Retete de Paste:
Tort cu capsuni
15 October 2010
Ingrediente
blat: 80 g unt topit 4 ouă 120 g zahăr 1 plic vanilie 60 g făină 60 g
amidon 50 g mac măcinat Ingrediente crema: 800 g căpşuni,1 kg brânză
de vaci,150 g zahăr,sucul şi coaja de la o lămâie,6 foi de gelatină,250
ml frişcă, 1 pachet praf gelatină albă,250 ml suc de…
Read more »
Read more »
Peste la sare
15 October 2010
Ingrediente:
peste (de carne alba) 2 kg sare mare patrunjel Mod de preparare: Se
curata pestele si se taie capul, se spala foarte bine dupa care se usuca
foarte bine pina este total svintat. Se foloseste un vas de yena de
marimea cantitatii de peste (2-3 pesti, 1-1,5 kg) de preferinta
dreptunghiular si innalt…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu nuci
15 October 2010
Ingrediente:
2 piepturi de pui prajite sau facute pe grill 2 castraveti mici 1 ceapa
rosie 1 pahar nuci pecan Ingrediente sos: 3 linguri sos soia, 1
lingurita radacina ginger razuita, 1 lingurita otet de vin rosu, 1
lingura zahar, 2 linguri ulei arahide, 1
lingura ulei sesam Mod de preparare: Carnea prajita se…
Read more »
Read more »
Mazare verde cu sos cu miere si vin
15 October 2010
Ingrediente: 500 g mazăre verde piper 3 ouă 1 lingură miere 1 lingură
vin roşu dulce 1 linguriţă oţet 1 lingură ulei sare Mod de preparare:
Opăreşti mazărea în apă clocotită, apoi o scurgi şi o pui la fiert în
altă apă cu sare până se înmoaie. Separat, fierbi ouăle şi când sunt…
Read more »
Read more »
Salată de orez cu peşte si zeamă de lamaie
15 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă orez cu bobul lung 1/2 cană cu varză albă tăiată
ca la salată 1 conservă mare (180-250 g) de peşte în ulei (sardină,
hering etc) 1 roşie 1 ou fiert 1-2 linguri maioneză zeamă de lămâie după
gust Mod de preparare: Fierbi orezul doar cu apă şi puţină sare şi…
Read more »
Read more »
Mancare de salata verde
15 October 2010
Ingrediente: 5-6 salate 3 căţei usturoi ulei 1/2 l lapte Mod de
preparare: Tai usturoiul mărunt şi îl prăjeşti în puţin ulei, apoi
stingi laptele. Speli salata, o rupi bucăţi mai mici şi o adaugi în
cratiţă. După ce dă laptele în clocot, o mai laşi pe foc 4-5 minute şi o
dai…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de usturoi
15 October 2010
Ingrediente:
4 fileuri de peste alb 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de
praf de copt 1ou 125 ml bere 80 ml ulei de masline 50 g pesmet
Ingrediente sos: 2 cartofi mari cruzi curatati de coaja, 4 catei de
usturoi, 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.…
Read more »
Read more »
Salata de bame
15 October 2010
Ingrediente:
bame ceapa rosie sau dulce ardei gras jalapeno boabe de mustar cuisoare
piper coriandru foi de dafin catei de usturoi muguri de capere miere de
albine salbatice ulei de masline stors la rece sare de mare otet de vin
din orez alge marine Mod de preparare: Bamele intregi, se spala si se
scurg. Ceapa…
Read more »
Read more »
Peste cu orez
15 October 2010
Ingrediente:
peste 125 g slanina 40 gr unt 3 buc ceapa 4 buc rosii 1/2 lingurita
sofran sare piper boia 250 g orez Mod de preparare: Intr-o cratita cu
unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt.
Indata ce incep sa capete o culoare aurie, se pune peste pestele taiat
bucatele…
Read more »
Read more »
Şniţele de soia cu piure de mazăre
15 October 2010
Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri
făină 250 g mazăre 1 lingură unt topit 3 linguri lapte sare ulei Mod
de preparare: In apă clocotită cu sare pui la fiert şniţelele de soia
pentru 30 de minute. Separat, fierbi mazărea şi când este gata o laşi…
Read more »
Read more »
Tort cu cacao
15 October 2010
Ingrediente
blat : 4 ouă 10 linguri de apă 1 cană de zahăr 6 linguri de făină 6
linguri de nucă măcinată 1 linguriţă de amoniac stins Ingrediente
crema: 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahăr, 6 linguri de apă. Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, adăugând câte puţin,
alternativ…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolata II
15 October 2010
Ingrediente
blat: 10 ouă 12 linguri de zahăr 2 linguri de pesmet 2 linguri de făină
20 linguri de nucă măcinată Ingrediente crema: 4 gălbenuşuri, 300 g
zahăr, 1 pachet de cacao şi 2 ciocolate Mod de preparare: Frecăm
gălbenuşurile cu zahăr, adăugăm albuşurile bătute spumă tare, apoi
adăugăm pesmetul, nucile, făina şi un vârf…
Read more »
Read more »
Muraturi turcesti
15 October 2010
Ingrediente:
gogonele verzi morcovi telina ceapa gogosari varza alba conopida boabe
de mustar boabe de piper sare otet miere de albine Mod de preparare: Se
curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii,
ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca
marunt fara a fi frecata…
Read more »
Read more »
Manga Thai
15 October 2010
Ingrediente:
250 g orez Basmati sare 500g file de somon fara piele 1 catel de
usturoi 1 legatura de ceapa verde 2 linguri de ulei 3 linguri sos de
soia 200 ml de smintina 4 linguri vin sec 1 conserva mango 1 lingura
ulei de susan 1 lingurita coaja de lamiie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cubulete de peste prajit
15 October 2010
Ingrediente:
250 g peste file 1 albus de ou sare cate un varf de cutit de piper
negru macinat chimion macinat coriandru 1 lingurita de amidon alimentar 3
linguri ulei Mod de preparare: Pestele se zvanta si se taie in bucati
cat sa incapa in gura. Albusul de ou se bate spuma, se amesteca bine…
Read more »
Read more »
Cubulete de peste dulci acrisoare
15 October 2010
Ingrediente:
400 gr biban file sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri de sos de
soia si doua linguri de otet sare piper alb macinat coriandru chimion
macinat ghimbir pudra zahar dupa gust 4 linguri de ulei de arahide
pentru prajit 1 ou 2 linguri si jumatatede amidon de porumb 2 morcovi
taiati…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Hot Pants (video)
15 October 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Hot Pants.
Ingrediente: 2 tsp salt 1 lime wedge 30 ml grapefruit juice 50 ml
tequila gold 15 ml peppermint schnapps Ice cubes 1 saucer 1
old-fashioned or short drink glass 1 shot measure 1 shaker 1 strainer
(if the shaker doesn’t include one) or…
Read more »
Read more »
Desert cu cireşe
15 October 2010
Ingrediente: 400 g cireşe bine coapte 100 g zahăr 4 linguri făină 2 ouă
+ 2 gălbenuşuri 500 ml lapte 20 g unt 2 linguri smântână 1 praf sare.
Mod de preparare: Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le presari cu 3
linguri de zahăr. Separat, amesteci ouăle cu gălbenuşurile, 1 adaugi
făina…
Read more »
Read more »
Salata de avocado
15 October 2010
Ingrediente:
2 buc avocado 1 rosie 1 salata mica sare piper 100 gr fasole 100 gr
branza smantana 2 oua fierte tari 1 castravete 1 muratura 2 lingurite
suc de lamaie 2 lingurite nuci condimente Mod de preparare: Se spala
salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala
castravetele, se taie…
Read more »
Read more »
Căpşune gratinate
15 October 2010
Ingrediente: 600 g căpşune 1 lingură margarina 1 lingură zahăr 1 plic
zahăr vanilat 125 ml frişca 4 gălbenuşuri zahăr pudră Mod de
preparare: Cureţi căpşunele, le speli, le laşi să se scurgă, apoi le tai
în jumătăţi şi le aşezi într-un vas termorezistent, ca ţiglele pe casă.
Dai apoi pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Churros de Pescado
15 October 2010
Ingrediente:
3 bucati file de peste 2 catei usturoi pisati 2 lingurite patrunjel
tocat 1/2 sticla bere 1 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1
lingurita sofran sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-un vas
mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt,
sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se incinge…
Read more »
Read more »
Tort cu branza de vaci
15 October 2010
Ingrediente:
1 kg brânză 200 g smântână 350 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 200 g
stafide stropite cu rom Mod de preparare: Se amestecă bine toate la un
loc şi se lasă să stea timp de 20 de minute. După aceea, punem 200 ml
de suc de fructe şi 30 g gelatină la…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci si sos de smantana
15 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 150 g unt 250 g smantana 200
ml lapte sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie in felii si se
calesc in unt. Se fierbe laptece cu smantana. Se asezoneaza si se lasa
la fiert 10 minute la foc mic. In sos se adauga cartofii si…
Read more »
Read more »
Tort cu gem si fructe
15 October 2010
Ingrediente:
7 ouă 300 g de zahăr 1 cană de făină 400 g gem 2 portocale 2 banane 2
mandarine 20 g gelatină 300 g frişcă sare coajă de portocale Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul spumă, se adaugă
mirodeniile, făina şi albuşurile bătute spumă, apoi se coace la foc
potrivit. După…
Read more »
Read more »
Dulceata de vinete cu nuci
15 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou) 100 gr de miez de
nuca sucul de la o lamiie 800 g de zahar 500 g miere 1 baton de vanilie 1
lingurita piper ghimbir nucsoara Mod de preparare: Se curata
frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o
taietura in…
Read more »
Read more »
Farfale de pastarnac
15 October 2010
Ingrediente:
450 g pastarnac taiat felii 1 lingura iaurt 25 g unt 1 ou batut 125 g
pesmet 1+1/2 lingurita curry ulei pentru prajit Mod de preparare: Se
fierbepastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de 15 minute. Se
scurge si se zdrobeste. Se adauga restul ingredientelor. Se da la
frigider pana sa intareste.…
Read more »
Read more »
Caracatita cu sos si macaroane scurte
15 October 2010
Ingrediente:
1 ceapa mare sau doua mai mic suc de rosii 1 pahar de vin alb putin
usturoi piper 1caracatita sare Mod de preparare: In primul rind se pune
la fiert caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa. Caracatita are
mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste…
Read more »
Read more »
Salata cu tofu
15 October 2010
Ingrediente:
100 g tofu 1 salata verde 1 rosie 1 castravete Mod de preparare: Se
prepara ca o salata obijnuita (salata rosii si castravete), se adauga
ulei si otet (sau lamaie pentru mai multa aroma) iar deasupra cand
salata este gata se pune tofu taiat cubulete. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tort cu banane
15 October 2010
Ingrediente:
1 blat de tort 5 banane 1 plic gelatină 100 ml vin 150 ml suc de mere 5
linguri zahăr 4 foi de gelatină 650 ml frişcă 100 g ciocolată 24
beţişoare de napolitane 1/2 întăritor de frişcă Mod de preparare:
Blatul se înveleşte cu un inel de tort sau cu un brâu…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu carne
15 October 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 30 g unt 1 ceapa 3 linguri ulei 1 legatura
patrunjel sere piper 100 g miez de paine 1 ou 200 ml supa de carne 1
lingura faina Mod de preparare: Se caleste ceapa, se adauga carnea
tocata si patrunjelul si se mai lasa la foc mic inca 5 minute.…
Read more »
Read more »
Vinete Bruschetta
15 October 2010
Ingrediente: 4 felii paine, de 1,5 cm grosime 1 catel usturoi 10-12
linguri ulei 1 vanata micuta taiata felii de 1cm 150 g Mozarella taiata
felii, apoi feliile taiate in 2 4 rosii taiate felii frunze de patrunjel
Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se projeste painea pana ce
devine crocanta. Se fraca fiecare…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolata I
15 October 2010
Ingrediente
blat: 9 ouă 3 linguri făină 8 linguri apă 400 g zahăr 400 g unt 100 g
cacao Ingrediente crema: 250 g unt, 175 g miere, 250 g nuci pisate
fin, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 6 ouă Mod de preparare: Se dau la
fiert apa, zahărul, untul şi cacaoa, apoi se face…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas si frisca
15 October 2010
Ingrediente:
3 ouă 200 g zahăr 250 ml lapte vanilie rom fructe din dulceaţă 40 g
gelatină 800 g frişcă 1 foaie din pandişpan 1 cutie compot de ananas 150
g sirop dulceaţă 1 lingură de amidon Mod de preparare: Se pune foaia
de pandişpan pe o tavă, apoi se înveleşte cu o centură…
Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor
15 October 2010
Ingrediente:
900 g cartofi curatati si taiati in doua 225 g costita taiata in bucati
mici 3 ardei grasi taiati in rondele 295 ml crema de ciuperci (Knorr)
150 ml lapte Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se fierb cartofii in
apa cu sare, timp de 8 minute. Se lasa la racit apoi se taie…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si ceapa
15 October 2010
Ingrediente
aluat: 250 g faina 150 g margarina 2-3 linguri apa rece sare
Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 2 cepe mari taiate fin,3 oua
batute ,150 ml lapte ,250 g branza rasa sare, piper Mod de preparare: Se
pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca
pana ce seamana cu niste firimituri…
Read more »
Read more »
Sandvis asezonat cu ou
15 October 2010
Ingrediente: 8 felii paine 8 felii cascaval 4 linguri ketchup 4 felii
sunca / carne vita conserva 2 oua batute 1 lingura lapte sare piper 2
linguri ulei cartraveti felii rosii cuburi Mod de preparare: Se pune
cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Deasupra se unge cu
ketchup si peste…
Read more »
Read more »
Ciuperci in sos de marar
14 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei 1 legatura marar 2 linguri
faina sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile marunt. Se pun in
tigaie cu uleiul, se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Se
pune o legatura de marar si se mai lasa pe foc. Se amesteca faina…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne tocată în foi de varză dulce
14 October 2010
Ingrediente: 8 foi de varză dulce 500 g carne tocată 1 ardei roşu 1
ardei verde 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri smântână 100 g
şunculiţă 1 felie pâine 4 ouă 2 morcovi 1 ţelină sare piper Mod de
preparare: Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt şi le
căleşti…
Read more »
Read more »
Placinta cu cascaval
14 October 2010
Ingrediente
aluat: 100 g faina 100 g faina integrala (sau de tara) 1 lingurita boia
de ardei 125 ml apa 75 g unt taiat cuburi Ingrediente umplutura: 2 oua
separate , 200 ml smantana grasa, 2 lingurite mustar, 175 g cascaval
Dalia ras, 50 g cascaval taiat cuburi,1 lingurita cimbru uscat Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Paine prajita cu legume si sunca de Praga
14 October 2010
Ingrediente:
2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 2 dovlecei taiati felii 4
linguri ulei 1 paine 2 catei usturoi 50 g sunca Praga taiata fasii Mod
de preparare: Se incinge cuptorul. Se pune in tava de la aragaz ardeii
taiati fasiute si dovleceii. Se pun 2 linguri de ulei, se asezoneaza si
se dau…
Read more »
Read more »
Pasta picanta cu branza de vaci
14 October 2010
Ingrediente: 100 g branza de vaci 30 ml lapte 50 g margarina usturoi
pisat sare piper Mod de preparare: Se amesteca branza cu laptele si se
lasa sa stea cateva minute. Se adauga usturoiul pisat, apoi se freaca
totul cu margarina. Se asezoneaza. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Turte cu sunca si salvie
14 October 2010
Ingrediente: 700 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti 1 ceapa mica rasa
150 g sunca taiata cubulete 2 leg. salvie, tocate 2 oua batute 130 g
pesmet 4 linguri parmezan ras 2 linguri faina 4 linguri ulei Mod de
preparare: Se amesteca cartofii, ceapa, sunca, salvia, 2 linguri de ou
batut si se asezoneaza.…
Read more »
Read more »
Blaturi cu miere
14 October 2010
Ingrediente:
200 g zahăr 1 ou 2 linguri de miere 1 linguriţă de bicarbonat 50 g unt 4
linguri de lapte 450 g făină Mod de preparare: Se fierb timp de 5
minute se dă compoziţia la o parte, apoi adăugăm făina se frământă, după
care se coc patru foi. Se pot umple cu…
Read more »
Read more »
Tort cremos cu ciocolata
14 October 2010
Ingrediente:
175 g margarină 150 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilat 3 ouă 300 g faină 3
linguriţe praf de copt 18 buc. batoane mici de ciocolată umplută cu
nucă de cocos 50 g cocos ras 2-3 linguri gem de caise 400 g frişcă 1
lingură de cacao Mod de preparare: Se freacă margarina…
Read more »
Read more »
Macaroane cu soia si branză topită
14 October 2010
Ingrediente: 300 g macaroane 1 ceapă 1 pungă granule soia 1 tub de
brânză topită cu gust de şuncă 1 lingură făină sare piper 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Pui la fiert în apă cu sare toată soia şi
după ce a fiert laşi granulele să se scurgă bine. Fierbi şi macaroanele…
Read more »
Read more »
Mic dejun gratinat
14 October 2010
Ingrediente:
900 g cartofi 3 linguri ulei 3 cepe taiate felii subtiri 2 catei
usturoi pisati 200 g felii bacon, taiat mare 100 g branza rasa 4 rosii
taiate felii 3 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se
raceasca, apoi se…
Read more »
Read more »
Tarta cu cascaval si nuci
14 October 2010
Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate
bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de
placinta 3 oua batute 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime Mod de
preparare: Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din
unt, se adauga ceapa,…
Read more »
Read more »
Tort bezea
14 October 2010
Ingrediente:
10 ouă 1 kg zahăr 450 g miez nucă 2 linguri de făină 400 g unt 100 g
cacao 100 g coniac sau rom 2 pacheţele de vanilie coaja de la o lămâie
esenţă de migdale Mod de preparare: Blatul se bat spumă cele 10
albuşuri cu 500 g zahăr, apoi se adaugă…
Read more »
Read more »
Tort buturuga
14 October 2010
Ingrediente: 7 oua 5 linguri de zahăr 100 g nucă măcinată 2 linguri de
pesmet 200 g zahăr 2 linguri de cacao 3 linguri de lapte Mod de
preparare: Blatul se bat spumă 5 albuşuri cu 5 linguri de zahăr, apoi se
adaugă gălbenuşurile, 100 g nucă măcinatăşi 2 linguri de pesmet. După…
Read more »
Read more »
Bhaja cu conopida si broccoli
14 October 2010
Ingrediente:
50 g faina 1/2 lingurita turmeric 1/2 lingurita chinmen macinat 1/2
lingurita garam masala 150 ml apa 450 g conopida brocolli taiate in
buchetele mici ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina cu
condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana
devine un aluat omogen. Se pun buchetele…
Read more »
Read more »
Macrou cu mujdei de usturoi si roşii coapte
14 October 2010
Ingrediente: 1 kg macrou congelat 1 căpăţână de usturoi 1 kg roşii ulei
sare Mod de preparare: Decongelezi peştele, îl cureţi, îl speli, îl
sărezi şi îl prăjeşti în ulei încins. Pui pe o tavă pui o folie de
aluminiu, presari sare şi coci roşiile. Când sunt gata, le cureţi de
pieliţe şi…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu orez
14 October 2010
Ingrediente:
225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe verzi,
taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1ou batut 225 g
cascaval 175 g pesmet alb Mod de preparare: Se fierbe orezul, spanacul
se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul
intr-un castron. Se…
Read more »
Read more »
Vinete si dovlecei pane
14 October 2010
Ingrediente : 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare 200 ml bere 2
linguri sos Tabasco 225 g dovlecei, taiati fasii 225 g vinete, taiate
fasii ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina si sarea,
se adauga galbenusul de ou, berea si sosul Tabasco. Se amesteca pana
devine o pasta…
Read more »
Read more »
Paine cu salvie si ceapa
14 October 2010
Ingrediente: 50 g unt/margarina 1 ceapa taiata marunt 225 g faina
obisnuita 225 g faina integrala 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un
praf sare 300 ml lapte cald 2 linguri frunze salvie proaspete faina
pentru tapetat 1 lingura sare grunjoasa Mod de preparare: Se topeste
untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand…
Read more »
Read more »
Tiramisu-Tort fara cuptor
14 October 2010
Mod
de preparare: Pe un pat de 200 g biscuiţi măcinaţi, amestecaţi cu 200 g
zahăr pudră, 150 g unt topit, 1 fiolă esenţă de rom, 1 lingură de
cacao, se pune o cremă făcută din: 600 g brânză dulce de vaci, pasatăşi
amestecată cu 300 g frişcă bătutăşi gălbenuş frecat spumă cu zahăr şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată
14 October 2010
Ingrediente foi: 5 albuşuri 150 g zahăr 150 g nucă de cocos 3 linguri
făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 1 plic budincă, de
vanilie 250 ml lapte 250 gzahăr 5 gălbenuşuri 2 plicuri zahăr vanilat
500 g cireşe 200 g margarină 100 g ciocolată 1 lingură de ulei pentru
glazură …
Read more »
Read more »
Conservarea berii
14 October 2010
Prelucrarea berii are loc în medii sărace în oxigen, fiindcă, peste
anumite limite, prezenţa oxigenului provoacă oxidarea băuturii, un
defect care poate fi întâlnit atunci când băutura este produsă în sticlă
sau la cutie. Aceasta aduce după sine o degradare a aromei şi un gust
făinos, neplăcut, asemănător cartonului umed. Pentru a preîntâmpina
acest…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi si napi
14 October 2010
Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 450 g napi
curatati si taiati cubulete 25 g unt 2 oua batute 4 linguri rozmarin
tocat 3 linguri ulei Mod de preparare: Se pun legumele intr-o cratita in
care clocoteste apa cu sare. Se acopera bine si se lasa pe foc 12-15
minute. Se scurg…
Read more »
Read more »
Platou cu cascaval si rosii
14 October 2010
Ingrediente:
1 vanata mare, taiata felii 1 lingura sare 8 linguri ulei 4 rosii
taiate felii 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii 1 salata 1
andiva 12 masline negre 3 linguri otet Mod de preparare: Se pun feliile
de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se
spala cu apa…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe
14 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 300 g zahăr 300 g smântână 300 g făină 1 praf de
copt 1 pacheţel de vanilie Mod de preparare: Batem ouăle cu zahărul,
adăugăm smântâna, vanilia, praful de copt şi făina. Tapetăm o tavă cu
ulei şi făină, apoi punem compoziţia, peste care adăugăm 1 kg fructe
fără sâmburi.…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere
14 October 2010
Ingrediente:
125 g margarină 125 g zahăr 3 ouă 200 g făină sare 1 praf de copt arome
Mod de preparare: 2/3 din aluat se pune în tavă, apoi 750 g mere
tăiate sub formă de semilune se aşează în cerc pe tot aluatul, după
care, o treime din aluat şi trei linguri de…
Read more »
Read more »
Cocktail Mara House cu carne pui si fructe
14 October 2010
Ingrediente:
250 g carne pui fiarta 200 g grapefruit 120 g kiwi 120 g compot ananas
20 g salata verde 140 g maioneza 80 g rosii 10 g masline 150 g morcovi
rasi sare piper patrunjel frunze Mod de preparare: Carnea de pui se taie
julienne si se amesteca cu fructele taiate cubulete. Maioneza se…
Read more »
Read more »
Clatite Picardia
14 October 2010
Ingrediente: 12 clatite 150 g jambon 250 g ciuperci 150 g cascaval ras
400 g smantana 40 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile
feliute si se calesc cu 15 g unt. Pe fiecare clatita se pune un strat
subtire de smantana, ciuperci, jambon taiat fasiute si cascaval ras. Se
ruleaza…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sos vinaigrett de lamaie
14 October 2010
Ingrediente:
12 ciuperci mari 100 ml ulei 25 g unt 1 leg. busuioc pentru ornat
Pentru vinaigrette: 1/2 lamaie coaja rasa si sucul ,1 lingura otet ,1
lingera capere mici,1 catel usturoi tocat marunt,2 linguri ulei ,1
lingurita mustar ,1 lamaie taiata bucati Mod de preparare: Pentru
vinegreta se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Shaker (video)
14 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 75 ml pineapple juice 15 ml lemon juice Half
tsp grenadine Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot
measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include
one) or a small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Shaker
Read more »
Read more »
Jambon rulat
14 October 2010
Ingrediente: 10 clatite 200 g cascaval 10 felii jambon sare piper suc
de rosii Mod de preparare: Se pune pe fiecare clatita cate o felie de
jambon, se acopera cu cascaval ras, apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un
vas incasabil, se toarne sucul de rosii (sa le acopere), se pune sare si
piper dupa…
Pasta greceasca
14 October 2010
Ingrediente:
250 g masline 250 g unt 250 g branza 50 g lamaie sare piper Mod de
preparare: Se scot samburii maslinelor, apoi impreuna cu untul si branza
se dau prin masina de tocat. Se potriveste gustul de sare, piper si
lamaie si se freaca pana se obtine o pasta. Se aseaza pe un platou…
Read more »
Read more »
Cornulete cu carne
14 October 2010
Ingrediente aluat: 500 g faina 200 g margarina 150 g smantana 10 g
drojdie uscata / 1 lingura drajdie proaspata 1 lingura zahar 1/2
lingurita sare 50 ml lapte Ingrediente umplutura: 250 g carne vita + 250
g carne porc (tocata) ,2 cepe taiate fin,2 linguri ulei,2 oua,1/2
lingurita sare,1/2 lingurita piper,1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciocolata
14 October 2010
Ingrediente:
150 g ciocolată menaj 3 linguri de cacao 1 cană de cafea lichidă 4
albuşuri 100 g zahăr 6 gălbenuşuri 200 ml de lapte 100 g zahăr 1 lingură
de făină 1 plic vanilie Mod de preparare: 150 g ciocolată menaj, 3
linguri de cacao şi o cană de cafea lichidă se amestecă bine…
Read more »
Read more »
Cocktail cu piept de pui
14 October 2010
Ingrediente sos: 3 linguri ketchup 2 linguri sos Worcestershire 2
linguri sus lamaie 1 lingurita mustar sare 150 ml smantana Ingrediente
cacktail: 2 bucati piept de pui (creveti, jambon, sunca Praga) 1 avocado
50 g frunze salata verde praf boia felii de lamaie Mod de preparare: Se
amesteca bine ingredientele pentru sos pana se…
Read more »
Read more »
Chec marmorat
14 October 2010
Ingrediente:
2 căni de apă 2 căni de zahăr 100 g cacao 250 g margarină 1 esenţă de
rom sare 2 ouă 300 g făină 1 lingură de bicarbonate 2 linguri de zeamă
de lămâie Mod de preparare: Apa, zahărul, cacaoa, margarina şi sarea
se pun la fiert, apoi luăm o cană de sirop…
Read more »
Read more »
Paine prajita cu legume si branza
14 October 2010
Ingradiente:
1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi zdrobit 1 ceapa mare rosie
taiata sferturi 225 g ciuperci, taiate felii 175 g frunze spanac 4 felii
groase de paine alba 125 g branza, maruntita Mod de preparare: Se
incinge cuptorul foarte bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie
incapatoare, se caleste ceapa si usturoiul 3-4…
Read more »
Read more »
Chifle cu seminte de marar
14 October 2010
Ingrediente:
560 g coca pentru paine alba 3 linguri seminte de marar lapte pentru
glazura Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se pune coca
intr-un castron larg si se agauga semintele de marar. Se framanta bine.
Se imparte aluatul in 8 parti si se framanta fiecare timp de cateva
minute. Se modeleaza fiecare…
Read more »
Read more »
Vegeta la borcan
14 October 2010
Ingrediente:
1 kg morcovi 1 kg păstârnac 1 kg pătrunjel 1 kg gogoşari 1 kg conopidă 1
kg ardei kapia pătrunjel 2 legături ţelină 2 legături 600 g sare Mod
de preparare: Se dau toate prin maşina de tocat şi se amestecă cu sare,
apoi punem la borcane şi adăugăm puţin ulei deasupra. la…
Read more »
Read more »
Foi cu amoniac
14 October 2010
Ingrediente:
5 linguri de zahăr 1 ou 5 linguri de ulei 5 linguri de lapte 10 linguri
de făină 1 linguriţă de amoniac stins cu lapte mirodenii Mod de
preparare: Se bat ouăle cu zahăr timp de 15 minute, apoi se adaugă
restul şi se face o singură foaie. Dacă doriţi mai multe, dublaţi…
Read more »
Read more »
Foi pentru cremschnitt
14 October 2010
Mod
de preparare: Primul aluat se face din 6 linguri de apă, 2 ouă, o
linguriţă de sare, 4 linguri de smântână, 4 linguri de ulei, 3 linguri
de oţet şi făină cât cuprinde. După aceea se face al doilea aluat, din
500 g unt sau margarinăşi 150 g făină. Se face un aluat din…
Read more »
Read more »
Chifle umplute cu branza
14 October 2010
Ingrediente:
6 chifle 100 g unt 150 g branza 1 ou 1/2 pahar smantana 1 pahar lapte 1
lingurita marar tocat sare piper Mod de preparare: Se taie chiflele in
jumate si se inmoaie in lapte. Se amesteca branza cu oul, sarea, piperul
si mararul. Peste fiecare jumatate de chifla se intinde pasta de
branza…
Read more »
Read more »
Foi de strudel umplute,glasate cu vin rosu
14 October 2010
Ingrediente:
200 g paste fierte 500 g brânză de vaci 100 g stafide coajă de
portocală 200 g zahăr 5 gălbenuşuri 1 lingură de scorţişoară 2 pachete
de vanilie 5 albuşuri bătute spumă Mod de preparare: Se aşează între
foi de ştrudel, stropite cu ulei, compoziţia din paste cu brânză, se dă
la cuptor…
Read more »
Read more »
Barcute cu sunca
14 October 2010
Ingrediente: 100 g sunca 100 g maioneza 6 oua fierte tari 1 ceapa rasa 3
lingurite zacusca sare piper marar Mod de preparare: Se taie ouale pe
lung, se scot galbenusurile si se amesteca cu 2 linguri maioneza, pana
ce devine o pasta. Aceasta se amesteca cu ceapa, zacusca, mararul tocat,
sarea si piperul.…
Read more »
Read more »
Mâncare de ardei copţi cu pui si smântână
14 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi roşii 300 g smântână 1
ceapă 1 lingură bulion 1 lingură făină sare 2 linguri unt Mod de
preparare: Speli ardeii, îi ştergi cu un prosop curat şi îi coci pe o
tablă pe aragaz. Cureţi în acest timp ceapa, o tai mărunt, o căleşti…
Read more »
Read more »
Covrigei
14 October 2010
Ingrediente:
250 g margarina 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras prin
razatoarea mica 2 linguri Delikat 2 oua faina cat cuprinde Mod de
preparare: Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca potrivit de
tare. Compozitia se lasa la rece cateva ore. Se ia cate putina coca si
se modeleaza in…
Read more »
Read more »
Foi rulada
14 October 2010
Ingrediente:
5 ouă 5 linguri de zahăr 5 linguri de făină 2 linguri de ulei Mod de
preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă gălbenuşurile, pe rând,
apoi se pun făina şi uleiul, după care se coace la foc iute. Pe o tavă
se pune hârtie şi apoi se toarnă compoziţia, se coace, după…
Read more »
Read more »
Salata de gogosari
14 October 2010
Ingrediente:
3 kg gogoşari 420 ml ulei 420 ml oţet 420 ml apă 420 g miere 420 g
pastă de tomate foi de dafin piper sare enibahar boabe de muştar Mod
de preparare: Se pun toate la fiert şi se face un sos, iar în acest sos
adăugăm gogoşarii, pe rând, şi îi opărim…
Read more »
Read more »
Tartine cu carne si ciuperci
14 October 2010
Ingrediente
compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci taiate felii subtiri
1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura patrunjel sau
marar sare piper Pentru aluat: 1 cana apa , 50 g unt ,1 ou , sare ,2
cani faina Ingrediente decorare:100 g masline, 7 rosii taiate feliute
,100 g cascaval…
Read more »
Read more »
Rulouri
13 October 2010
Ingrediente:
300 g făină 150 g unt sau margarină 1 ou 1 linguriţă de oţet 2 linguri
de lapte puţină sare Ingrediente crema fiartă:1 pahar de lapte, 50 g
făină, 100 g unt gras, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr şi vanilie Ingrediente
crema din albuşuri : 3 albuşuri, 150 g zahăr, 70 g apă…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si costiţă afumată
13 October 2010
Ingrediente: 4 copane de pui 100 g costiţă afumată 3 morcovi 1 ţelină 1
ardei roşu 1 ardei verde 2 cepe 2 roşii 3 linguri ulei 250 ml vin alb
sec sare piper boia condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureţi
toate legumele, apoi tai morcovii rondele, ţelina şi ardeii bucăţi,
iar…
Read more »
Read more »
Rosii pane cu caşcaval si şuncă
13 October 2010
Ingrediente: 4 roşii mari 4 felii şuncă 4 felii de caşcaval 2 ouă 200 g
făină 200 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli
roşiile, tai fiecare roşie în 4 felii rotunde. Cele două capete le laşi
deoparte. Pui apoi între 2 felii de roşie o felie de caşcaval, una de…
Read more »
Read more »
Blat pentru tarta cu zmeura
13 October 2010
Ingrediente:
100 g unt 4 linguri de lapte 100 g zahăr 200 g făină 2 ouă 1 plic praf
de copt 1 pacheţel de zahăr vanilat 1 borcan de zmeură Mod de
preparare: Se freacă untul cu zahărul, se adaugă vanilia şi ouăle pe
rând, apoi praful de copt amestecat cu făina şi laptele.…
Read more »
Read more »
Chec cu stafide si sos de lamaie
13 October 2010
Ingrediente:
6 ouă 8 linguri de zahăr 11/2 cană de făină 1 pachet de margarină
Bunica coajă de lămâie 100 g stafide înmuiate în coniac sare vanilie
Mod de preparare: Pentru sos se pun zeama de la 2 lămâi, 4 linguri de
zahăr, 100 g rom, 50 g stafide şi 50 g migdale sau…
Read more »
Read more »
Conopidă umplută cu branză si morcovi
13 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă 2 morcovi 250 g brânză de vaci 2 căţei de
usturoi 2 linguri făină 1 linguriţă măghiran 2 linguri unt 1 legătură
ceapă verde 2 ouă sare piper 3 linguri pesmet Mod de preparare: Speli
conopida, o fierbi în apă cu sare pentru aproximativ 10 minute, apoi o
laşi într-o…
Read more »
Read more »
Papricaş de pui cu clătite la cuptor
13 October 2010
Ingrediente: 1 pui 4 cepe 300 ml lapte 4 linguri făină 2 ouă 400 g
smântână boia piper sare ulei Mod de preparare: Speli puiul, îl
porţionezi, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi bucăţile de
carne. Le laşi să se rumenească puţin, apoi stingi cu apă cât să acopere
carnea,…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească de fasole verde
13 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras 1 os afumat 2 l apă 2-3
roşii 1 legătură verdeaţă 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3-4 frunze de
ţelină 100 g smântână sare 1 lingură făină ulei Mod de preparare:
Cureţi fasolea, o tai bucăţi şi o fierbi în apă clocotită cu sare…
Read more »
Read more »
Vinete cu gogosari
13 October 2010
Ingrediente:
3 kg vinete 2 kg gogoşari 500 g ceapă 500 ml ulei oţet după gust sare
Mod de preparare: Se aleg vinetele frumoase, se spalăşi se taie felii
rotunde de grosimea unui deget, se săreazăşi se lasă să stea timp de o
oră, apoi se storc şi se prăjesc pe ambele părţi în…
Read more »
Read more »
Chec cu mere, nuci, ghimbir si brandy
13 October 2010
Ingrediente:
500 g mere curăţate şi tăiate în felii 1/2 de lămâie (suc şi coajă
rasă) 4 linguri de brandy rom sau esenţă 50 g stafide 100 g nucă tăiată 1
vârf de cuţit de ghimbir sau scorţişoară 200 g unt 150 g zahăr 3 ouă
300 g făină 2 linguriţe de praf de copt…
Read more »
Read more »
Blat de tort
13 October 2010
Ingrediente:
340 g zahăr 100 ml lapte 250 ml unt topit 50 g cacao 3 ouă 300 g făină
1/2de linguriţă de praf de copt 1 plic de zahăr vanilat Mod de
preparare: În untul topit punem laptele, zahărul şi cacaoa; se dau la
clocotit timp de două minute, apoi se lasă la răcit…
Read more »
Read more »
Rulouri cu mere
13 October 2010
Mod
de preparare: Se face un aluat din 180 g făină, 2-3 linguri de smântână
şi puţină sare. După aceea, se face al doilea aluat din 180 g făinăşi
120 g margarină. Se face primul aluat, se întinde un strat subţire din
el şi se aşează al doilea aluat peste el. Se ruleazăşi se dă…
Read more »
Read more »
Salata de popinci si gogosari
13 October 2010
Ingrediente:
4 kg gogoşari 3 kg popinci (ciuperci) 2 kg ceapă 100 g oţet 1 l de ulei
Mod de preparare: Se taie totul peştişori, după care se pun pe rând
într-o cratiţă cu 1 l de ulei. Se unduieşte timp de zece minute ceapa,
după care se dă deoparte, apoi se pun gogoşarii,…
Read more »
Read more »
Varza rosie cu bait de otet
13 October 2010
Mod
de preparare: Punem într-un vas 10 kg de varză roşie tocată fin ca
pentru salată, peste ea turnăm un baiţ făcut dintr-un litru de oţet, 1
kg zahăr, 400 g sare, 50 g boabe de muştar, 4-5 foi de dafin şi o
lingură de boabe de piper. Amestecăm cu o lingură până se topeşte…
Read more »
Read more »
Salată de legume fierte cu ciuperci si iaurt
13 October 2010
Ingrediente: 200 g iaurt 3 morcovi 5 cartofi 1 conopidă 1 broccoli 100 g
ciuperci 1 legătură usturoi verde ulei sare piper 1 legătură mărar
Mod de preparare: Fierbi în apă cu sare morcovii, cartofii, conopida şi
broccoli curăţate. Cureţi ciupercile şi le fierbi separat. Ta marunt
usturoiul, îl amesteci cu iaurtul şi…
Salata vinegreta
13 October 2010
Ingrediente:
2 kg ardei 2 kg gogoşari 3 bucăţi de ţelină 2 bucăţi de conopidă 2 kg
morcovi 1.5 l otet 500 ml ulei 500 g zahar 150 g sare piper boabe Mod
de preparare: Se taie ardeii şi gogoşarii fideluţe, iar ţelina şi
morcovul se rad pe răzătoare. Conopida se rupe bucheţele, apoi,…
Read more »
Read more »
Rulada marmorata de ciocolata
13 October 2010
Ingrediente:
4 ouă 200 g zahăr 3 pacheţele de vanilie 150 g făină 50 g amidon sau
zeamil 1 linguriţă rasă de praf de copt 3 linguriţe de cacao 1 l de
frişcă nebătută 10 foi de gelatină esenţă de rom 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 de…
Read more »
Read more »
Cartofi noi umpluţi cu urdă
13 October 2010
Ingrediente: 1,500 kg cartofi noi 400 g urdă 200 ml lapte 2 ouă 2
linguri griş 2 legături mărar 150 ml ulei 400 g smântână sare Mod de
preparare: Fierbi grisul cu laptele şi după ce s-a îngroşat, îl dai
deoparte şi-l laşi să se răcească. Il amesteci apoi cu urda, mărarul
tocat,…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu grau
13 October 2010
Ingrediente: 1 pahar de grâu 10 legături de pătrunjel 1 kg de roşii 1/4
l ulei de măsline 2 legătur de ceapă verde 1 linguriţă de piper sare
1/2 kg de lămâi 2 salate Mod de preparare: Pui grâul la înmuiat în apă
rece. După o oră arunci apa, pui peste el zeama…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu peşte
13 October 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 300 g cod 2 linguri orez 1 ceapă 1 lingură
bulion 1 legătură verdeaţă sare piper 2 roşii Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi tai în jumătate, le scoţi miezul, îi presari cu sare şi
îi laşi deoparte. Dezosezi peştele, îl treci prin maşina de tocat şi-l
amesteci cu orezul,…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu conopida
13 October 2010
Ingrediente:
20 gogoşari 2 conopide 2 legături de ţelină 4 foi de dafin 10 boabe de
enibahar 50 g boabe de muştar 4 rădăcini de hrean boabe de piper sare
Mod de preparare: Se face un baiţ dintr-un litru de oţet, 2 l de apăşi
500 g miere de albine. Gogoşarii de curăţă de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu legume si smantană
13 October 2010
Ingrediente: 1 pui 5 cepe 4 ardei graşi 700 g roşii 3 cartofi 150 g
smântână 100 ml ulei 100 ml vin sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar
verde Mod de preparare: Tai în bucăţi puiul curăţat, le sărezi, le
prăjeşti în ulei încins şi le stropeşti cu vin din când în…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla si ciuperci
13 October 2010
Ingrediente:
3 kg bureţi fierţi 2 kg sfeclă roşie fiartăşi tocată fideluţe 1 kg
morcov 1 kg ceapă tăiată 1 kg gogoşari Mod de preparare: Se face un
baiţ din 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 1 l de apă, 500 g zahăr, 2
linguri de sare, după care se pun mirodenii …
Read more »
Read more »
Ciorbă de spanac cu lapte acru
13 October 2010
Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1
lingură boia 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl
speli bine şi îl tai mărunt. într-o oală pui la fiert 1 l de apă cu
laptele acru şi după 10 minute adaugi spanacul tăiat şi sare după…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată cu zer
13 October 2010
Intr-o oală de 4 l, pui la fiert 2 l zer de la caşul de oaie cu o ceapă
întreagă curăţată, o linguriţă rasă sare şi laşi la fiert. Când ceapa
este fiartă, o scoţi şi adaugi salata opărită în prealabil în apă cu
puţină sare, apoi tăiată fâşii. Pui şi câteva bucăţele de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya
13 October 2010
Ingrediente: 300 g de nucă de cocos 1/2 kg de zahăr 100 ml apă de roze
1/2 lămâie sau 1/2 linguriţă de sare de lămâie Mod de preparare: Pui
la fiert zahărul şi apa de roze. După 10 minute adaugi restul
ingredientelor şi laşi să fiarbă până ce conţinutul devine vâscos ca
mierea.…
Read more »
Read more »
Chiftele impăturite in orez (kubba)
13 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de vită piper scorţişoară 1 kg orez 1 kg
ceapă şofran sare 1/2 l ulei Mod de preparare: Laşi orezul în apă rece
pentru 15 minute. într-o oală pui ulei, sare, şofran şi apoi orezul.
Adaugi apă să fie de 5 cm deasupra orezului şi dai la foc mediu.…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi noi cu brânză
13 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 4 ouă 250 ml smântână 250 g brânză de
vaci 100 g unt 50 g făină 1 legătură mărar 2-3 fire leuştean sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi
pasezi şi-i amesteci cu brânza de vaci fărâmiţată, făina, untul…
Read more »
Read more »
Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite
13 October 2010
Ingrediente: 2 piepturi de pui 650 ml lapte bătut 8 linguri zeamă de
lămâie 400 g roşii 3 linguri ulei sare piper zahăr Mod de preparare:
Speli carnea, o dezosezi şi o tai felii. Amesteci 400 ml lapte bătut cu 3
linguri zeamă de lămâie şi laşi feliile de carne la marinat în…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu ciuperci
13 October 2010
Ingrediente:
5 kg gogoşari 3 kg ciuperci 2 kg ceapă 100 g hrean 100 g morcov 300 g
frunze de ţelină 1l oţet (9 grade) 3 l apă 200 ml ulei 200 g sare 1
căpăţână de usturoi zahăr piper foi de dafin Mod de preparare:
Ciupercile, fierte cu apă, sare şi zeama de…
Read more »
Read more »
Blat delica
13 October 2010
Ingrediente:
6 ouă 100 g zahăr 200 g nuci măcinate 100 g unt 2 linguri de cacao 100 g
făină 1 linguriţă de bicarbonat Mod de preparare: Se face un blat
care se coace, apoi, când s-a răcit, se taie în două părţi, după care se
umple cu cremă, după dorinţă. Blatul se face…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu carne de pui
13 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg carne de pui 1 ceapă potrivită 1
ardei gras roşu 1 lingură bulion 1 lingură făină sare verdeaţă Mod de
preparare: Cureţi şi speli fasolea şi o înăbuşi pe foc mic într-o
cratiţă cu ulei, puţină apă şi un praf de sare. Amesteci din când în…
Read more »
Read more »
Ruladă cu carne tocată si legume
13 October 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe, 1 căţel de usturoi 3 morcovi 1
dovlecel 2 linguri ulei 100 g brânză de oaie 1 ou 6 linguri pesmet sare
piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt.
Cureţi morcovii şi dovlecelul, le treci prin răzătoarea mare, apoi le
căleşti…
Read more »
Read more »
Salata de toamna
13 October 2010
Ingrediente:
3 kg gogonele tăiate feliuţe 20 gogoşari tăiaţi fideluţe 10 ardei graşi
tăiaţi fideluţe 1 kg ceapă tăiată peştişori 1 kg morcovi tăiaţi rondele
500 ml oţet 500 ml ulei 500 ml apă 500 g zahăr sare foi de dafin 1
ceaşcă de boabe de muştar piper Mod de preparare: Se pun în…
Read more »
Read more »
Tocana de legume
13 October 2010
Ingrediente:
1 kg ceapa 500 g morcovi 3 kg ardei kapia 1 telina 2 l suc de rosii
sare piper zahar 2 kg vinete Mod de preparare: 1 kg de ceapă se taie
peştişori şi se căleşte într-un litru de ulei; se adaugă 500 g morcovi
tăiaţi rondele, gogoşari, 3 kg ardei kapia, o ţelină…
Read more »
Read more »
Salata de popinci
13 October 2010
Ingrediente:
30 gogoşari 1 farfurie cu popinci fierte 500 ml ulei 1 kg ceapă 1
căpăţână de usturoi 3 linguri de oţet Mod de preparare: Se taie toate
peştişori. Ceapa se pune timp de aproximativ zece minute la fiert cu
puţină apă, se stoarce de apăşi se amestecă totul cu uleiul şi
usturoiul, după…
Read more »
Read more »
Conopidă umplută cu carne
13 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare 300 g carne tocată 3 cepe 2 linguri orez 2
ouă 120 g smântână 2 linguri ulei condiment tip Vegeta piper sare Mod
de preparare: Cureţi conopida fără să-i îndepărtezi cotorul, o speli şi
o pui să fiarbă într-o oală mare cu apă clocotită şi cu puţină sare
pentru…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu sos de mustar
13 October 2010
Ingrediente: 2 kg peşte 250 ml lapte 2 lămâi 5 ouă 200 g făină 150 ml
ulei 100 g muştar sare piper Mod de preparare: Cureţi peştele, îl
speli bine, îl tai în bucăţi şi îl ţii circa 1 oră în lapte cu sare,
piper şi zeama de la o lămâie. Scoţi apoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Shady Lady (video)
13 October 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Shady Lady
Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml melon liqueur 120 ml grapefruit juice 1
slice of lime 1 cherry 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1
barspoon or cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Shady Lady
Read more »
Read more »
Salata ardeleneasca
13 October 2010
Ingrediente:
4 kg varză 2 kg gogoşari 1 kg castraveţi 1 kg ceapă 1 kg gogonele 1 kg
morcov 1 l de oţet 250 g zahăr 100 g boabe de muştar 10 g piper 10 g
coriandru foi de dafin Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi
celelalte, toate, se taie julien, se…
Read more »
Read more »
Rulada cu nuca de cocos
13 October 2010
Ingrediente:
400 g biscuiţi măcinaţi 5 linguri de zahăr 200 g lapte 100 g cacao
Ingrediente crema : 5 linguri de zahăr pudră,125 g nucă de cocos, 1
pachet de unt şi 2 pacheţele de zahăr vanilat Mod de preparare: Se pun
la fiert laptele, cacaoa şi zahărul. După ce a clocotit, se dă…
Read more »
Read more »
Salata de ardei kapia
13 October 2010
Ingrediente:
3 kg ardei kapia 1 l de ulei 500 ml oţet 500 ml apă 200 g miere sare
piper 2 rădăcini de hrean Mod de preparare: Coaceţi bine ardeii şi
curăţaţi-i fierbinţi, fără să daţi apă pe ei, apoi fierbeţi oţetul, apa,
mierea, sarea şi piperul timp de cinci minute. Puneţi ardeii în…
Read more »
Read more »
Parfeu de vanilie
13 October 2010
Ingrediente: 2—3 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 baton de vanilie 115 g zahăr 400
g frişcă Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu
zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat
pînă ce s-au răcit. Se scoate vanilia şi se amestecă cu frişca bătută…
Read more »
Read more »
Guşiţă de ceapa
13 October 2010
Ingrediente: legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4-5 ouă 1 ceaşcă lapte
sau apă 2 felii de pâine 100-150 g slăninuţă afumată sare şi piper
Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, la fel şi verdeaţa şi le amesteci
cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi presate bine. Baţi bine ouăle,
tai slăninuţă mărunt,…
Read more »
Read more »
Chec cu branza dulce
13 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 19 linguri de ulei 18 linguri de lapte 19 linguri de
zahăr 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie Ingrediente crema:
300 g brânză, 2 linguri de griş, zahăr după gust, 2 ouă şi un plic de
vanilie Mod de preparare: Toate se amestecă bine, la urmă se pun 18…
Read more »
Read more »
Retete de post: Budinca de orez
13 October 2010
Ingrediente:
2 căni de orez 6 căni de apă 150 g zahăr puţină sare 1 kg mere rase
coajă de portocale vanilie 100 g margarină 150 g zahăr Mod de
preparare: Se spală orezul foarte bine, se pune la fiert şi când este
aproape gata se adaugă zahărul. Separat, într-o cratiţă, se topeşte
margarina,…
Read more »
Read more »
Muraturi asortate
13 October 2010
Mod
de preparare: 9 l de apă se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahăr, foi
de dafin, piper şi boabe de muştar. În borcan, se pun, la fund, mărar,
vişin, ţelină, frunze de hrean, cimbru, tarhon, câteva căpăţâni de
usturoi şi aşezăm zarzavaturile spălate pepeni verzi mici, gogonele,
castraveţi, morcovi, felii de…
Read more »
Read more »
Patlagele verzi in saramura
13 October 2010
Mod
de preparare: Pe fundul unui borcan de 5 l, se aşează o tulpină de
mărar uscat, 2-3 frunze de ţelină, 2-3 crenguţe de vişin, iar deasupra
se aşează pătlăgele şterse bine; printre ele se aşează hrean, căţei de
usturoi şi frunze de ţelină. Deasupra se pun usturoi, hrean, mărar şi
cimbru. Peste ele se…
Pateu cu morcovi
13 October 2010
Ingrediente: 2 morcovi raşi pe răzătoarea mică 150-200 g brânză de vaci
proaspătă 2 linguri de smântână 2 linguri de ulei 2 linguri de lapte
(nu-l pui dacă brânza este apoasă) 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de
usturoi tăiaţi mărunt 1 linguriţă pastă de ardei roşii coriandru sau
măghiran după gust 1…
Read more »
Read more »
Gogosari murati felii
13 October 2010
Ingrediente:
4-5 kg de gogoşari 450-500 ml de ulei 500 ml de oţet 1 l de apă 2
linguri de miere 4-5 linguri de zahăr (250 g) 20 boabe de piper 2-3 foi
de dafin 1-2 linguri sare cuisoare enibahar Mod de preparare: 4-5 kg de
gogoşari se spală, se curăţă şi se taie felii…
Read more »
Read more »
Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze)
13 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 morcov 1/2 kg spanac 1 păstârnac 1 ţelină 1
ceapă 1 legătură ceapă verde 1 lingură bulion 1 lingură condiment tip
Delikat 200 g costiţă afumată 200 g smântână 1 ou 1 l lapte bătut 100
ml ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa…
Read more »
Read more »
Chec cu lămâie si vanilie
13 October 2010
Ingrediente: 300 g făină 300 g mărgărină cu aromă de lămâie 300 g
zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare
Mod de preparare: Freci spumă margarina cu aromă de lămâie cu
zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile unul câte unul şi încorporezi făina,
praful de copt…
Read more »
Read more »
Zacusca dietetica
13 October 2010
Ingrediente:
6 vinete lungi 1,5 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg ardei 1 kg gogoşari 500 ml
de ulei 2 căpăţâni de usturoi 1legătură de cimbru 1 legătură de frunze
de ţelină Mod de preparare: Se pun pe fundul cratiţei roşiile tocate
fără pieliţă, ardeii, ceapa şi usturoiul. Vinetele, curăţate de coajă,
tăiate…
Read more »
Read more »
Parfeu de zmeură
13 October 2010
Ingrediente: 400 g zmeură 2 ouă 150 g zahăr vanilie 350 g frişcă Mod
de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie) şi cînd
s-au răcit, se amestecă cu zmeură bine spălată, scursă, dată prin sită,
cu vanilia şi cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu conopida si struguri
13 October 2010
Ingrediente:
4 kg gogoşari 2 kg conopidă 1,5 kg struguri 1,5 l de oţet 6 l apă 600 g
miere de albine 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 2-4 foi de
dafin 50 g boabe de muştar 200-250 g sare frunze de ţelină 8 bucăţi de
hrean Mod de preparare: Gogoşarii se…
Read more »
Read more »
Rulada de post
13 October 2010
Ingrediente:
400 g biscuiţi 300 g apă 200 g zahăr 100 g cacao 150 g margarină
Ingrediente crema :200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g nucă de cocos şi
vanilie. Mod de preparare: Se pune la fiert apa, zahărul, margarina şi
cacaoa. După ce a fiert, se dă la o parte şi se pun…
Read more »
Read more »
Zacusca de vinete cu ardei
13 October 2010
Ingrediente:
5 vinete 5 cepe mari 15 ardei graşi 10 gogoşari 1 kg roşii 1,5 l de
ulei conservant sare Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă şi
se lasă să se scurgă de zeamă, ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în
ulei, până se înmoaie bine, apoi se adaugă roşiile fierte…
Read more »
Read more »
Sardele cu ceapa
13 October 2010
Ingrediente:
1 kg sardele 500 g ceapă 3 linguri de oţet făină de grâu sare piper
ulei Mod de preparare: Este o reţetă italiană. Se dau sardelele prin
făinăşi se prăjesc în ulei. Ceapa se taie peştişori şi se căleşte puţin,
apoi se stropeşte cu oţet, sare, piper şi coriandru. Într-un vas se
pune…
Read more »
Read more »
Salata de ton
12 October 2010
Ingrediente:
1 cutie de ton 1 castravete murat 1 gogoşar 100 g măsline 100 g paste
făinoase fierte 2 cepe 1 lămâie sare piper oţet după gust Mod de
preparare: Se toacă ceapa, ardeiul, castravetele şi se amestecă cu ton,
apoi pastele fierte şi clătite cu apă rece. Se amestecă toate la un
loc,…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu ardei şi cârnaţi
12 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1 buc. cârnat Cabanos 100 g kaizer sau
şuncă afumată 1 ardei gras roşu boia sare piper Mod de preparare:
Dezosezi pieptul de pui, îl tai felii pe care le baţi cu ciocanul de
şniţele şi le presari cu sare. Cureţi ardeiul şi-l tai fâşii, apoi tai…
Read more »
Read more »
Legume cu smântână şi pesmet
12 October 2010
Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 2
păstârnaci 2 rădăcini de pătrunjel 100 g ciuperci 1 gulie sare piper 200
ml smântână 50 g unt 30 g pesmet Mod de preparare: Cureţi legumele,
tai cartofii cuburi, morcovii rondele, ţelina, păstârnacul, gulia şi
pătrunjelul bucăţele, ciupercile felii şi le…
Read more »
Read more »
Pui cu legume, ouă şi iaurt
12 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 1 kg roşii 3 ardei graşi 2 ouă 120 g iaurt 3
cepe 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 100 ml ulei 100 ml vin alb 1
legătură verdeaţă condiment tip Delikat sare piper Mod de preparare:
Speli puiul, îl porţionezi, ungi fiecare bucată cu ulei, le aşezi într-o
cratiţă…
Read more »
Read more »
Peste in ulei cu maioneza
12 October 2010
Ingrediente:
2 cutii de sardine 1 lămâie 500 g ceapă 200 g măsline oţet sare 2 foi
de dafin 1 lingură de zahăr maioneză Mod de preparare: Peştele se
scurge de lichidul din conservăşi se pune pe platou. Se pune ceapa
tăiată peştişori şi fiartă cu sare, oţet, zahăr, foi de dafin, iar după…
Read more »
Read more »
Chec cu verdeţuri si ouă fierte
12 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg spanac 2 salate 2 legături pătrunjel 2 legături
mărar 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 lingură pesmet 2
linguri orez 7 ouă 50 g caşcaval sare piper condiment tip Vegeta ulei
Mod de preparare: Speli şi cureţi salata şi spanacul şi le pui la fiert
în apă…
Read more »
Read more »
Ciorbă aită (cu usturoi)
12 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui 2 linguri orez 1
ardei gras de la congelator sau 1 lingură pastă de ardei 1 ceapă 2
morcovi 2 cartofi 1/2 căpăţână usturoiului 1 gălbenuş 1 lingură făină
tarhon sare piper ulei oţet smântână (facultativ) Mod de preparare:
Cureţi şi speli aripioarele, le…
Read more »
Read more »
Sufleu de fasole verde
12 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole verde 250 ml lapte 4 ouă 150-200 g telemea 4
linguri ulei 4 linguri făină sare piper Mod de preparare: Cureţi,
speli fasolea verde şi o fierbi în apă cu sare. Rumeneşti făina în ulei,
stingi cu lapte şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă, dar ai grijă…
Read more »
Read more »
Peste cu sos unguresc
12 October 2010
Ingrediente:
4 bucăţi de peşte 1 ardei verde 2 roşii 2 cartofi 200 g arpagic 200 g
suc de roşii sau 2 linguri de bulion 1 lingură de făină de grâu sare
piper boia dulce Mod de preparare: Se curăţă toate, se călesc în ulei,
apoi se adaugă puţină apăşi se fierb bine. După…
Read more »
Read more »
Salată de mere cu nuci
12 October 2010
Ingrediente: 5 mere 1 morcov 1 lingura miez de nuca maruntit 1 lingura
miere 1 lingura scortisoara Mod de preparare: Speli merele, le dai pe
razatoare cu tot cu coaja, speli si razi morcovul, apoi le amesteci pe
toate cu nuca, mierea si scortisoara. Omogenizezi bine salata si o dai
la frigider pentru…
Read more »
Read more »
Peste cu capac de zarzavat
12 October 2010
Ingrediente:
200 g unt 800 g filé de şalău 1 ceapă roşie 1 ardei 1 lămâie 1/2 de
ţelină rasă 1leg. ceapă verde sare delicat piper capere 1 legătură de
pătrunjel verde Mod de preparare: Se topesc 100 g unt şi când este
încins punem peştele si-l prăjim pe ambele părţi, după care întoarcem…
Read more »
Read more »
Pizza cu salată verde si costiţă afumată
12 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie un praf de sare Ingrediente
umplutură: 250 g telemea 250 g costiţă afumată 1 salată verde sare ulei
Ingrediente sos: 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pastă de tomate 50 g unt 50
ml ulei 2 linguriţe zahăr 1 lingură făină cimbru piper sare Mod
preparare…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac cu ciuperci
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 300 g ciuperci proaspete 4 ouă 2 linguri făină
150 g caşcaval 150 g unt 1 lingură pesmet 1 căţel de usturoi nucşoară
sare Mod de preparare: Speli şi fierbi spanacul în apă cu sare.
Ciupercile le cureţi şi le căleşti în 50 g unt. După ce a fiert…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată cu usturoi si omletă
12 October 2010
Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. în oala în care vei
face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o
farfurie. Căleşti în grăsimea rămasă 3 legături de usturoi tocat, apoi
adaugi slănina, salata, completezi cu apă şi laşi să fiarbă. Potriveşti
apoi gustul de…
Read more »
Read more »
Peşte cu lamaie şi garnitură de legume la cuptor
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg file de merluciu 3 lămâi 3 linguri zahăr 100 g
margarină condimente pentru peşte 3 cartofi 3 morcovi 1 ţelină 400 g
mazăre verde sare piper 1 pahar vin roşu ulei Mod de preparare: Cureţi
şi speli bucăţile de peşte, le ungi cu ulei, apoi le treci prin
condiment şi…
Read more »
Read more »
Şalău rasol cu piure de legume
12 October 2010
Ingrediente: 1 şalău (de circa 600 g) 1 kg cartofi 1/2 căpăţână de
usturoi 2 morcovi 1 ţelină 1 legătură mărar sare ulei 1/2 lamaie 5-6
măsline pentru ornat Mod de preparare: Cureţi bine şalăul (fără să-i
îndepărtezi capul), îl speli, îl presari cu puţină sare şi-l laşi
deoparte. Cureţi şi cartofii, morcovii…
Read more »
Read more »
Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană
12 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 50 g unt 300 ml lapte 4 ouă 4 linguri făină 4
roşii 2 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii de coajă şi îi fierbi în apă cu sare. în acest timp, amesteci
250 ml lapte cu făina şi 2 ouă. Pui un praf…
Read more »
Read more »
Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg orez basmati 1 kg carne de miel 1/2 kg de morcov 200 g
stafide 200 g migdale 3 linguri de zahăr 3 linguri sare ulei Mod de
preparare: Lsi orezul in apa cu 3 linguri de sare pentru o ora. Apoi pui
sa fiarba 2 l de apa si cand…
Read more »
Read more »
Castraveti murati
12 October 2010
Ingrediente:
10 kg castraveţi 6 l de apă 6 linguri de sare 1 lingură de piper 1
ardei iute 1 ţelină 2 morcovi 2 crenguţe de cimbru 1 crenguţă de tarhon
mărar 2 crenguţe de vişin 4 rădăcini de hrean 1 căciulie de usturoi 100
ml de oţet 1 lingură de zahăr Mod de…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de fasole verde
12 October 2010
Ingrediente: 300 g fasole verde 3 ouă 1 ceapă 2 linguri unt sare piper
Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o fierbi
în apă cu sare timp de 40 de minute. Separat, fierbi ouăle tari. Când
fasolea este fiartă foarte bine, strecori zeama (dar nu o arunci),
opreşti…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de prune
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg prune brumării 1,150 kg zahăr vanilie zeamă sau sare
de lămîie Mod de preparare: Prunele curăţate de pieliţă, se scot
sîmburii pe la capete, ca pruna să rămînă întreagă, apoi se pune în apă
de var limpezită, 45 minute, zahărul se pune la fiert cu 1 pahar apă şi
cînd…
Read more »
Read more »
Pasta de peste afumat
12 October 2010
Ingrediente:
250 g peşte afumat 250 g cartofi fierţi pasaţi 150 g smântână groasă
sare piper delicat zeama de la o lămâie Mod de preparare: Se amestecă
toate la un loc, după care se aşează într-o tavă de chec tapetată cu
celofan. Aceasta se dă la frigider timp de trei până la patru ore,…
Read more »
Read more »
Pastrav umplut
12 October 2010
Ingrediente:
6 păstrăvi 2 linguri de oţet 2 căţei de usturoi 2 fire de usturoi verde
2 fire de ceapă verde 1 ou 2 linguri de orez fiert 4 linguri de ulei 2
fire de pătrunjel 2 fire de ţelină 50 g unt 200 g hribi sare piper Mod
de preoarare: Peştele se curăţă,…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu