Retete de Paste:
Ciorba de fasole cu costita si smantana
23 December 2010
Sufleu de şuncă
23 December 2010
Ingrediente sufleu: 250 g şuncă presată 4 ouă 125 g smântână 1 lingură brânză rasă 2 linguri margarină sau unt sare piper Ingrediente sos: 4 ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină Mod de preparare: Freci margarina cu gălbenuşurile, smântână şi brânza rasă şi adaugi şunca tocată. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare,…
Papiote de carne cu brânză şi sos alb
23 December 2010
Ingrediente: 8 felii de carne de porc 100 g brânză proaspătă de vaci 1 căţel de usturoi 1 legătură mărar 1 cană lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 500 g legume congelate sare piper boia Mod de preparare: Speli carnea, o baţi ca pentru şniţele, piperezi, sărezi şi presari boia. Amesteci brânza…
Cocktail Le-Mon Amour
23 December 2010
Bisteeya
23 December 2010
Om de zăpadă (desert)
23 December 2010
Bors cu sfecla si slanina
23 December 2010
Plăcintă cu carne de porc şi mere
23 December 2010
Mancare de varza cu gogosele de cartofi
23 December 2010
Ingrediente: 1 varză murată mică 250 g şunculiţă afumată 3 linguri ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură mărar uscat piper boabe Ingrediente gogoşi de cartofi : 750 g cartofi 150 g făină 2 ouă pătrunjel verde piper boabe Mod de preparare: Tai varza mărunt, o amesteci cu şunculiţă tăiată cubuleţe, adaugi ulei,…
Crap cu sos de ţelină şi piper roşu
23 December 2010
Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi
23 December 2010
Tort crocant
23 December 2010
Pljeskavica
23 December 2010
Aspic cu legume si tacamuri de curcan
23 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt 20 ml coniac 10 boabe piper sare Mod de preparare: Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte ori este nevoie. Adaugă sare şi piper. După ce supa a scăzut la jumătate, strecoar-o uşor, pentru a se…
Rulou din carne de vitel cu branza
23 December 2010
Frigărui transilvănene
22 December 2010
Supă ardelenească cu pâine şi brânză
22 December 2010
Ingrediente: 5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l de apă caldă şi pui supa la fiert. Cureţi şi tai mărunt ceapa, tai…
Schnitzel Karadjordjev
22 December 2010
Aripioare de pui cu sos de muştar
22 December 2010
Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 3 linguri muştar 1 pahar vin alb ulei sare piper ienibahar 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli aripioarele de pui, le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti în ulei încins 10 minute. Cât timp se rumenesc, pregăteşti…
Prăjitură cu mălai
22 December 2010
Ingrediente: 2 ceşti mălai 3 ceşti lapte 5 linguri ulei 3 linguri zahăr 100 g brânză de vaci 2 plicuri zahăr vanilat sare 1 linguriţă bicarbonat Mod de preparare: Amesteci laptele cald cu mălaiul şi-l laşi deoparte o oră. Adaugi apoi un praf de sare, bicarbonatul, uleiul şi zahărul. Torni compoziţia într-o tavă tapetată…
Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean
22 December 2010
Cocktail El Calvador
22 December 2010
Pahar: Martini Garnitură: Frunză de mentă Ingrediente: 50 ml Busnel Calvados 20 ml Blue Earl Grey tea 25 ml Granny Smith Apple juice 5 ml gomme syrup (sirop de zahăr) 10. ml fresh lime juice 8 frunze de mentă proaspătă Mod de preparare: Amestecaţi puternic cele şase ingrediente în shaker şi strecuraţi…
Rulouri de aluat cu şuncă afumată
22 December 2010
Ingrediente aluat: 250 g făină drojdie cât o nucă 4 linguri ulei 4 linguri apă caldă Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1 lingură margarină, 1 lingură făină, 2 linguri lapte, sare, piper, măghiran. Mod de preparare: Amesteci făina cu uleiul, drojdia desfăcută în apă caldă şi frămânţi un aluat elastic pe…
Gogosele umplute
22 December 2010
Ingrediente aluat: 500 g cartofi 1 cub drojdie de bere 1 ou 200 g făină 2-3 linguri lapte sare Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză. Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, îi cureti de coaja, ii zdrobesti cat sunt calzi, dar nu fierbinti, ca sa nu…
Ciorbă cu ciolan de porc afumat
22 December 2010
Djej Emshmel
22 December 2010
Preparat specific marocan Ingrediente: 50 ml ulei un kg carne de pui o ceapă tocată 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de paprika două linguriţe de ghimbir ras o linguriţă de chimion măcinat 3-4 căni de supă sau apă o jumătate de lingură de pătrunjel sare piper un vârf de cuţit de şofran coajă…
Ruladă Na Zaru
22 December 2010
Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară
22 December 2010
Bărcuţe cu gem
22 December 2010
Tartă cu ananas si mentă
22 December 2010
Macaroane cu legume si carne de porc
22 December 2010
Supă de hrean cu smântână
22 December 2010
Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2 bucăţi hrean 1 lingură unt 2 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 felii şunculiţă afumată 1/2 pâine 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu zeamă de lămâie ca să…
File de macrou cu sos de roşii
22 December 2010
Ingrediente: un kilogram fileuri de macrou 300 ml vin alb sec 6 roşii doi ardei capia un ardei gras 100 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie două cepe 5 căţei de usturoi o lingură de pastă de tomate sare piper pătrunjel orez Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi…
Briose cu mac şi gem de coacăze roşii
22 December 2010
Savarina din gris cu frisca
22 December 2010
Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie 1 pachet praf de frişcă 150 ml lapte Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi 6 linguri zahăr şi câteva picături de lămâie şi baţi în continuare…
Tortilla cu legume si busuioc
22 December 2010
Negresă cu grapefruit
22 December 2010
Supă-cremă de pui
22 December 2010
Tarte cu ton si rozmarin
22 December 2010
Budincă de cartofi
22 December 2010
Alaviscă
22 December 2010
Coaste de porc inabusite
22 December 2010
Supă Harira
22 December 2010
Omletă cu cârnati si miez de nucă
22 December 2010
Taci şi-nghite(galuste)
22 December 2010
Tartă cu şuncă si castraveti muraţi
22 December 2010
Carnaţi in sos de vin
22 December 2010
Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac
22 December 2010
Tocană de carne cu găluşte de brânză
21 December 2010
Pui cu sos de soia şi legume
21 December 2010
Cocktail Margarita on the rocks
21 December 2010
Pahar- Tumbler or small Collins Garnitura – O felie de lime si sare pe jumatate din buza paharului Ingrediente: 60 ml Tequila silver 25 ml fresh lime juice 20 ml Cointreau Top-up lager beer Mod de preparare: Amestecaţi puternic primele trei ingrediente în shaker, strecuraţi peste gheaţa cuburi în paharul tumbler, după…
Cartofi taranesti cu afumatura
21 December 2010
Capia asortat la borcan
21 December 2010
Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor
21 December 2010
Antricot de vitel cu sos de usturoi
21 December 2010
Tort rapid cu vanilie şi cacao
21 December 2010
Ingrediente: 1 kg smântână 6 linguri de zahăr 4 linguri de cacao 1esenţă de vanilie 1esenţă de rom 2 plicuri gelatină Mod de preparare: Baţi smântână cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi împărţi frişca obţinută în jumătate. într-o parte de compoziţie pui cacaua şi un plic de gelatină dizolvată după…
Spumă de lămaie
21 December 2010
Supă cu cube
21 December 2010
Prajitura glazurată cu cafea
21 December 2010
Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri pesmet 50 g nucă măcinată 125 ml cafea preparată 250 ml frişcă lichidă Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 125 ml cafea preparată. Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 100 g zahăr…
Cepe îmbrăcate în şuncă afumată
21 December 2010
Chiftele umplute cu ciuperci si oregano
21 December 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4-5 ciuperci 2 ouă 1 ceapă 1 lingură făină 1 legătură sare piper oregano Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu şi făina, pui sare, piper, oregano după gust omogenizezi compoziţia. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi ciupercile tocate, pătrunjelul tocat şi…
Slanina fiarta cu boia
21 December 2010
Ingrediente: slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici sare boia dulce usturoi pisat Mod de preparare: Alegi slănina de pe burtă cu şoriciul bine curăţat sau guşa fasonată (tăiată) în bucăţi triunghiulare sau dreptunghiulare de 300-500 g fiecare. Freci fiecare bucată de slănină cu sare grunjoasă şi le…
Castraveti cu rozmarin
21 December 2010
Prajitura glazurata
21 December 2010
Ingrediente foi: 500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de sare Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g zahăr, 1baton vanilie, 100 g coajă de portocală confiată Ingrediente glazură: 400 g zahăr pudră, 2 albuşuri, zeama de la 2 lămâi Mod de preparare:…
Chec cu mere si nuci
21 December 2010
Foi umplute cu spumă de căpşuni
21 December 2010
Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei 1 praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1 linguriţă de lămâie. Mod de preparare: Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul în fir (ca…
Tocanita ciobaneasca
21 December 2010
Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de porc 6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o căleşti în untură. Adaugi cârnaţii tăiaţi felii subţiri, îi rumeneşti, apoi adaugi brânza sfărâmată şi ouăle bătute cu un praf de…
Semiluni aromate cu nuci
21 December 2010
Budincă de cozonac
21 December 2010
Stea cu urdă şi căpşuni
21 December 2010
Cum se fabrică berea
21 December 2010
De la malţul adus cu TIR-ul din Germania, până la recipientele cât blocurile în care fierbe berea în România În 2008, românii intrau în topul 10 al băutorilor de bere, cu peste 20 milioane de hectolitri într-un an, adică 93 de litri pe cap de locuitor. Anul trecut, consumul a scăzut, cu 13%, la 17,…
Ardei cu usturoi
21 December 2010
Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete
21 December 2010
Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2 linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip cherry 1 legătură frunze de ţelină Mod de preparare: Curăţă de coajă roşiile galbene şi scoate-le sîmburii, apoi pasează-le fin. (Obţii cam 200 ml de suc.) Răceşte-l, apoi combină-l cu vodca,…
Aperitiv cu creveţi
21 December 2010
Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat
21 December 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smântână sare piper tarhon Mod de preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaiaugi în oală întregi…
Pui cu lamaie
21 December 2010
Jumări ca la Oltenita
21 December 2010
Ruladă in foitaj
21 December 2010
Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina
21 December 2010
Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză sare piper Ingrediente găluşte: 2 ouă, 5 linguri făină, 1 lingură untură (sau 2 de ulei pentru cine nu consumă untură). Mod de preparare: Tai bucăţi şirul de porc…
Hribi murati
21 December 2010
Cozonac umplut
21 December 2010
Zacusca dietetica de vinete
21 December 2010
Clatite cu ciuperci si smantana
21 December 2010
Pachete surpriza cu sos picant
21 December 2010
Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaşcă apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură (slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper. Ingrediente sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (de la borcan), 1 linguriţă zahăr, sare, piper. Mod…
Ouă scoţiene
21 December 2010
Rulada cu frisca si cacao
21 December 2010
Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de faină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie Ingrediente sos de vanilie:250 g lapte ,3 gălbenuşuri, 3 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie Ingrediente decor:100…
Somon in aspic
21 December 2010
Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel câteva boabe de enibahar sare Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina şi morcovii tăiaţi după cum doreşti, steluţe, rondele sau cubuleţe. Adaugă un praf de sare şi câteva boabe de…
Plăcintă cu praz si cascaval
21 December 2010
Prăjitură cu nucă de cocos
21 December 2010
Pui cu sos de ouă
21 December 2010
Andive umplute cu branza si boia dulce
21 December 2010
Prăjitura Nicoleta
20 December 2010
Ingrediente aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml lapte, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g unt. Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul şi amesteci uşor cu nuca de cocos şi făina. Din…
Ciuperci umplute cu pui
20 December 2010
Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare piper ulei frunze de salată pentru decor Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai picioruşele şi opăreşti pălăriile în apă cu sare. Tai mărunt picioruşele, toci ceapa şi dai pe râzătoare morcovul curăţat, apoi le căleşti pe toate în…
Stufat de vitel
20 December 2010
Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă
20 December 2010
Muşchi de viţel pe pat de spanac
20 December 2010
Budinca de cozonac
20 December 2010
Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină scorţişoară sirop de fructe Mod de preparare: Fărâmiţezi cozonacul până ajunge ca pesmetul şi apoi îl umezeşti cu romul. Freci untul cu gălbenuşurile, vanilia şi…
Frigarui de porc
20 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g slănină afumata 1 ardei gras 2 cepe sare piper Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele împreună cu slănina afumată. Cureţi ardeiul şi ceapa, tai ardeiul bucăţi şi ceapa felii, apoi înfigi pe beţe de frigărui alternativ o bucată de came, una de…
Merluciu pane
20 December 2010
O reteta foarte simpla de merluciu pane din oua, faina, apa minerala, sare, piper si merluciu. Ingrediente: 800 g merluciu file 2 ouă 5 linguri făină 1 ceşcuţă apă minerală sare piper Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi, îl presari cu sare şi-l laşi puţin deoparte. Baţi ouăle cu apa minerală şi…
Tarte cu ciuperci si oua de prepelita
20 December 2010
Salata de radacinoase cu maioneza
20 December 2010
Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi
20 December 2010
Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1 lingură bulion ulei sare piper Mod de preparare: Speli pipotele şi le rumeneşti în ulei. Cureţi între timp legumele, tai mărunt ceapa, morcovul rondele şi cartofii cuburi. Adaugi ceapa şi morcovul împreună cu o cană de apă în cratiţa…
Prăjitură cu pesmet şi căpşuni
20 December 2010
Chec cu caşcaval şi ceapă verde
20 December 2010
Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac
20 December 2010
Vită in crustă
20 December 2010
Mâncare de mazăre, morcov si muştar
20 December 2010
Paste cu legume şi carne de vită
20 December 2010
Pulpe impănate
20 December 2010
Supa-crema de salata verde
20 December 2010
Ardei umpluţi cu urdă şi orez
20 December 2010
Cocktail Homar Bloody Mary
20 December 2010
Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri sos din fructe de mare la conservă (calamari) pasate 2 linguri suc proaspăt de lămîie 2 linguri de ridichi proaspete, date pe partea cea mai fină a râzătorii 1 linguriţă sos Worcestershire (anşoa, oţet, zahăr, sare, arome) 1 linguriţă…
Plăcinta cu cartofi si ţelină
20 December 2010
Legume in ţest
20 December 2010
Salată de fructe de mare si somon afumat
20 December 2010
Ingrediente: 150 gr calamar 150 gr caracatiţă 150 gr creveţi 125 gr somon afumat 175 gr stridii fierte în cochilie felii de lămâie ulei de măsline usturoi pătrunjel Mod de preparare: Fierbe toate fructele de mare (caracatiţa se fierbe în 50 min., în timp ce calamarulîn maxim 10 min.) Ai grijă ca toate…
Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde
20 December 2010
Costiţă cu roşii la cuptor
20 December 2010
Ruladă cu afumătură
20 December 2010
Prajitura cu mac si nuca de cocos
20 December 2010
Chec sasesc
20 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg mere 300 g zahăr 13 linguriţe ulei 100 g nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 plic zahăr vanilat 1 lingură cacao un vârf de cuţit nucşoară măcinată coajă rasă de la o jumătate de lămâie făină cât cuprinde o ciocolată de 100 g 3 cuburi ciocolată menaj…
Tort la rece
20 December 2010
Budincă fiartă de spanac
20 December 2010
Plăcintă valahă cu umplutură de cartofi si brânză
20 December 2010
Ingrediente aluat: 800 g făină 40 g drojdie sare apă călduţă Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie (sau telemea de oaie), 3 ouă, 1 legătură mărar, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi fierbi şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci…
Piept de pui acoperit
20 December 2010
Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g ciuperci 150 g brânză dulce de vacă 150 g margarină 2 linguri pesmet 5 linguri smântână 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca pentru şniţele, le sărezi, le piperezi, le treci prin margarină topită şi…
Aperitiv in foi de napolitana
20 December 2010
Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ciupercile, tai ceapa fideluţă, ciupercile feliuţe şi parizerul bucăţele. Căleşti ceapa şi după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile şi parizerul. Când s-au călit toate, le…
Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie
20 December 2010
Macaroane cu 3 feluri de brânză
20 December 2010
Aspic cu portocale
20 December 2010
Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1 pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare Mod de preparare: Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul şi…
Tartă cu ardei copţi şi carne tocată
20 December 2010
Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă
20 December 2010
Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100 g făină sare 1 lingură unt Mod de preparare: Speli ştevia şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cand este gata, o tai marunt si o amesteci cu cascaval ras, unt, 3 galbenusuri si la sfarsit…
Pui cu legume şi ciuperci
20 December 2010
Prajitura cu lapte batut si capsuni
20 December 2010
Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât cuprinde 1 kg căpşuni Mod de preparare: Baţi ouăle spumă cu zahărul, adaugi uleiul şi laptele bătut şi amesteci timp de 15 minute. Adaugi apoi bicarbonatul stins,…
Tocăniţă de carne cu măghiran
20 December 2010
Supă de scoici
19 December 2010
Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică, tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană vin alb 1 lămâie 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate 750 g scoici sare piper negru Mod de preparare: Prăjeşte legumele cu usturoiul timp de 10 minute în…
Cocktail cu anans
19 December 2010
Stridii la cuptor
19 December 2010
Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac busuioc sare piper Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care protejează degetele, pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul din smântână şi cognac, peste care pui câteva fire de busuioc,…
Fusilli cu somon
19 December 2010
Pui cu măsline şi mere
19 December 2010
Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de pui bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei şi un pahar de vin alb. După 20 de minute, adăugăm alături de carne două mere Ionatan tăiate felii şi 250 g măsline verzi sau negre. Putem să punem jumătate verzi,…
Salată de andive cu mere
19 December 2010
Plăcintă cu carne de manzat
19 December 2010
Cremă de mere cu nuga
19 December 2010
Somon pe pat de fenicul
19 December 2010
Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie
19 December 2010
Nuga cu alune si nuci
19 December 2010
Ingrediente: 5 albusuri 250 g miere de albine 250 g zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 pliculef cu zahar vanilinat 100 g alune (de padure sau arahide) 250 g nuci Mod de preparare: Mixezi bine albusurile cu mierea si zaharul pana cand compozida devine spumoasa si se dubleaza. Adaugi treptat zeama de lamaie…
Festin mediteranean
19 December 2010
Prajitura cu frisca si capsuni
19 December 2010
Tort dobos
19 December 2010
Ingrediente blat: 6 oua 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet zahar vanilinat 40 g unt Ingrediente crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt Ingrediente glazura: 75 g zahar Mod de preparare: Treci zaharul si zaharul vanilat cu galbenusurile pana devin o crema spumoasa. Adaugi treptat faina si…
Cartofi cu branza si carnati la cuptor
19 December 2010
Cartofi noi cu usturoi si rosii
19 December 2010
Pui aromat cu garnitura de orez
19 December 2010
Gulas rapid cu carne de porc
19 December 2010
Friptură mediteraneană de peşte
19 December 2010
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja şi sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de peşte 3…
Ratatouille cu ciuperci
19 December 2010
Ingrediente: un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat (opţional) sare piper negru măcinat Mod de preparare: Curăţaţi ardeiul şi tocaţi-l în cuburi…
Projitura mimoza
19 December 2010
Ingrediente foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar pudra Ingrediente glazura: 200 g ciocolata menaj Mod de preparare: lnmoi intr-o cratita untul, adaugi laptele, zaharul,…
Caltabosi moldovenesti
19 December 2010
Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2 linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă 1 lingură zahăr Mod de preparare: Ceapa mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se toacă cât…
Panettone
19 December 2010
Cocktail Bloody Mary asiatic
19 December 2010
Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4 linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4 linguri suc de lămîi verzi Alte ingrediente: 1 părţi amestec asiatic pentru Bloody Mary 1,5 părţi vodcă cu aromă de lămîie 1 parte sake (băutură obţinută din orez prin…
Musaca de cartofi cu carne de miel
19 December 2010
Choux a la creme
19 December 2010
Ingrediente aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua sare grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1 lingurita unt. Mod de preparare: Pui la fiert apa cu untul, sa-rea si zaharul. Cand ince-pe…
Chec cu fructe confiate
19 December 2010
Ciupercute cu caise
19 December 2010
Tort cu castane si ananas
19 December 2010
Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de zahar pudra 5 cl de rom 15 piscoturi de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate Mod de preparare: Pui foile de gelatina la inmuiat in apa rece.…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu