sâmbătă, 18 august 2012

Retete culinare #31


Retete culinare:

Cocktail Rum Royale

Cocktail Rum Royale

O reteta simpla de Cocktail Rum Royale din: rom alb, vin alb sec, zahar si angostura. Ingrediente: 2 cl rom alb 6 cl vin alb sec 1 cl zahar 2 stropi de Angostura   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mizare, apoi se toarna bautura intr-un pahar inalt de...

Read more »

Ciorba de miel a la grec 2

Ciorba de miel a la grec 2

O reteta de ciorba de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de miel 2,5 l apa 200 g morcovi 200 g albitura 100 g telina 200 g ceapa 100 g orez 250 g...

Read more »

Cremă de linte cu scoici

Cremă de linte cu scoici

O reteta de crema de linte cu scoici din: midii, linte rosie, vin alb sec, patrunjel, cimbrisor, ceapa, curry, supa de legume, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1,2 kg midii 150 g linte roşie 2 pahare de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel 3 rămurele de cimbrişor 2...

Read more »

Tonic de mere si scortisoară

Tonic de mere si scortisoară

O reteta de tonic de mere si scortisoara din: scortisoara, cuisoare, suc de mere, miere, stafide, mar si suc de lamaie. Ingrediente: 10 cm dintr-un baton de scorţişoară 6 cuişoare 1 litru suc de mere neîndulcit 2 linguri miere limpede 25 g stafide 1 măr de desert, mic 2 linguri suc de lămâie  ...

Read more »

Crudităti cu trei sosuri

Crudităti cu trei sosuri

O reteta de cruditati cu trei sosuri din: busuioc verde, usturoi, seminte de pin, iaurt degresat, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet aromat cu tarhon, rosii uscate, branza de vaci, piper, morcovi, dovlecei, fasole verde, ardei si broccoli. Broccoli este una dintre cele mai studiate legume, şi aceasta pe bună dreptate deorece conţine...

Read more »

Cocktail Rum Bloody Mary

Cocktail Rum Bloody Mary

O reteta simpla de Cocktail Rum Bloody Mary din: rom alb, suc de rosii, zeama de lamaie, sos warchestershire, tabasco, sare, piper si sare de salina. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de rosii 3 stropi de zeama de lamaie 3 stropi de sos Worchestershire Tabasco sare piper sare de salina  ...

Read more »

Supa de miel cu orez salbatic

Supa de miel cu orez salbatic

O reteta de supa de miel cu orez salbatic din: supa de pui, carne de miel, orez salbatic, ceapa, morcovi, telina, cimbru si sare. Ingrediente: 10 cani supa pui 1 kg carne de miel fara grasime 1-1/2 cana orez salbatic 2 cepe 4 morcovi 2 tije telina 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita sare...

Read more »

Mix grill aromat cu cimbru

Mix grill aromat cu cimbru

O reteta de mix grill aromat cu cimbru din: costite de porc, carnati, coaste de miel, usturoi, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, dovlecei, si patrunjel. Ingrediente: 350 g costiţe de porc 200 g cârnaţi 260 g coaste de miel 1 căţel de usturoi 3 crenguţe de cimbru proaspăt 4 linguri...

Read more »

Ravioli cu ricotta şi lămâie

Ravioli cu ricotta şi lămâie

O reteta de ravioli cu ricotta si lamaie din: faina, oua, galbenusuri, ulei de masline, ricotta, parmezan, pesmet, coaja de lamaie, nucsoara, pesto si sare. Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 lingură ulei de măsline 300 g ricotta 60 g parmezan ras 2 linguri pesmet alb coaja rasă de la o...

Read more »

Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta

Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta

O reteta de tortellini umplute cu mortadela si ricotta din: faina, sare, piper, oua, ulei de masline, urda sau ricotta, mortadella sau sunca, galbenus, parmezan, albus si supa. Ingrediente: 300 g făină sare, piper 3 ouă 2 linguri ulei de măsline 300 g urdă sau ricotta 100 g salam tip mortadella sau şuncă 1...

Read more »

Cremă delicioasă de sparanghel

Cremă delicioasă de sparanghel

O reteta de crema delicioase de sparanghel din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, galbenus, smantana, paine de toast si sare. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 60 g unt 1 linguriţă de făină 2 l supă de legume 1 gălbenuş 2 linguri de smântână 2 felii de pâine de toast sare   Mod...

Read more »

Guacamole picant

Guacamole picant

O reteta delicioasa de guacamole picant din: iaurt degresat, ardei iuti, rosii, ceapa alba, coriandru verde, crema de branza, avocado, zeama de lamaie si chipsuri de tortilla. Bucăţi de ceapă, roşii şi chilii jalapeno adaugă o explozie de arome acestui sos mexican. Iaurtul degresat şi crema de brânză mai atenuează iuţeala, iar cele două...

Read more »

File de struţ la grătar cu tartă de hribi

File de struţ la grătar cu tartă de hribi

O reteta de file de strut la gratar cu tarta de hribi din: fileuri de strut, slanina, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, cascaval, ricotta, ou, unt, pesmet, usturoi si cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de struţ (de câte 80 g fiecare) 8 felii de slănină 1 fir de praz 1...

Read more »

Suc de struguri cu cardamon

Suc de struguri cu cardamon

O reteta de suc de struguri cu cardamon din: suc de struguri rosii, coaja si suc de portocala, enibahar, cardamon, scortisoara, cuisoare si gheata pisata. Ingrediente: 1 litru suc de struguri roşii coaja rasă şi sucul de la 1 portocală mare un praf de enibahar 12 teci de cardamon verzi, zdrobite uşor 10 cm...

Read more »

Beţigaşe cu parmezan

Beţigaşe cu parmezan

O reteta simpla de betigase cu parmezan din: faina alba, parmezan, rozmarin, piper, drojdie, gris si ulei de masline. Se crede că rozmarinul calmează durerile cauzate de stări de nervozitate şi este bogat în compuşi anticancerigeni, cum ar fi carnozol, rozmanol şi mai multe flavonoide. Substanţele auxiliare anticancerigene – cineole, geraniole şi pineni –...

Read more »

Ravioli cu nuci

Ravioli cu nuci

O reteta de ravioli cu nuci din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii uscate, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline 50 g roşii uscate conservate în ulei 125 g mozzarella 2 linguri miez de nucă 1...

Read more »

File de manzat la grătar cu sos verde

File de manzat la grătar cu sos verde

O reteta de file de manzat la gratar cu sos verde din: file de manzat, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel si sare. Ingrediente: 500 g file de mânzat 1 ou 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/4 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Pune oul la...

Read more »

Cocktail Citrus Cooler

Cocktail Citrus Cooler

O reteta de Cocktail Citrus Cooler din: rom alb, cointreau, suc de limeta, bitter lemon si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Cointreau 2 cl suc de limeta Bitter Lemon frunze de menta   Mod de preparare: Ingredientele alcoolice se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura...

Read more »

Ciorba de miel a la grec

O reteta de ciorna de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ulei, orez, smantana, oua, faina, lamaie, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente 500-600g carne de miel 150 g morcovi 50 g patrunjel 100 g telina 150 g ceapa 50 g ulei 50g orez 300g smantana 2 oua 25...

Read more »

Supă rece de legume pasate

Supă rece de legume pasate

O reteta de supa rece de legume pasata din: ceapa alba, ceapa rosie, seminte de chimen, boia dulce, praf de ardei iute, usturoi, fasole uscata, fasole verde, rosii, morcovi, castravete, cartofi, telina, otet, tarhon si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 cepe albe 1 ceapă roşie mică 1 lingură de seminţe de chimen, măcinate...

Read more »

Ciorba scotiana cu ceafa de miel

Ciorba scotiana cu ceafa de miel

O reteta de cioarba scotiana cu ceafa de miel din: ceafa de miel, ceapa verde, arpacas, patrunjel, morcov, praz, varza alba si sare. Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz tocat 1/2 varza...

Read more »

Turnedos cu sfeclă

Turnedos cu sfeclă

O reteta simpla si delicioasa de turnedos cu sfecla din: muschiulet de vitel, sare, piper, ulei, ceapa, coaja de lamaie, sfecla rosie, zahar, vin rosu si unt. Ingrediente: 4 felii de muşchiuleţ de viţel (cca 100-125 g) sare piper ulei 1 ceapă coaja rasă de la 1 lămâie 400 g sfeclă roşie fiartă 1-2...

Read more »

Paste cu sparanghel şi prepeliţe

Paste cu sparanghel şi prepeliţe

O reteta de paste cu sparanghel si prepelite din: faina cu tarate, faina, ulei de masline extravirgin, galbenusuri, oua, prepelite dezosate, costita, vin alb, sos de friptura, sparanghel salbatic, rozmarin, sare si piper.  Sparanghelul sălbatic şi zbârciogii deshidrataţi sunt ingre­diente apreciate pentru savoarea lor, dar greu de găsit pe piaţă. Inlocuieşte-i cu sparanghel de...

Read more »

Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii

Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii

O reteta de fructe, nuci si seminte cu mirodenii din: nucsoara, scortisoara, cuisoare, boabe de piper negru, seminte de cumin, boabe de coriandru, ghimbir, albus, faina de orez, migdale, nuci pecan, nuci de brazilia, seminte de dovleac, stafide, seminte de floarea soarelui si fructe de merisor uscate. Migdalele sunt o sursă foarte bună de...

Read more »

Peşte spadă şi mămăligă la grătar

Peşte spadă şi mămăligă la grătar

O reteta de peste spada si mamaliga la gratar din: peste spada, malai, rosii uscate, capere, masline negre, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă, bucăţi 150 g mălai 6 felii roşii uscate, în ulei 10 capere din conservă, desărate 10 măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei...

Read more »

Cocktail Coconut Fizz

Cocktail Coconut Fizz

O reteta simpla de Cocktail Coconut Fizz din: rom alb, sirop de cocos, suc de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sirop de cocos 1 cl suc de limeta sifon   Mod de preparare: Se mixeaza romul, siropul de cocos si zeama de lamaie cu gheata in shaker. Apoi se...

Read more »

Bors de miel cu smantana

Bors de miel cu smantana

O reteta de bors de miel cu smantana din: carne de miel, morcovi, telina, ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, galbenus si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 morcovi 1 telina 2 legaturi de ceapa verde 3 linguri orez 2 linguri bulion 1 litru de bors 4 linguri de smantana...

Read more »

File de peşte împletit

File de peşte împletit

O reteta de file de peste impletit din: fileuri de peste, sare, piper, ceapa, unt, coaja de portocala, marar, vin alb, supa de legume si morcovi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte fără piele (păstrăv, şalău sau pangasius) sare piper  1 ceapă 1 lingură unt coaja rasă de la 1 portocală 2 linguri mărar tocat...

Read more »

Roşii crocante la cuptor

Roşii crocante la cuptor

O reteta de rosii crocante la cuptor din: rosii, sare, piper, slanina, ceapa, paine, oregano, cascaval si unt. Ingrediente: 8 roşii sare piper 150 g slăni­nă tăiată cubuleţe 1 ceapă tocată 4 felii de pâine tăiate cubuleţe 1-2 linguriţe oregano 1-2 linguri caşcaval ras unt   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 220...

Read more »

Lassi cu mentă

Lassi cu mentă

O reteta de lassi cu menta din: lapte degresat, iaurt degresat, menta, sare si gheata pisata. Lassi rece este o băutură servită tradiţional alături de un curry picant indian. Ingrediente: 150 ml lapte degresat 75 g iaurt degresat 4 linguri mentă proaspătă, tocată sare gheaţă pisată   Mod de preparare: Se pun laptele, iaurtul,...

Read more »

Pitta crocantă cu humus

Pitta crocantă cu humus

O reteta delicioasa de pitta crocanta cu humus din: naut, cumin, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, crema de branza, piper, boia, pitta si susan. Această gustare uşor de preparat are neaşteptat de multe substanţe benefice pentru sănătate. Bucăţile de pitta sunt transformate în bastonase de pâine crocantă. Se potrivesc de minune cu...

Read more »

Foie gras la gratar cu cireşe şi caise

Foie gras la gratar cu cireşe şi caise

O reteta de foie gras la gratar cu cirese si caise din: foie gras, caise in sirop, cirese in sirop si sare Ingrediente: 300 g foie gras 10 jumătăţi de caise în sirop 24 cireşe în sirop sare   Mod de preparare: Taie bucata de foie gras în 8 feliuţe. Pune într-o crăticioară caisele...

Read more »

Cremă de mazăre cu arpagic verde

Cremă de mazăre cu arpagic verde

O reteta simpla de crema de mazare cu arpagic verde din: mazare, cepsoare, praz, salata verde, iaurt natural, supa de pui, arpagic verde, zahar, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Arpagicul verde are frunzfe filiforme, cilin­drice, goale în interior, culese mănunchiuri care primăvara fac floricele caracteristice, rozalii. Este apreciat pentru izul uşor de...

Read more »

Cocktail Rum Alexander

Cocktail Rum Alexander

O reteta simpla de Cocktail Rum Alexander din: rom alb, crema de cacao si frisca lichida. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Creme de Cacao 3 cl frisca lichida   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker si se toarna bautura intr-un pahar de aperitiv.

Read more »

File de viţel cu dovlecel şi trufe

File de viţel cu dovlecel şi trufe

O reteta de file de vitel cu dovlecel si trufe din: fileuri de vitel, dovlecei, trufa neagra, faina alba, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pământ, existând mai mult de treizeci de specii? Din punct de vedere gastrono­mic, trufele se împart în albe şi negre. Trufele...

Read more »

Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar

Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar

O reteta de radacinoase picante cu sos cremos de mustar din: morcov, pastarnac, zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, corinadru, scortisoara, piper, cartofi, mustar de dijon, zahar pudra, coaja de lamaie verde, iaurt si marar verde. Ingrediente: 2 morcovi mari 2 păstârnaci zeama de la 1 lămâie verde 2 linguri ulei de...

Read more »

Pasta al forno cu carne şi caşcaval

Pasta al forno cu carne şi caşcaval

O reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare, piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 300 g conchiglie (paste-scoici umplute) sare piper 2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri ulei 500 g carne tocată 1 lingură bulion 1 conservă mică...

Read more »

Răcoritoare cu rubarbă

Răcoritoare cu rubarbă

O reteta simpla de racoritoare cu rubarba din: rubarba, zahar, suc de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 450 g rubarbă, tăiată în bucăţi de 5 cm lungime 7-8 linguri zahăr 2 linguri suc de lămâie 600 ml apă minerală   Mod de preparare: Se pun rubarba, zahărul, sucul de lămâie şi 350 ml de...

Read more »

Ciorba de miel (cu macris)

Ciorba de miel (cu macris)

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu macris din: carne de miel, frunze de macris, ceapa, galbenus, smantana, orez, tarhon, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg. carne de miel 300g. frunze de macris o ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smintina 25g. orez (1 lingura) tarhon, leustean, patrunjel sare Mod...

Read more »

Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă

Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă

O reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac, oua, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata, parmezan, nucsoara, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac 3 ouă 300 g făină 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi 250 g...

Read more »

Cremă de năut

Cremă de năut

O reteta de crema de naut din: naut, spanac sau limba mielului, praz, ierburi aromatice, usturoi, foaie de dafin, paine, frunze de patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Limba mielului este o plantă erbacee care creşte în grădini în regiunile ceva mai calde. Se folosesc frunzele care se recoltează cam la mijlocul...

Read more »

Salată cu carne de vită prăjită şi mango

Salată cu carne de vită prăjită şi mango

O reteta de salata cu carne de vita prajita si mango din: muschi de vita, usturoi, zahar pudra, sos de soia, ulei de floarea soarelui, boia, praf de chilli, miere, ghimbir, otet de orez, zeama de lamaie, varza rosie, castravete, ardei rosu, mango, prune, frunze de nasturel, ceapa, menta si coriandru. In afară de...

Read more »

Gazpacho (supă de roşii rece)

Gazpacho (supă de roşii rece)

O reteta de supa Gazpacho din: castraveti, rosii, hasme, dovlecel, morcov, telina, ceapa, mar, ridichi, ardei gras galben, ardei gras verde, sos tabasco, otet de vin rosu, paine de casa, bagheta, zahar, sare grunjoasa, sare fina si piper negru. Ingrediente: 2 castraveţi mici 1 kg roşii coapte 2 haşme 1 dovlecel 1 morcov 1...

Read more »

Piure irlandez

Piure irlandez

O reteta simpla si delicioasa de piure irlandez din: cartofi albi, morcovi, unt, ceapa verde, varza mica, sare si piper. Ingrediente: 500g cartofi albi 2 morcovi tineri 70 g unt 2 fire de ceapa verde 1/2 varza mica sare piper Mod de preparare: Curatam cartofii si morcovii si punem la fiert 20 minute. Tocam...

Read more »

Ouă coapte cu praz cremos

Ouă coapte cu praz cremos

O reteta de oua coapte cu praz cremos din: unt, praz, oua, smantana lichida, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 15 grame unt + inca putin pentru a unge vasele 225 grame de praz 4 oua medii 80-90 ml smantana lichida frunze de salvie sare piper   Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul...

Read more »

Raţă do piaza

Raţă do piaza

O reteta de rata do piaza din: ceapa, piept de rata, ulei de floarea soarelui, frunze de dafin, cardamon, scortisoara, cuisoare, praf de chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, sare, garam masala, coriandru, castraveti si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g ceapă 700 g piept de raţă 2 linguri ulei de floarea-soarelui 2 frunze de...

Read more »

Portocale marinate

Portocale marinate

O reteta de portocale marinate din: portocale, coriandru, menta, zahar pudra, seminte de rodie si iaurt natural. Ingrediente: 4 portocale mijlocii 30g coriandru 30g mentă 150g zahăr pudră seminţele de la ½ rodie 150ml iaurt natural   Mod de preparare: Portocalele se curăţă de coajă şi se taie în felii rotunde. Coriandrul, menta şi...

Read more »

Paste cu şofran, cu bob şi roşii

Paste cu şofran, cu bob şi roşii

O reteta de paste cu sofran, cu bob si rosii din: faina de grau dur, faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sofran, rosii, bob, cascaval, usturoi, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 150 g faină de grâu dur 100 g faină albă  2 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 plic...

Read more »

Piept de pui sotat in muştar si tarhon

Piept de pui sotat in muştar si tarhon

O reteta de piept de pui sotat in mustar si tarhon din: piept de pui, ceapa, usturoi, mustar dijon, supa de pui, miere, tarhon si patrunjel. Ingrediente: doua bucati de piept pui o ceapa medie alba 5 catei de usturoi 3 linguri mustar Dijon (sau altul cu boabe) o lingura + jumatate de cana...

Read more »

Ciorba de miel 2

Ciorba de miel 2

O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, morcovi, patrunjel, ceapa, tarhon, leustean verde, frunze macris, galbenus, smantana, sare si piper. Ingrediente: 0,500 g carne miel 2-3 morcovi 1 patrunjel radacina 1 ceapa tarhon, leustean verde 300 g frunze macris 1 galbenus smantina sare si piper Mod de preparare: Aveti nevoie de...

Read more »

Calamari la grătar cu sos picant

Calamari la grătar cu sos picant

O reteta de calamari la gratar cu sos picant din: calamari, rosii, telina, rucola, capere, ulei de masline extravirgin, lamaie, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari medii 4 roşii 1 tijă de ţelină 150 g rucola 20 g capere din conservă, desărate 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie boia iute...

Read more »

Mâncare delicioasă de vită cu legume

Mâncare delicioasă de vită cu legume

O reteta de mancare delicioasa de vita cu legume din: cartofi noi, morcovi, ulei de masline, ceapa, usturoi, boabe de porumb, piper si friptura de vita. Consumul de cartofi cu coajă este sănătos pentru inimă, şi asta deoarece coaja conţine mai mulţi nutrienţi benefici pentru inimă, printre care potasiu, vitamine B şi foarte multe...

Read more »

Cocktail Tea Rum

Cocktail Tea Rum

O reteta simpla de Cocktail Tea Rum din: rom brun, lime juice, zahar, ceai negru si limeta. Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl Lime juice 2 cl zahar 10 cl ceai negru rece limeta   Mod de preparare: Punem ingredientele in shakerul umplut cu gheata, apoi mixam bine. Turnam bautura intr-un pahar pentru...

Read more »

Ruladă suculentă de carne

Ruladă suculentă de carne

O reteta de rulada suculenta de carne din: ceapa, telina, ardei verde, usturoi, carne de vita, pesmet, albus, piper negru si rosii tocate.  Usturoiul conţine alicin, o substanţă care are proprietati antifungice şi antibiotice. în studiile efectuate pe animale s-a demonstrat că usturoiul mai conţine si alţi compuşi care anihilează carcinogenii şi stopează evoluţia...

Read more »

Piept de raţă cu orez sălbatic şi struguri

Piept_de_rata_cu_orez_salbatic_si_struguri.jpg

O reteta de piept de rata cu orez salbatic si struguri din: orez salbatic, sare, piper negru, nuci pecan, piept de rata, ulei, coaja si suc de portocala, otet balsamic, boabe de struguri rosii si ceapa verde. Ingrediente: 200 g orez sălbatic sare şi piper negru 25 g nuci pecan, tocate 4 piepţi de...

Read more »

Ciorba de miel cu sofran

Ciorba de miel cu sofran

O reteta de ciorba de miel cu sofran din: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, galbenusuri, frunze de patrunjel, cimbru, rozmarin, fire de sofran, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 650 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de usturoi 6 linguri de smantana 1 dovlecel...

Read more »

Fajita fierbinte de vită

Fajita_fierbinte_de_vita.jpg

O reteta delicioasa de fajita fierbinte de vita din: zeama de lamaie verde, praf de chilli, oregano, coriandru, piper negru, muschi de vita, ceapa, ardei, coriandru verde, foi de tortilla si frunze de salata.Amestecul de legume pentru această fajita asigură dublul necesarului zilnic de vitamina C. Aceasta este un antioxidant ce imunizează organismul împotriva...

Read more »

Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry

Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry

O reteta cu sos pesto calabrez si rosii cherry din: paste proaspete, usturoi, seminte de pin, capere, masline negre, rosii uscate, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si busuioc verde. Ingrediente: 300 g paste proas­pete (sau macaroane micuţe, paste pene) pentru asezonare: 2 căţei de usturoi 2 linguri seminţe de pin 2 linguri capere...

Read more »

Clam Chowder

Clam Chowder

O reteta absolut delicioasa de Clam Chowder din: scoici, supa de peste, lapte gras, smantana, costita, ceapa, cartofi, usturoi, faina, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g scoici (midii sau vongole) 11 supă de peşte 2 dl lapte gras 2 dl smântână proaspătă 200 g costiţă (două felii groase)...

Read more »

Cocktail Rummy

Cocktail Rummy

O reteta simpla de Cocktail Rummy din: rom brun, galliano, sherry sec, sirop de grenadine, suc de ananas, angostura si ananas. Ingrediente: 3 cl rom brun 2 cl Galliano 2 cl sherry sec 2 cl sirop de grenadine 5 cl suc de ananas 2 stropi de Angostura bucati de ananas   Mod de preparare:...

Read more »

Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

O reteta de creveti marinati cu portocale si salata crocanta din: creveti, portocale, fenicul, morcovi, ulei de masline, lamaie, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 16 creveţi medii 2 portocale 1 fenicul 2 morcovi 3 linguri ulei de măsline 1 lămâie busuioc sare şi piper   Mod de preparare: Stoarce o portocală şi lămâia. Pune...

Read more »

Porc cu cidru si varză roşie

Porc_cu_cidru_si_varza_rosie.jpg

O reteta de porc cu cidru si varza rosie din: ulei de masline, pulpa de porc, ceapa, mere, morcov, stafide, supa de pui, frunze de dafin, cimbru verde, scortisoara, cuisoare, prune uscate, pasta de rosii, piper si paste. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 450 g pulpă de porc fără grăsime şi dezosată tăiată...

Read more »

Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata

Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata

O reteta de conopida crocanta cu sos de ou si verdeata din: ou, conopica, pesmet, faina, sare, oua, iaurt, ulei, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ou 1 conopida mica pesmet faina sare sosul 2 oua 100 g iaurt 20 ml ulei menta patrunjel sare piper   Mod de preparare: Desfacem buchetele de...

Read more »

Paste cu roşii şi piept de porc afumat

Paste cu roşii şi piept de porc afumat

O reteta de paste cu rosii si piept de porc afumat din: faina alba, ou, nucsoara, apa, sare, piept de porc, piept de porc afumat, ulei de masline extravirgin, unt, ardei iute, pasta de rosii si parmezan. Ingrediente: 1 kg faină albă  1 ou nucşoară apă 1/2 linguriţă sare pentru asezonare: 500 g piept...

Read more »

Raţă friptă cu portocale şi miere

Rata_fripta_cu_portocale_si_miere.jpg

O reteta delicioasa de rata fripta cu portocale si miere din: piept de rata, ulei de masline, ceapa verde, nasturel, portocala si ardei iute. Ingrediente: 2 piepţi de raţă, de aproximativ 175 g fiecare 1 linguriţă ulei de măsline 2 cepe verzi, tăiate în bucăţi de 2,5 cm lungime 50 g năsturel, fără codiţe...

Read more »

Supă delicioasă de pui şi legume

Supă delicioasă de pui şi legume

O reteta de supa delicioasa de pui si legume din: piept de pui, praz, varza, morcovi, cartofi, tulpina de telina, ceapa, unt, suc de rosii, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 300 g piept de pui 2 fire de praz 1 varză mică 2 morcovi 2 cartofi 1 tulpină de...

Read more »

Costițe de porc rumenite, cu lămâie, miere si cimbru

Costițe de porc rumenite, cu lămâie, miere si cimbru

O reteta de costite de porc rumenite, cu lamaie, miere si cimbru din: miere, costite de porc cu oase, ceapa, morcovi, cimbru, sare de mare, piper negru, supa de pui si lamaie. Ingrediente: 4 linguri de miere 1,5 kg de costiţede porc cu oase 2 cepe tăiate în jumătăți 2 morcovi tăiaţi bucăţi cimbru...

Read more »

Cocktail Sweet & Red

Cocktail Sweet & Red

O reteta simpla de Cocktail Sweet & Red din: rom alb, suc de zmeura si limonada. Ingrediente: 4 cl rom alb 5 cl suc de zmeura limonada Mod de preparare: Turnam romul si sucul de zmeura in paharul pentru bauturi lungi, umplut pana la jumatate cu gheata zdrobita, apoi se completeaza cu limonada.

Read more »

Cotlete de porc cu pesto

Cotlete de porc cu pesto

O reteta simpla si delicioasa de cotlete de porc cu pesto din: taitei lungi fara ou, frunze de busuioc verde, usturoi, piper, pesmet alb, ulei de masline si cotlete de porc. Carnea de porc este o sursa importantă de zinc şi asigură o cantitate importantă de fier, precum şi de vitamine B, în special...

Read more »

Crochete de cod cu măsline şi sos pesto

Crochete de cod cu măsline şi sos pesto

O reteta de crochete de cod cu masline si sos pesto din: file de cod si cod sarat, ou, paine toast, lapte, pesmet, busuioc, seminte de pin, masline negre, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod (sau 200 g cod şi 200 g cod sărat) 1...

Read more »

Fusilli cu chiftelute

Fusilli cu chiftelute

O reteta de fusilli cu chiftelute din: ceapa, usturoi, rosii, busuioc, paine, ou, carne slaba de vita tocata, lapte semidegresat, piper si paste fusilli. Pastele cu chiftelute sunt o mâncare sănătoasă, în special dacă sunt preparate cu roşii fierte. Studiile au demonstrat că licopenul, un fitochimic, se absoarbe cel mai bine dacă roşiile se...

Read more »

Sardele umplute la grătar

Sardele umplute la grătar

o reteta de sardele umplute la gratar din: sardele, usturoi, paine alba, pesmet, stafide, seminte de pin, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 sardele 2 căţei de usturoi 1 felie de pâine albă 100 g pesmet 1 lingură stafide 1 lingură seminţe de pin 3 linguri ulei de...

Read more »

Supa de rosii cu branza tofu iute

Supa de rosii cu branza tofu iute

O reteta de supa de rosii cu branza tofu din: rosii, cartofi, branza tofu iute, sare, zahar si patrunjel proaspat. Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 cartofi 100g branza tofu iute 1/2 lingurita sare 1/2lingurita zahar patrunjel proaspat Mod de preparare: Curatam cartofii de coaja. Fierbem cartofii si oparim rosiile in apa clocotita....

Read more »

Muşchi de vită în sânge cu legume de grădină

Muşchi de vită în sânge cu legume de grădină

O reteta de muschi de vita in sange cu legume de gradina din: usturoi, sare, piper, muschi de vita, cartofi noi, fasole verde, ceapa rosie, otet de vin alb si ulei de masline extravirgin. 125 g de carne de vită (atât înseamnă o porţie) asigură un aport mare de vitamina B12. De asemenea, este...

Read more »

Budincă traditională britanică

Budincă traditională britanică

O reteta de budinca traditionala britanica din: mere, apa, unt, zahar nerafinat, calvados, oua, coaja de lamaie, lapte, fulgi de migdale, si creme fraiche. Ingrediente: 2-3 mere mari 1 lingură apă un cub unt 175 grame zahăr nerafinat 2 linguri calvados ( cidru) 50 g sultanide (stafide fără sâmburi) înmuiate în calvados 225 g...

Read more »

Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute

Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute

O reteta de rata la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf de cinci arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ardei iute, prune, ardei gras, coriandru, suc de lamaie, sare si piper negru. Ingrediente: 2 piepţi de raţă, de aproximativ 350 g fiecare...

Read more »

Timbale de dovlecei şi creveţi cu susan

Timbale de dovlecei şi  creveţi cu susan

O reteta de timbale de dovlecei si creveti cu susan din: dovlecei, seminte de susan, ulei de masline extravirgin, ou, ceapa, usturoi, amidon, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei (zucchini) 20 creveţi 2 linguri seminţe de susan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ou 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 lingură...

Read more »

Paste cu spanac, iepure şi şofran

Paste cu spanac, iepure şi şofran

O reteta de paste cu spanac, iepure si sofran din: faina, spanac, oua, muschi de iepure, sofran, ulei de masline extravirgin, supa de pui, ceapa, sare si piper. Şofranul provine dintr-o floare, care, datorită aromei sale delicate, a fost folosit în bucătărie încă din vechime? Această mirodenie a fost considerată dintotdeauna o marfa rară....

Read more »

Cocktail Rum Daisy

Cocktail Rum Daisy

O reteta simpla de Cocktail Rum Daisy din: rom brun, dubonnet, zeama de lamaie, zahar si sifon. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Dubonnet 2 cl zeama de lamaie 2 cl zahar sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toata ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Apoi, bautura se toarna...

Read more »

Banane iuţi

Banane iuţi

O reteta delicioasa de banane iuti din: banane, zahar pudra, unt fara sare, ardei rosu iute, rom, lapte de nuca de cocos si inghetata de vanilie. Ingrediente: 3 banane 75 g zahăr pudră 15 g unt fără sare ½ ardei roşu iute, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt 50 ml rom negru 60 ml...

Read more »

Cornuri umplute cu legume, mozzarella şi jambon afumat

Cornuri umplute cu legume, mozzarella şi jambon afumat

O reteta delicioasa de cornuri umplute cu legume, mozzarella si jambon afumat din: faina alba, apa, margarina, sare, ardei gras, dovlecel, cartofi, ceapa, broccoli, mozzarella, jambon afumat, patrunjel, usturoi, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 160 g faină albă 80 ml apă 200 g margarină sare pentru umplutură: 100...

Read more »

Supă dulce

Supă dulce

O reteta simpla de supa dulce din: caise uscate, prune uscate, tapioca, suc de afine, suc de struguri, stafide, zahar si scortisoara. Ingrediente: 300 g caise uscate, fără sâmburi 200 g prune uscate, fără sâmburi 500 g tapioca perlată 100 ml suc de afine 100 g suc de struguri 2 ceşcuţe de stafide 3...

Read more »

Tagliatelle din hrişcă, cu creveţi şi dovlecei

Tagliatelle din hrişcă, cu creveţi şi dovlecei

O reteta de tagliatella din hrisca cu creveti si dovlecei din: faina alba, faina de hrisca, ou, galbenusuri, sare, cozi de creveti, usturoi, ulei de masline extravirgin, dovlecei, rosii cherry, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g făină de hrişcă 1 ou 2 gălbenuşuri 1 praf de sare pentru asezonare:...

Read more »

Cocktail Bon Accord

Cocktail Bon Accord

O reteta simpla de Cocktail Bon Accord din: drambuie, whisky scotian, rachiu de piersici, bitter orange, limonada, cirese, portocala si lamaie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 4 cl whisky scotian 2 cl rachiu de piersici 1 strop de bitter orange 1 strop de limonada cirese o felie de portocala o felie de lamaie   Mod...

Read more »

Carne de miel cu ciuperci

Carne de miel cu ciuperci

O reteta simpla de carne de miel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, ceapa, lamaie, sare, piper, vin, verdeata, smantana si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de miel 250 g ciuperci 1 ceapa 1/2 lamaie sare piper 1 ceasca vin verdeata tocata 1 pahar smantana 1 ceasca ulei Mod de preparare: Carnea se...

Read more »

Fusilli cu păstrăv afumat şi praz

Fusilli cu păstrăv afumat şi praz

O reteta de Fusilli cu păstrăv afumat şi praz din: paste fusilli, file de pastrav afumat, rosie, ardei gras, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste fusilli 150 g file de păstrăv afumat 1 roşie 1/2 ardei gras 1/2 fir mic de praz 1/2 pahar...

Read more »

Miel aromat cu spanac

Miel aromat cu spanac

O reteta de miel aromat cu spanac din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, cumin, coriandru, scortisoara, nucsoara, frunze de dafin, iaurt degresat, carne de miel, rosii, spanac si corinadru. Se consideră că nucşoara ajută la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi indigestiile, flatulenţa şi crampele şi poate preveni regurgitarea acidă...

Read more »

Gnocchi de cartofi cu cremă de bob şi creveţi

Gnocchi de cartofi cu cremă de bob şi creveţi

O reteta de gnocchi de cartofi cu crema de bob si creveti din: cartofi albi, faina alba, ou, bob, cozi de creveti, branza de oaie, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute si sare. Ingrediente: pentru gnocchi: 800 g cartofi albi fainoşi 300 g faină albă  1 ou pentru crema de bob: 2 kg...

Read more »

Somon şi lavrac la grătar cu salată creaţă

Somon şi lavrac la grătar cu salată creaţă

O reteta de somon si lavrac la gratar cu salata creata din: file de lavrac, file de somon, lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa, salata creata, sare, piper si rosii. Ingrediente: 250 g file de lavrac 250 g file de somon 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă salată creaţă sare...

Read more »

Supă Vichyssoise

Supă Vichyssoise

O reteta de supa vichyssoise din: praz, cartofi, unt, supa de legume, smantana, arpagic verde, crutoane si sare. Este una dintre cele mai cunoscute supe pasate din bucătăria internaţională. Se serveşte de obicei călduţă ori rece, şi are mai multe variante ce prevăd fierberea în apă, nu în zeamă de supă, adăugând însă un...

Read more »

Curry de miel

Curry de miel

O reteta de curry de miel din: ulei de masline, carne de miel, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, conopida, rosii, amzare, iaurt degresat si faina. Turmericul, un component principal al condimentului de curry, poate contribui la scăderea colesterolului „rău" si poate preveni formarea cheagurilor de sânge. Combinaţia de ceapă, ustu­roi şi ghimbir, atât de comună...

Read more »

Cocktail Frozen Purple

Cocktail Frozen Purple

O reteta simpla de Cocktail Frozen Purple din: rom jamaica, lichior de mure, suc de visine si cassis. Ingrediente: 3 cl rom jamaica 3 cl lichior de mure 5 cl suc de visine 5 cl Cassis   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca in mixer cu 3 linguri de gheata zdrobita. In final se...

Read more »

Terină de fazan şi curcan

Terină de fazan şi curcan

o reteta de terina de fazan si curcan din: castane, bulion de curcan sau pui, pulpe de curcan, piept de fazan, prune, boabe de enibahar, sare, piper negru, ficatei de pui sau curcan, praz, ou, ulei de masline si fistic. Ingrediente: 400 g castane congelate, ambalate sub vid sau din conservă 425 ml bulion...

Read more »

Lasagna de vară cu vinete şi roşii

Lasagna de vară cu vinete şi roşii

O reteta de lasagna de vara cu vinete si rosii din: faina alba, ulei de masline extravirgin, oua, sare, vinete, rosii, ceapa, parmezan, busuioc, ulei de masline extravirgin, branza de capra, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 3 ouă sare pentru umplutură: 2 vinete mari...

Read more »

Pappardelle cu nuci şi creveţi

Pappardelle cu nuci şi creveţi

O reteta delicioasa de pappardelle cu nuci si creveti din: pappardelle, fasole verde, creveti, smantana, nuci, rosii cherry, brandy, ulei de masline extravirgin, ceapa si otet balsamic. Ingrediente: 400 g pappardelle proaspete pentru asezonare: 200 g fasole verde 250 g creveţi 250 ml smântână pentru gătit 60 g nuci 4 roşii cherry 1 legătură...

Read more »

Friptură delicioasă de miel glasată

Friptură delicioasă de miel glasată

O reteta de friptura de miel glasata din: carne de miel, unt, sare, piper, boia dulce de ardei, ceapa, morcov, costita afumata, cimbru, vin, supa de carne si telina. Ingrediente: 1 -  1/2 kg carne de miel 100 g unt sare piper boia dulce de ardei 1 ceapa 1 morcov 200 g costita afumata...

Read more »

Tăieţei cu ouă şi fructe de mare

Tăieţei cu ouă şi fructe de mare

O reteta de taitei cu oua si fructe de mare din: faina alba, oua, galbenus, fructe de mare, ulei de masline extravirgin, ardei iute, patrunjel rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 250 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş pentru asezonare: 500 g fructe de mare (scoici cardium, midii) 3 linguri ulei de măsline extra­virgin...

Read more »

File de porc glazurat

File de porc glazurat

O reteta de file de porc glazurat din: file de porc, suc de portocala, usturoi, ghimbir, sos de peste thai, sos de soia si zahar brun. Ingrediente: 1 file de porc sos: sucul de la 4 portocale şi un pic de coajă de portocală un pic de usturoi ghimbir sos de peşte thai sos...

Read more »

Friptura de miel invelita 2

Friptura de miel invelita 2

O reteta de friptura de miel invelita din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, cimbru, lamaie, sare, piper boabe si ulei. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 200 g slanina afumata 1 pahar vin alb usturoi cimbru 1/2 lamaie sare piper boabe 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se scoate osul pulpei,...

Read more »

Cod sărat umplut

Cod sărat umplut

O reteta simpla si delicioasa de cod sarat umplut din: file de cod, cartofi, ardei gras, lapte, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 file de cod sărat (circa 500 g) 2 cartofi mai mari 1 ardei gras roşu 2 linguri lapte 4 frunze de busuioc sare şi piper pentru decor: 8 ardei iuţi frunze...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu