Retete de Paste:
Şefrito
17 February 2011
Biftec californian
17 February 2011
O reteta de biftec californian din carne de porc, portocala, usturoi, ciuperci, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 1 portocala 3-4 catei de usturoi 7-8 ciuperci marar sare piper Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi, apoi freci bucăţile de porc cu el. Stropeşti cu sucul de portocale, sărezi…
Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval
17 February 2011
O reteta de placinta cu pastrama, carnaciori, cascaval, oua, ceapa, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250 g cârnăciori 250 g pastrama 300 g caşcaval 5 ouă 2 cepe 1 legătură mărar sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa de coajă, o speli şi otai mărunt. Speli mărarul…
Ficat de porc dat prin ou
17 February 2011
Cotlet de porc cu visine
17 February 2011
Merluciu cu maioneza
17 February 2011
O reteta foarte simpla de file de merluciu cu maioneza, morcovi, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati file de merluciu 3-4 morcovi 1 cana maioneza sare patrunjel verde Mod de preparare: Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, impreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele cand s-a fiert, il scurgi de…
Ciorbă de coadă de vacă
17 February 2011
O reteta de ciorba de coada de vaca cu usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente: 1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare 3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 linguri oţet piper boabe…
Cartofi cu afumatura
16 February 2011
O reteta de cartofi cu afumatura si branza topita, ceapa, oua, rosii, ulei de masline, smantana, boia dulce, nucsoara, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 60 g brânză topită 150 g cartofi fierţi 2 cârnaţi afumaţi 1 ceapă 3 ouă 3 roşii 3 linguri ulei de măsline 3 linguri smântână boia dulce nucşoară sare piper…
Ardei umpluti cu carne tocata
16 February 2011
Peste umplut la cuptor
16 February 2011
O reteta de peste umplut la cuptor cu ciuperci, ceapa, usturoi, faina, ulei de masline, oua, bulion, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper negru, vina alb sec si sare. Ingrediente: 1 peşte mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 căţei de usturoi 1 lingură faină 4 linguri ulei…
Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajita
16 February 2011
Mancare mexicana
16 February 2011
Mamaliga ciobaneasca
16 February 2011
File de vitel si pui cu lamaie
16 February 2011
Aperitiv din cascaval cu frisca
16 February 2011
Paine cu ardei
16 February 2011
Choux-uri umplute cu icre
16 February 2011
Rulada de pui cu prune uscate
16 February 2011
O reteta de rulada de pui cu prune uscate, miere, sare, piper rosu, smantana, vin alb, unt, ciuperci, ulei, faina si oua. Ingrediente: rulada: 4 bucăţi piept de pui 1 lingură miere 10-12 prune uscate fără sâmburi sare piper pentru sos: 1 lingură boabe piper roşu şi negru 100 ml smântână 100 ml vin alb…
Mancarica de ardei cu orez
16 February 2011
O reteta foarte simpla de mancarica cu ardei, ceapa, orez, rosii, ulei, sare, piper si cateva frunze de patrunjel. Ingediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei verde 2 cepe 150 g orez cateva rosii ulei sare piper cateva frunze de patrunjel Mod de preparare: Ardeii îi cureţi de seminţe, îi speli şi…
Cum se prepara Cocktail Gloria (video)
16 February 2011
Sufleu din varza acra si cartofi
16 February 2011
Spaghete bologneze
16 February 2011
O reteta de spaghete bologneze cu carne de vita tocata, praz, morcov, ceapa, usturoi, ulei, rosii, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne vită tocată 400 g spaghete 1 bucată praz 1 morcov 1 ceapă 1 căţel usturoi 4 linguri ulei 1 conservă roşii întregi 3 linguri bulion pătrunjel verde tocat sare piper…
Ciorba de peste Clarias
16 February 2011
O reteta de ciorba de peste din medalioane de peste Clarias, ceapa, cartofi, leustean, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi medalion peşte Clarias 1 ceapă 3-4 cartofi 2-3 roşii leuştean mărar borş sare piper Mod de preparare: Cureţi de coajă ceapa şi cartofii, le speli şi le toci mărunt. Le pui la…
Cuiburi de carne tocata
16 February 2011
O reteta de cuiburi de carne tocata cu lapte, drojdie, sare, faina, ceapa, morcov, ou, sare, piper, verdeata si unt. Ingrediente: 250 ml lapte drojdie cât o nucă sare făină cât cuprinde umplutură: 300 g carne tocată 1 ceapă 1 morcov 1 ou sare piper verdeaţă tocată 1 linguriţă unt Mod de preparare: Dizolvi…
Pui cu mere si portocale
16 February 2011
O reteta de pui cu mere, portocale, cartofi, ceapa, fosie de dafin, patrunjel, telina, cuisoare, ienibahar, sare, piper, ulei de masline, pesmet si patrunjel Ingrediente: 4 pui mici de circa 500 g 700 g cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri 350 g mere verzi, curăţate, fără seminţe şi tăiate felii 1 ceapă mare curăţată şi…
Tocăniţă de vită cu vin roşu
16 February 2011
Chec cu ton si ardei
16 February 2011
Pui fript cu varză de Bruxelles
16 February 2011
O reteta de pui fript cu varza de bruxelles si unt, cascaval, faina, lapte, smantana, bulion, sare si piper. Inrgediente: 1 kg pui 100 g unt 1,5 varză de Bruxelles 100 g caşcaval 50 g făină 300 ml lapte 200 g smântână 25 g bulion piper sare Mod de preparare: Cureţi puiul, îl tai…
Orez cu prune uscate
15 February 2011
O reteta foarte simpla de orez cu prune uscate si zahar. Ingrediente: 400 g prune uscate 1 cană de orez 300-400 g zahăr Mod de preparare: Speli foarte bine prunele uscate şi le pui la fiert până se umflă şi se fierb foarte bine. Când s-au fiert, adaugi orezul spălat în prealabil şi amesteci…
Ciorbă de peste cu hribi
15 February 2011
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume
14 February 2011
O reteta simpla de pachetele de foietaj din varza, ardei verde, ardie galben, rosii, telina, usturoi, morcovi, boia dulce, sos de soia, sare, piper si 3 oua. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj 1/2 varza 1 ardei verde 1 ardei galben 1/2 telina 2 cepe rosii 1 capatana usturoi 3 morcovi vegeta boia dulce sos de…
Cum se prepara Cocktail Harlem (video)
14 February 2011
Baghetă umplută
14 February 2011
O reteta simpla de bacheta umplut cu oua, ceapa, cascaval, marar, piper, sare, smantana si carnat taranesc. Ingrediente: 1 baghetă 2-3 ouă 1 ceapă 100 g caşcaval sau brânză telemea 1 legătură mărar piper sare 1 lingură smântână 1 cârnat ţărănesc Mod de preparare: Tai bagheta în 2 bucăţi egale şi, cu 1 cuţit…
Salata speciala de icre
14 February 2011
O reteta foarte simpla de icre cu macrou afumat si castraveciori acri. Ingrediente: 200 g icre de crap sau hering preparate în casă (poţi folosi şi icre din comerţ) 100 g macrou afumat 5 castraveciori acri Mod de preparare: Tai mărunt castraveciorii şi îi pui la scurs. Cureţi macroul de piele şi oase, apoi…
Bastonase cu mac, susan sau chimion
14 February 2011
O reteta foarte simpla de bastonase cu mac, susan sau chimion din unt, faina si cartofi fierti. Ingrediente: 150 g unt 150 făină 150 g cartofi fierţi mac, susan sau chimion Mod de preparare: Amesteci untul cu cartofii făcuţi piure, pui un praf de sare şi adaugi făina. Frămânţi un aluat potrivit de tare,…
Babă cu lichior de piersici
14 February 2011
O reteta simpla de babă cu lichior de piersici din lapte, oua, faina, scortisoara, sare, zahar pudra, drojdie usata, unt, lichior de piersici, frisca lichida, esenta de vanilie si fructe. Ingrediente: 7 linguri lapte 4 ouă 225 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă sare 2 linguri zahăr pudră 1 linguriţă drojdie uscată 7 linguri…
Ciorbă dreasă de legume
14 February 2011
O reteta de ciorba dreasa de legume din morcov, ceapa, telina si albitura, ardei gras, dovlecel, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors, oua, sare si knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente: morcov 100 g ceapă 100 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g dovlecei 100 g varză albă 100 g cartofi 150…
Rulada de carne cu branza
14 February 2011
O reteta de rulada de carne de vita tocata cu branza telemea, paine, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, sare, piper si ulei. Inrgediente: 1 kg carne vită tocată 200 g brânză telemea 1 felie pâine 2 cepe 2 căţei usturoi 1 ou 1 legătură pătrunjel sare piper 2 linguriţe chimen 50 ml ulei pentru garnitură: 2…
Crema de morcovi
14 February 2011
Cum se prepara vaca Bourguignon (video)
14 February 2011
Sarlota de portocala
14 February 2011
O reteta foarte simpla de sarlota de portocala cu suc de lamaie, zahar pudra, lapte, galbenusuri, faina, gelatina si frisca. Ingrediente: sucul şi coaja de la 2 portocale sucul de la 1/2 lămâie 300 g zahăr pudră 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 1 linguriţă făină 4 plicuri gelatină incoloră 400 ml frişcă Mod de…
Panere de cascaval cu branza si masline
14 February 2011
Tocanita unguresca
14 February 2011
Salata cu svaiter si salam
14 February 2011
O reteta foarte simpla de salata cu svaiter, salam uscat, mere, maioneza, mustar, piper, sare, zahar pudra, oua, salata verde si castraveti murati. Ingrediente: 300 g şvaiţer 400 g salam uscat 350 g mere 250 g maioneză 1 lingură muştar piper sare zahăr pudră 2 ouă salată verde castraveţi muraţi Mod de preparare: Tai…
Morcovi cu praz
14 February 2011
Supă de mere
14 February 2011
O reteta foarte simpla de supa de mere acrisoare cu faina, smantana, taitei, zahar si sare. Ingrediente: 2 mere acrişoare 1/2 linguriţă de făină 1 lingură de smântână 1 lingură tăiţei (fidea) 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii şi le fierbi în circa 400 ml de apă cu…
Supă cu turnăţei
14 February 2011
O reteta de supa cu turnatei si oase de vaca, morcovi, telina, ceapa, oua, faina, lamaie, verdeata, sare si bulion. Ingrediente: 1 kg oase de vacă 100 g morcovi 50 g pătrunjel 100 g ţelină 100 g ceapă 2 ouă 40 g făină 100 g lămâie 1 legătură verdeaţă sare după gust 1 linguriţă bulion…
Portocale umplute cu mere si scortisoara
14 February 2011
O reteta delicioasa de portocale umplute cu mere, scortisoara, zahar ulei si smatana. Ingrediente: 4 portocale mari 4 mere mari 2 linguri scorţişoară 4 linguri zahăr 2 linguri ulei 1 cutie cu smântână Mod de preparare: Decojeşti portocalele şi le scoţi miezul, pe care îl mărunţeşti. Cureţi merele şi le dai prin râzătoare, apoi…
Cotlet de porc secuiesc
14 February 2011
Rulouri din carne de vitel
14 February 2011
O reteta de rulouri din carne de vitel si cascaval, castraveti acri, pesmet, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de viţel 200 g caşcaval 4 castraveţi acri pesmet 4 ouă făină sare piper Mod de preparare: Tai carnea felii, o baţi, o condimentezi şi pui pe fiecare bucată 2 felii de…
Sufleu de legume cu brânză
14 February 2011
O reteta de sufleu din amestec de legume, cartofi, rosii, branza sarata de oaie, smantana, oua, faina, gris, sare si piper. Ingrediente: amestec de legume (conppidă, broccoli, morcovi, mazăre, fasole verde) 3 cartofi mijlocii 2 roşii întregi din bulion 30 g brânză sărată de oaie 200 g smântână 3 ouă 2-3 linguri rase de făină…
Harrissa
14 February 2011
Budinca de banane
14 February 2011
Pastă de măsline
14 February 2011
O reteta de pasta de masline cu masline verzi, masline negre, paine, ulei, usturoi si cascaval. Ingrediente: 400 g măsline verzi fără sâmburi 100 g măsline negre fără sâmbuiri 3 felii pâine 200 ml ulei 6 căţei de usturoi caşcaval Mod de preparare: Pasezi măslinele în blender. Inmoi pâinea în puţină apă, după care…
Pâine cu seminţe
14 February 2011
Gaina umpluta cu taitei
14 February 2011
O reteta de gaina umpluta cu taitei si ulei, unt, cascaval ras si sare. Ingrediente: 1 găină mijlocie 150 g taiţei 1 lingură ulei 4 linguri unt 3 linguri caşcaval ras sare Mod de preparare: Pui tăiţeii să fiarbă în apă clocotită cu sare şi ulei, ca să nu se lipească între ei. După…
Salata cu paste spiralate
13 February 2011
O reteta foarte simpla de salata cu paste spiralate si carnat afumat, castraveciori murati, rosie, ananas, mazare, iaurt, ceapa rosie, usturoi, mustar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g paste spiralate 1 cârnat afumat 2 castraveciori muraţi 1 roşie 1 compot ananas 1 conservă mazăre 150 g iaurt 1 ceapă roşie 2 căţei…
Varza a la Bihor
13 February 2011
O reteta de varza cu carne de porc tocata, orez, smantana, ulei, ceapa, sare, cimbru, boia dulce si marar. Ingrediente: 1 kg carne porc tocată 150 g orez 250 g smântână 50 ml ulei (pentru călit carnea) 2 cepe mari sare condimente (cimbru, boia dulce, mărar) Mod de preparare: Pui orezul la fiert pentru…
Cum se prepara Cocktail Martinez (video)
13 February 2011
Antricot de vită bănăţean
13 February 2011
O reteta foarte simpla de antricot de vita cu mazare, ciuperci, ulei, faina, cartofi, verdeata, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg antricot de vită 250 g mazăre conservă 300 g ciuperci 200 ml ulei 100 g făină 2,5 kg cartofi verdeaţă piper sare Mod de preparare: Porţionezi antricoatele, le baţi uşor cu ciocanul, le…
Işlere
13 February 2011
O reteta extre de simpla de islere cu ulei, lapte, zahar, amoniac, faina, galbenusuri si unt. Ingrediente: 15 linguri ulei 15 linguri lapte 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac 100 g făină pentru cremă: 1/2 l apă 5 linguri făină 2 gălbenuşuri 100 g unt 5 linguri zahăr Mod de preparare: Faci un aluat…
File de porc fiert in lapte
13 February 2011
Supa tiroleza
13 February 2011
O reteta de supa tiroleza din morcov, ceapa, patrunjel, chimen, unt, faina, sare, piper si un pahar de vin rosu. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1/2 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 lingură făină sare piper 1 pahar vin roşu Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai zarzavaturile, apoi le pui…
Pizza impaturita (calzone)
13 February 2011
O reteta de pizza impaturita (calzone) din ulei de masline, faina, sare, zahar, drojdie uscata, branza telemea, cascaval ras, branza gorgonzola, salam uscat, kaizer, masline verzi, bulion, ardei rosu, ardei galben, sare, piper si busuioc uscat. Ingrediente: pentru blat îţi trebuie: 1/2 cană apă 2 linguri ulei de măsline 2 căni făină 1 linguriţă sare…
Ouă umplute cu gălbenuş sau pate de ficat
13 February 2011
O reteta de oua umplute cu pate de ficat si maioneza, mustar sare si piper. Ingrediente: 100 g maioneză 4 ouă 1 lingură muştar 50 g pate de ficat sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp de 10 minute, ca să fie tari. Le scoţi gălbenuşurile şi le amesteci…
Ouă umplute cu gălbenuş sau pate de ficat
13 February 2011
File de peste Pangasius
13 February 2011
Ciorbă de pasăre a la grec
13 February 2011
Pâine cu stafide, fulgi de ciocolata si coajă de lamaie
13 February 2011
O reteta de paine cu stafide si coaja de portocale din faina, drojdie proaspata, fulgi de ciocolata, coaja de portocala, miere, sare, zahar vanilat, lapte si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 1 cub drojdie proaspătă o mână stafide fulgi de ciocolata coaja de la 3 lamai 150 g zahăr (se poate înlocui cu…
Stiucă umplută la cuptor
13 February 2011
O reteta foarte simpla de stiuca umpluta la cuptor cu oua, orez, ceapa, morcov, smantana, cartofi, ulei, patrunjel, usturoi, sare, piper, boia dulce, cimbru si putin busuioc. Ingrediente: 2 ştiuci de 1-1,5 kg pentru a încăpea într-o tavă normală de cuptor 4 ouă 1 pumn de orez 3-4 cepe 2 morcovi 1 pahar de smântână…
Cotlet de porc la cuptor cu rosii
13 February 2011
O reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc, rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 cotlet de porc feliat, fiert la temperatură joasă 6-7 roşii, frunze de busuioc frunze de oregano sare piper ulei de masline vin alb Mod de preparare:…
Piept de porc pane
13 February 2011
Ciorbă de fasole ca in Bucovina
13 February 2011
Şniţele ca la Covasna
13 February 2011
O reteta foarte simpla de snitele din carne de vitel sau carne de porc fara os, oua, ciuperci, cascaval ras, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de vitel sau de porc fara os 7 oua 150 g ciuperci putin cascaval ras putina faina sare piper Mod de preparare: Tai carnea ca pentru şniţele…
Bors bucovinean
13 February 2011
O reteta de bors bucovinean cu oase, morcovi, ceapa, sfecla, ceapa, ardei gras, telina, varza alba, ulei, rosii, verdeata si sare. Ingrediente: 1,5 kg oase 400 g morcovi 300 g ceapă 600 g sfeclă 200 g ardei gras 100 g ţelină 500 varză albă 100 ml ulei 600 g roşii 2 l borş 2 legături…
Midii marinate
11 February 2011
O reteta de foarte simpla de midii marinate cu vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, patrunjel si rosii bine coapte si tocate. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de midii proaspete, un sfert de cană de vin alb, două linguri de ulei de măsline doua linguri de suc de lamaie 3 catei usturoi…
Aperitive cu anşoa
11 February 2011
O reteta de aperitive cu fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar tos, sare, piper si lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 150 g fileuri de anşoa din conservă o ceapă un sfert de linguriţă de boia iute 3 cartofi două limete o linguriţă de zahăr tos sare piper lămâie Mod de preparare: Cartofii…
Ciorba de crap cu patrunjel si leustean
11 February 2011
O reteta de ciorba de crap cu morcov, telina si albitura, ceapa, ulei, pasta de tomate, bors, ardei gras, rosii, sare si knorr, patrunjel si leustean. Ingrediente: morcov 100 g ţelină şi albitură.. 150 g ceapă 60 g ulei 30 ml o lingură de pastă de tomate crap 500 g ardei gras 50 g borş…
Carpaccio de vită cu orez
11 February 2011
O reteta carpaccio de vita cu orez basmatic, ulei de masline, sos worcester, sare, piper si salvie. Ingrediente: 100 g muşchi de vită 20 ml ulei de măsline 100 g orez basmatic sos Worcester sare şi piper după gust salvie Mod de preparare: Muşchiul de vită se condimentează cu sare şi piper, apoi se…
Fondue de ciocolată
11 February 2011
O reteta de fondue de ciocolata cu frisca, ciocolata menajera, capsune, boabe de struguri si coniac dupa gust. Ingrediente: 400 g ciocolată menajeră 200 g frişcă 10 căpşune de mărime portivită 10 boabe de struguri coniac după gust Mod de preparare: Ciocolata se mărunţeşte şi se pune la topit deasupra unei băi de aburi,…
Borş pescăresc cu verdeata
11 February 2011
O reteta de bors pescaresc cu ceapa, morcov, peste, knorr, telina si albitura, ardei gras, rosii, pasta de tomate, otet sau bors, sare, leustean sau patrunjel. Ingrediente: peşte mic 500 g peşte mare 600 g o linguriţă de Knorr Delikat ceapă 150 g morcov 150 g ţelină şi albitură 200 g ardei gras 100 g…
Salată de peşte cu morcov
11 February 2011
O reteta de salata de fileuri de peste cu morcovi, cartofi, ardei capia, ardei iute, mazare, telina, mustar, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper, paine integrala si baghete. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 3 cartofi doi morcovi doi ardei capia un ardei iute 100 g mazăre un sfert de ţelină un gălbenuş crud un gălbenuş…
Cum se prepara Cocktail Bee’s Knees (video)
11 February 2011
Tortellini cu legume
11 February 2011
O reteta de tortellini cu legume din oua, faina, branza telemea, sos pesto, mix de salata, busuioc verde, ardei iute, smantana, sare, piper, ulei de masline, lamaie, nuci caju, alune si migdale. Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 400 g brânză telemea o lingură de sos pesto doi morcovi un pachet de mix de salată…
Prăjitură cu caise şi cocos
11 February 2011
Pacheţele cu pui
10 February 2011
Ardei umpluti cu ton si amestec de salată verde, capere şi frunze de capere
10 February 2011
O reteta de ardei umpluti cu ton in ulei si masline verzi, mustar picant, galbenusuri, lamaie, capere, frunze de capere murate, salata verde, sare, piper, marar, ceapa rosie si ardei iute. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 500 g ardei 100 g măsline verzi muştar picant două gălbenuşuri fierte o lămâie două linguri de…
Ruladă cu legume si salata de rosii
10 February 2011
Lebede cu ciocolată
10 February 2011
Clătite cu carne si pudra de cacao
10 February 2011
O reteta de clatite cu piept de pui, faina, pudra de cacao, ciuperci, ceapa verde, usturoi, migdale, portocale, ardei dulce, oua, lapte dulce, sare, piper si ulei. Ingrediente: 100 g făină două linguri de pudră de cacao un piept de pui 300 g ciuperci o legătură ceapă verde un căţel de usturoi 50 g migdale…
Bulgur cu peşte şi legume
10 February 2011
O reteta de bulgur cu fileuri de peste, broccoli, morcovi, porumb baby, rosii, ardei gras, ulei de masline, ardei iute, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, nuci si migdale. Ingrediente: 250 g bulgur 4 fileuri peşte alb 500 g broccoli doi morcovi 400 g porumb baby două roşii doi ardei graşi un ardei iute 250…
Cum se prepara Cocktail Mexican 55 (video)
10 February 2011
Paste cu morcovi si usturoi
10 February 2011
Care sunt beneficiile ceaiului şi cât ar trebui să bei zilnic
10 February 2011
Ceaiul, consumat zilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de tumori pe creier şi de accident vascular cerebral, potrivit Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, relatează dailymail.co.uk. Cercetătorul Simon Gibbons spune că, pentru a avea efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei căni de ceai. "Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze…
Brioşe cu mac şi pere
10 February 2011
Tartine cu mango şi brânză
10 February 2011
Tort cu lămâi verzi
10 February 2011
Ciorbă de dovlecei cu carne
10 February 2011
O reteta de ciorba de dovlecei cu carne de porc si morcovi, cartofi, pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare, piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g spanac 800 g carne de porc 300…
Somon cu portocale
10 February 2011
O reteta de file de somon cu telina, portocale, muguri de soia marinati, ulei de masline, usturoi, lamaie, cimbru, marar, sare, piper si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 tije de ţelină două portocale 100 g muguri de soia marinaţi 5 linguri de ulei de măsline doi căţei de usturoi o lămâie…
Pui cu portocale
10 February 2011
O reteta de pui cu portocale si vin alb demisec, usturoi, boia dulce, pudra de curry, fasole verde, portocale, ulei de floarea soarelui, salata rucola, sare si piper. Ingrediente: două piepturi de pui mai mari 500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi boia dulce boia iute pudră de curry 500 g…
Triunghiuri dulci
10 February 2011
O reteta de prajitura cu zahar tos, nuca de cocos, faina, unt, esenta de migdale, miere, lapte condensat, pudra de scortisoara, frisca si sos de ciocolata. Ingrediente: 115 g zahăr tos 50 g nucă de cocos 100 g făină 115 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de migdale două linguri de…
Rulouri de peste cu piure cu portocale
9 February 2011
O reteta de rulouri de peste cu cartofi, sare, bacon, rozmarin, piper, portocale, usturoi, ulei de masline si supa. Ingrediente: 500 g cartofi sare 2 file de peşte fără piele (350 g, somon sau pangasius) 8 felii bacon 2 crenguţe de rozmarin piper 2 portocale 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline circa…
Oua in sos de mustar si piure picant
9 February 2011
O reteta de oua cu dovlecel, arpagic, rosie, margarina, frisca, supa instant, mustar iute, miere, piure si hrean. Ingrediente: 1 dovlecel mic (50 g) 1 arpagic 1 roşie 1 linguriţă margarină 1 lingură frişcă 1 vârf de cuţit supă instant 1 linguriţă amidon 1/2-1 linguriţă muştar iute puţină miere 1/2 pachet piure instant 1 vârf…
Cartofi cu legume si kaizer
9 February 2011
O reteta de cartofi cu conopida, ceapa, usturoi, unt, morcovi, supa, lapte, smantana, piper, nucsoara, unt si kaizer afumat. Ingrediente: 300 g conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 3 morcovi 100 ml supă 50 ml lapte 100 ml smântână piper nucşoară 2 linguri unt topit 4 felii kaizer afumat Mod…
Ardei umplut cu piure si branza
9 February 2011
O reteta de ardei umplut cu cartofi, sare, ceapa, unt, supa, branza telemea, piper, nucsoara si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg cartofi făinoşi sare câte 2 ardei graşi roşii şi verzi 2 cepe 1 lingură unt 250 ml supă 200 g brânză telemea rasă piper nucşoară 1 lingură seminţe de floarea soarelui …
Despre peste: Tilapia, Pangasius si Stavridul sud-african
9 February 2011
Tilapia Se trage din familia bibanului. Iniţial a trăit în râurile şi fluviile Africii de Est, în special în Nil, iar astăzi se întâlneşte deseori în crescătoriile chinezeşti. Acestui peşte îl place apa cu o temperatură ridicată (cel puţin 18°C până la 20°C). Având 93 kcal/100 g este sărac în grăsimi, cu un gust…
Ciorba de dovlecei cu orez
9 February 2011
Rulou cu piersici
9 February 2011
O reteta de prajitura cu piersici si oua, sare, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilinat, physalis, suc de lamaie, coaja de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 5 ouă 1 vârf de cuţit de sare 120 g zahăr 125 g faină 1/2 linguriţă praf de copt 1 pacheţel zahăr vanilinat umplutură: 400 g piersici (cutie)…
Tort cu mango şi cremă de brânză
9 February 2011
File de somon in crusta de piper
9 February 2011
Rulade italieneşti
9 February 2011
Ciorbă de burtă traditionala
9 February 2011
Ruladă fină de somon
9 February 2011
O reteta de rulada cu file de somon si rucola, usturoi, samburi de pin, cimbru, parmezan, pesmet, sare, piper, zahar si vin alb sec. Ingrediente: 3 legaturi rucola 2 catei de usturoi 60 g samburi de pin 1/2 legatura cimbru 50 g parmezan 3 linguri pesmet sare piper 2 bucati file de somon (fara piele,…
Mini-snitele colorate
9 February 2011
Cum se prepara Cocktail Tanteo Michelada
9 February 2011
File de porc gratinat
9 February 2011
Paste picante cu somon
9 February 2011
Tartă cu ciocolată şi portocale
9 February 2011
O reteta de tarta cu portocale si unt, zahar tos, faina, migdale, ou, suc de portocale, coaja de portocale, smantana, suc de lamaie, ciocolata amara si portocale. Ingrediente: pentru aluat: 175 g unt lOO g zahăr tos 250g făină albă, plus extra pentru pudrat 25 g migdale măcinate 1 ou bătut pentru umplutura: 5 ouă…
Supă de taiţei cu prăjeala
9 February 2011
Tocăniţă mediteraneană
9 February 2011
O reteta de tocanita cu ceapa, usturoi, file de curcan, tulpini de telina, cimbru, ulei, rosii, supa, fasole verde, paste late, sare, piper si boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 g file de curcan 2 tulpini de ţelină 1/2 legătură cimbru 2 linguri ulei 1 cutie roşii (850 ml)…
Snitel de curcan în crustă
9 February 2011
Prăjiturele însiropate din cremă de lămaie
9 February 2011
O reteta de prajiturele cu unt, zahar tos, oua, malai grisat, faina, coaja de lamaie si suc de lamaie. Malaiul grişat este cel ce dă acestei prăjiturele culoare galbenă specifică şi textură foarte moale. Dacă nu găsiţi mălai grişat, folosiţi 200 g de făină cu agent de creştere în locul combinaţiei de mălai grişat Ingrediente:…
Brioşe cu nuci şi cremă de cafea
9 February 2011
O reteta de briose cu unt, zahar muscovado, faina, oua, cafea instant, nuca si mascarpone. Un desert ce va fi apreciat de iubitorii de cafea de pretutindeni Ingrediente: l00 g unt, foarte moale l00 g zahăr muscovado l00 g făină 2 ouă mari 2 linguriţe cafea instant, amestecată cu lOOml apă clocotită, şi apoi răcită…
Mini Chebab cu Chorizo
9 February 2011
Se taie 32 de felii fine de salam Chorizo şi se prăjesc până devin crocante. Se pregătesc 16 bucăţi de ardei copt de la borcan şi 16 cuburi de feta. Se înfig câte 2 dintre feliile de salam pe 16 beţe mici de frigărui, între ele punându-se câte o bucată de ardei copt şi câte…
Cremă de unt rapidă
9 February 2011
Intr-un castron mare se cern 175 g zahăr pudră peste l00 g unt foarte moale. Se adaugă 3 linguriţe de cafea. Se amestecă totul cu grijă şi se bate amestecul până devine cremos şi fin. Poftă bună!
Cum se prepara Cocktail Greyhound (video)
8 February 2011
Supă acră de creveţi
8 February 2011
O reteta de supa acra de creveti cu supa de pui, ardei iute, ghimbir decojit, sos de peste, lemongrass, sos de peste, suc de lamaie, zahar pudrea, piper, ciuperci, si crengute de coriandru/ Ingrediente: 800 ml supă de pui 1-2 ardei roşi iuţi 1 bucăţică de 3 cm de ghimbir decojit 2 tulpini lemongrass 4…
Prăjitură consistentă de ciocolată neagră
8 February 2011
O retete de prajitura cu ciocolata amaruie, unt, iaurt natural, esenta de vanilie, oua, faina, zahar muscovado brun, bicarbonat de sodiu si frisca. Ingrediente: 200g unt, plus extra pentru uns l00 g ciocolată amăruie, 70% cacao, ruptă bucăţi 150 g iaurt natural 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 ouă mari 250g făină cu agent de…
Dulceata de dovleac turcesc
8 February 2011
Cum se marineaza Somonul (video)
8 February 2011
O reteta video despre cum se marineaza somonul. Cheia pentru somonul marinat nu este de a lăsa mai mult de 15 minute la marinat. Puteţi utiliza orice alte condimente doriti.
Cum se scoate toata carnea dintr-un homar intreg
8 February 2011
Se apucă bine homarul, se îndepărtează cleştii în punctul unde ultima articulaţie întâlneşte capul, apoi se răsuceşte coada desprinzând-o de cap. Capul poate fi folosit pentru a obţine supă iar restul pentru diferite retete. Se ţine coada bine în mână, cu suprafaţa netedă în jos, şi se strânge până se aude o trosnitură. Se…
Paine naan cu branza si chilli
8 February 2011
Ingrediente: 4 pâini naan 140 g cheddar, dat pe râzătoare (se poate înlocui cu Emmenthal) 1 chilii roşu, fără seminţe, tocat fin 1 mână de frunze de coriandru, tocate Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190°C/aer cald sau 170°C. Se stropesc pâinicile cu puţină apă, apoi se acoperă cu brânză rasă şi…
Makhani dhal
8 February 2011
Acesta reteta este preparata cu linte, mazăre sau fasole, se consumă în toată India, cu pâine sau orez. Este o sursă bună de proteine pentru vegetarieni. preparat specific indian Ingrediente: 225 g linte neagră 2 cepe, tocate fin 2 ardei iuţi verzi, fără seminţe şi feliaţi 50 g unt, plus încă puţin 1 lingură ghimbir…
Mango cu cardamom
8 February 2011
O reteta de desert cu mango, pastai verzi de cardamom, lime, zahar pudra, branfy, frisca, bezele si frunze de menta. Ingrediente: 4 mango mari, curatate si fara sambure, 2 dintre ele taiate marunt 10 pastai verzi de cardamom, semintele scoase 2 lime, sucul si coaja 85 g zahar pudra 4 linguri brandy 560 ml frisca…
Salată caldă de homar şi cartofi cu maioneză cu ulei de trufe
8 February 2011
O reteta de salata calda de homar cu fasole verde, hasme, ulei de masline, lamaie, cartofi, frunze de salata, otet balsamic, mustar, ulei de trufe si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 homari fierţi de aprox. 500 g fiecare 250 g fasole verde fină, fiartă 2 hasme, tocate mărunt 6 linguri ulei de măsline 1 lămâie,…
Kebab de miel cu sos de iaurt şi mentă
8 February 2011
O reteta e kebab de miel cu carne de miel tocata, ceapa rosie, ardei iute, cuisoare, seminte de fenicul, piper roz, sofran, ou, menta, iaurt natural, sare si ulei de masline, sau ulei de arahide. Ingrediente: 1 ceapă mică roşie curăţată 1 ardei roşu iute cuişoare ½ linguriţă de seminţe de fenicul ½ lingurită piper…
Biryani aromat cu legume şi alune caju
8 February 2011
O reteta de orez basmati cu ceapa, uleid e floarea soarelui, radacina de ghimbir, pasta curry, batoane de scortisoara, pastai verzi de cardamom, anason stelat, cartof, conopida, iaurt grecesc, mazare si nuci caju. Acest fel de mâncare se poate servi ca atare sau ca garnitură pentru curry de crevete. Nu neglijaţi orezul în timp ce…
Bouillabaisse
8 February 2011
O reteta de fiertura de peste cu originile in Marsilia su peste, creveti, ulei de masline, ceapa, usturoi, praz, bulb de fenicul, rosii, sos tomat, patrunjel, cimbru, foi de dafin, piper, sofran, coaja de portocala si vin alb. Ingrediente: 5 kg peşte întreg (respectaţi proporţia de 2 la 1) 12 creveţi mari 25-30 midii 5…
Halibut la cuptor cu lamaie si garnitura de praz si crema de crevete
8 February 2011
O reteta de file de halibut la cuptor cu lamaie, praz, creveti si smantana lichida. Ingrediente: 50 g unt 2x 150-175 file de halibut sucul unei lamai mici 1 praz mare, taiat julienne 50 g creveti fierti si curatati 75-100 smantana lichida Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200′C/aer cald sau 180°. Se…
Curry de crevete şi cocos
8 February 2011
O reteta de curry de creveti decorticati cu ceapa, ghimbir, usturoi, ulei de floarea soarelui, turmeric, coriandru, rosii, lapte de cocos, ardei iute, ardei gras, suc de lamaie, coriandru si chutney de mango. Ingrediente: 2 cepe, feliate 1 rădăcină de ghimbir de mărimea degetului mare, dată pe râzătoare 4 căţei de usturoi, striviţi 2 linguri…
Paine Naan
8 February 2011
Smochine în crusta de ghimbir
8 February 2011
O reteta de smochine cu zahar tos, pudra de ghimbir si frisca pentru servit. Această reţetă poate fi preparată doar într-un cuptor prevăzut cu gril. Ingrediente: 4-5 smochine, înjumătăţite 2 linguri zahăr tos 1/2 linguriţă pudră de ghimbir l00 ml frişcă, pentru servit Mod de preparare: Se încălzeşte grilul. Se pun smochinele, cu partea…
Cum se prepara Inele de Ceapa crocante (video)
8 February 2011
Negrese cu sos de ciocolata
8 February 2011
O reteta de negrese cu sos de ciocolata si ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, zahar muscovado, zahar brun, oua, faina alba, nuci si iaurt natural. Ingrediente: 200 g ciocolată amăruie, ruptă în bucăţi l00 g ciocolată cu lapte, ruptă în bucăţi 85g unt 100 g zahăr muscovado 85 g zahăr brun 3 ouă, la temperatura…
Raita cu chimen prăjit
8 February 2011
O retete cu seminte de chimen, iaurt grecesc si boia de ardei dulce sau piper cayenne. Perfecta ca garnitura. Ingrediente: 1 linguriţă seminţe de chimen 500 g iaurt grecesc boia de ardei dulce sau piper cayenne (opţional) Mod de preparare: Se pun seminţele de chimen într-o tigaie uscată şi se prăjesc 2 minute, fără…
Cocktail Nonalcoolic
8 February 2011
Intr-o cană se amestecă 300 ml suc de mere, 300 ml limonada şi l00 ml suc de merişor. Se adaugă gheaţă şi câteva felii fine de măr.
Smoothie de iarnă
8 February 2011
Se amestecă 4 linguri de iaurt natural degresat cu 1 banană mică, 150 ml suc de portocale, 1 lingură germeni de grâu şi sucul de la 1 fruct al pasiunii, strecurat. Poftă bună!
Punch tropical
7 February 2011
O reteta de punch tropical foarte simpla cu suc de guave, ananas, mango, fructe stea si bere de ghimbir. Ingrediente: 1/2 ananas, taiat cuburi 2 mango 2 fructe stea, feliate 150 ml suc de guave (sau orice alt suc de fructe tropicale) 50 ml bere de ghimbir Mod de preparare: Se amestecă toate fructele…
Sticksuri calde de Holloumi
7 February 2011
Se taie 24 de sticksuri dintr-o bucată de aproximativ 250g de brânză grecească halloumi (se poate înlocui fără probleme cu caş foarte uscat). Se tăvălesc prin cimbru tocat mărunt (2 linguri). Se înjumătăţesc 24 de felii de pancetta sau bacon şi se înfăşoară cu ele fiecare stick de brânză dat prin cimbru. Se pun sticksurile…
Felioare de pâine integrală la cuptor cu Roquefort şi chutney
7 February 2011
O retete de paine integrala cu ceapa, zahar muscovado, otet balsamic, roquefort, parmezan, crema fraiche, oua si mustar. Ingrediente: pentru chuntney: 2 cepe roşii, feliate fin 4 lingjri zahăr muscovado 100 ml oţet balsamic pentru paine: 3oo g Roquefort, fărâmiţat 200 g Parmezan ras lingjri creme fraîche 2 ouă bătuţe 2 lirigjriţe muştar cu boabe…
Fulgi de ovăz cu fructe şi miere
7 February 2011
Se prepară un castron de porridge folosind 50 g fulgi de ovăz şi 300 ml lapte semi-degresat. Se presară cu 2 linguri afine, 1 lingură nuci tăiate şi 1 lingură de miere. Poftă bună!
Rondele de cartofi dulci cu prosciutto şi maioneză
6 February 2011
O retete de rondele de cartofi cu ulei de masline, maioneza, zeama de lamaie, prosciutto si frunze de creson. Ca alternativă interesantă, puteţi înlocui sucul de lămâie din maioneză cu o linguriţă de muştar. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în 8 rondele fiecare 1 lingură ulei de măsline 2 linguri…
Frunze de andivă şi de radicchio umplute cu macrou
6 February 2011
O retete de frunze de andiva si de radicchio umplute cu macrou afumat, lamaie, smantana lichida, ceapa si marar. Se poate păstra în frigider până la o săptămână. îl puteţi servi cu toast, cu cartofi copţi, sau cu ce altceva vă face plăcere. Ingrediente: 200 g file de macrou afumat, fără piele, rupt în bucăţele…
Mini-pizza cu brânză şi şuncă
6 February 2011
O reteta de mini pizza cu branza, faina alba, sare, praf de copt, unt, oua, lapte, ulei de masline, ardei gras, sunca, ceapa verde, ketchup, rosii cherry si cheddar maturat. Dacă doriţi să preparaţi rapid o pizza şi nu aveţi aluatul pentru blat, aceasta este o variantă fără drojdie. Ingrediente: pentru blat: 250g făină albă…
Bruscheta cu humus
6 February 2011
Se prăjeşte în toaster 1 felie de pâine de cereale şi se unge cu 2 linguri de humus peste care se pun 25g ardei roşu copt din borcan, câteva picături de zeamă de lămâie şi câteva măsline fără sâmbure. Poftă bună!
Cum se prepara cel mai bun guacamole
5 February 2011
O reteta de guacamole cu rosii, avocado, frunze de coriandru, ceapa rosie, ardei iute si chipsuri tortilla. Ingrediente: 1 roşie mare şi coaptă 3 avocado, foarte coapte, dar perfect sănătoase 1 mână frunze de coriandru, plus câteva, tocate mare, pentru servit 1 ceapă roşie mică, tocată mărunt 1 ardei iute, roşu sau verde, fără seminţe…
Supa rapida
5 February 2011
Se fierbe 1 praz, 1 păstâmacşi 1 morcov cu 1 roşie tocată în 500 ml apă, până devin moi. Se adaugă 2 linguriţe de muştar cu boabe întregi şi 2 linguri de lapte semi-degresat şi se obţine o supă hrănitoare sâracă în grăsimi. Poftă bună!
Biscuiţi integrali cu nuci pecan şi afine
5 February 2011
O reteta foarte simpla de biscuiti cu faina alba, praf de copt, fulgi de ovaz, zahar tos, scortisoara macinata, afine, nuci pecan. Aceşti biscuiţi se prepară foarte uşor, iar aluatul necopt se poate păstra în congelator, astfel încât puteţi face biscuiţi oricând aveţi chef. Puteţi folosi in loc de afine, stafide sau alte fructe uscate.…
Chiftelute din carne de miel şi brânză feta servite cu iaurt mentolat
5 February 2011
O reteta de chiftelute din carne de miel, seminte de soriandru macinate, seminte de chimen, ardei iute, patrunjel, rozmarin, sos worcesteshire, branza feta, ulei de flaorea soarelui servite cu iaurt mentolat. Ingrediente: 500 g carne de miel tocată 2 linguriţe seminţe de coriandru măcinate 2 linguriţe seminţe de chimen 1 ardei iute roşu, fără seminţe,…
Cocktail cu piure de pere, suc de merişor şi scorţişoară
5 February 2011
O reteta de cocktail cu piure de pere, suc de merisor, scortisoara macinata si vin alb spumant sau rose. Ingrediente: 2 pere bine coapte, fără coajă, cu cotorul scos 100 ml suc de merişor 2 linguriţe scorţişoară măcinată 1 sticlă de vin spumant alb sau rose Mod de preparare: Perele se pasează într-un blender…
Legume cu cascaval Gouda
5 February 2011
O reteta de legume cu slanina, unt, usturoi, ceapa, ardei, zucchini, oua, oregano, pipe, rosii si cascaval Gouda. Ingrediente: 50 g slănină 1 1ingura unt 1 căţel de usturoi 2 cepe mari 2 ardei galbeni 2 zucchini mici 2 ouă 2 1ingura oregano tăiat mărunt sare piper negru măcinat 200 g roşii 125 g Gouda…
Pui cu aroma de alune
5 February 2011
O reteta foarte simpla de pui cu aroma de alune si usturoi, ghimbir, dovleac, sos de soia, zahar, supa si 2 linguri unt de arahide Adăugaţi 2 bucăţi de piept de pui feliat în uleiul în care aţi pus usturoiul şi ghimbirul şi prăjiţi-le timp de câteva minute până se rumenesc. Adăugaţi dovleacul, sosul de…
Supa de gulii cu galuste si smantana
5 February 2011
O reteta foarte simpla de supa de gulii cu ceapa, ulei, faina, smantana, sare, patrunjel verde si galuste. Ingrediente: gulii 600 g supă 2 1 ceapă 60 g ulei 80 ml trei linguri de făină smântână 100 g sare şi o linguriţă de knorr pătrunjel verde găluşte 3-4 buc. la o porţie Mod de…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu