duminică, 21 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #46


Retete de Paste:

Dulceaţă de vişine

31 October 2010
Dulceaţă de vişine  Ingrediente:  1 kg vişine 500 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie   Mod de preparare: Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra unui castron ca să nu se piardă zeama care curge în timpul scoaterii acestora. Apoi se pun împreună cu zahărul într-o cratiţă cu volum dublu faţă de cel al vişinelor…
Read more »

Salată de varză roşie cu bureţi

31 October 2010
Salată de varză roşie cu bureţi  Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg bureţi din saramură sau din oţet 1/2 kg cartofi 1 lămâie oţet 1 legătură verdeaţă sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Speli şi varza, o tai fideluţă şi o opăreşti pentru 5 minute într-un litru de apă cu 3 linguri de…
Read more »

Musaca de dorna

31 October 2010
  Ingrediente:  1,5 kg cartofi 2 ouă 1 pachet unt 1pahar untdelemn 1 ceapă mare 2 morcovi 250 g caşcaval 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre) 1 ceaşcă mare smântână    Ingrediente sos:sare piper, mărar ,1 pahar smântână, 1 lingură miere ,1 pahar vin ,1 pahar suc roşii, cimbru   Mod de preparare: Ceapa se…
Read more »

Linte verde bătută

31 October 2010
Linte verde bătută  Ingrediente: 500 g linte verde 100 ml ulei sare piper câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Speli lintea şi o pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. După 10 minute strecori lintea, arunci apa şi o fierbi din nou cu apă clocotită. Scurgi apoi de zeamă lintea fiartă,…
Read more »

Căpşunele

31 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant alimentar 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Pui zahărul la foc mic cu puţină apă până se înmoaie şi-l ţii pe foc până se topeşte, după care adaugi oţetul şi-l dai deoparte. Adaugi miezul de nucă măcinat, amesteci şi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)

31 October 2010
Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)  Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml crème de bananas 30 ml single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain one) 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream
Read more »

Tartă cu prune uscate

31 October 2010
  Ingrediente: 750 g prune uscate fără sâmburi 1 l ceai aromat de fructe 200 g marmeladă de fructe 1 pachet margarină puţină sare 400 g făină   Mod de preparare: Tai prunele bucăţi mici şi le pui pentru 10 minute în ceai fierbinte, apoi le scurgi bine. în acest timp frămânţi un aluat din…
Read more »

Ciocolată cu nucă

31 October 2010
  Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri fană 9 lin­guri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat   Mod de preparare: Topeşti margarina pe foc, amesteci zahărul cu cacaua şi le adaugi peste margarina topită amestecând încontinuu. Pui apoi câte o lingură de făină, până o…
Read more »

Musaca de macaroane cu soia

31 October 2010
Musaca de macaroane cu soia  Ingrediente: 500 g macaroane 1 pungă soia granule 3 ceşti de apă 2 cepe mari 2 fire de praz 1 morcov 1 ceaşcă de suc de roşii 5 căţei de usturoi 2 foi de dafin sare piper 1 legătură mărar verde;   11 linguri ulei 6 linguri făină 1 l apă sare piper cimbru…
Read more »

Susan

31 October 2010
  Ingrediente: 4 linguri cu miere 8 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 g nucă prăjită şi ruptă 200 g margarină 1 pungă fulgi de porumb   Mod de preparare: Pui la foc mierea cu zahărul şi amesteci în timp ce torni cacaua şi adaugi mar­garina. Amesteci din nou până ce totul se omogenizează foarte…
Read more »

Drob de ciuperci cu nuci

31 October 2010
Drob de ciuperci cu nuci  Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciu­perci 1 cană de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii (sau 1 cană de bulion) 1 cană de pesmet 1 lingură Vegeta 1 linguriţă de busuioc uscat coriandru şi sare după gust   Mod de…
Read more »

Invârtită cu mac

31 October 2010
  Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1 ceaşcă de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri unt + 1 lingură de uns tava 1 linguriţă de drojdie   Ingrediente umplutura: 500 g seminţe mac,1 ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte ,zahăr…
Read more »

Mălai copt

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă drojdie sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g la urmă Mod de preparare: Laptele se pune la fiertMălaiul se pune într-un castron, se sărează un pic şi se…
Read more »

Fasole verde cu smântână

31 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe pe foc iute fasolea, în apă puţină, 1 jumătate de oră, să scadă cât se poate.Se toacă verdeaţa, se freacă cu smântână si făină . Se toarnă…
Read more »

Roşii umplute cu branză

31 October 2010
Roşii umplute cu branză  Ingrediente: 1 kg roşii 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 3 linguri smântână 1 legătură mărar sare 50 g caşcaval   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc în interior cu o lingură şi se aşază pe un platou cu gura în jos să se scurgă. Din…
Read more »

Cas de mere

31 October 2010
Ingrediente: 150 g caşcaval ras 1 ou </ 2 g piper 1 kg mere  25 g unt   Mod de preparare: Curăţă merele, le grijesc de cotoare, le taie felii .Ung o oală cu unt aştern un strat de mere .Presară caş şi 50 g caşcaval, piper mai aştern un strat de mere şi alt…
Read more »

Ciuperci cu orez

31 October 2010
Ciuperci cu orez   Ingrediente: 500 g ciuperci sau 1 cutie ciuperci 250 g orez 2 cepe 2-3 linguri ulei tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă vegeta sare   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, se căleşte cu apă şi ulei, împreună cu ciupercile tăiate felii, după care se adaugă orezul. Toată această compoziţie se acoperă…
Read more »

Drob de conopidă

31 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg conopidă 4 ouă 4 linguri de gris 4 cepe mari sau 10 fire de ceapă verde 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel vegeta 3- 4 linguri ulei   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină sare…
Read more »

Perişoare din soia granule

31 October 2010
  Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru carne tocată 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană de apă. Se…
Read more »

Drob de zarzavat

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde cimbru 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Rădăcinoasele se pun la fiert în…
Read more »

Pastă de ţelină

31 October 2010
Pastă de ţelină  Ingrediente: 1 ţelină potrivită 150 g brânză tofu 1 lingură ulei 5-6 măsline fără sâmburi 1 /2 linguriţă maghiran 1 cartof (opţional)   Mod de preparare: Ţelina şi cartoful se curăţă, se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se pun la scurs şi se lasă să se răcească. Se mixează…
Read more »

Mazare gatita taraneste

31 October 2010
  Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 kg mazăre verde 2 linguri unt câteva arpagicuri 3 linguri pastă roşii 1 morcov 1 linguriţă miere 1 pahar de vin dulce 1 legătură pătrunjel verde 1 creangă cimbru sare piper paprică 500 g carne porc (sau vită ori pasăre) 1 salată verde   Mod de preparare: Carnea…
Read more »

Pastă de branză cu mărar

31 October 2010
  Ingrediente: 250 g brânză dulce 100 g smântână 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: In bolul de la mixer punem brânză, smântână şi sare şi amestecăm până se formează o pastă omogenă, iar la sfârşit adăugăm mărarul tocat fin. Se pune într-un castronel, se garni­seşte cu ardei şi pătrunjel verde şi se…
Read more »

Pastă de avocado II

31 October 2010
Pastă de avocado II  Ingrediente: 2 avocado 150 g caju 1-2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează sâm­burele. Nucile caju se dau prin robotul de bucătărie sau prin maşina clasică de râşnit nuci. Punem într-un castron avocado, caju, sucul de…
Read more »

Mamaliga umpluta

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 1 ceaşcă smântână 250 g telemea 250 g caşcaval 6 ouă 50 g unt   Mod de preparare: Se pune laptele de fiert se bat ouăle, se rade brânza, se taie caşcavalul pătrăţele .Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte şi se amestecă până…
Read more »

Picior de porc afumat

31 October 2010
  Ingrediente: 3 picioare de porc 1 varză murată 1 kg cartofi 2 linguri untură de gâscă 1 lingură chimen 1 lingură paprică dulce 1 vârf cuţit paprică iute sare 1 pahar cu smântână 1 morcov 3 cepe 1 ţelină mică 1 păstârnac   Mod de preparare: Picioarele se grijesc bine şi se pun la…
Read more »

Turtă dulce

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină integrală 400 g miere 250 g miez de nucă 2 ouă 1 lingură suc de lămâie 100 ml ulei 1 praf scorţişoară 1 praf sare 2-3 cuişoare 1 vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat pe baia de aburi, apoi se adaugă mierea…
Read more »

Sos alb cu cu găluste de ciuperci

31 October 2010
Sos alb cu cu găluste de ciuperci  Ingrediente pentru sos: 1 lingură unt 200 ml lapte dulce 2 linguri smântână 1 lingură făină 1 lingură suc de lămâie 1 legătură mărar sare Ingrediente pentru găluşte: 300 g crutoane de pâine uscată 300 g ciuperci din conservă 250 g lapte 1 ceapă 2 ouă 2 linguri făină 1 le­gătură frunze de usturoi…
Read more »

Găluşte de parizer vegetal

31 October 2010
  Ingrediente: 300 g cartofi 200 g parizer vegetal 2 ouă 200 g gris sare condimente   Mod de preparare: Parizerul se taie cubuleţe, cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi şi se zdrobesc. Se pune parizerul peste cartofi, se adaugă ouăle bătute bine, grisul, după care se adaugă sare şi condimente. Aluatul se…
Read more »

Cremă rece

31 October 2010
  Ingrediente: 100 g nuci caju 100 g migdale 150 g curmale 1 pliculeţ zahăr vanilat sare 150 ml suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele mai sus menţionate se dau prin robotul de bucătărie şi se obţine o cremă delicioasă.   Poftă bună!
Read more »

Varzari

30 October 2010
  Ingrediente aluat: 300 g faină 100 g untură (unt) 1 lingură drojdie   Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper   Mod de preparare: Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se încinge o cratiţă cu untură se stoarce varza, se piperează, se pune la căli 3…
Read more »

Spanac de sighisoara

30 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez sare piper 2 linguri untură 1 lingură faină 1 pahar lapte 1 pahar smântână 1 lingură mărar   Mod de preparare: Se grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se strecoară1 lingură untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge cu 2 căni…
Read more »

Ciuperci la cuptor cu caşcaval vegetal

30 October 2010
Ciuperci la cuptor cu caşcaval vegetalIngrediente: 1,2 kg ciuperci 100 g unt 150 caşcaval vegetal sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi, care se curăţă, se spală, li se rup codiţele şi se pun în tava de la cuptor, în care se aşază o hârtie pentru copt unsă cu ulei. în locul în care…

Clatite cu creier

30 October 2010
Ingrediente aluat: 150 g făină 100 g untură (ulei) 300 ml lapte 100 g unt sare 1ou Ingrediente umplutura:800 g creier, 4 ouă ,150 g untură (untdelemn)sare 1 ceapă, pătrunjel,piper Mod de preparare: Creierul se curăţă şi se fierbe pătrunjelul se toacă ceapa se căleşte în grăsime 2 ouă se bat. Dacă a fiert creierul,…
Read more »

Snitel de varza

30 October 2010
Ingrediente: 1 varză mică, mai îndesată 2 ouă untură (untdelemn) 2 linguri făină 200 g pesmet sare piper Mod de preparare: Varza se grijeşte, se taie felii, se pune la fiert în apa clocotită şi sărată . Când sunt pe jumătate fierte, se scot feliile, se scurg şi se usucă. Se bat ouăle şi făina…
Read more »

Pogaci

30 October 2010
  Ingrediente: 100 g jumări de porc 300 g faină 30 g drojdie 100 ml smântână 5 gălbenuşuri (albuşurile merg la uns)   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în smântână se toacă jumările. Se amestecă totul bine şi cu răbdare până devine un aluat . Se întinde, foaia ar trebui să ajungă la 1…
Read more »

Salata ardeleneasca cu boia

30 October 2010
  Ingrediente: 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei sare 1 jumătate linguriţă boia 2 linguri apă 1 căpăţână mare şi tare de salată verde   Mod de preparare: Se amestecă sosul foarte bine. Salata se taie fâşiuţe subţiri şi se pune în castron se toarnă sosul peste salată, se amestecă şi se…
Read more »

Piure ardelenesc de cartofi

30 October 2010
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 linguri unt (poate mai mult) 1 pahar mare de lapte 2 linguri de zahăr sare 2 linguri brânză foarte proaspătă de vaci   Mod de preparare: Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se amestecă cu…
Read more »

Fasole verde de Cluj

30 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g caşcaval (caş) mai uscat 100 g unt 5 ouă 400 g afumătură de porc sare piper paprică   Ingrediente: Fasolea se taie bucăţele şi se pune la fiert caşcavalul se rade afumătură se toacă .Se scurge fasolea şi se amestecă cu afumătură, ouă, 100 g caşcaval, 50…
Read more »

Cas la cuptor

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g caş scurs bine 1 lingură unt 1 lingură făină 4 ouă 1 ceaşcă smântână sare piper paprică   Mod de preparare: Se taie caşul bucăţele se unge o oală sau un vas de iena cu unt, se aşază strat de caş. Se bat ouăle cu smântână, făină, sare, piper, se toarnă…
Read more »

Gogosi pentru supa

30 October 2010
  Ingrediente: 1 cană lapte 1 lingură unt 5 linguri făină 2 ouă untură sare   Mod de preparare: Se pune laptele la clocotit împreună cu untul şi sarea. Se toarnă făina, dintr-o dată, şi se amestecă până se face cremă se ia de pe foc, se amestecă mereu până se răceşte.Acum se adaugă ouăle…
Read more »

Salata de cartofi

30 October 2010
  Ingrediente: 2 cepe roşii 3 ouă fierte tari 1 salată verde 50 g măsline negre tari 1 legătură mărar oţet de fructe, după gust sare piper 3 linguri ulei 1 kg cartofi tari   Mod de preparare: Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână puţin…
Read more »

Varza calita

30 October 2010
  Ingrediente: 1 varză, acră sau dulce 1 pahar bun de untdelemn (4 linguri untură) 2 linguri bulion gros de roşii sare piper paprică cimbru foi de dafin   Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă (dacă e acră se spală-n două-trei ape). Se încinge untura într-o cratiţă cât de mare, se pune varza, se…
Read more »

Ciorba transilvaneana

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2 linguri untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează, se…
Read more »

Turta dulce de Brasov

30 October 2010
  Ingrediente: 1 linguriţă cuişoare praf 250 g zahăr 100 g rahat tăiat zaruri de table 500 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1 pahar măcinătură de miez de nucă 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava   Mod de preparare: Se frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se stinge cu apă (cam…
Read more »

Sos de dovlecei cu spaghete

30 October 2010
Sos de dovlecei cu spaghete  Ingrediente: 3 dovlecei mici 2 morcovi 1 ardei capia roşu 2 cepe mari 3-4 roşii 2-3 linguri ulei 100 g caşcaval vegetal tarhon oregano verdeaţă pentru garnisit 500 g spaghete   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi dovleceii se dau prin râzătoare, iar ardeiul se taie fâşii subţiri. Se pun într-o…
Read more »

Papara de peste

30 October 2010
  Ingrediente: 2-3 linguri de mălai untură pentru prăjit 2-3 cartofi 8 ouă sare 20 de pescuţi (porcuşori, beldiţe, clenişori, mrenuţe, boişteni)   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe se încinge untura şi se pun cartofii la prăjit.Peştii se grijesc de maţe, se spală şi se taie bucăţi de-o furculiţă cins­tită,…
Read more »

Ingheţată de zmeură

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g zmeură (sau căpşune) 300 g frişcă 250 g zahăr 200 ml iaurt   Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se trece prin sită, se adaugă zahărul tos, apoi iaurtul şi se încorporează cu frişcă. Compoziţia se pune în forme de îngheţată şi se dă la frigider.   Poftă bună!
Read more »

Must de struguri cu hrean

30 October 2010
Must de struguri cu hrean    Ingrediente: struguri (în funcţie de cantitatea dorită) hrean   Mod de preparare: In mustul de struguri nefiert se adaugă hrean tăiat cubuleţe mici sau dat pe râzătoare. Hreanul nu favorizează fermentarea. Se păstrează la loc răcoros, în sticle.
Read more »

Zacuscă de ciuperci

30 October 2010
Zacuscă de ciuperci  Ingrediente:  3 kg ciuperci proaspete 5 kg gogoşari 2 kg ceapă 3 kg roşii 500 g ulei sare foi de dafin   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se scurg bine şi se dau prin maşina de tocat. Gogoşarii se coc, se…
Read more »

Reţetă de post: Prăjitură de post

30 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic   Mod de preparare: Merele se spală bine şi se dau prin răzătoarea mare. Se amestecă…
Read more »

Salată cu năut si paste

30 October 2010
Salată cu năut si paste  Ingrediente: 2 căni năut fiert 1 cană paste fierte 2 ardei graşi (unul verde, unul roşu) 100 g măsline fără sâmburi 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei de măsline 2-3 linguri suc de lămâie 2 căţei de usturoi sare 100 g iaurt slab (opţional)   Mod de preparare: Năutul, pastele, măslinele, ardeiul tăiat felii…
Read more »

Legume cu cârnaţi de post la cuptor

30 October 2010
Legume cu cârnaţi de post la cuptor  Ingrediente:  5 cârnaţi de post 5 morcovi 3 cepe 4 linguri margarină 1 lingură făină 1 lingură condiment cu gust de legume 200 g conopidă congelată 100 g mazăre congelată sare piper   Mod de preparare: Cureţi 2 cepe şi morcovii, tai ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii. Căleşti apoi ceapa în 2…
Read more »

Pastravi cu smantana

30 October 2010
  Ingrediente: 5 păstrăvei de 200 g 1 ceaşcă de smântână 50 g unt 1 pahar pesmet 1 ceaşcă de ulei sare (merge şi piper sau paprică, dar ar agresa gustul fin al peştelui nobil)   Mod de preparare: Păstrăveii se grijesc şi se sărează un pic, apoi se lasă să aştepte, un ceas. Se…
Read more »

Papricaş

30 October 2010
  Ingrediente: 150 g faină 2 linguri unt 4 ouă 2 linguri brânză rasă sare piper 1 kg carne de viţel 3 cepe  1 lingură pastă roşii 1 lingură paprică 2 ardei graşi sare 2 linguri untură 1 lingură faină 500 ml supă de vacă   Mod de preparare: Se pune la fiert un sfert…
Read more »

Sirop din muguri de brad

30 October 2010
  Ingrediente: 2 kg muguri de brad 1,5 kg zahăr suc de lămâie   Mod de preparare: Mugurii de brad se culeg primăvara timpuriu. Se spală bine sub jet de apă şi se fierb cu 1 litru de apă, timp de 30-40 de minute, la foc mic. Se lasă la macerat până a doua zi.…
Read more »

Friptura de turda

30 October 2010
  Ingrediente: untură pentru prăjit sare piper cotlete de porc tăiate cu chenarul lor de şorici şi slănină cu tot   Mod de preparare: Şoriciul şi slănina se crestează des până la carne (să nu se deformeze magnifica felie). Se freacă cu sare şi piper şi se lasă vreo două ore, să se-ndulcească Se încinge…
Read more »

Cornulete de hateg

30 October 2010
  Ingrediente aluat: 300 g faină 200 g osânză (unt) 100 g zahăr 1 ou 1 gălbenuş 50 g zahăr pudră Ingrediente umplutura:250 g marmeladă, miere, dulceţuri, rahat   Mod de preparare: Se frământă toate până când una sunt .Se întinde coca foaie subţire dar să nu se vadă prin ea . Se taie triunghiuri,se…
Read more »

Tarta cu chimen

30 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 200 g urdă 200 ml iaurt 2 linguri muştar 2 linguri de chimen 1 lingură de faină piper 300 g brânză telemea   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit un sfert de oră .Se amestecă toate piper, după gust se toarnă amestecul într-un vas care merge la cuptor,…
Read more »

Mancarica de creier cu oua

30 October 2010
  Ingrediente: 1 creier vită 6 ouă 2 linguri untură (ulei) 2 cepe 1 legătură pătrunjel sare piper paprică   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în untură până devine aurie .Se adaugă creierul bine grijit, tăiat îmbucături şi sărat uşor se bat ouăle cu turbare. Se toacă verdeaţă când creierul s-a…
Read more »

Lostriţa de bucovina

30 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 6 linguri unt 3 linguri untură 200 g mălai sare 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1,5 kg peşte   Mod de preparare: Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul de groasă şi deloc apetisantă, e preferabil să-1 jupuiţi eu fac asta şi cu şalăul,…
Read more »

Sarmalute in cuib

30 October 2010
  Ingrediente: 1 varză 500 g carne porc tocată 2 cepe 2 linguri untură 1 pahar orez 200 g costiţă afumată 5-6 crenguţe cimbru 2-3 foi de dafin 1 pahar bulion roşii 1 cană supă carne piper sare paprică cimbru praf   Mod de preparare: In oala mare, unsă bine cu untură, se pun câteva…
Read more »

Malai dulce

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină grâu 3 ouă 1 litru lapte 4 linguri unt (untură) 1 nucă de drojdie sare 1 pahar zahăr   Mod de preparare: Se pune laptele la-ncălzit se cerne mălai într-un castron şi se toarnă laptele fierbinte peste el. Se amestecă bine şi se lasă să se răcească.…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Cuba Libre (video)

30 October 2010
Cum se prepara Cocktail Cuba Libre (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 150 ml coca cola 1 lime wedge Ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 stirrer   Cum se prepara Cocktail Cuba Libre
Read more »

Pui pe ciolan

30 October 2010
  Ingrediente: piper boia dulce cimbru 500 ml vin alb dulce 50 g rachiu de mere 50 g oţet de mere 1 linguriţă miere mărar 1 ciolan afumat de porc de 1 kg 1 pui mare, de 2 kg (sau 6-8 copane mari)   Mod de preparare: Ciolanul se dezosează partea grasă, tăiată bucăţi cu…
Read more »

Prăjitură cu blat de biscuiţi

30 October 2010
  Ingrediente: 1 kg biscuiţi 400 ml apă 1 plic cremă de ciocolată pentru prăjituri 1 plic frişcă 650 ml lapte 100 g nucă măcinată   Mod de preparare: Se tapetează o tavă mai înaltă cu celofan şi se pune un prim strat de biscuiţi, care se însiropează cu ajutorul unui pulverizator. Peste acest „blat"…

Gulaş secuiesc

30 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne porc 1 varză acră 4 linguri untură 5 cepe 500 ml smântână sare paprică   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, cât o prună mare ceapa se toacă .Se înăbuşă amândouă într-o lingură de untură până se rumenesc puţin, apoi se adaugă puţină apă caldă şi se lasă să…
Read more »

Putisoare

30 October 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceaşcă lapte 2 linguri drojdie 300 g faină sare 150 g zahăr pudră 150 g unt + 30 g unt pentru uns 150 g mieji de alune de pădure sau nuci   Mod de preparare: Untul se freacă întâi singur de nebun prin blide până albeşte, apoi se mai…
Read more »

Taitei rascopti

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g tăieţei cu brânză 3 ouă 1 lingură untură 3 linguri caş ras 300 g carne afumată de porc 1 ceaşcă smântână 2 ceşti făină 200 g brânză oaie < lingură 1 • ouă 4>   Mod de preparare: Se toacă carnea cu cuţitul şi se fierbe în foarte puţină apă (mai…
Read more »

Retete de post:Pilaf cu ciuperci si legume

30 October 2010
Ingrediente: 1 cana orez 3 cepe 3 ardei gras 1 telina 1 morcov 1 cutie ciuperci rosii ulei Mod de preparare Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se adauga…
Read more »

Branza de burduf cu chimen

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g brânză burduf 200 ml smântână 1 ceapă mare roşie 2 linguri chimen 500 g caş dulce 100 g unt 1 linguriţă boia dulce   Mod de preparare: Se freacă bine brânza, untul, caşul şi smântână. Se taie ceapa bob de orez se pisează chimenul . Se freacă totul până devine pastă…
Read more »

Marinata de peste in otet

30 October 2010
Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt 1 pahar oţet 5 pahare apă 2 – 3 foi de dafin 2 cepe mari 1 praf piper 1 praf ienibahar 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceaşcă untdelemn 1 farfurioară cu faina sare Mod de preparare: Peştele, bine grijit spălat, curăţat de solzi şi maţe – se taie felii…
Read more »

Zupa de chimen

30 October 2010
  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură faină sare 1 lingură chimen 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 1 ardei gras 1 cartof   Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se pun întregi la fiert, într-un litru şi un pic de apă .Când au fiert, se scot cu supiera se încinge untura, se…
Read more »

Rulouri de varză

30 October 2010
Rulouri de varză  Ingrediente: 1,5 kg varză albă mare 800 g ciuperci 2-3 cepe 100 g orez 1 legătură mărar 1 linguriţă vegeta 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 ou 2-3 linguri ulei 100 g unt   Mod de preparare: Foile cele mai mari de varză se pun la fiert în apă clocotită şi sărată timp…
Read more »

Gulioare cu smantana

30 October 2010
  Ingrediente: 10 gulioare 100 ml untdelemn 1 cană de smântână sare piper pătrunjel mărar   Mod de preparare: Se curăţă gulioarele de coajă, se taie cubuleţe se încinge uleiul.Se pun gulioarele la prăjit, 10 minute, să se înmoaie . Când s-au muiat, se adaugă sarea, piperul, smântână şi se pun în cup­tor, încă 1…
Read more »

Gogosele ardelenesti

30 October 2010
  Ingrediente: 300 g telemea 3 ouă (sau 4 albuşuri) 100 g unt 300 g untdelemn   Mod de preparare: Se bat ouăle (sau albuşurile) cât se poate .Se rade brânza pastă şi se amestecă cu ouăle se pune uleiul cu unt la foc iute . Se formează gogoşele şi se pun la prăjit în…
Read more »

Fasole sleita

30 October 2010
  Ingrediente: 300 g fasole albă cu boaba mare 150 ml untdelemn 1 lingură oţet (sau lămâie) 2 cepe roşii sare   Mod de preparare: Fasolea se fierbe până crapă sau mai rău.Se scurge bine, până se usucă şi se răceşte se facăluieşte până se face piure.Se sărează uşor untdelemnul se toarnă puţin câte puţin,…
Read more »

Conopidă gratinată cu branză dulce

30 October 2010
Conopidă gratinată cu branză dulce  Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 1 linguriţă seminţe de dovleac 1 linguriţă seminţe floarea-soarelui 4-5 linguri lapte 4 linguri smântână 250 g brânză dulce sare chimen   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele mici şi se fierbe până ce devine moale. Intre…
Read more »

Hrean ardelenesc

30 October 2010
  Ingrediente: 3 linguri hrean ras 200 ml smântână 1 lingură oţet 1 lingură miere 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se curăţă rădăcinile de hrean, se rad mărunt spre pastă. Se freacă cu smântână se adaugă oţet, miere, sare . Se serveşte imediat, altfel îşi pierde vlaga. Merge ca uns cu rasolul de…
Read more »

Lapte din seminţe de floare-soarelui

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g apă călduţă 100 g seminţe de floarea-soarelui 2 linguri miere de albine coajă de lămâie   Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură gustoasă şi hrănitoare.
Read more »

Salata de ceapa rosie

30 October 2010
  Ingrediente: 1 lingură ulei sare 2 cepe roşii mari 1 lingură oţet bun   Mod de preparare: Ceapa se taie felii subţiri (sau se sparge într-un şervet, pisându-se mărunt cu pumnul, după o veche tradiţie culturală). Se sărează, se amestecă bine, să se-ndulcească se adaugă oţetul, apoi uleiul. Pentru faţă, se mai poate presăra…
Read more »

Salată de linte cu portocală

30 October 2010
Salată de linte cu portocală  Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 portocală 1 lămâie mică 2-3 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Ceapa se taie rondele subţiri, după ce în prealabil a fost curăţată şi spălată. Portocala şi lămâia se decojesc, se desfac în felii, iar spre deosebire de portocală, lămâia…
Read more »

Găluşte cu mere

30 October 2010
Găluşte cu mere  Ingrediente: 12 mere Golden 3 ouă 50 g unt 100 g zahăr 6 linguri pesmet 1 linguriţă scorţişoară sare făină cât cuprinde 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se amestecă cu ouăle, scorţişoara, zahărul vanilat, sare şi făină cât…
Read more »

Sos caju cu găluşte de cartofi

30 October 2010
  Ingrediente pentru sos: 150 alune caju 250 suc de roşii 150 ml apă 1 lingură praf de usturoi (sau 2-3 căţei de usturoi) 1 lingură suc de lămâie 1 lingură vegeta 1 linguriţă miere Ingrediente pentru găluşte: 1 kg cartofi 6 linguri gris 2 ouă 250 g lapte 3 linguri făină crutoane din 1…
Read more »

Papadie de orastie

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceafa afumată 1 lingură oţet 1,5 lingură untdelemn sare piper mărar 1 pahar smântână subţire frunze de păpădie   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă, se taie felii sau cubulete. Păpădia bine spălată se toacă .Ceafa se taie cubuleţe se amestecă oţet, untdelemn, smântână, sare, piper,…
Read more »

Salată de soia granule

30 October 2010
Salată de soia granule  Ingrediente: 100 g soia granule 100 g maioneză 1 ceapă 1 linguriţă vegeta 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Soia granule se fierbe în apă scăzută şi apoi se scurge de apă. După ce s-a răcit se adaugă ceapa tocată solzişori, maioneza şi pătrunjelul tocat fin. Se sărează cu vegeta. Se poate…
Read more »

Sos cu alune caju

30 October 2010
Sos cu alune caju  Ingrediente: 150 g alune caju 500 g lapte de soia 100 g miere de albine 100 g alune de pădure măcinate mirodenii (coajă de lămâie) 1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Alunele caju şi laptele de soia se dau prin robotul de bucătărie, apoi, într-un vas mai mare decât cel care conţine…
Read more »

Paine cu cartofi

29 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g drojdie 1 lingură sare 2 linguri zahăr 1-1,5 litri apă caldă 2 kg faină   Mod de preparare: Drojdia se desface în puţină apă călduţă şi un pic de zahăr cartofii se fierb, apoi se cojesc cât sunt încă fierbinţi şi se sfărâmă pastă în covată, peste faină,…
Read more »

Pui de arad

29 October 2010
  Ingrediente: 1 pui mare 1 pui mai mic 250 g fasole verde 500 g cartofi 500 g roşii 250 g mazăre verde 3 cepe 2 linguri unt 2 ouă 1 legătură mărar 1 păhărel de vin dulce sare piper 2 linguri untură + 1 lingură pentru uns   Mod de preparare: Puiul mic se…
Read more »

Salată de linte cu tofu

29 October 2010
Salată de linte cu tofu  Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 legătură ridichi 150 brânză tofu 3 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie sare 2-3 linguri ulei de măsline 1 iaurt slab   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie rondele, ridichile se curăţă, se spală şi se taie feliuţe,…
Read more »

Chiftele din legume

29 October 2010
  Ingrediente: 200 g cartofi 100 g fasole verde 100 g spanac 200 g varză 200 g conopidă 200 g telemea 3 ouă 1 vârf cuţit piper pisat 1 ceapă mărar pătrunjel 200 g miez pâine albă pesmet faină 1 lingură ulei pentru prăjit ceapa ulei pentru prăjit chiftelele 200 g praz (eventual şi alte…
Read more »

Sos dulce de vişine

29 October 2010
Sos dulce de vişine  Ingrediente: 400 g vişine fără sâmburi 400 ml apă 200 g miere de albine 100 g caju  1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Vişinele se pun în apă şi se fierb câteva clocote. Se răcoresc şi se amestecă cu restul ingredientelor în robotul de bucătărie. Sosul obţinut se fierbe pe baie de…
Read more »

Despre aluaturi

29 October 2010
Despre aluaturi  La pregătirea aluaturilor se întrebuinţează următoarele produse : făină, apă, lapte, smîntînă, gălbenuşuri crude, ouă între, albuşuri bătute spumă, unt sau ulei, frişcă, drojdie. Aluaturile se fac cu drojdie şi fără drojdie. Proporţiile produselor care intră în compoziţia aluaturilor trebuie respectate cu stricteţe. Orice abatere de la regulile indicate aduce stricarea aluatului. Făina trebuie…
Read more »

Ruladă cu ciuperci

29 October 2010
Ruladă cu ciuperci  Ingrediente: 200 margarină 25 g drojdie 1 linguriţă miere sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ou 1-2 linguri fulgi de ovăz 1 linguriţă vegeta 1 legătură mărar oregano 100 g caşcaval ras   Mod de preparare: Din margarină, drojdie amestecată cu miere, 100 g apă, sare şi făină…
Read more »

Zacuscă de vinete

29 October 2010
Zacuscă de vinete  Ingrediente:  7 kg vinete 3 kg ceapă 5 kg ardei gogoşar 4 ţeline mari sare 500 ml ulei 1 kg bulion de roşii făcut în casă   Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra de aragaz, se curăţă şi se lasă să se scurgă. Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se înăbuşă cu…
Read more »

Biluţe verzi cu fructe confiate

29 October 2010
  Ingrediente: 100 g prune confiate 100 g curmale 100 g caise 150 g nucă măcinată 50 g fistic măcinat 100 g migdale   Mod de preparare: Fructele se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca măcinată. Din compoziţia rezultată, se modelează cu mâna biluţe în interiorul cărora se pun migdale…
Read more »

Dulceaţă de gutui

29 October 2010
Dulceaţă de gutui  Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie vanilie 250 ml apă   Mod de preparare: Se aleg gutui mari, se spală, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se pregătesc rapid, întrucât gutuile se înroşesc dacă stau mai mult timp tăiate. Se pune siropul la fiert şi, la…
Read more »

Coşuleţe cu linte

29 October 2010
Coşuleţe cu linte  Ingrediente: 1 pachet aluat foi de plăcintă 200 g linte roşie 250 g brânză tofu 2 linguri sos de soia 2 gălbenuşuri 5 linguri lapte 30 g seminţe de susan 1 lingură vegeta coriandru cimbru pătrunjel verde 1 fir de praz tăiat rondele   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se…
Read more »

Chiftele cu carne si legume

29 October 2010
Chiftele cu carne si legume  Ingrediente: 1 kg carne tocată de pui sau de vită 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 1 păstârnac 1 rădă­cină de pătrunjel 1 lingură pastă de ardei 1 gogoşar de la con­gelator sare piper 2 ouă 1 legătură verdeaţă 2-3 căţei de usturoi 1 cartof pesmet   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt,…

Ruladă de legume

29 October 2010
Ruladă de legume  Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 4-5 linguri ulei 1 lingură oţet sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g mazăre din conservă 250 g fasole verde de la con­gelator 2 morcovi 2 cepe roşii 50 g margarină 1 lingură făină 1 lingură amidon 1 linguriţă condi­ment sare piper ulei Mod preparare aluat: Amesteci făina cu…
Read more »

Salată de fasole cu stafide

29 October 2010
Salată de fasole cu stafide  Ingrediente: 2 căni fasole albă fiartă 1 ţelină mică 1 ceapă roşie 1 ardei verde 2-3 roşii coapte bine 2 căţei de usturoi 2 linguri zeamă de lămâie sare 3 linguri ulei de măsline 25 g stafide   Mod de preparare: Ţelina se taie felii, ceapa se curăţă şi se taie felii subţiri. Ardeiul…
Read more »

Ingheţată de pepene galben

29 October 2010
Ingheţată de pepene galben  Ingrediente: 1 kg miez de pepene galben 100 ml lapte 100 ml frişcă 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Miezul de pepene se trece prin sită. Se adaugă laptele, treptat, zahărul şi se omogenizează bine. Se adaugă frişca şi se amestecă. Se toarnă compoziţia în forma dorită şi se dă la congelator.…
Read more »

Salată de soia cu muştar

29 October 2010
Salată de soia cu muştar  Ingrediente: 300 g soia gra­nule 2 linguri muştar 1 linguriţă boia de ardei dulce ulei 1 lingură rasă.de condiment   Mod de preparare: Pui soia la fiert în apă fierbinte cu condiment, pentru 20 de minute. După ce s-a înmuiat, o scurgi bine de apă, o pui într-un vas mai mare, o amesteci bine…
Read more »

Lapte cu banane

29 October 2010
Lapte cu banane  Tai bananele felii pe care le pun în blender, adaug lapte, mixez bine şi torn în pahare. Folosesc numai bananele coapte (cele pe a căror coajă galbenă au apărut câteva puncte maro) întrucât sunt dulci, parfumate. Dacă nu sunt coapte, sunt astringente şi trebuie să adaug şi zahăr sau miere. împreună cu laptele şi…
Read more »

Pilaf cu dovlecei II

29 October 2010
Pilaf cu dovlecei II  Ingrediente: 2 dovlecei 250 g orez decorticat 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu puţină apă şi ulei, se adaugă dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari şi se amestecă câteva minute. Separat, se pune la fiert orezul…
Read more »

Ciorba ardeleneasca de loboda

29 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne afumată 1 poală de lobodă câţiva căţei de usturoi 1 lingură de faină 1 pahar lapte dulce 1 ceaşcă lapte acru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se fierbe carnea. Se grijeşte loboda, se taie fâşii .Se toacă verdeaţă şi usturoi. Se desface faina în lapte…
Read more »

Sos de mere

29 October 2010
Sos de mere  Ingrediente: 500 g mere acrişoare 200 g miere de albine 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 praf scorţişoară 50 g apă   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se taie cubuleţe şi se înăbuşă la foc mic, cu 50 g apă. Se dau prin robotul de bucătărie, obţinân-…
Read more »

Aperitiv de dovlecei

29 October 2010
Aperitiv de dovlecei  Ingrediente: 2 dovlecei 1-2 ouă 150 g brânză tofu 1 lingură făină 3 roşii 3-4 linguri ulei pesmet frunze de pătrunjel vegeta   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se spală şi se taie feliuţe subţiri de 1 cm. Oul se amestecă cu vegeta şi făina, iar prin compoziţia rezultată se trec…
Read more »

Gradinuca la cuptor

29 October 2010
  Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 3 roşii mărar pătrunjel 1 tulpină de rubarbă 1 ceaşcă smântână 1 pahar untură (untdelemn) 2 gulioare tinere tare 1 ţelină 2 cartofi sare piper 1 ceaşcă cu mazăre verde 1 ceaşcă cu fasole verde   Mod de preparare: Toate cele legume ce sunt de fiert se curăţă, se…
Read more »

Aperitiv de conopida

29 October 2010
Aperitiv de conopida  Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2 pahare lapte sare 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Conopida spălată şi desfăcută în bucheţele mici se pune la fiert cu apă şi sare. După ce s-a fiert, se scurge şi se pune într-un vas de Jena sau tavă care, în…
Read more »

Chec ca-n banat

29 October 2010
  Ingrediente: 1 kg faină 1 păhărel mic de rom 1 ceaşcă mare zahăr (300 g) 1,5 pachet unt coaja de la 1 lămâie 8 ouă praf de copt 50 g mieji de nucă măcinaţi 100 g stafide zahăr vanilat   Mod de preparare: Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri (video)

29 October 2010
Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri (video)  Ingrediente: 25 ml coconut liqueur 50 ml light rum 10 ml coconut syrup 10 ml water ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board   Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri
Read more »

Glazură aromata

29 October 2010
  Ingrediente: 250 g miere de albine 3 linguri suc de lămâie coajă rasă de la 1 lămâie 100 ml apă 4 linguri pudră de roşcove 100 g unt de arahide   Mod de preparare: Se freacă într-un castron mierea de albine cu sucul şi coaja de lămâie până se leagă. Se strecoară şi se…
Read more »

Sos de roşii

29 October 2010
Sos de roşii  Ingrediente:  5 kg roşii 3 kg morcovi 1 kg ceapă 3 kg ardei gogoşari 3 ţeline mari sare   Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă şi se spală bine. Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mică şi se pun într-o cratiţă cu apă cât să le acopere şi 1 lingură de sare. Ceapa…
Read more »

Găluşcuţe din lapte bătut

29 October 2010
Găluşcuţe din lapte bătut  Ingrediente: 800 ml lapte bătut 3 linguri zahăr 1 şi 1/2 ceaşcă griş 3 linguri pesmet 100 g smântână 3-4 linguri dulceaţă ulei sare   Mod de preparare: Pui laptele la fiert, pe foc mic, cu puţină sare şi 2 linguri de zahăr amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Când începe să clocotească,…
Read more »

Varză a la Cluj

29 October 2010
Varză a la Cluj  Ingrediente: 2 kg varză 250 g orez 2-3 cepe 1 lingură pastă de tomate 250 ml suc de roşii 1 lingură vegeta condimente pentru varză 100 g smântână   Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt, se căleşte cu apă şi ulei, se adaugă orezul, pasta de tomate, se stinge cu 3-4 căni de…
Read more »

Mititei ardelenesti

29 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne vacă (gât, coadă, antricot) 1 vârf cuţit chimen pisat 1 linguriţă cimbru uscat 1 căpăţână usturoi 2 linguri smântână nefermentată (frişcă) 1 linguriţă boia 500 g carne porc (pulpă) 1 vârf cuţit ienibahar sare piper 4 linguri supă carne   Mod de preparare: Se toacă repetat carnea, de 3-4 ori,…
Read more »

Plăcintă cu ceapă

29 October 2010
  Ingrediente aluat: 500 g faină 0,500 litru apă caldă sare 1 pahar untdelemn – plus 4 linguri pentru stropit şi uns Ingrediente umplutura:2 cepe sare, piper,1 legătură mărar   Mod de preparare: In moviliţa de faină se face o scobitură în care se toarnă, puţin câte puţin apa, uleiul, sarea . Se frământă bine…
Read more »

Pateu de năut

29 October 2010
  Ingrediente: 250 g năut 1 morcov 1 cartof 1 ţelină mică 100 g ulei 1 lingură vegeta 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 3-4 căţei de usturoi   Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apa în care a fost înmuiat…
Read more »

Pateu de mazăre verde

29 October 2010
Pateu de mazăre verde  Ingrediente: 800 g mazăre verde din conservă 1 morcov 1 cartof 1 ţelină mică 100 g ulei 1 lingură vegeta 1 ceapă tocată   Mod de preparare: Morcovul, cartoful şi ţelina se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de apă şi se dau prin maşina de tocat sau…
Read more »

Pilaf bănăţean

29 October 2010
  Ingrediente: 500 g orez 1 gogoşar roşu 1 ceapă roşie 1 dovleceluş 1 ceapă albă 1 vineţică 1 ardei gras galben 2 linguri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 litru supă de carne sare piper mărar pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa albă se taie mărunt şi se pune la rumenit în ulei, într-o…
Read more »

Prăjitură cu branză tofu

29 October 2010
  Ingrediente: 300 g brânză tofu 250 g făină integrală de grâu 150 g miere de albine 100 ml suc de fructe 1 pliculeţ zahăr vanilat 100 g migdale mărunţite 1 praf sare 1 pliculeţ praf de copt 1-2 linguri suc de lămâie 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Sucul de fructe se amestecă…
Read more »

Lapte de migdale

29 October 2010
  Ingrediente: 250 migdale 1 litru apă fiartă şi răcită 3 linguri miere de albine   Mod de preparare: Ingredientele de mai sus se mixează în blender şi rezultă un lapte foarte concentrat şi hrănitor, care se consumă ca atare sau cu muşii.
Read more »

Pizza cu aluat din branză

29 October 2010
  Ingrediente: 300 g brânză tofu 200 g făină 1 pachet margarină vegetală 3 ouă 250 ml suc de roşii 300 g crenvurşti vegetali 200 g caşcaval 1 plic praf de copt 2 linguri suc de lămâie 1 legătură mărar 1 roşie 1 gogoşar 50 g măsline fără sâmburi   Mod de preparare: Din margarină,…
Read more »

Roşii umplute cu vinete

29 October 2010
Roşii umplute cu vinete  Ingrediente: 1 kg roşii 2-3 vinete potrivite 100 g ulei 1-2 ouă sare 1 ardei roşu verdeaţă   Mod de preparare: Roşiile se spală, ii se taie capacul, se scobesc şi se aşază pe un platou cu gura în jos. Vinetele se coc şi se prepară salata de vinete, la care se adaugă şi…
Read more »

Sos de tomate cu găluşte de caşcaval

29 October 2010
  Ingrediente pentru sos: 400 ml suc de roşii 1 ceapă mare 1 linguriţă vegeta 1 lingură făină de grâu 1 linguriţă miere condimente (maghiran, rozmarin, cimbru) 2-3 linguri ulei de măsline Ingrediente pentru găluşte: 3 chifle graham uscate 200 g caşcaval 1 ceapă 2 ouă 3 linguri făină 250 g lapte sare 1 legătură…
Read more »

Pastă de morcovi II

29 October 2010
Pastă de morcovi II  Ingrediente:  2-3 morcovi 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se spală, se dau prin răzătoarea mică şi se scurg de zeamă. Se amestecă cu uleiul şi sarea. Pasta obţinută se serveşte întinsă pe pâine.   Poftă bună!
Read more »

Pastă de branză cu ceapă

29 October 2010
  Ingrediente: 250 g brânză dulce 2-3 linguri ulei 2 linguriţe pastă de tomate 1 lingură vegeta 1 ceapă   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă fin. Restul ingredientelor se pun într-un bol şi se omogenizează cu ajutorul mixerului. Se obţine o pastă consistentă, căreia i se adaugă ceapa. Pasta…
Read more »

Ruladă de biscuiţi

29 October 2010
  Ingrediente: 1 kg biscuiţi 200 g miez de nucă 200 g rahat asortat 2 plicuri zahăr vanilat 600 ml apă 2 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 1 lingură cacao 100 g unt   Mod de preparare: Biscuiţii se rup în bucăţele mici, peste ei se toarnă un sirop preparat din apă şi…
Read more »

Snitel de ciuperci

29 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci cu pălărie mare 2 ouă untdelemn pentru prăjit 2 linguri făină sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Se rupe piciorul ciupercilor. Ciupercile se spală bine, se usucă, se presară cu sare şi piper se toacă pastă picioruşele . Se bat ouăle cu lăină şi pastă de ciuperci…
Read more »

Salată de sfeclă rosie

29 October 2010
Salată de sfeclă rosie  Ingrediente: 2 sfecle potrivite 3 linguri ulei de măsline sare 3-4 linguri suc de lămâie 1 linguriţă hrean ras   Mod de preparare: Sfecla se spală şi se coace în cuptor. Se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se serveşte cu diferite garnituri.   Poftă bună!
Read more »

Sirop de vişine

29 October 2010
Sirop de vişine  Ingrediente: 2 kg vişine 1,5 kg zahăr 3 linguri zeamă de lămâie 300 ml apă   Mod de preparare: Vişinele se curăţă de codiţe, se spală şi se pun la fiert cu 300 ml apă. Când vişinele au început să plesnească, se pun într-un tifon şi se scurg de zeamă. Aceasta s

Salată „A LA RUSSE"

29 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 800 g morcovi 1 ţelină mijlocie 1 păstârnac 3 rădăcini pătrunjel 200 g mazăre din conservă 100 g măsline fără sâmburi 100 g parizer vegetal 500 g castraveţi şi gogoşari muraţi 1 legătură pătrunjel 3 ouă (2 fierte şi unul crud) sare 250 g ulei   Mod de preparare: Legumele…
Read more »

Sos cu susan

29 October 2010
  Ingrediente: 100 g seminţe de susan 300 ml lapte de soia 100 g miere de albine 100 g migdale mărunţite 1 pliculeţ zahăr vanilat coajă de lămâie   Mod de preparare: Se dau prin robotul de bucătărie seminţele de susan, laptele, mierea de albine şi mirodeniile. Se obţine un sos omogen, înainte de a…
Read more »

Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe

28 October 2010
Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe  Bulionul de carne destinat pentru supele limpezi, pentru supele servite cu gar­nituri, pentru supele de zarzavat, cît şi. pentru bulionul servit ca atare cu pateuri, se prepară din carne de vacă de la coadă. Pentru supele drese se întrebuinţează rasol alb, adăugind şi un os cu măduvă. Rasolul alb are o carne excelentă, atît…
Read more »

Dieta cu calorii negative – Reţete de slabit

28 October 2010
Dieta cu calorii negative – Reţete de slabitDieta cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita. Nici o mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode se bazeaza pe faptul ca…
Read more »

Salată de ţelină cu mere

28 October 2010
Salată de ţelină cu mereIngrediente: 2–3 ţeline 2–3 mere 2 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Ţelina curăţatăşi spălată se taie ca fideaua şi se amestecă merele curăţate şi tăiate felioare subţiri. Se adaugă uleiul, oţetul şi sarea.   Poftă bună!
Read more »

Salată de varză roşie

28 October 2010
Salată de varză roşieIngrediente:  1 varză roşie mijlocie 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1/2  linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Varza bine spălată se taie fin ca fideaua. Se amestecă cu sare şi se freacă cu mîna pînă ce se înmoaie. Se adaugă ulei, oţet şi zahăr. Se amestecă bine. Alt mod de preparare: varza tocată se…
Read more »

Pastă de gogoşari pentru iarna

28 October 2010
Pastă de gogoşari pentru iarna    Ingrediente: 10 kg gogoşari 2 litri apă sare   Mod de preparare: Gogoşarii tăiaţi se fierb cu apă şi sare, apoi se dau prin sită. Pasta obţinută se mai fierbe 10 minute şi se pune în sticle.   Poftă bună!
Read more »

Acreală de corcoduşe

28 October 2010
  Ingrediente: 5 kg corcoduşe verzi 2 litri de apă   Mod de preparare: Corcoduşele se culeg înainte de coacere. Se îndepărtează codiţele, se spală, se pun la fiert, la foc domol, cu 2 litri de apă. Se trec prin sită şi se mai fierb 10 minute.
Read more »

Must de struguri

28 October 2010
Must de struguri    Ingrediente: Struguri (în funcţie de cantitatea dorită)   Mod de preparare: Strugurii se spală şi se zdrobesc prin teasc. Sucul obţinut se fierbe, înlăturând spuma care se formează deasupra, timp de 20-30 de minute.
Read more »

Zacuscă cu morcovi

28 October 2010
Zacuscă cu morcovi  Ingrediente: 2,5 kg morcovi 2,5 kg ardei gogoşar 2 kg ceapă 2 ţeline mari 500 g ulei 3 linguri vegeta foaie de dafin 1 kg bulion de casă   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se dau prin răzătoarea mică şi se înăbuşă cu apă şi ulei până se înmoaie, apoi se pune ceapa…
Read more »

Suc de roşii pentru iarna

28 October 2010
Suc de roşii pentru iarna  Ingrediente: 10 kg roşii coapte bine sare   Mod de preparare: Roşiile se spală bine şi se îndepărtează cotorul verde. Se dau prin maşina specială, care îndepărtează seminţele şi cojile. Se pun la fiert într-o oală mare, se supraveghează şi se amestecă din când în când. Din momentul în care începe să clocotească, sucul…
Read more »

Compot de prune

28 October 2010
Compot de prune  Ingrediente:  1 kg prune 150 g zahăr   Mod de preparare: Se aleg prune frumoase, se spală şi se aşază în borcane. între timp, zahărul se dizolvă în apă călduţă şi se toarnă peste fructe până la 2 cm de buza borcanului. Borcanele se închid cu capace cu filet sau se leagă foarte bine…
Read more »

Magiun de prune

28 October 2010
Magiun de prune  Ingrediente: 10 kg prune coapte bine 1 kg zahăr 500 g nuci mărunţite   Mod de preparare: Magiunul se prepară din fructe bine coapte. Prunele se spală bine, se scot sâmburii şi se amestecă cu zahărul. Se fierb într-un vas din inox. Pe ochiul de aragaz se pune un disc de fontă, pentru a…
Read more »

Sirop de zmeură nefiert

28 October 2010
Sirop de zmeură nefiert  Ingrediente: 500 g zmeură 300 g miere de albine 2 linguri zeamă de lămâie 200 ml apă   Mod de preparare: Zmeura se spală şi se amestecă cu mierea de albine, sucul de lămâie şi apa. Se lasă o zi la macerat, se strecoară prin tifon şi se păstrează în sticlă la frigider. Se…
Read more »

Bautură Cvas

28 October 2010
  Ingrediente: 5 litri apă 1 pâine de secară drojdie cât o nucă 500 g miere 1 lingură orez 1 lingură stafide coaja de la 1 lămâie   Mod de preparare: Pâinea se taie în felii subţiri şi se usucă în cuptor. Se aşază într-un vas pâinea, mierea şi lămâia rasă. Apa se fierbe şi…
Read more »

Citronada

28 October 2010
Citronada  Ingrediente: 3 lămâi bine coapte 300 g miere de albine 2 litri apă   Mod de preparare: Lămâile se spală, se şterg cu un şervet curat şi se rad de coajă. Aceasta se freacă bine cu mierea, cu o lingură de lemn, apoi se adaugă sucul de la cele 3 lămâi şi apa şi…
Read more »

Sirop pentru insiroparea torturilor

28 October 2010
  Ingrediente: 250 g miere de albine 300 ml apă coajă de lămâie 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Apa se pune la fiert, după care se adaugă coaja de lămâie, vanilia şi se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcorească şi, când încă mai este cald, se adaugă mierea şi…
Read more »

Nectar de piersici

28 October 2010
Nectar de piersiciIngrediente: 500 g piersici 100 g miere albine 2 linguri suc de lămâie 500 ml apă Mod de preparare: Piersicile se spală, se scot sâmburii şi se dau prin blender împreună cu restul ingredientelor. Rezultă un nectar de piersici delicios.
Read more »

Cremă de vanilie

28 October 2010
  Ingrediente: 500 ml lapte soia 250 g miere de albine 5 linguri făină 1 pliculeţe zahăr vanilat 100 g unt sare   Mod de preparare: Se amestecă laptele cu mierea, mirodeniile, şi făina. Se fierbe pe baie de apă, amestecând continuu până se îngroaşă. Crema se mai ţine pe foc 3-5 minute din momentul…
Read more »

Aluat fraged pentru foi

28 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină 150 g margarină vegetală 100 ml iaurt dietetic 1 vârf cuţit praf de copt 2 linguri suc de lămâie sare   Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se pune făina care se amestecă cu margarina, iaurtul şi praful de copt. Se frământă repede până se încorporează ingredientele şi se…
Read more »

Fursecuri cu stafide şi nuci

28 October 2010
  Ingrediente: 300 g făină de grâu integrală 100 g făină de ovăz 150 g miere de albină 50 g stafide 100 g nuci mărunţite 200 ml lapte de soia coaja rasă de la 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 praf sare 1 vârf cuţit praf de copt 4…
Read more »

Brioşe

28 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină integrală de grâu 250 g făină de ovăz 100 g nuci mărunţite 25 g drojdie 100 g miere de albine 300 ml apă călduţă sare coaja de la 1 lămâie 100 g stafide   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu 1 lingură de miere până la dizolvare. Se adaugă…
Read more »

Biscuiţi pentru ceai

28 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină integrală 100 g unt 200 g miere coajă de lămâie 1 pliculeţ praf de copt 2 ouă sare 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Mierea, ouăle, mirodeniile şi untul moale se freacă bine 5 mi­nute. Se adaugă făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie şi se…
Read more »

Sos de lamaie

28 October 2010
Sos de lamaie  Ingrediente: 2 lămâi 150 g miere 2 linguri amidon de cartofi 30 ml apă 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Peste miere şi coaja de lămâie rasă, se adaugă apă călduţă şi se pun la fiert. între timp se dizolvă amidonul în 3 linguri de apă, peste care se toarnă siropul. Se…
Read more »

Păpădie bănăţeană

28 October 2010
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g unt 3 linguri oţet 1 legătură pătrunjel 2 farfurii pline cu frunze de păpădie 3 linguri untdelemn sare piper paprică   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert .Păpădia se toacă fâşii, pătrunjelul pastă cartofii odată fierţi, se curăţă si se taie felii subţiri.Se amestecă toate,…
Read more »

Găluşte de mămăligă

28 October 2010
  Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 2 linguri unt 3 linguri brânză înveliş 2 ouă 2-3 pesmet untură   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert şi, când clocoteşte, se toarnă mălaiul .Se mestecă (cu mestecăul) se adaugă şi unt şi brânză (e bine dacă e un pic mai sărată) şi iar…
Read more »

Prăjitura de arminden

28 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 1 ceaşcă lapte călduţ 1 lingură drojdie 8 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 jumătate pachet unt + 1 sfert pachet pentru un 500 g miez măcinat de nuci 1 plic zahăr vanilat 200 g stafide 500 g zahăr pudră 1 lingură…
Read more »

Cozonac

28 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 4 albuşuri 1 pachet şi mai bine de unt 1 lingură rom ceva zahăr vanilat 7 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare zahăr 2 linguri untdelemn 50 g drojdie stafide nuci alune rahat 1 linguriţă rasă de sare 0,500 litri lapte   Mod de preparare: Cozonacii se fac într-o încăpere cât de…
Read more »

Ciorbă de gâscă

28 October 2010
  Ingrediente: 1 gâscă 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri pastă ardei 1 varză mică 3 roşii răscoapte 1 sfeclă roşie mică 1 gulioară 1 lingură paprică 3 foi de dafin 1 ceaşcă lapte 1 pahar oţet 2 linguri miere 2 linguri pastă roşii 2 cepe 1 ceaşcă smântână leuştean 200 g slănină afumată…
Read more »

Pâine cu lapte

28 October 2010
  Ingrediente: 1 kg faină albă 1 linguriţă sare 2 ceşti mari de lapte (sau mai mult) 1 nucă de drojdie   Mod de preparare: In loc de apă, pâinea se frământă cu lapte, ceea ce o tace mai degrabă corn, chiflă, colăcel . Se desface drojdia în lapte călduţ se cerne făina, se face…
Read more »

Praznicul porcului

28 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne slabă 100 g inimă 100 ficat 1 rinichi 100 g limbă 200 g piept 100 g slănină sare piper 1 căpăţână usturoi 200 g brânză de burduf 1 ceapă 2 linguri untură 1 pahar vin roşu   Mod de preparare: Ale porcului se taie toate, îmbucături, şi se pun la…
Read more »

Ingheţată cu fructe confiate

28 October 2010
Ingheţată cu fructe confiate  Ingrediente: 125 g miere 500 ml lapte 150 g smântână 4 gălbenuşuri 100 g fructe confiate (caise, căpşune, banane etc.)   Mod de preparare: Se încălzeşte laptele cu mierea la foc mic, amestecând mereu. Gălbenuşurile se freacă cu smântână, apoi se încorporează cu laptele şi mierea. Amestecul obţinut se fierbe pe baie de aburi…
Read more »

Muşchi împletit

28 October 2010
    Ingrediente: 1 muşchiuleţ porc 1 muşchiuleţ viţel sare piper   Mod de preparare: Se taie muşchiuleţele fâşii, de la un capăt dar nu până la celălalt  se lasă o bandă de 1-2 cm, să aibă fâşiile de ce să se tină. Se împletesc şuviţele de carne între ele un capăt netăiat va sta…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu