duminică, 21 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #49


Retete de Paste:

Dovlecei cu branză tofu

22 October 2010
Dovlecei cu branză tofu  Ingrediente: 7 dovlecei cruzi 300 g brânză tofu 100 g unt 2 ouă 100 g caşcaval pesmet mărar sare   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele după ce în prealabil au fost spălaţi şi li s-a tăiat cotorul. Apoi se aşază într-o tavă de Jena, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Separat,…
Read more »

Ciuperci pane

22 October 2010
Ciuperci pane  Ingrediente: 800 g ciuperci 2 ouă făină pesmet sare condimente pentru ciuperci zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Se folosesc ciuperci de crescătorie, întregi, mari şi cât mai proaspete. Se rup codiţele, se spală bine şi se curăţă. Pălărioarele se pun la fiert în apă cu puţină sare şi zeamă…
Read more »

Gulii pane

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gulii 2 ouă 2 linguri făină pesmet sare ulei   Mod de preparare: Guliile curăţate, spălate, se taie în felii cu grosimea de 1 cm şi se fierb înăbuşit cu apă până se înmoaie. Apoi se scurg bine şi se dau prin făină, prin ou bătut, la urmă prin pesmet şi…
Read more »

Ciorbă de fasole uscată

22 October 2010
  Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 ardei graşi roşii 1 foaie dafin 1 fir cimbru 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 3 linguri ulei 500 ml borş   Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se pune la înmuiat…
Read more »

Borş de spanac cu omletă

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi 3 ouă 2-3 linguri ulei 100 g smântână 2 linguri orez 1 lingură vegeta verdeaţă: leuştean, mărar, pătrunjel     Mod de preparare: Se curăţă spanacul, ceapa verde, usturoiul şi se spală bine. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se înăbuşă…
Read more »

Vinete impănate

22 October 2010
Vinete impănate  Ingrediente: 2,5 kg vinete 3-4 cepe 300 ml suc de roşii proaspăt 3 ardei graşi 4-5 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică sare 2 legături verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 2 roşii 4-5 linguri de ulei   Mod de preparare: Se aleg vinete potrivite şi coapte, se spală bine şi li se taie…
Read more »

Şerbet de ciocolată

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao vanilie 1/2 l apă   Mod de preparare: Ciocolata se amestecă după ce şerbetul este gata tablat. Se încălzeşte puţin şi se pune ciocolata rasă sau cacao şi se amestecă pînă se topeşte ciocolata.   Pofta buna!
Read more »

Tort fara ou

22 October 2010
Ingrediente: 2 căni de griş 2 căni de nucă măcinată 2 căni de apă 2 căni de zahăr Ingrediente crema :300 ml apă, 300 g zahăr, 1 pacheţel budincă de vanilie, 300 g margarină Mod de preparare: Se amestecă toate la un loc şi se lasă să stea timp de patru – cinci ore, apoi…
Read more »

Retete de post: Tort diplomat de post

22 October 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă Hulala 1 cutie de ananas 2 portocale 200 g stafide 2 mandarine 2 banane 30 g gelatină 300 g zahăr esenţă de vanilie 2 pachete de întăritor de frişcă   Mod de preparare: Frişca se bate spumă cu zahăr, apoi se adaugă praful întăritor, vanilia, gelatina înmuiată în zeama de la…
Read more »

Ciuperci umplute cu parizer vegetal

21 October 2010
Ciuperci umplute cu parizer vegetal  Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g parizer vegetal 1 ou 100 g caşcaval vegetal pătrunjel 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Se recomandă ciupercile tinere, albe. Se aleg şi li se scot codiţele, se spală şi se scurg de apă. Parizerul vegetal se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu oul…
Read more »

Plăcinţele cu ceapă

21 October 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 kg ceapă 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă orez sare piper 1 linguriţă boia dulce 1 legătură mărar verde   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o dai pe răzătoarea mare şi o laşi să se scurgă într-o strecurătoare, o căleşti apoi în ulei, adaugi orezul şi o ceaşcă…
Read more »

Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană

21 October 2010
Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană  Ingrediente: 750 g carne de porc 4 legături ceapă verde 3 legături usturoi verde 3 salate 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 200 ml smântână sare piper     Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o rumeneşti puţin în ulei şi o scoţi pe o farfurie. Speli…
Read more »

Pulpe de pui invelite in piure de cartofi

21 October 2010
Pulpe de pui invelite in piure de cartofi  Ingrediente: 8 pulpe de pui 6-7 cartofi noi 1 ou 1 linguriţă cimbru 1 legătură mărar sare piper ulei făină   Mod de preparare: Speli pulpele, le îndepărtezi pielea şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi 4 cartofi şi-i fierbi în apă cu sare, iar când sunt gata îi pasezi.…
Read more »

Balmos de bucovina

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg mălai 2 litri smântână 400 g unt 500 g telemea (mai sărată, că primeşte) 1 kg caş proaspăt   Mod de preparare: Se pun la fiert smântână şi 200 g unt, se mărunţeşte brânza .Când începe să bulbucească fiertura, se presară mălaiul, puţin câte puţin, amestecând mereu se adaugă brânza, se…
Read more »

Ciuperci

21 October 2010
  Ingrediente: 1 poală de ciuperci de pădure 250 g telemea 100 g caş sau caşcaval ras 1 căpăţână usturoi mare 1 legătură ceapă verde mărar leuştean 50 g unt 50 ml vin alb   Mod de preparare: Se separă pălăriile de cozi şi se pun la fiert, cozile se toacă şi se pun la…
Read more »

Tort diplomat cu lapte praf

21 October 2010
Ingrediente: 500 g zahăr 1 cană de apă 250 g lapte praf 1 cutie compot de ananas 2 portocale 150 g stafide 4 plicuri gelatină 2 plicuri zahăr vanilat 1 kg frişcă bătută   Mod de preparare: Se fierbe zahărul cu apa până se face un sirop legat, se pune laptele praf şi se amestecă…
Read more »

Bulz

21 October 2010
  Ingrediente: 1 litru apă 500 g mălai 500 g brânză de burduf 50 g unt 500 ml lapte bătut   Mod de preparare: Nu mă-ndoi de la regulă, deci tot cu brânză de burduf grasă, sărată şi usturoasă vă zic să umpleţi bucăţile de mămăligă întinse un pic pe o scândură şi unse cu…
Read more »

Mamaliga pe paturi II

21 October 2010
  Ingrediente: mămăliga 250 g cârnaţi 500 g carne tocată de porc 500 ml bulion roşii piper sare cimbru tarhon boia 5 ouă 100 ml smântână 200 ml vin alb 50 ml ţuică 200 g caşcaval 100 g slănină afumată 1 ceapă tocată mărunt, bob de orez   Mod de preparare: Se tapetează fundul ceaunului…
Read more »

Jeleu de şampanie

21 October 2010
  Ingrediente: 1 sticlă de şampanie sau vin spumos 250 g zahăr 1 pahar apă 15 g sau 6-7 foi gelatină   Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a fost muiată în apă rece circa 20 minute. Cînd s-a topit gelatina, se strecoară. Peste…
Read more »

Mamaliga pe paturi

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg mălai 3 1 apă 1 lingură sare 100 g unt 200 g urdă 200 g caş 200 g brânză burduf 200 g caşcaval 200 g smântână 200 g brânză telemea (un dărab sau o creastă, cât taie o brişcă iute) 200 g caş sau caşcaval afumat   Mod de preparare: Mămăliga…
Read more »

Boti

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg brânză de vaci 5-7 ouă 1 ceaşcă de mălai 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Mălaiul se pune la prăjit în untură până se schimbă la faţă .Ouăle se bat bine apoi se freacă temeinic cu brânză. Se mai adaugă la aluat jumătate din mălai, 1 lingură de untură…
Read more »

Zara moata

21 October 2010
  Ingrediente: 1 ceapă ceva albitură 1 kg cartofi 1 morcov 1 litru zer de smântână (ce rămâne după ce se scoate untul din smân­tână), sare, piper, paprică   Mod de preparare: Se toacă zarzavatul, se pune la fiert, 30 de minute, în puţină apă, cât să-1 acopere. Cartofii se curăţă, se taie cubuleţe şi…
Read more »

Jeleu de caise

21 October 2010
  Ingrediente: 750 g caise 1/2 l apă 1 lămîie puţină vanilie 220 g zahăr 15 g gelatină   Mod de preparare: Caisele se spală bine, se curăţă mai gros de coajă, se taie in două şi se scot simburii. Se pune la fiert apa, zahărul, cojile de caise, cîţiva simburi sparţi şi se fierb…
Read more »

Răcoritoare din capşune si vin alb

21 October 2010
Răcoritoare din capşune si vin alb  Ingrediente: 1/2 kg căpşune 1/2 kg zahăr 1 şi 1/2 l apă 1/2 l vin alb demidulce (în funcţie de gust poţi pune şi demisec) 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, le pre­sari cu zahăr, torni apă fierbinte şi laşi totul să se răcească. Adaugi apoi vinul şi…
Read more »

Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune

21 October 2010
Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune  Ingrediente: 300 g pişcoturi de şampanie 350 g căpşune 250 g zahăr pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2 lămâie 1 pahar lapte 100 g frişcă   Mod de preparare: Speli căpşunele, dai câteva deoparte pentru decorat şi le laşi pe celelalte într-o strecurătoare să se scurgă. Baţi apoi albuşurile spumă tare cu zeama…
Read more »

Dovlecel pane la tavă

21 October 2010
Dovlecel pane la tavă  Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 1 lingură făină 1 lingură vegeta sare 2-3 linguri ulei pesmet 1 legătură mărar   Mod de preparare: Dovlecelul se spală, se curăţă de coajă, şi se taie feliuţe de 0,5-1 cm grosime. Acestea se pun într-un vas, se sărează, se lasă 10 minute, apoi se scurg. Ouăle se…
Read more »

Sfaraiala

21 October 2010
  Ingrediente: 250 g brânză de oaie 3 cepe mari 4 felii de slănină (100 g)   Mod de preparare: Slănina se crestează şi se pune în tigaie, să se prăjească pe ambele părţi .Ceapa se taie felii subţiri se scoate slănina, iar în untura lăsată se pune ceapa la călit până devine sticloasă. Se…
Read more »

Jeleu de portocale

21 October 2010
  Ingrediente: 3/4 l apă 220 g zahăr puţină vanilie 6 foi (15 g) de gelatină 3 portocale 1/2 lămîie   Mod dfe preparare: Apa, zahărul şi vanilia se pun la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1portocală. Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac, între…
Read more »

Linte roşie cu orez

21 October 2010
  Ingrediente: 300 g lintea roşie 1 ceapă 2 linguri ulei 250 g orez 1 legătură pătrunjel 1 lingură suc de lămâie 50 g smântână 1 lingură vegeta condimente (oregano, maghiran, cimbru) 2 linguri pastă de tomate   Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită, după ce a fost în prealabil…
Read more »

Zarbusca

21 October 2010
Zarbusca din: zer, morcov, ceapa, malai, sare si cartofi. Ingrediente: 2 litri zer (de la brânza de vaci) 1 morcov 1 ceapă 2 linguri de mălai sare 500 g cartofi   Mod de preparare: Morcovul şi ceapa, curăţate şi tăiate bucăţi, se pun la fiert într-un litru apă. Se curăţă cartofii, se taie îmbucături, se…
Read more »

Ruladă cu ciuperci si spanac

21 October 2010
Ruladă cu ciuperci si spanac  Ingrediente: 500 g ciuperci 1 kg spanac 3 ouă 150 g smântână degresată 100 g caşcaval 1 lingură vegeta 2-3 linguri fulgi de ovăz 3-4 linguri ulei pesmet pătrunjel ardei şi roşii pentru decorat   Mod de preparare: Ciupercile spălate şi tăiate mărunt, caşcavalul ras, 100 g smântână, cele 2 ouă bătute separat (albuşul…
Read more »

Jeleu de struguri

21 October 2010
  Ingrediente: 7,500 kg struguri negri tămîioşi 1/4 l apă 6 foi de gelatină (15 g) 180 g zahăr 1/3 lămiie   Mod de preparare: Strugurii se spală, se aleg boabele, se zdrobesc şi se pun la fiert cu zahă­rul şi apa. După ce au fiert 15 minute, se strecoară bine de toată zeama, se…
Read more »

Renglote confiate

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg renglote 1,300 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Zahărul se fierbe cu vanilia şi 1 1/2 pahar apă. Cînd începe să se lege, se pun renglotele bine spălate şi se fierb 15 minute. A doua zi se fierb încet cu puţină zeamă de lămîie, pînă ce a…

Colaci

21 October 2010
  Ingrediente: 2 kg faină 125 ml ulei 100 g drojdie apă cât primeşte aluatul 1 linguriţă zahăr (ori cât iei de două-trei ori între trei deşte)   Mod de preparare: Drojdia se desface într-o ceaşcă de apă caldă .Se cerne faina moviliţăîn mijlocul moviliţei se face loc pentru zahăr, drojdie şi ulei,apă, se adaugă…
Read more »

Şerbet de alune

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 160 g alune sau migdale vanilie 1/41 apa 60 g glucoza   Mod de preparare: Alunele se prăjesc, se curăţă de pieliţă bine, se macină, apoi se pisează. Din zahăr, apă şi vanilie se face şerbetul de vanilie şi se amestecă cu alunele pisate şi glucoza. Dacă este prea consistent…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Alleluia (video)

21 October 2010
Cum se prepara Cocktail Alleluia (video)  Ingrediente: 50 ml tequila gold 1 tsp maraschino liqueur 1 tsp blue Curacao ½ tsp caster sugar 15 ml lemon juice 1 maraschino cherry 1 orange slice tonic water ice cubes 1 25m/50ml measure 1 shaker 1 strainer (if shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball glass   Cum se prepara…
Read more »

Linte cu macaroane asortată

21 October 2010
  Ingrediente: 300 g linte 250 g macaroane asortate 150 g morcovi 1 ceapă 1 ardei roşu 250 g brânză de vaci degresată 100 g smântână proaspătă 2 ouă sare condimente (cimbru)   Mod de preparare: Lintea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apoi se aruncă apa şi se pune la fiert în…
Read more »

Tocăniţă de linte cu friptură de gluten

21 October 2010
  Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1 foaie dafin 2 linguri ulei 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită, după ce a fost aleasă şi bine spălată. Ceapa tocată mărunt şi morcovul tăiat cubuleţe mici le punem să se înăbuşe…
Read more »

Conopidă cu unt si caşcaval

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g unt 100 g caşcaval sare   Mod de preparare: Conopida se curăţă de frunzele verzi, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se fierbe la foc mic 20-30 de minute. Până se serveşte, conopida se ţine în apa în care a fost…
Read more »

Piure de conopidă

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg de conopidă 3 cartofi 100 g unt 100 g lapte sare   Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se fierb la foc mic până când sunt gata. Se scurg şi se mixează,…
Read more »

Dovlecei cu măsline

21 October 2010
Dovlecei cu măsline  Ingrediente: 1 kg dovlecei 3-4 linguri de ulei 2 cepe 250 g măsline dietetice 1 foaie dafin zeamă de lămâie sare maghiran şi tarhon   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în apă şi ulei. După ce s-a înmuiat bine, se adaugă dovleceii curăţaţi de coajă şi seminţe, tăiaţi cubuleţe ceva mai…
Read more »

Chisca moldoveneasca

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de la gât şi falei 1 pahar sânge 500 g păsat (crupe se spune) 1 ceşcuţă apă sare piper   Mod de preparare: Carnea fiarta se toacă, se amestecă cu păsat, sânge, sare şi piper. Maţul gros, bine grijit, se umple dar nu îndesat se toarnă apă la ambele capete,…
Read more »

Vinete pane cu mujdei de usturoi

21 October 2010
Vinete pane cu mujdei de usturoi  Ingrediente: 3 vinete 100 g pesmet 2 ouă 3 linguri făină 2-3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se taie vinetele de-a lungul, în felii groase de 1 cm sau rondele, în funcţie de plăcerea fiecăruia. Se presară cu sare şi se lasă 20 de minute să se scurgă de zeama amăruie, apoi…
Read more »

Ciuperci ciobanesti

21 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg ciuperci cu pălărie mare (mânătărci, albe de pajişte, păstrăviori de fag, bureţi şerpeşti) 150 g slănină afumată 200 g brânză de burduf 150 g urdă piper   Mod de preparare: Se taie picioruşul ciupercilor se spală ciupercile, temeinic, se aranjează într-o tavă se toacă mărunt, cu cuţitul, picioruşul şi slănina .…
Read more »

Mazare sote

21 October 2010
Mazare sote  Ingrediente: 600 g mazăre 3 morcovi 200 g boabe porumb din conservă 1 broccoli sare 2-3 linguri ulei 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, se spală, se taie cubuleţe mici şi se pune la fiert în apă clocotită. Se adaugă şi mazărea şi se fierb în apă scăzută până…
Read more »

Spanac cu branză la cuptor

21 October 2010
Spanac cu branză la cuptor  Ingrediente: 1,5 kg spanac proaspăt sau de la congelator 200 g telemea nesărată de vacă 50 g unt 1 lingură făină sare 1 lingură caşcaval ras   Mod de preparare: Speli spanacul şi-l pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute, după care îl strecori, îl tai mărunt şi-l amesteci cu untul.…
Read more »

Budincă de spanac cu soia granule

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 100 g granule soia 2 linguri făină 1 lingură unt 100 ml lapte 2 ouă vegeta   Mod de preparare: Spanacul se alege bine şi se spală în mai multe ape, după care se opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se scurge şi se dă prin maşina de tocat. Separat,…
Read more »

Fursecuri de cartofi

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri făină de grâu sare chimen 100 g margarină   Mod de preparare: Cureţi de coajă cartofii, îi speli şi îi dai pe râzătoare, apoi amesteci cu făina şi puţină sare. Adaugi margarina şi frămânţi bine. întinzi apoi o foaie cam de 2 cm grosime din care tai rondele…
Read more »

Mancare de gutui

21 October 2010
  Ingrediente: 1,5 gutui frumoase 100 g zahăr 50 ml ulei 50 g făină   Mod de preparare: Gutuile se spală bine şi se şterg cu un prosop de bucătărie. Se taie felii potrivite de 2 cm şi se scot cu cuţitul porţiunile tari şi sâmburii. Feliile se prăjesc în ulei şi se scot într-un…
Read more »

Toba de ardeal

21 October 2010
  Ingrediente: 1 burtă de porc 500 g carne 2 rinichi 1 lingură sare 1 linguriţă paprică 1 limbă câteva fâşii de şorici 2 urechi (vărfuri) 1 vârf cuţit piper măcinat 200 g slănină (o bucată lungă cât burta)   Mod de preparare: Se taie toată carnea, limba şi slănina, fâşii, se dă cu piper,…
Read more »

Fasole verde în aluat cu bere

21 October 2010
Fasole verde în aluat cu bere  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde de la congelator 1 ceapă 6-7 linguri de făină 200 ml bere fără alcool sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci făina cu berea, pui sare şi piper după gust şi omogenizezi aluatul care trebuie să fie mai consistent decât cel de clătite. Decongelezi fasolea şi o pui…
Read more »

Mancare de mazăre

21 October 2010
  Ingrediente: 1,2 kg mazăre verde sau 2 borcane de 700-800 g 3-4 linguri ulei 2 cepe mari 2 linguri bulion sare 1 legătură mărar 2 linguri făină   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit cu apă şi ulei, apoi se adaugă făina bătută bine într-o cană cu apă…
Read more »

Plăcintă cu spanac

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 500 g brânză de vaci 2 ouă sare 2 linguri ulei Pentru foi: 1 pachet margarină vegetală drojdie cât o nucă făină 1 linguriţă miere 150 g apă călduţă   Mod de preparare: Pentru foi: se pune margarina într-un castron mai mare, drojdia se amestecă cu o linguriţă de miere,…
Read more »

Sos cald de căpşuni sau fragi

21 October 2010
O reteta de sos cald de capsuni sau fragi din: capsuni sau fragi, zahar si vanilie. Ingrediente: 700 g căpşuni sau fragi 180 g zahăr vanilie   Mod de preparare: Căpşunile se spală şi se dau prin sită deasă de păr. Se fierb într-un vas smălţuit cu zahărul şi cu vanilia 20 minute, amestecîndu-se să…
Read more »

Ciorbă de loboda roşie

21 October 2010
  Ingrediente: 3 litri apă 7 legături lobodă roşie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 500 ml borş (sau acreală de corcoduşe)   Mod de preparare: In cei trei litri de apă, fierbem morcovul tăiat cubuleţe, loboda tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi în patru. Loboda se…
Read more »

Bastonaşe de cartofi prăjiţi

21 October 2010
Bastonaşe de cartofi prăjiţi  Ingrediente: 6 cartofi 2 linguri făină sare ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai bastonaşe lungi şi subţiri cât un creion. Le pre­sari cu sare, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Sunt foarte buni ca atare sau drept garnitură la şniţele de post sau la…
Read more »

Borş de vară

21 October 2010
  Ingrediente: 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică o mână de fasole păstăi 2 ardei graşi 3 roşii 1 dovlecel mic 500 ml borş 100 g smântână 2-3 linguri ulei 1 gălbenuş verdeaţă (leuştean, mărar, tarhon) 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Pe lângă legumele indicate în reţetă,…
Read more »

Mancare de fasole verde

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 2 morcovi 3 linguri ulei 2 ardei 2 linguri pastă tomate sare 1 legătură mărar verde   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovii tăiaţi rondele subţiri şi ardeiul tocat se călesc în puţină apă şi ulei. După ce s-au înăbuşit, se adaugă o cană de…
Read more »

Cartofi umpluţi cu branză

21 October 2010
  Ingrediente: 7-8 cartofi mari şi sănătoşi 500 g broccoli 150 g brânză dulce 1 ou 1 lingură vegeta 100 g lapte de soia 1 legătură de mărar şi alte condimente după gust Mod de preparare: Cartofii se spală, se curăţă, se fierb, dar nu de tot, apoi se taie în jumătăţi şi se scobesc…
Read more »

Spanac scăzut

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 4-5 linguri ulei 2 linguri pastă de tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape şi se opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se strecoară, se trece prin apă rece şi…
Read more »

Gulii umplute

21 October 2010
  Ingrediente: 10 gulii potrivite 100 g ceapă 3-4 iinguri ulei 250 g orez decorticat 1-2 morcovi 300 g suc de roşii sare 100 g smântână degresată 1 legătură de mărar 1 lingură boia ardei dulce   Mod de preparare: Se aleg gulii tinere şi de aceeaşi mărime, se curăţă, se scobesc în interior şi…
Read more »

Rulouri cu şuncă presată şi cu carne de porc

21 October 2010
  Ingrediente: 10 felii de şuncă presată 800 g muşchi de porc 5 cepe 2 cutii de ciuperci întregi 2-3 căţei de usturoi piper boabe 2 foi de dafin ketchup dulce sare ulei 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Cureţi apoi ceapa,…
Read more »

Rasol de praz

21 October 2010
Rasol de praz  Ingrediente: 5 fire de praz 50 ml ulei 50 ml oţet 2 legături verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert în apă cu sare. Separat, amesteci uleiul cu oţetul, verdeaţa tocată, sare şi piper după gust. După ce ai fiert prazul, îl scurgi bine de…
Read more »

Mancare de gulii cu ceapa

21 October 2010
  Ingrediente: 4 gulii 2 cepe 100 g unt 150 g suc de roşii sare 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Se curăţă guliile, se spală şi se taie în felioare de circa 2 centimetri, într-o cratiţă cu capac, se pune untul, se adaugă guliile, sarea şi puţină apă caldă, se acoperă şi se…
Read more »

Icre de fasole

21 October 2010
  Ingrediente: 400 g fasole uscată 1 lămâie 2 cepe 3-4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Când este bine fiartă şi scăzută de zeamă, se mixează sau se bagă în blender pentru a obţine o pastă fină. Se pune într-un castron se adaugă sare, ulei, ceapa tocată foarte fin şi…
Read more »

Jeleu de lămîie

21 October 2010
  Ingrediente: 1 l apă 250 g zahăr 3 lămîi 6 foi de gelatină (15 g) vanilie   Mod de preparare: Apa cu zahărul se pune la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1 1/2 lămîie. Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac. între timp se…

Sos de ciocolata

21 October 2010
  Ingrediente: 1/4 l lapte 80-100 g zahăr 1 ou 3 gălbenuşuri 80 g ciocolată menaj sau 1/2 lingură cacao vanilie   Mod de preparare: Laptele, zahărul, vanilia şi ciocolata rasă, se pun la fiert. Cînd laptele clocoteşte, se pune cîte puţin peste ouăle amestecate bine cu telul, apoi se pune un capac. Se serveşte…
Read more »

Tort diplomat cu jeleu

21 October 2010
Ingrediente: 8 ouă 200 ml lapte 50 ml rom 30 g gelatină 800 g frişcă 2 zahăr vanilat 100 ml apă 2 pachete de limbi de pisică   Mod de preparare: Gelatina se înmoaie timp de treizeci de minute în apă rece, apoi se pune la fiert cu laptele şi ouăle bătute cu zahăr şi…
Read more »

Crap cu ciuperci

21 October 2010
Crap cu ciuperci  Ingrediente: 1 crap de 1 kg 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură bulion 100 ml ulei 1 lămâie 1 pahar cu vin alb sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi deoparte 10 minute. Decojeşti apoi ceapa şi o toci, cureţi ciu­percile…
Read more »

Rotogoale de berbec

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg rotogoale 1 căpăţână usturoi 100 g slănină afumată 250 g carne oaie 1 vârf de cuţit cimbru sare piper paprică   Mod de preparare: Se spală cât se poate de bine rotogoalele.Deci, zic iar, se spală bine rotogoalele, apoi se crestează şi se împănează cu slănină afumată, carne şi 1 jumătate…
Read more »

Coajă de pepene confiată

21 October 2010
  Ingrediente: 1 pepene de circa 4 kg cu coaja groasă, culoare verde vegetală 1,800 kg zahăr zeamă de lămîie   Mod de preparare: Pepenele se taie felii, se curăţă de miez (care se mănîncă) şi de coaja verde. Fiecare felie (coajă) se taie în 2-3 bucăţi şi se fierbe în apă colorată verde, apoi…
Read more »

Urzici sleite

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 250 g morcovi 1 păstârnac 2 linguri mălai 2 linguri miez de nucă, măcinat 5-6 căţei usturoi 1 linguriţă hrean ras sare 3 linguri de unt   Mod de preparare: Se rad ceapa, morcovii, păstârnacul se grijesc urzicile bine, se pun la fiert în puţină apă cu ceapă,…
Read more »

Jeleu de vin

21 October 2010
  Ingrediente: 1/4 l apă 1/2 l vin alb obişnuit 1/4 l vin superior tămîios sau de Cotnar 250 g zahăr 6 foi de gelatină   Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a fost muiată în apă rece circa 20 minute, Cînd s-a topit…
Read more »

Tort diplomat

21 October 2010
Ingrediente: 800 g smântână 8 ouă 400 g zahăr 2 linguri de gelatină pişcoturi vanilie stafide ananas portocale banane   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahăr pe baie de aburi, până se face ca o smântână groasă, apoi separat se înmoaie gelatina în zeama de la compot. După ce se răceşte crema de…
Read more »

Tocăniţă de fasole roşie

20 October 2010
  Ingrediente: 500 g fasole roşie 100 g făină caju 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi 2 linguri ulei de măsline 250 g suc de roşii cimbru coriandru sare   Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Faina caju se macină fin. Ceapa, morcovul şi ţelina se taie rondele late de 1…
Read more »

Plachie bucovineană

20 October 2010
Plachie bucovineană  Ingrediente: 800 g crap 500 ml suc de roşii 3 cepe 300 g hribi uscaţi 3 căţei de ustu­roi 200 g margarină 100 ml vin roşu sare piper cimbru 1 legătură pătrunjel 2 linguri pastă de ardei   Mod de preparare: Cureţi crapul, îl speli şi-l tai bucăţi, cureţi şi ceapa, o tai solzişori…
Read more »

Fasole grasă la cuptor

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole tânără 2 ouă 50 g unt 60 g făină 150 g caşcaval vegetal 250 g ml lapte de soia sare condimente 1 linguriţă maghiran     Mod de preparare: Se curăţă fasolea, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După ce s-a fiert, se scurge…
Read more »

Budincă de cartofi cu branză tofu

20 October 2010
  Ingrediente: 8 cartofi mari 100 g unt proaspăt 2 ouă 100 g smântână 200 g brânză tofu 1 lingură făină 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. După ce s-au fiert, se scurg şi se zdrobesc într-o cratiţă cu lingura. Se freacă untul şi se…
Read more »

Tort cu nuci I

20 October 2010
Ingrediente blat: 8 albuşuri 400 g zahăr pudră 5 linguriţe cacao 250 g nuci măcinate 2 linguri pesmet Ingrediente crema :300 g unt, 100 g cacao, 200 g zahăr, vanilie, coajă rasă de portocală, 8  gălbenuşuri Mod de preparare: Pentru glazură se poate folosi frişcă sau şerbet. Se face un sirop din câteva linguri de…
Read more »

Ciuperci umplute cu brânză şi verdeaţă

20 October 2010
Ciuperci umplute cu brânză şi verdeaţă  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1/4 kg telemea de oaie 3 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 150 g unt 2 linguri bulion 1 lingură făină piper sare   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai cozile, le speli în mai multe ape, apoi aşezi pălărioarele într-o tavă unsă cu…
Read more »

Tort cu mandarine si bomboane

20 October 2010
  Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 200 g făină 1linguriţă de praf de copt 600 g mandarine 9 bomboane ciocolata 250 g brânză de vaci 150 g smântână 1 linguriţă de zeamă de lămâi 600 ml frişcă 50 g migdale Mod de preparare: Se încinge cuptorul, în timp ce…
Read more »

Toba simplă

20 October 2010
  Ingrediente: 2 picioare porc 2 urechi 2 rinichi 1 limbă 1 inimă 1 jumătate cap porc 100 g şoric 2 căpăţâni usturoi 3 foi dafin sare piper 1 băşică porc sau maţ gros de vită 500 g carne slabă porc   Mod de preparare: Se pune seara băşica sau maţul la muiat în apă…
Read more »

Vin fiert

20 October 2010
  Ingrediente:  1 litru vin tare bun 5 linguri miere 1 praf scorţişoară 10 boabe piper 10 cuişoare   Mod de preparare: Se pune într-o oală de tablă subţire vinul la fiert cu piper, cuişoare, scorţişoară.Când ies primii aburi se adaugă mierea şi se amestecă La primul apropiat clocot se ia de pe foc şi…
Read more »

Pilaf grecesc

20 October 2010
Ingrediente: 1 pui de 1 kg 3 ficatei 4 rosii 2 cepe 250 g ciuperci 300 g orez 6 dl apa unt sare zeama de la o jumatate de lamîie Mod de preparare: Se taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamîie. Se aureste ceapa…
Read more »

Pasta de ardei

20 October 2010
  Ingrediente: 10 kg ardei 1 kg roşii 1 pahar untdelemn   Mod de preparare: Se grijese ardeii de cotoare şi seminţe, se taie bucăţi şi se pun la fiert cu roşiile sparte şi stoarse, să lase zeamă. Se amestecă până dau bine în clocot şi s-au lăcut pastă .Se trece pasta prin sită; piureul…
Read more »

Salata de papadie

20 October 2010
  Ingrediente: frunze de păpădie, un castron plin sare piper boia mărar tocat 2 linguri oţet 3 linguri untdelemn   Mod de preparare: Păpădia se taie mărunt, se lasă un pic în apa sărată, se scurge bine Se face sos din celefalte şi acela se toarnă peste păpădie.   Pofta buna!
Read more »

Orez a la Canton

20 October 2010
Ingrediente: 4 cesti orez fiert 4 linguri untura 6 buc. cirnaciori 200 gr. sunca 2 oua 1 buc. ceapa 100 gr.ton ciuperci ceapa verde   Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca,…
Read more »

Sarmalute in frunze de stevie

20 October 2010
  Ingrediente: 20 – 25 frunze de ştevie 1 ceaşcă orez 2 morcovi 3 cepe 1 pahar bulion roşii 1 pahar untdelemn 1 lingură faină 1 litru borş 1 legătură mărar verde sare piper boabe şi măcinat Mod de preparare : 2 cepe se toacă, se pun la călit în untdelemn, până se-n moaie se…
Read more »

Ardei de umplut iarna

20 October 2010
  Ingrediente: 10 kg ardei graşi 5 legături frunze ţelină 1 pumn plin de frunze de vişin 1 aspirină 2 la 1 litru lichid sare, să fie cam 1 lingură rasă la 1 litru de lichid   Mod de preparare: Se pune apă cu sare şi aspirină la fiert, vreo 3 litri.Se grijesc ardeii de…
Read more »

Vinete in bulion pentru iarna

20 October 2010
  Ingrediente: 4 vinete bine coapte 1 ardei gras 1 kg roşii 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă untdelemn 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare 5 fire cu frunze de ţelină   Mod de preparare: Vinetele se taie felii groase de-un deget, se presară cu sare şi se pun între 2 funduri de lemn, o…
Read more »

Mancarica de vinete

20 October 2010
Ingrediente: 5 vinete 3 ardei grasi 4 ceapa 2 morcov 1 patrunjel radacina 2 rosii 1capatana de usturoi 1 ceasca ulei 2 linguri bulion 2 legaturi patrunjel verde sare dupa gust apa Mod de preparare: Se aleg vinete potrivite care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la…
Read more »

Tartă cu capşune si kiwi

20 October 2010
Tartă cu capşune si kiwi  Ingrediente: 2 ouă 150 g făina 250 g zahăr + 1 lingură zahăr 1 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 100 ml apă 1 plic praf de budincă de vanilie 250 ml lapte 150 g căpşune 2 kiwi 1 plic gelatină transparentă 1 esenţă de rom   Mod de preparare:…
Read more »

Pasca moldoveneasca

20 October 2010
  Ingrediente: 400 g zahăr tos, foarte vanilat 400 g brânză de vaci 100 g unt 100 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 migdale măcinate coaja de portocală rasă şi zaharisită stafide   Mod de preparare: Se freacă untul cremă Se freacă brânza cremă Se adaugă pe rând la unt, gălbenuşurile, zahărul, smântână, brânza, mig­dalele, coaja…
Read more »

Retete de post: Tort de post I

20 October 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă Hulala 2 căni de zahăr 2 pacheţele zahăr vanilat 2 banane 2 portocale 2 mandarine 100 g stafide 1 cutie compot de ananas 1 cană de suc de portocale 5 plicuri de gelatină Dr. Oetker 50 g coniac sau lichior de stropit fructele tocate 2 kiwi   Mod de preparare: Frişca…
Read more »

Bulion de rosii

20 October 2010
  Ingrediente: 20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte 1 ceaşcă de sare   Mod de preparare: Se grijesc, se taie bucăţi.Se trec prin sită există chiar şi azi în comerţ un soi de sită-storcător care lasă pieliţa veştedă de uscată. Se pune la fiert piureul, amestecând mereu, între 1 oră şi până se face…
Read more »

Jeleu de ananas

20 October 2010
  Ingrediente: 1 cutie mare de ananas (850 g) 1 lămîie 180 g zahăr 6 foi de gelatină (15 g) 1 pahar vin 1/4 l apă   Mod de preparare: Cutia de ananas se desface şi din ea se scot cîteva bucăţi de ananas pen­tru decor. Zeama de ananas se fierbe 2-3 minute cu apa,…
Read more »

Salată de ardei copti

20 October 2010
  Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia 100 ml oţet de vin 2 linguri untdelemn 1 linguriţă sare 1 praf cimbru 1 căpăţână usturoi   Mod de preparare: Ardeii se tratează grijuliu, ca mai sus, dar nu se mai pun în borcan vraişte ci se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre…
Read more »

Balmos

20 October 2010
  Ingrediente: 150 g unt 2 litri smântână 1 linguriţă sare 1 kg mălai 1,5 litri lapte acru   Mod de preparare: Intâi se pune untul în ceaun să se topească la foc micApoi se adaugă smântână şi sarea, la fiert, amestecându-se des şi conştiincios. Când astea s-au încins se adaugă mălaiul (ca la o…
Read more »

Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)

20 October 2010
Ingrediente: 1 1/2 kg de carne (de preferinta pulpa) vita 500 g ardei 4 rosii taiate cubulete 1 capatina usturoi 250 g brinza telemea de oi 250 g unt topit sare piper Mod de preparare: Se taie carnea, ardeii rosiile si brinza in bucatele (cubulete). Se pune carnea intr-o cratita de cuptor, se pun ardeii…

Reţete de post: Sarmale de post in foi de spanac

20 October 2010
  Ingrediente: 500 g foi de spanac 3 cepe mari 250 g orez 5-6 linguri ulei 1 litru borş 1 lingură vegeta sare 1 legătură mărar 2-3 linguri pastă de tomate 1 lingură făină   Mod de preparare: Foile de spanac se aleg, se spală şi se opăresc cu 500 ml borş, cu mare atenţie…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 4 (video)

20 October 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 4 (video)    Vrajitoriile lui Jamie Oliver IV
Read more »

Sufleu de linte cu praz

20 October 2010
  Ingrediente: 250 g linte 500 g praz 50 g stafide 1 ceapă potrivită 1 frunză de dafin 2 linguri ulei 3 linguri pesmet 2 linguri unt 1 vârf cuţit de praf de chili 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Lintea înmuiată de seara se pune la fiert împreună cu ceapa tocată mărunt, foaia…
Read more »

Salată de crudităţi cu maioneză si smantană

20 October 2010
Salată de crudităţi cu maioneză si smantană  Ingrediente: 2 morcovi mari 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 mere 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 3 ouă 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguri smântână 100 ml ulei sare piper 1 ridiche 1 castravete frunze de salată 2-3 măsline pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi morcovul, păstârnacul, ţelina, merele, şi pătrunjelul,…
Read more »

Urechi de porc sarate

20 October 2010
Ingrediente: 500 gr urechi de porc 2 cani apa 1cana otet 1/2 cana zeama de carne in care au fiert urechile 2 cepe taiate fin 3 catei usturoi taiati fin 10 catei usturoi intregi 1 frunza de dafin piper Mod de preparare: Se spala bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se…
Read more »

Tort de nuci la rece

20 October 2010
Ingrediente blat : 200 ml apă sau lapte 200 g zahăr 50 g cacao 500 g nuci prăjite şi măcinate   Ingrediente crema :100 ml apă sau lapte,15 linguri de zahăr, 100 g cacao,2 linguri de zeamil sau  făină, 500 g unt,2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Nucile se pun la fiert cu apa, zahărul…
Read more »

Turta din faina de grau

20 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină sare apă cat cuprinde aluatul      Mod de preparare: Făina se cerne, se frământă cu apă şi un pic de sare până nu se mai lipeşte de degete. Se rup bucăţi de aluat, se rotunjesc şi turtesc  şi se pun pe vatră sau într-o tavă presărată cu lăină, în…
Read more »

Musaca de peşte

20 October 2010
Musaca de peşte  Ingrediente: 500 g macrou congelat 1 kg cartofi 5 cepe 3 linguri bulion oţet sare 1 foaie de dafin piper   Mod de preparare: Decongelezi macroul, îl cureţi şi-l pui la fiert în apă cu sare şi puţin oţet. Separat, fierbi cartofii în coajă. în acest timp, cureţi ceapa, o tai solzişori şi o…
Read more »

Ciorba de pasat

20 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă păsat 1 litru zer acru sare mai multe frunze de ţelină, sfeclă, gulie, rubarbă, lobodă, ştevie, ceapă verde, usturoi verde, salată verde, mărar, pătrunjel, leuştean şi ce mai e verde în grădină sau pe câmp şi se mănâncă   Mod de preparare: Se fierbe păsatul în 2 1 apă.Se grijeşte bine…
Read more »

Verdeata la borcan

20 October 2010
  Ingrediente: verdeaţa  mărar ori leuştean, pătrunjel ori ţelină, care vă place, cât să umple îndesat un borcan sare   Mod de preparare: Se curăţă leuşteanul (să zicem) de tulpinile mai groase (sau de toate, cum vreţi) şi se îndeasă straturi în borcan. Fiecare strat se presară cu sare. După ce s-a lăsat leuşteanul şi…
Read more »

Tocăniţă de linte cu soia cuburi

20 October 2010
  Ingrediente: 500 g linte 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 3 morcovi 100 g cuburi soia 1 lingură vegeta 3 linguri ulei 2 linguri unt oregano cimbru maghiran   Mod de preparare: Cuburile de soia se fierb în apă cât să le acopere, ulei şi vegeta, între timp, se curăţă ceapa şi se taie mărunt,…
Read more »

Retete de post: Tocana de ceapa

20 October 2010
  Ingrediente: 6 cepe mari 3 linguri untdelemn 2 linguri pastă roşii 1 linguriţă oţet 3 căţei de usturoi 1 jumătate linguriţă paprică 1 morcov 1 linguriţă zahăr 1 legătură mărar   Mod de preparare: Se pune ceapa tăiată felii mai groase la rumenit cu usturoi, morcov ras, boia, când a devenit transparentă, se adaugă…
Read more »

Friptură de gluten

20 October 2010
  Ingrediente: 1/4 cană nucă măcinată 1/2 cană făină de ovăz 1/4 cană făină 1 si 1/2 cană făină de gluten 1 lingură vegeta 25 grame de drojdie 250 ml apă călduţă   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă o cană de apă şi se încorporează rapid. Rezultă un aluat neomogen…
Read more »

Salata de rosii

20 October 2010
  Ingrediente: roşii coapte şi tari 2 linguri ulei mărar cimbru sare piper   Mod de preparare: Roşiile se taie în două şi apoi în felii subţiri se toacă verdeaţa se pune sare şi piper, se presară verdeaţă .Se toarnă ploaie uleiul, se amestecă să se lege sosul.   Pofta buna!
Read more »

Paste cu ton si busuioc

20 October 2010
Paste cu ton si busuioc  Ingrediente: 200 g paste 1 conservă ton 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 3 linguri pastă de tomate 1 căţel de usturoi busuioc sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi în acest timp pregăteşti sosul. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei încins.…
Read more »

Conopidă cu maioneză si usturoi

20 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă 2 căţei de usturoi maioneză din ouă sau maioneză vegetală de soia   Mod de preparare: Conopida se fierbe cu apă şi puţină sare. Când este gata, se scurge bine şi se pasează până când totul devine o pastă omogenă. După ce s-a răcit complet, punem maioneza şi usturoiul tocat mărunt.…
Read more »

Retete de post:Tort cu suc de portocale

20 October 2010
Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 cană de ulei 1 cană de suc de portocale 3 căni de făină 1 plic de zahăr vanilat esenţă de vanilie 5-6 picături de şofran 1 vârf de cuţit de sare 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie   Mod de preparare: Se bat cu mixerul timp de 5…
Read more »

Teriyaki

20 October 2010
Ingrediente: 4 bucati piept de pui (dezosat) Ingrediente sos marinat: 2/3 cescuta sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin,lingura sake, 1 catel de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea   mica, 2linguri ulei Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui…
Read more »

Retete de post: Sarmale de post

20 October 2010
  Ingrediente: 1 varză murată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 pahar bulion roşii gros 1 pahar untdelemn 1 morcov piper boabe sare piper măcinat paprică 100 g prune uscate (stafide, ciuperci, felii de măr uscate)   Mod de preparare: 2 cepe se toacă şi se călesc în ulei se sting cu orez şi apă,…
Read more »

Ardei umpluti cu varza

20 October 2010
  Ingrediente: 5 kg ardei foarte graşi 1 kg morcovi 3 verze mijlocii cimbru mărar 1 litru oţet 1 linguriţă piper 3 linguri apă 2 linguri rase cu sare   Mod de preparare: Se grijesc ardeii de seminţe şi cotoare, se spală varza se taie fideluţă, morcovii se rad se pune zeama la fiert. Se…
Read more »

Piure de ţelina cu peşte

20 October 2010
  Ingrediente: 1 ţelină mare 2 cepe 2 linguri peşte din conservă 1 pahar de vin alb sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai rondele mai groase şi o fierbi până se înmoaie. Toci cepele, le căleşti, apoi adaugi peştele, sare, piper după gust şi vinul alb. Fierbi totul până se evaporă…
Read more »

Pilaf cu peşte

20 October 2010
  Toci 2 cepe mari, le căleşti puţin, adaugi 3 linguri de bulion, sare, piper, 6 căni şi 1/4 de apă şi laşi să fiarbă. Când apa dă în clo­cot, pui 1 pahar şi jumătate de orez şi 1 kg de peşte sărat, curăţat şi spălat. Laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi dai cratiţa la…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Smiler (video)

20 October 2010
Cum se prepara Cocktail Smiler (video)  Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml lemon juice ½ tsp caster sugar 2 tsp ruby port 1 maraschino cherry Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball glass   Cum se prepara…
Read more »

Legume si fructe in otet

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ceapă roşie mică 5 căpăţâni usturoi 1 ţelină mijlocie 5 morcovi potriviţi 3 legături cimbru uscat 3 rădăcini hrean 1 legătură tulpini mărar uscat 3 mere tari 7 kg gogoşari roşii prune varză roşie mere conopidă 450g zahar 6 foi dafin 3 linguri sare   Mod de preparare: Se curăţă ceapa,…
Read more »

Retete de post: Linte de post

20 October 2010
  Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 500 ml supă de legume 1 morcov 2 linguri oţet 1 lingură untdelemn 1 ceapă 3-4 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Se pune lintea la inmuiat în apă rece.Se pune lintea la fiert în 2 litri apă rece, cu supă de legume, ceapă tocată, morcov…
Read more »

Stifado

20 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de masline sare piper 3 foi de dafin cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii 2-4 linguri otet rosu de vin 250 g rosii pasate 100 ml vin rosu 1 kg cepe mijlocii 4…
Read more »

Ciorbă ţărănească cu soia cuburi

20 October 2010
  Ingrediente: 3 litri apă 1 litru borş 100 g cuburi de soia 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ardei 1 cartof 1 mână fasole verde 1 ardei gras 3-4 roşii sau 200 ml suc de roşii verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjel)     Mod de preparare: In 3 litri de apă clocotită,…
Read more »

Ciorbă de dovlecei

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg dovlecei micuţi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 1 legătură de leuştean un ou pentru acrit putem folosi borş, zeamă de lămâie sau acreală de corcoduşe   Mod de preparare: Morcovul şi rădăcina de pătrunjel…
Read more »

Ciorbă de varză nouă

20 October 2010
  Ingrediente: 1 varză potrivită 2 ardei graşi 1 ceapă 2 morcovi 4-5 roşii 1 lingură de vegeta 1 litru borş verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 2 linguri de ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici, ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat fideluţă şi cartofii tăiaţi cuburi mai mari. Separat, varza…
Read more »

Pui la cuptor

20 October 2010
  Ingrediente: 1 pui (mare şi bine îngrăşat, de curte) sau altă pasăre măruntaie pui 200 g unt ( 1 ceaşcă ulei) 300 ml smântână 1 lingură pastă usturoi sare piper 3 legături pătrunjel   Mod de preparare: Mai întâi se grijeşte bine puiul, se toacă măruntaiele şi pătrunjelul, se freacă cu 150 g unt,…
Read more »

Pere confiate

20 October 2010
  Ingrediente: 1,500 kg pere de iarnă 1,400 kg zahăr zeamă de lămîie vanilie   Mod de preparare: Perele se curăţă şi se scot seminţele, apoi se fierb în apă 15 minute şi se strecoară. Zahărul se pune la fiert cu 2 pahare apă şi cînd începe să se lege se pun perele şi se…
Read more »

Tort cu praf de inghetata

20 October 2010
Ingrediente blat : 5 ouă 5 linguri de apă 5 linguri de zahăr arome 1 cană de făină Ingrediente sirop:10 linguri de zahăr, apă şi esenţă de vanilie Ingrediente glazura :100 ml lapte cu 1 pachet de frişcă praf sau frişcă gata preparată   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumăşi se pune câte puţin…
Read more »

Tocana de cartofi

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 roşii răscoapte 1 linguriţă boia 1 legătură usturoi verde 1 pahar de untdelemn 1 linguriţă chimen pisat sare piper tarhon cimbru   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie îmbucături, se pun la fiert în apă cât să-i aco­pere, cu sare, piper, chimen. Ceapa se taie…

Retete de post: Tort de post II

20 October 2010
Ingrediente: 1cană de ulei 11/2 cană de Cola 1 cană de zahăr pudră 2 linguri de cacao 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat drojdie cât jumătate de nucă făină cât cuprinde   Mod de preparare: Din aceste ingrediente (făină ca la un aluat de chec mai gros) se face o compoziţie bine legată, care se…
Read more »

Ciorba de bob

20 October 2010
  Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa se rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 litri apă până se-nmoaie .Se toacă mărarul se strivesc corcoduşele, fară sâmburi, se pun…
Read more »

Ardei copti

20 October 2010
  Ingrediente: 2 kg ardei graşi sau capia 150 ml oţet de vin 2 linguri ulei 10 g piper 1 foaie dafin (cât mai mari şi mai sănătoşi) 1 lingură zahăr sau miere 2 linguriţe boabe muştar 1 aspirină 1 jumătate linguriţă sare   Mod de preparare: Se spală bine ardeii. Se coc în cuptor…
Read more »

Sote de pui cu ardei

20 October 2010
Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras 1 ceapa mare 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita zahar 1 lingurita mustar picant 2 linguri vermut 2 linguri smantana sare piper Mod de preparare: Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca de metal si se rumenesc bucatile de carne la foc iute.…
Read more »

Salata de vinete I

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi) 1 pahar untdelemn 1 ceapă roşie, mare tare 1 lingură oţet mere 2 roşii coapte sare piper   Mod de preparare: Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până se-nmoaie  Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează şi se pun…
Read more »

Patlican Musakka

19 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 50 g ulei de masline 250 gr carne tocata 2 cepe mici 2 rosii 2 lingurite bulion 2 lingurite sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana apa patrunjel Mod de preparare: Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii.…
Read more »

Pui cu sos picant

19 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 litru supa sare piper 1 lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamiie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat.…
Read more »

Peşte umplut cu legume

19 October 2010
Peşte umplut cu legume  Ingrediente: 2 peşti mari (de câte 1 kg fiecare) 3 morcovi 1 ardei gras roşu 300 g ciuperci cimbru sare oregano condiment tip Vegeta piper 4 linguri ulei de măsline 2 lămâi 200 ml apă   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştii, îi presari foarte bine cu sare şi piper, îi stropeşti cu…
Read more »

Tocăniţă de legume cu soia cuburi

19 October 2010
  Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov potrivit o jumătate de ţelină 2 cepe 2 ardei 1 rădăcină pătrunjel o mână de fasole verde câteva bucăţele de conopidă 500 ml suc de roşii vegeta 3 linguri ulei plante aromatice (busuioc, cimbru, coriandru) 100 g soia cuburi   Mod de preparare: Legumele tăiate frumos se înăbuşă cu…
Read more »

Sufleu de conopidă

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 ouă 1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte 3 linguri brânză dulce 1 ceapă 2 linguri unt sare   Mod de preparare: Conopida se spală, se curăţă şi se fierbe. După ce s-a fiert, se scurge şi se trece prin sită. Separat, se topeşte untul cu făină şi se stinge…
Read more »

Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi

19 October 2010
Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 1 conservă de hering in ulei 1 legatura patrunjel sare piper zeamă de lămâie boia dulce Ingrediente sos: 1 căpăţână usturoi, 4 linguri smântână, 100 ml ulei sare     Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi îi pui la fiert. Când sunt gata îi tai…
Read more »

Coliva

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg grâu 500 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie rasă sare după gust 1 linguriţă zahăr vanilat bomboane praf de cacao 1 vărt de cuţit praf scorţişoară zahăr pudră 500 g miez nucă, măcinat + 200 g pentru ornat 1 linguriţă coajă de portocală, rasă   Mod de preparare: Grâul se…
Read more »

Mancarica de ardei cu carnati afumati

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ardei verzi 750 g rosii coapte 2 cepe 4 catei de usturoi 4 carnati afumati 6 linguri de ulei de masline 1 lingurita de zahar 1/2 lingurita de cimbru 1/2 oregano 1 varfde cutit de nucsoara proaspat rasa sare piper 2 linguri de patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Mincare chinezeasca

19 October 2010
Ingrediente: 200 g carne porc 200 g carne de pui 1 conserva mica ciuperci 1 morcov 1 brocoli taietei din orez sos de soia sare unt Mod de preparare: Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc…
Read more »

Makluba

19 October 2010
Ingrediente: 500 g carne de pui 10-15cartofi 2 vinete 1 conopida 50 g orez 1 ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala se lasa sa fiarba pina puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele…
Read more »

Salată de legume cu sos de vin

19 October 2010
Salată de legume cu sos de vin  Ingrediente pentru salată: 3 salate verzi 4-5 roşii 2 ridichi mari roşii 100 g măsline fără sâmburi 2 cepe roşii sare Ingrediente  sos: 1 ceaşcă de vin roşu 4 linguri ulei sare piper zahăr 2 linguri oţet   Mod de preparare: Speli salata, o rupi bucăţi, apoi tai ceapa peştişori, roşiile şi ridichile felii.…
Read more »

Fatteh cu pui

19 October 2010
Ingrediente: piept de pui bucatele piine arabeasca (lipie) tahina (ulei de susan) 500 g iaurt usturoi(praf) boia de ardei iute condimente pui lamiie 2-3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se…
Read more »

Zeama de mei

19 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă de mei 1 litru supă de legume 1 pumn de salvie 1 ceapă 1 lingură ulei sare piper boia 1 linguriţă chimen pătrunjel 3 linguri smântână   Mod de preparare: Se pune supa la fiert cu meiul şi încă o ceaşcă de apă Se toacă ceapa şi salvia se căleşte ceapa…
Read more »

Retete de post: Cozonac muntenesc

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg faină 500 g zahăr tos 2 pachete margarină 50 g drojdie 1 litru apă 1 plic zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă rom 2 linguriţe sare şofran 1 vârf cuţit praf de scorţişoară 1 vârf cuţit praf de cuişoare 1 linguriţă coajă rasă de portocală Ingrediente glazura:…
Read more »

Reţete de post: Plăcintă cu mălai si stafide

19 October 2010
  Ingrediente: 7 ceşti mălai 1 ceaş­că ulei 1 ceaşcă zahăr tos 2 ceşti stafide zeama de la 2 portocale 2 linguri praf de copt   Mod de preparare: Amesteci praful de copt cu mălaiul, adaugi şi celelalte ingrediente şi torni atâta apă cât să obţii o compoziţie ca o smântână pufoasă. O torni într-o…
Read more »

Cremă de ciocolată cu capşune

19 October 2010
Cremă de ciocolată cu capşune  Ingrediente: 500 g căpşune 150 g ciocolată de menaj 100 g smântână (mai grasă, ca pen­tru frişcă) 1 albuş 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe cafea preparată 3 esenţe de rom ulei   Mod de preparare: Speli căpşunele, le stropeşti cu esenţă de rom şi le laşi la rece. Tai ciocolata mărunt şi o topeşti…
Read more »

Raţă lăcuită

19 October 2010
Ingrediente: 1 boboc de rata 3/4 l vin alb sec 5 linguri miere 4 linguri sos de soia busuioc sare Mod de preparare: Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o…
Read more »

Praz prăjit

19 October 2010
  Ingrediente: 2 tulpini groase de praz 2 linguri untdelemn sare piper boia 1 lingură pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se taie prazul rondele groase de două degete se presară cu sare, piper, boia.Se pun la prăjit în ulei încins pe ambele părţi în vas acoperit până se rumenesc se pun în farfurie…
Read more »

Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc

19 October 2010
O reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din: pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 10 linguri ulei de masline 100 g unt 200…
Read more »

Cartofi gratinaţi

19 October 2010
Cartofi gratinaţi  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi sare piper 300 ml smântână 3 ouă brânză rasă mărar pentru ornat   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi laşi apoi la răcit 10 minute, îi decojeşti, îi tai rondele şi îi presari cu sare şi piper. Amesteci smântână cu ouăle, le torni peste cartofi, razi…
Read more »

Reţete de post: Ardei umpluti

19 October 2010
  Ingrediente: 8 ardei graşi mari 3 cepe 1 căpăţână usturoi 1 kg roşii 1 ceaşcă orez 2 ceşti supă de legume verdeaţa pătrunjel, mărar sare piper zahăr 1 pahar untdelemn   Mod de preparare: Se toacă ceapa, se căleşte în ulei încins, se stinge cu supa de legumeSe adaugă orez, usturoi, piper, sare, zahăr,…
Read more »

Tocăniţă de linte

19 October 2010
  Ingrediente: 1 cană linte 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 lingură de sare 1 frunză de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar   Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită şi sare. Separat, cepele tocate mărunt se pun la înăbuşit în puţină apă şi ulei.…
Read more »

Tocănită de vinete

19 October 2010
  Ingrediente: 2 vinete mari tăiate cuburi 2 cepe tocate mărunt 2 ardei capia tăiaţi feliuţe subţiri 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 600 ml suc de roşii condimente: cimbru, măghiran, oregano şi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Legumele împreună cu uleiul şi vegeta se înăbuşă la foc mic…
Read more »

Mancare de conopidă

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 3 linguri ulei 250 ml suc de roşii 1 legătură mărar 1 lingură vegeta     Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt şi morcovul se înăbuşă bine cu puţină apă şi ulei. Când sunt pe jumătate înăbuşite, adăugăm şi ţelina dată prin răzătoarea mare.…
Read more »

Pui cu vin

19 October 2010
Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 pahar de vin rosu 2 linguri de miere de albine 3 linguri de soia 3 catei de usturoi pisati sare piper boia de ardei iute 1 lingura de vegeta 2 linguri de ulei de uns tava si pulpele Mod de preparare: Se spala pulpele si se usuca cu un…
Read more »

Mancarică de bob

19 October 2010
  Ingrediente: 500 g păstăi verzi de bob 1 ceapă 1 morcov 500 g roşii răscoapte 3 linguri untdelemn sare piper 1 legătură de mărar verde 1 pahar smântână   Mod de preparare: Se pun păstăile de bob la fiert Se toacă ceapa, morcovul, roşiile, mărarul .Se înmoaie în untdelemn încins ceapa, morcovul şi roşiile.…
Read more »

Lutenita

19 October 2010
  Ingrediente: 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte 1 pahar untdelemn 2 cepe 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se coc roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maro­nii .Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt. Se scot pieliţele de pe roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se freacă…
Read more »

Rulada de carne cu sos de iaurt

19 October 2010
Ingrediente tocatura: 1 felie de paine uscata 2 cepe 2 catei de usturoi 1 kg de carne de vita tocata 1 ou 1 legatura de patrunjel sare piper 2 lingurite de chimen 200 g branza 2 vinete 4 linguri de untdelemn 1 kg de rosii. Ingrediente sos de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.),…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu