Retete de Paste:
Musaca de vinete
24 October 2010
Ingrediente: 750 g carne viţel tocată 2 cepe 500 ml supă vită 2 ouă 2 kg vinete 1 kg roşii pătrunjel verde sare piper 100 g unt 100 ml ulei floarea soarelui 1 pahar vin alb parfumat Mod de preparare: Se taie vinetele felii rotunde de 1-1,5 cm grosime.Săraţi puţin fiecare felie, pe…
Cascaval la capac
24 October 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval 50 g unt piper boia Mod de preparare: Se unge cu unt o tigăiţă.Caşcavalul se taie felii de un deget (unii le spală în lapte şi le trec prin ou) se potrivesc feliile acestea în untul încins, se presară cu picanterii, se acoperă cu un capac. Pe foc se…
Musaca de cartofi cu ciuperci
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml lapte 4-5 linguri ulei sare 100 ml smântână 2 cutii ciuperci 3-4 cepe 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură sare condimente (chili, ienibahar, nucşoară, cimbru) Mod de preparare: Cartofii se pregătesc ca pentru piure. Ceapa tocată mărunt se căleşte în apă şi ulei.…
Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi
23 October 2010
Salată de cartofi copţi cu ceapă murată
23 October 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe murate sare ulei oţet Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi dai la cuptor cu coajă cu tot pentru aproximativ 1 oră. Când sunt copţi, îi scoţi, îi cureţi şi îi zdrobeşti cu furculiţa, dar să rămână bucăţele mai mari. Pui sare şi ulei după gust…
Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii
23 October 2010
Sos de vanilie
23 October 2010
Ingrediente: 1/4 l lapte 1/2 baton vanilie 80 g zahăr 1 ou 4 gălbenuşuri Mod de preparare: Laptele, zahărul şi vanilia se pun la fiert. Separat se amestecă bine cu telul, ouăle. Cîn laptele clocoteşte, se pune cîte puţin peste ouă, apoi se pune un capac. Sosul se leagă (se îngroaşă) singur şi…
Cartofi cu branza la cuptor
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g brânză dulce 100 g brânză telemea 1 ou sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi bine şi tăiaţi felii potrivite se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert pe jumătate, se opreşte focul. Intr-un vas de Jena sau o tavă…
Musaca de cartofi cu granule de soia
23 October 2010
Ingrediente pentru piure: 1 kg cartofi 100 ml lapte 2-3 linguri ulei sare 100 ml smântână Pentru granulele de soia: 3 cepe potrivite 100 g soia granule 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură vegeta condimente (cimbru, ienibahar, coriandru, maghiran, cimbrişor) Mod de preparare: Se pregătesc cartofii ca pentru piure.…
Cartofi ţărăneşti cu ceapă
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 4 cepe sare condimente (cimbru şi maghiran) verdeaţă Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală, se taie în felii cât mai subţiri şi se pun într-o tavă unsă. Intre timp, ceapa se curăţă se taie în felii subţiri şi se înăbuşă în apă şi ulei,…
Cartofi franţuzeşti
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă fierte 200 g smântână 1 ou 100 g unt 100 g caşcaval ras sare 1 legătură pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, cu apă caldă şi sare. După ce s-au fiert, se curăţă de coajă şi se…
Chifteluţe de spanac
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 2 cepe 150 ml untdelemn 3 linguri făină sare piper Mod de preparare: Speli spanacul, îl opăreşti cu apă clocotită cu sare şi-l laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa, o căleşti în untdelemn, adaugi spanacul şi după 5 minute presari 1 lingură de făină şi pui…
Budincă de spanac
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac congelat 1 lingură condimente 2 linguri făină 2 linguri margarină mărar verde Mod de preparare: Fierbi spanacul congelat în apă cu Maggi Secretul Gustului Legume, îl scurgi, îl amesteci cu făina dizolvată într-o ceaşcă ide zeamă de la fierberea spanacului. Amesteci bine spanacul cu margarina şi torni totul într-o…
Mancare de fasole boabe
23 October 2010
Ingrediente: 600 g fasole uscată 3-4 cepe 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 2-3 ardei 3-4 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 legătură frunze ţelină pătrunjel 1 lingură boia dulce de ardei 1 lingură pastă de tomate Mod de preparare: Fasolea se alege şi se pune la înmuiat de seara până…
Supă de linte roşie
23 October 2010
O reteta simple de supa de linte rosie din: linte rosie, ulei, faina, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg linte roşie 1 lingură ulei 1 lingură făină 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Alegi lintea, o speli, o strecori şi o pui la fiert cu 2…
Mancare de ciuperci cu cartofi
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe potrivite 2-3 linguri ulei 1 linguriţă vegeta 1 ardei capia roşu 1 lingură pastă de tomate 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciupercile proaspete, se spală şi se taie feliuţe. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe mai mari. Ceapa…
Cartofi cu maioneză de soia
23 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 150 g maioneză soia 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă clocotită cu sare, după ce în prealabil au fost curăţaţi, spălaţi bine şi tăiaţi cubuleţe. Se fierb aproximativ 15-20 de minute. Când sunt gata se scurge zeama (care nu se aruncă,…
Piure de cartofi cu friptură de gluten
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 150 ml lapte 30 ml ulei sau 100 g unt sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală bine, se taie cubuleţe mari şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt fierţi, se scurg de zeamă, se pun într-un bol mai mare şi se…
Conopidă cu ciuperci
23 October 2010
Conopidă cu smantana
23 October 2010
Maioneză din cartofi
23 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi potriviţi, de preferinţă albi 1 linguriţă muştar dulce 2-3 linguriţe zeamă de lămâie 1 gălbenuş de ou crud (opţional) 150 g ulei sare Mod de preparare: Cartofii se fierb şi se zdrobesc ca pentru piure. Se adaugă o linguriţă de muştar dulce, sare, 2-3 linguriţe suc de lămâie. Opţional, se…
Sarmale cu orez si legume
23 October 2010
Ingrediente: 300 g orez 3 morcovi 3-4 cepe 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 4-5 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 250 g suc de roşii 1 foaie de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 varză mare acră sau dulce 1 cartof crud ras 1 lingură boia dulce Mod de preparare:…
Chifteluţe de conopidă
23 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 căpăţână usturoi 2 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 felii pâine graham înmuiată 1 linguriţă boia dulce 1 lingură vegeta 50 g brânză telemea un vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Conopida se fierbe în apă cu sare. Când este fiartă, se scurge de…
Cum se prepara Cocktail Silk Stocking (video)
23 October 2010
Corăbioare de dovlecei cu branză
23 October 2010
Conopidă cu soia cuburi
23 October 2010
Praz cu orez
23 October 2010
Pastă de fasole
23 October 2010
Ingrediente: 400 g fasole albă 100 g măsline dietetice 2 cepe zeamă de lămâie sare 3-4 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Se fierbe fasolea la fel ca în reţeta precedentă. Când este bine fiartă, se amestecă în blender cu uleiul şi zeama de lămâie, folosind o cantitate suficientă de apă în…
Mancare de mazăre cu cartofi
23 October 2010
Ingrediente: 600 g mazăre 2-3 linguri ulei 2 legături ceapă verde 1/2 kg cartofi noi 2 morcovi 3-4 roşii mărar verde sare Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se taie rondele şi se călesc în apă cu ulei. Se adaugă mazărea, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă…
Sos cald de zmeură
23 October 2010
Ingrediente: 800 g zmeură 200 g zahăr 1/2 linguriţă amidon vanilie Mod de preparare: Zmeura spălată se fierbe 15 minute cu 1 lingură de apă şi se’strecoară prin tifon. Se fierbe din nou eu zahărul şi cu va,nilia şi pe. parcurs se leagă sosul cu amidon sau făină de cartofi diluată în puţină…
Mancare de spanac cu ciuperci
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 250 g ciuperci 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 3 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri pastă de tomate sare oregano verdeaţă Mod de preparare: Se fierbe spanacul şi se strecoară. Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă împreună cu usturoiul. Se adaugă ciupercile tăiate feliuţe, sarea, condimentele…
Fasole verde cu maioneză
23 October 2010
Ingrediente: 1 borcan de 800 g fasole verde sau 1 kg fasole verde proaspătă 150 g maioneză din cartofi sare 1 căţel de usturoi Mod de preparare: Fasolea, după ce în prealabil a fost curăţată, fiartă şi scursă, se zdrobeşte cu dispozitivul pentru piure. Se adaugă maioneza din cartofi, la care se mai…
Fasole păstăi cu usturoi
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole tânără grasă sau fideluţă 2 cepe zeamă de lămâie 4-5 căţei de usturoi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt se înăbuşă cu apă şi puţin ulei. Fasolea bine aleasă şi spălată se pune peste ceapă cu o cană de apă şi vegeta. Se…
Spanac cu orez si caşcaval vegetal
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 250 g orez 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 150 g caşcaval vegetal Mod de preparare: Spanacul se pune la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost curăţat şi spălat în mai multe ape. Se fierbe circa 10 minute. Ceapa tocată…
Piure de mazăre
23 October 2010
Varză cu tăiţei
23 October 2010
Ciuperci cu smantană
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g smântână 1 legătură pătrunjel verde sare 50 g unt 1 lămâie condimente pentru ciuperci Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi. Acestea se curăţă de pieliţe şi, pe măsură ce sunt curăţate, se pun într-un vas cu apă rece, în care s-a adăugat zeamă de…
Supă de roşii cu găluşte de griş
23 October 2010
Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat strecurată 1 litru suc de roşii 2 linguri ulei 2 ouă 5-6 linguri de gris 1 legătură pătrunjel frunze de ţelină sare după gust Mod de preparare: In supa de zarzavat strecurată, care clocoteşte, punem sucul de roşii şi uleiul. Intr-o farfurie, batem ouăle bine, peste…
Ciorba de cartofi noi acrită cu zarzăre
23 October 2010
Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 cană zarzăre 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta Mod de preparare: Se pune la fiert, în apă clocotită, morcovul tăiat rondele, ceapa verde tocată mărunt, cartofii tăiaţi cubuleţe potrivite şi rădăcina…
Ciorbă de bureţi
23 October 2010
Ingrediente: 3 litri apă 500 ml borş 700 g bureţi 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 ardei gras 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei de măsline 2-3 căţei usturoi 1 foaie de dafin Mod de preparare: Bureţii se aleg şi se spală bine sub jetul de apă. Se…
Tocăniţă de vinete
23 October 2010
Jeleu de vişine
23 October 2010
Ingrediente: 1,500 kg vişine 1/4 l apă 280 g zahăr 6-7 foi de gelatină Mod de preparare: Vişinele se curăţă de cozi, se spală bine şi se zdrobesc. Se sparg şi ciţiva sîmburi şi se fierb 30 minute, cu apa şi cu zahărul. Se strecoară, se pune din nou la foc şi cînd…
Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane
22 October 2010
Cod cu macaroane şi legume
22 October 2010
Scrordolea
22 October 2010
Ingrediente: miezul de la 30 de nuci miezul de la 1 franzelă mică 1 pahar de ulei 1-3 linguri oţet sare piper 6 căţei usturoi Mod de preparare: Se înmoaie pâine-n apă rece, se stoarce se pisează usturoi .Se macină nucile . Se freacă toate împreună cu ulei, oţet, sare şi piper până…
Branzoaice de Braila
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină 3 ouă 500 g unt 250 g caş dulce 100 g caşcaval 250 ml lapte 250 g telemea Ingrediente glazura:2 ouă ,200 g caşcaval ras, 200 ml smântână Mod de preparare: Se frământă toate cât de bine şi se lasă să respire o noapte la receSe taie pătrate…
Budincă de spanac
22 October 2010
Musaca de conopidă si cartofi
22 October 2010
Ingrediente: 100 g soia granule 1 conopidă potrivită 4-5 cartofi noi 2-3 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 linguri de bulion 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lingură vegeta 300 ml lapte 2 linguri făină 1 ou oregano maghiran busuioc Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt,…
Serbet de nufar
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahă 1 lămâie 40-50 frunze mari de nufăr, proaspete, îmbibate bine cu seve Mod de preparare: Se curăţă si se toacă frunzele de nufăr, se storc de cât suc crud vor să dea, apoi se pun la fiert în 800 ml apă clocotită până se fac pastă Se dizolvă zahărul…
Pate de ciuperci
22 October 2010
Salată de măsline
22 October 2010
Fasole bătută
22 October 2010
Ingrediente: 600-700 g fasole boabe 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 3 linguri ulei 1 lingură boia de ardei sare Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa în apă rece. A doua zi, se spală de câteva ori şi se pune la fiert. După…
Sos de lamaie
22 October 2010
Ingrediente: 1 lămîie 2 ouă 2 gălbenuşuri 150 g zahăr 1/4 l lapte vanilie Mod de preparare: Laptele se fierbe cu zahărul şi cînd clocoteşte, se toarnă cîte puţin peste ouăle bine amestecate cu vanilia şi coaja de lămîie rasă mărunt. Cînd se serveşte, se pune puţină zeamă de lămîie. Se serveşte rece.…
Midii
22 October 2010
Ingrediente: 1 sac de midii 1 ceapă 1 pahar untdelemn 1 ceaşcă orez 1 pahar bulion roşii sare piper Mod de preparare: Se opăresc midiile, ca să se deschidă, se scoate carnea, se curăţă de picioruşul vegetal şi nisipos, se lasă într-un vas, să aştepte. Se pune ceapa la rumenit în ulei, se adaugă…
Branza zburata
22 October 2010
Ingrediente: 2 litri lapte dulce (nefiert) 3 litri lapte (fiert) 5 litri lapte prins Mod de preparare: Se pune laptele dulce la fiert .Când a fiert, se adaugă laptele prins şi cel nefiert şi se amestecă de câteva ori cu lingura de lemn. Se lasă să se încingă va coagula după un prim…
Conopidă cu maioneză din pufuleţi
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă sare maioneză din pufuleţi Mod de preparare: Conopida se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele şi se fierbe până ce devine moale. Se opreşte focul şi se pune la scurs şi răcit într-o strecurătoare. Intre timp, se face maioneza din pufuleţi. După ce s-a răcit bine,…
Maioneză din pufuleţi
22 October 2010
Ingrediente: 1 pungă pufuleţi de porumb (100-150 g) 150 g ulei 2-3 linguri suc de lămâie 1 lingură muştar dulce sare Mod de preparare: Pufuleţii se hidratează bine cu apă călduţă până se înmoaie, apoi se amestecă până ce devin ca o pastă bine omogenizată. Se adaugă o lingură de muştar dulce, sare,…
Sarmale cu nucă si cimbru
22 October 2010
Ingrediente: 300 g orez 3-4 cepe 5 linguri nucă măcinată 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 2 morcovi 1 ţelină mică 1 foaie dafin 1 crenguţă de cimbru 250 g suc de roşii 1 ou, opţional foi de varză crudă sau murată Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt, împreună cu morcovii şi ţelina…
Sarmale cu soia granule
22 October 2010
Ingrediente: 1 varză mare acră sau dulce 250 g orez 100 g soia granule 3-4 cepe 4-5 linguri ulei o legătură pătrunjel sare sau 1 lingură vegeta 300 ml suc de roşii sau 2-3 linguri bulion 1 ou (opţional) 1 lingură boia ardei dulce Mod de preparare: După ce s-au scos cotoarele, frunzele…
Cum se prepara Cocktail Cactus Bite (video)
22 October 2010
Jeleu de piersici
22 October 2010
Ingrediente: 750 g piersici 1 pahar vin puţind vanilie 1 l apă 6 foi gelatrina 250 g zahăr Mod de preparare: Piersicile se spală bine, se curăţă mai gros de coajă, se taie în două şi se scot sîmburii. Se pun la fiert apa, vinul, cojile de la piersici, cîţiva sîmburi sparţi, zahărul…
Varză albă picantă
22 October 2010
Sfaraiala dobrogeana
22 October 2010
Ingrediente: măruntaie de miel şi ceva carne de la coadă şi de la gât 3 linguri unt 1 polonic de smântână sare câtă vă place 2 cepe 1 mămăligă ţărişoară (500 g mălai, 2 litri apă) Mod de preparare: Se taie măruntaiele şi carnea îmbucături şi se sărează după chef, apoi se lasă…
Mancare de conopidă cu usturoi
22 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg conopidă 2 morcovi 3-4 cepe 1 căpăţână de usturoi 4-5 roşii 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă conopida, se spală şi se desface în bucheţele. Ceapa tocată fin şi morcovul tăiat cubuleţe mici se pun la înăbuşit cu apă, ulei şi vegeta,…
Mancare de praz cu masline
22 October 2010
Urda cu marar
22 October 2010
Ingrediente: 500 g urdă 100 g smântână 50 g unt sare după gust 6 fire ceapă verde 1 jumătate cană frunzuliiţe de mărar verde Mod de preparare: Se toacă mărunt mărarul şi ceapa.Se freacă untul cu urda, sarea şi smântână, până devin o cremă Se lasă la rece câteva ore, se oferă cu…
Tort espresso de frisca
22 October 2010
Ingrediente blat de ciocolată : 3 ouă 150 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 1 vârf de cuţit de praf de copt 2 linguri de cacao Ingrediente crema :4 foi de gelatină, 2 ceşti espresso tare, 600 ml frişcă, 60 g zahăr, 4 linguri gem de prune, fulgi de ciocolată Mocca …
Ciorbă de castraveti
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg castraveţi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe mai mari 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez brun 3 linguri ulei 500 g borş 1 legătură leuştean 1 ou Mod de preparare: Se pun 4 litri de apă la fiert. Când apa dă în clocot, se pune morcovul, ceapa tăiată…
Mancare de castraveţi cruzi
22 October 2010
Ingredinete: 1 kg castraveţi cruzi 3-4 cepe potrivite 2-3 roşii 1 lingură pastă tomate 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1 legătură mărar zeamă de lămâie Mod de preparare: Castraveţii se spală, se curăţă de coajă şi, dacă au seminţe mari, se înlătură. Se taie cubuleţe potrivite şi se pun…
Fasole verde cu sos de rosii picant
22 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg fasole 2-3 linguri ulei de măsline 3-4 roşii 1 căpăţână de usturoi 1 legătură pătrunjel verde sare 1 linguriţă vegeta Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Usturoiul se pisează bine cu vegeta. După aceea se adaugă uleiul treptat şi se amestecă până…
Borş de praz
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg praz 2-3 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 500 ml borş de tărâţe 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa, ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se taie mărunt, se introduc în oală şi se înăbuşă cu apă şi ulei 10…
Varză călită cu soia cubuleţe
22 October 2010
Fasole verde cu smantană
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde grasă 50 g unt 150 g smântână degresată 1 lingură făină sare 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Fasolea tânără se alege, se spală şi se taie în bucăţi lungi de 3 cm. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Când a fiert bine, fasolea se…
Musaca de cartofi şi ciuperci
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 800 g ciuperci 3 cepe 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1 ou 1 lingură vegeta 1 legătură mărar pesmet Mod de preparare: Ciupercile şi ceapa se dau prin maşina de tocat. Se înăbuşă bine cu uleiul şi vegeta, la foc potrivit. Când sunt gata se răcesc…
Mazăre bătută
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre 3 cartofi 1 ceapă potrivită 2 morcovi 3 căţei usturoi zeamă de lămâie sare 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Mazărea se pune la fiert în apă clocotită cu sare (pentru a-şi menţine culoarea). Când este pe jumătate fiartă, se adaugă ceapa tocată, cartofii tăiaţi cuburi şi morcovii. După…
Piure de spanac
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 50 g ulei 2 linguri făină 1/4 litri lapte sare 2-3 căţei de usturoi zeamă de lămâie Mod de preparare Spanacul se pune la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost curăţat şi spălat în mai multe ape. Se fierbe circa 10 minute. Se…
Dovlecei umpluti cu urdă
22 October 2010
Dovlecei cu branză tofu
22 October 2010
Ciuperci pane
22 October 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 2 ouă făină pesmet sare condimente pentru ciuperci zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Se folosesc ciuperci de crescătorie, întregi, mari şi cât mai proaspete. Se rup codiţele, se spală bine şi se curăţă. Pălărioarele se pun la fiert în apă cu puţină sare şi zeamă…
Gulii pane
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg gulii 2 ouă 2 linguri făină pesmet sare ulei Mod de preparare: Guliile curăţate, spălate, se taie în felii cu grosimea de 1 cm şi se fierb înăbuşit cu apă până se înmoaie. Apoi se scurg bine şi se dau prin făină, prin ou bătut, la urmă prin pesmet şi…
Ciorbă de fasole uscată
22 October 2010
Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 ardei graşi roşii 1 foaie dafin 1 fir cimbru 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 3 linguri ulei 500 ml borş Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se pune la înmuiat…
Borş de spanac cu omletă
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi 3 ouă 2-3 linguri ulei 100 g smântână 2 linguri orez 1 lingură vegeta verdeaţă: leuştean, mărar, pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă spanacul, ceapa verde, usturoiul şi se spală bine. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se înăbuşă…
Vinete impănate
22 October 2010
Şerbet de ciocolată
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao vanilie 1/2 l apă Mod de preparare: Ciocolata se amestecă după ce şerbetul este gata tablat. Se încălzeşte puţin şi se pune ciocolata rasă sau cacao şi se amestecă pînă se topeşte ciocolata. Pofta buna!
Tort fara ou
22 October 2010
Ingrediente: 2 căni de griş 2 căni de nucă măcinată 2 căni de apă 2 căni de zahăr Ingrediente crema :300 ml apă, 300 g zahăr, 1 pacheţel budincă de vanilie, 300 g margarină Mod de preparare: Se amestecă toate la un loc şi se lasă să stea timp de patru – cinci ore, apoi…
Retete de post: Tort diplomat de post
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă Hulala 1 cutie de ananas 2 portocale 200 g stafide 2 mandarine 2 banane 30 g gelatină 300 g zahăr esenţă de vanilie 2 pachete de întăritor de frişcă Mod de preparare: Frişca se bate spumă cu zahăr, apoi se adaugă praful întăritor, vanilia, gelatina înmuiată în zeama de la…
Ciuperci umplute cu parizer vegetal
21 October 2010
Plăcinţele cu ceapă
21 October 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 kg ceapă 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă orez sare piper 1 linguriţă boia dulce 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Cureţi ceapa, o dai pe răzătoarea mare şi o laşi să se scurgă într-o strecurătoare, o căleşti apoi în ulei, adaugi orezul şi o ceaşcă…
Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană
21 October 2010
Pulpe de pui invelite in piure de cartofi
21 October 2010
Balmos de bucovina
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg mălai 2 litri smântână 400 g unt 500 g telemea (mai sărată, că primeşte) 1 kg caş proaspăt Mod de preparare: Se pun la fiert smântână şi 200 g unt, se mărunţeşte brânza .Când începe să bulbucească fiertura, se presară mălaiul, puţin câte puţin, amestecând mereu se adaugă brânza, se…
Ciuperci
21 October 2010
Ingrediente: 1 poală de ciuperci de pădure 250 g telemea 100 g caş sau caşcaval ras 1 căpăţână usturoi mare 1 legătură ceapă verde mărar leuştean 50 g unt 50 ml vin alb Mod de preparare: Se separă pălăriile de cozi şi se pun la fiert, cozile se toacă şi se pun la…
Tort diplomat cu lapte praf
21 October 2010
Ingrediente: 500 g zahăr 1 cană de apă 250 g lapte praf 1 cutie compot de ananas 2 portocale 150 g stafide 4 plicuri gelatină 2 plicuri zahăr vanilat 1 kg frişcă bătută Mod de preparare: Se fierbe zahărul cu apa până se face un sirop legat, se pune laptele praf şi se amestecă…
Bulz
21 October 2010
Ingrediente: 1 litru apă 500 g mălai 500 g brânză de burduf 50 g unt 500 ml lapte bătut Mod de preparare: Nu mă-ndoi de la regulă, deci tot cu brânză de burduf grasă, sărată şi usturoasă vă zic să umpleţi bucăţile de mămăligă întinse un pic pe o scândură şi unse cu…
Mamaliga pe paturi II
21 October 2010
Ingrediente: mămăliga 250 g cârnaţi 500 g carne tocată de porc 500 ml bulion roşii piper sare cimbru tarhon boia 5 ouă 100 ml smântână 200 ml vin alb 50 ml ţuică 200 g caşcaval 100 g slănină afumată 1 ceapă tocată mărunt, bob de orez Mod de preparare: Se tapetează fundul ceaunului…
Jeleu de şampanie
21 October 2010
Ingrediente: 1 sticlă de şampanie sau vin spumos 250 g zahăr 1 pahar apă 15 g sau 6-7 foi gelatină Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a fost muiată în apă rece circa 20 minute. Cînd s-a topit gelatina, se strecoară. Peste…
Mamaliga pe paturi
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg mălai 3 1 apă 1 lingură sare 100 g unt 200 g urdă 200 g caş 200 g brânză burduf 200 g caşcaval 200 g smântână 200 g brânză telemea (un dărab sau o creastă, cât taie o brişcă iute) 200 g caş sau caşcaval afumat Mod de preparare: Mămăliga…
Boti
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci 5-7 ouă 1 ceaşcă de mălai 1 lingură untură sare Mod de preparare: Mălaiul se pune la prăjit în untură până se schimbă la faţă .Ouăle se bat bine apoi se freacă temeinic cu brânză. Se mai adaugă la aluat jumătate din mălai, 1 lingură de untură…
Zara moata
21 October 2010
Ingrediente: 1 ceapă ceva albitură 1 kg cartofi 1 morcov 1 litru zer de smântână (ce rămâne după ce se scoate untul din smântână), sare, piper, paprică Mod de preparare: Se toacă zarzavatul, se pune la fiert, 30 de minute, în puţină apă, cât să-1 acopere. Cartofii se curăţă, se taie cubuleţe şi…
Jeleu de caise
21 October 2010
Ingrediente: 750 g caise 1/2 l apă 1 lămîie puţină vanilie 220 g zahăr 15 g gelatină Mod de preparare: Caisele se spală bine, se curăţă mai gros de coajă, se taie in două şi se scot simburii. Se pune la fiert apa, zahărul, cojile de caise, cîţiva simburi sparţi şi se fierb…
Răcoritoare din capşune si vin alb
21 October 2010
Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune
21 October 2010
Ingrediente: 300 g pişcoturi de şampanie 350 g căpşune 250 g zahăr pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2 lămâie 1 pahar lapte 100 g frişcă Mod de preparare: Speli căpşunele, dai câteva deoparte pentru decorat şi le laşi pe celelalte într-o strecurătoare să se scurgă. Baţi apoi albuşurile spumă tare cu zeama…
Dovlecel pane la tavă
21 October 2010
Sfaraiala
21 October 2010
Ingrediente: 250 g brânză de oaie 3 cepe mari 4 felii de slănină (100 g) Mod de preparare: Slănina se crestează şi se pune în tigaie, să se prăjească pe ambele părţi .Ceapa se taie felii subţiri se scoate slănina, iar în untura lăsată se pune ceapa la călit până devine sticloasă. Se…
Jeleu de portocale
21 October 2010
Ingrediente: 3/4 l apă 220 g zahăr puţină vanilie 6 foi (15 g) de gelatină 3 portocale 1/2 lămîie Mod dfe preparare: Apa, zahărul şi vanilia se pun la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1portocală. Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac, între…
Linte roşie cu orez
21 October 2010
Ingrediente: 300 g lintea roşie 1 ceapă 2 linguri ulei 250 g orez 1 legătură pătrunjel 1 lingură suc de lămâie 50 g smântână 1 lingură vegeta condimente (oregano, maghiran, cimbru) 2 linguri pastă de tomate Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită, după ce a fost în prealabil…
Zarbusca
21 October 2010
Zarbusca din: zer, morcov, ceapa, malai, sare si cartofi. Ingrediente: 2 litri zer (de la brânza de vaci) 1 morcov 1 ceapă 2 linguri de mălai sare 500 g cartofi Mod de preparare: Morcovul şi ceapa, curăţate şi tăiate bucăţi, se pun la fiert într-un litru apă. Se curăţă cartofii, se taie îmbucături, se…
Ruladă cu ciuperci si spanac
21 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 kg spanac 3 ouă 150 g smântână degresată 100 g caşcaval 1 lingură vegeta 2-3 linguri fulgi de ovăz 3-4 linguri ulei pesmet pătrunjel ardei şi roşii pentru decorat Mod de preparare: Ciupercile spălate şi tăiate mărunt, caşcavalul ras, 100 g smântână, cele 2 ouă bătute separat (albuşul…
Jeleu de struguri
21 October 2010
Ingrediente: 7,500 kg struguri negri tămîioşi 1/4 l apă 6 foi de gelatină (15 g) 180 g zahăr 1/3 lămiie Mod de preparare: Strugurii se spală, se aleg boabele, se zdrobesc şi se pun la fiert cu zahărul şi apa. După ce au fiert 15 minute, se strecoară bine de toată zeama, se…
Renglote confiate
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg renglote 1,300 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod de preparare: Zahărul se fierbe cu vanilia şi 1 1/2 pahar apă. Cînd începe să se lege, se pun renglotele bine spălate şi se fierb 15 minute. A doua zi se fierb încet cu puţină zeamă de lămîie, pînă ce a…
Colaci
21 October 2010
Ingrediente: 2 kg faină 125 ml ulei 100 g drojdie apă cât primeşte aluatul 1 linguriţă zahăr (ori cât iei de două-trei ori între trei deşte) Mod de preparare: Drojdia se desface într-o ceaşcă de apă caldă .Se cerne faina moviliţăîn mijlocul moviliţei se face loc pentru zahăr, drojdie şi ulei,apă, se adaugă…
Şerbet de alune
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 160 g alune sau migdale vanilie 1/41 apa 60 g glucoza Mod de preparare: Alunele se prăjesc, se curăţă de pieliţă bine, se macină, apoi se pisează. Din zahăr, apă şi vanilie se face şerbetul de vanilie şi se amestecă cu alunele pisate şi glucoza. Dacă este prea consistent…
Cum se prepara Cocktail Alleluia (video)
21 October 2010
Linte cu macaroane asortată
21 October 2010
Ingrediente: 300 g linte 250 g macaroane asortate 150 g morcovi 1 ceapă 1 ardei roşu 250 g brânză de vaci degresată 100 g smântână proaspătă 2 ouă sare condimente (cimbru) Mod de preparare: Lintea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apoi se aruncă apa şi se pune la fiert în…
Tocăniţă de linte cu friptură de gluten
21 October 2010
Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1 foaie dafin 2 linguri ulei 1 lingură vegeta Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită, după ce a fost aleasă şi bine spălată. Ceapa tocată mărunt şi morcovul tăiat cubuleţe mici le punem să se înăbuşe…
Conopidă cu unt si caşcaval
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g unt 100 g caşcaval sare Mod de preparare: Conopida se curăţă de frunzele verzi, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se fierbe la foc mic 20-30 de minute. Până se serveşte, conopida se ţine în apa în care a fost…
Piure de conopidă
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg de conopidă 3 cartofi 100 g unt 100 g lapte sare Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se fierb la foc mic până când sunt gata. Se scurg şi se mixează,…
Dovlecei cu măsline
21 October 2010
Chisca moldoveneasca
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de la gât şi falei 1 pahar sânge 500 g păsat (crupe se spune) 1 ceşcuţă apă sare piper Mod de preparare: Carnea fiarta se toacă, se amestecă cu păsat, sânge, sare şi piper. Maţul gros, bine grijit, se umple dar nu îndesat se toarnă apă la ambele capete,…
Vinete pane cu mujdei de usturoi
21 October 2010
Ciuperci ciobanesti
21 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg ciuperci cu pălărie mare (mânătărci, albe de pajişte, păstrăviori de fag, bureţi şerpeşti) 150 g slănină afumată 200 g brânză de burduf 150 g urdă piper Mod de preparare: Se taie picioruşul ciupercilor se spală ciupercile, temeinic, se aranjează într-o tavă se toacă mărunt, cu cuţitul, picioruşul şi slănina .…
Mazare sote
21 October 2010
Spanac cu branză la cuptor
21 October 2010
Budincă de spanac cu soia granule
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 100 g granule soia 2 linguri făină 1 lingură unt 100 ml lapte 2 ouă vegeta Mod de preparare: Spanacul se alege bine şi se spală în mai multe ape, după care se opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se scurge şi se dă prin maşina de tocat. Separat,…
Fursecuri de cartofi
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri făină de grâu sare chimen 100 g margarină Mod de preparare: Cureţi de coajă cartofii, îi speli şi îi dai pe râzătoare, apoi amesteci cu făina şi puţină sare. Adaugi margarina şi frămânţi bine. întinzi apoi o foaie cam de 2 cm grosime din care tai rondele…
Mancare de gutui
21 October 2010
Ingrediente: 1,5 gutui frumoase 100 g zahăr 50 ml ulei 50 g făină Mod de preparare: Gutuile se spală bine şi se şterg cu un prosop de bucătărie. Se taie felii potrivite de 2 cm şi se scot cu cuţitul porţiunile tari şi sâmburii. Feliile se prăjesc în ulei şi se scot într-un…
Toba de ardeal
21 October 2010
Ingrediente: 1 burtă de porc 500 g carne 2 rinichi 1 lingură sare 1 linguriţă paprică 1 limbă câteva fâşii de şorici 2 urechi (vărfuri) 1 vârf cuţit piper măcinat 200 g slănină (o bucată lungă cât burta) Mod de preparare: Se taie toată carnea, limba şi slănina, fâşii, se dă cu piper,…
Fasole verde în aluat cu bere
21 October 2010
Mancare de mazăre
21 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg mazăre verde sau 2 borcane de 700-800 g 3-4 linguri ulei 2 cepe mari 2 linguri bulion sare 1 legătură mărar 2 linguri făină Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit cu apă şi ulei, apoi se adaugă făina bătută bine într-o cană cu apă…
Plăcintă cu spanac
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 500 g brânză de vaci 2 ouă sare 2 linguri ulei Pentru foi: 1 pachet margarină vegetală drojdie cât o nucă făină 1 linguriţă miere 150 g apă călduţă Mod de preparare: Pentru foi: se pune margarina într-un castron mai mare, drojdia se amestecă cu o linguriţă de miere,…
Sos cald de căpşuni sau fragi
21 October 2010
O reteta de sos cald de capsuni sau fragi din: capsuni sau fragi, zahar si vanilie. Ingrediente: 700 g căpşuni sau fragi 180 g zahăr vanilie Mod de preparare: Căpşunile se spală şi se dau prin sită deasă de păr. Se fierb într-un vas smălţuit cu zahărul şi cu vanilia 20 minute, amestecîndu-se să…
Ciorbă de loboda roşie
21 October 2010
Ingrediente: 3 litri apă 7 legături lobodă roşie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 500 ml borş (sau acreală de corcoduşe) Mod de preparare: In cei trei litri de apă, fierbem morcovul tăiat cubuleţe, loboda tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi în patru. Loboda se…
Bastonaşe de cartofi prăjiţi
21 October 2010
Borş de vară
21 October 2010
Ingrediente: 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică o mână de fasole păstăi 2 ardei graşi 3 roşii 1 dovlecel mic 500 ml borş 100 g smântână 2-3 linguri ulei 1 gălbenuş verdeaţă (leuştean, mărar, tarhon) 1 lingură vegeta Mod de preparare: Pe lângă legumele indicate în reţetă,…
Mancare de fasole verde
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 2 morcovi 3 linguri ulei 2 ardei 2 linguri pastă tomate sare 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovii tăiaţi rondele subţiri şi ardeiul tocat se călesc în puţină apă şi ulei. După ce s-au înăbuşit, se adaugă o cană de…
Cartofi umpluţi cu branză
21 October 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi mari şi sănătoşi 500 g broccoli 150 g brânză dulce 1 ou 1 lingură vegeta 100 g lapte de soia 1 legătură de mărar şi alte condimente după gust Mod de preparare: Cartofii se spală, se curăţă, se fierb, dar nu de tot, apoi se taie în jumătăţi şi se scobesc…
Spanac scăzut
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 4-5 linguri ulei 2 linguri pastă de tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 lingură vegeta Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape şi se opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se strecoară, se trece prin apă rece şi…
Gulii umplute
21 October 2010
Ingrediente: 10 gulii potrivite 100 g ceapă 3-4 iinguri ulei 250 g orez decorticat 1-2 morcovi 300 g suc de roşii sare 100 g smântână degresată 1 legătură de mărar 1 lingură boia ardei dulce Mod de preparare: Se aleg gulii tinere şi de aceeaşi mărime, se curăţă, se scobesc în interior şi…
Rulouri cu şuncă presată şi cu carne de porc
21 October 2010
Ingrediente: 10 felii de şuncă presată 800 g muşchi de porc 5 cepe 2 cutii de ciuperci întregi 2-3 căţei de usturoi piper boabe 2 foi de dafin ketchup dulce sare ulei 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Cureţi apoi ceapa,…
Rasol de praz
21 October 2010
Mancare de gulii cu ceapa
21 October 2010
Ingrediente: 4 gulii 2 cepe 100 g unt 150 g suc de roşii sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Se curăţă guliile, se spală şi se taie în felioare de circa 2 centimetri, într-o cratiţă cu capac, se pune untul, se adaugă guliile, sarea şi puţină apă caldă, se acoperă şi se…
Icre de fasole
21 October 2010
Ingrediente: 400 g fasole uscată 1 lămâie 2 cepe 3-4 linguri ulei sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Când este bine fiartă şi scăzută de zeamă, se mixează sau se bagă în blender pentru a obţine o pastă fină. Se pune într-un castron se adaugă sare, ulei, ceapa tocată foarte fin şi…
Jeleu de lămîie
21 October 2010
Ingrediente: 1 l apă 250 g zahăr 3 lămîi 6 foi de gelatină (15 g) vanilie Mod de preparare: Apa cu zahărul se pune la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1 1/2 lămîie. Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac. între timp se…
Sos de ciocolata
21 October 2010
Ingrediente: 1/4 l lapte 80-100 g zahăr 1 ou 3 gălbenuşuri 80 g ciocolată menaj sau 1/2 lingură cacao vanilie Mod de preparare: Laptele, zahărul, vanilia şi ciocolata rasă, se pun la fiert. Cînd laptele clocoteşte, se pune cîte puţin peste ouăle amestecate bine cu telul, apoi se pune un capac. Se serveşte…
Tort diplomat cu jeleu
21 October 2010
Ingrediente: 8 ouă 200 ml lapte 50 ml rom 30 g gelatină 800 g frişcă 2 zahăr vanilat 100 ml apă 2 pachete de limbi de pisică Mod de preparare: Gelatina se înmoaie timp de treizeci de minute în apă rece, apoi se pune la fiert cu laptele şi ouăle bătute cu zahăr şi…
Crap cu ciuperci
21 October 2010
Rotogoale de berbec
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg rotogoale 1 căpăţână usturoi 100 g slănină afumată 250 g carne oaie 1 vârf de cuţit cimbru sare piper paprică Mod de preparare: Se spală cât se poate de bine rotogoalele.Deci, zic iar, se spală bine rotogoalele, apoi se crestează şi se împănează cu slănină afumată, carne şi 1 jumătate…
Coajă de pepene confiată
21 October 2010
Ingrediente: 1 pepene de circa 4 kg cu coaja groasă, culoare verde vegetală 1,800 kg zahăr zeamă de lămîie Mod de preparare: Pepenele se taie felii, se curăţă de miez (care se mănîncă) şi de coaja verde. Fiecare felie (coajă) se taie în 2-3 bucăţi şi se fierbe în apă colorată verde, apoi…
Urzici sleite
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 250 g morcovi 1 păstârnac 2 linguri mălai 2 linguri miez de nucă, măcinat 5-6 căţei usturoi 1 linguriţă hrean ras sare 3 linguri de unt Mod de preparare: Se rad ceapa, morcovii, păstârnacul se grijesc urzicile bine, se pun la fiert în puţină apă cu ceapă,…
Jeleu de vin
21 October 2010
Ingrediente: 1/4 l apă 1/2 l vin alb obişnuit 1/4 l vin superior tămîios sau de Cotnar 250 g zahăr 6 foi de gelatină Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a fost muiată în apă rece circa 20 minute, Cînd s-a topit…
Tort diplomat
21 October 2010
Ingrediente: 800 g smântână 8 ouă 400 g zahăr 2 linguri de gelatină pişcoturi vanilie stafide ananas portocale banane Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahăr pe baie de aburi, până se face ca o smântână groasă, apoi separat se înmoaie gelatina în zeama de la compot. După ce se răceşte crema de…
Tocăniţă de fasole roşie
20 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole roşie 100 g făină caju 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi 2 linguri ulei de măsline 250 g suc de roşii cimbru coriandru sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Faina caju se macină fin. Ceapa, morcovul şi ţelina se taie rondele late de 1…
Plachie bucovineană
20 October 2010
Fasole grasă la cuptor
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole tânără 2 ouă 50 g unt 60 g făină 150 g caşcaval vegetal 250 g ml lapte de soia sare condimente 1 linguriţă maghiran Mod de preparare: Se curăţă fasolea, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După ce s-a fiert, se scurge…
Budincă de cartofi cu branză tofu
20 October 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 100 g unt proaspăt 2 ouă 100 g smântână 200 g brânză tofu 1 lingură făină 1 lingură pesmet sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. După ce s-au fiert, se scurg şi se zdrobesc într-o cratiţă cu lingura. Se freacă untul şi se…
Tort cu nuci I
20 October 2010
Ingrediente blat: 8 albuşuri 400 g zahăr pudră 5 linguriţe cacao 250 g nuci măcinate 2 linguri pesmet Ingrediente crema :300 g unt, 100 g cacao, 200 g zahăr, vanilie, coajă rasă de portocală, 8 gălbenuşuri Mod de preparare: Pentru glazură se poate folosi frişcă sau şerbet. Se face un sirop din câteva linguri de…
Ciuperci umplute cu brânză şi verdeaţă
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1/4 kg telemea de oaie 3 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 150 g unt 2 linguri bulion 1 lingură făină piper sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai cozile, le speli în mai multe ape, apoi aşezi pălărioarele într-o tavă unsă cu…
Tort cu mandarine si bomboane
20 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 200 g făină 1linguriţă de praf de copt 600 g mandarine 9 bomboane ciocolata 250 g brânză de vaci 150 g smântână 1 linguriţă de zeamă de lămâi 600 ml frişcă 50 g migdale Mod de preparare: Se încinge cuptorul, în timp ce…
Toba simplă
20 October 2010
Ingrediente: 2 picioare porc 2 urechi 2 rinichi 1 limbă 1 inimă 1 jumătate cap porc 100 g şoric 2 căpăţâni usturoi 3 foi dafin sare piper 1 băşică porc sau maţ gros de vită 500 g carne slabă porc Mod de preparare: Se pune seara băşica sau maţul la muiat în apă…
Vin fiert
20 October 2010
Ingrediente: 1 litru vin tare bun 5 linguri miere 1 praf scorţişoară 10 boabe piper 10 cuişoare Mod de preparare: Se pune într-o oală de tablă subţire vinul la fiert cu piper, cuişoare, scorţişoară.Când ies primii aburi se adaugă mierea şi se amestecă La primul apropiat clocot se ia de pe foc şi…
Pilaf grecesc
20 October 2010
Ingrediente: 1 pui de 1 kg 3 ficatei 4 rosii 2 cepe 250 g ciuperci 300 g orez 6 dl apa unt sare zeama de la o jumatate de lamîie Mod de preparare: Se taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamîie. Se aureste ceapa…
Pasta de ardei
20 October 2010
Ingrediente: 10 kg ardei 1 kg roşii 1 pahar untdelemn Mod de preparare: Se grijese ardeii de cotoare şi seminţe, se taie bucăţi şi se pun la fiert cu roşiile sparte şi stoarse, să lase zeamă. Se amestecă până dau bine în clocot şi s-au lăcut pastă .Se trece pasta prin sită; piureul…
Salata de papadie
20 October 2010
Ingrediente: frunze de păpădie, un castron plin sare piper boia mărar tocat 2 linguri oţet 3 linguri untdelemn Mod de preparare: Păpădia se taie mărunt, se lasă un pic în apa sărată, se scurge bine Se face sos din celefalte şi acela se toarnă peste păpădie. Pofta buna!
Orez a la Canton
20 October 2010
Ingrediente: 4 cesti orez fiert 4 linguri untura 6 buc. cirnaciori 200 gr. sunca 2 oua 1 buc. ceapa 100 gr.ton ciuperci ceapa verde Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca,…
Sarmalute in frunze de stevie
20 October 2010
Ingrediente: 20 – 25 frunze de ştevie 1 ceaşcă orez 2 morcovi 3 cepe 1 pahar bulion roşii 1 pahar untdelemn 1 lingură faină 1 litru borş 1 legătură mărar verde sare piper boabe şi măcinat Mod de preparare : 2 cepe se toacă, se pun la călit în untdelemn, până se-n moaie se…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu