Retete de Paste:
Aluat oparit
9 November 2010
Ingrediente: l 1/2 pahar făină 1 pahar unt topit 1 pahar apă 6-7 ouă 1 linguriţă sare Mod de preparare: Turnăm într-o oală un pahar de unt topit, adăugăm apă rece şi lăsăm să fiarbă. Cînd untul fierbe în clocot, răsturnăm în oală dintr-o dată toată cantitatea de făină, amestecînd repede cu lopăţică,…
Muschi de porc cu omletă
9 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 5 ouă 2-3 felii de franzelă 2 cepe 1 cârnat de porc 1-2 linguri smântână 200 ml ulei verdeaţă sare piper puţin chimen pisat sau nucşoară Mod de preparare: Toci carnea la maşina cu sita deasă, împreună cu feliile de franzelă înmuiate, cu ceapa şi verdeaţa. Amesteci…
Suncă la saramură
9 November 2010
Tai şunca felii şi le aşezi într-un borcan larg la gură astfel: un rând de şuncă, un rând de căţei de usturoi, piper boabe şi foi de dafin. După ce umpli borcanul, faci o saramură (sărată să fie ca să stea oul deasupra), pe care o torn peste şuncă, astfel încât sa le acopări.…
Budincă rapidă
9 November 2010
Ingrediente: 2 kg cartofi 1 legătură verdeaţă 150 g caşcaval 2 cutii de ciuperci 3-4 ouă 2 linguri smântână 100 g brânză telemea nu prea sărată 1/2 kg pipote de pui 1 gogoşar acru 1 castravete acru 1 mână de măsline verzi Mod de preparare: Cureţi şi tai cartofii cuburi, îi pui la…
Cum se prepara Cocktail Jungle Spice (video)
8 November 2010
Vinete înăbuşite în smîntînă
8 November 2010
Ingrediente: 3 vinete frumoase 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 1 linguriţă mărar tocat sare Mod de preparare: Se spală vinetele, se înlătură cotorul şi se taie în sferturi în lungime, apoi fiecare sfert în două (pe lăţime). Bucăţile de vinete se opăresc cu apă fierbinte şi sărată, lăsîndu-le…
Tăiţei cu nuci
8 November 2010
Ingrediente: 5 mîini de tăiţei 4 linguri zahăr 5-6 linguri nuci pisate puţină vanilie sau scorţişoară pisată Mod de preparare: Se fierb tăiţeii în apă puţin sărată. Se strecoară, se spală cu apă rece, lăsîndu-i să se scurgă bine. Se amestecă apoi cu zahărul, nucile, scorţişoara sau vanilia. Tăiţeii se pot înlocui cu…
Tort Punş
8 November 2010
Ingrediente: 8 ouă 210 g zahăr pudră 140 g făină zeama de la 1 lămîie şi 1 portocală 1 păhărel rom 40 g ciocolată 2-3 linguri marmeladă de caise unt făină pentru formă glazură de ciocolată Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră, adăugat treptat şi amestecînd mereu. Se pun apoi albuşurile…
Blinele de cartofi
8 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei sau untură 1/4 pahar lapte 1 lingură zahăr sare smîntînă Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi bine spălaţi se dau prin răzătoare deasă. Se pun într-un castron, se adaugă zahăr, un praf de sare, droj-dia amestecată cu laptele şi făina.…
Gogoşi din cartofi
8 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 50 g drojdie 200 g smîntînă 3 gălbenuşuri sare făină cît cuprinde la frămîntat 1 pahar ulei pentru prăjit şuncă tocată brînză de oi Mod de preparare: Se coc cartofii în coajă, apoi se curăţă şi se dau pe răzătoare sau prin sită (operaţia trebuie făcută cînd cartofii sînt…
Tort caramel
8 November 2010
Ingrediente blat: 1 pahar smîntînă 125 g unt vanilie făină cît cuprinde Ingrediente crema: 150 g zahăr ars, 1 pahar lapte, 150 g zahăr pudră, vanilie sau 1 păhărel de rom, 150 g unt. Mod de preparare: Se face o cocă din smîntînă, unt, vanilie, şi făină. Se frămîntă un aluat potrivit de moale.Se…
Varză de Bruxelles la cuptor
8 November 2010
Budincă de fidea cu carnaţi
8 November 2010
Chifteluţe de vinete
8 November 2010
Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri brînză 2 ouă 2 linguri făină ulei pentru prăjit sare salată verde Mod de preparare: Se coc vinele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă. Se toacă cu tocătorul de lemn, se pun într-un castron adăugînd sarea, brînza, ouăle şi făina. Se amestecă totul bine,…
Prăjitură cu cacao şi cafea
8 November 2010
Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1 linguriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g zahăr ,200g unt,1 linguriţă cacao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă esenţă de rum ,70g nucă măcinată . Se amestecă untul cu…
Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel
8 November 2010
Ingrediente: măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare 2 linguri untură 11/2 pahar orez 2 cepe 3 pahare apă sare 1/2 linguriţă piper Mod de preparare: Intestinele se spală, se rad, se întorc pe partea interioară,se mai spală în cîteva ape, se freacă cu sare şi se spală din nou.…
Colţunaşi cu brînză de vacă
8 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 1 ou 1/2 pahar apă sare 250 g brînză de vacă frămîntată cu 1 ou şi puţină sare 2 linguri unt 1 pahar smîntînă Mod de preparare: Se cerne făina pe planşeta de aluat, se strînge cuib, se face loc la mijloc şi se pun oul şi sarea. Se…
Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot
8 November 2010
Cum se prepara Cocktail Long Island Iced Tea (video)
8 November 2010
Fasole boabe preparată greceşte
8 November 2010
Ingrediente: 350 g boabe de fasole verde 1 mînă de mărar 1 mînă de pătrunjel 1 mînă de leuştean 10-15 fire de ceapă verde 1 linguriţă bulion 4 linguri sare piper Mod de preparare: Se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se strecoarăşi se lasă să se scurgă de apă. Se pune…
Găluşte cu mălai
8 November 2010
Papanaşi de cartofi
8 November 2010
Tarte cu carne
8 November 2010
Rulouri cu castraveţi acri, sos şi paste
8 November 2010
Ingrediente: 500 g pulpă de porc 10 castraveţi muraţi 2 cepe 4 linguri bulion 1 lingură condiment tip Vegeta ulei piper sare 200 g paste Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele. Tai 5 castraveţi în jumătate pe lungime, pui pe fiecare felie de…
Friptură cu legume murate şi ciuperci
8 November 2010
Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci
8 November 2010
Tort fraged cu marmeladă
8 November 2010
Ingrediente: 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 20 g sare de amoniac bine pisat 1/2 pahar unt topit vanilie făină cît cuprinde marmeladă după gust cîteva nuci sau migdale tăiate 1 ou întreg Mod de preparare: Se freacă zahărul şi untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbenuşurile, unul cîte unul, amoniacul, vanilia, şi…
Şarlotă de alune
8 November 2010
Ingrediente: 300 g frişcă 1 kg lapte 6 ouă 6 foi de gelatină 200 g alune prăjite şi măcinate 350 g zahăr 1 păhărel rom puţină coajă rasă de lămîie Mod de preparare: Laptele fiert şi răcit se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, se amestecă, se pune pe foc amestecînd mereu, pînă cînd…
Negrese cu nuci şi stafide
8 November 2010
Ingrediente: 150g ciocolată menaj 100 g unt (margarină) 100g miez de nucă sfărâmat 100g stafide aurii 250 zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 150 g făină un vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se pun ciocolata şi untul într-o oală şi se topesc, amestecându- le încontinuu. Se lasă puţin să se…
Tort de caise
8 November 2010
Ingrediente: 350 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smîntînă 1 ou 2 linguri zahăr 1 linguriţă oţet vanilie coajă de lămîie rasă zahăr pudră Ingrediente umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 linguri zahăr. Mod de preparare: Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi cu oul. Se…
Negrese cu ciocolată şi mentă
8 November 2010
Ingrediente blat: 60g ciocolată amară 1/2 cană unt nesărat la temperatura camerei l cană zahăr 2 ouă mari 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 linguriţă scorţişoară Ingrediente crema: 360g ciocolată albă de menaj,6 linguri frişcă,2 linguriţe esenţă de mentă. Ingrediente glazura:6 linguri frişcă ,180g ciocolată semidulce,frunze de…
Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă
8 November 2010
Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură zahăr 2 linguri lapte drojdie cât o nucă sare Ingrediente cremă: 200 ml lapte 2 linguri griş 2 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 1 lingură cacao 2-3 linguri marmeladă 3 albuşuri Mod preparare foi: Faci o maia din drojdie, lapte călduţ, făină. După…
Tocăniţă oletenească
8 November 2010
Ingrediente: 800 carne de porc 100 g untură 2-3 cepe 500 g roşii (din conservă) sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi o rumeneşti în untura bine încinsă. Cureţi ceapa, o tai solzişori, o adaugi peste carne, pui şi roşiile tăiate mărunt şi potriveşti gustul…
Slană cu mujdei de usturoi
8 November 2010
Tranşezi slana şi o laşi două-trei zile la sare. O pui apoi la fiert cu zeamă de varză, foi de dafin şi piper. După ce zeama de varză dă în clocot, mai laşi 20 de minute pe foc, o încerci cu furculiţa şi dacă pătrunde cu uşurinţă în slană e gata. O dai deoparte,…
Pogăcele de jumări cu susan
8 November 2010
Tort brun
8 November 2010
Ingrediente: 200 g migdale pisate 130 g zahăr pudră 200 g ciocolată casă 5 linguri rase făină fină 12 ouă unt cremă de unt frişcă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pînă ce se fac ca o spumă, se adaugă ciocolata, migdalele şi făina, se amestecă bine, iar la sfîrşit cele 12…
Aperitiv in foi de napolitane
8 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg came tocată de pasăre 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci 4 ouă pătrunjel piper sare 2 foi napolitane ulei făină Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi apoi ciupercile tăiate mărunt şi carnea tocată şi le căleşti împreună. După ce s-au pătruns…
Friptură sibiană
8 November 2010
Tocăniţă cu mălai
8 November 2010
Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel
8 November 2010
Ingrediente: 30 de pişcoturi de şampanie 2 pliculeţe ness 14 linguri zahăr 250 ml apă 100 g nuci 100 ml frişcă 4 gălbenuşuri 1 pachet margarină Mod de preparare: Topeşti 4 linguri de zahăr. Separat, freci gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până se albesc şi le adaugi peste zahărul topit şi amesteci continuu…
Chifteluţe cu sos de castraveţi muraţi si hrean
8 November 2010
Ingrediente: 2 cartofi 500 g carne tocată de porc (sau de vită) 1 ou 1 ceapă verdeaţă sare piper ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 2 cepe 500 g castraveţi acri 500 g roşii în bulion 2 linguri hrean ras 3-4 căţei de usturoi sare piper Mod preparare chiftele: Razi cartofii, apoi îi adaugi în…
Prăjitură cu miere şi cremă de nucă
8 November 2010
Salată cu macaroane, murături si carnaţi
8 November 2010
Ingrediente: 300 g castraveţi sau gogoşari muraţi 400 g cârnaţi 600 g macaroane 100 ml ulei 300 g telemea 200 g ciuperci din conservă 200 g mazăre de la congelator 100 g boabe de porumb din conservă 2-3 căţei usturoi 2 linguri iaurt 1 linguriţă smântână sare piper oregano sau cimbru Mod de…
Tartă cu ficat de porc
8 November 2010
Ciorbă de oase afumate cu dragavei
8 November 2010
Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2 linguri zarzavat de la borcan 1 conopidă (de la congelator) 3 oase afumate 100 g smântână 1 ou sare 1 mână dragavei (ştevie) congelat Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa şi morcovii, le căleşti în ulei, după care adaugi 4 l de apă, oasele afumate,…
Paste cu afumatură si maioneză
8 November 2010
Ingrediente: 400 g paste făinoase (foarte mărunte) 6-7 castraveţi acri 1-2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g kaizer ţărănesc 3-4 linguri pline cu vârf cu maioneză sare piper după gust verdeaţă Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apa cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi ceapa şi usturoiul,…
Ciorbă de cârnati afumaţi si varză acră
7 November 2010
Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi
7 November 2010
Tsureki-Colac impletit
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg de făină bună 1 cană de lapte călduţ 1 lingură drojdie 1 lingură amestecătură (nucşoară, cuişoare, piper, coajă de lămâie şi portocală) 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă chimion jumătate lingură sare de mare 6 ouă 5 linguri unt 5 linguri zahăr migdale Ingrediente glazura: 2 gălbenuşuri , 1 lingură miere ,1…
Ardei umpluţi cu branză si cartofi
7 November 2010
Ingrediente: 10 ardei graşi (de la congelator) 6-7 cartofi mari 200 g brânză telemea 1 lingură pastă de ardei 1 pahar ulei sau grăsime sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare şi îi prăjeşti până se rumenesc şi se înmoaie, apoi îi dai deoparte. Adaugi peste ei telemeaua…
Cum se prepara Cocktail Barbed Wire (video)
7 November 2010
Prepeliţe fripte vînătoreşte
7 November 2010
Ingrediente: 6 prepeliţe 3 linguri unt sau untură sare Mod de preparare: Se pune într-un ceaun de tuci o lingură de unturăşi se lasă să se înfierbînte bine apoi se aşază prepeliţele frecate cu puţină sare şi se acoperă ceaunul. La fiecare 2-3 min se întorc prepeliţele. După ce s-au rumenit frumos, se…
Sfeclă cu unt şi smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg sfeclă 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1 lingură oţet 1/2 pahar smîntînă sare Mod de preparare: Se alege sfeclă roşie, se fierbe sau se coace în cuptor, se curăţă de coajăşi se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi. Se pune într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, 2-3 linguri de…
Tort Richard
7 November 2010
Ingrediente: 250 g migdale sau nuci pisate 250 g zahăr pudră 10 albuşuri unt cremă de ciocolată glazură de ciocolată Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se amestecă cu zahărul şi migdalele(nucile). Pasta obţinută se împarte în 3-4 părţi egale şi se coc 3-4 blaturi în forma de tort capitonată cu hîrtie unsă…
Morcovi cu unt
7 November 2010
Ingrediente: 500 g morcovi tineri 11/2lingură unt 1 linguriţă zahăr (facultativ) sare Mod de preparare: Se rad morcovii, se spală, se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi, şi se opăresc cu apă clocotită. Se strecoarăşi se pun într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, zahărul, sarea şi puţină apă (numaiatît, cît este necesar să…
Morcovi cu unt şi smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 500 g morcovi 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1/2 pahar smîntînă 1/2 linguriţă de făină sare Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală, se taie fîşii ca tăiţeii sau cuburi mici şi se pun la fiert cu untul, sarea, zahărul şi 2-3 linguri de apă. Se lasă să fiarbă acoperit,…
Tort poveste
7 November 2010
Ingrediente: 30 nuci pisate 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 1 lingură cacao 1 praf vanilie ulei făină fructe din dulceaţă 3 albuşuri 3 linguri zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g unt 150 g frişcă Mod de preparare: Se bat spumă 5 albuşuri, cu 5 linguri de zahăr şi vanilie. Se adaugă…
Conopidă cu unt şi pesmet
7 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 3-4 linguri unt 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Conopida, curăţatăşi spălată, se pune la fiert în apă sărată. Cînd este fiartă, se scoate cu lingura de spumă, se scurge de apă, se aşază pe farfurie şi peste ea se toarnă pesmetul prăjitîn unt. Se serveşte fierbinte. …
Varză dulce cu unt şi pesmet
7 November 2010
Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri unt 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Se curăţă varza de primul rînd de foi, se taie în şase şi se pune la fiert în apă sărată. Cînd este gata, se scurge bine de apă, se taie cu cuţitul coceanul, se aşază într-o farfurie de piatră…
Pastă de heringi cu mere
7 November 2010
Ingrediente: 1 hering mare 2 linguri unt 1 măr mare 1 ou răscopt salată verde Mod de preparare: Se despică peştele pe burtăşi se ţine în apă călduţă timp de 5–6 ore. Apoi se trage pieliţa de la cap spre coadă, se taie capul şi coada şi se îndepărtează toate oasele. Se toacă…
Gulaş de inimă
7 November 2010
Ingrediente: 750 g inimă de vacă 1/2 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri untură,unt sau ulei 1 lingură pastă de bulion un vîrf de cuţit piper sare Mod de preparare: Se spală bine inima, se taie în cuburi mici, se prăjeşte puţin în cratiţa cu grăsime şi cu ceapă tăiată foarte mărunt, se presară…
Cremă de migdale
7 November 2010
Ingrediente: 250g făină de migdale (se pisează migdale coapte) 250g zahăr 1 pahar mare de apă Mod de preparare: Se leagă pe foc un sirop gros din zahăr şi apă, până ce se colorează, se adaugă făină de migdale de-acu, se poate folosi ca umpluturi sau, de sărbători, colora şi modela în felurite…
Ruladă de iarnă
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne macra 1ou 150 g slănină 5-6 boabe ienibaha 2-3 cuişoare 1/2 linguriţă cimbru 10 boabe piper verdeata 2 ceape paine alba pesmet 3 linguri zeamă de carne sau apă Mod de preparare: În tocătură se adaugă slănina tăiată cuburi mici şi mirodeniile foarte fin pisate. Se amestecă bine. Pe…
Miel în sos de iaurt
7 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2 linguri unt 1 lingură mărar tocat sare Mod de preparare: Bucăţile de carne de miel se prăjesc în unt. Cînd s-au rumenit puţin, se adaugă cîteva linguri de apăşi se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă cînd carnea este aproape…
Pastă din carne de iepure
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne macră de iepure 250 g unt proaspăt 2 cepe 1 lingură untură 1 pahar lapte 2-3 boabe de ienibahar 20 boabe de piper pisat 1 cuişoarăşi un vîrf de cuţit de nucşoară rasă sare piper castraveciori acri sfeclă roşie Mod de preparare: Bucăţile de carne macră se prăjesc uşor…
Limbă în sos de smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 1 pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat Mod de preparare: Se fierbe limba şi se taie felii de grosimea unui deget.…
Ciuperci cu gelatină şi maioneză
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă unt gelatină maioneză Mod de preparare: Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură de unt şi sare. Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd ciupoercile sînt…
Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă
7 November 2010
Sericaia
7 November 2010
Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1 bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri făină sare suc de lămâie unt scorţişoară pisată Mod de preparare: Laptele se fierbe cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi bastonaşul de vanilie, se lasă la rece,…
Fasole cu sos alb si caşcaval
7 November 2010
Pastă de parizer
7 November 2010
Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă răscoapte muştar (după gust) sare piper salată verde ridichi Mod de preparare: Se dă parizerul prin maşina de tocat împreună cu ouăle răscoapte. Pasta obţinută se freacă cu muştar, se adaugă sare şi puţin piper. Se aşază pe farfurie, se garniseşte cu salată verde tocată ca fideaua (pusă…
Tort simplu
7 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o lămîie marmeladă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte, ţinînd vasul pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă. Se scoate apoi castronul…
Limbă de porc cu măsline
7 November 2010
Cotlete de porc pane
7 November 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină piper sare pesmet Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se piperează, se dau prin oul puţin bătut, apoi prin făină, din nou prin ou, iar la urmă prin pesmet. Se prăjesc în untură…
Tort fraged
7 November 2010
Ingrediente: 600 g făină 400 g unt proaspăt 2 gălbenuşuri 1 ou întreg 3 linguri smîntînă vanilie fructe din dulceaţă Mod de preparare: Se freacă untul cu două gălbenuşuri, se adaugă un ou întreg, smîntînă, vanilie şi făină. Se frămîntă bine şi se împarte alua- tul obţinut în trei părţi egale. Se întind trei…
Prăjitură fondantă
7 November 2010
Ingrediente: 300g ciocolată amară 1 pachet unt 5 ouă zahăr pudră: 2-3 linguri pentru cremă + 2 linguri pentru glazură praf scorţişoară 1 linguriţă făină sare Mod de preparare: Ciocolata şi untul se amestecă pe foc, se dau deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară şigălbenuşuri, amestecând fără istov, până se cremuieşte. Albuşurile…
Paine cu mălai dospit
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 1/2 kg mălai (făină de porumb) drojdie cât o nucă apă 1 linguriţă sare 1 ou Mod de preparare: Din mălai faci o mămăliguţă mai moale, o răstorni pe un platou şi o laşi la rece. Intr-un vas mai mare de frământat pui făina, adaugi drojdia dizolvată în puţină…
Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie
7 November 2010
Găină cu măsline
7 November 2010
Ingrediente: 6 porţii carne 4 linguri ulei 200 g măsline 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de găină în două linguri de ulei, se adaugă 3-4 linguri de apăşi se…
Negrese
7 November 2010
Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri 150g margarina 200g zahăr 3 linguri cacao 250g iaurt 200g făină Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr Ingrediente glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g margarina Mod de preparare: Pentru blat se amestecă bine ingredientele şi se pun la copt într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, la foc…
Slanină afumată
7 November 2010
Faci mai întâi o saramură de apă fiartă (la 1 l de apă pun 200 g sare). Când apa a fiert o iei de pe foc şi adaugi foi de dafin şi boabe de piper. Ungi slănina proaspătă cu usturoi pisat cu puţină sare şi după ce saramura s-a răcit pui şunca unsă cu…
Muşchi, costiţă, şuncă si slănină afumate
7 November 2010
Cureţi de slănină muşchiuleţii şi costiţa, iar şuncile şi spata le laşi cu slănină şi şorici. Slănina cea mai bună pentru afumat este cea de pe burtă. Aşezi carnea şi slănina într-un vas larg la gură, presari sare grunjoasă, conservant pentru carne şi coriandru. La un porc de 100-110 kg intră 3-4 kg sare…
Lebervurst cu ghimbir
7 November 2010
Ingrediente: 250 g ficat de porc 50 g slănină 400 g carne de porc (poate fi după fasonare sau de la căpăţână) 200 g inimă 50 g splină 50 g untură 1 ceapă piper ienibahar măghiran 1 vârf de linguriţă de zahăr tos 1 lingură ghimbir Mod de preparare: Pui la fiert în…
Pateu de ficat cu ciuperci
7 November 2010
Ingrediente: 500 g ficat de viţel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou măsline pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie bucăţi mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de unt, cepele tăiate în patru, ciupercile, ficatul tăiat bucăţi mai mari, şi două…
Carne tocată la borcan
7 November 2010
Căleşti 6-7 cepe tocate mărunt în ulei încins, apoi adaugi puţină apă, sare şi condiment tip Vegeta după gust. Adaugi 2 kg de carne tocată peste ceapă şi le căleşti împreună câteva minute. Aşezi apoi tocătura în borcane de 400-800 g şi le capsezi, apoi le fierbi la bain-marie 2 zile consecutiv, timp de…
Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză
7 November 2010
Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5 roşii din conservă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 ou 1 mână de fidea sare după gust Mod de preparare: Pui măruntaiele la foc cu puţină apă şi sare. Când zeama a dat în clocot, iei spuma şi mai…
Şarlotă de cafea
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă 11 foi gelatină 4 ceşcuţe cafea neagră rece zahăr după gust 1 ceşcuţă lapte dulceaţă de vişine Mod de preparare: Se pune la foc într-un ibric cafeaua neagrăşi laptele. Se adaugă gelatina şi se amestecă bine pînă ce se dizolvă. Se strecoară prin sită deasăşi se lasă să se…
Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci
7 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 80 g untură (sau unt) 2 ouă 1/2 l lapte dulce 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 6 linguriţe cacao Mod de preparare: Freci untura cu zahărul şi ouăle, apoi adaugi făina, laptele, cacaua, praful de copt şi vanilia. Intinzi coca în tava de la aragaz unsă cu…
Glazură de rom
7 November 2010
Ingrediente: 420 g zahăr 1/2 pahar apă 2 linguri rom zeama de la o 1/2 lămîie Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa; cînd s-a legat bine ca pentruşerbet, se adaugă romul şi zeama de lămîie. Se ia de pe foc, se freacă bine şi cînd începe să se albească,…
Costiţă de porc cu miere si varză călită
7 November 2010
Mancare cu carne de porc, carnati afumati, creier si ciuperci
7 November 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc 200 g cârnaţi afumaţj 150 g creier 300 g ciuperci 1 linguriţă bulion 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei 2 legături verdeaţă 2 pahare de vin sare Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mari, o sărezi şi o prăjeşti în ulei. Adaugi câmaţii şi ciupercile…
Ostropel cu carne de raţă
7 November 2010
Ingrediente: 1 raţă 80 ml ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pastă de roşii 3-4 căţei de usturoi 1 lingură oţet 700 ml apă 1 legătură pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa, o tai în bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti într-o…
Chifteluţe din inimă de porc
7 November 2010
Ingrediente: 500 g inimă de porc 1 felie de franzelă înmuiată în lapte şi presată bine 2 cepe 5-6 căţei de usturoi 3 ouă 1 legătură pătrunjel sare piper 1 lingură griş 200 ml ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei, iar…
Mâncare de carne de porc cu sos de smântână
7 November 2010
Prepeliţe cu smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 6 prepeliţe 1 lingură unt 1 ceaşcă smîntînă 1 linguriţă făină sare Mod de preparare: Prepeliţele, spălate, se taie pe jumătate în lungul trupului şi se prăjesc puţin într-o cratiţă cu unt fierbinte. Se toarnă apoi smîntîna bine amestecată cu făina, se adaugă o lingură, două de apă, sarea, se acoperăşi se…
Glazură de zahără
7 November 2010
Ingrediente: 420 g zahăr 1 pahar apă cîteva picături zeamă de lămîie Mod de preparare: Se fierbe bine zahărul pisat fin cu un pahar de apă pînă cînd siropul se îngroaşă şi se ţine de lingură. Se adaugă cîteva picături de zeamă de lămîie. Cînd compoziţia este caldă, se freacă, ca la şerbet,…
Brînză cu chimen
7 November 2010
Ingrediente: 250 g brînză sau caş de oaie 100 g unt 1 linguriţă chimen foarte fin pisat 1 linguriţă boia roşie de ardei sare ridichi Mod de preparare: Se dă brînza prin sită sau prin maşina de tocat. Se freacă bine cu untul, se adaugă chimenul şi boiaua, se pune sare dacă este nevoie…
Ciorbă de orez cu afumatură de porc
7 November 2010
Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă Mod de preparare: Pui osul afumat la fiert într-o oală cu apă. Speli orezul şi îl adaugi în ciorbă după ce a fiert carnea. Pui usturoiul pisat, ceapa tăiată…
Carnaţi de porc cu sos picant
7 November 2010
Ingrediente: 2 cârnaţi 50 ml ulei 3 linguri unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 lingură muştar 100 g ciuperci din conservă scurse de zeamă piper sare câteva foi de dafin Mod de preparare: Tai câmaţii în bucăţi mai mari şi-i pui la prăjit în ulei încins.…
Carnaţi cu sos de hrean si smantană
7 November 2010
Ingrediente: 3-4 cârnaţi afumaţi mai lungi 2 bucăţi hrean 300 g smântână 2-3 linguri făină 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei condiment tip Vegeta Mod de preparare: Tai cârnaţii în bucăţele de aproximantiv 10 cm pe care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins, apoi le scoţi pe…
Pastă de creier de porc cu măsline
7 November 2010
Ingrediente: 1 creier de porc sare piper 1 lămâie 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 salată verde măsline Mod de preparare: Fierbi creierul foarte bine în apă cu vinul şi puţină sare. Laşi să fiarbă 30 de minute, apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit. Il fărâmiţezi, îl freci cu o…
Spettekaka
7 November 2010
Ingdrediente: 12 ouă 1 pahar zahăr 1,2 kg piure (fără pic de apă) de cartofi fierţi făină cât să se lege un aluat potrivit 500g zahăr 100g sirop gros de fragi sau zmeură Mod de preparare: Sosul se dizolvă zahărul şi siropul într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se amestecă…
Rinichi cu smîntînă
7 November 2010
Iepure cu smîntînă si ienibahar
7 November 2010
Ingrediente: 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure 1 lingură untură 1 linguriţă făină 1 lingură unt proaspăt 1 pahar smîntînă 2-3 boabe ienibahar 1/2 ceapă tocată sare Mod de preparare: Într-o cratiţă cu o lingură de untură se prăjesc uşor bucăţile de iepure, se adaugă 1/2 pahar de apă, ceapa tocată,ienibaharul, se…
Borş de pasare cu legume
7 November 2010
Ghiveci cu carne de vacă
7 November 2010
Ingrediente: 750 g carne grasă 3 linguri untură 1 pătrunjel 1 morcov 2 ardei graşi 1 vînătă 1 dovlecel 1 mînă de bame 1 mînă de fasole verde 1 mînă de fasole grasă 1 mînă de fasole ţuvără, 250 g mazăre 1 conopidă mică 2 cepe mari 3 cartofi 1 ţelină mică 5-6 roşii mari…
Supă dreasă cu cartofi
7 November 2010
Friptură de raţă cu mere coapte
7 November 2010
Ingrediente: 1 raţă 12 mere mari 1 lingură untură sare Mod de preparare: În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două mere mai mici. Se aşază în tava de friptură, cu o lingură de unturăşi cîteva linguri de apă. Se dă la cuptor la foc mai iute şi se stropeşte mereu cu…
Pasteis de Mata-Turtite
7 November 2010
Ingrediente aluat: 500g făină 375g ulei,unt sau osânză 1 linguriţă sare apă câtă primeşte aluatul Ingrediente crema: 1 lingură de făină, jumătate litru apă,6 gălbenuşuri de ou,l albuş de ou coajă de la 1 lămâie,500g zahăr ,un sfert litru de lapte Mod de preparare: Se bat albuş şi gălbenuşuri. Se leagă un sirop…
Şniţel din carne tocată
6 November 2010
Ingrediente: 600 g carne macră 2 linguri unt sau untură 1/2 pahar pesmet pisat puţin piper sare Mod de preparare: Carnea, spălată, se trece prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul, se amestecă bine cu sare şi piper. Din această pastă se fac şase turtiţe de grosimea unui centimetru, se dau…
Ruladă de cartofi cu legume
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 1 pahar lapte 1linguriţă unt sare 500 g morcovi 2 linguri unt (umplutura) 1 linguriţă zahăr sare sos de smîntînă Mod de preparare: Cartofii, curăţaţi, se fierb în apă sărată. Cînd sînt gata se strecoară de apăşi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu laptele, untul şi…
Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1 ou sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g macaroane 1 lingură unt un vîrf cuţit piper sfecla rosie salata verde Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă sărată, se strecoară, se spală cu…
Pateu de ficat de pasăre, cu lapte
6 November 2010
Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă Mod de preparare: Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 linguri de apă. Se acoperă cratiţa…
Miel cu smîntînă
6 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet smîntîna, se săreazăşi…
Biscuiţi Mokken
6 November 2010
Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1 praf de scorţişoară 1linguriţă chimion Mod de preparare: Zahărul şi untul se freacă cremă, se adaugă drojdie, făină, scorţişoară, chimion, se amestecă, apoi aluatul se modelează ca un rulou şi se pune la frigider jumătate ceas. Se taie rondele groase de…
Fasole verde cu unt şi pesmet
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o cratiţă untul şi se prăjeşte puţin cu pesmetul, seadaugă fasolea scursă bine de apă, sarea, şi se scutură de cîteva ori cratiţa ca să se…
Pui cu roşii
6 November 2010
Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii 1/2 linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr Mod de preparare: Bucăţile de pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se adaugă ceapa tocată mărunt şi făina, amestecînd cu lingura, apoi se pun roşiile tăiate…
Ceafă de porc la cuptor
6 November 2010
Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină grăsime Mod de preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile. Se aşază într-un castron şi se…
Limbă cu măsline si ienibahar
6 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 200 g măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2 linguri bulion 1 lingură oţet 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare 1 lămîie pătrunjel tocat Mod de preparare: Se fierbe limba cu zarzavatul…
Ciuperci cu carne porc
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri smîntînă 1 lingură untură sare piper făină Mod de preparare: Se taie carnea în cuburi mici, se săreazăşi se lasă să stea 30 min. În acest timp se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi mari. Se tăvăleşte carnea uşor prin…
Pastă de heringi cu nuci
6 November 2010
Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat în apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei Mod de preparare: Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele şi se dă prin maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt cu…
Cartofi cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2 linguri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ) Mod de preparare: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se punela prăjit în untură. Cînd începe să se rumenească, se adaugă ceapa mărunt tocată crudă…
Fasole verde cu unt
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri unt sare crochete de griş Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o cratiţă untul, se adaugă fasolea strecuratăşi sarea, şi se scutură cratiţa de cîteva ori ca să se amestece fasolea cu untul. Se serveşte fierbinte, cu crochete…
Makowiec
6 November 2010
Ingrediente aluat: 500gfăină 125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1 pacheţel cu zahăr vanilat 1 nucă de drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă unt pentru uns tava Ingrediente umplutura: 500g de sămânţă de mac ,250g zahăr,4 linguri miere ,coajă de la 1 lămâie sau portocală ,1 albuş,2 linguri unt,2-3 linguri…
Cornete de parizer umplute
6 November 2010
Ingrediente: 6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3 linguri maioneză piper salată verde Mod de preparare: Feliile de parizer se curăţă de coajăşi se răsucesc în formă de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca să nu se desfacă, iar în cele două capete ale scobitorii se înfige…
Limbă fiartă
6 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) 2 cepe 1 pătrunjel 1 morcov 1 foaie de dafin 4-5 boabe de ienibahar sare sos de hrean de muştar sau de bulion Mod de preparare: Se spală limba în cîteva ape, se rade cu cuţitul şi se îndepărtează gîtlejul, se…
Griş cu fructe în formă de şarlotă
6 November 2010
Ingrediente: 750 g apă 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi, coacăze) 3-4 linguri zahăr 150 g griş 1 praf vanilie Mod de preparare: Se pun la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau cîteva clocote, se iau de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă prin-tr-o sită…
Mazăre păstăi cu unt
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 2 linguri unt un vîrf linguriţă zahăr (facultativ) 1 linguriţă mărar tocat sare friganele Mod de preparare: Se curăţă mazărea păstăi de aţe, se spalăşi se fierbe în apă puţin sărată. Cînd este fiartă, se scurge bine de apă. Se înfierbîntă untul într-o cratiţă, se adaugă mazărea strecu-rată,…
Biftec rusesc
6 November 2010
Ingrediente: 600 g muşchi 3 cepe mari sare piper 2 linguri untură Mod de preparare: Se taie muşchiul felii groase de un deget. Se bat uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipereazăşi se prăjesc în untură încinsă, pe o parte şi pe alta, la foc iute. Se punbucăţile de muşchi într-o cratiţă…
Mîncare de somn cu roşii
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg somn 4 linguri ulei 2 linguri făină 1 ceapă mare roşii 1/2 linguriţă zahăr 3-4 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare Mod de preparare: Somnul curăţat şi spălat se taie în bucăţi, se săreazăşi se lasă să stea o jumătate de oră. Ceapa tăiătă foarte mărunt se prăjeşte în…
Turtă dulce
6 November 2010
Ingrediente: 1 pahar de lapte dulce călduţ 1 pahar miere 1 cană făină 1 linguriţă chimion 1 linguriţă drojdie coajă rasă de portocală unt Mod de preparare: Mierea se topeşte în lapte, apoi se amestecă cu făină, chimion, drojdie şi coajă de portocală. Se unge cu unt o tavă de cozonac, se răstoarnă…
Varză acră cu carne de vacă
6 November 2010
Pastă de ficat copt
6 November 2010
Ingrediente: 500 g ficat de vacă sau viţel 2 cepe 3 linguri ulei piper sare puţin oţet 1 ou salată verde Mod de preparare: Se spală ficatul, se şterge bine şi se pune să se coacă în cuptor. Cînd este copt, se lasă să se răcească, apoi se rade pe răzătoarea de zarzavat. Se…
Calcan în vin roşu
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg calcan 1 ceaşcă vin roşu 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 cuişoare 2-3 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare 500 g cartofi Mod de preparare: Se curăţă calcanul, se spală bine, se taie bucăţi, se sărează şi se lasă să stea 1/2 oră.…
Cornuri cu brînză
6 November 2010
Ingrediente: 200 g unt (în lipsă, margarină) 200 g brînză telemea 1/2 linguriţă chimen 12 cornuri drepte Mod de preparare: Se freacă untul cu brînza, se adaugă chimen şi se amestecă bine. Se taie colţurile cornurilor, se scobesc de miez, se umplu cu brînza şi se aşază pe o tavă unsă cu unt. Peste…
Salată de fructe cu ciocolată
6 November 2010
Ingrediente: 400g ciocolată 2-3 caise ceva fructe de pădure 1-2 pere 1 mână de coacăze boabe de struguri coarne agrişe 1-2 portocale l-2 banane 200g miez de nuci alune de pădure prăjite 2-3 piersici 3-4 prune alte fructe 4-5 tulpiniţe mentă suc de la 1 lămâie Mod de preparare: Fructele se grijesc şi…
Mazăre cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne 1 kg mazăre 1 ceapă 2 linguri untură 1/2 linguriţă făină 1/2 linguriţă zahăr sare mărar tocat 1 lingură smîntînă 1 pahar zeamă de carne sau supă Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite, se prăjeşte în untură, apoi se pune ceapa tocată, se lasă să se prăjească foarte…
Roşii umplute cu zarzavat
6 November 2010
Ingrediente: 3 cartofi fierţi 2 morcovi 1 păstîrnac 1 ţelină 2–3 linguri mazăre 1 ceapă tocată maioneză roşii sare salată verde Mod de preparare: Se fierbe tot zarzavatul. Se poate întrebuinţa zarzavatul fiert în supă. Se fierb şi cartofii, se lasă să se răcească. Apoi totul se taie cuburi cît se poate de mici,…
Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)
6 November 2010
Cupe de parizer umplute cu legume
6 November 2010
Ingrediente: 200 g parizer tăiat în 6 felii 1/2 lingură untură 1 lingură unt 250 g mazăre 1 ou răscopt sare Mod de preparare: Feliile de parizer cu coajă se prăjesc uşor în untură numai pe o parte; marginile feliei se strîng şi formează o cupă. Cupele obţinute se aşază pe farfuria de servit…
Cremă – spumă de ciocolată
6 November 2010
Ingrediente: 200g ciocolată neagră 1 pahar plin cu frişcă neindulcita 2 linguri de unt 5 ouă cât de proaspete 1 prăfuleţ de sare 1 lingură zahăr Mod de preparare: Smântână se încălzeşte uşor şi se amestecă cu ciocolată topită şi unt. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, un vârf de cuţit de sare,…
Rizoto cu rinichi
6 November 2010
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc, 1 pahar orez 2 pahare zeamă de carne sau apă, 3 linguri untură 3 cepe 2 linguri bulion 1/2 linguriţă boia de ardei sare piper puţin zahăr parmezan ras cantitatea după gust pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se curăţă…
Şalău cu orez în aluat
6 November 2010
Ingrediente aluat : 50 g drojdie 1 ou 1 pahar lapte 1/2 lingură zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt topit untură sau ulei făină cît cuprinde Ingrediente umplutura:1 pahar orez ,2 pahare lapte,1 pahar apă,3 linguri unt,3 ouă răscoapte,500 g şalău,un vîrf de cuţit piper negru,sare. Mod de preparare: Se face plămădeala din…
Pulpă de porc la tavă
6 November 2010
Varză de Bruxelles cu unt
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet sare Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzuliţele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare, la foc iute, cam 20 min. Se scurg bine de apă. Se pune…
Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce
6 November 2010
Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon
6 November 2010
Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie
6 November 2010
Şalău polonez
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg şalău 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2-3 boabe ienibahar 3-4 cartofi 2 ouă 1 lingură smîntînă unt 1 linguriţă făină pătrunjel tocat sare zeamă de lămîie sfeclă roşie Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe peştele cu morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ienibaharul. Cînd este fiert, se lasă să…
Mîncare de rinichi
6 November 2010
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc 3 cepe 1 lingură untură 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 linguriţă făină 2-3 linguri vin 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă sare piper Mod de preparare: Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două…
Scrob cu şuncă
6 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă (parizer) 2 linguri lapte 1 1/2 linguriţă untură sare Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se amestecă cu laptele şi sarea. Şunca tăiată bucăţele potrivit de mari se prăjeşte puţin în untură. În tigaie, peste şuncă, se toarnă ouăle bătute şi se amestecă uşor cu furculiţa,…
Prăjitură de ciocolată
6 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pentru aluat + încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt Mod de preparare: Ouăle şi zahărul se amestecă împreună, în crăticioară, pe foc mic, doar cât să facă febră, apoi se freacă cu unt topit, faină şi cacao, aluatul se aşterne…
Pîine mozaic
6 November 2010
Ingrediente: 150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau caşcaval) 10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă lapte Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncăşi o bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat în…
Friptură înăbuşită cu usturoi
6 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2 linguri untură sare piper Mod de preparare: Bucata întreagă de carne se freacă cu puţină sare şi se împănează cu bucăţi de slăninăşi usturoi. Se prăjeşte pe toate părţile în untură încinsă, se adaugă zeama de carne sau apă, piper, se acoperăşi se…
Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă
6 November 2010
Prăjitură cu foi şi gem acrişor
6 November 2010
Elemente care influenţează caracteristicile unui whisky
6 November 2010
Dintre elementele care influenţează caracteristicile unui whisky nu poate rămâne nemenţionată turba, chiar dacă este o caracteristică a producţiei scoţiene. Este vorba despre o substanţă de origine organică formată în urmă cu aproximativ 5000-7000 de ani în urmă, în zone umede, bogate în apă sau în bazine hidrografice de diferite tipuri, prin efectul transformării parţiale…
Friptură de miel la tavă cu usturoi
6 November 2010
Ciorbă rădăuţeană cu usturoi
6 November 2010
Tort cu frişcă si fructe
6 November 2010
Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă 3 linguriţe gelatină alimentară ganule 3 gălbenuşuri 1 ou 6 linguri zahăr 250 ml lapte 1 lingură rasă cu făină portocale 2 kiwi 1 cutie compot de ananas Mod de preparare: Dizolvi gelatina într-o ceaşcă de apă rece (cât să o acopere). Separat, fierbi pe aburi…
Tort tirolez
6 November 2010
Ingrediente crema : 1 ou 6 linguri zahăr 5 linguri unt Ingrediente aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină Ingrediente glazura:2 albuşuri ,200g zahăr ,1 lingură de cafea tare Mod de preparare: Crema: se încinge oul pe foc, într-o crăticioară, se adaugă zahărul, se freacă până se cremuieşte.…
Punguţe de clătite
6 November 2010
Ingrediente: câte 2 clătite de persoană peşte (crud sau afumat, sau carne afumată) 1 ceapă caşcaval verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru legarea punguţelor sare piper Mod de preparare: Faci întâi clătitele după reţeta ta (pot fi şi de post, şi de dulce). Tai ceapa mărunt şi o pui să se călească în…
Purcel de lapte umplut cu măruntaie
6 November 2010
Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de tocat împreună cu o ceapă crudăşi miezul de la două felii de franzelă muiat în lapte.…
Pulpă de berbec la tavă
6 November 2010
Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1 lingură untură 1 păhărel vin sau oţet sare Mod de preparare: Se spală bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate osul. Carnea se freacă cu sare şi se lasă să stea 30 min, apoi se…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu