duminică, 19 august 2012

Retete #92


Retete:

Cocktail Super Fox

Cocktail Super Fox

O reteta simpla de Cocktail Super Fox din: whisky, lichior de cirese, suc de limeta, nectar de rodii rosii, suc de grapefruit si ginger ale. Ingrediente: 4 cl whisky 1 cl lichior de cirese 1 lingurita suc de limeta nectar de rodii rosii suc de grapefruit Ginger Ale   Mod de preparare: Se pun...

Read more »

Bors de curcan

Bors de curcan

  O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt. Ingrediente: 2 aripi de curcan 2 morcovi 1 mâni de fasole verde 1 ceapă 2 pumni de fidea subţire 1 ţelină mică 1 ceaşcă de mazăre verde 1 păstârnac bors leuştean verde sare unt...

Read more »

Praz delicios cu masline

Praz delicios cu masline

  O reteta simpla si gustoasa de praz cu masline, suc de rosii, vin alb, ulei, zahar, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 5-6 fire de praz 300 ml suc de roşii 200 g măsline 1/2 pahar cu vin alb 3-4 linguri cu ulei 1 lingură cu zahăr 1 lămâie pătrunje Mod de preparare: Curăţă prazul de...

Read more »

Salata calda cu ciuperci

Salata calda cu ciuperci

  O reteta simpla si delicioasa de salata calda cu ciuperci, ceapa, usturoi, ardei, unt, ulei de masline, piper. Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 ceapă 5 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 linguri cu unt ulei de măsline piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi rumeneşte-o uşor în ulei. Adaugă...

Read more »

Frigărui mediteraneene

Frigărui mediteraneene

O reteta de frigarui mediteraneene din: midii, caracatita, cozi de creveti, rosii cherry, usturoi, menta, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g midii 400 g caracatiţă 24 cozi de creveţi 12 roşii cherry 1 căţel de usturoi 1 legătură de mentă 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie ulei...

Read more »

Crema de rosii cu branza

Crema de rosii cu branza

  O reteta gustoasa de crema de rosii, morcov, albitura, branza roquefort, smantana, busuioc, crutoane, sare, piper. Ingrediente: l litru de apă 1,5 kg roşii potrivite 0,5 kg morcov 0,5 kg albitură 250 g brânză Roquefort 250 g smântână dulce 2-3 frunze de busuioc 250 g crutoane sare piper   Mod de preparare: Se...

Read more »

Friptura de miel la tava

Friptura de miel la tava

O reteta de friptura de miel la tava din: carne de miel, untura, sare si usturoi. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpe) 1-2 linguri de untura sare cativa catei de usturoi Mod de preparare: Se spala carnea, se sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora. Se unge o tava cu untura,...

Read more »

Somon la grătar

Somon la grătar

  O reteta delicioasa de somon la gratar cu: piper, lamaie, usturoi pudra, sare, sos de soia, zahar brun, apa, ulei. Ingrediente:  650 g file de somon piper cu lămâie (se găseşte la marile magazine) pudră de usturoi sare 70 ml sos de soia 70 g zahăr brun 70 ml apă 50 ml ulei...

Read more »

Salata cu Emmenthal, salam si sunca

Salata cu Emmenthal, salam si sunca

O reteta delicioasa de Salata cu Emmenthal, salam si sunca din: morcovi, sare, emmenthal, sunca, salam, otet, ulei, piper negru, salata si oua fierte. Ingrediente: 2 morcovi sare 500 g Emmenthal 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 lingurite de otet 2 lingurite de ulei piper negru macinat...

Read more »

Ciorba taraneasca de vita

Ciorba taraneasca de vita

  O reteta delicioasa de ciorba taraneasca din antricot de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei, fasole verde, mazare, varza, cartofi, paste, ulei, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente:  500 g antricot vită 300 g morcovi 200 g ţelină 2 cepe 2 ardei 200 g fasole verde 200 g mazăre 200 g varză 2 cartofi 300...

Read more »

Stufat de miel

Stufat de miel

O reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, untura, faina, otet, bulion si sare. Ingrediente: 750 g carne de miel 40 de fire de ceapa verde 20 de fire de usturoi verde 2 linguri de untura o lingura de faina un pahar cu bors sau doua linguri de...

Read more »

Prăjitură de morcovi

Prăjitură de morcovi

  O reteta delicioasa de prajitura cu morcovi, zahar, ulei, oua, zahar vanilat, lapte batut, fulgi de cocos, ananas, faina, praf de copt, scortisoara, sare, alune, unt, branza, zahar pudra. Ingrediente:  2 ceşti de zahăr 3/4 ceaşcă de ulei 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 3/4 ceaşcă de lapte bătut 2 ceşti de morcov...

Read more »

Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoi

Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoi

O reteta simpla de bruschete cu piure de naut, carnati si usturoi din: paine taraneasca, naut, carnati, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă) 250 g năut (din conservă) 250 g cârnaţi proaspeţi 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 lingură pătrunjel...

Read more »

Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu sunca

Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu sunca

Va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de mariscos Ingrediente: 150 g crevete 250 g midii 250 g scioci 150 g calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie mare 1 dovlecel 1 varf de cutit boia dulce 2-3 stigmate de sofran 2 l supa de peste...

Read more »

Inimioare din graham cu brânză de capră şi sfeclă

Inimioare din graham cu brânză de capră şi sfeclă

  O reteta deliciasa de inimioare din graham,otet, maioneza, branza de capra, sfecla, rozmarin. Ingrediente:   1 ceaşcă de oţet 1/2 ceaşcă de maioneză 2 felii de pâine graham 200 grame de brânză de capră tăiată în 4 felii 1/4 cană de sfeclă tăiată 1 lingură de rozmarin proaspăt tocat Mod de preparare: Se fierbe...

Read more »

Gratar de miel cu sos de branza

Gratar de miel cu sos de branza

O reteta de gratar de miel cu sos de branza din: carne de miel, branza de burduf, untura, oua, suc de rosii, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cotlet dezosat) 200 g branza de burduf 50 g untura 2 oua 300 ml suc de rosii 1 legatura de...

Read more »

Scapece

Scapece

O reteta de scapece din: ansoa, faina, otet de vin alb, fire de menta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g anşoa (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 80 g făină 2 dl oţet de vin alb 2 căţei de usturoi 2 fire de mentă 2 ardei iuţi ulei extravirgin...

Read more »

Salata de telina cu alune

Salata de telina cu alune

O reteta simpla de salata de telina cu alune din: telina, mere, alune, frisca, mustar picant, piper, sare, zahar, zeama de lamaie si frunze de telina. Ingrediente: 1 kg telina 6 mere 200 g alune 250 g frisca 4 lingurite de mustar picant sare piper negru 1 priza zahar zeama de la 3 lamai...

Read more »

Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon

Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon

O reteta de pulpa de miel cu ardei iute si tarhon din: ceapa, ardei iute, usturoi, pulpa de miel, ulei, tarhon, vin alb sec, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 700 g ceapa 3 ardei iuti mari (chilli) 6 catei de usturoi 2-3 kg pulpa de miel 45 ml ulei tarhon 75 cl vin...

Read more »

Pacheţele de clătite umplute cu creveţi

Pacheţele de clătite umplute cu creveţi

O reteta delicioasa de pachetele de clatite umplute cu creveti din: oua, malai, faina, apa, unt, ulei de arahide sau de floarea soarelui, creveti, smantana, ceapa verde, sare, rosii, ulei extravirgin de masline, otet alb si sare. Ingrediente: pentru clatite: 2 ouă 2 linguri mălai foarte fin 3 linguri făină albă 300 ml apă...

Read more »

Colac umplut cu salam şi caşcaval

O reteta simpla de colac umplut cu salam si cascaval din: faina alba, drojdie, apa calduta, ulei de masline extravirgin, piper negru, cascaval si salam. Ingrediente pentru aluat: 500 g faină albă 25 g drojdie proaspătă 150 ml apă călduţă 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 linguriţă piper negru   pentru umplutura: 150...

Read more »

Păstrăv cu miez de nuci

Păstrăv cu miez de nuci

O reteta simpla si delicioasa de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, miez de nuca, rom, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi de 250 g fiecare 20 g miez de nucă făină 1/2 pahar de rom 10 g unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvul, clătiţi-l sub un jet de...

Read more »

Cocktail Miami Sunset

Cocktail Miami Sunset

O reteta simpla de Cocktail Miami Sunset din: whisky scotian, suc de mango, suc de portocale, cointreau, siropd e grenadine, cirese si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4 cl suc de mango 4 cl suc de portocale 1 cl Cointreau 1 cl sirop de grenadine 1 cireasa coaja de portocala  ...

Read more »

Costite de miel cu broccoli in sos de vin

Costite de miel cu broccoli in sos de vin

O reteta delicioasa de costite de miel cu broccoli in sos de vin din: broccoli, ceapa, usturoi, costite de miel, ulei, boabe de piper verde, vin rosu sec si sare. Ingrediente jumatate de kg. broccoli 4 cepe 2 catei usturoi 8 costite de miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper verde 250 ml...

Read more »

Somon cu flori de dovlecel

Somon cu flori de dovlecel

O reteta delicioasa de somon cu flori de dovlecel din: somon, flori de dovlecel, ceapa, dovlecel, morcov, telina, smantana, unt, supa de legume, nucsoara, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucăţi de somon de 150 g fiecare 12 flori de dovlecel 1 ceapă albă mică 1 dovlecel 1...

Read more »

Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi

Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi

  O reteta gustoasa de creier cu cartofi, morcovi, oua, faina, pesmet, piper, ulei, unt, zahar, sare Ingrediente:  500g de creier congelat 4 ouă 5 linguri de făină 5 linguri de pesmet 1 praf de piper ulei pentru prăjit 3 morcovi potriviţi 1 lingură de unt 1 praf de sare 2 linguri de zahăr...

Read more »

Tarta delicioasa cu mere

Tarta delicioasa cu mere

  O reteta simpla si delicioasa de tarta cu mere, faina, praf de copt, unt, zahar pudra, galbenus, smantana, lamaie, scortisoara, nuca. Ingrediente aluat: 500 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 gălbenuş 100 ml smântână Ingrediente umplutură: 1,5 kg mere 2 linguri cu zahăr...

Read more »

Pere in ciocolata

Pere in ciocolata

O reteta delicioasa de pere cu ciocolata, zahar, unt, vin alb. Ingrediente: 6 pere de mărime mijlocie 250 g ciocolată cu lapte 100 g zahăr 50 g unt 100 ml vin alb   Mod de preparare: Spală perele, curăţă-le de coajă şi cu un cuţit ascuţit îndepărtează cotorul cu seminţe, lăsând fructele întregi. Separat,...

Read more »

Prajitura delicioasa cu gutui

Prajitura delicioasa cu gutui

  O reteta delicioasa de prajitura cu gutui, oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 gutuie 2 ouă 1 cană cu zahăr 1/2 cană cu lapte 1/2 cană cu ulei 2 căni cu făină 1 pliculeţ cu praf de copt 2-3 linguri cu zahăr pudră esenţă...

Read more »

Deliciu cu prune

Deliciu cu prune

  O reteta simpla si delicioasa cu prune, faina, unt, oua, zahar, zahar vanilat, lamaie, praf de copt, migdale, sare, pesmet, scortisoara. Ingrediente: 3 ouă 180 g făină 200 g unt 100 g zahăr 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 1 lămâie 2 linguriţe cu praf de copt 100 g migdale sare 1 lingură cu...

Read more »

Miel la cuptor cu glazura de fructe de padure

Miel la cuptor cu glazura de fructe de padure

O reteta de miel la cuptor cu glazura de fructe de padure din: pulpa de miel, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ceapa, vin rosu, suc si coaja de portocala, cartofi, morcovi, suc concentrat de fructe de padure si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel curatata de grasime 2 catei de usturoi...

Read more »

Salată asiatică din orez

Salata_asiatica_din_orez.jpg

O reteta simpla de salata asiatica de orez din: ciuperci, orez, supa de carne de pasare, sherry demisec, sos de soia, fasole verde, dovlecei, sare, crabi, ulei de susan si zahar. Ingrediente: 8 ciuperci (mai mari) 350 g orez 550 ml supă din carne de pasăre (din cuburi pentru supă de carne) 6 cl...

Read more »

Tartine cu cremă de brânză şi prosciutto

Tartine cu cremă de brânză şi prosciutto

O reteta simpla de tartine cu crema de branza si prosciutto din: paine toast, prosciutto, branza, miez de nuca, civeta sau ceaqpa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine toast 60 g prosciutto 80 g brânză nouă 2 linguri miez de nucă 50 g civetă sau ceapă verde sare şi piper pentru...

Read more »

Cocktail Flush

Cocktail Flush

O reteta simpla de Cocktail Flush din: bourbon, lichior de banane verzi, apa minerala, coaja de lamaie, kiwi si cirese. Ingrediente: 4 cl bourbon 3 cl lichior de banane verzi apa minerala coaja de lamaie o felie de kiwi cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Se toarna...

Read more »

Felii de ton cu susan şi julien de legume

Felii de ton cu susan şi julien de legume

O reteta de felii de ton cu susan si julien de legume din: felii de ton, morcovi, dovlecei, ceapa rosie, otet de vin alb, zahar, sos de soia, seminte de susan, foi de dafin, oregano uscat, hasmatuchi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 felii de ton de 120 g fiecare, de preferat...

Read more »

Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci

Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci

O reteta de aluat umplut cu varza de bruxelles si nuci din: foitaj, ou, seminte de susan, varza de bruxelles, miez de nuca, carnati, cascaval, uleid e masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 1 ou 20 g seminţe de susan pentru umplutură: 280 g varză de Bruxelles 50 g miez de...

Read more »

Mesfouf

Mesfouf

O reteta simpla si delicioasa de Mesfouf din: faina de cuscus, fructe uscate, bobite ede rodie, unt, zahar si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 500 g făină de cuşcuş 150 g fructe uscate (stafide, curmale) câteva bobiţe de rodie 20 g unt 2 linguri de zahăr ulei extravirgin de măsline   Mod de preparare:...

Read more »

Tocana in dovleac

Tocana in dovleac

  O reteta delicioasa de tocana in dovleac, carne de porc, gogosari, chimen, sare, ulei, patrunjel, ceapa, cimbru. Ingrediente: 1 dovleac potrivit,bine copt 800 g carne de porc l-2gogoşari 1 linguriţă cu chimen pisat sare ulei pătrunjel pentru decor 3 cepe 1 lingurita cimbru uscat   Mod de preparare: Taie ceapa peştişori, gogoşarul fâşii,...

Read more »

Chiftele cu peste

Chiftele cu peste

  O reteta delicioasa de chiftelute cu peste, oua, patrunjel, paine, ceapa, marar, lapte, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg crap sau somn 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 2 felii de pâine albă 2 cepe mici 1 legătură de mărar 1 ceşcuţă cu lapte 1 lingură cu făină sare piper ulei  ...

Read more »

Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere

Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere

O reteta simpla de Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere din: melcisori, supa de legume, branza gruyere, trufa neagra, sofran, unt si ulei de masline cu aroma de trufe. Ingrediente: 240 g melcişori pentru asezonare: 1,5 1 supă de legume 200 g brânză Gruyere 1 trufa neagră 1 plic de şofran unt cât o...

Read more »

Paste cu măsline şi conopidă

Paste cu măsline şi conopidă

O reteta simpla de paste cu masline si conopida din: spaghete din faina sau grau dur, conopida, capere, masline verzi, ceapa, ulei extravirgin de masline, civeta, busuioc, seminte de floarea soarelui si sare. Pastele din faină de alac conţin mai multe fibre decât cele clasice, fiind foarte indicate pentru cei care ţin un regim...

Read more »

Salată de fasole boabe maro

Salată de fasole boabe maro

O reteta simpla si delicioasa de salata de fasole boabe maro din: fasole boabe, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei din samburi de struguri, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g fasole (boabe) maro din conservă 4 cepe mari 1 leg. pătrunjel (frunze) zeama de la o lămâie 4 lingurite oţet balsamic...

Read more »

Tartelete cu aspic de caise

Tartelete cu aspic de caise

O reteta delicioasa de tartelete cu aspic de caise din: biscuiti uscati, miere, caise, suc de mere, gelatina, lamaie si capsuni. Ingrediente: 1 50 g biscuiţi uscaţi 1 lingură miere pentru aspic: 4 caise 1 pahar suc de mere strecurat 1 lingură gelatină granule 1/2 lămâie pentru decor: căpşuni   Mod de preparare: Spală...

Read more »

Costite de miel in sos de vin

Costite de miel in sos de vin

O reteta delicioasa de costite de miel in sos de vin din: broccoli, sare, ceapa, usturoi, costite de miel, boabe piper verde si vin rosu sec. Ingrediente: 500 gr. broccoli sare 4 cepe 2 catei usturoi 8 costite de miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper verde o cana de vin rosu sec...

Read more »

Gnocchi cu carne

Gnocchi cu carne

  O reteta gustoasa de gnocchi cu carne, sare, piper alb, ulei de masline, ceapa rosie, zahar, usturoi, patrunjel, cimbru, busuioc verde, rosii. Ingrediente: 300 g gnocchi sare piper alb 3-4 linguri ulei de măsline 1-2 ceapă roşie 2 linguriţe zahăr 400 g carne tocată o căpăţână usturoi o legătură pătrunjel cimbru proaspăt busuioc...

Read more »

File de peşte cu mirodenii şi struguri

File de peşte cu mirodenii şi struguri

O reteta delicioasa file de peste cu mirodenii si struguri din: file de peste calugar, unt, ceapa rosie, struguri albi, cuisoare, nucsoara, praf de ghimbir, anason stelat, scortisoara, sare, piper alb si piper rosu. Ingrediente: 4 fileuri de peşte-călugăr de 150 g fiecare 80 g unt 4 cepe roşii 1 ciorchine mic de struguri...

Read more »

Budinca de ciocolata cu piscoturi

Budinca de ciocolata cu piscoturi

O reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu piscoturi din: lapte, esenta de vanilie, oua, zahar, ciocolata si piscoturi. Ingrediente: 8 dl lapte câteva picături de esenţă de vanilie 3 ouă 130 g zahăr 60 g ciocolată 60 g pişcoturi   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, puneţi laptele şi radeţi în el ciocolata. Amestecaţi...

Read more »

Supa-crema de porumb

Supa-crema de porumb

  O reteta delicioasa de supa-crema de porumb, telina, morcov, radacina de patrunjel, ceapa rosie, ceapa, verde, ardei capia, piper, marar, costita afumata, crutoane. Ingrediente: 4 ştiuleţi porumb proaspăt 1 ţelină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă roşie 1 legătură ceapă verde 1-2 ardei capia piper 1 legătură mărar crutoane aromate cu sos...

Read more »

Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb

Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb

O reteta de Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb din: lipii, ardei gras, porumb, smantana, ulei de masline extravirgin, unt, usturoi, foid e gelatina, amidon, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 200 g porumb 220 ml smântână dulce 200 ml...

Read more »

Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir

Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir

O reteta delicioasa de triunghiuri de paine prajita cu inele de calamar si ghimbir din: paine toast, inele de calamar, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ghimbir, frunze de busuioc, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine toast întreagă (nefeliată) 600 g inele de calamar 350 g roşii 4 linguri ulei de măsline...

Read more »

Supa delicioasa de rosii cu orez

Supa delicioasa de rosii cu orez

  O reteta simpla si gustoasa de supa de rosii cu orez, sare, piper, boia dulce, prez, tarhon, morcov, cartofi, leustean. Ingrediente: 5 linguri de bulion sare piper boia dulce orez tarhon 1 morcov 1 cartof leuştean Mod de preparare: Se fierb împreună ore­zul, morcovul şi cartoful dat prin râzătoare, în doi litri de...

Read more »

Spumă de ciocolată cu ardei iute

Spumă de ciocolată cu ardei iute

O reteta delicioasa de spuma de ciocolata cu ardei iute din: ciocolata amaruie, zahar, frisca lichida, oua, lapte, migdale, frunze de menta si praf de ardei iute. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 150 g zahăr 150 g frişca lichidă 3 ouă 1 dl lapte 1 lingură de migdale, curăţate de pielită câteva frunze de...

Read more »

Biban de mare în crustă de sare

Biban_de_mare_n_crusta_de_sare.jpg

O reteta de biban de mare in crusta de sare din: bibani de mare, cimbrisor, patrunjel, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 2 bibani de mare de 600 g fiecare, curăţaţi de maţe, dar nu şi de solzi câteva rămurele de cimbrişor 4 fire de pătrunjel 2 căţei de usturoi...

Read more »

Compot de rubarba

Compot de rubarba

  O reteta racoritoare si energizanta cu o planta- minune!  Rubarba este saraca in calorii (are doar 16 Kcal la 100g petiol). In schimb, este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Gustul acrisor al rubarbei o face...

Read more »

Cocktail Mountain Skier

Cocktail Mountain Skier

O reteta simpla de Cocktail Mountain Skier din: drambuie, whisky scotian, angostura, albus, menta si lamaie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 1 stropd e Angostura 1 albus 1 fir de menta o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mixare, apoi se toarna...

Read more »

Cotlete de miel cu menta

Cotlete de miel cu menta

O retea simpla de cotlete de miel cu menta din: cotlete de miel, apa, miere, otet, menta, sare si piper. Ingrediente 4 cotlete mari de miel jumatate de ceasca de apa calduta jumatate de ceasca de miere 1 lingura de otet 2 linguri de menta proaspata tocata sau 1 lingura de frunze de menta...

Read more »

Ghiveci cu pulpa de porc

Ghiveci cu pulpa de porc

  O reteta delicioasa de ghiveci cu pulpa de porc, cartofi, vanata, dovleceil, morcov, mazare, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei gras, patrunjel, sare, piper, bulion, ulei. Ingrediente:  1 kg pulpă de porc 1 kg cartofi 1  vânătă 1 dovlecel 1 morcov o mână de mazăre o mână de fa­sole verde o ceapă 3-4 căţei...

Read more »

Linguine cu creveţi şi roşii

Linguine cu creveţi şi roşii

O reteta simpla de linguine cu creveti si rosii din: linguine, creveti, rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g linguine pentru asezonare: 8 creveţi 20 roşii micuţe 2 căţei de usturoi 1/2 ardei iute 3 linguri ulei de măsline extravirgin câteva frunze de busuioc...

Read more »

Vitel picant

Vitel picant

  O reteta simpla si gustoasa de vitel picant din: carne de vitel, cartofi, busuioc, ardei iute, bulion, sare, piper, ulei, ceapa. Ingrediente:  1 kg carne de viţel 6 cartofi busuioc 1 ardei iute bulion sare pi­per ulei ceapă   Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi şi se pune la prăjit într-un...

Read more »

Salată de cuşcuş cu pătrunjel

Salată de cuşcuş cu pătrunjel

O reteta simpla de salata de cuscus cu patrunjel din: zeama de carne de pasare, cuscus, patrunjel, otet, sare, piper negru, chimen, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 600 ml zeama de carne de pasare 300 g cuscus 4 legaturi de patrunjel 8 lingurite de otet sare piper negru macinat 1 lingurita chimen macinat...

Read more »

Miel cu ciuperci si smantana

Miel cu ciuperci si smantana

O reteta de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel, ciuperci, unt sau untura, ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare. Ingrediente: 750g. carne de miel 400g. ciuperci 1 lingura de unt sau untura 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau apa 2 linguri de smantana 1 lingurita de...

Read more »

Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbir

Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbir

O reteta de calamari si creveti cu portocale si ghimbir din: calamari, cozi de creveti, foaie de dafin, telina, ceapa, chimion, portocale, ghimbir, ulei de masline extravirgin, portocala, civeta, sare si piper. Ingrediente: 320 g calamari 130 g cozi de creveţi 1 foaie de dafin 30 g ţelină 20 g ceapă 1/2 linguriţă chimion...

Read more »

Turtă sărată cu sardele şi roşii

Turtă sărată cu sardele şi roşii

O reteta de turta sarata cu sardele si rosii din: aluat pentru paine, ulei de masline extravirgin, rosii, ceapa, sardele, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru pâine 4 linguri ulei de măsline extravirgin pentru asezonare: 500 g roşii bine coapte 1 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 300 g sardele...

Read more »

Gogosi cu orez brun

Gogosi cu orez brun

O reteta simpla si delicioasa de gogosi cu orez brun din: orez brun, lapte, oua, scortisoara, zahar vanilat, lamaie, malt de porumb si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g orez brun 250 ml lapte 2 ouă 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1 lămâie 5 linguri malţ de porumb ulei de floarea-soarelui...

Read more »

Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză

Rulada_de_biban_de_mare_si_somon_afumat_cu_varza.jpg

O reteta simpla de Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză din: frunze de varza, somon afumat, biban de mare, creveti, unt, supa de peste, vin alb sec, smantana, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 6 frunze mari de varză 200 g somon afumat, tăiat fâşiuţe subţiri 2 fileuri de biban de...

Read more »

Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi

Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi

O reteta de post de salata calda de cartofi cu ierburi din: cartofi, zeama de lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, rozmarin, uleid e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi medii o lingura zeama de lamaie un catel de usturoi o lingura de oregano o lingura de patrunjel o lingurita de rozmarin doua linguri ulei...

Read more »

Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir

Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir

O reteta de briose cu mere, iaurt si ghimbir din: mere, iaurt, zahar, faina alba, ulei de floarea soarelui, oua, drojdie, unt si ghimbir. Iaurtul, aliment de origine bulgară obţinut prin fermenta­rea laptelui cu ajutorul unor microorganisme, conţine calciu, fosfor, magneziu şi proteine, precum şi vitamine din grupa B. Prezenţa lactobacililor favorizează menţinerea echilibrului...

Read more »

Cocktail Temptation

Cocktail Temptation

O reteta simpla de Cocktail Temptation din: lichior de oua, whisky scotian, rachiu de pere ci ciocolata. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 2 cl whisky scotian 1 rachiu de pere ciocolata rasa   Mod de preparare: Mixam lichiorul, whisky-ul si rachiul de pere in shaker, apoi turnam intr-o cupa de cocktail si in...

Read more »

Paste cu ragu de miel

Paste cu ragu de miel

O reteta simpla de paste cu ragu de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, pulpa de miel, faina, salvie, rozmarin, supa de pui, pasta de tomate, sare si paste. Ingrediente: 3 linguri ulei masline 1 ceapa 2 morcovi 4 catei usturoi 500 g carne pulpa de miel 1 lingura faina 2 linguri...

Read more »

Rechin împachetat

Rechin_mpachetat.jpg

O reteta delicioasa de rechin impachetat din: rechin, cartofi, ceapa alba, hamsii in ulei, tarhon, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin 2 cartofi de mărime medie 2 cepe albe 4 fileuri de hamsii în ulei 2 fire de tarhon 4 linguri de ulei extravirgin de măsline sare piper...

Read more »

Spaghete cu midii şi sos de sepie

Spaghete cu midii şi sos de sepie

O reteta de Spaghete cu midii şi sos de sepie din: spaghete, midii, sepie, praz, vin alb, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 1 kg midii 200 g sepie 1 fir de praz 1/2 pahar vin alb 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel 4...

Read more »

Minitarte cu cireşe

Minitarte cu cireşe

O reteta de minitarte cu cirese din: cirese, lapte integral, smantana, zahar, oua, galbenus, unt, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: pentru minitarte: 30 cireşe 250 ml lapte integral 250 ml smântână pentru frişca 135 g zahăr 3 ouă 1 gălbenuş 20 g unt 1 plic zahăr vanilat pentru decor: zahăr pudră   Mod...

Read more »

Salată de paste făinoase cu şuncă

Salată de paste făinoase cu şuncă

O reteta de salata de paste fainoase cu sunca din: paste, sare, ulei, otet, ceapa verde, rosii, sunca, usturoi, piper si boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g paste (melcişori, scoici, tăiţei) sare 10 linguri ulei 6 linguri oţet (din vin roşu) 1 leg. ceapă verde 4 roşii cărnoase 400 g şuncă fiartă 2...

Read more »

Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry

Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry

O reteta delicioasa de dorada la cuptor, cu cartofi si rosii cherry din: dorada, cartofi, rosii cherry, pecorino, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă cam de 1 kg 6 cartofi de mărime medie 6 roşii cherry 80 g pecorino ras (brânză veche de oaie şi de capră) 10 linguri...

Read more »

Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negre

Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negre

O reteta simpla si delicioasa de spaghete cu icre uscate, alune si masline negre din: spaghete, icre uscate, alune de padure, ulei de masline extravirgin, rosii, masline negre, unt, usturoi, smantana, vin alb, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala si sare. Ingrediente: 350 g spaghete pentru asezonare: 40 g icre uscate 40 g alune...

Read more »

Supa gazpacho cu fructe de mare

Supa gazpacho cu fructe de mare

O reteta simpla si delicioasa de supa gaspacho cu fructe de mare din: creveti, midii, castraveti, ardei gras, rosie, suc de lamaie, ceapa, patrunjel, ulei de masline, sos tomat, usturoi, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 100 grame de creveti gatiti 100 grame midii gatite 100 grame de castraveti fara coaja un ardei gras...

Read more »

Biscuiţi scoţieni

Biscuiţi scoţieni

O reteta de biscuiti scotieni din: faina alba, faina de orez, zahar, unt si unt sarat. Ingrediente: 125 g faină albă 75 g faină de orez 50 g zahăr 65 g unt 60 g unt sărat   Mod de preparare: Pune aluatul pe o suprafaţă presărată cu faină şi întinde cu sucitorul o foaie...

Read more »

Cocktail Highland Special

Cocktail Highland Special

O reteta simpla de Cocktail Highland Special din: whisky scotian, vermut sec, suc de portocale, nucsoara si jumatate de felie de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 1 cl suc de portocale nucsoara o jumatate de felie de portocala   Mod de preparare: Mixam cu cuburi de gheata whisky-ul, vermutul...

Read more »

Miel copt in cuptor

Miel copt in cuptor

O reteta simpla de miel copt in cuptor din: miel, sare, piper negru, paprika si unt. Ingrediente: un miel sare piper negru paprika unt (se poate inlocui cu smantana sau maioneza) Mod de preparare: Mielul (de aproximativ 7-10 kg) se curata, se spala si apoi se freaca bine cu sare, piper negru si paprica....

Read more »

Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

O reteta delicioasa de cuiburi de somon aromate cu arpagic verde din: file de somon, praz, vin alb sec, arpagic verde, smantana, unt, lamai, sare si piper. Ingrediente: 300 g file de somon 1 fir mare de praz 1 dl vin alb sec 7 fire de arpagic verde 1 dl smântână 15 g unt...

Read more »

Brioşe cu migdale şi magiun de caise

Brioşe cu migdale şi magiun de caise

O reteta delicioasa de Brioşe cu migdale şi magiun de caise din: faina alba, migdale, magiun de casa, lapte, fulgi de porumb, malt de porumb, ulei de masline extravirgin si drojdie. Ingrediente 200 g faină albă 100 g migdale 100 g magiun de caise (fară zahăr) 100 ml lapte 1 lingură fulgi de migdale...

Read more »

Tarta cu sardele si mazare

Tarta cu sardele si mazare

O reteta simpla de tarta cu sardele si mazare din: foi de placinta, sardele, ceapa, smantana, oua, mazare, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 5 foi de plăcintă subţiri, decongelate 500 g sardele 1 ceapă medie 1 dl smântână 2 ouă 200 g mazăre boabe 1 căţel de usturoi 5 linguri...

Read more »

Cocktail Whisky Flip

Cocktail Whisky Flip

O reteta simpla de Cocktail Whisky Flip din: whisky, sirop de zahar, frisca lichida, albus si nucsoara. Ingrediente: 5 cl whisky 1 cl sirop de zahar 2 cl frisca lichida 1 albus nucsoara macinata   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata scurt si bine in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi...

Read more »

Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar

Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar

O reteta delicioasa de Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar din: mix de legume, cotlete de miel, fasole verde, cimbru, mustar dijon, crutoane cu usturoi, ulei de masline, masline, cimbru si oregano. Ingrediente: 600 g mix de legume 3 cotlete de miel 700 g pastai fasole verde cimbru proaspat 3 linguri...

Read more »

Pizza picantă cu ceapă şi măsline

Pizza picantă cu ceapă şi măsline

O reteta de pizza picanta cu ceapa si masline din: faina alba, apa, drojdie de bere, uleid e masline extravirgin, zahar, mozzarella, suc de rosii, ceapa, masline negre, ardei iute, oregano si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi

Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi

O reteta simpla de ton aromat cu lamaie, cu garnitura de morcovi din: ton, lamai, morcovi, patrunjel, vin alb sec, frunzed e salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de ton de 150 g fiecare 2 lămâi netratate 2 morcovi medii 1 lingură de pătrunjel tocat 2 dl vin alb...

Read more »

Linguine cu nuci şi rucola

Linguine cu nuci şi rucola

O reteta de linguine cu nuci si rucola din: linguine, nuci, rucola, supa de legume si ulei de masline extravirgin. Acest fel de mâncare este foarte simplu şi uşor, îmbinând dulceaţa nucilor cu gustul amar al rucolei. Dacă vrei să-i dai un plus de aromă, poţi adăuga feliuţe subţiri de pecorino sau de parmezan....

Read more »

Fursecuri gustoase

Fursecuri gustoase

O reteta de fursecuri gustoase din: faina, untura, zahar, miere, gris, migdale, seminte de susan, mandarine, scortisoara, cuisoare, lichior de anason si vin alb. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faină albă  120 g untură 120 g zahăr pentru umplutură: 1 kg miere 800 g griş 100 g migdale 80 g zahăr 75 g seminţe...

Read more »

Cocktail Amor

Cocktail Amor

O reteta simpla de Cocktail Amor din: blackberry brandy, whisky scotian, rachiu, sampanie, portocala si lamaie. Ingrediente: 1 cl Blackberry Brandy 1 cl whisky scotian 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie jumatate de o felie de portocala jumatate o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine brandy-ul, whisky-ul si rachiul in shaker, turnam...

Read more »

Tartar de somon cu votcă

Tartar de somon cu votcă

O reteta de tartar de somon cu votca din: somon, votca, rucola, galbenusuri, ulei de mustar extravirgin, mustar, lamaie, ulei de floarea soarelui, civeta, sare, piper, ridichi si salata verde. Ingrediente: 400 g somon proaspăt 1 pahar votcă 250 g rucola 2 gălbenuşuri 3 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 linguriţă muştar 1 lămâie...

Read more »

Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

O reteta de friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata din: carne de miel, untura, usturoi, slanina afumata, rozmarin, vin alb, sare si piper. Ingrediente: carne miel taiat in bucati 6-7 linguri de untura(se poate folosi si ulei) 10 catei de usturoi slanina afumata rozmarin (proaspat sau uscat) 500 ml vin alb...

Read more »

Tarte cu creveţi

Tarte cu creveţi

O reteta simpla de tarte cu creveti din: faina alba, ulei de masline extravirgin, vin alb, unt, ou, galbenus, sare, cozi de creveti, cicoare, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluatul nisipos: 300 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2 linguri vin alb 150 g unt 1 ou 1 gălbenuş...

Read more »

Friptura simplă de miel

Friptura simplă de miel

O reteta simpla si delicioasa de friptura de miel din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, lamaie, cimbru, sare, piper boabe si ulei. Ingrediente: 2 kg. pulpa de miel 200 gr. slanina afumata 1 pahar cu vin alb usturoi 1/2 lamiie cimbru sare piper boabe 1 ceasca de ulei Mod de preparare:...

Read more »

Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi

Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi

O reteta de Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi din: file de dorada, ulei de masline extravirgin, chimion, lamaie, sare, piper, cartofi si spanac. Ingrediente: pentru carpaccio: 200 g file de dorada pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură de chimion 1 lămâie sare şi piper pentru clătite:...

Read more »

Miel delicios cu spanac

Miel delicios cu spanac

O reteta de miel delicios cu spanac din: carne de miel, spanac, faina, untura, ceapa, bulion si sare. Ingrediente: 750 g. carne de miel 2 kg. spanac 1 lingurita faina 2 linguri untura 1 ceapa 1 lingura bulion sare Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit. Se adauga bucatile...

Read more »

Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin

Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin

O reteta de frigarui de peste si sparanghel cu stafide din: peste spada, sparanghel, stafide, seminte de pin, usturoi, brandy, ulei extravirgin de masline, sare, piper, portocale, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g peşte-spadă tăiat felii subtiri 350 g sparanghel 50 g stafide 40 g seminţe...

Read more »

Tartelete cu dovleac

Tartelete cu dovleac

O reteta delicioasa de tartelete cu dovleac din: faina alba, zahar, unt, galbenusuri, dovleac, lapte, lamaie, himbir si vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 100 g zahăr 150 g unt 2 gălbenuşuri pentru cremă: 300 g dovleac 180 g zahăr 4 gălbenuşuri 500 ml lapte 30 g faină albă 1 lămâie 1...

Read more »

Pate de ton cu Marsala

Pate de ton cu Marsala

O reteta de pate de ton cu marsala din: ton in ulei, unt, galbenus, pasta de ansoa, foaie de gelatina, otet balsamic, castraveciori in otet, paine toast, marsala sec si paine. Ingrediente: 160 g ton în ulei 100 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă pastă de anşoa 1 foaie de gelatină instant 1 lingură...

Read more »

Reţete de supe: supa de legume, supa de praz, supa de bere

Reţete de supe: supa de legume, supa de praz, supa de bere

Va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supă cu legume şi varietăţi de fasole O reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei extravirgin...

Read more »

Calamari umpluţi cu garnitură de roşii

Calamari umpluţi cu garnitură de roşii

O reteta de calamari umpluti cu garnitura de rosii din: calamari, ceapa, ulei de masline extravirgin, vin alb, mazare, ceapa, ricotta, pesmet, parmezan, sare, piper si civeta. Ingrediente: 3 calamari mari (circa 600 g fiecare) 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 1/2 pahar vin alb pentru umplutură: 300 g mazăre boabe 1/2...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu