duminică, 21 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #52


Retete de Paste:

Parfeu de praline

12 October 2010
  Ingrediente: 150 g alune sau migdale 1 plic vanilie 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain mărie) cu 80 g zahăr şi vanilie. Se caramelizează 40 g zahăr şi se amestecă cu alunele prăjite şi cînd s-au răcit se pisează…
Read more »

Marinata din macrou

12 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg macrou 700 g ceapă 150 g măsline 100 g ulei 150 ml oţet sare piper boabe enibahar foi de dafin 300 ml de vin alb   Mod de preparare: Peştele curăţat şi tăiat felii, presărat cu sare şi stropit cu oţet îl lăsăm să stea timp de o oră. Apoi clătim peştele…
Read more »

Gogosari in otet

12 October 2010
Ingrediente:  10 kg gogoşari 1 kg oţet 1 kg zahăr 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 50 g boabe de muştar 200 g sare mare frunze de ţelină 4-5 fire de hrean foi de dafin   Mod de preparare: Sunt foarte gustoşi şi uşor de făcut pentru că nu trebuie opăriţi. Siropul se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequila Rose (video)

12 October 2010
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Tequila Rose Cum se prepara Cocktail Tequila Rose
Read more »

Zacusca cu morcovi

12 October 2010
Ingrediente: 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov 1,5 kg păstârnac 2,5 kg ceapă 1,5 – 2 l de ulei 2 l de bulion sare piper foi de dafin 2 linguri de oţet   Mod de preparare: Se coc, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat, apoi se dau prin…
Read more »

Macrou pe pat din legume

12 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg macrou 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 cartofi 3 roşii 100 ml ulei 150 ml vin alb   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se stropeşte cu oţet şi se sărează, apoi lăsăm să stea o jumătate de oră.…
Read more »

Roşii umplute cu omletă

12 October 2010
Roşii umplute cu omletă  Ingrediente: 6 roşii 4 ouă 2 linguri ulei 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Tai un căpăcel roşiilor, le scoţi  miezul, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi miezul roşiilor şi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o tai…
Read more »

Gogoşele de dovlecei

12 October 2010
Gogoşele de dovlecei  Ingrediente: 3 dovlecei 2 ouă 1 pahar de lapte 3 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 pliculeţ cu bicarbonat 100 g zahăr pudră 100 g făină sare ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi-i laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine. Baţi ouăle cu zahărul…
Read more »

Fasole verde cu smântână

12 October 2010
Fasole verde cu smântână  Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 200 g smân­tână 1/2 căpăţană de usturoi l00 ml ulei 2 linguri făină 1 legătură verdeaţă sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. Când e gata, o scurgi, dar nu arunci zeama şi o laşi să se răcească.…
Read more »

Zacusca de peste

12 October 2010
Ingrediente: 6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat) 1,5 l ulei 2,5 kg gogoşari copţi 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă sare piper foi de dafin boabe de muştar cimbru enibahar   Mod de preparare: Se pun la fiert 1 l de apă, 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, două linguri de…
Read more »

Ardei umpluti cu varza

12 October 2010
Mod de preparare: 4 kg de ardei graşi se spalăşi se curăţă de cotor şi seminţe. 5–6 kg de varză albă sau roşie tăiatăşi 200 g de sare grunjoasă se amestecă uşor şi se lasă să stea timp de 2 ore. Se stoarce apoi varza bine, după care se umplu ardeii. Se fierb apoi 3…
Read more »

Compot de mere

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg mere 180—200 g zahăr vanilie lămîie   Mod de preparare: Merele se curăţă, se taie în două sau în patru (după mărime) şi se scoate mijlocul cu seminţele. Intre timp se pun la foc 2 pahare apă, zahărul şi vanilia şi cînd fierb se pun merele spălate. Se fierb cu capac…
Read more »

Parfeu de căpşuni

12 October 2010
  Ingrediente: 350 g căpşuni 2 ouă 150 g zahăr 1 praf vanilie 350 g frişcă bătută   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul şi cu vanilia se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-au răcit, se amestecă cu căpşunile (bine spălate, stoarse puţin şi date prin sită fină) şi cu frişca bătută spumă. Se…
Read more »

Macrou cu lamaie

12 October 2010
Ingrediente: 5 bucăţi de macrou 4 linguri de ulei 150 ml apă sare piper delicat zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Macroul se curăţă, se spalăşi se sărează, apoi se stropeşte cu oţet, după care se lasă să stea timp de două ore şi se clăteşte la jet de apă. După aceea,…
Read more »

Pateu de nuci

12 October 2010
  Ingrediente: 6 linguri de nuci măcinate 300 g brânză de vaci 4 linguri de smântână 1 lin­guriţă sare 4-5 căţei de usturoi 1 lingură de pastă de roşii (sau 2 de bulion) 1/2 linguriţă de coriandru măcinat frunze de ţelină mărunţite   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până ce obţii o pastă omogenă.…
Read more »

Bulgăraşi cu vişine

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg biscuiţi populari 1 pachet de margarină 1 cană zahăr + 4 linguri zahăr 200 g nucă măcinată 1 plic za­hăr vanilat 2-3 lin­guri cacao 3 linguri gem 1 cană apă 1 cană cafea pre­parată nucă de co­cos 1/2 kg vişine   Mod de preparare: Cureţi vişi­nele de sâmburi, le presari cu…
Read more »

Salată de dovlecei cu maioneză

12 October 2010
  Ingrediente: 1-2 dovlecei 2 ouă 1 ceapă ulei sare 1 legătură pătrunjel sau mărar 2-3 căţei de usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de seminţe şi coajă, îi fierbi în apă cu sare, apoi îi dai pe răzătoarea mare şi-i laşi să se scurgă foarte bine, să nu mai rămână apă în…
Read more »

Salată de peşte cu ouă

12 October 2010
  Ingrediente: 500 g peşte 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie 2 ouă 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper 1 salată verde   Mod de preparare: Speli peştele, îl pui la fiert în apă cu sare şi separat fierbi ouăle. Speli bine salata, o scurgi de apă şi aşezi frunzele pe un…
Read more »

Gogosari cu sos de bulion

12 October 2010
Ingrediente: 3,5 kg gogoşari tăiaţi 6 linguri de bulion 3 linguri de zahăr 2 linguri de sare 300 g ulei oţet piper foi de dafin   Mod de preparare: Se pune sosul la fiert şi, atunci când clocoteşte, se opăresc gogoşarii pe rând, după care se pun în borcane de 800 g. Se pune peste…
Read more »

File de salau cu sos de capere

12 October 2010
Ingrediente:  6 bucăţi de filé 2 ouă 2 linguri de făină de grâu 200 g ulei 2 lămâi 500 g cartofi 3 limguri capere patrunjel   Mod de preparare: Peştele se condimenteazăşi se lasă să stea timp de o jumătate de oră, apoi se dă prin făină, prin ou bătut şi se frige în ulei…
Read more »

Zacusca de macrou

12 October 2010
Ingrediente:  6 kg macrou curăţat 10 kg gogoşari copţi 3 kg morcovi fierţi 3 kg ceapă călită 1,5 l ulei foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat, apoi amestecăm cu peştele. Peştele se pune la fiert, într-o cratiţă, cu 1 l de apă, 200 ml de oţet,…
Read more »

Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor

12 October 2010
Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor  Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 250 ml smântână 50 g caşcaval ulei sare piper 1 lingură făină 1 lingură margarină   Mod de preparare: Speli spanacul, îl fierbi şi când e gata, îl scurgi şi-l căleşti puţin în ulei. Separat, fierbi 4 ouă timp de 3-4 minute, ca să fie moi. Pui spanacul…
Read more »

Zacusca de gogosari cu ciuperci

12 October 2010
Ingrediente: 3 kg ciuperci fierte 2 kg ceapă călită 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov fiert 2 ţeline mari fierte 2 kg ardei gras roşii 1,5 kg suc de roşii sare piper coriandru enibahar foi de dafin 1,8 l de ulei   Mod de preparare: Se dau toate prin maşina de…
Read more »

Dulceaţă englezească de portocale

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg portocale 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Cu un cuţit se curăţă coaja de la portocale, apoi se taie felii, ca de com­pot, fără sîmburi, fibre şi pieliţă. Se mai taie în 2-3 bucăţi şi se pun la fiert, la foc iute, cu zahărul, vanilia, puţină…
Read more »

File de peste

12 October 2010
Ingrediente: 1 kg filé de peşte (crap, macrou sau cod) 1/2 de ceaşcă ulei 1 lămâie 2 căţei de usturoi sare 1 linguriţă de muştar piper oregano 11/2 cană de orez 1 ceapă 1 ţelină 100 ml smântână   Mod de preparare: Zeama de lămâie, uleiul, muştarul, usturoiul zdrobit, sarea, piperul şi oregano se amestecăşi…
Read more »

Ton cu ardei copţi

12 October 2010
  Ingrediente: 4fileuri de ton 11 apă l lămâie 6 linguri ulei de măsline 8 ardei kapia 12 măsline 1linguriţă oţet sare pătrunjel   Mod de preparare: Se pun fileurile de ton în apa în care s-a stors 1 lămâie. După 15 minute, se scot bucăţile de peşte, se şterg şi se ung cu ulei,…
Read more »

Salată cu ardei copţi, orez şi măsline

11 October 2010
Salată cu ardei copţi, orez şi măsline  Ingrediente: 1/2 piept de pui 100 g măsline 2 ardei graşi 3 roşii 100 g orez 3 linguri ulei 1 lin­guriţă oţet sare piper   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce a fiert carnea, o scurgi de…
Read more »

Zacusca de vinete cu gogosari

11 October 2010
Ingrediente: 500 g roşii 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1ceapă mare 500 ml ulei 1 lingură de zahăr sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Gogoşarii şi vinetele se coc şi se toacă mărunt, apoi roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţe şi se taie mărunt. Ceapa se înmoaie în ulei, după care…
Read more »

Cod în sos de whisky cu mere şi ţelină caramel

11 October 2010
  Ingrediente: 500g file de cod 2OOml whisky 1 măr 1 ceapă 1 ţelină 4 lin­guri zahăr linguri unt 1 lin­guriţă praf de scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Se alege o ceapă potrivită, care se taie mărunt şi apoi se căleşte în unt. Peste ceapă se adaugă cam 150 ml whisky. Peştele se…
Read more »

Marinata de stavrid

11 October 2010
  Ingrediente: l kg stavrid 100ml ulei 1 mor­cov 1 telină mică 1 ceapă mare 4 cartofi potriviţi 2 ardei graşi roşu şi verde 2 foi de dafin 1 lingură oţet 2 linguri zeamă de lămâie 100ml vin alb sec 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Stavridul se curăţă, se înlătură capul,…
Read more »

Morun siberian

11 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de morun 400g salată a la Russe 50g morcov 50g gogoşari roşii muraţi 100g maio­neză 1ceapă mică 1rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 telină mică 2 foi de dafin 10- 12 boabe de piper sare   Mod de preparare: Fileul de morun se spală, se scurge de apă, se…
Read more »

Supă de varză dulce cu crutoane

11 October 2010
  Ingrediente: 1 varză mai mică 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel sare 4 felii de pâine   Mod de preparare: Tai varza în sferturi, o laşi 30 de minute în apă rece cu sare, o scurgi, apoi o tai fâşii şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi morcovii şi pătrunjelul,…
Read more »

Gogosari cu mustar

11 October 2010
Ingrediente: 5 kg gogoşari tăiaţi 500 ml de ulei 250 ml de oţet 600 ml de bulion 6 linguri de muştar 8 linguri de zahăr sare după gust boabe de muştar piper foi de dafin   Mod de preparare: Se fierbe baiţul cu mirodenii timp de zece minute, apoi se adaugă gogoşarii se fierb timp…

Dulceaţă de coacăze

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg coacăze 1,100 kg zahăr vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu vanilia se pun la fiert cu 1 1/2 pahar apă. Cînd s-a legat, se pun coacăzele bine spălate, se mai fierb 40 minute şi cînd s-a răcit se pune in borcane. Dacă sînt bine coapte, se pune şi foarte, puţină…
Read more »

Castraveţi in otet

11 October 2010
Mod de preparare: Spălăm castraveţi sănătoşi, care nu au pete, apoi se pun într-o oală mare peste care turnăm o soluţie din apăşi puţină sare, o fierbem timp de două minute şi, fierbinte, o turnăm peste castraveţi. Îi lăsăm timp de o oră, apoi îi scoatem, aruncăm apa şi punem castraveţii în borcane, intercalat printre…
Read more »

Clătite pane cu pui si mazare verde

11 October 2010
Clătite pane cu pui si mazare verde  Ingrediente: 300 ml lapte 4 ouă 1 cană făină 3 linguri pesmet 1 piept de pui 1 ceapă 2 linguri smântână 300 g mazăre verde 2 linguri unt, 3-4 fire de mărar sare piper   Mod de preparare: Faci aluatul de clătite din lapte, 2 ouă şi făină şi apoi le prăjeşti cât se…
Read more »

Crap marinăresc

11 October 2010
  Ingrediente: 800g file de crap 2 cepe potrivite 3 ardei graşi (de preferat de diverse culori) 2 ouă 1 crenguţă cimbru 1 cutie roşii în bulion 2 roşii 100ml ulei 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fileul de crap se spală, se scurge de apă şi se condimentează cu sare şi…
Read more »

Piure de fasole verde

11 October 2010
  Ingrediente: 500 g fasole verde 2 felii franzelă 3 linguri smântână 1/4 lămâie (zeama) 1-2 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Speli fasolea verde, o cureţi şi o pui la fiert în apă clocotită. Când e fiartă foarte, foarte bine o treci prin sită, adaugi miezul de pâine înmuiat în apă şi…
Read more »

Ardei capia pentru iarna

11 October 2010
Mod de preparare: Ardeii kapia se spală cu apă rece, apoi se pun la borcan, intercalat cu mărar, tarhon, usturoi şi cimbru. Soluţia se face din 25 l de apă, 1 l de oţet din vin, 5 g piper boabe şi frunze de dafin. Se pune la fiert timp de zece minute, apoi călduţă, se…
Read more »

Supă de roşii cu ciuperci

11 October 2010
  Ingrediente: 5 căni roşii tăiate 3 căni apă 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii (sau din conservă) 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 ardei gras 1/4 cană orez integral 1/2 ţelină răzuită 1/4 cană suc proaspăt de lămâie 1/2 linguriţă coajă de lămâie 1 lingură miere 5-6 căţei de usturoi răzuit 2 linguri busuioc…
Read more »

Salata cu păstrăv afumat

11 October 2010
  Ingrediente: 1 salată verde 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 1 lămâie 300 g iaurt 250 g păstrăv afumat (sau orice alt peşte afu­mat) 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Speli salata, o tai fâşii, iar mărarul şi pătrunjelul le tai mărunt. Dezosezi peştele, îl tai şi îl adaugi peste salată.…
Read more »

Garnitura delicioasa pentru friptura

11 October 2010
Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg ardei gras 1 kg ardei kapia 1 kg ţelină 1 kg gogonele 1 kg ceapă 1 bucată de hrean   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoare, apoi ardeii, gogonelele şi ceapa se taie julien, după care toate se pun în cratiţă. Peste…
Read more »

Parfeu de ciocolată

11 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 115 g zahăr 1 plic vanilină 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă s-au răcit apoi se amestecă…
Read more »

Păstrăvi cu sos

11 October 2010
  Ingrediente: 7 păstrăvi medii 1 ceapă mare 2 căpăţâni de usturoi 2 leg. pătrunjel 1 morcov l/2 ţelină 1 păstărnac 8 ciuperci 100 ml vin alb demisec 50 ml ulei 100 g unt 50 ml bulion 1 rădăcină de pătrunjel 21 boabe de piper 2 foi de dafin l/2 lămâie sare piper măcinat cimbru…
Read more »

Chec cu caise

11 October 2010
Chec cu caise  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat sare 500 g caise   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii o bezea. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, un praf de sare şi za­hărul vanilat. încorporezi compoziţia de gălbenuşuri…
Read more »

Conopidă cu orez şi legume

11 October 2010
Conopidă cu orez şi legume  Ingrediente: 1 conopidă mică 50 g orez 50 g margarină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof mare 1 mână fasole verde 1 mână mazăre verde 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ţelină mică   Mod de preparare: Cureţi morcovii, pătrunjelul, cartofii, mazărea, fasolea, ţelina şi ardeii, le tai bucăţi, iar conopida o…
Read more »

Mazăre cu maioneză de cartofi

11 October 2010
Mazăre cu maioneză de cartofi  Ingrediente: 2 cartofi 200 g mazăre (din conservă) 1 lingură bulion câteva fire de mărar sare 100 ml ulei piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă îi pui la fiert în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi strecori şi îi pasezi ca pentru piure, apoi îi freci cu 50…
Read more »

Kebab in vinete (Kebab Miluki)

11 October 2010
Kebab in vinete (Kebab Miluki)  Ingrediente: 1/2 kg orez 1/2 kg carne de vită tocată 3 vinete mari 3 legături de pătrunjel 1/2 kg de ceapă albă curry piper 1 borcan de bulion de 400 g 4 roşii 1/2 l ulei   Mod de preparare: Laşi orezul la înmuiat în apă cu sare pentru 6 ore. Il scurgi, îl…
Read more »

Salata picantă cu legume orez si branză

11 October 2010
  Treci o ceaşcă de orez sub un jet de apă rece, apoi fierbi orezul cu 4 ceşti de apă şi un praf de sare. Speli şi cureţi 2 morcovi, îi dai prin râzătoare, apoi speli o varză roşie, o tai fideluţă şi le amesteci cu 100 g brânză tăiată cubuleţe şi cu orezul fiert.…
Read more »

Ardei iuti pentru iarna

11 October 2010
Mod de preparare: Ardeii iuţi se spală cu apă rece, apoi se aşează în borcane mici de 400 g, după care se toarnă peste ei un sirop format dintr-o parte de oţet, o parte de apă, sare şi boabe de piper. Se fierbe un clocot, apoi călduţ se toarnă peste ardei. La sfârşit, legăm borcanele…
Read more »

Parfeu de cafea

11 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 plic vanilie 4 linguri esenţă de cafea 130 g zahăr 400 g frişca   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat se iau de pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit. Se încorporează cu frişca bătută…
Read more »

Biban umplut

11 October 2010
  Ingrediente: 4 bibani 1 ceapă 2 căţel de us­turoi roşii 1 lingură unt 1 lingură ulei de măsline 2 linguri pesmet lingură zeamă de lămâie 1 leg. cimbru verde sare piper   Mod de preparare: Incingeţi untul şi uleiul căliţi ceapa şi usturoiul, tocate mă­runt. Tăiaţi roşiile în cubuleţe şi amestecaţi-le cu cimbrul tă­iat…
Read more »

Dulceaţă de afine

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg afine 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Afinele se aleg, se spală, se strecoară şi se pun într-un vas cu zahărul şi cu vanilia. Se amestecă încet, din cînd în cînd, pînă ce zahărul s-a topit, apoi le punem la fiert 45-50 minute. Cînd începe să…
Read more »

Şuba – salată cu hamsii

11 October 2010
  Ingrediente: 1sfeclă 1 morcov mai mare l ceapă 1ou l cartof 100g hamsii 250g maioneză sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert, cu coajă cu tot, sfecla, morcovul, cartoful şi oul. Intr-un castron de salată se aşază un strat de hamsii tăiate în bucăţi mai mici. Peste aces­tea se rade mărunt…
Read more »

Ardei grasi la borcan

11 October 2010
Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăţă de pieliţe şi cotoare, se aşează în borcane de 800 g, aproximativ trei sferturi de borcan, apoi se face baiţul din oţet, apă, sare, foi de dafin, iar după ce s-au răcit, se toarnă peste ardei. Deasupra se pune un centimetru de ulei şi se sterilizează timp…
Read more »

Zacusca de telina

11 October 2010
Ingrediente: 500 g ceapă călită 500 ml ulei 1,5 kg gogoşari 2 ţeline mari fierte piper foi de dafin sare usturoi 1 kg bureţi fierţi   Mod de preparare: Se dau toate prin maşina de tocat, apoi se fierb până se ridică uleiul. Se pun în borcane, pe care le sigilăm, apoi le sterilizăm timp…
Read more »

Compot din dovlecei

11 October 2010
Ingrediente: 5 kg dovlecei 300 g zahar 30 g sare de lamaie lamaie vanilie aspirina   Mod de preparare: 5 kg dovlecei, curăţaţi de coajăşi de sâmburi, se taie cubuleţe care se pun într-o cratiţă, se stropesc cu 300 g zahăr, 30 g sare de lămâie şi se lasă să stea timp de 4-5 ore.…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise

11 October 2010
Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise  Ingrediente: 40 de biscuiţi simpli 2 pahare lapte 1/2 fiolă esenţă de rom 100 g unt 100 g zahăr + 2 lin­guriţe zahăr 100 g miez de nucă 1 gălbenuş 1 plic zahăr vanilat 10 caise 1 pahar frişcă 2 caise pentru ornat   Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi vanilia,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Desert Flower (video)

11 October 2010
Cum se prepara Cocktail Desert Flower (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Desert Flower Ingrediente: 50 ml gold tequila 10 ml sugar syrup 10 ml crème de cassis liqueur 1 lemon 1 cups (250ml) crushed ice 1 old-fashioned glass 1 25/50ml measure 1 muddle stick 1 barspoon 1 knife 1 chopping board   Cum se prepara Cocktail…
Read more »

Zacusca de patlagele verzi

11 October 2010
Ingrediente: 1 kg ceapă 3 kg pătlăgele 1,5 kg gogoşari 500 ml ulei sare piper puţin zahăr   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de apă. După ce s-a înmuiat bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi gogoşarii…
Read more »

Compot de caise verzi

11 October 2010
  Ingrediente: 750 g caise verzi 2 pahare apă 200 g zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert apa. zahărul, vanilia şi caisele tăiate în două şi cu simburii scoşi. Se fierb la foc domol 4-5 minute, apoi se dă la rece cu puţină zeamă de lămîie.   Pofta…
Read more »

Compot de gutui

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gutui 225 g zahăr vanilie   Mod de preparare: Gutuile se spală bine, se taie în 8 sferturi şi se scoate mijlocul cu sîmburi, să aibă format de semilună. Se fierb cu 3/4 1 apă şi vanilie circa 35 minute şi cînd sînt aproape fierte se pune şi zahărul.   Pofta…
Read more »

Crap înfăşat în praz şi morcovi

11 October 2010
  Ingrediente: 800g file de crap 3 fire de praz 4 morcovi l50 ml ulei 1 vârf cuţit curry 2 linguri busuioc 2 pahare vin alb demidulce sare piper   Mod de preparare: Se spală peştele şi se condimen­tează după gust cu curry, busu­ioc, sare şi piper. Prazul se spală, se curăţă şi se toacă.…
Read more »

Găluşte cu ceapă

11 October 2010
  reţetă ungurească Dai pe râză­toare 5 cartofi bine spălaţi, îi scirgi şi îi amesteci cu sare, piper, pătrunjel verde fin tocat şi făină cât cuprinde ce să fie mai tare. Dacă aluatul e bine frământat găluştele nu se desfac la fiert. Din aluat vei lua cu lingura de supă şi le vei da drumul…
Read more »

Marinată de crap

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 100ml ulei 1 morcov potrivit 2 cepe portrivite 1ţelină 1 păstărnac 50g bulion 1 lin­guriţă boia dulce 100g oţet 1 linguriţă făină 3-4 foi de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 lămâie sare Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite, care se sărează…
Read more »

Fasole verde cu măsline

11 October 2010
Fasole verde cu măsline  Ingrediente: 1 kg fasole verde 600 g roşii 200 g măs­line 2 ardei graşi 2 cepe 120 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea, apoi o opăreşti în apă cu sare. Decojeşti ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în jumătate din ulei. După ce s-a…

Biscuiţi cu mălai

11 October 2010
  Ingrediente: 300 g mălai 300 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 150 ml apă mine­rală 1 linguriţă bicarbonat 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii o cocă pe care o dai pentru o oră la frigider. Intinzi apoi o foaie pe care o tai pătrate sau…
Read more »

Compot de castane

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg castane 200 g zahăr vanilie lămîie lichior   Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă cu mare atenţie, să rămină întregi. Pieliţa se scoate uşor opărind castanele (cîtc 5—6 bucăţi odată). Se pune să fiarbă 1 1/2 pahar apă, zahărul şi vanilia şi cînd clocotesc se bagă castanele…
Read more »

Salată de castraveti cu usturoi

11 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg castraveţi 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă ulei puţin oţet sare mărar 1 cană apă piper măcinat   Mod de preparare: Speli castraveţii, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele subţiri. Cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl adaugi peste cas­traveţi împreună cu mărarul tocat. Torni uleiul şi apa, potriveşti de…
Read more »

Zacusca de gogosari si popinci

11 October 2010
Ingrediente: 5 kg gogosari 3 kg ceapa 2 kg morcovi 3 kg popinci 1 l suc de rosii 3 linguri pasta de tomate 1.5 l ulei 2 linguri zahar piper foi de dafin boabe de enibahar Mod de preparare: 5 kg gogoşari curăţaţi şi daţi prin maşină, 3 kg ceapă călită în ulei şi dată…
Read more »

Salată de hering cu legume

11 October 2010
  Ingrediente: 500g heringi săraţi 800g cartofi 300g ceapă 300g castraveţi acri 3 ouă 150g măsline 50ml oţ et de mere 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Heringii se ţin în apă ca să se desăreze bine, apoi se scot, se scurg şi se taie în cubuleţe. Car­tofii se fierb întregi, în…
Read more »

Salată cu paste si ardei

11 October 2010
Salată cu paste si ardei  Ingrediente: 200 g paste (fundiţe) 200 g caşcaval 200 g şuncă presată 2 ardei graşi roşii 100 g măsline sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi fierte le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi ardeii, îi…
Read more »

Zacusca de gogosari

11 October 2010
Ingrediente: 2 kg ceapă 4 kg roşii bine coapte 50 de ardei graşi  sau 30 de gogoşari frumoşi 250 g măsline 500 ml ulei conservant sare aspirine   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei până se înmoaie, roşiile se fierb şi se strecoară, ardeii sau gogoşarii se coc şi…
Read more »

Parfeu de banane

11 October 2010
  Ingrediente: 350 g banane coapte 2 ouă 120 g zahăr 350 g frişca bătută   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-a răcit, se amestecă cu bananele date prin sită şi cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi se dă la frigider aproximativ…
Read more »

Ştiucă picantă

11 October 2010
  Ingrediente: l kg ştiucă 4 linguri ulei 10 ciu­perci albe de cultură 3 cepe 2 foi de dafin cateva boabe de ienibahar 1 pahar vin alb 1 linguriţă miere sare piper   Mod de preparare: Se pune uleiul într-o tavă şi se tapetează fundul tăvii cu ceapa tăiată solzişori. Peste ceapă se adaugă ciupercile…
Read more »

Zacusca de fasole

11 October 2010
Ingrediente: 2 kg fasole fierta 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă călită 3 kg gogoşari copţi sau cruzi 1,5 kg suc de roşii 2 l de ulei sare foi de dafin piper cimbru   Mod de preparare: Morcovul, ceapa şi gogoşarii se toacă prin maşina de tocat carne, apoi se pun la fiert cu…
Read more »

Tartă cu ton si cascaval

11 October 2010
Ingrediente: 250 g făină 50 ml ulei 1/2 praf de copt 100 ml iaurt 1 praf  de sare   Mod de preparare: Amesteci iaurtul şi uleiul, adaugi făina amestecată cu praful de copt şi sarea, apoi întinzi o foaie pe care o aşezi într-o tavă rotundă unsă cu ulei. Ridici puţin aluatul şi pe marginile…
Read more »

Crap în sos de vin

11 October 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte 200ml vin alb sec 250g smântână 1 gălbenuş de ou 1lingură zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel 50ml ulei 1 leg. ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileul de peşte, apoi se presară cu sare şi piper. Se prăjeşte fileul de crap în ulei…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Aviation (video)

10 October 2010
Cum se prepara Cocktail Aviation (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Aviation Ingrediente: 1 Slice of lemon some Some sugar 50 ml gin 25 ml lemon juice 25 ml maraschino liqueur 5 ml gomme (sugar) syrup some ice cubes 1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer 1 Martini glass 1 25ml (1fl oz) shot measure 1 50ml…
Read more »

Chiftele din icre cu ceapă si usturoi

10 October 2010
  Ingrediente: 200 g icre 2 cepe 100 ml ulei 2 felii pâine 300 g făină sare şi piper după gust 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă bicarbonat de sodiu   Mod de preparare: Freci icrele cu ceapa tăiată solzişori şi bicarbonatul, apoi cu uleiul până ce devine o pastă albă, după care încorporezi…
Read more »

Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi

10 October 2010
  Tai felii 2 kg cotlet fără os, le baţi ca pentru şni­ţele, apoi laşi carnea deoparte şi pregăteşti mujdeiul. Cureţi o căpăţână ma­re sau două mai mici de usturoi, îl pisezi şi îl amesteci cu o linguriţă de sare măruntă până se formează o pastă omogenă. Apoi torni ulei în fir, ca la maioneză,…
Read more »

Ficăţei in aluat

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 2 ouă 100 g făină ulei sare 1 cană de lapte sau apă   Mod de preparare: Baţi bine ouăle, apoi le amesteci cu laptele, după gust, după care adaugi făina în ploaie amestecând bine ca să nu se formeze cocoloaşe. După ce s-au scurs bine ficăţeii, îi…
Read more »

Cremă de mere coapte

10 October 2010
  Speli 6 mere şi le dai la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-au înmuiat, le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pasezi până obţii un piure. Freci apoi 1 albuş cu 6 linguri de zahăr şi câteva picături de zeamă de lămâie, adaugi piureul de mere şi amesteci totul până devine…
Read more »

Supă de ardei cu găluşte si caşcaval

10 October 2010
Supă de ardei cu găluşte si caşcaval  Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură unt 6 linguri griş 250 ml lapte 125 g smântână 5 linguri caşcaval ras   Mod de preparare: Cureţi ceapa, usturoiul şi ardeii, toci apoi ceapa şi usturoiul şi le înăbuşi în ulei cu puţină apă. După câteva…
Read more »

Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză

10 October 2010
  Ingrediente: 1-2 dovlecei potriviţi 500 g cartofi 2-3 gălbenuşuri ulei sare piper 2-3 roşii 1 ardei gras roşu şi unul verde   Mod de preparare: Cureţi de coajă şi seminţe dovleceii, apoi îi tai cubuleţe, torni apă cu un pic de sare cât să-i acopere şi îi fierbi la foc mic. Ai grijă să…
Read more »

Mancare de dovlecei cu carne de porc

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g file de porc 2 dovlecei potriviţi 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 lingură făină piper 1/2 pahar de vin alb   Mod de preparare: Tai felii carnea, le dai prin făină amestecată cu piper, boia de ardei şi sare şi le prăjeşti în ulei încins.…
Read more »

Salată de legume cu ton

10 October 2010
Salată de legume cu ton  Ingrediente: 1 salată verde 1-2 castraveţi 1 ardei gras roşu 2 ridichi de lună 2 ouă 150 g tele­mea de vacă 1 cutie de ton în ulei 1 ceapă mică uscată 1 legătură mărar sare ulei oţet   Mod de preparare: Speli şi tai salata verde în fâşii. Cureţi ardeiul, ceapa, ridichile şi castraveţii,…
Read more »

Salată de ouă cu ardei si caşcaval

10 October 2010
  Ingrediente: 8 ouă 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 1 ceapă mijlocie 2 lămâi sare piper negru măcinat cimbru 6 linguri ulei (de măs­line) 200 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le laşi să se răcească, apoi le cureţi şi le tai bucăţi. Cureţi ardeii…
Read more »

Paste cu legume si branză

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o rupi bucăţi, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi pastele. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei,…
Read more »

Salata de vară cu carne şi măsline

10 October 2010
  Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1 castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6 linguri ulei 1 ţelină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper muştar   Mod de preparare: Fierbi carnea şi cartofii curăţaţi în vase separate şi…
Read more »

Salată de acrituri cu maioneză de fasole

10 October 2010
Salată de acrituri cu maioneză de fasole  Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper     Mod de preparare: Cu o seară înainte pui fasolea la înmuiat. A doja zi o fierbi în apă cu sare aproximativ 2 ore, dar, în acest timp, schimbi apa de 2…
Read more »

Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune

10 October 2010
Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune   Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă 3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, pasezi 300 g de căpşune, iar pe celelalte le laşi pentru decor. Baţi frişca împreună cu zahărul, adaugi piureul de căpşune, gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic…
Read more »

Musaca de spanac cu carne

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine 200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare piper cimbru ulei 1 legătură verdeaţă     Mod de preparare: Pui spanacul la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi ceapa, o tai…
Read more »

Pârjoale din icre de scrumbie

10 October 2010
  Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon sare piper   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează icrele. Se adună în mâini mai multe icre şi dându-1 prin făină, se formează o pârjoala.…
Read more »

Ciuperci la cuptor

10 October 2010
Ciuperci la cuptor  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1 pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le aşezi întregi într-un vas sau o cratiţă unsă cu ulei, presari peste ele sare, piper şi condiment după gust, le stropeşti…
Read more »

Budincă de spanac cu peşte

10 October 2010
  Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod, păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică 2 linguri pesmet l00g caşcaval 6 ouă un vârf de cuţit nucşoară măcinată sare piper   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se scur­ge de apă spanacul. Se toacă. Se căleşte împreună…
Read more »

Reţete de post: Sos de cartofi

10 October 2010
  Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 5 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce de ardei 2 linguri făină 2 foi de dafin sare condi­ment tip Vegeta după gust 1 lingură oţet   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. într-o cratiţă pui uleul, ceapa tocată, cartofii cubuleţe, boiaua de ardei şi le…
Read more »

Tort Caraiman

10 October 2010
  Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 1/2 păhărel lichior de cireşe 3/4 pahar sirop de fragi 250 g alune 200 g unt 80 g făină 400 g fragi de pădure   Mod de preparare: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 100 g zahăr, 100 g unt şi cu vanilia. Se freacă bine şi cînd devine…
Read more »

Ciuperci murate cu maioneză de cartofi

10 October 2010
Ciuperci murate cu maioneză de cartofi  Ingrediente: 2 cartofi 200 g ciuperci murate 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt gata, îi strecori, îi pasezi prin sită sau îi dai prin maşina de tocat, apoi freci piureul obţinut cu ulei, un praf de sare şi de piper,…

Ciorbă uşoară de legume

10 October 2010
  Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2-3 morcovi 3 roşii 2 ardei graşi 10 păstăi fasole verde 1 dovlecel 150 g fidea sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi speli şi îi fierbi împreună cu ceapa tăiată mărunt în apă cu sare. Cureţi şi tai mărunt ardeii, morcovii îi…
Read more »

Salată de ou cu iaurt

10 October 2010
  Ingrediente: 4 oua 100 g sunca presata 1 fir de ceapa verde 3 ridichi 1 lamaie 120 g iaurt mai gros 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouale, le cureti, le tai in sferturi si le lasi deoparte. Tai apoi bucatele ceapa, ridichile si sunca presata, le amesteci cu iaurtul,…
Read more »

Rulouri din carne de viţel cu sos de vin

10 October 2010
Rulouri din carne de viţel cu sos de vin  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 ardei graşi 200 g caşcaval 200 g şunculiţă afumată 3 linguri muştar 100 g pastă de tomate 100 ml vin alb 100 g smân­tână sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, apoi le baţi cu ciocanul pentru şniţele, le ungi…
Read more »

Ardei umpluţi cu fasole batută

10 October 2010
Ardei umpluţi cu fasole batută  Ingrediente: 1 cutie praf pentru fasole bătută 4 ardei graşi (roşu, verde şi galben) 400 ml apă 1 legătură de mărar sare 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui apa cu un praf de sare la fiert şi după ce dă în clocot o dai deoparte şi adaugi praful de fasole bătută amestecând…
Read more »

Salată de spanac cu ouă

10 October 2010
Salată de spanac cu ouă  Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 ou ulei oţet sare   Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Alegi spanacul, îl speli în mai multe ape, apoi îl opăreşti cu apa clo­cotită, îl laşi puţin să se scurgă şi îl tai nu prea mărunt. Pui apoi ulei, oţet şi…
Read more »

Mancare de varză cu ciuperci

10 October 2010
  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză 100 g ciuperci 1 ceapă mare 1 morcov (sau 2 dacă sunt mai mici) 1 ţelină 4-5 cartofi 100 g măsline 6 linguri ulei supă de legume sare piper condiment tip Delikat   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli bine, după care îi tai cubuleţe. Speli ciupercile şi…
Read more »

Ciorbă de fasole si varză roşie

10 October 2010
  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de roşii sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă, pui la fiert varza tocată, cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa şi mărarul. Laşi la foc mic 20…
Read more »

Tuslama regala II

10 October 2010
Ingrediente: 1 kg de burtă rasol de viţel fiert 100 ml ţuică 200 ml vin alb piper sare 1 păstârnac 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras usturoi mărar 100 g smântână 100 g iaurt 100 g unt   Mod de preparare: Se fierb burta şi rasolul, timp de 4-5 ore cu apă, sare, piper…
Read more »

Sufleu de vinete cu carne tocată

10 October 2010
Sufleu de vinete cu carne tocată  Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă 500 g cartofi 1 piept de pui 2 roşii 250 ml lapte 4 lin­guri amidon alimentar 6 linguri ulei 1 ou 150 g smântână 1 căţel de usturoi cimbru rozmarin piper sare boia dulce nucşoară   Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi când sunt…
Read more »

Salată de crudităţi cu maioneză de ţelină

10 October 2010
Salată de crudităţi cu maioneză de ţelină  Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 fir de praz sare piper 50 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi ţelina, mor­covul şi prazul, dai separat ţelina şi mor­covul pe răzătoarea fină şi pui la fiert ţelina cu o cană de apă şi sare după gust. După ce a fiert bine ţelina, o strecori, o…
Read more »

Salată de cartofi cu hamsii si ardei

10 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei graşi sare piper 3 linguri maioneză   Mod de preparare: Laşi hamsiile pentru o oră să se desăreze în apă rece. Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi laşi deoparte. După ce s-au răcit, îi tai cubuleţe. Cureţi ceapa, o tai solzişori, ardeii îi tai…
Read more »

Tort cu fructe şi frişca

10 October 2010
  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr (150 g) 6 linguri făină (150 g) 1 lingură zeamă de lămiie şi coajă rasă vanilie 750 g fructe (căpşuni, cireşe, vişine, caise) 5 linguri rom 1 kg frişcă bătută   Mod de preparare: Se face un blat de pandişpan obişnuit. Cind este rece se taie în trei…
Read more »

Zacusca de bureti

10 October 2010
Ingrediente: 5 kg bureţi – popinci 2 kg gogoşari 1 kg ceapă 1 l de ulei sare piper Mod de preparare: Bureţii se fierb timp de 3 ore, cu 2 linguri de sare, adăugând mereu apă caldă, să nu se prindă, apoi se lasă să se răcească, se dau prin maşina de carne, gogoşarii se…
Read more »

Placinta cu iaurt si stafide

10 October 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 l iaurt 8 ouă de ţară 1 cană zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1/2 pachet de unt 1 lămâie 50 g stafide sare   Mod de preparare: Incorporezi treptat în iaurt zahărul, vanilia, ouăle, amestecând uşor cu telul, fără să baţi crema. Pui şi stafidele şi coaja…
Read more »

Varza murat cu carne afumata

10 October 2010
Ingrediente: 1 varză murată 2 cepe 500 g jambon afumat 500 g costiţă afumată 500 g cârnat de casă afumat 50 ml de ulei   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în puţin ulei, apoi adăugăm varza tocatăşi un litru de apă, lăsăm să fiarbă o oră, apoi adăugăm carnea porţionatăşi apă…
Read more »

Tocanita de miel cu ciulama la cuptor

10 October 2010
Ingrediente:  2 kg carne de miel 2 cepe 1 pahar de ulei 50 g zahăr 1 ou 1 pahar de bulion 100 g unt 200 g lapte piper sare mentă tocată fin coriandru 100 g caşcaval 2 linguri de pesmet 6 cartofi   Mod de preparare: Carnea se căleşte şi se stinge cu supă, se…
Read more »

File de şalău cu vinete

10 October 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 100ml ulei 2 vinete 300g roşii mici (cherry) sare piper   Mod de preparare: Se spală vinetele, se taie în fe­lii de circa 5mm grosime, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să se scurgă de zeama amăruie. Se curăţă peştele de eventualele oscioare, se…
Read more »

Salată de pui cu fasole verde şi porumb

10 October 2010
Salată de pui cu fasole verde şi porumb  Ingrediente: 1/2 piept de pui 400 g fasole verde 1 cutie mică porumb (de 200 g) 2 morcovi 2 ouă 1/2 lămâie 1 linguriţă muştar 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar separat fierbi fasolea verde şi morcovii curăţaţi. Pui şi 1 ou să fiarbă…
Read more »

Aluat pentru pizza

10 October 2010
Ingrediente: 1cană de iaurt 1/2 de cană de ulei 2 ouă sare piper 1 1/2 cană de făină 1/2 de pachet de praf de copt Mod de preparare: Punem compoziţia în tavă tapetată cu ulei şi făină, peste care putem pune orice fel de compoziţie pentru pizza.   Pofta buna!
Read more »

Lapţi de crap fripţi

10 October 2010
  Ingrediente: 400 g lapţi de crap 1 leg. ceapă verde 1 leg. usturoi verde 100 ml ulei 250g făină sare piper lămâie   Mod de preparare: Se lasă lapţii să se zvinte pe un prosop de hârtie. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se sotează 2 minute la foc iute. Op­ţional, se stinge…
Read more »

Dovlecei cu măsline si busuioc

9 October 2010
Dovlecei cu măsline si busuioc  Ingrediente: 2 dovlecei 1 căţel de usturoi 1 ceapă 100 g măsline 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 lin­gură făină zeamă de lămâie 1 lingură bulion 1 legătură pătrunjel busuioc sare piper   Mod de preparare: Speli dovleceii (în coajă), îi ştergi şi îi tai felii de 1 cm grosime. I stropeşti…
Read more »

Salată cu două feluri de varză si cu ardei

9 October 2010
Salată cu două feluri de varză si cu ardei  Ingrediente: 1 salată verde 1/2 varză albă 1/2 varză roşie 1 morcov 1 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei galben oţet sare piper ulei   Mod de preparare: Speli salata şi verzele, le tai fideluţă şi le laşi deoparte. Cureţi rădăcinoasele şi ardeii, apoi dai morcovul, pătrunjelul şi ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari,…
Read more »

Cremă de castane

9 October 2010
  Ingrediente: 400 g castane 200 g zahăr pudră 220 g unt 1 păhărel lichior 1/4 1 lapte vanilie 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă şi se fierb cu lapte şi vanilie. Cînd au fiert, se dau prin sită fără lichid. Se amestecă bine cu zahărul pudră, li­chiorul,…
Read more »

Tarta exotică indiană

9 October 2010
  Ingrediente: 6 banane 250 g gem de portocale 150 g rahat colorat 250 g aluat fraged   Mod de preparare: Se tapetează cu aluat o formă de tartă şi se coace la cuptor. Bananele se taie in două (în lungime), se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor 5 minute.…
Read more »

Cod cu sos de gin

9 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de cod 2 linguri ulei de măsline 125ml gin 125ml supă de legume 150ml zeamă de lămâie 10g zahăr 25ml mie­re 50 g smântână 2 linguri amestec de ierburi aromate verzi (busuioc, oregano, pătrunjel, cim­bru) sare piper   Mod de preparare: Se ung fileurile de cod cu ulei amestecat cu 1…
Read more »

Pilaf cu varză dulce

9 October 2010
  Ingrediente: 250 g orez 1 kg varză 100 ml ulei 2 ardei graşi 3 roşii 1 ceapă mare sare şi piper   Mod de preparare: Tai varza sub­ţire, o freci cu sare şi o laşi deo­parte câteva minute. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei 5 minute, apoi adaugi varza (presată bine ca să…
Read more »

Crochete de conopidă şi macaroane

9 October 2010
Crochete de conopidă şi macaroane  Ingrediente: 1 conopidă mică 100 g macaroane 1/2 pachet unt 300 g făină 250 ml lapte sare piper 2 ouă 100 g pesmet ulei   Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi macaroanele. In acest timp, pregăteşti un sos alb: topeşti untul pe foc mic, adaugi 200…
Read more »

Crema de ananas

9 October 2010
  Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 1 cutie mică de ananas 1 plic vanilie 280 g unt sau margarina 1 păhărel lichior sau esenţă de ananas   Mod de preparare: Ananasul se toacă mărunt si se fierbe cu zeama lui cu zahărul şi cu va­nilia. Cînd a scăzut şi este bine legat…
Read more »

Salată de cruditaţi

9 October 2010
Salată de cruditaţi  Ingrediente: 1/2 sfeclă roşie 1/2 ridiche neagră 2 morcovi 1/2 ţelină 1 lămâie 2-3 lin­guri de ulei de măsline câte un vârf de cuţit de sare şi zahăr   Mod de preparare: Cureţi toate rădăcinoasele de coajă şi le treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Intr-un cas­tron încăpător le ames­teci cu uleiul, zeama de…
Read more »

Rulada de caprioara cu fructe

9 October 2010
Ingrediente: 8 bucăţi de cotlet de căprioară 300 g carne de viţel tocată prin maşină 300 g şuncă tăiată cubuleţe 100 g smântână dulce 50 g coniac 50 g vin roşu sare piper delicat nucşoară 2-3 ouă Mod de preparare: Se adaugă caise, prune sau gogoşari muraţi. Cotletul se bate cu ciocanul, se condimentează, punem…
Read more »

Tort cremă de cafea Moka

9 October 2010
  Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 1 plic vanilie 180 g făină 250 g zahăr rom sau coniac 70 g unt 400 g şerbet de cafea 3 linguri esenţă de cafea Mod de preparare: Ouăle se sparg într-un vas şi se bat in baie de apă (bain-marie) cu 120 g zahăr. Cînd încep să…
Read more »

Peşte cu legume si maioneză de post

9 October 2010
Peşte cu legume si maioneză de post  Ingrediente: 1 kg file de peşte 2 morcovi 3 cartofi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 cutie ciuperci 200 g mazăre congelată sau din conservă 200 g fasole verde congelată sau de la borcan 1/2 căpăţână de usturoi 100 ml ulei sare piper condiment tip Delikat 1 salată verde pentru omat verdeaţă   Mod…
Read more »

Salată cu rosii si macrou aumat

9 October 2010
Salată cu rosii si macrou aumat  Ingrediente: 500 g cartofi 1 macrou afumat 4 roşii 1 salată verde 1 legătură ridichi 1 fir de ceapă verde 4 linguri zeamă de lămâie 5 linguri ulei 10 măsline sare piper 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Cureţi apoi salata, ridichile, ceapa verde, roşiile,…

Rulada aperitiv

9 October 2010
Ingrediente aluat: 2 căni cu borş, 2 căni cu ulei, drojdie cât o nucă, făină cât cuprinde Ingrediente umplutura: se face din 500 g parizer dat prin maşină, o cutie de paté de ficat mare, 4 ouă, 5-6 cepe tocate şi călite, pătrunjel, mărar, piper şi vegeta. Mod de preparare: Se face un aluat moale…
Read more »

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi

9 October 2010
  Ingrediente: 1/2 de linguriţă de oregon 1 castron de paste (melcişori) fierte 1 borcan de 500 g  roşii în bulion 150 g brânză de oaie 1ceapă potrivită 200 g cabanos   Mod de preparare: Ceapa se căleşte în ulei, apoi se pun cabanoşii, doi căţei de usturoi şi două roşii din bulion. Toate acestea…
Read more »

Medalion de mistret

9 October 2010
Ingrediente: 1,6 kg carne de mistreţ tocată 600 g slănină 1 căpăţână de usturoi 1 ţelină 2 morcovi 2 fire de cimbru 1 vârf de cuţit de busuioc 1 kg ciuperci rumenite în unt 200 g arpagic 2 cepe tocate   Mod de preparare: Carnea se taie fâşii mai grosuţe, care se umplu cu costiţă…
Read more »

Supă-cremă de legume cu aromă de dafin

9 October 2010
  Ingrediente: 1 kg roşii 2 dovlecei 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 3 căţei de usturoi 100 ml ulei 1 linguriţă zahăr 2 foi de dafin 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa tocată, adaugi dovleceii tăiaţi rondele, apoi roşiile decojite, tăiate în patru şi cartofii curăţaţi şi…
Read more »

Terină de peşte

9 October 2010
  Ingrediente: 500g file de merluciu 10-12 fe­lii de somon afumat 2 ouă l/4 linguriţă nucşoară rasă 250ml smântână 4 linguri spanac fiert şi tăiat mărunt 4 linguri maio­neză acrită cu lămâie ulei pentru uns tava sare piper   Mod de preparare: Se taie merluciul în cubuleţe de lcm şi se înlătură eventualele oase găsite.…
Read more »

Rulada din muschi de porc cu gogosari rosii

9 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg muşchi de porc 1 gogoşar roşu 1 ceapă călită 2 căţei de usturoi 2 ouă ulei sare piper 1 pahar de vin 1 linguriţă de boia dulce   Mod de preparare: Muşchiuleţul se fasonează, după care se desface cu cuţitul, până devine ca o foaie dreptunghiulară, apoi se bate cu ciocanul ca…
Read more »

Pateuri cu cabanos

9 October 2010
Ingrediente: 800 g smantana 1 l apa minerala 100 g otet sare 6 oua 20 g drojdie 1 lingura zahar faina 1 kg unt 2 kg cabanos   Mod de preparare: Se face un aluat din 800 g smântână, 1 l de apă minerală, 100 g oţet, sare, 6 ouă, 20 g drojdie, o lingură…
Read more »

Berea de producţie casnică

9 October 2010
Berea de producţie casnică  In ultimii ani, s-a răspândit şi în Italia, într-un ritm din ce în ce mai entuziast, tehnica de home-brewing sau arta de a face bere în casă, un fenomen care se bucură de o tradiţie de peste două decenii în Anglia, Scoţia, Irlanda, Germania, Olanda, Suedia sau Statele Unite. Datorită unei ex­perienţe consolidate, care…
Read more »

Gratar de vanat cu rulouri din aluat si brocoli

9 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne vanat 50 g unt 200 ml apa 2 cartofi 2 oua 5 linguri faina 100 ml vin rosu   Mod de preparare: Carnea de vânat se ţine în baiţ pentru a se frăgezi şi după aceea, o putem prepara. Brocoli trebuie fiert în apă cu sare, apoi stropit cu unt fierbinte.…
Read more »

Chec cu mere

9 October 2010
Chec cu mere  Ingrediente: 6 mere 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă ulei 3 ceşti făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1/2 ceaşcă nucă mărunţită 1/2 ceaşcă stafide 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă sare 1 linguriţă scorţişoară zahăr pentru pudrat     Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii subţiri şi…
Read more »

Peşte pane cu legume de vară

9 October 2010
Peşte pane cu legume de vară  Ingrediente: 1 kg file crap 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 vânătă 1 ardei gras galben 2 roşii 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri smântână 2 linguri unt sare piper ulei   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi, apoi treci fiecare bucată mai întâi prin făină, după care prin ou…
Read more »

Cremă de alune

9 October 2010
  Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 180 g zahăr 280 g unt sau margarina vanilie 250 g alune puţin coniac puţină coajă de lămîie   Mod de preparare: Alunele se prăjesc şi se dau de 2 ori prin maşina de nuci, apoi se pisează cu 2 linguri de cremă de vanilie. Compoziţia cremei de alune…
Read more »

File de crap cu roşii şi ciuperci

9 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de crap 4 roşii 500g ciu­perci proaspete 1 ceapă 1lămâie 1 leg. pătrunjel 150ml ulei 1 crenguţă cimbru 1 ardei gras 2-3 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Se presară fileurile cu sare şi pi­per, după care se trec prin făină. Se prăjesc în l00ml ulei încins. După ce…
Read more »

Păstrăvi cu sos

9 October 2010
  Ingrediente: 2 păstrăvi 1 lămâie 300 g cartofi 100 g morcovi 20g usturoi marar 100 ml smantana pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se pun  fiert în apă cu sare şi,se scot şi se trag 1 tigaie în 50 g unt. Păstrăvii s dau prin faină, li se depărteaz fălcile…
Read more »

Tuslama regala I

9 October 2010
Ingrediente: 2,5 kg de burtă 2 morcovi 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 rădăcină de hrean boabe de piper sare delicat după gust   Mod de preparare: Burta se spală bine, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă, sare, boabe de piper, ceapă, morcov, după care se fierbe timp de patru…
Read more »

Tort de ciocolată vienez

9 October 2010
  Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru cremă 200 g ciocolată de menaj plus 250 g pentru cremă 450 g şerbet de ciocolată 250 g frişcă lichidă 80 g făină 180 g unt vanilie   Mod de preparare: Se amestecă bine untul cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, vanilia, 200 g ciocolată…
Read more »

Sarmalele bunicii

9 October 2010
Ingrediente:  500 g carne de porc 500 g carne de mânzat 200 g slănină afumată 200 g costiţă afumată 1 kg ceapă 2 morcovi 1 cană de orez 1 varză murată sare piper cimbru 1 lingură de boia dulce   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt, morcovul se rade pe răzătoare, slănina şi costiţa…
Read more »

Placinta cu carne si sos de mustar

9 October 2010
Ingrediente: 200 g carne de vita 2 cepe sare piper 2 oua 2 linguri mustar 2 linguri miere de albine 1 lingura ulei masline verdeata 100 ml vin alb 3 cartofi delicat 150 ml lapte 3 catei usturoi   Mod de preparare: O foaie de plăcintă din comerţ o aşezăm pe o tavă tapetată cu…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver II (video)

9 October 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver II (video)Vrajitoriile lui Jamie Oliver 2
Read more »

Reţete de post: Sărăţele cu chimen

9 October 2010
Reţete de post: Sărăţele cu chimen  Ingrediente: 250 g făină 70 g margarină 25 g drojdie 1 ceşcuţă apă minerală 1 linguriţă chimen sare ulei   Mod de preparare: Amesteci făina cu drojdia, margarina, apa minerală, pui şi sare şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de moale. Intinzi apoi o foaie, o ungi cu ulei şi o tai fâşii…
Read more »

File de cod cu telemea şi ardei gras

9 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de cod 200g telemea de oi 2 ardei graşi roşii 200g măsline 100ml ulei 1 leg. pătrunjel 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de eventuale­le oscioare, se spală, se scurge şi se presară cu sare şi piper. Se prieşte în ulei câte 4-5 minute pe fiecare…
Read more »

Friptura de caprioara

9 October 2010
Ingrediente: 1,6 kg carne de căprioară 3 linguri de făină de grâu 100 ml ulei un morcov 1 ţelină ardei verde 1ceapă bulion 2 foi de dafin 50 ml otet 10 boabe coriandru 2 linguri zahar   Mod de preparare: Se face un baiţ din 1 litru de apă, 2 linguri de zahăr, o linguriţă…
Read more »

Gogoşele de cartofi

9 October 2010
Gogoşele de cartofi  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 50 g unt 2 linguri rase de făină 1 ceaşcă apă 2 ouă sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Separat, pui la fiert apa cu untul şi când dă în clocot adaugi făina şi amesteci repede. Mai fierbi…
Read more »

Musaca de cartofi cu carne tocata

9 October 2010
Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne de porc 4 cepe 4 cartofi mari 200 g caşcaval ras 2 ouă 300 g smântână 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Carnea o tocăm şi o călim în ulei cu ceapă, cartofii se curăţă, se spală, apoi se taie felii şi se…
Read more »

Chifteluţe de pui cu sos de smântână

9 October 2010
Chifteluţe de pui cu sos de smântână  Ingrediente:  1 piept de pui 1 ceapă 2 felii de pâine 2 ceşti lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 200-300 g smântână 1 lingură unt 200 g făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti puţin în ulei, apoi o treci prin maşina de…
Read more »

Ciorbă de păsat (crupe de porumb)

9 October 2010
  Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă plină cu păsat verdeţuri de tot felul sare   Mod de preparare: Speli păsatul, îl pui la fiert într-o oală cu 3 l apă, adaugi verdeţurile tocate mărunt şi când totul este bine fiert torni borşul fiert separat şi potriveşti gustul de sare. Când…
Read more »

Miel cu sos de smantana

9 October 2010
  Aleg muşchiuleţ de miel sau pulpă de miel pe care o tai şi o dau prin condimente tip Delikat, piper, boia dulce. în tava de la cuptor pun puţin ulei şi aşez bucăţile de carne pe care le acopăr cu puţină apă, o cană- două. Las la cuptor să scadă apa şi să se…
Read more »

Peşte marinat

9 October 2010
  Ingrediente: 1 – 1/2 kg macrou 2-3 cepe 100 g bulion 200 ml ulei 6-7 boabe de piper 2-3 foi de dafin 1 lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Intr-un litru de apă pui foile de dafin, piperul, 50 ml ulei, ceapa tocată mărunt şi bulionul. Fierbi până vei obţine un sos mai gros.…
Read more »

File de şalău în crustă de mac

9 October 2010
  Ingrediente: 700g file de şalău 100gfăină 4 linguri seminţe de mac 1lingură coajă de lămâie rasă 1 linguriţă boia de ardei dulce 150ml ulei 2 lămâi sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul de şalău, se spală bine în apă rece, se lasă să se scurgă, se şterge, apoi se tăvăleşte prin făină.…
Read more »

Reţete de post: Gogoşi din cartofi

9 October 2010
  Ingrediente: 2-3 cartofi potriviţi 200 g făină 1 ceaşcă apă caldă 3 inguri zahăr 3 linguri ulei 25-30 g drojdie de bere un vârf de cuţit sare 1 esenţă de vanilie coajă de lămâie undelemn pentru prăjit zahăr vanilat   Mod de preparare: Fiebi cartofii cu tot cu coajă, îi cureţi şi îi treci…
Read more »

Chiftelute prajite

9 October 2010
Ingrediente: 300 g carne 100 g franzelă 50 g ceapă 1 ou 20 g sare 25 g făină 100 ml ulei verdeaţă piper   Mod de preparare: Carnea se taie cubuleţe, apoi, împreună cu ceapa călită în ulei şi pâinea înmuiatăşi stoarsă, se trec prin maşina de tocat, după aceea, se adaugă sarea, piperul, verdeaţa,…
Read more »

Mancare de ardei gras cu piept de pui

9 October 2010
Mancare de ardei gras cu piept de pui  Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi de diferite culori 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu ulei şi puţină sare. Speli apoi ardeii, îi tai bucăţi, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei. După ce…
Read more »

Reţete de post: Paste fainoase cu măsline

9 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg melcişori sau tăieţei laţi de post 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1 lingură pastă de ardei 5-6 roşii din con­servă 1/2 ceaşcă vin alb sare piper 1 legătură verdeaţă     Mod de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor, le pui în apă rece, le fierbi 5 minute…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu