miercuri, 22 august 2012

Retete culinare #39


Retete culinare:

Chec cu zmeură

Chec cu zmeură

O reteta simpla de chec cu zmeura din: zmeura, oua, zahar, margarina, faina, lapte, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, sare si fulgi de migdale. Ingrediente: 300 g zmeură 3 ouă 200 g zahăr 150 g margarină 400 g făină 100 ml lapte 1 lămâie 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 linguriţă cu praf...

Read more »

Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pin

Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pin

O reteta de pachetele de laptuca gratinate cu rosii si seminte de pin din: laptuca, cartofi, praz, ou, parmezan, amidon, ulei de masline, usturoi, patrunjel, rosii, semint de pin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 lăptucă mare 2 cartofi mari 1 fir de praz 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 lingură amidon 1...

Read more »

Cotlete în sos

Cotlete în sos

O reteta de cotlete in sos din: ghimbir, piper, vin de orez, sos de soia, sos de stridii, amidon, boabe de piper negru, coriandru, boabe de piper verde, rozmarin, cotlet cu os, ulei si sare de mare. Ingrediente: pentru sos: 1 bucata ghimbir 1-1/2 linguri piper 5 linguri vin de orez 100 ml supa...

Read more »

Tortine de vara

Tortine de vara

O reteta delicioasa de tortine de vara din: faina, unt, zahar, bicarbonat, oua, lapte, galbenusuri, zahar, lapte, nuci macinate, rom, ciocolata alba ci neagra de menaj, fructe de sezon si frunze de menta. Ingrediente: aluat: 400 g faina 100 g unt 150 zahar 1 lingurita bicarbonat 2 oua 50 ml lapte crema: 3 galbenusuri...

Read more »

Dovlecei şi roşii umplute

Dovlecei şi roşii umplute

O reteta de dovlecei si rosii umplute din: dovlecei, rosii, ceapa, branza roquefort, carne tocata de vita, unt, telina, parmezan, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, oua, boia dulce, sare si piper, ardei gras verde, ceapa verde, masline negre, ardei iute si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 dovlecei sau zucchini (circa...

Read more »

Frigarui cu salsa picanta de mango

Frigarui cu salsa picanta de mango

O reteta de frigarui cu salsa picanta de mango din: carne de curcan sau de porc, ulei, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper, boia, mango, ceapa rosii, ardei iute rosu, rosii, castravete, coriandru, sare si piper. Ingrediente: pentru frigarui: 650 g carne de curcan sau de porc 4 linguri ulei 2 linguri suc de...

Read more »

Desert cu pepene roşu

Desert cu pepene roşu

O reteta de desert cu pepene rosu din: ulei, lapte, zahar, ou, sare, amoniac, esenta de vanilie, faina, pepene rosu, vin alb dulce, esenta de vanilie, zahar, frisca si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 4 linguri ulei 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 praf sare 1/6 linguriţă amoniac stins 1 esenţă de...

Read more »

Prăjitură răcoritoare cu lămâie si nuci

Prăjitură răcoritoare cu lămâie si nuci

O reteta de prajitura racoritoare cu lamaie si nuci din: faina, margarina, zahar, amoniac, ou, galbenus, smanata cu iaurt, nuci migdalata, lamaie, zahar, vanilie, esenta de rom, zahar pudra, cacao, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 500 g faina 150 g margarina 200 g zahar 1 lingura cu varf amoniac 1 ou intreg 1...

Read more »

Pacheţele de andive la cuptor

Pacheţele de andive la cuptor

O reteta de pachetele de andive la cuptor din: andive, sunca, branza emmentaler, unt, parmezan, lapte, unt, faina si nucsoara. Ingrediente: pentru pacheţele: 4 andive (circa 500 g) 200 g şuncă (bacon, kaiser, prosciutto) 100 g brânză Emmentaler 30 g unt 4 linguri parmezan ras pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 50 g unt...

Read more »

Prăjitură din pandişpan cu mure

O reteta de prajitura din pandispan cu mure din: oua, zahar tos, rom, mure, unt si zahar. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr tos 15 ml rom 1 kg mure 200 g unt 200 g zahăr   Mod de preparare: Ungi o tavă mare emailată cu unt şi presari 150 g zahăr. Aşezi murele...

Read more »

Sirop delicios de zmeura

Sirop delicios de zmeura

O reteta de sirop delicios de zmeura din: zahar si zmeura. Ingrediente: 1 kg zahar 1 kg zmeura   Mod de preparare: Pui zmeura o zi la macerat, la temperatura camerei, împreună cu un pahar de apă sau pui vasul pe foc până începe să fiarbă, apoi treci amestecul prin tifon şi pui sucul...

Read more »

Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptor

Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptor

O reteta de pastai de fasole la cuptor din: pastai de fasole galbena, ceapa, morcovi, usturoi, marar, cas, oua, ulei, sare, smantana si aluat. Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbenă 3 cepe 2 morcovi 1 căpăţână usturoi mărar 500 g caş 6 ouă 150 ml ulei sare 200 g smântână groasă 3 foi...

Read more »

Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei

Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei

O reteta de prajitura cu ciocolata di dovlecei din: faina, cacao, amestec condimente, zahar fin, oua, esenta de vanilie, dovlecei, alune de padure, ciocolata neagra si smantana. Ingrediente: 350g făină cu agent de creştere 50 g de cacao pudră 1 linguriţă amestec de condimente pentru prăjitură 175 ml ulei de măsline extravirgin 375g de...

Read more »

Salată de vară cu năut

Salată de vară cu năut

O reteta simpla de salata de vara cu naut din: naut, ceapa rosie, ardei iute, lamai, ulei de masline, rosii, menta, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă de 400 g năut înmuiat î 1 ceapă mică roşie 1 ardei iute proas­păt 2 lămâi ulei de măsline 200 g roşii mici bine coapte 1...

Read more »

Tarta cu trei fructe

Tarta cu trei fructe

O reteta delicioasa de tarta cu trei fructe din: faina, unt, sare, caise, nectarine, piersici, lamai, oua si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 80 g unt 150 g faina sare garnitura: 2 caise 2 nectarine 2 piersici 2 lamai 50 g unt 3 oua 100 g zahar pudra   Mod de preparare: Scoateti 50 g...

Read more »

Spanac cu carne de miel

  O reteta gustoasa de spanac cu carne de miel, ulei, ceapa, pasta de tomate, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 700 g ulei 200 g ceapă 100 g pastă de tomate 2,5 kg spanac lămâie Mod de preparare: Spanacul se spală sub jet de apă, se toacă şi se opăreşte în apă...

Read more »

Vinete pane cu garnitură de morcovi

Vinete pane cu garnitură de morcovi

O reteta de vinete pane cu garnitura de morcovi din: ceapa, morcov, ulei, usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel verde, vinete, oua, pesmet, boia iute, rosie si cascaval. Ingrediente: ceapă albă 1 morcov mare 3-4 lin­guri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură făină 2-3 linguri pastă de tomate sare piper pătrunjel...

Read more »

Mancare de roşii cu carne

Mancare de roşii cu carne

O reteta simpla si delicioasa de mancare de rosii cu carne din: carne, ceapa, ulei, faina, suc de rosii, rosii, patrunjel, sare, usturoi si frunze de telina. Ingrediente: 300-400 g carne 100 g ceapă 100 ml ulei 25 g făină 250 ml suc de roşii 7-8 roşii mici 1/2 legătură pătrunjel 15 g sare...

Read more »

Pachete de vinete cu piept de pui

Pachete de vinete cu piept de pui

O reteta de pachete de vinete cu piept de pui din: vanata, piept de pui, rosii, cascaval, sare, piper verdeata si ulei. Ingrediente: 1 vânătă lungă 300-400 g piept de pui câteva roşii 100 g caşcaval sare piper verdeaţă ulei   Mod de preparare: Tai vânătă în fâşii subţiri pe ver­ticală, le sărezi şi...

Read more »

Pilaf de berbec cu migdale

O reteta simpla si gustoasa de pilaf de berbec din: orez, ulei, pasta de rosii, ceapa, usturoi, stafide, migdale, zahar, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de berbec 300 g orez 125 ml ulei 20 g pastă de roşii 3 cepe usturoi dupa gust 3 linguri stafide 3 linguri migdale decojite 1 linguriţă...

Read more »

Paella cu pui, carnati chorizo si creveti

Paella cu pui, carnati chorizo si creveti

O reteta delicioasa de paella cu pui, carnati chorizo si creveti din: ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, pulpe de pui, ardei, orez, sofran, supa concentrata de pui, rosii si creveti. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 225 g cârnaţi chorizo, tăiaţi rondele groase 4 căţei de usturoi,...

Read more »

Muhammara

Muhammara

O reteta de Muhammara din: miez de nuca, ardei grasi, crutoane de paine, ardei iute, chimen, usturoi, lamaie, ulei de masline, suc de rodii, ulei de masline, menta, sare si piper. Siria Ingrediente: 200 g miez de nuca 3 ardei grasi 100 g crutoane de paine prajita 1 ardei iute 1 lingurita rasa chimen...

Read more »

Sparanghel calit cu ceapa rosie

Sparanghel calit cu ceapa rosie

O reteta de sparanghel calit cu ceapa rosie din: ceapa, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sparanghel, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă mare, tăiată rondele groase 2 cepe roşii, tăiate rondele groase 2 linguri ulei de măsline 1 lingura oţet balsamic 2 50 g sparanghel cateva fire de busuioc, tocate marunt câteva...

Read more »

Mansaf

Mansaf

O rereta delicioasa de Mansaf din: lapte de capra, carne de miel cu os, ceapa, orez basmati, migdale, seminte de pin, chimen, condiment si lipii arabesti. Iordania Ingrediente: 1,5kg lapte de capră 1,5kg carne de miel cu os 1 ceapă mare 250g orez Basmati fiert 150g migdale 100 g seminţe de pin 100 g...

Read more »

Spanac cu usturoi şi lamaie

Spanac cu usturoi şi lamaie

O reteta simpla de spanac cu usturoi din: seminte de floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, spanac si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 linguri seminte de floarea soarelui 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingura otet balsamic 250 g spanac, bine spalat coaja rasa de la 1 lamaie...

Read more »

Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata

Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata

O reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise, nectarine, fructe de padure, coacaze   Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în două jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură...

Read more »

Paine cu usturoi

Paine cu usturoi

O reteta simpla de paine cu usturoi din: patrunjel, busuioc, unt sau margarina, usturoi si paine. Ingrediente: 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de busuioc 40 g unt sau margarina 4 catei usturoi, zdrobiti 2 bagete de paine   Mod de preparare: Incinge cuptoru la semnul 6/200C/ Intr-un robot, amesteca verdeturile, untul si usturoiul...

Read more »

Prajitura cu branza si fructe de padure

Prajitura cu branza si fructe de padure

O reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, zahar, unt, galbenus, sare, oua, lamaie, zahar, branza de vaci, esenta de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 100 g faina 80 g zahar 80 g unt 1 galbenus un cutit varf de sare crema: 7 oua 1 lamaie (coaja si sucul)...

Read more »

Sorbeto de lamaie si menta

Sorbeto de lamaie si menta

O reteta de sorbeto de lamaie si menta din: suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze verzi de menta, apa si zahar. Ingrediente: 2 cani suc de lamaie obtinut din 7-8 lamai 2 linguri coaja rasa de lamaie 12-15 frunze verzi de menta 500 ml apa 200 g zahar   Mod de preparare: Fierbeţi...

Read more »

Frigărui cu salsa de mango şi roşii

Frigărui cu salsa de mango şi roşii

O reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii, mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline. Ingrediente: pentru salsa 300 g roşii 1/2 mango 3 cepe verzi 1/2 legătură coriandru 3 fire mentă 1 linguriţă ghimbir ras...

Read more »

Prăjitura cu mac şi piersici

Prăjitura cu mac şi piersici

O reteta de prajitura cu mac si piersici din: unt, zahar, oua, faina, seminte de mac, lapte, bicarbonat, foaie de gelatina, suc de fructe, piersici, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 175g unt 175g zahăr 3 ouă 175g făină 3 linguri seminţe de mac 1 lingură lapte 1 linguriţă bicarbonat 1/2 foaie de gelatină...

Read more »

Sorbet delicios din fructe de pădure

Sorbet delicios din fructe de pădure

O reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, zahar, apa, zeama de lamaie, frunze de menta si fructe de padure. Ingrediente: 160 g fructe de pădure 65 g zahăr 140 ml apă 1 lămâie (zeama) pentru decor: frunzuliţe de mentă fructe de pădure   Mod de preparare: Spală fructele de...

Read more »

Porumb copt cu unt aromat

Porumb copt cu unt aromat

O reteta simpla si delicioasa de porumb copt cu unt aromat din: porumb, sare, menta, unt, condimente tandoori, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb sare 4 fire de menta 120 g unt moale 2 lingurite de pasta de condimente Tandoori piper sucul de la jumatate de lamaie   Mod de...

Read more »

Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr ars

Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr ars

O reteta de tort cu mere si zahar ars din: zahar, mere, oua, zahar, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca si cacao. Ingrediente: 10 linguri de zahăr 1 kg mere 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic praf de copt puţin bicarbonat stins cu oţet circa 10 linguri de făină câteva bucăţele de nucă...

Read more »

Ardei umplut cu ton şi feta

Ardei umplut cu ton şi feta

O reteta de ardei umplut cu ton si feta din: ardei, ulei de masline, branza feta si ton in sos propriu. Ingrediente: 1 ardei 10 ml ulei de măsline 50 g brânză feta 50 g ton  în sos propriu   Mod de preparare: Tai ardeiul în patru şi îl pui la copt pe grila...

Read more »

Budincă delicioasă de dovleac

Budincă delicioasă de dovleac

O reteta de budinca delicioasa de dovleac din: dovleac, cartofi, carnati, branza camembert, branza emmentaler, parmezan, ou, miez de nuca, unt, nuci caju, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente 1 dovleac mic (circa 800 g) 4   cartofi 200 g cârnaţi proaspeţi 100 g brânză Camembert 150 g brânză Cheddar 100 g brânză Emmentaler 5 ...

Read more »

Prăjitură delicioasa cu piersici

Prăjitură delicioasa cu piersici

O reteta de prajitura delicioasa cu piersici din: oua, zahar tos, faina, nuci, rom, lamaie, lapte, unr si piersici. Ingrediente: 6 oua mari 120 g zahar tos 80 g faina 50 g nuci macinate fin 1 lingura rom 1 lamaie crema: 4 oua 300 g zahar 500 ml lapte 200 g unt ornare: 1...

Read more »

Legume cu oregano

Legume cu oregano

O reteta de legume cu oregano din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 150 g ceapă 150 g ardei gras roşu 300 g roşii mai mari 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri oregano sare şi piper   Mod de preparare:...

Read more »

Orez cu lapte si pere

Orez cu lapte si pere

O reteta de orez cu pere din: orez, lapte, batond e vanilie, scortisoara, zahar, pere, si sare. Ingrediente: 1 cană de orez (250 g) 3 căni de lapte jumătate de baton de vanilie scorţişoară zahăr 2 pere 5 linguri zahăr un praf de sare   Mod de preparare: Alegi orezul, îi speli în mai...

Read more »

Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafide

Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafide

O reteta delicioasa de inghetata de mascarpone cu sirop si stafide din: vin de desert, stafide, zahar burn, pastaie de vanilie, lapte integral, glucoza, galbenusuri si mascarpone. Ingrediente: 120ml de vin de desert 120g de stafide 90g de zahăr brun 1/2 păstaie de vanilie pentru ingheatata: 300ml de lapte integral 5 linguri de glucoză...

Read more »

Creveti crocanti cu nuca de cocos

Creveti crocanti cu nuca de cocos

Incinge cuptorul la 6/200C. Amesteca 200 g creveti cruzi, curatati, cu 1 lingura sos de chilli. Amesteca 50 g fulgi de cocos si 25 g pesmet alb cu zeama de la 1 lamaie; asezoneaza. Infige cate 2 creveti pe fiecare frigaruie, trece prin pesmet si pune apoi frigaruile pe o tava unsa cu ulei....

Read more »

Sos Satay

Sos Satay

Intr-o tigaie amesteca 100 g unt de arahide, zeama de la 1 lamaie, 2 linguri sos de chilli dulce, 1 lingura sos de soia si 3-4 linguri de apa; se fierbe la foc micc pana se ingroasa. Daca servesti rece, adauga putin apa – sosul se va ingrosa pe masura ce se raceste. Sos...

Read more »

Carnaciori cu susan

Carnaciori cu susan

Incinge cuptorul la 6/200′ C. Amestecă 600 g cârnăciori cu 1 lingură miere lichidă şi 1 lingură sos de soia până sunt complet acoperite. Pune pe o tavă de copt unsă şi coace 15-20 min, întorcând o dată sau de două ori.Presară fiecare cârnăcior cu 3 linguri seminţe de susan şi serveşte cu sos...

Read more »

Ciuperci umplute cu bacon

Ciuperci umplute cu bacon

O reteta simpla si delicioasa de ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci, oua, ulei, marar verde, slanina, sare si piper. Ingrediente: ciuperci de cultura mari 4 oua ulei 1 legatura marar verde 4 felii slaninuta, bacon sau sunca sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi spălaţi-le. Opăriţi-le apoi timp de...

Read more »

Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale

Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale

O reteta delicioasa de Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale din: aluat de tarte, galbenus, esenta de vanilie, fulgi de migdale, zahar, crema de vanilie, lichior limoncello, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 375 g aluat de tarte, gata preparat 1 gălbenus câteva picături de esenţă de vanilie 25 g fulgi de migdale...

Read more »

Placinta delicioasa de vinete

Placinta delicioasa de vinete

O reteta de placinta delicioasa vinete din: vinete, ceapa, usturoi, parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 2 cepe 4 catei de usturoi 100 g parmezan 50 g pesmet 4 oua 50 g unt 50 ml ulei 1 lingura faina sare piper   Mod de preparare: Coaceţi vinetele...

Read more »

Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazare

Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazare

încinge o tigaie cu puţin ulei, pune 2 dovlecei, tăiaţi rondele subţiri, şi căleşte-i puţin până se înmoaie. Căleşte apoi în tigaie 1 legătură de ceapă verde, curăţată şi tăiată pe lung. Amestecă dovleceii cu ceapa şi 250 g mazăre congelată, decongelată şi opărită 1 min. Lasă la temperatura camerei. Toacă mărunt câteva fire...

Read more »

Ardei Piedmont

Ardei Piedmont

încinge cuptorul la semnul 5/190′ C, Pune pe o tavă de copt 3 ardei graşi, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi de seminţe. Amestecă 3 linguri de ulei de măsline, 1 căţel de usturoi zdrobit, 10 roşii cherry, tăiate jumătăţi, şi 6 fileuri de anşoa, tocate, apoi împarte amestecul în cele 9 jumătăţi de ardei....

Read more »

Dovlecei cu sos de usturoi

Dovlecei cu sos de usturoi

O reteta delicioasa de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina, ulei, usturoi, lamaie si marar verde. Ingrediente: 8 dovlecei 4 linguri faina 4 linguri ulei 1 capatana de usturoi 1 lamaie 1 legatura marar verde   Mod de preparare: Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi....

Read more »

Porc Kiev cu usturoi

Porc Kiev cu usturoi

O reteta delicioasa de porc Kiev cu usturoi din: muschiulet de porc, unt cu usturoi, verdeturi, oua, pesmet cu usturoi si rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 buc x 50 g muşchiuleţ de porc 75 g unt cu usturoi 1 lingură verdeţuri congelate (pătrunjel, cimbru, mărar) 2 ouă, bătute 12 5 g...

Read more »

Salată de paste cu varză

Salată de paste cu varză

O reteta de salata de paste cu varza din: paste, ardei varza dulce, ceapa, ulei, sare, rosie si verdeata. Ingrediente: 300 g paste 1 ardei 700 g varză dulce 1 ceapă ulei sare piper 1/2 roşie verdeaţă pentru decor   Mod de preparare: Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgi, le treci...

Read more »

Spuma de ness

Spuma de ness

O reteta delicioasa de spuma de ness din: frisca, lapte rece, ness, albusuri, zahar, portocala si putin ciocolata. Ingrediente: 200 g frişcă lichidă 2 linguri lapte rece 2 linguri ness, gata preparat 4 albuşuri 150 g zahăr pentru decor: 1 portocală dulce-acrişoară puţină ciocolată   Mod de preparare: Baţi frişca împreună cu laptele într-un...

Read more »

Mini tarte cu peste si creveti

Mini tarte cu peste si creveti

O reteta de mini tarte cu peste si creveti din: forma de tarta, peste afumat, creveti, oua, smantana, seminte de fenicul, frunze de salata, dressing si sferturi de lamaie. Ingrediente: 6 forme de tartă, gata pregătite 100 g peşte afumat (somon, macrou) 100 gcreveţi 2 cepe verzi, tăiate rondele 2 ouă, bătute 5 linguri...

Read more »

Baba Ghanooj

Baba Ghanooj

O reteta de baba ghanoj din: vinete, usturoi, pasta de susan, lamaie, ulei de masline, chimen, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 3-4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de susan (tahini) 1 lămâie 110 ml ulei de măsline 1 linguriţă rasă chimen măcinat sare piper   Mod de preparare: Frigeţi vinetele pe o...

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de pepene rosu

Dulceata_de_pepene_rosu_2.jpg

O reteta de dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene roşu 1,5 kg zahăr tos 1 lămâie 1 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Speli pepenele, îl tai în opt, cureţi seminţele şi coaja şi porţionezi apoi...

Read more »

Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure

Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure

O reteta de crema de zahar ars, cu fructe de padure din: ciocolata alba, smantana, lapte integral, esenta de vanilie, oua, malai, fructe de padure si zahar tos. Ingrediente: 150 g ciocolata alba, rupta bucati mici 200 ml smantana cu continut redus de grasime 200 ml lapte integral 1 lingura esenta de vanilie 2...

Read more »

Maklouba

Maklouba

O reteta de maklouba din: vinete, ulei, ceapa, pulpa de miel, orez, usturoi, condiment 7 pipere, cardamon, scortisoara, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 150 ml ulei 3 cepe mari 500g pulpă de miel 500g orez 5 căţei de usturoi 2 linguriţe condiment 7 pipere 10 boabe de cardamon 1...

Read more »

Prăjitură cu piersici la gheaţă

Prăjitură cu piersici la gheaţă

O reteta de prajitura cu piersici la gheata din: piersici, zahar, apa, biscuiti, frisca, unt si pesmet. Ingrediente: 20 piersici 20 g zahar 4 linguri apa 40-50 biscuiti pisati 30 g frisca putin unt pesmet   Mod de preparare: Tai piersicile sferturi, le amesteci cu zahar, apoi le fierbi timp de 10 minute, pana...

Read more »

3 cocktailuri delicioase

  O reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun, ananas, lamaie si sirop de ananas. O reteta simpla de Cocktail Yokohama Harbour din: vodca, midori melon liquer, frunze busuioc, citroen ver, fresh honey melon. O reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla, scortisoara, suc de grepfrut, portocale, limeta, ceai negru.

Read more »

Budincă de pere

Budincă de pere

O reteta de budinca de pere din: pere, oua, zahar, unt, lapte, faina si praf de copt. Ingrediente: 4 pere mari 2 ouă 175 g zahăr 50 g unt 125 ml lapte 200 g făină 1 linguriţă praf de copt   Mod de preparare: Tai perele în jumătate, le cureţi de coajă şi sâmburi...

Read more »

Supă Laksa de creveţi

Supă Laksa de creveţi

O reteta delicioasa de Supă Laksa de creveţi din: taitei de orez, pasta laska, lapte de cocos, supa de pui, creveti, germeni de fasole, castravete si coriandru. Ingrediente: 50g tăiţei de orez medii 2-3 linguri de pastă laksa 1 conservă de 400ml lapte de cocos 500ml supă de pui 150g de creveţi mari, fierţi...

Read more »

Crumble cu rubarbă şi cireşe

Crumble cu rubarbă şi cireşe

O reteta delicioasa de crumble cu rubarba si cirese din: rubarba, cirese, faina, unt, zahar, biscuiti si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 tije de rubarbă 250g de cireşe 50g de făină 75 g de unt 50 g de zahăr 50 g de biscuiţi condimentaţi (sau turtă dulce) 1 linguriţă cu esenţă de vanilie  ...

Read more »

Paine prajita cu crema de branza si peste

Paine prajita cu crema de branza si peste

Amesteca 350 g macrou afumat, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, 4 linguri smantana degresata, 2 linguri capere tocate, 1 lingura marar tocat. Asezoneaza bine si mai adauga zeama de lamaie daca e cazul. Da la frigider pana servesti. Unge cu ulei de masline o bagheta, taiata in 12 felii, pe fiecare...

Read more »

Sardine cu felii de portocală

Sardine cu felii de portocală

O reteta de sardine cu felii de portocala din: sardine, ceapa verde, usturoi, ardei iute, rozmarin, portocala si frunze de salata. Ingrediente: 6 sardine proaspete, în jur de 50-75 g fiecare 3 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 ardei roşu iute 1 mână mică de pătrunjel frunzele de la 1 rămurică de rozmarin...

Read more »

Iepure cu sos de smantana

Iepure cu sos de smantana

O reteta de iepure cu sos de smantana din: muschiulet de iepure, smantana, untura sau unt, vin alb sau rosu si sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de iepure 150 ml smantana 50 g untura sau unt 150 ml vin alb sau rosu sare   Mod de preparare: Se lasă muşchiuleţii de iepure o zi la...

Read more »

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

O reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din: salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin alb. Ingrediente: 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă pentru mămăligă:...

Read more »

Terina de praz cu branza

Terina de praz cu branza

O reteta de terina de praz cu branza din: praz, rosii, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, foi de gelatina, telemea de capra, ulei de masline, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 1,3 g praz 200 g rosii 3 linguri ulei de masline 2 cepe verzi 1 legatura patrunjel 500 ml apa 50...

Read more »

Coaste afumate

Coaste afumate

Pune 1 kg de coaste de porc intr-o punga. Presara inauntru 3 linguri zahar brun, 3/4 lingurita de paprika afumata, un varf de cutit de fulgi de chilli, 3 catei de usturoi zdrobiti, 3 linguri rom si 3 linguri sos de soia. Lasa la marinat in frigider ce putin 6 ore sau cel mult...

Read more »

Pateu din ficăţei de pui cu mere

Pateu din ficăţei de pui cu mere

O reteta delicioasa de Pateu din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar, ceapa, ficatei de pui, rachiu de mere, cimbru, smantana, sare si piper. Ingrediente: 200g unt 1 măr galben aromat 50 g ceapă 450 g ficăţei de pui 50 ml rachiu de mere (Calvados), coniac sau whisky 1 linguriţă cimbru uscat...

Read more »

Stridii in sos tartar

Stridii in sos tartar

O reteta delicioasa de stridii in sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Pulpe de pui umplute la gratar

Pulpe de pui umplute la gratar

Asezoneaza 8 pulpe mici de pui, dezosate. Intr-un castron, amesteca 100 g crema de branza cu 2 catei de usturoi, zdrobiti, busuioc si rozmarin tocat, 75 g masline feliate si 1 ardei, tocat marunt. Cresteaza pulpele de pui, pune cate putina umplutura si infasoara carnea ca sa se formeze un rulou. Fixeaza cu scobitori...

Read more »

Lipii cu pastă de avocado şi fasole albă

Lipii cu pastă de avocado şi fasole albă

Incalzeste 6 lipii intr-un toast. Taie-le jumatati, apoi fasii, asezoneaza si pune-le pe o tava de copt. Coace-le la cuptor, la cea mai mica temperatura pana devin crocante. Pentru pasta amesteca intr-un robot zeama si sucul de la 1 lamaie, 1 avocado mare, tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, cateva picaturi de sos Tabasco,...

Read more »

Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie

Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie

O reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, vin negru, otet balsamic, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 400 g zahăr 300 ml vin negru 50 ml oţet balsamic 5 linguri ulei condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o speli. Apoi...

Read more »

Vinegretă

Vinegretă

O reteta de vinegreta din: mustar, lamai, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 14 linguri mustar 2 lămâi 12 căţei de us­turoi 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l mărunt şi săraţi-l, apoi frecaţi-l cu uleiul adăugat treptat. Când aţi obţinut o pastă omogenă, adăugaţi muştarul şi...

Read more »

Cartofi cu hrean

Cartofi cu hrean

Prăjeşte 1,2 kg cartofi noi, puţin unt, in care ai pus 2 cătei de usturoi zdrobiţi. Scoate-i  într-un castron şi zdrobeşte- cu o furculiţă. Pune peste ei 2 linguri de sos de hrean, amestecă bine şi serveşte-i calzi sau reci. Cartofi cu hrean Pofta buna!

Read more »

Reteta zilei: Tort lapte de pasare

Reteta zilei: Tort lapte de pasare

O reteta delicioasa de tort lapte de pasare din: faina, zahar vanilat, zahar, margarina, unt, lapte condensat, zahar vanilat, gelatina si lamaie. Ingrediente: 140 g făină 20 g zahăr vanilat 110 g zahăr 110 g margarină pentru cremă: 200 g unt 100 ml lapte condensat 20 g zahăr vanilat pentru sirop: 130 ml apă...

Read more »

Terină de viţel, porc şi pui

Terină de viţel, porc şi pui

O reteta de Terină de viţel, porc şi pui din: carne de vitel, carne de porc, ficatei de pui, portocala, lamaie, usturoi, cimbru, otet, ulei de masline, vin rosu, pudra de gelatina, sare si piper. Ingrediente: 500g carne de viţel 200 g carne grasă de porc 250g ficăţei de pui 1 portocală 1 lămâie...

Read more »

Rulouri cu branza feta si menta

Rulouri cu branza feta si menta

Incinge o tigaie sau gratarul. Taie 2 vinete pe lungime si unge-le pe ambele parti cu ulei de masline. Frige feliile de vinete circa 3 minute pe fiecare parte. Amesteca 200 g branza feta, maruntita, cateva legaturi de menta, tocata grosier, 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt si 2 linguri...

Read more »

Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi

Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi

O reteta delicioasa de dulceata de prune verzi din: prune verzi, zahar, lamaie, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g prune verzi 1 kg zahăr 1/2 lămâie 2 pahare apă 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Alegi prune verzi şi le tai puţin la am­bele capete, le speli, le pui într-un tifon...

Read more »

Frigarui de cartofi noi cu usturoi

Frigarui de cartofi noi cu usturoi

  Amesteca 2 catei de usturoi, zdrobiti, cateva fire de rozmarin, tocate, 3 linguri ulei de masline, si asezoneaza. Infinge cate 3 cartofi noi, fierti in prealabil, pe cate o frigarui, inmuiata in apa, apoi unge cu uleiul si usturoiul. Frige la grill sau pe gratar circa 5 minute, ungand cu ulei pe masura...

Read more »

Trufe in crusta de migdale

Trufe in crusta de migdale

O reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj, migdale si rom. Ingrediente: 200 g  cozonac 150 g ciocolată menaj 80 g migdale 3 linguri rom   Mod de preparare: S fărâmă cozonacul într-un castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi modelează din el mai multe biluţe....

Read more »

Fasole cu branza la cuptor

Fasole cu branza la cuptor

incinge cuptorul la 4/180 C. Scurge şi clăteşte 2×400 g conserve cu fasole fiartă, incinge într-o tigaie 100 ml ulei de măsline şi căleşte 2 cepe mici, tocate, şi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi, până se înmoaie. Adaugă 400 g roşii din conservă, tocate, şi 2 linguri pastă de tomate şi lasă să se...

Read more »

Reteta zilei: Bobotie

Reteta zilei: Bobotie

O reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2 felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre care 2 zdrobiti 1...

Read more »

Punguţe din aluat umplute cu mere

Punguţe din aluat umplute cu mere

O reteta de pungute din aluat umplute cu mere din: faina, ou, ulei de masline extravirgin, marsala, zahar, scortisoara, mere, dulceata de prune, stafide, scortisoara, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 350 g faină albă 1 ou 10 linguri ulei de măsline extravirgin 1  pahar Marsala 2   linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere pentru umplutură:...

Read more »

Plăcinta cu spanac şi ceapa

Plăcinta cu spanac şi ceapa

Incinge cuptorul la 4/180″C. Topeşte 650 g frunze de spanac, apoi stoarce-le cât mai bine. Adaugă 4 cepe verzi, tocate, 3 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri mărar tocat, 200 g brânză feta mărunţită, 1 ou bătut şi 2 linguriţe seminţe de chimen. Asezonează bine. Unge cu unt o tavă de copt pătrată, cu latura...

Read more »

Pui caramelizat cu pasta dukkah

Pui caramelizat cu pasta dukkah

Pentru dukkah, pune într-o tigaie 50 g alune, tocate mărunt, 50 g migdale, toca­te mărunt, 25 g seminţe de susan, 25 g se­minţe de dovleac, 3 seminţe de coriandru, 1 lingură seminţe de chimen şi 2 linguriţe seminţe de fenicul şi prăjeşte-le la foc potrivit 3-5 min, agitând tigaia. Lasă la răcit câteva minute....

Read more »

New York cheesecake

New York cheesecake

O reteta delicioasa de New York cheesecake din: unt, biscuiti, zahar tos, branza, zahar fin, esctract de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, oua, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 85 ml de unt topit, plus extra pentru uns forma 40g de biscuiţi digestivi, sfărâmaţi 1 lingură de zahăr tos pentru umplutura: 900g...

Read more »

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

O reteta de rulouri de calamar cu sparanghel si bacon din: calamar, sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g calamar 600 g sparanghel 150 g bacon (felii) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 400 g roşii 1 pahar vin alb sare...

Read more »

Ceai de mere usor alcoolizat

Ceai de mere usor alcoolizat

Racoritor si aromatizat, rezulta circa 12 pahare. Prepara o infuzie din 2 pliculete de ceai, 2 batoane de scortisoara si 500 ml apa clocotita, lasa la infuzat 5 minute. Scoate pliculetele de ceai, adauga 1 lingura zahar si lasa la racit. Torna intr-o carafa, adauga 1 l suc de mere, cateva frunze de menta,...

Read more »

Perle de mere în sos

Perle de mere în sos

O reteta delicioasa de perle de mere in sos din: oua, faina, mere, zahar, pesemt, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, ou, zahar pudra, vin rosu si menta. Ingrediente: 2 ouă 2   linguri faină albă 3   mere 50 g zahăr 1 castron cu pesmet 1 pahar lapte ulei de floarea-soarelui pentru prăjit un praf...

Read more »

Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei

Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei

O reteta delicioasa de rulade mici cu ficatei din: piept de pui, paine, slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije de telina, marar verde si supa de carne. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 1 felie de paine 50 g slanina proaspata 50 g ficatei 1 ou sare piper 2...

Read more »

Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde

Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde

O reteta delicioasa de cotlet cu fasole verde din: cotlet, fasole verde, faina, ulei sau untura, ceapa, slanina afumata, rosii, ardei grasi, smantana, sare si boia. Ingrediente: 5 felii de cotlet lung 500 g fasole verde 50 g făină 2 linguri ulei sau 30 g untură 1 ceapă 50 g slănină afumată 2 roşii...

Read more »

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

O reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec, zahar si faina alba. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare) 2   linguri ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere

Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere

Taie 500 g branza halloumi in felii groase de circa 1 cm, apoi lasa-le sa se scurga pe un servetel de hartie. Incinge o tigaie, grill-ul sau gratarul si frige feliile cate 2 minute pe fiecare parte. Pune-le pe un platou. Amesteca zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura capere scurse,...

Read more »

Cocktail de fructe cu votca

Cocktail de fructe cu votca

Zdrobeste cateva frunze de busuioc într-un vas, impreună cu 1-2 linguriţe de zahăr brun şi câteva sferturi de lămâie. Amestecă-le şi zdrobeşte-le cu o lingură, apoi adaugă putină votcă. Umple vasul cu gheată zdrobită şi acoperă cu suc de rodie sau fructe de pădure (cca 1 litru). Cocktail de fructe cu votca

Read more »

Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere

Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere

Taie un ananas pe jumătate, apoi fiecare jumătate în 4 felii, cu tot cu codiţă. Amestecă 2 linguri zahăr tos, câte 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată şi ghimbir măcinat şi presară peste feliile de ananas. Frige pe grătar cca 2-3 min pe fiecare parte. Pentru sos, amestecă la mixer sucul şi coaja rasă de la...

Read more »

Inghetată de mango

Inghetată de mango

Intr-un robot, mărunţeşte felii de mango în sirop (cca 400 g). Toarnă piureul de fructe în forme de lollypop. Dă-le la congelator 1 oră, apoi înfige beţe de lollypop. Amestecă 200 ml lapte de cocos cu 100 ml suc de mere şi toarnă în forme. Tine la cuptor peste noapte. Inghetată de mango Pofta...

Read more »

Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras

Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras

Fierbe 5 minute 250 g boabe de soia, scurge-le si pune-le intr-un castron. Zdrobeste-le usor cu un zdrobitor de cartofi si adauga 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ceapa mica tocata, 3 linguri ulei de masline si 1 lingura otet balsamic. Asezoneaza. Unge cu ulei de masline o bagheta de paine, taiata in 12...

Read more »

Spumă de somon şi andivă

Spumă de somon şi andivă

O reteta de spuma de somon si adniva din: carne de somon, masline negre, capere desarate, unt, andiva, ceapa, maioneza, ardei iute, vin alb sec, sare si piper si frunze de salata creata. Ingrediente: 400 g carne de somon 60 g măsline negre fără sâmburi 30 g capere desărate (din conservă) 40 g unt...

Read more »

Reteta zilei: Snitel ardelenesc

Reteta zilei: Snitel ardelenesc

O reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel, faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare. Ingrediente: 900 g carne de viţel 80 g făină 25 g zahăr 2 cepe 100 g untură 2 roşii 1 ţelină 25 g sare   Mod de preparare: Cureţi carnea de vine şi de...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu