Retete de Paste:
Mâncare de fasole verde cu pui
23 September 2010
Saleuri cu mac si chimen
23 September 2010
Ingrediente: 2 căni untură (1 cană = 250 g) 1 ou mac chimen drojdie cât o nucă dizolvată în puţină apă călduţă cu o lingură de zahăr sare mai multă 1 şi 1/2 cană sifon sau apă minerală (aceeaşi măsură ca la untură) făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit Mod de preparare:…
Saleuri dospite cu lapte
23 September 2010
Ingrediente: 300 g untură 300 ml lapte 50 g drojdie 50 g mac 2 ouă sare făină Mod de preparare: Topeşti untura, o laşi puin să se răcească, apoi adaugi laptele în care ai dizolvat drojdia, 1 linguriţă sare şi făină cât să iasă un aluat potrivit, care să poată fi întins cu…
Supa de gaina cu galuste de ficat
23 September 2010
Ingrediente: 1 găină 3-4 morcovi 2-3 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică frunze de ţelină 1 ceapă 1 ou făină pentru tăieţei piper boabe sare Pentru găluşte ai nevoie de: ficat de găină 2 ouă 1 ceapă sare piper pătrunjel pesmet Mod preparare supă: In 2-3 I de apă pui găina porţionată…
Tarta cu mere
23 September 2010
Varză acră cu carne de porc
23 September 2010
Supa cu galuste de gris prajite
23 September 2010
Ingrediente: 6-7 roşii din conservă 2 morcovi 1 ardei din conservă 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 păstârnac 1/2 l lapte 125 g griş 2 ouă 2-3 linguri făină 70-80 g gr unt sau untdelemn sare verdeaţă Mod de preparare: Cureţi zarzavatul, îl speli şi îl pui să fiarbă cu apă şi…
Carne de porc cu smantana
23 September 2010
Ruladă cu branză de vaci si stafide
23 September 2010
Ingrediente: 300 g făină 50 g stafide 1 pahar lapte 150 g zahăr 4 ouă sare vanilie 300 g brânză de vaci 100 g unt Mod de preparare: Faci un aluat din făină, lapte, sare după gust şi 25 g unt, frămânţi bine, apoi îl împărţi în două şi baţi fiecare parte cu…
Oua de prepeliţe murate
23 September 2010
Fierbi ouăle tari la foc mic (pentru un borcan de 800 ml = 35-40 de ouă), ca să nu se crape, după ce în prealabil ai pus sare în apă ca să le decojeşti mai uşor. După ce au fiert, le ţii în apă rece, apoi le decojeşti şi le înţepi uşor din loc…
Ciorbă de burtă de vită
23 September 2010
Mâncare de castraveţi acri cu carne de porc
23 September 2010
Supă ardelenească din şiră de porc cu crutoane
23 September 2010
Frigărui de midii sau scoici, aughinare cu pilaf cu roşii
23 September 2010
Ingrediente: 50 midii sau scoici opărite 6 funduri de anghinare fiartă 400 g macrouri afumate tăiate 1/2 pahar vin roşu 250g orez 100g unt 400g roşii 1 ceapă 12 frigărui 1 legătură de verdeaţă 1/4 l supă sare Mod de preparare: Anghinara se taie în patru bucăţi. Midiile întregi şi macrourile bucăţi se…
Fasole verde cu branză de vaci
23 September 2010
Spanac cu ouă la cuptor
23 September 2010
Muşchi de porc in aluat
23 September 2010
Ruladă cu ficat de pasare
23 September 2010
Musaca din carnaţi afumaţi
23 September 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi 1/2 kg cârnaţi afumaţi 1 ceapă mică 75 g unt sau margarină 2 linguriţe condiment 250 ml suc de roşii Mod de preparare: Cartofii fierţi îi tai rondele, aşezi jumătate din cantitate într-o cratiţă unsă cu unt. Pui apoi ceapa tăiată mărunt, cârnaţii felii si la urmă, rondelele …
Pui cu smantană
23 September 2010
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg sau 4-5 pulpe 3-4 cepe mari 1 morcov 400 g smântână 2-3 linguri de lapte sare piper 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Tai puiul bucăţi, le căleşti în puţin ulei, numai până ce se albeşte carnea, scoţi bucăţile pe o farfurie, iar în uleiul…
Pişcoturi cu jumări
23 September 2010
Ingrediente: 500 g jumări date prin maşina de tocat 150 g zahăr 1 plic praf de copt 2 plicuri de zahăr vanilat 200 g nucă măcinată 150 ml vin alb făină cât cuprinde Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele, pui făina cât să-ţi iasă un aluat mai tare şi frămânţi bine. Dai apoi…
Tocăniţă mureşeană de pui
23 September 2010
Ingrediente: 1 pui potrivit 2-3 cepe 1 linguriţă boia dulce piper 1 linguriţă condiment pătrunjel verde tocat 2 linguri smântână sau 1 pahar lapte 1 lingură făină ulei sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin, pui boiaua (pentru culoare), apoi puiul tăiat bucăţi, acoperi cu un capac şi laşi…
Păstrăvi cu napi umpluţi cu ouă şi sote de arpagic
23 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 100 g ulei 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 8 napi mari 200 g arpagic 100 g măsline vezi 1/2 lămîie puţin vin sare piper Mod de preparare: Napii se curăţă rotunzi şi se scobesc cu un cuţitaş pentru umplut. Se fierb 10 minute, se scot şi se pun pe un…
Cirobă de fasole uscata dreasa cu ştevie
23 September 2010
Pui fasolea boabe la fiert aşa cum faci de obicei, iar în timpul fierberii schimbi apa de 2-3 ori. In ultima apă în care va fierbe definitiv fasolea pui la fiert şi un morcov tăiat mărunt şi când a fiert fasolea tragi cratiţa de pe foc. Iei o mână de ştevie, o cureţi, o…
Ruladă de pui cu garnitură de cartofi petrecuţi
23 September 2010
Clătite cu peşte
23 September 2010
Ingrediente: clătite pe care le faci după reţeta ta obişnuită şi pe care le coci mai groase 2 cepe peşte fără oase sare piper unt caşcaval smântână Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa şi o pui să se călească în unt. Cureţi peştele, îl tai cuburi şi le pui peste ceapa înmuiată…
Ciorba de sfeclă roşie cu oase de porc afumate (şiră)
23 September 2010
Ingrediente: 500 g oase de porc afumate (de preferinţă şiră) 3-4 sfecle roşii 1 ceapă mare 1 morcov 2 linguri zarzavat pentru corbă 1 foaie dafin condiment 300 g smântână verdeaţă uscată (pătrunjel, cimbru) sare piper Mod de preparare: Oasele foarte bine spălatele pui la fiert în 2-3 litri de apă. Strecori apoi…
Retete gustoase: Crap la cuptor
23 September 2010
Ingrediente: 1 crap morcovi ceapă ardei usturoi roşii 1 cană de vin alb sec sare piper Mod de preparare: Cureţi legumele şi tai fideluţă ardeii şi ceapa, morcovii rondele, iar usturoiul îl tai în două. In tava aragazului aşezi un rând de legume, peste ele peştele (curăţat şi presărat cu sare) pe care…
Crap cu legume la cuptor
23 September 2010
Ingrediente: 4 crapi de mărime mijlocie 4-5 cepe 2 linguri pastă ardei 2 morcovi 6 roşii din conservă piper cimbru ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură condiment verdeaţă frunze de ţelină Mod de preparare: Cureţi şi prăjeşti peştele, apoi pregăteşti legumele. Tai 2 cepe solzişori, iar pe celelalte le toci mărunt. Morcovii…
Păstrăvi umpluţi cu icre şi măsline cu pastă de anşoa
23 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 200 g icre 12 raci mari 100 g ulei sare piper 12 măsline mari pastă de anşoa 2 ouă 1 legătură de mărar lămaie muştar Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se scot oscioarele pe la burtă se spală bine, se dă sare şi piper. Se aşază într-un platou de…
Prajitură din aluat cu untură si umplutură de mere
23 September 2010
Ingrediente: 200 g untură 2 ouă 1 cană smântână (sau lapte) 100 g zahăr 1 sticluţă esenţă de rom 1 linguriţă de bicarbonat stins cu oţet 1 plic zahăr vanilat făină cât cuprinde Pentru umplutură ai nevoie de: 1,5 kg mere 100 g zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Amesteci untura cu…
Fasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon
23 September 2010
Ficat de porc cu smantană
22 September 2010
Ingrediente: 1 kg ficat de porc 200 g untură 3 cepe 2 linguri făină 100 g smântână 150 ml lapte 2-3 linguri muştar 4-5 linguri vin alb 4 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Speli ficatul, îl porţionezi, îl împănezi cu usturoi, îl treci prin făină şi îl înăbuşi în untură…
Păstrăvi la grătar umpluţi cu garnitură de cartofi pai
22 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 300 g fileu de peşte 1 ou puţin lapte sare piper 400 g cartofi 1 legătură de pătrunjel ulei pentru prăjit cartofi 1/2 lămaie 1 felie de franzelă Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi cu un cuţitaş se scot oscioarele şi şira pe la…
Peşte oceanic în foitaj cu tăiţei şi ciuperci
22 September 2010
Ingrediente: 1 tartă coaptă din foitaj 150 g tăiţei de casă 400 g ciuperci sare piper 50 g parmezan sau şvaiţer 1,200 kg peşte oceanic 1 pahar lapte 1/2 lingură de făină 1 lingură de smantană 150 g unt l/4 lămaie Mod de preparare: Din peşte se taie 12 escalopuri şi se prăjesc…
Păstrăvi rasol cu garnitură de cartofi natur
22 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 1 ceapă sare 50 g unt 18 cartofi 1 legătură de pătrunjel 1/2 lămaie puţin oţet Mod de preparare: Păstrăvii se spală bine şi se pun într-o farfurie cu puţin oţet. Intr-un vas se pune 1 1 apă, ceapă şi sare şi cînd apa fierbe, se pun păstrăvii…
Mămăliguţă fiartă in lapte cu branză si carnaţi
22 September 2010
Prepari o mămăliguţă pripită din trei părţi lapte o parte apă si apoi mălai. Aranjezi într-o cratiţa un strat de mămăligă, apoi unul de brânză de burduf pâna umpli vasul. Deasupra pui 2-3 cârnaţi fripţi, tăiaţi bucăţele. O dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Când e gata o mananci cu smântână. Este foarte…
Sos alb cu castraveţi
22 September 2010
Rulouri de piept de pui cu carnaţi
22 September 2010
Ingrediente: 3-4 bucăţi piept de pui dezosat 300-400 g cârnaţi de porc afumaţi o bucăţică de slănină afumată sare piper 5-6 căţei de usturoi Mod de preparare: Speli pieptul de pui dezosat, il scurgi bine îl bati ca pe şniţel, pui sare, piper după gust şi caţel de usturoi pisaţi. Aşezi apoi pe…
Prăjiturele fragede cu osanză
22 September 2010
Ingrediente: 500 g făină 400 g osânză 100 g zahăr pudră l ou 50g drojdie 200 g gem sau dulceaţă 250 ml lapte 1 praf de sare Mod de preparare: Dai osânza de 2 ori prin maşina de tocat. Amesteci 300 g osânză cu 100 g făină. Din restul de 100 g osânză,…
Prăjitură caramel cu nucă
22 September 2010
Ingrediente: 400 g zahăr 200 g unt (sau margarina) taiat cubuleţe 200 g nucă tăiată bucăţi 5 ouă foi de napolitane Mod de preparare: Pui 200 g zahăr la topit într-o cratită de 2 litri. Zaharul rămas îl baţi cu ouăle până se omogenizează. Torni puţin câte puţin compoziţia peste zahărul topit, amestecând…
Ruladă de cartofi cu lapte si ciuperci
22 September 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi potriviţi 1 cutie de ciuperci 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri de lapte 2-3 linguri unt sare 2 ouă Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi laşi la fiert 25 de minute, îi pasezi şi îi amesteci cu sarea, untul şi laptele, ca să obţii un…
Friptura de prepeliţă pe gutui
22 September 2010
Ingrediente: 10-15 prepeliţe tinere (de 120 g, la 40-50 de zile) câte 2-3 prepeliţe pentru o persoană 1 ceşcuţă de coniac 2-4 gutui mari 5 linguri de unt sare piper Mod de preparare: Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un vas de lut ars…
Mancarică picantă de cartofi
22 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 2 linguri pastă de ardei 4-5 căţei de usturoi 3-4 linguri bulion 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper condiment ulei Mod de preparare: Cureţi, speli cartofii şi ceapa, apoi tai cartofii felii pe lungime şi ceapa mărunt. Pui ceapa să se călească împreună cu usturoiul…
Sos de pastă de tomate cu smantană
22 September 2010
Cornuleţe cu nucă si gem de prune
22 September 2010
Iepure împănat la cuptor
22 September 2010
Păstrăvi la cuptor cu garnitură de sote de bureţi
22 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 400 g bureţi 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 linguri de bulion pastă 100 g ulei sare piper 1/2 pahar vin Mod de preparare: Păstrăvii se spală bine, se aşază pe un nlatou de metal uns cu ulei, se dă sare şi piper şi se…
Crap la cuptor cu sos scordolea
22 September 2010
Salată de ceapă cu chiftele de carne si maioneza
22 September 2010
Cureţi 1 kg de ceapă, o speli şi o tai peştişori. Pui pe foc 3-4 l de apă, o laşi să dea în clocot şi adaugi 2-3 linguri de miere sau zahăr, 100 ml oţet (sau după gust), sare, boabe de piper, cuişoare, ienibahar şi foi de dafin. Opăreşti ceapa câteva minute în apa…
Pilaf cu carne de vită
22 September 2010
Ingrediente: 500 g carne de vita 1 şi 1/2 cană orez 100 g untură 2-3 cepe 1 morcov 1/2 ţelină sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovul şi ţelina, le dai pe râzătoare şi le pui la fiert în 3 l de apă cu carnea tăiată bucăţele. Intre timp, cireţi ceapa, o tai…
Gogoşele cu şuncă
22 September 2010
Ingrediente: 400 g făină 1 pahar de lapte drojdie cât o nucă 1 pahar de untură topită puţină sare Pentru umplutură ai nevoie de: 100 g şuncă 2 linguri smântână 1 lingură făină Mod de preparare: Din toate ingredientele frămânţi un aluat pe care îl laşi la dospit. Când a crescut, întinzi o…
Ruladă de ciuperci (de post)
22 September 2010
Ingrediente: 150 ml ulei 150 ml apă sare drojdie de bere cât o nucă făină Pentru umplutură ai nevoie de: 2 cutii de ciuperci (poţi folosi şi bureţi dacă ai: hribi, opintici) 6 cepe 1 morcov 2 căni cu orez sare şi piper Mod preparare aluat: Mai întâi frămânţi un aluat din…
Ciorbă de ştevie
22 September 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ştevie 3 cepe 1 morcov 1 cană roşii de la borcan pentru iarnă 4 linguri ulei 1 l borş (sau zeamă de varză) Mod de preparare: Alegi ştevia de cotoare, o speli, o opăreşti puţin, o strecori, apoi o toci cu o lingură de lemn. Pui într-o oală…
Mancare de ceapa cu costiţă
22 September 2010
Ingrediente: 500 g costiţă 1 kg de ceapă 250 ml ulei condimente 2 linguri bulion sare după gust Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o căleşti într-o cratiţă cu ulei încins. Când ceapa s-a aurit, torni o cană de apă, adaugi costiţa tăiată bucăţi, potriveşti de sare şi o laşi…
Sarmale din peşte (crap)
22 September 2010
Ingrediente: crap orez ceapă morcov verdeaţă bulion sare piper făină Mod de preparare: Dezosezi peştele crud şi-l dai prin maşina de tocat. Separat căleşti ceapa şi morcovul, adaugi orezul şi bulionul şi mai laşi puţin pe foc. Când orezul s-a înmuiat, adaugi toată compoziţia peste peştele tocat, mai pui făină, sare şi piper…
Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză
22 September 2010
Ingrediente: peşte ceapă morcov păstârnac bulion orez zeamă de varză mărar Mod de preparare: Pui la fiert ceapa morcovul şi păstârnacul tocate mărunt şi, după ce dau într-un clocot, adaugi orezul. Când orezul e aproape fiert, pui bulionul şi puţin mai târziu zeama de varză. La sfârşit, adaugi bucăţile de peşte, laşi să…
Salata de boeuf cu maioneză din pufuleti
22 September 2010
Ingrediente cartofi păstârnac şi morcovi fierţi gogoşari şi castraveţi în oţet pufuleţi ulei lămâie şi muştar pentru maioneză măsline Mod de preparare: Tai toate ingredientele mărunt, le amesteci bine şi adaugi sare şi piper. Pregăteşti apoi maioneza, astfel: stropeşti pufuleţii cu apă fierbinte, dar nu multă ca să nu se înmoaie prea tare.…
Scoici cu mujdei
22 September 2010
Freci usturoiul pisat cu ulei şi cu sare până rezultă un mujdei cremos. Pe un platou pui frunze de salată, aranezi scoicile curăţate, iar deasupra ornezi cu mujdei. Poţi servi ca aperitiv. Poftă bună!
Spaghete cu smantană si costiţă afumată
22 September 2010
Fierbi apă cu sare şi când dă în clocot pui 500 g spaghete, le laşi 10 minute, apoi le scurgi şi le treci printr-un jet de apă rece. în altă cratiţă, prăjeşti feliuţe de costiţă afumată în 2-3 linguri de margarină. Răstorni spaghetele peste costiţă şi când încep să se înfierbânte, adaugi 400 g…
Păstrăvi rasol în aspic
22 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 100 g zarzavat 1 ceapă 6 foi de gelatină 1 pahar vin roşu sare piper 1 foaie de dafin 2 albuşuri 1 legătură de pătrunjel 1/2 lămaie Mod de preparare: Zarzavatul, ceapa, dafinul se fierb în 1 1 apă cu sare şi apoi se pun păstrăvii şi se mai fierb…
Ciorbă cu zeama de varză si hrean
21 September 2010
Tai 1 kg de carne de porc mai grasă în bucăţi. Pui bucăţile de carne la fiert în apă clocotită, adaugi şi 3-4 bucăţi de hrean potrivite. După ce a fiert carnea, adaugi zeamă de varză strecurată, după gust, laşi să mai dea în câteva clocote, iei oala de pe foc şi dregi ciorba…
Mancare de mazare cu carne de porc
21 September 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc 2 cutii de mazăre suc de roşii (sau bulion) 50 g untură 1 lingură făină verdeaţă 2-3 cepe condiment Mod de preparare: Carnea tăiată bucăji o prăjeşti cu ceapa şi grăsimea, apoi adaugi apă cât să cuprindă compoziţia. După ce a fiert carnea, pui mazărea scursă şi…
Rulouri de şuncă si varză acră la cuptor
21 September 2010
Ingrediente: 12 felii de şuncă presată (tăiate mai subţiri) 750 g varză acră 150 g smântână 1 ou 1 ceapă roşie boia măghiran ulei sau untură Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai felii foarte subţiri şi o căleşti foarte puţin în ulei sau untură, presari boiaua, măghiranul, apoi adaugi varza fin tăiată…
Ghiveci sarbesc
21 September 2010
Tocăniţă de ceapa cu branza
21 September 2010
Ingrediente: 5 cepe 200 g brânză de oi 2-3 linguri ulei sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o pui să se călească în ulei, la foc foarte mic. O laşi la călit timp de 10 minute, după care o potriveşti de sare şi când este gata, tragi la marginea…
Salată picantă de varză roşie, ţelină si mere
21 September 2010
Ingrediente: 1 căpăţână varză roşie (500 g) 2 mere 1/4 ţelină 2 castraveţi muraţi 1 lingură hrean ras 1 lingură miere sare piper oţet ulei, după gust Mod de preparare: Tai varza mărunt, o sărezi şi o laşi o oră deoparte, apoi o storci. Amesteci bine oţetul cu mierea, uleiul şi puţină apă…
Zeamă moldoveneasca cu ciolan de porc
21 September 2010
Ingrediente: 2 oase de porc 2 cepe fidea 4 linguri zarzavat de la borcan 1 lingură bulion 1 l borş acru sare piper condiment Mod de preparare: Pui oasele tăiate bucăţi la fiert în 3 l de apă, iar după ce a fiert carnea de pe oase şi ai luat spuma, pui ceapa…
Ciorbă ţărănească cu carne de viţel sau pui
21 September 2010
Ingrediente: 500 g carne de viţel sau de pui 1 cutie mică de mazăre 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 cutie mică de fasole verde 1 varză cât un pumn 1 ceapă 2 cartofi 250 ml suc de roşii sau 1-2 linguri pastă de roşii şi sare Mod de preparare: Intr-o…
Friptură la tavă
21 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg pulpă de porc sau vrăbioare de vită 2-3 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb 2-3 roşii (din conservă) sare mărar ulei condiment Mod de preparare: Tai muşchiul în felii potrivte şi le aşezi în tavă. Peste feliile de muşchi torni un sos format din ulei, vin, roşii tăiate…
Mancare cu carnaţi de casă
21 September 2010
Ingrediente: 2 linguri ulei 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1 căţel de usturoi zdrobit 1 linguriţă de boia dulce 400 g roşii conservate scurse, decojite şi tăiate cubuleţe Mod de preparare: Incingi o lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare şi prăjeşti cârnaţii timp de 7 minute, la foc mic, pe…
Muşchi de porc cu sos simplu
21 September 2010
Ingrediente: muşchi de porc şuncă afumată piper usturoi sare vin alb ulei Mod de preparare: Muşchiul curăţat şi spălat îl sărezi, apoi îl împănezi cu usturoi şi fâşii mici de şuncă afumată şi pui piper după gust. Aşezi carnea într-o tavă, o stropeşti cu ulei şi vin din abundenţă şi dai la cuptor.…
Ciorbă de ciuperci cu smantana
21 September 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 2 morcovi 200 g smântână 1 gălbenuş 1 legătură pătrunjel condiment 3 căţei de usturoi oţet după gust piper 3-4 l apă sare Mod de preparare: Pui apa la fiert, iar când clocoteşte adaugi morcovii întregi curăţaţi, ciupercile tăiate felii şi condiment după gust. Când sunt toate…
Ciorbă de limbă
21 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg limbă 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 2 linguri orez 2 ouă lămâie pătrunjel verde sare apă Mod de preparare: Pui apă la fiert într-o oală şi când începe să clocotească, pui limba spălată bine în prealabil, laşi să dea în câteva clocote, după care o…
Sos alb cu vin
21 September 2010
Ingrediente: 3 linguri unt 4-5 linguri făină 50 ml vin alb 200 ml supă de peşte suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Topeşti untul pe foc domol, apoi adaugi făina, o căleşti cam 1 minut, stingi cu supa de peşte şi laşi sosul să fiarbă aproximativ 25 de minute, amestecând încontinuu…
Ciocănele de pui cu orez si legume
21 September 2010
Ingrediente: 4 ciocănele de pui 1 cană de orez 6-7 roşii din conservă 1 ardei verde (de la congelator) 1 ceapă mare 1 cub concentrat de condiment de pui condimente pentru pui ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli bine ciocănelele, le presari pe toate părţile cu condimente pentru pui…
Carne de porc cu prune uscate
21 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g prune uscate 3-4 linguri untură 3 linguri făină sare 2-3 linguri zahăr 2-3 linguri bulion Mod de preparare: Pui prunele la înmuiat în apă călduţă pentru 20-30 de minute. Intre timp, tai carnea de porc bucăţele, o prăjeşti în untura încinsă şi când s-a rumenit,…
Budincă de peşte oceanic
21 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 4 albuşuri 60 g frişcă lichidă sare piper alb 100 g unt 1 lingură de făină zeamă de peşte Maggi 1 lingură de smantană 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se fierb 900 g peşte cu puţină apă, vin, sare şi piper. Cînd s-a răcit, se scoate şi…
Cocktail Pina Colada
21 September 2010
Ciorbă de coaste de porc
21 September 2010
Pirjoale de nisetru cu garnitură de pilaf
21 September 2010
Ingrediente: 1 kg nisetru 1 felie franzelă 150 g frişca lichidă sare piper alb pesmet de cozonac 2 ouă 150 g unt 200 g orez 1/2 l supă ciuperci Mod de preparare: Nisetrul se dă prin maşina de tocat, cu franzela muiată şi stoarsă. Se amestecă apoi într-un vas pe gheaţă cu frişcă…
Chec umplut
21 September 2010
Ingrediente: 2 ouă 2 căni de zahăr 1 cană ulei 1 cană lapte 1 linguriţă amoniac 4 căni făină 100 g cacao Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul, apoi adaugi uleiul, laptele călduţ şi o cană de făină. Stingi amoniacul cu oţet, îl adaugi în compoziţie, după aceea pui şi celelalte 3…
Găluşte dospite cu magiun de prune
21 September 2010
Ingrediente: 250 g fănă + 1 lingură de făină 1/2 cub drojdie proaspătă 2 linguri zahă 125 ml lapte călduţ 120 g unt 1 ou coaja rasă de la o lămâie 1 linguriţă zahăr vanilat 150 g magiun 1 linguriţă rom 75 g mac macinat 8 linguriţe zahăr pudră Mod de preparare:…
Tarte cu nucă de cocos
21 September 2010
Ingrediente: 500 g fănă 250 ml ulei 125 ml vin alb 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Din aceste ingredien:e frămânţi un aluat pe care-l pui la frigider pentru o oră. Intre timp, pregăteşti crema. Ingrediente cremă: 200 ml apă 200 g zahăr 3 linguri lapte 200 g nucă de cocos 4…
Tochitură cu mămăligă de cartofi si lapte acru de casa
21 September 2010
Ingrediente: carne de porc afumată cartofi albi mălai ou brânză de burduf lapte acru Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu untură aşezi bucăţi de carne afumată şi torni şi 1 pahar cu apă rece. Laşi carnea să fiarbă în untură şi între timp pregăteşti mămăliga. Pentru aceasta pui la fiert cartofi curăţaţi şi…
Sote de morcovi cu smantană
21 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 linguri margarină 200 g smântână 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină sare Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi pui să se înăbuşe în margarină. Adaugi apă cât să-i acopere şi laşi să fiarbă. Numai după ce morcovii sunt complet fierţi torni peste ei făina…
Tartine cu scoici
21 September 2010
Speli bine scoicile si le fierbi cu tot cu cochilie. La fierbere de desfac. După ce desfaci toate scoicile, le alegi, adică separi cochilia de partea cărnoasă, apoi îndepărtezi pieliţa ce acoperă corpul moale al moluscăi. Tai felii de pâine, le ungi cu unt sau cu margarină, pui carnea de scoică şi o feliuţă…
Mancare de castraveţi cu carne de raţă
21 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg castraveţi muraţi 1 kg carne de raţă ulei 2 cepe potrivite 1 morcov 1 lingură făină 1 legătură mărar condiment 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă, îi tai rondele şi îi fierbi bine în apă. Speli carnea, o tai cum doreşti şi o rumeneşti puţin. Cureţi…
Friptură de porc cu sos de castraveţi muraţi
21 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml vin 1 pahar suc de roşii 100 g smântână unt cât o nucă sare piper 1 lingură muştar ulei Mod de preparare: Tai carnea felii mai gioase şi o rumeneşti în unt. Separat, căleşti şi ceapa tăiată mărunt, apoi o…
Spaghete cu carnat afumat de porc
21 September 2010
Ingrediente: 500 g spaghete o bucată de cârnat afumat (circa 300 g) 1- 2 gogoşari sau 1 lingură pastă de ardei 200 g brânză topită cu gust de smântână sare ulei Mod de preparare: Fierbi spaghetele, le treci sub jet de apă rece. Intr-o cratiţă prăjeşti în ulei încins cârnatul tăiat bucăţi mai…
Mancare de murături
21 September 2010
Ingrediente: 10 gogonele 5 gogoşari 2 castraveţi 2 buchete de conopidă şi 1/2 varză 2 cepe crude ulei boia iute bulion piper condiment lingură de făină Mod de preparare: Mai întâi speli bine toate murăturile, apoi cureţi gogonelele si gogosarii de seminţe. Le tai cubuleţe pe toate, inclusiv ceapa, şi le pui într-o…
Stufat de peşte oceanic
21 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg peşte oceanic 150 g măsline verzi 15 fire de ceapă verde 8 fire de usturoi verde 120 g ulei sare piper 1/2 pahar vin 2 legături de mărar 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se taie bucăţi de 3 cm şi se sotează în ulei. Peştele…
Cozonaci
21 September 2010
Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă (rasă) de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1/2 baton vanilie 100 g stafide 1/2 dintr-o nucşoară 1/2 din coaja unei portocale 1/2 de lămîie (coajă şi zeamă) 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci vanilie…
Cocktail Pimm’s n. 1
20 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Primm’s drink Decoraţiune – o felie de portocală, coaja de la o lămâie, o cireaşă roşie şi o rămurica de mentă sau o felie de castravete Se serveşte la orice oră Ingrediente: 4 cl Pimm’s n. 1 sifon. GingerAle sau Lemonsoda…
Musaca de peşte oceanic cu vinete
20 September 2010
Ingrediente: 800 g peşte oceanic 3 vinete 500 g roşii 150g ulei 1/2 pahar lapte 1 lingură de făină 80 g unt 2 ouă sare usturoi cimbru Mod de preparare: Vinetele se curăţă, se taie în lung, li se dă sare şi după 1/2 oră se spală şi se storc. Se dau prin…
Salată de fasole verde cu maioneză de pufuleţi
20 September 2010
Chiftele de ciuperci cu orez
20 September 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1-2 cartofi 2-3 linguri orez 1-2 cepe boia 1 legătură pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, alegi orezul şi le pui în vase separate la fiert. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi apoi o căleşti puţin în ulei. Când toate sunt gata, pasezi cartofii, treci ciupercile…
Aperitive colorate
20 September 2010
Caşcaval pane cu făină de mălai
20 September 2010
Ingrediente: 300 g caşcaval 200 g făină de mălai 2 ouă sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Tai caşcavalul în feliuţe subţiri. Separat, amesteci bine ouăle cu sarea şi piperul. Treci fiecare feliuţă de caşcaval prin acest amestec, apoi o dai prin făina de mălai şi iar prin ou şi o…
Prăjitură cu nuci insiropată
20 September 2010
Ingrediente: 6 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 2 linguri ulei 1 cană nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1/2 pachet praf de copt Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu uleiul, iar albuşurile le baţi spumă cu zahărul până obţii o bezea. Incorporezi gălbenuşurile în albuşuri,…
Pui cu mazare
20 September 2010
Păstrăvi la cuptor cu garnitură de cartofi natur
20 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 20 midii sau scoici 1 legătură de verdeaţă 1/2 lămaie sare piper 100 g unt 20 cartofi Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se aşază pe un platou de metal uns cu unt, Se dă sare şi piper şi se dau la cuptor moderat.…
Rasol cu afumătură
20 September 2010
Ingrediente: 300-400 g carne de rasol 100 g slănină afumată 100 ml suc de roşii 200 ml vin 2 foi de dafin 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 linguriţă de ceapă rasă 1 linguriţă cu vârf de făină 1 linguriţă de muştar puţin ulei pentru prăjit Mod de preparare: Carnea o…
Salată de varză murată cu suncă
20 September 2010
Ingrediente: 1 varză murată mijlocie 200 g şuncă presată sau parizer maioneză dintr-un ou piper Mod de preparare: Varza spălată şi scursă o tai fideluţă, apoi o amesteci cu şunca sau cu parizerul tăiat cubuleţe. In compoziţia rezultată încorporezi maioneza condimentată cu piper. Este foarte bună cu friptură de porc sau de pui.…
Cozonac cu ciocolata
20 September 2010
Ingrediente: 1 kg făină 3 gălbenuşuri 1 cană zahăr 1 lingură drojdie de bere 3 plicuri vanilie 4 linguri unt 1/2 l lapte 100 g ciocolată un praf de sare Mod de preparare: Din drojdie, lapte şi 2 linguri de zahăr faci maiaua. O laşi la crescut, apoi o amesteci cu făina. Adaugi…
Piept de curcan umplut
20 September 2010
Ingrediente: 2 piepturi de curcan, 600 g 600 g spanac (de la congelator) 200 g brânză de oaie sare piper 4 linguri ulei 5-6 roşii (de la borcan) 1 lingură busuioc uscat mărunţit Mod de preparare: Decongelezi spanacul, îl mai opăreşti o dată, apoi îl scurgi şi-l tai mărunt. In timp ce…
Ciorbă cu carne de porc
20 September 2010
Fasole boabe cu slănină si costiţă
20 September 2010
Pui de azi pe mâne la înmuiat 500 g de fasole. A doua zi o speli şi o pui la fiert cu apă rece. După câteva clocote o scurgi şi o pui la fiert din nou, tot cu apă rece. Adaugi un păhărel de vin roşu, o linguriţă de ulei şi o mai laşi…
Carnaţi din carne de porc şi oaie
20 September 2010
Ingrediente: 1 parte carne de oaie 2 părţi muşchi de porc 1/2 parte slănină Mod de preparare: Dai toată carnea prin maşina de tocat (dar cu sita mai mare, căci are gust mai bun). Condimentezi cu sare, piper, usturoi sau condiment pentru cârnaţi. Umpli intestinele speciale şi câmaţii, îi pui la uscat şi…
Chec cu nuci şi stafide
20 September 2010
Sufleu cu piure, varză acră si kaizer
20 September 2010
Supă-cremă de legume
20 September 2010
Macrou umplut si copt in folie
20 September 2010
Ingrediente: 2 bucăţi macrou 500 gsiănină sare piper pătrunjel şi mărar tăiate mărunt folie de aluminiu sau hârtie de copt pergamentată Mod de preparare: Cureţi peştele foarte bine atât la interior, cât şi la exterior, îl dai cu sare şi-l laşi deoparte. In acest timp te ocupi de umplutură, pentru care tai slănina…
Salată de ridichi de iarna
20 September 2010
Ingrediente: 3-4 ridichi negre de mărime potrivită 1/2 kg cartofi maioneză din 2 gălbenuşuri 100 ml ulei muştar sare după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi fierbi, apoi îi zdrobeşti bine, ca pentru piure. Cureţi ridichile de coajă, le dai prin maşina de tocat carne sau le dai pe râzătoare.…
Chec cu smantana
20 September 2010
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 250 g smântână 2 ouă 1 pachet zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie 1 plic praf de copt 10 g unt pentru uns tava Mod de preparare: Freci zahărul cu ouăle până obţii o compoziţie spumoasă. Adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, praful…
Fursecuri glazurate
20 September 2010
Ingrediente: 300 g untură 300 g zahăr 300g smântână 3 ouă 1 praf de copt stins cu oţet sau suc de lămâie făină cât cuprinde 100 g ciocolată de menaj 2 linguri ulei pentru glazură Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele, apoi întinzi din aluatul rezultat o foaie de 1 cm grosime…
Plăcintă de praz cu branză
20 September 2010
Limbă cu măsline
20 September 2010
Ingrediente: 6-8 felii limbă 1 ceapă de mărime mijlocie 50-100 ml untdelemn 1 foaie de dafin 2 linguri făină 100 ml vin 150 ml suc de roşii 30 de măsline 3-4 felii de lămâie (fără coaja albă, care e amară) 10 boabe de piper 1 lingură rasă cu muştar 1/4 l supă în care…
Tocană de pasare cu mămăliguţă
20 September 2010
Ingrediente: 1 pui mai mărişor 4 cepe mari 5 căţei de usturoi ulei sare piper 1 cană pastă de roşii (sau bulion) 1 pahar mare de vin alb 1 lingură de boia de ardei dulce Mod de preparare: Intr-o tigaie pui uleiul la încins, căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaugi o linguriţă de…
Mancare de afumătură cu branză de burduf
20 September 2010
Tai afumătura de porc (muşchi, costiţe, slăninuţă, cârnaţi) în bucăţi, le prăjeşti, apoi le fierbi bine în apă cu sare. într-o altă oală, pui apă la fiert pentru mămăligă. Când dă în clocot, adaugi puţin mălai şi sare după gust. Din această compoziţie iei 2-3 polonice şi le torni peste afumăturile fierte, pui şi…
Sos de vin si bulion
20 September 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 ceaşcă vin alb sec 1 foaie de dafin 1 linguriţă bulion 1 lingură rasă făină câteva fire de pătrunjel puţin cimbru 1 lingură ulei Mod de preparare: Cureţi morcovul şi ceapa, le speli, dai morcovul pe răzătoarea mică şi tai ceapa mărunt,…
Mancare de vinete cu pui
20 September 2010
Raci cu sos
20 September 2010
Intr-o oală în care apa clocoteşte, pui racii vii şi îi fierbi până capătă culoarea roşie. Atenţie! De la raci nu consumi decât carnea din cleşti şi torace. Cât sunt calzi, spargi crusta cleştilor şi a toracelui şi scoţi bucăţelele de carne. Racii au o carne de culoare alb-roz, foarte, foarte gustoasă. Faci un…
Supa din coada de vită cu mujdei si smantană
20 September 2010
Pastramă de peşte
20 September 2010
Ingredinete: 8 kg peşte curăţat 180 g sare grunjoasă 3 cepe 5 morcovi 1 pachet boabe de piper 1 şi 1/2 căciulie usturoi ienibahar dafin cimbru după gust Mod de preparare: Trebuie întâi să faci baiţul în care va sta peştele. Pentru aceasta pui la fiert 6 l apă în care adaug ceapa…
Aluat cu drojdie
20 September 2010
Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem într-o oală. jumătate din întreaga cantitate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar. Amestecăm…
Mamaliguta portugheza
20 September 2010
Ingrediente: 2 pahare mălai 1/2 pahar griş 1 1 lapte 2 linguri unt 2 linguri bulion de roşii 200 g caşcaval sau şvaiţer Mod de preparare: Fierbem bine în lapte mălaiul şi grişul, făcînd o mămăliguţă moale. Cînd este gata, adăugăm unt proaspăt şi amestecăm cu făcăleţul. Răsturnăm mămăliga într-o formă unsă cu unt…
Mamaliga fripta
20 September 2010
Ingrediente: 400-500 g malai 1,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem apa la fiert şi cînd dă în undă, presărăm deasupra puţin mălai cernut, ca să plutească uşor ca o spuză. Aşteptăm să dea în clocot şi punem făcăleţul în ceaun. Luăm cu mîna stîngă mălai cernut şi turnăm puţin cîte puţin,…
Mamaliga
20 September 2010
Ingrediente: 400-500 g malai 1,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem de mămăligă, adică aşezăm ceaunul cu apă rece la foc. Pregătim alături mălai cernut printr-o sită rară. Cînd dă apa în undă, presărăm puţin mălai, iar cînd începe apa să clocotească, adăugăm sare după gust, luăm, un pumn bun de mălai şi…
Malai
20 September 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină 2 ouă 1 1 lapte 100 g unt 2 linguri ulei putină drojdie zahăr sare Mod de preparare: Cernem mălaiul şi îl punem într-un castron, îl presărăm cu puţină sare şi îl opărim cu laptele clocotit, turnînd cît cuprinde mălaiul. Cînd se răcoreşte, adăugăm ouăle, untul, uleiul,…
Şniţele de nisetru cu legume şi midii
20 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg nisetru 2 fire de praz 5 căţei de usturoi 300g roşii cimbru sare 150 g măsline verzi 150 g ulei 1 pahar vin 20 midii sau scoici 1 legătură de verdeaţă puţin zahăr piper Mod de preparare: Din nisetru se taie 12 şniţele, se dă sare, se dau prin făină…
Porumb fiert
20 September 2010
Ingrediente: 6-7 stiuleti porumb apa Mod de preparare Alegem ştiuleţi tineri, le desfacem foile (pănuşile), le scoatem mătasea, curăţind-o bine. Luăm o cratiţă sau o oală, punem în fund un aşternut de foi, aşezăm ştiuleţii, îi acoperim cu un alt strat de foi, turnăm apă rece cît să-i acopere. Lăsăm să fiarbă 3-4 or
Pilaf cu prune
20 September 2010
Ingrediente: 300 g prune 1 ccaşcă orez 100 g ulei 1 ceapă 3/4 l apă zahăr sare Mod de preparare: Punem într-o cratiţă uleiul şi ceapa să se moaie fără să se rumenească. Spălăm prunele uscate şi le punem în cratiţa cu ceapă. Amestecăm bine, adăugind puţină sare şi zahăr. Apoi turnăm apă. Lăsăm…
Rizoto
20 September 2010
Ingrediente: 2 ceşti orez 4 ceşti zeamă de carne sau apa 100 g unt 2 linguri caşcaval sau parmezan ras 2 linguri sos de roşii sare piper Mod de preparare: Punem o bucată de unt într-o cratiţă la foc, adăugăm orezul spălat şi îl amestecăm pe plită. Apoi turnăm apă clocotită sau zeamă de…
Crochete de orez
20 September 2010
Ingrediente: 150 g orez 1 linguriţă unt 2 gălbenuşuri 1 linguriţă ulei zeamă de carne pesmet 1 legătură pătrunjel 2 linguri umplutură (de ciuperci, găină sau vînat) grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Alegem şi spălăm orezul în apă rece, apoi îl opărim cu apă clocotită. Vărsăm apa, adăugăm în orez o bucăţică,…
Ciulama de manătărci cu garnitură de mămăliguţă
20 September 2010
Ingrediente: 1 kg manătărci 150 g unt 3 linguri de făină sare 6 căţei de usturoi 3 linguri de smantana 300 g mălai 1/2 l supă sau apă Mod de preparare: Mînătărcile se spală bine, se taie sferturi şi se fierb cu supa şi cu sare circa 25 minute. Se face un rantaş…
Coltunasi mici
20 September 2010
Ingrediente: Aluat : 400 g fiăină 50 g unt 1 ou 1 albuş Umplutura: 10 linguri umplutură. Mod de preparare: Pregătim o umplutură de carne crudă, hribi. Tăiem din aluatul de colţunaşi un pătrat mic, ungem marginile cu albuş, apoi punem umplutura în mijlocul pătratului şi răsfrîngem laturile, unind colţurile cruciş şi lipind bine…
Cegă la grătar
20 September 2010
Ingrediente: 6 bucăţi cegă sau păstrugă a circa 300 g 50 g ulei sare piper lămaie Mod de preparare: Cega se curăţă de ghimpi , se scoate vezica, se spală şi se usucă cu un şervet. Se dă sare, piper, se unge cu ulei şi se pune pe grătarul încins. Se întoarce pe…
Supă de roşii malteză
19 September 2010
Ingrediente: 1 1/21 supă 300 g roşii 1 castravete verde 1 ceapa 4 căţei de usturoi 6 ardei graşi 1 1/2 apă sare cimbru 60 g unt 1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar 350 g napi Mod de preparare: Făina şi untul se pun într-un vas şi, se sting cu supa,…
Salată cu peşte si crutoane
19 September 2010
Ingrediente: 1 conservă sardine în ulei 1 salată verde 1 căţel de usturoi 1 linguriţă suc de lămâie 1 linguriţă muştar iute 1 gălbenuş 1 linguriţă oţet de vin 3 linguri caşcaval ras 4 felii pâine 2-3 linguri mujdei de usturoi 3 linguri ulei sare piper câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Tai feliile…
Pogăcele cu crame (jumări)
19 September 2010
Ingrediente: 400 g făină 400 g crame (jumări) măcinate 1 ou sare piper 1 lingură smântână drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr 1/2 ceaşcă lapte 50 g margarină Mod de preparare: Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi zahărul, laşi la dospit 15 minute. Când a crescut o amesteci cu făina, cramele măcinate…
Plăcintă cu ghebe si carne
19 September 2010
Cocktail Perfect Martini
19 September 2010
Ruladă de pui cu caşcaval afumat
19 September 2010
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 ouă 200 g caşcaval afumat făină condimente pentru pui pesmet ulei Mod de preparare: Baţi pieptul de pui cu ciocanul pentru şniţel, presari condimente, îl rulezi şi-l laşi o oră la rece. Desfaci carnea, pui feliile de caşcaval, rulezi, fixezi cu scobitori rulada, apoi o dai…
Tort de nucă si cicoare
19 September 2010
Ingrediente: 8 ouă 300 g unt 250 g zahăr 70 nuci 1 bucată ciocolată menaj sau cacao 50 g cicoare Mod preparare blat: Fierbi 2 pahare cu apă şi 50 g de cicoare şi laşi să se aşeze zaţul. Nuca o dai prin maşina specială, apoi o pui la fiert cu 8 linguri…
Calbas
19 September 2010
Speli foarte bine intestinele groase şi le ţii o noapte în oţet. A doua zi le clăteşti bine şi le întorci pe dos. Pui la fiert 2-3 căni de orez (sau mai multe, depinde de cât doreşti să faci) în apă rece cu puţină sare, până ce scade apa. Amesteci apoi orezul fiert cu…
Pastramă de porc
19 September 2010
Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 50 g sare 1 căpăţână de usturoi piper 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Tai pulpa de porc în felii lungi şi le pui la baiţ pregătit din apă rece, sare, piper, mujdei şi zahăr. Laşi carnea 2 zile în acest baiţ la rece. Apoi o scoţi,…
Carne de porc la borcan
19 September 2010
Carne de porc ţinută la sare şi apoi afumată, cârnaţi bine condimentaţi şi afumaţi (făcuţi astfel: jumătate din cantitate să fie carne de porc, un sfert carne de vită şi un sfert carne de berbecuţ), untură topită de porc. Mod de preparare: Aşezi în borcane de 800 g sau într-o garniţă emailată cu…
Ruladă din piept de pui
19 September 2010
Dezosezi pieptul unui pui (cu tot cu pieliţă!) şi îl baţi cu ciocanul pentru şniţele. Sărezi şi condimentezi după gust. Separat prepari o omletă din 3 ouă şi faci şi puţină maioneză, circa 100 g. Prăjeşti bine omleta pe o parte, apoi pe cealaltă. Când este gata, o aşezi pe pieptul de pui şi…
Bulgăraşi cu stafide si nucă de cocos
19 September 2010
Ingrediente: 250 g margarina 75 g zahăr pudră, stafide sau alune, 1 pungă nucă de cocos, 500 g lapte praf (dacă margarina e grasă, ai nevoie de mai mult lapte praf) Mod de preparare: Freci margarina cu o lingură de lemn, adaugi zahărul puţin câte puţin, frecând mereu, apoi adaugi laptele praf, la…
Friptură fragedă de porc cu sos si garnitură de legume
19 September 2010
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc cu şorici 5 morcovi 2 fire de praz 1 conservă boabe de mazăre ulei 100 ml smântână 2 linguri făină sare piper cimbru 500 ml bere (pentru savoare) Mod de preparare: Speli carnea, apoi crestezi şoriciul şi grăsimea din loc in loc. Freci carnea cu sare…
Pască umplută cu branză de vaci si stafide
19 September 2010
Cozonac fară albuşuri
19 September 2010
Ingrediente: 2 kg făină Dobrogea 8 ouă 600 g zahăr 200 g margarină sau unt 1 ceaşcă de iaurt 1/4 pachet drojdie 700 ml lapte 1 linguriţă sare 1 lingură untură (iese cozonacul mai pufos) coaja rasă de la 2 lămâi şi 2 portocale o fiolă de esenţă de vanilie Pentru umplutură ai nevoie…
Caltaboş
19 September 2010
Ingrediente: 500 g carne macră 500 g guşă cu şorici 100 g orez 200 g ceapă piper ienibahar cimbru măcinat fin nucşoară răzuită Mod de preparare: Toci carnea, guşa, şoriciul fiert şi răcit şi ceapa crudă. Orezul opărit pe jumătate şi rece îl adaugi în came. Pui o linguriţă cu vârf de sare…
Rulade de cambula cu sos de smantană cu budincă de spanac
19 September 2010
Ingrediente: 2 kg cambulă 1,500 kg spanac 3 ouă 1 lingură de făină sare nucşoară 120 g unt 2 linguri de smantană 1/2 pahar vin Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală, se fierbe 6 minute şi se strecoară. Se toacă mărunt, se amestecă cu 3 linguri sos alb, 2-3 ouă, sare,…
Rulada cu legume si ciuperci
19 September 2010
Ingrediente: 1 cutie pate vegetal 1 cutie ciuperci conservate (tăiate) 1 ceaşcă orez 2-3 cepe potrivite 2 legături verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 2-3 fire de leuştean sare piper condiment 3 linguri ulei Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert cu 4 ceşti de supă de legume preparată din apă şi…
Calcan cu roşii, bureţi si măsline
19 September 2010
Ingrediente: 2 kg spinare de calcan 150 g unt 1 pahar vin sare piper 1 ceapă 350 g roşii 300 g bureţi 100 g măsline 4 ardei graşi 1 legătură de pătrunjel 3 căţei de usturoi cimbru Mod de preparare: Calcanul se opăreşte l minut in apă clocotită, apoi se scoate şi cu…
Ciorbă de praz cu afumătură
19 September 2010
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz, costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean, suc de rosii, zeama de varza, sare si untura. Ingrediente: 1 kg de praz 300 g costiţă afumată 3 morcovi 1 păstârnac 100 g fidea 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1…
Muşchi de porc cu sos de hrean
19 September 2010
Nisetru gratinat,cartofi ducesa şi ciuperci sotate
19 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg nisetru 2 linguri de smantană 4 gălbenuşuri 400 g cartofi nucşoară sare piper lămîie 100 g unt 1 lingură de făină 300 g ciuperci 30 g caşcaval Mod de preparare: Nisetrul (sau fileuri de peşte oceanic) se fierbe, se taie bucăţi şi se aşază pe un platou de gratinat, uns.…
Cocktail Pepito Collins
19 September 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon Apărut în California, în anii ’50,…
Saramură de biban cu garnitură de mămăliguţă
19 September 2010
Ingrediente: 10 bibani a circa 200 g 1 ardei iute 300-400 g mălai apă sare Mod de preparare: Bibanii se curăţă de intestine şi urechi şi se spală bine. Se pun apoi pe plita încinsă pe care se presară sare. Cînd s-au rumenit pe ambele părţi, se scot solzii cu un cuţitaş şi…
Borş de manătărci
19 September 2010
Ingrediente: 500 g manătărci sau alţi bureţi de pădure 1 l supă 1 1/31 apă 1/2 l borş 4 linguri de ulei 15 g făină sare 1 ceapă 2 legături de mărar 3 linguri de smantană Mod de preparare: Se sotează în ulei ceapa tocată şi bureţii tăiaţi mărunt bine spălaţi. Se pune…
Tocană de ciuperci cu garnitură de mămăliguţă
19 September 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 3 cepe 1 lingură de făină 100 g ulei sare piper 1 legătură de pătrunjel 150 g smantană 300 g mălai Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie julien şi se sotează în ulei cu ceapa tocată. Cînd această compoziţie este gata, se stinge cu supă…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu