Retete de Paste:
Sufleu de morcovi si branza de vaci
7 October 2010
Gogoşi umplute
7 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 100 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte drojdie cât o nucă 6-7 linguri ulei la frământat 1 borcan dulceaţă 100 g nucă măcinată ulei pentru prăjit Mod de preparare: Pui făina într-un lighean, faci loc la mijloc, pui laptele şi drojdia dizolvată cu o linguriţă de zahăr…
Ficat de vita cu mamaliguta si usturoi
7 October 2010
Ingrediente: 1 kg ficat 200 g mălai 200 g smântână 100 g usturoi sare piper 300 ml de ulei Mod de preparare: Ficatul se porţioneazăşi se bate cu ciocanul, apoi se dă prin mălai şi se prăjeşte în ulei încins. După ce s-a prăjit, se aşează pe platou ornat cu mentăşi se serveşte cu…
Rulouri de pui cu spanac si caşcaval
7 October 2010
Tartă cu afine
7 October 2010
Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate le…
Miel cu praz si măsline
7 October 2010
Peşte cu legume la cuptor
7 October 2010
Păstrăv cu măsline în sos de roşii şi lămâi verzi
7 October 2010
Ingrediente: 4 păstăvi (250g/buc) 150g măsline verzi 150g măsline negre 1 leg. ceapa verde 50ml ulei l lingură pasta de tomate 2 căţei de usturoi 2 lămâi verzi 4-5 fire de rozmarin sare piper Mod de preparare: Se curăţă păstrăvii de solzi şi de măruntaie, se spală bine şi se presară cu sare…
Rulouri din piept de pasare
7 October 2010
Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pasăre 150 g caşcaval 1 gogoşar murat 3 ouă 100 ml lapte sare piper 300 g făină 300 ml ulei Mod de preparare: Se dezosează carnea şi se porţionează fiecare piept se împarte în 10 bucăţele, se condimenteazăşi se bate bine cu ciocanul, apoi pe fiecare bucăţică de…
Varză roşie cu vin
7 October 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 3 linguri ulei 250 ml vin alb 1 lingură zahăr tos 1 lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Cureţi varza, o speli şi o tai mărunt. încingi uleiul într-o cratiţă şi adaugi varza, zahărul, sare şi piper după gust. O căleşti bine, apoi…
Reţete de post: Tocaniţă de ceapă cu cartofi si ardei copt
7 October 2010
Ingrediente: 4-5 cepe 6-7 cartofi potriviţi 4-5 ardei copţi (de la congelator) ulei pentru călit 1 foaie dafin 1 linguriţă condiment tip Maggi 1-2 boabe piper pătrunjel verde 1 lingură bulion Mod de preparare: Căleşti ceapa tocată mărunt până devine aurie, torni peste ea o cană de apă, laşi să dea în 1-2…
Friptura de vacuta la tava
7 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 1 morcov 1 căţel de usturoi sare piper cimbru ulei suc de roşii sau pastă tomată foi de dafin 100 ml vin Mod de preparare: Carnea se spală, se taie zgârciurile şi se pune în cratiţă să fiarbă cu toate ingredientele amintite, se lasă să fiarbă bine, apoi…
Piept de curcan cu zarzavat in aspic
7 October 2010
Ingrediente: 1piept de curcan fiert 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 brocoli 3 oua prepelita gogosari masline usturoi Mod de preparare: Toate se fierb în apă cu puţină sare şi delicat. Se adaugă fâşii de gogoşar murat, ouă de prepeliţă şi măsline. Se căptuşeşte o tavă de chec cu folie de staniol,…
Tort de ananas
7 October 2010
Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 280 g zahăr pentru trampat 180 g făină 70 g unt 1cutie marc de ananas vanilie 1 păhărel lichior dc ananas 400 g şerbet alb de ananas Mod de preparare: Ouăle cu 125 g zahăr şi vanilie se bat in baie cu apă (bain-marie) şi cînd au…
Ştiucă în sos de stafide
7 October 2010
Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2 kg) 6 dovlecei 1 leg. ceapă verde 100g stafide 1 ardei gras 100ml ulei 1lămâie 1foaie de dafin 1 lingură pastă de tomate sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi măruntaie, se spală bine şi se taie în felii de circa 2 cm grosime.…
Crap cu vin negru
7 October 2010
Ingrediente: 1 crap 1 linguriţă de sare 75 ml ulei 200 ml vin negru 1g piper roşii sau 200 ml de bulion 200 g arpagic 200 g ciuperci umplute cu roşii Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spalăşi se taie în bucăţi. Se săreazăşi se aşează într-o tavă cu ulei, se ung cu…
Gaina umpluta
7 October 2010
Ingrediente: 1 găină de 2-3 kg 300 g carne de viţel 300 g carne de porc 2 cepe 100 g orez 1 morcov 2 ouă 1 legătură de mărar cimbru pătrunjel sare piper Mod de preparare: Găina se spală, apoi se unge cu ulei şi se freacă cu puţină sare şi piper. Într-o cratiţă,…
Piept de pui
7 October 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de piept fără os şi fără pieliţă 200 g iaurt 100 g pastă de ardei iute 100 g ulei de măsline 1 kg cartofi 2 cepe roşii sare piper 2 legături de pătrunjel Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu pasta iute, sarea şi piperul, apoi se pune peste piept şi…
Cosulet cu piept de pui
7 October 2010
Ingrediente: 200 g piept de pui 1 legătură de ceapă 200 g smântână orez legume 2 roşii 200 g margarină verdeaţă 1 coşuleţ Mod de preparare: Orezul se căleşte în margarină, apoi se adaugă la o cană de orez două căni şi jumătate de supă de carne, apoi sare, piper, delicat şi legume. Se…
Sufleu de zmeură
7 October 2010
Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină. Se…
Ostropel cu carne de miel
6 October 2010
Miel cu mazare
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml ulei 2 cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături mărar Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o înăbuşi cu ceapă şi ulei. Adaugi făina desfăcută în apă, apoi mazărea. Acoperi mazărea cu…
Cozonac cu stafide
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 300 g zahăr 500 ml lapte 60 g drojdie 250 g margarină sau ulei 4 ouă 1 ou pentru uns pe deasupra 1 lingură rom 1 linguriţă rasă de sare vanilie coajă de lămâie sau de portocală 100 g stafide Mod de preparare: Pui 250 g făină într-un…
Cum se prepara cocktail Tequila Suave (video)
6 October 2010
Clatite cu carne de pasare
6 October 2010
Ingrediente: 0,5 kg piept de pui 1 ceapă 1 ou 2 linguri de smântână sare piper 2 căţei de usturoi Mod de preparare: Puiul fiert şi dat prin maşină se amestecăşi cu celelalte ingrediente până se face o pastă omogenă cu care umplem clătitele. Le împachetăm şi le punem într-un vas yena pe care…
Carne de pui cu ciuperci
6 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpe de pui 2 cepe 1 morcov 1 cub de supă instant sare piper 1 cutie de ciuperci 1 legătură de verdeaţă 200 g smântână Mod de preparare: Carnea de pui se pune la fiert cu doi litri de apă, sare, ceapăşi morcov. După ce a fiert carnea, o scurgem de…
File de cod cu cartofi si telina
6 October 2010
Ingrediente: 8 fileuri de cod 4 cartofi fierţi în coajă 1 ţelină rasă fin 200 g smântână 200 g maioneză 100 g supă concentrată 1 legătură de ceapă verde 1 jumătate de lămâie sare piper 2 linguriţe de muştar 2 linguriţe de oţet 2 linguri de ulei de măsline 4 linguri pesmet 2 ouă 150…
Tartă cu afine
6 October 2010
Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate le…
Tocinei cu zahar si smantana
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 ouă 4-5 linguri de făină sare Mod de preparare: Se rad 1 kg cartofi, adăugăm 3 ouă, 4-5 linguri de făinăşi puţină sare. Amestecăm totul, apoi luăm cu o lingurăşi punem în tigaie cu ulei încins, dând formă de pârjoală. Se prăjesc pe ambele părţi, se servesc cu zahăr…
Ostropel de pui
6 October 2010
Taitei de casa II
6 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 linguriţă de sare 1 lingură de ulei 100 ml de apă minerală 400–450 g făină albă Mod de preparare: Se frământă bine un aluat omogen, întindem cu sucitorul foi subţiri, lăsăm foile timp de o oră la zvântat, apoi tăiem fâşii late de patru până la şase centimetri, pe care…
Tocinei cu branza
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 300 g telemea de oaie 100 ml ulei 200 ml smântână 4 linguri de făină 3 cepe 1 lingură de sare Mod de preparare: Se rad cartofii, se amestecă cu ouăle şi brânza rasă, făină, sare, după care se pun în tavă la copt. După ce s-a…
Peşle înăbuşit cu fennel şi curry
6 October 2010
Ingrediente: 2 dorade regale medii (lup de mare, barbun, chefal) bulb fennel mare 2 fire praz 1lămâie 100 g unt 100 ml 2 linguri de curry sare grunjoasă piper alb anason Mod de preparare: Se taie lămâia în două pe lungime şi apoi în feliuţe. După ce s-au curăţat, spălat şi zvântat peştii,…
Retete delicioase: Crap cu sos de rosii
6 October 2010
Ingrediente: 2 kg crap curăţat fără cap 600 ml suc de roşii 2 lămâi 2 cepe mari 1 pahar de vin piper 1 lingură de sare foi de dafin făină ulei pentru prăjit Mod de preparare: Peştele se taie felii, se săreazăşi se piperează, apoi se dă prin făină de grâu, după care se…
Salata verde cu jumari
6 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 100 g costiţă sau bacon 1 legătură de mărar Mod de preparare: Salata, spălatăşi tăiată, se pune pe platou stropită cu zeamă de lămâie, după care peste salată punem costiţa făcută jumări şi scursă de untură. La final, peste jumări se adaugă mărarul tocat. Pofta buna!
Taitei de casa I
6 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 2 linguri de ulei 300–350 g făină puţină sare Mod de preparare: Se frământă un aluat, care se lasă învelit în nylon să stea timp de o jumătate de oră, apoi se întinde cu sucitorul o foaie subţire, o lăsăm să stea la zvântat timp de douăzeci de minute, apoi o…
Tarta cu spanac
6 October 2010
Ingrediente: 2 cepe tocate 70 g unt 500 g spanac sare 2 oua 300 cascaval nucsoara piper sare 1 lingura faina Mod de preparare: Amestecăm ceapa călită cu spanacul şi două ouă, 300 g caşcaval ras sau brânză de oi, un vârf de linguriţă de nucşoară, sare, piper şi o lingură de făină albă.…
Spaghete cu sos de smantana
6 October 2010
Ingrediente: 2 ouă 200 g smântână 100 g caşcaval ras 200 g şuncă 500 g spaghete 50 g unt 100 g iaurt Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare timp de nouă minute. Punem untul la topit, adăugăm şunca tăiată cubuleţe şi smântâna amestecată cu ouăle bătute spumă. Adăugăm iaurtul, lăsăm…
Piept de miel umplut
6 October 2010
Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte Mod de preparare: Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici cu degetele muşchiul pieptului şi îl umpli cu următoarea compoziţie: amesteci într-un castron o lingură bună de…
Reţete de post: Varză acră cu ciuperci
6 October 2010
Ingrediente: 1 varză mică murată 1 ceapă 200 g ciuperci 1 pahar suc de roşii 2-3 linguri ulei piper Mod de preparare: Cureţi varza, o desărezi şi o tai subţire, ca pe fidea. Toci ceapa, o pui într-o cratiţă cu 2-3 linguri ulei şi cu varza, pe foc mic, să se înmoaie, acoperită…
Pilaf de orez cu boabe de porumb
6 October 2010
Ingrediente: 1 cană de orez 3 căni de apă 3 linguri de ulei 500 g boabe de porumb Mod de preparare: Se spală orezul în zece ape, apoi se pune la fiert în cratiţa cu uleiul, apa, sare şio lingură de biovegetal. Se fierbe până se umflăşi apa a scăzut adăugăm porumbul şi mai…
Iepure la cuptor
6 October 2010
Ingrediente: 1 iepure 2 cepe 1/2 ţelină potrivită 1 morcov câteva boabe de piper 2 foi de dafin 1 ramură de cimbru 100 ml vin roşu sare boabe de muştar (opţional) 100 ml oţet 1 câpăţână usturoi câteva bucăţele şuncă puţin ulei Mod de preparare: Tai bucăţele toate legumele şi le pui la…
Papanasi de mamaliga
6 October 2010
Ingrediente: 1,5 l lapte 500 g mălai 1 linguriţă de sare 1 lingură de unt 400 g brânză de burduf sau caşcaval ras 2 ouă pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se prepară o mămăligă din lapte, mălai şi sare. După ce a fiert, se amestecă cu brânza, untul, ouăle, apoi luăm cu…
Mazare cu maioneza
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre 3gălbenuşuri unul crud 2 fierte 1/2 pahar de smântână 1/2 pahar de ulei delikat sare Mod de preparare: Se fierbe mazărea în apă cu puţină sare, apoi se stoarce şi se aşează într-un castron peste care punem maioneză amestecată cu smântână. Se decorează cu mărar verde tocat. Pofta buna!
Reţete de post: Ardei umpluţi cu soia
6 October 2010
Ingrediente: 12 ardei decongelaţi şi desăraţi de pe o zi pe alta în apă rece, pe care o schimbi măcar de 2 ori 300 g soia fiartă şi măcinată 2-3 cepe 1 morcov 200 g orez 8 linguri făină, 250 ml ulei + 150 ml pentru so 3-4 cartofi fierţi în coajă sare piper…
Cocos cu sos de vin
6 October 2010
Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1 pahar de vin 1 linguriţă de făină unt Mod de preparare: Cocoşul se taie bucăţi şi se pune cu ceapa tăiată felii în unt să se rumenească, apoi se adaugă usturoiul tocat, ciupercile tăiate mărunt, sarea şi piperul, după care…
Sufleu de vanilie
6 October 2010
Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se bate…
Reţete de post: Pilaf cu urzici
6 October 2010
Am ales aproximativ 1/2 kg de urzici, le-am curăţat, le-am spălat (în multe ape) şi le-am opărit. Intr-o cratiţă de 2 l, am rumenit în 200 ml ulei 2 cepe mari (curăţate şi tăiate mărunt). Am scurs urzicile, le-am tocat şi le-am adăugat peste ceapa din cratiţă. Separat, am fiert 1/2 cană (de 250…
Pulpă de miel umplută
6 October 2010
Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste măruntaiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după gust 2 felii de pâine înmuiate în lapte Mod de preparare: Speli toată carnea, o ştergi cu un…
Salata Rodica
6 October 2010
Ingrediente: 1legătură de ceapă verde 4 ouă fierte 1 roşie 200 g brânză de vaci 1 castravete 200 g maioneză Mod de preparare: Se aşează în castron, în rânduri: ceapă, brânză, maioneză, castravete, brânză, maioneză, roşii, ouă, maioneză, brânzăşi maioneză, iar la sfârşit, se adaugă sare şi piper. Pofta buna!
Gulii umplute cu sos de smnatana
6 October 2010
Ingrediente: 8 gulii 250 g carne de porc tocată 200 g carne de pui tocată 3 linguri de orez 1 ceapă călită sare piper un cub knorr Ingrediente sos : 200 g smântână,o lingură de făină, 1/2 de cană de lapte, 1 legătură de mărar tocat fin, sare şi piper. Mod de preparare: Se…
Drob de vinete
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 4 linguri de pesmet sau griş 4 cepe tocate mărunt 2 legături de verdeaţă tocată 2-3 roşii pentru decor 5 ouă 50 g unt de uns tava Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se opăresc cu apăşi sare, după care se lasă la scurs. Se…
Musaca de soia cu vinete
6 October 2010
Ingrediente: 250 g soia mărunţită 2 vinete 1 kg cartofi 5 roşii 500 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă 200 ml ulei 200 ml vin alb 3 căţei de usturoi 500 ml apă secretul Gustului sare piper Mod de preparare: Punem la fiert un litru de apăşi, când clocoteşte,…
Crap în crustă de susan cu sos de rodii şi mere
6 October 2010
Ingrediente: 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.) 100g făină 2 ouă 100g seminţe de susan 2 rodii 2 tulpini de telină 4 mere 100g unt 300ml ulei pentru prăjit 1 lămâie 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Se presară fileurile de crap cu sare şi…
Angemaht de miel
6 October 2010
Ficat de rata cu mere
6 October 2010
Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi Mod de preparare: Se scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se prăjesc în ulei, apoi punem ficatul la prăjit fără sare, tot în uleiul în care am prăjit merele. Se serveşte pe farfurie cu crochete de cartofi.…
Masline marinate
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămâie oţet ulei Mod de preparare: Măslinele se spală în apă caldă, se răcesc în apă, după care se aşează într-un borcan. Se adaugă 2 foi de dafin, câteva boabe de piper şi zece felii de lămâie, care se intercalează între măsline. Se umple borcanul…
Crochete din cartofi cu branza de vaci
6 October 2010
Ingrediente: 200 g piure de cartofi 500 g brânză de vaci 2 ouă 1 lingură de margarină 300–350 g făină albă 1 praf de copt sare Mod de preparare: Se frământă toate la un loc, iar cu mâna unsă cu ulei modelăm crochetele şi le prăjim în ulei pe ambele părţi. Se servesc cu…
Clatite umplute cu sos de ardei
6 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 200 ml apă minerală 4-5 linguri de făină 150 ml ulei 200 g carne de vită 200 g carne de porc 2 cepe boia cimbru sare piper busuioc 100 ml vin roşu Mod de preparare: Amestecăm bine ouăle, apa şi făina, după care facem clătitele. În restul de ulei, călim ceapa,…
Paste cu soia si sos de roşii
6 October 2010
Creveti cu ficat de gasca
6 October 2010
Ingrediente: 1 ficat de gâscă fasole puţină zeamă de peşte ulei de măsline usturoi dovlecel creveţi unt 1roşie Mod de preparare: Punem ulei de măsline în tigaie, apoi adăugăm ficatul la prăjit. Punem creveţi şi un fir de rozmarin, sare şi piper ficatul se rumeneşte, iar creveţii se înroşesc. Punem ciupercile două bucăţi şi…
Supa de pui cu paste fainoase
6 October 2010
Ingrediente: 1,25 kg ciocănele de pui sau aripi 3 l apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi piper cuişoare 1 foaie de dafin pătrunjel paste Mod de preparare: Se curăţă şi se pun la fiert, cu aripile, apa şi sarea. Se lasă până fierbe carnea, apoi se…
Retete gustoase: Crap umplut
6 October 2010
Ingrediente: 1 crap mare 1 pahar de ulei 2 cepe 50 g stafide piper sare 1 măr 50 g nuci măcinate icrele de la crap 1 jumătate de franzelă 1 pahar cu lapte 1 castravete murat 4-5 măsline 1 pahar de vin Mod de preparare: Se curăţă peştele, se stropeşte cu zeamă de lămâie…
Borş cu perişoare de peşte
6 October 2010
Ingrediente: 1,5kg peşte (crap) 2 cepe medii 1 leg. ceapă verde 2 morcovi 2 ardei graşi l/2 felină 2 linguri orez l felie de pâine 1 ou 750ml borş 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 1 leg. pătrunjel verde 1 leg. leuştean sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele, se…
Crap în folie cu ciuperci
6 October 2010
Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 1leg.lămâie 50ml ulei 1 pătrunjel 1 leg. ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală, se scurge bine de apă şi se presară cu sare şi piper. Se taie ciupercile, curăţate şi spălate, în…
Meniu afrodisiac
6 October 2010
Ingrediente: 100 ml Campari sau Martini 500 g spaghete fierte în apă cu sare 2 cepe tocate călite în ulei 500 g carne de mânzat tocată sare piper scorţişoară ketchup 200 g lapte 3 linguri de făină 5 ouă caşcaval Mod de preparare: Se amestecă spaghetele scurse de apă, cu carnea călită împreună cu…
riptură de miel
6 October 2010
Cartofi frantuzesti cu carnaciori
6 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi mari fierţi în coajă 4 cârnăciori 2 cepe sare piper delikat 3 ouă 300 g brânză telemea 100 g unt Mod de preparare: Ungem o tavă cu 50 g unt, peste care punem cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele. În restul de 50 g unt punem la prăjit cârnatul tăiat bucăţele şi…
Salata orientala
6 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 castraveţi muraţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de oţet 1/2 de linguriţă de sare 1/2 de linguriţă de delicat 1 morcov fiert 100 g măsline 100 ml ulei piper 2 foi de dafin Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se taie rondele, apoi…
Salata nemteasca
6 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi tăiaţi rondele 3 cepe tăiate peştişori 2 legături de ridichi tăiate rondele 5 cremvuşti fierţi tăiaţi rondele 5 felii de şuncă tăiată fideluţă 200 g smântână Mod de preparare: Se face o maioneză din trei gălbenuşuri cu ulei Bunica, piper, delicat şi sare. Se amestecă toate la un loc,…
Budinca de telina
6 October 2010
Ingrediente: 100 g unt 1 ţelină fiartă 100 g pesmet 300 g caşcaval 200 g şuncă presată 150 g smântână 2 oua Mod de preparare: Se unge vasul cu unt şi se presară caşcavalul ras. Peste caşcaval punem intercalat rondele de ţelină fiartă, iar peste ţelină punem şuncă tăiată cubuleţe mici. Peste şuncă adăugăm…
Scrumbii la cuptor
6 October 2010
Ingrediente: 6 scrumbii 1 lămâie 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se spală şi se zvântă cu un şervet. Se presară cu condimente şi se lasă 30 de minute la rece. Se stropesc apoi cu zeamă de lămâie în interior şi se învelesc, separat, în…
Peşte cu legume la cuptor
5 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cod (sau orice alt peşte) 1/2 l lapte 2 cepe mari 2 morcovi 2 ardei graşi verzi 2 roşii 4 roşii mari (sau 2-3 linguri pastă de tomate) 200 g măsline 150 g orez 1/2 kg cartofi fierţi şi tăiaţi cubuleţe 1 cutie ciuperci conservate 200 ml ulei 150 ml vin…
File de păstrăv
5 October 2010
Ingrediente: 800g file de păstrăv 2 ardei graşi verzi 5 morcovi 200g mazăre verde 200g fasole verde 200g migdale sărate ulei sare piper curry Mod de preparare: Se stoarce zeama unei lămâi şi se pune într-un vas pe foc cu o linguriţă de făină, o linguriţă de zahăr, sare, piper. Se aşteaptă până…
Cum se prepara Cocktail Spider Brain Kids (video)
5 October 2010
Plăcintă de crap
5 October 2010
Ingrediente: l,5kg crap 1,5 kg ceapă 30g usturoi 2 foi de dafin 150ml ulei 100ml bulion de roşii 100ml vin roşu 200ml supă de legume 400g roşii l leg. pătrunjel 1 lingură oţet sare piper cimbru Mod de preparare: Se curăţă crapul de solzi şi i se scot intestinele. Se spală şi apoi…
Miel cu ciuperci
5 October 2010
Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină sare Mod de preparare: Prăjeşti carnea tăiată bucăţele în unt sau untură, adaugi şi ceapa tăiată mărunt, ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri şi…
Peşte cu scordolea de cartofi şi nuci
5 October 2010
Ingrediente: l kg peşte 400g cartofi 1căpăţână usturoi 20 nuci 100ml ulei 1lingură oţet de mere sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală bine, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu sare şi piper. Separat, se pun la fiert cartofii cu coajă şi după…
Şalău cu mujdei verde
5 October 2010
Ingrediente: 1 şalău cam de lkg 200 ml lapte bătut (sau iaurt) 2 leg. usturoi verde l/2 leg. pătrunjel 2-3fire tarhon 10 ml ulei sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă, se sărează şi se lasă 1 oră la frigider, după care se pune pe grătarul cu cărbuni până se rumeneşte. Mujdeiul…
Păstrăv cu pesmet si susan
5 October 2010
Hering afumat pe turtiţe de cartofi
5 October 2010
Ingrediente: 400g hering afumat lămâie 2 linguri ierburi aromate (pătrunjel, mărar, tarhon 500ml lapte 800g cartofi 3 ouă l50g unt frunze de salată verde 4 roşii 2 ardei graşi (verde şi galben) sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de oase şi se taie în fâşii de 2,5 cm lăţime. Se pun…
Blanchetă de miel
5 October 2010
Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4 căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec unt sare şi piper Mod de preparare: Topeşti untul într-un vas pe foc, pui camea, făina, usturoiul (bine pisat) şi laşi până se rumeneşte carnea. Adaugi…
Salata de varza cu sunca
5 October 2010
Ingrediente: 500 g varză 200 g şuncă 1 ardei 1 gogoşar 2 ouă 100 g măsline 3 roşii 100 g brânză telemea ulei oţet sare piper 1linguriţă de zahăr Mod de preparare: Se toacă toate julien, se dă gust, iar la urmă, se rade brânza şi se ornează cu rondele de roşii. Pofta…
Tagliatelle cu file de peşte
5 October 2010
Ingrediente: 400g tagliatelle (tăiţei mai laţi) 4 fileuri de cod sau merluciu l50ml ulei de măsline 1 lămâie 2 linguri pesmet 2 ouă 1lingură făină 150ml suc de roşii 2 ardei iuţe 1 linguriţă cimbru uscat 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert pastele în apă sărată. Intre…
Reţete de post: Tocană de mazare cu mărar
5 October 2010
Ingrediente: 1 si 1/2 kg mazăre (congelată sau de la borcan) 1 si 1/2 ceaşcă ulei 4 cepe tăiate mărunt 5 cartofi 1 morcov 1 ceaşcă suc de roşii 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa tocată şi morcovul tăiat rondele subţiri şi când s-au înmuiat adaugi mazărea…
Sos de rosii III
5 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 de linguriţă de enibahar 3 linguri de muştar 1 linguriţă de piper 250 g zahăr 1 lingură de sare un sfert de oţet Mod de preparare: Se curăţă roşiile, se toacăşi se amestecă toate la un loc, apoi se fierb până se formează o pastă bine legată. La sfârşit, fierbinte…
Reţete de post: Musaca de piure de cartofi cu ciuperci
5 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe 4 linguri ulei 1 lingură de bulion sare piper pătrunjel pesmet Mod de preparare: Toci ciupercile şi cepele, apoi le căleşti împreună în ulei, adaugi sare şi piper după gust şi verdeaţa tocată. Speli cartofii, îi fierbi cu tot cu coajă, apoi îi cureţi,…
Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez
5 October 2010
Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le laşi aşa 2-3 ore să se pătrundă, după care pe fiecare felie de carne pui o bucată de gutuie, rulezi şi prinzi carnea la capete…
Farffale cu somon şi mazăre
5 October 2010
Ingrediente: 400g farfalle (paste scurte) 200g file de somon l00g mazăre verde fiartă 1ceapă mare 1ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 roşii 150ml ulei de măsline l leg. pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă sărată. Intre timp, se călesc ceapa curăţată şi tăiată…
Pulpă de miel in aluat
5 October 2010
Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ 150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g ciuperci 2 ouă sare piper cimbru după gust Mod de preparare: Cureţi şi speli pulpa şi o tai în aşa fel încât să poţi…
Pască umplută cu branză si budinca
5 October 2010
Reţete de post: Piure de urzici
5 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei Mod de preparare: Sunt bune urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Alegi frunzele şi le speli în mai multe ape. Nu scurgi apa din vasul în care le speli, ci scoţi uzicile cu spumiera, astfel încât nisipul şi pământul…
Supa crema
5 October 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 gogoşar 2 cartofi mari 200 g smântână 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de Secretul Gustului 50 g unt crutoane din pâine Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se fierb, separat cu apăşi sare, apoi zarzavaturile le curăţăm, le tocăm cubuleţe…
Salată de peşte cu şampanie
5 October 2010
Ingrediente: 400g file de peşte 1 morcov 1 dovlecel 50g unt 1 file anşoa 125ml şampanie 75ml smântână sare piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se curăţă şi se spală dovlecelul şi morcovul şi se taie în bastonaşe subţiri, apoi se pun în…
Reţete de post: Sarmale de post cu nuci
5 October 2010
Ingrediente: 5-6 cepe 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 ţelină mică 1/2 kg orez 1 pahar ulei 3 cartofi 1 pahar de suc de roşii 100 g nuci date prin maşină 1 varză acră sau dulce Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o pui într-o cratiţa, adaugi un pahar de apă şi laşi…
File de peste cu smantana
5 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 linguri făină 1 linguriţă boia 2 linguri smântână 2 caş ras 2 căţei de usturoi 1 ceapă verde puţin ulei zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Stropeşti fileul de peşte cu zeamă de lămâie, îl laşi aşa timp de 10 şi îl scoţi pe hârtie pergament…
Reţete de post: Musaca de cartofi cu zacuscă
5 October 2010
Ingrediente: 6-8 cartofi 1 borcan zacuscă de ghebe (sau ciuperci sau vinete, ce ai) 2 linguri ulei 2 linguri margarină piper 2 linguri pastă de roşii pesmet 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în apă cu sare. Din cartofii fierţi faci un…
Reţete de post: Ghebe cu maioneză de pufuleti
5 October 2010
Ingrediente: 500 g ghebe ulei condiment tip Vegeta usturoi maioneză de post din pufuleţi muştar sare Mod de preparare: Desărezi ghebele sau le decongelezi, le fierbi bine şi le laşi să se răcească, apoi le treci prin maşina de tocat. Separat, prepari maioneza. înmoi şi storci bine o pungă de pufuleţi, apoi îi…
Ciorbă de burtă de miel
5 October 2010
Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină (mică) 1 morcov 1 ceapă 2-3 gălbenuşuri 100 g smântână sare şi piper după gust puţin oţet mujdei de…
Salată cu murături si păstrav afumat
5 October 2010
Ingrediente: 100 g file de păstrăv afumat 3 cartofi 2 morcovi 1 castravete acru 1 gogoşar din oţet 2-3 fire de ceapă verde sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii şi îi pui la fiert pentru 20-25 de minute. Tai apoi mărunt morcovul fiert, castravetele şi gogoşarul, iar cartofii îi tai cubuleţe.…
Bors de miel cu lobodă
5 October 2010
File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb
5 October 2010
Ingrediente: 12 fileuri de păstrăv 100ml vin alb sec 1 morcov potrivit 800g ciuperci proaspete 200g unt 2 linguri pesmet 100g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Se spală fileurile de păstrăv, se lasă să se scurgă de apă, apoi se fierb 10 minute la…
Sufleu de zmeură
5 October 2010
Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină. Se…
Macrou a la Napoli
5 October 2010
Ingrediente: 800g macrou afumat 500g macaroane 600ml suc de roşii 3 linguri bulion 100g pesmet 100g caşcaval 100g unt l leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală mai mare apă cu 1 linguriţă sare. Când apa începe să fiarbă în clocote, se pun macaroanele şi se fierb…
Salata din oua de prepelita cu ciuperci
5 October 2010
Ingrediente: 24 ouă de prepeliţă 1gălbenuş de găină crud 1 linguriţă de muştar 1 gogoşar murat pentru decor 1 cutie de ciuperci 2 cepe tocate peştişori 100 ml de vin alb sare piper foi de dafin 2 linguri de ulei 100 ml de apă Mod de preparare: Este o reţetă pentru 6 porţii. Lăsăm…
Cum se prepara Cocktail Gold Margarita (video)
5 October 2010
Supa Chinezeasca
5 October 2010
Ingrediente: 1ceapă 1 piept de pui 1 lingură de făină 2 linguri ulei de măsline 2 linguri sos de soia 50 g alune prăjite 1 ardei gras şi 1 iute 1 legătură pătrunjel verde 2 cuburi de concentrat de pui Mod de preparare: Se pune uleiul în cratiţă, adăugăm ceapa tocată mărunt, călim puţin,…
Salata de telina
5 October 2010
Ingrediente: 200 g ţelină rasă 200 g măr ionatan 50 g maioneză sare piper zeamă de lămâie Mod de preparare: Ţelina rasăşi mărul se ţin câteva minute în apă cu sare de lămâie, ca să nu-şi schimbe culoarea, apoi se scurg de zeamăşi se amestecă cu maioneză. După ce s-a dat gustul, se aşează…
Sos de rosii II
5 October 2010
Ingrediente: 4 kg roşii 2 kg gogoşari 3 linguri de zahăr 3 linguri de sare 3 linguri de Vegeta aspirine Mod de preparare: Roşiile curăţate de pieliţe şi rase pe răzătoare şi apoi gogoşarii curăţaţi de cotor şi seminţe, sunt daţi prin maşină. Le punem toate în cratiţă pe plităşi lăsăm să fiarbă timp…
Reţete de post: Chiftele de soia marinate
5 October 2010
Ingrediente chiftele: 1 pachet de soia granule (100 g) 1 ceapa 1 morcov 2-3 cartofi 2-3 linguri pesmet 1 catel usturoi sare cimbru piper oregano 1 lingurita condiment Ingrediente sos: 1 ceapa 3 linguri paste de rosii 1 lingurita zahar 1 lingurita otet 1 foaie de dafin ulei Mod de preparare: Cureti cartofii,…
Salată de şalău cu smântână
5 October 2010
Ingrediente: 800g şalău 300g cartofi 150g morcovi 100g mazăre 100g fasole verde 2 ouă 100ml idei 2-3 linguri zeamă de lămâie 1linguriţă muştar 300g smântână 1leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se decapitează şi se spală bine cu apă rece. Se pune apă la…
Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde
5 October 2010
O reteta simpla de stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, pasta de tomate, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 1-2 linguriţe făină 1-2 linguri pastă de tomate sare piper ulei …
Ciorbă pescărească la ceaun
5 October 2010
Ingrediente: 750g crap 750g somotei 250g biban mic 500g aterină sau hamsie 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 4 cepe mari 100ml ulei 1 kg roşii 1,5 l borş proaspăt 1leg. pătrunjel 1leg. leuştean 100ml oţet sare piper Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se spală şi se toacă…
Salata de pui cu legume
5 October 2010
Ingrediente: 350 g salată verde 2 morcovi 2 fire de ţelină 1 ceapă 400 g piept de pasăre 6 linguri de ulei 3 linguri de oţet sare pătrunjel 2 linguri de nucă măcinată Mod de preparare: Salata, spălatăşi scursă de apă, se aşează pe un platou, apoi morcovul, ţelina şi ceapa se toacă mărunt…
Rulouri de stavrizi ă la Russe
5 October 2010
Ingrediente: 12 stavrizi mici (circa 150g/bucata) 100g cartofi 150g mazăre l00g morcovi 1ceapă potrivită 100 ml ulei 4 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar 2 ouă 4 castraveciori muraţi 1 leg. pătrunjel 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se filetează şi…
Salata de dovlecei cu smantana
5 October 2010
Ingrediente: 4 dovlecei 2 linguri de zeamă de lămâie sau puţin oţet pătrunjel mărar verde 1 lingură de ulei 1 cană de smântână Mod de preparare: Se curăţă dovleceii de coajă, se scoate miezul cu seminţe, se pun în apă fierbinte cu puţină sare să fiarbă, se scurg bine şi se taie felii, apoi…
Şalău pane cu mujdei
5 October 2010
Ingrediente: l,2kg file de şalău 250nd ulei pentru prăjit 200g făină 2-4 linguri lapte 3 ouă 1 lămâie 1 linguriţă rasă cimbru sfărâmat mărunt un vârf de cuţit praf de copt 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Din făină, gălbenuşuri, cimbru, praf de copt, lapte şi un pic de sare se…
Hribi cu usturoi
5 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 100 ml ulei 2 catei usturoi 4 linguri smantana Mod de preparare: Hribi curăţaţi şi bine spălaţi se taie fideluţe, se pun la călit în cratiţă cu 3 cepe curăţate, tocate mărunt şi 100 ml de ulei timp de 5 minute, apoi stingem cu o cană de apă. Lăsăm…
Cum se prepara Cocktail Esperanza Grande (video)
4 October 2010
Ciorbă ca-n Delta Dunării
4 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, biban, cărăşel, oblete, ghiborţ) 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten) 1ceapă mare 1 ţelină potrivită (ccal50g) 2-3 ardei graşi 2 morcovi mari l rădăcină de pătrunjel 2 linguri bulion (sau 3-4 roşii bine coapte) l leg. pătrunjel l leg. leuştean 2-3 lămâi (500ml borş) sare piper…
Sufleu de mere
4 October 2010
Ingrediente: 1,250 kg mere 40 g unt 220 g zahăr 6 albuşuri Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă, se taie în patru, se scoate miezul cu seminţele, apoi se taie felii. Se pun la foc cu zahărul şi vanilia şi se amestecă pînă ce au scăzut, apoi se dau prin sită şi…
Reţete de post: Spanac cu piure de cartofi
4 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2-3 linguri margarină 1/2 kg cartofi sare piper 1 ceapă ulei Mod de preparare: Cu o seară înainte să găteşti, scoţi spanacul din congelator şi îl pui într-un vas ca să se decongeleze şi să se scurgă bine. Spanacul decongelat îl tai mărunt. Separat, într-o tigaie topeşti margarina şi…
Ciorbă de peşte cu slănină
4 October 2010
Ingrediente: 1cap de crap de baltă 300g file de ştiucă 300g file de somn 300g file de şalău 150g slănină afumată 200g ceapă 200g morcovi l50g telină 200ml vin alb sec 1lingură pastă de ardei l/2 – linguriţă boia iute 1 leg. pătrunjel 3-4 l de apă sare piper Mod de preparare: Peştele…
Colţunaşi cu brânză si dulceaţă
4 October 2010
Rulada de spanac umplută cu şuncă
4 October 2010
Salata de cruditati
4 October 2010
Ingrediente: 1 roşie 1 pară 3-4 ridichi roşii 1 conservă mică de linte 1 măr jumătate de ţelină rasă Mod de preparare: Se taie toate fideluţe para şi mărul cu ţelina, apoi se ţin în puţină apă cu sare de lămâie. Peste toate legumele, se pune un sos din ulei de măsline, oţet alb,…
Crap gătit chinezeşte
4 October 2010
Ingrediente: 500 g crap 3 ouă 5 linguri făină 400 ml oţet 300 ml ulei 1ceapă mare 200 g pastă de tomate 50 ml sos de soia 1 linguriţă salute uscată 1 linguriţă pastă de ardei iute 40 g gem de prune 2 linguriţe zahăr 5 ml oţet balsamic Mod de preparare: Crapul…
Salata de cruditati cu sos de smantana
4 October 2010
Ingrediente: 1telină 200 brocolli 1morcov 2 roşii 3castraveţi pătrunjel 100g smântână miere după gust sare piper alb măcinat hrean ras pe răzătoare zeama de la 1/2 de lămâie boabe de capere 200 brânză frământată verdeaţă tocată mărunt Mod de preparare: Pe un platou, aşezăm crudităţile tăiate julien, după care, separat facem trei feluri de…
Salata berlineza
4 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 2 bucăţi de ardei verde 2 bucăţi de ardei roşu 2 cepe 200 g şuncă 3 ouă fierte 200 g caşcaval 200 g măsline verdeaţă pentru decor Mod de preparare: Se toacă cartofii rondele, apoi ardeii, ceapa, şunca, după care se amestecă cu oţet, ulei, piper şi delicat. La…
Sos remulat
4 October 2010
Ingrediente: 700 g maioneză 300 g castraveţi muraţi 3 ouă fierte 3 legături de pătrunjel 300 g tarhon 2 g piper 100 g muştar 25 ml oţet sare după gust Mod de preparare: În maioneză se adaugă muştarul, castraveţii tăiaţi cubuleţe, pătrunjelul şi tarhonul tocate mărunt, piperul măcinat, ouăle tăiate cubuleţe şi oţetul şi…
Şalău pe pat de spanac
4 October 2010
Ingrediente: 800g file de şalău 500g spanac 500ml lapte 1 ceapă 200g unt 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi 1 lămâie 1 ardei iute sare piper Mod de preparare: Şalăul se filetează şi se ţine aproximativ 1 oră în lapte. Se şterge, se sărează, se piperează şi se pune la prăjit în…
Miel la cuptor
4 October 2010
Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată mărunt 1 linguriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de cimbru boia 1 linguriţă busuioc 3 căţei de usturoi pisaţi puţin ulei sau untură Mod de preparare: Ţii pulpa de miel câteva ore într-o marinată făcută din…
Sufleu de caise
4 October 2010
Ingrediente: 800 g caise 30 g unt vanilie 180 g zahăr 5-6 albuşuri 2 linguri compoziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie Mod de preparare: Caisele se spală, se rup în două, se scot sîmburii şi se pun la fiert într-un vas cu zahărul şi vanilia. Se amestecă pînă ce au scăzut,…
Sos picant de iarna
4 October 2010
Ingrediente: 5 kg roşii 20 gogoşari roşii 5 ardei kapia 2 rădăcini de ţelină 2 cepe mari 250 g oţet 250 g ulei 250 g zahăr 2 linguriţe de chimion 2 linguriţe de piper 8 linguri de sare 4 ardei iuţi Mod de preparare: Gogoşarii şi ardeii curăţaţi se dau prin maşina de…
Salata de ciuperci cu maioneza
4 October 2010
Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 borcan de maioneză 2 cepe tăiate mărunt 2 castraveţi tocaţi 1 piept de pasăre tocat sare piper 1 lingură de muştar 100 g măsline Mod de preparare: Se decorează cu gogoşari roşii,500 g ciuperci fierte şi tocate mărunt se amestecă cu trei căţei de usturoi tocat mărunt, sare,…
File de somotei cu sos de morcovi şi portocale
4 October 2010
Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale 50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de morcov şi portocalele se prepară în modul următor: se pune untul la călit împreună cu morcovii…
Reţete de post: Mancare de ţelină
4 October 2010
Ingrediente: 3 ţeline 2 cepe 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină sare piper 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Cureţi ţelinele, le tai felii şi le prăjeşti într-o cratiţă, în puţin ulei până-şi schimbă culoarea. Scoţi feliile de ţelină pe o farfurie, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui…
Unt negru
4 October 2010
Ingrediente: 200 g unt 200 g măsline sare spanac Mod de preparare: Frunzele de spanac, uşor opărite şi scurse de apă, se trec prin sită, se freacă cu untul şi se adaugă sare după gust. Pofta buna!
Salată de crudităţi cu păstrăv afumat
4 October 2010
Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare
4 October 2010
Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazăre 2-3 linguri bulion 2-3 linguri ulei condiment tip Maggi sare boabe de piper 1-2 foi de dafin 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Cureţi cepele, le toci mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă, cu ulei şi puţină apă. Scurgi zeama ciupercilor, le…
Budincă de tăietei cu brânză de vaci
4 October 2010
Sos de rosii I
4 October 2010
Ingrediente: 6 kg roşii 8 ardei roşii 8 cepe 2 rădăcini de ţelină 3 linguri de oţet 4 linguri de muştar 250 g zahăr sare piper Mod de preparare: Se fierb şi se pasează legumele, apoi adăugăm oţet, muştar, zahăr şi condimente. Le dăm un clocot, apoi punem în sticle şi sterilizăm la Bain-Marie.…
Ciorba de fasole
4 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean 100 g tăiţei fierţi 1linguriţă de cimbru mărunţit 1 morcov ras 2 ardei tăiaţi 1 lingură de Borş Magic 1 linguriţă din Secretul Gustului Mod de preparare:…
Sos pentru vanat
4 October 2010
Ingrediente: 200 g costiţă afumată 3 cepe tocate fin 1 telina 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei 250 ml de vin roşu Mod de preparare: Se toacă toate julien şi se călesc în ulei. După ce s-au călit bine, se amestecă cu costiţa tăiatăşi călită separat, se adaugă o lingură de…
File de merlucius cu sos alb şi porumb dulce
4 October 2010
Ingrediente: 250g merlucius file 200ml smântână 200ml iaurt gros 100g lămâie 20g piper boabe 2 foi de dafin 30ml oţet 1 leg. mărar 270g porumb dulce conservat Mod de preparare: Se pune apă la fiert, cu foi de dafin, boabe de piper, oţet şi sare. Când apa fierbe, se adaugă fileul de merlucius şi…
Sos de usturoi si cartofi
4 October 2010
Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 100 ml ulei de măsline 1/2 de lingură de zeamă de lămâie 1 cartof fiert în coajă sare piper verdeaţă pentru decor Mod de preparare: Se zdrobeşte usturoiul, apoi cartoful cald fără coajă, după care se adaugă gălbenuşurile, sare, piper, zeamă de lămâie şi uleiul ca la…
Salata asortata
4 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 gogoşari roşii 1 ardei verde 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de ridichi 100 g măsline sare delicat piper 2 ouă fierte 2 linguri de oţet două foi de dafin 50 ml de apă Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie…
Aperitiv de şalău, somn sau cod
4 October 2010
Ingrediente: l kg peşte (file) 300g morcovi 150g ceapă 300g mazăre 300g arpagic 100g măsline 300g castraveţi acri 200ml ulei de măsline 60g bulion 100ml vin sare piper Mod de preparare: Se taie peştele în bucăţi (30g), care se prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins numai atât cât să se strângă peştele şi…
Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)
4 October 2010
Ciorba de conopida cu afumatura
4 October 2010
Ingrediente: 300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g conopidă Mod de preparare: Se taie costiţa julien, o punem la călit puţin, apoi punem o cratiţă cu apă la fiert, peste care punem costiţa.…
Sos de smantana
4 October 2010
Ingrediente: 300 g smântână 100 g muştar sare Mod de preparare: Se amestecă bine smântâna cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la salată verde, andive şi salată de ţelină. Pofta buna!
Salată de fasole verde cu ton
4 October 2010
Ingrediente: 600g fasole verde congelată 300g ton în ulei (conservă) 200g măsline negre fără sâmburi 50ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Se decongelează fasolea şi se taie în segmente de circa 3 cm. Se scurge bine de apă şi se căleşte, la foc iute, 2 minute, în uleiul…
Rulouri cu hamsii
4 October 2010
Ingrediente: 500g hamsii sărate 2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri de apă 2 linguri oţet Mod de prep[arare: Se face un aluat din faină, margarină, apă şi oţet. Este bine să se prepare cu o zi înainte şi să se ţină la rece. Se face o foaie subţire de…
Drob de pui
4 October 2010
Scrumbie la grătar cu sos de smântână
4 October 2010
Ingrediente: 4 scrumbii (circa 250g/bucata) 6 căţei de usturoi 300ml smântână 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele se spală şi se crestează pe ambele părţi în formă de romburi. Se presară cu sare şi piper, după gust, apoi se pun pe grătarul bine…
Bors Rusesc
4 October 2010
Ingrediente: 2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1 ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1 sfeclă mică 3 cartofi 10 păstăi de fasole 1 ardei gras 4-5 roşii 150 g unt 100 g smântână 1 gălbenuş sare piper leuştean pătrunjel…
Salata cu branza
4 October 2010
Ingrediente: 250 g caş dulce 200 g şuncă tocată 2 castraveţi muraţi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de ridichi 2 căţei de usturoi 1 roşie sare piper zahăr 2 linguri de maioneză 1 lingură de muştar 200 g smântână oţet după gust Mod de preparare: Se taie brânza sub formă de cubuleţe,…
Trigoane cu migdale sau nuci
4 October 2010
Ingrediente: 400 g făină 250 g migdale 150 g unt 250 g zahăr 80 g miere vanilie 2 linguri ulei Mod de preparare: Se prepară foaia de ştrudel şi se taie bucăţi dreptunghiulare de 20 pe 30 cm. Se ung cu unt şi se presară cu migdale prăjite tăiate felii subţiri amestecate cu…
Sos de ardei
4 October 2010
Ingrediente: 100 g unt 2 cepe 2 ardei 1 cană de supă de carne 2 linguri de smântână 1 lingură de făină sare piper busuioc după gust Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în unt, apoi adăugăm ardeii tăiaţi julien, sare, piper, busuioc, o cană se supăşi lăsăm să fiarbă…
Rulada chec cu ciuperci
4 October 2010
Ingrediente: 300g bureti 50-60 margarina 1 ceapa mica 100g cascaval sau pranza 3 linguri de făină de grâu 4 gălbenuşuri 100 g smântână Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se undeşte în margarină, se adaugă bureţii, brânza, făina, gălbenuşurile şi smântâna. Albuşurile se bat spumăşi se amestecă cu compoziţia. Se unge tava…
Hribi cu sos tomat
4 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 2 căţei de usturoi 200 g unt 200 ml sos de roşii sare piper Mod de preparare: Topim untul, punem hribii tocaţi, adăugăm ceapa, lăsăm la călit, apoi turnăm jumătate de litru de supă în care am dizolvat două cuburi de concentrat de supă de pui. Lăsăm să…
Ghiveci cu zacuscă
4 October 2010
Friptură de miel în pergament
4 October 2010
Sandvişuri săţioase
4 October 2010
Ingrediente: 8 felii de pâine 100g unt 1 cutie conservă de sardele în ulei 100g şuncă tip Praga 100g salam crud uscat 3 castraveciori muraţi în saramură 1 gogoşar murat în oţet 100g maioneză sare piper Mod de preparare: Salamul se curăţă de pieliţă şi împreună cu şunca şi sardelele, scurse bine de…
Hribi cu smantana
4 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 4 cepe 100 g ulei Mod de preparare: Adăugăm hribii tocaţi, peste ceapă, şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. Turnăm apoi 200 g de smântână bătută cu o lingură de făină de grâu, amestecăm şi punem peste hribi. Lăsăm să dea două sau trei clocote, după care, la final, decorăm…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu