joi, 23 august 2012

Retete culinare #41


Retete culinare:

Ceai de mere usor alcoolizat

Ceai de mere usor alcoolizat

Racoritor si aromatizat, rezulta circa 12 pahare. Prepara o infuzie din 2 pliculete de ceai, 2 batoane de scortisoara si 500 ml apa clocotita, lasa la infuzat 5 minute. Scoate pliculetele de ceai, adauga 1 lingura zahar si lasa la racit. Torna intr-o carafa, adauga 1 l suc de mere, cateva frunze de menta,...

Read more »

Perle de mere în sos

Perle de mere în sos

O reteta delicioasa de perle de mere in sos din: oua, faina, mere, zahar, pesemt, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, ou, zahar pudra, vin rosu si menta. Ingrediente: 2 ouă 2   linguri faină albă 3   mere 50 g zahăr 1 castron cu pesmet 1 pahar lapte ulei de floarea-soarelui pentru prăjit un praf...

Read more »

Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei

Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei

O reteta delicioasa de rulade mici cu ficatei din: piept de pui, paine, slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije de telina, marar verde si supa de carne. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 1 felie de paine 50 g slanina proaspata 50 g ficatei 1 ou sare piper 2...

Read more »

Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde

Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde

O reteta delicioasa de cotlet cu fasole verde din: cotlet, fasole verde, faina, ulei sau untura, ceapa, slanina afumata, rosii, ardei grasi, smantana, sare si boia. Ingrediente: 5 felii de cotlet lung 500 g fasole verde 50 g făină 2 linguri ulei sau 30 g untură 1 ceapă 50 g slănină afumată 2 roşii...

Read more »

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

O reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec, zahar si faina alba. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare) 2   linguri ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere

Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere

Taie 500 g branza halloumi in felii groase de circa 1 cm, apoi lasa-le sa se scurga pe un servetel de hartie. Incinge o tigaie, grill-ul sau gratarul si frige feliile cate 2 minute pe fiecare parte. Pune-le pe un platou. Amesteca zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura capere scurse,...

Read more »

Cocktail de fructe cu votca

Cocktail de fructe cu votca

Zdrobeste cateva frunze de busuioc într-un vas, impreună cu 1-2 linguriţe de zahăr brun şi câteva sferturi de lămâie. Amestecă-le şi zdrobeşte-le cu o lingură, apoi adaugă putină votcă. Umple vasul cu gheată zdrobită şi acoperă cu suc de rodie sau fructe de pădure (cca 1 litru). Cocktail de fructe cu votca

Read more »

Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere

Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere

Taie un ananas pe jumătate, apoi fiecare jumătate în 4 felii, cu tot cu codiţă. Amestecă 2 linguri zahăr tos, câte 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată şi ghimbir măcinat şi presară peste feliile de ananas. Frige pe grătar cca 2-3 min pe fiecare parte. Pentru sos, amestecă la mixer sucul şi coaja rasă de la...

Read more »

Inghetată de mango

Inghetată de mango

Intr-un robot, mărunţeşte felii de mango în sirop (cca 400 g). Toarnă piureul de fructe în forme de lollypop. Dă-le la congelator 1 oră, apoi înfige beţe de lollypop. Amestecă 200 ml lapte de cocos cu 100 ml suc de mere şi toarnă în forme. Tine la cuptor peste noapte. Inghetată de mango Pofta...

Read more »

Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras

Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras

Fierbe 5 minute 250 g boabe de soia, scurge-le si pune-le intr-un castron. Zdrobeste-le usor cu un zdrobitor de cartofi si adauga 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ceapa mica tocata, 3 linguri ulei de masline si 1 lingura otet balsamic. Asezoneaza. Unge cu ulei de masline o bagheta de paine, taiata in 12...

Read more »

Spumă de somon şi andivă

Spumă de somon şi andivă

O reteta de spuma de somon si adniva din: carne de somon, masline negre, capere desarate, unt, andiva, ceapa, maioneza, ardei iute, vin alb sec, sare si piper si frunze de salata creata. Ingrediente: 400 g carne de somon 60 g măsline negre fără sâmburi 30 g capere desărate (din conservă) 40 g unt...

Read more »

Reteta zilei: Snitel ardelenesc

Reteta zilei: Snitel ardelenesc

O reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel, faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare. Ingrediente: 900 g carne de viţel 80 g făină 25 g zahăr 2 cepe 100 g untură 2 roşii 1 ţelină 25 g sare   Mod de preparare: Cureţi carnea de vine şi de...

Read more »

Supă Laksa de creveţi

Supă Laksa de creveţi

O reteta delicioasa de Supă Laksa de creveţi din: taitei de orez, pasta laska, lapte de cocos, supa de pui, creveti, germeni de fasole, castravete si coriandru. Ingrediente: 50g tăiţei de orez medii 2-3 linguri de pastă laksa 1 conservă de 400ml lapte de cocos 500ml supă de pui 150g de creveţi mari, fierţi...

Read more »

Crumble cu rubarbă şi cireşe

Crumble cu rubarbă şi cireşe

O reteta delicioasa de crumble cu rubarba si cirese din: rubarba, cirese, faina, unt, zahar, biscuiti si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 tije de rubarbă 250g de cireşe 50g de făină 75 g de unt 50 g de zahăr 50 g de biscuiţi condimentaţi (sau turtă dulce) 1 linguriţă cu esenţă de vanilie  ...

Read more »

Paine prajita cu crema de branza si peste

Paine prajita cu crema de branza si peste

Amesteca 350 g macrou afumat, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, 4 linguri smantana degresata, 2 linguri capere tocate, 1 lingura marar tocat. Asezoneaza bine si mai adauga zeama de lamaie daca e cazul. Da la frigider pana servesti. Unge cu ulei de masline o bagheta, taiata in 12 felii, pe fiecare...

Read more »

Sardine cu felii de portocală

Sardine cu felii de portocală

O reteta de sardine cu felii de portocala din: sardine, ceapa verde, usturoi, ardei iute, rozmarin, portocala si frunze de salata. Ingrediente: 6 sardine proaspete, în jur de 50-75 g fiecare 3 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 ardei roşu iute 1 mână mică de pătrunjel frunzele de la 1 rămurică de rozmarin...

Read more »

Iepure cu sos de smantana

Iepure cu sos de smantana

O reteta de iepure cu sos de smantana din: muschiulet de iepure, smantana, untura sau unt, vin alb sau rosu si sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de iepure 150 ml smantana 50 g untura sau unt 150 ml vin alb sau rosu sare   Mod de preparare: Se lasă muşchiuleţii de iepure o zi la...

Read more »

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

O reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din: salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin alb. Ingrediente: 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă pentru mămăligă:...

Read more »

Terina de praz cu branza

Terina de praz cu branza

O reteta de terina de praz cu branza din: praz, rosii, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, foi de gelatina, telemea de capra, ulei de masline, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 1,3 g praz 200 g rosii 3 linguri ulei de masline 2 cepe verzi 1 legatura patrunjel 500 ml apa 50...

Read more »

Coaste afumate

Coaste afumate

Pune 1 kg de coaste de porc intr-o punga. Presara inauntru 3 linguri zahar brun, 3/4 lingurita de paprika afumata, un varf de cutit de fulgi de chilli, 3 catei de usturoi zdrobiti, 3 linguri rom si 3 linguri sos de soia. Lasa la marinat in frigider ce putin 6 ore sau cel mult...

Read more »

Bruschetta cu cremă de mazăre

Bruschetta cu cremă de mazăre

Se toacă 1 ceapă şi se căleşte în 1 lingură unt. Se toarnă 250 ml supă de le­gume şi se lasă să dea în clocot. Se decojeşte 1 cartof mare şi se taie cuburi; se adaugă la ceapă, împreună cu 2 linguriţe frunze de cimbru proaspăt şi se lasă să fiarbă 8 min. Se...

Read more »

Creveţi în crustă de tăieţei de orez

Creveţi în crustă de tăieţei de orez

O reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel, morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 16 creveţi 50 g tăieţei...

Read more »

Cartofi cu şuncă si castraveti

Cartofi cu şuncă si castraveti

Cartofi cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt, smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie si marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 castraveţi 2 cepe roşii 20 g unt 100 g smântână 200 g şuncă sare piper 1 cub supă concentrată de legume zeamă de lămâie 1...

Read more »

Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc

Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc

O reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui, felii de jambon, unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 800 g piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g smântână 300 g fasole verde 200 g mazăre 1 legătură ceapă verde   Mod de preparare:...

Read more »

Anghilă în sos cu varză călită

Anghilă în sos cu varză călită

O reteta delicioasa de anghila in sos cu varza calita din: anghile, ceapa, pasta de rosii, otet de vin alb, ulei de arahide sau masline, sare, piper alb, varza alba, ceapa, unt si malai. Ingrediente: 4 anghile (150 g fiecare) 50 g ceapă 30 g pastă de roşii concentrată 2 linguri oţet de vin...

Read more »

Frittata cu tofu, mazăre şi cartof

Frittata cu tofu, mazăre şi cartof

Se încing 2 linguri de pastă de curry într-o tigaie, se adaugă 1 ceapă feliată şi se călesc 4 minute, până se înmoaie. Se adaugă 200g de cartof fiert, tăiat cubuleţe, şi 100 g de mazăre congelată. Se călesc 4 minute. Se zdrobesc 350g de tofu şi se amestecă cu 2 ouă bătute, se...

Read more »

Falafel cu cartofi

Falafel cu cartofi

Intr-un robot, mărunţeste 2 lipii, rupte bucăţi, 1 linguriţă seminţe de chimen, 60 g seminţe de susan, 2 linguriţe coriandru măcinat si o linguriţă paprika afumată. Coace la cuptorul cu microunde 600 g cartofi în coajă, până se înmoaie, apoi scoate miezul copt cu o lingură, pune-l în robot, adaugă 400 g mazăre din...

Read more »

Sos de iaurt gras

Sos de iaurt gras

Pune o bucată de tifon într-o sită ne­metalică ţi umple-o cu 450 g iaurt gras. Lasă la frigider peste noapte. Varsă zerul ţi toarnă iaurtul într-un castron. Presară 100 g ridichi rase, 1 castravete, curăţat de seminţe si tocat, 2 linguri seminţe de floarea soarelui, câteva fire de pătrunjel sau mentă, tocate grosier, si...

Read more »

Cannelloni cu tofu şi spanac

Cannelloni cu tofu şi spanac

O reteta delicioasa de cannelloni cu tofu si spanac din: ceapa, usturoi, rosii, seminte de pin, spanac, nucsoara, tofu, lasagna si pesmet. Ingrediente: 1 ceapă, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 2 conserve de 400g de roşii tocate 50g seminţe de pin, tocate grosier 400g de spanac proaspăt 1 vârf de cuţit de...

Read more »

Tocană dulce sau picantă

Tocană dulce sau picantă

O reteta de tocana dulce sau picanta din: ceapa, ardei, carne de porc, carne de vita, carnati, untura de porc, smantana si boia dulce sau iute. Ingrediente: 3 cepe 2 ardei 400 g carne de porc 300 g carne de vită 200 g cârnaţi 200 g untură de porc 300 g smântână 1 plic...

Read more »

Vinete şi humus la cuptor

Vinete şi humus la cuptor

Incinge grillul la medium-high. înţeapă cu un cuţit 2 vinete medii, apoi coace-le pe grill 15-20 min, întorcându-le până când se înmoaie. Lasă să se răcească. Desfă vinetele ţi scoate miezul cu o lin­gură. Pune-l într-un robot, împreună cu 2 x 400 g conserve de mazăre, clătită ţi scursă, 3 căţei de usturoi, zdrobiţi,...

Read more »

File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli

File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli

O reteta de file de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba, vin, patrunjel si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg file de ton 150 g supă de peşte 3...

Read more »

Trufe in crusta de migdale

Trufe in crusta de migdale

O reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj, migdale si rom. Ingrediente: 200 g  cozonac 150 g ciocolată menaj 80 g migdale 3 linguri rom   Mod de preparare: S fărâmă cozonacul într-un castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi modelează din el mai multe biluţe....

Read more »

Fasole cu branza la cuptor

Fasole cu branza la cuptor

incinge cuptorul la 4/180 C. Scurge şi clăteşte 2×400 g conserve cu fasole fiartă, incinge într-o tigaie 100 ml ulei de măsline şi căleşte 2 cepe mici, tocate, şi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi, până se înmoaie. Adaugă 400 g roşii din conservă, tocate, şi 2 linguri pastă de tomate şi lasă să se...

Read more »

Reteta zilei: Bobotie

Reteta zilei: Bobotie

O reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2 felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre care 2 zdrobiti 1...

Read more »

Punguţe din aluat umplute cu mere

Punguţe din aluat umplute cu mere

O reteta de pungute din aluat umplute cu mere din: faina, ou, ulei de masline extravirgin, marsala, zahar, scortisoara, mere, dulceata de prune, stafide, scortisoara, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 350 g faină albă 1 ou 10 linguri ulei de măsline extravirgin 1  pahar Marsala 2   linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere pentru umplutură:...

Read more »

Plăcinta cu spanac şi ceapa

Plăcinta cu spanac şi ceapa

Incinge cuptorul la 4/180″C. Topeşte 650 g frunze de spanac, apoi stoarce-le cât mai bine. Adaugă 4 cepe verzi, tocate, 3 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri mărar tocat, 200 g brânză feta mărunţită, 1 ou bătut şi 2 linguriţe seminţe de chimen. Asezonează bine. Unge cu unt o tavă de copt pătrată, cu latura...

Read more »

Pui caramelizat cu pasta dukkah

Pui caramelizat cu pasta dukkah

Pentru dukkah, pune într-o tigaie 50 g alune, tocate mărunt, 50 g migdale, toca­te mărunt, 25 g seminţe de susan, 25 g se­minţe de dovleac, 3 seminţe de coriandru, 1 lingură seminţe de chimen şi 2 linguriţe seminţe de fenicul şi prăjeşte-le la foc potrivit 3-5 min, agitând tigaia. Lasă la răcit câteva minute....

Read more »

New York cheesecake

New York cheesecake

O reteta delicioasa de New York cheesecake din: unt, biscuiti, zahar tos, branza, zahar fin, esctract de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, oua, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 85 ml de unt topit, plus extra pentru uns forma 40g de biscuiţi digestivi, sfărâmaţi 1 lingură de zahăr tos pentru umplutura: 900g...

Read more »

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

O reteta de rulouri de calamar cu sparanghel si bacon din: calamar, sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g calamar 600 g sparanghel 150 g bacon (felii) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 400 g roşii 1 pahar vin alb sare...

Read more »

Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet

Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet

O reteta simpla si delicioasa de gogosari umpluti cu conopida in otet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de piper, foi de dafin si conopide. Ingrediente: 30 gogoşari mari 1 l oţet 3 l apă 3 linguri sare 6 linguri de zahăr mărar cimbru tarhon boabe de piper foi de...

Read more »

Friptură de vită în marinată picantă

Friptură de vită în marinată picantă

O reteta de friptura de vita in marinata picanta din: boabe de piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, coniac, vin rosu, pulpa de vita, zarzavat de supa, ulei, cimbru, supa, ceapa, unt, morcovi, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 linguriţă boabe de piper 1/2 lin­guriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă cuişoare măcinate 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 50...

Read more »

Chiftele in sos de iaurt

Chiftele in sos de iaurt

O reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti, menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion, fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline. Ingrediente: 220 g bulgur instant sare 2 castraveţi 1 legătură mentă 500 g iaurt 5 căţei de usturoi piper 2 cepe 1...

Read more »

Paella marinera

Paella marinera

O reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole, creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau calamar si mazare congelata. Ingrediente: 8 midii 8 scoici vongole 8 creveţi uriaşi 2 roşii 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 1...

Read more »

Dulceata de catina

Dulceata de catina

O reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa de cătină îţi oferă energie şi vita­litate. Acest preparat este delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei. Ingrediente: 2 kg cătină 2 kg zahăr 2 căni apă   Mod de preparare: Fierbe un sirop din apă şi...

Read more »

Ravioli de sepie şi fructe de mare

Ravioli de sepie şi fructe de mare

O reteta de raviolii de sepie si fructe de mare din: andiva, seminte de pin, stafide, ulei de masline extravirgin, paine, ansoa, usturoi, rosii cherry, sepii, fructe de mare, sare, piper, supa concentrata de legume, frunze de busuioc si foaie de dafin. Ingrediente: 1 andivă creaţă 30 g seminţe de pin 20 g stafide...

Read more »

Orez cu legume si condimente

Orez cu legume si condimente

O reteta delicioasa de orez cu legume si condimente din: patrunjel, ardei, dovlecel, ananas, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ulei de masline, telina, ceapa, condimente, orez, concentrat vegetal si rosii cherry. Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel, tocat 1 ardei rosu, 1 ardei galben si 1 verde, taiati cuburi 1 dovlecel mare 300 g...

Read more »

Tartar de vitel

Tartar de vitel

O reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper, vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie gelatina 1 ou   Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce volumul la...

Read more »

Chiftele de curcan in lipie

Chiftele de curcan in lipie

O reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii, humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de lamaie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 g carne de curcan, tocata 4-8 lipii 200 g humus o capatana de salata condimente asortate 3 linguri seminte susan 1 ceapa mica...

Read more »

Ardei umpluti cu file de peste

Ardei umpluti cu file de peste

O reteta delicioasa de ardei umpluti cu file de peste din:. Ingrediente: 250 g file de peste sare piper 8 ardei grasi rosii 1 ceapa 3 catei de usturoi 50 g pesmet 150 ml ulei de masline 150 ml smantana 1 ou 1/2 legatura patrunjel zahar faina   Mod de preparare: Se coc ardeii...

Read more »

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

O reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada, rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare, piper alb, vinete, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 doradă 5 roşii 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 lămâi 3 portocale 3-4 fire civetă (sau ceapă verde) sare şi piper...

Read more »

Salată Ratatouille

Salată Ratatouille

O reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 4 cepe roşii 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 1 dovlecel 4 fire rozmarin 4 linguri ulei de măsline sare piper 6 roşii 4...

Read more »

Salată de cartofi cu fasole

Salată de cartofi cu fasole

O reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde, cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar, supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g fasole verde 1 legătură cimbrişor 1 conservă mică boabe de fasole albă...

Read more »

Friptura cu glazura de muştar şi miere

Friptura cu glazura de muştar şi miere

O reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar. Ingrediente: 600 g cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc) 1 kk pulpa de porc, portionata...

Read more »

Doradă la grătar

Doradă la grătar

O reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 600 g roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei iute roşu 1/2 legătură pătrunjel 60 g arahide prăjite şi tocate 1 lingură oţet 4 linguri ulei...

Read more »

Salata cu creveti

Salata cu creveti

O reteta de salata cu creveti din: creveti fierti, marar, avocado, mango, suc de lamaie, salata ruccola, castraete, rosii cherry, smantana si frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g creveţi fierţi, congelaţi sau proaspeţi 1 lingură mărar proaspăt 1 avocado mare 1 mango, tăiat cuburi mici 80 g salată ruccola sucul de la 1 lămâie,...

Read more »

Halloumi cu piersici şi ruccola

Halloumi cu piersici şi ruccola

O reteta simpla si delicioasa de halloumi cu piersici cu ruccola din: ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza halloumi. Halloumi este o spe­cialitate de brânză din Cipru; se prepară din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi frământat. Adesea este condi­mentat cu mentă. Se...

Read more »

Spaghete cu peste

Spaghete cu peste

O reteta de spaghete cu peste din: smantana, fileuri de peste, patrunjel, spaghete, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 250 ml smantana 200 g fileuri de peste (somon) o legatura de patrunjel, proaspat tocat 350 g spaghete ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 2 linguri pasta de tomate coaja...

Read more »

Frigarui de pui cu dovlecel si vinete

Frigarui de pui cu dovlecel si vinete

O reteta de frigaruid e pui cu dovlecel si vinete din: file de piept de pui, ulei de masline, piper, mustar, ierburi de provence, dovlecei, vinete si sare. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 4 linguri ulei de măsline piper 1 linguriţă muştar 1  linguriţă ierburi de Provence 2  dovlecei mici subţiri...

Read more »

Chiftelute de peste alb cu legume

Chiftelute de peste alb cu legume

O reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb, fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou) 250 g fructe de mare 1 legătură pătrunjel,...

Read more »

Salată de fasole boabe cu sos de muştar

Salată de fasole boabe cu sos de muştar

O reteta de salata de fasole boabe cu sos de mustar din: fasole cu boabe mari, morcovi, pastarnac, patrunjel verde, ceapa, gogosar murat, sare, mustar, otet sau lamaie, ulei de masline si ceapa. Ingrediente: 1/2 kg fasole cu boabe mari 2 morcovi 1 păstârnac 4-6 fire de pătrunjel verde 1 ceapă albă mare 1...

Read more »

Muraturi: Castraveti in saramura

Muraturi: Castraveti in saramura

O reteta simpla de castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcovi, conopida, frunze de visin si marar uscat. Ingrediente: 5 kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 6 linguri zahăr 2-4 morcovi 1 conopidă mică frunze de vişin mărar uscat   Mod de preparare: Spală castraveţii şi lasă-i în apă rece...

Read more »

Ulei de catina

Ulei de catina

O reteta simpla de ulei de catina din: fructe de catina si ulei de floarea soarelui. Uleiul de cătină este indicat în trata­rea acneei, a bolilor de piele, a iritaţii- lor provocate de arsuri, a insolaţiilor. Rănile se acoperă cu cataplasme înmu­iate în acest ulei. Mai mult, el este fo­losit şi pentru producerea unor...

Read more »

Brioşe cu afine coapte în formă

Brioşe cu afine coapte în formă

O reteta delicioasa de briose cu afine coapte in forma din: faina, unt, zahar, ou, foi de gelatina, afine, ciocolata alba, branza de vaci, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 75 g zahăr 1 ou în plus: 10 foi de gelatină 500 g afine 150 g ciocolată albă 750...

Read more »

Reteta zilei: Platou vegetarian

Reteta zilei: Platou vegetarian

O reteta de platou vegetarian din: dovleac, vanata, ardei gras rosu, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi si cimbru sau oregano. Ingrediente: 1 dovleac 1 vânătă mare 1 ardei gras roşu sau 1 ardei capia 7-8 ciuperci mari 1 kg roşii 1 lingură ulei de măsline sare piper 1 -2 căţei de usturoi...

Read more »

Salată de scrumbie sărată

Salată de scrumbie sărată

O reteta delicioasa de salata de scrumbie sarata din: fasole verde, cartofi, scrumbii sarate sau afumate, ulei de masline, otet, lamaie, piper, castraveti murati, marar, masline si ceapa rosie. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (păstăi subţiri sau late) 1/2 kg cartofi mici 2 scrumbii sărate sau afumate 2 ouă fierte tari 2 linguri ulei...

Read more »

Sosuri picante

Sosuri picante

Chutney, Relish si Salsa sunt sosurile care dau preparatelor din carne o nota aparte. Sosurile garantează o aromă exotică şi pican­tă: fructele şi legumele, preparate cu oţet, zahăr şi mirodenii, sunt foarte căutate de bucătari şi sunt apreciate la petrecerile cu grătar. Chutney. Sosul rece, dulce-picant provine din India. De obicei, fructele tăiate mă­runt,...

Read more »

Prajitura cu branza si afine

Prajitura cu branza si afine

O reteta delicioasa de prajitura cu branza si afine din: faina, zahar, ou, unt, afine, branza slaba de vaci, zahar, zahar vanilat, praf de budinca de vanilie si oua. Ingrediente: 175 g făină 75 g zahăr 1 ou 100 g unt umplutură: 200 g afine 500 g brânză slabă de vaci 75 g zahăr...

Read more »

Salata

Salata

O reteta simpla si delicioasa de salata din: cartofi, sardele, masline negre, usturoi, lamaie, mustar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g sardele din conservă 10-12 măsline negre fără sâmburi 1 căpăţână de usturoi 1/2 de lămâie 1 lingură muştar 3 linguri ulei sare piper pentru decor: rozmarin 1/2 lamaie  ...

Read more »

Ruladă delcioasa de creier

Ruladă delcioasa de creier

O reteta de rulada delicioasa de creier din: creier, ciuperci, ceapa verde, unt, verdeata, sare, piper, cascaval, aluat, unt, faina si lapte. Ingrediente: 250 g creier 100 g ciuperci 1 ceapă verde 50 g unt verdeaţă sare piper 50 g caşcaval 1 pachet aluat franţuzesc (foitaj) pentru sos: 25 g unt 25 g făină...

Read more »

Ciorbă de gâscă

Ciorbă de gâscă

O reteta delicioasa de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, patrunjel, morcov, varza, ardei gras, rosii, otet de vin alb, smantana fermentata, salata verde, patrunjel, leustean, boabe piper negru si sare. Ingrediente: 500 g carne de gâscă 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 250 g varză 1 ardei gras 1...

Read more »

Friptură înăbuşită de pui

Friptură înăbuşită de pui

O reteta de friptura inabusita de pui din: pui, sare, piper, ceapa, morcov, radacina de telina, ceapa verde, ulei, bulion, otet balsamic, vin rosu, supa de pasare, bouquet garni, bacon afumat, unt si amidon. Ingrediente: 1 pui (cca 1,2 kg) sare piper 120 g cepe franţuzeşti 1 morcov 150 g rădăcină de ţelină 1...

Read more »

Tocană de capră

Tocană de capră

O reteta delicioasa de tocana de capra din: ceapa rosie, slanina afumata, boia, sare, gogosari rosii, carne de capra, foi de dafin, frunze de stevie, boabe de coriandru si usturoi. Ingrediente: 1 ceapă roşie 100 g slănină afumată boia sare 2 gogoşari roşii 1 kg carne de capră 100 ml vin roşu 4 foi...

Read more »

Reteta zilei: Omleta cu verdeturi

Reteta zilei: Omleta cu verdeturi

O reteta simpla de omleta cu verdeturi din: oua, lapte, sare, unt sau untura si verdeata. Ingrediente: 6 ouă 2 linguri lapte sare unt sau untură 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde).   Mod de preparare: Baţi ouăle, adaugi laptele şi sarea, apoi verdeaţa tocată mărunt. Torni compoziţia într-o tigaie, coci omleta pe...

Read more »

Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi

Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi

O reteta de placinta cu carne imbracata in foi din: file de porc, cartofi, morcovi, ceapa, masline, ulei, supa, sare, piper, foi de placinta si unt topit. Ingrediente: 300 g file de porc 150 g cartofi 2 morcovi mici 1 ceapă 2 linguri măsline fără sâmburi 2 linguri ulei 100 ml supă sare piper...

Read more »

Muraturi: Gogonele în saramură

Muraturi: Gogonele în saramură

O reteta de gogonele in saramura din: gogonele, morcovi, telina cu frunze, usturoi, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 5 kg gogonele 1/2 kg morcovi 2 ţeline cu frunze usturoi ardei iute sare apă   Mod de preparare: Curăţă legumele, iar morcovii şi ţelinele taie-le felii sau în figuri geometrice şi aşază-le pe pereţii...

Read more »

Retete traditionale romanesti: Salată de boeuf

Retete traditionale romanesti: Salată de boeuf

O reteta delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de salata de boeuf din: cartofi, morcovi, mazare, telina, castraveti murati, carne de vita, mustar, oua, ulei, lamaie, gogosari, sare, masline, albus fiert si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1  kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 kg mazăre din conservă 2   ţeline 1/2 kg castraveţi muraţi 1/2 kg...

Read more »

Ardei copti cu rosii si ansoa

Ardei copti cu rosii si ansoa

O reteta simpla si delicioasa de ardei copti cu rosii si ansoa din: ardei rosii, ansoa, rosii, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei rosii, taiati pe jumatate si curatati 50 gr de ansoa in ulei, scursi 8 rosii mici, taiate pe jumatate doi catei de usturoi, taiati fin doua linguri ulei de...

Read more »

Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi

Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi

O reteta delicioasa de salata de fasole verde cu usturoi din: fasole verde pastai, apa, usturoi, ulei de masline, lamaie sau otet si marar. Ingrediente: 1 kg fasole verde păstăi 1 cană apă 5-6 căţei usturoi 3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie sau 1 lingură oţet 4-6 fire de mărar   Mod de...

Read more »

Cannelloni umplute cu sos bolognez

Cannelloni umplute cu sos bolognez

O reteta delicioasa de cannelloni umplute cu sos bolognez din: ceapa, zarzavat supa, ulei, carne de vita tocata, rosii pasate, boia de ardei iute, verdeturi tocate, sare, piper, faina, unt, lapte, nucsoara, paste cannelloni si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 1 legătură zarzavat de supă 2 linguri ulei 500 g carne de vită tocată 750...

Read more »

Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec

Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec

O reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi, ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean, piper negru si sare. Ingrediente: 1 pui mai mic 500 ml borş 100 g smântână  2 morcovi 1 ceapă 50 ml ulei 4 roşii 2 ardei 2-3 linguriţe porumb 2-3 cartofi...

Read more »

Salată de varză roşie cu nuci

Salată de varză roşie cu nuci

O reteta de salata de varza rosie cu nuci din: varza rosie, nuci, branza de capra, mere, otet, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză roşie mare 10-14 nuci întregi 200 g brânză de capră 2  mere 1 lingură oţet 3  linguri ulei de măsline 2-3 tije de busuioc sau de...

Read more »

Cuscus cu legume

Cuscus cu legume

O reteta de cuscus cu legume din: rosii, vinete, morcovi, dovlecei, ceapa, usturoi, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, boia iute, scortisoara, sofran, sare, piper, cuscus, stafide si patrunjel tocat. Ingrediente: 500 g roşii 200 g vinete 150 g morcovi 150 g dovlecei (zucchini) 1  ceapă 2   căţei de usturoi 1 polonic...

Read more »

File de peşte prăjit cu ierburi aromatice

File de peşte prăjit cu ierburi aromatice

O reteta delicioasa de file de peste prajit cu ierburi aormatice din: file de peste alb, vin alb, rozmarin, cimbru, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper, morcovi, dovlecei, ardei rgas, anghinare si otet alb. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 1/2pahar vin alb 2  crenguţe de rozmarin 3  crenguţe...

Read more »

Salată de ţelină cu morcov şi măr

Salată de ţelină cu morcov şi măr

O reteta de salata de telina cu morcov si mar din: telina, morcovi, lamaie, mere, oua, ulei, mustar, sare si frunze de patrunjel. Ingrediente: 2 ţeline mijlocii 2 morcovi 1 lămâie mică 2 mere 2 ouă 1 cană ulei 2 linguri de muştar sare pentru decor: frunze de pătrunjel felii de măr   Mod...

Read more »

Ton prăjit cu salată de andive

Ton prăjit cu salată de andive

O reteta de ton prajit cu salata de andive din: ton, ulei de masline extravirgin, seminte de mac sau de susan, cimbru, sare, piper, lamaie si andive. Ingrediente: 450 g ton 3  linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură seminţe de mac sau de susan 1 crenguţă cimbru sare şi piper pentru salată: 1...

Read more »

Coroniţă cu fasole verde

Coroniţă cu fasole verde

O reteta de coronita de fasole verde din: fasole verde, morcovi, cascaval, lapte, faina alba, unt, oua, sare si piper. Ingrediente: 700 g fasole verde 250 g morcovi 150 g caşcaval (afumat) 400 ml lapte 50 g faină albă 90 g unt 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Topeşte pe foc 60...

Read more »

Reteta zilei: Salata de vara

Reteta zilei: Salata de vara

O reteta simpla si delicioasa de salata de vara din: ardei grasi, vinete, iaurt, lamaie, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei graşi 2 vinete 1 borcan iaurt 1 lămâie 3 linguri ulei 3 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Ungi ardeii şi vinetele cu puţin ulei şi apoi îi coci....

Read more »

Musaca de fasole verde

Musaca de fasole verde

O reteta simpla si delicioasa de musaca de fasole verde din: fasole verde, branza sau cascaval, lapte, smantana, oua, patrunjel verde, pesmet, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 kg fasole verde 250 g branza sau cascaval 100 ml lapte 150 ml smantana 3 oua patrunjel verde 2 linguri pesmet ulei sare piper...

Read more »

Prăjitură delicioasa cu fructe proaspete

Prăjitură delicioasa cu fructe proaspete

O reteta de prajitura delicioasa cu fructe proaspete din: margarina, faina, oua, zahar pudra, praf de copt, sare, fructe, unt si faina. Ingrediente: 200 g margarină 300 g făină 6 ouă 100 g zahăr pudră 1 plic praf de copt 3-4 g sare fructe proaspete (vişine fără sâmburi, caise sau piersici tăiate felioare) 1...

Read more »

Terină de spanac cu sos de caşcaval

Terină de spanac cu sos de caşcaval

O reteta de terina de spanac cu sos de cascaval din: spanac, ricotta, apa, pesmet, parmezan, oua, unt, cascaval, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac 200 g ricotta (sau brânză de vaci) 200 ml apă 100 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 ouă 20 g unt pentru sos: 200 g...

Read more »

Peşte cu garnitură de legume

Peşte cu garnitură de legume

O reteta de peste cu garnitura de legume din: peste, ulei de masline, sare, piper, morcovi, dovlecei, ceapa verde si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g peşte-pescar (bucăţi) 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru legume: 200 g morcovi 200 g dovlecei 4  fire ceapă verde 2 fire civetă (sau...

Read more »

Rasol din muschi de vita

Rasol din muschi de vita

O reteta delicioasa de rasol din muschi de vita din: muschi de vita, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, sfecla rosie, salata verde si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 rădăcină ţelină 4 cartofi 2 linguri ulei de măsline 1 sfeclă roşie mică fiartă salată verde sare   Mod...

Read more »

Briose cu vişine si ciocolată

Briose cu vişine si ciocolată

O reteta de briose cu visine si ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara. Ingrediente: 80 g ciocolată 75 g unt moale 100 g zahăr 4 ouă 30 g făină 2 linguriţe praf de copt 3 linguri lapte 200 g alune măcinate 200 g vişine...

Read more »

Ardei graşi umpluţi cu carne de pui

Ardei graşi umpluţi cu carne de pui

O reteta de ardei grasi umpluti cu carne de pui din: ardei grasi, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, piept de pui tocat, pesmet, lapte, ou, parmezan si sare. Ingrediente: 1 ardei gras galben (mare) 1  ardei gras roşu (mare) 2   fire ceapă verde 10-15 frunze de busuioc 1/2 pahar vin...

Read more »

3 cocktailuri pentru sarbatori

3 cocktailuri pentru sarbatori

  O reteta simpla de Cocktail Gimlet din: dry gin, lime juice si sirop de zahar. O reteta simpla de Cocktail Frozen Caruso din: creme de menthe si gin. O reteta simpla de Cocktail Tropical Red din: lichior de portocale, gin, zeama de grapefruit si suc de portocale.

Read more »

Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)

Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)

O reteta simpla si delicioasa de supa crema de peste din: ceapa, morcovi, cartof, telina, pastarnac, lamaie, bulion, sare, merluciu si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 1 cartof 1 ţelină 1 păstârnac 1 lămâie bulion sare 1/2 kg peşte merluciu smântână   Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi...

Read more »

Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşii

Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşii

O reteta de fileuri de calcan cu menta, lamaie, si rosii din: fileuri de calcan, faina, frunze de menta, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan (220 g fiecare) 1, 5 g faină albă 10 frunze de mentă 1 lămâie 1 căţel de...

Read more »

Cappuccino de mazăre cu mentă

Cappuccino de mazăre cu mentă

O reteta de cappuccino de mazare cu menta din: mazare, sare, piper, boia, creveti, scortisoara, ceapa, unt, sherry sec, vin alb, supa de legume, smantana, iaurt, branza de vaci si menta. Ingrediente: 200 g mazăre congelată sare piper boia 250 g creveţi mari congelaţi scorţişoară măcinată 60 g ceapă tocată 30 g unt 100...

Read more »

Tartă de afine cu fructe

Tartă de afine cu fructe

O reteta delicioasa de tarta cu afine si fructe din: faina, zahar, ou, unt, afine, smantana, amidon si zahar. Ingrediente: 300 g făină 100 g zahăr 1 ou 200 g unt umplutură: 500 g afine 4 ouă 250 g smântână dulce 150 g smântână fermentată 1 lingură amidon 4 linguri zahăr   Mod de...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu