marți, 30 aprilie 2013

Retete gustoase pentru Paşte #4


Retete pentru Paste:

Reteta zilei: Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

1 May 2013
Friptura_de_vita_si_creveti_la_gratar_cu_suc_de_limeta_19Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta din: friptura, creveti, suc de limeta, limeta, praf de usturoi, piper, praf de chili, boia de ardei, usturoi si unt.   Ingrediente: 1 kg friptura de vita 18 creveți curatat si decorticati Sucul de la 1 limeta 1 limeta 1 lingurita praf de usturoi…
Read more »

Invârtită cu mac

1 May 2013
Invârtita_cu_macInvârtită cu mac din: faina, zahar, lapte, ou, drojdie, unt, sare, mac, zahar brun, unt, esenta de vanilie, galbenus si lapte. Ingrediente: 400 g faina 100 g zahar 100 ml lapte caldut 1 ou 7 g drojdie uscata 60 g unt 1/4 lingurita cu sare…
Read more »

Cuscus cu papaya si capere

1 May 2013
Cuscus_cu_papaya_si_capereCuscus cu papaya si capere din: papaya, grau incoltit, cuscus, suc de lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 papaya 50 g grau incoltit 50 cuscus 100 g capere suc de lamaie ulei de masline sare   Mod de preparare: Punem cuşcuşul într-o strecurătoare…
Read more »

Melci glazurati

1 May 2013
Melci_glazuratiMelci glazurati din: lapte, drojdie, unt, zahar, ou, fructe uscate, zahar pudra, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 150 ml lapte 7 g drojde uscata 150 g unt 100 g zahar 1 ou 300 g fructe uscate 200 g zahar pudra suc…
Read more »

Ouă de prepeliţă vopsite

1 May 2013
Oua_de_prepelita_vopsiteOuă de prepeliţă vopsite din: oua de preppelita, vopsea, otet. Ingrediente: 20 oua de prepelita 4 plicuri de vopsea din comert 4 linguri de otet apa (pentru fiert ouale)   Mod de preparare: Speli fiecare ou în parte cu puţini detergent şi îl limpezeşti bine.…
Read more »

Cozonac cu cacao si scortisoara

1 May 2013
Cozonac_cu_cacao_si_scortisoaraCozonac cu cacao si scortisoara din: drojdie, zahar, faina, apa, unt, cafea, lapte, oua, nuca, lapte, cacao, esenta de vanilie, scortisoara si cafea. Ingrediente: 7 g drojdie zahar faina 60 ml apa unt topit cafea tare pentru aluat: 240 ml lapte 85 g zahar 2…
Read more »

Friptura de miel cu verdeata

1 May 2013
Roast leg of lamb for Easter  (Not available for France)Friptura de miel cu verdeata din: carne de miel, usturoi, verdeata, mustar, ulei, sare, piper, ceapa, usturoi si vin. Ingrediente: 2 kg carne de miel (pulpa din spate) 3-4 căţei de usturoi 1 lingura verdeaţă uscată (rozmarin) 2 linguri muştar 2-3 linguri ulei sare piper proaspăt măcinat 1 legatura ceapă verde…
Read more »

Cozonac cu seminte de mac

1 May 2013
Cozonac_cu_seminte_de_macCozonac cu seminte de mac din: faina, oua, unt, ulei, zahar, drojdie, coaja de lamaie, coaja de portocala, esenta de vanilie, sare, lapte, nuca, seminte de mac si galbenus. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua 1 pachet de unt 50 ml ulei 1 cana zahar…
Read more »

Rulouri cu muguri de soia

1 May 2013
Rulouri_cu_muguri_de_soiaRulouri cu muguri de soia din: rosii, castravete, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, muguri de soia, frunze de salata, suc de lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 rosii 1 castarvete 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel radacina muguri de soia frunze de salata…
Read more »

Chec cu cacao

1 May 2013
Chec_cu_cacaoChec cu cacao din: oua, unt, faina, cacao, ciocolata, esenta de rom si praf de copt. Ingrediente: 6 oua 250 g unt 200 g faina 30 g cacao 100 g ciocolata esenta de rom praf de copt   Mod de preparare: Amestecăm laptele cu zahărul,…
Read more »

Pui la cuptor cu rozmarin

1 May 2013
Pui_la_cuptor_cu_rozmarinPui la cuptor cu rozmarin din: pui, usturoi, cartofi, vin, ulei de masline, rozmarin, boia de ardei iute si sare. Ingrediente: 1 pui 4 catei de usturoi 1/2 cartofi noi 150 ml vin alb ulei de masline rozmarin boia de ardei iute sare   Mod…
Read more »

Rulada de miel cu spanac si parmezan

1 May 2013
Rulada_de_miel_cu_spanac_si_parmezanRulada de miel cu spanac si parmezan din: carne de miel tocata, piept de pui, spanac, oua, ceapa, parmezan, paine, sunculita afumata, lapte, amidon, pesmet, vin, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne de miel tocată 300 g piept de pui tocat 100 g spanac curăţat…
Read more »

Dovlecei cu nuca

1 May 2013
Dovlecei_cu_nuca.pngO reteta delicioasa de dovlecei cu: piper, nuca, patrunjel verde, unt. Ingrediente: 350-500 g dovlecei piper 12-16 jumătăţi de nucă tăiate nu prea mărunt 2 linguri pătrunjel verde tocat 40-50 g unt   Mod de preparare: Ştergi  dovleceii cu un şervet de bucătărie şi le…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu piept de pui la gratar

1 May 2013
Salata_cu_piept_de_pui_la_gratar_17Salata cu piept de pui la gratar din: piept de pui, suc de limeta, sos worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu, coriandru, ulei de masline, salata iceberg, varza rosie, spanac, morcovi, boabe de porumb, ardei si ceapa rosie.   Ingrediente pentru…
Read more »

Sarmale in foi de praz cu piept de pui

1 May 2013
Sarmale_in_foi_de_-praz_-cu_-piept-_de_pui.pngO reteta delicioasa de sarmale cu: praz, piept de pui, paine, oua, ceapa, suc de rosii, ulei, marar, faina, sare, piper, smantana. Ingrediente: 4 fire de praz mai groase 500 g piept de pui 1 felie de franzelă 2 ouă 2 cepe 500 ml suc…
Read more »

Specialitate la cuptor

1 May 2013
Specialitate_la_cuptor.pngO reteta delicioasa de specialitate la cuptor cu:malai, apa, lapte, unt, branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon. Ingrediente mămăligă: 200 g mălai grişat 175 ml apă 175 ml lapte 2 linguri unt 1 lingură brânză de oi 1 praf de sare…
Read more »

Cotlet de porc cu mango

1 May 2013
Cotlet_de_porc_cu_mangoCotlet de porc cu mango din: cotlet de porc, mango, rosii cherry, ceapa rosie, lime, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, otet balsamic si patrunjel. Ingrediente: 400 g cotlet de porc fără os 2-3 mango 400 g roşii cherry 1 bucata ceapă mare roşie 1 lime 2-3 linguri ulei de măsline…
Read more »

Cotlet de miel la cuptor

1 May 2013
Cotlet_de_miel_la_cuptorCotlet de miel la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, verdeata, vin, rozmarin, ulei, castraveti, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5-1,7 kg cotlet de miel  sare  piper  piper boabe 2 linguri verdeaţă combinată 100-150 ml vin roşu 2 fire rozmarin 3-4 linguri ulei 2 castraveţi…
Read more »

Pulpe inabusite in folie

1 May 2013
Pulpe_inabusite_in_folie.pngO reteta delicioasa de pulpe cu: ardei gras, morcov, cartof, ceapa, sare, ulei, piper. Ingrediente: 2 pulpe 1 ardei gras 1 cartof mare 1 morcov 1 ceapă sare ulei piper Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai legu­mele. Pe o bucată de folie de aluminiu…
Read more »

Reteta zilei: Burgeri cu carne de curcan si legume coapte

30 April 2013
Burgeri_cu_carne_de_curcan_si_legume_coapte_17Burgeri cu carne de curcan si legume coapte din: carne tocata de curcan, ardei, ceapa rosie, bacon, branza maruntita, piper, usturoi, sare, ulei de masline, paine, maioneza si frunze de busuioc.   Ingrediente: 1/2 kg de carne tocata de curcan 1 ardei roșu 2 felii…
Read more »

Retete delicioase pentru masa de Paşti

30 April 2013
Retete_3Retete pentru masa de Paşti:   Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta, patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si…
Read more »

Retete delicioase pentru masa de Paşte

30 April 2013
Retete_1Retete pentru masa de Paşte:   Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan, lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare si piper. Ingrediente:…
Read more »

Retete gustoase pentru masa de Paşti

30 April 2013
Retete_5Retete pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui, miere, ulei de masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper cayenne, vin, amidon, apa, miere,…
Read more »

Retete gustoase pentru masa de Paşte

30 April 2013
restaurantedelux.ro  Retete pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi Coaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.   Ingrediente: 2 catei de…
Read more »

Salate delicioase pentru masa de Paşti

30 April 2013
Salate_6  Salate pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Salata de oua cu telina marinata si cereale integrale Salata de oua cu telina marinata si cereale integrale din: otet de vin alb, apa, sare, zahar, telina, oua, cereale integrale, ceapa, maioneza, sare, piper si frunze de patrunjel.…
Read more »

Salate delicioase pentru masa de Paşte

30 April 2013
Salate_5  Salate pentru masa de Paşte: Salata asiatica cu spaghete Salata asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de…
Read more »

Salate gustoase pentru masa de Paşti

30 April 2013
Salate_4Salate pentru masa de Paşti:   Reteta zilei: Salata cu mere si migdale Salata cu mere si migdale din: salata creata suc de portocala, otet de vin rosu, sare, ulei de masline, mar, migdale, parmezan si piper. Ingrediente: 1 salata creata sucul de la 1…
Read more »

Salate gustoase pentru masa de Paşte

30 April 2013
Salate_1Salate pentru masa de Paşte: Salată de păstrăv cu andive si mere Salată de păstrăv cu andive si mere din: andive, mere, suc de lamaie, scortisoara, gogosar acru, unt, otet de la gogosari, ulei, file de pastrav afumat, frunze de salata, sare si piper. Ingrediente:…
Read more »

Salate pentru masa de Paşti

30 April 2013
Salate_2Salate pentru masa de Paşti: Salata de pui cu papaia Salata de pui cu papaia din: ruccola, papaia, rosii, praz, otet balsamic, mustar, miere, sare, piper, ulei de masline si piept de pui. Ingrediente: 200 g ruccola 1 fructe de papaia bine copt 4 rosii…
Read more »

Salate pentru masa de Paşte

30 April 2013
Salate_3Salate pentru masa de Paşte:   Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde din: cartofi dulci, ulei de masline, branza feta, seminte de pin, ceapa verde, patrunjel, ulei…
Read more »

Reteta zilei: Cozonac cu fructe uscate

30 April 2013
Cozonac_cu_fructe_uscate_13Cozonac cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, coaja de lamaie, coaja de portocala, esenta de rom, zahar pudra, faina, sare, drojdie, ou, pudra de scortisoara, unt, lapte, suc de lamaie, coaja de portocala, martipan.   Ingrediente: 250g amestec de fructe uscate 50g coaja…
Read more »

Supa crema de spanac cu usturoi si smantana

30 April 2013
Supa_crema_de_spanac_cu_usturoi_si_smantanaSupa crema de spanac cu usturoi si smantana din: usturoi, frunze de spanac, smantana, unt, supa de legume, sare. Ingrediente: 6 catei de usturoi 1/2 kg frunze de spanac 50 ml smantana 100 g unt 100 ml supa de legume sare   Mod de preparare:…
Read more »

Rulouri de pui cu ciuperci si verdeata

30 April 2013
Rulouri_de_pui_cu_ciuperci_si_verdeataRulouri de pui cu ciuperci si verdeata din: pulpe dezosate de pui, kaizer, ceapa verde, usturoi, ciuperci, patrunjel, morcov, sos de soia, vin, apa, ulei, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 9 pulpe dezosate de pui 9 feliute potrivit de groase de kaizer 2 legaturi…

Muschi de vita pe gratar

30 April 2013
Muschi_de_vita_pe_gratarMuschi de vita pe gratar din: rosii, muschi de vita, vin rosu, apa minerala, ulei de masline, rozmarin, boabe piper rosu, sare si piper. Ingrediente: 6 rosii 400 g muschi de vita 200 ml vin rosu 200 ml apa minerala 50 ml ulei de masline rozmarin boabe piper rosu sare piper macinat   Mod de…
Read more »

Bruschete cu avocado

30 April 2013
Bruschete_cu_avocadoBruschete cu avocado din: avocado, lamaie, rosii, ceapa, usturoi, smantana, paine prajita si sare. Ingrediente: 1 avocado 1/2 lamaie 2 rosii 1 ceapa 3 catei de usturoi 50 ml smantana 4 felii paine prajita sare   Mod de preparare: Decojim avocado şi îi scoatem sâmburele, îl tocăm cubuleţe şi îl punem într-un bol. Adăugăm smântână,…
Read more »

Friptură picantă cu rozmarin

30 April 2013
Friptura_picanta_cu_rozmarinFriptură picantă cu rozmarin din: muschi de porc, usturoi, busuioc, boia iute, rozmarin, zeama de portocala, apa, coniac, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 5 catei de usturoi 2 lingurite busuioc uscat 2 lingurite boia iute 5 tije de rozmarin verde sau uscat maruntit zeama de la o portocala 100 ml…
Read more »

Tocănită de berbecut cu măsline

30 April 2013
Tocanita_de_berbecut_cu_maslineTocănită de berbecut cu măsline din: pulpa de berbecut, ceapa, ceapa rosie, telina, morcovi, masline, curry, chimen, rosii in bulion, vin, usturoi, ulei de masline, sare, piper, mustar, zeama de lamaie, cimbru, rozmarin si boia dulce. Ingrediente: 1 kg pulpa de berbecut 1 ceapa 1 ceapa rosie 1 telina mica 1 morcov 200 g masline…
Read more »

Ciorbă de zarzavat dietetică (pentru hepatici)

30 April 2013
Supa si ciorbeCiorbă de zarzavat dietetică din: varza, sfecla, cartofi, morcovi, telina, rosii, unt, smantana, sare de lamaie, sare, verdeata si apa. Ingrediente: 100 g varza 50 g sfecla 50 g cartofi 10 g morcovi 10 g telina 50 g rosii 10 g unt 30 g smantana sare de lamaie (dupa gust) sare verdeata 400 ml apa…
Read more »

Frigărui marinate

30 April 2013
Frigarui_marinateFrigărui marinate din: pulpa de miel, dovlecel, ceapa, patrunjel, usturoi verde, zeama de lamaie, busuioc, rozmarin, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 1 dovlecel 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 1 legatura de usturoi verde 2 linguri cu zeama de lamaie busuioc rozmarin ulei piper sare   Mod de preparare: Taie carnea…
Read more »

Negresa cu dulceata din coji de portocala

30 April 2013
Negresa_cu_dulceata_din_coji_de_portocalaNegresa cu dulceata din coji de portocala din: oua, faina, zahar, unt, lapte, cacao, esenta de rom, praf de copt, dulceata din coji de portocala. Ingrediente: 4 oua 100 g faina 100 g zahar 200 g unt 150 ml lapte 50 g cacao esenta de rom praf de copt dulceata din coji de portocala  …
Read more »

Drob moldovenesc din ficat de pasăre

30 April 2013
Drob_moldovenesc_din_ficat_de_pasareDrob moldovenesc din ficat de pasăre din: oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume, ulei, praf de copt, faina si otet. Ingrediente: 5 oua 1 kg ficat de pasare 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 bucati de praz 6 catei de usturoi condimente sare piper concentrat de…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de miel cu cartofi copti

30 April 2013
Friptura_de_miel_cu_cartofi_copti_4Friptura de miel cu cartofi copti din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, sare, piper, cartofi noi si unt.   Ingrediente: Pulpa de miel dezosata (1kg-1.5kg) usturoi, taiat felii subțiri Rozmarin uscat sau proaspat, tocat Sare și piper Cartofi noi 1 lingura de unt topit     Mod de preparare: Spalati bine carnea de miel. Din…
Read more »

Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa

30 April 2013
Pulpa_de_miel_umpluta_cu_ficat_si_ceapaPulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa din: pulpa de miel, ficat, vin rosu, sare, piper, rozmarin, cimbru, ceapa verde, ulei de masline, ceapa rosie si miere. Ingrediente: 1 pulpă de miel de circa 1 kg 600 g ficat de vită sau de pui 1 cana vin roşu  sare  piper  rozmarin  cimbru 1 legatura ceapă verde 4-5 linguri ulei…
Read more »

Pui la gratar cu mazare si salata

30 April 2013
Chicken and paprika kebabsPui la gratar cu mazare si salata din: piept de pui, sare, piper, cimbru, patrunjel, unt, mazare, salata verde, ceapa verde, ulei, zeama de lamaie, busuioc, branza feta, ardei iute si miere. Ingrediente: 500 g piept de pui sare piper cimbru patrunjel 50 g unt 400 g mazăre 1 bucata salata verde 2 fire de ceapă verde 3 linguri ulei  zeamă…
Read more »

Salata rucola cu piept de pui

30 April 2013
Salate_2Salata rucola cu piept de pui din: piept de pui, unt, rosii, castraveti, salata rucola, salata verde, mango, mustar, miere, ridiche, piper si sare. Ingrediente: 1 piept de pui de 600 g 100 g unt 3 rosii potrivite 2 castraveti 200 g salata rucola 1 salata verde 1 mango 2 linguri mustar 3 linguri miere…
Read more »

Gogosele cu crema

30 April 2013
Gogosele_cu_cremaGogosele cu crema din: amidon, zahar vanilinat, unt, oua, apa, lapte, sare, zahar pudra si esenta de rom. Ingrediente:  150 g amidon 2 plicuri zahăr vanilinat 100 g unt 7 ouă 100 ml apă 600 ml lapte 1 praf de sare 80 g zahăr pudră 1/2 linguriță esență de rom   Mod de preparare: Se…
Read more »

Stufat de miel cu hasmatuchi

30 April 2013
Stufat_de_miel_cu_hasmatuchiStufat de miel cu hasmatuchi din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, bulion, otet balsamic, hasmatuchi, piper si sare. Ingrediente: 2 kg carne de miel 10 legaturi de ceapa verde 7 legaturi de usturoi verde 1 lingura cu bulion 1 lingura cu otet balsamic 1 legatura de hasmatuchi piper sare   Mod de preparare:…
Read more »

Clatite pufoase

30 April 2013
Clatite_pufoaseClatite pufoase din: oua, lapte, apa minerala, faina, zahar, esenta de vanilie, ulei, inghetata, miere si dulceata. Ingrediente: 2 oua 100 ml lapte 100 ml apa minerala 100 g faina 25 g zahar esenta de vanilie ulei inghetata miere dulceata   Mod de preparare: Frecăm ouăle cu zahărul, făina şi esenţa de vanilie. Adăugăm laptele…
Read more »

Reteta zilei: Coaste de porc in sos

30 April 2013
Coaste_de_porc_in_sos_3Coaste de porc in sos din: coaste de porc, sos de soia, suc de lamaie, miere, ketchup, ulei de susan, ghimbir, coriandru, boia de ardei, usturoi, sos tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1kg coaste de porc 1 lingura de sos de soia 1 lingura de suc de lamaie 2 linguri de miere 2 linguri de…
Read more »

Garnitura de cartofi noi cu rozmarin

30 April 2013
Garnitura_de_cartofi_noi_cu_rozmarinGarnitura de cartofi noi cu rozmarin din: cartofi noi, unt, rozmarin, sare. Ingrediente: 1/2 cartofi noi 100 g unt crengute de rozmarin sare   Mod de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi tăiem pe jumătate, li punem în tavă cu bucăţele de unt. Presărăm sare şi crenguţe de rozmarin. Coacem 45 minute la foc moderat.…
Read more »

Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel

30 April 2013
Piure_de_dovlecei_cu_masline_verzi_si_patrunjelRetete de post: Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel din: dovlecei, patrunjel verde, masline verzi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 legatura patrunjel verde 100g masline verzi 50ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Fierbem dovleceii în apa cu sare. Îi taiem rondele si îi lasam…
Read more »

Drob de miel cu ardei gras si branza nesarata

30 April 2013
Drob_de_miel_cu_ardei_gras_si_branza_nesarataDrob de miel cu ardei gras si branza nesarata din: carne de miel, ceafa de porc, ceapa, usturoi, oua, ulei, branza nesarata, ardei gras, piper, sare. Ingrediente: 800 de grame de carne (file) de miel 200 de grame de ceafă de porc 2-3 cepe 3-4 caţei de usturoi 2 oua 1 lingură ulei vegetal 100…
Read more »

Salata cu mazare si ridichi

30 April 2013
Salata_cu_mazare_si_ridichiSalata cu mazare si ridichi din: castravete, ridichi, lamaie, mazare, ulei de masline, sare si frunze de menta. Ingrediente: 1 castravete 6 ridichi 1 lamaie 100 g mazare ulei de masline sare frunze de menta   Mod de preparare: Fierbem 15 minute boabele de mazăre. Le scoatem pe o strecurătoare. Tăiem castravetele fâşii. Tăiem rondele…
Read more »

Pulpă de miel cu legume

30 April 2013
Pulpa_de_miel_cu_legumePulpă de miel cu legume din: pulpa de miel, morcovi, otet, ceapa, praz, ciuperci, ardei grasi, rosii, usturoi, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 2 morcovi 2 linguri cu otet 2 cepe 1 praz 500 g ciuperci 2 ardei grasi 4 rosii 4 catei de usturoi 2 crengute de rozmarin ulei sare…
Read more »

Salată energizantă cu spanac si nuci

30 April 2013
Retete_1Salată energizantă cu spanac si nuci din: frunze de spanac, nuci, stafide, ridichi, ceapa verde, ton, suc de lamaie, sare si ulei de masline. Ingrediente: frunze de spanac proaspat 3-4 nuci stafide ridichi ceapa verde ton (sau ou fiert) suc de lamaie sare ulei de masline   Mod de preparare: Speli frunzele de spanac si…
Read more »

Ardei cu mazare, orez si spanac

30 April 2013
Ardei_cu_mazare_orez_si_spanacRetete de post: Ardei cu mazare, orez si spanac din: ardei grasi, ceapa, ardei iute, cartofi, morcovi, mazare, orez, suc de rosii, spanac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 2 cepe 1 ardei iute 2 cartofi 2 morcovi 100g mazare din conserva 50g orez 300ml suc de rosii frunze de spanac ulei sare…
Read more »

Frigarui de pui cu orez

30 April 2013
Frigarui_de_pui_cu_orezFrigarui de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei, ulei de masline, otet balsamic, orez, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 gogoşari 2 ardei 2 cepe 3 dovlecei 2 linguri ulei de măsline 2 lingurite otet balsamic 3-4 cana căţei usturoi 300 g orez 75 g unt  sare  piper   Mod de preparare: Se spală legumele,…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline

30 April 2013
Salata_cu_fasole_alba,_ardei_gras_branza_feta_si_masline_9Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline din: fasole alba boabe, ardei, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, branza feta, masline negre, frunze de busuioc, otet de vin rosu, suc de lamaie si ulei de masline.   Ingrediente: 2 cutii fasole boabe alba, clatita și scursa 2 ardei roșii, fara seminte,…
Read more »

Coaste de miel cu cartofi noi

30 April 2013
Coaste_de_miel_cu_cartofi_noiCoaste de miel cu cartofi noi din: coaste de miel, usturoi, cartofi noi, vin alb, ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 coaste de miel 6 catei de usturoi 500 g cartofi noi 200 ml vin alb ulei de masline rozmarin sare piper   Mod de preparare: Ungem coastele cu ulei de măsline…
Read more »

Chec alb cu fructe de padure

30 April 2013
Chec_alb_cu_fructe_de_padureChec alb cu fructe de padure din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt, extract de vanilie, scortisoara si fructe de padure. Ingrediente: 3 ouă 150 g zahăr 150 g unt 160 g făină 1/2 plic praf de copt extract lichid de vanilie scorțișoară 200 g fructe de pădure 
asortate congelate   Mod de preparare:…
Read more »

Drob de miel cu smantana

30 April 2013
Drob_de_miel_cu_smantanaDrob de miel cu smantana  din: organe de miel, ceapa verde, usturoi, lapte, smantana, oua, patrunjel, marar, unt, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g organe de miel 3 legaturi de ceapa verde 1 legatura de usturoi 1 ceasca de lapte 100 ml smantana 8 oua 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 50…
Read more »

Bors de spanac

30 April 2013
Bors_de_spanacBors de spanac din: spanac, apa, bors, morcovi, cartofi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, costita afumata, rosii, ulei, sare, piper, leustean si patrunjel. Ingrediente: 500 g spanac 2 l apa bors dupa gust 2 morcovi 1 cartof 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 100-150 g costita afumata 2-3 rosii sau 1 pahar de…
Read more »

Rulouri din piept de pui cu bacon la gratar

30 April 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_cu_bacon_la_gratarRulouri din piept de pui cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi, unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2-3 vinete 2-3 căţei de usturoi 500 g unt 16 felii bacon 2 ardei sare piper cimbru Pentru ornat pătrunjel boia dulce beţe pentru frigărui   Mod de preparare: Se taie…
Read more »

Reteta zilei: Budinca cu fructe uscate

29 April 2013
Budinca_cu_fructe_uscate_6Budinca cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, cirese glasate, migdale, pesmet, morcov, mere, seu, scortisoara, ghimbir, condimente, siropd e zahar, sirop de melasa, zahar brun, ou, coniac, bere, coaja de portocala, suc de portocala, coaja de lamaie, suc de lamaie.   Ingrediente: 350 g amestec de fructe uscate 100g cireșe glasate 40g mixt…
Read more »

Frigărui de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia

29 April 2013
Frigarui de puiFrigărui de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia din: piept de pui, sare, piper, boia, ardei capia, ceapa rosie, unt si rozmarin. Ingrediente: 500 g piept de pui  sare piper alb si roşu  boia dulce şi iute 3 bucata ardei capia 2 bucata ceapă roşie 100 g unt  rozmarin   Mod de preparare: Se spală bine bucăţile de…
Read more »

Suc de afine

29 April 2013
Suc de afineSuc de afine din: apa, zahar si afine. Ingrediente: 1 litru apă 80 g zahăr 80 g afine   Mod de preparare: Afinele se spală bine, se opăresc şi se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. Se pun apoi la răcit. Se lasă să stea o zi şi apoi se strecoară. Se adaugă zahărul şi…

Meniu pentru sarbatorile Pascale

29 April 2013
Retete_peste_PasteMeniu pentru masa de Paşte: Ciorba de miel cu smantana, bors si legume Ciorba de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina, albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors. Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei gras rosu 2 cepe 3 oua 300…
Read more »

Meniu pentru masa de Paşti

29 April 2013
Miel_1  Meniu pentru masa de Paşti:   Ciorba de miel cu mazare si telina   Ciorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de ceapa verde 2…
Read more »

Meniu pentru masa de Paşte

29 April 2013
Retete_cu_carne_de_mielMeniu pentru masa de Paşte:     Supa cu carne de miel si orz Supa cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg carne grasa de miel…
Read more »

Ciorbe pentru masa de Paşti

29 April 2013
CiorbeCiorbe pentru masa de Paşti: Ciorba de miel cu tarhon Ciorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea…
Read more »

Ciorbe pentru masa de Paşte

29 April 2013
Supe_2Ciorbe pentru masa de paste:   Ciorba cu costita de miel Ciorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi…
Read more »

Supe pentru masa de Paşti

29 April 2013
Supa si ciorbeSupe pentru masa de Paşti:   Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de soia 1…
Read more »

Supe pentru masa de Paşte

29 April 2013
Supe_1Supe pentru masa de Paşte:   Supă din miel cu castraveti si nucsoara Supă din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie, ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g spanac 350 g macris sau stevie 4-5…
Read more »

Aperitive pentru masa de Paşti

29 April 2013
Retete_peste_Paste  Retete pentru masa de Paşte: Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1 salota 15 margarina 20 g ficat de pasare…
Read more »

Reteta zilei: Pui picant si orez cu legume

29 April 2013
Pui_picant_si_orez_cu_legume_19Pui picant si orez cu legume din: piept de pui, ardei iute, ulei de masline, praf de chili, sare, ceapa rosie, usturoi, orez, chimen, oregano, rosii, apa, sare, branza si salata verde.   Ingrediente pentru pui: 1 piept de pui, dezosat ½ de ardei iute 1 lingura ulei de masline ½ lingurita praf de chili…
Read more »

Friptură de miel cu cimbru si busuioc

29 April 2013
Friptura_de_miel_cu_cimbru_si_busuiocFriptură de miel cu cimbru si busuioc din: pulpa de miel, usturoi, piper, condimente, sare, ulei, vin rosu, cimbru si busuioc. Ingrediente: 1 pulpa de miel (de circa 2 kg) 10 catei de usturoi 1 lingurita de piper 1 lingura baza pentru mancaruri 1/2 lingurita de sare 1 lingura grasime de porc sau 3 linguri…
Read more »

Mancare bihoreana

29 April 2013
Mancare_bihoreanaMancare bihoreana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa, patrunjel, leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de pui 2 morcovi 1 gulie mica 2 cepe 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 ou 200 ml smantana 2-3 linguri ulei 3 l apa sare piper   Mod de preparare: Speli,…
Read more »

Salata cu ridichi, cascaval si telemea

29 April 2013
Salata_cu_ridichi_cascaval_si_telemeaSalata cu ridichi, cascaval si telemea din: salata verde, ridichi, telemea, cascaval, sunca, porumb, macaroane, seminte de in, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 salata verde 1 legatura de ridichi 150 g telemea 100 g cascaval 100 g sunca 3 linguri de porumb din conserva 100 g…
Read more »

Ciorba de miel cu mazare si telina

29 April 2013
Ciorba_de_miel_cu_mazare_si_telinaCiorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de ceapa verde 2 ardei grasi 4 rosii 2 morcovi 1 telina 100 g mazare 1 legatura de…
Read more »

Retete de post: Cozonac dospit

29 April 2013
Cozonac_dospitCozonac dospit din: faina, margarina, ulei, zahar, sare, sofran, drojdie, esenta. Ingrediente: 2 kg faina 2 pachete de margarina 1/4 l ulei 1/2 kg zahar 2 lingurite rase de sare 1 lingurita sofran 50 g drojdie proaspata 1 l apa esenta cat mai variate: rom, coaja de lamaie, coaja de portocala, vanilie, scortisoara   Mod…
Read more »

Drob cu ardei gras

29 April 2013
Drob_cu_ardei_grasDrob cu ardei gras din: carne tocata de pui, ardei grasi, orez, usturoi, ceapa, smantana, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 2 ardei grasi rosii 3 linguri cu orez 5 catei de usturoi 1 ceapa 100 ml smantana 4 oua ulei piper sare   Mod de preparare: Spală orezul,…
Read more »

Salata de spanac cu ansoa si usturoi

29 April 2013
Salata_de_spanac_cu_ansoa_si_usturoiSalata de spanac cu ansoa si usturoi din: usturoi, ansoa, frunze de spanac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 100 g ansoa marinat 400 g frunze de spanac proaspat ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Incingem 3-4 linguri de ulei de măsline. Punem usturoiul tăiat felii, prăjim…
Read more »

Pască cu smântână si coaja de lamaie

29 April 2013
Pasca_cu_smântâna_si_coaja_de_lamaiePască cu smântână si coaja de lamaie din: aluat de cozonac, smantana, galbenusuri, albusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: aluat de cozonac gata preparat 1 kg smantana 5 galbenusuri 3 albusuri 2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat coaja de lamaie sare   Mod de…
Read more »

Peste natur la cuptor

29 April 2013
Peste_natur_la_cuptorPeste natur la cuptor din: pastravi, lamaie, masline, rosie, apa, ulei, ciuperci, otet, foi de dafin, ceapa, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi intregi 1 lamaie 8 masline 1 rosie 1 paharel de apa 1 paharel ulei 2-3 ciuperci taiate felii 1 paharel otet 3 foi de dafin 1 ceapa taiata fasii 2 morcovi…
Read more »

Drob de pui in aluat

29 April 2013
Drob_de_pui_in_aluatDrob de pui in aluat din: carne tocata de pui, oua, orez, paine, ceapa, marar, lapte, ulei, sare, faina, drojdie si bere. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 7 oua 1 lingura cu orez 2 felii de paine 1 ceapa 2 legaturi de ceapa 1 legatura de marar 1 pahar cu lapte ulei piper…
Read more »

Reteta zilei: Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

29 April 2013
Sparanghel_si_ciuperci_portobello_coapte_cu_sos_de_branza_de_capra_8Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra din: sparanghel, ciuperci, ulei de masline, unt, amidon, lapte degresat, usturoi, branza de capra, piper cayenne, nuci de pin, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 1 buchet sparanghel 4 ciuperci portobello 3 linguri ulei de masline 1/2 lingura de unt 1/2 lingura amidon 1/2…
Read more »

Tocăniţă de ficătei

29 April 2013
Tocanita_de_ficateiTocăniţă de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 3-4 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 3-4 catei de usturoi 50 ml ulei condimente, dupa preferinta 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Cureţi ficăţeii de pieliţe, îi speli şi îi ştergi…
Read more »

Supa crema de mazare cu telemea si crutoane

29 April 2013
Supa_crema_de_mazare_cu_telemea_si_crutoaneSupa crema de mazare cu telemea si crutoane din: morcov, radacina de patrunjel, boabe de mazare, branza telemea, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 400 g boabe de mazare 100 g branza telemea crutoane sare piper   Mod de preparare: Curăţăm morcovul şi pătrunjelul şi le tăiem rondele. Punem la…
Read more »

Saramură de păstrăv

29 April 2013
Peste_6Saramură de păstrăv din: pastravi, ceapa, rosie, ardei iute, ardei grasi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 1 ceapa 1 rosie 1 ardei iute 2 ardei grasi cateva linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Păstrăvii îi eviscerezi, îi cureţi, îi speli, îi usuci cu un prosop de hârtie şi îi condimentezi,…
Read more »

Ciorba cu costita de miel

29 April 2013
Garlic soup with breadCiorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe…
Read more »

Prajitura cu branza de vaci si rubarba

29 April 2013
Prajitura_cu_branza_de_vaci_si_rubarbaPrajitura cu branza de vaci si rubarba din: ou, unt, iaurt, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, oua, tulpini de rubarba, unt, smantana si zahar. Ingrediente: aluatul: 1 ou 100 g unt 100 ml iaurt 50 g azhar 300 g faina praf de copt esenta de vanilie umplutura: 2 oua 4 tulpini de…
Read more »

Rata Pekin

29 April 2013
Rata_PekinRata Pekin din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez Bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita ghimbir, tocat. sos de soia   Mod de preparare: Curatam rata foarte…
Read more »

Reteta zilei: Supa de dovleac

29 April 2013
Supa_de_dovleac_2Supa de dovleac din: dovleac, cartofi, lapte, supa de pui, unt nesarat, smantana si zahar.   Ingrediente: 840g dovleac (decojit și taiat cuburi) 150g cartofi 250ml lapte 1,3 litri de supa de pui sau de legume 20g unt nesarat smantana 1 lingurita de zahar   Mod de preparare: Puneti supa, untul, laptele și zaharul intr-o…
Read more »

Supa de legume cu fidea

29 April 2013
Supa_de_legume_cu_fideaSupa de legume cu fidea din: ceapa, morcovi, dovlecel, radacina de pastarnac, cartofi, fidea, apa, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe potrivite 2 morcovi 1 dovlecel 1 radacina de pastarnac 2 cartofi 150 g fidea 2,5 l apa 1/2 legatura marar 4 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »

Coaste in crusta

29 April 2013
Coaste_in_crustaCoaste in crusta din: coaste de miel, ulei, otet balsamic, patrunjel, usturoi, ceapa rosie, mustar, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata de 1 kg coaste de miel 2 linguri de ulei 1 lingura de otet balsamic patrunjel usturoi 1/2 ceapa rosie tocata fin mustar muguri de pin sare si piper   Mod…
Read more »

Mousse de sparanghel cu creveti

29 April 2013
Mousse_de_sparanghel_cu_crevetiMousse de sparanghel cu creveti din: sparanghel verde, sparanghel alb, creveti, mascarpone, unt, sare si piper. Ingrediente: 20 fire sparanghel verde, proaspat 20 fire sparanghel alb din conserva 4 creveti semipreparati 150 g branza mascarpone 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Spălăm sparanghelul verde şi îl punem la fiert în apă cu…
Read more »

Coroniţă umplută cu sufleu de conopidă

29 April 2013
Coronita_umpluta_cu_sufleu_de_conopidaCoroniţă umplută cu sufleu de conopidă din: coasta de miel, vin rosu, conopida, ceapa, telemea, smantana, parmezan, oua, marar, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata coasta de miel 1/2 pahar cu vin rosu 1 conopida 1 ceapa 100 g telemea 100 g smantana 30 g parmezan 4 oua 1 legatura de marar cimbru…
Read more »

Urzici cu mujdei şi mămăliguţă

29 April 2013
Retete_1Urzici cu mujdei şi mămăliguţă din: urzici, ulei, faina, mujdei de usturoi si mamaliguta. Ingrediente: 1 kg urzici 2 linguri ulei 1 lingura faina sare mujdei de usturoi mamaliguta   Mod de preparare: Alegi urzicile, le speli, le fierbi în apă clocotită cu sare şi apoi le scurgi. Pui urzicile într-o oală şi, cât sunt…
Read more »

Suc de portocale cu mentă

29 April 2013
Suc_de_portocale_cu_mentaSuc de portocale cu mentă din: suc de portocale, frunze de menta si gheata. Ingrediente: sucul a 8 portocale; cateva frunze de menta; cuburi de gheata   Mod de preparare: Stoarce portocalele. Toaca menta, pune-o intr-un vas si toarna sucul de portocale peste ea. Pune si gheata in vas si asteapta sa se raceasca. Decoreaza…

Pasca

29 April 2013
PascaPasca din: oua, unt, iaurt, faina, branza de vaci, smantana, zahar, stafide, ciocolata, fulgi de migdale, esenta de rom, esenta de vanilie si praf de copt. Ingrediente: 6 oua 100 g unt 100 ml iaurt 300 g faina 1 kg branza de vaci 500 ml smantana 150 g zahar 100 g stafide 200 g ciocolata…
Read more »

Salata cu carne de vita si branza

29 April 2013
Salata_cu_carne_de_vita_si_branzaSalata cu carne de vita si branza din: muschi de vita, miex de legume, nuci, rosii cherry, branza cu mucegai albastru, ulei de masline, sare, tarhon si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g muschi sau vrabioara de vita 200 g mix de legume verzi: fasole, andive, rucola, salata 25 g nuci 4 rosii cherry ceapa…
Read more »

Tocana de pui cu quinoa

29 April 2013
Tocana_de_pui_cu_quinoaTocana de pui cu quinoa din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, rosii, piept de pui, quinoa, fasole rosie, patrunjel, sare, piper si chili. Ingrediente: o lingura ulei de masline o ceapa 2 ardei grasi o conserva rosii cubulete 500 g piept de pui dezosat 150 g quinoa un morcov o conserva fasole rosie patrunjel…
Read more »

Reteta zilei: Sandwich-uri cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie

29 April 2013
Sandwichuri_cu_ceapa_caramelizata_prosciutto_si_branza_brie_6Sandwich-uri cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie din: ceapa rosie, ulei de masline, rosii cherry, prosciutto, branza brie, rucola si paine ciabatta.   Ingrediente: 1 ceapa roșie, taiata felii subțiri 3 ulei de masline 1/2 cana rosii cherry 4 felii prosciutto 8 felii de branza brie 1/2 cana rucola paine ciabatta, taiata pe lungime…
Read more »

Cotlete de miel aromate

29 April 2013
Cotlete_de_miel_aromateCotlete de miel aromate din: cotlet de miel, unt, bere, nuca, rozmarin, boia dulce, coriandru si sare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel 50 g unt 1 litru bere 30 g nuca macinata rozmarin boia dulce coriandru macinat sare   Mod de preparare: Spala bucata de cotlet si pune-o la fiert in bere si apa…
Read more »

Aspic cu carne de miel si oua de prepelita

29 April 2013
Aspic_cu_carne_de_miel_si_oua_de_prepelitaAspic cu carne de miel si oua de prepelita din: carne de miel, oua de prepelita, telina, ceapa, dovlecei, verdeata, sare, boabe de piper si gelatina. Ingrediente: 400 g carne de miel cu os (sau de pasăre) 12 ouă de prepeliţă sau 6 ouă de găină 2-3 morcovi 1 ţelină mică sau un păstârnac 1 ceapă mică 2 dovlecei 1 legatura verdeaţă…
Read more »

Ciorbă de primăvară

29 April 2013
Supa si ciorbeCiorbă de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina, sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet. Ingrediente: 1 kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura leurda 5-6 bucati de slanina sau kaizer sare piper boia dulce 5 oua lapte faina marar 1 lingurita otet  …
Read more »

Somon cu oua la cuptor

29 April 2013
Somon_cu_oua_la_cuptorSomon cu oua la cuptor din: chifle, unt, somon afumat, oua si chives. Ingrediente: 6 chifle albe 25 g de unt, topit 6 felii de somon afumat sau marinat 6 oua medii cateva fire de chives tocate   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C. Taie partea superioară a chiflelor, apoi scoate cu grijă miezul…
Read more »

Dressing de marar

29 April 2013
Dressing_de_mararDressing de marar din: ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, zeama de lamaie, marar, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 100ml ulei de măsline extravirgin 2 linguri oţet de vin alb 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri mărar proaspăt tocat 1 lingură cozi de ceapă verde tocate 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper…
Read more »

Reteta zilei: File de somon cu sos de menta si busuioc

28 April 2013
File_de_somon_cu_sos_de_menta_si_busuioc_3File de somon cu sos de menta si busuioc din: file de somon, patrunjel, busuioc, menta, macris, capere, ansoa si ulei de masline.   Ingrediente: 3 buc file de somon 15g patrunjel 15g busuioc 3g menta 30g macris 21g capere 3 anșoa 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la…
Read more »

Stufat de miel cu vin

28 April 2013
Vegetable stew with curried almond sauceStufat de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, vin, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel 40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita făină 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri bullion  sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Colţunaşi cu piept de pui si spanac

28 April 2013
Coltunasi_cu_piept_de_pui_si_spanacColţunaşi cu piept de pui si spanac din: faina, oua, lapte, sare, piept de pui, ceapa, spanac, cascaval, margarina, ou, boabe de piper, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: pentru coltunasi: 800 g faina 4 oua 2-3 linguri lapte sare pentru umplutura: 400 g piept de pui fara os 1 ceapa mijlocie 400 g…
Read more »

Şalău cu legume la cuptor

28 April 2013
Salau_cu_legume_la_cuptorŞalău cu legume la cuptor din: salau, vanata, ardei dulce, dovlecel, ciuperci, rosii, ulei, unt, zeama de lamaie, ulei, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 1 şalău(1,5 kg) 1 vînătă 1 ardei dulce 1 dovlecel 5-6 ciuperci 2 roşii 3 linguri ulei 0,75 g unt Pentru marinată: zeama unei lămîi 3-4 linguri ulei 2…
Read more »

Friptura de miel in vin

28 April 2013
Friptura_de_miel_in_vinFriptura de miel in vin din: pulpa de miel, vin, otet, usturoi, mustar, unt, cimbru, rozmarin, tarhon, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 250 ml vin 2 linguri cu otet 10 catei de usturoi 2 linguri cu mustar 50 g unt cimbru rozmarin tarhon nucsoara sare   Mod de preparare: Curata usturoiul, piseaza…
Read more »

Ciorbă de pui de tară

28 April 2013
Ciorba_de_pui_de_taraCiorbă de pui de tară din: pui, cartof, morcovi, ceapa, radacina de telina, orez, ardei gras, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui de tara 1 cartof mare 2 morcovi 1 ceapa 1/2 raacina telina 1 lingura orez 1/2 ardei gras bors dupa gust cate o legatura de patrunjel si leustean sare   Mod…
Read more »

Stufat de miel cu patrunjel si tarhon

28 April 2013
Stufat_de_miel_cu_patrunjel_si_tarhonStufat de miel cu patrunjel si tarhon din: carne de miel, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, suc de rosii, vin alb, patrunjel, tarhon, sare si piper. Un clasic al bucatariei romanesti! Stufatul de miel este traditional pe mesele noastre la sarbatoarea pascala. Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpa, coasta) 2 morcovi 10 g ceapa…
Read more »

Oua umplute cu pate de pui si sunca

28 April 2013
Oua_umplute_cu_pate_de_pui_si_suncaOua umplute cu pate de pui si sunca din: oua, mustar, pate de pui, sunca, ulei, patrunjel, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 15 oua 50 g mustar 100 g pate de pui 100 g sunca ulei patrunjel proaspat suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Fierbem 14 oua, timp de 10…
Read more »

Fasole alba cu rosii si usturoi

28 April 2013
Fasole_alba_cu_rosii_si_usturoiRetete de post: Fasole alba cu rosii si usturoi din: fasole, rosii, ulei, usturoi, sare, piper si verdeata. Ingrediente:  1 pahar de fasole pentru fierbere (albă) 3 roşii medii coapte 2 linguri de ulei 3 căţei de usturoi sare piper măcinat 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt   Mod de preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin…
Read more »

Somon prajit cu smantana si sos

28 April 2013
Somon_prajit_cu_smantana_si_sosSomon prajit cu smantana si sos din: praz, usturoi, file de somon, ulei, sare, piper, portocale, limette, coriandru verde, wasabi si smantana. Ingrediente: 1 legătură praz 2 căței de usturoi 700 g filé de somon (fără piele) 3 linguri ulei sare piper 2 portocale 2 limette 1/2 legătură coriandru verde 1/2 linguriță wasabi 4 linguri…
Read more »

Tarta cu sparanghel

28 April 2013
Tarta_cu_sparanghelTarta cu sparanghel din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel, branza telemea, cascaval. Ingrediente: aluatul: 2 oua 50 g unt 50 ml iaurt 300 g faina sare umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g branza telemea 50 g unt 100 g cascaval   Mod de preparare: Preparăm aluatul. Frecăm untul cu…
Read more »

Costite de miel în crustă

28 April 2013
Costite_de_miel_în_crustaCostite de miel în crustă din: cotlete de miel, vin alb, pesmet, alune, boia, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 200 ml vin alb 200 g pesmet 50 g alune zdrobite 1 lingura cu boia 1 lingura cu patrunjel uscat ulei sare   Mod de preparare: Pune cotletele puţin sărate într-o…
Read more »

Reteta zilei: Creveti cu orez prajit

28 April 2013
Creveti_cu_orez_prajit_17Creveți cu orez prajit din: orez, morcovi, mazare, ceapa verde, usturoi, oua, sos de soia, ulei de susan, creveti, ulei de canola, piper, sare si ceapa verde.   Ingrediente: 4 cesti orez fiert 1 ceasca morcovi tocat ½ ceasca mazare 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi, tocat 2 oua 3 linguri de sos…
Read more »

Salată de pui cu crutoane

28 April 2013
Salata_de_pui_cu_crutoane.pngO reteta delicioasa de salata de pui cu:ceapa verde, crutoane, salata verde, rosii, cherry, ardei rosu, ardei verde, branza mozzarela, curry, sare, piper, rosii galbene, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, sare, piper, boia, mustar boabe, ulei de masline, lamaie, piept de pui. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 1 legătură ceapă verde 200 g crutoane…
Read more »

Ouă în aluat

28 April 2013
Oua_în_aluatOuă în aluat din: oua fierte, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ardei capia, sare si turmeric. Ingrediente: 10-15 oua fierte 480 g faina 310 ml lapte 65 g zahar 65 g unt topit 2 lingurite cu drojdie uscata 1 ou + 1 galbenus 1 ardei capia 1 lingurita cu sare 1 praf de turmeric  …
Read more »

Ciorba de miel cu tarhon

28 April 2013
Ciorba_de_miel_cu_tarhonCiorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare   Mod de preparare: Punem carnea la…
Read more »

Drob

28 April 2013
DrobDrob din: oua, ceapa verde, usturoi verde, ficatei de curcan, pipote de curcan, inimi de curcan, unt, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 6 fire ceapa vede 4 fire usturoi verde 400 g ficatei de curcan 500 g pipote de curcan 400 g inimi de curcan 150 g unt patrunjel proaspat marar proaspat…
Read more »

Piept de pui cu legume, lamaie si patrunjel

28 April 2013
Piept_de_pui_cu_legume.pngO reteta delicioasa de piept de pui: piept de pui, ulei de maslina, rozmarin, sare, ardei iute, sunca, usturoi, ceapa, telina, morcov, dovlecei, pasta de rosii, vin alb, ulei de masline, coaja de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 4 linguri ulei de măsline 1 lingură rozmarin uscat sare ardei iute măcinat…
Read more »

Tocanita cu vinete

28 April 2013
Tocanita_cu_vinete.pngO reteta delicioasa de tocanita cu: ardei capia, dovlecel, vinete, ceapa, rosii, ciuperci albe, suc de rosii, verdeata, sare, piper, smantana. Ingrediente: 3-4 ardei capia 2 dovlecei 2 vinete mari 1 ceapă 2 roşii bine coapte 50 g ciuperci albe de cultură 1 cană suc de roşii verdeaţă (reţeta cere busuioc, dar poţi încerca şi…
Read more »

Somon cu spanac si sos tartar

28 April 2013
Somon_cu_spanac_si_sos_tartarSomon cu spanac si sos tartar din: somon, ulei, spanac, smantana, capere, sare, piper si lamaie. Ingrediente: doua bucati de somon fara piele o lingura ulei 250 g spanac 2 linguri smantana cu putina grasime o lingurita capere sare piper o lamaie   Mod de preparare: Prăjeşte somonul pe grătar sau în tigaie, cu puţin…
Read more »

Reteta zilei:Friptura de miel cu fenicul

28 April 2013
Friptura_de_miel_cu_fenicul_2Friptura de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare, piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel.   Ingrediente: coaja de la 2 portocale 2 linguri semințe de fenicul prajite, tocate 1 lingura sare 1 1/2 lingurita de piper negru 1 lingura mustar Dijon 2 linguri de…
Read more »

Crema de ciocolata cu zmeura

28 April 2013
Crema_de_ciocolata_cu_zmeuraCrema de ciocolata cu zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt, miere si fulgi de ovaz. Ingrediente: 200 g ciocolata nu foarte amara (40% sau 50% cacao) 100 g zmeura proaspata sau congelata 500 g iaurt grecesc crmos 3 linguri miere doua linguri fulgi de ovaz su musli     Mod de preparare: Rupe ciocolata bucatele si…
Read more »

Pastrav cu bacon si fasole verde

28 April 2013
Peste_8Pastrav cu bacon si fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon afumat, rosie, ardei capia, lamai si patrunjel. Ingrediente: 4 bucata păstrăvi  ulei de prăjit sare grunjoasă 4 bucati usturoi 100 g mălai  piper măcinat cimbru uscat600 g fasole verde fideluta 4 linguri ulei de măsline  oţet…
Read more »

Retete de post: Risotto cu anghinare

28 April 2013
Risotto_cu_anghinareReteta de post: Risotto cu anghinare din: orez, anghinare, ceapa, rosii, unt, supa de pui, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300g orez 100g anghinare coapta din borcan 1 ceapa 2 rosii 75g unt 700ml supa de pui busuioc proaspat sare piper   Mod de preparare: Spalam ceapa si rosiile si le tocam marunt. Incingem jumatate

Vinete unguresti

28 April 2013
Vinete_unguresti.pngO reteta delicioasa de vinete: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 12 ardei graşi 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 5-6 roşii 1/2 ceaşcă ulei sare   Mod de preparare: Coci vinetele şi ardeii, le cureţi şi le rupi fâşii, după care le scurgi foar­te bine. Tai ceapa şi…
Read more »

Ghiveci macedonesc

28 April 2013
Ghiveci_macedonesc.pngO reteta delicioasa de ghiveci cu:orez, ardei rosu, varza, dovlecel, mazare, cartofi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, pesmet. Ingrediente: 200 g orez fiert 4 ardei, de preferat roşii 1 varză mică 1 dovlecel 200 g mazăre 3-4 cartofi 2 cepe 3-4 roşii 3-4 linguri ulei sare piper cimbru pătrunjel busuioc 2 linguriţe pesmet…
Read more »

Supa de somon cu lamaie si spanac

28 April 2013
Supa_de_somon_cu_lamaie_si_spanacSupa de somon cu lamaie si spanac din: file de somon, lamai, sare grunjoasa, ardei iute, ceapa, morcovi, ardei gras, spanac si crutoane cu unt. Ingrediente: 3 bucati file de somon 4 bucati lămâi  sare grunjoasă, piper măcinat 1 bucata ardei iute 2 bucati ceapă 2 bucati morcovi 1 bucata aedei gras 200 g spanac  crutoane cu unt   Mod de preparare:…
Read more »

Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru

28 April 2013
Friptura_de_miel_cu_ceapa_verde_mustar_si_cimbruFriptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru din: carne de miel, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, ulei, peste, mustar, cimbru, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg carne de miel pentru friptură (cotlet) 1 ceapă 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi verde 3 linguri ulei 4 linguri pesmet 4 linguri muştar 1 lingura cimbru 250-300 ml vin roşu sare piper…
Read more »

Iepuraşi din aluat

28 April 2013
Iepurasi_din_aluatIepuraşi din aluat din: oua, faina, zahar, drojdie, smantana, sare, apa, unt si ou. Ingrediente: o oua fierte pentru aluat: 300 g faina 2 linguri cu zahar 7 g drojdie uscata 230 ml smantana 1/2 lingurita cu sare 60 ml apa 2 linguri cu unt 1 ou   Mod de preparare: Pune untul, smântână şi…
Read more »

Reteta zilei: Sos de menta

28 April 2013
Sos_de_menta_2Sos de menta din: frunze de menta, zahar, apa si otet.   Ingrediente: 5 g de frunze proaspete de menta ½ lingurita de zahar 1 lingura de apa clocotita 2 linguri de otet     Mod de preparare: Se toaca marunt frunzele de menta și se pun intr-un castron mic. Se presara zahar deasupra. Se…
Read more »

Chec cu piure de banane si nuci

28 April 2013
Chec_cu_piure_de_banane_si_nuciChec cu piure de banane si nuci din: unt, faina integrala, bicarbonat de sodiu, banane, sirop de agave, oua, iaurt si nuci Ingrediente: putin unt, pentru uns tava 140 g faina integrala 100 g faina cate 1 lingurita bicarbonat de sodiu si praf de copt 300 g piure de banane, din banane foarte coapte 4…
Read more »

Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel

28 April 2013
Peste_6Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel din: file de somon, vin, lamai, rozmarin verde, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel, sos de mustar cu hrean, piper si sare. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce 2-3 lamai 1 crenguta rozmarin verde 2 bucheţele sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi 50 g unt 4 roşii 1 legatura pătrunjel…
Read more »

Ciorbă de mărar

28 April 2013
Supa si ciorbeCiorbă de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare, condimente, zahar si otet. Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1 pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana sare condimente de legume putin zahar otet   Mod de preparare: Tai mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. Presari…
Read more »

Sote de spanac cu friptura de miel

28 April 2013
Sote_de_spanac_cu_friptura_de_mielSote de spanac cu friptura de miel din: carne de miel, spanac, rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel (cotlet sau pulpă) 700-800 g spanac proaspăt curăţat 2-3 roşii 3-4 căţei de usturoi 75 g unt 1 lingura pesmet 1-2 linguri ulei  sare  piper   Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape…
Read more »

Cornete cu branza si somon afumat

28 April 2013
Cornete_cu_-branza_si_-somon_afumat.pngO reteta delicioasa de cornete cu: foi de lasagna, branza de vaci, smantana, zeama de lamaie, somon afumat. Ingrediente: 5-6 foi de lasagna (din comerţ) 300 g brânză de vaci proaspătă 3 linguri de smântână 1 lingură zeamă de lămâie 10 felii de somon afumat   Mod de preparare: Condimentezi cu sare şi piper după…
Read more »

Reteta zilei: Pere insiropate

27 April 2013
Pere_insiropate_7Pere insiropate din: pere, baton de scortisoara, anason, nucsoara, ghimbir, zahar pudra, miere, vin rosu si lamaie.   Ingrediente: 4 pere 1 baton de scortisoara 4 cuișoare 1 stea anason ½ lingurita nucsoara rasa ½ bucata de ghimbir 250g zahar pudra 50g miere 750ml vin rosu ¼ lamaie   Mod de preparare: Curati perele de…
Read more »

Peşte dobrogean

27 April 2013
Peste_dobrogeanPeşte dobrogean din: peste, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, pasta de rosii, lamai, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1-2 pesti (circa 2 kg) 4 ardei grasi 3-4 rosii 2 capatani de usturoi 200 ml ulei 50 g pasta de rosii 2-3 lamai 100 ml vin alb sec patrunjel verde sare piper…
Read more »

Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon

27 April 2013
Sufleu_de_cartofi_cu_rozmarin_si_baconSufleu de cartofi cu rozmarin si bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmarin, ardei iute, mustar de Dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 8 felii bacon 450 ml smantana 300 ml lapte 2 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 1 ardei iute 1 lingura mustar de Dijon 1 radacina de telina (500 g) 600 g…
Read more »

Cuiburi de ciuperci

27 April 2013
Cuiburi_de_ciuperciCuiburi de ciuperci din: ciuperci, oua, cascaval, ulei de masline, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 ciuperci mari 4 oua medii 2 linguri cu cascaval 1 lingura cu ulei de masline ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Clăteşte ciupercile sub jet de apă rece şi curăţă-le de pieliţe şi codiţe. Aşază-le în…
Read more »

Mâncărică dobrogeană de ardei cu brânză

27 April 2013
Mâncarica_dobrogeana_de_ardei_cu_brânzaMâncărică dobrogeană de ardei cu brânză din: ardei copti, rosii, telemea de vaca, oua. Ingrediente: 12 ardei copti 8 rosii sau 2 borcane rosii in bulion sau in suc prorpiu 300 g telemea de vaca 4 oua   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi de coajă şi îi dai deoparte, să se scurgă de…
Read more »

Salată de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde

27 April 2013
Salata_de_pui_cu_bacon_mazare_tarhon_si_ceapa_verdeSalată de pui cu bacon, mazare, tarhon si ceapa verde din: bacon, mazare, avocado, friptura de pui, telina apio, tarhon, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, mustar dijon si zahar. Ingrediente: 2 felii de bacon mai slab, prajite 100 g mazare proaspata sau decongelata 1 avocado mare, taiat cubulete 100 g fritpura de…
Read more »

Miel în sos de vin, cu legume la grătar

27 April 2013
MielMiel în sos de vin, cu legume la grătar din: pulpa de miel, ceapa, ardei iute, vin, ulei de masline, foaie de dafin, ardei, vanata si rosii. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 3 cepe taiate julien 2 ardei iuti 1 pahar cu vin 5 linguri ulei de masline 1 foaie de dafin 2 ardei…
Read more »

Pachetele cu varza si costita

27 April 2013
Pachetele_cu_varza_si_costitaPachetele cu varza si costita din: oua, unt, smantana, faina, sare, varza acra, costita, ulei si piper. Ingrediente: 4 oua 125 g unt topit 160 ml smantana 600 g faina 1 lingurita cu sare 1/2 varza acra 300 g costita ulei piper   Mod de preparare: Amestecă ouăle cu untul, smântână şi sarea. Cerne făina…
Read more »

Cocktail cu campari si sampanie

27 April 2013
Cocktail_cu_campari_si_sampanieCocktail cu campari si sampanie din: sampanie si campari. Ingrediente: 10 cl champagne brut 2 cl Campari       Mod de preparare: Turnati sampanie si Campri intr-un flute pentru sampanie. Amestecati ustor cu ajutorul unei linguri de amestecat, top de 2-3 secunde. Serviti imediat.  
Read more »

Tarta cu spanac si mozzarella

27 April 2013
Tarta_cu_spanac_si_mozzarellaTarta cu spanac si mozzarella din: spanac, oua, mozzarella, ricotta, frunze de oregano, sare, piper, margarina, apa, otet si faina. Ingrediente: 500 g spanac 7 oua 80 g mozzarella/parmezan 400 g ricotta frunze de oregano sare piper pentru aluat: 1 pachet de margarina 7 linguri cu apa 1 lingura cu otet 350 g faina  …
Read more »

Drob de miel cu cimbru si oregano

27 April 2013
Drob_de_miel_cu_cimbru_si_oreganoDrob de miel cu cimbru si oregano din: carne de miel, organe de miel, prapure de miel, franzela, ceapa verde, patrunjel, marar, morcovi, unt, sare, piper, cimbru, oregano si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel  organe de miel 1 prapure de miel sau 1 gălbenuş şi o lingură de pesmet 1 felie franzelă 2 legaturi ceapă verde 3 ouă…
Read more »

Reteta zilei: Tocanita de miel cu cartofi

27 April 2013
Tocanita_de_miel_cu_cartofi_10Tocanita de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul, sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee, iaurt, zahar, ulei si cartofi.   Ingrediente pentru marinata: 500g carne de miel, taiata bucati 1/4 lingurita papaya verde 1/4 lingurita…
Read more »

Răitasi

27 April 2013
RaitasiRăitasi din: faina, drojdie, lapte, oua, sare, zahar, ulei, zahar pudra si smantana. Ingrediente: 1 kg faina 1 plic drojdie uscata 300-350 ml lapte 2 oua batute spuma 1 lingurita de sare 4-5 linguri zahar ulei, untura sau margarina zahar pudra 300 g smantana   Mod de preparare: Cerni făina într-un vas şi, în mijloc,…
Read more »

Supa de pasare cu legume si taitei de casa

27 April 2013
Supe_1Supa de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa, cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau 4-5 fire/frunze de patrunjel 1 felie de radacina de telina…
Read more »

Salata cu pastrav afumat si cartofi

27 April 2013
Salata_cu_pastrav_afumat_si_cartofiSalata cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar, capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline extravirgin si zahar. Ingrediente: 800 g de cartofi, necuratati de coaja 1 lingura de otet de vin rosu 2 lingurite de marar, tocat marunt 1 lingura cu capere mici in saramura,…
Read more »

Tarta cu spanac si tofu

27 April 2013
Tarta_cu_spanac_si_tofuRetete de post: Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina, apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: blat: 225 g faina integrala sare 115 g margarina de la frigider circa 2 linguri apa rece umplutura: 450 g spanac proaspa oparit si tocat 2 linguri…
Read more »

Mancare macedoneasca

27 April 2013
Mancare_macedoneasca.pngO reteta delicioasa de mancare macedoneasca cu:cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveti murati, masline, oua, mustar, ulei, oua, salam picant, sare, mustar. Ingrediente: 3  cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură de muştar 1 ceaşcă mare de ulei 2 ouă crude…
Read more »

Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru

27 April 2013
Costite_de_miel_cu_boia_iute_rozmarin_si_cimbruCostite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru din: costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, rozmarin, boai iute, piper, usturoi, vin si frunze de leustean. Ingrediente: 1.5 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei  sare  piper  cimbru  rozmarin  boia iute  piper roşu şi alb zdrobit 1 căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt 1 cana vin alb…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado

27 April 2013
Salata_cu_piept_de_pui_ridichi_fasole_neagra_si_avocado_10Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado din: pui, fasole neagra, avocado, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde, coriandru, sare, piper, ulei de masline, maioneza, chimen si sos tabasco.   Ingrediente: 2 cesti cuburi de pui fiert 1 cutie fasole neagra, clatita și scursa 2 avocado, decojite si taiate cubulete 1 lingura…
Read more »

Chiftelute de sfecla

27 April 2013
Chiftelute_de_sfecla.pngO reteta delicioasa de chiftelute cu:sfecla, branza de vaci, pesmet, unt. Ingrediente: 1 sfeclă mare 200 g brânză de vaci 100 g pesmet 100 g unt   Mod de preparare: Speli sfecla şi o fierbi în coajă. Când e fiartă, cureţi sfecla şi o dai prin râzătoare sau o pasezi prin sită. Inăbuşi sfecla în…
Read more »

Rosii umplute cu peste si orez

27 April 2013
Rosii_umplute_cu_peste.pngO reteta delicioasa de rosii umplute cu: peste alb, orez, ceapa, ulei, patrunjel, iaurt, sare. Ingrediente: 150 g peşte slab 3 roşii 2 linguri orez 1/2 ceapă 1 linguriţă ulei 2-3 fire pătrunjel 2 linguri iaurt sare   Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi în apă cu sare. Separat, fierbi orezul cu 1 ceaşcă…
Read more »

Paine cu ierburi

27 April 2013
Paine_tip_Wassa.pngO reteta delicioasa de paine cu: apa, faina integrala, tarate de grau, cereale, sare, ulei de masline, drojdie, seminte de in, susan, ierburi Provence. Ingrediente: 300 ml apă caldă 2 căni făină integrală 2 căni tărâţe de grâu 3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară) 1 lingură sare 3 linguri ulei de măsline 1 cub drojdie…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu