vineri, 17 august 2012

Retete #87


Retete:

Cum se prepara Tarta dulce cu ricotta si ciocolata (video)

Cum se prepara Tarta dulce cu ricotta si ciocolata (video)

O reteta video despre cum se prepara tarta dulce cu ricotta si ciocolata din: faina, unt, ciocolata, lamaie, oua, mascarpone, ricotta si esenta de rom. Ingrediente: faina unt ciocolata lamaie oua mascarpone ricotta esenta rom, vanilie Mod de preparare: Prima oara se face aluatul: se pune intr-un bol faina (cam 450 de grame), apoi...

Read more »

Cocktail Adios Amigos

Cocktail Adios Amigos

O reteta simpla de Cocktail Adios Amigos din: rom alb, lime juice, vermut sec, brandy si gin. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Lime Juice 1 cl vermut sec 1 cl brandy 1 cl gin   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata intr-un shaker. Apoi se toarna bautura intr-o cupa...

Read more »

Tocăniţă în sos de iaurt

Tocăniţă în sos de iaurt

O reteta simpla de tocanita in sos de iaurt din: pulpa de vita, iaurt, supa de legume, galbenus, ceapa rosii, lamaie, patrunjel, salata, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g pulpă de vită 250 g iaurt 1 l supă de legume 1 gălbenuş 2 cepe roşii 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel salată sare...

Read more »

Salată de cartofi copţi cu sos de iaurt şi cumin

Salată de cartofi copţi cu sos de iaurt şi cumin

O reteta simpla de salata de cartofi copti cu sos de iaurt si cumin din: ulei de masline, sare, piper negru, cartofi, frunze de salata, cumin, suc de lamaie si iaurt semidegresat. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline sare şi piper negru 4 cartofi mici pentru copt, bine spălaţi 125 g frunze de diferite...

Read more »

Roast beef aromatizat cu manatarci

Roast beef aromatizat cu manatarci

O reteta de Roast beef aromatizat cu manatarci din: roast beef, manatarci, vin alb sec, supa de carne, usturoi, rozmarin, salvie, catusnica, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g roast beef 400 g mânătărci proaspete 1/2 pahar de vin alb sec 1/2 cană de supă de carne 2 căţei...

Read more »

Cum se prepara Muschi de porc cu sos de soia (video)

Cum se prepara Muschi de porc cu sos de soia (video)

O reteta video despre cum se prepara muschi de porc cu sos de soia din: muschi de porc, sos de soia, ghimbir, sake, dashi, mustar si ceapa verde. Ingrediente: muschi de porc sos soia ghimbir mustar sake dashi ceapa verde   Mod de preparare: Se ia un piept de porc de 200 de grame...

Read more »

Chifteluţe în vas de lut

Chifteluţe în vas de lut

O reteta de chiftelute in vas de lut din: pulpa de vitel tocata, naut, pulpa de rosii, dovlecei, ceapa, chifla, lapte, patrunjel, ou, usturoi, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g pulpă de vitei, tocată 400 g năut fiert 1/2 l pulpă de roşii 2 dovlecei verzi 1 ceapă...

Read more »

Pui inăbuşit cu ghimbir

O reteta simpla de pui inabusit cu ghimbir din: pui, ghimbir, piper, sare, bicarbonat, coniac si ulei de susan. Ingrediente: 3 pui mici 2 linguri rădăcină ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguriţe sare 1 linguriţă bicarbonat 2 linguri coniac 2 linguri ulei de susan Mod de preparare: Se curăţă puii, se spală şi se...

Read more »

Clătite cu cartofi si mere

O reteta simpla de clatite cu cartofi si mere din: cartofi, mere, slanina, margarina, ceapa si salam. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg mere 200 g slănină 5 linguri margarină 3 cepe 500 g salam Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în cuburi şi se fierb în apă clocotită cu puţină sare....

Read more »

Cocktail Rose Hall

Cocktail Rose Hall

O reteta simpla de Cocktail Rose Hall din: rom brun, lichior de banane, zeama de lamaie, suc de portocale, felii de portocale si cirese. Ingrediente: 3 cl rom brun 1,5 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 3 lingurite de zeama de lamaie suc de portocalae felii de portocale cirese   Mod de preparare:...

Read more »

Creveti înabuşiţi

Creveti înabuşiţi

O reteta simpla de creveti inabusiti din: creveti, carne grasa de porc, castane, ulei de arahide, oua, sare, bicarbonat, faina, vin, ghimbir si piper. Ingrediente: 500 g creveţi 100 g carne grasă de porc 200 g castane comestibile 9 linguri ulei de arahide 2 ouă 1 linguriţă sare 1 linguriţă rasă bicarbonat 2 linguri...

Read more »

Salată de quinoa cu fructe uscate

Salată de quinoa cu fructe uscate

O reteta de Salată de quinoa cu fructe uscate din: boabe de quinoa, sare, piper negru, seminte de pin, telina, ceapa rosie, ardei gras, fructe de merisor, stafide, coriandru, cumin, suc de lamaie, boia si patrunjel. Ingrediente: 180 g boabe de quinoa sare şi piper negru 2 linguri seminţe de pin 1 tijă de...

Read more »

Praz marinat

Praz marinat

O reteta de praz marinat din: praz, sare, piper negru, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, mustar cu boabe, chives, patrunjel si tarhon. O salată simplă, preparată cu un sos de verdeţuri aromate şi muştar, care poate fi servită fie ca aperitiv, fie ca garnitură la o friptură. Ingrediente: 8 fire de...

Read more »

Porc cu castraveţi

Porc cu castraveţi

O reteta simpla de porc cu castraveti din: file de porc, vin, castravete, ulei, zahar pudra, sare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 250 g file porc 1 lingură vin 1 castravete mic 4 linguri ulei zahăr pudră sare sos soia ulei de susan Mod de preparare: Se taie carnea în felii...

Read more »

Ruladă învelită în pâine

Ruladă învelită în pâine

O reteta simpla de rulada invelita in paine din: pulpa de vita, oua, chifla, parmezan, faina, ulei extravirgin de masline, suc de lamaie, telina, usturoi, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g pulpă de vită, tocată 2 ouă 1 chiflă 1 baghetă 80 g parmezan ras 60 g făină 10 linguri de ulei extravirgin...

Read more »

Friptură de porc crocantă

O reteta simpla de friptura de porc crocanta din: carne de porc, untura de porc, ceapa, bureti, ulei de arahide, sos de soia, otet din vin, faina, ghimbir, usturoi si bicarbonat. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1 ceapă mică 1 lingură bureţi uscaţi 2 – 1/2 ceşti ulei...

Read more »

Paste cu spanac, feta si bacon

Paste cu spanac, feta si bacon

O reteta de paste cu spanac, feta si bacon din: paste, ulei de masline, bacon, ceapa, spanac, sos de ardei iute si branza de feta. Ingrediente: 400g de paste 60 ml ulei de masline 250 g bacon, taiat marunt doua cepe medii, taiate felii 400 g de spanac 30-60 ml de sos de ardei...

Read more »

Cuburi de carne cu mazare verde

O reteta delicioasa de cuburi de carne cu mazare verde din: carne de porc cu slanina, mazare, untura de porc, sare, vegeta, piper, praz, albus, ghimbir, malai, vin si ulei de susan. Ingrediente: 200 g carne de porc cu slănină 1 kg mazăre păstăi 1 cană untură de porc 25 g morcovi 1 linguriţă...

Read more »

Frigarui din hamburgeri

Frigarui din hamburgeri

O reteta simpla de frigarui din hamburgeri din: pulpa de vita, carnati, pancetta, branza gruyere, miez de salata, castravete, telina, patrunjel, hasma, cartofi prajiti si ketchup. Ingrediente: 400 g pulpă de vită, tocată 150 g cârnaţi 20 g pancetta 4 felioare de brânză gruyere miezul a 4 salate 6 roşii cherry 4 felioare de...

Read more »

Cocktail Centenario

Cocktail Centenario

O reteta simpla de Cocktail Centenario din: rom brun, rom alb, tia maria, curacao triple sec, sirop de grenadine, suc de limeta, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl rom alb 1 cl Tia Maria 1 cl Curacao Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 3 picaturi de suc de limeta...

Read more »

Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci

Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci

O reteta delicioasa de Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci din: rata, muguri de bambus, ciuperci, sos de soia, faina de porumb, ulei de arahide si sare. Ingrediente: 1 raţă 1 cutie cu muguri de bambus 200 g ciuperci pleurotus sos de soia 1 lingură de făină de porumb ulei de arahide sare...

Read more »

Spată de miel

O reteta de spata de miel din: spata de miel, suc de lamaie, suc de portocale, unt, rosii, foaie dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg spată de miel sucul de la 2 lămâi sucul de la 1 portocală 1 ceşcuţă unt proaspăt 1 kg roşii bine coapte 1 foaie dafin sare şi piper,...

Read more »

Carne cu platanos

Carne cu platanos

O reteta de carne cu platanos din: carne de bou, pulpa de rosii, lime, vin alb sec, usturoi, ceapa, oregano, foi de dafin, seminte de chimen, platanos, sare si piper. Platanos (banane verzi) sunt folosite foarte mult în toată zona Caraibilor; prăjite rondele ca în acest caz, înlocuiesc excelent cartofii prăjiţi pai. Ingrediente: 600...

Read more »

Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel

Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel

O reteta delicioasa de Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel din: frunze de nasturel, kiwi, ciuperci, rosii, otet de vin rosu, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 125 g frunze de năsturel 2 fructe de kiwi, curăţate de coajă şi tăiate felii cât mai subţiri 125 g ciuperci, de exemplu...

Read more »

Cocktail Jo’s Finest

Cocktail Jo’s Finest

O reteta simpla de Cocktail Jo’s Finest din: bols triple sec, sirop de grenadine, rom jamaica, suc de portocale, zeama de lamaie, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Bols Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 6 cl rom jamaica 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 4...

Read more »

Salată de andive, pere şi Roquefort

Salată de andive, pere şi Roquefort

O reteta de salata de andive, pere si branza Roquefort din: miez de nuca, pere, andive, branza roquefort, miere, mustar de dijon si otet de vin alb sau de cidru. Ingrediente: 24 g jumătăţi de miez de nucă 2 pere 3 andive 80 g brânză Roquefort pentru sos: 1 linguriţă miere limpede 1 linguriţă...

Read more »

Sărmăluţe din carne de miel

O reteta de sarmalute din carne de miel din: carne de miel fara os, foi de vita de vie, orez, ceapa verde, marar, zeama de lamaie, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 40 foi de viţă-de-vie 100 g orez 30 fire ceapă verde 1 legătură mărar proaspăt...

Read more »

Salată de fructe de mare şi paste

Salată de fructe de mare şi paste

O reteta simpla de salata de fructe de mare si paste din: midii proaspete, vin alb, suc de lamaie, sare, piper negru, paste, creveti, usturoi, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g midii proaspete 75 ml vin alb sucul de la 1 -2 lămâi sare şi piper negru 250 g paste, cum ar fi...

Read more »

Pui cu sos picant, sofran şi coriandru

O reteta de Pui cu sos picant, sofran şi coriandru dinŞ pui, unt, ceapa, usturoi, supa, sofran, faina, lamaie, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 150 g unt 2 cepe 3 căţei usturoi 1  l supă 1 linguriţă rasă şofran 2 linguri faină 1 lămâie mare coriandru sare şi piper, după gust Mod...

Read more »

Pui cu nucă de cocos

O reteta de pui cu nuca de cocos din: nuci de cocos, pui, scortisoara, ceapa, unt, ienibahar, cuisoare, sare si piper. Ingrediente: 2 nuci de cocos 2 pui 5 linguriţe scorţişoară 4 cepe 4 linguri unt ienibahar cuişoare sare şi piper, după gust Mod de preparare: Nuca de cocos se dă prin râzătoare, se...

Read more »

Friptură în două culori

Friptură în două culori

O reteta simpla de friptura in doua culori din: friptura de vita, orez, fasole verde, rosii, ardei iute, ceapa alba, vin alb sec, supa de legume, unt, usturoi, chimen si sare. Ingrediente: 250 g friptură de vită pregătită în prealabil 300 g orez fiert la aburi 300 g fasolică verde 4 roşii bine coapte...

Read more »

Miel cu prune uscate

Miel cu prune uscate

O reteta de miel cu prune uscate din: carne de miel, prune uscate, ulei, piper alb, sofra, ceapa si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g prune uscate, fară sâmburi 1 pahar ulei 1 linguriţă piper alb pisat 1 vârf de cuţit cu şofran 3 cepe tăiate mărunt sare Mod de preparare:...

Read more »

Cocktail Davis

Cocktail Davis

O reteta simpla de Cocktail Davis din: rom brun, suc de limeta, sirop de zmeura, vermut rosu, sifon si zahar. Ingrediente: 3 cl rom brun 6 cl suc de limeta 1 cl sirop de zmeura 3 cl vermut rosu sifon zahar   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata ingredientele alcoolice si sucurile...

Read more »

Tartine

O reteta de tartine din: paine intermediara, branza de oaie, mustar, unt, patrunjel, bere si piper alb macinat. Ingrediente: 6 felii pâine intermediară 500 g brânză de oaie 1 lingură muştar 100 g unt topit 1 legătură pătrunjel proaspăt 1/2 pahar cu bere piper alb măcinat Mod de preparare: Se rade brânza, se topeşte...

Read more »

Iepure aromat

Iepure aromat

O reteta delicioasa de iepure aromat din: iepure, morcovi, telina, ceapa, faina, ulei extravirgin de masline, unt, vin rosu, vin alb sec, otet din vin alb, vin alb sec, foi de dafin, usturoi, salvie, rozmarin, oregano, felii de mamaliga si sare. Ingrediente: 1 iepure sălbatic 2 morcovi 1 tulpină de ţelină 2 cepe albe...

Read more »

Salată de castraveţi şi pepene roşu

Salată de castraveţi şi pepene roşu

O reteta simpla de salata de castraveti si pepene rosu din: pepene rosu, castravete, masline, branza feta, iaurt degresat, marar, sare, piper negru, marar si paine integrala. Ingrediente: 700 g pepene roşu 1/2 castravete 40 g măsline păstrate în saramură, scurse pentru sos: 25 g brânză feta, clătită şi scursă 3 linguri iaurt degresat...

Read more »

Tacos cu carne şi pecorino

Tacos cu carne şi pecorino

O reteta simpla de tacos cu carne si pecorino din: tortillas, frunze de salata, pecorino, carnati, pulpa de vita, rosii, fasole rosie, ceapa alba, usturoi, ardei gras verde, praf de ardei iute, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 8 tortillas 8 frunze de salată 150 g pecorino (brânză veche de oaie)...

Read more »

Pulpe de pui cu sos de ceapa si usturoi verde

Pulpe de pui cu sos de ceapa si usturoi verde

O reteta de pulpe de pui cu sos de ceapa cu usturoi verde din: pulpe superioare de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 7 pulpe superioare de pui 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 1/2 cutie rosii decojite 3-4 linguri bulion sare piper Mod de preparare: Se...

Read more »

Cocktail Bolero

Cocktail Bolero

O reteta simpla de Cocktail Bolero din: rom alb, vermut rosu si calvados Ingrediente: 2,5 rom alb 2 cl vermut rosu 2,5 cl Calvados   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata intr-un shaker, apoi se toarna bautura printr-o strecuratoare de bar intr-o cupa de cocktail racita anterior.

Read more »

Salată de tăiţei cu legume în stil chinezesc

Salată de tăiţei cu legume în stil chinezesc

O reteta de salata de taitei cu legume in stil chinezesc din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, ardei iute, usturoi, ghimbir, citronella, morcovi, ardei gras, porumb, mazare, salata chinezeasca, sos de soia, ulei de susan, frunze de coriandru si alune sarate. Ingrediente: 100 g tăiţei cu ou subţiri 2 linguri ulei de...

Read more »

Salată de bulgur şi peşte cu sos de lămâie

Salată de bulgur şi peşte cu sos de lămâie

O reteta delicioasa de salata de bulgur si peste cu sos de lamaie din: bulgur, file de peste oceanic, lamaie, castravete, ceapa verde, rosii cherry, coriandru, patrunjel, coaja de lamaie, suc de lamaie, otet de vin rosu, ulei de masline, mustar de dijon, usturoi, sare, piper negru si frunze de menta. Ingrediente: 200 g...

Read more »

Vinete cu ardei si roşii

Vinete cu ardei si roşii

O reteta simpla de vinete cu ardei si rosii din: vinete, rosii, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mijlocii 1 kg roşii 1 ceapă mare 6 ardei graşi, diferit coloraţi 3 căţei usturoi 3 linguri ulei mărar pătrunjel sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se...

Read more »

Gulaş din muşchi de bou

Gulaş din muşchi de bou

O reteta delicioasa de gulas din muschi de bou din: muschi de bou, ceapa rosie, suc de rosii, cartofi, boia de ardei iute, foi de dafin, ulei extragirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de bou din zona scapulei 1 ceapă roşie 1/2 I suc de roşii 500 g cartofi 1/2 linguriţă...

Read more »

Ouă răscoapte

O reteta simpla de oua rascoapte din: oua, rosii, unt, branza sarata, sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 2 linguri unt 2 linguri brânză sărată rasă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb ouăle în apă, cât mai tari, şi după ce se decojesc se taie în rondele....

Read more »

Omletă cu peşte

O reteta de omleta cu peste din: peste, ulei de masline, usturoi, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte 8 linguri ulei de măsline 4 căţei usturoi pisat 5 ouă mărar proaspăt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Peştele se spală, se dezosează, se curăţă de pieliţă, se taie în...

Read more »

Costite de miel cu cartofi la cuptor

Costite de miel cu cartofi la cuptor

  O reteta delicioasa de costite de miel cu ceapa, lamaie, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin alb dulce. Ingrediente: 800 g costiţe de miel o ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri de ulei sare piper cimbru busuioc 600 g cartofi o cănită vin alb dulce   Mod de preparare: Costiţele de...

Read more »

Cocktail Habana Moon

Cocktail Habana Moon

O reteta simpla de Cocktail Habana Moon din: rom alb, cointreau, gin si suc de limeta. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl Cointreau 1 cl gin 2 stropi de suc de limeta   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker, se pun doua cuburi de gheata intr-un pahar de...

Read more »

Cum se prepara Supa de patrunjel cu crutoane (video)

Cum se prepara Supa de patrunjel cu crutoane (video)

O reteta video despre cum se prepara supa de patrunjel cu crutoane din: patrunjel, apa, ulei de masline, smantana, oregano, lamaie, usturoi, unt, paine, sare si piper. Ingrediente: patrunjel apa ulei de masline smantana lichida oregano lamaie usturoi unt paine sare piper   Mod de preparare: Se folosesc doua legaturi mari de patrunjel, aproximativ...

Read more »

Antricoate cu fructe

Antricoate cu fructe

O reteta pur si simplu delicioasa de antricoate cu fructe din: antricoate de vita, miez de ananas, papaia, zahar din trestie, avocado, mustar, usturoi si sare. Ingrediente: 6 antricoate de vită 300 g miez de ananas 300 g papaia proaspătă sau din conservă 100 g zahăr din trestie de zahăr 1 avocado 2 linguri...

Read more »

Supă de lapte

O reteta simpla de supa de lapte din: lapte dulce, unt, branza sarata, orez, piper negru, sare si oua. Ingrediente: 300 ml lapte dulce 60 g unt 160 g brânză sărată rasă 50 g orez piper negru şi sare, după gust 2 ouă Mod de prepadare: Laptele se fierbe şi se diluează cu trei...

Read more »

Tortillas garnisite

Tortillas garnisite

O reteta de tortillas garnisite din: roast beef, tortillas, ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, porumb fiert, sos picant, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 400 g roast beef feliat subţire 4 tortillas 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie 2 dovlecei 150 g porumb fiert sos picant mexican ulei extravirgin de măsline sare...

Read more »

Salată de portocale şi curcan fript

Salata_de_portocale_si_curcan_fript.jpg

O reteta simpla de Salată de portocale şi curcan fript din: carne de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sare, piper negru, frunze de nasturel, portocale, miere, mustar cu boabe si esalota. Ingrediente: 500 g carne de curcan, fără piele, dezosată 1 lingură ulei de floarea-soarelui 4 cepe verzi, tocate sare şi piper...

Read more »

Sărmăluţe in frunze de spanac

O reteta simpla de sarmalute in frunze de spanac din: carne de vita, frunze de spanac, orez, ceapa verde, marar, unt, faina, smantana, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg carne de vită 50 frunze mari de spanac 100 g orez 25 fire ceapă verde 1 ceapă 1 legătură mărar proaspăt 100...

Read more »

Caesar salad cu pui afumat

Caesar salad cu pui afumat

O reteta simpla de Caesar salad cu pui afumat din: paine veche, salata, piept de pui afumat, parmezan, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, mustar de dijon, sos tabasco, iaurt degresat, sare si piper negru. Ingrediente: 125 g pâine veche de o zi, tăiată cubuleţe 300 g salată, ruptă şuviţe cât o înghiţitură 200...

Read more »

Tocană de berbec cu legume

O reteta de tocana de berbec cu legume din: carna macra de berbec, coaste de berbec, morcovi, praz, ceapa, telina, unt, roez, pasta de rosii, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne macră de berbec 500 g coaste de berbec 3 morcovi 3 fire praz 3 cepe 1 ţelină 200 g unt...

Read more »

Aluat cu ceafă afumată

O reteta simpla de aluat cu ceafa afumata din: ceafa afumat, faina alba, lapte, oua, sare si piper. Ingrediente: 10 felii ceafă afumată 8 linguri faină albă 2 căni lapte proaspăt 4 ouă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb în apă, la foc mic, feliile de carne, câteva minute. Se...

Read more »

Cum se prepara Pui cu ciuperci si mamaliga (video)

Cum se prepara Pui cu ciuperci si mamaliga (video)

O reteta video despre cum se prepara pui cu ciuperci si mamaliga din: piept de pui, prosciutto, ciuperci, telina, usturoi, praz, mamaliga, smantana, parmezan, vin alb, busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: piept de pui prosciutto ciuperci telina usturoi praz mamaliga smantana parmezan vin alb busuioc oregano sare piper   Mod de preparare: Se...

Read more »

Cocktail Finndinghi

Cocktail Finndinghi

O reteta simpla de Cocktail Finndinghi din: rom brun, lichior de cocos, suc de maracuja, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 2 cl rom brun 2 cl lichior Malibu Coconut (lichior de cocos) 1 cl suc de maracuja 1 strop de zeama de lamaie suc de ananas   Mod de preparare: Mixam...

Read more »

Budincă cu migdale

O reteta simpla de budinca cu migdale din: unt, zahar farin, migdale dulci, suc de portocale, oua, galbenusuri, smantana si sare. Ingrediente: 125 g unt 150 g zahăr farin 250 g migdale dulci 1 lingură suc de portocale 2 ouă 2 gălbenuşuri 5 linguri smântână sare Mod de preparare: Se amestecă, până se obţine...

Read more »

Piept de raţă cu rodie

Piept de raţă cu rodie

O reteta simpla si delicioasa de piept de rata cu rodie din: piept de rata, hasme, vin rosu, supa de pui, boabe de rodie, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g piept de raţă 5 haşme 1 pahar de vin roşu 1 cană de supă de pui 1 cană...

Read more »

Tartine cu branză şi costiţă

O reteta simpla de tartine cu branza si costita din: franzela, unt, branza topita, costita, ceapa, rosie, marar sau catravecior murat. Ingrediente: franzelă unt brânză topită costiţă ceapă roşie (mărar sau castravecior murat) Mod de preparare: Se taie franzela în felii care se ung cu unt. Se aşează deasupra o felie de brânză topită,...

Read more »

Cocktail Amber Glow Frappe

Cocktail Amber Glow Frappe

O reteta simpla de Cocktail Amber Glow Frappe din: rom alb, gin, zeama de limeta, sirop de grenadine si sifon. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl gin 3 cl zeama de limeta 1 lingurita de sirop de grenadine sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza intr-un mixer electric...

Read more »

Pulpă de ied cu cartofi şi maghiran

Pulpă de ied cu cartofi şi maghiran

O reteta de pulpa de ied cu cartofi si maghiran din: pulpe de ied, sare, piper, usturoi, cimbru, mustar, ulei de masline, supa de cartofi, cartofi rosii si maghiran. Ingreediente: 2 pulpe de ied (cca 1,2 kg) sare piper 2 căţei de usturoi 1/2 legătură cimbru 2 linguriţe muştar 3 linguri ulei de măsline...

Read more »

Tartine cu afumatură

O reteta simpla de tartine cu afumatura din: paine intermediara, unt, afumatura si cascaval. Ingrediente: pâine intermediară unt afumătură (ceafă sau muşchi file, eventual salam bine uscat) caşcaval Mod de preparare: Sc taie pâinea în felii, groase de un deget, şi se ung cu unt. Se pun deasupra o felie de afumătură şi o...

Read more »

Creveţi la grătar cu sos de fenicul si mere

Creveţi la grătar cu sos de fenicul si mere

O reteta de creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu, ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie, suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva fire de chives proaspete. Ingrediente: 600 g creveţi cruzi, fără cap 1 lingură ulei de măsline sare...

Read more »

Ochiuri in fulgi de cartofi

O reteta simpla de ochiuri in fulgi de cartofi din: fulgi de cartofi, lapte, unt, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: fulgi de cartofi 0,250 ml lapte 50 g unt 4 ouă 150 g caşcaval ras sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se pregăteşte un piure din lapte şi fulgi de cartofi...

Read more »

Piept de curcan în manta afumată

Piept de curcan în manta afumată

O reteta de piept de curcan in manta afumata din: rosii, ceapa, boia, piept de curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de pasare. Ingrediente: 2 roşii 1 ceapă 1/2 linguriţă boia 1 kg piept de curcan 2 linguri miere 2...

Read more »

Gustare ţărănească

O reteta de gustare taraneasca din: cartofi, ceapa, oua, lapte, carnaciori picanti, marar, untura si sare. Ingrediente: 2 kg cartofi 1 ceapă 4 ouă 1 ceaşcă lapte 5 cârnăciori picanţi 1/2 legătură mărar proaspăt untură sare Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se taie în rondele ce se pun...

Read more »

Midii inăbuşite cu fenicul si vermut

Midii inăbuşite cu fenicul si vermut

O reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 2 kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt 150 g ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1 lingură pătrunjel proaspăt,...

Read more »

Budincă din chifle cu branză

O reteta de budinca din chifle cu branza din: chifle, lapte, oua, zahar pudra, branza de vaci, pesmet, zahar vanilat, stafide si 1 ou. Ingrediente: 6 chifle 0,750 ml lapte proaspăt 2 ouă 50 g unt 25 g zahăr pudră 500 g brânză de vaci pesmet umplutura: 250 g brânză vaci 100 g zahăr...

Read more »

Vinete cu migdale si boabe de rodie

Vinete cu migdale si boabe de rodie

O reteta simpla de vinete cu migdale si boabe de rodie din: vinete, rosii, migdale, lamai, usturoi, ceapa, boabe de rodie, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg vinete 3 roşii mari 1 pahar migdale 2 lămâi 5 căţei usturoi 2 cepe 1/2 pahar ulei de măsline 2 linguri pătrunjel verde tocat boabe...

Read more »

Cocktail Pusser’s Painkiller

Cocktail Pusser’s Painkiller

O reteta simpla de Cocktail Pusser’s Painkiller din: pusser’s rom, sirop de cocos, suc de ananas, suc de portocale, lamaie, menta si cirese. Ingrediente: 4 cl Pusser’s Rom sirop de cocos suc de ananas suc de portocale o felie de portocale o felie de lamaie un fir de menta cirese   Mod de preparare:...

Read more »

Ştevie cu ceapă călită

Ştevie cu ceapă călită

O reteta de stevie cu ceapa calita din: stevie, ulei, patrunjel, ceapa, usturoi, boia dulce, menta si sare. Ingrediente: 2 kg ştevie 200 g ulei 2 linguri pătrunjel 1 ceapă 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă boia dulce 1 lingură mentă uscată sare Mod de preparare: Frunzele de ştevie, bine spălate şi fără codiţe,...

Read more »

Muhmmara

Muhmmara

O reteta de muhmmara din: ardei iute, pesmet, miez de nuca, zahar, chimen, ceapa, ulei de masline, sirop de rodii, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 16 ardei iuţi, uscaţi 5 linguriţe cu vârf pesmet 2 pahare miez de nucă 1 lingură rasă zahăr 1 linguriţă chimen 2 cepe mici 1 pahar ulei de...

Read more »

Scoici scallop cu sos de roşii şi portocale

Scoici scallop cu sos de roşii şi portocale

O reteta usoara de scoici scallop cu sos de rosii si portocale din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g roşii 50...

Read more »

Limbă de vacă

O reteta de limba de vaca din: limba de vaca, otet, usturoi, coaja de lamaie, coaja de portocala,  zahar, hel, morcovi, patrunjel verde, telina, sare, piper, scortisoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 limbă de vacă 4 pahare oţet 5 căţei usturoi 1 coajă de lămâie 1 coajă de portocală 1   linguriţă rasă zahăr...

Read more »

Creveţi

Creveţi

O reteta de creveti din: creveti, ardei iute, lamai, suc de lamaie, zeama de portocala, usturoi, ceapa, otet, frunze de dafin, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg creveţi proaspeţi 6 ardei iuţi 2 lămâi mari 1 pahar suc de lămâie zeama de la 0   portocală 7 căţei usturoi 1 ceapă mare 4 linguri oţet...

Read more »

Chiftele crude cu migdale

O reteta de chiftele crude cu migdale din: carne macra, arpacas, ceapa, chimen, sare, piper, rosii, ardei iute, migdale amare si unt. Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 4 pahare arpacaş 1 ceapă mare 1 linguriţă chimen 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper 4 roşii mici 1 ardei iute 300 g migdale amare 100...

Read more »

Cocktail Beau Rivage

Cocktail Beau Rivage

O reteta simpla de Cocktail Beau Rivage din: rom alb, gin, vermut sec, vermut rosu, sirop de grenadine, suc de portocale, felii de portocale si felii de limeta. Ingrediente: 2 l rom alb 2 cl gin 1 cl vermut sec 1 cl vermut rosu 1 cl sirop de grenadine suc de portocale felii de...

Read more »

Borş

O reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel, varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata, smantana, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 ţeline 3 fire praz 4 morcovi 2 legături pătrunjel proaspăt 1 varză albă 2 linguri faină 6 linguri bulion 1 foaie dafin...

Read more »

Hamburger cu ananas

Hamburger cu ananas

O reteta gustoasa de hamburger cu anans din: carne tocata, ceapa, ananas, cirese, ulei, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe 6 fetii de ananas din conservă 18 cireşe ulei pentru prăjit salată verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cepele, tocaţi-le, amestecaţi-le cu carnea şi faceţi hamburgeri....

Read more »

Carne de vită cu fasole

O reteta de carne de vita cu fasole din: carne tocata de vita, unt, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, fasole baobe, faina, chimen, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 100 g unt 3 cepe 3 căţei usturoi 7 roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 1 ardei iute...

Read more »

Cum se prepara Salata cu muschi de vita (video)

Cum se prepara Salata cu muschi de vita (video)

O reteta video despre cum se prepara salata cu muschi de vita din: muschi de vita, spanac, telina, salata verde, rosii cherry, ardei, rucola, susan, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir, zeama lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita spanac telina salta verde rosii cherry ardei rucola susan miere sos...

Read more »

Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii

Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii

O reteta de Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii din: coada de peste calugar, creveti, usturoi, piure de ghimbir, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, rosii, seminte de coriandru, usturoi, citronella, suc de lamaie verde si felii de lamaie verde. Ingrediente: 1 bucată dinspre coadă de peşte-călu­găr, cam...

Read more »

Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii

Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii

O reteta de Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii din: ceapa, usturoi, muschi de vita, ulei de masline, supa de carne, vin alb, busuioc, cimbru, salvie, rosii, masline verzi, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 800 g muşchi de vită 2 linguri ulei de...

Read more »

Viţel in sos

O reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi, foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de viţel 4 cepe 3 morcovi 3 căţei usturoi 1 foaie dafin 2 lămâi mari 1 portocală mică 1 lingură mălai 5 linguri unt 1 lingură...

Read more »

Cocktail Cherry Rum

Cocktail Cherry Rum

O reteta simpla de Cocktail Cherry Rum din: rom alb, frisca, cherry herryng, suc de visine si cirese. Ingrediente: 3 cl rom alb 5 cl frisca lichida 4 cl Cherry Herring 6 cl suc de visine cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, si se toarna...

Read more »

Supă de carne de oaie, porc si pui

O reteta de supa de carne de oaie, porc si pui din: antricoate, carne de oaie, carne de porc, slanina, urechi de porc, picior de porc, coada de porc, carne de pui, morcovi, praz, ceapa, varza alba, salata verde, mazare boabe, cimbru, leustean, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g antricoate 250 g carne...

Read more »

Salată vietnameză de peşte

Salată vietnameză de peşte

O reteta de salata vietnameza de peste din: fileuri de merlan, otet de orez, ceapa, zahar, sare, alune crude, menta, ardei iute si menta proaspata. Ingrediente: 500 g fileuri de merlan, fără piele 450 ml oţet de orez 250 g ceapă, tocată fin 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 2 linguri alune crude, curăţate...

Read more »

Supă andaluză

O reteta de supa andaluza din: rosii, ceapa, ardei gras, otet din vin, masline, apa rece, ulei de masline, usturoi, paine, castraveciori murati, rosii, crutoane de paine prajita, chimen, sare si piper. Ingrediente: 500 g roşii 3 cepe mijlocii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 3 linguri oţet din vin măsline 2 litri apă rece...

Read more »

File de porc cu verdeaţă in sos de cireşe şi vin

File de porc cu verdeaţă in sos de cireşe şi vin

O reteta delicioasa de file de porc cu verdeata in sos de cirese si vin din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1/2 legătură cimbru 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri ulei 3 linguriţe muştar 5 linguri pesmet 500 g file...

Read more »

Piure de varza de Bruxelles

Piure_de_varza_de_Bruxelles.jpg

O reteta de piure de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, branza de vaci, unt, lapte si sare. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles 1 kg cartofi 200 g branza de vaci 50 g unt 1/2 cana cu lapte sare Mod de preparare Curata varza, opareste-o in apa cu sare aproximativ 20...

Read more »

Sos de usturoi cu cimbru si chimion

Sos de usturoi cu cimbru si chimion

O reteta de sos de usturoi cu cimbru si chimion din: usturoi, ceapa, cimbru, chimion, nucsoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 căpăţâni usturoi 1 ceapă mare 2 fire cimbru, chimion 1/2 nucşoară rasă zeama de la 2 lămâi mari Mod de preparare: Toate ingredientele se zdrobesc într-un mojar din porţelan sau din lemn...

Read more »

Cocktail Nacional

Cocktail Nacional

O reteta simpla de Cocktail Nacional din: rom brun, apricot brandy, suc de limeta si zahar. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Apricot Bandy 2 cl suc de limeta 1 cl zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu cuburi de gehata intr-un shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky, peste cuburi...

Read more »

Budincă delicioasa de peşte

O reteta simpla de budinca delicioasa de peste din: peste, foaie de dafin, uleid e masline, ceapa, rosii, ardei grasi, patrunjel verde, marar verde, usturoi, sare, zahar si piper. Ingrediente: 500 g peşte 1 foaie dafin 1 pahar ulei de măsline 4 cepe 750 g roşii 2 ardei graşi 2 linguriţe pătrunjel verde tocat...

Read more »

Cum se prepara Sardine prajite cu midii (video)

Cum se prepara Sardine prajite cu midii (video)

O reteta video despre cum se prepara sardine prajite cu midii din: sardine, carne midii, usturoi, ceapa, ulei de masline, unt, vin, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: sardine carne midii usturoi ceapa ulei de masline unt vin patrunjel lamaie sare piper   Mod de preparare: Se stoarce zeama de lamaie peste mai multe...

Read more »

Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor

Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor

O reteta de Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor din: creveti fierti, chives, carne de crab, smantana, foid e aluat, ulei de masline, ghimbir, ananas, zahar brun, praf de chilli, otet de orez, amidon de arorut, frunze de nasturel si fire de chives. Pacheţelele crocante ce conţin o umplutură cremoasă de fructe...

Read more »

Tartine cu maioneză

O reteta simpla de tartine cu maioneza din: franzela, maioneza, oua firte, marar, patrunjel si unt. Ingrediente: franzelă maioneză ouă fierte mărar pătrunjel unt Mod de preparare: Se taie franzela în felii care se ung cu unt şi apoi cu maioneza bine legată, amestecată în prealabil cu mărar şi pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin....

Read more »

Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei

Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei

O reteta delicioasa de Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei din: roastbeef, busuioc, rosii, ardei grasi galbeni, ardei gras rosu, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g roastbeef 4 fire busuioc 2 roşii 1 ardei graşi galbeni 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1...

Read more »

Tartine cu caşcaval

O reteta simpla de tartine cu cascaval din: batoane de franzela, unt, cascava si rosii. Ingrediente: batoane de franzelă unt caşcaval ras roşii Mod de preparare: Se taie batoanele de franzelă la jumătate, întâi pe lungime, apoi pe lăţime, şi se ung cu unt. Se acoperă cu un strat gros de caşcaval ras şi...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu