miercuri, 15 august 2012

Retete culinare #27


Retete culinare:

Lasagna cu moluşte şi ciuperci

Lasagna cu moluşte şi ciuperci

O reteta delicioasa de lasagna cu moluste si ciuperci din: foi de lasagna, langust mici, moluste marine, pulpa de stridii, ciuperci, zbarciogi, ulei de masline, unt, hasmatuchi, sare grunjoasa, piper si sare. Ingrediente: 12 foi proaspete de lasagna 12 languste mici 500 g moluste marine 250 g pulpa de stridii 500 g ciuperci salbatice...

Read more »

Biftec alsacian

O reteta de biftec alsacian din: biftec, unt, ceapa si oua. Ingrediente: 4 bucăţi de biftec gata preparat 75 g unt 50 g ceapă 4 ouă   Mod de preparare: Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc în el biftecurile, pe fiecarc parte, cate două minute. Ceapa tăiată rondele fine se călcşte în...

Read more »

Cum se prepara Muschi de porc caramelizat cu ardei iute si prune (video)

Cum se prepara Muschi de porc caramelizat cu ardei iute si prune (video)

O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara  Muschi de porc caramelizat cu ardei iute si prune.

Read more »

Fursecuri cu nuca de cocos

Fursecuri cu nuca de cocos

  O reteta gustoasa de fursecuri din: biscuiti, nuci, rom, zahar pudra, zahra vanilat, cacao, margarina, nuca de cocos si visine. Ingrediente: 500 g biscuiţi obişnuiţi 100 g nuci măcinate 2 sticluţe rom 50 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 5-6 linguri cacao 1 pachet margarină 200 g nucă cocos 100-200 g vişine...

Read more »

Barbun cu portocale

O reteta delicioasa de barbun cu portocale din: barbun, portocale, vin alb, foaie de dafin, patrunjel, unt, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: barbun 2 portocale 2 pahare vin alb 1 foaie dafin pătrunjel unt cimbrişor sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se taie capul şi coada barbunului, se dezosează şi se spală...

Read more »

Sos de maioneză cu frişcă

O reteta simpla de sos maioneza cu frisca din: maioneza si frisca batuta. Ingrediente: 500 g maioneză 250 g frişcă bătută Mod de preparare: Se pune maioneza într-o salatieră, se stropeşte cu câteva picături de apă de la frigider şi se bate bine cu telul. Se adaugă frişca bătută, amestecându-se lent, până ce se...

Read more »

Melomacarona

Melomacarona

  O reteta gustoasa de melomacarona din: ulei, margarina, zahar, suc de portocale, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca, scortisoara si miere. Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă margarină 1 ceaşcă zahăr 3/4 ceaşcă suc de portocale 1/4 ceaşcă de coniac 2 linguriţe coajă de portocală 2 linguriţe praf de copt 1...

Read more »

Sos alb pentru peşte

7 May 2011

O reteta de sos alb pentru peste din: unt, faina de grau, lapte, frisca, piper negru, sare si zeama de peste. Ingrediente: 50 g unt 50 g faină dc grau 250 ml lapte 100 g frişcă lichidă 30 boabe piper negru pisate 1/2 linguriţă sare 250 ml zeamă de peşte rezultată din fierberea capetelor...

Read more »

Cocktail Green Banana

Cocktail Green Banana

O reteta simpla de Cocktail Green Banana din: lichior de banana verde, rom alb, suc de ananas si lichior de nuca de cocos. Ingrediente: 3 cl lichior de banana verde 2 cl rom alb 8 cl suc de ananas 2 cl lichior de nuca de cocos   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine...

Read more »

Cum se prepara Salau cu porumb si spanac (video)

Cum se prepara Salau cu porumb si spanac (video)

  O reteta video simple si delicioasa despre cum se prepara Salau cu porumb si spanac.   Cum se prepara Salau cu porumb si spanac from clau on Vimeo.

Read more »

Orez cu lapte si scortisoara

Orez cu lapte si scortisoara

O reteta simpla de orez cu lapte si scortisoara din: orez, lapte, apa, fructoza si scortisoara. Ingrediente: 1 cana de orez 1 l lapte 1 cana de apa 7-8 linguri fructoza scortisoara Mod de preparare: Se spala orezul bine, se pune intr-o cratita potrivia impreuna cu o cana de apa si se lasa fiert...

Read more »

Borş cu coriandru şi chimen

Borş cu coriandru şi chimen

O reteta delicioasa de bors cu coriandru si chimen din: sfecla, telina, ciuperci, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei de floarea soarelui sau de masline, coriandru, bulion de legume, sare, piper negru, iaurt degresat si frunze de chives. Ingrediente: 500 g sfeclă crudă, tăiată cuburi 1 tijă de ţelină, tocată 50 g ciuperci champignon, tăiate...

Read more »

Musaca de macaroane cu ciuperci

Musaca de macaroane cu ciuperci

  O reteta delicioasa demusaca de  macaroane cu ciuperci, mazare, morcovi, ceapa, ulei, margarina, faina, masline, rosii, marar, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g macaroane (fără ou) 500 g ciuperici 1 cutie mazăre 2 morcovi 1 ceapă 1 ceaşcă ulei 100 g margarină 2 linguri făină 100 g măsline 5 roşii mărar...

Read more »

Sos delicios de mere

Sos delicios de mere

  O reteta simpla si gustoasa de sos de mere din: mere, ulei, zahar, zahar vanilat si scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere 100 ml ulei 2-3 linguri făină 4 linguri zahăr 1-2 plic zahăr vanilat puţină scorţişoară Mod de preparare: Intr-o cratiţă de 3-4 I pui uleiul, iar în ule­iul încins pui făina. După...

Read more »

Jemista

Jemista

  O reteta gustoasa din: ceapa, vinete, orez, rosii, ardei, dovlecel, patrunjel si sare. Ingrediente: 3 cepe 2 vinete 1/2 cană orez 3-4 roşii 2-3 ardei 1 dovlecel frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă căleşti ceapa şi vinetele curăţate, spălate şi tăiate mărunt. După ce le-ai călit, dai cratiţa deoparte....

Read more »

Salată de peşte alb

O reteta simpla de salata de peste alb din: peste alb, maioneza, morcovi, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 kg peşte alb 250 g maioneză 500 g morcovi unt pătrunjel Mod de preparare: Se fierbe peştele într-un vas cu puţină sare, fără să se sfărâme. Se lasă să se răcească pe un platou de servit....

Read more »

Supă picantă de dovleac cu bacon

Supă picantă de dovleac cu bacon

O reteta simpla si gustoasa de supa picanta de dovleac cu bacon din: ulei de masline, ceapa, dovleac, bacon, cumin, bulion de legume, sare, piper negru si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 200 g ceapă tocată 1,3 kg dovleac, curăţat de seminţe, de coajă, tăiat cuburi 125 g cubuleţe de...

Read more »

Lasagna cu varză creţă si somon proaspăt

Lasagna cu varză creţă si somon proaspăt

O reteta delicioasa cu varza creata si somon proaspat din: lasagna, varza creata, somon, sofran, ceapa, patrunjel, marar, verdeturi, smantana, ulei de masline, parmezan, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 pachet de lasagna (gata de fiert) 1 var­ză, creaţă 500 g somon proaspăt 1 praf de şofran 2 cepe 2 fire de pătrunjel 1...

Read more »

Salată delicioasă de peşte

O reteta simpla de salata delicioasa de peste din: fileuri de peste alb, cartofi, maioneza, usturoi, patrunjel verde, sare si ketchup. Ingrediente: 500 g fileuri peşte alb 1 kg cartofi 250 g maioneză usturoi pătrunjel verde sare ketchup Mod de preparare: Se fierbe peştele în apă cu puţină sare, având grijă ca acesta să...

Read more »

Fileuri de şalău pane

O reteta simpla si delicioasa de fileuri de salau pane din: salau, pesmet, faina lab, oua, ulei, sare, unt si lamaie. Ingrediente: 2 kg şalău 100 g pesmet 50 g făină albă 2 ouă 150 ml ulei sare, după gust 100 g unt proaspăt 1 lămâie Mod de preparare: Se despică peştele în două,...

Read more »

Cum se prepara Salata de fructe cu inghetata (video)

Cum se prepara Salata de fructe cu inghetata (video)

O reteta video despre cum se prepara salata de fructe cu inghetata din: pepene rosu, piersica, mar, grapefruit, portocala, ingheatata, lichior de portocale si zahar vanilat. Ingrediente: pepene rosu piersica mar grapefruit portocala inghetata lichior de portocale zahar vanilat   Mod de preparare: Se scobesc bilute dintr-o jumatate de pepene rosu, iar cealalata jumatate...

Read more »

Ciorba Saint Germain

O reteta simpla de ciorba saint germain din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 1 apă 3 lăptuci 500 g unt Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră....

Read more »

Chec cu mac

Chec cu mac

  O reteta delicioasa de chec cu mac, unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, scortisoara, rom si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt 200 g zahăr 200 g seminţe de mac măcinate 100 g faină 5 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie coaja rasă de la jumătate de lămâie...

Read more »

Cozonac cu migdale si rahat

Cozonac cu migdale si rahat

  O reteta delicioasa de cozonac cu migdale, rahat, faina, lapte, zahar, drojdie, stafide, unt, galbenusuri, esenta de rom, zahar vanilat, zeama de lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente: 450 g faină 130 ml lapte călduţ 3 linguri cu zahăr 42 g drojdie proaspătă 150 g stafide 235 g unt moale 5 gălbenuşuri 70...

Read more »

Portofele cu ciocolata

Portofele cu ciocolata

  O reteta delicioasa de portofele cu ciocolata, faina, oua, unt, lapte, drojdie de bere, zahar, sare si lapte. Ingrediente: 500 g faină 3 ouă 100 g unt 100 ml ulei 200 ml lapte 70 g drojdie de bere 100 g zahăr 1 praf de sare 500 ml lapte 100 g ciocolată rasă (sau...

Read more »

Supă iute de fasole în stil marocan

Supă iute de fasole în stil marocan

O reteta de supa iute de fasole in stil de marocan din: fasole cannellini, naut, ceapa, rosii, suc de lamaie, cumin, praf de curry, faina de orez, coriandru, sare su piper negru. Ingrediente: 200 g fasole cannellini la conservă(fasole albă mare) 400 g năut, la conservă 150 g ceapă, tocată 150 g roşii, descojite...

Read more »

Creier de vacă in unt negru

de creier de vaca in unt negru din: creier de vaca, ceapa, morcov, telina, otet din vin, frunza de dafin, piper boabe, sare, unt si patrunjel. Ingrediente: 750 g creier de vacă 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 lingură oţet din vin 1 frunză dafin 5 boabe piper negru sare,...

Read more »

Bacardi Cocktail

Bacardi Cocktail

O reteta simpla de Bacardi Cocktail din: rom alb, zeama de lamaie, sirop de grenadine si sirop de zahar. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl zeama de lamaie jumatate de lingurita de sirop de grenadine jumatate de lingurita de sirop de zahar   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu 3-4 cuburi...

Read more »

Lasagna cu gorgonzola si spanac

Lasagna cu gorgonzola si spanac

O reteta de lasagna cu gorgonzola si spanac din: foi de lasagna, carne tocata de vitel, spanac, gorgonzola, unt, rosii, hasme, vin alb, patrunjel, usturoi, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi proaspete de lasagna  500 g carne tocată de viţel 500 g spanac proaspăt 300 g gorgonzola 20 g unt 3 roşii...

Read more »

Tarta cu mere si migdale

Tarta cu mere si migdale

  O reteta delicioasa de tarta cu mere, migdale, faina, sare, unt, galbenusuri, migdale, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 175 g faină 1 vârf cuţit sare 100 g unt 2 gălbenuşuri 4 mere 100 g migdale măcinate 50 g unt 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de scorţişoară 75 g migdale   Mod...

Read more »

Supă de midii, creveţi şi crab

Supă de midii, creveţi şi crab

O reteta de supa de midii, creveti si crab din: midii, usturoi, patrunjel, esalota, cimbru, vin alb, lapte degresat, tartinabil, faina alb, bulion de peste, lamaie, carne de crac, piper, marar si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg midii proaspete 1 căţel de usturoi, nedescojit 1 crenguţă de pătrunjel proaspăt 1 eşalotă, tocată mare...

Read more »

Creier de vacă gratinat

O reteta delicioasa de creier de vaca gratinat din: creier de vaca, ceapa, telina, morcov, otet din vin, unt, boabe piper, frunza de dafin, sare, faina alba, nucsoara, cascaval, lapte si sare. Ingrediente: 750 g creier de vacă 1 ceapă 1 ţelină mică 1 morcov 1 lingură oţet din vin 25 g unt 5...

Read more »

Lasagna cu crab

Lasagna cu crab

O reteta simpla si delicioasa de lasagna cu cran din: lasagna, crab, rosii, ardei gras, unt, faina, lapte, patrunjel, mozzarella, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 250 g lasagna (gata de fiert) 300 g crab la cutie 2 roşii 1 ardei gras, roşu 40 g unt 2 linguri făină 300 ml lapte 20 fire de...

Read more »

Gogosi cu vin

Gogosi cu vin

  O reteta delicioasa de gogosi cu vin, unt, zahar, faina, oua, ulei, sare si  zahar vanilat. Ingrediente: 1 pahar vin alb 1 lingură unt 1 lingură zahăr 6 linguri făină 4 ouă un praf sare ulei pentru prăjit 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Le serveşti calde  într-o cratiţă cu o lin­gură...

Read more »

Cum se prepara Salau cu dovlecel, fenel si ardei iute(video)

Cum se prepara Salau cu dovlecel, fenel si ardei iute(video)

  O reteta video simpla si delicioasa despre Cum se prepara Salau cu dovlecel si fenel si ardei iute.

Read more »

Vita cu morcovi si portocale

Vita cu morcovi si portocale

  O reteta delicioasa de spata de vita cu morcovi, usturoi, portocale, supa de vita, cimbru, seminte de chimen, tarhon, unt, ulei de arahide, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de vită 1 kg morcovi 1 căpăţână usturoi 2 portocale 1 cub supă de vită 1 legătură cimbru 4 linguri seminţe de chimen...

Read more »

Cocktail Rum Orange

Cocktail Rum Orange

O reteta simpla de Cocktail Rum Orange din: rom, suc de portocale si felii de portocale Ingrediente: 4 cl rom alb, brun sau Jamaica suc de portocale felii de portocale   Mod de preparare: Turnam romul peste cuburi de gheata in paharul pentru bauturi lungi, completam cu suc de portocale si in final adaugam...

Read more »

Supă de conopidă şi broccoli cu branză

Supă de conopidă şi broccoli cu branză

O reteta delicioasa de supa de conopida si broccoli cu branza din: broccoli, conopida, esalota, bulion de legume, lapte degresat, paste, branza cedar, chives, sare, piper negru si nucsoara. Ingrediente: 250 g broccoli, rupt în bucheţele 250 g conopidă, ruptă în bucheţele 1 eşalotă sau 50 g ceapă tocată 600 ml bulion de legume...

Read more »

Frigarui

Frigarui

  O reteta delicioasa de frigarui din: carne de porc, carne de vita, carne de pui, ceapa, usturoi, kaizer, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 250 g carne porc 250 g carne vită 250 g carne pui 3 cepe 5 căţei de usturoi câteva felii de kaizer sare piper puţin coriandru Mod de preparare: Tranşezi...

Read more »

Ficat cu sunca

Ficat cu sunca

  O reteta simpla si gustoasa de ficat de vitel, unt, sunca, mustar, sare si piper. Ingrediente: 6 felii ficat viţel 100 g unt 6 felii şuncă 1 lingură muştar îndulcit cu 1/2 linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare: In 50 g unt rumeneşti feliile de şuncă şi le aşezi într-o tavă sau...

Read more »

Cocktail Grasshopper

Cocktail Grasshopper

O reteta simpla de Cocktail Grasshopper din: rom alb, lichior de menta verde si frisca. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl lichior de menta verde 3 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.

Read more »

Supa-crema cu crenvusti

Supa-crema cu crenvusti

  O reteta gustoasa de supa-crema cu crenvusti, cartofi, morcovi, telina, radacina pastarnac, ceapa, smantana, oua, lapte si ulei. Ingrediente: 5-6 crenvurşti 600 g cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 100 g smântână 2 ouă 1 ceşcuţă cu lapte ulei Mod de preparare: Curăţă legumele şi pune-le la fiert...

Read more »

Cum se prepara Salata de cruditati cu tzatziki (video)

Cum se prepara Salata de cruditati cu tzatziki (video)

O reteta video despre cum se prepara salata de cruditati de tzatziki din: salata creata, morcov, telina, mar, ardei gras, usturoi, castravete, iaurt, marar, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: salata creata morcov telina mar ardei gras usturoi castravete iaurt marar lamaie ulei de masline sare si piper   Mod de preparare:...

Read more »

Fantezie cu bezea

Fantezie cu bezea

  O reteta gustoasa de fantezie cu bezea din: ciocolata menaj, desert, lapte, bezea, smantana lichida, galbenusuri, zahar pudra si portocale confiate. Ingrediente: 200 g ciocolată menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea 25 cl smântână lichidă foarte rece 6 gălbenuşuri 120 g de zahăr pudră portocale confiate   Mod de preparare:...

Read more »

Stea cu ciocolata si lichior

Stea cu ciocolata si lichior

  O reteta delicioasa de stea cu ciocolata,faina, praf de copt, migdale, zahar vanilat, gelatina, smantana, lichior de oua, zahar pudra si fistic. Ingrediente: 300g făină 2 linguriţe praf de copt 100 g migdale 3 linguri zahăr vanilat 1/2 pachet gelatină 3/4 l smântână 6 linguri lichior de ouă 200 g zahăr pudră 80...

Read more »

Cum se prepara Dorada cu broccoli (video)

Cum se prepara Dorada cu broccoli (video)

O reteta video despre cum se prepara dorada cu brocoli din: dorada, broccoli, ceapa, lamaie, vin alb, coriandru, marar, usturoi, ulei, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: dorada broccoli ceapa lamaie vin alb coriandru marar usturoi ulei foi dafin sare piper   Mod de preparare: se folosesc doua dorada, care se curata de...

Read more »

Bulion delicios de carne

Bulion delicios de carne

O reteta simpla de bulion delicios de carne din: oase de pulpa de miel, ceapa, morcovi, telina, usturoi, praz, ciuperci, rosii, patrunjel verde, vin rosu si piper negru boabe. Ingrediente: 4 oase de pulpă de miel, tăiate 500 g ceapă 250 g morcovi, tocaţi 450 g ţelină, tocată 1 căpăţână de usturoi, nedescojită, tăiată...

Read more »

Cannelloni cu sos Roquefort

Cannelloni cu sos Roquefort

O retete de Cannelloni cu sos Rooquefort din: cannelloni, spanac, jambon afumat, branza Roquefort, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 12 cannelloni 500 g spanac (frunze) con­gelat 200 g jambon afumat 100 g nuci verzi 200 g brânză Roquefort 300 ml smântână lichidă 30 g unt 1 praf de nucşoară sare piper  ...

Read more »

Cocktail Rum Crust

Cocktail Rum Crust

O reteta simpla de Cocktail Rum Crust din: rom alb, curacao triple sec, zeama de lamaie, suc de ananas, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 lingurita Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de anans spirala din coaja de lamaie pentru crusta: lamaie si zahar...

Read more »

Supă cu zarzavat

O reteta simpla si delicioasa de supa cu zarzavat din: morcov, patrunjel, telina, praz, ceapa, varza alba, mazare boabe, salata, verde, unt, zahar si supa de carne. Ingrediente: 1 morcov mare 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 praz 1 ceapă 1/4 varză albă o mână de mazăre boabe 1 salată verde 1 lingură unt...

Read more »

Lasagna bologneză

Lasagna bologneză

O reteta delicioasa de lasagna bologneza din: foi de lasagna, pulpa de porc, carne tocata de vita, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, vin alb, ulei de masline, parmezan, sare, piper, faina, unt, lapte si un praf de nucsoara. Ingrediente: 1 cutie foi de lasagna 350 g pulpa de porc, tocata 350 carne tocata...

Read more »

Omletă cu macriş

O retetă simpla de omleta cu macris din: oua si macris. Ingrediente: 4 ouă 500 g măcriş Mod de preparare: Se spală bine măcrişul şi se scurge de apă. Se sparge un ou crud şi se bate bine într-un vas cu măcrişul, după care se pune la prăjit. Se bat într-un alt vas cele...

Read more »

Carribean Night Cocktail

Carribean Night Cocktail

O reteta simple de Carribean Night Cocktail din: rom brun, zeama de lamaie, suc de ananas, sirop de zahar, cirese si felii de portocale. Ingrediente: 3 cl rom brun 1 cl zeama de lamaie 4 cl suc de ananas 1 cl sirop de zahar cirese felii de portocale   Mod de preparare: Mixam bine...

Read more »

Momiţe de viţel prăjite

O reteta de momite de vitel prajite din: momite de vitel, faina, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg momiţe de viţel 100 g făină 150 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se spală bine momiţele de viţel, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe de aproximativ trei-patru centimetri....

Read more »

Bulion delicios de pui

Bulion delicios de pui

O reteta simpla de bulion delicios de pui din: ceapa, 1 pui, morcovi, catei de usturoi, rosii, frunza de dafin, patrunjel, cimbru verde, si boabe de piper negru. Acest bulion este delicios, nu conţine multe grăsimi este indicat pentru supe şi sosuri delicate. Ingrediente: 225 g ceapă 1 pui, cam de 2 kg, tranşat...

Read more »

Merlan prăjit

O reteta simpla si gustoasa de merlan prajit din: merlan, faina, ulei, piper, sare, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: merlan (câte o felie pentru fiecare porţie) faină ulei piper sare şi piper, după gust lămâie pătrunjel verde Mod de preparare: Se taie peştele în felii groase de un centimetru, după ce a fost dezosat...

Read more »

Lasagna cu branză de capră şi spanac

Lasagna cu branză de capră şi spanac

O reteta delicioasa de lasagna cu branza de capra si spanac din: spanac, stafide, branza de capra, foi de lasagna, unt, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac (frunze) 50 g stafide aurii 300 g branza de capra 1 pachet foi de lasagna (gata de fiert) 50 g unt 20 g faina...

Read more »

Cocktail Black Coco

Cocktail Black Coco

O reteta simpla de Cocktail Black Coco din: rom alb sau brun, zeama de lamaie, sirop de cocos si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun 2 cl zeama de lamaie 4 cl sirop de cocos menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata romul, sucul de fructe, apoi turnam...

Read more »

Supă de roşii cu pâine

Supă de roşii cu pâine

O reteta simpla de supa de rosii cu paine din: ulei de masline, ceapa, ardei iute rosu, usturoi, cimbru, rosii, bulion de legume, zahar, paine veche, zahar, otet balsamic, busuioc, sare si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 150 g ceapă tocată 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tocat 2 căţei...

Read more »

Lasagna cu ficat si trufe

Lasagna cu ficat si trufe

O reteta simpla de lasagna cu ficat si trufe din: lasagna, ficat de rata, trufe, seminte de piper verde, boabe de piper rosu, sare, piper macinat, supa de vita, vin de porto, smantana si unt. Ingrediente: 400 g lasagna 1 ficat de rata, crud fara vine (circa 350 g) 50 g trufe sau coji...

Read more »

Salată bavareză

O reteta simpla de salata bavareza din: varza alba, ceapa, costita, ulei, otet, seminte de chimen, sare, piper, rosii si salata verde. Ingrediente: 1 kg varză albă 100 g ceapă 150 g costiţă (bacon) 15 ml ulei 20 ml oţet seminţe de chimen sare piper roşii salată verde Mod de preparare: Varza spălată bine...

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de ciocolata Montignac

Reteta zilei: Inghetata de ciocolata Montignac

O reteta simpla si delicioasa de ingheatata de ciocolata Montignac din: ciocolata neagra, fructoza, apa, oua si smantana. Ingrediente: 1 ciocolata neagra 85% cacao 12 lg fructoza 8 lg apa 5 oua 500 g smantana (pentru frisca) Mod de preparare: Se topeste ciocolata cu 5 linguri fructoza si apa. Cand da in clocot se...

Read more »

Cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli (video)

Cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli (video)

O reteta video despre cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli din: creveti decorticati, coniac, broccoli, mere, usturoi, ardei iute si lamaie. Ingrediente: 350 gr creveti decorticati 50 ml coniac broccoli mere usturoi ardei iute lamaie   Mod de preparare: Se pune la incins ulei de masline, se adauga...

Read more »

Supă de porumbel

Supă de porumbel

O reteta delicioasa de supa de porumbel din: unt fara sare, porumbei, usturoi, telina, praz, cartofi, seminte de cumin, sare, chilii, lapte degresat, branza si patrunjel sau coriandru. Această supă consistentă de vânat poate fi servită ca antreu sau ca fel principal Ingrediente: 1 linguriţă unt fără sare 2 porumbei tineri, cam 225 g...

Read more »

Chiftelute cu branza

Chiftelute cu branza

  O reteta delicioasa de chiftelute cu branza, carne de pui, ceapa, paine, patrunjel, marar, usturoi, unt, branza de vaci, branza de oaie, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 ceapă 2 felii de pâine 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 5 căţei de usturoi 100 g unt...

Read more »

Gogosi inelus

Gogosi inelus

  O reteta delicioasa de gogosi din:faina, drojdie, apa, zahar, zahar vanilat, margarina, oua, zahar pudra, ulei si sare. Ingrediente: 440 g făină 1 plic cu drojdie uscată 50 ml apă 120 g zahăr 1 plic cu zahăr vanilat 80 g margarină 2 ouă 2 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră ulei sare   Mod...

Read more »

Peste umplut cu macrou afumat

Peste umplut cu macrou afumat

  O reteta gustoasa de peste umplut din: peste, macrou, bacon, lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 peşte potrivit de mare 200 g macrou afumat 100 g bacon 1 lămâie sare piper ulei Mod de preparare: Aleg un peşte nu foarte mare şi cu mai puţine oase. Il spăli bine, îl cureţi, după...

Read more »

Clatite cu ciuperci

Clatite cu ciuperci

  O reteta delicioasa de clatite cu ciuperci, ceapa, bulion, smnatana, marar, unt,faina, oua, apa minerala, zahar, sare si ulei. Ingrediente umplutura: 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 25 g bulion 100 g smântână mărar 25 g unt Ingrediente clătite: 500 g făină 2 ouă 500 ml apă minerală 50 g zahăr sare ulei...

Read more »

Coaste de vitel in coniac

Coaste de vitel in coniac

O reteta gustoasa de coaste de vitel in coniac din: coasta de vitel, coniac, ceapa, morcovi, foi de dafin, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 600 g coastă de viţel 3 cepe 1 morcov 1 foaie de dafin 1 ceşcuţă cu coniac 100 ml suc de roşii ulei sare Mod de preparare: Taie...

Read more »

Bulion delicios de legume

O reteta simpla de bulion delicios de legume din: morcovi, telina, usturoi, praz, ciuperci, ceapa, rosii, frunza de dafin, patrunjel verde, cimbru, vin alb sec si boabe de piper negru. Ingrediente: 425 g morcovi, tocaţi 700 g ţelină, tocată 2 tije de ţelină, tocate 1 căpăţână de usturoi, nedescojit,tăiat în două 400 g praz,...

Read more »

Cannelloni cu branză Bruccio

Cannelloni cu branză Bruccio

O reteta simpla de Cannelloni cu bruccio din: foi de lasagna, buccio, suc de rosii, parmezan, menta, cimbrisor, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 12 foi de lasagna (gata de fiert) 500 g Bruccio (brânză corsicană) 500 ml suc de roşii 50 g parmezan 1 legătură de mentă proaspătă 4 fire de cimbrişor...

Read more »

Omletă delicioasă

Omletă delicioasă

O reteta simpla si gustoasa de omleta delicioasa din: oua, faina, lapte si branza. Ingrediente: 4 ouă 50 g faină 1 pahar lapte 100 g brânză Mod de preparare: Se dizolvă faina în lapte rece şi se adaugă albuşurile şi gălbenuşurile bătute spumă, separat. Se adaugă brânza rasă, se sărează şi se piperează după...

Read more »

Pesmeţi

O reteta simpla de pesmeti din: zahar, miere, faina, oua, nuci, cuisoare, scortisoara si bicarbonat. Ingrediente: 300 g zahăr 250 g miere 500 g făină 2 oua 150 g nuci 1 linguriţă rasă de cuişoare 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe bicarbonat Mod de preparare: Se pisează zahărul cât mai mărunt şi se opăreşte cu...

Read more »

Cartofi Harz

Cartofi Harz

O reteta simpla de cartofi harz din: lebar, cartofi, untura, ceapa, oua, rosii, patrunjel, boia dulce si sare. Ingrediente: 350 g lebăr 750 g cartofi 4 linguri untură 1 ceapă 6 ouă 4 roşii pătrunjel boia dulce şi sare, după gust Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă rece cu puţină sare, se...

Read more »

Cocktail Banana Dream

Cocktail Banana Dream

O reteta simpla de Cocktail Banana Dream din: rom alb, suc de banana, nectar de maracuja, frisca si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 6 cl suc de banana 6 cl nectar de maracuja 3 cl frisca lichida coaja de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu gheata in shaker,...

Read more »

Bavareză de vanilie

O reteta delicioasa de bavareza de vanilie din: lapte dulce, oua, zahar, gelatina, faina, vanilie si frisca. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 6 ouă 250 g zahăr 6 foi gelatină 1 linguriţă faină vanilie 400 g frişcă Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă laptele, ouăle, zahărul, gelatina spălată înainte în apă rece şi...

Read more »

Bulion delicios de peşte

Bulion delicios de peşte

O reteta simpla si gustoasa de bulion delicios de peste din: oase si bacatele de peste alb, morcovi, telina, praz, frunza de dafin, patrunjel verde, vin alb sec si piper negru. Ingrediente: 2 kg oase şi bucăţele de peşte alb 175 g morcovi, tocaţi 3 tije de ţelină, tocată 600 g praz, doar partea...

Read more »

Budinca din dovlecei

Budinca din dovlecei

  O reteta delicioasa de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, faina, gris, pesmet, lapte, praf de copt, margarina si sare. Ingrediente: 3 ouă 4 linguri cu făină 4 linguri cu griş 1 lingură cu pesmet 2 linguri cu lapte 1 plic praf de copt 1 lingură cu margarină sare Mod de preparare: Taie...

Read more »

Ravioli cu homar si trufe

Ravioli cu homar si trufe

O reteta delicioasa de Ravioli cu homar si trufe din: foi de lasagna, monari, trufa, unt, ceapa alba, concentrat de supa de peste, smantana, tarhon, sare si piper macinat. Ingrediente: 12 foi proaspete de lasagna 3 homari mici 1 trufă mică 30 g unt 2 cepe albe mici 1 plic concentrat de supă de...

Read more »

Bavareză de portocale

Bavareză de portocale

O reteta simpla de bavareza de portocale din: gem de portocale, lichior de portocale, zeama de portocale, frisca, zahar pudra, portocala si putin gelatina. Ingrediente: 3 linguri gem de portocale 4 linguri lichior de portocale zeama de la o portocală 1 pahar frişcă 2 linguri zahăr pudră 1 portocală felii puţină gelatină Mod de...

Read more »

Paste umplute

Paste umplute

O reteta simpla de paste umplut din: lumachoni, ricotta, spanac, spata de vitel, jambon, seminte de pin, hasme, parmezan, sare, piper si ulei. Ingrediente: 20 lumachoni (paste groase, arcuite) 250 g Ricotta 300 g spanac (frunze) 200 g spată de viţel, tocată 100 g jam­bon tocat 50 g seminţe de pin 2 haşme 60...

Read more »

Fava

Fava

O reteta delicioasa de fava din: mazare galbena, ceapa, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper negru si boia. Acest preparat tradiţional grecesc este foarte săţios. Ingrediente: 225 g mazăre galbenă despicată 75 g ceapă, tocată 1 căţel mic de usturoi, zdrobit sucul de la 1/2 lămâie sau după gust 1 linguriţă...

Read more »

Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori (video)

Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori (video)

O reteta video despre cum se prepara Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori din: pulpa de porc, carnaciori afumati, muschiulet dew porc, sos rosii, vin rosu, rozmarin, cimbru, salvie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: pulpa de porc carnaciori afumati muschiulet de porc sos rosii vin rosu rozmarin, cimbru, salvie...

Read more »

Ravioli cu langustine

Ravioli cu langustine

O reteta simpla de ravioli cu langustine din: faina, vin alb sec, ou, praf de sare, langustine, briose, smantana, galbenus, hasmatuchi, sare, piper, creveti gri, verdeturi asortate, smantana, unt, sofran si maghiran. Ingrediente: pentru aluat: 250 g făină 50 ml vin alb sec 1 ou 1 praf de sare pentru umplutură: 16 langustine fierte...

Read more »

Friptura de manzat in sare cu curry

Friptura de manzat in sare cu curry

O reteta de friptura de manzat in sare cu curry din: file de manzat, rozmarin, curry si sare grunjoasa de mare. Ingrediente: 800 g file de mânzat 1 rămurică de rozmarin 1 lingură de curry 2 kg sare grunjoasă de mare   Mod de preparare: Imprăştiaţi uniform pe fundul unei tăvi o parte din...

Read more »

Paste cochilie cu melci

Paste cochilie cu melci

O reteta delicioasa de paste chochilie cu melci din: paste cochilie, melci, unt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 24 paste-cochilie 2 duzini de melci la conservă, în suc propriu 150 g unt 4 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treap­ta 8)....

Read more »

Cocktail Nevada

Cocktail Nevada

O reteta simpla de Cocktail Nevada din: rom alb, lichior de piersici, lichior de zmeura, suc de ananas, suc de porocale, sirop de grenadine, kiwi si capsuni. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl lichior de piersici 2 cl lichior de zmeura 3 cl suc de ananas 2 cl suc de portocale 1 cl...

Read more »

Musaca de vinete cu sos tomat

O reteta simpla si delicioasa de musaca de vinete cu sos tomat din: carne de vita, vinete, rosii, patrunjel, ardei grasi, usturoi, ceapa, sos tomat, ulei, oua, smantana, faina, branza, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de vită 8 vinete potrivite 1 kg roşii 2 legături pătrunjel 4 ardei graşi 12 căţei usturoi...

Read more »

Sos delicios de vinete

Sos delicios de vinete

O reteta simpla de Sos delicios de vinete din: vinete, coriandru, usturoi, suc de lamaie, iaurt degresat, sare si piper. Ingrediente: 500 g vinete 1 lingură coriandru, proaspăt tocat 1-2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură suc de lămâie 4-6 linguri de iaurt degresat sare şi piper negru   Mod de preparare: Se încălzeşte...

Read more »

Dovlecei in floare cu arpagic

Dovlecei in floare cu arpagic

O reteta de dovlecei in floare cu arpagic din: dovlecei, ulei, arpagic, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg dovlecei în floare 2 linguri ulei 100 g arpagic 1 linguriţă mărar şi pătrunjel proaspăt, tocat fin Mod de preparare: Dovleceii, foarte tineri, se spală bine şi se pun la rumenit într-o cratiţă cu puţin ulei...

Read more »

Aperitiv cu peşte

O reteta de aperitiv cu peste din: sardele, unt, masline, castraveciori, franzela, sfecla fiarta si mustar. Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g unt 25 măsline 4 castraveciori muraţi 1 franzelă subţire şi lungă sfeclă fiartă, tăiată mărunt muştar Mod de preparare: Se freacă sardelele cu untul, se adaugă castraveciorii mărunţiţi, sfecla şi muştarul, continuându-se...

Read more »

Sos marocan de morcovi

Sos marocan de morcovi

O reteta simpla si delicioasa de sos marocan de morcovi din: morcovi, scortisoara, cumin, usturoi, ghimbir, miere, ulei de masline, boia, otet sau suc de lamaie, sare si piper negru Ingrediente: 500 g morcovi, tăiaţi felii groase 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 linguriţă cumin măcinat 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1/2 linguriţă ghimbir măcinat...

Read more »

Musaca de dovlecei cu carne de vită si parmezan

O retete delicioasa de musaca de dovlecei cu carne de vita si parmezan din: dovlecei, carne de vita, unt, rosii, oua, ceapa, patrunjel, sare, piper, faina, lapte, parmezan si oua. Ingrediente: 6 dovlecei 1 kg carne de vită 100 g unt 1 kg roşii 2 ouă 3 cepe 1 legătură pătrunjel sare şi piper,...

Read more »

Bame pireene

Bame pireene

O reteta simpla de bame pireene din: bame, rosii, otet din vin, faina, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg bame 500 g roşii 1 ceaşcă oţet din vin 2 linguriţe faină 1 linguriţă zahăr 3 linguri ulei sare Mod de preparare: După ce li se rup codiţele (foarte tinere şi proaspete), bamele se...

Read more »

Supă de bere cu smantană

O reteta simpla de supa de bere cu smantana din: bere, unt, smantana, zahar, paine prajita, scortisoara, piper negru, sare si putin faina. Ingrediente: 3 sticle bere 50 g unt 1 pahar smântână 1 linguriţă zahăr pâine prăjită scorţişoară pisată piper negru măcinat şi sare, după gust puţină faină Mod de preparare: Se prepară...

Read more »

Ravioli cu Ricotta si salvie

Ravioli cu Ricotta si salvie

O reteta delicioasa de ravilo cu ricotta si salvie din: ricotta, oua, ulei de masline, salvie, nucsoara, sare, piper, parmezan, faina si oua. Ingrediente: pentru umplutură: 400 g Ricotta 2 ouă 4 linguri ulei de măsline 15 frunze de salvie proaspătă 1 praf de nucşoară sare piper 4 linguri parmezan ras pentru aluat: 400...

Read more »

Supă orientală cu perişoare condimentate

Supă orientală cu perişoare condimentate

O reteta delicioasa de supa orientala cu perisoare condimentate din: carne de curcan, albus de ou, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos de soia, piper negru, bulion de pui, vermut sec, varza creata si ardei iute. Ingrediente: pentru perişoare: 250 g carne de curcan, tocată 1 albuş de la un ou mic 1 căţel de...

Read more »

Ştrudel cu varză

Ştrudel cu varză

O reteta simpla de strudel cu varza din: faina, untura, ulei, sare, varza dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: aluatul: 250 g faină 50 g untură ulei sare umplutura: 1,250 kg varză dulce 50 g untură ulei sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Din faină, untură, sare şi apă se face...

Read more »

Paste cu parmezan si branză Ricotta

Paste cu parmezan si branză Ricotta

O reteta delicioasa de paste cu parmezan si branza Ricotta din: paste cochilie, ricotta, mazare, unt, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste-cochilie 250 g Ricotta (sau brânză de capră, proaspătă) 150 g ma­zăre congelată 70 g unt 80 g parme­zan proaspăt, ras 1 lingură pătrunjel tocat sare piper   Mod de...

Read more »

Cocktail Black Sunset

Cocktail Black Sunset

O reteta simpla de Cocktail Black Sunset din: 4 cl rom brun, zeama de lamaie, limonada, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl rom brun zeama unei jumatati de lamaie limonada felii de lamaie cirese   Mod de preparare: Turnam romul si zeama de lamaie peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu