vineri, 26 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #82


Retete de Paste:

Salată de conopidă cu maioneză

10 August 2010
    Ingrediente: 1-2 conopide albe 2 gălbenuşuri 200g ulei sare 1/2 lămîie puţin muştar 1 salată verde sau verdeaţă   Mod de preparare: Conopida se fierbe apoi întreagă 18-20 minute în apă clocotită cu sare. Cînd este fiartă, se scoate cu o lingură de spumat şi se trece prin apă rece. Cînd s-a scurs,…
Read more »

Salată cu pui în aspic

10 August 2010
    Ingrediente: 1pui fript sau fiert 2 salate verzi 1/2 lămîie 80 g ulei 1 fir ceapă vercle sare piper 2 ouă 30g gelatină 3-5 ridichi ciuperci sau măsline puţină fasole fidea fiartă   Mod de preparare: Puiul se taie julien. Salata se spală bine, se taie mărunt şi se sărează. Se face o…
Read more »

Varza acra cu carne

10 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne varză acră zeamă de varză 2 lin­guri grăsime 3-4 roşii (sau bulion de roşii) 1 ardei gras piper (boabe)   Mod de preparare: Desfacem varza în foi, curăţăm vinele groase, punem 3-4 foi unele peste al­tele, facem un rulou şi tăiem fin ca tăiţeii. Umplem jumătate din cratiţă, aşe­zăm carnea…
Read more »

Ochiuri cu andive cu garnitură de şuncă tocată

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 400 g andive 100 g unt 120 g şuncă 1/2 l lapte 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Andivele se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi 15 g unt, 8-10 minute. Se strecoară, se scurg bine şi se aşază într-un vas de gratinat…
Read more »

Minciuni

10 August 2010
  Ingrediente: 2 gălbenuşuri 3 ouă întregi 2 linguriţe zahăr 2 linguriţe rom 2 linguriţe ulei făină cât se cere (circa 250 g) sare   Mod de preparare: Se face un aluat mai îndesat din două gălbenuşuri, trei ouă întregi, zahăr, ulei şi făină cât se cere. Se frământă aluatul şi se lasă o jumătate…
Read more »

Pilaf cu carnati

10 August 2010
  Ingrediente: 800 g carnaţi 1 ceapă 1 ceaşcă orez 4 ceşti apă sau zeamă de carne 1 lingură untură sare piper Mod de preparare: Tăiem ceapa şi o prăjim într-o cratiţă pană capătă culoarea aurie. Tăiem felii subţiri 300 g carnati şi îi prăjim iute într-o tigaie, apoi îi ames­tecăm cu ceapa. Turnăm peste…
Read more »

Sarmalute de spanac

10 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne 30-40 foi de spanac 4-5 lingurite orez 25 fire ceapă verde pentru sărmăluţe 1 ceapă veche pentru borş 1 legătură mărar sare piper 1 lin­gură unt sau untură Pentru rantaş : untură făină   Mod de preparare: Alegem foile de spanac şi le opărim foarte puţin. Apoi procedăm ca pentru…
Read more »

Salată de conopidă

10 August 2010
    Ingrediente: 1-2 conopide albe 3-4 linguri ulei 2 linguri oţet de 3° sare 3 ouă puţin muştar   Mod de preparare: Conopida se desface buchete, se spală bine şi se fierbe în apă clocotită cu sare 8-10 minute şi apoi se trece prin apă rece. Se face sosul cu ulei, oţet, sare, muştar…
Read more »

Carnati cu sos de rosii

10 August 2010
  Ingrediente: 750 g carnaţi fierţi 1 lingură unt sau untură pentru prăjit 2 linguri sos de roşii Mod de preparare: Tăiem carnaţii în 10 bucăţi (2 de fiecare persoană) şi îi prăjim în grăsime în­cinsă pană se rumenesc. Turnăm deasu­pra sos de roşii şi lăsăm acope­rit la foc încă 10-15 minute, ca să se…
Read more »

Carnati prajiti

10 August 2010
  Ingrediente: 500 g carnaţi grăsime pentru prăjit Mod de preparare:   Incingem grăsimea într-o tigaie şi frigem carnaţii pană se rumenesc. Ungem carnaţii fierbinţi cu slănină ca să capete luciu şi îi servim îndată la masă cu piure de cartofi şi murături. Dacă focul este prea iute, carnaţii plez­nesc.   Pofta buna!
Read more »

Sarmale

10 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne porc & vita 1 varză mare murată 4 linguriţe de orez sare piper boia apă pentru umplutură 1 ceaşcă borş sau zeamă de varză îndoită cu apă 50 g roşii (sau bulion) 1 ardei piper 3 linguri untură Mod de preparare: Alegem carne moale de porc şi de vacă, O…
Read more »

Pregatirea carnatilor de porc

10 August 2010
  Ingrediente: 2 kg carne porc 500 g slănină 2-3 căţei de usturoi cimbru ienibahar piper sare puţină apă Mod de preparare: Alegem carne de porc: garf, spată, partea dinainte, potrivit de grasă. Scoa­tem oasele şi dăm prin maşina de tocat. Adăugăm slănina tăiată în cuburi mici. Punem sare şi piper, după gust; de ase­menea…
Read more »

Caltabosi

10 August 2010
  Ingrediente: intestin gros de porc sange cimbru ceapa plamani porc inima porc orez sare piper ienibahar maghiran hrean Mod de preparare: Cînd tăiem porcul, strîngem sangele în­tr-un lighean, în care punem 2-3 linguri de sare şi tot timpul cat curge sangele amestecăm cu o lingură de lemn ca să nu se închege. Păstrăm apoi…
Read more »

Friptura de capra

10 August 2010
  Ingrediente: carne de capra sare piper foi dafin usturoi lamaie Mod de preparare: Carnea de capră se opăreşte întai cu apă fierbinte, apoi se sărează bine, se dă piper mai mult, foaie de dafin, ustu­roi şi zeamă de lămaie, lăsînd-o cateva ore să se marineze. Apoi se frige,   Pofta buna!
Read more »

Spinare de berbec

10 August 2010
  Ingrediente: spinare de berbec Mod de preparare: Spinarea de berbec (fileul) se prepară la tavă, la frigare şi înăbuşit. Acest fileu se poate găti tăind carnea in bucăţi mici, sau întreg, ca pulpa de berbec, împreună cu osul, sau fără oase, ca muşchiul de vacă.   Pofta buna!
Read more »

Stufat delicios de miel

10 August 2010
O reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură bulion de roşii mărar Pentru rantaş : grăsime făină Mod de…
Read more »

Halva turceasca

10 August 2010
    Ingrediente: 2 linguri unt topit (sau ulei) 4 lingură făină 1 1/2 pahare sirop Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 1/2 pahare apă, zahăr vanilat şi scortişoară.   Mod de preparare: Se înfierbântă untul topit în care se prăjeşte făina, amestecând mereu să nu se ardă. Când făina este bine rumenită, se opăreşte…
Read more »

Purcel la tava sau la cuptor

10 August 2010
  Ingrediente: purcel de lapte lamaie sare piper ulei rom verdeata Mod de preparare: Curăţăm purcelul ca mai sus. Il ungem înăuntru şi pe dinafară cu lămaie, dăm sare şi piper. Punem într-o tavă, pe lăţime, cateva lemnişoare rotunde, ca să nu se lipească friptura de tavă. Aşezăm peste ele purcelu;, pe burtă, cu picioarele…
Read more »

Muschiulet de porc la gratar

10 August 2010
  Ingrediente: 5 muşchiuleti sare piper Mod de preparare: Curăţăm muşchiuleţii, scoatem vinele şi piperăm. înainte de masă îi punem pe grătar, frigandu-i încet (carnea de porc trebuie bine friptă). Sărăm şi servim în farfurie fierbinte, cu cartofi prăjiţi, salată de varză roşie sau de ardei copţi. Dacă muşchiuleţul este prea mare, îl tăiem în…
Read more »

Purcel de lapte la frigare

10 August 2010
  Ingrediente: 1 purcel de lapte sare ulei usturoi Mod de preparare: Purcelul se înjunghie ca şi porcul cel mare. Intr-un ceaun cu apă clocotită tur­năm o jumătate de ceşcuţă cu apă rece şi muiem purcelul, scuturand bine pană începe să se ia părul. Atunci îl scoatem din apă, îl punem pe o masă şi…
Read more »

Ochiuri americane cu garnitură de piept afumat prăjit şi roşii sotate

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă ulei de prăjit 300 g roşii 150 g piept afumat sare piper   Mod de preparare: Se prăjesc ouăle unul cîte unul şi se aşază pe un platou cu pieptul afu­mat (felii) prăjit şi cu roşiile sotate.   Pofta buna!
Read more »

Piftie de porc (racituri)

10 August 2010
  Ingrediente: 4 kg picioare porc 1/2 capatana porc fara grasime sare 1 ceapa 1 capatana usturoi 1-2 foi gelatina lamaie hrean Mod de preparare: Nu se poate face piftie în cantitate mică. Pentru ca aspicul să iasă concentrat, trebuie să fierbem o cantitate mare de carne, de exemplu 4 kg picioare de porc şi…
Read more »

Fasole cu carne afumata

10 August 2010
  Ingrediente: 400 g fasole 500 g carne 2 cepe foaie de dafin sare Pentru rantaş : grăsime făină Mod de preparare: Spălăm şi radem carnea de porc afu­mată, o tăiem în bucăţi şi o punem în­tr-o cratiţă. Acoperim cu apă şi o punem la fiert. Cand începe să clocotească, scur­gem apa şi umplem din…
Read more »

Ouă fierte cu garnitură de spanac cu sos alb şi jambon tocat

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 1,800 kg spanac 5 căţei usturoi sare nucşoară rasă 150 g unt 1/2 lingură făină 3 pahare lapte 80 g jambon afumat   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală bine şi se fierbe in apă cu sare, apoi se scurge sc toacă şi se amestecă cu 60 g…
Read more »

Salată de păpădie Transilvania

10 August 2010
    Ingrediente: 600 g păpădie 200g costiţă sau piept afumat 4 ouă 4 fire ceapă verde 3 linguri oţet balsamic piper   Mod de preparare: Păpădia se spală bine şi se taie în două. Costiţa se taie julien, se pră­jeşte şi cînd este răcită pe jumătate se amestecă cu păpădia. Se mai adaugă ceapa…
Read more »

Gogosi de cartofi

10 August 2010
  Ingrediente: 200 g cartofi 200 g făină 1/2 ceaşcă apă caldă 10 g drojdie un praf de sare 1 ceaşcă ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă, se trec prin maşina de tocat carne şi se amestecă cu o cantitate egală de făină şi puţină apă caldă,…
Read more »

Varza dulce cu carne

10 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 1 varză 1 ceaşcă borş 250 g roşii piper boabe sare 1 ardei gras 2 linguri grăsime Mod de preparare: Punem carnea într-o cratiţă cu apă cat să o acopere şi lăsăm să fiarbă acoperit timp de o jumătate de oră. Tăiem în două o varză dulce şi o muiem în…
Read more »

Salată de bureţi

10 August 2010
    Ingrediente: 700 g bureţi de fag sau ciuperci sare 1/2 pahar oţet de 3° 1/2 pahar apă piper boabe 1 foaie de dafin 2 linguri ulei 1 legătură mărar Mod de preparare: Bureţii se spală bine şi se fierb 15 minute în apă, cu oţet, sare, piper şi dafin, apoi se dau la…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Gin Martini (video)

10 August 2010
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Gin Martini
Read more »

Tartelete cu vanat

10 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 1,500 kg carne de vînat [iepure, căprioară ) 1 ceapă cimbru sare piper 1 morcov 1 1/2 pahar vin 3 ouă 60 g ulei 1/2 lingură făină 80 g afumatură 2 pahare supă   Mod de preparare: Un kg din carne se frige cu uleiul, ceapa, morcovul,…
Read more »

Ouă la pahar

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă sare piper puţin unt   Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu sare şi cînd clocoteşte se pun ouăle unul după altul cu o lingură. Se fierb exact 3 minute, se scot şi se sparg la un capăt şi cu o linguriţă se scot şi se pun într-un…
Read more »

Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de creier cu sos alb

10 August 2010
  Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 1 creier (circa 500 g) sare foaie de dafin 3/4 lingură făină 100 g unt 3 linguri smîntînă 1 lingură oţet   Mod de preparare: Creierul se curăţă de pieliţă şi se lasă la apă curgătoare 30 minute, apoi se fierbe în apă cu sare, dafin şi oţet. Din…
Read more »

Ouă jumări cu parizer cu garnitură de salam de Sibiu şi brînză topită

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 4 bucăţi brînză topită 12 feli mari de parizer 150 g salam de Sibiu 60 g ulei 60 g unt sare Mod de preparare: Parizerul se prăjeşte în ulei numai pe o parte, să formeze forma unei farfurioare. Se fac jumările  şi cu ele se umplu feliile de parizer. Se…

Salată de cartofi

10 August 2010
    Ingrediente: 700 g cartofi lunguieţi 3 fire ceapă verde sare piper alb puţin zahăr 3 linguri oţet de 3° 4 linguri ulei 5 g muştar verdeaţă 2 linguri supă sau apă caldă 70 g măsline   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi se fierb cu coaja. Se curăţă de coajă calzi…
Read more »

Gogoşele cu spanac cu garnitură de file afumat

10 August 2010
  Ingrediente: 1,200 g spanac 150 g caşcaval 1 1/2 pahar lapte 3-4 lingură făină 180 g unt sare nucşoară rasă 3 ouă 220 g file afumat 3 căţei usturoi ulei   Mod de preparare: Spanacul curăţat se fierbe 6 minute în apă clocotită cu sare. Se stre­coară, se spală, se stoarce bine şi se…
Read more »

Rulada de cozonac

10 August 2010
    Ingrediente: 300 g făină 20 g drojdie 2 ouă 1/2 ceaşcă lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură ulei 2 linguri zahăr vanilat 1 lingură rom 1/2 linguriţă sare   Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron mare şi se face loc la mijloc. Separat se freacă drojdia cu două linguriţe de…
Read more »

Ouă fierte cu garnitură de salpicon de pui şi bureţi sotaţi

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 600 g bureţi 600 g pui sare piper 1 legătură mărar 3/4 lingură făină 3 linguri smîntînă 1ceapă 120 g unt 12 crutoane prăjite Maggi   Mod de preparare: Puiul se fierbe cu ceapa şi sarea. Bureţii se taie şi se sotează în unt. Sepa­rat se face un sos suprem…
Read more »

Painişoare umplute cu şuncă cu garnitură de salată verde

10 August 2010
    Ingrediente: 24 painişoare 220 g şuncă 9 ouă sare piper alb 100 g unt 4 linguri lapte 3 salate 30 g ulei 1 1/2 lingură oţet 150 g caşcaval   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul, se adaugă sare, piper şi laptele. Şunca se taie julien, se sotează cu unt şi…
Read more »

Tartelete cu şuncă

10 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 600 g şuncă sau file afumat  lingură faina 1 foaie dafin 100 g unt 1 1/2 l lapte 1/2 pahar vin rosu 3 ouă 1 1/2 lingură oţet   Mod de preparare: Fileul se ferbe 30 minute, cu apă, 1 1/2 lingură oţet şi cu foaia de…
Read more »

Ochiuri cu legume cu garnituă de mazăre şi roşii sotate

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 800 g mazăre fină 1 lingură făină 1/3 l lapte sare 100 g unt 2 linguri smîntînă 500 g roşii 1 ceapă zahăr 1 legătură mărar   Mod de preparare: Mazărea se fierbe în apă clocotită 15 – 20 minute, se strecoară şi se sotează în 60 g unt, făină,…
Read more »

Mere prajite in aluat

10 August 2010
  Ingrediente: 4 mere mijlocii 2 linguri rom 1 lingură zahăr Ingrediente aluat: 1 ceaşcă lapte sau apă, 1 ceaşcă făină, 2 ouă, 1 lingură ulei, în praf de sare, untură pentru prăjit.   Mod de preparare: Se curăţă mere tari de mărime mijlocie, se scobesc puţin cu un cuţit foarte subţire şi se scot…
Read more »

Gogoşele cu raci

10 August 2010
    Ingrediente: 50 cozi de raci 15 bucăţi de ciuperci fierte 60 g unt de raci (v. reţeta) puţină boia sare 3 linguri smîntînă sau 1 pahar lapte ulei 1 lingură făină 300 g orez 80 g unt 1 ceapă 3 pahare supă   Mod de preparare: Se face un sos din untul de…
Read more »

Painişoare umplute cu carne de sitari şi ciuperci cu garnitură de salată de andive

10 August 2010
  Ingrediente: 24 painişoare 3 sitari 300 g ciuperci 100 g costiţă afumată 10 ficatei piper sare puţin coniac 3/4 lingură făină 1 ceapă 1 1/2 linguriţă bulion 3/4 pahar vin 80 g unt cimbru   Mod de preparare: Sitari se frig înăbuşiţi (cu intenstinele), cu unt, ceapă, cimbru şi cu costiţă afumată. Cînd sînt…
Read more »

Ouă fierte condimentate cu garnitură de roşii sotate

10 August 2010
    Ingrediente: 15 oua 6 fire ceapa verde 500 g roşii 1 1/2 lingură făină 150 g unt 1 1/2 pahar lapte 3 linguri smîntînă 6 căţei usturoi 300 g file de peşte 3 fileuri de anşoa 15 g şofran sare Mod de preparare: Roşiile se curăţă, se taie şi se sotează cu 60 g…
Read more »

Ouă fierte cu garnitură de chifteluţe de cartofi şi limbă fiartă afumată

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 800 g cartofi 150 g unt 120 g făină 3 gălbenuşuri sare nucşoară rasă 1/4 l lapte, 50 g limbă fiartă afumată puţin zahăr   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb in apă cu sare. Se strecoară, se dau prin sită şi se amestecă…
Read more »

Frigarui de momite

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg momite putin unt sau untură sare Mod de preparare: Spălăm momiţele şi le înşirăm pe fri­gărui. Le frigem pe grătar la foc potrivit. Le invartim pe o parte si pe alta, ungandu-le. Cand sînt gata, le luăm de pe grătar si le presărăm cu sare fină. Pofta buna!
Read more »

Salată ţărănească

9 August 2010
Salată ţărănească  Ingrediente: 100 g cartofi noi 50 g fasole verde 1 g mărar 1 g pătrunjel 20 ml ulei 3 fire ceapă verde 1/4 sfert căpăţână de salată oţet de mere   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi fasolea o cureţi de capete şi le pui la fiert în vase separate, în apă cu…
Read more »

Pilaf de miel la tava

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură unt sau untură 1 lingură bulion de roşii 1 păhărel vin alb 1 ceaşcă orez 2 ceşti apă clocotită sare piper Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi mari şi o aşe­zăm în tavă, cu sare, piper şi grăsime. Stropim cu vin alb şi adăugăm 1-2…
Read more »

Ciorbă de urzici

9 August 2010
Ciorbă de urzici  Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 legătură de ceapă 2-3 linguri de orez 2 ouă zeamă de lămâie dpă gust 1 linguriţă făină sare piper marar boia dulce   Mod de preparare: Intr-o oală vei pune cam 2 l de apă cu sare la fiert. Când dă în clocot pui urzicile (alese şi bine spălate)…
Read more »

Painişoare umplute cu peşte şi midii

9 August 2010
    Ingrediente: 24 pîinişoare 600 g peşte (calcan, cambulă sau hanuşi) 100 g unt 1 1/2 lingură făină 3 linguri smîntînă 30 midii 5 căţei usturoi 500 g roşii 30 g ulei sare piper 3 /4 pahar vin 1 ceapă 100 g capere   Mod de preparare: Se fierbe peştele cu puţină apă, 3…
Read more »

Şerbet de cireşe amare

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg cireşe negre 1 kg zahăr 1/2 pahar apă zeama de la jumătate de lămâie   Mod de preparare: Pasezi cireşele amare, pisezi şi sâmburii şi le pui pe toate să fiarbă cu apa, dar numai pentru 15 minute, lei de pe foc, laşi să se răcească şi strecori zeama printr-un tifon.…
Read more »

Tartelete cu raci

9 August 2010
    Ingrediente: 18 tarte coapte din foitaj 50 cozi de raci sau 1 cutie mare de homar ori crab 300 g ciuperci 1 păhărel coniac 300 g file de peşte crud 3 linguri smîntînă 80 g frişcă lichidă 3ouă sare piper 60 g unt de raci 15 g boia roşie 1 1/2 pahar zeamă…
Read more »

Salată ardelenească cu napi

9 August 2010
    Ingrediente: 200 g orez 200 g roşii 4 bucăţi de anghinară sau 200 g napi fierţi 12 ciu­perci fierte 6 sardele în ulei 1/2 lămîie puţin muştar 1 ou 12 măsline mari 1gălbenuş   Mod de preparare: Orezul se fierbe 25 minute, se strecoară şi se trece prin apă rece. Napii, roşiile curăţate…
Read more »

Salată de ardei graşi copti

9 August 2010
    Ingrediente: 18 ardei graşi sare 3 linguri oţet de 3 grade 3 linguri ulei   Mod de preparare: Ardeii se coc pe plită presărată cu sare. Cînd s-au copt pe toate părţile se pun într-un vas acoperit, presăraţi cu sare. Se lasă 10-15 minute, apoi se curăţă de pieliţă. Pe parcurs dacă este…
Read more »

Pulpa de berbec (jigou) la tava

9 August 2010
  Ingrediente: 1 pulpă de berbec 1 lingură ulei cateva cătei de usturoi sare piper 1 ceaşcă zeamă de carne Mod de preparare: Curăţăm şi spăîăm pulpa de berbec. Sărăm şi împănăm cu usturoi, ungem cu ulei şi presărăm piper. Apoi aşezăm frip­tura în tavă cu partea grasă în sus. Cu I/2 oră înainte de…
Read more »

Salată de andive

9 August 2010
    Ingrediente: 500 g andive 40 g ulei 1/2 lămîie sare 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Andiva crudă se spală bine, se taie bucăţi şi se pune pe un şervet. Cînd se serveşte se amestecă cu maioneza făcută din 2 gălbenuşuri şi zeamă de lămîie. Pofta buna!
Read more »

Ouă jumări cu garnitură de foitaj, midii sau scoici şi fileuri de anşoa

9 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 35 midii sau scoici 6 fileuri de anşoa 100 g unt 1/2 lingură făină sare cayenne sau boia iute 3/4 pahar lapte 1 tartă coaptă din foitaj 150 g caşcaval.   Mod de preparare: Midiile se poşază  5 minute cu puţină apă, sare şi 15 g unt. Se fac jumările…
Read more »

Pilaf de miel

9 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne 2 linguri unt sau untură 1 ceapă 1 lingură bulion de roşii sau 5 roşii 4 ceşti apă fierbinte 1 ceaşcă orez sare piper   Mod de preparare: Tăiem carnea (spată) bucăţi potrivita şi le punem într-o cratiţă cu unt sau cu untură, sare şi piper. Tăiem ceapa în felii…
Read more »

Cotlet de berbec pane

9 August 2010
  Ingrediente: 10 cotlete 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Cotletele de berbec sunt mult mai mici decat cele de viţel, de aceea se socotesc cîte două de persoană. Dintr-o bucată de carne cu mai multe coaste şi vertebre putem face mai puţine cotlete decat numărul coastelor, suprimand vertebrele şi…
Read more »

Miel cu tarhon

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură grăsime sare 1 ceapă mare boia 1 1 apă (pentru stins rantaşul) 3-4 roşii sau bulion de roşii otet de vin 15-20 legături tarhon Pentru rantaş : grăsime făină   Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi şi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile. Pregătim sosul: punem…
Read more »

Cotlete de berbec la gratar

9 August 2010
  Ingrediente: 10 cotlete berbec 1 linguriţă ulei sare piper cimbru Mod de preparare: Alegem cotlete mai grase, le batem, dăm sare, piper, presărăm puţin cimbru şi turnăm peste ele o linguriţă de ulei. Le lăsăm să stea o oră. Puţin înaintea mesei, punem cotletele pe grătar. Le întoarcem pe amandouă părţile şi după 3-6…
Read more »

Miel cu spanac

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o cratiţă, turnăm dea­supra apă sărată clocotită cat să-l aco­pere şi lăsăm…
Read more »

Tocana secuiasca

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne berbec 2-3 cepe putină untură 1 ceaşcă, lapte 1 ceaşcă smantană 2 gălbenuşuri otel după gust 1 pahar apă Mod de preparare: Tăiem carnea de berbec de la rinichi în cuburi potrivite, peste care turnăm apă clocotită. Apoi le spălăm bine ca să iasă mirosul de berbec. Punem carnea într-o…
Read more »

Drob de miel in aluat

9 August 2010
  Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece 1 lingură grăsime Pentru aluat de cartofi : 500 g cartofi 1…
Read more »

Gogoşele cu peste şi iere cu garnitură de ţelină brezată

9 August 2010
Ingrediente: 800 g şalău sau crap ori alt peşte 220 g icre tescuite de crap sau chefal 1 1/2 legătură asmăţui 1 1/2 lingură făină 1 1/2 pahar vin 1 ceapă 1 1/2 lingură smîntînă 60 g ulei 1foaie dafin 500 g ţelină   Mod de preparare: Peştele se fierbe cu 1 1/2 pahar vin, puţină…
Read more »

Ouă fierte japoneze cu garnitură de pilaf de scoici şi file de anşoa

9 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 250 g orez 1/2 linguriţă boia iute sau curry 1 ceapă 1 1/2 l supă 30 scoici 6 fileuri de anşoa 100 g unt 30 g făină 1 1/2 pahar lapte sare 50 g capere   Mod de preparare: Ouale se fierb şi se curăţă.Se face un pilaf din orez,…

Roşii umplute cu jumări de ouă amestecate cu file, şuncă, ceapă, usturoi şi mărar cu garnitură de ciuperci prăjite

9 August 2010
    Ingrediente: 12 roşii mari 12 ouă 220 g file 100 g unt 3 fire ceapă verde 3 căţei usturoi 1 legătură mărar 12 ciuperci sare 4 linguri lapte   Mod de preparare: Roşiile se prepară de umplut. Fileul se fierbe si se taie julien, se adaugă ouăle şi cu ceapa, usturoiul şi mărarul…
Read more »

Tartelete cu pui

9 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete din foitaj coapte 1 pui mare 3 ouă 1 1/2 lingură făină sare 1 ceapă 150 g friscă lichidă Maggi 80 g unt   Mod de preparare: Puiul se fierbe în apă cu sare, cu carnea de la piept scoasă care nu se fierbe. Se scoate, se dă la rece…
Read more »

Painişoare umplute cu carne de pui cu garnitură de salată verde

9 August 2010
    Ingrediente: 24 painişoare 1 pui 1 1/2 lingură făină 3 linguri smîntînă sare 1 ceapă Maggi 3 salate 1 1/2 lingură oţet 30 g ulei   Mod de preparare: Puiul se fierbe 40 minute în apă cu sare şi ceapă. Cind s-a răcit, puiul se taie julien şi din zeamă se face un…
Read more »

Tas kebap

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 4 cepe cimbru 1 lingură bulion de roşii 1/2 păhărel vin Mod de preparare: Tăiem carnea de berbec în bucăţele mici de forma unor cuburi. Le punem în­tr-o cratiţă cu o lingură de untură, cu ceapa tăiată felii subţiri, piper, sare, cim­bru şi un pahar de…
Read more »

Ouă fierte cleioase cu garnitura de mazare,salata verde si arpagic

9 August 2010
  Ingrediente: 12 ouă 600 g mazăre 100 g unt 1/3 l lapte 2 linguri făină 150 g arpagic 3 salate verzi 1 legătură mărar 12 crutoane rotunde prajite   Mod de preparare: Ouăle se pun la fiert în apă clocotită cu fierb 5-6 minute, se scot şi se pun in apă rece apoi se…
Read more »

Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer

9 August 2010
    Ingrediente: 500 g sparanghel 180 g şvaiţer 3 ouă 2 linguri făină 1 pahar lapte 3 linguri smîntînă sare puţin cayenne sau boia 70 g unt 18 tartelete coapte din foitaj   Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul să nu aibe aţe şi se taie bucăţele începînd de la vîrf, atit cît este…
Read more »

Oua fierte cu gar­nitură de salată de icre cu migdale, crutoane şi măsline umplute cu anşoa

9 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 150 g icre tescuite 200 g măsline mari 1 tub pastă de anşoa 12 cru­toane prăjite 1/2 lămîie 30 g migdale prăjite 180 g ulei 1 felie franzelă sare pătrunjel   Mod de preparare: Migdalele se pisează în piuă, apoi icrele şi se amestecă cu franzela înmuiata şi stoarsă. Se…
Read more »

Gogoşele picante cu peşte cu garnitură de foi de ţelină cu maioneză

9 August 2010
Ingrediente: 900 g peşte oceanic 30 g şofran 1 ardei iute 80 g ulei sare 1 ceapă 80 g griş 1 1/2 pahar de lapte 1 1/2 lingură de oţet ulei   Mod de preparare: Peştele se fierbe 20 minute. Zeama se strecoară şi se fierbe cu griş, ardei, şofran, ceapa tocată pînă se îngroaşă,…
Read more »

Ouă jumări a la Craiova

9 August 2010
    Ingrediente: 6-7 ouă 1 ceapă 200 g ficat de pasăre sau miel 200 g bureţi 80 g afumătură verdeaţă 80 g unt 1 lingură bulion sare piper lapte vin.   Mod de preparare: Se fac jumările şi se aşază pe farfurie în formă de vulcan. între timp se face un sote din untul,…
Read more »

Gogoşele cu peşte afumat cu garnitură de măsline umplute cu anşoa

9 August 2010
    Ingrediente: 450 g peşte afumat (somn, chef al sau păstrăv) 300 g anghinară sau napi 1 1/2 pahar lapte cayenne sau boia sare 1lingură făină 80 g unt 150 g măs­line mari puţină pastă de anşoa un păhărel lichior de cireşe     Mod de preparare: Se face un sos alb din unt,…
Read more »

Pulpa de vitel fripta

9 August 2010
  Ingrediente: 1,5 kg pulpă de vitel 2 linguri unt sau untură 1 ceaşcă zeamă de carne sare Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi, uscăm pulpa de viţel. O legăm cu sfoară, dăm sare, o aşezăm în tavă, cu partea groasă în sus. Peste carne turnăm unt fierbinte, o pu­nem la cuptor şi o lăsăm…
Read more »

Supă de gulii cu găluşte de făină

8 August 2010
Supă de gulii cu găluşte de făină  specific unguresc Ingrediente: 2-3 gulii 2 lin­guri ulei sare piper măcinat pătrunjel verde condiment 1 ou făină un praf de sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit mai…
Read more »

Sirop de zmeură

8 August 2010
Sirop de zmeură  Intr-un borcan de 5 l pui 2 kg de zmeură, 1 plic de sare de lămâie, torni 3 l apă şi laşi borcanul 2-3 zile la soare până ce zmeura se ridică deasupra. Strecori apoi totul printr-un tifon şi pasez zmeura până rămân numai seminţele. în zeama obţnută, pui o cantitate echivalentă de zahăr…
Read more »

Piept fript

8 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 2 linguri unt sau untură sare piper Mod de preparare: Pieptul se frige în bucăţi mari (o ju­mătate de piept) sau în bucăţi mici, In primul caz pieptul se fxige ca şi pulpa de viţel, la tavă, în cuptor, In ca­zul al doilea, el se frige ca şi…
Read more »

Cap de vitel rasol

8 August 2010
  Ingrediente: 1 cap de vitel bulion rece de vacă sare sos de hrean Mod de preparare: Pregătim capul de viţel ca pentru um­plut. Desfacem carnea de pe oase. O tăiem bucăţi, acoperim cu bulion rece de vacă sau de viţel şi fierbem capul ca şi cand ar fi umplut. Lăsăm să se răcească şi…
Read more »

Anghemacht de miel

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură unt pentru fiert 1 ceapă 1 pătrunjel piper mărar pătrunjel verde lămaie Pentru rantaş: 100 g unt 30 g făină   Mod de preparare: Alegem carnea (piept şi gat), o tăiem în lungul coastelor lăsand la fiecare bu­cată cîte 2-3 oase la un loc. Curăţăm carnea de pieliţe…
Read more »

Berbec cu dovlecei

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 2 cepe 1 lingură făină 1 lingură bulion de roşii 25 dovlecei mici 6 roşii Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi de mărime po­trivită şi o prăjim în puţină untură, cu o ceapă tăiată mărunt. Cand carnea a început să se prăjească, adăugăm o lin­gură…
Read more »

Drob de miel (cighir)

8 August 2010
  Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece 1 lingură grăsime   Mod de preparare: Opărim măruntaiele : inima, ficatul…
Read more »

Mancarica de berbec

8 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 1 zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Alegem carne de berbec : piept sau spi­nare (partea de la rinichi). Tăiem carnea în bucăţi. Curăţăm cartofii; tăiem în felii ţelină şi ceapa. Aşezăm totul într-o cra­tiţă : la fund un rand…
Read more »

Sarmalute de miel in foi de vita

8 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne 250 g foi de vită 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingură untură sare piper mărar tocat 3 ceşti borş 1 ceaşcă sman­tană sau iaurt Mod de preparare: Facem o tocătură din carne, ceapă, mă­rar, paine muiată, adăugăm sare, piper şi orez. Opărim frunza de viţă şi…
Read more »

Tartelete cu rinichi şi carne de porc

8 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 500 g rinichi 300 g came de porc sare piper 80 g frişcă lichidă 1 1/2 lingura făină 1 1/2 pahar vin 3 oua 1 1/2 lingură oţet 1 ceapă 50 g unt sau ulei   Mod de preparare: Rinichii curăţaţi şi bine spălaţi se taie in…
Read more »

Chiftelute de miel

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne miel 1 ceapă 1 bucăţică miez de paine pătrunjel verde putină făină grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Scoatem oasele de la o pulpă de miel şi o tăiem în bucăţele mici. Prăjim o ceapă tăiată mărunt, muiem în apă sau în lapte puţină paine, tăiem mărunt o…
Read more »

Snitel vienez

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne vitel grăsime pentru prăjit sare piper 5 felii lămaie Pentru pane: făină ou pesmet Mod de preparare: Tăiem carnea crudă în felii, netezim cu ciocanul de metal, presărăm pe amandouă părţile cu sare şi piper, apoi batem în făină, în ou şi în pesmet. Prăjim şniţelele pe amandouă părţile în…
Read more »

Snitel natur

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne vitel grăsime pentru prăjit putin unt sare piper Mod de preparare: Alegem un capac de viţel. Scoatem şniţele lungi de 8-12 cm şi groase de 1 cm. Netezim cu ciocanul de lemn, pre­sărăm cu puţin piper şi cu făină pe aman­două părţile. Şniţelul se prăjeşte repede în grăsime multă, la…
Read more »

Fricandou

8 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg carne 2 linguri unt sau untură sare piper 100 g slănină pentru impănat 1/2 pahar vin alb Mod de preparare: Fricandoul se prepară din partea de sus a pulpei de viţel şi se frige la tavă, la frigare sau înăbuşit. Alegem un fricandou de viţel, îl şter­gem cu o carpă, scoatem…
Read more »

Escalop de vitel

8 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg carne de la rinichi 2 linguri unt sau untură sare piper Mod de preparare: Escalopele de viţel se obţin din car­nea de la rinichi, corespunzătoare muş­chiului de vacă. Tăiem carnea în bucăţi, o netezim îa şervet cu ciocanul, la fel ca pe biftec, ca să capete o formă ro­tundă şi o…
Read more »

Pîinişoare umplute cu ficat şi rinichi cu garnitură de salată verde sau mazăre sote

8 August 2010
  Ingrediente: 24 pîinişoare 750 g ficat rinichi şi bojog de miel 3 fire ceapă verde sare piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 40 g ulei 1 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune într-un vas cu capac şi se dă la cuptor 25 minute cu 1 1/2 pahar…
Read more »

Painişoare umplute cu carne de miel

8 August 2010
  Ingrediente: 750 g pulpă de miel 180 g ulei 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie piper pisat sare 5 căţei usturoi 24 pîinişoare 1 –2 fir ceapă verde 1 salată.   Mod de preparare: Carnea de miel se frige şi se dă la rece. Din ulei, 2 gălbenuşuri, sare şi zeama de lămîie se face o…
Read more »

Piure de urzici cu ulei

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei hrean   Mod de preparare: Nu sunt bune decât urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Se aleg frunzele, se spală în mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul în care se spală, ci se scot urzicile cu mâna…
Read more »

Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi

8 August 2010
Ingrediente: 1 fazan mare (sau bibilică) 1 1/2 lingură de făină 80 g slănină 1 lin­gură de coniac piper sare 50 g ulei 600 g bureţi muraţi   Mod de preparare: Fazanul (sau bibilica) se lasă 2-3 zile la rece să se fezandeze. Se spală cu un şervet muiat în vin, se dă sare şi…
Read more »

Gogoşele cu caşcaval şi limbă cu garnitură de piure de spanac

8 August 2010
  Ingrediente: 240 g caşcaval de Dobrogea 150 g limbă afumată fiartă 150 g unt 1 lingura faina 3 ouă 1,500 kg spanac 3/41 lapte 6 căţei usturoi 1/21 supă ulei   Mod de preparare: Se face un sos alb din 80 g unt, 1  lingură de făină, 1 pahar de lapte, sare.  Limba tăiată…
Read more »

Painişoare umplute cu heringi

8 August 2010
    Ingrediente: 24 pîinişoare 3 heringi 3 lapţi 3 fire ceapă verde, 80 g ulei piper 3 ouă zeamă lămîie 1 legătură mărar 1 salată   Mod de preparare: Din peşte se fac fileuri şi se taie julien. Lapţii se toacă şi se amestecă cu uleiul, ceapa, mărarul şi 3 ouă fierte (8 minute)…
Read more »

Gogoşele cu ciuperci cu garnitură de cartofi pai

8 August 2010
Ingrediente: 600 g ciuperci 1 ceapă 1 legătură de mărar 80 g unt 1 1/2 lingură de făină 3 linguri de smîntînă sau 1pahar de lapte sare pătrunjel vrede   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie mărunt şi se sotează cu unt şi ceapă tocată, apoi se pun făina, smîntînă şi mărarul…

Marmeladă de trandafiri

8 August 2010
  Ingrediente: 300 g petale de trandafiri de dulceaţă 1 kg zahăr 1 pahar şi 1/2 de apă 1 lin­guriţă rasă cu sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi petalele de trandafiri de partea albă, apoi le treci prin maşina de tocat. Fierbi zahărul şi apa 10 minute, cât să se topească zahărul, apoi…
Read more »

Buseuri vanatoresti cu iepure sau caprioara si bureti

8 August 2010
Pentru:12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 900 g carne de iepure sau căprioară 500 bureţi sare cimbru piper 3/4 lingură făină 80 g ulei 1 ceapă 1/2 pahar de vin roşu 1/2 linguriţă bulion pastă 80 g costiţă afumată   Mod de preparare: Carnea se frige înăbuşit cu ceapă, cimbru, sare, piper şi cu…
Read more »

Crochete de raci

8 August 2010
. Ingrediente: 50 cozi de raci sau 1 cutie de 460 g crabi 1 /2 lingură făină 3 /4 pahare supă 1 păhărel coniac sare puţină boia 60 g unt proaspăt 3 linguri sman­tană 2 ouă pesmet de casă ulei pentru prăjit ardei iute 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se face un sos…
Read more »

Buseuri de pui cu garnitura de sote de mazare

8 August 2010
Pentru: 12 persoane   Ingrediente: 12 buşeuri coapte 7 pui de circa 1 kg 150 g frişca lichidă 1 albuş 1 lingură de făina sare, Maggi 80 g unt 1 ceapă   Mod de preparare: Carnea de la piepţi se scoate şi se pisează, apoi la rece se amestecă cu sare, 1 albuş, 50 g…
Read more »

Crochete de pui II cu garnitură de pilaf

8 August 2010
  Ingrediente: 400 g pui fiert sau fript 6 ouă 1 linguriţă pudră de cury sau boia de ardei 100 g unt 300 g orez 3 /4 l supă de pasăre sare 4 linguri sos alb gros ulei   Mod de preparare: Se fierb 4 ouă 10 minute şi se taie mărunt, de asemenea şi…
Read more »

Supă de varză dulce şi costiţă afumată

7 August 2010
Supă de varză dulce şi costiţă afumată  Ingrediente: 400 ml supă concentrată de carne (pentru care îţi trebuie 300 g carne vită, 600-700 ml apă) 1 varză mică (circa 150 g) 50 g roşii 10 ml untdelemn 20 g ceapă 10 g smântână un praf de cimbru 3 ml oţet 2-3 feliuţe de costiţă afumată   Mod de preparare: Intâi te…
Read more »

Salată de crudităţi cu maioneză dietetică

7 August 2010
Salată de crudităţi cu maioneză dietetică  Ingrediente: 1 mor­cov 1/2 rădăcină de ţelină 150-200 ml lapte 1 lingură rasă de făină 1/2 linguriţă de mar­garina 100 ml ulei 2-3 lin­guri de iaurt   Mod de preparare: Intâi faci sosul, pentru care desfaci făina în puţin lapte, iar restul laptelui îl pui la fiert. Când clocoteşte adaugi sosul alb de făină…
Read more »

Cotlete de vitel sote

7 August 2010
  Ingrediente: 5 cotlete de vitel 15-20 mînătărci 1 lingură bulion de roşii 1 ceaşcă zeamă de carne vin sare piper 2-3 linguri smantană groasă Mod de preparare: Cu 3/4 oră înainte de a servi masa ru­menim cotletele de viţel. Apoi le punem într-o cratiţă adancă, adăugăm manătărci proaspete, tăiate, opărite şi rumenite mai înainte…
Read more »

Muschi de vitel

7 August 2010
  Ingrediente: muschi de vitel sare piper Mod de preparare: Muşchiul de viţel se pregăteşte întreg sau tăiat în bucăţi : şniţel vienez, escalop. Muşchiul de viţel se frige ca şi muşchiul de vacă la tavă, la frigare sau înăbuşit   Pofta buna!
Read more »

Piept umplut

7 August 2010
  Ingrediente: 1/2 piept de vilel Tocătură pentru umplut: 500 g carne 100 g slă­nină afumată miez de paine mărar pătrunjel sare piper 2 cepe prăjite 1-2 linguri zeamă de carne 1 păharel de vin Mod de preparare: Alegem o jumătate de piept de vitel, O ştergem bine cu carpă udă şi sepa­răm carnea macră,…
Read more »

Cap de vitel cu vinegreta

7 August 2010
  Ingrediente: 1 cap de vitel zarzavat de supa vinegretă   Mod de preparare: Alegem un cap mic de viţel gata cu­răţat. îl tăiem în patru bucăţi şi. scoatem creierul, spălăm bucăţile şi le punem în­tr-o oală, acoperite cu apă, să fiarbă pe aragaz (dacă nu este acoperit cu apă, capul se înnegreşte). Luăm spuma,…
Read more »

Cap de vitel umplut

7 August 2010
  Ingrediente: 1 cap de vitel 500 g umplutură fină pentru carnati sau umplutură de ficat diferite sosuri (provansal, de ciuperci, de hrean) Mod de preparare: Alegem un cap de viţel întreg, cură­ţat de păr şi parlit. Il opărim cu apă clo­cotită. Apoi il punem în apă rece, ca să se dezmorţească. Scoatem carnea împre­ună…
Read more »

Gogoşele cu potarnichii cu garnitură de manătărci murate

7 August 2010
Ingrediente: 1 potîrniche mare 600 g mînătărci murate 300 g şuncă afumată 3 /4 lingură de făină 2 linguri pesmet sare piper cimbru 150 g zarzavat 1 ceapă 120 g ulei 1 1/2 lingură oţet 1 /2 pahar vin 1/21 supă puţin pesmet ulei   Mod de preparare: Potîrnichea se poşează într-un vas cu capac…
Read more »

Gogoşele cu cirnăcoiri şi pastrama cu garnitură de varză călită, cu ardei şi roşii

7 August 2010
  Ingrediente: 300 g cîrnăciori olteneşti 300 g pastramă 3 /5 lingură de făină 220 g untură sare cimbru 300 g roşii 2 cepe 8 ardei graşi 800 g varză dulce 3 /4 pahar vin   Mod de preparare: Pastrama se taie felii scurte subţiri şi se sotează cu ceapa, 60 g untură, puţin vin…
Read more »

Musaca de fasole verde cu piure de cartofi

7 August 2010
  Inrgrediente: 1 kg fasole verde 3-4 morcovi 500 g cartofi 150 g margarina sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea şi morcovul, le speli, rupi fasolea în bucăţi, tai morcovul mărunt, apoi le înăbuşi în jumătate din cantitatea de margarina. Când s-au înmuiat potriveşti gustul de sare şi dai cratiţă deoparte. Cureţi cartofii, îi…
Read more »

Piftie (racituri) de picioare de vitel

7 August 2010
  Ingrediente: 5 picioare de viţel 10 linguri garnitură de le­gume 5 ouă răscoapte 5 linguriţe pătrunjel verde 1 litru aspic 5 linguri sos de muştar Mod de preparare: Fierbem picioarele de viţel. Le scoatem în apă rece sărată, apoi le zvantăm într-un şervet. Desfacem carnea de pe oase şi o tăiem în cuburi potrivite.…
Read more »

Tartelete cu peşte

7 August 2010
    Ingrediente: 500 g şalău, ştiucă, calcan sau peşte oceanic 3 ouă 150 g frişcă lichidă 1 1/2 lingură făină 90 g unt sare piper 1 ceapă 3/4 pahar vin 18 tartelete coapte din foitaj   Mod de preparare: Din peşte se scoate 500 g file şi restul se fierbe 8-10 minute cu sare,…
Read more »

Salată cu branză de vaci

7 August 2010
  Ingrediente: 500 g brânză de vaci 2 roşii 1 cas­travete mare 3 ouă fierte tari 1 ceapă uscată 3 fire ceapă verde maioneză (făcută din 2 gălbenuşuri) sare   Mod de preparare: Speli şi tai toate legumele mărunt. Aşezi apoi într-un castron un strat de ceapă uscată tăiată mărunt, un strat de maioneză, apoi…
Read more »

Vitel sote cu mazare

7 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne 750 g mazăre boabe 2 linguri unt sau untură sare piper pătrunjel Mod de preparare: Alegem pulpă sau muşchi, scoatem vi­nele şi tăiem felii subţiri, mici (3-4 cm). Punem unt într-o cratiţă, aranjăm car­nea bucată langă bucată, cu sare şi pi­per, şi dăm la foc viu. Intoarcem mereu carnea, pentru…
Read more »

Pîinişoare umplute cu cozi de raci

7 August 2010
    Ingrediente: 24 pîinişoare 1 cutie homar sau raci 1 castravete verde (300 g) 1 fir ceapă verde 2 gălbenuşuri 150 g ulei sare muştar zeamă de lămîie 1 salată   Mod de preparare: Castravetele se curăţă şi se taie julien, se dă puţină sare şi se stoarce. Se face o maioneză din ulei,…
Read more »

Canapele cu somn afumat

7 August 2010
    Ingrediente: 24 canapele 220 g somn afumat 1 gălbenuş 100 g ulei puţin muştar lămîie selve 2-4 măsline 150 g salată verde   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun alimentele şi se or­nează. Se face…
Read more »

Pîinişoare umplute cu carnaciori şi bureţi

7 August 2010
  Ingrediente: 24 painisoare 500 g cîrnăciori 500 g bureţi 200 g limbă fiartă afumată sare piper 3 /4 lingură făină 1 1/2 lingură bulion pastă 1 ceapă 120 g unt 1 1/2 pahar vin roşu 1 /2 l supă puţin zahăr   Mod de preparare: Se face un rintaş din unt şi făină şi…
Read more »

Canapele cu sardele

7 August 2010
    Ingrediente: 24 canapele de mărimea unui ou puţină pastă de anşoa cu unt 1 cutie sardele verdeaţă tocată aspic tocat lămîie foi de salată   Mod de preparare:   In bucăţile de crutoane se scobesc 24 canapele, se ung cu unt de ansoa, apoi se aşază sardelele fără oase şi fără piele .…
Read more »

Compoziţia rece fluidă pentru gogoşele (pat-a-froid)

7 August 2010
  Ingrediente: 3 linguri făină sare un praf zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 3 linguri ulei 200 ml apă 2-3 albuşuri bătute spumă   Mod de preparare: Făina se amestecă cu gălbenuşurile, uleiul, sarea, zahărul şi apa. Se for­mează o compoziţie mai vîscoasă ca cea de clătite, apoi se încorporează albuşul bine bătut. în această compoziţie…
Read more »

Buseuri cu rinichi,sunca,masline si ciuperci

7 August 2010
Pentru:12 persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 300 g rinichi 200 g şuncă 150 g măsline verzi 3/4 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 7 1/2 lingură bulion pastă 3 lin­guri sos de friptură 150 g ciuperci fierte 60 g unt sare piper 1 ceapă   Mod de preparare: Rinichii se spală bine, se taie felii…
Read more »

Gogoşele cu carne de vacă cu garnitură de spaghete cu caşcaval

7 August 2010
  Ingrediente: 600 g carne de vacă 150 g zarzavat 1 ceapă 1 1/2 lingură bulion 1 1/2 pahar vin 1 1/2 lingură făină sare piper 3/41 apă cimbru 250 g spaghete 120 g şvaiţer sau caşcaval ras 60 g unt 80 g ulei de prăjit   Mod de preparare: Carnea întragă se prăjeşte pe ambele…
Read more »

Gogoşele opărite simple — reţeta de bază

7 August 2010
  Ingrediente: 1 pahar apă 150 g unt sare 20 g zahăr 6 ouă 2 pahare făină zahăr vanilat ulei   Mod de preparare: Se pun într-un vas apa, untul (uleiul sau margarina), sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă, se pune făina toată o dată şi se amestecă iute cu o lin­gură de lemn.…
Read more »

Tartelete cu fructe de mare şi peşte

7 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 400 g file de peşte crud 60 midii sau scoici 1 pahar vin sare piper 8 căţei usturoi 1 1/2 lingură făină 3 lin­guri smîntînă 3/4 pahar lapte 3 ouă 80 g unt   Mod de preparare: Scoicile se fierb 10 minute în vin, puţină apă, sare…
Read more »

Crochete de ouă şi file de anşoa cu garnitură de cartofi pai

7 August 2010
  Ingrediente: 9 ouă 6fileuri anşoa 60 g uni 2 linguri făină 1/2 pahar lapte sare 400 g ulei pentru prăjit 200 g pesmet de casă 500 g cartofi 1 /2 legătură pă­trunjel   Mod de preparare: Se fierb 7 ouă 10 minute, se taie mărunt, se amestecă cu un sos alb făcut din făină,…
Read more »

Ecler cu şuncă

7 August 2010
  Ingrediente: 500 g şuncă 25—26 ecleruri 3 linguri sos alb 3 linguri vin roşu piper alb pisat sare 60 g unt sos chaud-froid (v. reţeta) puţin aspic păstăi de fa­sole verde fierte sau ridichi de lună   Mod de preparare: Şunca se toacă şi se amestecă cu untul, vinul roşu, piperul, sarea şi cu…
Read more »

Dulceaţă de trandafiri

7 August 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 250 g petale de trandafiri de dulceaţă   Mod de preparare: Intr-un borcan cu filet, bine spălat şi uscat, aşezi un strat de zahăr, un strat de petale de trandafiri şi tot aşa până umpli borcanul. Ai grijă ca ultimul strat să fie de zahăr. Decupezi 2-3 bucăţi de hârtie…
Read more »

Tartelete cu ciuperci

7 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 700 g ciuperci 1 legătură mărar 120 g unt 1 ceapa 2 linguri făină 3 pahare lapte 3 linguri smîntînă sare piper pisat 180 g caşcaval ras 3 ouă   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se taie felii şi se sotează în 60 g unt şi…
Read more »

Buseuri cu pui si branza de Olanda

7 August 2010
Pentru:12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 400 g brînza de Olanda 600 g carne de pa­săre 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar lapte 80 g unt boia iute 1 1/2 lingură smîn­tînă 3 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Se face un sos alb din unt, făină, lapte, boia iute şi sare. Brînza de…

Crochete de pui I cu garnitură de cartofi pai

7 August 2010
  Ingrediente: 600 g pui prăjit sau fiert 2 linguri făină 1/2 pahar lapte Maggi sare 2-3 ouă pesmet de casă ulei pentru prăjit 500 g cartofi creson sau lăptucă   Mod de preparare: Carnea de pui se taie mărunt şi se amestecă cu sosul alb  apoi se dă la rece. Se formează crochetele. se…
Read more »

Ecler cu peşte afumat

7 August 2010
    Ingrediente: 500 g somn sau alt peşte afumat 80 g unt puţin piper alb pisat zeamă de lămîie sos chaud-froid (v. reţeta) puţin aspic 24-26 ecleruri (v. reţeta)   Mod de preparare: Peştele se curăţă de oase şi se amestecă cu 80 g unt, piper şi zeamă de lămîie şi cu sosul. Cu…
Read more »

Buseuri cu sparanghel,napi si ciuperci

7 August 2010
Pentru:12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 400 g sparanghel 300 g ciuperci 4 funduri de anghinară sau 300 g napi 80 g unt 3/4 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 ceapă 3/4 pahar lapte 3 linguri smîntînă   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se taie bucăţele, începînd de la vîrfuri atît…
Read more »

Picior de vitel cu vinegreta

7 August 2010
  Ingrediente: 5 picioare de vitei vinegretă Mod de preparare: Fierbem picioarele de viţel şi le servim cu vinegretă calde sau reci.   Pofta buna!
Read more »

Tartelete simple — reţeta de bază

6 August 2010
  Mod de preparare: Se ung cu unt subţire 18-20 forme de savarine mici. Se ponsează (tapetează) cu foitaj (aluat franţuzesc), se umplu cu fasole boabe se aşază pe o tavă şi se coace la cuptor moderat. Cînd s-au rumenit se elimină fasolea din tarte care nu a avut decît rolul de a menţine forma…
Read more »

Gelatină din suc de fructe

6 August 2010
Gelatină din suc de fructe  Ingrediente: 500 g căpşune 40 g zahăr 3 foi de gelatină 150 ml apă   Mod de preparare: Speli căpşunele, opreşti 3-4 şi restul cantităţii o presezi. Vei obţine 200 ml suc pe care îl amesteci cu zahăr. Pul­pa fructelor o pui la fiert cu 150 ml apă. După ce a fiert, strecori, opreşti…
Read more »

Rulouri din şuncă si garnitură de mazare

6 August 2010
  Ingrediente: 4 felii mari de şuncă presată 4-5 ouă 1 ceaşcă de lapte 250 g mazăre verde 1 lingură făină ulei bulion sare verdeaţă   Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare şi faci apoi o omletă pe care o tai fâşii mai late. Feliile de şuncă le ungi cu bulion…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Berry (video)

6 August 2010

Supă de roşii cu găluşte de branza

6 August 2010
Supă de roşii cu găluşte de branzaO reteta delicioasa de supa de rosii cu galuste de branza din: rosii, zarzavat pentru supa, patrunjel, branza de vaci, unt, albus, gris si faina. Ingrediente: 1 kg roşii 2 legături zarzavat pentru supă (morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel) 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte ai nevoie de: 100 g brânză de vaci 10 g unt…
Read more »

Pizza vegetariană

6 August 2010
Pizza vegetariană  Ingrediente: 1/2 kg făină 300 ml apă călduţă 25 g drojdie 4-5 linguri ulei 1 lingură zahăr sare Pentru umplutură ai nevoie de: 100 g năsline 1 cutie porumb dulce 1 cutie ciuperci 2 ardei graşi 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă zahăr sare piper cimbru   Mod de preparare: Amesteci făina cu…
Read more »

Painişoare umplute eu berbec şi roşii

6 August 2010
    Ingrediente: 24 painişoare 750 g roşii 6 căţei usturoi 1/2 lingură făină 60 g ulei 600 g carne de berbec de Dobrogea 1 ceapă cimbru piper alb pu­ţină supă 3 /4 pahar vin puţin zahăr   Mod de preparare: Carnea de berbec se fringe înăbuşit cu ceapă, sare şi supă. Cînd este gata…
Read more »

Painişoare pentru umplut

6 August 2010
Ingrediente: 300 g făină 100 g unt sare puţin zahăr 30 g drojdie de bere 3 /4 pahar lapte 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Drojdia se dizolvă in lapte călduţ, se pune sare, zahăr şi se frămîntă bine cu făina. La urmă se adaugă untul şi se pune la crescut învelită. Cind este crescută, se…
Read more »

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi natur

6 August 2010
Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi natur  Ingrediente: 1/2 kg carne de vitel 1 pahar (mic) vin alb 1 lingură făină 2 linguri bulion puţină margarină 1/2 kg cartofi noi   Mod de preparare: Tai carnea în felii groase de 1 cm pe care le treci prin făină. Aşezi fiecare felie într-o tavă unsă cu margarina. Torni vinul, bulionul des­făcut în…
Read more »

Şerbet de căpşune

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 1 kg căpşune   Mod de preparare: Speli bine căpşunele, le cureţi, le tai, apoi le zdrobeşti, după aceea strecori compoziţia printr-un tifon. Laşi zeama obţinută să se limpezească, apoi o scurgi în alt vas, cu grijă să nu se tulbure. Separat, fierbi un sirop din zahăr şi in pahar…
Read more »

Sarmale cu urdă în frunze de stevie

6 August 2010
Sarmale cu urdă în frunze de stevie  Ingrediente: 400-500 g urdă 1 ceaşcă orez 3 legături ceapă verde 3-4 legături ştevie 1 ou 1 cană borş 1 legătură mărar 2-3 lingui pastă de tomate condiment 1 lingură făină ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi-l laşi la înmuiat pentru 15 minute. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin în…
Read more »

Sirop de trandafiri

6 August 2010
  Ingrediente: 1 farfurie cu petale de trandafiri curăţate de partea albă 500 g zahăr 250 ml apă 1 pliculeţ sare de lămâie   Mod de preparare: Freci petale de trandafiri cu sare de lămâie până ce îşi lasă sucul roşiatic din ele. Separat, într-un vas pui la fiert apa cu zahărul, laşi pe foc…
Read more »

Mâncărică de salată

6 August 2010
Mâncărică de salată  Ingrediente: 1 căpăţână de salată 1 ceapă veche 1 cană de supă de legume făcută dintr-un cub de concentrat 1 linguriţă de făină 1 legătură de mărar iaurt pentru servit   Mod de preparare: Cu­reţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se înăbuşe în 2-3 linguri de supă. Adaugi salata spălată şi…
Read more »

Compot de cireşe

6 August 2010
  Ingrediente: 5 kg cireşe pietroase 1 şi 1/2 kg zahăr 1-2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi cireşele de codiţe şi le speli bine. Umpli borcanele spălate şi uscate cam pe trei sferturi cu fructe. Separat, faci siropul din 4 l de apă, zahăr şi zahăr vanilat şi-l ţii pe foc numai…
Read more »

Salată de primăvară cu sos din miere si tarhon

6 August 2010
Salată de primăvară cu sos din miere si tarhon  Ingrediente: 1 salată verde 4 roşii 6-7 ridichi 1 castravete sare după gust câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel Pentru sos ai nevoie de: 5 linguri ulei 1/2 lingură sare piper după gust 2 linguriţe de muştar 1 linguriţă de zeamă de lămâie 1/2 linguriţă de miere câteva frunze de tarhon   Mod…
Read more »

Cotlete pane

6 August 2010
  Ingrediente: 5 cotlete 2 linguri unt sau untură pentru prăjit sare piper Pentru pane : pesmet 2 ouă Alegem cotletele, tăiem vertebrele, desfacem cotletele prin tăieturi în lungul coastelor, apoi curăţăm fiecare cotlet, adică tăiem tendoanele şi carnea de pri­sos. Netezim cotletele cu un ciocan, ca să aibă aceeaşi grosime. Dăm sare şi pi­per…
Read more »

Blanchete de vitel

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 2 linguri unt 1 ceapă 1 litru zeamă de carne 2 cartofi 10 morcovi 10 teline, 10 bucăti arpagic 5-10 ciuperci 2- 2/5 linguri făină 1-2 linguri lapte sau smîntînă l/2 lămaie pătrunjel (verde) sare piper   Mod de preparare: Alegem spată sau pulpă de viţel, tă­iem carnea în bucăţi…
Read more »

Vitel cu sos alb

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1 ceaşcă zeamă de carne 2 linguri unt 5 linguri parmezan sau caşcaval 10 cartofi 5 linguri sos alb   Mod de preparare: Alegem carne de la rinichi, o desfacem de pe oase, o curăţăm şi o legăm cu aţă, dandu-i forma de ruladă. Sărăm şi aşe­zăm in tavă, turnăm…
Read more »

Vitel sote cu rosii

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 750 g roşii 2 linguri unt 1 ceapă sare piper pătrunjel Mod de preparare: Alegem pulpă, spată, muşchi sau parte de la rinichi. Tăiem carnea în felii sau în bucăţi. Intr-o cratiţă smălţuită punem o lingură de unt, carnea, puţină ceapă tocată mărunt, sare, piper şi dăm la un foc viu.…
Read more »

Piept fiert

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg piept de viţel 4 ceşti zeamă de carne 10 linguri sos de ciuperci 3 linguri orez sare Mod de preparare: Alegem jumătate dintr-un piept de vi­ţel ; spălăm carnea, o punem în zeamă de carne sau în apă clocotită cu sare şi lăsăm să fiarbă acoperit 1/2 oră. Cand s-a muiat…
Read more »

Picior de vitel cu sos de ciuperci

6 August 2010
  Ingrediente: 3 picioare de vitel 5 linguri orez 10 linguri sos le ciuperci 1/2 pahar vin alb 1 lămaie verdeaţă sare Mod de preparare: Frecăm bine cu făină picioarele de vi­tel, apoi le parlim, le radem cu cuţitul, le spălăm în apă rece şi scoatem oasele mari si vinele. Le aşezăm în cratiţă împreună…
Read more »

Mura de vitel cu sos de lamaie

6 August 2010
  Ingrediente: mura de vitel zeama de lamaie patrunjel oua Mod de preparare: Spălăm mura în apă căldicică şi o lă­săm 45 minute să undească în apă clo­cotită. Preparăm un sos de ouă cu zeamă de lămaie şi cu pătrunjel tocat, pe care îl turnăm peste mura fiartă.   Pofta buna!
Read more »

Momite

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg momiţe grăsime pentru prăjit făină sare piper Mod de preparare: Spălăm bine momiţele de viţel. Scoatem pieliţele şi tăiem momiţele în bucăţi mari cît o nucă. Scurgem apa şi presarăm sare şi piper. Tăvălim bucăţile în făină pe toate părţile şi le prăjim în untură încinsă. Momiţele se prăjesc încet pentru…
Read more »

Vrabioara rece

6 August 2010
  Friptura care a rămas de la masă în bucată întreagă o servim rece sau  tăiată felii. Ca garnitură servim salată rusească sau diferite legume (fasole boate, lequme asortate, cartofi) cu muştar. Fripturile reci nu le servim cu garni­turi calde.   Pofta buna!
Read more »

Buseuri cu melci

6 August 2010
Pentru:12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 40—50 melci 1 1/2 pahar vin 80 g unt sare piper 3 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 3/4 lingură făină 100 g ciu­perci 3 căţei usturoi   Mod de preparare: Melcii sc spală în 2-3 ape cu sare şi se pun la fiert 30 minute cu apă, vin şi…
Read more »

Canapele cu pui şi limbă afumată

6 August 2010
  Ingrediente: 12 canapele mai mari 300 g limbă afumată fiartă 500 g pui fript sau fiert sare 60 g unt 1 linguriţă muştar 8 castraveciori în oţet 1 legătură mă­rar foi de ceapă verde piper pisat 60 g aspic   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate…
Read more »

Salată de ceapa verde cu oua

6 August 2010
Salată de ceapa verde cu oua  Ingrediente: 2 legături ceapă verde 5 ouă fierte tari 4-5 lin­guri de ulei zeama de la 1/2 lămâie sare şi piper mărar (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa, o tai bucăţele, apoi tai în felii ouăle fierte şi le amesteci pe toate. Prepari un sos din ulei, zeamă de lămâie, sare…
Read more »

Midii sau scoici cu pilaf la capac

6 August 2010
  Ingrediente: 12 capace 250 g orez 150 g capere 36 scoici sau midii 3/4 pahar vin sare boia de ardei iute 150 g unt 1 lingură făină 3 gălbenuşuri 60 g parme­zan ras 1/21 supă   Mod de preparare: Se face un pilaf din 250 g orez, 60 g unt, 1 /2 ceapă tocată,…
Read more »

Găluşte de griş cu sos de smantană

6 August 2010
  Ingrediente: 2 ouă 3-4 linguri de griş untdelemn sare piper condimente 3-4 linguri de untdelemn Pentru sos ai nevoie de: 1 ceaşcă supă de zarzavat (sau preparată dintr-o ceaşcă şi jumătate de apă şi un cub condiment de legume) 1 lingură făină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură leuştean 1 legătură…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu