miercuri, 17 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #28


Retete de Paste:

Hamburger de vita

19 November 2010
O reteta simpla de hamburger de vita din: chifle, muschi de vita, unt, usturoi, sos warcester, ceapa rosie, rosii, salata verde, mustar, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 chifle mari 500g muschi de vita 100g unt 2 catei de usturoi 1 lingura sos Worcester 1 ceapa rosie mare 2 rosii potrivite 1 salata…
Read more »

Ardei cu branză si roşii

19 November 2010
Ardei cu branză si roşii  Ingrediente:  2 şi 1/2 kg ardei 400 – 500 g brânză de vacă (sau de oaie, dar ţine cont de diferenţa de gust) 500 g roşii sare ulei     Mod de preparare: Cureţi ardeii, îi speli şi îi tai bucăţi mai mici. Ii pui într-o cratiţă de tuci, cu ulei şi îi laşi…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 11(video)

19 November 2010

Salata de orez si ardei gras

19 November 2010
Salata de orez si ardei gras  Ingrediente: 200g orez 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii mari 2 cepe potrivite (rosie, alba) 50ml ulei de masline 2 linguri otet 1 leg. marar sare piper   Mod de preparare: Orezul se alege, se spala in 2-3 ape si se fierbe in 2 litri de apa, in care ai pus…
Read more »

Tarte cu fructe de pădure şi frişcă

19 November 2010
Tarte cu fructe de pădure şi frişcă  Ingrediente aluat: 200 g făină 500 g migdale 50 g zahăr 1 ou 125 g unt coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 1 budincă de vanilie 400 ml lapte 2 linguri zahăr 200 g frişcă 200 g afine 200 g zmeură Mod preparare aluat: Treci migdalele prin maşina de măcinat nuci, apoi le amesteci…
Read more »

Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci

19 November 2010
Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci  Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 cepe 200 g ciuperci proaspete 6 roşii sare pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit. In timp ce fierbe, cureţi ceapa, ciupercile şi roşiile, tai ceapa mărunt, ciupercile felii şi roşiile bucăţele. După ce s-a pătruns bine carnea şi a…
Read more »

Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur

19 November 2010
Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 conopidă mică 1 ceapă ulei condiment tip Vegeta sare piper usturoi 4 linguri smântână   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi le fierbi 5 minute în apă. Căleşti ceapa tăiată cubuleţe împreună cu pieptul de pui tăiat bucăţi. După ce s-a albit carnea, presari…
Read more »

Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui

19 November 2010
Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui  Ingrediente: 4 ardei graşi 200 g ficăţei 100 g pipote de pui 1 ceapă 5 ouă 2 felii de pâine sare 1 le­gătură pătrunjel verde 1 ceaşcă lapte   Mod de preparare: Speli ficăţeii şi pipotele, le pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi 3 ouă. După ce au fiert toate,…
Read more »

Sufleu cu mure

19 November 2010
  Ingrediente: 4 ouă 100 g pesmet 600 g mure 1 vârf cuţit scorţişoară 150 g zahăr 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat zahăr pudră 20 g unt   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie şi adaugi scorţişoara şi zahărul vanilat. Separat, freci pesmetul cu murele pasate şi albuşurile…
Read more »

Dovlecei umplut cu branza de vaci

19 November 2010
  Cureţi 4 do­vlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de vaci cu 2 ouă şi 1 lingură de unt, apoi adaugi 1 legătură de mărar tocat şi sare după gust. Umpli dovleceii şi îi aşezi într-o cratiţă…
Read more »

Omleta cu dovleac si branza de oaie

19 November 2010
  Ingrediente: 5 oua dovleac o felie branza de oaie   Mod de preparare: Razi dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mici, razi şi brânza, adaugi ouăle, amesteci, apoi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o aşezi pe un pla­tou, o ornezi cu mărar tăiat fin, cu rondele de roşii şi ardei gras.  …
Read more »

Salata de gogosari in bulion

19 November 2010
Salata de gogosari in bulion  Ingrediente: 400g bulion 200ml otet de 9° 200ml ulei 200g zahar 200ml apa 3 linguri mustar sau boabe de mustar  2-3 cuisoare 4-5 boabe de enibahar 1 foaie de dafin 1 lingura sare   Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala incapatoare toate ingredientele si, când au dat in clocot, se adauga…
Read more »

Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor

19 November 2010
Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor  Ingrediente: 3 dovlecei 1 vânătă 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii 5 ouă 100 g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri ulei nucşoară piper sare  Mod de preparare: Cureţi un dovlecel, îl tai cubuleţe pe care le pui la fiert în apă cu sare, iar când sunt gata le pasezi. Cureţi apoi dovleceii…
Read more »

Lebar

19 November 2010
  Ingrediente: 1 intestin de porc mai gros 500g ficat de porc 500g slanina 1 lingura sare 1 lingurita rasa piper 1 vârf de cutit cuisoare pisate   Mod de preparare: Curatati matele ca la caltabosi. Taiati ficatul si slanina in bucatele, dati-o de doua-trei ori prin masina de tocat, apoi, adaugati sarea si mirodeniile…
Read more »

Salata orientala de iarna

19 November 2010
  Ingrediente: 200g cartofi fierti 300g legume fierte (conopida, telina, morcov, mazare verde, fasole verde sau uscata) 2 oua fierte tari 1-2 cepe 2-3 andive 15-20 masline 6 linguri vinegreta sare piper   Mod de preparare: Cartofii, telina, morcovii, patrunjelul, ceapa si ouale se taie in rondele. Se pun intr-o salatiera, se adauga conopida desfacuta…
Read more »

Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură

19 November 2010
Ingrediente: 4 pahare vişine fără sîmburi 8 pahare morcovi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici 2 pahare apă vanilie 1 kg zahăr   Mod de preparare: Se fierb morcovii pînă devin moi, se scurg şi se clătesc în apă rece. În acest timp se pun pe foc zahărul şi cele două pahare cu apă cînd…
Read more »

Inel cu fructe de padure

19 November 2010
  Ingrediente: 4 albusuri 225g zahar 1 lingura faina 1 lingurita zeama de lamâie 1 lingurita esenta de vanilie 300g frisca 175g zmeura 175g afine 50g unt frunze proaspete de menta pentru decor   Mod de preparare: Bateti albusurile spuma adaugând treptat zaharul. Când spuma se tine tare pe tel, puneti faina si zeama de…
Read more »

Turte din susan

19 November 2010
Ingrediente: 7 lg. susan 3 lg. seminte de floarea-soarelui 2 lg. alune de padure 2 lg. alune de pamant 5 lg. stafide 3 lg. fulgi de ovaz   Mod de preparare: In afara de susan, fulgii de ovaz si semintele de floarea-soarelui celelalte ingrediente se rasnesc. Stafidele se rasnesc separat si se incorporeaza in ingredientele…
Read more »

Chec cu fasole verde

19 November 2010
Chec cu fasole verde  Ingrediente: 500 g făină 200 ml ulei 100 ml borş 50 g smântână 1/2 plic praf de copt sare Ingrediente umplutură: 1 kg fasole verde 100 g unt 200 g smântână 50 g făină sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi fasolea în apă cu sare şi o laşi să se scurgă.…
Read more »

Ardei copţi umpluţi cu cârnaţi afumaţi

19 November 2010
Ardei copţi umpluţi cu cârnaţi afumaţi  Ingrediente: 8 ardei graşi 3 roşii 300 g cârnaţi afumaţi 350 g brânză de vaci 1 – 1/2 kg smântână 2 cepe 1 morcov 3 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel piper sare   Mod de preparare: Speli ardeii, îi coci pe o tablă pe aragaz şi când sunt gata îi laşi să…
Read more »

Piure de ardei cu rădăcinoase

19 November 2010
Piure de ardei cu rădăcinoase  Ingrediente: 2 ardei grasi 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1-2 linguri ulei apa   Mod de preparare: Cureti toate radacinoasele si ardeiul, le speli, tai radacinoasele cubuleţe, ardeii in jumatate si le pui la fiert cu uleiul si apa cat sa le acopere. După ce au fiert toate, cureti ardeiul de…
Read more »

Peşte cu legume şi sos de vin

19 November 2010
  Ingredinte: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ţelină 1 ceapă 2 morcovi 200 ml suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml vin alb 50 ml ulei 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Rumeneşti ceapa tocată în unt amestecat cu ulei, adaugi legumele curăţate…
Read more »

Desert rapid cu prune si budincă de vanilie

19 November 2010
  Ingrediente: 16 prune 1 plic budincă de vanilie 16 biscuiţi cu cacao 1 plic frişcă 700 ml lapte 5 linguri zahăr 1 lin­guriţă scorţişoară măcinată 4 cupe sau castronele     Mod de preparare: Pregăteşti budinca cu 500 ml de lapte şi 3 linguri de zahăr. Speli prunele şi le tai bucăţi mai mari…
Read more »

Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui

19 November 2010
Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui  Ingrediente: 125 g făină 1 ou 250 ml lapte 500 g roşii 4 linguri ulei 250 g şuncă afumată de pui 2 linguri caşcaval ras 1 linguriţă busuioc tocat 1 linguriţă cimbru piper sare 2 linguri coniac 1 lingură unt   Mod de preparare: Amesteci făina cu oul, laptele, conia­cul şi puţină sare şi…
Read more »

Legume cu piept de pui si foi de dafin

19 November 2010
Legume cu piept de pui si foi de dafin  Ingrediente: 1 piept de pui 2 mor­covi 1 – 2 cepe 2 ardei graşi 200 ml ulei 500 ml apă 2 foi dafin sare o lin­gură condiment tip Vegeta   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le prăjeşti în uleiul fierbinte 3 – 5 minute, adaugi ceapa tăiată solzişori, ardeii graşi tăiaţi fâşii,…
Read more »

Musaca de paste cu carne

19 November 2010
Musaca de paste cu carne  Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne tocată 3 cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină sare piper 100 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare 10 minute, apoi le pui într-o strecurătoare, le treci sub un jet de…
Read more »

Slanina

19 November 2010
  Ingrediente: slanina groasa cu sorici de pe spate slanina subtire de pe burta 2 kg sare grunjoasa   Mod de preparare: Taiati slanina in bucati, cea groasa de circa 10/25 cm, iar cea subtire de circa 15/30 cm. Frecati bucatile de slanina cu sare, pe toate partile, apoi asezati-le intr-un vas (de preferat de…
Read more »

Tort regal

19 November 2010
  Ingrediente blat:  100 g unt de migdale 100 g cocos mixat fin 2 lg miere  Ingrediente crema:o mana buna capsune inghetate,2 lg miere,1 cana caju crud,1 cana lapte de cocos (preparat astfel: 1 cana fulgi de cocos se mixeaza cu 3 cani apa se strecoara iar pulpa se pastreaza pt alte preparate delicioase),3 lg…
Read more »

Tocana de legume cu ţelină

19 November 2010
Tocana de legume cu ţelină  Ingrediente: 2 dovlecei 2 vinete 15 ardei graşi 15 gogonele mari 15 cepe mari 3-4 morcovi mari sare 250 g orez 200 ml ulei 2 linguri bulion câteva frunze de ţelină   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, vinetele, ceapa, morcovii şi ardeii, tai dovleceii şi vinetele cubuleţe, toci ceapa, dai morcovii pe râzătoare şi…
Read more »

Cartofi copţi cu vinete şi usturoi

19 November 2010
Cartofi copţi cu vinete şi usturoi  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 vânătă mică 3 linguri de ulei 1 ceapă mică 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi cimbru 4 linguri de iaurt 1 legătură pătrunjel sau mărar   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la copt în cuptor. Vânătă tăiată mărunt o căleşti în ulei până se înmoaie,…
Read more »

Mancare de bame cu roşii şi ardei

19 November 2010
  Alegi 750 g de bame tinere, le cureţi de codiţe, apoi le fierbi în borş clocotit cu puţină sare sau în care ai pus oţet îndoit cu apă. După 30 de minute le scoţi, le scurgi şi le prăjeşti în ulei. Separat, căleşti un ardei gras tăiat fideluţă, pui puţină apă şi mai laşi…
Read more »

Tort de pere cu cremă de migdale

19 November 2010
Tort de pere cu cremă de migdale  Ingrediente: 600 g făină 250 g unt 2 linguri zahăr 100 ml apă sare Pentru cremă ai nevoie de: 100 g unt 100 g zahăr 1 ou 250 g migdale 3 linguri esenţă de rom 1 lingură făină 6 pere 500 ml vin alb zeama şi coaja rasă de la o  lămâie 250 g…
Read more »

Salata de pui in aspic

19 November 2010
  Ingrediente: 500g piept de pui 300g aspic (preparat din 20g gelatina) 500g cartofi 200g telina 250g mere 200g maioneza 1 lingura mustar 1 salata verde sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cånd acesta…

Tarta cu ciocolata

19 November 2010
  Ingrediente: 1 castron fistic 1 castron alune de padure 1 castron curmale fara samburi 1 praf de sare 2 avocado miere 1/2 betisor vanilie optional 100 g de stafide coaja de portocala rasa   Mod de preparare: Punem nucile si sarea in robotul de bucatarie si le maruntim punem curmalele (atentie, cand le folosim…
Read more »

Prăjitură cu prune

19 November 2010
Prăjitură cu prune  Ingrediente: 500 g făină 400 g smântână 200 g zahăr 3 ouă 1 praf de copt 1 kg prune 100 g zahăr pudră     Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai felii şi le laşi deoparte. Baţi apoi ouăle cu smântână, zahărul, adaugi făina şi praful de copt şi torni…
Read more »

Carnati banateni

19 November 2010
  Ingrediente: 1,5Kg carne de porc 500g slanina 3-4 catei de usturoi mari 5g boia de ardei dulce 5g coriandru 500ml supa de oase sare piper   Mod de preparare: Se taie în bucti carnea de porc si slanina si se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, cu boiaua dulce,…
Read more »

Drob de vinete cu telemea

19 November 2010
Drob de vinete cu telemea  Ingrediente: 3 vinete potrivite 5 linguri telemea rasă 4 linguri griş 1 legătură verdeaţă 2 ouă 1 linguriţă condiment tip Vegeta sau Delikat sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le tai cubuleţe pe care le fierbi în apă cu puţină sare, circa 20 de minute. Le scurgi…
Read more »

Hora trufelor

19 November 2010
Hora trufelor  Ingrediente: 200g stafide brune 150g stafide blonde 200ml vin licoros 100 ml rom 150 g smochine 100g nuci macinate 200g nuca de cocos 400g ciocolata menaj 200g zahar brun 100g miere   Mod de preparare: Stafidele se dau prin masina de tocat. La fel si smochinele, iar ciocolata de menaj se rade pe razatoare.…
Read more »

Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval

19 November 2010
Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval  Ingrediente: 2 gogoşari 4 cartofi 100 g şuncă afumată 4 ouă 150 g smântână 100 g caşcaval 4 roşii 3 linguri ulei unt boia sare piper 1 ceapă mare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o căleşti în ulei. între timp, cureţi şi speli cartofii şi gogoşarii, tai cartofii cubuleţe,…
Read more »

Supă cu găluşte din cartofi

19 November 2010
  Ingrediente: 2 l supă de carne (sau de oase, sau apă) 1 ceapă 2 mor­covi 1 ţelină 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ardei Ingrediente găluşte: 3-4 car­tofi potriviţi margarină cât o nucă 2 găl­benuşuri sare piper verdeaţă făină smântână   Mod de preparare: Cureţi şi speli zarza­vaturile, apoi le pui la fiert în supa…
Read more »

Sandvis de omleta cu carne

19 November 2010
Sandvis de omleta cu carne  Ingrediente: 400g carne (oaie + porc) 8 oua 50ml lapte 2 rosii 50g unt 1 lingurita busuioc sare piper   Mod de preparare: Carnea taiata potrivit se rumeneste in ulei incins. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu busuioc. Rosiile se oparesc câteva minute, se sareaza si se curata de pielite. Se toaca…
Read more »

Borş cu legume umplute

19 November 2010
Borş cu legume umpluteIngrediente: 2-3 oase 600 g carne macră 100 g orez 6 ardei graşi (mai mici) 3 dovlecei câteva roşii 2-3 ouă 2-3 cepe 1 lingură ulei 11 borş mărar leuştean şi pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pui oasele la fiert în apă cu sare şi o ceapă tocată astfel încât să obţii o…
Read more »

Reteta zilei: Gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi

18 November 2010
Reteta zilei: Gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoiO reteta delicioasa de gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi din: ceafa de porc, ficatei de pui, sare, piper, salata verde, ridichi, frunze de spanac, ceapa verde, lamaie, sare, ulei de masline, usturoi, sare si apa. Ingrediente pentru gratar: 5-6 bucati ceafa de porc fara os…
Read more »

Tarte fara foc, cu fructe si seminte

18 November 2010
Ingrediente: blat 1 cana migdale 3 Lg nuca cocos 2 Lg cafea cereale 2-3 picaturi vanilie 3 curmale 1 Lg miere sau dupa gust 1/2 cana seminte canepa (opt.) 1/2 Lg seminte susan 1/2 lg seminte in Mod de preparare: Toate se proceseaza in robot, pana la consistenta unui aluat lipicios. Compozitia se preseaza in…
Read more »

Snitel mexican

18 November 2010
  Ingrediente: 800g pulpa de vitel 1 ardei iute 2 kiwi 1 ceapa mica 1 lingura miere 800g amestec mexican de legume 2 oua 3 linguri faina 4 linguri pesmet 200ml ulei 100g unt sare piper   Mod de preparare: Carnea se curata de pielite, se spala, se scurge bine de apa si se taie…
Read more »

Salata de ciuperci cu masline

18 November 2010
Salata de ciuperci cu masline  Ingrediente: 1kg ciuperci 3 linguri ulei 1 lingurita otet 2 linguri bulion 1 leg. patrunjel verde 250g masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb ciupercile în apa sarata, timp de 15 minute. Se lasa apoi la racit si se taie în felii cât mai subtirele. Se pun într-o cratita cu ulei ciupercile…
Read more »

Prajitura cu zahar ars

18 November 2010
  Ingrediente foi: 450g faina 125g unt 75g zahar 100ml smântâna sau iaurt 1 ou 1 lingurita praf de copt un vârf de cutit sare 1 lingurita coaja rasa de lamâie Ingrediente crema: 400g gem de fructe mai acrisoare, 200g unt, 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Se caramelizeaza zaharul uniform, fara sa…
Read more »

Prajitura cu piersici

18 November 2010
Prajitura cu piersici  Ingrediente: 6 oua 300g zahar 200ml smântâna 250g faina 1 lingurita praf de copt 800g piersici un vârf de lingurita sare 1 lingura esenta de rom 50g nuci 1 plic zahar vanilat 50g pesmet 50g zahar praf 1/2 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Se spala piersicile, se rup în doua si li se…
Read more »

Jeleu de coarne

18 November 2010
  Ingrediente: 1kg coarne 250g zahar   Mod de preparare: Se aleg coarne bine coapte si se pun la fiert cu putina apa. Cand s-au fiert, se trec prin sita. Ramane cam 250g piure de coarne care se amesteca cu zaharul si se pune din nou la foc, amestecand mereu ca sa nu se prinda…
Read more »

Tort Tiramisu

18 November 2010
Tort Tiramisu  Ingrediente: 750g piscoturi de sampanie 200ml cafea rece 3 oua 500g brânza mascarpone 150g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita cacao 1 lingurita coaja rasa de lamâie 3 linguri lichior de cafea 100g ciocolata amaruie   Mod de preparare: Bateti galbenusurile de ou cu jumatate din cantitatea de zahar, coaja de…
Read more »

Compot de prune

18 November 2010
Ingrediente: 1 kg prune 0,5 l apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de vanilie baton   Mod de preparare: Se pun la fiert zahărul şi apa. În acest timp se curăţă fie-care prună de pieliţă şi se moaie în zeamă de lămîie. Astfel pregătite, se pun prunele în sirop, se…
Read more »

Friptura de vita la cuptor

18 November 2010
  Ingrediente: 800g carne de vita 150ml ulei 2 fire mari de praz 2 cepe 4 morcovi 200g conopida 250g fasole verde 2 linguri bulion de tomate 250ml vin rosu 1 lingura faina 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea în bucati potrivite si se prajeste în ulei cu…
Read more »

Gem de mure

18 November 2010
  Ingrediente: 3 kg de mure 1 kg de zahar   Mod de preparare: Se alege murea, se curata, se asaza într-un vas împreuna cu zaharul, în straturi alternative (un rând de mure, un rând de zahar). Se agita vasul între mâini si se lasa la foc mic, la inceput, dupa care se trece la…
Read more »

Stelute cu ciocolata

18 November 2010
Stelute cu ciocolata  Ingrediente: 3 albusuri 140 g zahar pudra 160 g migdale sau alune 50 g ciocolata cu lapte sau de menaj  40-60 g faina glazura de ciocolata marmelada    Mod de preparare: Se bat doua albusuri spuma, se amesteca cu ciocolata rasa, zaharul, migdalele necuratate de coaja dar pisate si faina cat sa se poata…
Read more »

Salata verde cu smantana

18 November 2010
Salata verde cu smantana  Ingrediente: 2 capatâni mari de salata 4 linguri de smântâna 1 lingura zeama de lamâie 4 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata si se spala salata. Se rupe în fâsii lungi si se pune într-un castron. Se face un sos din ulei, smântâna, zeama de lamâie, sare si piper.…
Read more »

Vacuta cu rosii

18 November 2010
Vacuta cu rosii  Ingrediente: 4 felii groase de muschi de vita 2 linguri unt 2 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingura oregano 500g rosii în bulion sare piper   Mod de preparare: Se condimenteaza carnea cu sare si piper si se lasa 1 ora la marinat. Se topeste untul într-o tigaie si se rumeneste…
Read more »

Crap umplut cu ciuperci

18 November 2010
Crap umplut cu ciuperciIngrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 2 leg. Patrunjel 500g rosii 250ml vin alb sec 100 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se curata si se spala bine pestele, apoi se sareaza si se pipereaza. Ciupercile se spala, se taie feliute, se calesc, impreuna cu patrunjelul tocat,…
Read more »

Şerbet de migdale

18 November 2010
Ingrediente: 1 kg migdale dulci (cojile) 1 kg zahăr 4 kg apă 2 lin­guri miez de migdale dulci pisate 2-3 miezuri de migdale amare   Mod de preparare: Se spală bine cu apă cojile lemnose de migdale. Se pun la fiert timp de o jumătate de oră. Se strecoară prin pînză deasăşi se pune la…
Read more »

Prajitura de banane cu glazura de kiwi

18 November 2010
Prajitura de banane cu glazura de kiwi  Ingrediente: 3 banane (600g) 125g unt 150g zahar 1 lingurita mirodenii (scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir) 2 oua 225g faina 1/2 lingurita bicarbonat 120ml smântâna 60ml lapte  Ingrediente glazura: 250g zahar praf, 1 lingurita unt, pulpa maruntita de la 3 kiwi Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava cu dimensiunile de…
Read more »

Marmeladă de zmeură

18 November 2010
Ingrediente: 1 kg zmeură 750 g zahăr pisat   Mod de preparare: Se curăţă zmeura şi se dă prin sită, se amestecă cu zahărul şi se pune la fiert la foc mic, amestecînd mereu. Cînd zahărul s-a topit, se face focul puţin mai tare, lăsînd să fiarbă 40-50 min din clipa cînd a dat primul…
Read more »

Prajitura cu migdale sau nuci

18 November 2010
  Ingrediente: 180g unt 8 oua 180g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 200g ciocolata menaj 250g migdale sau nuci Pentru ornat: 100g dulceata de coacaze, 100g ciocolata menaj, 150g migdale   Mod de preparare: Frecam untul pâna se face spuma, adaugam galbenusurile, zaharul pudra, vanilia si le amestecam timp de o jumatate de ora,…
Read more »

Ceapa umpluta ca la Caransebes

18 November 2010
Ceapa umpluta ca la Caransebes  Ingrediente: 8 cepe mari 100g miez de nuca 100g masline 4 felii pâine 1 lingura faina 1 lingura zahar 100ml ulei 100g smântâna 100ml lapte 2 linguri pasta de tomate 100ml vin alb 1 leg. marar 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cepele se curata, se spala si se fierb intregi…
Read more »

Tocanita de vita cu sos de mirodenii

18 November 2010
  Ingrediente: 800g carne de vita 2 cepe 6 linguri ulei de masline 3 linguri sos de tomate 5 catei de usturoi un vârf de cutit scortisoara macinata fin 1 lingura faina 3 boabe de ienibahar 2 leg. tarhon verde 150ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Puneti uleiul într-o tigaie si caliti…
Read more »

Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară

18 November 2010
Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară  Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 4 linguri ulei 2 linguri apă minerală 3 linguri făină 4 linguri nuci 1 plic zahăr vanilat sare Ingrediente sirop: 6 linguri lichior de fructe 1/4 cană de zahăr 1 cană apă Ingrediente cremă: 300 g frişcă 300 ml lapte 4 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat…
Read more »

Papanasi de Bucovina

18 November 2010
  Ingrediente: 300g brânza de vaci 1ou 2 pliculete zahar vanilat 25g stafide 1 vârf de cutit sare 25g zahar tos 2 linguri faina de grâu 2-3 linguri gris   Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele si se fac gogoloaie care se latesc dupa modelul pârjoalelor moldovenesti. Se prajesc pe ambele parti în…
Read more »

Fileu de salau cu sos de vin

18 November 2010
Fileu de salau cu sos de vin  Ingrediente: 4 fileuri salau 1 ceapa 1 pahar vin alb 50g unt 10g faina 1 galbenus ou 200g smântâna 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se ruleaza fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la fiert intr-o cratita cu ceapa tocata, vinul, patrunjelul, piperul si sarea. Se lasa sa fiarba acoperit…

Muraturi asortate iraniene

18 November 2010
  Ingrediente: un bidon de 5kg 2kg castraveti 1 varza potrivita 1 conopida 1kg morcovi 2 rosii potrivite 2-3 bucati de hrean un pumn de fasole verde 250g ardei iuti frunze si radacina de leustean 3kg vinete mici marar patrunjel 3 fire menta fire busuioc 1kg gogonele 4 bucati ardei gras 5 capatani de usturoi…
Read more »

Cartofi umpluti cu ciuperci

18 November 2010
Cartofi umpluti cu ciuperci  Ingrediente: 1kg cartofi 400g ciuperci conservate 3 cepe 200ml ulei 5 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingurita otet de mere 1 leg. marar verde sare piper   Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Se fierb numai 20 de minute, apoi se scurg de apa…
Read more »

Tartă de nuci cu fructe

18 November 2010
Tartă de nuci cu fructe  Ingrediente: 200 gr banane  50 gr boabe rodie 100 gr nucă 100 gr curmale uscate 2 linguriţe pudră de roşcove Mod de preparare: Curmalele şi nuca le pisaţi bine apoi le amestecaţi (frământaţi) cu mâna. Într-o formă rotundă (cam 10 cm diametru) puneţi o folie alimentară si turnaţi compoziţia apoi presaţi bine cu degetele…
Read more »

Înghetata cu urda

18 November 2010
  Ingrediente: 25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de ghimbir 25g cirese din compot 25g caise uscate 25g struguri din compot 500g urda 2 linguri coniac 1 lingura esenta de vanilie 4 galbenusur 125g zahar praf coaja rasa de lamâie si portocale     Mod de preparare: Taiati fisticul, nucile si alunele…
Read more »

Gâsca cu ciuperci si sos de smântâna

18 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei 150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb 1 leg. verdeata sare piper   Mod de preparare: Se portioneaza carnea de gâsca, se sareaza, se prajeste în ulei si se scoate pe un platou. În uleiul…
Read more »

Supa de morcovi

18 November 2010
Supa de morcovi  Ingrediente: 4 morcovi mari 2 dovlecei 4 cartofi medii 2 cepe mici 4 rosii mari 3 catei de usturoi 100ml ulei 1 lingurita zahar 2 foi de dafin 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Într-o oala suficient de mare (4-5 litri) se caleste in ulei ceapa curatata, spalata si tocata marunt,…
Read more »

Tocanita de burta

18 November 2010
  Ingrediente: 1 kg burta de vita 4 cepe 50ml ulei 1 lingura bulion 1leg. patrunjel 1leg. marar sare piper   Mod de preparare: Se spala bine burta, se pune la fiert si se da in clocot 10 minute. Dupa ce se arunca prima apa, se pune din nou la fiert (de preferat in oala…
Read more »

Tocana de vitel cu paste

18 November 2010
  Ingrediente: 1kg spata de vitel 250ml vin rosu 100g masline negre 2 ardei grasi (verde, rosu) 1 telina mica 2 cepe mici 2 morcovi potriviti 2 catei de usturoi 2 foi de dafin 1 conserva rosii decojite in bulion 150ml supa de vita 1 lingurita rasa busuioc uscat 200g paste scurte 50g unt 1…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 10 (video)

18 November 2010

Coacaze în suc propriu cu miere

18 November 2010
Coacaze în suc propriu cu miere  Ingrediente: 1 kg coacaze 300g miere   Mod de preparare: Se curata coacazele de frunze si codite si se spala sub jet de apa rece. Ca sa nu se rupa fructele, se pun într-o sita. Se lasa sa se scurga de apa si se pun în borcan. Deasupra se toarna mierea. Se închid borcanele…
Read more »

Inghetata de capsuni fara lactate sau oua

18 November 2010
Inghetata de capsuni fara lactate sau oua  Ingrediente: 1 cana capsuni 3 lg ulei de cocos 1 cana lapte de nuci 1/2 cana miere sau dupa gust 1/2 fiola de esenta vanilie 1 cana de nuci diverse, caju, migdale, nuci, orice Mod de preparare: Laptele se face din 2 cani de apa plus 1 cana de nuci diverse, caju, migdale, nuci,…
Read more »

Salam de biscuiti

18 November 2010
Salam de biscuitiIngrediente: 200 g nuci 3-4 linguri cacao 4-5 linguri miere 1 pumn de stafide 1 pumn  caise uscate 4-5 bucati curmale 1 pumn visine sau cirese confiate 100g cocos ras   Mod de preparare: Pastram cateva linguri de nuci de-o parte iar pe restul le procesam in robotul inarmat cu lama S pana se apropie…
Read more »

Supa gulas

18 November 2010
  Ingrediente: 1 rasol de vaca 2 cepe 400 g cartofi 2 linguri bulion 50g ulei 3 linguri faina 1 ou 2g chimen 1 lingurita boia de ardei dulce 1 leg. patrunjel sare   Mod de preparare: Rasolul se pune la fiert in apa cu sare, se lasa sa fiarba, se spumeaza. Se adauga ceapa…
Read more »

Compot de agrise

18 November 2010
  Ingrediente: 600 g agrişe 250 g zahăr l pahar apă   Mod de preparare: Topim zahărul în apă clocotită, lăsăm să fiarbă siropul, apoi adăugăm agrişele şi le fierbem puţin. După ce se răceşte, ducem compotul la răcitor.   Pofta buna!
Read more »

Peltea de struguri cu gutui

18 November 2010
Peltea de struguri cu gutui  Ingrediente: 1kg struguri 500g gutui 1kg zahar   Mod de preparare: Se aleg boabele de struguri, se spala, se zdrobesc si se lasa sa se scurga pe o sita deasa. Se lasa zeama la limpezit. Se curata gutuile de puful de deasupra, se spala, se taie în felii si se fierb într-un litru de…
Read more »

Supă de limbă şi conopidă

18 November 2010
Supă de limbă şi conopidă  Ingrediente: 1 limbă de viţel 1 conopidă mică 1 mor­cov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Speli bine carnea şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 2 ore. Când e gata, o scoţi deoparte, o cureţi de pieliţe şi o tai bucăţi.…
Read more »

Prajitura cu miere de albine

18 November 2010
Prajitura cu miere de albine  Ingrediente foi: 300g faina 120g zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântâna 750g nuci macinate 250g zahar pudra 50g zahar vanilat 50ml esenta de rom   Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la rece, de seara pâna dimineata. A doua zi se împarte în…
Read more »

Rasol cu sos unguresc

18 November 2010
  Ingrediente: 1 rasol de vaca 300g zarzavat de supa 1 ceasca ulei 1 lingurita boia de ardei 1 ceasca smântâna 1 jumatate de lamâie sare piper boabe   Mod de preparare: Se spala rasolul si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe 1 ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa, spalat…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)

18 November 2010
Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)  Ingrediente: ice 1 cocktail shaker 1 martini glass 4 parts The Margarita King or other margarita mix 2 parts lychee juice 3 lychees 1 cocktail stick   Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita
Read more »

Crema de vanilie

18 November 2010
Crema de vanilie  Ingrediente: 1 1/2 cana caju inmuiat si scurs apa miere / sirop de agave dupa gust un praf de sare 1/2 baton de vanilie 1-2 lg unt de cacao topit 1 praf de turmeric / curcuma   Mod de preparare: Puneti in paharul blenderului caju, miere dupa gust, sare, batonul de vanilie taiat bucatele,…
Read more »

Puns de portocale

18 November 2010
Puns de portocale  Ingrediente: 4 portocale 4 lămîi 2 pahare apă 300 g zahăr   2 albuşuri 1 ceşcută rom 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb)   Mod de preparare: Tăiem portocalele şi lămîile în bucăţi, cu coajă, cu tot. Le stoarcem şi le fră- mîntăm într-un castron cu un pahar de apă. Apoi strecurăm zeama.…
Read more »

Salata de heringi cu legume

18 November 2010
  Ingrediente: 500g heringi sarati 800g cartofi 300g ceapa 300g castraveti acri 3 oua 150g masline 50ml otet de mere 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Heringii se tin în apa ca sa se desareze bine, apoi se scot, se scurg si se taie în cubulete. Cartofii se fierb întregi, în coaja,…
Read more »

Marmeladă de caise

18 November 2010
Ingrediente: 1 kg caise coapte 400 g zahăr   Mod de preparare: Se spală caisele şi se scot sîmburii. Se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu zahărul şi se lasă la rece 2-3 ore. Se pun la fiert şi se ţin 50 min din clipa cînd încep să fiarbă, amestecînd neîncetat ca să…
Read more »

Supa de gulii cu usturoi

18 November 2010
  Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50ml ulei 1 telina 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie în cubulete. Se caleste în ulei pâna când se îngalbeneste, apoi se adauga guliile taiate în bastonase si telina în cubulete. Când legumele s-au…
Read more »

Tort raw de ciocolata si portocale

18 November 2010
Tort raw de ciocolata si portocale  Ingrediente blat : 1 cana migdale sau nuci 2 Lg cacao sau cafea din cereale 4, 5 curmale esenta de vanilie 2 -4 Lg apa daca este nevoie Ingrediente umplutura:1/2 cana suc portocale sau sucul de la 3 portocale 2 Lg coaja razuita de portocala 3, 4 Lg ulei de palmier sau unt de…
Read more »

Tort fara foc de mango

18 November 2010
Tort fara foc de mango  Ingrediente blat: 2 Lg caju crude inmuiate 1 cana migdale sau nuci crude 4 curmale 2 Lg cacao/carob ori cafea de cereale  Ingrediente umplutura :1/2 cana nuci sau migdale crude inmuiate o ora 2 Lg miere sau dupa gust 1 Lg fulgi cocos 2 Lg ulei palmier pentru un gust cremos sau ulei masline…
Read more »

Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă

18 November 2010
Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă  Ingrediente: 200 g spaghete din orez 6 aripioare de pui 2 ouă 1 ceapă 2 ardei graşi roşii roşii 1 legătură mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă clocotită cu sare timp de 10 minute, le treci sub un jet de apă rece le laşi într-o strecurătoare să se…
Read more »

Tarta cu crema de unt de alune

18 November 2010
Tarta cu crema de unt de aluneIngrediente : 1 cana orz 1 cana jum nuca jum cana curmale  2 linguri miere coaja de portocala sare Ingrediente crema: 2 banane 6 linguri unt de alune jum cana de nuca de cocos 3-4 lg miere 1 lg cacao coaja de portocala scortisoara jum cana prune uscate 2 portocale mai mari Mod de preparare…
Read more »

Snitel imperial

18 November 2010
Snitel imperial  Ingrediente: 3 buc. piept de pui 100g smochine 100g cascaval 6 frunze de salvie 50g alune de padure 3 oua 100g faina 150g pesmet  300ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se taie in doua, astfel incat din fiecare bucata sa iasa doua…
Read more »

Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde

18 November 2010
Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde  Ingrediente: 1 kg ciocănele de pui 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1 morcov 100 ml ulei 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, ungi fiecare bucată cu ulei, presari sare şi piper, le aşezi pe toate într-o tavă, torni 2 ceşti de apă şi dai…
Read more »

Prăjitură cu cremă de cafea şi rom

18 November 2010
Prăjitură cu cremă de cafea şi romO reteta delicioasa de prajitura cu crema de cafea si rom din: oua, zahar, nuci, praf de copt, faina, zeama de lamaie, sare, unt, zahar, cafea si esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 150 g nuci măcinate 1 praf de copt 2 linguri făină zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă: 200 g…
Read more »

Salată de varză roşie cu pastramă de pui

18 November 2010
Salată de varză roşie cu pastramă de pui  Ingrediente: 1 varză roşie 150 g pastramă de pui 1 ceapă 1 ardei gras 1 roşie 2 linguri boabe de porumb fiert 50 g măsline verdeaţă sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Speli varza, o tai fideluţă, o opăreşti pentru 5-10 minute cu apă cu sare şi o laşi apoi să…
Read more »

Salata cu dovlecei

18 November 2010
Salata cu dovlecei  Ingrediente: 1 dovlecel 2 gogosari 1ardei 1/2 pahar otet 1 lingura zahar sau 1 lingura miere câteva frunze de telina 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Dovlecelul se curata de coaja si se taie rondele de 5 mm grosime. Gogosarii si ardeiul se taie felii marunte. Aceste legume se prajesc…

Pateu de broccoli

18 November 2010
Pateu de broccoli  Ingrediente: 1 capatâna de broccoli 50g pesmet 50g susan 100g masline negre 1 lingurita boia dulce 1 lingura zeama de lamâie sau otet de mere 100g orez sare piper   Mod de preparare: Se spala broccoli, se desface în buchetele si se pune la fiert în apa cu sare. Se fierbe 20 de minute…
Read more »

Coltunasi bucovineni

18 November 2010
  Ingrediente: 3 oua 250g brânza de vaci dulce sau sarata 2 linguri apa faina cât este necesara pentru un aluat mai tare 2 linguri gris sare   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, ca pentru taitei, din faina, 2 oua si apa. Se întinde o foaie subtire si apoi se lasa…
Read more »

Pulpa impanata de vitel

18 November 2010
Pulpa impanata de vitel  Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel (bucata intreaga) 200g slanina 200g morcov 200g telina 5 catei de usturoi 1,5 kg cartofi 50g pasta de tomate 30g faina 2 cepe 150ml ulei 100ml vin alb 1 lingurita zahar 4-5 boabe de ienibahar 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Pulpa de vitel se…
Read more »

Tortul Carnavalului de la Venetia

18 November 2010
  Ingrediente: 1 blat de tort dublu 1 mango 2 banane 1 ananas (pot fi si feliute din compot) 2 kiwi 50g smochine 1 portocala 100g nuca de cocos 6 linguri de gem de caise sau de prune 200g zahar tos 2 pahare apa 400g frisca 50g nuci verzi din dulceata   Mod de preparare:…
Read more »

Salata Boeuf

18 November 2010
  Ingrediente: 500g pulpa de vita 1kg cartofi 4 morcovi 200g mazare (congelata) 6 castraveti murati 4 gogosari murati 400g maioneza 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curatati carnea de pielite, apoi puneti-o la fiert in apa cu sare. Curatati morcovii si puneti-i la fiert impreuna cu mazarea si cartofii, in coaja,…
Read more »

Supa dietetica de fasole verde

18 November 2010
  Ingrediente: 400g fasole verde 100g morcovi 50g telina 1 ceapa 2 rosii 50ml smântâna 2l apa sare   Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie potrivit morcovii si telina si se pun la fiert. Ceapa se pune întreaga în oala, ca apoi sa se poata scoate. Fasolea se pune când apa…
Read more »

Souvlaki

18 November 2010
Souvlaki  Ingrediente: 150g carne de porc 4 lipii 2 cepe 2 rosii 100g unt patrunjel rozmarin sare piper boia   Mod de preparare: Carnea se taie in bucati, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se presara cu rozmarin. Se lasa 10 minute ca sa se patrunda de condimente. Se pun bucatile de carne pe…
Read more »

Toba

18 November 2010
Toba  Ingrediente: 1 burta de porc 2 urechi de porc 1 limba de porc 2 rinichi de porc 500g gusa de porc 1kg carne slaba de porc 1 jumatate cap de porc 2 picioare de porc 2 capatâni de usturoi 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Intoarceti burta de porc pe…
Read more »

Gogosari in otet caramelizat

18 November 2010
Gogosari in otet caramelizat  Ingrediente: 5 kg gogosari 500g zahar 1 litru otet 1 lingurita sare cateva foi de dafin boabe de piper mustar coriandru   Mod de preparare: Spala bine gogosarii, taie-i în patru si curata-i de seminte. Pune într-o cratita 250g zahar sa se caramelizeze, apoi lasa-l sa se raceasca. Dupa aceea toarna 500ml otet peste…
Read more »

Clatite de cacao cu smantana si mango

18 November 2010
O reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa, zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango, esenta de vanilie, zeama de lamaie, sirop de agave, faina de in, cacao si sare. Ingrediente smantana : 1 cana caju crud, inmuiat 2 ore in apa 1/2 cana…
Read more »

Salata cu peste

18 November 2010
  Ingrediente: 500 g peste (ton sau somn) 6 lamai o ceapa mica 4-5 rosii mici 4 linguri ulei de masline o lingura de vegeta marar verde sare piper   Mod de preparare: Se spala pestele, se curata de pielita si oase si se taie în cubulete. Se pune pestele într-o salatiera si se acopera…
Read more »

Budincă de conopidă cu şuncă si telemea

18 November 2010
Budincă de conopidă cu şuncă si telemea  Ingrediente: 1 conopidă 150 g telemea 150 g şuncă afumată 100 ml lapte 2 linguri făină 2 ouă unt cât o nucă sare   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare, o scurgi, o desfaci bucheţele şi o aşezi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Fărâmiţezi brânza, tai şunca…
Read more »

Pui delicios

18 November 2010
  Ingrediente: un piept de pui 2 cepe 2 morcovi mai mici jumatate de pachet unt 100 ml smantana 2 linguri faina o lingura cimbru maruntit 10 boabe piper sare   Mod de preparare: E o reteta inventata de mine. Pieptul de pui se taie cuburi, se condimenteaza cu cimbru si sare si se caleste…
Read more »

Retete de post: Caramele raw

18 November 2010
  Ingrediente: 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica) 1/2 cana curmale fara samburi, taiate f marunt 1 l-ta extract de vanilie 1 praf de sare   Mod de preparare: Semintele de pin se mixeaza in robot/blender pana rezulta o textura marunta, insa nu foarte fina. Nu mixati foarte mult deoarece semintele…
Read more »

Ecler cu cafea

18 November 2010
Ecler cu cafea  Ingrediente: 300g unt 6 oua 500ml lapte 600g faina 1 pliculet praf de copt 50 g unt 4 linguri cafea 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 1 vârf de cutit sare   Mod de preparare: Pune intr-un vas, la fiert, 200ml lapte, impreuna cu untul, apoi dupa ce laptele a fiert, adauga 400g…
Read more »

Plăcintă de dovlecei cu cârnati

18 November 2010
Plăcintă de dovlecei cu cârnati  Ingrediente: 3 dovlecei 5 ouă 1 cartof 4 cârnaţi afumaţi 2 roşii 2 linguri făină sare piper 150 g telemea   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi să se scurgă. Baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi brânza rasă, dovleceii răzuiţi şi presaţi bine, să…
Read more »

Energizant

18 November 2010
Energizant  Ingrediente: 2 banane coapte 700 ml lapte de soia 3 linguri stafide 2 linguri fulgi de ovaz 1 lingura praf de roscove 1 lingura drojdie de bere 1 lingura susan   Mod de preparare: Prima data mixam stafidele,susanul si fulgi de ovaz,dupa aceia adaugam restul de ingrediente si le mixam,eu leam mixat 2 min,depinde…
Read more »

Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu

18 November 2010
Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu  Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri faina sare Ingrediente cremă: 600-700 g brânză dulce foarte bine scursă, 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri zahăr 1 pepene rosu 1 plic gelatină roşie   Mod preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare, apoi încorporezi făina şi gălbenuşurile.…
Read more »

Cereale cu kiwi si caju

18 November 2010
Cereale cu kiwi si cajuIngrediente: 1/2 cana de must 5 linguri fulgi zdrobiti de ovaz 2 linguri fulgi zdrobiti de grau 2 linguri fulgi zdrobiti de secara 2-3 linguri alune caju crude 1 kiwi   Mod de preparare: Cerealele se tin 20-30 minute in must pana se inmoaie apoi se amesteca impreuna cu alunele si kiwi taiat. Mustul l-am…
Read more »

Tort de inghetata cu caise

18 November 2010
Tort de inghetata cu caiseIngrediente blat: 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate 2 Lg miere sau dupa gust 2 Lg cafea cereale 2 curmale (opt.) 2-3 picaturi esenta vanilie apa    Ingrediente umplutura: 2 cani caise,miere dupa gust ,cateva picaturi esenta vanilie si rom,5 Lg nuca de cocos sau apa gustati si mai adaugati dupa…
Read more »

Vinete murate in foi de vita

18 November 2010
Vinete murate in foi de vita  Ingrediente: vinete varza alba telina morcovi foi de vita hrean sare   Mod de preparare: Dupa ce li s-au taiat cozile, se cresteaza vinetele longitudinal, din doua taieturi incomplete, astfel incat cele patru bucati sa ramana impreuna. Vinetele se fierb intr-un clocot de apa cu putina sare, cat sa se inmoaie putin. Apoi se…
Read more »

Pui Kiev

18 November 2010
Pui KievO reteta simpla si delicioasa de pui Kiev din: piept de pui, unt, tarhon, usturoi, oua, pesmet, faina, lamaie, ulei, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 4 piepti de pui 100g unt 1 leg. tarhon 3 catei de usturoi 2 oua 100g pesmet 100g faina 1 lamâie 200ml ulei 50g miez de nuca macinat…
Read more »

Bomboane spiralate

18 November 2010
Bomboane spiralateIngrediente pentru partea alba: 5 lg stafide albe 2 lg susan 4 lg nuca de cocos 4 lg migdale crude Ingrediente pentru partea neagra: 5 lg stafide negre 1-2 lg rase pudra cacao sau roscove 5 lg alune de pamant crude 5 lg seminte de floarea soarelui crude Mod de preparare: Stafidele si semintele se rasnesc…
Read more »

Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe

17 November 2010
Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe  Ingrediente: 150 g biscuiţi 2 linguri zahăr 200 g unt 80 g zahăr pudra 1 ou 300 ml frişcă 1 ciorchine de struguri negri 2 piersici   Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat şi amesteci praful de biscuiţi cu zahărul şi 75 g unt topit. Intinzi două treimi din compoziţie într-o…
Read more »

Marmeladă delicioasă de portocale

17 November 2010
Ingrediente: 4 portocale mari 1 lămîie atîta zahăr cît cîntăresc portocalele împreună cu lămîia şi apa în care au fiert apă de trei ori cît cîn­tăresc portocalele cu lămîia zeama de la o lămîie   Mod de preparare: Se spală portocalele şi lămîia. Se taie fiecare în 16 felii în lung, iar apoi fiecare felie…
Read more »

Inghetata de portocale

17 November 2010
Inghetata de portocale  Ingrediente: 200 g zahăr bucăţi l/2pahar lapte 2 portocale 1/2 lămîie 1 1 apa   Mod de preparare: Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja por­tocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor. Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi ameste­căm cu o lingură de metal pînă se to­peşte.…
Read more »

Babă

17 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 1 pahar lapte 4 ouă 150 g unt sau margarină 3/4 pahar zahăr 1/4 linguriţă sare 100 g stafide 1 praf de vanilie 40 g drojdie grăsime pentru formă Ingrediente sirop: 1/4 pahar zahăr, 3/4 pahar apă, 4 linguri de vin, 1/2 linguriţă esenţă rom.   Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »

Spuma de cafea

17 November 2010
Spuma de cafea  Ingrediente: 100-150 g esentă de calea (ioarte concentrată) 200 g zahăr 500 g frişcă.    Mod de preparare: Punem la foc cafeaua cu zahă­rul şi le fierbem pînă obţinem un sirop. Atunci îl luăm de la foc. Batem frişca într-un vas pe gheaţă. Cînd este bine bătută, adăugăm o lin­gură de zahăr şi turnăm…
Read more »

Prăjitură de Strasburg

17 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 250 g unt 1 kg mere 1 pahar zahăr tos 1 lingu­riţă zahăr pudră 1 lingură apă 2 gălbenuşuri 1 praf sare 1 praf scorţişoară grăsime pentru formă ou amestecat cu apă îndulcită   Mod de preparare: Se pune făina cuib pe planşeta de lucru. La mijlocul făinii se pun o…
Read more »

Inghetata de banane

17 November 2010
Inghetata de bananeIngrediente: 2 banane 1 ligurita seminte mac 1 lingura migdale, muiate si zdrobite 1 cana lapte de migdale Mod de preparare: Bananele se decojes si se ingheata, apoi se taie bucati si se pun in robot cu semintele de mac si migdalele zdrobite la care adaugam laptele de migdale ,optional se poate pune o lingurita…
Read more »

Curcan cu gutui

17 November 2010
Curcan cu gutui  Ingrediente: 1kg carne curcan 1kg gutui 2 cepe 100ml ulei 2 linguri faina 2 linguri bulion 3 linguri zahar sare piper   Mod de preparare: Carnea se spala, se taie bucatele si se caleste inabusit in 50ml ulei si o cescuta de apa, pana ce se evapora toata apa si bucatile de carne se…
Read more »

Curcan cu masline

17 November 2010
Curcan cu masline  Ingrediente: 1kg carne curcan 300g masline 50ml ulei 1 lingura bulion 1 lingura faina 1/2 lamâie 3 cepe 1 telina mica 1 morcov 100ml vin alb demisec 1 lingurita zahar 10g cimbru 1 foaie dafin sare piper Mod de preparare: Carnea de curcan se curata, se parleste, se spala, se taie in bucati si…
Read more »

Pastrav in sos de vin rosu

17 November 2010
Pastrav in sos de vin rosu  Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc.) 300ml vin rosu 250ml otet de vin rosu 200ml supa de legume 1 morcov mare 1 ceapa mare 2 foi de dafin 50ml ulei 1 lingurita rasa cimbru pisat 1 leg. patrunjel 4 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curata pestele, spala-l, scurge-l de apa si sterge-l…

Supa de conopida

17 November 2010
Supa de conopida  Ingrediente: 1 conopida mai mare 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 1 cartof 1 lingurita boia 50 ml ulei 1 lingura faina 1 leg. marar verde sare piper    Mod de preparare: Se desface conopida în buchetele si se pune în apa sarata timp de 10 minute, apoi se pune la fiert.…
Read more »

Crema de ciocolata

17 November 2010
Crema de ciocolata  Ingrediente: 100g curmale (muiate cel putin o ora)  1 bucata avocado (e foarte important ca avocado sa fie moale la pipait, adica sa fie bine copt) 3/4 castronas cacao (sau mai putin pentru un gust mai putin intens) sare un praf Vanilie   Mod de preparare: Curmalele curatate de samburi si muiate cel putin…
Read more »

Mini tarte cu pere si mere

17 November 2010
Mini tarte cu pere si mere  Ingrediente blat: 2 cani nuca 1/2 cana curmale fara samburi 1/2 cana cocos . Ingrediente umplutura: 1 cana pere taiate marunt 1 cana mere acre taiate marunt 1/4 cana sirop de artar 1 l-ta ghimbir maruntit 2 l-te zeama de lamaie   Mod de preparare: Se mixeaza toate in blender pana capata o textura…
Read more »

Bomboane din curmale

17 November 2010
Bomboane din curmaleIngrediente: 10 curmale uscate 5 linguri seminte de floarea-soarelui crude 2 linguri migdale crude maruntite   Mod de preparare: Curmalele se baga in blender si se fac pasta. Semintele se fac pudra si se amesteca bine cu pasta. Se da forma unui cilindru care se tavaleste prin migdale maruntite si se taie bucati de aprox.…
Read more »

Supa crema de ceapa

17 November 2010
  Ingrediente: 1 kg de ceapa 1 kg de cartofi 1 lingurita rasa cimbru 2 foi de dafin sare   Mod de preparare: Curatati ceapa si cartofii, apoi spalati-i bine. Taiati ceapa in patru, iar cartofii bucati mai mici, apoi puneti-i la fiert impreuna cu cimbru, foile de dafin si putina sare. Fierbeti pana ce…
Read more »

Parfeu de portocale

17 November 2010
Parfeu de portocale  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou 200 g zahăr 2-3 portocale 500 g frişcă cîteva picături esenţă de portocale   Mod de preparare: Spargem ouăle într-un vas şi le batem puţi’n, apoi adăugăm zahărul şi batem bine. Turnăm zeamă de portocale. Punem vasul pe baia de apă şi amestecăm com­poziţia. Punem în compoziţie bucăţi mari…
Read more »

Minciuni delicioase

17 November 2010
Ingrediente: 3 gălbenuşuri 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră 2 linguri smîntînă 2 linguri sifon vanilie sau rom pentru aromat făină cît cuprinde 1 praf de sare grăsime pentru prăjit zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se pune pe planşetă făină uscatăşi cernută, se face la mijloc o gropiţă în care se pun…
Read more »

Pachete din piept de pui

17 November 2010
Pachete din piept de pui  Ingrediente: 2 buc. piept de pui 200g prune afumate 6 catei de usturoi 200g unt 1 lingura pasta de tomate 1 ceapa potrivita 200ml supa de pui 1 foaie de dafin 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Fiecare bucata de piept se taie in doua pe lung, astfel incat sa se…
Read more »

Briose cu fructe în sos de caise sau piersici

17 November 2010
Briose cu fructe în sos de caise sau piersici  Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de migdale+nuci   Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze 3…
Read more »

Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

17 November 2010
  Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de migdale+nuci   Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze 3…
Read more »

Ciorba din Banat

17 November 2010
  Ingrediente: 600g carne de porc 300g cârnati banateni l 50ml ulei l-2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 4 cartofi potriviti 100g smântâna l00g iaurt 2 galbenusuri 3 linguri otet 2 catei de usturoi 1 leg. tarhon 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Carnea de porc se spala…
Read more »

Escalop la cuptor

17 November 2010
Escalop la cuptor  Ingrediente: 6 felii mari de muschi de vita 4 linguri faina 4 linguri pesmet 2 oua 50g unt 6 felii de costita 100g cascaval sare piper   Mod de preparare: Bate feliile de muschi cu ciocanul de snitele pâna când se subtiaza uniform, apoi condimenteaza-le cu sare si piper. Treci fiecare felie prin faina,…
Read more »

Salata de spanac cu usturoi

17 November 2010
Salata de spanac cu usturoiIngrediente: 250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de cutit de piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa verde Mod de preparare: Se toaca ceapa si usturoiul.Salata va iesi mult mai gustoasa daca, pe langa foile de spanac, se mai adauga si loboda, papadie…
Read more »

Musaca

17 November 2010
Musaca  Ingrediente: 1kg carne tocata de vita 200g slanina afumata 10 cartofi mari 100g unt 100ml lapte 1 ou 2 cepe potrivite 2 linguri pasta de tomate l 2 catei de usturoi 1 lingurita rasa cimbru 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curata cartofii de coaja, spala-i, taie-i in cubulete si pune-i…
Read more »

Ruladă cu frişcă

17 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr pudră 1 lingură cu vîrf făină 3 linguriţe cacao 350 g frişcă pentru umplutură ulei şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul ca o cremă, se adaugă făina şi cacaua, iar după ce s-a amestecat bine, spuma de albuşuri. Se toarnă compoziţia într-o…
Read more »

Inghetata de lamaie

17 November 2010
Inghetata de lamaie  Ingrediente: 2 pahare lapte 1/2 zeama lămîie şi coaja de la o lămîie 5 linguri (pline) zahăr tos 1/2 pa­har apă   Mod de preparare: Punem laptele la fiert şi cînd începe să fiarbă, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămîie amestecăm pînă se topeşte tot zahărul. Punem laptele să se răcorească în casă,…
Read more »

Dulceaţă de prune verzi

17 November 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1 l apă 4 pahare umplute cu prune verzi cu sîmburele ne întărit zeama de la 1/2 lămîie 1 baton vanilie   Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa, se curăţă de spumăşi se lasă să se lege. În acest timp se înţeapă prunele cu acul în cîteva…
Read more »

Tort de kiwi si capsuni

17 November 2010
Tort de kiwi si capsuni  Ingrediente blat: 2 cani de migdale/nuci crude 1/2 cana curmale sau stafide miere dupa gust 1 lg vanilie  Ingrediente umplutura: 3 kiwi 6, 7 capsuni 2 mere miere rom Ingrediente frisca:2 cani de caju crud,3 lg miere sau dupa gust,1/2 cana apa ,4 picaturi esenta vanilie zeama de la jumatate de lamaie ,apa de…
Read more »

Inghetata napolitana

17 November 2010
  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1l lapte 1/2 baton vanilie 125 g fructe zaharate limbi de pisică sos dulce sau sos cald de cio­colată   Mod de preparare: Punem într-un vas gălbenuşurile şi za­hărul pisat. Amestecăm bine totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie. Tur­năm laptele fierbinte în gălbenuşuri, cîte puţin, şi…
Read more »

Crema de banane cu lapte de canepa

17 November 2010
Crema de banane cu lapte de canepa  Ingrediente: 1 cana de lapte de canepa 1 banana juma de portocala-optional 1 pumn de stafide 1 pumn de nuci 3 -4 curmale scortisoara   Mod de preparare: Blenduim toate lasand jumatate de banana, putina nuca si stafide pentru topping . Banana o taiem marunt si punem desupra cremei, presaram si putina scortioara si…
Read more »

Fursecuri cu seminte si ciocolata

17 November 2010
  Ingrediente: 1 ceasca seminte susan puse la inmuiat anterior 1 ceasca seminte in macinate 3 g seminte chia 1ceasca seminte floarea soarelui crude macinate 1 ceasca faina migdale sau nuci 1 ceasca migdale maruntite 1 ceasca cocos razuit 2 cani fulgi 1 ceasca cacao sau carob 2 pumni de curmale 1 ceasca apa filtrata…
Read more »

Ciorba de ciuperci si orez

17 November 2010
  Ingrediente: 600g ciuperci de padure 500 ml bors proaspat 4 linguri orez 2 cepe potrivite 6 linguri ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei grasi 1l apa 1 lingura faina 1 leg. leustean verde sare   Mod de preparare: Se curata morcovii, telina, ardeii si ceapa. Morcovii si telina se dau pe razatoarea…
Read more »

Medalion de vitel cu sos de hrean

17 November 2010
Ingrediente: 1,2kg pulpa de vitel 8 oua 8 felii de pâine 300g unt 150g faina 100ml lapte 300g smântâna 300g hrean 150ml supa de oase 1 lingura otet sare piper   Mod de preparare: Se topesc 200g unt intr-o tigaie, se rumeneste in acesta 100g faina si se stinge cu laptele, amestecånd incontinuu, pentru a…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)

17 November 2010
Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)  Ingrediente: 150 ml ginger ale 25 ml crème de cassis 50 ml cachaca 1 lime Some ice cubes 1 Collins glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1 bar spoon or stirrer 2 straws   Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire
Read more »

Piept de porc cu ceapa pane

17 November 2010
  Ingrediente: 500g piept de porc 4 linguri faina 2 cepe mari 100g unt 2-3linguri pasta tomate 2 catei de usturoi 4 linguri pesmet 1 ou batut 100ml ulei 1 lingura zahar 1 lingura otet de vin 1/2 lingurita cimbru sare piper   Mod de preparare: Ceapa se spala, se curata si se taie rondele.…
Read more »

Placinta cu ceapa

17 November 2010
Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingredinte umplutura: 2 cepe sare piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,uleiul, sarea.…
Read more »

Ciorba de vita cu dovlecei umpluti

17 November 2010
  Ingrediente: 1 os de vita mare cu maduva 500g zarzavat pentru supa (morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie) 4 dovlecei 400g carne tocata de vita 200g rosii 50g orez 2 cepe 1 leg. marar tocat, marunt 500ml bors 1 leg. leustean 1 lingurita boia dulce sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert…
Read more »

Piure de conopida

17 November 2010
Piure de conopida  Ingrediente: juma de conopida 2 linguri tahini putina sare piper 3 firicele de patrunjel proaspat 2 linguri de ulei otet de mere sau zeama de lamaie dupa gust   Mod de preparare: Am blenduit-o am adaugat restul de ingrediente. Am amestecat-o, condimentat si mancat cu ardei proaspeti.   Pofta buna!
Read more »

Pasta Tahini

17 November 2010
Pasta TahiniIngrediente:  3 dovlecei medii  6-7 buchetele broccoli 1 ceapa rosie mica 10-15 ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati egale)   Ingrediente drassing: tahini (pasta de susan), sare,sucul de la 1 lamaie,ulei de masline2-3 linguri Mod de preparare: Atacam dovleceii frontal ii decojim si-i razuim ,adaugam buchetele mici-mititele de…
Read more »

Figaro

17 November 2010
  Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de bicar­bonat 150 g zahăr 150 g nuci pisate 300 g marmeladă sau dulceaţă scăzută   Mod de preparare: Se freacă untul cu trei linguri de…
Read more »

Pătrate cu cremă

17 November 2010
Ingrediente foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri zahăr 1 praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare.   Mod de preparare: Se face un aluat din cele arătate,…
Read more »

Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline

17 November 2010
  Ingrediente: 800g inima de vitel 300g prune uscate aurii 50g masline verzi 50g masline negre 100g ciuperci taiate 1 ceapa potrivita 4 catei usturoi 2 pahare vin rosu 1 pahar coniac 1 lingura zahar 20g busuioc 10g scortisoara 100ml ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curata si se spala, se taie…
Read more »

Bors taranesc

17 November 2010
  Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi 100g ardei gras 200g varza alba 400g rosii (din conserva) 200g fasole verde 50g pasta de tomate 1,5, bors proaspat 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Rasolul…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu