Retete de Paste:
Branză Raclette cu cartofi fierţi
11 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi sare 1 linguriţă chimen 1,2 kg şvaiţer sau brânză franţuzească Raclette câte un borcan mic de castraveţi comişon, cepe mici, ştiuleţi de porumb dovleac dulce acrişor cca. 250 g carne slabă (şuncă) 1 legătură arpagic Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i circa 20 de minute într-o oală, în…
Retete de post: Cornulete si ineluse
11 December 2010
Ruladă din carne de porc cu oua şi legume
11 December 2010
Din pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca pentru grătar cu sare, piper. Se poate lăsa şi într-un baiţ timp de câteva ore. Pentru umplutură se folosesc carne tocată, ouă fierte tare, morcov, gogoşar roşu…
Tobă simplă de porc
11 December 2010
Ingredinete: cap de porc ureche şorici limbă inimă rinichi carne sare mare piper boabe foi de dafin morcov ceapă pătrunjel piper măcinat, boia de ardei dulce usturoi pisat foarte puţin mujdei pentru gust: sare măruntă Mod de preparare: Se pun să fiarbă toate într-o oală cu apă rece, până când carnea se desprinde…
Sos de oua cu masline
11 December 2010
Ingrediente : 3 oua fierte 10 masline 100 g smantana 3 linguri vin 3 linguri zeama de lamiie piper sare tarhon cimbru Mod de preparare: Ouale se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smantana pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate marunt. Se adauga vinul,…
Supă acră de secară
11 December 2010
Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două cepe 100 g bacon o conservă cu (ciuperci 300 ml smântână un căţel de usturoi 5 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi sare piper Mod de preparare:…
Salată de castraveţi cu lamaie
11 December 2010
Ingrediente: un castravete mai mare 150 ml smântână o jumătate de lămâie o linguriţă de sare o legătură de mărar proaspăt Mod de preparare: Castravetele se curăţă de coajă, se taie în feliiuţe foarte subţiri, se presară sare şi se pune într-o strecurătoare. După aproximativ o jumătate de oră se trrec rondelele sub…
Mere prăjite
11 December 2010
Pacheţele de varză
11 December 2010
Cotlete de porc pane cu salată de legume
11 December 2010
Ingrediente: 4 cotlete de porc 25 g făină două ouă 25 g pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cotletele de porc, apoi se lasă deoparte pe un şervet absorbant ca să se usuce. Se bat cu un ciocan pentru şniţele până devin subţiri, apoi se presară sare…
Ruladă cu brânză şi stafide
11 December 2010
Colac
11 December 2010
Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 200 g zahăr 200 ml lapte un cubuleţ de drojdie o lămâiie sare ulei 3 ouă 50 g nuci Mod de preparare: In laptele călduţ se dizolvă drojdia, se lasă 20 de minute la dospit şi apoi se toarnă peste făină. Se adaugă zahărul şi un…
Cartofi umpluţi cu peşte
11 December 2010
Ingrediente: 4 cartofi 175 g ton în ulei (conservă) doi castraveţi muraţi sau în oţet o lingură de pătrunjel verde (tocat) o ceapă verde două linguri de ulei (e mai bine cu ulei de măsline) o lingură de zeamă de lămâie două măsline negre (mamut) piper după gust Mod de preparare: Mai întâi…
Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic
11 December 2010
Ingrediente: 1 lingura rozmarin, tocat 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe razatoarea mare 1 galbenus un praf de sare piper ulei pentru prajit 4 bucati piept de pui, curatate de pielite 1 lingura ulei de masline 25 g unt 4 linguri otet balsamic 4 catei de usturoi, taiati felii Mod de preparare: Amestecati…
Pui de baltă pane
11 December 2010
Dacă aveţi pui de baltă proaspeţi, alegeţi picioarele din spate, jupuiţi-le, spălaţi-le bine, uscaţi-le cu un şervet sau hârtie absorbantă. Dacă sunt din comerţ, atunci aveţi grijă doar să fie spălate şi uscate. Puneţi puii de baltă într-un vas în care se află puţin ulei şi sucul de la o lămâie, şi îi lăsaţi…
Heringi marinăreşti
11 December 2010
Este o reţetă de marinată cu specific dobrogean. Se pregăteşte din 10 heringi de mărime potrivită, o jumătate de litru de apă, o jumătate de litru de vin alb (sec), un sfert de litru de oţet de vin, două cepe mici, doi morcovi, o căpăţână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde şi condimente după…
Retete de post: Spaghete cu ciuperci
11 December 2010
Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2 linguri ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa cu sare. Se toaca ceapa (ajutor)si se caleste impreuna cu ciupercile proaspete(curatate in prealabil), se adauga sucul de rosii, piper si sare. Maslinele se…
Cocktail Rusty Nail
11 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Scotch whisky drinks Decoraţiune – esenţa stoarsă dintr-p coajă de lămâie Se serveşte după cină Ingrediente: 6/70 cl scotch whisky 4/10 cl Drambuie Apărut în Statele Unite, în anii ’60, cocktailul Rusty Nail. în traducere literală „cui…
Supă de praz
11 December 2010
Tocana de soia
11 December 2010
Ingrediente: un pachet cu cuburi de soia o telina potrivita 2-3 morcovi potriviti 2-3 cartofi potriviti ulei pentru prajit + 50 ml ulei 3-4 cepe mari 2 linguri de bulion sau cateva rosii foarte coapte condimente o foaie de dafin (facultativ) vegeta 5 catei de usturoi o legatura de patrunjel o legatura de marar Mod…
Salata cu parmezan si crutoane
11 December 2010
Ingrediente sos: 2 galbenusuri crude 150 ml ulei de masline sucul de la o lamaie 1 lingurita de mustar 1 catel de usturoi,curatat si pisat Ingrediente salata: 50 g parmezan (sau cascaval afumat) 2 salate verzi 100 g crutoane 4 fileuri de ansoa Mod de preparare: Salata se rupe (se taie) bucati, parmezanul se…
Retete de post: Cartofi cu sfecla
11 December 2010
Salata de capere
11 December 2010
Cozonac
11 December 2010
Ciorba de varza alba cu sos romanesc
11 December 2010
Retete de post: Cartofi cu varza murata
11 December 2010
Saleuri crocante
11 December 2010
Ingrediente : 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o lingurita cu bicarbonat 30 g sare Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se pune uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului, pina cind compozitia nu…
Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati
11 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii si se prajesc putin in ulei incins in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt, pana…
Salata cu cascaval, salam si sunca
11 December 2010
Fursecuri cu gem
11 December 2010
Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci
11 December 2010
Ingrediente: 1 dovlecel mare 250 g ciuperci 2 cepe mijlocii 2 gogosari 1 vinata un catel usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Umplutura: se rade vanata, gogosarii pe razatoarea mare, se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Dovlecelul se curata si se taie in doua in lungul…
Steluţe de ciocolată
11 December 2010
Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt pentru glazură: 250 g zahar 200 g unt 2 linguri cacao 6 linguri cu lapte Mod de preparare: Topeşte ciocolata. Adaugă untul topit separat,…
Retete de post: Snitel de cartofi si legume
11 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g faina sare piper ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, la fel si legumele. Cartofii se curata, se dau prin masina de tocat impreuna cu legumele, se adauga ouale, verdeata tocata, sare, piper, faina si se amesteca, dupa…
Ciorba de cartofi cu sos romanesc
11 December 2010
Cozonac moldovenesc cu nuca
11 December 2010
Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura 200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300 de g nuci macinate 2 linguri de rom 100 g stafide 1 lingura cacao 3 linguri de zahar 500 ml lapte Mod de preparare: Se…
Salata de pasare
11 December 2010
Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi
10 December 2010
Escalop din snitel de vitel
10 December 2010
Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de lingurita de sare Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele…
Ficat de porc impanat
10 December 2010
Ingrediente: 600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei sare piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare: Ficatul de porc se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit, se introduce in aceste orificii slanina, se unge cu ulei si se introduce la…
Perisoare cu smantana
10 December 2010
Ingrediente: 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smantana,marar,sare. Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si…
Pulpe de pui gratinate
10 December 2010
Ingrediente: 4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina verde 1 lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi pisat 4 felii cascaval Mod de preparare: Pulpele de pui se condimenteaza, se adauga putin ulei si se introduc la cuptor timp de 20 minute. Din pesmet se…
Pui umplut
10 December 2010
Ficat de vitel venetian
10 December 2010
Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper salvie Mod de preparare: Ficatul se condimenteaza, se taie bucati potrivite, apoi se prajeste in 1/2 din cantitatea de ulei. In restul de ulei, se caleste ceapa taiata felii subtiri,…
Pui la cuptor cu legume
10 December 2010
Ingrediente: 1 pui 6-8 felii bacon 1 lingura ulei masline sare piper boia de ardei dulce 1 lamaie 500 gr legume sote 1 lingura margarina Mod de preparare: Puiul se unge cu ulei, se condimenteaza, se infasoara in feliile de bacon (slanina), se stoarce zeama de lamaie si se introduce la cuptor incalzit in prealabil,…
Crap cu ciuperci
10 December 2010
Ingrediente: 1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii in bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml vin alb 2 linguri ulei Mod de preparare: Se portioneaza crapul, se condimenteaza apoi se introduce la cuptor 5 minute dupa care se adauga ceapa taiata pestisori,…
Cocktail Rum Fix
10 December 2010
Pui cu lamaie si cartofi rosi
10 December 2010
Creier cu sos de rosii
10 December 2010
Ingrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de piper,…
Clopoţel de Craciun
10 December 2010
File de merlucius cu spanac
10 December 2010
Legume cu smantana si oua fierte
10 December 2010
Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50 g unt 30 g pesmet Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in felii rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de unt.…
Cocktail Royal Dab
10 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: un cl brandy o linguriţă de cremă de coacăze (cassis) câteva picături de suc de lămâie o jumătate de pahar de iaurt cu…
Gulaş cu carnaţi afumaţi
10 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1 ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia 3-4 catei de usturoi 1 lingura untura 200 ml vin sare piper Mod de prepararare: Taie carnea cubuleţe şi pune-o în vasul de…
Omleta cu ficat de pasare
10 December 2010
Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb
10 December 2010
Escalop de somon cu măcriş
10 December 2010
Carnati
10 December 2010
Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se prepara in mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate amesteca cu carne de vita tinara, care se procura cu 2-3 zile inainte de taierea porcului si, dupa ce s-a curatat…
File de ton roşu la grătar cu sos de roşii, capere şi limete
10 December 2010
Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3 dovlecei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o roşie o jumătate de căpăţână de usturoi sare piper coaja de la o limetă tăiată jullien capere Mod de preparare: Fileul de ton roşu se trage…
Jumari cu creier
10 December 2010
Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi se…
Sarmale afumate
10 December 2010
Minisavarine
10 December 2010
Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1 lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă omogenă. Adaugă pesmetul şi făina.…
Crap cu menta
10 December 2010
Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2 linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei de masline, sare, piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se portioneaza si se sareaza. Se lasa 24 ore la frigider. Sosul se…
Sarmale in foi de varza acra cu carne
10 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1 foaie de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful frunzelor…
Ficat de porc cu ciuperci si smantana
10 December 2010
Ingrediente: 500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt 200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga condimentele, ciupercile, ceapa, patrunjelul…
Cârnăciori calzi a la lyonnaise
10 December 2010
Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de cartofi cam de aceeaşi mărime Mod de preparare: Puneţi într-o caserolă cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc şi lăsaţi-l acolo până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură constantă, fără…
Salată de varză albă cu susan
10 December 2010
Pui umplut cu bucaţi de pere si castane
10 December 2010
Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei culori Mod de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi exterior cu sare, piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei încins. Ai grijă să-l întorci pe…
Barcuţe de dovlecei umpluţi
10 December 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte 1/2 lingură pătrunjel 1/2 lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură cimbru sare piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade. Dovleceii…
Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri
10 December 2010
Ingrediente: 250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50 g untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina, marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se infierbinta…
Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă
10 December 2010
Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet ceapă sare piper Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după care se pune într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se prepară sosul de smîntînă amestecat cui ceapa tocată julienne, şunca tăiată cubuleţe, se lasă să clocotească, după…
Lapte de pasăre
10 December 2010
Brioşe cu dulceaţă de struguri
10 December 2010
Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14 linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle, Separat se omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf de cuţit). Se…
Peşte (păstrav) indopat cu nuci
10 December 2010
Zacusca de cod
10 December 2010
Salată din multe legume
10 December 2010
File de cod cu telina gratinata
10 December 2010
Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume
9 December 2010
Dovlecei şi vinete cu sos de usturoi
9 December 2010
Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa zeama şi amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu un şervet curat sau cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei. (Pentru cei care…
Ceapă cu sos la cuptor
9 December 2010
Friptură de raţă
9 December 2010
Cocktail Royal Temptation
9 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks Decoraţiune – o coaja de portocală, frunzuliţe de mentă, un praf de cacao Se serveşte dupâ-amiaza. seara şi noaptea Ingrediente: 4/10 Amaretto di Saronno 3/10 Kahlua 2/10 Midori 1/10 frişca…
Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale
9 December 2010
Knodel
9 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă (tăiată bucăţele) doi litri apă Mod de preparare: Cartofii se fierb, se amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se împarte în 12 bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele de…
Găluşte de cartofi cu sos de smantana
9 December 2010
Pulpa de porc cu mere si ceapa
9 December 2010
Ingrediente: 800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1 lingura margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita, maghiran Mod de preparare: Carnea se imparte cite doua bucati la portie, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 7-8 minute, apoi se adauga ceapa…
Pulpa de porc cu legume
9 December 2010
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper tarhon usturoi 100 ml ulei 200 gr smantana Mod de preparare: Carnea se va taia in bucati potrivite, se condimenteaza cu sare,…
Prajitura frageda cu prune
9 December 2010
File de porc cu dovlecei
9 December 2010
Tort cu prune si frisca
9 December 2010
Cotlet de porc cu smantana
9 December 2010
Salată de morcovi cu portocale
9 December 2010
Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12 măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de praf de chimen o jumătate de lămîie 4 linguri de ulei de măsline sare piper măcinat Mod de preparare: Puneţi într-un castron sucul de lămîie, uleiul, praful de…
Cocktail Rossini
9 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/10 şampanie sau vin spumos 4/10 suc de căpşune Apărut acum circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino (Căpşunică) datorită ingredientului respectiv.…
Pizza Cele patru anotimpuri
9 December 2010
Placinta cu branza
9 December 2010
Placinta cu ceapa, marar si ciuperci
9 December 2010
Pizza de legume
9 December 2010
Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cite un ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli (sau conopida) 1 catel de usturoi 100 g pasta de tomate 200 g rosii in bulion (conserva) piper macinat proaspat boia de ardei dulce oregano sfaramat 200 g cascaval…
Prajitura cu prune si biscuiti
9 December 2010
Ingrediente aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar 150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2 plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6 oua, 100 g biscuiti, 2-3 linguri zahar. Mod de preparare:…
Supă Waterzooi
9 December 2010
Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar, şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o legătură de pătrunjel cimbru foaie de dafin piper sare doi litri de bulion (zeamă) de peşte pregătit dinainte Mod de preparare: Peştii se taie în bucăţele şi se pun…
Carne de porc cu ananas si sos de soia
9 December 2010
Pizza cu anghinare
9 December 2010
Prajitura cu stafide
9 December 2010
Placinta cu mere din Taban
9 December 2010
Crostata di mele
9 December 2010
Cotlet de porc
9 December 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2 cepe taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien (betisoare fine) Mod de preparare: Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt si se topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc mic…
Pulpa de miel a la Tino
9 December 2010
Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura faina Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. –…
Quiche cu ceapa si vin
9 December 2010
Pateuri cu sunca si broccoli
9 December 2010
Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g mozzarella sau telemea de vaca nesarata. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia uscata, se adauga…
Appeltarta
9 December 2010
Ingrediente aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1 lingura rom 250 g faina Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri, coaja rasa de la o lamaie. Mod de preparare: Se-ncinge…
Painisoare cu masline si migdale
9 December 2010
Ingrediente aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente pentru pizza faina pentru planseta Ingrediente umplutura: 80 g masline negre fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g salata verde creata, 1 lingura…
Turtiţe
9 December 2010
Prajitura Rigo Jancsi
9 December 2010
Ingrediente: 100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g ciocolata menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 g glazura de ciocolata Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul si cu galbenusurile de oua. Se bat albusurile de oua…
Salată de legume coapte cu capere
9 December 2010
Pizza Capricciosa
9 December 2010
Ingrediente: 1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 4 fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei 4 linguri ulei de masline 150 g masline negre sare piper negru macinat 1 lingura ulei de masline pentru a unge tava Mod de preparare: Se prepara aluatul…
Prajitura cu branza de vaci si visine
9 December 2010
Tofu umplut cu carne de porc
9 December 2010
Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei jin sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins până capată culoarea aurie. Carnea tocată se amestecă împreună cu sare, sos de soia şi wei jin. Se face o gaură în brânză şi se umple cai carnea tocată, apoi…
Piept de curcan cu salata de telina
9 December 2010
Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise
9 December 2010
Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde
9 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfaramata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in tava…
Paine cu ierburi aromate
9 December 2010
Frunze de salvie in aluat
9 December 2010
Ingrediente: 20 frunze de salvie 100 g faina 2 oua + 1 albus 80 ml bere 1 lingura ulei de masline sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se spala frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta. Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se toarna…
Peste cu sos de soia si oţet alb
8 December 2010
Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos de soia oţet alb Mod de preparare: Se fac, cu ajutorul unui cuţit, câteva crestături de o parte şi de alta a peştelui, apoi se pune la prăjit în ulei încins şi se ţine până când capătă o culoare aurie. Separat se…
Macaroane cu fasole verde si branza
8 December 2010
Ingrediente: 500 g fasole verde sare 400 g tortiglioni (macaroane scurte) 500 g rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde tocat 1/8 l concentrat de legume piper 200 g telemea putin sarata Mod de preparare: Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe circa 5 minute…
Snitele de miel
8 December 2010
Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale
8 December 2010
Tarta cu mere,pere si miere
8 December 2010
Clafoutis cu fructe de toamna
8 December 2010
Ingrediente: 250 g struguri albi 4 mere 80 g samburi de nuca zeama de la o lamaie 1 plic zahar vanilat 100 g zahar 3 oua 200 ml frisca nebatuta 2 linguri faina 50 g unt (sarat) 2 linguri rachiu de cirese Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Alegeti boabele de struguri (spalate) si curatati-le…
Tatin de pui cu mere
8 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj (275 g) 4 mere 250 g piept de pui afumat 2 linguri rachiu de mere 1 crenguta de rozmarin 60 g unt sare piper Mod de preparare: Taiati bastonase trei sferturi din pieptul de pui si puneti restul deoparte. Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si…
Tarta de ciocolata
8 December 2010
Tarta cu spanac si mere
8 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 4 mere 500 g spanac 1 catel de usturoi 2 oua intregi + 2 galbenusuri 150 g frisca nebatuta (sau smantana) 30 g unt 2 linguri seminte de pin 3 prize nucsoara rasa 1 varf de cutit cuisoare pisate sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Imbracati cu aluat…
Fileuri de peste cu sos de mere
8 December 2010
Ingrediente: 400 g fileuri de peste (cod sau salau, fara piele si oase) 5 foi de dafin 2 lingurite boabe de coriandru 3 linguri de untdelemn 2 linguri suc de lamaie 2 oua sare 60 g praf de copt Ingrediente sos de mere: un mar mare si bine copt, 1/2 legatura de menta proaspata sau…
Mancare de miel cu vinete
8 December 2010
Supă Caldo verde
8 December 2010
Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon
8 December 2010
Tort cu alune
8 December 2010
Ingrediente aluat fraged: 280 g faina 180 g zahar un varf de cutit de sare 1 ou 180 g unt sau margarina 200 g miez de alune faina pentru intins coca Ingrediente umplutura:500 g frisca batuta, un pachetel zahar vanilat, zahar pudra. Mod de preparare: Se framanta mai intai cu mixerul, apoi cu mana, un aluat…
Cocktail Rock & Rye
8 December 2010
Oua cu sparanghel
8 December 2010
Ingrediente: 4 oua mari 1 conserva de sparanghel 4 linguri smantana groasa 30 g unt 1 legatura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C, scurgeti bine sparanghelul, taiati fiecare bucata in doua si puneti deoparte jumatatea dinspre varf. Pe celelalte, caliti-le 5 minute in untul incins, lasati-le sa se scurga…
Muschi de vaca Welington
8 December 2010
Merluciu cu mere
8 December 2010
Ingrediente: 600 g trunchi de merluciu (fara cap) 4 mere 8 cepe mici 1 lingura miere de salcam zeama de la o portocala 2 linguri ulei 40 g unt sare piper Mod de preparare: Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti la coloana vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar. Curatati ceapa, tocati-o marunt si…
Cocktail Rose
8 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Kirsch Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – cireaşă roşie Se serveşte după-amiaza Ingrediente: 6/10 vermouth dry 2/10 kirsch 2/10 cherry brandy Este clasica băutură Short din anii ’30 apreciată mai ales de consumatorii femei. Preparare: Ingredientele se pun în…
Cotlete de miel cu sos de rosii si menta
8 December 2010
Ingrediente: 12 cotlete de miel (a circa 75 g) 1-2 linguri ulei de masline Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite menta proaspata taiata marunt. Mod de preparare: Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete. Se-ncinge uleiul si se prajesc…
Paste cu rosii si busuioc
8 December 2010
Ingrediente: 4 rosii 2 catei de usturoi 1 cana busuioc proaspat 1/4 cana ulei de masline sare piper aproximativ 300 g paste 150 g parmezan Mod de preparare: Fierbeti pastele in acord cu instructiunile de pe ambalaj. In timp ce pastele fierb, taiati marunt rosiile si usturoiul, tocati busuiocul. Puneti aceste ingrediente intr-un castron, adaugati…
Supă Bouillabaisse
8 December 2010
Prăjitură cu gutui
8 December 2010
Mingi din carne tocată cu condimente
8 December 2010
Ingrediente: 75 g orez cu un conţinut mare de glutină 450 g carne tocată de porc o ceapă verde două castane de apă un albuş o lingură de sos de soia o lingură de sherry o linguriţă de amidon sare piper Mod de preparare: Orezul se lasă la înmuiat în apă timp de…
Pască clasică cu branza de vaci
8 December 2010
O reteta de pasca clasica cu branza de vaci din: faina, zahar, unt, ou, sare si unt. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 80 g unt 1 ou 1 galbenus 1 varf de cutit de sare faina pentru framantat Ingrediente umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci nu prea grasa, 50 g unt,…
Mere la cuptor
8 December 2010
Ingrediente: 5 mere 1 lingura pudra de migdale 2 linguri zahar 1 lingura miere lichida 1 lingura rom 40 g unt Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C si puneti zaharul intr-o farfurie adanca.Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le lasandu-le intregi pentru a indeparta semintele si partea lemnoasa. Puneti untul sa se topeasca,…
Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar
8 December 2010
Ingrediente: 6 oua 8 felii subtiri de costita afumata 4 cartofi mijlocii 1 mar 50 g unt 8 fire de patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Prajiti costita circa 5 minute intr-o tigaie fara grasime, pana ce se rumeneste si devine crocanta, si lasati-o sa se scurga pe hartie absorbanta. Curatati cartofii si marul,…
Oua fierte cu somon afumat si paine prajita
8 December 2010
Ingrediente: 6 oua 4 felii de somon afumat 4 felii de paine de secara 50 g unt sare piper Mod de preparare: Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati sare si piper si bateti-le usor cu o furculita. Preparati ouale fierte cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute. Intre timp,…
Alune foarte aromate
8 December 2010
Ingrediente: 200 g alune nesărate decojite două linguri de unt 50 g zahăr brun o lingură de sos de soia o jumătate de linguriţă de cinci condimente chinezeşti (scorţişoară, ghimbir, cuişoare, anason stelat măcinat şi seminţe de anason) Mod de preparare: Intr-o tigaie se topeşte untul, apoi se adaugă zahărul şi sosul de…
Peste cu patrunjel verde
8 December 2010
Cirese jubileu
8 December 2010
Ingrediente : 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g cirese proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca de coniac Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se ingroasa,…
Tort Caprese
8 December 2010
O reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente: 250 g migdale taiate marunt 150 g ciocolata amaruie 6 oua mijlocii 200 g unt moale 150 g zahar sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 3 linguri zahar pudra grasime pentru uns…
Pulpa de miel cu ierburi aromate
8 December 2010
Ingrediente: 2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o legatura de patrunjel 10 frunze de salvie 1/2 legatura de marar ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se taie marunt ierburile, se amesteca cu sase…
Sfecla rosie umpluta
8 December 2010
Ingrediente: 4 sfecle mici (a 200 g bucata) sare Ingrediente umplutura:2 felii de paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano, cimbru, 200 g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de oi. Mod de…
Dafinul
8 December 2010
Dafinul este socotit copac al soarelui si simbol al pacii. În Evul Mediu, dafinul era recomandat împotriva tuturor relelor satanice ce pot salaslui asupra omului. Renumitul botanist Parkinson, din secolul al XVII-lea, lauda foarte mult calitatile frunzelor de dafin: frunzele de dafin nu trebuie sa lipseasca din nici o gospodarie sau gradina, ele servesc…
Costiţe vegetariene
8 December 2010
Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei galben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce- acrişor un morcov ulei Mod de preparare: Nucile se pun la fiert într-o oală în care s-au adăugat 1.500 ml apă şi 4 linguriţe de…
Drob frantuzesc
8 December 2010
Ingrediente aluat: 270 g faina 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma) 2 galbenusuri sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita), 100 g piept de porc (tocat), 6 oua, 125 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri coniac, patrunjel, codite de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Intr-un castron, se…
Reţete de post: Cremă de mazăre verde
8 December 2010
Miel
8 December 2010
Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina 45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui 200 g ciuperci taiate felii 1/2 lingurita piper alb sare 2…
Tort de clatite cu lebar
8 December 2010
Ingrediente clatite : 100 g faina sare un ou 100 ml lapte 50 g unt 2 lingurite de pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert) untdelemn pentru copt Ingrediente crema lebar:500 g ficat de vitel (vita), 150 g slaninuta afumata, o crenguta de rozmarin, o lingurita de pulbere de salvie, 2 linguri de…
Oua florentine
8 December 2010
Ingrediente: 2 pumni de spanac 30 g unt sare nucsoara pisata 2 oua cascaval ras Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si nucsoara si se pune in doua forme mici de iena. Din oua…
Cârnaţi de Pleşcoi
8 December 2010
Ingrediente: carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime carne de vită) usturoi ardei iute cimbru maţ subţire de oaie Mod de preparare: In mod normal, cârnatul de Pleşcoi se pregăteşte numai din carne de oaie, dar, în cazul în care aceasta este prea grasă, adică are mai mult…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu