luni, 20 august 2012

Retete #95


Retete:

Pizza cu rucola, mozzarella şi roşii cherry

Pizza cu rucola, mozzarella şi roşii cherry

O reteta deliciaosa de pizza cu rucolla, mozzarella si rosii cherry din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, rosii cherry, rucola, parmezan si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 300...

Read more »

Salata de paste cu creveţi, mărar şi castraveţi

Salata de paste cu creveţi, mărar şi castraveţi

Se fierb 300g de paste, se scurg şi se răcesc sub jet de apă rece. Se pun într-un bol şi se adaugă 1 legătură mică de mărar, sucul de la 1/2 lămâie, 5 linguri de smântână slabă, 300 g de creveţi fierţi, 1 castravete tăiat cubuleţe şi 1 bulb de fenicul tăiat subţire. Se...

Read more »

Cocktail Caledonian

Cocktail Caledonian

O reteta simpla de Cocktail Caledonian din: whisky scotian, suc de portocala, zeama de lamaie, bitter lemon si frcute. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 4 cl suc de portocala 1 cl zeama de lamaie Bitter Lemon bucati de fructe   Mod de preparare: Cu exceptia Bitter Lemon-ului, toate ingredientele se mixeaza bine cu cuburi...

Read more »

Cas marinat

Cas marinat

O reteta simpla de cas marinat din: cas, sare, cimbru, usturoi verde si ulei de masline. Ingrediente: 300 g cas proaspat sare cimbru 2-3 fire de usturoi verde 150 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Caşul se taie în cubuleţe care se pun într-un vas de porţelan sau de sticlă. Puneţi deasupra,...

Read more »

File de căprioară cu ienupăr si pere

File de căprioară cu ienupăr si pere

O reteta delicioasa de file de caprioara cu ienupar din: fileuri de caprioara, ienupar, ulei de masline extravirgin, pere, vin rosu, frunze de varza, scortisoara, piper, prune, boabe de cafea, ciocolata de menaj, supa concentrata de carne, lapte, gris, unt si parmezan. Ingrediente: 2 fileuri de căprioară 10 bobite de ienupăr 4 linguri ulei...

Read more »

Salată Caesar dietetică

Salată Caesar dietetică

Se încinge cuptorul la 220° c/gaz 7. Se taie coaja de la 2 felii de pâine integrală şi se rupe în bucăţele. Se combină cu 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper, apoi se împrăştie pe o tavă şi se dau la cuptor 10-12 minute până devin aurii şi crocante. Se lasă la...

Read more »

Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure

Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure

O reteta de tarta umpluta cu mascarpone si fructe de padure din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, mascarpone, smantana, fructe de padure si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă  125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie pentru umplutură: 120 g mascarpone 80 ml smântână dulce 200...

Read more »

Cocktail Whisky Lemon

Cocktail Whisky Lemon

O reteta simpla de Cocktail Whisky Lemon din: whisky scotian, sirop de limeta, suc de grapefruit, zeama de lamaie, sampanie si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl sirop de limeta 6 cl suc de grapefruit 1 lingurita de zeama de lamaie sampanie cirese   Mod de preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele...

Read more »

Telemea aromata

Telemea aromata

O reteta simpla de telemea aromata din: telemea de oi, ceapa, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, otet, verdeata, usturoi, sare si piper boabe. Ingrediente: 500g telemea de oi 300g ceapă 100g ulei de măsline 100g ulei de floarea soarelui 30 ml oţet 2 linguri verdeaţă uscată (cimbru, maghiran, rozmarin, salvie) 3-4 căţei...

Read more »

Cuşcuş cu peşte mediteraneean

Cuşcuş cu peşte mediteraneean

O reteta de cuscus cu peste mediteraneean din: fileuri de peste alb, lamai, ardei iute, busuioc, rosii cherry, cuscus, otet balsamic, castravete si masline. Ingrediente: 2 x 125g fileuri de peşte alb 2 lămâi (coaja rasă şi sucul de la una, cealaltă tăiată în felii) 1 ardei iute roşu, jumătate feliat, jumătate tocat fin...

Read more »

Orez cu ton proaspăt

Orez cu ton proaspăt

O reteta de orez cu ton proaspat din: orez, apa, ton, dovlecei, ulei de masline, sare, hrean, sos de soia, hasmatuchi, lamaie, ulei de masline extravirgin si flori de dovlecel. Ingrediente: 200 g orez 750 ml apă 500 g ton proaspăt 4 dovlecei mici (zucchini) 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru marinată:...

Read more »

Pizza cu ton şi ceapă

Pizza cu ton şi ceapă

O reteta de pizza cu ton si ceapa din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ceapa, ton in ulei, sos de rosii, masline negre, oregano si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...

Read more »

Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă

Prepelite_cu_frunze_de_sfecla_si_mamaliga.jpg

O reteta de prepelite cu frunze de sfecla si mamaliga din: prepelite, usturoi, ulei de masline, carnat, frunze de sfecla, sare, piper si malai. Ingrediente: 4 prepeliţe 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 cârnat 8-10 frunze de sfeclă (sau ştevie) sare şi piper pentru mămăligă: 800 ml apă 200...

Read more »

Reteta zilei: Prajitura la minut

Reteta zilei: Prajitura la minut

O reteta de prajitura la minut din: foi de blat de pandispan, foi de napolitana, praf pentru crema de vanilie, praf pentru crema de ciocolata, ciocolata alba, ciocolata bicolora, lapte, zahar si coaja de portocala glasata. Ingrediente: 2 foi de blat de pandispan 2 foi de napolitana 1 plic cu praf pentru crema de...

Read more »

Telemea marinata

O reteta simpla de telemea marinata din: telemea, usturoi, foaie de dafin, boabe de piper si coriandru, cimbru, busuioc, oregano si ulei de masline. Ingrediente: 500 g de telemea 3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin boabe de piper şi de coriandru cimbru, busuioc, oregano uscate ulei de măsline   Mod de preparare:...

Read more »

Pere fierte în vin roşu cu portocale

Pere fierte în vin roşu cu portocale

O reteta de pere fierte in vin rosu cu portocale din: pere, vin rosu, coaja si zeama unei portocale, zahar, scortisoara si vanilie. Ingrediente: 4 pere cu pulpa ferma 1/2 l vin rosu coaja si zeama unei portocale 100-150 g zahar, in functie de gust 1 baton scortisoara 1/2 baton de vanilie   Mod...

Read more »

Orez cu sos de afine

Orez cu sos de afine

O reteta de orez cu sos de afine din: orez, branza de vaci, telemea de vaca, afine, ceapa, unt, ulei de masline extrabirgin, vin alb, supa concentrata de legume, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 240 g orez 100 g brânză proaspătă de vaci (mai grasă) 100 g telemea de vacă puţin sărată 250 g...

Read more »

Prajitura cu cirese si crema

Prajitura cu cirese si crema

O reteta simpla de prajitura cu cirese si crema din: cirese, faina, margarina, unt, galbenusuri, lapte, gris sau pesmet, faina, zahar pudra, lapte, smantana, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 350 g făină 150 g margarină 120 g unt 2 gălbenuşuri 6 linguri lapte 2  linguri cu griş sau pesmet pentru crema:...

Read more »

Mousse de lămâie cu brânză de vaci

Mousse de lămâie cu brânză de vaci

O reteta simpla si delicioasa de Mousse de lămâie cu brânză de vaci din: branza de vaci, faina, budinca de vanilie, smantana, oua, zahar, coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie si de vanilie. Ingrediente: 650 g brânză de vaci 6 linguri cu făină 1 plic cu praf de budincă de vanilie 200 ml...

Read more »

Pizza cu cicoare şi parmezan

Pizza cu cicoare şi parmezan

O reteta de pizza cu cicoare si parmezan din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cicoare rosie, parmezan, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400...

Read more »

Turte ţărăneşti

Turte ţărăneşti

  O reteta gustoasa de turte taranesti din: faina, drojdie, apa. Ingrediente: 1/2 kg făină drojdie cât un­ghia de la degetul mare 1 lingură zahăr apă călduţă Mod de preparare: Desfaci drojdia cu un pic de apă călduţă şi apoi o adaugi în făina cernută, adaugi sare, zahărul şi apă călduţă. Frămânţi un aluat...

Read more »

Cupcakes cu lămâie

Cupcakes cu lămâie

O reteta de cupcakes cu lamaie din: unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua, faina, zahar pudra, suc de lamaie si bombone. Ingrediente: 140 g unt fara sare 100 g de zahar fin coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 oua mari, batute usor 140 g faina pentru glazura: 85 g unt, moale 175...

Read more »

Coroniţe de orz cu sos pesto

Coroniţe de orz cu sos pesto

O reteta delicioasa de coronite de orz cu sos pesto din: orz, mozzarella, supa concentrata de legume, unt, parmezan, ulei de masline extravirgin, ardei gras, coriandru, sare, piper, rucola, usturoi si frunze de cimbru. Ingrediente: 150 g orz (sau arpacaş) 70 g mozzarella 800 ml supă concentrată de legume 2 fire mai mari de...

Read more »

Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde

Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde

O reteta de salata de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde din: vinete, dovlecel, maioneza, piper, sare, rosii cherry si ceapa verde. Ingrediente: 2-3 vinete (sau o pungă de 400g de vinete congelate, semipreparate) 1 dovlecel mic, decojit, tăiat cubuleţe 2 linguri de maioneză piper sare rosii cherry ceapa verde   Mod de...

Read more »

Inghetata de piersici cu zeama de lamaie

Inghetata de piersici cu zeama de lamaie

O reteta simpla de inghetata de piersici cu zeama de lamaie din: piure de piersici, zahar pudra, frisca si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 piure de piersici foarte coapte 100 g zahar pudra 250 g frisca 1 lingurita zeama de lamaie   Mod de preparare: Cojeşte fructele şi scufun- dă-le cîteva minute într-un vas...

Read more »

Pizza Diavola

Pizza Diavola

O reteta de pizza diavola din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, suc de rosii, mozzarella, salam picant, ulei de masline extravirgin, oregano si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru...

Read more »

Cocktail Scottish Surprise

Cocktail Scottish Surprise

O reteta de Cocktail Scottish Surprise din: whisky scotian, nectar de maracuja, zeama de lamaie, sirop de grenadine, lamaie si cirese. Ingrediente: 6 cl whisky scotian 6 cl nectar de maracuja cl zeama de lamaie 1 cl sirop de grenadine o felie de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu cuburi...

Read more »

Bors de babic

Bors de babic

  O reteta delicioasa de ciorba de babic, ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia, slanina afumata, orez, cartofi, patrujel, leustean, bors. Ingrediente: 2 cepe roşii 1 ţelină mică 1 morcov mediu 1 ardei capia 100 g slăninuţă afumată 150 g babic 100 g orez 2 cartofi 11 borş pătrunjel şi leuştean sare Mod de...

Read more »

Prajitura de casa cu caise

Prajitura de casa cu caise

O reteta de prajitura de casa cu caise din: caise, oua, zahar tos, apa, ulei, faina si margarina. Ingrediente: 800 g caise (dacă le preferi mici, ia un 1 kg) 4 ouă 1 cană de zahăr tos 5 linguri de apă 5 linguri de ulei 1- 1/2 cană de făină 1 pachet de margarină...

Read more »

Risotto cu sparanghel în coşuleţe de parmezan

Risotto cu sparanghel în coşuleţe de parmezan

O reteta de risotto cu sparangel cin cosulete de parmezan din: orez, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat de legume, parmezan, sare, piper si rosie. Ingrediente: 120 g orez 700 g sparanghel 1/2 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 1 apă 1/2 pahar vin alb 1/2 cub concentrat...

Read more »

Salată mediteraneeană

Salată mediteraneeană

Se fierb 200g de grâu bulgur conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când este gata, se adaugă în cratiţă 1 ceapă roşie tăiată felii, se amestecă şi se ia de pe foc, apoi se scurge şi se clăteşte până se răceşte. Se răstoarnă într-un bol mare. Se combină 1 castravete tăiat cubuleţe, 1 mână de...

Read more »

Tartă cu fructe clasică

Tartă cu fructe clasică

O reteta de tarta cu fructe clasica din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, lapte integral, zahar vanilat, zahar si fructe. Ingrediente: 250 g faină albă 125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 500 ml lapte integral 1 plic zahăr vanilat 120 g zahăr...

Read more »

Pui cu caise confiate si cardamom

Pui cu caise confiate si cardamom

O reteta de pui cu caise confiate si cardamom din: piept de pui, supa de vacuta, amidon, caise confiate, zeama de portocala, ceapa, curry, cardamom, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui (patru bucăţi) 500 ml supă de văcuţă 2 lin­guri de amidon 12 caise confia­te 30 de stafide zeama de la o...

Read more »

Supă de orez şi cartofi

Supă de orez şi cartofi

O reteta de supa de orez cu cartofi si parmezan din: orez, cartofi, apa, usturoi, salvie, concentrat de carne, ulei de masline extravirgin, parmezan si sos de rosii. Ingrediente: 150 g orez 2 cartofi 1 1 apă 2 căţei de usturoi 2 frunze de salvie 1 cub concentrat de carne 1 lingură ulei de...

Read more »

Conuri cu iaurt si capsuni

Conuri cu iaurt si capsuni

O reteta de conuri cu iaurt si capsuni din: capsuni, iaurt degresat, conuri si bomboane colorate sau musli. Ingrediente: o ceaşcă de căpşuni proaspete o ceaşcă de iaurt degresat simplu sau cu aromă de vanilie ori lămâie 4 conuri wafă bombonele colorate sau musli, după preferinţă, pentru decor   Mod de preparare: Căpşunile se...

Read more »

Muşchi de căprioară cu vin roşu

Muşchi de căprioară cu vin roşu

O reteta de muschid e caprioara cu vin rosu din: muschi de caprioara, telina, morcovi, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare, piper, vin rosu, telina, morcov, ceapa, malai si seminte de fenicul. Ingrediente: 600 g muşchi de căprioară 50 g ţelină 50 g morcovi 50 g ceapă 3 linguri ulei de măsline...

Read more »

Caipirinha cu kiwi

Caipirinha_cu_kiwi.jpg

O reteta de caipirinha cu kiwi din: kiwi, lime, zahar, cachaca, gheata si apa minerala cu suc de lime. Ingrediente: 4 kiwi 4 felii de lime 3 linguriţe de zahăr 1/2 ceaşcă de Cachaca (rom brazilian din trestie de zahăr) 2 ceşti de gheată zdrobită 1-1/2  ceşti apă minerală cu suc de lime  ...

Read more »

Salată de rucola cu vită

Salată de rucola cu vită

Se amestecă 1 lingură de muştar cu 2 linguri oţet de vin alb şi 1 lingură ulei de măsline. Se pun 100 g frunze de rucola pe o farfurie mare, se presară 1 ceapă roşie tăiată inele, 3 linguri de castraveciori (scurşi), 1 ceapă mică murată şi 2 roşii medii, feliate. Se pune deasupra...

Read more »

Ciorbe: Ciorba de peste

Ciorbe: Ciorba de peste

  O reteta gustoasa de ciorba de peste, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, telina, ardei gras, rosii, orez, bors, ulei, leustean, sare. Ingrediente: un peşte de 1 kg  (crap sau ce doriţi) 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe mici 100 g ţelină 2 ardei graşi roşii 4 roşii mari 2 linguriţe orez 1/21...

Read more »

Prăjitură simpla cu miere

Prajitura_simpla_cu_miere.jpg

O reteta de prajitura simpla cu miere din: unt, faina alba, faina integrala, lapte, miere, drojdie, ou, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt 150 g faină albă 50 g faină integrală 8-9 linguri lapte 6 linguri miere 1 linguriţă drojdie 1 ou 1 lămâie pentru decor: zahăr pudră   Mod de preparare:...

Read more »

Mix de condimente pentru carnea de pui

Mix de condimente pentru carnea de pui

Pentru o savoare deosebită, poţi face un amestec de condi­mente foarte potrivit pentru carnea de pui la grătar ori făcu­tă pe plită. Amestecă: 1/2 ceşcuţă cu paprica -2 linguriţe cu oregano, 2 linguriţe cu chili, 1 linguriţă cu praf de ustu­roi, 1 linguriţă cu piper negru, 1/2 linguriţă cu muştar. Iar cu acest amestec,...

Read more »

Sufleu cu migdale

Sufleu cu migdale

O reteta simpla si delicioasa de sufleu cu migdale din: lapte, faina alba, unt, migdale, zahar, galbenusuri, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 200 ml lapte 80 g faină albă  40 g unt 80 g migdale 40 g zahăr 4 gălbenuşuri 6 albuşuri 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Pune la fiert într-o...

Read more »

Salata de pui cu merisoare

Salata de pui cu merisoare

O reteta simpla si delicioasa de salata de pui cu mere din: miez de nuca, frunze de rucola, ulei de masline, merisoare, telemea, sare, piper, cimbru, busuioc, faina, zahar, praf de mustar, vin alb sec, smantana si unt. Ingrediente: 1 pumn de miez de nucă 1 caserolă cu frunze de rucola 2 linguri cu...

Read more »

Mâncărică muntenească din carne marinată de căprioară

Mâncărică muntenească din carne marinată de căprioară

O reteta de mancarica munteneasca din carne marinata de caprioara din: pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, fileurid e ansoa, unt, ulei de masline extravirgin, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, frunze de salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare grunjoasa si scortisoara. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 50 g slănină 100...

Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi

Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi

O reteta de Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci, mozzarella, masline, cozi de creveti, rucola, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...

Read more »

Cocktail Dusty Martin

Cocktail Dusty Martin

O reteta simpla de Cocktail Dusty Martin din: whisky scotian si gin. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl gin   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul si ginul cu gheata intr-un pahar de vin, apoi turnam in paharul de cocktail si adaugam in final o maslina.  

Read more »

Cheesecake cu migdale si caise

Cheesecake cu migdale si caise

O reteta delicioasa de Cheesecake cu migdale si caise din: faina, drojdie, lapte, zahar sau miere, oua, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, coaja de lamaie, caise si fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g făină 1 pachet de drojdie uscată 250 ml lapte 80 g zahăr sau miere 3 ouă 100 g unt...

Read more »

Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară

Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară

O reteta delicioasa de tortulet cu spume de iaurt si fructe de vara din: blaturi din pandispan, iaurt, smantana, foid e gelatina, zahar, pula de mango, banana, piersici, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 2 blaturi din pandişpan pentru spuma de iaurt: 250 g iaurt integral 250 ml smântână dulce 3 foi de gelatină...

Read more »

Supa crema de ciuperci champignion

Supa crema de ciuperci champignion

O reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci champignon, supa de carne, zahar, ulei de floarea soarelui, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg ciuperci champignion 500ml supa de carne (sau legume) ¼ lingurita zahar 4-5 linguri ulei de floarea-soarelui 4 linguri smantana patrunjel tocat ½  lingurita sare ½ ...

Read more »

Mere umplute cu nuci si caise

Mere umplute cu nuci si caise

O reteta de Mere umplute cu nuci si caise din: mere golden, caise, miez de nuca, scortisoara si miere. Ingrediente 8 mere golden 8 caise bine coapte 50g miez de nuca 20g scortisoara 50g miere Mod de preparare: Spalam merele si scoatem casuta semintelor, folosind un cutit special. Asezam merele intr-o tava, cu scobitura...

Read more »

Carpaccio de vită cu dovlecei

Carpaccio de vită cu dovlecei

O reteta de carpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sec câteva frunze de...

Read more »

Terină de orez cu ardei gras

Terină de orez cu ardei gras

O reteta de terina de orez cu ardei gras din: orez, ardei gras, ceapa, supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 260 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 ceapă albă mică 2 1 supă concentrată de legume 50...

Read more »

Friptură de viţel cu arome de vară

Friptură de viţel cu arome de vară

O reteta de friptura de vitel cu arome de vara din: muschi de vitel, pepene galben, marsala, unt, sare, piper, parmezan si frunze de creson. Ingrediente: 4 felii de muschi de vitel (cate 150 g fiecare) 1 pepene galben 1/2 pahar Marsala unt sare si piper pentru cruste: 7 linguri parmezan ras pentru decor:...

Read more »

Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

O reteta de Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti din: mascarpone, frisca, marsala, zahar vanilat, kiwi, amaretti si ciocolata amara. Ingrediente: pentru crema de mascarpone: 250 g mascarpone 200 g frişca 3 linguri cu vin Marsala 3 linguri cu zahăr vanilat piure kiwi: 7 kiwi 3 linguri cu zahăr vanilat 10 biscuiţi amaretti 50...

Read more »

Ciorba de cartofi cu perisoare

Ciorba de cartofi cu perisoare

O reteta deliciaosa de ciorba de cartofi cu perisoare din: carne tocata, ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rgas, bors, ulei si sare. Ingrediente perisoarele: 500g carne tocata 1 ceapa 1 lingura orez patrunjel verde sare piper ciorba: 1 ceapa 2 morcovi 1 telina 1 ardei gras 300g cartofi ½...

Read more »

Muşchi de porc în crustă de paine

Muşchi de porc în crustă de paine

O reteta de muschi de porc in crusta de paine din: muschi file de porc, mere, ulei de masline extravirgin, vin, galbenusuri, sare, piper, supa, faina, drojdie, sare, zahar si frunze de salata. Inrgediente: 1 kg muşchi file de porc 1 kg mere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 100 ml vin 2 gălbenuşuri...

Read more »

Mancare din pastrama de oaie cu pastai

Mancare din pastrama de oaie cu pastai

O reteta de mancare din pastrama de oaie cu pastai din: pastrama de oaie, pasta de fasole galbena, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper si oregano. Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 700 g pastai de fasole galbena 4 rosii 3 ardei grasi 2 ceapa 1 ardei iute...

Read more »

Mici de oaie

O reteta de mici de oaie din: carne grasa de vita, carne de oaie, usturoi, bicarbonat, ulei, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 300 g carne grasa de vita 300 g carne de oaie 3-4 catei de usturoi 1 varf de cutit bicarbonat sau 1/2 pahar apa minerala 2 linguri ulei cimbru si piper dupa...

Read more »

Placinta de ciuperci

Placinta de ciuperci

  O reteta delicioasa de placinta cu ciuperci, carne de porc, ardei gras, patrunjel, piper, oua. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 600 g carne de porc 500 g ciuperci 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel piper sare 4 ouă fierte 3 ouă crude Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze şi prepari umplutura....

Read more »

Placinta cu babic

Placinta cu babic

  O reteta gustoasa de placinta cu babic, foi de placinta, oua, telemea, ulei. Ingrediente:  300 g babic 1 pachet foi de plăcintă 3 ouă 500 g telemea ulei Mod de preparare: Razi telemeaua şi tai babicul cât mai mărunt. Le amesteci, adaugi două ouă şi obţii umplutura, într-o tavă unsă cu puţin ulei,...

Read more »

Salata de dovlecei în trei culori

Salata de dovlecei în trei culori

O reteta simpla si delicioasa de salata de dovlecei in trei culori din: dovlecei, dovlecei zuchini galbeni si versi, iaurt, marar, sare si piper. Dovlecelul are un conţinut ridicat de substanţe nutritive şi puţine calorii. Aşa că o salată de dovlecei la care foloseşti un dressing de iaurt este uşoară şi sănătoasă Ingrediente: 2...

Read more »

Cocktail Golden Nail

Cocktail Golden Nail

O reteta simpla de Cocktail Golden Nail din: bourbon whiskey, southern comfort si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Southern Comfort spirala din coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam intr-un pahar de bar whiskey-ul si Southern Comfort-ul cu gehata. Servim intr-un pahar de whisky, cu multa gheata. Decoram...

Read more »

Somon înnăbuşit în sos de legume

Somon înnăbuşit în sos de legume

O reteta delicioasa de somon innabusit in sos de legume din: somon file, ulei de masline, unt, vin alb, conopida, busuioc, marar, ceapa verde, lamai, scortisoara, sare si piper. Somonul este un peşte extrem de sănătos, datfiind conţinutul său bogat în omega 6. De aceea, se recomandă consumattottimpul anului, cel puţin o dată pe...

Read more »

Risotto cu anghinare, lămâie şi şofran

Risotto cu anghinare, lămâie şi şofran

O reteta de risotto cu anghinare, lamaie si sofran din: orez, anghinare, ulei de masline extravirgin, unt, ceapa, lamaie, sofran, concentrat de legume, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 4 bucăţi anghinare 2 linguri ulei de măsline extravirgin 30 g unt 1 ceapă mică 1 lămâie 1 plic şofran 1 1 supă...

Read more »

Tort cu nuci si ciocolata

Tort cu nuci si ciocolata

O reteta simpla si delicioasa de tort cu nuci si ciocolata din: miez de nuca, ciocolata de menaj, zahar, oua, zahar vanilat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 40 g miez de nucă 140 g ciocolată de menaj 165 g zahăr 4 ouă 1/2 plic zahăr vanilat zahăr pudră un praf de sare   Mod...

Read more »

Suc de pepene roşu şi mere

Suc de pepene roşu şi mere

O reteta simpla si gustoasa de suc de pepene rosu si mere din: pepene rosu, mere si miere. Ingrediente: pepene rosu mere miere   Mod de preparare: Pun în storcător 400 de grame de pepene roşu şi două mere. Mai adaugi o lingură de miere şi obti o bautura delicioasa si gustoasa.

Read more »

Mancare de căprioară cu fructe de pădure

Mancare de căprioară cu fructe de pădure

O reteta de mancare de caprioara cu fructe de padure din: carne de caprioara, fructe de padure, afine, telina, morcov, ceapa rosie, foi de dafin, vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de căprioară 200 g fructe de pădure 200 g afine 1 tijă de ţelină 1/2 morcov...

Read more »

Gem de zmeura

Gem de zmeura

O reteta de gem de zmeura din: zmeura, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 kg zmeură 2 kg zahăr zeama de la o lămâie mare   Mod de preparare: Se alege zmeura bine coaptă, proaspătă, se curăţă de frunzuliţe, apoi se spală într-o strecură­toare, sub jet de apă, de praf şi de nisip....

Read more »

Compot de coacaze rosii

Compot de coacaze rosii

O reteta de compot de coacaze rosii din: coacaze, sirop si sare de lamaie. Ingrediente: 1 kg de coacăze 1,5 kg de sirop 1 g sare de lămâie Mod de preparare: Se spală fructele şi se lasă să se usuce. Se pun într-o cratiţă, se toarnă siropul (preparat în prealabil din 700 g zahăr...

Read more »

Reteta zilei: Cod în sos de lămâie si menta

O reteta simpla si delicioasa de cod in sos de lamaie si menta din: fileuri de cod, ulei de masline, lamaie, amidon, apa, menta, faina, sare si piper rosu marinat. Ingrediente: 300 g fileuri de cod 3-4 linguri cu ulei de măsline 1 lămâie 1 linguriţă rasă cu amidon 50 ml apă 2 crenguţe...

Read more »

Salată de arpacaş

Salată de arpacaş

O reteta simpla de salata de arpacas din: arpacas, rosii cherry, crema de branza, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc si menta. Ingrediente: 300 g arpacaş 600 g roşii cherry 150 g fasole verde 200 g cremă de brânză (sau brânză de vaci) 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 6...

Read more »

Visine confiate

Visine confiate

O reteta simpla si delicioasa de visine confiate din: visine si zahar. Ingrediente: 1 kg vişine 150 g zahăr   Mod de preparare: Fructele se spală şi se curăţă de sâm­buri, se pun într-un vas şi se presară cu zahăr. Se fierb pentru sterilizare, până lasă suc, cât să le cuprindă, ca la compot....

Read more »

Tort de vin cu sos englezesc

Tort de vin cu sos englezesc

O reteta de vin cu sos englezesc din: unt, zahar, faina, oua, zahar vanilat, cacao, drojdie, scortisoara, vin rosu, sare, lapte integral, zahar, galbenusuri si vanilie. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 250 g faină albă 4 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă cacao 1 plic drojdie 1 linguriţă scorţişoară pudră 1...

Read more »

Salata cu oua de prepelita si piept de pui

Salata cu oua de prepelita si piept de pui

O reteta de salata cu oua de prepelita si piept de pui din: oua de prepelita, piept de pui, paine toast, rosii, sare, piper, cimbru, frunze de salata verde, iaurt, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si seminte de susan. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă fierte 1 piept de pui 4 felii toast prăjite...

Read more »

Croissant cu topping de inghetata

Croissant cu topping de inghetata

O reteta simpla si delicioasa de Croissant cu topping de inghetata din: croissant, ciocolata si ingheatata, Ingrediente: 1 pateu, un croissant sau felii de chec o ciocolata alba topita sau cateva lingurite de ciocolata inghetata   Mod de preparare: Incalzeste pateul, croissantul sau feliile de chec pentru cateva minute. Taie pateul sau croissantul pe...

Read more »

Cocktail Drambuie Special

Cocktail Drambuie Special

O reteta simpla de Cocktail Drambuie Special din: drambuie, angostura, ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 stropi de Angostura Ginger Ale spirala de coaja de lamaie   Mod de preparare: Asezam trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, turnam deasupra Drambuie si Angostura, apoi completam cu ginger...

Read more »

Shake delicios cu fructe de padure

Shake delicios cu fructe de padure

O reteta simpla de Shake delicios cu fructe de padure din: ingheatata de fructe de padure, ingheatata de vanilie, lapte, lichior de mure si fructe de padure. Ingrediente: 50 g inghetata de fructe de padure 50 g inghetata de vanilie 150 ml lapte 50 ml lichior de mure 50 g fructe de padure congelate...

Read more »

Copanele de pui cu fulgi de porumb

Copanele de pui cu fulgi de porumb

O reteta simpla de copanele de pui cu fulgi de porumb din: copanelem oua, fulgi de porumb, ulei, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 8 copănele cu os 2 ouă 1 pungă cu fulgi de porumb ulei pentru prăjit sare piper busuioc   Mod de preparare: Spală copănelele şi şterge-le cu un şervet absorbant. Sărează-le,...

Read more »

Tartă cu pere şi caise

Tartă cu pere şi caise

O reteta simpla si delicioasa de tarta cu pere si caise din: faina, zahar, unt, oua, drojdie, portocala sau lamaie, pere, seminte de pin, dulceata de caise si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faină albă  250 g zahăr 250 g unt 2 ouă drojdie pentru prăjituri 1 portocală sau 1 lămâie pentru umplutură: 3...

Read more »

Risotto cu ierburi aromatice

Risotto cu ierburi aromatice

O reteta simpla de risotto cu ierburi aromatice din: orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente 320 g orez 1 cartof 2 morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri parmezan ras 1 pahar...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu