sâmbătă, 27 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #93


Retete de Paste:

Musaca de vinete cu piept de pui

27 April 2010
Musaca de vinete cu piept de pui  Ingrediente: 4 vinete 2 piepţi de pui 1 kg roşii pentru gătit 2 roşii pentru decor câte o legătură de mărar şi de pătrunjel sare şi piper după gust 2 ouă 100 g smântână   Mod de preparare: Tai vinetele rondele şi le presari cu puţină sare ca sa-si ;ase sucul care e uşor…
Read more »

Platou cu cascaval si rosii

27 April 2010
  Ingrediente: 1 vanata mare, taiata felii 1 lingura sare 8 linguri ulei 4 rosii taiate felii 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii 1 salata 1 andiva 12 masline negre 3 linguri otet Mod de preparare: Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu…
Read more »

Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

27 April 2010
Ingrediente: Pentru ciuperci 12 ciuperci mari 100 ml ulei 25 g unt 1 leg. Busuioc pentru ornat Pentru vinaigrette: 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul 1 lingura otet 1 lingera capere mici 1 catel usturoi tocat marunt 2 linguri ulei 1 lingurita mustar 1 lamaie taiata bucati Mod de preparare: Pentru vinegreta se amesteca toate…
Read more »

Chifle cu seminte de marar

27 April 2010
  Ingrediente: 560 g coca pentru paine alba 3 linguri seminte de marar lapte pentru glazura Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se pune coca intr-un castron larg si se agauga semintele de marar. Se framanta bine. Se imparte aluatul in 8 parti si se framanta fiecare timp de cateva minute. Se modeleaza…
Read more »

Coşuleţe de roşii cu ouă

27 April 2010
O reteta simpla de cosulete de rosii cu oua din: rosii, sare, salata a la rus, oua, maioneza si salata verde. Ingrediente: roşii sare salată a la rus ouă maioneză salată verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Se aleg roşii frumoase, se spală, se şterg şi se taie în partea codiţei cîte un căpăcel.…
Read more »

Paine prajita cu legume si branza

27 April 2010
  Ingradiente: 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi zdrobit 1 ceapa mare rosie taiata sferturi 225 g ciuperci, taiate felii 175 g frunze spanac 4 felii groase de paine alba 125 g branza, maruntita Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se caleste ceapa si usturoiul…
Read more »

Salată de roşii I

27 April 2010
  Ingrediente: roşii ulei oţet sare ceapă piper   Mod de preparare: Se aleg roşii mari, cărnoase şi bine coapte (de prefe­rinţă păstrate la rece). Inainte de a servi la masă, se taie în felii, adăugîndu-se sare, ulei şi oţet după gust. Se măi poate adăuga ceapă tăiată subţire şi piper.   Pofta buna!
Read more »

Friptura de porc cu fasole alba (video)

27 April 2010

Cornete de şuncă cu ou, în aspic

27 April 2010
  Ingediente: şuncă ouă aspic salată verde   Mod de preparare: Se taie felii frumoase şi uniforme de şuncă, din care se formează cornete. în fiecare cornet se introduce cîte un ou fiert cleios sau cîte un ochi românesc. Pentru a se păstra forma cornetului, se fixează cu o scobitoare, care-se scoate după ce s-a…
Read more »

Salata de vinete

26 April 2010
  Ingrediente: vinete ulei sare zeamă de lămîie ceapă roşii ardei gras   Mod de preparare: Se coc vinetele pe jar sau pe plita bine încinsă, după care se pun pe un fund de lemn puţin înclinat, pentru ca în timp ce se răcesc să se scurgă zeama din ele. Sc curăţă cu mîna înmuiată…
Read more »

Spirale cu ciuperci şi ouă la cuptor

26 April 2010
Spirale cu ciuperci şi ouă la cuptorIngrediente: 300-350 g paste spirale sare piper 4 ouă 300 g ciuperci champinion 1 legătură arpagic 2 cepe mari 150 telemea rasă de oaie 1 linguriţă de unt 100-120 ml supă de legume 150 creme fraiche (smântână groasă) Mod de preparare: Fierbi pastele în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fierbi şi…
Read more »

Sandvis

26 April 2010
  Ingrediente: 12 felii paine integrala 50 g unt 1 morcov mic, ras 1 dovlecel mic, ras 150 g telemea vaca, rasa 4 linguri maioneza 4 felii carne vita fripta (pastrama, sunca, etc.) 4 frunze salata 1 castravete taiat felii 4 rosii mici taiate felii sare piper hrean (mustar) Mod de preparare: Se ung feliile…
Read more »

Rulada de spanac

26 April 2010
Rulada de spanac  Ingrediente: spanac o cutie cu ciu­perci 4 ouă pentru amestec şi unul pentru deasupra 150 g smântână 100 g caşcaval sare piper ulei pesmet pătrunjel ardei şi roşii pentru decor   Mod de preparare: Spanacul fiert şi mărunţit îl amesteci cu ciupercile spălate şi tăiate mărunt, cele 4 ouă, caşcavalul ras, 100 g smântână.…
Read more »

Chec aperitiv

26 April 2010
Ingrediente: 300 g cascaval ras 300 g parizer 4 oua fierte tari 4 oua crude 3-4 linguri smantana 3-4 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se bat cele 4 oua crude cu telul, se adauga cascavalul ras, parizerul taiat cubulete, smantana, faina, sarea si piperul. Tava de chec se tapeteaza cu ulei si faina,…
Read more »

Tartine cu carne si ciuperci

26 April 2010
  Ingrediente: Pentru compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci taiate felii subtiri 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura patrunjel sau marar sare piper Pentru aluat: 1 cana apa 50 g unt 1 ou sare cca 2 cani faina Pentru decorare: 100 g masline (fara samburi taiate feliute) 7…
Read more »

Ouă ciuperci

26 April 2010
  Ingrediente: salată a la rus ouă sare unt pătrunjel maioneză salată verde   Mod de preparare: Se prepari un postament de salată peste care se aşază ouă răscoapte tăiate puţin la un capăt, ca să poată sta in picioare. Se aleg roşii mai mici, cărora li se taie în partea codi­ţei cate un căpăcel,…
Read more »

Covrigei

26 April 2010
Ingrediente: 250 g margarina 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras prin razatoarea mica 2 linguri condimente 2 oua faina cat cuprinde Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare. Compozitia se lasa la rece cateva ore. Se ia cate putina coca si se modeleaza in…
Read more »

Ansoa

26 April 2010
Ingrediente: masline ansoa capere usturoi srivit ulei sare pirer Mod de preparere: Se scor samburii de la masline, apoi acestea se taie bucatele. Se amesteca toate ingredientele cu mixer-ul. Se serveste uns pe paine sau alaturi de legume.   Pofta buna!
Read more »

Salata de laptuci II

26 April 2010
  Ingrediente: lăptuci, ceapă verde ridichi   Mod de preparare: Cînd lăptucile au miezul format, se taie în lung în 4 sau în 6, se spală bine în mai multe ape şi se pun într-o sa­latieră. Se adaugă ceapă verde şi ridichi de lună, tăiate felii subţiri şi mărar. înainte de a servi la masă,…
Read more »

Fasole verde cu oua la cuptor

26 April 2010
Fasole verde cu oua la cuptor  Ingrediente: 1 kg fasole verde 4 ouă 1 legătură pătrun­jel 1 legătură frunze de ţelină 1 lingură făină 50 ml ulei 5 roşii potrivite 200 g smântână sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. O scurgi şi o laşi să se răcească, într-o cratiţă, aşezi…
Read more »

Ouă medalion

26 April 2010
  Ingrediente: ouă cartofi şuncă castraveciori acri maioneza muştar piper aspic salată verde sau pătrunjel verde   Mod de preparare: Se prepară ochiuri la capac, avînd grijă să fie moi şi rotunde. Separat se pregăteşte o salată în proporţie de 1 kg cartofi fierţi în coajă, curăţaţi şi după ce s-au răcit, tăiaţi în fidea,…
Read more »

Prajitura cu blat de biscuiti

25 April 2010
Prajitura cu blat de biscuiti  Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi populari 200 ml lapte rece un plic cu cremă de prăjituri 1 pliculeţ cu zahăr vani­lat esenţă de rom (sau vanilie, în func­ţie de crema de tort) puţină frişca 2-3 fructe de sezon pentru decor   Mod de preparare: Tapetezi o tavă mai înaltă cu celofan şi aşezi un prim…
Read more »

Ouă puişori

25 April 2010
  Ingrediente: ouă pastă de ficat unt sare sos alb sau de maioneză zahăr ars piper migdale salată a la rus   Mod de preparare: Se aleg ouă mai mari, se fierb, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. Se taie puţin la capătul mai gros, în aşa fel ca fiecare ou…
Read more »

Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)

25 April 2010
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)  Jamie Oliver – Ministrul hranei sanatoase II
Read more »

Prajitura cu fructe

25 April 2010
Prajitura cu fructe  Ingrediente: 2 ouă 1 cană cu zahăr 1 praf de sare 1/2 cană cu ulei 1 cană lapte 2 căni (pline, cu vârf) cu făină 1 praf de copt nestins coajă de lămâie un plic cu zahăr vanilat esenţă de rom fructe fără sâmburi   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu cele două ouă,…
Read more »

Budinca de spirale cu branza dulce

25 April 2010
Budinca de spirale cu branza dulce  Ingrediente: o pungă de spirale 1/4 kg brânză de vaci 2 ouă un pliculeţ cu zahăr vanilat zahăr după gust stafide o piersică şi o prună pentru decor   Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase şi le laşi să se scurgă foarte bine. Intre timp pregăteşti amestecul de brânză de vaci, pe care o…
Read more »

Ouă portugheze

25 April 2010
  Ingrediente: roşii legume sare piper maioneză măsline raci ardei graşi ouă heringi   Mod de preparare: Se aleg roşii mai cărnoase şi mai coapte. Se opăresc, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în bucăţele. Se amestecă apoi cu salată de legume, se sărează şi se piperează mai mult. Se aranjează…
Read more »

Cum s-a transformat Jamie Oliver din bucătar în milionar

25 April 2010
Cum s-a transformat Jamie Oliver din bucătar în milionar  Jamie Oliver are o avere estimată la 65 milioane lire sterline Simpaticul britanic, pe care televiziunea l-a transformat într-un star, a dat lovitura: a intrat anul acesta atât în topul bogaţilor, cât şi în cel al filantropilor Bucătarul alimentaţiei sănătoase, Jamie Oliver, a fost inclus în premieră în Topul 1000 al celor mai bogaţi…
Read more »

Clatite cu branza

25 April 2010
Clatite cu branza  Ingrediente: 1 pahar de lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutură: 1 ceaşcă lapte 3 linguri griş 300 g telemea de oaie 2 ouă 4 linguri de zahăr   Mod de preparare: Pregăteşti clătitele din ingredientele bine amestecate, apoi le prăjeşti în…
Read more »

Salată de varză roşie

25 April 2010
  Ingrediente: varză roşie sare sare de lămîie ulei oţet   Mod de preparare: Se alege varză roşie mică şi cu foi subţiri. Se taie în două, apoi se toacă foarte mărunt (fidea). Se presară cu sare, se freacă, se lasă să stea o oră, apoi se stoarce bine în mîini. Se adaugă puţină sare…
Read more »

Salată de praz

25 April 2010
  Ingrediente: praz maioneză muştar piper sare   Mod de preparare: Partea albă a firului de praz se taie în felii subţiri şi se amestecă cu maioneză, la care se adaugă muştar, sare şi piper.   Pofta buna!
Read more »

Ardei umpluti cu piept de pasare

24 April 2010
  Dezosezi un piept sau doi de pasăre, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu 2 cepe. In compoziţia, obţinută pui un pic de piper măcinat. Separat, căleşti în puţin ulei o ceaşcă de orez cu o ceapă mică dată pe râzătoare, apoi le adaugi peste compoziţia de came şi omogenizezi bine. Umpli ardeii…
Read more »

Ardei capia cu usturoi

24 April 2010
Ardei capia cu usturoi  Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 ardei iuţi 8 căţei de usturoi 250 ml oţet de 9 grade 25 g zahăr 1 lingură cu boa­be de muştar sare grunjoasă Mod de preparare: Opăreşte ardeii iuţi în 500 ml apă şi 4 linguri cu sare aproximativ 5 minute. Pune într-un lighenaş ardeii capia curăţaţi…

Cum se prepara Cocktail Pineapple Rum Cassis (video)

24 April 2010
Cum se prepara Cocktail Pineapple Rum Cassis (video)  Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml pineapple juice 15 ml crème de cassis Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one), or small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Pineapple Rum Cassis
Read more »

Friptura cu sos de rosii

24 April 2010
Friptura cu sos de rosii  Ingrediente: 2 piepţi de pui sare piper condimente maghiran Pentru sos şi garnitură ai nevoie de: 5 roşii bine coapte ulei smântână unt o cutie de ciuperci pătrunjel felii de roşii şi ardei pentru decor   Mod de preparare: Tai carnea în jumătate ca să-ţi iasă patru porţii, o condimentezi şi o dai la…
Read more »

Salata de lăptuci I

24 April 2010
  Ingrediente: lăptuci sos vinegretă zahăr usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Se alege salată tînără şi proaspătă, care după ce au fost îndepărtate primele foi groase şi pătate, se taie în lung în 4 sau 6. Dacă este prea tînără şi nu are încă miez, nu se mai taie în lung, ci se alege…
Read more »

Dovlecei moldovenesti

24 April 2010
Dovlecei moldovenesti  Ingrediente: 3-4 dovlecei mici, fără seminţe 100-150 g caşcaval (sau telemea, sau brânză de burduf) 100-200 ml smântână 2 ouă 3 linguri făină piper pesmet mărar sare unt sau margarină roşii şi ardei   Mod de preparare: Speli dovleceii şi îi pui întregi şi necurăţaţi la fiert, pentru 10 minute. Ii tai apoi înjumătăţi,…
Read more »

Pachetele de vinete cu piept de pui

23 April 2010
Pachetele de vinete cu piept de pui  Ingrediente:  2-3 piepţi de pui 2 vinete roşii caşcaval sare piper făină ulei   Mod de preparare: Tai pe lungime felii late de 2 cm din pieptul de pui şi le condimentezi cu sare, piper sau cu condimente speciale pentru pui. Apoi le pui la prăjit câteva minute până devin albe. Le scoţi şi…
Read more »

Pilaf cu carne de berbec

23 April 2010
  Ingrediente: 500 g carne berbec 1 cană orez 3-4 roşii 2 cepe 2 ardei graşi sare piper ulei pătrunjel verde oţet 1 cub condimente   Mod de preparare: Carnea porţionată o fierbi în apă cu sare şi oţet, apoi o laşi să se scurgă. Căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaug orezul spălat. Torni apoi…
Read more »

Clatite umplute cu maruntaie

23 April 2010
Clatite umplute cu maruntaie  Ingrediente: 1 pahar lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutura: ficat, inimă şi rinichi de porc (toate să cântărească 500 g) 200 g ciuperci 2 cepe 2 ouă 2-3 linguri suc de roşii sare piper caşcaval smântână Mod de preparare: Amesteci toate…
Read more »

Sarmale in frunze de hrean

23 April 2010
  Ingrediente: frunze de hrean 500 g carne de porc 2 oua 1/2 cană de orez 1 lingură bulion 2 cepe 2 morcovi 1/2 kg roşii ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură’mărar sare piper   Mod de preparare: Speli frunzele de hrean, le opăreşti în apă cu sare sau borş, apoi le scoţi cu grijă…
Read more »

Paste vegetariene (video)

23 April 2010

Salata de pepene galben

23 April 2010
Salata de pepene galben  Ingrediente: 1 pepene galben mai mare 4 piersici 2 mere 2 pere 1 cană cu boabe de struguri 300 g zahăr pudră 300 g frişcă   Mod de preparare: Pepenele, piersicile, merele şi perele, curăţate de coajă şi seminţe, le tai cubuleţe şi le amesteci cu boabele de struguri. Le pui apoi în salatieră,…
Read more »

Carne cu ciuperci si sos alb

23 April 2010
Ingrediente: 4-6 felii de carne bătute ca pentru şniţel câteva fire de tarhon verde 3 cepe 500 g ciuperci 150 ml ulei 3 linguri smântână sare piper sucul de la o lămâie   Mod de preparare: Toci mărunt tarhonul, ceapa, picioruşele ciupercilor şi le căleşti puţin la foc mic, în jumătate din cantitatea de ulei.…
Read more »

Fasole verde cu peste marinat

23 April 2010
  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 250 g peşte mari­nat sare piper o ceapă 100 ml ulei condimente   Mod de preparare: Cureţi fasolea verde, o speli bine şi o tai bucăţi de un centimetru lungime. Intre timp pui apa la fiert şi când începe să clocotească adaugi fasolea tăiată şi o laşi până se…
Read more »

Mancarica rece de iepure

23 April 2010
Mancarica rece de iepure  Ingrediente: carne de iepure mirodenii pentru baiţ 1,5 kg ceapă 300 g măsline sare piper   Mod de preparare: Cu o zi înainte de a pregăti carnea de iepure o pui să se frăgezească într-un baiţ pe care-l faci din: 2 părţi oţet, o parte vin şi o parte apă, în care vei adăuga…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Lord And Lady (video)

22 April 2010
Cum se prepara Cocktail Lord And Lady (video)  Ingrediente: 50 ml dark rum 25 ml Tia Maria ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Lord And Lady
Read more »

Dovlecei umpluti cu piept de curcan

22 April 2010
Dovlecei umpluti cu piept de curcan  Ingrediente: 3-4 dovlecei pentru umplut şi alţi 2 pentru sos 1 piept de curcan 1 ceapă o felie de pâine înmuiată în lapte sau apă 1 ou 100 g caşcaval câte o legă­tură de mărar si pătrunjel smântână sare şi piper după gust   Mod de preparare: Desprinzi cu un cuţit bine ascuţit carnea…
Read more »

Bame cu carne

22 April 2010
  Ingrediente: 500 g carne 500 g bame ulei borş sau oţet o lingură bulion sau 4 roşii un păhărel de vin sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le prăjeşti în ulei, adaugi 2 căni de apă şi o fierbi înăbuşit, între timp cureţi bamele de codiţe, le opăreşti cu…
Read more »

Pui cu struguri prajiti

22 April 2010
Pui cu struguri prajiti  Ingrediente: piept de pui 60 g caşcaval prosciutto crudo cognac 200 ml smântână 10 g unt struguri ulei de măsline 1 linguriţă condimente tarhon sare şi piper   Mod de preparare: Dezosează pieptul de pui şi crestează carnea în mijloc, să intre acolo bunătate de umplutură. Taie o felie de 1 cm de caşcaval…
Read more »

Mancare de pui cu ardei gras

22 April 2010
  Tai puiul în bucăţi pe care le înăbuşi cu grăsime împreună cu o ceapă tăi­ată mărunt. Adaugi 10-12 ardei graşi tăiaţi fâşii, apoi o linguriţă de făină şi sare şi-i laşi să fiarbă înăbuşit. Când ardeii s-au înmuiat, pui câteva roşii tăiate în sferturi, 2- 3 căţei de usturoi şi pătrunjel tocat mărunt. Mai…
Read more »

Varza alba picanta

22 April 2010
  Ingrediente: căpăţână de varză nouă 1 ceaşcă de lapte 1 lin­gură făină sare cimbru mărar piper 1 linguriţă oţet   Mod de preparare: O căpăţână de varză proaspătă o tai fideluţă şi , o pui la fiert cu puţină sare şi apă cât s-o acopere. Amesteci mereu şi mai pui apă dacă mai e…
Read more »

Fasole verde cu smantana si patrunjel

22 April 2010
  Ingrediente: 4 cepe 1/2 kg fasole verde fideluţă 1 ceaşcă ulei roşii 200 g smântână 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, o căleşti în ulei, pui apoi fasolea verde, adaugi apă cât s-o acopere şi le laşi pe foc mic până scade apa. Roşiile le dai prin răzătoarea mare…
Read more »

Supa – crema de legume la rece

22 April 2010
Supa – crema de legume la rece  Ingrediente: 1 ceapă mare 2 dovlecei 2 ardei graşi 3-4 căţei de usturoi 8 roşii frunze de ţelină 4 linguri de ulei 1 lingură oţet de mere piper 4 felii de pâine 1 lingu­riţă de condimente   Mod de preparare: Speli bine legumele şi tai mărunt ceapa, dovleceii, ardeii, frunzele de ţelină, opăreşti roşiile,…
Read more »

Supa de porumb verde

22 April 2010
  Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrun­jel 1 ceapă 2 pahare lapte 1 lingură margarină 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar tocat   Mod de preparare: Cu un cuţit bine ascuţit tai boabele crude de porumb de pe coceni. Pui la fiert cocenii împreună cu ceapa…
Read more »

Farfalle cu şuncă si varză

22 April 2010
Farfalle cu şuncă si varzăIngrediente: 250 g farfalle (fundiţe) sare 800 g varză proaspătă 1 ceapă 2 linguri de unt 2 linguriţe de zahăr 4 linguri de oţet din vin 150 g şuncă de Praga feliată piper un pic de chimen şi de coriandru 2 gălbenuşuri 2 ouă 200 g smântână 1 lingură de amidon 200 ml lapte nucşoară…
Read more »

Spaghetti integrale cu somon afumat şi rucola

22 April 2010
Spaghetti integrale cu somon afumat şi rucola  Ingrediente: 400 g spaghetti din faină integrală 1 ardei iute verde 1 căţel de usturoi 1 legătură de rucola 80 ml ulei de măsline 2 linguri de zeamă de lămâie 400 g somon afumat 2 linguri de seminţe de pin nucşoară sare şi piper   Mod de preparare: Fierbi pastele din făină integrală în…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Pina Colada (video)

21 April 2010

Salată de fasole boabe

21 April 2010
  Ingrediente: fasole uscată ceapă oţet ulei piper sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Se fierbe fasolea boabe (de preferinţă cu bobul mare), se scurge, se lasă să se răcească, apoi se pune într-o sala­tieră. Se adaugă ceapă tăiată foarte subţire, oţet, ulei, piper şi sare după gust. Se amestecă bine şi se presară…
Read more »

Salată de dovlecei cu sos vinegretă

21 April 2010
  Ingrediente: dovlecei sare sos vinegretă   Mod de preparare: Se aleg dovlecei mici şi proaspeţi care, după ce au fost curăţaţi, se pun la fiert cu apă clocotită cu sare. După ce au fiert, se scurg şi se răcesc în apă rece. Dacă dovleceii sînt mai mari, se taie în jumătăţi sau în sferturi.…
Read more »

Salată de ciuperci cu usturoi

20 April 2010
  Ingrediente: ciuperci sare de lăniîie ulei piper sare mărar zeamă în care au fiert ciupercile usturoi   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mici, tinere şi albe, care se spală bine în mai multe ape. Se fierb în apă clocotită, în care s-a adău­gat sare şi un vîrf de cuţit de sare de lăniîie,…
Read more »

Salata de castraveti

20 April 2010
  Ingrediente: 4 castraveţi potriviţi 100 g ulei 50 g oţet 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Se curăţă de coajă castraveţii tineri şi proaspeţi. Se taie în felii subţiri, se pun într-un castron şi se amestecă cu un sos preparat din ulei, oţet, mărar tăiat mărunt, piper şi sare după gust.…
Read more »

Salată de cartofi

19 April 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g maioneză 100 g smîntînă piper sare muştar   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă, se lasă să se răceas­că, apoi se taie în rondele. Se amestecă cu maioneză, la care s-a adăugat muştar, smîntînă, piper şi sare.   Pofta buna!
Read more »

Vinete pane

19 April 2010
  Ingrediente: 1,5 kg vinete 100 g făină 3 ouă 100 ml ulei 150 g pesmet sare   Mod de preparare: Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, le tai în felii groase de 3 cm. Le presari apoi cu puţină sare, le treci prin făină, ou şi pesmet apoi le prăjeşti pe ambele părţi în…
Read more »

Pui cu fasole in sos de vin

19 April 2010
  Ingrediente: 1 pui (aproximativ 1 kg) 1 kg fasole verde sau galbenă 1 pahar ulei 1 ceapă (e mai gustoasă pentru acest fel) sare boia 1 lingură făină 100 g smântână 5-6 căţei de usturoi 1 pahar de vin pătrunjel   Mod de preparare: Puiul îl fierbi sau îl prăjeşti după caz şi dietă.…
Read more »

Salată de ardei copţi

19 April 2010
  Ingrediente: 10 ardei 3 linguri ulei 1 lingură oţet piper sare   Mod de preparare: Se aleg ardei graşi, mari şi bine copţi, care se coc pe grătar sau pe o plită încinsă bine (ardeii copţi în cuptor devin moi). Se coc bine pe toate părţile, fără să se ardă. După ce s-au copt,…

Gem de rabarbar cu nuci

18 April 2010
  Ingrediente: 3 kg de tulpini de rabarbăr (i se mai spune rubarbă sau revent) 1,5 kg ce zahăr 200 g nucă tăiată mărunt   Mod de preparare: Speli bine tulpinile de rabarbăr, cureţi pieliţa de pe tulpină şi le tai cubuleţe de circa 1,5 cm. Zahărul îl pui într-o cratiţă suficient de mare în…
Read more »

Cartofi noi cu sos picant

18 April 2010
  Căleşti 1 ceapă tocată mărunt şi 2 căţei de usturoi zdrobiţi în 2 linguri de ulei ţ timp de 5 minute, până se înmoaie. Adaugi 1 linguriţă de boia de ardei iute, 400 g roşii tăiate cubuleţe şi 1 lingură de bulion. Potriveşti de sare şi piper şi le fierbi la foc mic până…
Read more »

Dovlecei cu maioneza

18 April 2010
Iei 2-3 dovlecei mai mari, îi cureţi de coajă şi de sâmburi, îi razi pe răzătoarea mai maie şi îi pui la fiert. Când sunt moi îi scoţi şi îi scurgi foarte bine. Faci o maioneză din 2 gălbenuşuri (unul fiert ş unul crud), ulei, muştar, sare, zeamă de lămâie. Cureţi şi aureşti în ulei…
Read more »

Ciulama de dovlecel

18 April 2010
  Cureţi un dovlecel mai mare de coajă şi seminţe. Il tai cuburi şi îl pui la fiert cu apă şi puţină sare. Când a fiert, îl strecori şi îl pasezi bine. îl amesteci cu 3-4 linguri de făină şi subţiezi compoziţia cu 500 ml lapte dulce. Separat căleşti în ulei 2 cepe tăiate mărunt…
Read more »

Salată de andive simpla

18 April 2010
  Ingrediente: 600 g andive 1 lămiie 4 linguri de ulei piper sare   Mod de preparare: Se aleg andive albe (cele cu frunze verzi sînt amare), li se taie rădăcina şi cu vîrful unui cuţit se curăţă frunzele de puncte negre (atunci cînd există). Se taie andivele in lung pentru a desface toate foile…
Read more »

Prajitura cu suc de rosii

18 April 2010
Prajitura cu suc de rosii  Pentru foi: 10 linguri suc de roşii 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 400-500 g făină 2 ouă   Mod de preparare: Pregăteşti o cocă potrivită pe care o împărţi in 4 foi pe care le coci pe dosul tăvii tapetate cu făină. Pentru cremă: 1…
Read more »

Salată de buchet de legume II

18 April 2010
  Ingrediente: sparanghel fasole verde mazăre verde carote sos vinegretă   Mod de preparare: In centrul unui platou rotund se aranjează o legătură de sparanghel, fiert in prealabil şi asortat in aşa fel încît să rimlnă nutnai partea fragedă. Sparanghelul se aşază cu virfurile în sus, astfel ca firul din centru să fie mai înalt,…
Read more »

Salată de buchet de legume I

17 April 2010
  Ingrediente: diferite legume sos vinegretă   Mod de preparare: Se poate aranja un platou cu diferite legume fierte şi crude, intercalate în aşa fel, încît să prezinte un aspect cît mai plăcut. In centrul unui platou oval se aranjează cîteva buchete de conopidă fiartă, in stingă şi in dreapta felii de sfeclă fiartă, iar…
Read more »

Cartofi noi cu cimbru

17 April 2010
  Ingrediente: cartofi noi ulei cimbru mujdei de usturoi supă de găină   Ingrediente: Cartofii îi cureţi, îi tai rondele şi îi căleşti în ulei fierbinte împreună cu cimbrul şi mujdeiul de usturoi şi presari sare şi piper după gust. Adaugi supa de găină şi laşi să fiarbă la foc potrivit până se înmoaie cartofii.…
Read more »

Fasole verde cu smantana si carne de porc

17 April 2010
Fasole verde cu smantana si carne de porc  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 kg fasole verde 2 linguri unt 1 legătură pătrun­jel 1 ceaşcă mare de smântână 1 legătură de mărar 1 lingură de făină 2 legături de ceapă sare şi piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui untul să se topească şi apoi carnea tăiată cubuleţe. Adaugi ceapa…
Read more »

Supa de dovlecei

17 April 2010
  Ingrediente: 1 l apă 1/2 l lapte 5 dovlecei mici 2 linri guri griş 2 cuburi unt 4 linguri smântână mărar tocat sare   Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi îi tai cubuleţe şi îi fierbi până se înmoaie. Ii pasezi şi îi pui în apa în care au fiert, apoi îi dai din nou…
Read more »

Afinata

17 April 2010
  Ingrediente: 5 kg afine 3 kg zahăr 5 l alcool (cât mai tare)   Mod de preparare: Pui afinele într-un borcan, presari peste zahărul şi le laşi la rece o săptămână. Torni alcoolul peste, scuturi un pic borcanul şi îl aşezi într-un loc răcoros pentru 40 de zile, agitându-l din când în când. După…
Read more »

Placinta cu carne

17 April 2010
Placinta cu carne  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă din comerţ 1 kg carne (care poate fi 1/2 kg carne de porc, 3/2 kg carne de vită sau pipote de pui) 1 pachet de margarină 5-6 ouă 3-4 linguri smântână 1 căniţă apă minerală 1-2 legături mărar 4-5 cepe potrivite câteva boabe de piper 2-3 linguri ulei…
Read more »

Papanasi fierti

17 April 2010
  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de griş 1 lingură de zahăr   Mod de preparare: Amesteci toate ingredien­tele. Pui într-o oală apă cu sare la fiert. Pui compoziţia cu linguriţa în apa care fierbe. Papanaşii sunt gata când s-au ridicat deasupra. Nu îi fierbi cu focul prea puternic, deoarece…
Read more »

Somn umplut cu ciuperci

17 April 2010
  Ingrediente: un somn de aproximativ 2 kg o cutie ciuperci 1 ou 2 cepe 1 linguriţă pesmet 1 legătură pătrunjel 2 linguri bulion un pahar de vin alb condimente de peşte sare piper 2-3 foi de dafin o ceaşcă de apă cimbru 2-3 căţei de usturoi ulei   Mod de preparare: Cureţi somnul şi…
Read more »

Inghetata de banane, vanilie si lime trase in sos de zahar (video)

17 April 2010

Salată de conopidă cu sos vinegretă

17 April 2010
  Ingrediente: conopidă sos vinegretă   Mod de preparare: Se fierbe conopida, se răceşte şi se des­face în bucheţele mici. Se pune într-o salatieră, turnindu-se deasupra un sos vinegretă.   Pofta buna!
Read more »

Conopida cu sos alb

17 April 2010
Conopida cu sos alb  Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 2 linguri făină 6-700 ml lapte 200 g caşcaval sare piper alb măcinat mărar 1/2 dintr-un ardei salată verde   Mod de preparare: Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi conopida desfăcută în bucheţele. O fierbi numai 3 minute. O scoţi şi o aşezi…
Read more »

Salată de pasăre cu mere

17 April 2010
  Ingrediente: 200 g carne de pasăre 1 kg cartofi 100 g mere 100 g ţelină 200 g maioneză 50 g muştar 50 g coniac 2 g piper 100 g aspic sare ouă fierte tari   Mod de preparare: Se taie ca fideaua cartofii fierţi şi curăţaţi, merele cură­ţate, ţelina crudă şi carnea de pasăre…
Read more »

Coroana de orez

17 April 2010
Coroana de orez  Ingrediente: 1 cană de orez 2 căni de supă 100 g caşcaval ras 1 fir de ceapă verde 1 cutie de ciu­perci 2-3 linguri bulion 1 legătură pătrunjel 1 morcov ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşti orezul în ulei câteva minute, apoi adaugi supa şi-l laşi să fiarbă. După ce a fiert…
Read more »

Musaca de clatite si carne de vitel

17 April 2010
  Ingrediente: 7-8 clătite 500 g carne de vită 3-4 cepe 2 linguri ulei 2 ouă verdeaţă nucşoară 2 linguri smântână   Mod de preparare: Carnea tocată o înăbuşi cu ceapa tăiată mărunt în 2 linguri de ulei, o treci încă o dată prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu 2 ouă, verdeaţa tăiată,…
Read more »

Cornuri cu parizer si telemea

17 April 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 400 ml lapte 1 pacheţel drojdie 100 ml ulei 2 ouă 1 linguriţă sare Pentru umplutură: 500 g parizer 250 g telemea 1 ou piper   Mod de preparare: Faci o maia din drojdie şi o ceaşcă lapte şi o laşi să crească puţin. O adaugi peste făină, apoi pui…
Read more »

Supa de mere

17 April 2010
  Ingrediente: 1/5 kg mere 11 apă 2 linguri de făină 100 g zahăr tos coajă de lămâie   Mod de preparare: Tai merele în felioare potrivit de groase şi le pui în apă împreună cu coaja de lămâie. Le laşi să se fiarbă bine, le treci prin sită, iar piureul rezultat îl pui la…
Read more »

Mazare cu pui

17 April 2010
Mazare cu pui  Ingrediente: 1 pui 1 kg mazăre 2-3 linguri făină 3 linguri bulion 1 legătură mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşti în ulei puiul tăiat bucăţi potrivite, apoi adaugi mazărea şi 2 căni cu apă. Le laşi să fiarbă, apoi pui bulionul şi făina desfăcută în apă. Potriveşti de sare şi piper…
Read more »

Raviolini cu sos (video)

16 April 2010
Raviolini cu sos (video)Raviolini – retete video  Raviolini
Read more »

Fasole la cuptor

16 April 2010
  Ingrediente: 500 g carne de porc fiartă 100 g untură 4-5 roşii sau 100 g bulion 500 g cartofi cruzi tăiaţi felii 1 kg fasole fiartă 1 linguriţă sare piper o legă­tură mărar şi una de pătrunjel   Mod de preparare: Pregăteşti o tavă de la cuptor, o ungi cu utură şi pui un…
Read more »

Ciorba de fasole pastai galbena

16 April 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1 legătură de ceapă verde 2 ardei graşi 1 kg roşii de gătit ulei 2 linguri de făină 1 gălbenuş o jumătate de legătură de mărar, la fel de pătrunjel 100 g smântână   Ingrediente: Cureţi, speli şi tai în bucăţele mai mici păstăile de fasole şi le pui…
Read more »

Taitei cu masline

15 April 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1 ardei verde 1/2 kg roşi decojite şi tăiate felii mici sare piper 1/2 kg melcişori ( ssu tăieţei laţi sau spaghete) verdeaţă   Mod de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor, le pui în apă rece şi le fierbi 5 minute, după care le…
Read more »

Bors de sfecla

15 April 2010
  Ingrediente: 750 ml apă 1 sfeclă mijlocie 2-3 cartofi 1 ceapă mică pătrunjel cimbru după gust 3/2 l borş   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai tăieţei şi o laşi 5 minute cu puţină sare. O storci uşor şi o pui la fiert cu ceapa tăiată mărunt. După ce s-a înmuiat adaugi cartofii…
Read more »

Omleta cu cartofi fierti

15 April 2010
  Spală bine cartofii şi pune-i la fiert cu tot cu coajă. După ce s-au fiert, îi cureţi şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mari. Separat baţi bine ouăle, amesteci cu cartofii, adaugi sare şi piper şi torni omleta în tigaia cu uleiul încins. Dacă vrei, la masă poţi servi omleta cu brânză telemea…
Read more »

Rulada de ficat

15 April 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 200 g ficat 1 felie de pâine 1 ou frunze de pătrun­jel 3 cepe ulei 1 ceaşcă zeamă de carne 1 păhărel vin alb 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Alegi carnea bucată întreagă, de sub coaste. O baţi bine cu ciocanul de şniţele fără s-o rupi şi…
Read more »

Salata norvegiana

15 April 2010
  Ingrediente: 5 ouă 150 g telemea (de vaci, de oaie după preferinţă) 200 g smân­tână o lămâie mică un castravete crud (iarna merge şi cel acru) 3-4 roşii 2 mere 50 g miez nucă (sau alune) o ţelină mică (sau 1/2 dintr-o ţelină mare) o salată verde pentru decor   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Ciorba de praz cu bors

15 April 2010
Ciorba de praz cu bors  Ingrediente: 2 fire de praz o morcov păstârnac 1/2 litru borş leuştean roşii din sticlă   Mod de preparare: Cureţi prazul şi-l tai rondele, ceapa mărunt, morcovul îl treci pe răzătoarea mare iar păstârnacul îl tai bucăţele mici. Pui toate legumele să se călească puţin în ulei şi când au devenit sticloase torni apă…

Supa de mere

15 April 2010
Supa de mere  Ingrediente: 1/2 kg mere coajă de lămâie 1 l apă 60 g făină de amidon 100 g zahăr tos   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi şi le tai în felii. Fiecare felie o cureţi de seminţe şi căsuţa lor. Pui feli­ile în apă împreună cu coaja de lămâie, lăsându-le să fiarbă la…
Read more »

Jamie, Ministrul hranei sanatoase (video)

15 April 2010
  Jamie Oliver – Ministrul hranei sanatoase I
Read more »

Gem de cirese albe

15 April 2010
Gem de cirese albe  Speli şi cureţi de sâmburi cireşele bine coapte. Zahărul îl pui într-o cratiţă suficient de mare în care vei face gemul şi torni deasupra lui 1 pahar de apă. Pui pe foc şi laşi să fiarbă puţin, până se dizolvă bine zahărul. Apoi adaugi fructele. Gemul îl fierbi cu tablă dedesubt, pe ochiul de…
Read more »

Budinca de varza noua cu ciuperci

15 April 2010
  Ingrediente: 1 varză nouă (cam de 1 kg) 100 g unt 6 ouă 1 cutie ciuperci sare piper mărar ceapă verde   Mod de preparare: Varza o tai în patru şi o fierbi în apă cu sare. După ce s-a răcit, o tai fideluţă, adaugi 3 gălbenuşuri, untul topit, apoi 3 albuşuri bătute spumă…
Read more »

Conopida in aluat de clatite

15 April 2010
  Ingrediente: 1,5 kg conopidă 300 g făină 500 ml lapte 3 ouă 40 g unt sare ulei   Ingrediente: Din făină, ouă, lapte şi sare prepari un aluat de clătite pe care-l laşi să se odihnească la rece timp de 30 de minute. Conopida o fierbi în apă cu sare. O desfaci în bucheţele…
Read more »

Mancare cu ardei gras si cas de oaie

15 April 2010
Mancare cu ardei gras si cas de oaie  Ingrediente: 2 kg roşii 1 kg ardei gras 1/2 kg caş de oaie 1 ceşcuţă ulei 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel piper şi puţină sare   Mod de preparare:  Roşiile le decojeşt şi le tai mărunt sau le dai pe râzătoare. Ardeii îi tai fâşii şi îi prăjeşti în uleiul încins, adaugi ustu­roiul…
Read more »

Budinca de fasole verde

15 April 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 ouă 1 lin­gură de făină 3 linguri de lapte 2 linguri de unt sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea şi o fierbi. O scur­gi şi o aşezi într-o formă unsă cu unt. Separat baţi ouăle ca pentru omletă, cu făină şi lapte sau smân­tână şi potriveşti de…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Brandy Mint Float (video)

15 April 2010
Cum se prepara Cocktail Brandy Mint Float (video)  Ingrediente: 50 ml white crème de menthe 10 ml brandy 1 ice cube 1 rocks glass (or short glass)   Cum se prepara Cocktail Brandy Mint Float
Read more »

Ciorba ardeleneasca de rabarbăr

15 April 2010
  Ingrediente: 1-2 codiţe de rabarbăr (fără frunze, căci sunt toxice) 2-3 cepe potrivite 6-8 linguri ulei 2 l de supă 4 ouă 5-6 felii de şuncă (kaizer) boia dulce piper 1 cutie suc de roşii 1 legătură leuştean sau tarhon 1 pahar smântâna condimente sare   Mod de preparare: Codiţele de rabarbăr le tai…
Read more »

Mancare de fasole verde cu pui

14 April 2010
Mancare de fasole verde cu pui  Ingrediente: 300 g fasole verde 300 g carne de pui 300 g roşii verdeaţă de sezon 60 ml ulei 30 g ceapă sare după gust   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt şi o fierbi cu puţină apă, apoi o scurgi de apa în care a fiert şi o clăteşti cu apă rece. O…
Read more »

Rasol de vita cu ardei copti

14 April 2010
O reteta simpla de rasol de vita cu ardei copti din: carne, zarzavat de supa, cartofi, varza si sare. Ingrediente: 1,250 kg carne zarzavat de supă 6 cartofi mijlocii 1/4 varză sare   Mod de preparare: Pui rasolul la fiert într-o oală cu apă clocotită şi iei spuma de deasupra de câte ori e nevoie.…
Read more »

Drob de vinete

14 April 2010
Drob de vinete  Ingrediente: 2 kg vinete 5 linguri griş 5 ouă 3-4 cepe 2 legături de mărar 2 legaturi de pătrunjel 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă şi le tai cubuleţe. într-o oală cu 2 l de apă clocotită şi 1 linguriţă de sare, vei pune vinetele şi le…
Read more »

Peste cu spanac

14 April 2010
  Ingrediente: 750 g peşte curăţat de oase (sau poţi folosi file) 600 g spanac 5 linguri ulei 3 cepe tăiate mărunt 1 legătură mărar tocat mărunt 3 linguri mentă tocată mărunt sare piper măcinat 70 ml vin alb sec   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai în bucăţi mici şi laşi să se…
Read more »

Dulceata de visine

14 April 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 800 g vişine fără sâmburi   Mod de preparare: Pui în cratiţa pentru dulceaţă, alternativ, un strat de vişine curăţate şi unul de zahăr până termini toată can­titatea. Aşezi cratiţa pe aragaz, la foc foarte slab, până se topeşte zahărul, mişcând-o din când în când. Dai apoi focul iute şi…
Read more »

Oua tari cu sos grecesc

14 April 2010
  Ingrediente: 4 ouă 50 ml ulei 2-3 linguri apă 1/2 linguriţă sare un vârf de cuţit de piper 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Ouăle fierte tari sau cleioase, curăţate de coajă, le tai în sferturi şi le aşezi cu gălbenuşul în sus, în cerc, pe salatieră. Uleiul, sarea, apa şi…
Read more »

Saleuri cu smantana

14 April 2010
Saleuri cu smantana  Ingrediente: 500 g unt (margarină) 500 ml lapte dulce 100 g smântână 4 ouă 2 linguri sare 1 cub drojdie (50 g) 1 lingură zahăr făină cât cuprinde mac pentru ornat   Mod de preparare: Frămânţi toate ingredientele la un loc până se dezlipeşte aluatul de pe mâini. Laşi să se odihnească o oră,…
Read more »

Mancare de mazare

14 April 2010
Mancare de mazare  Ingrediente: 1 bor­can mazăre 3-4 linguri făină 1/2 l lapte 1 lingură pastă de tomate ulei sare tarhon boia (dulce sau picantă)   Mod de preparare: In uleiul fierbinte pui făina (rântaş), pasta de tomate, boiaua şi stingi cu lapte. Adaugi mazărea spălată bine, pui sare şi o laşi să scadă. La sfârşit adaugi…
Read more »

Omleta cu cascaval ras

14 April 2010
  Ingrediente: 8 ouă 40 g făină 200 ml lapte 50 g caşcaval ras 30 g unt sare   Mod de preparare: Ouăle, sparte într-o farfurie adâncă, le baţi bine cu furculiţa. Adaugi, puţin câte puţin, făina, cu grijă, să nu facă cocoloaşe, şi subţiezi cu lapte. La sfârşit pui caşcavalul ras şi sarea necesară.…
Read more »

Supa de telina

13 April 2010
  Ingrediente: 400 g ţelină rădăcină 400 g cartofi 50 g margarină sau unt 1 pahar smântână 200 g brânză telemea sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Tai ţelina şi cartofii în cubuleţe mici şi le rumeneşti într-o cratiţă cu margarina sau untul. După ce s-au aurit, torni apă caldă cât să le acopere…
Read more »

Salata de varza, morcov si salam

13 April 2010
  Ingrediente: 500 g varza dulce 3 mor­covi 1 salată verde 2 legături mărar 300 g salam oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Tai varza fâşii subţiri, razi morcovul pe răzătoarea mare, rupi salata verde în bucăţi mici, iar mărarul îl toci mărunt. Le amesteci pe toate cu salamul tăiat cubuleţe potrivite, adaugi…
Read more »

Salata de porumb cu ciuperci

13 April 2010
Salata de porumb cu ciuperci  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 cutie porumb 1 ou, ulei 1 lămâie 1 lingură ketchup sare   Mod de preparare: Faci maioneză din gălbenuşul de ou crud pe care-l freci cu ulei şi adaugi zeama de lămâie după gust. Tai ciupercile mărunt şi le adaugi în maioneză o dată cu boabele de porumb şi…
Read more »

Sufleu cu cartofi si carne tocata

13 April 2010
  Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată 3 linguri ulei condimente piper 1 kg cartofi 250 ml supă de carne 200 g smântână 150 g caşcaval 2 ouă 1 linguriţă unt 500 g varză acră tocată   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ustu­roiul şi le tai cubuleţe. Prăjeşti carnea…
Read more »

Pui muntenesc cu sos

13 April 2010
Pui muntenesc cu sos  Ingrediente: 1 pui 4 roşii (sau 4 linguri bulion, sau pastă de tomate) 1 lingură condimente 250 ml ulei 1 căţel de usturoi 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Cureţi puiul, îl speli în două ape clo­cotite. Pui uleiul într-o cratiţă, apoi puiul şi adaugi puţină apă, astfel încât să fiarbă înăbuşit…
Read more »

Portofele de carne cu legume

13 April 2010
  Ingrediente: 1/2 kg carne 2-3 morcovi 4-5 cartofi 1-2 pumni de mazăre condimente ulei   Mod de preparare: Morcovii şi cartofii îi tai cubuleţe mici. Ii pui împreună cu mazărea într-un vas termorezistent, adaugi condimente, puţin ulei şi apă cât să le acopere. Le laşi la cuptor până scade apa şi legumele se fierb.…
Read more »

Galuste cu gem

13 April 2010
Galuste cu gem    Ingrediente: 1/2 kg cartofi făinoşi 2 ouă 200 g făină gem pesmet zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui cartofii cu tot cu coajă să fiarbă. După ce au fiert şi i-ai curăţat îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu mixerul, în pasta obţinută pui ouăle, făina şi un praf…
Read more »

Conopida cu sos de smantana

13 April 2010
  Ingrediente: 1 conopidă margarină (circa 200 g) 1/4 l lapte 200 g smântână pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi conopida desfăcută în bucheţele în apă cu sare. Cât fierte conopida faci un sos alb din margarină, lapte şi ţăină în care vei pune conopida fiartă. Amesteci uşor, sa nu sfărâmi conopida, şi pui totul…
Read more »

Vinete grecesti

13 April 2010
  Ingrediente: 3 vinete mijlocii 1 lingură făină 3 căpăţâni de usturoi 500 g roşii 3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Alegi vinete mijlocii, le tai felii, le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu sare şi le ţii 20 de minute sub o greutate. Le scurgi, le dai prin…
Read more »

Tocana de vitel

13 April 2010
  Ingrediente: 200 g carne de viţel 1 lingură ulei 3 cepe 2 roşii 2 ardei graşi sare piper   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le înăbuşi, împreună cu ceapa tăiată peştişori, în puţină apă şi ulei. Stingi cu supă de carne şi laşi la foc mic 30 de minute, după…
Read more »

Supa de peste

13 April 2010
Supa de peste  Ingrediente: 900 g crap fără cap şi coadă 200 g icre şi lapţi de crap 500 g cap de crap 250 g ceapă roşie 20 g boia de ardei iute 150 g smântână 10 g ardei iute 20 g sare 1 lămâie 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Tai ceapa rondele, iar…
Read more »

Sarmale in foi de gulii

13 April 2010
  Ingrediente: 200 g orez o ceapă tocată mărunt o legătură mărar ulei sare piper frunze de gulii   Mod de preparare: Alegi bine orezul, îl speli şi-l laşi să se scurgă bine. Intre timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la călit în ulei. După ce s-a aurit ceapa pui şi orezul…
Read more »

Vinete umplute cu ciuperci

13 April 2010
  Ingrediente: 2 vinete o ceapă 1/2 cutie de ciuperci pătrunjel 2-3 căţei de usturoi sare piper ulei suc de roşii   Mod de preparare: Tai vinetele în lung, pe jumă­tate şi cu o linguriţă le scobeşti cu grijă să nu iei toată pulpa. Apoi aşezi vinetele scobite într-o cratiţă şi le fierbi pe jumătate.…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Miss Belle (video)

13 April 2010
Cum se prepara Cocktail Miss Belle (video)  Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml orange liqueur 2 tsp dark creme de cacao ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Miss Belle
Read more »

Dovlecei cu sos de rosii

12 April 2010
  Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe 2 ardei 3-4 morcovi 5-6 roşii 2-3 linguri ulei 1-2 linguriţe făină sare mărar   Mod de preparare: Ceapa şi ardeiul le toci mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă doar cu puţină apă şi sare. Morcovul îl tai rondele şi îl pui cu ceapa şi ardeiul să se înăbuşe.…

Salata de varza cu costita afumata

12 April 2010
  Ingrediente: 500 g varza dulce 3 mor­covi 1 salată verde 2 legături mărar 300 g salam oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Tai varza fâşii subţiri, razi morcovul pe răzătoarea mare, rupi salata verde în bucăţi mici, iar mărarul îl toci mărunt. Le amesteci pe toate cu salamul tăiat cubuleţe potrivite, adaugi…
Read more »

Supa-crema de mazare

12 April 2010
  Ingrediente: 1 kg mazăre nouă 1 legătură mărar verde 1 ceapă sare 3 linguri smântână 50 g unt 3 l apă crutoane   Mod de preparare:  Mazărea şi ceapa tocată le pui să fiarbă în apă rece cu sare. După ce au fiert, le treci prin sită şi amesteci pasta cu apa în care…
Read more »

Desert de capsune

12 April 2010
Desert de capsune  Ingrediente: 1 budincă de căpşune 200 ml lapte 500 g căpşune 1 plic frişcă   Mod de preparare: Fierbi budinca de căpşune cu laptele, apoi o împărţi cât e caldă în boluri. în fiecare bol pui căpşune, apoi le ornezi cu frişcă şi o căpşună pentru decor. Desert de capsune Pofta buna!
Read more »

Oua murate

12 April 2010
Oua murate    Fierbi 10-15 ouă la toc mic, ca să nu crape. După fierbere le ţii în apă rece, după care le decojeşti şi le înţepi uşor cu o scobitoare din loc în loc. Le aşezi într-un borcan de 2-3 kg şi peste ele torni următoarea saramură, făcută astfel: pui 1,5 I apă la fiert…
Read more »

Galuste mari

12 April 2010
Galuste mari  Ingrediente: 1 kg făină drojdie cât o nucă 2 cepe ulei 1 varza acră mare costiţă slănină cârnaţi afumaţi sare boia piper   Mod de preparare: Dintr-un kilogram de făină pregăteşti un aluat de pâine pe care-l laşi la dospit. Intre timp toci ceapa mărunt, o pui la călit într-o teratiţă cu diametrul mai…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Batida Morango (video)

12 April 2010
Cum se prepara Cocktail Batida Morango (video)  Ingrediente: 50 ml cachaca 5 very ripe strawberries 3 tsp sugar 1 cups (250ml) crushed ice or ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 blender 1 wooden pestle 1 wine glass 1 knife 1 chopping board Cum se prepara Cocktail Batida Morango
Read more »

Vitel cu ciuperci

12 April 2010
  Ingrediente: 750 g carne de viţel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 linguriţă bulion 1 ceapă mică 1 pahar de vin roşu sare piper   Mod de preparare: Tai carnea de viţel în bucăţele potrivite ca mărime. Le prăjeşti într-o tigaie, cu o lingură de…
Read more »

Salata de falafel

11 April 2010
  Ingrediente falafel: 1 conservă de 400 g năut scurs de apă ceapă tocată mărunt 2-3 căţei usturoi zdrobiţi 1 linguriţă chimen linguriţă coriandru 1 lingură suc de lămâie 1 lingură pătrunjel proaspăt 1 lingură cim­bru 100 g pesmet ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 4 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1-2…
Read more »

Macrou cu lamaie

11 April 2010
Macrou cu lamaie  Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 1 lămâie mai mare puţin unt piper măcinat sare pătrunjel şi mărar verde   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl laşi o oră în apă rece. Il usuci într-un prosop de hârtie. Lămâia o tai în felii mai  groase. Cu o felie de lămâie ştergi peştii pe toate…
Read more »

Vinete cu cascaval

11 April 2010
  Ingrediente: 3 vinete mijlocii 3 cepe 3-4 roşii 1 ou fiert tare 100 g caşcaval 150 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai cuburi şi le prăjeşti pe toate părţile în 100 ml ulei. Separat faci un sos din ceapa tăiată mărunt şi roşiile opărite, decojite şi tăiate cubuleţe…
Read more »

Saleuri cu branza de vaci

11 April 2010
  Ingrediente: 250 g margarină 250 g brânză de vaci 250 g făină albă 1 linguriţă rasă sare 1 ou pentru uns mac pentru presărat   Mod de preparare: Fărâmiţezi cu o furculiţă într-un castron brânza de vaci şi pui margarina (care a stat la temperatura camerei). Amesteci cu o lingură de lemn. In continuare…
Read more »

Cartofi razuiti la cuptor

11 April 2010
  Ingrediente: 8 cartofi mari 2 cepe potrivite ulei 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai pe răzătoarea mare. Ii amesteci cu ceapa călită în ulei încins şi du ouăle crude bătute bine. Pui sare şi piper după gust. Torni compoziţia, care este moale, în tavă şi o coci…
Read more »

Prajitura cu struguri

9 April 2010
Prajitura cu struguri  Ingrediente: 5 ouă 1 cană cu zahăr 1 cană făină 1 ceaşcă cu ulei 2 struguri   Mod de preparare: Separi gălbenu­şurile de albuşuri. Baţi albuşurile cu zahărul până devin ca o bezea, după care adaugi gălbe­nuşurile amestecate separat cu uleiul şi făina. Torni compoziţia în tavă şi o bagi în cuptor. Când prinde…
Read more »

Fursecuri mentolate

9 April 2010
  Ingrediente: 150 g miere de albine 150 ml ulei bun 200 g făină 1 pachet praf de copt 2 ouă 1 lingură margarină (la pachet) 15 picături ulei de mentă   Mod de preparare: Baţi spumă mierea cu ouăle şi insişti pentru o cât mai bună omogenizare, apoi adaugi trep­tat uleiul, amestecând bine. Pui…
Read more »

Ciorba de pui cu orez

9 April 2010
Ciorba de pui cu orez  Intr-o oală pui la fiert aproximativ 2 l apă cu măruntaiele unui pui (aripi, spate, gheare, gât, cap, pipotă, inimă) şi spumezi bine. Separat, rumeneşti, în 100 ml ulei, 2-3 morcovi raşi, stingi cu 1/2 l apă şi adaugi pătrunjel, păstârnac, o ţelină mică, un gogoşar, o felie de gulie, două cepe mici, toate…
Read more »

Castraveti murati

9 April 2010
  Ingrediente: 10 kg castraveţi 6 l apă 2 l oţet 400 g zahăr 300 g sare 2 pachete conservant foi de dafin frunze de ţelină usturoi hrean morcovi crestaţi (în formă de floare, pen­tru aspect, sau tăiaţi în lung şi crestaţi lateral) mărar şi boabe de piper   Mod de oreparare: Speli castraveţii, aşezi…
Read more »

Zacusca de fasole cu ceapa fiarta inainte

9 April 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole boabe crudă sau 800 g fasole boabe uscată 5 kg gogoşari amestecaţi cu ardei 2 kg morcovi 3 kg ceapă 1-2 l bulion 1 l ulei sare boabe de piper foi de dafin   Mod de preparare: Căleşti toate ingredientele pe rând, astfel: morcovii daţi pe râzătoare, gogoşarii şi ardeii…
Read more »

Marmelada din must si dovleac

9 April 2010
  Ingrediente: must de struguri, dovleac tăiat felii   Mod de preparare: Pui la fiert mus­tul într-un vas încăpător. După circa 15 minute, când marme­lada este aproape gata, adaugi feliile de dovleac alb, de 2 cm grosime, lei vasul de pe foc atunci când dovleacul e fiert iar marmelada a căpătat consistenţă. Marmelada o torni…
Read more »

Tort de castane

8 April 2010
  Ingrediente: 350 g piure de castane 250 g ciocolată amară 150 g unt 200 g smântână castane comestibile fierte în sirop   Mod de preparare: Pui smântână într-un vas, adaugi cioco­lată ruptă în bucăţi şi laşi la foc mic, amestecând uşor. După ce s-a topit ciocolata iei vasul de pe foc şi mai amesteci…
Read more »

Cotlet de porc la gratar

8 April 2010
  Ingrediente: 1,5-2 kg cotlet de porc 150 g untură (ulei) 100 g făină 500 ml lapte 2 ouă 100 g smântână 100 g caşcaval 1 kg cartofi piper pesmet sare   Mod de preparare: Cureţi cotletul de grăsime, îl speli şi îl sărezi. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi tai cuburi mari. Razi caşcavalul.…
Read more »

Supa de aripi cu smantana

8 April 2010
  Ingrediente: 500 g aripi pui 1 morcov 1 ceapă 1 ardei 1 roşie 100 g smântână 1 ou sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Aripile le speli şi le cureţi bine. într-o cratiţă de 3 I căleşti morcovul, ceapa, ardeiul şi roşia cu un praf de sare şi 50 ml ulei.…
Read more »

Mancare de gutui cu pui

8 April 2010
Mancare de gutui cu pui  Ingrediente: 1 pui de 1 kg 3-4 gutui 3 linguri de unt sau ulei 2 linguri zahăr 1/2 pahar cu vin alb 1 ceapă 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Speli puiul şi-l tai în sfer­turi. Ceapa o toci şi o pui în untul fierbinte împreună cu puiul. Acoperi vasul şi îl…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Havana (video)

8 April 2010
Cum se prepara Cocktail Havana (video)  Ingrediente: 25 ml light rum 1 tsp lemon juice 25 ml pineapple juice ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Havana
Read more »

Zacusca

8 April 2010
  Ingrediente: 10 kg vinete (necurăţate) 7,5 kggogoşari roşii ceapă (necurăţată) 2 I bulion 1,5 I ulei foi de dafin piper boabe sare după gust   Mod de preparare: Vinetele coapte şi curăţate, le laşi să se scurgă, după care le treci prin maşina de tocat carne. Gogoşarii spălaţi bine îi goleşti de seminţe, îi…
Read more »

Marmelada de dovleac turcesc

8 April 2010
  Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe, îl tai în cuburi de 5 cm şi-l cântăreşti. Opăreşti bine în apă tot dovlea­cul tăiat şi când intră scobitoarea uşor în el este gata. Il scurgi de apă şi adaugi atâta zahăr cât a cântărit dovleacul înainte de a-l opări. La 1 kg dovleac – 1 kg…
Read more »

Zacusca din vinete si gogosari

7 April 2010
  Ingrediente: 3 kg ceapă 5 kg vinete 5 kg gogoşari roşii 1,5 l ulei 1,5 l bulion 1 pliculeţ boabe piper câte­va foi de dafin 2 pliculeţe conservant sare după gust   Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa şi gogoşarii, după care le treci prin maşina de tocat – mai întâi ceapa, într-un…
Read more »

Dulceata de struguri

7 April 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 1 farfurie adâncă plină vârf cu struguri curăţaţi de coajă şi de sâmburi vanilie 1/2 lămâie   Mod de preparare: Strugurii cei mai buni pentru dul­ceaţă sunt cei din soiul Afuz-Ali sau.cei pentru stafide (aceştia din urmă nu au sâmburi, dar sunt mici). Legi bine siropul (1 kg zahăr şi…
Read more »

Pasta de gogonele

7 April 2010
  Laşi în strecurătoare până a doua zi 3 kg gogonele verzi date prin maşina de tocat carne. Adaugi 1/2 kg hrean măcinat, 1-1/2 bor­cane muştar (borcan de 450 g), 3 linguri zahăr, 300 g ulei, sare după gust, 15 aspirine pisate. Toată compoziţia o freci cu o lingură de lemn, apoi o pui în…
Read more »

Ciulama cu branza

6 April 2010
  Ingrediente: 5 linguri ulei 2 ceşcuţe făină 2 căni lapte brânză după gust   Mod de preparare: Intr-o tigaie pui uleiul la încins, adaugi făina şi amesteci încontinuu până se omogenizează. Adaugi laptele şi laşi să dea în clocot până se îngroaşă, amestecând încontinuu. Pui brânza (să nu fie prea sărată) şi o iei…
Read more »

Taitei cu smantana

6 April 2010
  Fierbi tăieţeii în apă multă sărată. Amesteci într-un castron smântână cu 70 g caşcaval ras, sare şi boia. Aşezi într-o formă jumătate din can­titatea de margarină, răstorni tăieţeii scurşi şi îi accoeri cu cealaltă jumătate din cantitatea ce margarină, lăsând să se topească la foc moderat, amestecând cu o furculiţă. Adaugi smântână amestecată deja…
Read more »

Conserve de gogosari copti

6 April 2010
  Coci pe plită 2-3 kg gogoşari, îi laşi să se înăbuşe Într-o oală cu capac, apoi îi cureţi de pieliţe. Sub jet de apă le îndepărtezi codiţele şi sâmburii, după ce ai curăţat întreaga cantitate; îi laşi la scurs până a doua zi. A doua zi, îi introduci în borcane, adaugi apă cât să-i…
Read more »

Hrean conservat

6 April 2010
  Ingrediente: 2/3 hrean 1/3 măr sare zahăr oţet de mere miere   Mod de preparare: Pui hreanul şi mărul ras, apoi sare şi zahăr după gust, în puţină apă rece, apoi le fierbi la foc mic 30 de minute. După aceea adaugi oţe­tul de mere, sare şi miere, tot după gust. Pui totul în…
Read more »

Vin de portocale

6 April 2010
  Pui 1 l vin alb bun la fiert timp de 5 minute împre­ună cu miezul de la 2 portocale bine curăţate de coaja albă. Iei de pe foc şi când vinul este căl­duţ adaugi 500 g zahăr făcut sirop (nu trebuie să fie legat, ci doar ssă fie dizolvat zahărul). Amesteci bine, îl pui…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu