vineri, 31 august 2012

Retete culinare #52


Retete culinare:

Cuburi de porc in sos dulce acrisor

Cuburi_de_porc_in_sos_dulce_acrisor

O reteta de cuburi de porc in sos dulce acrisor din: pulpa de porc, ardei grasi, ceapa rosie, zahar brun, otet alb de mere, supa vegetala, rosii cherry, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 ardei graşi 1 ceapă roşie 1  lingură rasă cu zahăr brun 50...

Read more »

Paste cu mazăre si smântână

Paste_cu_mazare_si_smântâna

O reteta de paste cu mazare si smantana din: paste, mazare, marar verde, ceapa, oua, smantana, cascaval, ulei, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 600 g taitei sau alte paste mici 200 g mazare boabe din conserva sau fiarta 1 legatura marar verde 1 ceapa 3 oua 250 ml smantana 50 g cascaval ras 4...

Read more »

Cocktail Blue Moon II

Cocktail_Blue_Moon

O reteta simpla de Cocktail blue Moon II din: tequilla, galliano, curacao albastru, frisca si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Galliano 1 cl Curacao albastru 4 cl frisca lichida o felie de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna totul intr-un pahar decorativ...

Read more »

Supă-cremă de hribi si cartofi

Supa_crema_de_hribi_si_cartofi

O reteta de supa crema de hribi si cartofi din: cartofi, hribi, unt, ulei de masline extravirgin, ceapa, supa concentrata de legume, cimbru, paine toast, boia iute, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi medii (circa 200 g) 150 g hribi 30 g unt 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă medie 1,5...

Read more »

Salată cu carne de crab

Salata_cu_carne_de_crab

O reteta de salata cu carne de crab din: paine, ou, lapte, carne de crab, rosii cherry, morcovi, dovlecei, ulei de masline, patrunjel, zeama de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine pentru tartine 1 ou 1 lingură lapte 200 g carne de crab conservată în suc propriu 4 roşii cherry...

Read more »

Retete pentru Valentine’s Day

Brio%C5%9Fe_cu_sos_de_c%C4%83p%C5%9Fune-100x100.jpg [auto]

Va prezentam o serie de retete pentru  Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru valentine’s day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor pentru Valentine’s Day! Tarte cu pere si ciocolată O reteta delicioasa de tarta cu pere si ciocolata din: oua, ciocolata amaruie,...

Read more »

Muschi de vita cu pere

Muschi_de_vita_cu_pere

O reteta de muchi de vita cu pere din: medalioane de vita, pere, oua, cascaval, pesmet, ulei, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane de vita 200 g pere 2 oua 200 g cascaval ras 1 lingura pesmet 3 linguri ulei 1 lingura hrean ras sare piper   Mod de preparare: Curatati perele si...

Read more »

Rulouri din aluat de năut umplute cu dovleac şi praz

Rulouri_din_aluat_de_naut_umplute_cu_dovleac_si_praz

O reteta de rulouri din aluat de naut umplute cu dovleac si praz din: faina alba, faina de gris, faina de naut, oua, ulei de masline extravirgin, dovleac, praz, parmezan, piper, pricomigdale, ou, sare, nucsoara, marsala, broccoli, usturoi, ansoa, zeamil, ceapa, dovlecel, morcov, fenicul, telina, ardei gras, fasole verde, ierburi aromatice, sare si piper....

Read more »

Gogoşele din morcovi si nuci

Gogosele_din_morcovi_si_nuci

O reteta delicioasa de gogosele din morcovi si nuci din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, nuci, morcov, unt, oua si lapte. Ingrediente: 300 g faina 100 g zahar 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 200 g nuci zdrobite 200 g morcov ras fin...

Read more »

Escargots au beurre d’ail

Escargots_au_beurre_dail_7

Melcii reprezinta pentru multi simbolul bucatariei traditionale frantuzesti si sunt, probabil, primul fel de mancare pe care doreste sa-l incerce orice calator strain venit in Franta in cautare de aventuri culinare. Totusi, pentru a aprecia gustul melcilor e necesara deprinderea. Maestrii bucatari mai inventivi au incercat sa foloseasca melcii pentru a crea retete noi,...

Read more »

Cuiburi de mămăligă

Cuiburi_de_mamaliga

O reteta de cuiburi de mamaliga din: faina de porumb, oua, unt, cascaval, piper rosu si sare. Ingrediente: 300 g faina de porumb 4 oua 2 linguri unt 50 g cascaval ras 50 g cascaval cubulete 1 lingurita piper rosu sare   Mod de preparare: Fierbeţi 1 l apă cu sare şi când aceasta...

Read more »

Salata_cu_ardei_gras_ceapa_verde_si_parmezan

O reteta delicioasa de salata cu ardei gras, ceapa verde si parmezan din: frunze de spanac, boabe de porumb, ceapa verde, parmezan, ardei gras, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 250 g frunze de spanac 1 conservă boabe de porumb 2 fire ceapă verde 150 g parmezan 1/2 ardei gras roşu pentru...

Read more »

Vinete umplute cu carne

Vinete_umplute_cu_carne.png

O reteta delicioasa de vinete umplute cu carne de vita, ceapa, rosii, ardei, usturoi, patrunjel, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4 vinete potrivite 2 cepe 3 roşii 2 ardei (unul pentru decor) 1 căpăţână de usturoi pătrunjel sare piper opţional un ardei iute Mod de preparare: Se curăţă...

Read more »

Retete delicioase: Ratatouille

Ratatouille.png

O reteta delicioasa de ratatouille cu:vinete, ardei capia, dovlecei, ceapa, rosii, ciuperci, suc de rosii, verdeata, sare, piper negru, smantana. Ingrediente: 2 vinete 4 ardei capia 2 dovlecei 1 ceapă 2 roşii 50 g ciuperci 1 cană suc de roşii verdeaţă sare piper negru măcinat 200 ml smântână Mod de preparare: Se curăţă legumele....

Read more »

Salată cu mozzarella si ardei gras

Salata_cu_mozzarella_si_ardei_gras

O reteta delicioasa de salata cu mozzarella si ardei gras din: ardei gras, salata verde, mozzarella, ulei de masline extravirgin, vanata, migdale, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 miez de salată verde 150 g mozzarella 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 vânătă mică 2 linguri migdale...

Read more »

Reteta zilei: Bastoane cu sare

Bastoane_cu_sare

O reteta de bastoane cu sare din: faina, praf de copt, ulei, sare, apa calda si ulei. Ingrediente: 500g faina 2 lingurite praf de copt 3 linguri ulei 2 lingurite sare 300 ml apa calda ulei pentru prajit   Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina cu sarea si praful de copt si...

Read more »

Vinete prajite cu usturoi si ghimbir

Vinete_prajite_cu_usturoi_si_ghimbir.png

O reteta gustoasa de vinete prajite cu: usturoi, ghimbir, ulei de susan. Ingrediente: 2 vinete 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 1 linguriţă ghimbir 1 linguriţă ulei de susan   Mod de preparare: Se taie vinetele în cuburi de 1 cm. Se pun la prăjit în ulei fierbinte, se adaugă usturoiul, ghimbirul şi se...

Read more »

Nectar de pere

Nectar_de_pere

Se decojesc 8 pere şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Pulpa se taie cubuleţe. Se amestecă împreună cu 1 lingură zahăr pudră, 2 linguri suc de lămâie şi 1 vârf de cuţit praf de anason; se lasă la frigider cca 60 min. Se crestează pe lung 2 batoane de vanilie şi se scoate...

Read more »

Budinca din paine si branza

Budinca_din_paine_si_branza

O reteta de budinca din paine si branza din: franzela, branza de vaci, lapte, oua, unt, zahar, nuci, stafide, smantana si nucsoara. Ingrediente: 300 g franzela sau paine alba 150 g branza proaspata de vaci 400 ml lapte 4 oua 1 lingura unt 2 linguri zahar 100 g nuci zdrobite 50 g stafide 100...

Read more »

Somon glazurat cu taitei

Somon_glazurat_cu_taitei

O reteta delicioasa de somon glazurat cu taitei din: pasta miso, fileuri de somon, fasole verde, taitei, muguri de bambus, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 2 linguri pasta miso 4 fileuri de somon 200 g fasole verde, taiata segmente 600 g taitei proaspeti cu ou,...

Read more »

Salată de morcovi noi, brânză şi roşii cherry

Salata_de_morcovi_noi_brânza_si_rosii_cherry

O reteta de salata de morcovi noi, branza si rosii cherry din: salata verde creata, salata rosie creata, morcovi, telemea de vaca, rosii cherry, paine de secara, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 salată verde creaţă (mică) 1 salată roşie creaţă (mică) 4 morcovi noi 200 g telemea proaspătă de vacă...

Read more »

Prăjitură de ciocolata cu alune de padure

Prajitura_de_ciocolata_cu_alune_de_padure

O reteta de prajitura de ciocolata cu alune de padure din: faina, lapte de soia, ulei de floarea soarelui, zahar, cacao, alune, praf de copt, vanilie, bicarbonat si ciocolata amara. Ingediente: 200 g faina 180 ml lapte de soia 50 ml ulei de floarea soarelui 140 g zahar 2 linguri cu cacao 100 g...

Read more »

Ciorba de vita cu varza acra

Ciorba_de_vita_cu_varza_acra

O reteta delicioasa de ciorba de vita cu varza acra din: carne de vita, morcov, pastarnac, ceapa verde, patrunjel, varza acra, ardei, bulion, bors, sare si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de vita 1 morcov 1 pastarnac 3 cepe verzi sau 1 uscata 1 radacina de patrunjel 1/2 varza acra 1 ardei 1 lingura...

Read more »

Prajitura cu morcov

Prajitura_cu_morcov

O reteta delicioasa de prajitura cu morcov din: oua, faina, zahar, scortisoara, ulei, cacao, morcovi, suc de portocala, praf de copt, mascarpone si zahar. Ingrediente: 4 ouă 300 g făină 200 g zahăr 20 g scorţişoară 50 ml ulei 30 g cacao 3 morcovi sucul de la 1 portocală 1 plic praf de copt...

Read more »

Caserola cu orez si legume

Caserola_cu_orez_si_legume

O reteta delicioasa de Caserola cu orez si legume din: foi de dafin, scortisoara, frunze de spanac, mazare, ulei de floarea soarelui, ceapa, orez basmati, supa, pasta de curry si oua. Ingrediente: 2 foi de dafin 1 baton de scortisoara de 5 cm, optional 100 g frunze de spanac 200 g mazare 3 linguri...

Read more »

Straccetti de pui cu champignon

Straccetti_de_pui_cu_champignon

O reteta delicioasa de Straccetti de pui cu champignon din: piept de pui, ciuperci, usturoi, ardei iute, vin alb, apa, faina, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui (circa 500 g) 250 g ciuperci mici champignon 1 căţel de usturoi 1 ardei iute uscat 200 ml vin alb 200...

Read more »

Tort Alvita

Tort_Alvita

O reteta de tort Alvita din: albusuri, zahar, miere, esenta de vanilie, foi de napolitana si nuci. Ingrediente: 8 albuşuri 8 linguri de zahăr 2 linguri de miere călduţă 1 esenţă de vanilie 2 foi de napolitană din comerţ 60 de nuci tocate   Mod de preparare: Bateti spumă albuşurile cu zahărul şi le...

Read more »

Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine

Salata_cu_pastrama_de_vita_si_vinegreta_de_afine

O reteta delicioasa de Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine din: pastrama de vita, linte verde, salata creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, afine si otet balsamic. Ingrediente: 200 g pastramă de vită (felii groase) 120 g linte verde 1 salată creaţă 2 căţei de usturoi pentru vinegretă: 7 linguri ulei...

Read more »

Mochete de migdale

Mochete_de_migdale

O reteta delicioasa de mochete de migdale din: ciocolata de manaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata rasa. Ingrediente: 300 g ciocolata de menaj 2 linguri cafea foarte tare 250 g zahar 150 migdale 4 linguri lapte 2 linguri rom pentru garnitura: 50 g ciocolata rasa   Mod de preparare: Rumeneşti uşor migdalele...

Read more »

Musaca în 3 culori

Musaca_în_3_culori

O reteta de musaca in 3 culori din: cartofi, rosii, carne tocata, ceapa, patrunjel, vin alb, ulei, unt, concentrat de legume, boia dulce si piper. Ingrediente: 10 cartofi 10 roşii 800 g carne tocată 2 cepe 2 legături pătrunjel verde 50 ml vin alb 4 linguri de ulei 1 cubuleţ de unt 1 lingură...

Read more »

Reteta zilei: Pachetele aperitiv

Pachetele_aperitiv_19

O reteta delicioasa de pachetele aperitiv din: faina, grasime, sare, carne tocata, ceapa verde, ceapa alba, boia, chimen, sare, piper, masline, stafide, oua si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 300 ml apa 10 linguri grasime topita sare pentru umplutura: 700 g carne tocata 2 cepe verzi 2 cepe albe 2 linguri boia...

Read more »

Paste cu branza de capra si sunca

Paste_cu_branza_de_capra_si_sunca

O reteta de paste cu branza de capra si sunca din: banza de capra, busuioc, sunc de praga, ulei de masline, ceapa, usturoi, chilli, suc de rosii, zahar si paste. Ingrediente: 150 g branza de capra 1 legatura busuioc proaspat, frunze rupte in bucati 150 g sunca de Praga, rupta fasii 2 linguri ulei...

Read more »

Rulouri cu telemea la gratar

Rulouri_cu_telemea_la_gratar

O reteta de rulouri cu telemea la gratar din: piept de pui, cartof, ou, telemea de capra, marar verde, ceapa, paine, smantana, usturoi, piper, sare, ulei, smantana, mustar si ulei de masline. Ingrediente: pentru foi: 500 g piept de pui fara os 1 cartof crud ras 1 ou 200 g telemea de capra rasa...

Read more »

Salată orientală cu varză roşie

Salata_orientala_cu_varza_rosie

O reteta de salata orientala cu varza rosie din: salata verde, dovlecei, rosii cherry, varza rosie, ulei de masline si sos de soia. Ingrediente: 1 salată verde 2 dovlecei (zucchini) 10 roşii cherry 1/4 varză roşie pentru dressing: ulei de măsline extravirgin sos de soia   Mod de preparare: Spală frunzele de salată şi...

Read more »

Cocktailuri de weekend

Cocktails_1.jpg

Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Blue Moon II   O reteta simpla de Cocktail blue Moon II din: tequilla, galliano, curacao albastru, frisca si limeta. Ingrediente:...

Read more »

Cotlete de porc cu sote de ciuperci

Cotlete_de_porc_cu_sote_de_ciuperci

O reteta de cotlete de porc cu sote de ciuperci din: cotlete de porc, sos de soia, otet balsamic, ketchup, ghimbir, miere, piper rosu, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, unt si vin alb. Ingrediente: 2 cotlete de porc 2 linguri cu sos de soia 2 linguri cu oţet balsamic 2 linguri cu ketchup...

Read more »

Spaghete cu nuci si usturoi

Spaghete_cu_nuci_si_usturoi

O reteta de spaghete cu nuci si usturoi din: spaghete, nuci, usturoi, ulei de masline, ceapa, lamaie, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 600 g spaghete 200 g nuci 5 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 1 ceapa 1 lamaie verdeata – marar si patrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbeti spaghetele...

Read more »

Cum se prepara Briose cu tarate de ovaz (video)

Cum_se_prepara_Briose_cu_tarate_de_ovaz.jpg

O reteta video despre cum se prepara briose cu tarate de ovaz; un preparat foarte sanatos si gustos , rapid si deosebit de delicios, bogat in fibre si ideal pentru micul dejun. Ingrediente: Oat Bran – 2 1/2 cups Baking Soda – 2 tsp Walnuts – 1/2 cup, chopped Milk – 1 cup Yogurt...

Read more »

Copane la cuptor

Copane_la_cuptor

O reteta de copane la cuptor din: copane de pui, condimente, cartofi, smantana, avocado, ulei, ceapa rosie, ardei gras, suc de rosii, cascaval, rosii cherry, ceapa verde si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g copane de pui dezosate, taiate bucati 30 g condiment mexican taco 400 g cartofi, taiati felii 6 linguri smantana 1...

Read more »

Peşte cu legume

Peşte_cu_legume

O reteta de peste cu legume din: peste, dovlecel, ardei gras, morcovi, telina, piure de rosii, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 ceapă 200 ml piure de roşii 200 ml supă de...

Read more »

Rulade de vită umplute cu cepe murate

Rulade_de_vita_umplute_cu_cepe_murate

O reteta de rulade de vita umplute cu cepe murate din: paine toast, unt, cimbru, morcovi, sare, ceapa murata in otet balsamic, muschi de vita, piper, msutar, castravecior murat, ceapa, telina, ulei, faina, bulion, vin rosu, supa si amidon. Ingrediente: 1 felie pâine toast 1 linguriţă unt 1 fir cimbru 2 morcovi sare 4...

Read more »

Supă de fasole uscată şi anghinare

Supa_de_fasole_uscata_si_anghinare

O reteta delicioasa de supa de fasole uscata si anghinare din: fasole uscata, telina, anghinare, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine, rozmarin, boie iute, sare si frunze de salvie. Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 tijă de ţelină, cu frunze 3 anghinare 1 ceapă 2 căţei de usturoi 150 g roşii...

Read more »

Budinca de andive

Budinca_de_andive.png

O reteta delicioasa de budinca din: andive, branza telemea, cascaval, oua, iaurt, rozmarin, sare, ulei de masline. Ingrediente: 2 andive 400 g brânză telemea 200 g caşcaval 4 ouă 1 cană cu iaurt 1 crenguţă de rozmarin sare ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare...

Read more »

Rulouri vegetale

Rulouri_vegetale.png

O reteta delicioasa de rulouri vegetale din: vinete, ardei capia, usturoi, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente:  1 vânătă 4 ardei capia mai cărnoşi 4 căţei de usturoi 3 linguriţe cu ulei de măsline 1 linguriţă cu oţet sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Adaugă treptat...

Read more »

Spumă de afine

Spuma_de_afine.png

O reteta gustoasa de supa de afine cu: afine, zahar, mascarpone, iaurt, frisca lichida, zahar vanilat. Ingrediente: 200g afine 75g zahar 250g mascarpone 140 g iaurt simplu 300 g frişcă lichidă 1 pliculeţ cu zahăr vanilat Mod de preparare: Spală şi scurge afinele. Pune-le într-un castron cu zahărul şi zahărul vanilat. Mixează-le cu blenderul....

Read more »

Pilaf cu carnati si sos de rosii

Pilaf_cu_carnati_si_sos_de_rosii

O reteta de pilaf cu carnati si sos de rosii din: orez, ceapa, carnati afumati, unt, sare, piper, pasta de rosii si smantana. Ingrediente: 3 cescute de orez 2 cepe mici 500 g carnati afumati 50 g unt sare piper 1 lingura pasta de rosii 3 linguri de smantana   Mod de preparare: Tai...

Read more »

Salată rapidă din legume asortate

Salata_rapida_din_legume_asortate

O reteta de salata rapida din legume asortate din: castraveti, ridichi, morcovi, telina, varza, frunze de rucola, sare grunjoasa, ulei de masline extravirgin si otet de orez. Ingrediente: 2 castraveţi 1 legătură de ridichi 300 g morcovi noi 2 tije verzi de ţelină 1 varză mică 200 g frunze de rucola 2 linguri sare...

Read more »

Pui cu porumb

Pui_cu_porumb

O reteta de pui cu porumb din: pui, ceapa, ulei, pasta de tomate, boabe de porumb, zahar, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 2 cepe 8 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 450 g boabe de porumb congelate 1 linguriţă zahăr 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel piper...

Read more »

Rulade de vitel cu măsline verzi si brânză ricotta

Rulade_de_vitel_cu_masline_verzi_si_brânza_ricotta

O reteta delicioasa de rulada de vitel cu masline verzi si branza ricotta din: muschi de vitel, usturoi, nasline, ulei de masline, branza ricotta, parmezan, sare, piper, bacon, ceapa, morcov, telina, bulion, vin rosu si supa. Ingrediente: 4 bucati de muschi de vitel fasonat pentru rulada (a 180 g) 1 catei de usturoi 150...

Read more »

Cremă fină de brânză

Crema_fina_de_brnza.png

O reteta delicioasa de crema fina de branza din: branza de vaci, branza de oaie, smantana, lapte, unt, oua, faina, sare. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 80 g telemea de oaie 120 g smântână 1 pahar cu lapte 100 g unt 3 ouă 2 linguri cu făină sare Mod de preparare: Pregăteşte un...

Read more »

Piept de rata cu sos de struguri

Piept_de_rata_cu_sos_de_struguri.png

O reteta delicioasa de piept de rata cu: struguri, sos, vin rosu, sare, rozmarin, smatana. Ingrediente: 600g struguri 1 piept de rata 200 ml vin rosu sare rozmarin 100g smantana Mod de preparare: Condimentează pieptul de raţă cu sare, cres­tează partea cu grăsime atât cât lama cuţitului să ajungă la carne. Pune pieptul de...

Read more »

Cocktail South Of The Border

Cocktail_South_Of_The_Border

O reteta simpla de Cocktail South Of The Border din: tequilla, tia maria si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Tia Maria limeta   Mod de preparare: Intr-un pahar mai mic stoarcem zeama de la o limeta, adaugam cuburi de gheata si turnam deasupra ingredientele alcoolice apoi amestecam bine totul.  

Read more »

Retete delicioase: Tarta cu afine

Tarta_cu_afine.png

O reteta delicioasa de tarta cu afine, zahar, zeama de lamaie, unt, faina, ou, lapte, sare. Ingrediente: 300 g afine 5 linguri cu zahăr 1 linguriţă cu zeamă de lămâie 1 lingură cu unt Ingrediente aluat: 250 g făină 125 g unt 1 ou 2-3 linguri cu lapte sare Mod de preparare: Intr-un castron,...

Read more »

Oua ochiuri cu legume

Oua_ochiuri_cu_legume.png

O reteta delicioasa de oua ochiuri cu:spanac, rosii, ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 4 ouă 250 g spanac 4 roşii 2 cepe ulei de măsline sare Mod de preparare: Curăţă ceapa şi tai-o în sferturi. Spală roşiile şi taie-leîn felii groase. Unge patru vase de yena cu ulei şi repartizează uniform ceapa, frunzele...

Read more »

Aspic de curcan

Aspic_de_curcan.png

O reteta delicioasa de aspic din: carne de curcan, morcov, ceapa, telina apio, ardei gras, usturoi, piper boabe, sare, otet. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 gâturi de curcan 1/2 piept de curcan 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină apio 1 ardei gras 4-5 căţei de usturoi 10 boabe de piper 1 linguriţă cu...

Read more »

Salata de pepene rosu, feta si menta

Salata_de_pepene_rosu_feta_si_menta

O reteta delicioasa de salata cu: pepene rosu, suc de lime, branza feta, ulei de masline, menta, ceapa rosie, masline. Ingrediente: 600 g pepene roşu, fără seminţe 1 lingură suc de lime 100 g brânză feta mărunţită 2 linguri ulei de măsline mentă proaspătă tocată 1/2 ceapă roşie feliată 75 g măsline Mod de...

Read more »

Gougeres

Gougeres_11

Nu poti sa te opresti dupa o singura gougere. Cunoscute si ca fulgi de branza, gougeres sunt produse de patiserie care se servesc ca aperitive, dar pot constitui foarte bine si primul fel de mancare. De asemeneea, sunt servite drept gustare la un pahar de vin. Gougeres se prepara dintr-un aluat asemanator cu cel...

Read more »

Piure de broccoli cu susan

Piure_de_broccoli_cu_susan

O reteta de piure de broccoli cu susan din: broccoli, conopida, dovlecel, lapte de soia, margarina, seminte de susan, rosii cherry, frunze de busuioc, piper si sare. Ingrediente: 1 kg broccoli ½ conopidă 1 dovlecel 300 ml lapte de soia 75 g margarină 100 g seminţe de susan câteva roşii cherry 2–3 frunze de...

Read more »

Supa dulce acrisoara

Supa_dulce_acrisoara

O retete de supa dulce acrisoara din: carne de pui, varza alba, ardei rosu, ceapa, ulei de masline, lamaie, zahar, stafide, fulgi de chilli, ciuperci si ceapa verde. Ingrediente: 250 g carne de pui 350 g varza alba 1/2 ardei rosu 1 ceapa medie 2 linguri ulei de masline 1/2 lamaie 4 cuburi de...

Read more »

Retete de post: Pate vegetal de naut cu chimen

Pate_vegetal_de_naut_cu_chimen

O reteta delicioasa de pate vegetal de naut cu chimen din: naut, seminte de chimen, patrunjel, curry, ulei de masline, nuci, sare si piper. Ingrediente: 250 g naut fiert 1 lingurita cu seminte de chimen 1 lingurita cu patrunjel tocat fin 1/3 lingurita de curry 100 ml ulei de masline 4 nuci sare piper...

Read more »

Paine cu fructe

Paine_cu_fructe.png

O reteta delicioasa de paine cu: fructe uscate, stafide, nuci, caise, alune,coaja de lamaie, chimen macinat, lapte, oua, zahar, zahar brun, unt. Ingrediente: 500 g pâine integrală 500 g fructe uscate şi sâmburi (stafide, nuci, caise confia­te, alune, coajă de portocală şi lămâie confiate) 1 linguriţă cu chimen măcinat 600 ml lapte 2 ouă...

Read more »

Sandvis fructat

Sandvis_fructat.png

O reteta delicioasa de sandvis cu: struguri, covrigi, chifle, ricotta, vin alb, parmezan, portocale, salvie, sare, piper. Ingrediente: 400 g struguri 4 covrigi pufoşi sau chifle 250 g ricotta 2 linguri cu vin alb 30 g parmezan ras 1-2 portocale frunze de salvie sare piper Mod de preparare: Freacă ricotta cu sare şi piper....

Read more »

Deserturi delicioase: Tarta aromata

Tarta_aromata.png

O reteta delicioasa de tarta cu: unt, faina, zahar, lapte, sare, struguri, branza de vaci, frisca, oua, zahar, esenta de vanilie, portocala. Ingrediente: 120 g unt 200 g făină 2 linguri cu zahăr 3 linguri cu lapte sare Ingrediente umplutura: 500 g struguri 250 g brânză de vaci 150 ml frişcă 3 ouă 100...

Read more »

Empanadas

Empanadas_11

Empanadas este varianta spaniola si sud-americana a unui produs de patiserie cu umplutura care apare in multe alte culturi: de exemplu, India are samosa, in Asia se prepara pachetele de primavara, ba s-ar putea spune ca pana si obisnuitul sandvici este tot o varianta a acestor gustari. Empanadas (insemnand literal “invelite in paine” sunt...

Read more »

Supă-cremă de mazăre nouă cu şuncă

Supa_crema_de_mazare_noua_cu_sunca

O reteta de supa crema de mazare noua si sunca din: mazare, cartof, supa concentrata de legume, ceapa alba, ulei de masline extravirgin, sunca, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g mazăre nouă 1 cartof alb mediu 1 1 supă concentrată de legume 1/2 ceapă albă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 100 g...

Read more »

Pui înăbuşit cu saramură de roşii

Pui_înăbuşit_cu_saramură_de_roşii

O reteta delicioasa de pui inabusit cu saramura de rosii din: carne de pui, ulei, rosii conservate, ardei iute, zahar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2,5 kg carne de pui 200 ml ulei 800 g roşii conservate 1 ardei iute 20 g zahăr 50 g usturoi 50 g sare 2 g piper   Mod...

Read more »

Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare

Mancare_de_ciuperci_cu_ficatei_de_pasare

O reteta de mancare de ciuperci cu ficatei de pasare din: ciuperci, ficatei de pui, sare, piper, ceapa, unt, orez, cascaval si supa de carne. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 300 g ficatei de pui sare piper 1 ceapa 50 g unt 200 g orez 50 g cascaval ras supa de carne   Mod de...

Read more »

Rulade de viţel în sos de vin roşu

Rulade_de_vitel_în_sos_de_vin rosu

O reteta delicioasa de rulade de vitel in sos de vin rosu din: oua, carne de vitel, patrunjel, cimbru, sare, piper, muschid e vitel, rosii, morcovi, cepe, ulei, ulei, bulion, vin tosu si supa. Ingrediente: 4 ouă 250 g carne de viţel tocată 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 linguriţă cimbru tocat sare piper 4...

Read more »

Reteta zilei: Muffins Roquefort

Muffins_Roquefort_09

O reteta delicioasa de muffins roquefort din: faina, unt, oua, branza roquefort, nuci si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 oua 150g branza Roquefort 50 g nuci sare   Mod de preparare: Untul se freaca pana se obtine o crema dupa care se adauga ouale si se incorporeaza faina incetul cu...

Read more »

Cocktail Cynar Lemon

Cocktail_Cynar_Lemon

O reteta simpla de Cocktail Cynar Lemon din: cynar, lime juice si bitter lemon. Ingredinete: 4 cl Cynar 1 cl Lime juice Bitter Lemon   Mod de preparare: Mixam bine Cynarul cu lime Juice si cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu bitter Lemon.

Read more »

Pui cu prune şi gutui

Pui_cu_prune_şi_gutui

O reteta de pui cu prune si gutui din: pui, prune, gutui, zahar, faina, vin alb, sare si ulei. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 kg prune 1/2 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 pahar apă 1/2 pahar vin alb sare ulei   Mod de preparare: Spălaţi puiul, îl săraţi şi îl...

Read more »

Lasagna cu varza

Lasagna_cu_varza

O reteta delicioasa de lasagna cu varza din: varza, ceapa, usturoi, paine, carne tocata, mustar, ou, rosii pasate, bacon si smantana. Ingrediente 1 varza de circa 1,5 kg 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 felie de paine alba 500 g carne tocata 1 lingurita mustar 1 ou 1 cutie de rosii pasate (250...

Read more »

Minitarte cu afine

Minitarte_cu_afine.png

O reteta delicioasa de minitarte cu:afine, oua, zahar, lapte, frisca, rom, zahar vanilat, margarina, zahar pudra, smantana, faina, sare. Ingrediente: 250 g afine 3 ouă 150 g zahăr 150 ml lapte 300 g frişcă bătută 15 ml rom 1 plic cu zahăr vanilat Ingrediente aluat: 125 g margarina 100 g zahăr pudră 2 linguri...

Read more »

Salată cu seminţe de pin

Salata_cu_seminte_de_pin

O reteta gustoasa de salata cu: vanata, salata rucola, seminte de pin, rosii, ulei, zeama de lamaie, apa, sare. Ingrediente: 1 vânătă 200 g salată rucola 10 g seminţe de pin 2 roşii Ingrediente sos: 50 ml ulei 20 ml zeamă de lămâie 3 linguri cu apă rece sare Mod de preparare: Intr-un bol,...

Read more »

Involtini cu verdeata in sos de ciuperci cu vin rosu

Involtini_cu_verdeata_in_sos_de_ciuperci_cu_vin_rosu

O reteta de involtini cu verdeata in sos de ciuperci cu vin rosu din: samburi de pin, patrunjel, frunze de salvie, cimbru, usturoi, ceapa, ulei, sare, piper, rulade de vitel, foi de dafin, vin rosu, supa, ciuperci si unt. Ingrediente: 50 g sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel 6 frunze de salvie 4 fire...

Read more »

Cum se prepara prajitura cu fructe si nuci (video)

Cum_se_prepara_prajitura_cu_fructe_si_nuci.jpg

O reteta video despre cum se prepara prajitura cu fructe si nuci; un preparat indian foarte delicios si deosebit de gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Water – 2 cups Dried Cranberries – 1/3 cup Dried Apricots – 1/3 cup, chopped Raisins – 1/3 cup Butter – 1 stick (1/2 cup) Vanilla Extract – 1...

Read more »

Salata de iarna

Salata_de_iarna

O reteta simpla de salata de iarna din: cartofi, sfecla rosie, oua, ceapa, masline, vinegreta si mazare boabe. Ingrediente: 4-5 cartofi 1 sfecla rosie (mijlocie) 2-3 oua 1 ceapa 50-100 g masline 100 g vinegreta (3 linguri ulei si 1 lingura otet) sau 100 g smantana acrisoara 100 g mazare boabe (facultativ)   Mod...

Read more »

Tocanita de manzat

Tocanita_de_manzat

O reteta de tocanita de manzat din: carne de manzat, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, vin rosu, pasta de tomate, condimente, patrunjel si ulei. Ingrediente: 700 g carne de mânzat 1 ceapă 1 ardei gras 5 roşii 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă cu vin roşu 1 lingură cu pastă de tomate 2-3 linguriţe...

Read more »

Mâncare de linte cu lămâie

Mâncare_de_linte_cu_lamâie

O reteta de mancare de linte cu lamaie din: linte, ulei de masline, ceapa, morcov, frunze de telina, lamaie, supa vegetala si sare. Ingrediente: 400 g linte 3 linguri cu ulei măsline 1 ceapă mică 1 morcov 3-4 frunze ţelină 1 lămâie 1 l supă vegetală sare   Mod de preparare: Tocăm mărunt ceapa...

Read more »

Cocktail Cameleon

Cocktail_Cameleon

O reteta simpla de Cocktail Cameleon din: curacao, cointreau, crema de cocos, suc de banane si banana. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru 2 cl Cointreau 2 cl crema de cocos 2 cl suc de banane banana   Mod de preparare: Mixam bine in shaker ingredientele alcoolice, sucul de banane si crema de cocos cu...

Read more »

Clătite cu spanac şi cubuleţe de kaizer afumat

Clatite_cu_spanac_si_cubulete_de_kaizer_afumat

O reteta de clatite cu spanac si cubulete de kaizer afumat din: faina, lapte, oua, sare, spanac, cartofi, ulei, kaizer, piper, nucsoara, unt, ceapa si susan. Ingrediente: 175 g făină 350 ml lapte 2 ouă sare 300 g spanac congelat 300 g cartofi albi 3 linguri ulei 4 linguri kaizer afumat tăiat cubuleţe piper...

Read more »

Cremă de portocale

Cremă_de_portocale

O reteta delicioasa de crema de portocale din: oua, zahar, portocale, unt, sare, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 3 ouă 150 g zahăr 2 portocale 50 g unt 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilinat 200 ml frişcă lichidă   Mod de preparare: Într-un vas metalic, mixaţi ouăle, sarea, zahărul vanilinat si zahărul...

Read more »

Rulouri de vita cu orez

Rulouri_de_vita_cu_orez

O reteta de rulouri de vita cu orez din: pulpa de vita, orez, cascaval, stafide, vin, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpa de vita 1 cescuta cu orez 100 g cascaval 100 g stafide 1 cana de vin patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carnea în felii cât...

Read more »

Pizza cu sos pesto

Pizza_cu_sos_pesto

O reteta delicioasa de pizza cu sos pesto din: faina, ulei de masline, apa, sare, drojdie, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, sare, piper, rosii, branza, masline si busuioc. Ingrediente: 150 g faina 150 ml apa calduta 1 lingurita cu ulei de masline 1 lingurita de sare 1 pliculet drojdie uscata pentru sosul pesto:...

Read more »

Kebab de casa

Kebab_de_casa

Incinge grillul la temperatură potrivită. Taie felii carnea de miel şi aşaz-o în tava de copt tapetată cu folie de aluminiu şi dă la gril 1 minut, ca să se încălzească, încălzeşte 4 lipii orientale. Combină varză roşie, tocată mărunt, 1 ceapă roşie, tocată, zeama de la 1 lămâie, 1 linguriţă zahăr şi adaugă...

Read more »

Cocktail Banana Lemon

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Banana Lemon din: lichior de banane verzi, bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de banane verzi Bitter lemon o felie de lamaie   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam in pahar lichiorul de banane. Completam cu Botter Lemon...

Read more »

Salam din prune uscate

Salam_din_prune_uscate

O reteta de salam din prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si nuci. Ingrediente: 1 kg prune uscate 200 g zahar 50 ml apa 200-300 g nuci   Mod de preparare: Prajesti nucile timp de 10 minute in cuptor, apoi le dai prin macina de macinat nuca. Speli prunele in 2-3 ape caldute,...

Read more »

Clatite cu legume, din faina integrala

Clatite_cu_legume_din_faina_integrala

O reteta delicioasa de clatite cu legume, din faina integrala din: faina, faina integrala, lapte, oua, sare, dovlecel, vanata, ceapa, ardei gras, rosii, ulei de masline, rozmarin, vin alb sec, sare, piper, ulei de floarea soarelui si cascaval. Ingrediente: 100 g faina alba 70 g faina integrala circa 350 ml lapte 2 oua 1...

Read more »

Retete delicioase: Corăbioare

Corabioare_ochioase.png

O reteta delicioasa de corabioare cu: branza dulce, oua, iaurt, unt, marar, faina, praf de copt, sare, zahar. Ingrediente: 400 g brânză dulce 6 ouă 125 g iaurt 1 lingură cu unt mărar Ingrediente aluat:  250 g iaurt 1 ou 280 g făină 1 pliculeţ cu praf de copt 1 linguriţă cu sare 1/2...

Read more »

Supa crema de sparanghel

Supa_crema_de_sparanghel.png

O reteta delicioasa de supa crema cu:sparanghel, zahar, unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 500 g sparanghel 1 lingură cu zahăr 2 linguri cu unt 40 g făină 200 ml smântână 150 ml pahar cu vin nucşoară sare piper Mod de preparare: Pune la fiert un litru de apă cu o lingură...

Read more »

Escabeche

Escabeche_din_ton

Pentru escabeche, pestele trebuie mai intai prajit, iar dupa aceea marinat. Aceasta tehnica ce provine, probabil, de la mauri a patruns si in bucataria frantuzeasca, si apare mentionata chiar si in carti de bucate englezesti (caveach) din secolul XVII. In esenta, este o modalitate de conservare a pestelui, precum sararea, afumarea si uscarea. Pestele...

Read more »

Conopida, broccoli si paste la cuptor

Conopida_broccoli_si_paste_la_cuptor

O reteta simpla de conopida, broccoli si paste la cuptor din: conopida, broccoli, paste, iaurt, smantana, oua, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 500 g conopida 500 g broccoli 200 g paste 200 g iaurt 100 g smantana 3 oua sare unt faina piper 50 g cascaval   Mod de preparare: Tai cubulete conopida si...

Read more »

Panzanella delicioasă

Panzanella_delicioasa

O reteta de panzella delicioasa din: paine, ceapa verde, sparanghel, rosii, dovlecei, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, sare, piper si rosii cherry. Reţeta clasică de panzanella prevede ca pâinea învechită să se pună la înmuiat în apă cu oţet, apoi să se stoarcă şi să se sfărâme cu degetele. Se amestecă pâinea...

Read more »

Friptură de miel cu cuşcuş

Friptura_de_miel_cu_cuscus

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Amesteca 900 g carne de miel, tăiată bucăţi cu câte 1 lingura de mentă tocată, pătrunjel şi 1 linguriţă pastă harissa. Prăjeste carnea in 1 lingură ulei şi apoi stinge cu 100 ml vin roşu. Fierbe carnea la foc mic, înăbuşit, până când se frăgezeşte, adăugând câte puţină...

Read more »

Rulade de viţel umplute cu carne tocată

Rulade_de_vitel_umplute_cu_carne_tocata

O reteta delicioasa de rulade de vitel umplute cu carne tocata din: maghiran, zarzavat, ceapa verde, usturoi, carnati, verdeata, sare, piper, muschi de vitel, ulei, supa de vita, vin alb, smanata si coaja de lamaie. Ingrediente: 1/2 legatura maghiran 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe verzi 1 catel de usturoi 150 g carnati...

Read more »

Mancare de fasole cu boabe de morcov

Mancare_de_fasole_cu_boabe_de_morcov

O reteta de mancare de fasole cu boabe de morcov din: fasole alba, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei, sare, piper, bulion, patrunjel, cimbru si boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe alba 3 morcovi 3 cepe 1 ardei gras rosu 2-3 catei de usturoi ulei sare piper bulion patrunjel verde tocat cimbru boia   Mod...

Read more »

Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde

Pui_cu_sos_de_vin_şi_pătrunjel_verde

O reteta de pui cu sos de vin si patrunjel verde din: piept de pui dezosat, ulei, unt, usturoi, sare, piper negru, piper alb, zahar, otet aromatic, zeama de lamaie, patrunjel si vin alb. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 50 ml ulei 100 g unt 4–5 căţei de usturoi sare piper negru...

Read more »

Supe si ciorbe: Supa crema de praz

Supa_crema_de_praz.png

O reteta delicioasa de supa cu: crema, praz, apa, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l apă 3 cartofi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 1 lingură cu unt 200 g smântână sare Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel...

Read more »

Pizza floare

Pizza_floare.png

O retete delicioasa de pizza cu: branza, rosii cherry, oua, smantana, patrunel, faina, lapte, praf de copt, ulei, sare. Ingrediente: 200 g brânză dulce 300 g roşii cherry 2 ouă 2 linguri cu smântână 1 legătură de pătrunjel Ingrediente aluat:  125 g brânză dulce 250 g făină 4 linguri cu lapte 1 ou 1...

Read more »

Rulade de porc umplute cu varză murată

Rulade_de_porc_umplute_cu_varza_murata

O reteta de rulade de porc umplute cu varza murata din: ceapa, morcov, ardei gras rosu, bacon, ulei, varza murata, supa, muschid e porc, sare, piper, mustar, galuste de cartofi si smantana. Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras rosu 150 bacon 6 linguri ulei 750 g varza murata, tocata 550 ml supa...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu