Retete de Paste:
Inghetata de nuci
15 November 2010
Ingrediente: îngheţata de vanilie 400 g nuci (sau alune) 100 g zahăr (pentru caramel) putină lămîie Mod de preparare: Pregătim compoziţia ca pentru o- îngheţată obişnuită de vanilie. O turnăm într-un castron. Punem în compoziţia fierbinte nuci caramelizate (pralinate) şi pisate. Lăsăm să se răcească, amestecînd tot timpul cu lopăţică. Apoi strecurăm compoziţia…
Prăjitură cu ciocolată
15 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g rom 180 g ciocolată topită 140 g unt proaspăt 2 linguri cu vîrf de pesmet fin unt pentru formă Mod de preparare: Se freacă untul, zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă se obţine o cremă se toarnă romul şi ciocolata topită (trebuie să fie…
Cafe glace cu cicoare
15 November 2010
Foaie de ştrudel
15 November 2010
Ingrediente: 500 g făină albă 2 linguri ulei 1 pahar apă călduţă sare Mod de preparare: Se aşază pe planşetă făina cernută, în formă de cuib. La mijloc se face cu lingura un loc liber. Se pun în el uleiul, sarea şi apa călduţă, treptat, amestecînd mereu cu lingurapînă ce făina înghite tot lichidul.…
Sos de vin
15 November 2010
Ingrediente: 2 pahare (mari) vin roşu 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr tos 2 g scorţişoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Frecăm gălbenuşurile cu zahărul.Punem la fiert vinul cu scorţişoara şi (după gust) cu cuişoarele. După 1-2 clocote turnăm peste gălbenuşuri, încet, cîte puţin, amestecînd mereu. Strecurăm într-o cratiţă şi punem pe foc să…
Sos de rom sau coniac
15 November 2010
Ingrediente: 1 lingură unt de frişcă 1 lingură făină 1 lămîie 3/4 pahar (mare) de vin 1 pahar zahăr pudră 2 linguri rom sau coniac 1 pahar apă Mod de preparare: Amestecăm untul cu făină de cea mai bună calitate. Desfacem cu un pahar de apă şi lăsăm să fiarbă foarte bine. Strecurăm,…
Prăjitură cu marmeladă de caise
15 November 2010
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr 1 pahar smîntînă 1 pahar unt topit 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se freacă puţin gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă smîntîna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie să fie călduţ, şi se amestecă. Se…
Chifle umplute cu 2 feluri de branză
15 November 2010
Sarmale de gască in foi de viţă si de tei
15 November 2010
Ingrediente: 1 piept de gâscă (aproximativ 800 g) 200 g piept de pui 100 g orez 3 cepe + 3 fire ceapă verde 500 ml suc de roşii piper 3 fire pătrunjel verde 2 legături mărar 100 g kaizer afumat 2 pahare vin alb 3 linguri unt sau ulei 2 foi de dafin 1…
Compot de gutui
15 November 2010
Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 pahare apă 1 bucăţică scorţişoară Mod de preparare: Se curăţă gutuile de coajăşi sîmburi şi se taie felii de grosimea unui deget. Se pun în apă rece. În acest timp se fierbe zahărul cu apa şi scorţişoara. Cînd siropul este pe jumătate gata, se adaugă gutuile…
Tocăniţă de pui cu găluşte de făină si griş
15 November 2010
Mâncare de legume şi prune
15 November 2010
Ingrediente: 10 prune 2 rădăcini de pătrunjel 4-5 morcovi 1 gulie mică 2-3 cartofi 1 ceapă 1 roşie 1 legătură pătrunjel 250 ml vin 100 ml ulei 1 frunză de dafin sare piper Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa, rondele morcovii, pătrunjelul si gulia le căleşti împreună câteva mirute, torni…
Cascaval pane cu varză dulce
15 November 2010
Esenta de cafea
15 November 2010
Ingrediente: 2 linguri calea prăjită şi rîşnită 1 baton cicoare 2 ceşti apă Mod de preparare: Punem apa la fiert într-un ibric mai mare şi cînd clocoteşte, adăugăm cicoarea. Lăsăm să fiarba 5 minute, apoi punem cafeaua şi amestecăm bine cu o linguriţă. Cînd spuma formată deasupra dispare, esenţa este gata. Acoperim ibricul…
Retete de post:Batoane de granola
15 November 2010
Mazurcă cu ciocolata
15 November 2010
Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri migdale mărunt pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină unt Mod de preparare: Se freacă zahărul şi gălbenuşurile bine, se pun migdalele şi ciocolata şi se amestecă apoi se adaugă treptate făina şi la urmă cele două albuşuri spumă. Se amestecă uşor.…
Scoarţa
15 November 2010
Ingrediente: 120 g zahăr tos 2 albuşuri 1 gălbenuş 150 g faină 100 g zahăr pudră 150 g miez de nucă măcinat Mod de preparare: Albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu zahăr tos până se-ngroaşă Apoi se adaugă gălbenuşul şi faina şi se amestecă bine. Bunicile noastre ungeau tava cu ceară…
Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă
15 November 2010
Ciorbă mozaic cu ardei si varză
15 November 2010
Retete de post: Spaghete cu sos bolognese
15 November 2010
Ingrediente: 4-5 dovlecei mici Ingrediente sos de rosii :1/2 cana rosii uscate si inmuiate in apa timp de o ora,1 l-ta oregano,1 catel mic de usturoi,1/2 l-ta busuioc Ingrediente sos de nuca: 1 cana nuca ,2 curmale fara samburi,1 praf de piper cayenne,1/4 l-ta busuioc, 1/4 l-ta oregano,1/4 l-ta sare,1/4 l-ta piper . Mod…
Cum se prepara Cocktail No Problem (video)
15 November 2010
Mazurcă cu ciocolată şi frişcă
15 November 2010
Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri migdale pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină fină 400 g frişcă unt pentru formă Mod de preparare: Se prepară în acelaşi mod ca mazurca cu ciocolată. Cînd este gata coaptă, se răstoarnă dreptunghiul şi se taie în două pe la mijloc.…
Retete de post:Batoane de cereale I
15 November 2010
Retete de post:Sarmalute crude
15 November 2010
Ingrediente: 1/2 varza medie (sau, desigur, frunze de vita de vie) 1 bucata ceapa rosie 200 nuci 1 bucata morcov 1/4 telina medie pastarcac patrunjel radacina 1/2 legatura patrunjel 2-3 linguri ulei de masline sare de mare dupa gust piper (preferabil alb)dupa gust boia dulce cimbru nucsoara Mod de preparare: In afara de…
Mazurcă salam
15 November 2010
Ingrediente: 400 g miere de albine 400 g ciocolată rasă 11/2 pahar nuci curăţate cacao Mod de preparare: Se pune mierea la fiert împreună cu ciocolata rasă cînd începe să fiarbă se pun nucile, amestecînd fără întrerupere şi lăsînd să fiarbă mai puţin de 5 min. Se dă jos de pe foc şi se…
Sos de portocale
15 November 2010
Ingrediente: 2 portocale 1 pahar vin alb 150 g zahăr bucăţi 1 gălbenuşuri Mod de preparare: Frecăm zahărul pe cojile de portocale, apoi îl pisăm bine şi îl amestecăm cu gălbenuşurile. Adăugăm vinul şi zeama de portocale, turnăm totul într-o oală şi batem bine cu telul pe foc, pînă se îngroaşe. Servim la…
Retete de post:Biscuiti din cereale incoltite
15 November 2010
Ingrediente: 1 castron hrisca incoltita 1 castron grau incoltit 1 castron stafide hidratate 2 liguri tarate psyllium 1 lingurita scortisoara 1 lingurita nucsoara 1/4 betisor vanilie 1/4 lingurita sare 1 castron cacao 2 linguri de miere Mod de preparare: Transformam cerealele in faina (cu rasnita sau cu robotul de bucatarie echipat cu lama in…
Gogosi cu crema de vanilie
15 November 2010
Batoane de cereale II
15 November 2010
Mazurcă dospită în apă
15 November 2010
Ingrediente: 13 gălbenuşuri 1/2 pahar unt topit 1/2 pahar lapte călduţ 1 pahar zahăr pudră 25 g drojdie de bere 1 vîrf cuţit sare 1 praf de vanilie făină cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă drojdia cu o linguriţă de zahăr, se toarnă laptele călduţşi puţină făină, astfel încît să se obţină o…
Retete de post:Taitei din morcov cu sos de migdale
15 November 2010
Ingrediente: 1 morcov mare 3 linguri migdale crude 1 lingurita ulei de masline presat la rece 1 catel usturoi sare oregano Mod de preparare: Morcovul se razuie cu un curatator de coaja. Migdalele se rasnesc si se amesteca cu usturoiul pisat si restul ingredientelor. Se dilueaza cu apa dupa preferinta si se toarna…
Clătite umplute cu piure de legume
15 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g morcovi 300 g caşcaval 100 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 salată verde sare piper 50 ml ulei 3 ouă 200 g făină 1 vârf cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Pui la fiert în vase separate cartofii şi morcovii curăţaţi. După ce au fiert…
Musaca de doclecei, paste si carne
15 November 2010
Crema de unt
15 November 2010
Ştrudel cu nuci
15 November 2010
Ingrediente: foaie de ştrudel ulei pentru uns forma zahăr pudră vanilat Ingrediente umplutura : 300 g nuci pisate, 3 linguri pesmet fin, 300 g zahăr pudră, 1/2 pahar ulei călduţ, vanilie. Mod de preparare: Nucile pisate se amestecă cu zahărul, pesmetul şi vanilia. Foaia întinsă se unge bine cu ulei călduţ şi se presară…
Chec alb
14 November 2010
Igrediente: 12 albuşuri 2 pahare zahăr 1 lămîie (zeama şi coaja rasă) 2 pahare făină 10-12 nuci curăţate şi tăiate 5-6 bucăţi rahat colorat tăiat cuburi 1 lingură stafide unt pentru formă Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul puţin cîte puţin, amestecîndu-se bine. Cînd nu se mai simt bobiţe de…
Budincă de mălai dulce
14 November 2010
Ingrediente: 3 ceşti mălai 1 ceaşcă făină albă 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 1 sifon un vîrf de cuţit bicarbonat ulei şi făină pentru formă zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se pun într-un castron mălaiul, făina, zahărul, sarea, bicarbonatul şi uleiul. Se amestecă cu lingura, adăugînd cîte puţin sifon.…
Painea studentului
14 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 pahar unt topit 1/2 pahar ulei 1 pahar zahăr tos făină cît cuprinde 150 g nuci 1 pahar stafide 1pahar smochine 100 g rahat roşu şi verde 50 g migdale 1 portocală coaja rasă de la 1 lămîie un praf de vanilie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu un praf de…
Budincă de orez cu vin
14 November 2010
Ingrediente: 200 g orez 1 kg vin roşu 10 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 150 g unt 6 ouă 1 praf sare unt pesmet pentru formă zahăr pudră Mod de preparare: Se fierbe orezul cu vinul şi 5 linguri de zahăr, pînă ce se îngroaşă. Se lasă să se răcească, apoi se freacă cu…
Pîine cu lapte
14 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 400-500 g lapte 50 g drojdie ulei pentru formă Mod de preparare: Într-un castronaş se freacă drojdia cu zahărul. Cînd s-a făcut ca o smîntînă se adaugă 2-3 linguri lapte călduţ, puţină făină, se amestecă bine şi se acoperă cu un…
Taitei cu lapte
14 November 2010
Ingrediente: taitei 1 1 lapte 1 bucăfică unt nucă mac miere de albine scorţişoară zahăr Mod de preparare: Pregătim din timp tăiţei tăiaţi subţire. Punem la fiert laptele. Cînd se umflă, adăugăm tăiţeii şi îi fierbem încet. Sînt gata în 20-30 minute. După ce fierb, punem tăiţeii într-o cratiţa cu o bucăţică de…
Tort crocant
14 November 2010
Ingrediente blat: 10 albuşuri 250 g zahăr pudră 250 g nuci 50 g migdale Ingrediente crema : 3 ouă, 150 g zahăr pudră, 1/2 baton vanilie pisată cu zahărul, 300 g unt proaspăt, esenţă de cafea din : 10 bucăţi zahăr, 1 balon cicoare, 2 linguri cafea rîşnită, 2 ceşti apă Mod de…
Covrigei cu smîntînă
14 November 2010
Ingrediente: 1 pahar unt proaspăt 1 pahar smîntînă 3 ouă 1 praf de vanilie făină cît cuprinde 2-3 linguri zahăr tos Mod de preparare: Se amestecă totul bine cu cuţitul şi se pune la rece timp de 2-3 ore. După aceea se mai amestecă o dată tot cu cuţitul şi se întinde apoi o…
Sufleu de caise
14 November 2010
Ingrediente: 300 g caise 300 g zahăr 6 albuşuri Mod de preparare: Punem la foc caisele fără sîmburi, în- tr-o cratiţă cu puţină apă şi cu zahăr. Amestecăm bine de tot. Cînd sînt caisele fierte, scăzute, cu o culoare frumoasă, le dăm printr-o sită de păr. Dacă marmelada este prea moale, o punem…
Tort de migdale
14 November 2010
Mazurcă
14 November 2010
Ingrediente: 10 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar stafide albe 1 pahar stafide negre 1 pahar smochine tăiate mărunt coaja de la o portocală tăiată foarte fin 1 praf de vanilie 1 pahar migdale tăiate unt Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă făina amestecîndu-se bine, apoi fructele…
Supa de urzici crude
14 November 2010
Supa de rosii cu avocado
14 November 2010
Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval
14 November 2010
Salată de mazăre cu sos de maioneză cu smantană
14 November 2010
O reteta simpla de salata de mazare cu sos de maioneza cu smantana din: mazare, oua, ulei, mustar, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 300 g mazăre 2 ouă ulei 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 1/2 linguriţă zahăr pudră sare Mod de preparare: Cureţi mazărea, o speli şi o fierbi în apă fierbinte…
Bors rece de varza
14 November 2010
O reteta simpla de bors rece de varza din: frunze de varza, telina, ardei, morcov, patrunjel, telina, bors, apa si sare. Ingrediente: 2 frunze varza 1/2 telina mica 1 ardei mic 1 morcov mic patrunjel telina frunze 2 cani bors crud 1-2 cani apa sare Mod de preparare: Legumele se taie mici sau se dau…
Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat
14 November 2010
Uscăţele
14 November 2010
Ingrediente: 100 g zahăr pudră 200 g unt 300 g făină 24 boabe de vişine din dulceaţă vanilie Mod de preparare: Se freacă spumă untul cu zahărul şi vanilia. Se amestecă bine cu făină. Se face un sul,se taie în 24 de bucăţi egale şi se formează perişoare. La mijlocul lor se face o…
Prăjitură din brînză de vacă şi nuci
14 November 2010
Ingrediente: 400 g brînză de vacă 4 ouă 3/4 pahar zahăr 200 g nuci pisate 100 g stafide 150 g unt vanilie sau rom grăsime şi făină pentru formă Mod de preparare: Se trece brînza prin maşina de tocat. Se freacă zahărul cu untul, adăugînd pe rînd ouăle, apoi brînza, nucile, stafidele, vanilia sau…
Salata de sfecla rosie si mar
14 November 2010
Ingrediente: 1 sfecla rosie mai mica 1 mar 1 morcov 3 ridichii mici sau ridichie neagra(e mai iute) sare piper zeama de lamaie sau otet de mere Mod de preparare: Dati prin razatoare si condimentati dupa plac e buna si plina de vitamine. Pofta buna!
Crema de cafea
14 November 2010
Ingrediente: 50 g calea 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pahar smantana subţire 5 foi gelatină 375 g frişcă Mod de preparare: Prăjim cafea crudă, o punem într-un castron şi fără să se răcească, turnăm deasupra smîntînă fierbinte, clocotită, A- coperim bine cu un capac şi lăsăm să se răcească. Cînd smîntînă a…
Sos tahini
14 November 2010
Ingrediente: 4 linguri de susan 2 lingurite ulei de masline presat la rece 1/2 lamaie sare 1/2 ceasca de apa Mod de preparare: Susanul se macina in rasnita de cafea sau se pune in blender cu apa. Se acreste si sareaza dupa gust. Apa puneti in functie de cat de diluat il vreti. Optional…
Uscăţele-sahele
14 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 2 linguri zahăr 1 lingură spirt rafinat (sau 2 linguri vodcă, rom sau rachiu) 1 praf de sare 5 linguri ulei vanilie sau coajă de lămîie rasă făină cît cuprinde Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, adăugînd cîte puţin zahăr. Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul, amestecînd mereu, apoi cîte…
Supa-crema de spanac si avocado
14 November 2010
Ingrediente: 1/2 avocado bine copt 4 cani spanac spalat bine 2 cani castravete feliat 1 cana zucchini 1dovlecel feliat 1 cana rosii taiate cubulete 1 tulpina de telina 1 catel usturoi 1 ceapa verde 1 lg zeama lamaie 1 legatura patrunjel proaspat 1 lingurita de orez sare dupa gust apa cat cuprinde, pt a…
Sos de usturoi din dovlecei si caju
14 November 2010
O reteta de sos de usturoi din dovlecei si caju din: dovlecel, caju, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata dovlecel (daca vrei un sos perfect alb, indeparteaza-i coaja) 2-3 linguri de caju 2-3 catei usturoi ulei de masline 1-2 linguri suc lamaie sare (sau sos de soia) piper…
Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană
14 November 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră + 13 linguri zahăr pudră 5 ouă 300 g biscuiţi simpli 300 g nucă 1 foaie de napolitană Mod de preparare: Freci spumă margarina cu 200 g zahăr pudră, încorporezi apoi pe rând gălbenuşurile, biscuiţii zdrobiţi şi nucile prăjite şi mărunţite. Frămânţi compoziţia până se…
Sufleu de albus cu dulceata de visine
14 November 2010
Ingrediente: 4 albuşuri 1 pahar zahăr 2 linguri dulceaţă de vişine 10 nuci miere de albine sau sirop Mod de preparare: Batem albuşurile spumă şi, pe rînd, le amestecăm cu zahărul şi cu dulceaţa, luînd cu lopăţică sau cu lingura de sus în jos. Cînd compoziţia este destul dş bătută, înfigem lingura în…
Biscuiti cu iaurt
14 November 2010
Ingrediente: 1 pahar iaurt (sau lapte bătut) 2 linguri ulei 1 lingură zahăr un vîrf de cutit bicarbonat făină cît cuprinde Mod de preparare: Punem totul într-un castron, amestecăm şi facem un aluat. Cînd este gata .aluatul, îl presărăm cu făină pe amîndouă părţile şi întindem o foaie groasă pe care o tăiem…
Tartă cu brânză de vaci
14 November 2010
Saleuri Raw
14 November 2010
Ingrediente: 250g hrisca hidratata o ora (sau hidratata o ora si incoltita peste noapte) 200g nuci 50g nuci braziliene 3 linguri fulgi de drojdie chimen macinat 1 lingura sare Mod de preparare: Pui toate ingredientele in blender cu apa cat sa se-nvarta masinaria si procesezi pana ce obti un aluat cremos. Intinzi aluatul pe…
Sos de usturoi cu caju
14 November 2010
Salata de primavara 1
13 November 2010
O reteta de salata de primavara din: spanac, salata, loboda, avocado, castravete, ridichi, rosie, ceapa verde, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 mana frunze spanac 1 salata 1 mana frunze de loboda rosie sau verde 1 avocado cateva frunze tinere papadie 1 castravete mic 1 legatura ridichi 1 rosie 3 cepe verzi 1/2 zeama…
Sufleu cu lapte
13 November 2010
Ingrediente: 300 g lapte 100 g zahăr 40 g făină de cartofi 30 g unt 4 ouă un vîrf de cuţit sare Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahărul cînd fierbe laptele se adaugă făina de cartofi amestecată cu puţin lapte rece în alt vas. Se lasă să clocotească totul timp…
Sufleu japonez
13 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 100 g ciocolată sau cacao 200 g zahăr pudră 1 lingură făină 4 ouă unt şi făină pentri formă Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul ca o cremăşi cu gălbenuşurile adăugate unul cîte unul. Se adaugă apoi ciocolata sau cacaua, făina, iar după ce se amestecă, şi spuma…
Pişcoturi cu chimen şi nuci
13 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 2 ouă 130 g zahăr 1 linguriţă untură 1 linguriţă bicarbonat 20 nuci curăţate şi pisate 1 linguriţă chimen unt pentru formă Mod de preparare: Se amestecă împreună ouăle cu zahărul, apoi se adaugă untura, nucile, bicarbonatul, chimenul şi la urmă făina. Se frămîntă bine. Se întind cu vergeaua două…
Orez cu caise
13 November 2010
Ingrediente: orez lapte 10 caise 100-150 g zahăr 2 albuşuri 1 gălbenuş Mod de preparare: Facem un orez cu lapte. Cînd este gata, tragem cratita de la foc şi punem un gălbenuş bătut. Cum se răceşte orezul, îl punem într-un vas rezistent la foc. Tăiem caisele în, două, le presărăm cu zahăr şi…
Paine deliciu II
13 November 2010
Ingrediente: 2 cani grau incoltit o zi 4 caise proaspete sau uscate 2 rotunduri de ananas uscat 2-4 linguri miere lichida 1/2 cana migdale 1 lg vanilie 1 lg coaja de lamaie sau portocala Mod de preparare: Se proceseaza in robot si la deshidratat cu ea pentru 1 ora sau 2, sau se…
Supa-crema din frunze de ridichi
13 November 2010
Ciuperci marinate cu oregano
13 November 2010
Ingrediente: 160 g ciuperci champignon 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita sare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei presat la rece juma cana de apa piper patrunjel uscat oregano Mod de preparare: Am amestecat toate ingredientele si am turnat peste ciupercute, le-am tinut peste noapte in frigider intr-o caserola, merge foarte…
Budincă de smîntînă I
13 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 4 linguri făină 2 pahare smîntînă vanilie un praf de sare coaja rasă de lămîie unt şi pesmet pentru formă sos de vin sau şodou de ciocolată Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă făina şi apoi smîntîna. Se amestecă bine şi se…
Chec economic
13 November 2010
Ingrediente: 125 g unt proaspăt 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină vanilie sau coajă de lămîie 1 praf de copt unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul şi 4 gălbenuşuri care se pun unul cîte unul, se adaugă un ou întreg, vanilia şi praful de copt.…
Sos de spanac si usturoi
13 November 2010
Supa-crema de avocado si rucola
13 November 2010
Clatite cu fructe
13 November 2010
Ingrediente: 3 linguri făinâ 2 ouă puţin lapte 500 g fructe un praf de sare Mod de preparare: Batem bine toate produsele la un loc şi facem un aluat mai grosuţ. Dacă nu avem lapte, putem pune smîntînă şi puţină apă. Luăm orice fel de fructe, caise, prune sau pere, nu prea moi,…
Hamburger patrat
13 November 2010
Ingrediente: 1 cana migdale sau nuci macinate cateva fire de ceapa verde 1 lingura ulei masline 1/2 lg condimente de carnati sau mici sare dupa gust Mod de preparare: Totul se amesteca si se mai adauga dupa gust condimentele preferate sau alte ingrediente crude. Se deshidrateaza pentru 5-9h, pana ajunge la consistenta dorita.…
Gogoşi cu cremă
13 November 2010
Ingrediente: 623 200 g apă 75 g unt proaspăt 2 linguriţe zahăr 125 g făină 3 ouă sare grăsime pentru formă cremă de vanilie frişcă Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu untul, sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă se pune făina în ploaie, amestecînd nîncetat pînă se observă că aluatul…
Gazpacho
13 November 2010
Ingrediente: 2-3 rosii 1/4 telina mica un castravete mic 1 ardei capia 1/2 ceapa mica 1 catel usturoi sare piper busuioc Mod de preparare: Telina, castravetele, usturoul, ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pun in blender. Rosia se cresteaza cu cutitul in partea opusa cotorului si se da pe razatoarea mare .…
Aluat la minut
13 November 2010
Ingrediente: 200 g făină 200 g unt lămîie 150 g apă putină sare Mod de preparare: Punem făina pe masă într-o cameră rece. Facem o adîncitură, adăugăm unt moale, sare, zeamă de lămîie, apă rece şi frămîntăm repede, nu prea mult. Cînd este frămîntat aluatul, îl adunăm, îl presărăm cu făină şi îl…
Bors rece de spanac
13 November 2010
Ingrediente: 1 morcov 1/4 radacina telina 15-20 frunze spanac 2-3 cani bors 1/2 legatura patrunjel frunze 3-4 fire leustean frunze sare Mod de preparare: Se toaca toate marunt, morcovul si telina se dau pe razatoarea mica. Se pune bors si apa in functie de cat de acru se doreste. Se lasa sa stea 15-20…
Chiftele fara foc delicioase
13 November 2010
Ingrediente: 1 conopida mica zeama de lamaie 2 linguri ulei 4 linguri fulgi drojdie sare dupa gust 1 cana nuca macinata sau migdale Mod de preparare: Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la pliculete pentru cresterea fainii. Sunt chiar fulgi, precum cei de cartofi, facuti print-o alta modalitate si cu…
Legume asortate 1
13 November 2010
Aluat de friganele
13 November 2010
Ingrediente: 200 g făină 2 linguri unt 1 bucăţică de drojdie putină coajă de lămîie un praf de sare apă (cît cuprinde aluatul) Mod de preparare: Turnăm făina pe masă, facem o adîn- citură în care punem drojdia muiată cu puţină apă caldă, unt proaspăt, sare, coajă de lămîie şi apă,amestecăm. Din acest…
Frigarui de legume si ananas
13 November 2010
Ingrediente: 10-12 brocolii buchetele 10-12 palarii ciuperci 1 bucata morcov mare 1 fir praz 2-3 tulpini telina 1/2-1 bucata ardei rosu 10 buchetele conopida 1/4 ananas mare 1 bucata dovlecel Mod de preparare: Dupa ce-am transformat legumele in cuburi sau buchete maricele si le-am asezat in castron, le lasam putin sa tremure de…
Paine de seminte
13 November 2010
Ingrediente: jum cana de faina de in jum cana de faina de seminte de floarea soarelui 1 cana orz 1 lg sare patrunjel 10 lg apa putin praf de usturoi Mod de preparare: Semintele maruntite in blender sau rasnita de cafea Se amesteca toate in robot pana la omogenizare. Se pune aluatul pe…
Bors rece de sfecla si dovlecei
13 November 2010
Sos de seminte de floarea soarelui
13 November 2010
Ingrediente: seminte de floarea-soarelui suc de lamaie dupa gust usturoi sare boia iute oregano Mod de preparare: Tine semintele in apa 8 ore si apoi clateste-le cu apa rece. Intr-un robot de bucatarie amesteca ingredientele pana se fac pasta. Adauga apa pana ajungi la consistenta dorita. Folositi acest sos peste salata sau pastele.…
Supă de peşte (cod)
13 November 2010
Ingrediente: 300 g cod 4-5 cartofi 2 cepe 2 linguri unt 500 ml suc de roşii 1 l apă cimbru 1-2 căţei usturoi sucul de !a o portocală pătrunjel tocat Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe şi ceapa mărunt, le pui într-o oală mare, le căleşti în unt câteva minute, adaugi, apa, peştele,…
Papanaşi cu dovlecei
13 November 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 3 linguri brânză de vaci 100 g unt 2 linguriţe rase de făină sare Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, li presari cu sare şi îi laşi într-o strecurătoare să se scurgă zeama. îi presezi apoi bine şi adaugi brânza fărâmiţată, ouă,…
Caise in aluat
13 November 2010
Ingrediente: aluat pentru prăjit 10 caise 1 lingură zahăr cîteva picături de rom l/2 lingură unt sau untură Mod de preparare: Alegem caise frumoase, nu pjea coapte. Le scoatem sîmburii. Tăiem fiecare caisă în două. Le punem într-un castron şi le presărăm cu puţin zahăr pisat. Le stropim cu cîteva picături de rom.…
Biscuiti din seminte si legume
13 November 2010
Ingrediente : 1 cana seminte de floarea soarelui 1 cana nuci braziliene 1 cana migdale 1 rosie mare 1 cana ardei rosu taiat cubulete 1/4 cana seminte de in zdrobite 1 praf curcuma (turmeric) sau boia de ardei sare 1 lg fulgi de drojdie Mod de preparare: Primele trei ingrediente se pun in apa multa…
Salata cu avocado
13 November 2010
Ingrediente: 1 rosie 1/2 ardel gras cateva buchetele de conopida 1/2 de ceapa mica 1 avocado(nu trebuie sa fie foarte copt) ardel iute sare piper otet de mere putin ulei de floarea soarelui presat la rece Mod de preparare: Taiem toate ingredientele marunt, avocado-ul il frecam cu furculita cu putina sare daca putem daca…
Salată de roşii cu mazăre nouă
13 November 2010
Ingrediente: 400 gr roşii 50 gr mazăre nouă 20 gr ceapă verde (2 fire) 5 gr mărar (4-5 fire) 1 lingură ulei presat la rece 1 lingură suc de lămâie sare Mod de preparare: Tocaţi roşiile mărunt, la fel ceapa şi mărarul. Amestecaţi toate ingredientele şi condimentaţi. Pofta buna!
Salată din carne de pasare cu legume
13 November 2010
Orez de legume cu legume
13 November 2010
Ingrediente: 1 conopida ulei de masline (5-6 linguri) ceapa rosie 1/2 ceapa medie 1/2-1 lamaie seminte de floarea soarelui hidratate pret de 8 ore 2-3 linguri canepa, seminte decorticate patrunjel o mare legatura sare dupa gust orez Mod de preparare: Se insfaca leguma cea alba de inocenta; conopida, am vrut sa spun. Se…
Pesmeţi cu lămîie
13 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 300 g făină 1 praf vanilie sau puţină coajă de lămîie zeama de la o lămîie 1 albuş de ou 2-3 linguri nuci pisate Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pînă ce se face ca o spumă, se adaugă zeama de la o lămîie,…
Clătite cu cremă de banane
13 November 2010
Ingrediente clatite: 2 ouă 2 căni sifon 4 linguriţe zahăr 1 cană făină ulei sare Ingrediente cremă: 6 banane 2 gălbenuşuri 1-2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră Mod preparare clătite: Baţi ouăle cu zahărul şi puţină sare, adaugi sifonul, făina în ploaie şi amesteci până obţii o compoziţie ca o smântână subţire. Prăjeşti…
Mere cu frisca
13 November 2010
Sos de rosii in stil italian
13 November 2010
Ingrediente: 4 rosii coapte 1-2 rosii uscate la soare (hidratate 30 min) 2 linguri ulei masline presat la rece 2-3 catei de usturoi sare piper oregano maghiran cimbru Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un aparat de bucatarie. Daca este nevoie adaugati si apa in care au stat rosiile. Folositi acest sos peste…
Aluat frantuzesc
13 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare Mod de preparare: Lucrăm la rece. Alegem făină de calitate superioară, bine uscată. O cernem pe masa de aluat. Facem la mi loc o adîncitură în care turnăm, încet, un pahar de apă, adăugăm sare. Luăm un cuţit şi amestecăm atent făina…
Conopidă cu sos de roşii
13 November 2010
Pesmeţi cu smîntîna
13 November 2010
Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 3 gălbenuşuri 2 ouă întregi 1/2 linguriţă bicarbonat 1 pahar smîntînă 1/2 pahar unt sau untură vanilie făină cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi, se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine. Se pune făina şi se frămîntă cu mîna…
Legume marinate cu maioneza de mustar
13 November 2010
Ingrediente: 1 bucata pastarnac 1 bucata ceapa 1morcov mare 1 jumatate ardei gras 1-2 bucati gogonele (murate gata sau crude) 1 bucata telina tulpina sau frunzele de telina Ingrediente marinata: apa 1/2 castronas ,otet de mere 1/2 , ulei de masline 1-2 linguri ,foi de dafin 3-4 frunze uscate, sare,1 lingurita coriandru boabe,1…
Painici graham din seminte de floarea soarelui
13 November 2010
Ingrediente: 200g seminte de floarea soarelui,hidratate 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2-3 linguri sare Mod de preparare: Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender. Le blenduim…
Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara
13 November 2010
Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 radacina telina 1 morcov 3 fire ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 linguri leustean uscat putin chimen macinat 1 lingurita boia de ardei dulce 500 ml bors 1 lingura ulei de masline sare apa pana se umple vasul Mod de preparare: Radacinoasele se toaca marunt…
Vinete umplute cu ceapă
13 November 2010
Paine deliciu I
13 November 2010
Chifteluţe de pui în sos de ardei
13 November 2010
Sos de castraveti
13 November 2010
Jeleu din smîntînă
13 November 2010
Ingrediente: 1 kg smîntînă 7 foi gelatină albă 1 foaie gelatină roşie 1/2 pahar apă 3/4 baton vanilie 350 g zahăr 250 g frişcă bătută Mod de preparare: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca să…
Pesmeciori din albuş
13 November 2010
Ingrediente: 70 g unt topit 150 g zahăr pudră 1 praf vanilie 7 albuşuri bătute spumă 3-4 linguri zahăr vanilat 150 g făină unt pentru formă Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd uşor. Se toarnă compoziţia…
Maioneza de avocado
13 November 2010
Pituci de conopidă
13 November 2010
Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon
13 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 roşii 10 masline 1 legatura patrunjel putin tarhon 2 linguri mustar Mod de preparare: Fierbi cartofii, ii cureti, ii tai rondele si ii amesteci cu ceapa, doua rosii taiate felii, verdeata tocata si mustarul. Asezi totul intr-o salatiera si garnisesti cu frunze de salata, felii din rosia ramasa…
Pesto de rucola
13 November 2010
Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană
13 November 2010
Supă de perişoare de branză
13 November 2010
Aluat de placinta
13 November 2010
Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 linguriţă ulei un praf de sare unt sau untură pentru uns formele Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o parte pentru presărat. Facem o adîncitură în care punem untura, uleiul şi sarea. Preparăm…
Macaroane cu nuci si zahar
13 November 2010
Paine raw
13 November 2010
Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei presat la rece apa cat cuprinde Mod de preparare: Am pus toate ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un aluat…
Painici graham din migdale
13 November 2010
Ingrediente: 200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2 linguri sare Mod de preparare: Introduci migdalele in blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere. Procesezi pana facem fibrele chisalita din doua ratiuni: le…
Tort de albus
13 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un cornet cu săculeţ, punem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe tavă…
Dressing pentru salate
13 November 2010
Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline presat la rece 2 catei usturoi sare Mod de preparare: Semintele de susan se inmoaie pentru 1h, dupa care se pun in blender pana la omogenizare cu toate celelalte ingrediente. Tahini este de fapt…
Chec englezesc
13 November 2010
Ingrediente: 400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2 pahar fructe din dulceaţă 400 g zahăr pudră zeama de la 1/2 lămîie vanilie grăsime şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă…
Cornet cu frişcă sau cremă
13 November 2010
Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină, 3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns. Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi…
Salata de peste cu granule de soia
12 November 2010
Ingrediente: 150g cod 1 foaie dafin 1/2 lamaie 25 g granule soia 1 ceapa patrunjel verde 3 linguri de otet sare piper 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Pestele se fierbe cu o frunza de dafin, 2 felii de lamaie,2 linguride otet, sare si 200ml apa 12 minute la foc slab.…
Crema de branza cu spanac
12 November 2010
Aluat fara drojdie
12 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare Mod de preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi gălbenuşurile. Adăugăm apă rece şi amestecăm atent cu cuţitul. Cînd gălbenuşurile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau cu…
Sufleu de mere
12 November 2010
Ingrediente: 6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o pastă din mere obţinută prin coacerea merelor şi trecerea lor prin sită. Se adaugă scorţişoară pisată, se pune în formă smălţuită sau de piatrăşi se ţine la cuptor…
Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)
12 November 2010
Carne de curcan cu conopida sau brocoli
12 November 2010
Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica Mod de preparare: Se desface bucatele conopida iar piciorusele se fierb in 175ml apa, laacres-a adaugat1 lingura de supa, timp de 15 minute. Buchetelele…
Trufe de cafea
12 November 2010
Ingrediente: 1 gălbenuş de ou 250 g zahăr pudră 250 g unt 1 linguriţă esenţă de cafea naturală ciocolată granulată sau cacao Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu zahărul pînă ce se face ca o cremă, adăugînd cîte un pic de esenţă de cafea rece şi bine strecurată. Separat se freacă untul pînă…
Pateu de masline
12 November 2010
Caise si mere in albus
12 November 2010
Ciorbă de dovlecel cu lapte acru
12 November 2010
Gogosi (Chafele)
12 November 2010
Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie sare apă (cit cuprinde compoziţia) ulei pentru prăjit Mod de preparare: După ce amestecăm bine produsele, lăsăm aluatul să crească. Cînd a crescut, îl batem din nou şi îl lăsăm să crească, încingem uleiul într-o tigaie şi cu o linguriţă luăm bucăţele de…
Crema de branza cu ardei
12 November 2010
Ingrediente: 1 ardei kapia rosu 1 cana seminte de floarea soarelui inmuiate 1/4 cana apa rece 2g fulgi de drojdie 1lingurita sare 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1lingura seminte de susan 2 zeama de lamaie Mod de preparare: Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie pana rezulta o crema omogena.…
Chisel de fructe
12 November 2010
Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de cartofi Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii etc. Le pisăm într-o piuliţă de piatră sau le sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un tifon. Luăm un pahar din zeama…
Pesmeţi englezeşti
12 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă 15 g praf amoniac făină cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit de…
Aluat cu drojdie
12 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem într-o oală. jumătate din întreaga cantitate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar.…
Crema de branza din caju
12 November 2010
Ingrediente: 200g caju (muiat peste noapte) 1 lingurita sare 1-2 curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute) un varf de cutit de miere Mod de preparare: Caju se ia frumusel si se clateste sumar, se pune intr-un castron (pana la jumatate) si se toarna apa pana se umple castronul. I se ureaza noapte…
Supă de conopidă cu roşii
12 November 2010
Pesmeţi albi cu migdale
12 November 2010
Ingrediente: 1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3 linguri migdale tăiate Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia şi gălbenuşurile răscoapte date…
Vinete umplute cu pesmet si roşii
12 November 2010
Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor
12 November 2010
Găluşte din cartofi şi gris cu vişine
12 November 2010
Legume prajite in stil costarican
12 November 2010
Ingrediente: 1 ceapa mare 1 dovlecel curatat si taiat in rondele 1 vanata, taiata in rondele 1 ardei gras galben, taiat fasii 5 -6 ciuperci mari, curatate si taiate in jumate 125 ml sos de soia 125 ml apa Mod de preparare: Se amesteca toate legumele. Se amesteca sosul de soia si apa. Se…
Salata Nicosia
12 November 2010
Ingrediente: 1 ou rosii dupa gust ardei grasi salata 1/2 ceapa alba mica 40g de ton in suc propriu 1 felie cascaval 1/2 catel usturoi 1 lingura otet sare piper 2 linguri ulei de masline 3 masline negre 4 frunze busuioc Mod de preparare: Oul se fierbe tare, se taie in sferturi. Legumele…
Caise cu frisca
12 November 2010
Ingrediente: 10 caise 200 g zahăr 1/2-2 pahar apă 500 g friscă Mod de preparare: Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete, nu prea coapte. Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să dea un clocot. Cînd…
Spaghete cu fasole verde si sunca
12 November 2010
Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1 usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2 linguri smantana dietetica 80g spaghete 25g sunca slaba Mod de preparare: Fasolea verde se fierbe 7 minute in apa cusare, se scoate si se taie tecile jumatati.Fasolea uscata…
Cremă de lapte cu ciocolată
12 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 pahare lapte 3 linguri zahăr pentru ars 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie (baton) un praf de sare Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia la foc mic. După ce dă un clocot, se acoperăşi se ţine pe marginea maşinii. Se bat spumă ouăle…
Pesmeciori pentru ceai
12 November 2010
Ingrediente: 125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g stafide mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă bine, apoi făina, romul şi stafidele şi se amestecă din nou. Se…
Placinta cu ciuperci
12 November 2010
Ingrediente: 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore) 1 castron spanac 1/2 castron caju (hidratat 1-2 ore) 1/3 castron tarata de psyllium 1 lingurita de sare 2-3 linguri drojdie 3/4 castron faina de seminte de in (seminte de in macinate) Imgrediente umplutura: 1 castron mare de ciuperci 4 linguri ulei de masline 4…
Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă
12 November 2010
Jeleu de ciocolată
12 November 2010
Ingrediente: 3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei Mod de preparare: Se pun într-un ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a topit, se toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă bine, apoi se adaugă gelatina dizolvatăşi strecurată.…
Aluat pentru prajit
12 November 2010
Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte cald (său sifon) zahăr sare după gust Mod de preparare: Punem toate produsele într-un castron, afară de albuşuri, şi le amestecăm bine cu o lingură. Batem albuşurile pînă se fac ca o spumă şi la urmă le amestecăm cu aluatul.…
Cozonaci
12 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1 baton vanilie 100 g stafide nucşoară 1/2 din coaja unei portocale 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci vanilie Mod de preparare: Pregătim aluatul în bucătăria caldă.…
Pulpe de pui cu ardei grasi
12 November 2010
Glazura de ciocolata
12 November 2010
Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit Mod de preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bucăţi. Le punem într-o crăticioară, adăugăm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la fiert, pe colţul maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca smîntîna. Luăm compoziţia de pe colţul maşinii…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu