de crap cu cartofi, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 kg crap 800 g cartofi sare piper 1 ceapă roşie cimbru 3-4 linguri ulei de măsline 3 lămâi 1 legătură pătrunjel 100 ml vin alb   Mod de preparare: Se curăţă peştele...

Read more »

Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele

Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele

O reteta de Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele din: spinari de iepure, rozmarin, unt, ulei de masline extravirgin, sare, sunca, foi de placinta, dovlecei, unt si ardei gras. Ingrediente: 2 spinări de iepure de casă 1 crenguţă de rozmarin 20 g unt 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare pentru...

Read more »

Tocana de ardei cu afumatura

Tocana de ardei cu afumatura

  O reteta gustoasa de tocana de ardei cu costita de porc afumata, ceapa, rosii, carnati afumati, sare, piper, boia dulce, boia iute, busuioc. Ingrediente: 1 kg ardei capia 3-4 ardei graşi 250 g costiţă de porc afumată 2 cepe 500 g roşii 400 g cârnat afumat sare piper cimbru boia dulce boia iute...

Read more »

Beneficiile borsului si o reteta de bors facut in casa

Beneficiile borsului si o reteta de bors facut in casa

Obţinut din fermentarea tărâţelor, borşul aduce organismului multe beneficii. Conţine minerale şi un complex de vitamine B şi C, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi, substanţe conţinute atât de tărâţe, cât şi de drojdia de bere, care ajută fermentaţia. Borşul este bogat în enzime, facilitând digestia, şi ajută organis­mul să elimine toxinele, grăsimile, fiind recoman­dat inclusiv...

Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella şi roşii cherry

Pizza cu ciuperci, mozzarella şi roşii cherry

O reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si rosii cherry din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, rosii cherry, ciuperci champignon si oregano. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...

Read more »

File de viţel cu foie gras de raţă în sos de vin alb

File de viţel cu foie gras de raţă în sos de vin alb

O reteta de file de vitel cu foie gras de rata in sos de vin alb din: file de vitel, foie gras, carne macra de vitel, paine, prapur de porc, rozmarin, cimbru, sare, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, supa concentrata de vitel, unt, piper alba, spanac si ridiche neagra. Ingrediente: 1 file...

Read more »

Flan cu ceapă si chefal marinat

Flan cu ceapă si chefal marinat

O reteta de Flan cu ceapă si chefal marinat din: ceapa alba, chefal, creveti, frunze de mirt, busuioc, oua, usturoi, frunze de patrunjel, zahar de trestie, sare, paine uscata, smantana, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe albe de 150 g fiecare 4 fileuri de chefal de 80 g fiecare...

Read more »

Bavareză de căpşuni şi ciocolată

Bavareză de căpşuni şi ciocolată

O reteta delicioasa de bavareza de capsuni si ciocolata din: capsuni, zahar, foi de gelatina, smantana si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 200 g căpşuni bine coapte 4 linguri zahăr 3 foi de gelatină 180 ml smântână dulce 150 g fulgi de ciocolată (sau granule)   Mod de preparare: Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe....

Read more »

Barcute aperitiv

Barcute aperitiv

  O reteta delicioasa de barcute aperitiv din: ardei capia, fasole rosie, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, praz, ulei de masline, ciuperci, pesmet, miere, spaghete, busuioc verde. Ingrediente: 8 ardei capia 300 g fasole boabe roşie şi albă 1 ceapă roşie 1 ardei capia sare piper un fir praz 2-3 linguri ulei de...

Read more »

Supă simpla de morcovi

Supă simpla de morcovi

O reteta de supa simpla de morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, telina, smantana, galbenus si sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapă 2 cartofi 1 ţelină 200 g smântână 1 gălbenuş sare   Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie- le cubuleţe, apoi pune-le pe foc în apă cu sare. Cand au fiert, scurge...

Read more »

Conuri de vanilie cu sos de ciocolată neagră

Conuri de vanilie cu sos de ciocolată neagră

O reteta delicioasa de conuri de vanilie cu sos de ciocolata din: lapte integral, pastaie de vanilie, smantana, galbenus, foi de gelatina, zahar, lime, ciocolata menaj cu cuisoare, flori si cacao amara. Ingrediente: 150 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 150 ml smântână dulce 1 gălbenuş 1,5 foi de gelatină 60 g zahăr...

Read more »

Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

O reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din: fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri mari de pui 3 linguri ulei de masline 100 ml suc de lamaie + cateva felii 4 felii groase de paine taraneasca...

Read more »

Pui delicios cu migdale

Pui delicios cu migdale

O reteta simpla de pui cu migdale din: piept de pui, ulei de soia, migdale si sos de soia de amidon. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 ml ulei de soia 100 g migdale 50 ml sos de soia amidon   Mod de preparare: Taie piepţii de pui în bucăţi nu prea mari...

Read more »

Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat

Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat

O reteta de pizza cu ardei, mozzarella si cascaval afumat din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ardei gras, cascaval afumat, suc de rosii si sare. Ingrediente:   pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă...

Read more »

Cocktail Dream Of Naples

Cocktail Dream Of Naples

O reteta simpla de Cocktail Dream Of Naples din: bourbon whiskey, campari, curacao triple sec si angostura. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 2 cl Campari 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de Angostura   Mod de preparare: Amestecam ingredientele intr-un pahar de mixare, apoi servim bautura intr-un pahar mai mare tip balon, cu...

Read more »

Supa simpla de rosii cu busuioc

Supa simpla de rosii cu busuioc

O retete simpla si delicioasa de supa de rosii cu busuioc din: rosii, ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi si busuioc. Ingrediente: 1 kg roşii ulei de măsline 2 dovlecei 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc   Mod de preparare: Dă roşiile pe râzătoare sau prin separa­torul de roşii. Curăţă...

Read more »

Dorada cu praz şi curmale

Dorada cu praz şi curmale

O reteta delicioasa de dorada cu praz si curmale din: dorada, curmale, praz, stafide, usturoi, rozmarin, supa de legume, unt, ulei extravirgin de masline, otet de vin rosu, sare de mare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de doradă de 120 g fiecare 40 curmale proaspete 4 fire de praz gros 20 stafide 1 căţel...

Read more »

Parfe cu ricotta şi cozonac

Parfe cu ricotta şi cozonac

O reteta de parfe cu ricotta si cozonac din: ricotta, galbenusuri, lapte, smantana, cozonac, zahar, foid e gelatina, esenta de vanilie, smantana si ciocolata de menaj. Ingrediente: 150 g ricotta 2 gălbenuşuri 100 ml lapte 60 ml smântână dulce 60 g cozonac 20 g zahăr 1,5 foi de gelatină 2 linguri brandy 1 esenţă...

Read more »

Coaste delicioase de miel cu sos de vin

Coaste delicioase de miel cu sos de vin

O reteta de coaste delicioase de miel cu sos de vin din: coaste de miel, plante aromatice, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, cimbru, amidon si unt. Ingrediente: 12 coaste de miel 2 linguri plante aromatice tocate 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru sos: 1...

Read more »

Pizza calzone genoveză

Pizza calzone genoveză

O reteta de pizza calzone genoveza din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, anghinare, ricotta, sos pesto si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 300 g anghinare...

Read more »

Supa rece de iaurt de bivolita

Supa rece de iaurt de bivolita

O reteta simpal de supa de iaurt de bivolita din: iaurt de bivolita, galbenusuri, castraveti, usturoi, ceapa, menta si ulei de masline. Ingrediente: 21 iaurt de bivoliţă 2 gălbenuşuri 2 castraveţi 2 căţei de usturoi 1 legătură de ceapă 1 legătură de mentă ulei de măsline   Mod de preparare: Căleşte ceapa curăţată şi...

Read more »

Calcan cu haşmă caramelizată

Calcan cu haşmă caramelizată

O reteta de calcan cu hasma caramelizata din: fileuri de calcan, hasme, zahar, must de struguri fiert, usturoi, faina, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan de 200 g fiecare 15 haşme vineţii 50 g zahăr 1 pahar desaba (must de struguri fiert) 1 rămurică de cimbrişor 1...

Read more »

Cocktail Millionaire

Cocktail Millionaire

O reteta simpla de Cocktail Millionaire din: bourbon whiskey, zeama de lamaie, albus, curacao triple sec, sirop de grenadine si capsuni. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 albus 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine bucati de capsuni   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine...

Read more »

Prăjitură cu cireşe şi cocos

Prăjitură cu cireşe şi cocos

O reteta delicioasa de prajitura cu cirese si cocos din: cirese, siropd e artar, faina alba, fulgi de nuca de cocos, unt, malt de grau si sare. Siropul de arţar este produs din seva concentrată a Acer Saccharum, copac ce creşte mai ales în Canada. Este un preţios supliment alimentar, adecvat pentru înlocuirea za­hărului...

Read more »

Frigărui de pui cu dovleac şi cartofi

Frigărui de pui cu dovleac şi cartofi

O reteta de frigarui de pui cu dovleac si cartofi din: pulpa dezosata de pui, ulei de masline extravirgin, dovleac, lapte de cocos, cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, curry, ghimbir si supa de pui. Ingrediente: 600 g pulpă dezosată de pui 6 linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 500 g dovleac 100 ml...

Read more »

Miel cu ciuperci si ceapa

Miel cu ciuperci si ceapa

O reteta simpla de miel cu ciuperci si ceapa din: miel, ciuperci, unt, ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare. Ingrediente: 750 g miel 400 g ciuperci 1 lingura de unt 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau apa 2 linguri de smantana 1lingurita de faina sare Mod de preparare: Carnea,...

Read more »

Costite de miel la gratar

Costite de miel la gratar

O reteta de costite de miel la gratar din: coaste de miel, ulei de masline, cimbru, usturoi, boia dulce si sare dupa gust. Ingrediente: 1 kg de coaste de miel 150 ml ulei de masline 1 lingurita de cimbru 2 catei de usturoi 1 lingurita de boia dulce sare, dupa gust Mod de preparare:...

Read more »

Chiftelute de miel la cuptor

Chiftelute de miel la cuptor

O reteta simpla de chiftelute de miel la cuptor din: carne de miel, paine, ceapa verde, oua, faina, usturoi verde, patrunjel, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne de miel tocata 2 felii de paine 2 fire de ceapa verde 2 oua 2 linguri de faina 3 fire de usturoi verde 1...

Read more »

Pizza Napoli

Pizza Napoli

O reteta de pizza Napoli din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, zahar, rosii, mozzarella, ansoa in ulei, capere in saramura, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 200 g...

Read more »

Căpşuni în aspic cu sos de kiwi

Căpşuni în aspic cu sos de kiwi

O reteta de capsuni in aspic cu sos de kiwi din: apa, foi de gelatina, zahar, zeama de lamaie, capsuni, vin alb, kiwi, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 350 ml apă 4 foi de gelatină (circa 15 g) 150 g zahăr 50 ml zeamă de lămâie 350 g căpşuni 100 ml vin alb pentru...

Read more »

Rulouri din piept de curcan umplute cu roşii, mozzarella şi măsline

Rulouri din piept de curcan umplute cu roşii, mozzarella şi măsline

O reteta de rulouri din piept de curcan umplute cu rosii, mozzarella si masline din: piept de curcan, faina alba, vin rosu, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, mozzarella, masline negre si frunze de busuioc. Ingrediente: 8 felii din piept de curcan 2 linguri faină albă  1/2 pahar vin roşu, dulce şi...

Read more »

Marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice

O reteta de marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice din: suc de portocale, limonada, ceapa, ulei de masline, oregano si zeama de lamaie verde. Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de...

Read more »

Pizza cu fructe de mare

Pizza cu fructe de mare

O reteta de pizza cu fructe de mare din: faina alba, apa, drojdie de bere, sofran, midii, scoici, creveti, inele de calamar, caracatite, vin alb, sos de rosii, usturoi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, flori de dovleac, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 ml apă 30 g...

Read more »

Moussaka cu legume si feta

Moussaka cu legume si feta

O reteta de moussaka cu legume si feta din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de malsine, feta, ou, iaurt grecesc, sos de tomate si oregano. Ingrediente: doi ardei grasi galbeni, taiati in bucati doua cepe rosii, taiate in bucati doi dovlecei medii, taiati in felii groase o vanata mare, taiata cuburi o...

Read more »

Cocktail Egg Sour

Cocktail Egg Sour

O reteta simpla de Cocktail Egg Sour din: bourbon whiskey, curacao triple sec, zeama de lamaie, zahar pudra, galbenus, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de zahar pudra 1 galbenus o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Ingredientele...

Read more »

Şarlotă delicioasa cu ciocolată

Şarlotă delicioasa cu ciocolată

O reteta de sarlota delicioasa cu ciocolata din: piscoturi, ciocolata menaj, oua, smantana dulce, cafea, foi de gelatina si sare. Ingrediente: 150 g pişcoturi 100 g ciocolată menaj 3 ouă 100 ml smântână dulce 1 ceşcuţă de cafea 2 foi de gelatină sare   Mod de preparare: Taie ciocolata bucăţi, pune-o într-un castron metalic...

Read more »

Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

O reteta de pulpe d epui umplute din: pulpa de pui, vin alb, rozmarin, frunze de salvie, frunze de dafin, ulei de masline extravirgin, usturoi, sunca presata, kaiser, usturoi, patrunjel, lapte degresat, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 50 ml vin alb 1 crenguţă de rozmarin 2 frunze de salvie 1 frunză...

Read more »

Marinata pentru pasare, cu mustar si curry

Marinata pentru pasare, cu mustar si curry

O reteta de marinata pentru pasare, cu mustar si curry din: ulei de masline, mustar, miere, curry si chimen. Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau de a da o...

Read more »

Frigărui de pui marinat la gratar

Frigărui de pui marinat la gratar

O reteta de frigarui de pui marinat la gratar din: piept de pui, muschi de vita, dovlecel, ardei rgas rosu, ceapa rosie, salata verde, portocala, rosii cherry, cimbru, rozmarin, usturoi, iaurt, piper si boia. Ingrediente: 1 piept de pui 1 felie muschi de vita dovlecel ardei rgas rosu ceapa rosie frunze tinere de salata...

Read more »

Bavareză de ciocolată

Bavareză de ciocolată

O reteta delicioasa de bavareza de ciocolata din: lapte, smantana, zahar, ciocolata menaj, portocala, foi de gelatina, galbenusuri si grand marnier. Ingrediente: 250 ml lapte 250 ml smântână dulce 100 g zahăr 80 g ciocolată menaj 1 portocală 4 foi de gelatină 2 gălbenuşuri 1/2 pahar Grand Marnier   Mod de preparare: Încălzeşte laptele...

Read more »

Friptura in piper cu broccoli si sos de vin rosu

Friptura in piper cu broccoli si sos de vin rosu

O reteta de friptura in piper cu brocoli si sos de vin rosu din: friptura de vita, boabe de piper negru si roz, sare de mare, ulei de masline, broccoli, unt, salota, usturoi, vin rosu, zeama de vita, mustar dijon, miere si cimbru. Ingrediente: 4x200g friptura de vita 2 linguri boabe de piper negru...

Read more »

Cocktail Horese’s Neck

Cocktail Horese’s Neck

O reteta simpla de Cocktail Horse’s Neck din: whisky scotian, angostura, ginger ale si spirala din coaja de lamaie. Ingrediente: 6 cl whisky scotian 2 stropi de Angostura Ginger Ale spirala din coaja de lamaie.   Mod de preparare: Asezam spirala din coaja de lamaie cu cuburi de ghata intr-un pahar mai mare. Adaugam...

Read more »

Pizza delicioasa Capricciosa

Pizza delicioasa Capricciosa

O reteta de pizza capricciosa din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, pulpa de rosii, mozzarella, anghinare, ciuperci, fileuri de ansoa, capere si masline negre. Ingrediente: 400 g făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru...

Read more »

Frigărui de pui cu legume si ierburi aromatice

Frigărui de pui cu legume si ierburi aromatice

O reteta de frigarui de pui cu legume si ierburi aromatice din: piept de pui, dovlecei, ceapa verde, vanata, sunc, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 2 dovlecei mari (zucchini) 4 fire de ceapă verde 1 vânătă 60 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 50 g ierburi...

Read more »

Păstrăvi înecaţi în sos

Păstrăvi înecaţi în sos

O reteta de pastrabi inecati in sos din: pastravi, cuisoare, lamaie, sare, otet din vin, paine, praf de scortisoara, seminte de cardamon, cuisoare, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 4 păstrăvi de 200 g fiecare (sau alt peşte) cuişoare lămâie sare pentru sos: 1/2 cană (1,25 dl) de oţet de vin 5 felii de pâine...

Read more »

Cupe cu cremă de iaurt şi pişcoturi

Cupe cu cremă de iaurt şi pişcoturi

O reteta de cupe cu crema de iaurt si piscoturi din: piscoturi, iaurt, smantana, zahar pudra, capsuni si zahar. Ingrediente: 10 pişcoturi 400 g iaurt slab 120 ml smântână dulce 2 linguri zahăr pudră vanilat 180 g căpşuni 1 lingură zahăr   pentru decor: căpşuni Mod de preparare: Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe;...

Read more »

Cocktail Highlander

Cocktail Highlander

O reteta simpla de Cocktail Highlander din: whisky, drambuie, zeama de lamaie, suc de maracuja si fructe. Ingrediente: 3 cl whisky 1 cl Drambuie 1 strop de zeama de lamaie suc de maracuja fructe   Mod de preparare: Mixam bine cu cuburi de gheata whisky-ul, lichiorul si zeama de lamaie in shaker, apoi turnam...

Read more »

Pulpa de miel umpluta cu verdeturi

Pulpa de miel umpluta cu verdeturi

O reteta de pulpa de miel umpluta cu verdeturi din: pulpa de miel dezosata, ulei de masline extravirgin, paine toasta, parmezan, usturoi, rozmarin, salvie, vin alb sec, supa concentrata de legume, sare, piper, carnati, sunca, spanac, lapte si ou. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel dezosată 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 felii...

Read more »

Supa simpla de curcan cu taitei

Supa simpla de curcan cu taitei

O reteta de supa simpla de curcan din: aripa de curcan, morcovi, telina, ceapa si faina. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 morcovi 2 tije de ţelină apio 1 ceapă 1 ou 1 cană cu făină   Mod de preparare: Pune carnea la fier în apă rece şi ia spuma de câteva ori, până...

Read more »

Peste cu telina, usturoi si sos de rosii

Peste cu telina, usturoi si sos de rosii

O reteta de peste cu telina si usturoi din: barbuni, rosii in suc, usturoi, patrunjel, telina, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 barbuni mici 500 g roşii de suc 3 căţei de usturoi 1 mână de pătrunjel 1 tulpină de ţelină ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom

Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom

O reteta de parfe de ciocolata cu alune si pere gratinate cu crema de rom din: ciocolata menaj, alune de padure, oua, galbenus, cafea, brandy, smantana dulce, apa, crema englezeasca cu rom, para si zahar brun. Ingrediente: 100 g ciocolată menaj 50 g alune de pădure râşnite 2 ouă 1 gălbenuş 65 g zahăr...

Read more »

Friptura de strut cu ceapa rosie

Friptura de strut cu ceapa rosie

O reteta de friptura de strut cu ceapa rosie din: carne de strut, sos de soia, sherry, usturoi, ghimbir, faina de grau, ulei de floarea soarelui si ceapa rosie. Inrgediente: 500 g carne de strut feliata subtire 25 ml sos de soia 25 ml sherry 4 capatani de usturoi pisate 10 g ghimbir ras...

Read more »

Pizza Marinara

Pizza Marinara

O reteta de pizza marinara din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 200 g roşii decojite 3...

Read more »

Spată de miel cu piure de usturoi

Spată de miel cu piure de usturoi

O reteta de spata de miel cu piure de usturoi din: spata de miel, usturoi, unt, spanac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline sare, piper Mod de preparare: Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi...

Read more »

Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

O reteta delicioasa de rulouri din carne de vitel cu carnati, spanac si cascaval din: carne de vitel, faina alba, marsala, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, usturoi, sare, piper, carnati, cascava si spanac. Ingrediente: 350 g carne de viţel (felii) 2 linguri faină albă  1/2 pahar Marsala 3 linguri ulei de măsline...

Read more »

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

O reteta simpla de Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru din: usturoi, miez de nuca, coriandru, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi...

Read more »

Peşte (crap) umplut la grătar

Peşte (crap) umplut la grătar

O reteta de peste umplut la gratar din: crapi, ceapa, orez, morcovi, vin, ulei, busuioc, rucola, sare de mare, piper si stafide. Ingrediente: 4 crapi 2 cepe mijlocii 1 cană cu orez 2 morcovi raşi 1 lingură cu vin 2 linguri cu ulei busuioc rucola sare de mare piper stafide   Mod de preparare:...

Read more »

Pui în stil oriental

Pui în stil oriental

O reteta de pui in stil oriental din: piept de pui, varza chinezeasca, morcovi, ceapa, ardei iute, avocado, ulei de masline extravirgin, rosie, ulei de susan, usturoi, vin alb, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 varză chinezească 3 morcovi 1 ceapă albă 1/2 ardei iute, foarte picant 1 avocado 1...

Read more »

Cocktail Bourbonnaise

Cocktail Bourbonnaise

O reteta simpla de Cocktail Bourbonnaise din: bourbon whiskey, vermut sec, lichior de vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 1 cl vermut sec 1 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de lamaie 4 cl sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu...

Read more »

Piept de pui umplut cu spanac

Piept de pui umplut cu spanac

O reteta de pipet de pui umplut cu spanac din: piept de pui, spanac, branza telemea, mazare, ou, zeama de lamaie, tarhon, ceapa, sare, ulei si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 500 g spanac 200 g brânză telemea 500 g mazăre 1 ou 2 linguriţe cu zeamă de lămâie 1 legătură de tarhon...

Read more »

Pizza cu caşcaval şi busuioc

Pizza cu caşcaval şi busuioc

O reteta simpla si delicioasa cu cascaval si busuioc din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sos de rosii, cascaval de oaie si busuioc. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400...

Read more »

Parfe de cafea cu sos de ciocolată

Parfe de cafea cu sos de ciocolată

O reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao. Ingrediente: 200 ml smântână dulce 150 g zahăr 4 ceşcuţe de cafea espresso 4 ouă pentru sos: 50 g ciocolată menaj 1 linguriţă amidon 1 lingură rom alb 3 ceşcuţe de...

Read more »

Copanele cu sos de mere si sote

Copanele cu sos de mere si sote

O reteta de Copanele cu sos de mere si sote din: copanele, cartofi, patrunjel verde, busuioc, seminte de fenicul, ulei, mere, smantana, faina, unt, zahar, zeama de lamaie, morcov, mazare, fasole verde, buchetele de broccoli, ardei gras si unt. Ingrediente: 4 copanele 4 cartofi pătrunjel verde busuioc seminţe de fenicul 1 lingură cu ulei...

Read more »

Iepure umplut cu prune uscate

Iepure umplut cu prune uscate

O reteta delicioasa de iepure umplut cu prune uscate din: iepure de casa, sunca, vin alb, ulei de masline extravirgin, morcov, ceapa, tija de telina, amidon, ierburi aromatice, albus, smantana, praz, prune uscate, sare si piper. Ingrediente: iepure de casă 100 g şuncă felii (kaiser, bacon, prosciutto) 300 ml vin alb 3 linguri ulei...

Read more »

Cocktail Bobby Burns

Cocktail Bobby Burns

O reteta de Cocktail Bobby Burns din: whisky scoatian, vermut rosu, vermut alb si benedectine. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut rosu 2 cl vermut alb 3 stropi de Benedectine   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de whisky, peste cuburi...

Read more »

Ratatouille delicios

Ratatouille delicios

O reteta de ratatouille delicios din: vinete, ardei gras, dovlecei, usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, piper, rosii, ulei de masline si frunze proaspete de busuioc. Ingrediente: 2 vinete mici 2 ardei graşi mari (sau 2 ardei graşi şi 2 gogoşari) 2 dovlecei mici 1 ceapă medie tăiata solzişori 2 căţei de usturoi tocaţi...

Read more »

Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

O reteta simpla si delicioasa de minipizze prajite, cu naut si rozmarin din: faina alba, naut, apa, drojdie de bere, ulei de masline xtravirgin, zahar, rozmarin si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 400 g năut prefiert 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...

Read more »

Pui oriental cu dovlecei şi fistic

Pui oriental cu dovlecei şi fistic

Pui oriental cu dovlecei si fistic din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, ceapa verde, curry, lamaie, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de pui 4 dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 căţel de usturoi 2 linguri fistic 2 fire de ceapă verde...

Read more »

Rulouri de peste cu sos de sfecla

Rulouri de peste cu sos de sfecla

O reteta de rulouri de peste cu sos de sfecla din: fileuri de peste, portocala, sare, piper alb, sfecla rosie, mustar cu hrean, smantana, ulei de masline, suc de portocale si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 portocală sare piper alb pentru sos: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri cu smântână 1 lingură...

Read more »

Bavareză cu pepene galben şi Porto

Bavareză cu pepene galben şi Porto

O reteta delcioasa de bavareza cu pepene galben si Porto din: pulpa de pepene galben, zahar, foi de gelatina, apa, smantana dulce, porto si frunze de menta. Ingrediente: 500 g pulpă de pepene galben 200 g zahăr 10 foi de gelatină 100 ml apă 500 ml smântână dulce 1/2 păhărel Porto pentru decor: frunze...

Read more »

Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom

Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom

O reteta de parfe de ciocolata cu alune si pere gratinate cu crema de rom din: ciocolata menaj, alune de padure, oua, galbenus, cafea, brandy, smantana dulce, apa, crema englezeasca cu rom, para si zahar brun. Ingrediente: 100 g ciocolată menaj 50 g alune de pădure râşnite 2 ouă 1 gălbenuş 65 g zahăr...

Read more »

Friptura de strut cu ceapa rosie

Friptura de strut cu ceapa rosie

O reteta de friptura de strut cu ceapa rosie din: carne de strut, sos de soia, sherry, usturoi, ghimbir, faina de grau, ulei de floarea soarelui si ceapa rosie. Inrgediente: 500 g carne de strut feliata subtire 25 ml sos de soia 25 ml sherry 4 capatani de usturoi pisate 10 g ghimbir ras...

Read more »

Pizza Marinara

Pizza Marinara

O reteta de pizza marinara din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 200 g roşii decojite 3...

Read more »

Spată de miel cu piure de usturoi

Spată de miel cu piure de usturoi

O reteta de spata de miel cu piure de usturoi din: spata de miel, usturoi, unt, spanac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline sare, piper Mod de preparare: Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi...

Read more »

Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

O reteta delicioasa de rulouri din carne de vitel cu carnati, spanac si cascaval din: carne de vitel, faina alba, marsala, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, usturoi, sare, piper, carnati, cascava si spanac. Ingrediente: 350 g carne de viţel (felii) 2 linguri faină albă  1/2 pahar Marsala 3 linguri ulei de măsline...

Read more »

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

O reteta simpla de Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru din: usturoi, miez de nuca, coriandru, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi...

Read more »

Peşte (crap) umplut la grătar

Peşte (crap) umplut la grătar

O reteta de peste umplut la gratar din: crapi, ceapa, orez, morcovi, vin, ulei, busuioc, rucola, sare de mare, piper si stafide. Ingrediente: 4 crapi 2 cepe mijlocii 1 cană cu orez 2 morcovi raşi 1 lingură cu vin 2 linguri cu ulei busuioc rucola sare de mare piper stafide   Mod de preparare:...

Read more »

Pui în stil oriental

Pui în stil oriental

O reteta de pui in stil oriental din: piept de pui, varza chinezeasca, morcovi, ceapa, ardei iute, avocado, ulei de masline extravirgin, rosie, ulei de susan, usturoi, vin alb, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 varză chinezească 3 morcovi 1 ceapă albă 1/2 ardei iute, foarte picant 1 avocado 1...

Read more »

Cocktail Bourbonnaise

Cocktail Bourbonnaise

O reteta simpla de Cocktail Bourbonnaise din: bourbon whiskey, vermut sec, lichior de vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 1 cl vermut sec 1 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de lamaie 4 cl sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu...

Read more »

Piept de pui umplut cu spanac

Piept de pui umplut cu spanac

O reteta de pipet de pui umplut cu spanac din: piept de pui, spanac, branza telemea, mazare, ou, zeama de lamaie, tarhon, ceapa, sare, ulei si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 500 g spanac 200 g brânză telemea 500 g mazăre 1 ou 2 linguriţe cu zeamă de lămâie 1 legătură de tarhon...

Read more »

Pizza cu caşcaval şi busuioc

Pizza cu caşcaval şi busuioc

O reteta simpla si delicioasa cu cascaval si busuioc din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sos de rosii, cascaval de oaie si busuioc. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400...

Read more »

Parfe de cafea cu sos de ciocolată

Parfe de cafea cu sos de ciocolată

O reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao. Ingrediente: 200 ml smântână dulce 150 g zahăr 4 ceşcuţe de cafea espresso 4 ouă pentru sos: 50 g ciocolată menaj 1 linguriţă amidon 1 lingură rom alb 3 ceşcuţe de...

Read more »

Copanele cu sos de mere si sote

Copanele cu sos de mere si sote

O reteta de Copanele cu sos de mere si sote din: copanele, cartofi, patrunjel verde, busuioc, seminte de fenicul, ulei, mere, smantana, faina, unt, zahar, zeama de lamaie, morcov, mazare, fasole verde, buchetele de broccoli, ardei gras si unt. Ingrediente: 4 copanele 4 cartofi pătrunjel verde busuioc seminţe de fenicul 1 lingură cu ulei...

Read more »

Iepure umplut cu prune uscate

Iepure umplut cu prune uscate

O reteta delicioasa de iepure umplut cu prune uscate din: iepure de casa, sunca, vin alb, ulei de masline extravirgin, morcov, ceapa, tija de telina, amidon, ierburi aromatice, albus, smantana, praz, prune uscate, sare si piper. Ingrediente: iepure de casă 100 g şuncă felii (kaiser, bacon, prosciutto) 300 ml vin alb 3 linguri ulei...

Read more »

Cocktail Bobby Burns

Cocktail Bobby Burns

O reteta de Cocktail Bobby Burns din: whisky scoatian, vermut rosu, vermut alb si benedectine. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut rosu 2 cl vermut alb 3 stropi de Benedectine   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de whisky, peste cuburi...

Read more »

Ratatouille delicios

Ratatouille delicios

O reteta de ratatouille delicios din: vinete, ardei gras, dovlecei, usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, piper, rosii, ulei de masline si frunze proaspete de busuioc. Ingrediente: 2 vinete mici 2 ardei graşi mari (sau 2 ardei graşi şi 2 gogoşari) 2 dovlecei mici 1 ceapă medie tăiata solzişori 2 căţei de usturoi tocaţi...

Read more »

Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

O reteta simpla si delicioasa de minipizze prajite, cu naut si rozmarin din: faina alba, naut, apa, drojdie de bere, ulei de masline xtravirgin, zahar, rozmarin si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 400 g năut prefiert 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...

Read more »

Pui oriental cu dovlecei şi fistic

Pui oriental cu dovlecei şi fistic

Pui oriental cu dovlecei si fistic din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, ceapa verde, curry, lamaie, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de pui 4 dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 căţel de usturoi 2 linguri fistic 2 fire de ceapă verde...

Read more »

Rulouri de peste cu sos de sfecla

Rulouri de peste cu sos de sfecla

O reteta de rulouri de peste cu sos de sfecla din: fileuri de peste, portocala, sare, piper alb, sfecla rosie, mustar cu hrean, smantana, ulei de masline, suc de portocale si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 portocală sare piper alb pentru sos: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri cu smântână 1 lingură...

Read more »

Bavareză cu pepene galben şi Porto

Bavareză cu pepene galben şi Porto

O reteta delcioasa de bavareza cu pepene galben si Porto din: pulpa de pepene galben, zahar, foi de gelatina, apa, smantana dulce, porto si frunze de menta. Ingrediente: 500 g pulpă de pepene galben 200 g zahăr 10 foi de gelatină 100 ml apă 500 ml smântână dulce 1/2 păhărel Porto pentru decor: frunze...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu