duminică, 19 august 2012

Retete culinare #33


Retete culinare:

Ineluşe cu vinete şi roşii

Ineluşe cu vinete şi roşii

O reteta delicioasa de ineluse cu vinete si rosii din: ineluse din faina de grau dur, vanata, rosii cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute, frunze de cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g ineluşe din faină de grâu dur pentru asezonare: 1 vânătă mică şi subţire 1,5 kg roşii cherry 1 bucată...

Read more »

Baghetă umplută cu legume şi ton

Baghetă umplută cu legume şi ton

O reteta simpla de bagheta umpluta cu legume si ton din: bagheta, anghinare, ton in ulei, fileuri de ansoa, rucola, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 1 baghetă 250 g anghinare în ulei (conservă) 150 g ton în ulei (conservă) 4 fileuri de anşoa 200 g rucola 50 g ceapă verde sare şi piper...

Read more »

Friptura de miel cu levantica

Friptura de miel cu levantica

O reteta de friptura de miel cu levantica din: carne de miel, pesmet, sare, amestec herbes de provence, piper, usturoi, levantica, ulei de masline, vin rosu si mustar iute de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare 1 lingura amestec herbes de provence 1/2 lingurita piper 2 catei...

Read more »

Cremă catalană

Cremă catalană

O reteta de crema catalana din: lapte, galbenusuri, zahar tos, zahar de trestie, fecula, lamaie si baton de scortisoara. Ingrediente: 6 dl lapte 4 gălbenuşuri 100 g zahăr tos 100 g zahăr de trestie 40 g feculă 1 lămâie mică, netratată 1/2 baton de scorţişoară   Mod de preparare: Spălaţi lămâia, ştergeţi-o şi curăţaţi-o...

Read more »

Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin

Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin

O reteta de Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin din: sardele, oua, fenicul salbatic, seminte de pin, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g sardele curăţate 6 ouă 2 rămurele de fenicul sălbatic 20 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi ulei extravirgin de măsline...

Read more »

Trigoane delicioase cu legume

Trigoane delicioase cu legume

O reteta de trigoane delicioase cu legume din: foi de placinta, dovleac, mazare, galbenus, ulei extravirgin de masline, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ciroandru, praf de ghimbir, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10 foi subţiri pentru plăcintă 250 g dovleac 200 g mazăre 1 gălbenuş 100 ml apă 1 lingură ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Chifle delicioase cu seminte

Chifle delicioase cu seminte

O reteta simpla de chifle delicioase din: faina alba, drojdie, apa, untura, drojdie de bere, seminte, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 150 g faină albă 75 ml apă 7 g drojdie proaspătă pentru chifle: 300 g faină albă 150 ml apă 20 g untură 20′ g drojdie de bere 1 linguriţă malţ...

Read more »

Caracatiţă cu dovlecei şi ierburi aromatice

Caracatiţă cu dovlecei şi ierburi aromatice

O reteta de caracatita cu dovlecel si ierburi din: caracatita, ceapa, tije de telina, morcovi, civeta, frunze de cimbru, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, usturoi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 800 g caracatiţă 60 g ceapă 40 g tije de ţelină 80 g morcovi pentru asezonare: 1 legătură civetă (sau frunze de...

Read more »

Cremă de flori de portocal

Cremă de flori de portocal

O reteta delicioasa de crema de flori de portocal din: loapte, zahar, flori de portocal, ou, galbenusuri, migdale, fistic si seminte de pin. Ingrediente: 6 dl lapte 15 0g zahăr 4 linguri de apă de flori de portocal 1 ou 3 gălbenuşuri 1 lingură de migdale prăjite 1 lingură de fistic 1 lingură de...

Read more »

Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei

Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei

O reteta de Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei din: fileuri de pastrav, dovlecei, alune, pesmet, faina, oua, cimbrisor, patrunjel, arpagic verde, frunze de menta, lamaie, ulei, ulei extravirgin de maline, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de păstrăv salmonat 3 dovlecei 150 g alune fără coajă şi fără pieliţă 150...

Read more »

Sote de roşii

Sote de roşii

O reteta simpla de sote de rosii din: rosii, unt sau ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg de rosii 100 g unt sau ulei piper sare   Mod de preparare: Rosiile se spala, se cresteaza si se oparesc in apa clocotita, pentru ca sa se poata curata de pielita, apoi se curata de...

Read more »

Tocanita din pulpa de miel

Tocanita din pulpa de miel

O reteta de tocanita din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, cardamom, scortisoara, coriandru, caise uscate, anason, supa de miel, otet, morcovi si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de miel 4 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 8 capsule de cardamom 1 baton de...

Read more »

Miel delicios umplut

Miel delicios umplut

O reteta de miel delicios umplut din: piept de miel, ficat, ceapa, ou, ou fiert rascopt, franzela, sare si piper. Ingrediente: 1 piept intreg de miel 200 g ficat 1 ceapa 1 ou crud 1 ou fiert rascopt 100 g franzela sare piper Mod de preparare: Din carne se scot oasele dupa care, cu...

Read more »

Hamburger din omletă cu morcovi şi salată

Hamburger din omletă cu morcovi şi salată

O reteta delicioasa de hamburger din omleta cu morcovi si salata din: chifle, salata verde, morcovi, oua, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: chifle 8 foi de salată verde 3 morcovi 4 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper Mod de preparare: Spală salata în multă apă rece şi usuc-o...

Read more »

Colţunaşi cu ricotta

Colţunaşi cu ricotta

O reteta de coltunasi cu ricotta din: faina alba, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, zahar, sare, ricotta, parmezan, oua, patrunjel, nucsoara si piper. Ingrediente: 600 g faină albă 3 ouă 200 ml vin alb 150 ml ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă zahăr sare pentru umplutură: 750 g ricotta 100 g parmezan 2...

Read more »

Pulpa de miel cu miere

Pulpa de miel cu miere

O reteta simpla si delicioasa de pulpa de miel cu miere din: pulpa de miel, amestec garam masala, usturoi, miere, ghimbir, sos de soia si ulei de arahide. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lingura amestec garam masala 2 catei de usturoi 200 g miere 2 linguri ghimbir proaspat 2 linguri sos de soia...

Read more »

Portofele de ton cu ierburi aromatice

Portofele de ton cu ierburi aromatice

O reteta delicioasa de portofele de ton cu ierburi aromatice din: ton, telina, morcov, ceapa, lamaie, foaie de dafin, capere in otet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru boabe. Ingrediente: 1 bucată de ton de 400 g 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1/2 lămâie 1 foaie de dafin...

Read more »

Salată de vară cu sparanghel şi anghinare calde

Salată de vară cu sparanghel şi anghinare calde

O reteta de salata de vara cu sparanghel si anghinare calde din: anghinare, lamai, ulei de masline, seminte de coriandru, anason, cimbru, otet de vin alb, tulpini de sparanghel, frunze de salata, rosie, ceapa verde, cives si otet balsamic. Ingrediente: pentru salata: 4 anghinare, curăţaţe 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1...

Read more »

Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate

Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate

O reteta de Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate din: fileuri de cernie, somon afumat, peste spada,  hasma, varza chinezeasca, vion alb, smantana, unt, frunze de salvie, ramurica cimbrisor, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de cernie de câte 400 g fiecare, curăţate şi fără piele 150 g...

Read more »

Carne de berbec in sos chilli

O reteta de carne de berbec in sos chili din: ardei, ceapa, usturoi, rosii, ardei chilli, carne de berbec, ulei de masline, sare, scortisoara, cuisoare, masline si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles anehos, uscati 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chilli uscati 1 kg carne de berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura...

Read more »

Pulpă de porc cu fasole

Pulpă de porc cu fasole

  O reteta simpla si gustoasa din:pulpa de porc, fasole, ceapa, morcov, ardei grasi, pasta de tomate, vin alb, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g fasole nouă 2 cepe 1 morcov 2 ardei graşi 3 linguri pastă de tomate 1 pahar vin alb 1/2 linguriţă cimbru uscat...

Read more »

Minipizza de mămăligă cu ciuperci

Minipizza de mămăligă cu ciuperci

O reteta de minipizza de mamaliga cu ciuperci din: mamaliga, ciuperci, emmentaler, sunca de praga, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g mămăligă 200 g ciuperci mixte congelate 120 g Emmentaler (sau alt caşcaval) 60 g şuncă de Praga 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de...

Read more »

Miel cu mustar

Miel cu mustar

O reteta simpla de miel cu mustar din: carne de miel, mustar de dijon, piper, usturoi, pesmet si cimbru. Ingrediente: 4 bucati carne de miel fara grasime 1/4 cana mustar de Dijon 1/4 lingurita piper 2 catei de usturoi 1/3 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru Mod de preparare: Pesmetul, usturoiul, piperul si cimbrul se...

Read more »

Fasole cu calamari

Fasole cu calamari

O reteta simpla de fasole cu calamri din: fasole pestrita, calamari, usturoi, ulei de masline extravirgin, rozmarin, rosii cherry, sare cu verdeturi, piper. Ingrediente: 200 g fasole pestriţă boabe 130 g calamari foarte mici 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de rozmarin 6 roşii cherry sare cu verdeţuri...

Read more »

Pateuri calde cu bacon şi cartofi

Pateuri calde cu bacon şi cartofi

O reteta de pateuri calde cu bacon si cartofi din: cartofi, ricotta, bacon, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, ou, civeta sau ceapa verde, sare, piper, branza brie, smantana si parmezan. Ingrediente: 200 g cartofi 150 g ricotta 60 g bacon 4 linguri parmezan ras 1 ou 2 linguri ulei de măsline extravirgin 50...

Read more »

Peşte la tigaie cu dovlecei

Peşte la tigaie cu dovlecei

O reteta simpla si delicioasa de peste la tigaie cu dovlecei din: peste calugar, pancetta afumata, hasma, vin alb sec, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de peşte-călugăr de 800 g, curăţată şi fără piele 120 g pancetta afumată 4 dovlecel potriviţi 1 haşmă 1/2 pahar de vin alb sec...

Read more »

Omletă cu hribi tocaţi

Omletă cu hribi tocaţi

O reteta simpla de omleta cu hribi tocati din: hribi, oua, ulei, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 hribi medii (spre mici) 2 ouă 1 lingură ulei cu diverse arome 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1/2 lingură parmezan ras sare şi piper   Mod de...

Read more »

Dulce Gula Java

Dulce Gula Java

O reteta de dulce gula java din: tapioca, lapte de cocos, ananas, papaia, mango si sare. Ingrediente: 200 g tapioca 1 cutie de 250 g lapte de cocos 3 felii de ananas 1/2 papaia 1/2 mango sare   Mod de preparare: Intr-o oală, daţi în clocot 1 l de apă cu un praf de...

Read more »

Peşte cu cartofi crocanţi julien

Peşte cu cartofi crocanţi julien

O reteta simpla de peste cu cartofi crocanti julien din: cartofi, peste calugar, unt, ceapa, morcov, tulpina de telina, supa de peste, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mici 4 bucăţi de peşte-călugăr de circa 200 g fiecare 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de...

Read more »

Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete

Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete

O reteta simpla de Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete din: orez basmati alb, rosii cherry, praf de curry, ulei de masline extravirgin, sare, piper, patrunjel verde tocat.  Orezul basmati şi-a luat numele de la aroma sa specială (basmati înseamnă parfumat), care aminteşte de lemnul de santal. Este un tip de orez...

Read more »

Cocktail Morning Dew

Cocktail Morning Dew

O reteta simpla de Cocktail Morning Dew din: whisky irlandez, curacao albastru, creme de bananes, suc de grapefruit, albus, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl whisky irlandez 1 cl Curacao albastru 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 4 cl suc de grapefruit jumatate de albus o felie de portocala cirese   Mod...

Read more »

Mancare de fasole cu miel

Mancare de fasole cu miel

O reteta de mancare de fasole cu miel din: pulpa de miel, boabe de fasole, carnati, slanina, ceapa, ulei de masline, pasta de rosii, usturoi, supa de legume sau de miel, cimbru, vin alb, foi de dafin, patrunjel, rozmarin, nucsoara, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de miel 200 g boabe de...

Read more »

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă

O reteta de paste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate, smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste în formă de scoici pentru asezonare: 200 g carne...

Read more »

Rulouri de solă cu grepfrut roz

Rulouri de solă cu grepfrut roz

O reteta delicioasa de rulouri de sola cu grepfrut roz din: fileuri de sola, salata verde, hasme, arpagic verde, vermut sec, grepfrut roz, unt, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă (limbă de mare) 2 inimi de salată verde, plus câteva frunze pentru ornat 2 haşme mici câteva...

Read more »

Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălai

Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălai

O reteta de bulete de emmentaler si cartofi in crusta de malai din: cartofi, emmentaler, malai, oua, alune, ulei de arahide, patrunjel, civeta, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g Emmentaler 150 g mălai măcinat fin 2 ouă 30 g alune 300 ml ulei de arahide lingură pătrunjel fire civetă (sau ceapă...

Read more »

Tartelete cu ciuperci

Tartelete cu ciuperci

O reteta delicioasa de Tartelete cu ciuperci din: ciuperci, unt, smantana, patrunjel, maghiran, ceapa alba, sare, piper si rosii. Ingrediente: 300 g ciuperci 40 g unt 4 linguri smântână 1 lingură pătrunjel 1 lingură măghiran 1/2 ceapă albă sare şi piper pentru decor: 2-3 roşii   Mod de preparare: Aşază faina în formă de...

Read more »

Rulouri din peşte umplute cu midii

Rulouri din peşte umplute cu midii

O reteta de rulouri din peste umplute cu midii din: peste spada, midii, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g peşte-spadă tăiat felii subţiri 800 g midii 2 ouă 60 g pesmet 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 rămurele de...

Read more »

Cremă tropicală cu papaia

Cremă tropicală cu papaia

O reteta de crema tropicala cu papaia din: papaia, lapte de cocos, zahar de trestie, zeama de lamaie, suc de portocala si praf de scortisoara. Papaia este o plantă exotică recunoscută şi apreciată pentru gustul ei deosebit şi pentru dulceaţa fructului. Acesta, cu coajă galbenă şi moale, seamănă cu o pară mare. Ingrediente: 2...

Read more »

Pateuri cu dovlecei şi mozzarella

Pateuri cu dovlecei şi mozzarella

O reteta de pateuri cu dovlecei si mozzarella din: foitaj, sos bechamel, dovlecei, ou, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 300 g sos bechamel 200 g mozzarella 3 dovlecei mici (zucchini) 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline...

Read more »

Gogoşele din peşte cu boia dulce

Gogoşele din peşte cu boia dulce

O reteta de gogosele din peste cu boia dulce din: peste spada, faina, salvie, usturoi, boia dulce, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă 150 g făină 10 frunze de salvie 1 căţel de usturoi 2 linguriţe de boia dulce ulei extravirgin de măsline sare si piper negru   Mod...

Read more »

Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră

Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră

O reteta delicioasa de Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră din: dovlecei, somon afumat, ricotta, branza de capra, smantana, ulei de masline extravirgin, frunze de cimbru verde, civeta, frunze de ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei mari (zucchini) 200 g somon afumat 150 g ricotta (sau brânză proas­pătă de vaci)...

Read more »

Cocktail Rock

Cocktail Rock

O reteta simpla de Cocktail Rock din: whisky, zeama de lamaie, suc de ananas, rachiu de cirese si curacao. Ingrediente: 1 cl whisky 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de ananas 1 cl rachiu de cirese 1 cl Curacao   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, poi...

Read more »

Tocana din carne miel cu smantana

Tocana din carne miel cu smantana

O reteta simpla de Tocana din carne miel cu smantana din: carne de miel, untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn circa 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamaie boia marar patrunjel sau tarhon taiat marunt sare...

Read more »

Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi

Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi

O reteta de sardele marinate la gratar cu piure de fenicul si cartofi prajiti din: sardele, cartofi, ulei, fenicul, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper, lamaie, piper, frunze de fetica si frunze de fenicul. Ingrediente: pentru sardele: 12 sardele 400 g cartofi 1 1 ulei pentru prăjit pentru piureul de fenicul: 1...

Read more »

Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi

Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi

O reteta delicioasa de Hamburgeri cu vin alb pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi din: hamburgeri de vita, paine toast, faina alba, unt, vin alb, frunze de salvie, sare, piper, cartofi, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 8 hamburgeri de vită (circa 70 g fiecare) 8 felii pâine toast 20 g faină...

Read more »

Chifteluţe de linte cu seminţe de mac

Chifteluţe de linte cu seminţe de mac

O reteta de chiftelute de linte cu seminte de mac din: linte rosie, ceapa, tija de telina, foaie de dafin, usturoi, verdeturi mixte, supa de legume, ulei de masline extravirgin, seminte de mac, sare, boia iute si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g linte roşie 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 foaie...

Read more »

Cod sărat cu praz

Cod sărat cu praz

O reteta simpla si delicioasa de cod sarat cu praz din: cod sarat, fir de praz, paine prajita, ulei de masline extravirgin, sofran, patrunjel si piper. Ingrediente: 500 g cod sărat 2 fire de praz 700 ml apă călduţă felii de pâine prăjită 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 plic şofran 1 legătură...

Read more »

Kulfi cu fistic

Kulfi cu fistic

O reteta gustoasa de kulfi cu fistic din: fistic, lapte, seminte de cardamon si caise. Kulfi este o îngheţată de origine indiană, pregătită fără a folosi congelatorul: compoziţia e pe bază de lapte şi de alte ingrediente care se toarnă în conuri de metal, care se închid ermetic şi se bat bine până se...

Read more »

Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

  O reteta simpla si gustoasa de tarta cu mere, caramel, unt, oua, faina, zahar, apa, praf de copt, sare, zahar vanilat, mere, lapte, zahra, faina, coaja de lamaie, fulgi de migdale. Ingrediente: 150 g unt ouă 400 g faină 100 g zahăr 100 ml apă 1 praf de copt 1 praf de sare...

Read more »

Crochete de linte

Crochete de linte

O reteta delicioasa de crochete de linte din: linte rosie, ou, boia iute, chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g linte roşie 1 ou 1 lingură boia iute 1 lingură chimen 1 legătură coriandru proaspăt 1/2 lingură piper negru boabe pentru sos: 250 g iaurt 1 lămâie (zeama)...

Read more »

Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verde

Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verde

O reteta delicioasa de salata de creveti cu fasole si ceapa verde din: fasole alba, otet alb, ulei de masline extravirgin, creveti, foaie de dafin, tarhon, zahar, sare, piper, ceapa verde, faina si ulei de arahide. Ingrediente: 200 g fasole albă cu bobul mic 100 ml oţet alb 3 linguri ulei de măsline extra­virgin...

Read more »

Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midii

Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midii

Pentru cei pasionati de peşte va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase: Peşte şi vinete cu sos de roşii O reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline,...

Read more »

Ciorba de fasole rosie

Ciorba de fasole rosie

  O reteta delicioasa de ciorba de fasole rosie, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, radacina de telina, ardei gras, cimbru verde, leustean, sos de rosii, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină frunze de ţelină 1 ardei gras cimbru...

Read more »

Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde

Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde

O reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde din: paine toast, friptura de porc sau de vitel, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, ulei extravirgin de masline, vin alb, mustar picant, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g friptură de porc sau de viţel...

Read more »

Cocktail Captain’s Dream

Cocktail Captain’s Dream

O reteta simpla de Cocktail Captain’s Dream din: whisky, sirop de mango, limeta, angostura amaruie, tonic, mango, kiwi si agrise. Ingrediente: 5 cl whisky 2 cl sirop de mango 1 lingurita de limeta 5 stropi de Angostura amaruie tonic bucati de mango felii de kiwi agrise   Mod de preparare: Se pun doua cuburi...

Read more »

Miel marinat cu vin si mustar

Miel marinat cu vin si mustar

O reteta simpla de miel marinat cu vin si mustar din: friptura de miel, sare, piper negru, vin rosu si seminte de musta macinate. Ingrediente: 4 bucati friptura de miel 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 1 cana vin rosu 3 linguri seminte de mustar macinate Mod de preparare: Carnea de miel se...

Read more »

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

O reteta simpla si delicioasa de peste la gratar cu sos de patrunjel din: peste spada, patrunjel, seminte de pin, usturoi, scrumbie in ulei, lamaie, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte-spadă 1 legătură de pătrunjel 40 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi 2 fileuri de...

Read more »

Cornuri apetisante

Cornuri apetisante

O reteta delicioasa de cornuri apetisante din: faina alba, apa, drojdie, de bere, faina integrala, ulei extravirgin de masline, untura si drojdie de bere. Ingrediente pentru maia: 80 g faină albă 40 ml apă 4 g drojdie de bere pentru cornuri: 200 g faină albă  100 g faină integrală 450 ml apă 2 linguriţe...

Read more »

Peşte şi vinete cu sos de roşii

Peşte şi vinete cu sos de roşii

O reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de peşte-sabie 400 g mozzarella de bivoliţă 500 g roşi 2 vinete lungi 3 ouă...

Read more »

Salata asortata cu fasole

Salata asortata cu fasole

  O reteta de salata asortata gustoasa din:fasole rosie, fasole verde, morcovi, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei iute, ulei, patrunjel verde, ulei, otet, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g fasole roşie boabe 100 g fasole verde păstăi 2 morcovi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 roşii 2 ardei gras roşii...

Read more »

Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găină

Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găină

Va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de vacuta cu naut O reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei...

Read more »

Tagliatelle cu pui

Tagliatelle cu pui

  O reteta gustoasa de tagliatelle cu pui, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii cherry, busuioc, usturoi, ardei gras, seminte de susan, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tagliatelle 1 piept de pui, fără os şi fără piele 2 linguri ulei 1 ardei gras 3-4 roşii cherry 1 lingură busuioc uscat 2...

Read more »

Tăieţei cu suc şi somon

Tăieţei cu suc şi somon

O reteta delicioasa de taitei cu suc si somon din: taitei, suc de fructul pasiunii, smantana, somon afumat, unt, patrunjel, votca si zahar. Ingrediente: 320 g tăieţei lungi, mai groşi pentru asezonare: 200 ml suc de fructul pasiunii 200 ml smântână dulce 200 g somon afumat 20 g unt 1 legătură de pătrunjel 1...

Read more »

Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră

Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră

O reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră din: paine toast, somon afumat, branza de capra, unt, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa verde, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 1 pungă pâine toast albă 200 g somon afumat 160 g brânză nouă de capră 40 g...

Read more »

Carne de berbec cu tocana de legume

O reteta delicioasa de carne de berbec cu tocana de legume din: carne de berbec, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion de rosii, unt sau untura si faina. Ingrediente: 500 g de carne de berbec 600 g cartofi 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 2 linguri bulion de rosii 2 linguri unt sau untura 1...

Read more »

Rulouri de dovlecei cu creveţi mari

Rulouri de dovlecei cu creveţi mari

O reteta de Rulouri de dovlecei cu creveţi mari din: dovlecei, creveti, cimbru, rosii cherry, praz, capere, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 400 g creveţi mari 4 crenguţe cimbru 250 g roşii cherry 150 g praz 30 g capere 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper...

Read more »

Tocana simpla de miel

Tocana simpla de miel

O reteta de tocana simpla de miel din: carne de miel, praz, morcovi, telina, cartofi, faina, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 800 g carne miel 2 bucati praz 4 morcovi 1 telina 1 patrunjel 5 cartofi 1 lingura faina 6 cuisoare 1 lamaie Mod de preparare: Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in...

Read more »

Salata de ardei cu cas de oaie

Salata de ardei cu cas de oaie

O reteta delicioasa de salata de ardei cu cas de oaie din: ardei verzi si galbeni, usturoi, sare, piper rosu, piper negru, ceapa verde, frunze de patrunjel, otet, ulei de masline si cas de oaie. Ingrediente: cate 3 ardei verzi si galbeni 12 catei mari de usturoi 1 lingurita sare 4 boabe de piper...

Read more »

Salată de paste cu germeni de soia

Salată de paste cu germeni de soia

O reteta de salata de paste cu germeni de soia din: paste fusilli, anghinare, broccoli, pecorino, germeni de soia, ulei de masline extravirgin, seminte de sunsa, sare si piper. Ingrediente: 350 g paste fusilli pentru asezonare: 4 căpăţâni de anghinare 1 broccoli 60 g pecorino 4 linguri germeni de soia 4 linguri ulei de...

Read more »

Supa de vacuta cu naut

Supa de vacuta cu naut

O reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei sare ulei Mod de preparare: Se spală carnea, se cură­ţă de pieliţe, se taie bucăţi potrivite şi...

Read more »

Farfalle cu hribi şi flori de dovleac

Farfalle cu hribi şi flori de dovleac

O reteta delicioasa de Farfalle cu hribi şi flori de dovleac din: farfalle, hribi, flori de dovleac, mazare, gorgonzola, civeta, vin alb, sofran, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente : 350 g farfalle pentru asezonare: 50 g hribi deshidrataţi 12 flori de dovleac (sau dovlecel) 150 g mazăre boabe congelată 50 g...

Read more »

Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale

Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale

O reteta delicioasa de salata de homar cu fenicul si maioneza cu portocale din: homari, bulbi de fenicul, morcov, tije de telina, ceapa, foaie de dafin, otet, sare, ulei de arahide, oua, portocala, lamaie, sare, piper, masline negre, ulei extravirgin de masline si marar. Ingrediente: pentru salată: 3 homari (500-600 g fiecare) 3 bulbi...

Read more »

Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză

Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză

O reteta simpla de Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză din: paine toast, crema de branza, telemea de vaca, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, rucola, frunze de cimrbu, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 200 g cremă de brânză 100 g telemea nouă de vacă 10 roşii...

Read more »

Pâine umplută cu somon şi brânză

Pâine umplută cu somon şi brânză

O reteta de paine umpluta cu somon si branza din: paine toast, somon afumat, branza de vaci, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine toast întreagă 400 g somon afumat (felii) 200 g brânză proaspătă de vaci 1 praf de nucşoară sare şi piper   Mod de preparare: Taie pâinea în aşa fel încât...

Read more »

Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta

Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta

O reteta delicioasa de Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta din: gnocchi din faina de grau dur, mazare boabe, jambon, ulei de masline extravirgin, ceapa, feta, sare si piper. Ingrediente: 350 g gnocchi din faină de grâu dur pentru asezonare: 170 g mazăre boabe extrafină 1 felie groasă de jambon afumat (30 g)...

Read more »

Chiftelute cu susan

Chiftelute cu susan

  O reteta simpla si delicioasa de chiftelute cu susan,carne tocata, oua, usturoi, ceapa, paine, sare, lapte, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 3-4 felii pâine sare lapte piper susan Mod de preparare: Carne se amesteca cu usturoiul zdrobit, cea­pa tocată mărunt, ouăle bătute, pâinea...

Read more »

Frigărui caprese

Frigărui caprese

O reteta simpla si delicioasa de frigarui caprese din: mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 10 biluţe mici de mozzarella 10 roşii cherry 20 frunze de busuioc 2 linguri ulei de măsline extra­virgin sare   Mod de preparare: Spală roşiile şi usucă-le cu hârtie absorbantă. Taie-le ju­mătăţi şi presară-le uşor...

Read more »

Ciorbă de pui cu smantană

Ciorbă de pui cu smantană

  O reteta simpla si gustoasa de ciorba de pui cu smantana,ceapa, morcov, ardei gras, telina, sare, galbenus, taietei. Ingrediente: 1 piept pui 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ţelină sare 3 linguri smântână 1 gălbenuş 100 g tăiţei laţi   Mod de preparare: Se curăţă legumele....

Read more »

Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă

Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă

O reteta de portofele calde umplute cu pastrav si conopida din: faina alba, ulei de masline extravirgin, ou, sare, file de pastrav, conopida, varza, vin alb ceapa, patrunjel, usturoi, sare si piper alb. Păstrăvul se poate prepara cu bune rezultate în toate modurile: fiert, fript pe grătar, prăjit, la cuptor. Ai grijă totuşi: nu...

Read more »

Spirale cu fructe de mare şi rucola

Spirale cu fructe de mare şi rucola

O reteta de spirale cu fructe de mare si rucola din: paste spirala, fructe de mare, usturoi, uleid e masline extravirgin, vin alb, concentrat de legume, rosii cherry, rucola, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 350 g spirale pentru asezonare: 500 g fructe de mare 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Miel in sos de iaurt

O reteta simpla si delicioasa de miel in sos de iaurt din: carne macra de miel, iaurt, zeama de lamaie, ulei, ceapa, boia iute, chimen, rosii, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne macra de miel 200 ml iaurt zeama de la o lamaie 2 linguri ulei 2 cepe, taiate felii...

Read more »

Salata de mazare cu crabi si zeama de lamaie

Salata_de_mazare_cu_crabi.jpg

O reteta simpla de salata de mazare cu crabi din: mazare, crabi, zeama de lamaie, maioneza, piper, zahar, piper Cayenne, patrunjel si oua fierte. Ingrediente: 1 kg mazare frageda 500 g crabi 2 lingurite zeama de lamaie 4-6 lingurite maioneza pentru salata piper negru macinat 1 praf de zahar 1 varf de cutit piper...

Read more »

Chec de ciocolată cu banane

Chec de ciocolată cu banane

  O reteta delicioasa de chec de ciocolata cu banane, faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, unt, esenta de vanilie, ciocolata alba. Ingrediente:  250 g făină 4 linguri cacao 200 g zahăr tos 1 praf copt 1/4 linguriţă bicarbonat 1/4 linguriţă sare 2 ouă mari 120 g unt topit şi răcit...

Read more »

Paste cu carne de porc si legume

Paste cu carne de porc si legume

  O reteta simpla si gustoasa de paste cu carne de porc, ardei gras, dovlecei, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g paste 200 g carne slabă de porc 2 ardei graşi 2 dovlecei mici 4-5 roşii sau o cutie de roşii decojite 1 legătură de pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare:...

Read more »

Mancare de morcovi cu smântână

Mancare de morcovi cu smântână

  O reteta simpla si gustoasa de mancare de morcovi cu smnatana, unt, faina, zahar, ulei, patrunjel verde. Ingrediente:   500 g morcovi 1 lingură cu unt 1 linguriţă cu făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 100 g smântână pătrun­jel verde Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovii, se taie bucăţi de...

Read more »

Sardele delcioase

Sardele delcioase

O reteta simpla si delicioasa de sardele delicioase din: sardele, seminte de pin, stafide, ceapa, faina, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardele 50 g seminţe de pin 50 g stafide 2 cepe 100 g făină 4 dl oţet ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Cocktail Sky Boat

Cocktail Sky Boat

O reteta simpla de Cocktail Sky Boat din: whisky scotian, drambuie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4 cl Drambuie 4 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam ingredientele in paharul pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, amestecam si decoram...

Read more »

Placinta cu caise

Placinta cu caise

  O reteta delicioasa de placinta cu caise, faina, unt, sare, apa, zahar, pesmet, oua, smantana, budinca de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 1/2 linguriţă sare 100 ml apă rece Ingrediente umplutura: 750 g caise 100 g zahăr pesmet sau alune măcinate Ingrediente crema: 2-3 ouă 2-3 linguri zahăr 150 ml...

Read more »

Cum se prepara Paste linguine cu sos de homar si telina (video)

Cum se prepara Paste linguine cu sos de homar si telina (video)

O reteta video despre cum se prepara paste linguine cu sos de homar si telina din: paste linguine, homar, tulpina telina, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, pulpa de rosii si busuioc. Ingrediente: paste linguine homar o tulpina telina rosii cherry ceapa ulei de masline 150 ml pulpa de rosii busuioc   Mod de...

Read more »

Gogosi cu ciocolata alba

Gogosi cu ciocolata alba

  O reteta gustoasa de gogosi cu ciocolata alba, faina, zahar, coaja de lamaie, unt, lapte, galbenusuri, zahar vanilat, sare, drojdie. Ingrediente:  500 g faină 5 linguri zahăr coaja rasă de la o lămâie 50 g unt 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 1 plic vanilat sare 1 cubuleţ drojdie 50 g ciocolată albă Mod...

Read more »

Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleac

Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleac

O reteta de melcisori cu ciuperci si flori de dovleac din: paste melcisori, hribi, ciuperci, flori de dovleac, ceapa, smantana, amidon de cartofi, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste melcişori pentru asezonare: 150 g hribi 100 g ciuperci champignon 8 flori de dovleac 2 cepe mici 1 lingură smântână...

Read more »

Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă

Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă

O reteta delicioasa de Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă din: foitaj, dovlecei, ardei gras rosu, ardei gras galben, mozzarella, unt, ou, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj pentru umplutură: 250 g dovlecei (zucchini) 100 g ardei gras roşu 100 g ardei gras galben 160 g mozzarella 40 g unt...

Read more »

Chifteluţe de anşoa

Chifteluţe de anşoa

O reteta simpla de chiftelute de ansoa din: fileuri de ansoa, paine uscata, lapte, ou, faina, seminte de fenicul, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de anşoa curăţate (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 5 felii de pâine uscată 1 dl lapte 1 ou 100 g făină...

Read more »

Salam de ton

Salam de ton

O reteta de salam de ton din: ton in ulei, fileuri de ansoa, oua, pesmet, patrunjel, sare, piper, capere, ulei de masline extravirgin, otet, lamaie, frunze de busuioc si rosie. Ingrediente: 250 g ton în ulei (din conservă) 4 fileuri de anşoa sărate 2 ouă 1 legătură pătrunjel 4 linguri pesmet sare şi piper...

Read more »

Pulpa de porc cu rozmarin

Pulpa de porc cu rozmarin

  O reteta delicioasa de pulpa de porc cu rozmarin, slanina, unt, ceapa, rosii,ulei, vin alb, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 200 g slănină 100gunt 3 cepe 6 roşii potrivite 3 linguri ulei 500 ml vin alb 2 crenguţe rozmarin 3 foi de dafin sare piper Mod de...

Read more »

Prajitura cu glazura de caramel

Prajitura cu glazura de caramel

  O reteta gustoasa de parjitura cu glazura de caramel din:oua, zahar, faina, nuci, branza de vaci, zahar pudra, pere, coaja de lamaie, miere de albine, apa, esenta de vanilie, unt, alune de padure. Ingrediente blat:  6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 3 linguri nuci măcinate Ingrediente umplutură: 500 g brânză proaspătă...

Read more »

Pere cu sos de vin

Pere cu sos de vin

  O reteta delicioasa de pere cu sos de vin, zahar, coaja de portocala, lamaie, scortisoara, coniac. Ingrediente: 4 pere 4 linguriţe de zahăr 200 ml vin roşu sau roze coajă de portocală şi de lămâie felii de lămâie ca decor 1 baton de scorţişoară 1 păhăruţ de coniac Mod de preparare: Se pun...

Read more »

Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella

Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella

O reteta de coltunasi cu ansoa, masline si mortadella din: faina alba, lapte integral, oua, drojdie, ulei de masline extravirgin, ulei de arahide, sare, masline verzi, rosii, mortadella, mozzarella, cascaval, file de ansoa, usturoi si piper. Ingrediente: pentru aluat: 650 g faină albă 250 ml lapte integral 4 ouă 35 g drojdie proaspătă 2...

Read more »

Budinca de cartofi in straturi

Budinca de cartofi in straturi

  O reteta delicioasa de budinca de cartofi, kaizer, oua, ardei gras, cascaval, unt, lapte, oua, faina, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 10 cartofi 1/2 kg kaizer 5 ouă 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 100 g caşcaval o lingură unt Ingrediente sos: 500 ml lapte 1-3 ouă 2 linguri faină 4...

Read more »

Vinete in stil napoletan

Vinete in stil napoletan

O reteta de vinete in stil napoletan din: vinete, parmezan, mozzarella, busuioc, ulei, sos tomat si sare. Ingrediente: doua vinete mari 50 grame parmezan ras 125 grame mozzarella o legatura mica de busuioc 100 ml ulei 200 grame sos tomat sare   Mod de preparare: Se taie vinetele in feliute rotunde de jumatate de...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu