vineri, 26 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #76


Retete de Paste:

Pulpă de miel cu legume cu garnitură de legume, sote de fasole fidea şi cartofi natur

4 September 2010
  Ingrediente: 1 pulpă miel (1,800 kg) 300 g morcovi 2 telina 80 g unt 1 fir praz sare 250 g fasole fidea 350 g cartofi noi 1 varză mare creaţă 2 gălbenuşuri 1 /2 lin­gură făină 1/2 lămîie 50 g capere 1 lingură smantană   Mod de preparare: Pulpa se pune la fiert cu…
Read more »

Pulpă de miel cu ciuperci cu garnitură de crochete de cartofi

4 September 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel (circa 1,800 kg) 100 g măsline verzi 1/2 pahar vin 400 g roşii 5 ardei graşi 250 g ciuperci 50 g capere sare piper 80 g ulei ulei pentru crochete 2 ouă 250 g cartofi 1 lingură făină pesmet 5 căţei usturoi cimbru puţin zahăr   Mod de preparare: Se…
Read more »

Spumă de fructe

4 September 2010
Spumă de fructe  Ingrediente: 1 pahar de zmeură 2 albuşuri 1/2 pahar de zahăr pudră   Mod de preparare: Speli bine zmeura, o laşi să se scurgă, apoi o zdrobeşti cu o lingură de lemn. Separat baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul, bătând în conti­nuare până obţii o bezea pe care o torni peste fructele zdrobite. Mai…
Read more »

Supă de dovlecei cu iaurt

4 September 2010
  Ingrediente: 3-4 dovlecei 2 morcovi 2 lin­guri de orez 1 lingură ulei 1 pahar mic de iaurt (100 ml) 1 legătură de pătrunjel puţină sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi tai dovleceii cubuleţe, iar morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Pui la fiert morcovii cu orezul într-un litru de apă…
Read more »

Turtiţe delicioase

4 September 2010
  Ingrediente: făină cât cuprinde 1 lingură de zahăr tos 1 linguriţă sare 1 cub de drojdie amestecată cu puţin lapte 1 ou 1 plic zahăr vanilat     Mod de preparare: Frămânţi din toate ingredientele o cocă potrivită pe care o laşi puţin să crească, întinzi aluatul, apoi tai turtiţele şi le prăjeşti pe…
Read more »

Pipet de pui cu sos de zmeura

4 September 2010
  Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă (poţi folosi ceapă de apă) tăiată peştişori 4 jumătăţi de piept de pui fără piele (circa 750 g) 1/2 linguriţă sare 1/4 lin­guriţă piper proaspăt măcinat 1 cană suc de mere şi zmeură 3/4 cană zmeură proaspătă     Mod de preparare: Incălzeşti uleiul într-o tigaie de teflon…
Read more »

Supa-cremă de ciuperci ardelenească

4 September 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2 linguri de margarină 1 cană de morcovi tăiaţi mărunt 1 cană de ţelină tocată sau 1 cană de pătrunjel tocat mărunt amestecat cu frunze de ţelină 1 cană de ceapă tocată mărunt 1 căpăţână de usturoi 6 căni de supă de pui sau vită (sau 1 cub condimente…
Read more »

Mâncare de bame cu pui

4 September 2010
Mâncare de bame cu pui  Ingrediente: 500 g bame 1 pipet pui 2 linguri margarina 4 rosii 1 l bors 1 ceapa 1 legatura verdeata   Mod de preparare: Pui borsul la fiert, apoi speli bamele, le cureti de codite si adaugi in oala sa fiarba in bors. Le lasi cam 30-40 minute, apoi le dai deoparte. Apoi cureti…
Read more »

Găină chaud-froid cu aspic cu garnitură de salată de sezon

3 September 2010
  Ingrediente: 1,500 kg carne de găină tînără 1 1/2 lingură făină 1 ceapă sare piper boabe Maggi 100 g frişca lichidă 80 g unt 6 foi gelatină 1-2 albuşuri pentru limpezit aspicul   Mod de preparare: Găina se curăţă, se spală şi se fierbe circa 25 minute cu 2 1 apă, sare, piper boabe,…
Read more »

Clapon cu salată rusească si aspic

3 September 2010
  Ingrediente: 1 clapon de circa 1,400 kg 300 g ulei 2 oua 1/2 lămaie 1 linguriţă de muştar 2 cartofi 2 mere 2 ţeline 3 fileuri de anşoa 20 cozi raci 10 foi (30g) gelatină 1/2 pahar vin sare piper 1 ceapă 1 legăutră de pătrunjel 1 fir de ceapă verde   Mod de…
Read more »

Bibilică la cuptor cu garnitură de costiţă afumată, cartofi, mere la cuptor şi bureţi sotaţi

3 September 2010
  Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 150 g costiţă afumată 500 g bureţi de pădure 600 g cartofi noi 4 mere care nu sfarimă 1 /2 pahar vin sare piper 200 g unt 1 /2 l supă zahăr   Mod de preparare: Bibilica se frige înăbuşită la cuptor cu sare, unt şi supă.…
Read more »

Prăjitură cu 3 fructe

3 September 2010
  Ingrediente: 300 g de smochine uscate 200 g de prune uscate, fără sâmburi 200 g de caise uscate 10 cl de rom 50 g de alune întregi 50 g de migdale întregi 100 g de praf de migdale 50 g praf de alune 1/2 linguriţă de scorţişoară 25 cl de smântână degresată 3 ouă…
Read more »

Pilaf cu cascaval

3 September 2010
Pilaf cu cascaval  Ingrediente: 1 ceasca orez (100 g) 1 ceapa 4 rosii 2-3 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 felie cascaval cimbru piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci, iar roşiile le opăreşti, le decojeşti şi le tai mărunt. Speli orezul şi îl pui să se rumenească în ulei. Separat căleşti ceapa şi…
Read more »

Găină în aspic cu garnitură de salată rusească cu muştar şi raci

3 September 2010
Ingrediente: 1,800 kg carne de găină tînără 1 ceapă 10 foi gelatină sare piper 30 gaturi raci sau 1 cutie marc de crabi sau crevete 1 lingură faina 50 g unt 1/2 linguriţă boia 1 morcov 2 cartofi 2 cornişoni 2 mere puţină mazăre 1 linguriţă muştar 2 ouă 1/4 lămaie 100 g ulei  …
Read more »

Măsline cu carne de găină

3 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de găină 120 g ulei 2 linguri de bulion 200 g măsline sare 1/2 pahar de vin 1/2 lămaie Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează, se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas şi se fierbe. In grăsimea rămasă se căleşte puţin făina şi se stinge…
Read more »

Prăjitură de nectarine cu migdale

3 September 2010
Ingrediente: 5 nectarine albe 5 linguri de fructoză 5 ouă întregi 125 g de praf de migdale 1 iaurt gras (din lapte integral) 1/2 linguriţă de extract natural de vanilie 40 g de fulgi de migdale Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Desfaceţi nectarinele în două şi îndepărtaţi sâmburii. Tăiaţi-le în 6…
Read more »

Curcan cu gutui

3 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg came de curcan 1,200 kg gutui 120 g ulei 2 linguri de bulion pastă 2 linguri de făină sare zahăr făină   Mod de preparare: Carne se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşeşte in 60 g ulei. Se scoate apoi carnea şi în sosul rămas se pune zahărul care se…
Read more »

Civet din iepure de casă

3 September 2010
Ingrediente: 1 iepure de casă 30-40 g sare 10 g piper 1 fir cimbru 1 foaie dafin 250 g ceapă 100 g ulei 25 g coniac 250 g unt sau margarina 200 g costiţă afumată 50 g făină 500 g vin roşu 50g morcovi 50 g păstamac 30 g pătrunjel rădăcină 30 g ţelină 100…
Read more »

Clapon cu ciuperci

3 September 2010
  Ingrediente: 1 clapon de 1,800—2 kg 12 roşii 1 morcov 1legătură de mărar 1 păstarnac 1 pătrunjel 1 ceapă 250 g ciuperci 3 ardei graşi 5 ouă 200 g orez 200 g ficat 114 lingură de făină 150 g unt 1 /2 păhărel de coniac 100 g smantană sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Bibilică la cuptor cu garnitură de coşuleţe de cartofi ducesa umplute cu legume sotate in unt

3 September 2010
  Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 500 g cartofi 1 conopidă 300 g morcovi 300 g mazăre 300 g sparanghel sau fasole ţucără făină 1 legătură pătrunjel 1ou sare piper 200 g unt 2 linguri de smîntînă 1 ceapă 1/2 linguriţă de boia 100 g zarzavat cimbru   Mod de preparare: Bibilca se…
Read more »

Clapon umplut cu garnitură de tăiţei cu ciuperci şi şuncă şi cu mazăre natur

3 September 2010
  Ingrediente: 1clapon de circa 1,500 kg 250 g came de porc ficatul şi pipota de clapon 1 felie de franzelă 2 ouă 200 g tăiţei de casă 50 g şunca 50 g limbă afumată fiarta 100 g ciuperci 40 g parmezan sau caşcaval 150 g unt sare piper 400 g mazăre fină 1 ceapă…
Read more »

Iepure de casă

3 September 2010
  Ingrediente: 1 iepure 300 g orez sare boia de ardei 3 linguri smîntînă 300 g margarina 1 lingură făină 2 cepe 2 mere mici 100 g costiţă afumată   Mod de preparare: Iepurele se taie bucăţi egale. Se prăjeşte fiecare bucată şi se aşază în cratiţă. Separat se face sosul, se prăjesc în grăsime…
Read more »

Mâncare de conopida cu piept de pui

3 September 2010
Mâncare de conopida cu piept de pui  Ingrediente: 1 piept de pui 1 conopidă 1 lin­guriţă făină 100 g bulion 2 roşii 1 legătură pătrun­jel ulei     Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi şi-l pui să fiarbă înăouşit în apă cu uleiul. Când carnea e bine fiartă, adaugi conopida spălată şi des­făcută în bucheţele. In acest…
Read more »

Cum se prepara salata cu piept de pui (video)

3 September 2010

Paste fainoase cu sos de peşte

3 September 2010
  Ingrediente: 1 conservă de peşte în sos tomat 1 pungă de paste 2 lin­guri bulion ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi după ce au fiert, le scurgi şi le laşi acoperite într-o cratiţă. Separat, prăjeşti puţin peştele, apoi adaugi bulionul şi sosul din conservă şi mai laşi pe…
Read more »

Vinete umplute

3 September 2010
  Ingrediente: 4-6 vinete mijlocii 2 ouă 50 g parmezan sau caşcaval ras 200 g carne tocată 3-4 bucăţele brânză topită tăiată cubuleţe caşcaval tăiat cubuleţe 1-2 căţei de usturoi tăiat mărunt miezul de la 2-3 felii de pâine cimbru piper sare pătrunjel verde tacat ulei pastă de roşii   Mod de preparare: Speli şi…
Read more »

Chiftele de orez cu parmezan

3 September 2010
  Ingrediente: 250 g orez cu bobul rotund 1 ou 4- 5 linguri parmezan sau caşcaval ras 3-5 linguri de făină pătrunjel verde tocat sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Fierbi orezul să fie bine legat, pui dea­supra câteva picături de ulei de măsline (dacă ai de măsline e bine, dacă nu, nu-i…
Read more »

Ciorbă de pasare cu orez

3 September 2010
Ciorbă de pasare cu orez  Ingrediente: 2 pulpe pui 2 l apa 4 rosii 1 morcov 1 ceapa 1 lingura orez 1/2 telina 1 ceasca bors 1 legatura patrunjel ulei   Mod de preparare: Speli carnea, o asezi la fiert in apa, iar separat fierbi orezul. Cureti morcovul, ţelina si ceapa, dai radacinoasele pe razatoarea cu ochiuri mari, tai…
Read more »

Piftie de curcan cu ciuperci

3 September 2010
  Ingrediente: 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat) 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină 200 g ciuperci 3 ouă   Mod de preparare: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se taie bucăţi şi se pune la fiert la foc domol cu 3 litrii apă, sare,…
Read more »

Supă din carne de găină cu salată

3 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg came de găină 2 salate verzi 12 fire ceapă verde 2 fire praz 1 ţelină mică 300 g mazăre verde boabe sare 2 gălbenuşuri 1/2 pahar lapte 1 legătură de pătrunjel verde 3 l apă   Mod de preparare: Găina se taie în 12 bucăţi egale, se spală bine şi se…
Read more »

Friptură de vită in sos de bere

3 September 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de vită fără os 2 linguri de roşii decojite şi zdrobite 500 ml supă de carne (preparată din 500 ml apă şi un cub condimente) 1 ardei gras ulei 2 foi de dafin 500 g ceapă tă­iată cubuleţe 1 ardei capia chimen 500 ml bere blondă tare sare piper boia…
Read more »

Ochiuri romanesti cu sos de vin

3 September 2010
  Ingrediente: 6 ouă 1 pahar de vin alb 1 linguriţă făină 1 linguriţă unt 1 pahar apă sare piper 1 linguriţă muştar sucul de la jumătate de lămâie   Mod de preparare: Pui untul într-un vas să se topească, adaugi făina şi stingi totul cu apă şi cu vin, amestecând până obţii un sos…
Read more »

Peşte cu kaizer la cuptor

3 September 2010
  Ingrediente: 2-3 peşti (de preferinţă şalău, cod) în funcţie de numărul mesenilor kaizer 1-2 linguriţe ulei muştar boia piper sare zeamă de lămâie sau mujdei de usturoi   Mod de preparare: Pe o foaie de alu­miniu pui câteva picături de ulei, un strat de felioare de kaizer, sare, piper şi aşezi peştele. Deasupra peştelui…

Clătite cu branză si scorţişoara

3 September 2010
Clătite cu branză si scorţişoara  Faci clătitele în mod normal (cât mai subţiri dacă se poate). Amesteci brânză dulce de vaci bine scursă cu scorţişoară, umpli clătitele (eu le rulez asemeni sar­malelor, dar merg şi împăturite). Peste clătite pui cubuleţe de unt şi presari zahăr vanilat. Dai clătitele la cuptor pentru maximum 10 minute, cât să se topească şi…
Read more »

Supă londoneză din carne de găină

3 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg came de găină 4 l apă 3 fire praz 1 ceapă sare 80 g unt 100 g frişcă lichidă 2 ouă 50 g faină de arpacaş   Mod de preparare: Carnea de găină se dă prin maşina de tocat cu sită fină apoi se pisează cu albuş, sare şi 50 g…
Read more »

Clapon cu budincă de macaroane

3 September 2010
  Ingrediente: 1 clapon de circa 1,800 kg sare piper 200 g macaroane 2 linguri de făină 4 ouă 1 pahar lapte 200 g unt puţin pesmet 80 g şuncă sau limbă afumată fiartă 60 g caşcaval 1/4 lămaie 300 g mazăre   Mod de preparare: Claponul se fierbe circa 35 minute, în apă cu…
Read more »

Supă din carne de găină cu sparanghel

3 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg came pasăre 250 g sparanghel 1 salată verde 180 g frişcă dulce 60 g unt 1 lingură de făină 1 ceapă sare sos Maggi 2 gălbenuşuri 1 l supă 3 l apa   Mod de preparare: Se scoate carnea de la pasăre din care se fac chenele (cu sare, 1 albuş,…
Read more »

Mancare de praz cu măsline

3 September 2010
  Ingrediente: 1 kg praz 2 linguri ulei 1/2 kg roşii sau 2 linguri pastă de tomate câteva foi de dafin 300 g măsline negre 1 linguriţă condiment 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi prazul de frunzele exte­rioare, îl speli în apa rece, iar partea albă a tulpinii o tai rondele de…
Read more »

Iepure de casă cu măsline verzi

3 September 2010
  Ingrediente: 1 iepure 250 g măsline 150 g ulei sare piper 1 lingură făină 1 lingură bulion 1 pahar vin 1 lămaie 1 ceapă 1 morcov cimbru 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se taie bucăţi egale: spinarea, pulpele, iar cu restul se face sosul. Se dau prin făină, se prăjesc, se aşază…
Read more »

Pulpă de miel ia cuptor cu garnitură de sote de spanac şi cartofi

3 September 2010
  Ingrediente: 1,600 g pulpă de miel 1,500 kg spanac sare piper 4 căţei usturoi 400 g cartofi 150 g unt nucşoară 3 linguri sos de friptură 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pulpa cu osul scos se frige la cuptor 1 oră (dacă o dorim în sînge, 30 mi­nute). Pe parcurs se stropeşte…
Read more »

Curcan la cuptor cu garnitură de cartofi sau varză călită

3 September 2010
  Ingrediente: 1 curcan  de circa 3—3,500 kg 100 g ulei sau margarină sare piper alb 20 cartofi săpunari   Mod de preparare: Curcanul curăţat, spălat, se şază într-o tavă mai adîncă, se dă sare, piper, se unge toată suprafaţa cu grăsime şi se dă la cuptor moderat circa 2 ore. Pe parcurs se pun…
Read more »

Pateuri cu branză telemea si chimen

3 September 2010
  Ingrediente: 400 g făină 100 g telemea de oaie 200 g margarină 50 g drojdie sare 2-3 gălbenuşuri 150-200 g smântână 2-3 linguri chimen   Mod de preparare: Frămânţi făina cu 100 g margarină, apoi adaugi 2 gălbenuşuri, sarea după gust, drojdia şi treptat smân:âna. Frămânţi bine, apoi acoperi aluatul cu un prosop sau…
Read more »

Pulpă de miel umplută cu garnitură de sote de fasole fidea şi cartofi şi ciuperci pe crutoane

3 September 2010
  Ingrediente: 2 pulpe mici de miel 350 g ficat de miel 1 ceapă sare 1 ou 1 felie franzelă 500 g fasole fidea 300 g cartofi noi 1 legătură pă­trunjel 12 ciuperci 12 crutoane prăjite 100 g zarzavat 100 g unt puţin vin roşu puţină făină 1/4 l supă   Mod de preparare: Se…
Read more »

Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi, cro­chete de spanac şi sote de fasole fidea

2 September 2010
  Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac nucşoară pesmet 150 g unt 400 g cartofi 300 g fasole fidea ulei pentru crochete 40 g şvaiţer sau caşcaval   Mod de preparare: Spinarea se…
Read more »

Spată de miel umpluta cu garnitură de mazăre şi cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu sote de ciuperci

2 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg spata 4 ouă 30 midii 1 felie franzelă 1 legătură pătrunjel 3 fire ceapă verde 2 linguri sos alb 10 coşuleţe coapte din foitaj 300 g ciuperci 1 legătură mărar 1 lingură făină 150 g unt 500 g mazăre fină 500 g cartofi noi   Mod de preparare: Se scoate osul din…
Read more »

Capama grecească de iepure de casă

2 September 2010
  Ingrediente: 1 iepure 350 g ceapă verde 350 g usturoi verde 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 300 g roşii sau bulion sare 1/2 litru supă de iepure 1-2 lămîi 250 g ulei sau grăsime   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale, se dau prin făina şi se prăjesc. Separat se spală…
Read more »

Clapon cu fructe de mare

2 September 2010
  Ingrediente: 1 clapon de 1,400 kg 30 midii sau scoici 20 gaturi de raci sau crevete mari 200 g unt 200 g orez 2 linguri de smantană sare piper 1 ceapă 1/2 linguriţă de boia 10 g şofran sos suprem   Mod de preparare: Claponul se fierbe în apă cu sare şi cu o…
Read more »

Piftie de curcan

2 September 2010
  Ingrediente: 1,300 kg came de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git) sare 1 ceapă 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină   Mod de preparare: Se pun bucăţile de curcan la fiert cînd apa clocoteşte, apoi se sărează şi se pune şi ceapa. Pe parcurs se spumează şi se lasă la fiert la…
Read more »

Iepure de casă calit cu ciuperci

2 September 2010
  Ingrediente: 1 iepure 250 g arpagic 400 g ciuperci sau bureţi sare 1 lingură făină 200 g ulei sau grăsime 1 legătură mărar 1 lingură bulion vin 2 cepe puţin zarzavat   Mod de preparare: Se taie iepurele bucăţi egale, care se prăjesc date prin făină. Separat se prăjeşte ceapa, zarzavatul, făina. Cind s-au…
Read more »

Curcan la cuptor cu garnitură de cartofi şi varză de Bruxelles sotate în unt, castane glasate şi cabanos

2 September 2010
  Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 200 g grăsime sau unt 500 g castane 500 g cartofi noi 500 g varză de Bruxelles 200 g cabanos sau crenvurşti 1/2 pahar vin roşu 1 /2 lingură de făină sare piper 100 g zarzavat 1 ceapă 3 linguri sos de friptură puţin sos brun  …
Read more »

Ţuşpais

2 September 2010
  specific nemţesc Alegi un dovlecel mai gros, cureţi şi îl razi după ce i-ai îndepărtat mijlocul. Cureţi o ceapă mare, o tai mărunt, o căleşti sau o înăbuşi în apă cu ulei şi când s-a înmuiat, adaugi dovlecelul ras, 500 ml lapte şi sare după gust. Separat, faci un sos din făină şi puţin…
Read more »

Ciorbă cu mai multe feluri de peşte

2 September 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, novac) 2 kg roşii lunguieţe 2 mor­covi potriviţi 1 ardei gras 1 ceapă mare 3 cartofi 1 ţelină potrivită 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 lingură condiment tip 1 căpăţână usturoi 1 lin­gură oţet puţin ulei sare şi piper după gust     Mod de preparare: Pui…
Read more »

Iepure de casă cu gutui

2 September 2010
  Ingrediente: 1 iepure 8-10 gutui 30 g zahăr 230 g margarina sare Mod de preparare: Iepurele se frige la cuptor în tavă. Separat se curăţă gutuile, se scobesc de mijloc, se opăresc, se pune în fiecare gutuie puţin zahăr şi un vîrf de lin­guriţă jeleu de gutui sau mere, se aşază iepurele în tava…
Read more »

Curcan cu găluşte de carne

2 September 2010
  Ingrediente: 1 curcan de 3,500 kg 350 g nuci noi sare 1 lingură de făină 150 g unt 350 g orez 1 ou 1 felie de franzelă 3 linguri de smantană 1 ceapă 1 ţelină   Mod de preparare: Se scoate de la curcan o pulpă, din care se face o tocătură cu ficatul,…
Read more »

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de mor­covi şi mazăre şi cartofi ducesa

2 September 2010
Ingrediente: 1 piept mare de miel grăsuţ (circa 1,500 kg) sare piper 2 ouă 150 g unt 1 felie franzela 2 fire ceapă verde 500 g morcovi 500 g mazăre fină 400 g car­tofi 1 lingura făină 1/2 l supă de miel 2 linguri sos brun 5 căţei usturoi   Mod de preparare: Se prepară…
Read more »

Prăjitură cu brânză de capră

2 September 2010
  Ingrediente: 1 lămâie 3 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză 250 g de brânză proaspătă de capră 100 g de smântână 50 g de iaurt gras natural 1 linguriţă de extract natural de vanilie ulei de măsline pentru forma de copt   Mod de preparare: Răzuiţi coaja de lămâie. Separaţi albuşurile…
Read more »

Bibilică la cuptor cu garnitură de budincă de spanac şi coşuleţe din aluat umplute cu ficat şi limbă afumată

2 September 2010
  Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 1,500 kg spanac 3 linguri de sos alb 2 ouă sare piper nucşoară Maggi 100 g limbă afumată fiartă 12 coşulcţe din aluat fraged prăjite 300 g ficat 1 ceapă   Mod de preparare: Bibilica se frige la cuptor circa 50 minute cu sare, ceapa tocată, unt…
Read more »

Pulpă de miel marinata cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi roşii umplute cu ouă

2 September 2010
  Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 200 g orez 200 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă cimbru sare piper 150 g unt 12 roşii potrivite 3 ouă 1 lingură sos alb 1/21 vin roşu   Mod de preparare: Pulpa se pune într-un vas de sticlă sau porţelan cu zarzavatul şi ceapa tăiate, cimbru,…
Read more »

Blanchet de iepure de casă

2 September 2010
  Ingrediente: 1 iepure de casă 100 g morcov 100 g păstarnac 100 g telină 100 g ceapă 200g unt sau margarina 150 g făină 1-2 bucăţi cuişoare 200 g arpagic 200 g ciuperci 200 g smantană gălbenuşurile de la 4 ouă 30 g zeamă de lămaie 30 g sare 1 legătură de pătrunjel verde…
Read more »

Prăjitură cu piersici la gheaţă

2 September 2010
  Ingrediente: 8-10 piersici 100 g zahăr 1-2 linguri apă 20 de biscuiţi pisaţi 100 g frişcă puţin unt   Mod de preparare: Tai piersicile în sferturi, le amesteci cu zahărul tos şi le fierbi cu apa 10 minute. Această compoziţie o iei de pe foc şi o freci bine până obţii un piure gros.…
Read more »

Crochete de griş cu costiţă

2 September 2010
  Pui la fiert 125 g griş şi 0,5 l lapte, iar când e gata îl laşi să se răcească, apoi îl amesteci cu 2 ouă şi sare după gust. întinzi din compoziţia de griş o foaie groasă de 1/2 cm şi o laşi să se întărească. Tai apoi dreptunghiuri pe care le prăjeşti în…
Read more »

Plăcintă de dovlecei cu verdeturi

2 September 2010
  Ingrediente: 1 dovlecel mai mare sau 2-3 mai mici 2 cepe 3-4 roşii 1-2 căni făină 3-4 ouă 1 praf de copt sare usturoi piper puţin cimbru mărar pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răzătoarea mică şi îi laşi presăraţi cu sare cam o jumătate de oră.…
Read more »

Prajitura cu caise

2 September 2010
Prajitura cu caise  Ingrediente: 1 pachet margarină 5 ouă 400 g zahăr pudră 350 g făină 500 g caise 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Freci margarina cu 200 g zahă pudră, adaugi gălbenuşurile, bicarbonatul şi făina. Vei obţine o cocă potrivită pe care o întinzi cu mâna în tava unsă şi tapetată cu făină. Când…
Read more »

Rosii umplute cu castraveţi

2 September 2010
  Ingrediente: 6 roşii mari 3 castraveţi 3-4 căţei de usturoi 2 ardei graşi 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper mărar tocat     Mod de preparare: Tai capacul de la fiecare roşie, le scoţi miezul, le sărezi şi le laşi la scurs. Intre timp, prepari o salată din castraveţi tăiaţi rondele, usturoi…
Read more »

Vinete prajite cu sos de roşii si usturoi

2 September 2010
  Ingrediente: 3 vinete de mărime mijlocie 1 lingură făină 3 căpăţâni de usturoi 500 g roşii 3 linguri untdelemn sare 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Tai vinetele rondele, le pui câteva minute în apă clocotită sărată, le scoţi şi le ţii presate 20 de minute sub un suport de lemn. După ce…
Read more »

Paste cu roşii, usturoi si măsline

2 September 2010
  Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg roşii 3-4 căţei ustuioi cimbru busuioc sare ulei după gust câteva măslire   Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se răcească. Tai apoi roşiile cubuleţe, pisezi usturoiul…

Cum se prepara crema de ciuperci (video)

2 September 2010

Prajitură cu branză de vaci

2 September 2010
  Ingrediente: 2 ouă 1 şi 1/2 cană apă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 praf de copt făină cât cuprinde Pentru cremă ai nevoie de: 350 g brânză de vaci 2 pliculeţe zahăr vanilat 1/2 cană zahăr 1 ou   Mod preparare blat: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi apa, uleiul şi făina cât…
Read more »

Clapon cu ciuperci si garnitură de pilaf

2 September 2010
  Ingrediente: 1 clapon de circa 1,750 kg 400 g ciuperci 1 l supa 1 ceapă 1 pahar vin roşu sare piper 250 g orez 150 g unt 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Claponul (cocos castrat) se frige la cuptor încins circa 30 minute cu sare, unt sau idei şi puţină supă sau…
Read more »

Supă obişnuită din carne de găină

2 September 2010
  Ingrediente: 1 găină-1,200 kg 100 g ceapă 1 ţelinâ 1 linguriţă rasa de sare 5 boabe de piper 3 1/2 l apă.   Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune la fiert în apă rece, se spumează, se pune zar­zavatul curăţat intreg, sarea, piperul, şi se strecoară după ce fierbe circa 2…
Read more »

Cotlete de miel la grătar cu garnitură de legume de sezon

2 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg cotlet de miel 120 g unt sare piper 600 g legume de sezon   Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat puţin cu satirul, se ung cu unt, se dă sare şi puţin piper şi se frig la grătar 4-5 minute pe ambele părţi. Se servesc imediat pe un platou…
Read more »

Piept de berbec cu garnitură de varză cu afumătură

2 September 2010
  Ingrediente: 1,600 kg piept de berbec 1,250 kg varză acră 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 500 g roşii 150 g ulei 1 1/2 lingură făină 40 g unt 2 gălbenuşuri 40 g telemea   Mod de preparare: Se scot oasele de la piept şi se dă la cuptor…
Read more »

Supă berneză din carne de găină

2 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg came de găină 1/4 l frişcă amestecată cu lapte 2 legături de tarhon 1 linguriţă boia roşie 60 g unt 1 lingură de făină sare Maggi 1 ceapă 2 gălbenuşuri 1 albuş 3 l apă   Mod de preparare: Se separă carnea de oase, se toacă mărunt, apoi se amestecă cu…
Read more »

Iepure de casă gătit franţuzeşte

1 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 1 lingură făină 2 ouă 250 g unt sau margarina 250 g orez 1 lămaie Mod de preparare: Iepurele se taie bucăţi, se sotează cu unt apoi se adaugă 3/4 litru supă din oasele de iepure. Separat, se pun la foc într-un vas, 100 g unt, făină şi se fierb cu supa…
Read more »

Fasole verde cu roşii

1 September 2010
Ingrediente: 2 kg fasole verde 150 ml ulei 2 căpăţâni usturoi 4-5 roşii 1 legătură pătrunjel condimente sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui să fiarbă înăbuşit în ulei şi o cană de apă. Când s-a înmuiat puţin mai acbugi o cană de apă, potriveşti de sare şi o laşi să…
Read more »

Clapon in foitaj

1 September 2010
Ingrediente: 2 claponi a 800 g 400 g ficat 1 felie de franzelă 3 ouă 200 g foitaj 1 ceapă 1 conopidă mare 150 g unt sare piper 1 pahar lapte 40 g caşcaval 250 g mazăre fină Mod de preparare: Se scot cu atenţie piepţii şi pulpele  de la claponaşi, apoi se scot oasele…
Read more »

Piept de berbec umplut cu garnitură de chiftele de cartofi

1 September 2010
Ingrediente: 1 piept de berbec de circa 1,400 kg 300 g ficat de berbec 1 ceapa verdeaţă 3 ouă 1 felie franzelă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 600 g roşii 250 g ciuperci sau bureţi 100 g costiţă afumata 150 g ulei 300 g cartofi 1 lingură făină Mod de preparare: Se pregăteşte pieptul…
Read more »

Cum se prepara Caponata (video)

1 September 2010

Crap cu sos de roşii

1 September 2010
  Ingrediente: 2 crapi de mărime potrivită 100 ml ulei 2 cepe 500 g bulion 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat îl tai în bucăţi pe care le ştergi cu un şervet şi le prăjeşti în uleiul încins. Rume­neşti în ulei ceapa tăiată mărunt, adaugi bulionul, pătrunjelul…
Read more »

Spată de miel umplută cu garnitură de pilaf cu praf curry sau boia de ardei dulce şi crochete de ciuperci

1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg spată de miel mare 400 g bojoc şi ficat 3 ouă 120 g unt ulei de prăjit crochetele 400 g ciuperci 200 g orez 1 linguriţă curry (boia de ardei) sau şofran sare 2 linguri făină 30 g costiţă afumată 2 cepe 1 măr crud 2 linguri smantană 3 fire ceapă verde…
Read more »

Spinare de berbec cu garnitură de cartofi prăjiţi şi iahnie de fasole cu costiţă afumată

1 September 2010
  Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec sare piper 1 foaie dafin 1 lingură bulion pastă 250 g fasole boabe 150 g ulei 1 ceapă 300 g cartofi 1 legătură pătrunjel 50 g costiţă afumată 150 g şuncă 1 ou 1 felie franzelă   Mod de preparare: Spinarea se frige la cuptor încins circa 25…
Read more »

Supă de peşte alb cu orez

1 September 2010
Supă de peşte alb cu orez  Ingrediente: 1 peşte alb 2 morcovi 2 rădăcini de păstârnac 2 linguri orez   Mod de preparare: Speli şi cureţi rădăcinoasele şi le pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt aproape fierte pui şi peştele foarte bine curăţat şi laşi să fiarbă împreună. După ce sunt toate fierte, scoţi…
Read more »

Bors ţărănesc din carne de miel

1 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 1 l borş 2 l apă 6 fire ceapă verde 20 g orez 1 legă­tura mărar 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se spală şi se pune la fiert. Se spumează şi pe parcurs se pune…
Read more »

Maioneză din coajă de lamaie

1 September 2010
  Ingrediente: 2 lămâi ulei de măs­line sare   Mod de preparare: Treci lămâia pe răzătoarea cu ochiuri mici, pui un praf de sare şi coaja o mixezi cu ulei de măsline, aşa cum faci la maioneza de ou.   Poftă bună!
Read more »

Salată exotica cu pastrăv crud si afumat

1 September 2010
Salată exotica cu pastrăv crud si afumat  Ingrediente: 1 păstrăv crud 1 peşte afumat 1 pepene galben 1 cutie mică de porumb 2 roşii 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde) 1 castravete 1 gogoşar murat miezul pepenelui galben sare piper     Mod de preparare: Tai pepenele în jumătate. Il scobeşti şi miezul îl tai bucăţele. Tai şi bucăţi…
Read more »

Iepure de casă cu mazăre

1 September 2010
  Ingrediente: 1 iepure 250 g unt sau margarina 1 kg mazăre aleasă 10 g zahăr sare 250 g arpagic 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Iepurele se taie în bucăţi egale, se dau prin făină şi se prăjesc puţin în unt. Cînd au fiert pe jumătate, se adaugă mazărea fiartă 5 minute cu…
Read more »

Supă din carne de miel cu sparanghel şi mazăre

1 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 300 g vrfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină 1ceapă 2 bucăţi albitură 1 linguriţă boia sare 11/4 l supă 11/2 l apă 1/2 l vin roşu 30 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu ulei…
Read more »

Spinare de berbec la tavă cu garnitură de varză dulce, morcovi, roşii şi bureţi

1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec 700 g varză dulce 2 cepe sare piper cimbru 100 g ulei 250 g bureţi 300 g roşii 1 pahar vin 200 g morcovi 5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 2 cartofi   Mod de preparare: Zarzavatul se taie bucăţi, se amestecă şi se pune intr-o tavă adîncă cu…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blue Margarita (video)

1 September 2010
Cum se prepara Cocktail Blue Margarita (video)  Ingrediente: 2 tsp coarse salt 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml blue Curacao 50 ml lime juice ice cubes 1 saucer 1 25ml/50ml measure 1 cocktail glass 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one)
Read more »

Ciorbă din carne de miel cu varză acră

1 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel mare sau batal 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper pisat mărar uscat 3 linguri smantană 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se fierbe cu 1 1 apă, sare, varza şi ceapa tăiate mărunt. Pe parcurs se pun…
Read more »

Bibilică la cuptor cu garnitură de castane glasate, sote de mazăre şi morcovi

1 September 2010
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 1 ceapă sare piper 500g castane 300g mazăre 300 g morcovi 180 g unt puţin zahăr 1 legătură de mărar 1/2 lingură de făină cimbru   Mod de preparare: Bibilica se frige înăbuşit la cuptor cu unt, sare, piper, puţin cimbru si supă. Cînd este făcută, se scoate…
Read more »

Ghiveci de legume

1 September 2010
  Intr-o cratiţă în care ai încins ulei, căleşti 1 ceapă, 1 ardei, 1 morcov (tocate mărunt). Pui apoi 2 vinete şi 2 dovlecei curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Fierbi separat o mână de fasole verde şi o mână de mazăre şi le răstorni peste vinete şi dovlecei când au fiert. Adaugi 3-4 roşii proaspăt tăiate…
Read more »

Ardei umpluţi cu ciuperci si orez

1 September 2010
Ardei umpluţi cu ciuperci si orez  Ingrediente: 15 ardei 200 g orez 200 ml ulei 500 g ceapă 500 g ciuperci un sfert de varză dulce tocată 1 morcov 1 rădăcină mică de pătrunjel 1 l suc de roşii (preparat din roşii proaspete) 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli ardeii, apoi îi opăreşti…
Read more »

Supă rece din carne de miel

1 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire ceapă verde 350 g castraveţi verzi 2 legături mărar sare Maggi sau nucşoară rasă Ingrediente sos: 180 g smantană, sare, zahăr, 1 lingură oţet, 30 g hrean ras.   Mod de preparare: Spanacul şi măcrişul se fierb în apă cu…
Read more »

Pulpă de berbec cu garnitură de morcovi, mazăre, fasole fidea, conopidă, cartofi noi şi andive

1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 150 g unt sare mujdei 300 g morcovi 250 g mazăre fină 250 g fasole fidea 1 conopidă 300 g cartoji noi 1 legătură pătrun­jel 250 g andive   Mod de preparare: Pulpa se frige la frigare în singe circa 45 minute. Pe parcurs se unge cu unt şi…
Read more »

Iepure de casă cu castane

1 September 2010
  Ingrediente: 1 iepure 700 g castane 20 g zahăr sare 1 lingură făină 150 g margarina sau altă grăsime   Mod de preparare: Se aşază iepurele în tavă, cu grăsime, sare şi se dă la cuptor încins circa 35-40 minute. Cînd este gata şi rumenit se scoate din tavă, se face sosul cu făină.…
Read more »

Bibilică cu măsline, manatarci, arpagic si napi

1 September 2010
  Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg sare piper 120 g măsline verzi 250 g mînătărci uscate 200 g apragic 200 g ulei 1 foaie dafin 300 g napi 1 legătură de verdeaţă vin 1/4 l supă   Mod de preparare: Bibilica se frige 20 minute la foc iute. Se taie în 6-8 bucăţi…
Read more »

Pulpă de berbec cu garnitură de roşii umplute cu orez

1 September 2010
  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec sare piper cimbru 1/4 pahar vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 12 roşii 150 g orez 150 g unt 1,500 kg spanac nucşoară 300 g cartofi 1/2 l supă 100 g şuncă 80 g peşte afumat 1/2 lingură făină 1 lingură bulion   Mod de preparare: Pulpa…
Read more »

Borş de iepure de casă

1 September 2010
  Ingrediente: 1,200 kg carne de iepure 2 1/2 l apă 1/2 l borş zarzavat de supă 2 cepe 1 lingură făină 1 legătură leuştean sare piper 3 linguri smantana   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la fiert cu zarzavatul tăiat cuburi mici, cu apă şi sare. Se pune…

Pulpă împănată de berbec cu garnitură din fasole boabe

1 September 2010
  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g ulei 2 morcovi 1 căpăţină de usturoi 2 cepe 400 g fasole boabe sare piper 1 foaie dafin 1 lingură bulion 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Pulpa fără os se impănează cu usturoiul, apoi se sărează şi se dă la cup­tor cu puţină…
Read more »

Spinare de berbec la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi şi legume natur

1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec sare piper ulei sau unt 5 căţei usturoi 300 g morcovi 300 g fasole fidea 1 conopidă 300 g mazăre verde 400 g cartofi   Mod de preparare: Spinarea se spală şi se usucă cu un şervet, apoi se ia o frigare de metal şi se bagă in şiră…
Read more »

Ingheţată rapidă de fructe

1 September 2010
Ingheţată rapidă de fructe  Ingrediente: 150 g lapte praf (sau smân­tână) 1/2 pahar de apă 2 linguri zeamă de lămâie 1 kg fructe de sezon 10 linguri zahăr   Mod de preparare: Cureţi fructele şi le tai cubuleţe. Intr-un castron amesteci cu telul laptele praf (smân­tână) cu apa până se omogenizează. Poţi să foloseşti mixerul dacă ai. Separat…
Read more »

Pulpă marinată de berbec cu garnitură de ciuperci umplute pe crutoane şi cartofi ducesa

1 September 2010
  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 150 g zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare piper boabe 120 g ulei 12 crutoane prăjite 12 ciuperci mari 300 g cartofi 2 ouă 1/4 l vin 1 lingură făină 100 g slănină afumată 60 g unt 1 l oţet diluat   Mod de preparare: Pulpa se…
Read more »

Pulpa de berbec cu garnitură de budincă de macaroane cu sos alb, şuncă şi caşcaval, morcovi şi mazăre fierte şi date in unt

1 September 2010
  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g macaroane 60 g şuncă 60 g limbă afumată fiartă 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri sos alb 180 g ulei 60 g slănină afumată 200 g mazăre 200 g morcovi 100 g unt sare piper 1 lingură făină 100 g zar­zavat 1 ceapă 1 lingură…
Read more »

Bame a la grec

31 August 2010
  Ingrediente: 750 g bame 125 g ulei 125 g ceapă 400 g roşii aguridă sau otet 1/2 linguriţă făină 1 ardei 1/2 lă­mîie zahăr sare piper Mod de preparare: Pregătim bamele ca pentru pui cu ba­me. Le prăjim puţin în ulei, pu­nem ardei gras, mare, tăiat şi îl prăjim împreună cu bamele. Prăjim ceapa…
Read more »

Turta de dovlecei

31 August 2010
  Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 lingură unt sau untură 1 ceapă 2 ouă 1 ceşcută lapte sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi radem pe o râ­zătoare mai mare. Presărăm puţină sare, lăsăm să stea cîteva minute, apoi îi stoarcem. Punem într-o cratiţă o bucăţică de unt sau de untură şi ceapă tăiată…
Read more »

Sufleu de dovlecei

31 August 2010
  Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de unt 2-3 linguri făină 1 pahar lapte 5 linguri caşcaval ras (sau parmezan) 4 ouă sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovlecei potriviţi, fără se­minţe, şi îi punem în apă clocotită cu sare. Cînd sînt fierţi, turnăm puţină apă rece în cratiţa cu dovlecei, apoi îi scoa­tem şi…
Read more »

Pilaf de dovlecei

31 August 2010
  Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri unt (sau altă grăsime) 250 g orez 1 ceapă 1/2 lingură făină 250 g smîntînă 1 pahar lapte 1 legătură mărar 1 legătură pă­trunjel sare piper Mod de preparare: Alegem dovlecei tineri, proaspeţi. Ii curăţăm de coajă, îi opărim cu apă clo­cotită şi îi tăiem în feliuţe potrivite, .cît…
Read more »

Dovlecei cu branza

31 August 2010
  Ingrediente: 5 dovlecei 5 linguri brînză de vacă sau urdă 1 ou 150 g smîntînă 1 linguriţă griş 2 legături mărar 1 lingură unt 1/2 lingura făină sare piper Mod de preparare: Tăiem căpăcelele la amîndouă cape­tele dovleceilor. îi curăţăm de coajă. Cu cuţitaşul dinţat, scobim miezul dovlecei­lor lăsînd numai carnea. Apoi îi spălăm…
Read more »

Dovlecei la tava

31 August 2010
  Ingrediente: 20 dovlecei mici 3 linguri ulei 2 linguri bulion de roşii 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar puţin cimbru cîţiva căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Alegem dovlecei mici, îi radem şi îi aşezăm într-o tavă, apoi turnăm puţină apă. După ce fierb dovleceii, adăugăm ulei, bulion de roşii, pătrunjel, mărar,…
Read more »

Dovlecei prajiti

31 August 2010
  Ingrediente: 5 dovlecei 2 linguri făină 2 linguri ulei 10 linguri scordolea (sau sos de roşii) sare Mod de preparare: Alegem dovlecei potriviţi, îi curăţăm, îi spălăm şi îi tăiem în felii rotunde. Le dăm sare, lăsăm să stea cîteva mi­nute, apoi scurgem apa. Tăvălim dovle­ceii prin făină şi îi prăjim în ulei. Cînd…
Read more »

Roşii pane cu mujdei

31 August 2010
Roşii pane cu mujdeiIngrediente: 6 roşii 4 linguri făină 1 ou 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei sare nucşoară condiment concentrat Mod de preparare: Speli roşiile, le tai felii mai groase, le presari cu sare si le lasi deoparte. Baţi apoi oul cu puţină sare, nucşoară şi puţin condiment concentrat, iar pe o altă farfurie pui făina.…
Read more »

Dovlecei pane

31 August 2010
  Ingrediente: 5 dovlecei 2-3 ouă 2 linguri unt 2 linguri ulei 1 lingura făină l 1/2 lingură pesmet l 1/2 lingură caşcaval ras (sau parmezan) sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovlecei tineri, de mărime po­trivită (lungi cam de 10 cm). Ii tăiem în feliuţe subţiri, îi opărim cu apă fierbinte şi îi scoatem…
Read more »

Dovlecei in floare cu smantana

31 August 2010
  Ingrediente: 50 dovlecei 150-200 g smîntînă 200 g unt 1 lin­gură făină 1 legătură de mărar sare Mod de preparare: Cu un cuţitaş ascuţit radem coaja do­vleceilor. Rupem floarea şi tăiem codiţa, îi spălăm bine şi îi punem pe un şervet curat. Infierbîntăm unt într-o tigaie smălţuită şi punem dovleceii la prăjit, întoreîndu-i cu…
Read more »

Sărmaluţe cu nucă in frunze de fasole

31 August 2010
  Ingrediente: 1 cană nucă măcinată 20-30 frunze de fasole 1 cană orez 1 ceapă 4 morcovi 1 ou 2 linguri pastă de tomate condimente ulei   Mod de preparare: Alegi din grădină frunzele de fasole, din cele mai mari şi mai sănătoase. Le opăreşti în apă cu sare şi puţin oţet. Le scoţi şi…
Read more »

Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)

31 August 2010
  Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg carne tocată (de preferinţă de viţel) 1 ceapă 1 căţel de usturoi 4-5 roşii mari coapte, curăţate de pieliţe 1 păhărel de vin roşu sare şi piper după gust ulei Pentru sos ai nevoie de: 800 ml lapte 4 linguri făină 60 g unt 200 g caşcaval ras…
Read more »

Salată de orez, mazare si porumb

31 August 2010
Ingrediente: 1 cană orez 1 conservă (mare) porumb 200 g măsline 1 conservă mazăre 3 castraveţi 2 roşii (pentru decor) 4 lin­guri ulei sare piper Mod de preparare: Speli şi fierbi orezul în 2 măsuri de apă cu o linguriţă de ulei. Il scurgi şi-l clăteşti cu apă rece, apoi îl aşezi într-un castron. Adaugi…
Read more »

Iahnie de dovlecei

31 August 2010
Ingrediente: 5 dovlecei potriviţi 125 g ulei 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguri bulion de roşii 1 csapă mare cîtiva căţei de usturoi puţin vin cimbru sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi tăiem în ron­dele, pe care le prăjim în ulei. Apoi adău­găm mărar, pătrunjel, cimbru, sare, piper, puţin vin,…
Read more »

Pateu de iepure de casă în aspic

31 August 2010
Ingrediente: 1 iepure 300 g carne de porc 250 g slănină afumată sare piper cimbru 3 ouă 400 g făină 200 g margarina 1 ceapă puţin zarzavat 30 g gelatină 1 pahar vin Mod de preparare: După ce s-a curăţat iepurele, se scot cei doi muşchi din spinare şi ficatul. Restul de carne,pulpele se curăţă…
Read more »

Piftie de peşte

31 August 2010
Piftie de peşte  Ingrediente: peşte (macrou) morcovi boabe de piper foi de dafin condimente gelatină   Mod de preparare: Tai morcovii rondele şi îi pui la fiert împreună cu piperul, foile de dafin şi condimentele. Când morcovul este aproape fiert adaugi bucăţile de peşte (şi capetele, pentru că ajută să se închege zeama) şi le laşi să…
Read more »

Salată de dovlecei si telemea de oaie

31 August 2010
  Ingrediente: 500 g dovlecei (sau 500 g castraveţi proaspeţi) 500 g roşii 2-3 fire de ceapă verde 200 g telemea de oaie câteva măsline 1 legătură de pătrunjel 3-4 linguri oţet 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii subţiri şi îi prăjeşti câteva minute în…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mexicana (video)

31 August 2010
Cum se prepara Cocktail Mexicana (video)  Ingrediente: 50 ml tequila gold 30 ml pineapple juice 15 ml freshly squeezed lemon juice 1 tsp grenadine Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 shot measure 1 cocktail shaker
Read more »

Peşte prajit cu sos de rosii

31 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte 4-5 cepe 2 ardei graşi 3-4 roşii sare făină ulei piper măcinat cimbru mărar pătrunjel   Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat îl porţionezi, îl sărezi şi tăvăleşti fiecare bucată prin făină şi o prăjeşti pe ambele părţi. In uleiul rămas de la prăjirea peştelui pui ceapa tăiată peştişori,…
Read more »

Peşte cu garnitură de cartofi si salată

31 August 2010
Peşte cu garnitură de cartofi si salată  Ingrediente: un peşte de mărime potrivită 1 salată verde 2 cartofi ulei 1 lămâie 1 lingură zeamă de lămâie 1 legă­tură mărar 1 legătură pătrunjel sare mălai   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine peştele, apoi îl usuci cu un prosop. Il sărezi şi îl umpli cu mărarul şi pătrunjelul spălate şi tocate…
Read more »

Ardei graşi umpluţi cu vinete

31 August 2010
  Ingrediente: 4 vinete mari 6 ardei graşi 4 căţei de usturoi 2 ouă sare piper ulei   Mod de preparare: Speli ardeii şi le scoţi cotoarele, îi laşi întregi sau îi tai pe jumătate pe lungi­me (dacă sunt mari). Coci vinetele şi le toci ca pentru salată. Le sărezi, adaugi puţin pi­per, usturoiul bine…
Read more »

Sabayon de fructe cu migdale

31 August 2010
  Ingrediente: 4 piersici galbene 500 g de căpşuni 8 caise 250 g de zmeură (păstraţi 4 bucăţi pentru decor) 5 gălbenuşuri de ou 50 g de fructoză 4 cl de coniac 100 g de smântână 50 g de praf de migdale 3 linguri de fulgi de migdale ulei de măsline pentru forma de copt…
Read more »

Pulpă de berbec

31 August 2010
Ingrediente: 1,800 kg pulpă 400 g ceapă verde 200 g usturoi verde 150 g măsline verzi desărate 300 g ciuperci 1/4 l vin 1 lămîie 4-5 roşii sare piper Mod de preparare: Se pregăteşte pulpa şi se pune la tavă cu 50 g ulei, sare, piper şi puţină apă cu vin. Se lasă in cuptorul…
Read more »

Racituri de peşte

31 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte 1/2 kg morcov boabe de piper sare   Mod de preparare: Pui la fiert în apă rece cu sare şi boabe de piper peştele bine curăţat ş tăiat bucăţi. Separat, fierbi rrorcovul bine curăţat. Strecori zeama în care a fiert peştele şi o păstrezi. Intr-un castronel aşezi felii de morcov…
Read more »

Spinare de berbec cu garnitură de spanac fiert dat în unt şi tăiţei cu şuncă şi caşcaval

31 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec 200 g ficat de berbec 3 ouă 120 g unt 1 lingură pesmet 1 legătură pătrunjel sare piper 200 g tăiţei de casă 40 g şuncă 50 g limbă afumată fiartă 50 g caşcaval 1,500 kg spanac 3 linguri sos brun Mod de preparare: Spinarea se frige la cuptor…
Read more »

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda

31 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg piept de miel 150 g şuncă afumată 200 g ficat de miel 1 felie fran­zela 1 ou sare piper 150 g unt 1 legătură verdeaţă 1/2 ceapă 350 g mazăre morcovi 400 g fasole fidea 1conopidă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g car­tofi noi Mod de preparare: Se prepară pieptul pentru…
Read more »

Cum se prepara Chateaubriand (video)

31 August 2010
Cum se prepara Chateaubriand (video)  Ingrediente: 500 g centre-cut beef tenderloin 4 tbsp olive oil 25 g butter a few sprigs of thyme 4 garlic cloves , skin on salt and pepper 1 frying pan 1 set of tongs 1 cutting board 1 knife 1 tray 1 spoon   Taiat din muschi suculent, Chateaubriand este un preparat clasic francez…
Read more »

Dovlecei cu rosii, mărar si usturoi

31 August 2010
Dovlecei cu rosii, mărar si usturoi  Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviţi (fără prea multe seminţe) 2 cepe 1 ardei gras 1 castron cu roşii decojite 1 lingură pastă de tomate 2 legături mărar usturoi (după gust) ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi dovleceii, apoi îi tai pe lung fâşii subţiri şi îi prăjeşti în ulei.…

Ardei copţi cu smantană si verdeaţă

31 August 2010
  Ingrediente: 8-10 ardei graşi 2 linguri unt 1 lingură făină 250 ml smân­tână (10-12 linguri) sare mărar pătrun­jel   Mod de preparare: Coci ardeii ca pen­tru salată, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pregăteşti apoi un sos de smântână: rumeneşti foarte puţin făina în unt, apoi adaugi smântâ­nă şi potriveşti de…
Read more »

Pui cu sos de rosii

31 August 2010
  Ingrediente: 1 piept de pui 6 roşii potrivite, coapte bine 1 căpăţână usturoi 2 linguriţe muştar 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă condment sare după gust ulei   Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţele şi-l rumeneşti într-o tigaie cu ulei. Când carnea este prăjită, o scoţi pe farfurie şi o laşi…
Read more »

Salată de castraveţi verzi si muraţi

31 August 2010
  Ingrediente: 1 castravete verde 1 castravete murat 1 ceapă 1 roşie 1 ardei gras 1 cană de moare (zeamă de cas­traveţi muraţi) ulei sare   Mod de preparare: Speli toate legumele, le tai peştişori şi le pre­sari doar cu puţină sare. Le pui apoi într-un castron şi adaugi puţin ulei şi moarea de castraveţi.…
Read more »

Ingheţată cu iaurt

31 August 2010
Ingheţată cu iaurt  Baţi bine cu telul într-un castron un pahar mare şi unul mic de iaurt proaspăt (în total 500- 600 g) cu 200 g zahăr pudră, coaja rasă şi zeama de la 1/2 de lămâie. După ce s-a omogenizat, adaugi 150 g frişcă, amestecând uşor de jos în sus. Este excepţională! Ingheţată cu iaurt Poftă…
Read more »

Bors de legume

31 August 2010
  Ingrediente: 2 ardei graşi 3-4 roşii 1 dovlecel 2 mor­covi 2 cartofi 1 ţelină 1/4 varză 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac o mână de fasole verde 1 l borş sare leuştean pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul şi îl speli. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ceapa le dai…
Read more »

Supa de legume

31 August 2010
  Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras (roşu) 1 păstârnac 1 ţelină mică 3-4 roşii 1 ceşcuţă orez 1 legătură pătrunjel 2- 3 linguri ulei sare     Mod de preparare: Pui la fiert ntr-o oală de 6 l: dovlecelul, morcovii, ceapa, ardeiul gras, păstârnacul şi ţelina curăţate şi tocate…
Read more »

Tocăniţe de legume cu maruntaie de pasare

31 August 2010
  Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre 1 vânătă mică 2 gogoşari 4 ardei 1 ceaşcă supă de came (preparată cu 1 cub condiment), 1 ceapă, 1/2 kg roşii, 1 lingură făină, 75 g unt sau margarină, sare, verdeaţă.   Mod de preparare: Pui vânata la copt pe o tablă pe aragaz, apoi speli roşiile,…
Read more »

Pulpă de berbec cu garnitură de legume, cartofi natur şi varză de Bruxelles dată în unt

31 August 2010
  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 300 g morcovi 300 g varză de Bruxelles 2 teline 400 g cartofi sare piper boabe 1 fir de praz 4 căţei usturoi cimbru 40 g şuncă 50 g capere 2 gălbenuşuri 1/2 lărnîie 100 g unt 3/4 lingură făină 1 lingură smîntînă   Mod de preparare: Se…
Read more »

Vinete umplute cu zarzavat

31 August 2010
Vinete umplute cu zarzavat  Ingrediente: 6 vinete 6 cepe 2 morcov 2 rădăcini păstârnac 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină 1 kg roşii 1 pahar ulei 1 legătură verdeaţă 2 căpăţâni usturoi sare   Mod de preparare: Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, le tai în jumătate pe lungime, le scoţi o parte din miez, le opăreşti în apă…
Read more »

Cremă de caise

31 August 2010
Cremă de caise  Ingrediente: 6 ouă 2 pahare zahăr 2 linguri de făină 2 plicuri de zahăr vanilat 2 l lapte 1 kg de caise   Mod de preparare: Cureţi de coajă si de sâmburi 750-800 g caise şi le fierbi cateva minute cu o jumatate de pahar de zahăr. Din aceste caise faci un piure pe…
Read more »

Gulii umplute cu sos

31 August 2010
  Ingrediente: 6 gulii 500 g carne tocată 1 ou 1 ceapă 1 felie de franzelă sare 1 cub condiment piper pătrunjel verde şuncă afumată 50 g unt Pentru sos ai nevoie de: 1 cană lapte 200 ml smântână 1 ceapă 2 linguri făină piper condiment mărar ulei     Mod de preparare: Cureţi guliile,…
Read more »

Sufleu de conopida

30 August 2010
  Ingrediente: 500 g conopida 1/2 ceapă 2 linguri unt 4 albuşuri 100 g şvaiţer (sau parmezan) 10 linguri sos alb sare piper Mod de preparare: Curăţăm conopida şi o desfacem în bucăţele. O fierbem în apă clocotită cu sare. Cînd conopida este fiartă, o strecurăm. Tocăm ceapă, o călim în unt, într-un vas de…
Read more »

Budinca de conopida

30 August 2010
  Ingrediente: 750 g conopidă 6 linguri unt 4 linguri făină 400 g lapte 6 ouă pesmet 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde zahăr 1 linguriţă rasă de sare 10 linguri sos Mod de preparare: Tăiem conopida în bucheţele mici, o spălăm şi turnăm peste ea apă clocotită cu sare, în care punem…
Read more »

Conopida poloneza

30 August 2010
  Ingrediente: 750 g conopidă 4 ouă 2 1/2 linguri unt pesmet sare Mod de preparare: Fierbem conopida ca si la conopida gratinata.. O aşezăm întreagă într-o farfurie, o presărăm cu ou răscopt dat prin sită şi cu pesmet alb, fin, prăjit în unt. Punem deasupra bucă­ţele de unt. Dăm la cuptor şi, peste cîteva…
Read more »

Conopida gratinata

30 August 2010
  Ingrediente: 750 g conopidă 3 linguri unt 2 linguri caşcaval ras (sau parmezan) 10 linguri sos polonez sare Mod de preparare: Curăţăm conopida de cocean şi de frun­zele verzi, o lăsăm să stea 1-2 ore în apă rece sărată. Apoi o punem înţr-o oală mare, o presărăm cu sare şi turnăm apă clocotită. Adăugăm…
Read more »

Snitel de legume

30 August 2010
  Ingrediente: 750 g zarzavat (cartofi, morcov, o felioară de te­lină, o bucăţică de pătrunjel rădăcină) 125 g ma­zăre verde 125 g fasole verde 3 ouă făină cît cuprinde 1 ceapă mică 200 g unt cu ulei 1 le­gătură pătrunjel verde cîteva cozi de ceapă sare piper Pentru pane : 2 ouă 2 linguri făină…
Read more »

Parfait de ciocolată, zmeură si fistic

30 August 2010
  Ingrediente: pentru garnitura de fructe : 50 g de fructoză 250 g de zmeură proaspătă 50 g de fistic decorticat, mărunţit şi prăjit 2 linguriţe de extract natural de vanilie Pentru spuma de ciocolată : 200 g de ciocolată amăruie cu peste 70% cacao 30 g de fructoză 4 cl de rom 4 gălbenuşuri…
Read more »

Chiftelute de legume

30 August 2010
  Ingrediente: 750 g zarzavat (cartoli, morcov, o felioară de te­lină, o bucăţică de pătrunjel rădăcină) 125 g ma­zăre verde 125 g fasole verde 3 ouă făină cît cuprinde 1 ceapă mică 200 g unt cu ulei 1 le­gătură pătrunjel verde cîteva cozi de ceapă sare piper Pentru pane : 2 ouă 2 linguri făină…
Read more »

Pilaf de manatarci

30 August 2010
  Ingrediente: 170 g mînătărci 125 g orez 1 litru apă 2 cepe 150 g morcov şi pătrunjel (rădăcini) 175 g ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Punem mînătărcile în apă rece, din ajun. A doua zi le scoatem şi le spălăm în multe ape, avînd grijă să îndepărtăm pra­ful şi…
Read more »

Manatarci cu smantana

30 August 2010
  Ingrediente: 500 g manătărci 1 ceapă potrivită 5 linguriţe unt 5 linguriţe făină 7 linguri smîntînă 2 ceşti zeamă de carne 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţăm mînătărcile (pieliţa se ia nu­mai de pe cotor). Le tăiem felii, le spă­lăm, le punem pe aragaz într-o cratiţă adîncâ, acoperită cu capac. Scurgem…
Read more »

Budinca de ciuperci

30 August 2010
  Ingrediente: 2 1/2 chifle 300 g ciuperci 5-6 ouă 3-4 linguri smîntînă 1 lingură unt ceapă mică 1/2 pahar lapte 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde sare piper 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Muiem chiflele în lapte. Spălăm cî­teva ciuperci şi le punem la fiert. Cînd…
Read more »

Ciuperci umplute

30 August 2010
  Ingrediente: 700 g ciuperci 150-200 g unt 2 cepe 5 ficaţi de pui 2/5 linguriţe de făină puţină zeamă de carne pesmet sare piper Mod de preparare: Alegem ciuperci frumoase, de aceeaşi mărime. Le spălăm bine de nisip, le cu­răţăm de pieliţă (care nu se aruncă), scoatem piciorul, spălăm totul încă o dată. Spălăm…
Read more »

Salată de fasole păstăi

30 August 2010
Salată de fasole păstăi  Ingrediente: 1 kg de fasole păstăi 1 căpăţână de usturoi 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi fasolea de codiţe, o speli şi o rupi în bucăţele. Pui fasolea într-o oală împreună cu 2-3 lin­guri de ulei şi apa (cât să acopere fasolea) şi le fierbi la foc mic până scade toată apa.…
Read more »

Ciupercuţe

30 August 2010
Ciupercuţe  Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 100 g şuncă 6 roşii mici 1 legătură pătrunjel verde sare piper     Mod de preparare: Fierbi ouăle tari şi când sunt gata le treci sub jet de apă rece şi le cureţi. Tai apoi fiecărui ou, la un capăt, din albuş şi scoţi gălbenuşul. Pasezi toate…
Read more »

Cum se prepara Tartar de somon cu măr verde (video)

30 August 2010

Pulpă de berbec la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi şi legume de sezon fierte şi date în unt

30 August 2010
  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 50 g ulei sare piper mujdei 500 g cartofi 500 g legume de sezon 50 g unt ulei de prăjit   Mod de preparare: Pulpa se leagă pe frigare cu sirmă subţire şi se frige la jar, învîrtindu-se încet circa 35 minute. Dacă o dorim mai friptă se…
Read more »

Pulpă de berbec cu garnitură de măsline, ceapă verde, usturoi verde, roşii şi bureţi

30 August 2010
  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 400 g ceapă verde 200 g usturoi verde sare piper 100 g măsline verzi 150 g ulei 150 g bureţi 1/4 1 vin lămîie 2 roşii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pulpa se spală bine, se pune într-o tavă adîncă cu 50 g ulei, sare, piper,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Sixty Nine (video)

30 August 2010
Cum se prepara Cocktail Sixty Nine (video)  Ingrediente: 25 ml gin 25 ml sambuca 1 shooter glass
Read more »

Aperitiv cu pateu de peşte

30 August 2010
  Ingrediente: 1/2 kg păstrăv 100 g unt sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Pentru floricele faci un aluat de clătite fără zahăr, dar puţin mai gros, ca la clătite. îţi trebuie şi o formă specială pe care întâi o laşi să se încălzească în ulei şi apoi fierbinte o bag în…
Read more »

Friptură de pui cu galuşte de conopidă

30 August 2010
Friptură de pui cu galuşte de conopidă  Ingrediente: 4 pulpe de pui ulei piper 1 ceaşcă vin alb Pentru găluşte ai nevoie de: 1 conopidă 2 ouă 150 ml lapte 100 g unt 2 linguri griş 1 ceapă 3 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Cureţi foarte bine carnea, o treci printr-un jet de apă şi presari sare şi piper…
Read more »

Cotlete de berbec cu garnitură de budincă de varză cu găluşte

30 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 150 g făină 3 ouă sare piper 700 g varză 60 g costiţă afumată 100 g unt 1 linguriţă boia de ardei 2 cepe 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se prepară găluştele din 100 g făină, 1 1/2 ou, sare şi se fierb în apă 10 minute;…
Read more »

Cotlete de berbec cu garnitură de pilaf cu stafide

30 August 2010
  Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 100 g masline  verzi 60 g capere 1 ceapa 5 căţei usturoi 300 g  rosii 1/2l supă saui apă 250 g orez 50 g stafide 150g unt 1lin­gură făină 1/2 pahar vin cimbru sare 1 lgătură pătrunjel   Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat lăsadu-se…
Read more »

Cotlete de berbec cu garnitură de coşuleţe din foitaj umplute cu sote de rinichi şi piure de fasole uscată

30 August 2010
  Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 300 g rinichi de berbec 3 cepe 400 g fasole boabe 1 pahar vin 1/2 lingură făină sare piper 12 coşuleţe coapte din foitaj 1 legătură verdeaţă 150 g unt sau ulei 4 căţei usturoi   Mod de preparare: Se taie 12 cotlete şi se prepară pentru fript.…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu