sâmbătă, 20 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #41


Retete de Paste:

Pesto de masline

12 November 2010
Pesto de masline  Ingrediente: 180 g masline 50 g caju 1 lingura de zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline un praf oregano busuioc piper un catel de usturoi   Mod de  preparare: De-odata de ai des-samantat maslinele , preparerea se face foarte repede. Punem in blender ingredientele lichide, apoi maslinele. Apoi adaugam caju-ul (pe care…
Read more »

Piure de legume cu carne de viţel

12 November 2010
Piure de legume cu carne de viţel  Ingrediente: 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 lingură ulei de măsline 1 lingură orez 1 linguriţă unt sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert cu apă. Când a fiert pe jumătate, cureţi…
Read more »

Cartofi

12 November 2010
Ingrediente: 2 pahare nuci pisate 2 pahare pesmet fin vanilie tăiată foarte fin 11/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 păhărel rom zahăr   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul. Cînd fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecînd mereu se lasă compoziţia să fiarbă pînă se…
Read more »

Foi de viţă conservate pentru iarnă

12 November 2010
  Mod de preparare: Se spală foile de viţă tinere, se aşază într-un vas şi se opă­resc cu apă sărată (la 1 l apă, 50 g sare). Se lasă să se ră­cească, apoi se scurge apa şi se fac rulouri din 10-15 foi de viţă aşezate una peste alta. Se pune într-un borcan un rînd…
Read more »

Salată cu peşte şi porumb

12 November 2010
Salată cu peşte şi porumb  Ingrediente: 200 g peşte din conservă 1 ştiulete de porumb 1 salată mare verde 2 linguri ulei de măsline sare piper 3 roşii mari   Mod de preparare: Fierbi porumbul şi când e gata, îi cureţi boabele. Scurgi peştele de zeama din conservă, speli salata şi o tai fâşii, tai roşiile felii, apoi le…
Read more »

Jeleu de cafea

12 November 2010
  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri zahăr pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă gălbenuşurile cu za­hărul şi…
Read more »

Trigoane

12 November 2010
  Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250-300 g nuci 100 g za­hăr 2 linguri pesmet 1 păhărel rom (sau coniac) puţin lapte 1 linguriţă unt 1 ou Ingrediente siropul : 500 g zahăr, 250 g lapte vanilat sau apă.   Mod de preparare: Luăm foi de plăcintă din comerţ sau le facem în casă.…
Read more »

Ghiveci cu carne de pasăre

12 November 2010
  Ingrediente: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de fasole verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3 ardei grasi 1 felie de varza alba 1 conopida 6-7 rosii 160 ml ulei frunze de patrunjel si telina sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul,…
Read more »

Salata de sfecla rosie

12 November 2010
Salata de sfecla rosie  Ingrediente: 75g iaurt dietetic suc 1/2 lamaie sare patrujel verde tocat   Mod de preparare: Se curata sfecla rosie, se rade fin, la fel si marul, ceapa se taie cuburi mici. Se amesteca iaurtul cuzeama de lamaie, sare si patrunjel. In final se maesteca salata cu acest sos .   Pofta buna!
Read more »

Salată de morcov cu gogoşari si măsline

12 November 2010
Salată de morcov cu gogoşari si măsline  Ingrediente: 3 morcovi 1 gogoşar 1 ceaşcă de măsline 1 ţelină 2 rădăcini de păstârnac 1 cas­travecior 1 ceapă 4 linguri ulei 2 linguri oţet 1 lingură muştar sare piper mărar   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ţelina şi păstârnacul, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata îi tai ron­dele. Le…
Read more »

Vinete umplute cu ou şi caşcaval

12 November 2010
Vinete umplute cu ou şi caşcaval  Ingrediente: 2 vinete 200 g caşcaval 1 ou 1 legătură pătrunjel 2 fire de ţelină 3 linguri ulei 1 linguriţă făină 3 roşii sare apă piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele de cotor, le crestezi pe lungime şi le opăreşti în apă cu sare timp de 10 mi­nute. Le scoţi apoi pe un…
Read more »

Salată de pui cu varză si cartofi

12 November 2010
Salată de pui cu varză si cartofi  Ingrediente: 1 piept de pui 1 varză mică 3-4 cartofi 1 ceşcuţă maioneză sare   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă cu sare, iar cartofii îi cureţi, îi tai subţire şi îi prăjeşti în ulei. Speli varza, o tai fideluţă şi amesteci cu cartofii prăjiţi, cu pieptul de pui fiert…
Read more »

Pesto de patrunjel

12 November 2010
Pesto de patrunjel  Ingrediente: 1 mare legatura de patrunjel 50 g caju 1 catel de usturoi  1 lingura zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Punem in blender lamaia si uleiul apoi funzele de patrunjel, usturoiul si sarea. Il lasam in blender pana se face pastos (asta se intampla repede:…
Read more »

Parmezan din seminte de pin

12 November 2010
  Ingrediente: 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece, apoi scurse 1/2 cana apa plata 1/4 cana zeama de lamaie 2 lingura fulgi de drojdie 1/2 lingurita sare ulei   Mod de preparare: Mixati intr-un blender toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena. Decupati cateva foi de copt dupa marimea…
Read more »

Salată de vară cu boia

12 November 2010
Salată de vară cu boia  Ingrediente: 8 cartofi 3 cepe 5 roşii 150 g măsline 4-5 ouă 4 castraveţi 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măsline sare piper boia 1 lingură oţet de mere 1 salată   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai rondele sau cubuleţe, adaugi ceapa tăiată peştişori, roşiile, castraveţii…
Read more »

Dovlecei barca

12 November 2010
Dovlecei barca  Ingrediente: 4-6 dovlecei branza de vaci 1ou 1 cana lapte ulei masline oregano patrunjel   Mod de preparare: Se iau 4-6 dovlecei ( depinde cit de mari…aici sunt subtirei) si se taie pe din doua, sau pe din patru, depinde de ce tava aveti si se curata centru, unde sunt semintele. Se pun la…
Read more »

Plezir

12 November 2010
  Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară de albine gla­zură de ciocolată   Mod de preparare: Frecăm bine ouăle întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută şi migdale sau nuci us­cate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate în palme şi cernuie printr-o sită…
Read more »

Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci

12 November 2010
Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci  Ingrediente: 250 g faina 3 oua 225 g zahar 250 g unt 100 g ciocolata amaruie 1 praf de copt 600 g piersici 1 sticuluta esenta de rom 3 linguri zahar pudra 3 linguri nuca macinata Mod de preparare: Freeci spuma untul cu zaharul, adaugi ouale pe rand, incorporezi apoi faina cu praful de…
Read more »

Struguri marinaţi

12 November 2010
  Ingrediente: 1 kg struguri 1 pahar oţet de 9 grade 2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 2-6 cuişoare 1 bucată scorţişoară 1 linguriţă sare rasă   Mod de preparare: Se aleg struguri cu coaja groasăşi bobul mare, aceasta fiind condiţia esenţială. Se spală, se înlătură boabele stri­vite, lovite, pătate sau stricate. Se aşază în…
Read more »

Ciorba de legume cu zer de oaie

11 November 2010
Ciorba de legume cu zer de oaie  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 roşii 2 morcovi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă 1 legătură frunze de sfe­clă roşie 2 ardei graşi 6 ouă 2 cepe roşii sare piper 2 căţei de usturoi 1 cubuleţ de unt 1,5 l zer de oaie   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

11 November 2010
Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb  Ingrediente: 400 g iaurt mai gros 200 g zahar pudra 2 lamai 150 g smantana 1 pepene galben 1 plic zahar vanilat 1 lingura zahar 1/2 plic gelatina 125 ml vin alb   Mod de preparare: Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smantana, adaugi coaja ramasa si zeama unei lamai si dai crema…
Read more »

Salată de sardele, măsline si ouă

11 November 2010
  Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g masline 4 oua 1 castravete 2 salate 2-3 frunze de telina 6 rosii otet sare mustar   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, apoi cureţi cas­travetele şi îl tai rondele fine. Speli roşiile, le tai felii, ţelina o toci şi le amesteci pe toate într-un castronel. Pregăteşti…
Read more »

Ardei căpaciţi

11 November 2010
Ardei căpaciţi  Ingrediente: 6 ardei graşi 4 frunze de varză albă 1 morcov 1-2 linguriţe zeamă de lămâie 3 ouă 3 frunze salată verde ulei sare   Mod de preparare: Cureţi ardeii de cotoare, îi speli şi îi laşi la scurs pe o farfurie. Separat, fierbi ouăle, le cureţi de coajă când sunt gata şi le…
Read more »

Salată de pătrunjel

11 November 2010
  Ingrediente: 3 legături de pătrunjel 2-3 frunze de mentă 1 roşie mare 1 lămâie ulei   Mod de preparare: Speli bine pătrun­jelul, alegi frunzele şi cociţele fragede, le tai mărunt şi le amesteci cu menta, de asemenea spălată şi tăiată. Adaugi roşia tă­iată cubuleţe şi zeama de la lă­mâie, pui şi puţin ulei şi…
Read more »

Dovlecei gratinaţi

11 November 2010
Dovlecei gratinaţi  Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 100 g şuncă afumată 200 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi în apă sărată 5 minute. Ii laşi să se scurgă foarte bine şi îi aşezi într-un vas termorezistent sau…
Read more »

Esenţă de zarzavat pentru supă

11 November 2010
Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg pătrunjel 5 ţeline 6 ardei graşi 1 kg varză albă 750 g sare   Mod de preparare: Tot zarzavatul se spală, se curăţă, se taie bucăţi mici şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu sarea, apoi se pune în…
Read more »

Chec cu făină de cartofi şi migdale amare

11 November 2010
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr pudră 5 ouă 250 g făină de cartofi 100 g migdale amare opărite,curăţate şi pisate fin 1 praf vanilie unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul şi untul, apoi se adaugă, unul cîte unul, gălbenuşurile, vanilia şi migdalele, amestecînd bine. După aceasta…
Read more »

Prăjitură turcească

11 November 2010
Ingrediente: 1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja rasă de la o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru formă Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de la o lămîie.   Mod de preparare: Se bate zahărul cu oul, se…
Read more »

Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate

11 November 2010
  Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 linguri lapte   Mod de preparare: Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost topită într-un ibric, la marginea maşinii, cu două linguri de lapte cald sau,…
Read more »

Pesmeciori cuiburi

11 November 2010
Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 150 g unt sau margarină 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 praf vanilie făină cît cuprinde 1 lingură zahăr pudră vanilat ulei   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina) puţin încălzit şi…
Read more »

Gustare fitness

11 November 2010
Gustare fitness  Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1 lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat, 100g capsuni se adauga la amestec de preferinta intregi pentru a nu distruge vitamina C.   Pofta buna!
Read more »

Vinete pentru musaca

11 November 2010
  Mod de preparare: Se taie vinetele rotogoale de grosimea unui deget, se să­rează şi se lasă să se scurgă timp de o oră. Se stoarce bine fiecare rotogol cu mîna, se şterge cu un şervet uscat şi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei. După ce toate rotogoalele au fost prăjite şi s-au răcit,…
Read more »

Fursecuri cu ciocolată

11 November 2010
Ingrediente: 120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4 linguri făină vanilie unt făină pentru forma Ingrediente crema : 1 baton ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1 linguriţă rom.   Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, se adaugă alb

Friptura de vaca cu crema de castraveti

11 November 2010
Friptura de vaca cu crema de castraveti  Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri de supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura patrunjel tocat 50g friptura vita   Mod de preparare: Se curata castravetii se injumatatesc, se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa se taie fin…
Read more »

Fursecuri cu drojdie de bere

11 November 2010
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 albuş 150 g unt sau untură 1/2 pahar lapte drojdie de bere (o bucăţică de mărimea unei nuci) 1 praf de sare 2-3 linguri nuci pisate 2-3 linguri zahăr făină   Mod de preparare: Se moaie drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu făină…
Read more »

Carne de pui cu salata

11 November 2010
  Ingrediente: 125g pulpe pui 1 ceapa 1 salata verde 50g iaurt dietetic 25g smantana dietetica sare piper 1 lingura ulei masline 2 crengute de menta   Mod de preparare: Ceapa se taie rondele, carnea se taie cuburi de 2 cm, Se frige carnea pe toate partile in putin ulei, se adauga ceapa,acoperiti cratita si…
Read more »

Cornuleţe ruseşti

11 November 2010
Ingrediente: 1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4 pahar zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se amestecă untura sau untul cu sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o cocă moale; se…
Read more »

Şodou

11 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi amestecînd mereu laptele clocotit, apoi romul. Se ser­veşte fierbinte în ceşti.   Pofta buna!
Read more »

Ardei conservaţi în bulion

11 November 2010
Ardei conservaţi în bulion   Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură de seminţe şi se pun într-un vas mai mare cu apă clocotităşi puţin sărată. Nu se lasă în apa clocotită decît cîteva clipe, apoi se scot cu ajutorul lingurii de spumăşi se pun într-o sită ca să se scurgă bine de apă. După…
Read more »

Gustare Fitness

11 November 2010
Gustare Fitness  Ingrediente: 1 nectarina (caisa sau piersica) 2 linguri de iaurt dietetic miere   Mod de preparare: Se amesteca  mierea si iaurtul dietetic. Cu aceasta compozitie se umplu cele 2 jumatatide fruct.   Pofta buna!
Read more »

Pepene galben umplut

11 November 2010
Ingrediente: 1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 pier­sici 2-3 prune 1 pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi 1 pahar vin 2 păhărele rom 1/2 pahar zahăr 3 foi de gelatină 1 praf de vanilie   Mod de preparare: Mărul şi para se curăţă de coajă,…
Read more »

Spumă de mere

11 November 2010
Ingrediente: 500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină   Mod de preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se fierb în apă pînă ce devin moi. Se scurge zeama în alt vas, iar merele se dau prin sită. În zeama de mere stre­curată se adaugă…
Read more »

Ardei umpluţi cu piure de legume

11 November 2010
Ardei umpluţi cu piure de legume  Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1 mână de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de pătrunjel 8-10 roşii sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pui apoi la fiert cartofii, morcovii, mazărea,…
Read more »

Gogoşari în oţet

11 November 2010
Gogoşari în oţetIngrediente: pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură cu vîrf sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin cîteva boabe ienibahar gogoşari tarhon   Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şer­vet curat, se taie codiţa şi cu…
Read more »

Căpşuni cu frişcă

11 November 2010
Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă   Mod de preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel pînă cînd se…
Read more »

Pastrav cu ardei gras si praz

11 November 2010
Pastrav cu ardei gras si praz  Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire 1 lingura ulei masline 1 lingra unt   Mod de preparare: Pestele se spala se condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in feliute subtiri impreuna cu patrunjelul si…
Read more »

Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin

11 November 2010
Mancare de fasole păstăi cu boia si dafinIngrediente: 1 kg fasole păstăi 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi sare 2 roşii 1-2 ardei frunze de ţelină 1 legătură mărar boia (dulce sau iute, după gust) 1 foaie de dafin ulei 100 g smântână făină   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă boia…
Read more »

Prăjitură cu crema de cafea

11 November 2010
  Ingrediente blat:  7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare Ingrediente crema:300g unt,250g zahăr pudră,3 gălbenuşuri,50ml cafea concentrată ,100m lapte ,l00g nuci prăjite şi sfărâmate Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşari, apoi…
Read more »

Strudel cu brabza

11 November 2010
  Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj   Mod de preparare: Brînză de vacă trebuie să fie bună, grasă  dacă este moale, o punem într-un tifon, sub presă (între două scîndurele). O lăsăm cîteva ore,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)

11 November 2010
Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Ocean Drive Ingrediente: 50 ml coconut rum 25 ml Cointreau 1 dash of orange juice 1 dash of pineapple juice 1 dash of cranberry juice 1 pineapple slice ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 highball glass 1 knife 1 chopping board   Cum se…
Read more »

Salată cu castraveti cu borş

11 November 2010
Salată cu castraveti cu borş  Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1 catel de usturoi sare   Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta, tai si castravetii rondele subtiri (curatat sau nu de coaja, dupa gust), usturoiul in feliute, toci mararul, le amesteci cu salata. Potrivesti de sare si in final torni…
Read more »

Strudel cu nuci

11 November 2010
Strudel cu nuci  Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în care punem ouăle, uleiul, oţetul, sarea ; turnăm puţină…
Read more »

Mancare de rosii cu morcovi si mazăre

11 November 2010
Mancare de rosii cu morcovi si mazăre  Ingrediente: 6 roşii 2-3 morcovi 2 cepe usturoi (după gust) 2 căni de mazăre verde 1 legătură pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Tai ceapa şi o înăbuşi în ulei cu o căniţă cu apă. Cureţi roşiile, apoi le tai şi le adaugi în tigaie, împreună cu mazărea verde curăţată şi mor­covii tăiaţi…
Read more »

Sufleu cu smîntînă

11 November 2010
Ingrediente: 2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja rasă de la o lămîie   Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un vas care se pune apoi pe foc fără să înceteze amestecatul pînă în clipa cînd începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă să…
Read more »

Omleta cu dovlecei si cabanos

11 November 2010
Omleta cu dovlecei si cabanos  Ingrediente: 4 ouă 1 dovlecel 1 cabanos 1 ceapă mică sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe pe care le presari cu sare şi le laşi un pic ca să se înmoaie. Tai şi cabanosul cubuleţe. Intr-un vas baţi bine ouăle, adaugi cubuleţele de dovlecel bine pre­sate, ca să…
Read more »

Zarzavat uscat pentru iarnă

11 November 2010
Zarzavat uscat pentru iarnăIngrediente: morcovi telina pastarnac patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult soare, răsfirînd zar­zavatul pe toată suprfaţa planşetei. Se ţine la soare cîteva zile pînă cînd se usucă,…
Read more »

Gogoşari cu orez

11 November 2010
Ingrediente: 50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de dafin căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf cuţit acid salicilic   Mod de preparare: Se fierb roşiile. Se face un bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de ienibahar, sare…
Read more »

Melanj de fructe proaspete

11 November 2010
Ingrediente: 2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat   Mod de preparare: Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate căsuţa…
Read more »

Felii de portocale cu nuci

11 November 2010
Felii de portocale cu nuci  Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura miere de albine 1 lingura de nuci taiate   Mod de preparare: Portocale se taie felii subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare felie se aseaza putina smantana amestecata in prealabil cu miere se garniseste cu bucatele de nuci.   Pofta buna!
Read more »

Crap cu roşii şi lamaie la tava

11 November 2010
Crap cu roşii şi lamaie la tava  Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 lămâie sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli fără să-l tai. Din 1/2 kg roşii faci un pat de felioare de roşii pe care vei aşeza peştele. Deasupra lui pui restul roşiilor,…
Read more »

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

11 November 2010
Musaca de castraveti şi piure de cartofi  Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână. Când…
Read more »

Cremă de alune sau nuci pralinate

11 November 2010
  Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci pralinate   Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu apă clo­cotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia vasul de la foc şi se lasă pînă…
Read more »

Salata de cruditati cu sos vigneta

11 November 2010
Salata de cruditati cu sos vigneta  Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2 linguri de masline taiate marunt   Mod de preparare: Legumele se spala si se curatala fel si marul, , se dau prin razatoare, , iar merele se taie cuburi care se…
Read more »

Dovlecei cu smantană si mărar

11 November 2010
Dovlecei cu smantană si mărar  Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă de făină 1 legă­tură de mărar sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai bucăţi pe care le pui în apă fierbinte sărată şi le dai în câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de apă…
Read more »

Şarlotă de fructe

11 November 2010
  Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină   Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă. Se ia de la foc şi…
Read more »

Ochiuri in smantană

11 November 2010
Ochiuri in smantană  Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare   Mod de preparare: Pui o tigaie pe aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute spargi ouale. Procedezi la fel ca la ochiuri normale, pe care le acoperi din cand in cand cu ulei, numai ca in acest caz le vei acoperi cu…

Friptura de piept de pui cu ciuperci

11 November 2010
Friptura de piept de pui cu ciuperci  Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2 linguri ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie   Mod de preparare: Carnea se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si ceapa, usturoiul si rosiile decojite in prealabil. Intr-o tigaie se frigecarneadupa carese scoate se condimenteaza si se aseaza…
Read more »

Crochete de vinete cu brânză

11 November 2010
Crochete de vinete cu brânză  Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura branza topita 1 lingurita cimbru ulei     Mod de preparare: Cureti vinetele, le tai felii pe lungime, le presari cu sare si le lasi…
Read more »

Salată de legume şi fructe

11 November 2010
Salată de legume şi fructe  Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar separat fierbi ouăle. Speli apoi fructele, le cureţi de cotoare şi sâmburi, laşi vişinele să se…
Read more »

Gogoşari şi ardei gen bulion

11 November 2010
Ingrediente:  1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid salicilic   Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în două, se înde­părtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin ma­şina de tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază în…
Read more »

Salata de fructe cu lapte batut

11 November 2010
  Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura suc lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte batut   Mod de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita uscata la foc potrivit, fructele le scoateti semintele si le taiati in felii subtiri, le…
Read more »

Clătite gratinate, cu vinete

11 November 2010
Clătite gratinate, cu vinete  Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g caşcaval   Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un praf de sare, omogenizezi aluatul de clătite şi coci clătitele după cum te-ai obişnuit. Coci vânata şi o laşi să se răcească acoperită cu un ştergar…
Read more »

Plăcinta cu vişine

11 November 2010
Plăcinta cu vişine  Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 4 linguri zahăr 100 g smântână 1 lingură oţet 2 linguri zahăr pudră 500 g vişine   Mod de preparare: Freci 2 ouă cu 2 linguri zahăr, apoi încorporezi făina, smântână şi oţetul. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l laşi la frigider pentru o oră. In…
Read more »

Glazura alba

11 November 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 2 pahare apă   Mod de preparare: Punem zahăr tos sau cubic într-o cra­tiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă, punem la foc şi amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte zahărul. Lăsăm să fiarbă pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd într-o lingură apă rece, apoi cu…
Read more »

Ciorbă de carnaţi afumati

11 November 2010
  Ingrediente: 500 g camaţi afu­maţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei încins…
Read more »

Reteta zilei: Spanac cu orez

10 November 2010
Reteta zilei: Spanac cu orezO reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion, condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare piper 2 linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spala bine orezul. Se adauga spanacul. Se adauga condimentele. Se adauga bulionul. Se da la…
Read more »

Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă

10 November 2010
Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă  Ingrediente:   1 kg cartofi 5 rosii 5 castraveti verzi 300 g sunca presata 500 g smantana 200 g cascaval piper sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii in coaja si cand sunt gata ii cureti si ii tai felii. Tai rosiile si castravetii felii, sunca presata o tai si pe toate le amesteci cu…
Read more »

Prăjitură în sos de scorţişoară

10 November 2010
  Ingrediente blat negru:  250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2 linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată neagră amăruie ,250g  cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă vanilie,375g frişcă. Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g ‘zahăr,80g ciocolată amară,25g unt,25ml…
Read more »

Prăjitură cu cacao şi nuci

10 November 2010
  Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 lin­guri smântână 50g margarină 1 linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în bucăţi mai mari 2 căni zahăr tos   Mod de preparare: Se freacă untul moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie. Făina se amestecă…
Read more »

Tort special de cacao

10 November 2010
  Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă.   Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească, se adaugă…
Read more »

Tocănită de viţel cu ţelină

10 November 2010
Tocănită de viţel cu ţelină  Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 1 ceapa 1 ţelină mare 300 g smântână 2-3 foi de dafin 3 linguri făină ulei sare condiment tip Delikat   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci, apoi o căleşti în ulei. Speli carnea, o tai bucăţi, o adaugi peste ceapă împreună cu o cană de apă…
Read more »

Prăjitură cu cacao şi struguri

10 November 2010
  Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1 linguriţă praf de copt 1 lin­guriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1 ciorchine de struguri negri   Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g zahăr pudra ,1plic cremă de cio­colată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Se unge o tavă cu…
Read more »

Plăcintă rapidă cu branză

10 November 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie iaurt (de 420 g)   Mod de preparare: Dai telemeaua pe râzătoare şi o amesteci cu brânza de vaci şi 5 ouă. Ungi apoi câte 2 foi de…
Read more »

Prăjitură festivă

10 November 2010
  Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj   Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia s-a întărit, se adaugă nucile măcinate…
Read more »

Tochitură muntenească

10 November 2010
Tochitură muntenească  Ingrediente: 500 g carne de porc fără os 250 g rinichi 250 g ficat 250 g cârnaţi subţiri 3-4 linguri untură 10 căţei de usturoi 100 ml vin piper sare apă sau supă 1 pahar suc de roşii mai gros   Mod de preparare: Cureţi şi speli rinichii în mai multe ape. Speli bine…
Read more »

Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu

10 November 2010
Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu  Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1 pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat   Mod de preparare: Cureti pepenele galben de coaja si de seminte si dai miezul pe razatoare cu ochiuri mari. Dintr-o cana din zeama pe care si-l lasa pepenele, zahar, zeama…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)

10 November 2010
Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml port 1 tsp caster sugar 1 whole egg Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 sour glass or a small champagne glass   Cum se prepara Cocktail Sevilla
Read more »

Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea

10 November 2010
Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea  Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g margarină Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr 1 ciocolată pentru ornat   Mod…
Read more »

Tocăniţă cu branză telemea

10 November 2010
Tocăniţă cu branză telemea  Ingrediente: 500 g came tocată de porc 1 lingură mar­garină 3 cepe 2 morcovi 1 lingură pastă de ardei 1 conservă de roşii 250 g macaroane 1 cană brânză telemea rasă   Mod de preparare: Căleşti carnea în margarină, adaugi ceapa tocată, morcovii naşi şi pasta de ardei. După ce s-au înmuiat toate, pui…
Read more »

Prăjitură cu ness

10 November 2010
  Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua Ingrediente glazura: 300g unt,300g miez de nucă ,16 linguri zahăr pudră,2-3 linguri ness   Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile şi se bat spumă, apoi se…
Read more »

Tăietei cu şuncă afumată

10 November 2010
Tăietei cu şuncă afumată  Ingrediente: 2 ouă 2 căni făină sare 300 g şuncă afumată piper 5 linguri smântână   Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle şi un praf de sare, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic, îl întinzi într-o foaie, o laşi să se usuce 10-15 minute. O rulezi şi tai tăieţei de 1 cm…
Read more »

Sarmale la ceaun

10 November 2010
  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1 kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400 ml smântână 1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi cu…
Read more »

Ruladă de carne de porc cu hrean

10 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de porc 8 ouă fierte tari 5 bucăţi hrean 1/2 pachet unt 1 mor­cov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă sare piper pătrunjel oţet   Mod de preparare: Fierbi carnea cu zarzavaturile curăţate, când e gata o dai prin maşina de tocat. O amesteci cu sare, piper, un pic de…
Read more »

Ciorbă cu pipote si tarhon

10 November 2010
  Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar   Mod de preparare: Cureţi morco­vul şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei. Torni apoi 2 l de apă peste ele, apoi pui pipotele tă­iate mărunt şi laşi…
Read more »

Varză cu costiţă si smantană

10 November 2010
Varză cu costiţă si smantană  Ingrediente: 1 varză mijlocie 300 g costiţă afumată (sau kaizer) 100 g smântână 200 ml lapte 2 foi de dafin cimbru 1 lingură de făină sare   Mod de preparare: Tai varza mărunt, costiţa o tai felii şi le pui la fiet cu o ceaşcă de apă. Adaugi foile de dafin, cimbrul şi puţină…
Read more »

Pacheţele de caşcaval in susan

10 November 2010
Pacheţele de caşcaval in susan  Ingrediente: 8 felii de caşcaval 2 ouă şi 1 gălbenuş 1 ceaşcă făină 4 felii pastramă 2-3 cepe verzi 1 ardei roşu 2 roşii 3 cepe 1/2 legătură pătrunjel sare piper ulei 1/2 linguriţă oregano 2 frunze de busuioc 2 linguri susan   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ardeiul, le tai cât de mărunt…
Read more »

Legume rumenite

10 November 2010
Legume rumenite  Ingrediente: 1 conopidă mică 1 vânătă 1 dovlecel 2 roşii sare piper ulei 2-3 frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele, tai dovlecelul şi vânătă felii şi le fierbi pe toate 10 minute în apă cu sare. După ce s-au înmuiat, le aşezi cu grijă într-o strecurătoare să…
Read more »

Bulz cu afumătură

10 November 2010
Bulz cu afumătură  Ingrediente: 500 g mălai 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 200 g caşcaval 5 ouă 100 g unt sare   Mod de preparare: Din mălai, apă şi sare fierbi o mămăligă bine legată pe care o răstorni pe un suport de lemn şi o laşi să se răcească. Pui la fiert 3…
Read more »

Salată cu şuncă si cas de oaie

10 November 2010
Salată cu şuncă si cas de oaie  Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caş proaspăt de oaie 2 salate 5 roşii 4 castraveţi 1 legătură ceapă verde sare piper ulei   Mod de preparare: Speli salata, roşiile şi castraveţii, tai salata fâşii, iar roşiile şi castraveţii felii. Cureţi ceapa, o toci, tai şunca fâşii, caşul cubuleţe şi le amesteci pe toate…

Ceapa cu maioneză

10 November 2010
Ceapa cu maioneză  Ingrediente: 1 kg ceapă 100 ml oţet maioneză din 2 gălbenuşuri 150 ml ulei sare după gust   Mod de preparare: Tai ceapa peştişori, o freci cu sare şi tomi oţetul. O laşi la rece până a doua zi. Faci apoi maioneza dintr-un gălbenuş crud, unul fiert şi ulei. Presezi ceapa ca să se…
Read more »

Aripioare pe piure de dovlecei

10 November 2010
Aripioare pe piure de dovlecei  Ingrediente: 500 g aripioare de pui 4 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei 2 linguri unt ulei sare piper cimbru 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, ceapa, morcovul şi ardeiul, le tai bucăţi şi le pui la fiert în apă cu sare. In acest timp speli aripioarele şi le dai…
Read more »

Prăjitură cu vişine şi caise

10 November 2010
Prăjitură cu vişine şi caise  Ingrediente: 400 g făină 200 g unt (sau margarină) 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 ou 100 g zahăr tos 2 plicuri zahăr vanilat sare 250 ml lapte 1-2 linguri griş 1/2 kg caise 1/2 kg vişine 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul tos până…
Read more »

Budincă de pişcoturi

10 November 2010
Budincă de pişcoturi  Ingrediente: 4 ouă 1 pahar lapte 150 g pişcoturi de şampanie 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 ciocolată mică pentru ornat   Mod de preparare: Incălzeşti puţin laptele, adaugi pişcoturile până se înmoaie toatte, pui amestecul pe foc şi-l dai în câteva clocote, apoi îl laşi să se răcească. Freci gălbenuşurile…
Read more »

Copane de pui in costiţă

10 November 2010
  Dezosezi 4 copane, apoi înfăşori fiecare bucată de carne în câte o bucată de costiţă, le pui pe toate într-o tavă cu ulei şi le dai la cuptor. Pregăteşti apoi sosul: amesteci 200 g smântână cu 200 ml lapte, sare şi piper după gust, le pui la fiert, dai în câteva clocote şi-l dai…
Read more »

Dovlecei cu roşii la cuptor

10 November 2010
Dovlecei cu roşii la cuptor  Ingrediente: 9 dovlecei 4 roşii 50 g caşcaval 50 ml ulei 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai rondele pe care le prăjeşti foarte puţin în ulei. Le scoţi pe şerveţele de hâr­tie ca să se absoarbă uleiul, apoi le aşezi în strat într-un vas rezistent…
Read more »

Cataif

10 November 2010
Cataif  Ingrediente: 500 g fidea 300 g zahăr 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 300 ml apă 500 g frişcă   Mod de preparare: Ungi o tavă cu unt, aşezi fideaua în strat subţire şi o dai la cuptor pentru 10 minute ca să se rumenească. In acest timp prepari siropul: pui apa…
Read more »

Mîncare de vinete cu usturoi

10 November 2010
Ingrediente: 3-4 vinete potrivit de mari 4 cepe 5 căţei de usturoi 4 roşii 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă, apoi se desfacă în fîşii. Se aşază într-o cratiţă un rînd de vinete, apoi un rînd de roşii, opărite uşor, curăţate…
Read more »

Tort Micado

10 November 2010
  Ingrediente: 400 g unt 400 g smîntînă 1/4 linguriţă bicarbonat făină cît cuprinde fructe zaharate (dulceaţă) Ingrediente crema: 1 pahar lapte, 11/2 pahar zahăr, 1 vîrf cuţit bicarbonat, 1 linguriţă unt.   Mod de preparare: Se freacă bine untul, se adaugă smîntîna şi bicarbonatul, se pune făina şi se frămîntă un aluat potrivit de…
Read more »

Ceafă de porc cu ceapa si ciuperci

10 November 2010
Ceafă de porc cu ceapa si ciuperciO reteta de ceafa de porc cu ceapa, ciuperci, unt sau margarina, dovlecel, sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucăţi ceafă de porc 5 cepe 150 g ciuperci 3 linguri de unt sau margarină 1 dovlecel (de la congelator) sare piper 100 ml supă (preparată din apă cu un cub concentrat) 150 ml smântână…
Read more »

Mancare de dovlecei cu perişoare

10 November 2010
Mancare de dovlecei cu perişoare  Ingrediente: 2-3 dovlecei 500 g carne tocata 2 linguri orez 1 ou 1 ceapa mica 1 lingura faina 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Speli dovlecei, ii tai marunt si ii pui la fiert cu putina apa clocotita si sare pentru 10 minute. In acest timp, pregatesti perişoarele: amesteci carnea tocata…
Read more »

Supă de păstăi galbene cu smântână

10 November 2010
Supă de păstăi galbene cu smântână  Ingrediente: 1 mână fasole galbenă 1 ceapă 1 cartof 2 roşii 1 morcov mic 1 rădăcină de pătrunjel 1 linguriţă făină 2 linguri unt 4 linguri smântână 1 lingură pătrunjel 1 lingură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, ceapa, cartoful, mor­covul şi pătrunjelul, tai fasolea bucăţi, cartoful cubuleţe, rădăcinoasele fideluţă şi le…
Read more »

Mancare simplă de bame

10 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg bame congelate 1 lingură oţet pătrunjel sare   Mod de preparare: Laşi bamele să se decongelze, iar separat pui la fiert 1 l de apă cu oţetul şi un praf de sare. Când apa clocoteşte adaugi bamele bine scurse, le dai într-un clocot-două, apoi le scoţi într-o strecurătoare. Cureţi ceapa, o…
Read more »

Tort cu prune si zahar ars

10 November 2010
Tort cu prune si zahar ars  Ingrediente blat: 1 si 1/2 pahar faina 3 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de bicarbonat 3/4 pahar zahar pudra 50 g margarina 3/4 pahar lapte 1 ou 60 g alune sare Ingrediente umplutura: 1/2 kg prune 1 pahar de 400 g cu smantana 1/2 pahar zahar tos   Mod de preparare:…
Read more »

Placinta cu nuc,dulceata,marmelada sau rahat

10 November 2010
  Ingrediente umplutura : nuci dulceaţă de vişine marmeladă sau rahat 1 ou susan   Mod de preparare: Facem un aluat ca pentru cornuleţe, respectînd aceleaşi proporţii. Tăiem alua­tul în două. Din jumătate de aluat întin­dem o foaie, o aşezăm într-o tavă unsă, iar deasupra punem umplutură de nuci, dulceaţă de vişine, marmeladă sau rahat.…
Read more »

Sufleu de clătite cu crenvurşti

10 November 2010
Sufleu de clătite cu crenvurşti  Ingrediente clătite: 1 l lapte 3 ouă 200 g făină ulei Ingrediente umplutură: 1/2 kg crenvursti 100 g caşcaval 200 g smântână 150 g telemea piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 2 linguri făină 1 cană lapte 1 lingură unt sare   Mod de preparare: Amesteci laptele cu ouăle şi făina până obţii aluatul…
Read more »

Volovanuri mici

10 November 2010
  Ingrediente: 300 g făină 325 g unt 150 g apă 1 ou 1 lingura rasă de sare   Mod de preparare: Preparăm aluatul ca la volovanul mare.Intindem o foaie mai subţire decît pentru un volovan mare. O tăiem cu o formă cu diametrul de 7,50 cm. Facem 12 rondele găurim 6 din ele cu…
Read more »

Crochete de cartofi cu şuncă

10 November 2010
Crochete de cartofi cu şuncă  Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g şuncă 1 pahar smântână sare piper 2 ouă 8 linguri ulei 1 kg făină pesmet   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă, ii laşi să se răcească, îi decojeşti şi ii dai prin râzătoare, apoi îi amesteci cu şunca tăiată mărunt, sarea, 1 ou, smântână…
Read more »

Taitei

10 November 2010
  Ingrediente: 300 g făină apă cît cuprinde sare   Mod de preparare: Tăiţeii se prepară din aluat fără droj­die. Se întinde aluatul foarte subţire, ca să se întrezărească masa prin foaie. Pu­nem foaia cîteva minute la un loc cald, ca să se usuce. Apoi o rulăm lat, ca pe clătite, şi o tăiem foarte…
Read more »

Scovergi

10 November 2010
  Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 10 g sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Facem un aluat de pîine. Cînd aluatul a crescut, luăm din el bucăţi egale, le întindem ca pe plăcinte şi le prăjim în ulei încins. Le servim fierbinţi, presărate cu zahăr pisat. Se pot face şi din…
Read more »

Zamă de porc moldovenească

10 November 2010
  Ingrediente: oase de porc de la şira spinării şi bucăţi de costiţă 2 cepe 2-3 legături pătrunjel 2 ouă 1 şi 3/2 căni făină 1/2 l borş proaspăt sare   Mod de preparare: Amesteci ouăle cu făina şi un praf de sare până obţii un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din care…
Read more »

Salată de şalău

10 November 2010
  Ingrediente: 1 şalău de aproximativ 1 kg 2 castraveţi muraţi 2 ouă muştar ulei 1 lămâie 1 lingură oţet măsline pentru ornat sare   Mod de preparare: Cureţi şalăul, îl speli bine şi îl fierbi în apă cu sare şi oţet, 20-25 de minute. Intre timp, tai foarte mărunt castraveţii muraţi şi îi laşi…
Read more »

Ruladă cu ton

10 November 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 300 g ton mărunţit (din conservă) 1 ceapă 1/2 lămâie 2 gălbe­nuşuri 2 linguri de susan 2 linguri de lapte 3 linguri de unt topit 1 linguriţă muştar 100 g caşcaval 1 legătură pătrunjel condimente   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti în untul topit 2-3…
Read more »

Salată de peşte proaspăt

10 November 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte proaspăt 4 cartofi 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 3 linguri ulei 3 linguri zeamă de lămâie sare piper măci­nat 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli bine rădăcina de pătrunjel şi morcovul, apoi le pui la…
Read more »

Biscuiţi cu cremă de brânză şi cafea

9 November 2010
  Ingrediente blat: 300g făină l/2 lin­guriţă praf de copt 2 linguri cafea măcinată 100g unt 200g zahăr 1ou l linguriţă esenţă de vanilie 250g ciocolată un vârf de cuţit sare   Ingrediente crema:400g brânză de vaci ,150g zahăr,150ml cafea pre­parată ,100g smântână bine răcită, 2 linguri lichior de cafea.   Mod de preparare: Pentru…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blue Mountain (video)

9 November 2010
Cum se prepara Cocktail Blue Mountain (video)  Ingrediente: 45 ml anejo rum 15 ml vodka 15 ml Tia Maria 30 ml orange juice 1 tsp lemon juice ice cubes 1 lemon slice 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 old fashioned glass   Cum se prepara Cocktail…
Read more »

Fasole verde cu omletă

9 November 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smîntînă 2 linguri unt sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se strecoară şi se aşază în strat uniform într-un vas de piatră sau de sticlă de Iena stropit cu unt topit. Se scurg pe…
Read more »

Vinete preparate greceşte

9 November 2010
Vinete preparate greceşteIngrediente: 3-4 vinete mari 500 g roşii 4 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr 2 linguri făină 1 căpăţînă usturoi sare   Mod de preparare: Se taie vinetele pe lungime şi lăţime în opt, se opăresc cu apă clocotităşi se ţin 15 min sub presă (se aşază pe un fund de lemn şi se acoperă cu…
Read more »

Borş de varză dulce cu mărar

9 November 2010
Borş de varză dulce cu mărar  Ingrediente: 1 varză mică 3-4 linguri ulei 2-3 cepe 1 morcov 2-3 linguri orez 300 ml smântână 1 legătură mărar 1 l borş sare   Mod de preparare: Speli varza, o tai fâşii, cureţi morcovul şi ceapa şi le tai mărunt, apoi le pui pe toate la fiert în apă cu sare. Când legumele…
Read more »

Tort Moca

9 November 2010
  Ingrediente: 8 ouă 250 g zahăr pudră 250 g nuci sau migdale pisate 2 linguri pesmet fin Ingrediente crema: 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 5 gălbenuşuri, 1/2 baton vanilie, 1 ceşcuţă esenţă de cafea, 100 g migdale curăţate.   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă nucile sau…
Read more »

Prăjitură cu cafea şi nuci

9 November 2010
  Ingrediente blat: 6 ouă 140gzahăr 140g nucă măcinată 1 linguriţă praf de copt 2 linguri făină sare Ingrediente crema:1lingură cafea solubilă,250g zahăr pudră,2 gălbenuşuri,1 linguriţă zahăr vanilat 50g nuci prăjite şi tăiate ,250g unt   Mod de preparare: Pentru blat, se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul. Când spuma este suficient de…
Read more »

Prăjitură cu cafea

9 November 2010
  Ingrediente: 6 gălbenuşuri 10 linguri ulei 250ml lapte 500g făină 200g nucă măcinată 3 linguri cafea 300g zahăr 1 linguriţă rasă praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 lingură unt topit un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pun într-un vas gălbenuşuril…
Read more »

Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smântână

9 November 2010
Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smântână  Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 2-3 roşii 1 castravete 1 legătură pătrunjel 1 lingură unt (sau margarină) busuioc sare piper 200g smântână 3-4 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi castravetele, tai ceapa solzişori şi castravetele fâşii şi le căleşti în unt (sau margarină). Speli şi carnea, o…

Biftec clasic

9 November 2010
Biftec clasic  Ingrediente: 500 g muşchi de vită 2 linguriţe boabe de piper 1 linguriţă boabe de muştar 2-3 căţei de usturoi ulei 300 ml vin roşu 1 linguriţă condiment   Mod de preparare: Amesteci boabele de piper cu muştarul şi condimentul şi le pisezi. Cureţi şi usturoiul, îl pisezi şi-l adaugi peste amestecul de condimente…
Read more »

Tochitură suceveană

9 November 2010
Tochitură suceveană  Ingrediente: 500 g ceafă de porc 200 g cârnaţi de porc afumaţi 100 g ficat 200 g brânză de oi 6 ouă 100 ml ulei piper sare mălai   Mod de preparare: Tai cuburi carnea şi ficatul bucăţele, iar carnaţii felii mai groase. Le prăjeşti apoi în ulei, la foc iute până se rumenesc.…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Beach Peach (video)

9 November 2010
Cum se prepara Cocktail Beach Peach (video)  Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml peach brandy 25 ml peach juice 45 ml lime juice 1 tsp pineapple syrup ice cubes crushed ice 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain one) 1 cordial glass   Cum se prepara Cocktail Beach…
Read more »

Orez cu lapte

9 November 2010
  Ingrediente: 1 pahar orez 3 pahare lapte 1 pahar apă 1 bucăţică vanilie baton zahăr (după gust) un praf sare dulceaţă   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu apa şi vanilia. Cînd începe să cloco-tească, se adaugă orezul ales şi bine spălat, şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecînd…
Read more »

Bors de sfeclă cu costită afumată

9 November 2010
Bors de sfeclă cu costită afumată  Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi, 1 l borş 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o pui la fiert în borş. Separat pui la fiert costiţa afu­mată tăiată bucăţi. Cureţi între timp ceapa,…
Read more »

Ghiveci de plătică şi măsline

9 November 2010
Ghiveci de plătică şi măsline  Ingrediente: 1 kg de plătică (2 peşti) condimente 1 mână de fasole păstăi 1 ţelină mică 1 morcov 1 ceapă mărişoară 15-20 măsline verdeaţă sare ulei   Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi, îl cureţi şi în interior, înlături capul, după aceea îl tai în două. Presari sare ş laşi peştele aşa. Cureţi…
Read more »

Doboş-tort

9 November 2010
  Ingrediente: 10 ouă 200 g zahăr pudră 120 g făină fină coaja rasăşi zeama de la o lămîie unt Ingrediente crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 6 batoane ciocolată rasă, 4 linguri  apă.   Mod de preparare: Gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de la o lămîie se freacă pînă se…
Read more »

Prăjitură cu frişca şi cafea

9 November 2010
  Ingrediente: 11 smântână dulce 2 ouă 50g ness 200g cacao 300g zahăr pudră 300g nuci măcinate 1 50g pesmet 100ml lichior de cafea esentă de rom   Mod de preparare: Din smântână şi l00g zahăr se bate o frişcă tare, în care se înglobează ouăle bătute cu restul de zahăr. Apoi se adaugă nucile…
Read more »

Şarlotă de pişcoturi

9 November 2010
  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 pahar lapte 1 pahar zahăr 8 foi gelatină 250 g pişcoturi de şampanie 250 g frişcă 150 g alune turceşti arahide sau nuci pralinate vanilie rom   Mod de preparare: Se pune pe foc laptele, adăugînd gălbenuşurile frecate cu zahărul, vanilia şi romul şi amestecînd mereu pînă începe să se…
Read more »

Uger pane

9 November 2010
Ingrediente: 500 g uger zarzavat de supă 1 ou 1 lingură lapte 1 lingură untură sare piper 2 linguri făină pesmet   Mod de preparare: Se fierbe ugerul în apă împreună cu zarzavatul de supăşi puţină sare. Cînd este bine fiert (moale), se scoate, se lasă să se răcească, apoi se taie felii potrivit de…
Read more »

Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi brânză

9 November 2010
Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi brânză  Ingrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 2 cepe 1 ceaşcă orez 200 ml bors condimente Maggi Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar verde 1 ceapă cimbru piper 1 legătură leuştean verde   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai…
Read more »

Omletă cu cartofi noi

9 November 2010
Omletă cu cartofi noi  Ingrediente: 6 ouă 6 cartofi noi 2 cepe 7 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii subţiri şi-i prăjeşti câteva minute în ulei încins. Tai apoi mărunt ceapa curăţată, o adaugi peste cartofi, le mai laşi 5 minute să se călească împreună şi le…
Read more »

Nuga de casă

9 November 2010
Nuga de casă  Ingrediente foi: 8 albuşuri 400 g nucă 8 linguri pesmet 300 g zahăr pudră Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri 300 g zahăr pudră 3 linguri lapte 3 linguri cacao 50 g cioco­lată amăruie 200 g unt sau margarină Mod preparare foi: Tai mărunt miezul de nucă, îl pui într-o tavă şi-l prăjeşti în cuptor 10-15…
Read more »

Tort de curmale şi frişcă

9 November 2010
  Ingrediente: 250 g zahăr pudră 300 g curmale tăiate 300 g alune date prin maşină 1 lingură pesmet fin 10 albuşuri 500 g frişcă vanilie   Mod de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul pînă se fac spumă, se adaugă curmalele tăiate în lung, alunele, pesmetul şi vanilia. Se toarnă compoziţia în forma de…
Read more »

Paste cu vinete şi caşcaval la cuptor

9 November 2010
Paste cu vinete şi caşcaval la cuptor  Ingrediente: 500 g paste 2 vinete 1 ceapă 1 roşie 3 căţei de usturoi 150 g smântână 100 g caşcaval 1 ou sare piper 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Cureţi vinetele, le tai felii subţiri, le…
Read more »

Salată cu bulgăraşi de brânză şi gulii

9 November 2010
Salată cu bulgăraşi de brânză şi gulii  Ingrediente: 100 brânză de vaci 3 linguri susan 2 linguri brânză de burduf 1 salată verde 1 fir de ceapă verde 2 ouă 1 gulie 4 linguri oţet 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece le cureţi…
Read more »

Negrese cu cafea şi alune

9 November 2010
  Ingrediente: 400g ciocolată menaj l00g unt 3 ouă 3 linguri cafea 4 linguri făină 200g zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 1/2 linguriţă praf de copt 100g alune sfărâmate   Mod de preparare: Se rade pe răzătoarea mare ciocolata şi se pune la topit, împreună cu untul, la foc mic. Se adaugă ouăle, făina, zahărul,…
Read more »

Plăcintă cu ficat de porc

9 November 2010
  Ingrediente aluat: 900 g făină 2 gălbenuşuri 200 g osânză 3 linguri smântână 1 lingură oţet sare Ingrediente umplutură: 1 kg ficat de porc 1 ceapă 1 ou 2 linguri smântână piper sare nucşoară   Mod preparare aluat: Amesteci 700 g făină cu gălbenuşurile, smântână, oţetul, sare după gust şi frămânţi cu apă călduţă…
Read more »

Tort Alcazar

9 November 2010
Ingrediente: 6 albuşuri 6 linguri zahăr 250 g nuci date prin maşină vanilie ulei Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr, 250 g unt, 1/2 pahar lapte, 1 păhărel cafea  (cicoare), 1 lingură cacao, 1 păhărel rom.   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile şi se amestecă…
Read more »

Tort Othello

9 November 2010
  Ingrediente: 9 ouă 9 linguri zahăr 2 linguri esenţă de cafea 55 g cacao 55 g făină 55 g nuci alune sau migdale pisate în piuliţă ulei făină pentru formă fructe din dulceaţă Ingrediente crema: 5 linguri apă, 75 g cacao, 225 g zahăr, 225 g unt, 1/2 păhărel rom.   Mod de preparare:…
Read more »

Şarlotă de vanilie

9 November 2010
  Ingrediente: 250 g zahăr 6 gălbenuşuri 1,5 kg lapte 1/2 baton vanilie 8 foi gelatină   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia. În acest timp se freacă gălebenuşurile cu zahărul. Cînd laptele este fiert, se trage la marginea maşinii şi se toarnă treptat gălbenuşurile amestecînd mereu pînă cînd se îngroaşă. Se dă…
Read more »

Mancare de mărar cu costiţă afumată

9 November 2010
Mancare de mărar cu costiţă afumată  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg mărar 500 g costiţă afumată 3 roşii fără coajă ulei sare   Mod de preparare: Tai costiţa bucăţele şi o rumeneşti în ulei. Cureţi ceapa, o taii mărunt, o adaugi peste costiţă şi le laşi la foc până se îînmoaie ceapa, după care pui tot mărarul tocat. Torni apoi…
Read more »

Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao

9 November 2010
Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao  Ingrediente: 6 ouă 8 linguri zahăr 7 linguri făină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 250 g unt 200 g nuci măcinate 200 g zahăr pudră 1 pahar lapte 50 ml esenţă de rom Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră 4 linguri cacao 5 linguri apă clocotită 1 lingură ulei…
Read more »

Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus

9 November 2010
Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus  Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 200 g smantana 2 linguri faina 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 galbenusuri 1 legatura frunze de leustean   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul, il pui la fiert in 4 l de apa cu sare si dupa ce a fiert…
Read more »

Aluat de tarte

9 November 2010
  Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 125 g zahăr pisat 2 ouă 1 lămîie un praf de sare   Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Păstrăm puţină făină separat. Facem o adîncitură, punem unt, sare, ouăle întregi şi frămîntăm la rece. Frămîntăm pînă ce aluatul nu se mai lipeşte nici de mînă,…
Read more »

Rulade de carne cu orez şi garnitură de varză

9 November 2010
Rulade de carne cu orez şi garnitură de varză  Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 lingură orez verdeaţă 1 ou 300 g varză albă ulei 2 lin­guri smântână roşii în bulion cimbru mărar sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi pe ambele părţi, după care le fierbi un pic. In vase separate pui…
Read more »

Paine de cartofi

9 November 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 2 kg cartoli 1/2 linguriţă sare 50 g drojdie   Mod de preparare: Curăţăm cartofii şi îi fierbem într-o oală pînă se moaie. Ii scoatem, îi sfărîmăm, iar cînd se răcoresc puţin, cît să-i suporte degetul, îi trecem prin sită sau prin maşina de tocat, într-o albie (cova­tă), adăugăm drojdia…
Read more »

Aluat sfaramicios

9 November 2010
  Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 100 g smîntînă 3 gălbe­nuşuri zahăr sare   Mod de preparare: Turnăm pe masă făina de grîu, facem în mijlocul ei o adîncitură în care punem smîntînă, gălbenuşurile şi sare după gust. Cu un cuţit amestecăm întîi gălbenuşu­rile cu smîntînă şi pe urmă cu făina. Cînd gălbenuşurile…
Read more »

Salată de iarnă cu jumări

9 November 2010
  Ingrediente: 300 g jumări uscate 200 g şuncă presată 1-2 morcovi 2-3 cartofi 2 gogonele murate 1 ceapă 100 g măsline 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Poftă bună! Cureţi legumele, le speli, le tai cuburi şi le fierbi circa 45 de minute. Le scurgi apoi, dar păstrezi zeama şi faci din ele…
Read more »

Salată cu peşte şi sos de verdeaţă proaspătă

9 November 2010
Salată cu peşte şi sos de verdeaţă proaspătă  Ingrediente: 2 roşii 2 ardei 200 g macrou con­servat în ulei 200 g caş de vacă 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură oţet 2 linguri ulei sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi ardeii, îi speli, îi tai fâşii, tai şi roşiile felii, toci ceapa, apoi le…
Read more »

Aluat de pateuri si placinta

9 November 2010
  Ingrediente: 350 g făină 2 linguri untură 1 lingură ulei 1 lingură otet apă călduţă (cît cuprinde) sare   Mod de preparare: Punem făina pe masă şi facem la mij­loc o adîncitură în care adăugăm puţină sare, ulei, oţet, apă călduţă şi facem un aluat potrivit; îl lăsăm 1-2 ore la ră­coare. Presărăm masa…
Read more »

Alivancă

9 November 2010
Alivancă  Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 1 lingură făină 1 lingură cu vârf de mălai 3 linguri pesmet 100 g unt 3 lin­guri smântână 2-3 linguri zahăr pudră sare   Mod de preparare: Treci brânza prin maşina de tocat, adaugi ouăle bătute, mălaiul, smântână şi sare după gust. Omogenizezi compoziţia, o torni…
Read more »

Pesmeti ardelenesti

9 November 2010
  Ingrediente: 400 g făină 80 g zahăr 165 g lapte rom 2 ouă 10 g drojdie 30 g anason 50 g unt topit   Mod de preparare: Facem un aluat din puţină făină, cu apă şi cu drojdie, mai mult moale. Amestecăm împreună laptele, untul, zahărul şi romul, apoi adăugăm gălbenu­şurile bătute bine cu…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu