luni, 20 august 2012

Retete culinare #36


Retete culinare:

Muşchi de mânzat în crustă de cartofi

Muşchi de mânzat în crustă de cartofi

O reteta de muschi de manzat in crusta de cartofi din: muschi de manzat, frunze de salvie, rozmarin, kaiser, unt, marsala, faina alba, sare, piper, ulei de masline extravirgin, cartofi si buchetele de broccoli. Ingrediente: 4 felii de muşchi de mânzat (a câte 150 g fiecare) 4 frunze de salvie 1 crenguţă de rozmarin...

Read more »

Pizza delicioasa cu somon afumat

Pizza delicioasa cu somon afumat

O reteta de pizza delicioasa cu somn afumat din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, somon afumat, branza de vaci, frunze de spanac, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...

Read more »

Pui glasat

Pui glasat

O reteta simpla de pui glasat din: ciocanele de pui, lapte, ceapa verde, miere, supa de pui sau de legume, piper, ulei si scortisoara. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 cana cu lapte 2 lingurite cu ceapa verde 2 lingurite cu miere 2 linguri cu supa de pui sau de legume 6 boabe de...

Read more »

Pilaf de orz cu arome marine

Pilaf de orz cu arome marine

O reteta delicioasa de pilaf de orz cu arome marine din: orz, ulei de masline extravirgin, sare, piper, cozi de creveti, caracatite, spii, calamari, peste, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, ardei gras, otet de vin alb si zahar. Ingrediente: 150 g orz (sau arpacaş) 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare...

Read more »

Bavareză cu vin dulce

Bavareză cu vin dulce

O reteta delicioasa de bavareza cu vin dulce din: lapte, vin rosu, smantana, zahar, ciocolata menaj, galbenusuri, foi de gelatina, pastaie de vanilie, flori, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 ml lapte 150 ml vin roşu foarte dulce 300 ml smântână dulce 125 g zahăr 50 g ciocolată menaj 4 gălbenuşuri 3 foi...

Read more »

Cocktail Amaretto Stinger

Cocktail Amaretto Stinger

O reteta simpla de Cocktail Amaretto Stinger din: whisky, amaretto si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky 3 cl Amaretto 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata zdrobita in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.

Read more »

Pastrama de oaie cu mamaliguta

O reteta de pastrama de oaie cu mamaliguta din: pastrama, ulei, faina, apa si sare. Ingrediente 1 kg de pastrama gata preparata 3 linguri ulei 300 g faina de malai 1 litru de apa sare Mod de preparare: Se taie pastrama in bucati si se pune intr-o cratita cu ulei impreuna cu 1 cana...

Read more »

Broccoli cu legume

Broccoli cu legume

O reteta simpla de broccoli cu legume din: broccoli, morcov, cartofi, porumb si unt. Ingrediente: 1 broccoli 1 morcov 2-3 cartofi 2 linguri cu porumb 2 linguri cu unt   Mod de preparare: Desfa broccoli in buchetele si opareste-l in apa cu praf de sare. Separat, fierbe carto­fii în coajă, după care curăţă-i şi...

Read more »

Paste cu mozzarella şi sos bechamel

Paste cu mozzarella şi sos bechamel

O reteta de paste cu mozzarella si sos bechamel din: paste, sunca, mozzarella, cicoare rosie, ulei de masline extravirgin, ceapa, unt, sare, lapte, un, faina alba si sare. Ingrediente: 300 g paste scurte 100 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 50 g mozzarella 2 căpăţâni cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1...

Read more »

Tocana simpla de legume

Tocana simpla de legume

O reteta de tocana simpla de legume din: dovlecei, rosii, ardei gras, vanata, usturoi, vin rosu, ulei, chimen, patrunjel, busuioc si sare de mare. Ingrediente: 2 dovlecei 5 roşii 1 ardei gras 1 vânătă 1 fir de praz 3 căţei de usturoi 100 ml vin roşu 1 lămâie ulei chimen pătrunjel busuioc sare de...

Read more »

Terină de ficat cu struguri albi

Terină de ficat cu struguri albi

O reteta delicioasa de terina de ficat cu struguri albi din: ficat de porc, unt, ceapa, ardei iute, usturoi, coniac si struguri. Ingrediente: 300 g ficat de porc 100 g unt 3 cepe albe 1 ardei iute foarte picant 3-4 căţei de usturoi 1 pahar coniac 1 ciorchine de struguri albi   Mod de...

Read more »

Vinete umplute cu ardei gras

Vinete umplute cu ardei gras

O reteta simpla si delicioasa de vinete umplute cu ardei gras din: vinete, ardei gras, albus, piept de pui marinat, ceapa, branza de vaci si vin alb. Ingrediente: 4 vinete mici sau una măricică 4 ardei graşi de diferite culori, 1 albuş 1 piept de pui marinat 300 g iaurt, 1 ceapă 200 g...

Read more »

Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămâie

Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămâie

O reteta de risotto cu creveti amrinati, aromati cu lamaie din: orez, creveti, unt, ulei de masline, supa concentrata de legume, ceapa, zeama de lamaie, civeta, ierburi aromatice, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 320 g orez 12 creveţi de mărime medie 20 g unt 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1 supă concentrată...

Read more »

Cremă de ricotta cu cireşe şi miere

Cremă de ricotta cu cireşe şi miere

O reteta delicioasa de crema de ricotta cu cirese si miere din: ricotta, frisca, lapte, miere, zahar, amidon si scortisoara. Ingrediente: pentru crema ricotta: 250 g ricotta /urdă de vacă 200 g frişca 2 linguri cu lapte 2 linguri cu miere pentru crema de cireşe: 300 g cireşe 100 g zahăr 10 g amidon...

Read more »

Risotto cu scoici

Risotto cu scoici

O reteta de risotta cu scoici din: orez, scoici, ardei gras, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel si boia iute. Ingrediente: 400 g orez 500 g scoici 1 ardei gras verde 1 1 supă concentrară de legume (sau de peşte) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi...

Read more »

Prăjitură cu coacăze si cafea

Prăjitură cu coacăze si cafea

O reteta dulce de prajitura cu coacaze si cafea din: oua, ciocolata alba de menaj, unt, zahar, zahar vanilat, faina, miez de cocos, bocarbonat, cafea, cacao, frunze de menta, coacaze si zahar praf. Ingrediente: 10 oua 300 g ciocolata alba de menaj 300 g unt 250 g zahar 50 g zahar vanilat 350 faina...

Read more »

Cotlet de porc cu piure de ceapă roşie

Cotlet de porc cu piure de ceapă roşie

O reteta simpla de cotlet de porc cu piure de ceapa rosie din: cotlet de dezosat de porc, ceapa rosie, cartofi, lapte, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g cotlet dezosat de porc 3 cepe roşii 4 cartofi 50 ml lapte 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă cimbru...

Read more »

Cocktail Brown Fox

Cocktail Brown Fox

O reteta simpla de Cocktail Brown Fox din: whisky si benedictine. Ingrediente: 4 cl whisky 2 cl Benedictine   Mod de preparare: Amestecam lichiorul si whisky-ul cu gheata intr-un pahar de whisky.

Read more »

Pizza de cartofi cu hribi şi branză de capra

Pizza de cartofi cu hribi şi branză de capra

O reteta simpla de pizza de cartofi cu hribi si branza de capra din: faina alba, cartofi, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, hribi, branza de capra, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g faină albă  200 g cartofi făinoşi 200 ml apă 25 g drojdie de bere 2 linguri ulei de...

Read more »

Sos vinegreta pentru salata de pui

Sos vinegreta pentru salata de pui

Amestecă o lingură de ulei de măsline cu o lingură de oţet de mere şi un praf de sare fină, Mai există şi varianta de sos cu ou, preparat din cinci linguri de ulei, şapte linguri de zeamă de lămâie (sau poţi folosi tot oţet de mere), trei ouă fierte tari, un castravete mic...

Read more »

Borsuri si ciorbe

Borsuri si ciorbe

Va prezentam o serie de 3 retete: ciorba cu varza alba si pui, ciorba taraneasca cu zeama de lamaie si bors de curcan. Ciorba cu varza alba si pui O reteta delicioasa de ciorba de varza alba si pui din: varza alba, piept de pui, rosii, telina, morcov, ardei gras, pasta de tomate, ceapa,...

Read more »

Chiftele de pui cu legume

Chiftele de pui cu legume

O reteta de chiftele de pui cu legume din: ceapa, usturoi, pasta de rosii, ulei de masline, ou, carne tocata de pui, ardei gras, morcov, ceapa rosie, usturoi, marar, patrunjel, cartof, sare si piper. Ingrediente: sosul de rosii: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100ml pasta de rosii ulei de masline chiftelute: 1 ou...

Read more »

Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere

Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere

O reteta de pizza cu gorgonzola, mozzarella si pere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, gorgonzola, mozzarella, pere, sare si piper. Ingrediente 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250 g gorgonzola...

Read more »

Supă de legume cu costiţă şi crutoane

Supă de legume cu costiţă şi crutoane

O reteta de supa de legume cu costita si crutoane din: mazare, dovlecei, costita, supa concentrata de legume, smantana, unt, faina alba, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 400 g mazăre din conservă (sau congelată) 400 g dovlecei (zucchini) 80 g costiţă 600 ml supă concentrată de legume 100 g smântână 25 g unt 2...

Read more »

Frittata primavera

Frittata primavera

O reteta delicioasa de frittata primavera din: faina, oua, smantana, patrunjel, sare, ardei rgas, ciuperci, masline, rosii, ceapa, smantana, pesmet, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cascaval si sare. Ingrediente: aluatul: 200g faina 4 oua 100g smantana 1 lingura patrunjel tocat ½ lingurita sare umplutura 1 ardei gras 6 ciuperci champignion 50g masline rondele 2...

Read more »

Carpaccio de manzat cu legume

Carpaccio de manzat cu legume

O reteta de carpaccio de manzat cu legume din: carpaccio de manzat, morcovi, telina, napi, patrunjel, rozmarin, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carpaccio de mânzat 150 g morcovi 100 g ţelină 150 g napi 1 legătură pătrunjel 1 legătură rozmarin 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Muşchi file de porc cu prune

Muşchi file de porc cu prune

O reteta de muschi file de porc cu prune din: muschi file de porc, foaie de dafin, ienupar, usturoi, cuisoare, ulei de masline extravirgin, prune, zahar, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 700 g muşchi file de porc 1 foaie de dafin 5-6 bobite de ienupăr 1 căţel de usturoi 2 cuişoare 3...

Read more »

Plachie de peşte

Plachie de peşte

O reteta simpal si delicioasa de plache de peste din: peste, ceapa, vin alb, usturoi, foi de dafin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel si sare de mare. Ingrediente: 1 kg peşte 4 cepe 1 pahar cu vin alb 6 căţei de usturoi 2 foi de dafin 1 cană cu suc de roşii...

Read more »

Supa gulas cu carne de oaie

Supa gulas cu carne de oaie

O reteta de supa gulas cu carne de oaie din: carne de oaie, cartofi, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ardei gras, ceapa, sare, piper si un ardei iute. Ingrediente: 600 gr carne de oaie 450 gr cartofi un morcov mare o rădăcină de pătrunjel o rădăcină păstârnac o rădăcină de ţelină un ardei gras o...

Read more »

Budinca de gris cu piersici si fistic

Budinca de gris cu piersici si fistic

O reteta de budinca de gris cu piersici si fistic din: oua, zahar, gris, zahar vanilat, piersici, fistic si sare. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 100 g gris 1 plic zahar vanilat piersici din compot fistic tocat ¼ lingurita sare Mod de preparare: Batem bine albusurile. Adaugam zaharul si continuam sa batem. Punem galbenusurile...

Read more »

Maioneză de casă

Freacă un gălbenuş de ou crud cu sare, piper şi jumă­tate de linguriţă de muştar. Adaugă 100 ml ulei puţin câte puţin, amestecând continuu, până la omogeniza­re. La sfârşit, adaugă zeama de la jumătate de lămâie.     

Read more »

Cosulete cu inghetata

Cosulete cu inghetata

O reteta de cosulete cu ingheatata din: margarina, faina, ulei, otet, apa rece si ingheatata. Ingrediente: 1 pachet cu margarină sau unt 2 linguri cu făină 3 linguri cu ulei 1 lingură cu oţet 1 ceşcuţă cu apă rece îngheţată   Mod de preparare: Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută...

Read more »

Clatite cu dulceata de cirese

Clatite cu dulceata de cirese

O reteta delicioasa de clatite cu dulceata de cirese din: oua, faina, lapte, esenta de rom, ulei, dulceata de cirese si sare. Ingrediente: 2 oua 120 g faina 300 ml lapte 1 lingura esenta de rom ulei pentru prajit dulceata de cirese ¼ lingurita sare Mod de preparare: Amestecam foarte bine toate ingredientele intr-un...

Read more »

Orz cu piure de roşii şi rozmarin

Orz cu piure de roşii şi rozmarin

O reteta de orz cu piure de rosii si rozmarin din: orz, carnati, morcovi, dovlecei, ceapa, unt, pesmet, supa concentrata de legume, vin alb, parmezan, frunza de dafin, sare, rosii, rozmarin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 150 g orz decorticat (sau arpacaş) 150 g cârnaţi 100 g morcovi 150 g dovlecei (zucchini) 1 ceapă...

Read more »

Terină de portocale cu cremă de Grand Marnier

Terină de portocale cu cremă de Grand Marnier

O reteta de terina de portocale cu crema de grand marnier din: portocale, zahar pudra, gelatina, lichior grand marnier, galbenusuri, zahar, amidon, lapte, migdale, frunze de menta si coacaze. Ingrediente: 8 portocale 50 g zahăr pudră 30 g gelatină (granule) 1/2 pahar lichior Grand Marnier pentru cremă: 6 gălbenuşuri 1/4 păstaie de vanilie 80...

Read more »

Mancare de spanac cu pastramă de oaie

O reteta de mancare de spanac cu pastramă de oaie din: pastrama de oaie, spanac, rosii tocate, orez, ceapa si ulei de masline. Ingrediente: 300 gr pastramă de oaie 1 kg spanac 1 cutie rosii tocate 1 cana suc de rosii 4 linguri orez 4 cepe 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se...

Read more »

Muşchi de porc în sos de ceapă roşie

Muşchi de porc în sos de ceapă roşie

O reteta delicioasa de muschi de porc in sos de ceapa rosie din: muschi file de porc, rachiu, sare, piper, ceapa rosie, foaie de dafin, cuisoare, faina alba, ulei de masline extravirgin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg muşchi file de porc 50 ml rachiu de vin sare şi piper proaspăt râşnit pentru sos: 3...

Read more »

Escalop de ciuperci din carne de oaie

Escalop de ciuperci din carne de oaie

O reteta de excalopd e ciuperci din carne de oaie din: carne de oaie, sare, faina, unt, ulei, paine, mere, masline, vin alb, coniac, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie fara os 50 g sare 75 g faina 250 ml ulei 50 g unt 500 g paine alba 600 g mere...

Read more »

Aperitive din peste: Icre

O reteta de icre din: icre, ulei si sare de lamaie sau zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g icre 300 – 350 ml ulei sare de lamaie sau zeama de lamaie dupa gust   Mod de preparare: Icrele proaspete, scoase din peste se trec imediat printr-o sita rara, pentru a inlatura pielitele. Se sareaza...

Read more »

Inghetata din suc de zmeura

Inghetata din suc de zmeura

O reteta de ingheatata din suc de zmeura din: suc proaspat de zmeura, oua, zahar, frisca, coniac, ingheatata, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 ml suc proaspat stros de zmeura 3 oua 200 g zahar 200 ml frisca batuta din smantana 1 lingura coniac 800 g ingetata ornare: zmeura frisca frunze de menta...

Read more »

Salata Horiatiki

Salata Horiatiki

O reteta simpla si delicioasa de salata horiatiki din: rosii, castravete, ceapa, ardei gras, salata verde, feta, otet de vin, masline, capere, piper, maghiran, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 14 rosii tari 1 castravete 1 ceapa 1 ardei gras 1 salata verde 1 felie potrivita de feta sau de telemea 1 paharel de ulei de...

Read more »

Prajitura cu jeleu de visine

Prajitura cu jeleu de visine

O reteta de prajitura cu jeleu de visine din: galbenusuri, zahar, amidon, nuca macinata, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt, visine, gelatina, ciocolata alba, smantana si ciocolata cu lapte. Ingrediente: 9 albuşuri 300 g zahăr 2  linguri cu amidon 300 g nucă măcinată pentru crema: 500 ml lapte 5 linguri cu amidon 3 ...

Read more »

Jambon cu ananas

Jambon cu ananas

O reteta delicioasa de jambon cu ananas din: jambon, ghimbir, ananas, cuisoare si zahar. Ingrediente: 1 jambon fiert, fară sorici (circa 2 kg) 30 g ghimbir pudră 100 g feliuţe de ghimbir 2 cutii de ananas în sirop (rondele) cuişoare 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Curăţă jambonul de partea din exterior, care...

Read more »

Ruladă cu mere

Ruladă cu mere

O reteta delicioasa de rulada cu mere din: faina, lapte, margarina, zahar, mere si scortisoara. Ingrediente: 350 g făină 100 ml lapte 100 g margarină 50 g zahăr pentru umplutura: 1 kg mere 200 g zahăr 1 linguriţă cu scorţişoară   Mod de preparare: Frământă un aluat din făină, lapte, margarină şi zahăr. Acoperă-l...

Read more »

Plăcintă cu carne tocata de miel

Plăcintă cu carne tocata de miel

O reteta de placinta cu carne tocata de miel din: carne tocata de miel, ceapa, oua, unt, lapte, faina alba, sare, piper, scortisoara, bucati de miel si smantana. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 750 g ceapa 7 oua 100 g unt 1 cescuta de lapte 2 linguri faina alba sare piper scortisoara...

Read more »

Icre tarama – reteta greceasca

Se pun icrele curăţate de vinişoare la înmuiat în lapte, adunate într-o pânză sau într-o sită. Se ţin la rece una sau două zile, dar se schimbă laptele în fiecare zi cu alt lapte proaspăt. Apoi se scurg de lapte şi se freacă bine cu o lingură de lemn. Se adaugă ulei de măsline,...

Read more »

Crema de castraveti cu feta si lipii

Crema de castraveti cu feta si lipii

O reteta simpla de crema de castraveti cu feta si lipii din: castraveti, usturoi, apa plata, marar, sare si piper. Ingrediente:  2 castraveti lungi 2 catei de usturoi 300ml apa plata marar proaspat sare piper Mod de preparare: Spalam castravetii, ii decojim si ii taiem cuburi. Curatam usturoiul si il pisam. Tocam mararul spalat....

Read more »

Pizza cu broccoli şi anşoa

Pizza cu broccoli şi anşoa

O reteta simpla de pizza cu broccoli si ansoa din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, broccoli, ansoa in ulei, usturoi, seminte de pin, ulei de masline cu ardei iute. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline...

Read more »

Salată vietnameză cu fructe de mare

Salata_vietnameza_cu_fructe_de_mare.jpg

O reteta de salata vitnameza cu fructe de mare din: amesteca de fructe de mare, taitei de orez, germeni de soia, morcovi, ceapa verde, menta, coriandru, otet din vin de orez, zahar fin, ardei iute, lemongrass si sos de soia. Ingrediente: 400 g amestec de fructe de mare, fierte 300 g tăiţei de orez,...

Read more »

Orz cu hribi

Orz cu hribi

O reteta simpla de orz cu hribi din: orz, hribi, carnat, ceapa, supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g orz (sau arpacaş) 400 g hribi (sau ciuperci) 1 cârnat proaspăt 1 ceapă 1 1 supă concentrată de legume 30 g unt 2...

Read more »

Supă delicioasa minestrone

Supă delicioasa minestrone

O reteta de supa minestrone din: usturoi, ceapa, tulpina de telina, morcovi, cartofi, fasole verde, dovlecei, unt, ulei de masline, pasta fainoase, busuioc, rosii, bulion, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 3 căţel de usturoi 3 cepe medii 2 tulpini de ţelină 2 morcovi medii 2 cartofi 300g de fasole verde 2 dovlecei sau zucchini...

Read more »

Cocktail Mojito – Cocktailuri celebre

Cocktail_Mojito.jpg

O reteta simpla de Cocktail Mojito din: rom alb, frunze de menta, lamaie verde, zahar fin, apa minerala si gheata. Ingrediente: 50 ml rom alb 4 frunze de mentă 1 lămâie verde 1 linguriţă cu zahăr fin apă minerală rece 1 ceşcuţă cu gheaţă   Mod de preparare: Intr-o ceaşcă, amestecă zahărul cu zeama...

Read more »

Spanakopita delicioasa

Spanakopita delicioasa

O reteta de spanakopita din: spanac, cascaval, ceapa, unt, oua, patrunjel, faina, lapte, unt, sare, nucsoara, untdelemn de masline, Ingrediente: 1 kg spanac 250 g cascaval ras 1 ceapa 2 linguri unt 2 oua 1 patrunjel sos: 5 linguri faina 1 pahar lapte rece 5 linguri unt 1 pahar lapte cald un praf de...

Read more »

Risotto cu nuci şi pere

Risotto cu nuci şi pere

O reteta de risotto cu nuci si pere din: orez, miez de nuca, pere, unt, lichior de pere, zahar pudra, supa concentrata de legume, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare, piper, zahar, apa, glucoza si parmezan. Ingrediente: 320 g orez 50 g miez de nucă 600 g pere 100 g unt 40 ml lichior...

Read more »

Cremă de pepene galben cu vanilie

Cremă de pepene galben cu vanilie

O reteta de crema de pepene galben cu vanilie din: pulpa de pepene galben, lapte, zahar, amidon, galbenusuri, ou, baton de vanilie, frisca, zahar granulat si pepene galben. Ingrediente: 400 g pulpă pepene galben 100 ml lapte 150 g zahăr 30 g amidon 125 g frişcă 3 gălbenuşuri 1 ou 1 baton vanilie  decor:...

Read more »

Orez pescăresc cu scoici si calamari

Orez pescăresc cu scoici si calamari

O reteta simpla de orez pescaresc cu scoici si calamari din: orez, creveti, scoici, calamari, rosii, ceapa, ulei, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 400g orez cu bob lung 250g creveţi 250g cărniţă de scoici 2 calmari tăiaţi ineluşe 2-3 roşii cojite şi sfărâmate mare 2 cepe, tăiate felii 100 ml ulei 1...

Read more »

Prajitura Noire

O reteta simpla si delicioasa de prajitura noire din: ciocolata cu lapte, margarina, frisca, cacao, zahar pudra vanilat, gelatina, lichior de ciocaolata si ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolată cu lapte 150 g margarină 150 g biscuiţi cu ciocolată 250 ml frişcă lichidă 2 linguri de cacao 1 lingură cu zahăr pudră vanilat 20 g...

Read more »

Coroană de orez cu broccoli şi miere

Coroană de orez cu broccoli şi miere

O reteta de coroana de orez cu broccoli si miere din: orez, broccoli, branza de capra, praz, supa concentrata de carne, vin alb, unt, ulei de masline, pesmet, sare, piper, miere si broccoli. Ingrediente: 500 g orez 300 g broccoli 150 g brânză de capră 1 fir de praz 1 l supă concentrată de...

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu caise

Reteta zilei: Prajitura cu caise

O reteta de prajitura cu caise din: oua, unt, faina, nectar de caise, zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, caise, mascarpone si frunze de menta. Ingrediente: 4 oua 250 g unt 450 faina 200 ml nectar de caise 300 g zahar 4 linguri cacao 1 lingurita praf de copt...

Read more »

Cremă de orez cu piure de piersici

Cremă de orez cu piure de piersici

O reteta delicioasa de crema de orez cu piure de piersici din: lapte, faina de orez, baton de vanilie, frisca, zahar, piersica, miere, amidon, apa si migdale. Ingrediente: pentru crema de orez: 500 ml lapte 100 g făină de orez 1 baton de vanilie 150 g frişcă 75 g zahăr pentru piure de piersici:...

Read more »

Salată cu pere si ardei

Salată cu pere si ardei

O reteta de salata cu pere si ardei din: pere, cascaval afumat, ardei gras, smantana, vin alb, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pere 400 g cascaval afumat 4 ardei grasi rosii 2 linguri smantana 2 linguri vin alb aromat 1 lingurita ghimbir ras fin 1 lamaie sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Supă-cremă de cartofi albi

Supă-cremă de cartofi albi

O reteta simpla de supa crema de cartofi albi din: cartofi, smantana, orez, parmezan, ulei de masline extravirgin, praz, ceapa, faina, patrunjel, concentrat de supa de legume si sare. Ingrediente: 450 g cartofi albi 250 g smântână (sau lapte integral) 100 g orez 4 linguri parmezan ras 1 1 apă 3 linguri ulei de...

Read more »

Cocktail Frisco Sour

Cocktail Frisco Sour

O reteta simpla de Cocktail Frisco Sour din: bourbon whiskey, zeama de lamaie, benedictine, zahar pudra, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl Benedictine 1 lingurita de zahar pudra 1/8 de portocala cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, apoi...

Read more »

Clatite umplute cu varza murata

Clatite umplute cu varza murata

O reteta simpla de clatite umplute cu varza murata din: galbenusuri, faina, lapte, sare, smantana, ulei, varza alba, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, boia iute si piper. Ingrediente: clatite: 3 galbenusuri 150g faina 300ml lapte 1/2 lingurita sare 100ml smantana 15 ml ulei umplutura: 300g varza alba murata 1 legatura ceapa verde 1 dovlecel...

Read more »

Chec cu zucchini

Chec cu zucchini

O reteta de chec cu zucchini din: zucchini, ulei, zahar, faina, galbenusuri, stafide, rom, sare si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 zucchini medii daţi pe râzătoare 100 ml ulei 250 g zahăr 350 g făină 4 albuşuri 2 gălbenuşuri 1 mână cu stafide 1 lingură cu rom 1/2 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu...

Read more »

Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor

Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor

O reteta delicioasa de prepelita cu spanac in sos dulce acrisor din: prepelite, sare cu ierburi aromatice, frunze de spanac, ulei de masline extravirgin, vin rosu, stafide, seminte de pin, otet alb, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 prepeliţe 1/2 lingură sare cu ierburi aroma­tice (pentru carne) pentru spanac: 500 g frunze de...

Read more »

Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofi

Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofi

O reteta de placinta de ciuperci, spanac si cartofi din: spanac, ulei de masline, ciuperci, usturoi, supa de vita, cartofi, mustar cu boabe, nucsoara, smantana si foi de placinta. Ingrediente: 400 g de spanac tânăr 1 lingură ulei de măsline 500 g de ciuperci, cum ar fi champignon sau shiitake 2 căţei de usturoi,...

Read more »

Chec delicios cu cirese

Chec delicios cu cirese

O reteta de chec delicios cu cirese din: cirese, faina, zahar, lapte, albusuri, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 5 kg de cireşe 1 pahar cu făină 1 ceaşcă de zahăr 1 ceaşcă de lapte 3 albuşuri 1 gălbenuş 1 vârf de sare 2 linguri cu unt înmuiat 1 linguriţă cu esenţă de...

Read more »

Salată cu ierburi si urdă sărata

Salată cu ierburi si urdă sărata

O reteta delicioasa de salata cu ierburi si urda sarata din: rosii, salata verde, frunze de rucola, ceapa verde, usturoi, mustar de dijon, urda sarata, marar, tarhon, semint de floarea soarelui, ulei de masline, lamai, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura frunze de rucola 1 legatura ceapa verde 1...

Read more »

Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii

Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii

O reteta delicioasa de cotlet de caprioara in sos de coacaze rosii din: cotlet de caprioara, condimente, ulei de masline extravirgin, galbenus, dulceata de coacaze, supa concentrata de legume, unt, ceapa, morcov, telina ci ciuperci. Ingrediente: 800 g cotlet dezosat de căprioară condimente (boabe de piper negru, de ienupăr, cimbru, dafin) 4 linguri ulei...

Read more »

Fursecuri de ciocolată

Fursecuri de ciocolată

O reteta simpla de fursecuri de ciocolata din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 115 g unt 100 g zahăr alb 100 g zahăr brun 1 ou 1 esenţă de vanilie 175 g făină 150 g fulgi de ciocolată   Mod de preparare:   Freacă untul...

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason

Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason

O reteta simpla si delcioasa de bisuciti fragezi cu anason din: zahar, unt, faina, amidon si anason. Ingrediente: 125 g zahăr 250 g unt 250 g făină 125 g amidon 1 anason   Mod de preparare: Intr-un castron, pune zahărul şi untul. Freacă energic cu o lingură de lemn până se topeşte zahărul. Separat,...

Read more »

Frigarui de pui cu salsa de mango

Frigarui de pui cu salsa de mango

O reteta de frigarui de pui cu salsa de mango de: mix de condimente pentru pui, ulei de masline, suc de lime, piept de pui, ardei, rucola, miez de mango, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline suc de la 1...

Read more »

Supa rece de castraveti, menta si busuioc

Supa rece de castraveti, menta si busuioc

O reteta de supa rece de castraveti, menta si busuioc din: iaurt natural, apa, busuioc, menta, castravete, ceapa verde, zeama de lamaie, sos iute si sare. Ingrediente: 400 ml iaurt natural o cana de apa o legatura de busuioc o legatura de menta un castravete mare doua fire de ceapa verde o lingura de...

Read more »

Bibilică umplută

Bibilică umplută

O reteta de bibilica umpluta din: bibilica, telina, morcov, rozmarin, patrunjel, ulei de masline extravirgin, usturoi, prapur de porc, vin alb, salvie, unt, sunca, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1,2 kg) 1 tijă de ţelină 1 morcov 1 crenguţă de rozmarin 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 căţel...

Read more »

Salată acrisoara

Salată acrisoara

O reteta de salata acrioasa din: boabe de struguri, cascaval afumat, radacina de ghimbir, ulei de masline, zahar, otet balsamic, vin alb aromat, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe necoapte de struguri 200 g cascaval afumat 2 catei de usturoi 1/2 lingurita radacina de ghimbir 4 linguri de ulei de masline 1 lingura...

Read more »

Supa mexicana de pui cu orez salbatic

Supa mexicana de pui cu orez salbatic

O reteta delicioasa de supa mexicana de pui cu orez salbatic din: ulei de masline, ceapa, ardei, porumb, pasta de ardei iute, amestec de orez, fasole neagra, supa de pui, piept de pui, coriandru, smantana si sos guacamole. Ingrediente: 1 linguriţă ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 1 ardei verde, tăiat cubuleţe 200...

Read more »

Panna Cotta

Panna Cotta

O reteta simpla si delicioasa de panna cotta din: frisca, lapte, zahar, gelatina, cacao, cafea si esenta de vanilie. Ingrediente: 275 frisca lichida 150 ml lapte 3 lingurite cu zahar 15 g gelatina 20 g cacao 1 lingura cafea solubila esenta de vanilie   Mod de preparare: Fiecare strat îl vom face separat, astfel...

Read more »

Pizza cu ton şi cartofi

O reteta delicioasa de pizza cu ton si cartofi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, ton in ulei, capere si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 4 cartofi medii...

Read more »

Chec cu merişoare

Chec cu merişoare

O reteta de chec cu merisoare din: miez de nuca, merisoare, faina, sare, coaja de portocala, unt, albusuri, suc de portocala si esenta de vanilie. Ingrediente: 1/2 cană cu miez de nucă tocată 1 cană cu merişoare 2  căni cu făină 1 cană cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 1  lingură cu coajă rasă...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu