duminică, 21 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #44


Retete de Paste:

Reteta zilei: Pavlova cu fructe de padure

21 April 2013
Pavlova_cu_fructe_de_padure_6Un desert clasic de bezea, frisca si fructe proaspete, pavlova cu fructe de padure, este usor de preparat si deosebit de delicios.   Ingrediente: 300g fructe de padure mixte 300ml smantana 50ml zahar pudra Ingrediente pentru bezea: 400g zahar 200g albus de ou 200ml apa   Mod de preparare: Preparati bezeaua, puneti zaharul si apa…
Read more »

Supă de năut cu spanac

21 April 2013
Supa_de_naut_cu_spanacSupă de năut cu spanac din: naut, fasole fava, linte, spanac verde, fenicul, ceapa, usturoi, rosii, morcov, ardei iute, telina, dafin, ulei de masline, sare, piper, smantana, crutoane si patrunjel. Ingrediente: 250 g naut 100 g fasole fava 100 g linte 200 g spanac verde…
Read more »

Vită picantă cu legume

21 April 2013
Vita_picanta_cu_legumeVită picantă cu legume din: carne de vita, morcovi baby, broccoli, rosii cherry, morcov, ceapa, vin rosu, ardei iute, frunza de dafin, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cartofi, varza rosie si ardei copti. Ingrediente: 800 g carne de vita 400 g morcovi baby…
Read more »

Salata cu peste afumat, morcovi si migdale

21 April 2013
Salata_cu_peste_afumat_morcovi_si_migdaleSalata cu peste afumat, morcovi si migdale din: morcovi, cartofi, castraveti, masline, migdale, salata verde, hering afumat, ulei de masline, mustar dulce, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: doi morcovi doi cartofi doi castraveti verzi 100 g masline feliate 100 g migdale o salata…
Read more »

Fursecuri cu nuca si zahar pudra

21 April 2013
Fursecuri_cu_nuca_si_zahar_pudraFursecuri cu nuca si zahar pudra din: ou, faina, zahar, praf de copt, unt, nuca si zahar pudra. Ingrediente: un ou 250 g faina 80 g zahar o lingurita praf de copt 120 unt moale 100 g nuca macinata pentru servit: 100 g zahar pudra…
Read more »

Supa de perisoare cu patrunjel

21 April 2013
Supa_de_perisoare_cu_patrunjelSupa de perisoare din: carne tocata, ceapa, morcov, usturoi, pesmet, parmezan, ou, pasta de tomate, supa din concentrat de pui, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata o ceapa mica un morcov 2 catei usturoi 2 linguri pesmet 2 linguri parmezan un ou…
Read more »

Frittata cu ceapa verde si marar

21 April 2013
Frittata_cu_ceapa_verde_si_mararFrittata cu ceapa verde si marar din: branza sarata, cascaval, oua, faina, ceapa verde, marar, patrunjel, rosii si ulei. Ingrediente: 150 g branza sarata rasa 25 g cascaval ras 4 oua 1 lingurita de faina 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de marar 1…
Read more »

Reteta de post: Cartofi copti

21 April 2013
Cartofi_coptiCartofi copti din: cartofi, ceapa, usturoi, concentrat de legume si ulei. Ingrediente: 6 cartofi 3 cepe 4 catei de usturoi un cub concentrat de legume 3 linguri ulei   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie rondele. Ceapa şi usturoiul se taie şi…
Read more »

Frigarui de creveti picante si aromate

21 April 2013
Frigarui_de_creveti_picante_si_aromateFrigarui de creveti picante si aromate din: creveti, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, ulei de masline, sare de mare si suc de lamaie. Ingrediente: 24 creveti mari (curatate si decorticate) 2 catei de usturoi 1 ardei iute rosu coaja rasa de la 1 lamaie…
Read more »

Strudel cu flori de salcâm si nuci

21 April 2013
Retete_1Strudel cu flori de salcam si nuci din: aluat foitaj, flori de salcam, unt, cacao, lapte, zahar tos, nuci, scortisoara, ou, zahar si ciocolata. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 2 boluri pline cu flori de salcam 1 pachet unt (margarina) 2 linguri cacao 4 linguri…
Read more »

Vitel cu ardei

21 April 2013
Vitel_cu_ardeiVitel cu ardei din: carne de vitel, ardei gasi, ceapa, telina, usturoi, foaie de dafin, faina, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: un kg carne de vitel 3 ardei grasi de diferite culori 2 cepe o crenguta telina 3 catei usturoi o foaie de…
Read more »

Reteta zilei: Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu

21 April 2013
Coaste_de_miel_cu_glazura_de_miere_si_sos_de_vin_rosu_4Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel, rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare, piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic.   Ingrediente pentru marinata: 1 rand coaste de miel 2…
Read more »

Grisine de dovlecei

21 April 2013
Grisine_de_dovleceiGrisine de dovlecei din: dovlecei, lapte de soia, faina, pesmet, sare si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 3 linguri lapte de soia 3 linguri faina 3 linguri pesmet sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Dovleceii se spală bine cu jet de apă rece. Se…
Read more »

Ciolan de porc la cuptor

21 April 2013
Ciolan_de_porc_la_cuptorCiolan de porc la cuptor din: ciolan de porc, bacon, unt, cartofi noi, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: un ciolan de porc de circa 1,5 kg 200 g bacon 50 g unt un kg cartofi noi o ceapa mare o capatana de usturoi sare…
Read more »

Salata de pui cu rosii si ceapa rosie

21 April 2013
Salata_de_pui_cu_rosii_si_ceapa_rosieSalata de pui cu rosii si ceapa rosie din: piept de pui, ou, faina, pesmet, rosii, ceapa rosie, ceapa verde, ulei, suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: un piept de pui un ou 2 linguri faina 2 linguri pesmet 8 rosii…
Read more »

Borş de primăvară cu smantana

21 April 2013
SupeBorş de primăvară cu smantana din: loboda rosie, macris, marar, patrunjel, leustean, salata verde, ceapa verde, bors, smantana, sare, piper, orez si condimente. Ingrediente: 3 legaturi de loboda rosie 1 legatura de macris 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 salata verde…
Read more »

Crostini cu branza de vaci, fructe de padure

21 April 2013
Crostini_cu_branza_de_vaci_fructe_de_padureCrostini cu branza de vaci, fructe de padure din: paine bagheta, unt, amidon, zahar vanilat, suc de limeta, fructe de padure asortate, sirop de artar si ciocolata alba. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri unt 250 g amidon (20% grasimi) 2 linguri zahar vanilat 1…
Read more »

Miel cu tarhon si ceapa

21 April 2013
Miel_2Miel cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa, rosii, tarhon din otet, grasime si faina. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura grasime 1 ceapa sare boia 1 l apa pentru stins rantasul 3-4 rosii sau bulion de…
Read more »

Reteta zilei: Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice

21 April 2013
Pulpa_de_miel_in_crusta_de_ierburi_aromatice_3Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, frunze de salvie, frunze de menta, unt, patrunjel, rozmarin, cimbru usturoi, unt, sare si piper.   Ingrediente: 1 pulpa de miel sare si piper cimbru, frunze de salvie, frunze de…
Read more »

Mancarica picanta cu piept de curcan

21 April 2013
Mancarica_picanta_cu_piept_de_curcanMancarica picanta cu piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, supa de legume, sare, piper, boia de ardei dulce, pasta de ardei, faina, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de curcan 3 cepe 5 catei de usturoi…
Read more »

Supa de branza cu crutoane de paine

21 April 2013
Supa_de_branza_cu_crutoane_de_paineSupa de branza cu crutoane de paine din: branza de beaufort, smantana, unt, faina, galbenusuri, vin alb, verdeata, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g branza de Beaufort 100 ml smantana 50 g unt 50 g faina doua galbenusuri 100 ml vin alb sec o…
Read more »

Tăieţei cu ciuperci

21 April 2013
Taietei_cu_ciuperciTăieţei cu ciuperci din: taitei, ciuperci, bacon, smantana, concentrat de vita, ceapa si patrunjel. Ingrediente: 350 g taitei lati 200 g ciuperci albe 150 g bacon 400 ml smantana pentru gatit un cub concentrat de vita o ceapa 2 fire patrunjel   Mod de preparare:…
Read more »

Drob de miel in aluat cu garnitura de legume

21 April 2013
Retete_3Drob de miel in aluat cu garnitura de legume din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, ou, faina, unt si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1 lingura smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon,…
Read more »

Salata de portocale

21 April 2013
Retete_1Salata de portocale din: portocale, zahar brun, pudra de scortisoara, apa de flori de portocal si frunze de menta. Ingrediente: 4 portocale 2 linguri cu zahar brun 4 varfuri de cutit cu pudra de scortisoara 3 linguri cu apa de flori de portocal 6 frunze…
Read more »

Ciorba de miel cu orez si morcovi

21 April 2013
Ciorba_de_miel_cu_orez_si_morcoviCiorba de miel cu orez si morcovi din: orez, morcovi, legume uscate, sare, apa, leustean, carne de miel, ceapa, telina si pastarnac. Ingrediente: 50 g orez 3 morcovi potrivit 1 lingura legume uscate sare dupa gust 3 litri de apa leustean verde 1 kg carne…
Read more »

Drob în aluat servit cald sau rece

21 April 2013
Drob_în_aluat_servit_cald_sau_receDrob în aluat din: aluat de foi, oua, chifle, ceapa, ulei, patrunjel, mustar, ou, marunatie de miel, sare, piper, galbenus si smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 oua fierte 2 chifle (vechi de-o zi) 1 ceapa 1 lingura ulei 2 linguri patrunjel tocat…
Read more »

Ciuperci cu parmezan

21 April 2013
Ciuperci_cu_parmezanCiuperci cu parmezan din: ciuperci, unt, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 ciuperci marisoare 100 g unt 6 catei de usturoi parmezan, dupa gust patrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se spală, se taie în două si se pun la sotat…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu pui, caju si noodles

21 April 2013
Salata_cu_pui_caju_si_noodles_7Salata cu Pui, caju si noodles din: noodles, piept de pui, caju, ceapa verde, coriandru, usturoi, unt de arahide, sos de chilli, sos de soia, otet de vin rosu, ulei de susan, ulei de masline, supa de pui, si piper sichuan.   Ingrediente: 1 pachet…
Read more »

Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide

21 April 2013
Desert_cu_mousse_de_ciocolata_cozonac_si_stafideDesert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide  din: ciocolata de menaj, smantana vegetala, frisca, lichior de cafea, stafide, cozonac, faina, sare, zahar, unt, bors si apa. Ingrediente: Pentru mousse: 600 g ciocolata de menaj cu lapte 60 ml smantana vegetala 30-40 ml lichior de…
Read more »

Supa de prune

21 April 2013
Supa_de_prune.pngO reteta delicioasa de supa cu:prune, apa, smantana, faina, unt, zahar, sare. Ingrediente: 500g prune 1 1/2 l apă 150 g smântână 1/2 lingură făină 40 g unt zahăr sare după gust   Mod de preparare: Speli bine prunele şi le pui cu apă să…
Read more »

Rulada de conopida

21 April 2013
Rulada_cu_conopida.pngO reteta delicioasa de rulada cu:unt, faina, lapte, oua, conopida, smantana, cascaval, jambon, sare, piper. Ingrediente pentru sos: 50 g unt 80 g făină 1/2 I lapte 3 ouă Ingrediente umplutură: 1/2 conopidă 100 g smântână 30 g caşcaval ras 50 g jambon tocat sare…
Read more »

Cubulete de sfecla rosie

21 April 2013
Cubulete_de_sfecla_rosie.O reteta delicioasa de cubulete cu:sfecla rosie, ulei de masline, otet, seminte de chimen, seminte de coriandru, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri ulei de măsline 2-3 linguri oţet 1 linguriţă seminţe de chimen (pudră de chimen) 1 linguriţă seminţe de…
Read more »

Rulouri din curcan cu salată de castraveţi şi ridichi

21 April 2013
Rulouri_din_curcan_-cu_-salata_de_castraveti_si_-ridichi.pngO reteta delicioasa de rulouri cu:carne de curcan, sare, piper, sos pesto, sunca de Praga, ulei, castraveti, ridichii, iaurt, ulei de masline, otet, chili, patrunjel. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan sare piper 1-2 linguri de sos pesto 4 felii de şuncă de Praga…

Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel

20 April 2013
Paine_prajita_cu_usturoi_rozmarin_si_patrunjel_25Paine prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel din: paine toast, ulei de masline, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper si sare.   Ingrediente: 1 paine toast 8 linguri ulei de masline 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de rozmarin uscat ¼ lingurita de piper 2 lingurite de sare   Mod de preparare: Incalziti…
Read more »

Deliciu cu crema de branza si stafide

20 April 2013
Deliciu_cu_crema_de_branza_si_stafideDeliciu cu crema de branza si stafide din: faina, zahar, lapte dulce, ulei, sare, oua, zahar, branza de vaci, smantana, stafide galbene, coaja de portocala, albusuri, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 500 g faina 80 g zahar 250 ml lapte dulce 40 g drojdie 80 ml ulei 1 praf de sare…
Read more »

Briose colorate

20 April 2013
Briose_colorateBriose colorate din: unt, oua, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilinat, stafide, nuci, fructe confiate, zahar pudra, lamaie, zahar colorat, sare. Ingrediente: 125 g unt 3 oua 160 g faina jumatate de pliculet praf de copt 125 g zahar un pliculet zahar vanilinat 25 g stafide 100 g nuci macadamia 50 g fructe confiate…
Read more »

Sardine cu roşii la cuptor

20 April 2013
Sardine_cu_rosii_la_cuptorSardine cu roşii la cuptor din: sardine, usturoi, rosii, ardei capia, ardei gras, ceapa, ulei de masline, paine, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie si mujdei. Ingrediente: 500 g sardine 5 catei de usturoi 500 g rosii un ardei capia un ardei gras o ceapa doua linguri cu uleid e masline o paine alba 100 g…
Read more »

Pâine picantă cu verdeaţă

20 April 2013
Pâine_picanta_cu_verdeataPâine picantă cu verdeaţă din: faina, drojdie, apa, branza telmea, zahar, sare, patrunjel, pasta de leurda, fulgi de ardei iute, ulei de masline, piper, masline si capere. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml apa 100 g branza telemea o lingurita cu zahar sare o legatura de patrunjel o lingura cu pasta de…
Read more »

Pasca cu aluat de cozonac

20 April 2013
Pasca_cu_aluat_de_cozonacPasca cu aluat de cozonac din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, oua, unt, smantana dulce, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 2 linguri unt pentru uns forma pentru umplutura: 300 g branza de vaci 1/2 pahar zahar (sau dupa…
Read more »

Sarmale cu carne de miel in vita de vie

20 April 2013
Retete_1Sarmale cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez, galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc de rosii, crengute de visin si smantana. Ingrediente: 250 g carne de miel 25 foid e vita 1/2 cana de orez 1 galbenus de ou 1…
Read more »

Clatite cu spanac si samburi de pin

20 April 2013
Clatite_cu_spanac_si_samburi_de_pinClatite cu spanac si samburi de pin din: faina, sare, oua, lapte, spanac, usturoi, ardei iute, samburi de pin, ulei, piper, nucsoara, unt si sunca. Ingrediente: 250 g faina sare 2 oua 550 ml lapte 300 g spanac 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 2 linguri samburi de pin 2 linguri ulei piper…
Read more »

Cozonac cu gem de capsuni

20 April 2013
Cozonac_cu_gem_de_capsuniCozonac cu gem de capsuni din: faina, lapte, unt, drojdie, zahar, gem de capsuni, zahar vanilat, oua, sare, zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg de faina 500 ml lapte 200 g unt 50 g drojdie proaspata 300 g zahar 450 g gem de capsuni 1 pliculet…
Read more »

Muşchi de vită cu bacon

20 April 2013
Muschi_de_vita_cu_baconMuşchi de vită cu bacon din: muschi de vita, bacon, rosii cherry, rosii in suc, pasta de ardei, salvie, vin rosu, frunze de dafin, ceapa, sare, piper, ulei si malai. Ingrediente: 500 g muschi de vita 300 g bacon 500 g rosii cherry o conserva de rosii in suc o lingura cu pasta de ardei…
Read more »

Briose cu cascaval si lapte batut

20 April 2013
Briose_cu_cascaval_si_lapte_batutBriose cu cascaval si lapte batut din: unt, sare, oua, faina, praf de copt, lapte batut, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: 100 g unt moale sare 4 oua 200 g faina 1/2 plic praf de copt 150 ml lapte batut 3 cepe verzi 200 g cascaval   Mod de preparare: Se bate untul cu 1/2…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

20 April 2013
Cotlete_de_miel_la_tigaie_cu_sos_de_afine_6Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa de legume, sare, piper, busuioc si margarina.   Ingrediente cotlete de miel: ¼ ceașca cafea macinata…
Read more »

Peste cu spanac si sos de mustar

20 April 2013
Peste_cu_spanac_si_sos_de_mustarPeste cu spanac si sos de mustar din: spanac, cartofi, pastrav afumat, otet de vin alb, ou, mustar cu boabe, smantana, zeama de lamaie si chives. Ingrediente: 2 maini de spanac tanar 250 g cartofi noi, taiati in felii groase 2 fileuri de pastrav afumat, de aproximativ 140 g fiecare un strop de otet din…
Read more »

Miel cu ceapa

20 April 2013
Miel_1Miel cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1 lingura cu smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon 2 fire ceapa verde sare piper 1 lingura untura putin lapte pentru…
Read more »

Dovleac copt cu spanac

20 April 2013
Dovleac_copt_cu_spanacDovleac copt cu spanac din: dovlecei, spanac, migdale, ulei de masline, zahar, seminte de chimen, seminte de susan, seminte de fenicul, menta, sare, piper si ghimbir. Ingrediente: doi dovlecei de placinta mici 500 g spanac proaspat 300 g migdale 100 ml ulei de masline 150 g zahar 15 g seminte de chimen 20 g seminte…
Read more »

Chiftelute cu sunca, cascaval si rosii

20 April 2013
Chiftelute_cu_sunca_cascaval_si_rosiiChiftelute cu sunca, cascaval si rosii din: usturoi, sunca de parma, fileuri de ansoa, busuioc, coaja de lamaie, parmezan, samburi de pin, pesmet, carne de vitel, sare, piper, mozzarella, rosii cherry, masline verzi si ulei. Ingrediente: 1 catel de usturoi 100 g sunca de Parma 4 fileuri de ansoa 1 legatura busuioc coaja rasa de…
Read more »

Pasca cu branza si smantana

20 April 2013
Desert_2Pasca cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca, stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g zahar 3-4 oua o jumatate de cana de smantana o cana de branza de vaci o mana de coca pastrata de la cozonac o cescuta cu stafide o lingrua de…
Read more »

Salata de gogonele cu ceapa

20 April 2013
Salata_de_gogonele.pngO reteta delicioasa de salata de gogonele cu: gogonele, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare   Mod de preparare: Speli gogo­nelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact ca la salata de vinete. Cureţi ceapa, o tai foarte…
Read more »

Borş de miel cu lobodă si orez

20 April 2013
Supe_3Borş de miel cu lobodă si orez din: coaste de miel, morcovi, ceapa verde, loboda, orez, bors, leustean, sare, piper, foi de dafin si otet. Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire ceapa verde 2-3 legaturi loboda 1/2 cana orez 1/2 l bors 1 legatura leustean sare piper 2-3 foi de dafin…
Read more »

Tort diplomat de fructe

20 April 2013
Tort_diplomat_de_fructeTort diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si struguri negri. Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 ml lapte 6-7 linguri de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina) 500 ml frisca + frisca pentru ornat esenta de vanilie si…
Read more »

Placinta cu ardei copti si bacon afumat

20 April 2013
Placinta_cu_ardei_copti_si_bacon_afumatPlacinta cu ardei copti si bacon afumat din: aluat de foitaj, faina, ou, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, bacon afumat, ceapa, nucsoara, ardei copti, patrunjel si oua. Ingrediente: 1,25 kg aluat de foitaj putina faina, pentru presarat pe suprafata de lucru 1 ou, batut 1 lingura seminte de susan pentru umplutura: 1 lingura…
Read more »

Supa de berbec cu arpacas si smantana

20 April 2013
SupeSupa de berbec cu arpacas si smantana din: carne de berbec, morcov, telina, pastarnac, arpacas, unt, oua, smantana si sare. Ingrediente: 500 g carne de berbec 100 g morcov 100 g telina 100 g pastarnac 100 g arpacas 100 g unt 2 oua 80 g smantana lichida sare   Mod de preparare: Carnea o cureţi de…
Read more »

Pui in must alb

20 April 2013
Pui_cu_must_dulce.pngO reteta deliciosa de pui cu: must alb, supa de carne, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia dulce, cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare (sau 1 pui întreg) 400 ml must alb 200 ml supă de carne sau apă 3 linguri ulei de măsline zeama de la 1/2 de lămâie sare…
Read more »

Ouă vopsite

20 April 2013
Oua_pasteInainte să fierbi ouăle, trebuie să le degresezi, spălându-le bine. Le ştergi apoi cu un prosop absorbant. Le poţi orna cu diverse plante, trifoi, fire de iarbă, frunze de trandafir, după care le înveleşti pe fiecare în bucăţi de tifon sau alt material transparent şi le legi. Intr-o cratiţă pui coji de ceapă şi aşezi…
Read more »

Reteta zilei: Sos de zmeura

20 April 2013
Sos_de_zmeura_3Sos de zmeura din: zmeura si zahar pudra.   Ingrediente: 150g zmeura 45g Zahar pudra     Mod de preparare: Puneti zmeura și zaharul pudra in robotul de bucatarie si procesati pana la omogenizare. Strecurati intr-un bol pentru a elimina semintele de la zmeura. Serviti cu inghetata sau prajitura dupa preferinta. Sos de zmeura Pofta…
Read more »

Piept de rată umplut cu dovlecei şi ciuperci

20 April 2013
Piept_de_-rata_-umplut_-cu_-dovlecei_-si_-ciuperci.pngO reteta deliciosa de piept de rata: dovlecel, ciuperci, unt, usturoi, sare, cimbru, ulei, ceapa, rosii cherry, faina. Ingrediente: 1 dovlecel (250 g) 150 g ciuperci 50 g unt 1 căţel de usturoi sare 1 crenguţă de cimbru 4 bucăţi de piept de raţă (800 g) 2 linguri de ulei 2 cepe mici 200 g…
Read more »

Gogosi cu magiun si branza

20 April 2013
Gogosi_cu_-magiun_si_branza.pngO reteta delicioasa de gogosi cu: drojdie, zahar pudra, faina, lapte, unt, zahar vanilat, sare, ou, rom, ulei, magiun, branza de vaci. Ingrediente aluat: 40 g drojdie 60 g zahăr pudră 500 g făină 250 ml lapte 50 g unt 1 pachet zahăr vanilat 1 vârf de sare 1 ou 3 linguri de rom făină…
Read more »

Supa de cartofi cu carne tocata

20 April 2013
Supa_de_cartofi_cu_carne_tocata.pngO reteta delicioasa de supa cu: bacon, ulei, ceapa, carne tocata, sare, piper, boia dulce, chimen, cartofi, varza rosie, radacina de telina, maghiran. Ingrediente: 100 g bacon fără grăsime 1 lingură de ulei 2 cepe 400 g carne tocată sare piper 1 linguriţă boia dulce 1/2 lingură chimen 400 g cartofi noi 250 g varză…
Read more »

Rulouri din faină de secară

20 April 2013
Rulouri_din_-faina_de_secara.pngO reteta delicioasa de rulouri cu: rulouri, faina, oua, lapte, sare, piper, maioneza, salata aisberg, ton, ceapa rosie, ardei gras galben, rosii. Ingrediente: 100 g făină de secară 2 ouă 50 ml lapte sare piper 4 linguri maioneză 4 frunze mari de salată aisberg 2 conserve de ton (320 g) 1 ceapă roşie 1/2 ardei…
Read more »

Ruladă de curcan umplută cu cremă de branză

20 April 2013
Rulada_de_curcan_-umpluta_-cu_-crema_-de_-brnza.pngO reteta delicioasa de rulada cu:carne de curcan, otet, ulei de masline, sare, piper, zahar, boia dulce, ardei gras rosu, ardei gras galben, branza de vaci, supa de pui, smantana, mustar. Ingrediente: 1,5 kg piept de curcan (sub formă de ruladă, prinsă cu sfoară) 1 lingură oţet de vin alb 4 linguri ulei de măsline…
Read more »

Sniţel de curcan cu rosii si mozzarella

20 April 2013
Snitel_de_curcan_cu-_rosii_-si_-mozzarella.pngO reteta delicioasa de snitel cu:praz, ciuperci, sare, carne de curcan, piper, ulei de masline, smantana, cimbru, rozmarin, supa de legume, mozzarella. Ingrediente: 4 tulpini de praz 300 g ciuperci 6 roşii 4 şniţele de curcan (160 g fiecare) sare piper măcinat 2 linguri ulei de măsline 150 g smântână câte 1 linguriţă de cimbru…
Read more »

Carne de curcan cu ardei, porumb si germeni de soia

20 April 2013
Carne_de_curcan_cu_ardei_porumb_si_germeni_de_-soia.pngO reteta delicioasa de carne de curcan cu:boia de ardei dulce, sare, piper, ardei gras, ceapa verde, crema de unt, borumb boabe, supa de pui, germeni de soia. Ingrediente: 600 g piept de curcan 1 lingură boia de ardei dulce sare piper măcinat 2 ardei graşi mari, roşii 1 legătură ceapă verde 40 g cremă…
Read more »

Cordon bleu din curcan, cu cartofi copţi

20 April 2013
Cordon_bleu_-din_-curcan_cu-_cartofi_-copti.pngO reteta delicioasa de cordon bleu cu:cartofi, sare, piper, unt, carne de curcan, sunca, branza, faina, ou, pesmet, unt, lamaie. Ingrediente: 600 g cartofi sare piper măcinat 3 linguri de unt 4 şniţe­le de curcan groase (160 g fiecare) 4 felii de şuncă 4 felii de brânză 2-3 linguri de faină 1 ou 80 g…

Reteta zilei: Tarta cu lamaie

19 April 2013
Tarta_cu_lamaie_6Tarta cu lamaie din: aluat, lamai, oua, zahar si smantana.   Ingrediente: aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 2 ½ lamai 4 oua 185g zahar 125ml smantana   Mod de preparare: Radeti coaja de la lami si stoarceti sucul. Se amesteca oualele si zaharul impreuna, apoi se adauga sucul de lamaie, coaja de lamaie si…
Read more »

Saramura de peste cu mamaliga

19 April 2013
Saramura_de_peste_cu_mamaligaSaramura de peste cu mamaliga din: peste, usturoi, ardei iute, ardei grasi, rosii, frunze de dafin, ghimbir, ulei de floarea soarelui, patrunjel, lamaie, sare, piper, malai, paine prajita si cartofi. Ingrediente: un kilogram de peste 6 catei de usturoi un ardei iute doi ardei grasi 500 g rosii doua frunze de dafin o lingurita cu…
Read more »

Chec cu fructe confiate si sos de ciocolata

19 April 2013
Chec_cu_fructe_confiate _si_sos_de_ciocolataChec cu fructe confiate  si sos de ciocolata din: zahar, oua, faina, unt, lamaie, praf de copt, fructe confiate, cacao, esenta de rom, scortisoara, sare, crema de lamaie si sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g zahar 4 oua 300 g faina 180 g unt o lamaie o lingurita cu praf de copt 200 g fructe…
Read more »

Invartite cu carnati

19 April 2013
Invartite_cu_carnatiInvartite cu carnati din: faina, apa, ulei de floarea soarelui, otet de mere, sare, carnati picanti, oua, usturoi, branza de vaci, piper, cimbru, ceapa si praz. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa 75 ml ulei de floarea soarelui o lingura cu otet de mere o lingurita cu sare doi carnati picanti doua oua 4…
Read more »

Ruladă de coaste de miel

19 April 2013
Miel_6Ruladă de coaste de miel din: coaste de miel dezosate, praz, ciuperci, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 2 coaste de miel dezosate 2 fire de praz 500 g ciuperci 200 ml ulei sare piper boia iute (sau dulce)   Mod de preparare: Coastele dezosate le cureţi de pieliţă şi le speli, într-o cratiţă căleşti…
Read more »

Tort sărat de morcovi si brânză de vaci

19 April 2013
Tort_sarat_de_morcovi_si_brânza_de_vaciTort sărat de morcovi si brânză de vaci din: morcovi, unt, sare, oua, faina, amidon, praf de copt, migdale, ceapa verde, cascaval, branza de vaci cu verdeata, suc de lamaie si piper. Ingrediente: 300 g morcovi 125 g unt sare 4 oua 75 g faina 30 g amidon 3 lingurite praf de copt 150 g…
Read more »

Taitei de orez cu fructe de mare

19 April 2013
Taitei_de_orez_cu_fructe_de_mareTaitei de orez cu fructe de mare din: taitei de orez, midoo, crevete, pui de caracatita, sparanghel, vin alb, lamaie, usturoi, iaurt, smantana, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g taitei de orez 300 g midii 300 g crevete decorticate 400 g pui de caracatita 350 g sparanghel 200 ml vin alb…
Read more »

Cuşcuş cu spanac şi nuci

19 April 2013
Cuscus_cu_spanac_si_nuciCuşcuş cu spanac şi nuci din: cuscus, lamaie, spanac, unt, miez de nuca, rosii cherry, ceapa, usturoi, scortisoara, ulei de masline, marar, sare, piper, parmezan, iaurt si smantana. Ingrediente: 300 g cuscus o lamaie 500 g spanac 50 g unt 100 g miez de nuca 200 g rosii cherry o ceapa 4 catei de usturoi…
Read more »

Salată de paste cu pepene galben

19 April 2013
Salata_de_paste_cu_pepene_galbenSalată de paste cu pepene galben din: paste, sare, piper, pepene galben, suc de lamaie, miere, mozzarella, sunca afumata, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 500 g paste scurte sare piper 1 pepene galben 4 linguri suc de lamaie 4 linguri miere 400 g mozzarella 200 g sunca afumata busuioc 4 linguri otet…
Read more »

Pulpă de miel cu vin

19 April 2013
Miel_2Pulpă de miel cu vin din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin rosu, rozmarin, oregano, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 4 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana ulei de masline 1/2 l vin rosu demisec rozmarin oregano frunze de menta sare piper   Mod…
Read more »

Bezele colorate

19 April 2013
Bezele_colorateBezele colorate din: albusuri, zahar tos, lapte dulce, faina, lamaie, unt, sare si esenta de lamaie. Ingrediente: 4 albusuri 480 g zahar tos 125 ml lapte dulce 30 g faina o lamaie 200 g unt 50 g decor de zahar colorat un varf de lingurita cu sare o lingurita cu esenta de lamaie   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de vita cu legume la cuptor

19 April 2013
Cotlete_de_vita_cu_legume_la_cuptor_18Cotlete de vita  cu legume la cuptor din: cotlet de vita, ulei de masline, vin, piper, fulgi de ardei rosu, sare, usturoi, morcovi, ceapa, varza de bruxelles, oregano, cartofi, apa si sare.   Ingrediente: 2 kg cotlet de vita 2 linguri de ulei de masline 1 ½ ceasca de vin 2 lingurite de piper negru…
Read more »

Ciorba de miel cu smantana si patrunjel verde

19 April 2013
Retete_6Ciorba de miel cu smantana si patrunjel verde din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, patrunjel verde, cozi de ceapa verde, sare, orez, galbenus si smantana. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 750 g carne de miel (cap si carne) 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 ceapa patrunjel verde cozi…
Read more »

Cozonac cu brânză de vaci si cremă de nuci

19 April 2013
Cozonac_cu_brânza_de_vaci_si_crema_de_nuciCozonac cu brânză de vaci si cremă de nuci din: smantana, unt, ou, praf de copt, faina, branza de vaci, galbenus, zahar pudra, nuci, smantana. Ingrediente: pentru aluat: 250 g smantana groasa 150 g unt 1 ou 1 praf de copt faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat de consistenta potrivita (circa 400 g)…
Read more »

Tortillas cu legume

19 April 2013
Tortillas_cu_legumeTortillas cu legume din: vanata, sare, ardei grasi, ulei de masline, busuioc, parmezan, smantana, piper si tortillas. Ingrediente: 1 vanata sare 2 ardei grasi 3 linguri ulei de masline busuioc tocat 30 g parmezan 2 linguri smantana piper 4 tortillas   Mod de preparare: Se taie vinetele felii, se sărează şi se şterg cu prosoape…
Read more »

Cum se prepara Tortul de morcovi

19 April 2013
Tort_de_morcovi_6Tort de morcovi din: morcovi, suc de lamaie, oua, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, suc de portocala, coaja de portocala, migdale, lapte, budinca de vanilie, zahar pudra, faina, unt, dulceata de caise, martipan si oua de ciocolata.   Ingrediente: blat: 500 g morcovi 1/2 lingura suc de lamaie 5 oua 100 g zahar 1…
Read more »

Carne de miel cu spanac si usturoi

19 April 2013
Carne_de_miel_cu_spanac_si_usturoiCarne de miel cu spanac si usturoi din: carne de miel, spanac, ulei, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, faina si lamaie. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os 1,5 kg spanac 8 linguri ulei 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi sare piper 2 linguri pasta de tomate 1 lingura faina 1…
Read more »

Cozonac cu nuca si migdale

19 April 2013
Desert_2Cozonac cu nuca si migdale din: faina, drojdie, lapte, unt, zahar tos, galbensuri, esenta de rom, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, nuca, merisoare, fulgi de ciocolata, migdale. Ingrediente: 1 kg faina 2 cubulete drojdie proaspata 500 ml lapte gras 200 g unt 250 g zahar tos 5+1 galbenusuri 1 lingurita sare esenta de rom…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic

19 April 2013
Cotlete_de_miel_in_crusta_de_pesmet_si_fistic_4Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline.   Ingrediente pentru marinata: 1/2 cana iaurt 2 linguri suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1/2 lingurita de…
Read more »

Pulpa de miel coapta in miere

19 April 2013
Miel_1Pulpa de miel coapte in miere din: pulpa de miel, usturoi, scortisoara, chimen, ghimbir, cuisoare, ulei, miere, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 catei de usturoi 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/4 lingurita cuisoare macinate 1 lingura ulei 8 linguri miere sare si piper   Mod…
Read more »

Tartine cu somon afumat si ardei gras

19 April 2013
Tartine_cu_somon_afumat_si_ardei_grasTartine cu somon afumat din: ardei grasi, ulei de masline, sare, smantana, hrean, bagheta, paine alba, branza de vaci si somon afumat. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline sare 100 g smantana 2 linguri hrea ras (de la borcan) 8 felii bagheta 8 felii paine alba 80 g branza de vaci…
Read more »

Bors de miel cu orez si smantana

19 April 2013
Bors_de_miel_cu_orez_si_smantanaBors de miel cu orez si smantana din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri de ou, smantana, bors si leustean. Ingrediente: 1 kg carne de miel (coaste si gat) 2 legaturi de ceapa verde 1 ceasca de orez 2 galbenusuri de ou 200 g smantana bors si sare dupa gust leustean   Mod de…
Read more »

Ciolan de porc umplut

19 April 2013
Ciolan_de_porc_umplutCiolan de porc umplut din: ciolan de porc, morcovi, ceapa, usturoi, porumb boabe, porumb baby, fasole verde, fasole alba, radacina de patrunjel, scortisoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati ciolan de porc 800 g morcovi doua cepe 4 catei de usturoi 300 g porumb baby 200 g porumb boabe 200 g fasole verde 200…
Read more »

Piept de curcan în aluat de brânză

19 April 2013
Piept_de_curcan_în_aluat_de_brânzaPiept de curcan în aluat de brânză din: piept de curcan, ulei, praz, bacon, ou, sare, piper, nuca, branza de vaci, faina, lapte, ulei, sare, ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 bucati piept de curcan (600 g) 2 linguri ulei 1 praz 8 felii de bacon 1 ou sare piper…
Read more »

Reteta zilei: Tortilla cu crema de branza, sos de afine si carne de curcan

19 April 2013
Tortilla_cu_crema_de_branza_sos_de_afine_si_carne_de_curcan_13Tortilla cu crema de branza, sos de afine si carne de curcan din: tortilla de grau, crema de branza, afine, nuci pecan, carne de curcan si mazare.   Ingrediente: 2 tortilla de grau 4 linguri de crema de branza 6 linguri de afine (boabe intregi, sos de afine, jeleu sau gem de afine) 4 linguri…
Read more »

Omleta in coaja de ou

19 April 2013
Omleta_in_coaja_de_ouOmleta in coaja de ou din: oua, apa minerala, sare, piper si unt. Ingrediente: 10 oua un strop de apa minerala carbogazoasa sare piper 2-3 linguri unt   Mod de preparare: Se sparg ouăle cu grijă, în dreptul treimii superioare. Se îndepărtează căpăcelul şi se toarnă conţinutul lui într-un castron; se adaugă apă minerală, sare…
Read more »

Tartine cu spanac şi roşii

19 April 2013
Tartine_cu_spanac_si_rosiiTartine cu spanac şi roşii din: spanac, usturoi, unt, ardei iute murat, lapte, faina, apa drojdie, masline, ulei de masline, zahar, rosii cherry, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 4 catei de usturoi 50 g unt doi ardei iuti murati 100 ml lapte 500 g faina 250 ml apa 20 g drojdie…
Read more »

Tarta pascala

19 April 2013
Tarta_pascalaTarta pascala din: faina, drojdie, margarina, apa, sare, otet, oua, spanac, telemea, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 1 cub de drojdie 150 g margarina 150 ml apa 1 praf de sare 1 lingurita otet pentru umplutura: 6 oua 4 oua crude 300 g spanac proaspat 200 g telemea 2 cepe 1…
Read more »

Supa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt

19 April 2013
Supa_crema_de_linte_rosie_cu_chorizo_si_iaurtSupa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt din: bacon, ceapa, seminte de chimion, usturoi, paprika afumata, zahar, otet de vin rosu, rosii, supa de pui si iaurt. Ingrediente: 200 g chorizo, decojit si taiat cubulete  (bacon) 1 ceapa mare, tocata 1 varf de cutit seminte de chimion 3 catei de usturoi, tocati paprika…
Read more »

Drob de miel cu oua si legume

19 April 2013
Drob_de_miel_cu_oua_si_legumeDrob de miel cu oua si legume din: organe de miel, carne de miel, oua, lapte, chifla, ceapa, ceapa verde, morcov, usturoi verde, telina, patrunjel, sare, piper, otet, marar si prapure de miel. Ingrediente: organe de la un miel (ficat, rinichi, inima, splina) 200 g carne de miel 2-3 oua fierte tari 100 ml lapte…
Read more »

Cozonac cu crema

19 April 2013
Cozonac_cu_cremaCozonac cu crema din: lapte integral, faina, drojdie, zahar, galbenusuri, coaja de lamaie, unt, extract de vanilie, ulei, oua, cacao, zahar. Ingrediente: 750 ml lapte integral 1 kg de faina 30 g de drojdie 350 g de zahar 12 galbenusuri, plus 1 ou pentru uns coaja rasa de la 1 lamaie mare 200 g de…
Read more »

Pulpă de miel cu spanac

19 April 2013
MielPulpă de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, ulei de masline, mustar cu miere, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide. Ingrediente: 8-12 capace pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri ulei de masline 2 linguri mustar cu miere 2 fire rozmarin sare piper negru 1/2 ceapa rosie…
Read more »

Tartă picantă cu scorţişoară

19 April 2013
Tarta_picanta_cu_scortisoaraTartă picantă cu scorţişoară din: oua, faina, zahar tos, unt, zahar vanilinat, praf de copt, fructe confiate, scortisoara, cacao, cafea macinata, fulgi de ardei iute, sare si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 250 g faina 180 g zahar tos 120 g unt doua pliculete zahar vanilinat praf de copt 100 g fructe confiate 0 lingurita…

Aperitive pentru masa de Paşte

19 April 2013
Aperitive_pentru_masa_de_PasteAperitive pentru masa de Paşte din: oua, usturoi, maioneza, branza topita, marar verde, frunze de praz, suc de morcov si suc de sfecla. Ingrediente: 5 oua 3 catei de usturoi maioneza 100 g branza topita sau branza de vaci bine scursa marar verde frunze de praz suc de morcov suc de sfecla   Mod de…
Read more »

Retete gustoase de Pasti

18 April 2013
Retete_8 Retete de Pasti:   Reteta zilei: Gem de prune uscate O reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie. Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa vanilie   Mod de preparare: Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30…
Read more »

Retete gustoase de Paşte

18 April 2013
Retete_15Retete de Paşte: Reteta zilei: Clatite flambate Clatite flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie.   Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra 50ml…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

18 April 2013
Tarta_cu_rubarba_si_sirop_de_zmeura_12Tarta cu rubarba si sirop de zmeura din: aluat de patiserie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac, zmeura, esenta de vanilie, iarba de lamaie, apa si rubarba.   Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale maruntite…
Read more »

Supă de broccoli cu peşte

18 April 2013
Supa_de_broccoli_cu_pesteSupă de broccoli cu peşte din: broccoli, peste, morcov, telina, ceapa, usturoi, ardei gras, unt, faina, smantana, sare, piper, oregano si cimbru. Ingrediente: 700 g broccoli 600 g peste un morcov o feliuta de telina o ceapa doi catei de usturoi un ardei gras 50 g unt o lingura faina 200 ml smantana sare piper…
Read more »

Mâncare de legume cu pui

18 April 2013
Mâncare_de_legume_cu_puiMâncare de legume cu pui din: ardei grasi, ceapa, usturoi, carne de pui, rosii cherry, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, paine, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 3 ardei grasi o ceapa 4 catei de usturoi 500 g carne de pui 200 g rosii cherry 3 oua 200 ml vin alb demisec 175 ml…
Read more »

Salata cu oua si cartofi

18 April 2013
Salata_cu_oua_si_cartofiSalata cu oua si cartofi din: cartofi, oua, rosii, fasole fideluta, ceapa, masline, ciuperci, frunze de salata, ulei si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 5 oua fierte 2 rosii 1/2 borcan cu fasole fideluta 2 cepe 100 g masline 3-4 ciuperci 2-3 frunze de salata ulei sare   Mod de preparare: Pune cartofii să fiarbă…
Read more »

Gasca cu castane

18 April 2013
Retete_1Gasca cu castane din: gasca, castane, carne de porc, unt si sare. Ingrediente: 1 gasca 800 g castane comestibile 300 g carne de porc 50 g unt sare   Mod de preparare: După ce coci castanele în tava de la cuptor, le cureţi, apoi le amesteci cu tocătura de porc. Compoziţia o introduci în găsea…
Read more »

Mancare cu carne de miel si smantana

18 April 2013
Mancare_cu_carne_de_miel_si_smantanaMancare cu carne de miel si smantana din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, smantana, galbenusuri si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura unt 2 cepe cateva boabe de piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina zeama de la jumatate de lamaie 1 lingura…
Read more »

Tocăniţă de pui cu legume

18 April 2013
Tocanita_de_pui_cu_legumeTocăniţă de pui cu legume din: pui, ulei, vin, ceapa, ardei gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (1-1,2 kg) 100 ml ulei 100 ml vin 5 cepe 4 ardei grasi 750 g rosii (sau rosii in bulion) 1 foaie dafin marar patrunjel verde cimbru sare piper…
Read more »

Salata cu gnocchi

18 April 2013
Salata_cu_gnocchiSalata cu gnocchi din: rosii, kaizer, ceapa, patrunjel, ulei, cartofi, ou, faina, piper si sare. Ingrediente: 2 rosii 200 g kaizer 1 ceapa patrunjel ulei pentru gnocchi: 4 cartofi 1 ou 300 g faina piper sare   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce s-au răcorit puţin, decojeşte-i şi…
Read more »

Pasca cu smantana, fructe uscate si scortisoara

18 April 2013
Pasca_cu_smantana_fructe_uscate_si_scortisoaraPasca cu smantana, fructe uscate si scortisoara din: smantana, oua, scortisoara macinata, coniac, pastaie de vanilie, zahar, lapte integral, faina, drojdie, zahar, galbenusuri, coaja de lamaie, unt, extract de vanilie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg de smantana 6 oua 1/2 lingurita de scortisoara macinata, plus extra pentru presarat 1 mana mix de…
Read more »

Pui in vin

18 April 2013
Pui_in_vinPui in vin din: pui, ceapa, costita, ciuperci, vin rosu, telina, morcovi, usturoi, supa de carne, cimbru, faina, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pui, taiat bucati potrivite, sau pulpe superioare 4-5 cepe potrivite sau 1 kg arpagic 100 g costita (bacon sau slaninuta) 1 conserva mica cu ciuperci intregi 500 ml vin rosu…
Read more »

Salata cu morcovi si telina

18 April 2013
Salata_cu_morcovi_si_telinaSalata cu morcovi si telina din: naut, morcovi, telina, patrunjel, lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 150 g naut 4 morcovi 1 telina 1 legatura de patrunjel 1 lamaie ulei de masline sare   Mod de preparare: Pune boabele de năut la fiert în apă cu un praf de sare. După ce s-au ră­corit…
Read more »

Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor

18 April 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptor_3Pulpa de miel la cuptor din: pulpa de miel, pudra de coriandru, pudra de chimen, scortisoara, anason, cardamon, sare de mare, piper alb si ulei de masline.   Ingrediente: 1.5kg pulpa de miel cu os 1/2 lingurita de pudra de coriandru 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita de scortisoara 2 bucati anason stelat, maruntit…
Read more »

Carnaciori cu legume la cuptor

18 April 2013
Carnaciori_cu_legume_la_cuptorCarnaciori cu legume la cuptor din: carnati prajiti, cartofi, praz, morcov, foid e dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: carnati prajiti 5-6 cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3 foi de dafin patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Curăţă prazul, taie-l rondele şi căleşte-l în puţin ulei împreună…
Read more »

Bors cu carne de vitel

18 April 2013
Bors_cu_carne_de_vitelBors cu carne de vitel din: carne de vitel, oase, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, untura, castraveti murati, leustean, patrunjel, sare, apa si bors. Ingrediente: 500 g carne de vitel 3-4 oase 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 lingura untura sau 2-3 linguri ulei 2 castraveti murati 1…
Read more »

Friptura de miel impanata cu slanina afumata si usturoi

18 April 2013
Miel_3Friptura de miel impanata cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, ulei, usturoi, slanina afumata, vin, apa, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: carne miel 6-7 linguri ulei 10 catei de usturoi slanina afumata 500 ml vin apa rozmarin sare piper   Mod de preparare: Se fac mici taieturi in carne cu varful unui cutit si in…
Read more »

Carne de vita cu spanac

18 April 2013
Retete_1Carne de vita cu spanac din: spanac, carne de vita, praz, vin, lapte, ou, albus, faina, nucsoara si sare. Ingrediente: 1,5 kg spanac 600 g carne de vita fara os 50 g praz 100 ml vin 250 ml lapte 1 ou 1 albus 20 g faina nucsoara sare   Mod de preparare: Tai în porţii…
Read more »

Cocos umplut cu ficat si castane

18 April 2013
Retete_5Cocos umplut cu ficat si castane din: cocos, orez, ceapa, sare, piper, verdeata si castane. Ingrediente: 1 cocos mare 100 g orez 2 cepe sare piper verdeata tocata cateva castane fierte   Mod de preparare: Fierbi ficatul cocoşului şi îl laşi să se răcească. In apa în care a fiert ficatul, pui orezul la fiert.…
Read more »

Vita in sos de mustar

18 April 2013
Vita_in_sos_de_mustarVita in sos de mustar din: friptura de vita, rosii, castarvete, frunze de salata, patrunjel, ulei, otet, miere, mustar boabe si sare. Ingrediente: cateva bucati de friptura de vita ramase 2-3 rosii 1 castravete mai maricel cateva frunze de salata patrunjel pentru sos: 5 linguri cu ulei 2 linguri cu otet 1 lingurita cu miere…
Read more »

Friptura de miel cu coaja de portocala si rozmarin

18 April 2013
Friptura_de_miel_cu_coaja_de_portocala_si_rozmarinFriptura de miel cu coaja de portocala si rozmarin din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, coaja de portocala si ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpa de miel cu os (aproximativ 1,5 kg) 1 legatura de rozmarin proaspat 4-5 catei de usturoi coaja rasa de la 1 portocala 4 linguri ulei de masline, plus extra pentru…
Read more »

Prajitura Napoleon

18 April 2013
Prajitura_NapoleonPrajitura Napoleon din: ciocolata neagra, migdale, faina, unt, zahar, oua, sare, mascarpone, frisca, galbenusuri, lapte, ciocolata alba si gelatina. Ingrediente: 1 ciocolata neagra pentru aluat: 180 g migdale macinate 250 g faina 125 g unt 200 g zahar 3 oua sare pentru crema: 250 g mascarpone 250 ml frisca lichida 2 galbenusuri 50 ml lapte…
Read more »

Salata cu jumari

18 April 2013
Salata_cu_jumariSalata cu jumari din: jumari, cartofi, castraveti murati, ceapa rosie, oua, patrunjel, sare, piper, ulei si otet. Ingrediente: jumari 500 g cartofi 3-4 castraveti murati 1 ceapa rosie 2-3 oua patrunjel sare piper ulei otet   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu un praf de sare.…
Read more »

Pachetele din friptura

18 April 2013
Pachetele_din_fripturaPachetele din friptura din: friptura de porc, bacon, cascaval, ulei, smantana, hrean, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: cate fripturi de porc ramase 300 g bacon 250 g cascaval ulei pentru sos: 200 g smantana 1 lingurita cu mustar 2 linguri cu hrean ras zeama de lamaie piper sare   Mod de preparare: Taie…
Read more »

Prajitura cu etaj

18 April 2013
Prajitura_cu_etajPrajitura cu etaj din: foi de pandispan, lapte, amidon, zahar, unt, esenta de fistic, zahar, lapte, frisca, oua, amidon si faina. Ingrediente: 1 pachet cu foi de pandispan pentru crema de fistic: 300 ml lapte 3 linguri cu amidon 150 g zahar 1 pachet cu unt 1 esenta de fistic pentru crema caramel: 10 linguri…
Read more »

Drob de miel cu marar

18 April 2013
Drob_de_miel_2Drob de miel cu marar din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, unt, patrunjel verde, marar, sare si piper. Ingrediente: maruntaie de miel 4 oua 10 cepe verzi 1 lingura unt  patrunjel verde  marar  sare  piper   Mod de preparare: In apa fierbintese baga maruntaiele de miel sa fiarba la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au…
Read more »

Reteta zilei: Pui prajit in ulei de canola

18 April 2013
Pui_prajit_in_ulei_de_canola_11Pui prajit in ulei de canola din: pui, piper negru, sare, faina, ulei de canola.   Ingrediente: 1 pui taiat bucati 1 lingura de piper negru 3 lingurite de sare 1 ½ cani de faina 1 ½-2 cani de ulei de canola   Mod de preparare: Spalati bine carnea de pui, presarati sare si piper…
Read more »

Desert cu cafea

18 April 2013
Desert_cu_cafeaDesert cu cafea din: albusuri de ou, zahar pudra, cafea solubila, amidon de porumb si sare. Ingrediente: 3 albusuri de ou 60 g zahar pudra 1 lingurita cafea solubila 1 lingurita cu amidon de porumb sare   Mod de preparare: Inainte de a folosi albuşurile, lăsaţi-le 1 oră la temperatura camerei. Bateţi albuşurile spumă foarte…
Read more »

Supa crema de leurda cu smantana si nucsoara

18 April 2013
Supa_crema_de_leurda_cu_smantana_si_nucsoaraSupa crema de leurda cu smantana si nucsoara din: ceapa, ulei, cartofi, apa, leurda, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 2 linguri de ulei 3 cartofi mari, taiati cuburi 1,5 l de apa 200 g de leurda, tocata mare 150 g smantana pentru gatit 1 varf de nucsoara   Mod de preparare: Intr-o…
Read more »

Ruladă de pui cu fructe de mare

18 April 2013
Rulada_de_pui_cu_fructe_de_mareRuladă de pui cu fructe de mare din: piept de pui, jambon, ceapa, unt, morcovi, spanac, praz, patrunjel, sfecla rosie si cocktail de fructe de mare. Ingrediente: 4 bucati piept d epui 8 felii de jambon crud uscat 2 cepe mari 150 g unt 2 morcovi mari 200 g spanac congelat (sau proaspat, oparit) 2…
Read more »

Savoare crocanta

18 April 2013
Savoare_crocantaSavoare crocanta din: ciocolata menaj, fructe confiate, unt, zahar, faina, drojdie, scortisoara si chimion. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 1 cana cu fructe confiate, fistic, nuci, alune pentru aluat: 150 g unt 100 g zahar 250 g faina 1 varf de lingurita cu drojdie uscata 1 praf de scortisoara 1 lingurita cu chimion   Mod…
Read more »

Cotlet macelaresc

18 April 2013
Retete_1Cotlet macelaresc din: cotlet, ceapa, sare, piper, supa de carne si vin. Ingrediente: 6 bucati de cotlet 3 cepe mari sare piper o cana supa de carne 1 cana vin   Mod de preparare: Baţi cotletele, le sărezi, le piperezi şi le dai cu boia. Tai 1 ceapă mărunt şi o căleşti în ulei. Scoţi…

Drob de ciuperci cu parmezan

18 April 2013
Drob_de_ciuperci_cu_parmezanDrob de ciuperci cu parmezan din: unt, iaurt, faina, drojdie, ou, ciuperci, ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, parmezan, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g de unt moale 150 g de iaurt gras 500 g de faina, plus extra pentru presarat 1 plic de drojdie uscata (7 g) 1 ou batut, pentru uns pentru…
Read more »

Cotlete de miel cu garnitura la cuptor

18 April 2013
MielCotlete de miel cu garnitura la cuptor din: cotlete de miel, cuscus, apa, morcov, menta verde, ardei gras, ceapa, ulei de masline, usturoi, vin si condimente. Ingrediente: 5 cotlete de miel netaiate (bucata intreaga) 500 g cuscus 1 litru apa clocotita 1 morcov 1 legatura menta verde 1 ardei gras rosu 1 ceapa 4 linguri ulei de masline 10 catei usturoi 200 ml vin alb…
Read more »

Deliciu festiv

18 April 2013
Deliciu_festivDeliciu festiv din: margarina, zahar, ou, galbenusuri, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, biscuiti, lapte, rom, margarina, nuci, cacao si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina 250 g zahar 1 ou 3 galbenusuri faina cat cuprinde coaja de lamaie si portocala sare pentru crema de nuci: 300 g biscuiti populari 150 ml lapte…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu lamaie si glazura de bezea

17 April 2013
Tarta_cu_lamaie_si_glazura_de_bezea_12Tarta cu lamaie si glazura de bezea din: aluat, suc de lamaie, coaja de lamaie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, albusuri de ou si zahar.   Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: Sucul de la 2 ½ lamai Coaja de la 1 lamaie 125g unt nesarat 125g zahar pudra 3 oua…
Read more »

Tort de legume cu rodie

17 April 2013
Tort_de_legume_cu_rodieTort de legume cu rodie din: rodii, cartofi, telina, patrunjel, morcovi, boabe de porumb, piept de pui, maioneza si sare. Ingrediente: 2 rodii 4-5 cartofi 1 telina 1 radacina de patrunjel 2 morcovi 2 linguri cu boabe de porumb 1 piept de pui 100-150 g maioneza sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi pune-i…
Read more »

Pere umplute cu branza

17 April 2013
Pere_umplute_cu_branzaPere umplute cu branza din: limba de porc, pere, branza roquefort, chimen, branzica de casa cu smantana, vin alb, lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 1 limba de porc 2 pere 100 g branza Roquefort 1/2 lingurita cu chimen 100 g branzica de casa cu smantana 20 ml vin alb dulce 1 lamaie 1 fir de…
Read more »

Cosulete cu salata de peste

17 April 2013
Cosulete_cu_salata_de_pesteCosulete cu salata de peste din: file de cod, somon afumat, mazare, castravete murat, dovlecel, maioneza, faina, unt, galbenusuri, lamaie si sare. Ingrediente: 400 g file de cod 100 g somon afumat 1 cescuta cu mazare fiarta 1 castravete murat 1 dovlecel 3 cartofi 100 g maioneza pentru aluat: 500 g faina 250 g unt…
Read more »

Rulouri din clatite cu somon si sunca de Praga

17 April 2013
Rulouri_din_clatite_cu_somon_si_sunca_de_PragaRulouri din clatite cu somon si sunca de Praga din: branza de vaci, branza telemea, smantana, somon afumat, sunca de praga, frunze de salata, faina, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 100 g smantana 150 g somon afumat 100 g sunca de Praga cateva frunze de…
Read more »

Pachetele cu gem sau branza

17 April 2013
Pachetele_cu_gem_sau_branzaPachetele cu gem sau branza din: aluat de cozonac, gem, nuci, zahar pudra, branza dulce, lamaie, stafide, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: aluat de cozonac 1 borcan de gem 100 g nuci zahar pudra pentru umplutura: 300 g branza dulce 1 lamaie 100 g stafide 2 oua 2 linguri cu zahar 2 pliculete cu…
Read more »

Mancare de castraveti murati cu carne de porc

17 April 2013
Mancare_de_castarveti_murati_cu_carne_de_porcMancare de castarveti murati cu carne de porc din: carne de porc, castarveti murati, morcovi, rosii, ceapa, untura, cimbru, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg castraveti murati (in saramura) 1-2 morcovi 2-3 rosii 3 cepe 2 linguri un untura 1 creanga de cimbru uscat marar sare piper   Mod…
Read more »

Briose cu fructe de padure

17 April 2013
Briose_cu_fructe_de_padureBriose cu fructe de padure din: aluat de cozonac, fructe de padure, miere si zahar pudra. Ingrediente: aluat de cozonac 400 g fructe de padure (congelate) 2-3 linguri cu miere zahar pudra   Mod de preparare: Din aluatul de cozonac, formează bile de dimensiunea unui ou mai mic. Apasă cu degetul în mijloc pentru a…
Read more »

Tocana bucovineana

17 April 2013
Tocana_bucovineanaTocana bucovineana din: carne de manzat, carne de porc, untura, ceapa, ardei grasi, rosii, boia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de manzat 250 g carne de porc (spata, piept) 150 g untura 2 cepe 2 ardei grasi 1 cutie cu rosii cubulete 1 lingurita cu boia ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Crema fina de cartofi

17 April 2013
Crema_fina_de_cartofiCrema fina de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, morcov, smantana, unt, lapte, costita, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 morcov 2 linguri cu smantana 100 g unt 1 cescuta cu lapte 200 g costita ulei sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în…
Read more »

Piept de pui cu sos de smantana

17 April 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_smantanaPiept de pui cu sos de smantana din: piept de pui, oua, smantana, cascaval, masline, faina, unt, lamaie, ceapa verde, rosii, rozmarin si sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 3 oua 5-6 linguri cu smantana 3 linguri cu cascaval ras 100 g masline rondele 1 lingura cu faina 75 g unt 1 lamaie codite de…
Read more »

Reteta zilei: Supa thailadeza de creveti (Supa Tom Yum Goong)

17 April 2013
Supa_thailadeza_de_creveti_5Supa thailadeza de creveti din: creveti, sare, piper, ulei de nuca de cocos, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa rosie, lemongrass, ardei iute, supa de pui, muguri de bambus, coriandru, nectar de agave, nuca de cocos si fulgi de chili.   Ingrediente: 20 creveți mari, decorticati sare și piper 1-2 linguri de ulei de…
Read more »

Supa cu carne de miel si orz

17 April 2013
Supa_cu_carne_de_miel_si_orzSupa cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg carne grasa de miel (spata sau pulpa), taiata in cuburi mari 1 ceapa, tocata 2 morcovi, tocati…
Read more »

Melci insiropati

17 April 2013
Melci_insiropatiMelci insiropati din: aluat, unt, zahar, zahar vanilat, nuca macinata, stafide, lapte, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: aluat de cozonac 300 g unt 400 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 cana cu nuca macinata 100 g stafide 400 ml lapte 150 g zahar pudra 1-2 linguri cu zeama de lamaie  …
Read more »

Saleuri cu bacon

17 April 2013
Retete_1Saleuri cu bacon din: aluat, masline, bacon, cascaval, suc de rosii, busuioc, nucsoara, usturoi, piper, smantana, susan si sare de mare grunjoasa. Ingrediente: pentru aluat: 800 g aluat de foietaj 150 g masline feliate 100 g bacon 150 – 200 g cascaval pentru uns aluatul: 200 ml suc de rosii 1 lingurita busuioc uscat un…
Read more »

Gogosi glazurate cu nuca

17 April 2013
Gogosi_glazurate_cu_nucaGogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei. Ingrediente: aluat de cozonac 250 g zahar 2 albusuri 1 lamaie 100 g nuca tocata ulei   Mod de preparare: Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin…
Read more »

Sarmale de miel cu mentă

17 April 2013
Sarmale_de_miel_cu_mentaSarmale de miel cu mentă din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcovi, orez, supa de carne, frunze de menta, verdeata, lamaie si ulei. Ingrediente: 25 foi de vita 600 g carne de miel 2 cepe mari 3 morcovi 50 g orez 200 ml supa de carne sau de legume 3-4 frunze de menta…
Read more »

Tartă cu brânză de oi şi migdale

17 April 2013
Tarta_cu_brânza_de_oi_si_migdaleTartă cu brânză de oi şi migdale din: faina, unt, sare, nucsoara, parmezan, oua, telemea de oaie, smantana, pesmet, migdale si marar. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt sare nucsoara 25 g parmezan ras sau cascaval 5 oua pentru umplutura: 250 g telemea de oi 250 g smantana 3 linguri pesmet 50…
Read more »

Rulada din piept de pui cu garnitura de mazare

17 April 2013
Rulada_din_piept_de_pui_cu_garnitura_de_mazareRulada din piept de pui cu garnitura de mazare din: piept de pui, oua, fulgi de porumb, pesmet, alune, mazare, sare, piper si cimbru. Inrgediente: 2 bucati de piept de pui 4 oua 200 g fulgi de porumb 200 g pesmet 100 g alune 50 g mazare sare piper cimbru   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Ciorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana

17 April 2013
SupeCiorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana din: carne de miel, morcovi, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, sare, leustean si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne miel 2 morcovi 1 ceapa 1 lingura orez 1 litru bors 1 galbenus 100 ml smantana  sare  leustean  patrunjel   Mod de preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în…
Read more »

Pateuri cu ou şi ceapă verde

17 April 2013
Pateuri_cu_ou_si_ceapa_verdePateuri cu ou şi ceapă verde din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, unt, ulei, drojdie, sare, ceapa verde, unt, oua si piper alb. Ingrediente: pentru aluat: 1250 g faina 300 ml lapte 3 galbenusuri 150 g zahar 70 g unt 700 ml ulei 70 g drojdie proaspata putina sare pentru umplutura: 300 g ceapa verde 100…
Read more »

Ruladă de porc cu legume şi nuci

17 April 2013
Rulada_de_porc_cu_legume_si_nuciRuladă de porc cu legume şi nuci din: pulpa de porc, nuci, sparanghel verde, unt, chifle, lapte, oua, sare, piper, patrunjel, unt. Ingrediente: 600 g pulpa de porc fara os 200 g nuci 150 g sparanghel verde 50 g unt 4 chifle 120 ml lapte 2 oua sare piper patrunjel unt   Mod de preparare:…
Read more »

Orz cu dovleac si parmezan

17 April 2013
Orz_cu_dovleac_si_parmezanOrz cu dovleac si parmezan din: unt, ceapa, dovleac, usturoi, vin, orz, supa de legume, mascarpone, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura de unt 1 ceapa, tocata fin 1 dovleac placintar mic (600-700 g), curatat de coaja si taiat in cuburi mici 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 pahar mic de vin alb 400 g…
Read more »

Spuma de capsune

17 April 2013
CapsuneSpuma de capsune din: foi de gelatina, capsune, suc de lamaie, fructoza si branza de vaci. Ingrediente: 4 foi de gelatina 500 g capsune sucul de la 1 lamaie 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 20 g branza de vaci   Mod de preparare: Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol cu apă rece.…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de conopida

17 April 2013
Cotlete_de_miel_cu_rozmarin_si_cimbru_pe_pat_de_sote_de_legume_si_piure_de_conopida_15Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de conopida din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, frunze de rozmarin, frunze de cimbru, piper cayenne, sare de mare, ulei de masline, faina, vin, supa de pui, sare, piper, ulei de rapita, conopida, ceapa, varza de bruxelles, cartofi rosii,…
Read more »

Drob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon

17 April 2013
Drob_de_mielDrob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon din: organe de miel, pipote si inimi de pui, ficat de pasare, ceapa, usturoi verde, tarhon, ceapa verde, oua, smantana, pesmet, unt, piper, condiment, sare si delikat. Ingrediente: organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima) 1/2 kg pipote si inimi de pui 1/2 kg ficat de…
Read more »

Ruladă cu murături

17 April 2013
Rulada_cu_muraturiRuladă cu murături din: pulpa de porc, muraturi, sare, piper, morcovi, praz, unt, usturoi, ceapa, ardei, castarveti murati, vin si caramel. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 300 g muraturi sare piper 500 g morcovi 300 g praz 1 lingura unt 5 catei de usturoi 2 cepe 2 ardei cateva feliute de castraveti murati 100…
Read more »

Placinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide

17 April 2013
Placinta_delicioasa_cu_mere_ghimbir_si_stafidePlacinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide din: faina, unt, zahar, nuci, coaja de lamaie, galbenus, mere, zahar, ghimbir, suc de mere si stafide. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina, plus extra pentru presarat 100 g de unt rece, taiat cuburi 50 g zahar 25 g nuci, macinate coaja rasa de la 1/2 lamaie 1…
Read more »

Rulada de porc in stil italian

17 April 2013
Rulada_de_porc_in_stil_italianRulada de porc in stil italian din: pulpa de porc, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de chimen, crutoane, parmezan, unt, ou, sare, piper, ulei de masline, dovlecei si ceapa. Ingrediente: 1,6 kg pulpa de porc rozmarin tocat 2 linguri cimbru 4 linguri patrunjel tocat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura seminte…
Read more »

Cotlete de miel cu cimbru, menta si oregano

17 April 2013
Miel_1Cotlete de miel cu cimbru, menta si oregano din: cotlete de miel, cimbru, sare, piper, oregano, menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi si unt. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel cimbru sare piper oregano mentă uscată 3-4 linguri ulei de măsline 800 g cartofi noi 4 bucati roşii cherry 5-6 căţei usturoi 100 g unt Mod de preparare: Se…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu