vineri, 31 august 2012

Retete culinare #53


Retete culinare:

Portofele cu branza

Portofele_cu_branza

O reteta de portofele cu branza din: branza de vaci, zahar pudra, ou, faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 2 linguri cu zahar pudra 1 ou pentru aluat: 500 g faina 275 apa calduta 1 pliculet cu drojdie uscata 1 lingura cu zahar 4 linguri cu ulei sare...

Read more »

Pulpa de porc cu cartofi

Pulpa_de_porc_cu_cartofi.png

O reteta delicioasa de pulpa de porc cu: cartofi, rosii,  usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 800 g cartofi 4-5 roşii o căpăţână usturoi cimbru busuioc proaspăt sare piper 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Pulpa de porc se feliază si se căleşte în uleiul încălzit....

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra

Prajitura_cu_ciocolata_si_fasole neagra_04

O reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra, oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si ciocolata neagra. Ingrediente: 3/4 fasole neagra uscata sau 425g conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml) ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra...

Read more »

Pate de gasca

Pate_de_gasca

O reteta de pate de gasca din: ficat de gasca, lapte, galbenusuri, unt, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de gasca 1 cana cu lapte 4 galbenusuri 150 g unt 3 foi de dafin sare piper boabe   Mod de preparare: Curăţă bine ficatul de urme de fiere şi lasă-l...

Read more »

Cocktail Blue Day

Cocktail_Blue_Day

O reteta simpla de Cocktail Blue Day din: Curacao albastru, votca si orange bitter. Ingrediente: 3 cl Curacao albastru 3 cl votca o picatura de Orange Bitter   Mod de prepara: Votca, Curacao-ul albastru si Orange Bitteru-ul se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, dupa care se toarna in cupa de cocktail....

Read more »

Strudel cu branza si afine

Strudel_cu_branza_si_afine

O reteta de strudel cu branza si afine din: foaie de aluat, branza de vaci, telemea, mascarpone, zahar, zahar brun vanilat, oua, afine si coaja rasa de portocala. Ingrediente: 1 felie foaie de aluat 300 g branza de vaci 100 g telemea 2 linguri cu mascarpone 400 g zahar 1 pliculet cu zahar brun...

Read more »

Cum se prepara sos de ciocolata (video)

Cum_se_prepara_sos_de_ciocolata.jpg

O reteta video despre cum se prepara sos de ciocolata, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos fara conservanti. Cum se prepara sos de ciocolata

Read more »

Ghiveci cu boabe de fasole

Ghiveci_cu_boabe_de_fasole

O reteta de ghiveci cu boabe de fasole din: fasole rosie, fasole alba, busuioc, praz, dovlecel, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, otet balsamic, pasta harissa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 consere de boabe de fasole rosie (420 ml) 2 conserve de boabe de fasole alba (420 ml) 1/2 legatura...

Read more »

Tarta cu praz si somon afumat

Tarta_cu_praz_si_somon_afumat

O reteta de tarta cu praz si somon afumat din: faina, fulgi de ovaz, sare cu verdeturi, unt, somon afumat, praz, ceapa verde, oua, smantana, sare, piper, nucsoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 ceasca de faina 1 ceasca de fulgi de ovaz 1/2 lingurita de sare cu verdeturi 150 g unt 30 g...

Read more »

Aperitiv cu branză şi spanac

Aperitiv-_cu_brnza_si_spanac.png

O reteta delicioasa de aperitiv cu: aluat, oua, telemea de oaie, spanac, smantana, sare, nuca, patrunjel. Ingrediente: 500 g aluat franţuzesc 5 ouă 250 g telemea de oaie 250 g spanac 4 linguri smântână sare 2-3 linguri pesmet rumenit 3 linguri nucă măcinată un gălbenuş pentru uns pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Pentru...

Read more »

Ruladă de curcan pe pat de legume

Rulada_de_curcan_pe_pat_de_legume.png

O reteta delicioasa de rulada de curcan cu: bacon afumat, ciuperci, cascaval, sare, piper boabe, oua, unt, ulei, pesmet, ardei gras, morcov, foi de dafin, vin alb dulce. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g bacon afumat 300 g ciuperci o ceapă mică 100 g caşcaval sare piper boabe 1-2 ouă 50 g...

Read more »

Muschi de vita cu cuscus

Muschi_de_vita_cu_cuscus.png

O reteta gustoasa de muschi de vita cu: sare, piper, cimbru, vin rosu, ulei de masline, zahar, otet, cuscus, unt, dovlecei, morcovi, usturoi, gogosari. Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare piper cimbru 100 ml vin roşu 3-4 linguri ulei de măsline o lingură zahăr 3-4 linguri oţet aromatic 300 g cuşcuş 50 g...

Read more »

Chiftele cu sos de roşii

Chiftele_cu_sos_de_rosii

O reteta de chiftele cu sos de rosii din: carne de vita, usturoi, ulei de arahide, pasta de tomate, ou, boia iute, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită tocată 3 căţei de usturoi 5 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 500 ml apă 150 g pastă de tomate...

Read more »

Cocktail Campari Estivo

Cocktail_Campari_Estivo

O reteta simpla de Cocktail Campari Estivo din: campari, vin alb si apa minerala. Ingrediente: 3 cl Campari vin alb sec apa minerala   Mod de preparare: Punem multe cuburi de ghata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam apoi Campari-ul, apoi completam pana la jumatatate cu vin alb sec si apoi cu apa...

Read more »

Chec cu lămâie şi fructe de pădure

Chec_cu_lamâie_si_fructe_de_padure

O reteta de chec cu lamaie si fructe de padure din: albusuri, zeama de lamaie, zahar fin, apa, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, sare, faina si fructe de padure. Ingrediente: 7 albusuri de oua mari (1 cana) 1 lingurita de zeama de lamaie 1 ceasca + 2 linguri de zahar...

Read more »

Rulada de pui cu sos de branza

Rulada_de_pui_cu_sos_de_branza.png

O reteta delicioasa de rulada de pui cu: ciuperci, unt, mascarpone, ceapa, patrunjel,  pesmet, smantana, crema de branza, faina, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 4 piepţi de pui 100 g mascarpone 2-3 legături ceapă o legătură pătrunjel 4 linguri pesmet Ingrediente sos: 100 ml smântână o lingură unt cu sare 100 g cremă...

Read more »

Bezele cu zmeura

Bezele_cu_zmeura.png

O reteta delicioasa de bezele cu: zmeura, oua, zahar, zahar vanilat, ricotta. Ingrediente bezea: 4 albuşuri 250 g zahăr un plic zahăr vanilat esenţă de zmeură Ingrediente cremă: 200 g cremă de brânză ricotta 4 gălbenuşuri 200 g zahăr 400 g zmeură proaspătă Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat...

Read more »

Tort cu aromă de cafea

Tort_cu_aroma_de_cafea.png

O reteta delicioasa de tort cu: unt, zahar pudra, migdale macinate, oua, sare, faina, mascarpone, zahar vanilat, cafea solubila, frisca, fulgi de migdale, ciocolata. Ingrediente foi de tort: 200 g unt 150 g zahăr pudră 100 g migdale măcinate 4 ouă un praf sare 3 linguri făină hârtie de copt Ingrediente crema de cafea:...

Read more »

Curry de cartofi şi lime şi sos de iaurt cu castraveţi

Curry_de_cartofi_şi_lime_şi_sos_de_iaurt_cu_castraveţi

O reteta de curry de cartofi si lime si sos de iaurt cu castraveti din: ulei de floarea soarelui, seminte de mustar, ardei iuti, frunze de curry, ceapa, coriandru, cartofi, lapte de cocos, paine sau lipie, iaurt, coaja si zeama de lamaie, castraveti si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui sau...

Read more »

Vinegreta de anghinare

Vinegreta_de_anghinare

Anghinarele (Cynara scolymus) sunt, probabil, legumele pentru prepararea carora este nevoie de eel mai indelungat proces; cu toate acestea, in farile mediteraneene, de unde este originara, ea este foarte apreciata. Anghinarele sunt inrudite cu scaietii. Au un cap ca un buzdugan, in varful unei tulpini groase. Pentru a le putea servi ca aperitiv, ele...

Read more »

Okonomiyaki

Okonomiyaki_11

Okonomiyaki sunt niste gustari japoneze asortate, de tip fast-food, insemnand in traducere aproximativa gratar cu de toate. Intai se prepara o clatita prajita, facuta din faina, ou si apa, peste care se pune de obicei yam ras si varza, ce formeaza baza unei umpluturi care difera in functie de gusturile si imaginatia fiecaruia. La...

Read more »

Retete delicioase: Ştiucă umplută

Ştiucă_umplută

O reteta de stiuca umpluta din: stiuca, ulei, ceapa, miez de paine inmuiat in lapte, patrunjel verde, ou, sare, piper, coaja de lamaie sau nucsoara rasa si vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1 ceapă miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 ou sare piper...

Read more »

Sos Nam prik

Nam_prik_9

Nam prik, una dintre aromele sud-asiatice clasice, este un sos extrem de condimentat, originar din Thailanda. Intr-o casa thailandeza, este de neconceput ca la masa, alaturi de celelalte feluri de mancare, sa nu pui si un bol de nam prik, la fel cum fac americanii cu ketchupul. Nam prik se foloseste pentru a cufunda...

Read more »

Cuşcuş cu tocană de legume şi carne de berbec

Cuscus_cu_tocana_de_legume_si_carne_de_berbec

O reteta delicioasa de cuscus cu tocana de legume si carne de berbec din: cuscus, carne de berbec, naut, morcovi, ceapa alba, coriandru, pulpe de rosii, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 450 g pulpă slabă de berbec (sau de vită) 180 g năut 3...

Read more »

Tartă cu ficăţei

Tartă_cu_ficăţei

O reteta de tarta cu ficatei din: faina, ou, smantana, sare, ficatei de pasare, ciuperci, smantana, faina, gris, praf de copt, ceapa, morcov, sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru blat: 500 g făină 1 ou mare 5–6 linguri smântână sare pentru umplutură: 500 g ficăţei de pasăre fierţi în apă cu sare 300 g...

Read more »

Trigoane cu carne tocată

Trigoane_cu_carne_tocata

O reteta delicioasa de trigoane cu carne tocata din: foi de placinta, ulei de floarea soarelui, ou, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, coriandru, praf de ghimbir, curcuma, sare si piper. Ingrediente: 20 foi subţiri de plăcintă ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit) 1 ou pentru umplutură: 500...

Read more »

Tartă cu urdă si verdeaţă

Tarta_cu_urda_si_verdeata

O reteta de tarta cu urda si verdeata din: ceapa, usturoi, maghiran, cimbru, ulei de masline, aluat, boabe de fasole, oua, urda, sare, piper, boia de ardei si albus. Ingrediente: 200 g ceapa 1 catel de usturoi 1/4 legatura de maghiran 10 fire de cimbru 2 linguri de ulei de masline 450 g aluat...

Read more »

Specialitate la cuptor

Specialitate_la_cuptor

O reteta de specialitate la cuptor din: malai grisat, apa, lapte, unt, branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon si sare. Ingrediente: 200 g mălai grişat 175 ml apă 175 ml lapte 2 linguri unt 1 lingură brânză de oi 1 praf de sare pentru garnitură: 4–5 roşii bine coapte 100...

Read more »

Cuşcuş cu legume înăbuşite

Cuscus_cu_legume_înabusite

O reteta delicioasa de cuscus cu legume inabusite din: cuscus, ceapa, ulei de masline extravirgin, dovlecei, morcovi, mazare, linte, usturoi, curcuma, chimen, sups concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 2 cepe 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 dovlecei 4 morcovi 1 50 g mazăre 300 g linte 2 căţei...

Read more »

Şniţel de soia cu sos picant

Şniţel_de_soia_cu_sos_picant

O reteta de snitel de soia cu sos picant din: snitele de soia, concentrat de legume, condiment, ulei, faina, bere, gogosari, ardei grasi, ceapa, rosii, patrunjel, ulei, susan, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 cub concentrat de legume 1 lingură condiment din legume uscate 150 ml ulei 5...

Read more »

Flori de mar

Flori_de_mar

O reteta delicioasa de flori de mar din: aluat de foitaj, mere, unt, zahar brun, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet cu aluat de foitaj 3 mere 100 g unt 50 g zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2 lingurite cu zeama de lamaie   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul...

Read more »

Supa de linte cu piept de pui

Supa_de_linte_cu_piept_de_pui

O reteta delicioasa de supa de linte cu piept de pui din: ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de masline, file de piept de pui, curcuma, chimen, foi de dafin, rosii decojite, linte rosie, supa de pui, sare, piper, suc de limetta si iaurt. Ingrediente: 1 ardei iute rosu 1 ceapa 2 catei de usturoi...

Read more »

Sarmale cu păsat, soia şi ciuperci

Sarmale_cu_păsat_soia_şi_ciuperci

O reteta de sarmale cu pasat, soia si ciuperci din: varza murata, pasat, ciuperci, soia, ceapa, morcov, gogosar, ulei, suc de rosii, sare, boia, piper, cimbru si marar. Inrgediente: 3–4 verze murate mici 300 g păsat 300 g ciuperci 100 g granule de soia 3 cepe 1 morcov 1 gogoşar 150 ml ulei 500...

Read more »

Crocantele fructate

Crocantele_fructate

O reteta delicioasa de crocantele fructate din: faina, zahar, migdale, bicarbonat, oua, stafide, zahar vanilat, coaja de portocala, esenta de rom, esenta de migdale si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g zahar 130 g migdale 1/2 pliculet cu bicarbonat 4 oua 100 g stafide 1 pliculet cu zahar vanilat 1 lingura cu coaja...

Read more »

Cotlete de miel in crusta de branza

Cotlete_de_miel_in_crusta_de_branza

Cotlete de miel in crusta de branza din: cotlete de miel, branza, frunze de busuioc, rosii uscate, sare, piper, ulei si unt. Ingrediente: 8 cotlete de miel 120 g branza rasa 4 frunze de busuioc 50 g rosii uscate sare piper ulei unt   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 250C. Cotletele de...

Read more »

Picioicare

Picioicare

O reteta de picioicare din: faina, drojdie, lapte, zahar, ulei, cartofi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 ml lapte cald 1 lingurita zahar 450 – 500 ml apa calda 200 ml ulei pentru aluat 500 g cartofi 5 cepe mari 200 ml ulei pentru umplutura sare piper ulei...

Read more »

Tajine de pui cu lămâie şi măsline

Tajine_de_pui_cu_lamâie_si_masline

O reteta delicioasa de tajine de pui cu lamaie si masline din: pui, masline verzi, lamaie, usturoi, coriandru, curry, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pui 500 g măsline verzi, fără sâmburi 1 lămâie 3 căţei de usturoi 1/2 pahar cu apă 2 linguri coriandru tocat mărunt 1 linguriţă curry...

Read more »

Supa de broccoli cu dovlecei

Supa_de_broccoli_cu_dovlecei

O reteta de supa de broccoli du dovlecei din: broccoli, dovlecei, smantana, ceapa, unt, marar si sare. Ingrediente: 1 broccoli 2 dovlecei 100 ml smantana lichida 2 ceapa 3 linguri cu unt 1 legatura de marar sare   Mod de preparare: Taie ceapa marunt si caleste-o in putin unt topit. Adauga broccoli desfact in...

Read more »

Tartă cu castane

Tarta_cu_castane

O reteta delicioasa de tarta cu castane din: faina, unt, oua, zahar pudra, sare, piper, smochine, castane, cascaval, branza de capra, smantana, praf de chili si fulgi de ardei. Ingrediente: 250 g faina 170 g unt 5 oua 40 g zahar pudra sare piper 6 smochine proaspete 18 castane (la vid) 250 g cascaval...

Read more »

Cuşcuş dulce-acrişor cu carne de oaie

Cuscus_dulce_acrisor_cu_carne_de_oaie

O reteta de cuscus dulce acrisor cu carne de oaie din: cuscus, carne de oaie, ceapa, coriandru, ulei de masline extravirgin, scortisoara, stafide, prune uscate, pere deshidratate, miere, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g cuşcuş 500 g carne de oaie 3 cepe 1 legătură de coriandru 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1...

Read more »

Pui cu ciuperci

Pui_cu_ciuperci

O reteta de pui cu ciuperci din: praz, ciuperci, fileuri de piept de pui, sare, piper, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 fire praz 400 g ciuperci Champignon 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 2 linguri de ulei 4 linguri de unt 2 linguri de pătrunjel tocat  ...

Read more »

Supă de conopidă

Supă_de_conopidă

O reteta de supa de conopida din: conopida, ulei, faina, galbenusuri, smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 conopide mari 1 ceşcuţă cu ulei 2 linguri cu făină 2 gălbenuşuri 2 linguri cu smântână 1 lingură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Curăţaţi conopida şi o spălaţi în mai multe ape. O rupeţi în...

Read more »

Clătite marocane (Beghrir)

Clatite_marocane

O reteta delicioasa e clatite marocane din: faina, gris, unt, drojdie, zahar, oua, lapte, apa, ulei de floarea soarelui, sare si miere. Ingrediente: 350 g faina alba 150 g gris 50 g unt 40 g drojdie 1 lingura zahar 3 oua 250 ml lapte 250 ml apa ulei de floarea soarelui sare miere  ...

Read more »

Cranţ cu gem

Crant_cu_gem

O reteta de crant cu gem din: dulceata de zmeura, fulgi de ovaz, fulgi de orz, ou, margarina, zahar, faina si praf de copt. Ingrediente: 1 borcan cu dulceata de zmeura 100 g fulgi de ovaz 100 g fulgi de orz 1 ou 120 g margarina 200 g zahar 150 g faina 1 pliculet...

Read more »

Crochete Hush Puppies

Crochete_Hush_Puppies_08

Aceste delicioase crochete americane pot avea forma rotunda sau lunguiata. Sunt facute dintr-un aluat ca de clatite, preparat din faina de porumb si ceapa prajita, cu lapte si apa si se prajesc in uleiul ramas dupa ce s-a gatit peste. Crochetele se pun la prajit pe rand in ulei incins, astfel incat sa aiba...

Read more »

Prajitura cu blat de ovaz

Prajitura_cu_blat_de_ovaz

O reteta de prajitura cu blat de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, galbenusuri, unt, zahar brun, zahar, amidon, suc de portocale si unt. Ingrediente: 1 cana de fulgi de ovaz 1 cana cu faina 2 galbenusuri 200 g unt 125 g zahar brun pentru crema: 200 g zahar 25 g amidon 400 ml...

Read more »

Cocktail Green Love

Cocktail_Green_Love

O reteta simpla de Cocktail Green Love din: lichior de kiwi, lichior de mandarina, coniac, zeama de lamaie, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl lichior de kiwi 2 cl lichior de mandarina 1 cl coniac 2 cl zeama de lamaie zahar limeta   Mod de preparare: Lichiorurile, coniacul si zeama de lamaie se mixeaza...

Read more »

File de peşte in crusta de cartofi cu mustar

File_de_peste_in_crusta_de_cartofi_cu_mustar

O retetea de file de peste in crusta de cartofi cu mustar din: cartofi, ceapa verde, unt, sare, piper, hrean, mustar, fileuri de peste, supa sau vin alb. Ingrediente: 4 cartofi 4 cepe verzi 4 lingurite unt sare piper 2 lingurite cu hrean ras (de la borcan) 4 lingurite mustar 4 fileuri de peste...

Read more »

Cum se prepara prajitura cu branza si aroma de lamaie (video)

Cum_se_prepara_prajitura_cu_branza_si_aroma_de_lamaie.jpg

O reteta video despre cum se prepara  prajitura cu branza si aroma de lamaie, un preparat vegetarian, foarte delicios si gustos, rapid si sanatos.   Cum se prepara prajitura cu branza si aroma de lamaie

Read more »

Reteta zilei: Rulada de pui

Rulada_de_pui_11

O reteta delicioasa de rulada de pui din: piept de pui, sare, apa si boia. Ingrediente: 2 piept de pui 2 linguri cu varf de sare 100 ml apa 3 linguri boia   Mod de preparare: Piepturile de pui se taie pe jumatate, se freaca bine cu sare,  se pun intr-un castron si se...

Read more »

Placinta cu nuci

Placinta_cu_nuci

O reteta de placinta cu nuci din: galbenusuri, zahar, unt, smantana, faina, rom, praf de copt, zahar vanilat, nuci, batond e vanilie, pesmet alb, cacao, ciocolata, albusuri, zahar si zahar pudra. Ingredinete: 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 150 g unt 1 lingură smântână 300 g făină 1 lingură rom 1 plic praf de copt...

Read more »

Paste cu dovleac si ruccola

Paste_cu_dovleac_si_ruccola

O reteta de paste cu dovleac si ruccola din: pulpa de dovleac, zahar pudra, ulei, paste, ruccola, piper, masline, mozzarella, ulei din seminte de dovleac si sare. Ingrediente: 450 g pulpă de dovleac 2 linguri de zahăr pudră 2 linguri de ulei 400 g paste (de ex. linguine) 100 g ruccola piper 60 g...

Read more »

Pui cu măsline şi curcuma

Pui_cu_masline_si_curcuma

O reteta de pui cu masline si curcuma din: pui, masline, lime, curcuma, supa concentrata de legume, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 20 măsline cu sâmburi 2 lime 1 linguriţă rasă curcuma 200 ml supă concentrată de legume 4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de...

Read more »

Supa cu perisoare, telina si varza creata

Supa_cu_perisoare_telina_si_varza_creata

O reteta de supa cu perisoare, telina si varza creata din: morcovi, telina verde, patrunjel, varza creata, praz, ceapa, carne tocata, ulei, supa de pasare, paste scurt, sare, piper, cimbru, patrunjel, sos de soia si suc de lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 3 fire de telina verde 1 radacina de patrunjel 1/4 varza creata 1...

Read more »

Pogăcele

Pogacele

O reteta de pogacele din: faina, drojdie, zahar, lapte, ulei, ou, jumari de porc, sare grunjoasa, seminte de chimen si piper. Ingrediente: 700 g faina 1 lingura drojdie uscate sau 40 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 250 ml lapte cald 100 ml ulei 1 ou 500 g jumari de porc sau de gasca...

Read more »

Plăcintă cu lămâie

Placinta_cu_lamâie

O reteta delicioasa de placinta cu lamaie din: unt, zahar, faina, coaja de lamaie, faina, lamaie, portocala, oua, zahar si coaja de portocala. Ingrediente: 200 g unt 70 g zahar 240 g faina 3 lingurite cu coaja rasa de lamaie pentru crema: 60 g faina 1 lamaie 2 portocale 4 oua 220 g zahar...

Read more »

Tortillas cu pui si guacamole

Tortillas_cu_pui_si_guacamole

O reteta delicioasa de tortillas cu pui si guacamole din: file de piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, ulei, supa, ardei iute, usturoi, sare, boia de ardei, patrunjel, avocado, suc de limette, germeni de porumb, tortillas si cascaval cheddar. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei...

Read more »

Cocktail After Diner

Cocktail_After_Diner

O reteta simpla de Cocktail After Diner din: bold triple sec, apricot brandy si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bold Triple Sec 3 cl Apricot Brandy 3 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoarea de bar intr-o...

Read more »

Roşii umplute în stil african

Rosii_umplute_în_stil_african

O reteta delicioasa de rosii umplute in stil african din: bulgur, rosii, lamaie, praz, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, frunze de menta, patrunjel, sare, piper, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g bulgur 8 roşii 1 lămâie 14 fir de praz 3 linguri ulei de măsline extravirgin 6-8 fire de civetă (sau...

Read more »

Tarta rapida din branzeturi

Tarta_rapida_din_branzeturi

O reteta delicioasa de tarta rapida din branzeturi din: branza telemea, cascaval, smantana, oua, fileuri de hering afumat, sparanghel, ardei gras, unt si sare. Ingrediente: 150 g branza telemea 100 g cascaval 200 g smantana 3 oua 2 fileuri de hering afumat 2 fire de sparaghel 1 ardei gras 1 lingura cu unt sare...

Read more »

Pulpa de miel cu ceapa

Pulpa_de_miel_cu_ceapa.png

O reteta gustoasa de pulpa de miel cu: ceapa verde, usturoi verde, sare, cimbru, busuioc, vin alb, sparanghel, ulei. Ingrediente: o pulpă de miel de 1-2 kg 3 legături ceapă verde o legătură usturoi verde sare cimbru busuioc 150 ml vin alb 300 g sparanghel ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Se condimentează pulpa...

Read more »

Cocktail Corcovado

Cocktail_Corcovado

O reteta simpla de Cocktail Corcovado din: tequilla, curacao albastru, drambuie, limonada, lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Curacao albastru 1 cl Drambuie limonada o felie de lamaie o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam lichiorurile si...

Read more »

Cum se prepara placinta cu alge marine uscate, tofu, piure de cartofi si sos de patrunjel (video)

Cum_se_prepara_placinta_cu_alge_marine_uscate_tofu_piure_de_cartofi_si_sos_de_patrunjel.jpg

O reteta video despre cum se prepara   placinta cu alge marine uscate, tofu, piure de cartofi si sos de patrunjel, un preparat vegetarian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara placinta cu alge marine uscate, tofu, piure de cartofi si sos de patrunjel

Read more »

Budinca de peste

Budinca_de_peste

O reteta de budinca de peste din: cartofi, fileuri de peste afumat, lapte, branza de vaci, lamaie, unt, pesmet, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 5-6 cartofi 5-6 fileuri de peste afumat 200 ml lapte 100 g branza de vaci 1 lamaie 75 g unt 2 linguri cu pesmet patrunjel verde sare piper  ...

Read more »

Pandişpan cu ananas

Pandispan_cu_ananas

O reteta de pandispan cu ananas din: ananas, stafide, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 1 ananas 100 g stafide 5 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu faina 5 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar vanilat esenta de vanilie sare   Mod de preparare: Intr-un...

Read more »

Maslinele

Masline_16

Unii considera ca maslinul (Olea europae) este cel mai important pom fructifer cultivat in lume, istoria sa fiind foarte veche. Ca sursa a unuia dintre uleiurile cel mai des utilizate in tot Orientul Mijlociu si in bazinul Marii Mediterane, maslinul a fost foarte pretuit inca din perioada antica preegipteana. Potrivit Vechiului Testament, atunci cand...

Read more »

Priconuci

Priconuci

O reteta de priconuci din: albusuri, zahar, nuci, unt, lapte, galbenusuri si cacao. Ingrediente: 4 albusuri 350 g zahar 400 g nuci macinata pentru crema: 200 g unt 100 ml lapte 4 galbenusuri 5 linguri cacao   Mod de preparare: Pregăteşti priconucile: Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul şi...

Read more »

Muschi cu sos bechamel

Muschi_cu_sos_bechamel.png

O reteta gustoasa de muschi de porc cu:sare, piper, vin alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte, morcovi, batoane de susan, sos bechamel. Ingrediente: 800 g muşchi de porc sare piper 150 ml vin alb cimbru 2 linguri ulei de măsline 5-6 căţei usturoi Ingrediente sos bechamel: 75 g unt 2...

Read more »

Tocăniţă cu cartofi

Tocanita_cu_cartofi

O reteta de tocanita cu cartofi din: cartofi, ulei de masline, carne tocata, sos, ardei gras, ardei iute, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: 600 g cartofi 2 linguri de ulei de măsline 250 g carne tocată 1 plic de praf de sos pentru spaghete milaneze 1 ardei gras roşu 1/2 ardei iute 3 cepe...

Read more »

Corn de gazelă

Corn_de_gazela

O reteta de corn de gazela din: faina, ou, unt, apa de flori de portocal, zahar, migdale, scortisoata si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 1 ou 20 g unt 1 lingură apă de flori de portocal pentru pasta de migdale: 175 g zahăr 250 g migdale curăţate 50 g unt 1 vârf...

Read more »

Cocktail Cynar Russia

Cocktail_Cynar_Russia

O reteta simpal de Cocktail Cynar Russia din: cynar, votca si limeta. Ingrediente: 2 cl Cynar 2 cl votca o felie de limeta   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker si servim bautura in paharul pentru bauturi lungi. Decoram cu o jumatate de felie de limeta.

Read more »

Piept de pui cu sos de portocale

Piept_de_pui_cu_sos_de_portocale

O reteta de Piept de pui cu sos de portocale din: piept de pui, ceapa, portocala, sos de soia, otet, ulei de masline, ghimbir, unt, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 1 portocala 2 linguri cu sos de soia 1 lingurita cu otet 1 lingurita cu ulei de masline...

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu mere

Placinta_cu_mere_20

O reteta de placinta cu mere din: faina, unt, oua, iaurt, drojdie, ulei, zahar pudra, sare, esenta de vanilie, mere, zahar, scortisoara, zahar vanilat si smantana. Ingrediente: pentru foi:  600 g faina 200 g unt (la temperatura camerei) 2 oua 6 linguri iaurt ½ plic drojdie uscata 5 linguri ulei 7 linguri zahar pudra...

Read more »

Supă de fasole verde

Supă_de_fasole_verde

O reteta de supa de fasole verde din: fasole verde, carne de porc afumata, cartofi, bacon, faina, ceapa, usturoi, smantana, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g fasole verde 400 g carne de porc afumată 400 g cartofi 80 g bacon 2 linguri făină 1 ceapă 1 căţel usturoi smântână pătrunjel verde sare...

Read more »

Orez cu lapte în cupe de grepfrut

Orez_cu_lapte_n_cupe_de_grepfrut.png

O reteta delicioasa de orez cu lapte, grepfrut, zahar, apa, vanilie, lamaie, sare, scortisoara. Ingrediente: 4 fructe de grepfrut 350 g orez 200 g zahăr 1 l apă 1 l lapte un baton vanilie coaja de la 2 lămâi un praf de sare scorţişoară măcinată Mod de preparare: Se spală orezul în câteva ape...

Read more »

Chec la rece

Chec_la_rece

O reteta delicioasa de chec la rece din: piscoturi, mixt de fructe deshidratate, ciocolata, mascarpone, frisca, crema de branza, zahar pudra si gelatina. Ingrediente: 10 piscoturi 150 g mixt de fructe deshidratate 1 ciocolata neagra 250 g mascarpone 250 g frisca 100 g crema de branza 10 linguri cu zahar pudra 1 pliculet cu...

Read more »

Retete: Ardei umpluţi

Ardei_umpluti.png

O reteta delicioasa de ardei umpluti cu:orez, curcan, ceapa, marar, dovlecel, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 8 ardei mari (4 roşii + 4 verzi) 300 g orez 400 g pulpă de curcan 2 legături ceapă 2 legături mărar un dovlecel sare piper 30 ml ulei de floarea-soarelui o crenguţă cimbru Mod de preparare: Se...

Read more »

Salată de orez la cupe

Salata_de_orez_la_cupe.png

O reteta delicioasa de salata de orez, porumb, ardei capia, patrunjel, sare, lamaie, soia, ulei, miere, usturoi, otet balsamic. Ingrediente: 350 g orez 200 g porumb fiert 3 ardei capia 2-3 legături pătrunjel sare zeama de la o lămâie 2-3 linguriţe soia 3 linguri ulei de măsline o linguriţă miere 3-4 căţei usturoi 2-3...

Read more »

Prăjiturele cu apă de flori de portocal

Prajiturele_cu_apa_de_flori_de_portocal

O reteta de prajiturele cu apa de flori de portocal din: faina, ou, unt, lamaie, albus, zahar pudra, migdale, zahar, unt si apa de flori de portocala. Ingrediente: 300 g faină albă 1 ou 30 g unt 1 lămâie 1 albuş 3 linguri zahăr pudră pentru umplutură: 300 g migdale curăţate 180 g zahăr...

Read more »

Piept de curcan in sos de masline

Piept_de_curcan_in_sos_de_masline

O reteta delicioasa de Piept de curcan in sos de masline din: praz, ciuperci, file de piept de curcan, sare, piper, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 fire praz 400 g ciuperci Champignon 4 fileuri de piept de curcan (a cca 150 g) sare piper 2 linguri de ulei 4 linguri de unt 2...

Read more »

Specialitate de cartofi în pâine

Specialitate_de_cartofi_n_pine.png

O reteta delicioasa de specialitate cu: cartofi, gogosari, ceapa, rosii, foi de dafin, cimbru, ulei, pulpa de porc, ceapa, paine, marar. Ingrediente: 10 cartofi 2 gogoşari 2-3 cepe 5-6 roşii o foaie dafin cimbru uscat şi măcinat 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui 400 g pulpă de porc 4 fire ceapă sau praz 4 pâini...

Read more »

Vengaya bhaji

Vengaya_bhaji_12

Unul dintre felurile de mancare ce se regaseste in meniul tuturor restaurantelor sud-asiatice este ceapa bhaji, care pare a fi aperitivul preferat al tuturor. Se prepara din ceapa taiata, cu usturoi, ou si faina de gram (naut). Datorita faptului ca se prajeste in baie de ulei, ceapa este putin crocanta la suprafata. In Occident,...

Read more »

Reteta zilei: Tiramisu

Tiramisu_11

O reteta delicioasa de tiramisu din: piscoturi, oua, crema mascarpone, esenta migdale, cafea, coniac, zahar si cacao. Ingrediente: 500 g piscoturi (de preferat boromir) 4 oua 500 g crema mascarpone 1 esenta migdale 1 l cafea Coniac 4 linguri zahar Cacao   Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma....

Read more »

Chiftele din cartofi cu brânză

Chiftele_din_cartofi_cu_brnza.png

O reteta delicioasa de chiftele din: cartofi, branza gorgonzola, marar, oua, pesmet alb, unt, sare, ulei, faina. Ingrediente: 6 cartofi 200 g brânză gorgonzola o legătură mărar 2 ouă 100 g pesmet alb 100 g unt sare ulei pentru prăjit 1-2 linguriţe făină Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală si...

Read more »

Tarte delicioase: Tartă cu gutui

Tarta_cu_gutui.png

O reteta gustoasa de tarta cu: oua, gutui, zahar, nuca, faina, sare, unt, scortisoara, lapte, zahar vanilat. Ingrediente: 6 ouă 4 gutui medii 12 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 6 linguri făină un praf sare un pachet unt un praf scorţişoară 300 ml lapte un plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se curăţă...

Read more »

Ardei umpluti cu fasole verde

Ardei_umpluti_cu_fasole_verde.png

O reteta delicioasa de ardei umpluti cu:pasta de fasole, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, ardei, sare, piper macinat, ulei. Ingrediente: 4 ardei roşii pentru umplut 500 g păstăi de fasole 2 cepe 6 căţei usturoi cimbru uscat şi măcinat 6 roşii mari 2 ardei sare piper negru măcinat ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Se...

Read more »

Vita cu sos si broccoli

Vita_cu_sos_si_broccoli.png

O reteta delicioasa de vita cu: ulei de masline, sos de soia, vin rosu, sare, ceapa, otet, salvie, broccoli, unt, usturoi. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 4 linguri ulei de măsline sos de soia 150 ml vin roşu dulce o lingură sare o ceapă o lingură otet aromatic 2-3 frunze salvie Ingrediente garnitură:...

Read more »

Supă de lapte

Supă_de_lapte

O reteta de supa de lapte din: lapte, unt, cartofi, patrunjel, marar si sare. Ingrediente: 1/2 l apă 1 l lapte 2 linguri unt 3–4 cartofi mari pătrunjel şi mărar tocat sare   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi îi fierbeţi în apă cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, adăugaţi şi laptele şi...

Read more »

Aperitive pufoase

Aperitive_pufoase.png

O reteta gustoasa de aperitive cu: aluat, rosii, branza mozzarella, busuioc, seminte de susan, ou, sare, usturoi. Ingrediente: 500 g aluat franţuzesc 4 roşii brânză mozzarella 2-3 crenguţe busuioc proas­păt 50 g seminţe de susan un ou pentru uns sare 2-3 căţei usturoi Mod de preparare: Se scoate aluatul de la rece şi se...

Read more »

Fursecuri cu susan şi scorţişoară

Fursecuri_cu_susan_si_scortisoara

O reteta de fursecuri cu susan si scortisoara din: migdale, faina alba, zahar, seminte de susan, unt, ou si scortisoara. Ingrediente: 500 g migdale 500 g faină albă 350 g zahăr 200 g seminţe de susan 100 g unt 1 ou 1/2 lingură praf de scorţişoară   Mod de preparare: Amestecă migdalele râşnite şi...

Read more »

Reteta zilei: Pui cu sos de mustar

Pui_cu_sos_de_mustar_08

O reteta de pui cu sos de mustar din: pui, suc de portocale, smatana, vin alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 100ml suc de portocale 100g smantana 100ml vin alb 3 linguri mustar 4-5 catei usturoi 1 lingura amidon de porumb sare piper   Mod de preparare: Puiul...

Read more »

Roti prata

Roti_Prata_12

Roti prata nu este doar un fel de mancare, ci un adevarat pasaport cu ajutorul caruia gastronomia din Singapore patrunde in clubul international al clatitelor. Roti prata este in esenta o clatita simpla, facuta din unt, ou, faina si apa, dar la cererea consumatorilor ea poate fi individualizata – ca si okonomiyaki japoneze -fiind...

Read more »

Pane de salau cu garnitura

Pane_de_salau_cu_garnitura.png

O reteta delicioasa de pane de salau cu: sare, piper, pesmet, boia, usturoi, ulei, oua, cartofi, salata verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g file de şalău sare piper pesmet picant cu boia şi usturoi ulei pentru prăjit 3-4 ouă Ingrediente garnitură: 800 g cartofi o căpăţână usturoi salată verde o legătură pătrunjel Mod de preparare:...

Read more »

Mic dejun englezesc

Mic_dejun_englezesc

O reteta delicioasa de mic dejun englezesc din: oua, iahnie de fasole, ciuperci, ceapa, bacon, ulei, rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 300 g iahnie de fasole 200 g ciuperci 1 ceapa 150 g bacon 50 ml ulei 2 rosii sare piper   Mod de preparare: Căliţi ceapa tocată mărunt în ulei, adăugaţi...

Read more »

Pui in sos de lamaie

Pui_in_sos_de_lamaie

O reteta de pui in sos de lamaie din: piept de pui, smantana, lapte, mozzarella, ceapa, vin alb sec, suc de lamaie, unt, faina, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 150 ml smantana 200 ml lapte 200 g branza mozzarella 1 ceapa 50 ml vin alb sec 50 ml suc de...

Read more »

Fursecuri cu migdale

Fursecuri_cu_migdale

O reteta de fursecuri cu migdale din: migdale, zahar, unt, apa de flori de portocal, lamai, ou, galbenusuri si drojdie. Ingrediente: 400 g migdale curăţate 300 g zahăr 30 g unt 10 picături apă de flori de portocal 2 lămâi 1 ou 3 gălbenuşuri 1/2 plic drojdie uscată   Mod de preparare: Bate oul...

Read more »

Moare pargalita

Moare_pargalita

O reteta de moare pargalita din: zeama de varza acra, orez, carnati afumati, ceapa, faina, ulei, sare si piper. Daca moarea (zeama ae varza); este prea acră sau prea sărată, puteţi s-o diluaţi cu apă, dar în acest caz va trebui să aromaţi supa cu mai multe ierburi: mărar, cimbru, pătrunjel. Ingredinete: 2 l...

Read more »

Rulada de vita cu cartofi

Rulada_de_vita_cu_cartofi.png

O reteta delicioasa de rulada de vita cu: sare, piper, salvie, vin rosu, usturoi, unt, ardei capia, ardei verde, cartofi, boia, cimbru uscat. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită sare piper salvie 100 ml vin rosu 3-4 catei usturoi 100g unt Ingrediente umplutura: 500 ardei capia un ardei verde gras 1 kg cartofi o...

Read more »

Penne cu mozzarella

Penne_cu_mozzarella

O retete de penne cu mozzarella din: usturoi, ulei de masline, rosii decojite, vin rosu, supa de legume, fulgi de ardei, pasta de ardei, paste scurte, sare, piper, parmezan, mozzarella si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 conserva de rosii decojite (400 g) 750 ml vin...

Read more »

Ciorba de vita cu rosii

Ciorba_de_vita_cu_rosii

O reteta gustoasa de ciorba de vita cu:rasol de vita, telina, ceapa, ardei gras, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper negru, ulei, patrunjel. Ingrediente: un rasol alb de vită o ţelină rădăcină şi frunze 1-2 cepe un ardei gras 200 g mazăre proaspătă suc de roşii sare 100 g fasole verde păstăi...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu