Retete de Paste:
Pui in sos cu sirop de rodie
4 February 2011
O
 reteta de pui cu usturoi, chilii, faina, tumernic, ulei de masline, 
crengute de cimbru, ceapa rosie, dry sherry, sirop de rodie, faine, supa
 de pui si frunze de patrunjel. Ingrediente: 5 căţei de usturoi, tăiaţi 1
 chilii roşu, fără seminţe şi tocat 2 linguri făină albă 2 linguriţe 
turmeric măcinat 8 pulpe superioare de…Read more »
Compot de iarnă, cu fructe şi nuci
4 February 2011
O
 reteta de compot de iarna cu stafide, caise uscate, migdale, suc de 
portocale, rodie, miere si frunze de menta. Ingrediente: 140 g curmale 
uscate, fără sâmbure 140 g caise uscate, înjumătăţite 140 g stafide 
aurii 100 g migdale dulci 600 ml suc de portocale 1 lingură apă din 
flori de portocal (opţional) 1 rodie,…Read more »
Cum se prepara siropul de rodie
4 February 2011
 
 Rodiile au conţinut scăzut de grăsimi şi sunt foarte bogate în fibre şi
 potasiu. Conţin, de asemenea, fitonutrienţi care ajută la reducerea 
riscurilor de boli cardiace. Sucul de rodie este bogat în antioxi- 
danţi. Consumul unui pahar de suc zilnic poate îmbunătăţi nivelul 
colesterolului şi tensiunea arterială. Siropul de rodie se obţine 
fierbând sucul…Read more »
Orez cu seminte de coriandru si de pin
4 February 2011
O
 reteta de orez cu ulei de masline, sofran, seminte de corandru, seminte
 de pin, portocala, fistic, seminte de rodie, busuioc, menta si lamaie 
pentru servit. Ingrediente: 350 g orez cu bob lung, bine spălat şi scurs
 2 linguri ulei de măsline 1 cub mic de unt câteva fire de şofran 1 
linguriţă seminţe de…Read more »
Burgeri de pui
4 February 2011
O
 reteta simpla de bugeri cu fileuri de piept de pui, ulei de masline, 
sunca afumata, avocado, ciabatta, spanac, maioneza, chimen, coriandru si
 boia de ardei dulce. Inrgediente: 4 fileuri de piept de pui 2 linguri 
ulei de măsline 4 felii de şuncă afumată 2 avocado 4 chifle ciabatta, 
înjumătăţite 4 felii fine din brânza…Read more »
Avocado umplut cu carne de crab si ton
4 February 2011
O
 reteta de avocado umplut cu carne de crab si ton in suc propriu, mustar
 dijon, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 100 g ton în suc 
propriu si carne de crab 1 linguriţă muştar Dijon 2 linguri ulei de 
măsline 1 mână frunze de busuioc, tocate, iar cele mai mici păstrate 
pentru decor…Read more »
Salata simpla cu avocado
4 February 2011
 
 Aranjaţi felii alternative de avocado, roşii şi mozzarella, apoi 
presăraţi-le cu frunze de busuioc rupte şi stropiţi totul cu dressingul 
preferat. Poftă bună!Read more »
Cocktail de avocado cu fenicul şi crevete
4 February 2011
O
 reteta de cocktail de avocadi cu ulei de masline extravirgin, 
portocale, suc de lamaie, fenicul, crevete, ceapa verde si rucola. O 
variantă uşoară şi impresionantă a coctailului clasic de creveţi. 
Ingrediente: pentru vinegretă 4 linguri ulei de măsline extra virgin 1 
portocală, din care se scoate pulpa, cu ajutorul unui cuţit foarte 
ascuţit, apoi…Read more »
Cum se prepara Cocktail Diddy (video)
4 February 2011
O
 reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Diddy. Un 
cockteil perfect pentru petreceri. Ingrediente: 30 ml Vodka 90 ml 
Lemonade 1 Sprig of mint Read more »
Germeni de soia cu carnat de şuncă
4 February 2011
O
 reteta de germeni de soia cu praz, ceapa, carnat de sunca, ulei, sare, 
piper alb macinat si 1 lingura sos de soia. Ingrediente: 1 praz 1/2 
ceapă 40 g germeni de boabe de soia (din borcan) 1 cârnat de şuncă 
subţire 2 1inguri rase de ulei sare piper alb măcinat 1 1ingura sos de…Read more »
Omletă cu carne de rechin afumat
4 February 2011
O
 reteta de omleta cu carne de rechin afumat, smantana, patrunjel, 
usturoi verde, sare, piper alb macinat si unt. Ingrediente: 4 fâşii mici
 de rechin afumat 8 ouă 4 1inguri rase de smântână 3 1inguri rase de 
frunze de pătrunjel tăiate mărunt 3 1inguri rase de usturoi verde tăiat 
în inele sare piper alb măcinat…Read more »
Chiftele cu nuci
4 February 2011
O
 reteta de chiftele cu carne tocata mixta, nuci macinate, oua, ketchup, 
sare, piper, si 2 linguri rase de unt. Ingrediente: 100 g nuci măcinate 
500 g carne tocată mixtă 2 linguri rase de ketchup de roşii 2 ouă sare 
piper negru măcinat 16 jumătăţi de miez de nucă 2 1inguri rase de unt  …Read more »
Cum se prepara niste clatite perfecte
4 February 2011
O
 reteta foarte simpla despre cum se prepara niste clatite perfecte din 
faina alba simpla, oua, lapte semi degresat si ulei de floarea soarelui 
sau vegetal. Ingrediente: l00 g făină aibă simplă 2 ouă 300 ml lapte 
semi degresat 1 lingură ulei de floarea-soarelui sau vegetal, plus extra
 pentru prăjit     Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fasole picantă pe pâine prăjită
4 February 2011
 
 Se încălzesc 200g fasole din conservă, se adaugă 1 linguriţă pâslă 
curry şi 1 linguriţi frunze de coriandru tocate. Se pasează uşor şi se 
întinde pe pâine toast integrală. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Kebab de porc şi ciuperci cu orez prăjit
4 February 2011
O
 reteta de kebab cu file sclab de porc, pasta curyy thai, zahar, iaurt 
natural degresat, ulei de floarea soarelui, orez basmati, porumb dulce, 
champignon, magetout, boia de ardei dulce si lime sau lamaie. 
Ingrediente: 1 linguriţă pastă curry Thai 1 linguriţă zahăr muscovado 2 x
 125 g cutii iaurt natural degresat 400 g file…Read more »
Supă de legume bănăţeană
4 February 2011
O
 reteta de supa de legume cu telina si albitura, praz, unt sau 
margarina, cartofi, varza alba, conopida, un varf de faina, smantana, 
sare si patrunjel. Ingrediente: ţelină şi albitură 100 g praz 100 g unt 
sau margarină 100 g bulion de legume 1,5 l cartofi 200 g varză albă 200 g
 conopidă 150 g…Read more »
Melci cu scorţişoară şi nuci pecan
4 February 2011
O
 reteta de melci cu scortisoara, nuci pefacn, faina alba, drojdie 
uscata, oua, lapte integral, ulei vegetal, unt, sirop de artar si zahar 
brun Ingrediente: 450 g făină albă 50 g zahăr tos 85 g drojdie uscată 2 
ouă, bătute 150 ml lapte integral ulei vegetal pentru uns pentru 
glazură: 125 g unt topit 125…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui in sos de vin
3 February 2011
O
 retete de pulpe de pui in sos de vin cu rosii, ardei gras, ceapa, 
morcov, usturoi, 2 pahare de vin alb, ulei, sare si piper. 
Ingrediente:   4-6 pulpe de pui 2 roşii 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 5 
căţei de usturoi 2 pahare cu vin alb ulei sare piper   Mod de…Read more »
Quinoa cu legume de iarnă sotate
3 February 2011
O
 reteta de quinoa cu usturoi, morcovi, ulei de masline, praz, broccoli, 
rosii uscate, supa de legume, pasta de tomate si suc de lamaie. Quinoa 
este o cereală bogată în proteine, săracă în grăsimi, fără gluten şi 
este o variantă foarte sănătoasă a orezului sau a pastelor. Ingrediente:
 200 g quinoa 5 linguri ulei de…Read more »
Ciorba de viţel bănăţeană
3 February 2011
O
 reteta simpa de vitel cu ceapa, morcov, telina si albitura, faina, 
ulei, cartofi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, mazare sau fasole 
verde, sare de lamaie si paturnjel sau leustean. Ingrediente: carne de 
viţel 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 100 ml
 o lingură de faina…
Read more »
Read more »
Cum se prepara inghetata in 5 minute (video)
3 February 2011
Somon cu muştar şi piure de mazăre cu ţelină
3 February 2011
O
 reteta de fileuri de somon cu boabe de mustar, zeama de lamaie, cartof 
si piure de mazare cu telina. Ingrediente: 2 fileuri de somon, aprox. 
140 g fiecare 2 linguriţe muştar cu boabe întregi zeamă de lămâie 1 
ţelină mică, 350 g, curăţată şi tăiată cuburi 1 cartof făinos, curăţat 
şi tăiat cuburi 140…Read more »
Chilaquiles
3 February 2011
O
 reteta de Chilaquiles cu rosii din conserva, ardei iute, coriandru 
tocat, ulei, ceapa alba, usturoi, chipsuri de tortilla, pui, parmezan, 
smantana amestecata cu suc de limeta. preparat specific mexican 
Ingrediente: 1 cană de roşii din conservă întregi 1-2 ardei iuţi uscaţi 
din conservă 1/2 cană de coriandru tocat mărunt 1 lingură de ulei 1…Read more »
Ardei capia roşu umplut la cuptor
3 February 2011
O
 reteta de ardei capia la cuptor cu ulei de masline, paine integrala, 
seminte de pin, parmezan, ardei iute, capere, spanac si patrunjel. 
Ingrediente: 2 ardei capia roşii, înjumătăţiţi, fără seminţe (nu 
îndepărtaţi codiţele) 2 linguri ulei de măsline, plus 1 linguriţă 1 
felie pâine integrală 2 linguri seminţe de pin 2 linguri parmezan ras…Read more »
Tocăniţă cu pui şi fasole albă
3 February 2011
O
 retete de tocanita de pui cu morcovi, ulei de floarea soarelui, telina,
 ceapa, frunza de dafin, cimbru, supa de legume sau de pui, fasole alba 
si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui 400g
 pulpe superioare de pui, dezosate, curăţate, fără piele şi tăiate 
bucăţi mari 1 ceapă, tocată fin 3 morcovi, tocaţi…Read more »
Macaroane cu branza si parmezan ras
3 February 2011
O
 reteta simpla de macaroane cu unt, usturoi, praf de mustar, lapte 
integral, cheddar ras, bagheta si parmezan ras. Ingrediente:  50g 
baghetă, tăiată în bucăţi mici 2 linguri unt, plus 1 lingură unt topit 
350g spirale sau alte paste scurte 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 
linguriţă praf de muştar 3 linguri făină 500 ml…Read more »
Vită stroganoff cu paste şi ierburi aromate
3 February 2011
O
 reteta de vita stronganoff cu unt, ulei de masline, ciuperci, paste 
pappardelle, hasme, faina, supa de vita, mustar dijon, pasta de tomate, 
smantana lichida si patrunjel tocat. Ingrediente: cotlet de vită, 
degresat 1 lingură de unt 1 lingură ulei de măsline 300 g ciuperci de 
cultură mici 400 g paste (de preferat pappardelle) 3…Read more »
Mini pizze pe ciabatta
3 February 2011
O
 reteta de mini pizza pe ciabatta cu ulei, ceapa, usturoi, ardei 
peppadew, masline negre si branza gruyere sau cheddar. Ingrediente: 1 
lingură ulei 2 cepe mari, tăiate fin 1 căţel de usturoi, feliat frunzele
 de rozmarin, tocate 10 ardei Peppadew muraţi 3 linguri de măsline negre
 fără sâmbure, înjumătăţite 2 ciabatte mici, tăiate pe…Read more »
Supă de pui mexicană
3 February 2011
O
 reteta de supa de pui mexicana cu ulei de masline, ceapa, usturoi, 
ardei iute, chimen, rosii si suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei 
de măsline 1 ceapă, tocată 4 căţei de usturoi, striviţi 1 ardei iute 
mare, fără seminţe şi ţinut în apă fierbinte aprox. 10 minute 1/2 
linguriţă chimen 400 g roşii…Read more »
Quesadoilla
3 February 2011
O
 reteta de Quesadoilla cu tortillas, flori de dovlecel, ciuperci sote, 
ardei copti, ceapa calita, mozzarella, epazote, coriandru proaspat, sare
 si piper dupa gust. Ingrediente: 8 tortillas 15 flori de dovlecel mari 
spalate bine sau ciuperci sote, ceapa calita sau ardei copti 1 cana 
mozzarella rasa 1/2 lingura de epazote sau 2 linguri de coriandru…Read more »
Macrou cu salata caldă de conopidă şi capere
3 February 2011
O
 reteta de fileuri de macrou cu lamaie, capere, patrunjel, menta, ulei 
de masline, usturoi si conopida. Ingrediente: 300g conopidă, ruptă 
bucheţele 1 lămâie 2 linguriţe capere, clătite 1/2 legătură pătrunjel, 
tocat 1/2 legătură mentă, tocată 2 linguriţe ulei de măsline 1 căţel mic
 de usturoi, strivit 2 fileuri mari de macrou, sau 4 mai…Read more »
Clătite americane cu fructe
3 February 2011
O
 reteta de clatite americane cu oua, zahar tos, galbenus, praf de copt, 
unt, faina, lapte, visine in sirop sau dulceata de visine si frisca. Un 
desert minunat, dar şi o variantă grozavă pentru micul dejun. 
Ingrediente: 3 ouă 1 gălbenuş 25 g zahăr tos 1/2 linguriţă praf de copt 
85 g unt, topit şi…Read more »
Pui cu susan şi sos de soia
3 February 2011
O
 reteta de pui cu susan cu susan, seminte de susan, five spice, ou, 
broccoli, sos de soia, lamaie, lime si sahar tos. Ingrediente: 140 g 
pesmet 3 linguri seminţe de susan 1 linguriţă Five-spice 4 piepţi de pui
 fără piele, dezosaţi 1 ou, uşor bătut 300 g broccoli 3 linguri sos de 
soia sucul…Budincă de cartofi cu păstrăv afumat
3 February 2011
O
 reteta de budinca de cartofi fainosi cu pastrav afumat si spanac, 
lamaie, capere, marar, pesmet, ulei de floarea soarelui si sos tarta 
pentru servit. Ingrediente: 500g cartofi făinoşi, tăiaţi cubuleţe l00 g 
spanac fraged 1 lămâie, suc şi coajă 140 g file de păstrăv efumat, 
mărunţit 1 lingură capere 1 lingură mărar tocat 140…Read more »
Tarta cu căpşuni si mascarpone
3 February 2011
O
 reteta simpla de tarta cu capsuni, mascarpone, fulgi de ciocolata sau 
pulbere de migdale, zahar pudra si coaja de portocala rasa fin. 
Ingrediente: 20g fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă fin (85% cacao) 
sau pulbere de migdale pentru crema: 700g mascarpone 60g zahăr pudră 3 
linguriţe coajă de portocală rasă fin pentru topping: 1,25…Read more »
Sos Mole poblano
3 February 2011
O
 reteta de sos Mole poblano cu rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei iute, 
banana, tortilla de porumb, ciocolata neagra, scortisoara, zahar si sare
 dupa gust. Pentru prepararea acestui sos se pot folosi chiar şi 40 de 
ingrediente. preparat specific mexican Ingrediente: 6 roşii 1 ceapă albă
 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei 3…Read more »
Friganele cu stafide
3 February 2011
O
 reteta de friganele cu oua, lapte, margarina, zahar pudra, stafide si o
 cescuta de rom. Ingrediente: 400 g franzela 3 oua 100 ml lapte 100 g 
margarina 100 g zahar pudra 140 g stafide 1 cescuta rom   Mod de 
preparare: Pune stafidele la înmuiat în rom. între timp, taie franzela 
în felii ceva…Read more »
Orez cu dovleac, fasole verde si frunze de coriandru
3 February 2011
O
 reteta vegetariana foarte simpla cu orez, dovleac, ulei vehetarian, 
ghimbir, usturoi, sos de soia, zahar brun, fasole verde, supa de legume 
si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguriţe ulei vegetarian 1 
rădăcină de ghimbir de mărimea degetului mare, răzuită 2 căţei de 
usturoi, mărunţiţi 1/2 dovleac plăcintar mare, decojit şi tăiat cubuleţe
 2 linguriţe…Read more »
Musli tropical
3 February 2011
O
 reteta de musli tropical cu unt, miere de salcam, fulgi de oav, amestec
 de nuci si alune, fulgi de cocos, esenta de vanilie, amestec de fructe 
confiate, ghimbir confiat, iaurt natural, mango si afine. Acest amestec 
este perfect pentru a vă da energie dimineaţa Ingrediente: 50g unt, plus
 extra pentru uns 125 ml miere…Read more »
Aripioare cu bame
3 February 2011
O
 reteta de aripioare cu bame si ceapa, morcovi, rosii, vin alb, otet, 
ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg aripioare 
500 g bame 1 ceapa 2 morcovi 3 rosii 100 ml vin alb 50 ml otet ulei de 
masline patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se spala bamele, după 
care…Read more »
Mamaliguta cu ceapa
3 February 2011
O
 reteta de mamaliguta cu ceapa si rosii, usturoi, morcovi, patrunjel, 
sare, piper, ulei, unt si ceapa verde. Ingrediente: 500 g rosii mici 2 
cepe 3-4 catei de usturoi 2 morcovi 1 legatura patrunjel sare piper ulei
 pentru mamaliga: 2 cesti pline cu malai 4-5 cesti cu apa 1 lingurita cu
 sare 1 lingura cu…Read more »
Salată cu surprize
3 February 2011
O
 reteta de salata cu paste, sunca de praga, castravete, masline, ulei de
 masline, sare, piper, cascaval, ridichi sau o gulie si un cubulet de 
unt. Ingrediente: un pachet de paste de diferite forme 4 felii subţiri 
şuncă de Praga un castravete proaspăt 50 g măsline o linguriţă ulei de 
măsline sare piper 50 g…Read more »
Minitarte cu nuci
3 February 2011
O
 reteta de minitarte cu nuci, dulceata de nuci, faina, miere, zahar 
pudra, scortisoara, margarina, marmelda, biscuiti si o lingura de 
coniac. Ingrediente: 200 g nuci dulceata de nuci pentru aluat: 200 g 
faina 100 g miere 50 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara pentru crema:
 250 g margarina 250 g marmelada 50 g nuci…Read more »
Salsa de molcajete
3 February 2011
O
 reteta de salsa cu rosii, ardei iuti, usturoi, ceapa alba, coriandru 
verde,  sare si zeama de la o limeta. Ingrediente: 2 roşii mari coapte 
(dacă sînt prunişoare, ai nevoie de 6-8 bucăţi) 2-4 ardei iuţi, 
preferabil verzi 3 căţei de usturoi necurăţaţi de coajă 1/4 cană de 
ceapă albă tăiată mărunt 1/3 cană de…Read more »
Crema Custard
3 February 2011
O
 reteta de crema custard cu baton de vanilie, smantana, galbenusuri, 
zahar tos si o lingurita de faina. Ingrediente: 1 baton de vanilie 250ml
 lapte 250 ml smântână dulce grasă 5 gălbenuşuri 120g zahăr tos 1 
linguriţă făină (pentru custard gros)   Mod de preparare: Se despică 
batonul de vanilie şi se curăţă seminţele cu…Read more »
Sufleu picant cu spaghete
3 February 2011
O
 reteta de sufleu picant cu spaghete, mozzarella, parmezan, sunca, 
smantana, ceapa alba, usturoi, masline, ardei iute, ulei de masline, 
piper, nucsoara, oregano si frunze de busuioc Ingrediente: 300g spaghete
 200g mozzarella felii 50g parmezan ras fin 250g şuncă tăiată în felii 
subţiri 200 ml smântână integrală l00 g ceapă albă tăiată fin 50g 
măsline…Read more »
Portocale umplute
3 February 2011
O
 reteta foarte simpla de portocale umplute cu zahar tos, coaja rasa de 
portocala sau lamaie, faina, galbenusuri si esenta de rom. Ingrediente: 8
 portocale mici sau 4 mari cu frunze 2 pahare cu zahar tos 1 lingurita 
cu coaja rasa de portocale sau lamaie 8 linguri faina 3 galbenusuri 2 
pahare apa esenta de…Read more »
Budinca cu carne tocata de porc
2 February 2011
O
 reteta foarte simpla de budinca cu carne tocata de porc, paste 
integrale de porc, ceapa, oua, cascaval, sare, piper si smantana. 
Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 1, 1.5 kg carne tocata porc
 1-2 cepe 5 oua cascaval sare piper alte condimente smantana Mod de 
preparare: Se spala si se toaca carnea de porc…Read more »
Tacos pastor
2 February 2011
O
 reteta de tacos specific mexicana cu pasta de ardei achiote, ardei 
uscati, ulei de masline, carne de porc, ceapa rosie, sare, ananas, 
torttillas de porumb si salsa. preparat specific mexican Ingrediente: 
100 g pasta de achiote 3 ardei uscati din conserva + 4 linguri din sucul
 in care au stat 1/4 cana de ulei…Read more »
Aripi de pui cu struguri si hribi
2 February 2011
O
 reteta de aripi de pui dezosate boabe de struguri albi, hribi, fetica, 
otet de vin, ulei de nuci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. 
Ingrediente: 3 mâini de fetică 12 hribi mici 24 de aripioare de pui 
dezosate 350 g boabe de struguri albi 2 linguri de oţet de vin 5 linguri
 de…Read more »
Profiterol
2 February 2011
O
 reteta foarte simpla de profiterol cu gogosi, inghetata de vanilie, 
ciocolata de mesaj, unt si 150 ml de lapte. Ingrediente: 18 gogoşele 
mici 1/2 kg de îngheţată de vanilie 250 g de ciocolată de menaj 40 g unt
 150 ml lapte   Mod de preparare: Se topeşte ciocolata într-o cratiţă. 
Se adaugă untul bucăţele…Read more »
Cum se prepara Cocktail Coke Float
2 February 2011
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocke Float. Un cockteil fara alcool, perfect pentru petreceri.Read more »
Supă din lapte de cocos
2 February 2011
O
 reteta de supa din lapte de cocos cu creveti, mazare, supa de pasare, 
ardei iute rosu, boia iute, suc de lamaie, usturoi, ulei, sare si piper.
 Ingrediente: 500 ml lapte de cocos 300 ml supă de pasăre 18 creveţi roz
 150 g de mazăre fiartă 1 ardei iute roşu 1 vârf de boia iute…Read more »
Tarte cu dovlecel şi carne tocată
2 February 2011
O
 reteta de tarte cu dovlecel, carne tocatade porc, faina, drojdie, 
lapte, ou, sare, galbenus de ou, zahar, morcov, ceapa, usturoi, unt, 
cimbru, piper si sare. Ingrediente: 220 g faina 10 g drojdie 70 ml lapte
 1 ou 1 varf de sare 1 galbenus de ou 1 varf de zahar umplutura: 1 
dovlecel mic 1…Read more »
Frunze de sfeclă cu carne tocată
2 February 2011
O
 reteta de frunze de sfecla mangold cu carne tocata si chifla, ceapa, 
patrunjel, orez, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si unt. 
Ingrediente: frunzele de la 1 sfeclă mangold 1 chiflă 2 cepe 1 legătură 
de pătrunjel 300 g carne tocată 200 g orez 1 ou sare piper măcinat boia 
de ardei dulce…Read more »
Dovlecei umpluţi cu orez si carne
2 February 2011
O
 reteta de dovlecei umplutu cu orez, carne,tocata ceapa, ulei de 
masline, piper, sare, usturoi, cimbru, branza rasa, unt, supa de legume 
si rosii. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe ulei de măsline sare piper 
măcinat 2 căţei de usturoi 400 g carne tocată 120 g orez 1 lingură 
cimbru tocat 100 g brânză rasă 100…Read more »
Supă cu perişoare si sos de peste
2 February 2011
O
 reteta de supa de perisoare cu orez, usturoi, ulei, ceapa verde, sos de
 rosii, carne de porc tocata, sare, piper, supa de pui, sos de peste si 
patrunjel tocat. Ingrediente: 100 g orez fiert 1 căţel de usturoi 4 
linguri de ulei 2 cepe verzi 100 g sos de roşii 150 g carne de…Read more »
Felii de dovleac cu umplutura din carne tocata
2 February 2011
O
 retete de felii de dovleac umplute cu carne tocata si paine integrala, 
ghimbir, ulei, ceapa verde, ou, parmezan, sare si piper macinat. 
Ingrediente: 1 dovleac 1 felie de pâine integrală ghimbir 1 căţel de 
usturoi 200 g carne tocată 2 linguri de ulei 2 cepe verzi 1 ou 50 g 
parmezan ras sare piper…Read more »
Supă-cremă cu inimioare
2 February 2011
O
 reteta de supa-crema cu telina, morcovi, ardei, pastarnac, patrunjel, 
sare, ceapa, praz, ulei de masline si un cubulet de unt. Ingrediente: o 
ţelină mare 2 morcovi 1-2 ardei un păstârnac 2-3 rădăcini de pătrunjel 
sare o ceapă un praz 2 linguriţe ulei de măsline un cubuleţ unt   Mod de
 preparare: Se curăţă legumele,…Read more »
Spaghete cu ton si sos tomat
2 February 2011
O
 reteta de spaghete cu ton in suc propriu si sare, piper, ceapa rosie, 
zeama de lamaie, rosii in bulion, ulei de masline, usturoi, cimbru, 
busuioc si capere. Ingrediente: 200 g spaghete subtiri 2 conserve ton in
 suc propriu sare piper o ceapa rosie zeama de lamaie o cutie rosii in 
bulion 2 linguri ulei…Read more »
Pulpe de pui cu ou
2 February 2011
O
 reteta foarte simpla de pulpe de pui cu sare, piper alb, crema de 
branza, cimrbu si oua. Ingrediente: 6 pulpe de pui sare piper alb ulei 
crema de branza cimbru un ou   Mod de preparare: Se spală pulpele şi se 
lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se crestează cu…Read more »
Salată de ton cu crutoane
2 February 2011
O
 reteta simpla de salata cu ton in ulei vegetal, sare, piper, zeama de 
lamaie, oua, cascaval, ciuperci, rosii cherry, masline, salata verde si 
fasole verde. Ingrediente: 2 cutii ton bucati in ulei vegetal sare piper
 zeama de la o lamaie 2 oua 150 g cascaval 150 g ciuperci 200 g rosii 
cherry 100 g…Read more »
Vita cu ardei si praz
2 February 2011
O
 reteta de pulpa de vitel cu praz, sare, piper, boia de ardei, pasta de 
rosii, ulei de masline si ardei gras. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3
 fire praz sare piper boia de ardei 3 lingurite de pasta de rosii 3-4 
linguri ulei de masline 200 g ardei gras congelat sau proaspat  …Read more »
Platou cald
2 February 2011
O
 reteta de platou cald cu ceafa de porc, cartofi, dovlecei, vinete, 
ciuperci, sare, piper, cimbru, uleid e masline si 2-3 fire de rozmarin. 
Ingrediente: 800 g ceafa de porc 6 cartofi un dovlecel o vanata o ceapa 
200 g ciuperci sare piper cimbru ulei de masline 2-3 fire de rozmarin   
Mod de preparare:…Read more »
Salata de salau cu cartofi
2 February 2011
O
 reteta de salata de file de salau cu sare, cartofi, piper, boia, 
lamaie, unt, cascaval, lapte, foaie de dafin, patrunjel si ciuperci. 
Ingrediente: 800 g file de salau sare 600 g cartofi piper boia 2 lamai 
30 g unt cascaval ras o canita de lapte o foaie de dafin patrunjel 100 g
 ciuperci fierte…Cum se prepara Punch de fructe (video)
2 February 2011
  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Punch de fructe Vezi mai multe video din cum-saRead more »
Piept de curcan pe pat de orez
2 February 2011
O
 reteta de piept de curcan pe pat de orez cu sare, cimbru, rozmarin, 
lamaie, piper, boia duce, ulei de masline, orez si marar. Ingrediente: 1
 kilogram piept de curcan sare cimbru rozmarin o lamaie piper praf si 
boabe un praf de boia dulce 2-3 linguri ulei de masline 250 g orez 1-2 
fire marar…Read more »
File de salau pane cu salata
2 February 2011
O
 retete de file de salau cu sare, piper, oua, faina, ceapa, pesmet, 
ulei, salata verde, otet aromatic, zahar, usturoi, zeama de lamaie, 
castravete, rosii si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati mari de file
 de salau sare piper 3 oua 3 linguri faina ceapa 3-4 linguri pesmet ulei
 pentru prajit salata verde otet aromatic…Read more »
Salata de fasole uscata
2 February 2011
O
 reteta de salata de fasole uscata cu ceapa, usturoi, sare, zeama de 
lamaie, ulei de masline, patrunjel verde si busuioc verde. Ingrediente: 
400 g fasole alba 1 ceapa mare 2-3 catei usturoi sare zeama de la 2 
lamai 2 linguri ulei de masline 3-4 fire de patrunjel verde 1 fir 
busuioc verde   Mod…Read more »
Ciulama cu ciuperci
2 February 2011
O
 reteta de ciulama cu ciuperci si lapte, ulei, sare, faina, piper, 
paturnjel si un cubulet de unt. Ingrediente: un kilogram ciuperci 800 g 
lapte 3-4 linguri ulei sare 3-4 linguri faina piper 2-3 legaturi 
patrunjel un cubulet unt   Mod de preparare: Se curata ciupercile de 
pielite se spala bine in cateva ape. Se…Read more »
Cannelloni cu legume şi carne
2 February 2011
O
 reteta de cannelloni cu amestec de carne tocata, ardeo rosii, rosii, 
porumb, suc de rosii, piper alb si negru, ulei de masline, cascaval, 
unt, cimbru si pesmet Ingrediente: 400 g carne tocata (amestec vita si 
porc) 4 ardei rosii 3 rosii o cutie de porumb 200 ml suc de rosii piper 
alb si negru…Read more »
Frigarui din carne de vita si carne macra de porc
2 February 2011
O
 reteta de frigarui din carne de vita, carne macra de porc, ficat, 
rinichi de porc, sare, ulei si piper. Ingrediente: 300 g carne macră de 
porc 200 g ficat 300 g carne de vită 200 g rinichi de porc sare ulei 
piper   Mod de preparare: Se curăţă carnea, se spală, se taie în…
Read more »
Read more »
Perişoare cu smântână şi mărar
1 February 2011
O
 reteta de perisoare cu smatana, marar, carne de vitel, oua, paine alba,
 faina, unt, carne slaba de porc, lapte, ceapa, sare, piper si praf de 
ciuperci uscate. Ingrediente: 500 g carne de viţel 300 g miez pâine albă
 două ouă 3 legături de mărar făină 100 g unt 500 g carne slabă de porc…Read more »
Muşchi de porc la grătar
1 February 2011
 
 Ingrediente: un kg de muşchi de porc o felie de slănină o lingură de 
sare o lingură de cimbrişor amestecat cu chimion (măcinate împreună)    
 Mod de preparare: Se curăţă muşchiul de porc şi se taie în felii mai 
groase (aproximativ cât un deget). Se pregăteşte jarul (din lemn de 
esenţă tare, bine…
Read more »
Read more »
Chiftele condimentate
1 February 2011
O
 reteta de chiftele condimentate cu piept de pui, oua, ceapa, paine, 
boia dulce, boia iute, scortisoara, delikat, usturoi, pesmet, ulei, sare
 si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 oua 3 cepe 3 felii de paine 1 
lingurita boia iute 1 lingurita boia dulce 1 lingurita cu scortisoara 1 
lingurita cu delikat 5 catei…Read more »
Tocana razeseasca
1 February 2011
O
 reteta de tocana cu carne de vitel, inima, untura, vin dulce, smantana,
 bulion de rosii, pasta de arde, ciuperci murate, afumatura, ficat, 
ceapa, unt, supa de oase si sare dupa gust. Ingrediente: 500 g carne de 
viţel 200 g inimă două linguri de untură o ceaşcă de vin dulce o ceaşcă 
de smântână un…Read more »
Clatite cu urda si marar
1 February 2011
O
 reteta de clatite cu urda, faina, ulei, oua, sare, lapte, marar tocat 
fin si sare. Ingrediente: 100 g făină ulei 3 ouă sare 300 ml lapte 
pentru umplutură 250 g urdă o legătură de mărar tocat fin sare   Mod de 
preparare: Se bate aluatul. Se freacă urda cu mărarul. Se prăjesc 
clătitele mai…Read more »
File de cod cu polenta
1 February 2011
O
 reteta de file de cod cu stafide, mamaliga, ghimbir murat, salata 
verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui si seminte de chimen. 
Ingrediente: 4 fileuri de cod 30 g stafide un litru apă 200 g mălai o 
lingură de ghimbir murat o salată verde sare piper ulei de 
floarea-soarelui seminţe de chimen   Mod…Read more »
Caise umplute cu brânză
1 February 2011
O
 reteta de caise umplute cu branza de vaci si branza cu mucegasi, 
migdale, seminte de pin, zahar tos, lamaie, fistic, anason, sare, salata
 verde, piper, ricotta si mascarpone. Ingrediente: 400 g caise uscate 
100 g brânză de vaci 100 g brânză cu mucegai 50 g migdale 50 g seminţe 
de pin 750 ml apă…Read more »
Pui umplut cu nuci
1 February 2011
O
 reteta de pui umplut cu nuc, mar, stafide, boia de ardei dulce, sare, 
piper, ulei cimbru, varza, marar si otet. Ingrediente: un pui un măr o 
mână de nuci 50 g stafide boia de ardei dulce sare piper ulei cimbru o 
jumătate de varză o legătură de mărar oţet   Mod de preparare: Puiul…Read more »
Purcel umplut
1 February 2011
O
 reteta de purcel umplu cu maruntaie de purcel, miez de nuca, oua, 
condimente, ciuperci, unt, untura, vin si boia. Ingrediente: un purcel 
de 10-12 kg măruntaiele de la purcel miez de nucă ceapă două ouă 
condimentele ciuperci unt untură vin boia   Mod de preparare: Purcelul 
se pârleşte, se şterge cu un burete de…Read more »
Orez cu suc de rosii si cascaval
1 February 2011
O
 reteta de orez cu bobul lung si suc de rosii, ulei de masline, 
patrunjel, cimbru, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g orez cu 
bobul lung 100 ml suc de rosii 2 linguri ulei de masline o legatura de 
patrunjel cimbru piper sare 200 g cascaval   Mod de preparare: Se spală 
orezul şi…Read more »
Sos de nuci cu usturoi
1 February 2011
 
 O reteta de sos de nuci cu usturoi si paine neagra, ulei, otet, sare 
dupa gust, un varf de cutiti de pulbere de cimbrisor sau de salvie. 
Ingrediente: 200 g nuci o felie de pâine neagră două ceşcuţe de ulei 40 
ml oţet 6 căţei de usturoi sare (după gust) un vârf de cuţit…Read more »
Tocanita de curcan cu mazare
1 February 2011
O
 reteta de tocanita cu piept de curcan si ceapa, ulei, sare, piper, 
mazare, vin alb sec, smantana, mustar cu hrean si patrunjel. 
Ingrediente: 400 g piept de curcan 3 cepe două linguri ulei sare piper 
250 g mazăre congelată 200 ml vin alb sec două linguri smântână o 
lingură muştar cu hrean 3 fire…
Read more »
Read more »
Tarta cu ananas si salata
1 February 2011
O
 reteta de tarta cu anans si oua, zahar tos, faina, praf de copt, ulei 
de floarea soarelui, conserva de ananas, carambola, kiwi, zahar pudra, 
sare, esenta de migdale si menta. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr tos 300
 g făină praf de copt două pliculeţe zahăr vaiilinat 50 g ulei de 
floarea-soarelui o conservă…Read more »
Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi
31 January 2011
O
 reteta de gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si unt, sare, piper, 
condimente si muraturi asortate. Ingrediente: 4 bucati pulpa de curcan 
dezosata 5-6 ciuperci unt sare piper condimente muraturi asortate   Mod 
de preparare: Se spala si se condimenteaza pulpa de curcan. Se incinge 
gratarul si se pune carnea la fript. Intre…Read more »
Legume cu bacon
31 January 2011
O
 reteta de legume cu bason si morcovi baby, mazare, varza bruxelles, 
seminte de chimen, ulei de masline, unt, cimbru, sare, piper, lamaie, 
smantana si mustar. Ingrediente: 200 g morcovi baby 250 g mazăre 500 g 
varză de Bruxelles o linguriţă de seminţe de chimen 8 felii bacon 50 ml 
ulei de măsline 50 g…Read more »
Paste orzo cu ton si telină
31 January 2011
O
 reteta de paste orzo cu ton, telina, rosii cherry, ciuperci murate, 
alune crude, cimbru, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 250 g 
paste orzo 250 g roşii cherry 200 g ciuperci murate două conserve ton în
 ulei două tije de ţelină 75 g alune crude cimbru sare piper ulei de 
măsline roşii  …Read more »
Cum se prepara Cocktail Bamboo (video)
31 January 2011
Paste cu sos de roşii si ardei iute
31 January 2011
O
 reteta de paste tagliatele cu sos de rosii, ardei capia, usturoi, 
capere, ceapa verde, masline, vin alb demisec, pudra de curry, uleid e 
masline, sare, piper, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 400 g 
tagliatele 5 roşii un ardei capia doi căţei de usturoi o lingură de 
capere o legătură de ceapă verde 100 g…Read more »
Rulouri cu scortisoară
31 January 2011
O
 reteta de rulouri cu sortisoara si unt, zahar tos, oua, smantana, zahar
 vanilinat, faina, praf de copt, esenta de migdale, physalis si sos de 
ciocolata. Ingrediente: 200 g unt 250 g zahăr tos două pliculeţe cu 
zahăr vanilinat două ouă 100 ml smântână 500 g făină un pliculeţ cu praf
 de copt o linguriţă…Read more »
Pizza cu carne tocată de pui
31 January 2011
O
 reteta de pizza cu faina, drojdie, carne de pui, rosii, parmezan, zahar
 tos, pasta de tomate, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, cimbru,
 sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 25 g drojdie 500 g 
carne de pui 5 roşii 100 g parmezan o linguriţă de zahăr tos o lingură 
de…Read more »
Curry de orez cu creveţi
31 January 2011
O
 retete de curry de orez cu creveti decorticati si mazare, ceapa, ardei 
capia, sos de soia, ulei de floarea soarelui, ardei iute, patrunjel, 
sare si piper. Ingrediente: 200 g orez o linguriţă de pudră de curry 500
 g creveţi decorticaţi 200 g mazăre o ceapă un ardei capia 250 g midii o
 lingură de…Read more »
Blinii cu salată de legume
31 January 2011
O
 reteta de blinii cu salata de legume si faina alba, unt, drojdie, 
lapte, oua, zahar, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei gras, 
ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei si otet balsamic. Ingrediente:
 420 g făină albă 150 g unt 15 g drojdie 500 ml lapte două ouă zahăr 4 
roşii doi castraveţi verzi un…Read more »
Prăjitură cu ciocolată albă
31 January 2011
O
 reteta de prajitura cu ciocolata alba, oua, zahar tos faina, praf de 
copt, sare, frisca, fructe confiate, fistic, jeleu, zahar vanilinat si 
esenta de migdale. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină un 
sfert de linguriţă de praf de copt sare 300 ml frişcă 200 g ciocolată 
albă 10 g gelatină…Read more »
Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc
31 January 2011
O
 reteta de ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc si morcovi 
baby, telina, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, marar, sare si 
piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 200 g fasole roşie boabe 200 g 
fasole albă boabe 200 g morcovi baby un sfert de telină o ceapă doi 
căţei…Read more »
Foitaj cu surimi şi tăiţei
31 January 2011
O
 reteta de foitaj cu taitei cu spanac, spanac proaspat, salata verde, 
surimi, pudra de curry, unt, pudra de nucsoara, nuca de cacas, lamaie, 
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pachet de foitaj 200 g tăiţei cu 
spanac 500 g spanac proaspăt o salata verde un pachet cu surimi pudră de
 curry 50 g unt pudră…Read more »
Minichecuri din paste
31 January 2011
O
 reteta de minichecuri din taitei, boabe de porumb, oua, salata verde, 
alune crude, unt, sare, piper, patrunjel si smantana. Ingrediente: 300 g
 tăiţei 100 g boabe de porumb 3 ouă două salate verzi 200 g brânză 
telemea 50 g alune crude 100 g unt sare piper pătrunjel smântână   Mod 
de preparare: Tăiţeii se…Prăjitură cu lămmaie, nuca de cocos si mentă
31 January 2011
O
 reteta de prajitura cu lamaie si oua, zahar tos, faina, ulei, praf de 
copt, frisca, gelatina, lamai, menta, nuca de cocos si un varf de 
lingurita de sare. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină două 
linguri de ulei un vârf de lingura de praf de copt 500 ml frişcă 10…Read more »
Paste cu carne şi legume
31 January 2011
O
 reteta de paste cu piept de pui, conopida, stafide, nuci, morcovi baby,
 oua, salata verde, busuioc uscat, pudra de nucsoara, sare, piper si 
ulei de masline. Ingrediente: 300 g paste 300 g conopidă 25 g stafide 
200 g morcovi baby 100 g nuci 100 g parmezan un piept de pui 3 ouă o 
salată…Read more »
Parjoale din legume
31 January 2011
O
 retete de parjoale din legume cu morcovi, dovlecei, telina, marar, 
patrunjel, usturoi, faina, pesmet, oua, ulei, sare si piper. 
Ingrediente: 2 morcovi 2 dovlecei 4 cartofi 1 telina mica 1 legatura 
marar 1 legatura patrunjel 5-6 catei de usturoi 4 linguri faina 2 
linguri pesmet 2 oua ulei sare piper   Mod de preparare:…Read more »
Chiftele umplute
31 January 2011
O
 reteta de chiftele umplute cu orez, oua, ceapa, morcov, pesmet, piept 
de curcan, branza de burduf, sare si ulei. Ingrediente: 1 cescuta cu 
orez 2 oua 1 ceapa 1 morcov 1 lingura pesmet 1 piept de curcan 200 g 
branza de burduf ulei sare   Mod de preparare: Fierbe carnea în apă cu 
sare.…Read more »
Chiftelute in sos de rosii cu orez
31 January 2011
O
 reteta de chiftelute in sos de rosii cu carne de vita tocata, usturoi, 
ou, ceapa, seminte de chimen macinate, sos de rosii, orez, ulei, sare si
 piper. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 catei de usturoi 1 ou 1
 ceapa 1 lingura cu seminte de chimen macinate pentru sos: 500 ml sos…Read more »
Piept de pasare marinat cu lamaie
31 January 2011
O
 reteta de piept de pasare marinat cu lamaie si ghimbir uscat, vin alb 
sau sherry, sos oyster, sos de soia si zahar brun. Ingrediente: 4 bucăţi
 piept de pui dezosat, tăiat în bucăţele un vârf de linguriţă de ghimbir
 uscat 4 linguri de suc de lămâie proaspăt stors pentru marinată: 1 
lingură de vin…Read more »
Muschi de vitel cu ciuperci
31 January 2011
O
 reteta de muschi de vitel cu ciuperci uscate si smantana, vin alb, 
patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si faina de grau. 
Ingrediente: 600 g felii de viţel 300g ciuperci uscate 1 pahar smântână 
proaspătă 1 pahar vin alb pătrunjel tocat 1 ceapă 1 căţel de usturoi 
sare piper negru boabe 1 lingură ulei…Read more »
Legume la abur
31 January 2011
O
 reteta de legume la abur cu morcovi, gulie, visinata, castravete, sos 
de soia, sparanghel, ciuperci, unt, ceaa, branza tofu, sare si piper. 
Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 1 linguriţă vişinată 1 castravete 2 
linguri sos de soia 6 fire sparanghel 3 ciuperci proaspete 20 g unt 1 
ceapă mare 100 g brânză Tofu sare…Read more »
Ciorba de fasole boabe cu cimbru
31 January 2011
O
 reteta de ciorba de fasole boabe cu cimbru, ceapa, morcov, frunze de 
telina, pulpa de rosii si sare. Se serveste atat calda cat si rece. 
Ingrediente: 300 g boabe de fasole o ceapă 2 morcovi două frunze de 
ţelină o ramură de cimbru 200 ml pulpă de roşii sare   Mod de 
preparare: Fasolea…Read more »
Spaghete cu sos verde
31 January 2011
O
 reteta de spaghete cu sos verde si miez de nuca, busuioc, usturoi, 
sare, ulei de rapita si cascaval. Ingrediente: 50 g miez de nucă 2 
legături busuioc 4 căţei de usturoi sare 8 linguri ulei (eventual de 
rapiţă) 125 g caşcaval 400 g spaghete   Mod de preparare: Se toacă mare 
miezul de nucă.…Read more »
Sos de salvie
31 January 2011
O
 reteta de sos de salvie cu unt, usturoi, ceapa, morcov, zahar, telina, 
busuioc, sare si putin vin. Pentru paste fainoase Ingrediente: o lingură
 de unt 6 căţei de usturoi o ceapă un morcov mic o ceaşcă suc de roşii o
 linguriţă de zahăr 3 frunze de ţelină o rămurică de busuioc 4 frunze 
de…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu tarhon
31 January 2011
O
 reteta de carne de miel cu o lingurita de tarhon, o ceapa mare, ulei, 
otet, bulion de rosii si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel o lingura
 de tarhon o ceapa mare o ceasca ulei o lingura otet o lingurita bulion 
de rosii sare   Mod de preparare: Carnea se taie bucati si…Read more »
Galuste de mere cu spuma de vin rosu
31 January 2011
O
 reteta de galuste de mere cu unt, zahar, scortisoara, sare, lamaie, 
piscoturi, oua, vin rosu, cuisoare, ulei si un baton de vanilie 
Ingrediente: 130 g unt moale 160 g zahar 1 lingura zahar vanilat o priza
 scortisoara o priza sare 4 mere 1 lamaie 100 g pesmeti 6 oua 80 g 
piscoturi 150 g…Read more »
Cotlet de porc cu ficatei
31 January 2011
O
 reteta de cotlet de porc cu ficatei si salam uscat, cas, pastai, 
carofi, ciuperci, morcovi, gogosari, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1
 kg cotlet fără os 100 g salam uscat, feliat subţire 100 g caş 400 g 
ficăţei 300 g păstăi 4 cartofi 300 g ciuperci 400 g morcovi 100 g 
gogoşari roşii 150…
Read more »
Read more »
Cremă de capuccino cu friscă si cacao
31 January 2011
O
 reteta de capucciono cu frisca, cacao, gelatina alba, cafea, zahar, 
smantana, biscuiti cu migdale si cacao pentru pudrat. Ingrediente: 4 foi
 de gelatină albă 1 baton de vanilie 1/4 1 cafea tare (espresso) 3 
gălbenuşuri 80 g zahăr 200 g smântână pentru garnisit, frişcă biscuiţi 
cu migdale (Amaretti) cacao pentru pudrat   Mod de…Read more »
Parfe de cafea cu ciocolată, fistic si smantana
31 January 2011
O
 reteta de parfe de cafea cu ciocolata, fistic, smantana, oua, zahar, 
amidon, gelatina alba, ciocolata menajera alba, ciocolata menajera 
amaruie si zahar vanilat. Ingrediente: 350 g smântână 100 g cafea 
măcinată grosier 7 gălbenuşuri şi 3 albuşuri 75 g zahăr 50 g făină 1 
lingură amidon 3 foi de gelatină albă 100 g ciocolată…Read more »
Crema de vanilie cu morcovi
31 January 2011
O
 reteta de crema de vanilie cu lapte, oua, zahar, praf de sare, zeama de
 lamaie, unt, zahar vanilat, faina, morcovi si felii de portocale. 
Ingrediente: 800 ml lapte 4 oua 250 g zahar un praf de sare zeama de la o
 lamaie 50 g unt un pliculet zahar vanilat 6 linguri faina 3-4 morcovi…Read more »
Tarte cu roşii si sardele
31 January 2011
O
 reteta de tarte cu rosii, fileuri de sardele in ulei, unt, faina, sare,
 masline negre, ulei de masline, rozmarin, bulion, zahar, otet balsamic,
 sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 100 g unt rece 250 g făină un 
praf de sare pentru garnitura: 500 g roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 100
 g fileuri de…
Read more »
Read more »
Viţel cu ton în sos
30 January 2011
O
 reteta de vitel cu ton in ulei si ceapa, morcov, radacina de fenicul, 
vin alb, otet balsamic, piper, foi de dafin, cuisoare, lamai, usturoi, ,
 capere, ulei de masline, sare, piper si fileuri de sardele. 
Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1/2 rădăcină de fenicul 500 ml vin alb 5 
linguri oţet balsamic 1 linguriţă…Read more »
Roşii gratinate cu mozzarella şi busuioc
30 January 2011
O
 reteta de rosii gratinate cu mozzarella, smantana, supa de legume, 
busuioc, sare, piper, usturoi si o lingura de ulei. Ingrediente: 5 roşii
 mari 500 g mozzarella 200 ml smântână 150 ml supă de legume 1 legătură 
de busuioc sare piper 2 căţel de usturoi zdrobit 1 lingură de ulei   Mod
 de preparare: Roşiile…Read more »
Rondele de parmezan umplute cu legume
30 January 2011
O
 reteta de rondele de parmezan umplute cu ardei, ceapa verde, masline 
verzi, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare, piper alb si otet 
alb. Ingrediente: 150 g parmezan 1 ardei mic, galben 1 ceapă verde 100 g
 măsline verzi, fără sâmburi 50 g roşii uscate la soare, în ulei 1 roşie
 1 căţel de…Read more »
Inimioare cu branza de vaci
30 January 2011
O
 reteta de inimioare cu branza de vaci, smantana, verdeata proaspata, 
sare, piper, seminte de chimen, morcov, ceapa verde, sunca si cascaval 
feliat. Ingrediente: 4 felii de pâine albă pentru toast 100 g brânză de 
vaci o lingură smântână verdeaţă proaspătă sare piper seminţe de chimen 
un morcov mic o ceapă verde două felii şuncă…Read more »
Crostini cu anghinare si busuioc
30 January 2011
O
 reteta simpla de crostini cu anghinare, busuioc verde, ulei de masline 
xtravirgin, parmezan, sa, piper, branza de capra si rosii cherry. 
Ingrediente: 8 felii de baghetă tăiate pe diagonală ulei de măsline 
extravirgin un borcănel de anghinare marinată frunze de busuioc verde 50
 g parmezan ras 50 g brânză de capră sare piper 4…Read more »
Piept de pui marinat cu vanilie
30 January 2011
O
 reteta de piept de pui marinat cu vanilie si lamaie verde, miere, ulei 
de masline, piper macinat, smochine si sare. Ingrediente: 1 baton de 
vanilie sucul de la 1 lămâie verde 3 linguri de miere 1,5 linguri de 
ulei de măsline 6 bucăţi de piept de pui piper măcinat 6 smochine sare  
 Mod…Read more »
Negrese cu nuca
30 January 2011
O
 reteta de negrese cu faina, unt, ciocolata, zahar, oua, nuci maruntite 
si sare. Ingrediente: 60 g făină 125 g unt 120 g ciocolată 180 g zahăr 3
 ouă 150 g nuci mărunţite sare   Mod de preparare: Se tapetează o tavă 
cu hârtie de copt. Se preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Se cerne 
zahărul…Read more »
Frigărui din pui cu lămâie
30 January 2011
O
 reteta de frigarui din pui cu lamaie si ardei rosii, ardei verzi, 
dafin, ardei iute, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 5 bucăţi piept de
 pui 2 lămâi 2 ardei roşii 2 ardei verzi 3 rămurele de dafin proaspăt 1
 ardei iute mic 1 ceapă 1 căţel de usturoi 4 linguri de ulei sare  …Read more »
Cremă de creson cu scoici
30 January 2011
O
 reteta de crema de creson cu scoici si ceapa, foaie de dafin, ulei de 
masline, unt, smantana, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: 2 
ramuri de creson 1 kg de scoici 2 cepe 1 foaie de dafin 2 linguri de 
ulei de măsline 50 g unt 250 g smântână 1 gălbenuş de ou…Read more »
Chec sarat cu fructe uscate
30 January 2011
O
 reteta de chec sarat cu smochine uscate, grasime vegetala, faina, 
drojdie, delikat, sare, piper, busuioc si carnati. Ingrediente: 150 g 
smochine uscate 120 g grăsime vegetală de gătit 3 ouă 250 g făină 1 
pachet drojdie (Dr. Oetker) 1 lingură Delikat sare piper 1 lingură 
busuioc uscat 150 g cârnat tocat mărunt grăsime pentru…Read more »
Paine cu măsline verzi sau negre
30 January 2011
O
 reteta de paine cu masline verde, masline negre, sare, branza rasa, 
unt, oua, praf de copt, ulei de masline, faina, vin all si grasime 
pentru uns tava. Ingrediente: 200 g măsline verzi, tăiate 200 g măsline 
negre, tăiate sare 400 g brânză rasă 600 g unt 6 ouă 2 pachete praf de 
copt 300…Read more »
Chec cu cacao si curmale
30 January 2011
O
 reteta de chec cu cacao, curmale, zahar, faina, praf de copt, lapte, 
unt, ou, cacao, rom, alune macinate, fructe zaharisite, scortisoara, 
cuisoare si coaja roasa de lamaie. Ingrediente: 140 g zahăr 140 g făină 
1/2 pachet praf de copt 125 ml lapte 40 g unt 1 ou 20 g cacao 2 linguri 
rom 40…Read more »
Tarta cu banane si ciocolata
30 January 2011
O
 reteta de tarte cu banane si ciocolata, albusuri, zahar, faina, amidon,
 praf de copt, zahar vanilat, esenta de vanilie, lichior de oua, fulgi 
de ciocolata si pesmet. Ingrediente: 6 albuşuri 300 ml ulei de 
floarea-soarelui 350 g zahăr 200 g făină 200 g amidon 3 banane mari 1 
plic praf de copt 2 plicuri…Read more »
Cum se prepara Cocktail Algonquin (video)
30 January 2011
Mancare cu ardei capia
30 January 2011
O
 reteta de mancare cu ardei capia, pulpa de porc, ulei, ceapa rosie, 
rosii in bulion, paprika, busuioc, cimbru, zahar, patrunjel verde si 2-4
 catei de usturoi. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 2-3 linguri ulei 3-4
 ardei capia 2-3 cepe rosii un borcan rosii in bulion 4 lingurite 
paprika picant busuioc cimbru o lingurita…Clatite umplute cu sos picant
30 January 2011
O
 reteta de clatite umplu cu sos picant si porumb, sos de rosii, delikat 
picant, carnati picanti si o lingurita de zahar. Ingrediente: pentru 
aluatul de clatite: 2 oua 2-3 linguri de ulei 200 ml lapte 100 ml apa 
minerala 200 g faina pentru umplutura: 2 cutii porumb in conserva o 
cutie sos de rosii…Read more »
Mancare ardeleneasca
30 January 2011
O
 reteta de mancare ardeleneasca cu pulpa de porc, boia dulce de ardei, 
ceapa, cartofi, zahar, ulei, sare, piper, rosii in bulion si gogosari 
congelati. Ingrediente: 800 g pulpa de porc boia dulce de ardei paprika 
2-3 cepe 5-6 cartofi 2 lingurite zahar 3-4 linguri ulei sare piper rosii
 in bulion 3 ardei rosii sau…Read more »
Crema de vanilie cu piscoturi
30 January 2011
O
 reteta de crema de vanilie cu lapte, zahar, oua, vanilie, sare, 
piscoturi, kiwi, faina, cirese confiate sau dulceata si unt. 
Ingrediente: 800 ml lapte 250 g zahar 4 oua un baton de vanilie un praf 
de sare piscoturi 2 kiwi 5 linguri faina cirese confiate sau dulceata 75
 g unt   Mod de preparare:…Read more »
Supă orientală de legume si alune tocate
30 January 2011
O
 reteta de supa cu ceapa, praz, chimen, ulei, cartofi albi, morcovi, 
alune tocate, sare, piper si o legatura de patrunjel. Ingrediente: 1 
ceapă 1 tulpină de praz 1 linguriţă chimen 2 linguri ulei 600 g cartofi 
albi, făinoşi 450 g morcovi 100 g alune tocate, nesărate 1 l supă sare 
piper 1 legătură pătrunjel…Read more »
Paste cu vinete coapte
30 January 2011
O
 reteta de paste cu sare, piper, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de 
masline, masline tocata si vinete coapte. Ingrediente: un pachet paste 
sare piper patrunjel usturoi ceapa 1-2 vinete 50 m ulei de masline 100 g
 masline tocate   Mod de preparare: Pastele se pun intr-o oală cu apă, 
sare şi puţin ulei conform instrucţiunilor…Read more »
Lasagana cu piept de pui, cimbru si busuioc
30 January 2011
O
 retete de lasagna cu piept de pui cu cascava, sare, piper, suc de 
rosii, lapte, unt, faina, ulei de masline, cimbru si busuioc. 
Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g cascaval sare piper suc de rosii 
300 ml lapte 50 g unt 3-4 linguri faina 1-2 linguri ulei de masline foi 
de lasagna…Read more »
Paste cu carne de porc si salvie
30 January 2011
O
 reteta de paste cu carne de porc, rosii, ceapa, usturoi, vin alb, apa, 
sare, piper, ulei de floarea soarelui si frunze de salvie. Ingrediente: 
un kilogram muşchi de porc 500 g macaroane 6 roşii o ceapă 5 căţei de 
usturoi 5 frunze de salvie 300 ml vin alb 500 ml apă sare piper ulei…Read more »
Crema caramel cu crant
30 January 2011
O
 reteta de crema caramel cu lapte, zahar, praf de sare, galbenusuri, 
unt, zahar vanilat, nuci si faina. Ingrediente: un litru lapte 300 g 
zahar un praf de sare 4 galbenusuri 100 g unt 2 plicuri zahar vanilat 
100 g nuci 7-8 linguri faina   Mod de preprare: Pe o tavă de aragaz se 
aranjează…Read more »
Frigarui asortate cu garnitura
30 January 2011
O
 reteta de frigarui asorate cu carne de pui, piper, cotlet de pui, sare,
 slaninuta, ceapa alba, boia dulce de arde. Se servesc cu garnitura. 
Ingrediente: 300 g carne de pui piper 300 g cotlet de porc sare 100 g 
slaninuta o ceapa alba boia dulce de ardei garnitura: salata verde ceapa
 sare 1-2 rosii…Read more »
Muschiulet de vita pe pat de legume
30 January 2011
O
 reteta de muschiulet de vita cu sare, unt, piper, zahar, ulei de 
masline, busuioc, rozmarin, cimbru, usturoi, amestec mexican de legume, 
paprika si vin rosu. Ingrediente: 800 g muschi de vita sare unt piper 
zahar ulei de masline busuioc rozmarin cimbru usturoi amestec mexican de
 legume paprika vin rosu   Mod de preparare: Se…Read more »
Pui la cuptor cu stafide
30 January 2011
O
 reteta de pui la cuptor cu unt, lapte, faina, cascaval, stafide, 
rozmarin, sare si 2-3 catei de usturoi.  Ingrediente: 800 g carne de pui
 50 g unt lapte faina cascaval stafide rozmarin sare 2-3 catei de 
usturoi   Mod de preparare: Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se 
spală şi se condimentează cu…Read more »
Ceafa de porc cu legume si cimbru
30 January 2011
O
 retete de ceafa ce porc cu sare, piper alb, piper negru, boia dulce, 
vin, ulei de masline, ardei grasi, fasole verde, cimbru si o ceapa 
rosie. Ingrediente: 400 g ceafa de porc sare piper alb si negru boia 
dulce 2 lingurite vin o lingurita ulei cu masline 4-5 ardei grasi verzi 
si galbeni 200…Read more »
Salata de pui cu porumb
30 January 2011
O
 reteta de salata piept de pui cu porumb, cascava, sare, piper, unt, 
patrunjel verde si 2-3 feliute de rosii. Ingrediente: 500 g piept de pui
 2 cutii mici cu porumb cascaval ras si felii sare piper 50 g unt 
patrunjel verde   Mod de preparare: Se spală şi se şterg bucăţile de pui
 cu…Read more »
Salata de ciuperci marinate cu masline
30 January 2011
 
 Ingrediente: un kilogram de ciuperci sare ulei de masline 1-2 lingurite
 zahar otet aomatic piper masline verzi 2-3 catei de usturoi cascaval 
ras patrunjel verde tocat marunt   Mod de preparare: Se curăţă şi se 
spală bine ciupercile şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu puţină
 sare. Se lasă să…Read more »
Friptura de vitel cu legume
30 January 2011
O
 retete de friptura de vitel cu unt, sare, piper, pasta de rosii, ceapa 
rosie, morcovi, cimbru, conopida, broccoli, zahar, vin rosu. 
Ingrediente: 800 g carne de vitel 50 g unt sare piper pasta de rosii 
ceapa rosie morcovi cimbru conopida broccoli 1-2 lingurite zahar 50 ml 
vin rosu   Mod de preparare: Se spală…Read more »
Legume de iarnă
30 January 2011
O
 reteta foarte simpla de legume de iarna cu sparanghel verde, morcovi, 
varza de bruxelles, fasole galbena, unt, coaja de portocala, ulei de 
masline, sare si piper. Ingrediente: două legături de sparanghel verde 
800 g morcovi 450 g varză de Bruxelles 450 g fasole galbenă lungă 50 g 
unt coaja de la o portocală 100…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Brooklyn (video)
29 January 2011
Curcan cu tocana de ardei
29 January 2011
O
 reteta de piept de curcan cu ceapa, sare, piper, rozmarin, boia de 
ardei dulce, ardei gras, patrunjel si ulei. Ingrediente: un piept de 
curcan 2 cepe sare piper rozmarin boia de ardei dulce 2 linguri pasta de
 rosii un kilogram de ardei gras 2-3 fire de patrunjel ulei   Mod de 
preparare: Se dezosează…Read more »
Crochete de salau
29 January 2011
O
 reteta foarte simpla de crochete de salau cu sare, piper alb, pesmet, 
oua si legume fierte pentru garnitura. Ingrediente: 4 bucati file de 
salau sare piper alb 150 g pesmet 2-3 oua legume fierte pentru garnitura
   Mod de preparare: Se spală feliile de peşte, se şterg bine cu un 
prosop absorbant, iar apoi…Read more »
Branzoaice cu sos de rosii si praz
29 January 2011
O
 reteta de branzoaice cu sos de rosii, praz, boia dulce, cimbru, sare, 
piper, patrunjel, ulei de masline, telemea de vaca, oua, pesmet si 
migdale sau nuci prajite. Ingrediente: 2-3 fire de praz boia dulce 
cimbru sare piper patrunjel un kilogram de rosii 2-3 linguri ulei de 
masline pentru aluat: 400 g telemea de vaca…Read more »
Gustari cu varza
29 January 2011
O
 reteta de gustari cu varza cu lipie, piper pudra, piept de pui, 
cascaval ras, masline, ulei de masline si o lingurita de otet aromatic. 
Ingrediente: 4 bucati lipie 2 verze crude piper pudra 3-4 bucati de 
piept de pui 100 g cascaval ras 50 g masline feliate ulei de masline o 
lingurita de otet…Read more »
File de căprioară în pâine picantă
29 January 2011
O
 reteta de file de caprioara in paine picanta cu, cartofi, cartofi 
rosii, unt, smantana, ciocolata, sos negru, piept de pui, oua, coniac, 
unt de arahide, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de căprioară 200 g
 aluat de pâine cu condimente 100 g cartofi 100 g cartofi roşii 50 g unt
 50 g smântână…
Read more »
Read more »
Cappuccino cu sparanghel
29 January 2011
O
 reteta de capuccino cu sparanghel si ficat de rata, trufe, bulion de 
pui, smantana, frisca, felii subtiri de bacon, sare si piper.  
Ingrediente: 100 g ficat de raţă 100 g sparanghel 5 g trufe 150 ml 
bulion de pui 200 ml smântână 100 ml frişcă 4 felii subţiri de bacon 
sare piper   Mod…Read more »
Păstrăv in crustă de mălai
29 January 2011
O
 retete de peste, pastrav in crusta de malai cu cartofi, dovlecei, 
rozmarin, faina, usturoi, boia dulce sare, piper si ulei de floarea 
soarelui. Ingrediente: 4 păstrăvi 800 g cartofi mici doi dovlecei două 
fire de rozmarin 3 linguri de mălai 3 linguri de făină o căpăţănă 
usturoi o lingură de boia dulce sare piper…Read more »
Salată caldă de spanac
29 January 2011
O
 reteta de salata calda cu spanac, dovlecei, nuci caju, ciuperci, otet 
balsamic, usturoi, unt, seminte de mustar, ulei de masline, busuic verde
 si parmezan. Ingrediente: 500 g spanac proaspăt doi dovlecei 200 g nuci
 caju 200 g ciuperci 50 ml oţet balsamic 8 căţei de usturoi o baghetă 50
 g unt două linguriţe de…Read more »
Ciorbă de porc ţărănească
29 January 2011
O
 reteta de ciorba de porc taraneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura,
 cartofi, ardei gras, varza alba, rosii, mazare sau fasole verde, sare 
si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g 
morcov 60 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g cartofi 150 g varză
 albă 150 g…Read more »
Ardei umplut cu orez, bucăţele de pui şi cârnăciori
29 January 2011
O
 reteta de ardei umplut cu file de pui, orez, carnati cabanos, telina, 
boia cu ardei, cimbru, oregano, supa si rosii. Ingrediente: 200 g file 
de pui 100 g carnati cabanos 4 tulpini de telina 1 lingura ulei cate 1/2
 lingurita de boia cu ardei cimbru oregano 175 orez cu bobul lung 600 ml
 supa…Read more »
Prăjitură cu ananas, migdale si miere
29 January 2011
O
 reteta de prajitura cu ananas, lapte, cacao, unt, oua, faina, amidon, 
praf de copt, zahar vanilinat, migdale, esenta de rom, sare si miere. 
Ingrediente: 400 g zahăr tos 180 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 200 g
 unt 4 ouă 150 g făină 50 g amidon un pliculeţ praf de copt două 
pliculeţe…Read more »
Supă-cremă de roşii cu smantana si arpagic
29 January 2011
O
 retete de supa crema de rosii cu smatana si ceapa, unt, faina, pasta de
 tomate, zeama de carne, frisca, peste prajit, oregano, busuioc, 
rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: o ceapă mică 3 linguri de 
unt un sfert de cană de făina o treime de cană de pastă de tomate un 
litru de zeamă…Read more »
Friptură de vita cu legume la tigaie
29 January 2011
O
 reteta de friptura de vita, morcovi, ardei gras, ceapa, usturoi, piper,
 ulei de masline, sare si zahar pudra Ingrediente: 400 g morcovi 2 ardei
 graşi roşii 1 ceapă 4 căţei de usturoi 4 buc. carne de vită pentru 
friptură (a 150 g) piper 2 linguri ulei de măsline sare 2 linguri zahăr 
pudră  …Read more »
Budinca in foi
29 January 2011
O
 reteta de budinca cu piept de pui, ceapa, smantana, unt, faina, marar, 
sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg piept de pui 3 cepe 300 g 
smantana 200 g unt 2-1/2 pahare cu faina 1/2 bicarbonat de sodium 2 
legaturi marar sare piper ulei   Mod de preparare: freaca untul cu un 
praf de…Read more »
Paste cu vinete şi creveţi
29 January 2011
O
 reteta de paste cu vinete, ardei capia, capere, creveti decorticati, 
usturoi, vin alb demisec, cimbru, sare, piper si ulei de floarea 
soarelui. Ingrediente: 3 ouă 300 g făină o vânătă doi ardei capia o 
lingură de capere 500 g creveţi decorticaţi 4 căţei de usturoi 200 ml 
vin alb demisec cimbru sare piper ulei…Read more »
Supă de fasole cu carnaţi afumaţi
29 January 2011
O
 reteta de supa de fasole cu carnati afumati si ceapa, ulei, boia de 
ardei dulce, morcov, telina, albitura, cimbru sau tarhon, sare si 
patrunjel verde. Ingrediente: fasole albă (sau pestriţă) 300 g ceapă 60 g
 ulei 50 ml un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce morcov 60 g 
ţelină şi albitură 100…




Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu