marți, 21 august 2012

Retete #97


Retete:

Creveţi la grătar

Creveţi la grătar

O reteta de creveti la gratar din: maioneza, mustar, capere, ceapa verde, sare, piper, usturoi, creveti si ulei de masline. Ingrediente: 100 g maioneză 2 linguri muştar 1 lingură capere 1 lingură rondele de ceapă verde sare piper 1 căţel de usturoi 16 crevete cu tot cu carapace 2 linguri ulei de măsline  ...

Read more »

Sorbet de căpşuni cu tofu

Sorbet de căpşuni cu tofu

O reteta de Sorbet de căpşuni cu tofu din: capsuni, tofu, lapte de orez, gelatina, malt, sirop de artar, pastaie de vanilie si capsuni. Ingrediente: 250 g căpşuni 200 g tofu 500 ml lapte de orez 2   linguriţe agar agar (2 linguri granule de gelatină) 3   linguriţe malţ 3 linguri sirop de arţar 1...

Read more »

Ardei umpluţi la gratar

Ardei umpluţi la gratar

O reteta de ardei umpluti la gratar din: orez, sare, arde grasi, ceapa, verdeata, telemea, parmezan, ou, piper si ulei. Ingrediente: 200 g orez sare 8 ardei graşi 1 ceapă 2 linguri verdeaţă tocată 150 g telemea 2 linguri parmezan ras 1 ou piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierbe orezul...

Read more »

Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere

Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere

O reteta delicioasa de Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere din: paste, muschi de vitel, capere, pasta de sardel, sunca, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste scurte (farfalle sau spirelli) 8 felii subţiri de muşchi de viţel (de 80 g fiecare) 1 lingură capere mici 2...

Read more »

Platou picant

Platou picant

O reteta de platou picant din: pulpe de pui, piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, usturoi, cimbru, piper, ulei de masline, dovlecel, fenicul, ardei capia, ceapa rosie, sare si rosii cherry. Ingrediente: 2 pulpe de pui 2 fileuri de piept de pui 2 felii de muşchi de vită pentru steak 2...

Read more »

Piept de curcan in stil italian

Piept de curcan in stil italian

O reteta de piept de curcan in stil italian din: piept de curcan, mustar cu hrean, usturoi, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de porumb, parmezan, mascarpone, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 2 linguri muştar cu hrean (tip Dijon) 2 căţei de usturoi 1 lingură zeamă...

Read more »

Bruschete de vara

Bruschete de vara

O reteta de bruschete de vara din: chifle, rosii, masline, ulei de masline, telemea, sare, piper, busuioc si oregano. Ingrediente: 2 chifle graham 2 roşii 50 g măsline fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 50 g telemea proaspătă sare piper busuioc oregano   Mod de preparare: Se curăţă roşiile de seminţe şi se...

Read more »

Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita

Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita

O reteta de bulete din orez cu carne de vita din: orez, ceapa, ciuperci, sunca, carne de vita, pasta de tomate, patrunjel verde, ulei de masline, oua, galbenusuri, ulei de floarea soarelui, faina, pesmet si sare. Ingrediente: 2 căni orez 2 cepe 200 g ciuperci 150 g şuncă 500 g carne de vită tocată...

Read more »

Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii

Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii

O reteta de rulada rece cu salsa de ardei si rosii din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, ceapa, oua, pesmet, oregano, cimbru, usturoi, rozmarin, ulei de masline, frunze de rucola, ardei rosii, ardei gralbeni, ardei iute, rosii, otet balsamic, zahar fin si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g carne tocată de...

Read more »

Pui â la Provence

Pui â la Provence

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se freacă 1 pui (cca 1,2 kg) cu sare şi piper. Se umple cu 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru, şi se leagă cu aţă. Se toacă 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru şi se amestecă împreună cu 2 lin­guri ulei de măsline. Se unge puiul...

Read more »

Frigărui de pui cu ardei gras

Frigărui de pui cu ardei gras

O reteta de frigaruid e pui cu ardei gras din: piept de pui, ardei grasi, ceapa, boia de ardei dulce, maghiran, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500g piept de pui 2 ardei graşi (roşu, verde) 1 ceapă mare 1 linguriţă rasă boia de ardei dulce 1 linguriţă rasă pudră de maghiran...

Read more »

Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte

Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte

O reteta delicioasa de Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte din: pulpa de pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, castraveti, ulei, cimbru uscat, miere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura de ceapa verde 2...

Read more »

Desert racoros cu lamaie

Desert racoros cu lamaie

O reteta simpla de desert racoros cu lamaie din: lamai, oua, zahar pudra, gelatina si frisca. Ingrediente: 6 lămâi 3 ouă 150 g zahăr pudră 1 plic gelatină 150 g frişcă   Mod de preparare: Se rade coaja de la două lămâi, se stoarce zeama lor, apoi se strecoară. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul,...

Read more »

Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt

Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt

O reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si iaurt din: pulpa de miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru, rozmarin, usturoi, lamai, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 1 kk pulpa de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina mica 1...

Read more »

Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

O reteta de dorada in cursta de cartofi cu sos de busuioc din: fileuri de dorada, cartofi, ulei de masline, sare, frunze de busuioc, usturoi si sare. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 4  cartofi albi 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru sosul de busuioc: 10 frunze de busuioc 1 căţel de usturoi...

Read more »

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu ceapa si piersici din: cotlete de porc, ceapa, piersici, ulei, zahar, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cepe mari 4 piersici 2-3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă pudră de chimen 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de...

Read more »

Sorbet de piersici

Sorbet de piersici

O reteta delicioasa de Sorbet de piersici din: piersici, malt, apa, zeama de lamaie si albus de ou. Ingrediente: 3 piersici 2 linguri malţ 300 ml apă 1/2 lămâie (zeama) 1/2 albuş de ou   Mod de preparare: Incălzeşte apa în care ai turnat malţul, apoi adaugă piersicile şi zeama de lămâie. Fierbe totul...

Read more »

Salata cu piept de curcan si porumb

Salata cu piept de curcan si porumb

O reteta delicioasa de salata cu piept de curcan si porumb din: piept de curcan, salata verde, ardei rgas, ceapa, poumb baby murat, stafide hidratate, mustar dulce, otet de mere, ulei de masline, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de curcan fiert 4-5 frunze de salata verde 1 ardei gras...

Read more »

Cocktail Seventy Seven

Cocktail Seventy Seven

O reteta simpla de Cocktail Seventy Seven din: votca, gin, zeama de lamaie, limonada si lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl gin 1 cl zeama de lamaie limonada o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam cu cuburi de gheata votca, ginul si zeama de lamaie, intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam...

Read more »

Ciuperci cu sos de smantana

Ciuperci cu sos de smantana

O reteta simpla de ciuperci cu sos de smantana din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, smantana, cascaval, unt, sare si piper. Ingrediente: 7-8 ciuperci 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri smântână 50 g caşcaval 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Se taie ceapa...

Read more »

Spirale de bacon în aluat

Spirale de bacon în aluat

O reteta delicioasa de spirale de bacon in aluat din: faina, drojdie, lapte, sare, zahar, bacon si chimen. Ingrediente: 700 g făină 1 cub drojdie cca 425 ml lapte 2 linguriţe sare 2 linguriţe zahăr 350 g bacon 2 linguri chimen   Mod de preparare: Se cerne făina. Se face o gropiţă, se sparge...

Read more »

Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi

Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi

O reteta simpla si delicioasa de pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg 1 kg faina 1 kg sare grunjoasa 600 ml apa Sare Piper Rozmarin 1 capatana usturoi 1...

Read more »

Creme-brulee cu levănţică

Creme-brulee cu levănţică

crăticioară se toarnă ml frişcă. Se crestea- pe lung 1 baton de vanilie, se scoate miezul cu vârful cuţitului şi se aşază în crăti­cioară cu 2 linguriţe flori de levănţică us­cate şi 1 bucată coajă de portocală; se dau în clocot; se ia vasul de pe foc, se aco­peră şi se lasă să se...

Read more »

Costite de miel cu sos picant

Costite de miel cu sos picant

O reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper si sare. Ingrediente: 1kg costiţe de miel sare piper sos: 4 roşii mari 1 lingură miere 2 căţei de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare   Mod de preparare: Tăiaţi costiţele în...

Read more »

Bibilică la cuptor cu sos de citrice

Bibilică la cuptor cu sos de citrice

O reteta delicioasa de bibilica la cuptor cu sos de citrice din: bibilica, grepfrut, portocale, vin alb, ulei de masline extravirgin, rozmarin, frunze de salvie, amidon, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1 kg; sau 1 pui) 2 grepfruturi 2 portocale 1 pahar vin alb 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3...

Read more »

Creveti la gratar cu lamaie

Creveti la gratar cu lamaie

O reteta de creveti la gratar din: creveti, ulei vegetal, ceapa verde, zeama de lamaie, patrunjel, busuioc, mustar uscat si sare. Ingrediente: 1 kg – creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei vegetal un sfert de cana de ceapa verde tocata marunt 3 linguri de zeama de lamaie 2 linguri de...

Read more »

Cocktail Zanzibar

Cocktail Zanzibar

O reteta simpla de Cocktail Zanzibar din: votca, sirop de zahar, kiwi, zeama de lamaie, kiwi si migdale maruntite. Ingrediente: 1 cl votca 2 cl sirop de zahar 1 piure de kiwi zeama unui sfert de lamaie o felie de kiwi pentru crusta de migdale: zeama de lamaie si migdale maruntite   Mod de...

Read more »

Costiţe marinate la gratar

Costiţe marinate la gratar

O reteta de costite marinate la gratar din: costite, ceapa, usturoi, sirop de artar, sos de soia, sare, otet de vin alb, mustar cu boabe si pasta de ardei. Ingrediente: 1,6 kg costiţe 2 cepe 4 căţei de usturoi 100 ml sirop de arţar 100 ml sos de soia 50 ml ketchup 2 linguriţe...

Read more »

Mixed grill

Mixed grill

O reteta de mixed grill din: pulpe de pui, muschi de porc, dovlecei, ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 felii muşchi de porc 1 dovlecei 2 cepe 2 ciorchini roşii cherry sau 4 roşii obişnuite 4 felii de...

Read more »

Porc în stil mediteraneean

Porc în stil mediteraneean

O reteta de porc in stil mediteraneean din: vanata, dovlecel, file de porc, ulei de masline, sare, piper si bacon. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 400 g file de porc 2 ardei iuţi uscaţi 4 linguri ulei de măsline sare piper 100 g bacon feliat   Mod de preparare: Se pregătesc legumele. Se taie...

Read more »

Rulouri de calcan cu hribi, în sos cu mărar

Rulouri de calcan cu hribi, în sos cu mărar

O reteta de rulouri de calcan cu hribi, in sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan fară piele 4 linguri ulei de măsline...

Read more »

Friptură de vită cu unt

Friptură de vită cu unt

O reteta simpla si delicioasa de friptura de vita cu unt din: usturoi, rucola, unt, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, boia dulce si file de muschi de vita. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 g rucola 80 g unt moale 1 lingură suc de lămâie sare piper 5 linguri ulei de...

Read more »

Ceafa de porc cu ananas

Ceafa de porc cu ananas

O reteta de ceafa de porc cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei rgasi, lamaie, ulei, sos worchester, piper, cimbru si sare. Ingrediente: 800g ceafă de porc 1 ananas mare 2 ardei graşi 1 lămâie 50ml ulei 2 linguri sos Worchester 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat 1 linguriţă rasă cimbru uscat sare...

Read more »

Ciuperci umplute la gratar

Ciuperci umplute la gratar

O reteta de ciuperci umplute la gratar din: ciuperci, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel 6-7 frunze de busuioc sare...

Read more »

Friptură de gâscă

Friptură de gâscă

O reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 ceşti untură de gâscă 4 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1 lingură piper negru râşnit   Mod de preparare: Tranşează gâscă, păstrând pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele...

Read more »

Pere cu Roquefort

Pere cu Roquefort

Se decojesc 2 pere, se taie jumătăţi şi se curăţă de căsuţele sâmburilor. Se încălzesc 125 ml suc de struguri albi cu 125 ml apă şi 1 fir levănţică. Se fierb perele înăuntru cca 3 min. Se lasă să se răcească în zeamă. Se pasează 75 g brânză Roquefort cu 100 g mascarpone, sare...

Read more »

Chifteluţe picante la gratar

Chifteluţe picante la gratar

O reteta simpla si delicioasa de chiftelute picante la gratar din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata mixta, ou, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 ceapă 3 linguri de ulei 600 g carne tocată mixtă 1 ou 1 linguriţă muştar nu prea iute sare piper   Mod de preparare: Se...

Read more »

Creveti la gratar cu usturoi

Creveti la gratar cu usturoi

O reteta simpla si delicioasa de creveti la gratar cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei de masline 6 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt jumatate de lingurita de sare...

Read more »

Bruschete de vara cu telemea

Bruschete de vara cu telemea

O reteta simpla de bruschete de vara cu telemea din: paine, rosii, telemea, salata rucola, usturoi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 felii pâine  2 roşii 100 g telemea grasă 100 g salată ruccola 1 căţel de usturoi mare 2 linguri ulei de măsline piper   Mod de preparare: Roşiile se curăţă de...

Read more »

Aluat pentru Focaccia

O reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare Modde preparare: Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o ime­diat peste celelalte ingrediente şi frământă până când...

Read more »

Dovleac umplut cu arpacaş

Dovleac umplut cu arpacaş

O reteta de dovleac umplut cu arpacas din: dovleac, carne tocata de curcan, cascaval afumat, marar, cub concentrat de supa de pui, oua, arpacas, boia, piper alb, unt, faina si smantana. Ingrediente: 1 dovleac de 800-900 g 350 g carne tocată de curcan (pui) 100 g caşcaval ras afumat 1/2 legătură mărar tocat fin...

Read more »

Jeleu de fructe de pădure

Jeleu de fructe de pădure

O reteta de jeleu de fructe de padure din: fructe de padure, zahar, gelatina, baton de vanilie, amidon, lapte, galbenus si sare. Ingrediente: 750 g fructe de padure asortate 300 g zahar 1 plic gelatina granulata 1/2 baton de vanilie 20 g amidon 500 ml lapte 1 galbenus 1 praf sare   Mod de...

Read more »

Plachie de crap cu cimbru pasta de tomate

Plachie de crap cu cimbru pasta de tomate

O reteta de plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate din: crap, ceapa, ardei grasi, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg crap mare, fără cap şi eviscerat 1,5 kg ceapă 3 ardei graşi 300mi ulei 500 g roşii...

Read more »

Plăcintă cu brânză si verdeturi

Plăcintă cu brânză si verdeturi

O reteta de placinta cu branza si verdeturi din: aluat de paine, branza de burduf, telemea desarata, urda, marar verde, patrunjel verde, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de paine 200 g branza de burduf 100 g telemea desarata 100 g urda 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 1...

Read more »

Pangalău

Pangalău

O reteta de pangalau din: aluat de paine, ileu de dovleac sau de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 500g aluat de pâine 4 linguri ulei de dovleac sau de floarea soarelui presat la rece sare grunjoasă   Mod de preparare: Impărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale. întindeţi din fiecare câte o turtită rotundă cu...

Read more »

Cupă-desert cu fructe

Cupă-desert cu fructe

O reteta delicioasa de cupa desert cu fructe din: biscuiti, capsuni, zmeura, struguri, zmeura, zahar, crema mascarpone, iaurt natur, lapte batut, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti sau cuburi de napolitane 200 g capsuni 100 g zmeura 100 g struguri fara samburi 55 g zahar 100 g zmeura 100 g...

Read more »

Crochete cu fenicul şi brânză de capră

Crochete cu fenicul şi brânză de capră

Se dizolvă 1/2 cub droj­die în cca 125 ml apă. Se frământă cu 200 g făină, 50 g griş, 3 linguri ulei, puţin zahăr şi sare. Aluatul se acoperă şi se lasă să crească cca 30 min. Se încinge cuptorul la 160 °C. Se mai frământă apoi o dată, încor­porând 1 linguriţă seminţe de...

Read more »

Somon la cuptor cu legume

Somon la cuptor cu legume

O reteta de somon la cuptor cu legume din: file de somon, vin alb, unt, sare, piper, dovlecei, ardei gras rosu, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, otet de mere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pahar vin alb 60 g unt sare şi piper pentru legume: 250 g dovlecei (zucchini)...

Read more »

Rites

Rites

O reteta de rites din: aluat de paine, ulei de dovleac si sare grunjoasa sau zahar. Ingrediente: 500 g aluat de paine 4 linguri de ulei de dovleac sare grunjoasa sau zahar   Mod de preparare: Impartiti aluatul in 4 bucati egale si din fiecare intindeti cate o foaie cat mai subtire. Ungeti foaie...

Read more »

Sorbet din struguri si grappa

Sorbet din struguri si grappa

O reteta de sorbet din struguri si grappa din: struguri, sirop de zahar, grappa, albus de ou si zeama de lamaie. Grappa este o băutură alcoolică de origine italiană pe bază de struguri Ingrediente: 300 g struguri albi dulci 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură grappa albă din struguri muscat 1/2 albuş de...

Read more »

Tiramisu cu fructe de pădure

Tiramisu cu fructe de pădure

O reteta delicioasa de tiramisu cu fructe de padure din: afine, capsuni, piscoturi, espresso, crema mascarpone, lichior de cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g afine 200 g căpşuni 150 g pişcoturi 100 ml espresso tare, rece 500 g cremă mascarpone 50 ml lichior de cafea tare 100 g zahăr 200 g friscă dulce...

Read more »

Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii

Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii

O reteta de tortellini umplute cu scoici si salsa calduta de rosii din: sofran, faina, ou, galbenus de ou, ulei de masline, scoici, frisca, ardei iute, coaja de lamaie, ceapa, rosii cherry, otet de vin alb si frunze de busuioc.. Ingrediente: pentru aluatul de paste cu sofran: 1 vârf de cuţit de firişoare de...

Read more »

Curecheare

Curecheare

O reteta de curecheare din: aluat de paine, varza acra sau dulce, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de paine 500 g varza acra sau dulce 1 legatura marar verde ulei sare piper   Mod de preparare: Tocati varza cat mai marunt. Caliti-o in ulei, pana se inmoaie bine, apoi...

Read more »

Tarte cu mere si levantica

Tarte cu mere si levantica

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază într-un bol 100 g stafide şi se acoperă cu suc de mere sau calvados. Se întinde o foaie din 500 g aluat fraged (refrigeraţi) şi se îmbracă 8 forme mici (a cca  10 cm) unse. Se înţeapă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se...

Read more »

Aluat de paine de casă

Aluat de paine de casă

O reteta de aluat de paine de casa din: faina de grau, drojdie, zahar, sare, ulei si apa calda. Ingrediente: 1 kg făină de grâu 40g drojdie 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe sare 2 linguri ulei  apă caldă   Mod de preparare: Cerneţi făina într-un castron mai mare, faceţi în mijlocul ei o adâncitură...

Read more »

Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcaval

Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcaval

O reteta delicioasa de rulouri picante de vitel cu cascaval din: vinete, cascaval, ulei, muschi de vitel, jambon, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete  100 g caşcaval 2 linguri ulei 4 felii muşchi de viţel 4 felii jambon crud uscat sare piper   Mod de preparare: Bateti carnea carnea de vitel (invelita intr-o folie)...

Read more »

Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume

Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume

O reteta delicioasa de lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume din: faina, drojdie, zahar, ulei de masline, sare, file de vita, sare, piper, crema de branza de vaci cu verdeata, branza de vaci, lapte, usturoi, verdeata, rucola, salata si rosii cherry. Ingrediente: aluat: 250 g faina 20 g drojdie 1...

Read more »

Supa simpla de rosii

Supa simpla de rosii

O reteta de supa simpla de rosii din: rosii, ulei, ceapa, morcovi, orez, telina, cub concentrat, zahar, ardei grasi, frunze de busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii bine coapte 2 linguri ulei 3 cepe 2 morcovi 50g orez 1 ţelină mică cub concentrat 1 lingură zahăr 2 ardei graşi 4-5 frunze...

Read more »

Peşte cu ghimbir la gratar

Peşte cu ghimbir la gratar

O reteta simpla si delicioasa de peste cu ghimbir la gratar din: peste, ghimbir, sos de soia, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 peşti de cca 500 g 4cm rădăcină de ghimbir 2 lin­guri sos de soia 3 căţei de usturoi 2...

Read more »

Piept de raţă cu piersici în oţet balsamic

Piept de raţă cu piersici în oţet balsamic

O reteta de piept de rata cu piersici in otet balsamic din: piept de rata, bacon, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ienibahar, sare, piersici, unt, zahar otet balsamic, fire de civeta si frunze de salata verde. Ingrediente: 1 piept de raţă (circa 170 g) 50 g bacon (prosciutto) 1 căţel de usturoi 2...

Read more »

Salată verde cu nectarine si curcan

  O reteta gustoasa de salata din:  nectarine, samburi de pin, ceapa verde, patrunjel, cascaval, carne de curcan, salata verde, branza roquefort, piper, otet, ulei. Ingrediente: 50 g sâmburi de pin 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 8 felii subţiri file de piept de curcan 3 inimi de salata verde 2...

Read more »

Peltea de struguri

Se iau boabe de stru­guri bine coapte şi dulci şi se zdrobesc. Se obţine un suc concentrat prin stoarcerea în sac sau tifon sau prin presare cu presa manuală. Din 10 kg de struguri se obţin 7 l de must. Se strecoară şi se dă la fiert într-un cazan, apoi se răstoarnă într-un vas...

Read more »

Costite de miel cu vinete

Costite de miel cu vinete

O reteta de costite de miel cu vinete din: vinete, rosii, ceapa rosie, menta, busuioc, coaja de lamaie, sare, piper, otet de vin rosu, ulei de masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, boia, cotlete de miel si masline negre. Ingrediente: 2 vinete (cca 700 g) 8 roşii 1 ceapă roşie 4 fire mentă 4...

Read more »

Reteta zilei: Lichior de zmeură

Reteta zilei: Lichior de zmeură

O reteta simpla de lichior de zmeura din: zmeura, alcool, rom si zahar. Ingrediente: 1 kg zmeură 1 l alcool 100 ml rom 500 g zahăr   Mod de preparare: Alegi zmeură proaspătă, o pui într-o damigeană (sau borcan în­chis ermetic) împreună cu zahărul şi o ţii la soare timp de 5-6 zile, agitând...

Read more »

Salată de somon cu avocado

O reteta delicioasa de salata de somon cu avocado din: portocale,otet, sare, piper, zahar, ulei, marar, file de somon, salata creata, salata rosiatica si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri oţet sare piper  1 praf zahăr 4 linguri ulei 2 fire mărar 200 g file de somon 1/2 căpăţână salată creaţă verde 1/2 căpăţână...

Read more »

Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pere

Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pere

O reteta de marmelada de mere, gutui si pere din: gutui, pere, zahar, apa si mere cretesti. Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg pere tari 4 kg zahăr (sau doar 2 kg, dacă doriţi o marmeladă acrişoară) 6 linguri apă 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari   Mod de preparare: Tai fructele...

Read more »

Şalău cu dovlecei la cuptor

Şalău cu dovlecei la cuptor

O reteta de salau cu dovlecei la cuptor din: file de salau, dovlecei, rosii si masline, lamaie, vin alb, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 800g file de şalău 6 dovlecei 500g roşii 100 g măsline fără sâmburi 1 lamaie 250 ml vin alb 100 ml ulei 100 g faina sare piper   Mod...

Read more »

Ananas cu pui şi mere

Ananas cu pui şi mere

O reteta de anas cu pui si mere din: ananas, mar verde, fidea, ardei gras rosu, pulpe de pui, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 ananas 1 măr verde 4 rondele de fidea 1 ardei gras roşu 3-4 pulpe de pui dezosate ulei piper sare   Mod de preparare: Despici ananasul, scobeşti mijlocul şi...

Read more »

Cocktail cu pepene rosu si galben

Cocktail cu pepene rosu si galben

O reteta de cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu, pepene galben, zmeura, iaurt si cuburi de gehata. Ingrediente: 1 kg miez de pepene roşu 1/2 pepene galben 1 cană zmeură 1 iaurt mare 1 cană cuburi gheaţă   Mod de preparare: Cureţi miezul de pepeni de sâmburi, îl tai...

Read more »

Cod sărat

Cod sărat

O reteta de cod sarat din: cod sarat, cartofi, ceapa, lamaie, galbenus, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, faina, masline negre, ou, ardei capia, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 300 g cod sărat 400 g cartofi albi 1 ceapă 1 lămâie 1 gălbenuş 1 pahar cu apă 1 căţel de usturoi 3...

Read more »

Frigărui de legume cu lipie

Frigărui de legume cu lipie

O reteta de frigarui de legume cu lipier din: dovlecel, vanata, sare, piper, ardei gras, castravete, ceapa, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, ardei iute si lipii. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă sare piper 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardeii gras verde 1/2 castravete 8 cepe mici albe şi roşii...

Read more »

Dulceaţă de caise cu levănţică

Dulceaţă de caise cu levănţică

Se golesc de sâmburi 1,25 kg caise; se taie felii şi se aşa­ză într-un vas de lut. Se pune într-un tifon 1 mână flori de levănţică proaspete; tifonul se strânge boc­celuţă şi se leagă cu aţă. Se presară peste caise 1 kg zahăr. Se adaugă săculeţul cu levănţică şi sucul de la 2 lămâi....

Read more »

Cocktail Moscow Mule

Cocktail Moscow Mule

O reteta simpla de Cocktail Moscow Mule din: votca, zeama de lamaie, ginger ale si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 1 strop de zeama de lamaie Ginger Ale o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar de whisky sau in paharul pentru bauturi lungi,...

Read more »

Raci umpluti

Raci umpluti

O reteta delicioasa de raci umpluti din: raci, ceapa, orez, pasta de tomate, supa de legume, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 18 raci mari 2 cepe 200 g orez 2 linguri pasta de tomate 50 ulei 500 ml supa de legume 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert...

Read more »

Crap pe varză cu pasta de tomate la cuptor

Crap pe varză cu pasta de tomate la cuptor

O reteta de crap pe varza cu pasta de tomate la cuptor din: file de crap, varza, faina, ulei, pasta de tomate, cimbru, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de crap 1 varză mare (circa 2kg) 100 g făină 150g ulei 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă cimbru uscat ceapă...

Read more »

Gem de clementine, portocale si levantica

Gem de clementine, portocale si levantica

Se fierbe un sirop din 250 g zahăr, 375 ml apă şi 1 linguriţă flori de levănţică. Se lasă să se răcească peste noapte, iar dimineaţa se strecoa­ră. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri 3 portocale. Se rade coaja de la 5 clementine. Se încălzeşte siropul şi se adaugă feliile de...

Read more »

Scrumbie la grătar

Scrumbie la grătar

O reteta delicioasa de scrumbie de gratar din: scrumbii, lamai, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 scrumbii 2 lămâi 1 linguriţă rasă cimbru mărunţit 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Evisceraţi şi curăţaţi bine scrumbiile, spălaţi-le şi scurgeţi- le bine...

Read more »

Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval

Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval

O reteta de antricot de vita cu anghinare si cascaval din: antricoate de vita, anghinare, cascaval, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, patrunjel, cimbru, sare si piper. Inrgediente: 4 antricoate de vită (circa 900 g) 500 g anghinare 1 50 g caşcaval (sau mozzarella) 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1...

Read more »

Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verde

Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verde

O reteta de supa de carne cu fasole verde din: piept de vaca, fasole verde, patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana si verdeata. Inrgediente: 750 g piept gras de vaca 500 g fasole verde tânără 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 lingură făină 100 ml smântână verdeaţă (pătrunjel, mărar)   Mod de preparare:...

Read more »

Fructe de vara gratinate

Fructe de vara gratinate

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se golesc de sâmburi şi se taie cuburi 3 piersici şi 8 prune. Se amestecă împreună cu 200 g mure şi 125 g zmeură; se aşază într-o formă de sufleu. Se prepară o glazură din 400 g mascarpone, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă coajă de lămâie rasă şi...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu