Retete de Paste:
Arroz con Pollo
16 January 2011
Plăcintă cu dovlecei
16 January 2011
Ingrediente: 250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce (de vaci) 2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi usturoiul, tai dovleceii rondele, roşiile bucăţele şi usturoiul mărunt şi le căleşti pe toate în ulei. Laşi să scadă,…
Brioşe cu ciocolată
16 January 2011
Paste cu brânză, legume si fructe de mango
16 January 2011
Ciorba de cartofi cu zer
16 January 2011
Ingrediente: 300 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 linguri smântână Mod de preparare: Fierbi morcovul, pătrunjelul rădăcină şi păstârnacul în 2 l apă cu sare. Cureţi cartofii şi îi pui în oală la fiert. După ce au…
Prăjitură cu mere şi gem
16 January 2011
Legume gratinate cu cârnaţi
16 January 2011
Rulouri cu surimi
16 January 2011
Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nuca
16 January 2011
Sos de muştar Dijon
16 January 2011
Spumă de frişcă cu fructe
16 January 2011
Vită cu usturoi la cuptor
16 January 2011
Piaţa de ceai indoneziană
16 January 2011
Cu toate că plantele de ceai sunt menţionate în literatura botanică indoneziană de prin anii 1820, olandezul J. I. L. L. Jacobson este în mare măsură răspunzător de introducerea ceaiului în Indonezia. El şi-a dat seama de popularitatea crescândă a ceaiului în Europa şi de potenţiala piaţă a lui. A fost de mai multe…
Baghetă cu pui şi măsline
16 January 2011
Ciorbă cu leuştean
16 January 2011
Fasole albă cu sos iute
16 January 2011
O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si migdale. Ingrediente: 300 g fasole un morcov un sfert de ţelină o legătură de ceapă verde doi căţei de usturoi boia…
Lasagna cu legume
16 January 2011
Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii tocaţi o ceapă medie tocată doi căţei de usturoi presaţi o conservă de roşii întregi (780 g) o jumătate de linguriţă de sare 670 g de brânză ricotta o linguriţă de…
Paste cu sos de roşii
16 January 2011
Scoici umplute
16 January 2011
Cocktail Whiskey Sling
16 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o lămâie sifon După Singapore Sling…
Lipie aromată
16 January 2011
Dulceata de piersici si pepene galben
16 January 2011
Orez cu sos de mango şi fasole neagră
16 January 2011
Supa Francine
16 January 2011
Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lingură de ulei de rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre piper negru sare 1/4 cană de pătrunjel proaspăt 1/2 linguriţă de curry pudră două linguriţe de amestec de verdeaţă două căni de supă vegetală o cană…
Melc cu cireşe şi ciocolată
16 January 2011
Vinete umplute cu legume
16 January 2011
O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 100 g boabe de porumb 250 g fasole verde 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia roşii 200 g roşii…
Prajitura cu prune
16 January 2011
Minitarte cu ciocolată şi prune
16 January 2011
Coasta de porc la cuptor
16 January 2011
Cartofi scazuti cu costita
16 January 2011
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1 linguriţă pastă de gogoşari (sau de ardei) boia (dulce sau iute, după gust) 1 lingură bulion Mod de preparare: Cureti ceapa si radacinoasele, le…
Crevete în sos alb
16 January 2011
Sandvis pane de dovlecel si caşcaval
16 January 2011
Ingrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi caşcavalul felii subţiri, care să nu depăşească rondelele de dovlecei. Baţi ouăle cu un praf de sare şi piper. Pui între două rondele de dovlecel câte o felie de…
Arancini cu mazăre şi carne
16 January 2011
Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc tocată 100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui busuioc verde sare piper roşii cherry Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, avînd grijă să rămînă un pic tare, căci altfel…
Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval
16 January 2011
Orez cu dovlecei
15 January 2011
Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet Mod de preparare: Tai dovleceii spălaţi bucăţele şi-i căleşti împreună cu ceapa tocată în ulei încins. Adaugi şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute. Dai cratiţa deoparte,…
Pui pe sticla cu condimente
15 January 2011
Ciorbă de conopidă cu măruntaie
15 January 2011
Salată de legume cu sos de muştar
15 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei gras 1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare Mod de preparare: Cureţi conopida, fasolea verde, cartofii şi morcovii, îi speli şi-i pui la fiert în vase separate. Cureţi ardeii, îi tai inele şi tai şi roşiile felii. După…
Muşchi de porc cu sfeclă
15 January 2011
Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 morcovi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare piper cimbru pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Intr-o cratiţă se încing patru linguri cu ulei, se adaugă ceapa curăţată de…
Tradiţiile ceaiului în Malaiezia şi Tailayda
15 January 2011
In Malaiezia şi Tailanda oamenii beau ceaiul la fel ca în China, deşi, datorită influenţei occidentale, unii adaugă lapte, zahăr sau lămâie. Trăsătura cea mai distinctivă a băutului ceaiului în Malaiezia constă în faptul că ceainicele au un orificiu foarte mic. Când malaiezieni toarnă ceaiul în ceaşcă, ridică ceainicul din ce în ce mai…
Chec cu tuica
15 January 2011
Sote picant din carne de vita
15 January 2011
Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute Mod de preparare: Intr-o tigaie pui grăsimea şi când s-a încins, adaugi carnea tăiată cuburi împreună cu ceapa tăiată mărunt, boiaua şi piperul. …
Sos cremă de ciuperci
15 January 2011
Săraţele cu alune şi migdale
15 January 2011
Somon delice cu icre negre
15 January 2011
Ruladă cu alune
15 January 2011
Gutui umplute cu carne
15 January 2011
Pilaf cu carne de iepure
15 January 2011
Salată de caracatită marinată
15 January 2011
Legume cu carpaccio
15 January 2011
Tort cu ciocolată şi caise
15 January 2011
O retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs, ciocolata, unt si nuca macinata Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr tos 250 g făină două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt 75 ml apă sare 300 g ciocolată neagră…
Limba cu stafide si masline
15 January 2011
Tartă cu măsline
15 January 2011
Broccoli cu ansoa
15 January 2011
Rulouri cu chimen
15 January 2011
Supă de pîine sau papară – Soupe au pain ou panade
15 January 2011
Puneţi într-un vas 2-3 litri de apă rece şi 250 g pîine ruptă în bucăţi mici. Aduceţi la fierbere. La primul clocot trageţi vasul la marginea maşinii de gătit şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute, apoi daţi deoparte şi bateţi bine cu un tel de inox. Adăugaţi sare.…
Turnuleţe cu peşte
15 January 2011
O retete de turnulete cu foitaj, fileuri de peste, cartofi, telina, ceapa, rosii, capere, sare, piper, ulei de masline, castraveti, oua si unt. Ingrediente: un pachet de foitaj un kilogram fileuri de peşte 4 cartofi o ţelină o ceapă 600 g roşii 150 g capere sare piper ulei de măsline pătrunjel roşii castraveţi verzi două…
Pui cu ardei gras si măsline
15 January 2011
Tocăniţă de ficătei cu mărar
15 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2 cepe 4 roşii 2 ardei graşi 2 linguri smântână 1 pahar vin alb 2 legături mărar boia dulce sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei cu boia şi stingi cu apă. Cureţi ardeii şi roşiile, le tai bucăţele,…
Cotlete de sfeclă în sos
15 January 2011
Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în felii (cotlete) şi apoi în bastonaşe, pe care le puneţi în apă amestecată cu lapte sau cu oţet, pentru a nu se oxidă. Fierbeti bucăţile de sfeclă în apă clocotită, în care aţi adăugat sare. Scoateţi-le din apă cînd s-au înmuiat. Puneţi unt într-o caserolă, adăugaţi bucăţile de sfeclă şi lăsaţi-le…
Tartă cu rahat şi migdale
15 January 2011
Ficat cu costita si cartofi
14 January 2011
Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel
14 January 2011
O reteta de sufleu de ciocolata, oua, lapte, esenta de rom, esenta de vanilie, cacao si inghetata de vanilie cu topping de caramel. Ingrediente: 6 oua 50 ml lapte 150 g unt 200-300 g ciocolata neagra 200 g zahar 1 lingura esenta rom 1 lingura esenta vanilie cacao inghetata de vanilie topping de caramel…
Papricas de pui cu galuste de branza cu marar
14 January 2011
Răspândirea ceaiului in Mongolia şi Rusia
14 January 2011
In timpul dinastiilor Tang şi Sung, ceaiul era făcut cadou mongolilor ca daruri regale, şi astfel a ajuns să facă parte din cultura lor. în Mongolia, ceaiul se bea cu lapte şi sare. Odată cu expansiunea mongolilor în Rusia, în 1638, mongolii au dus cu ei şi tradiţiile ceaiului. Totuşi, ei nu au fost primii…
Bulete de carne – Boulettes a la viande
14 January 2011
Tocaţi mărunt carnea şi puţin miez de pîine. Bateţi două ouă cu sare şi piper. Adăugaţi pătrunjel tocat, amestecaţi totul şi asezonaţi cu puţină nucşoară. Presăraţi făină pe o planşetă pe care veţi forma din amestecul obţinut biluţe rotunde şi nu prea mari. Aveţi grijă să frecaţi bine cu făină mîinile şi lingura cu…
Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate
14 January 2011
Salata cu oua si salam
14 January 2011
Galuste de mamaliga cu ciuperci
14 January 2011
Salata de castraveti murati cu miere
14 January 2011
Ingrediente: 6 castraveciori muraţi două linguri de miere două linguri de ulei piper măcinat mărar verde tocat Mod de preparare: Castraveţii se ţin în apă câteva ore, apoi se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se pun în straturi în salatieră, cu mărar tocat între ele. Se stropesc cu ulei, se…
Prăjitură cu smântână
14 January 2011
Ciorba de varza murata cu galuste
14 January 2011
Ingrediente zeama: 2 kg varză murată 300 ml zeamă de varză murată 2-3 linguri mărar 1 ceapă albă cimbru smântână după gust sare 1 cub concentrat de pui 1 lingură pastă de ardei sau 2 ardei kapia tocaţi prin maşină sau mărunt tăiaţi Ingrediente găluşte: 250 g carne tocată (după gust ori porc, ori vită,…
Sos de piper verde
14 January 2011
Parjoale de peşte în sos de ceapă
14 January 2011
Prăjitură cu caise confiate
14 January 2011
Ciorbă cu găluşte de peşte
14 January 2011
Chiftele de vinete
14 January 2011
Poale-n brau
14 January 2011
Ciorba de fasole cu afumatura si fidea
14 January 2011
Inele de calamar cu măsline
14 January 2011
Piersici delicioase
14 January 2011
Croissant cu somon
14 January 2011
Dovlecei umpluţi cu salata de legume de sezon
14 January 2011
Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş
14 January 2011
Şarlotă cu afine şi lămâie
14 January 2011
Mici de casa
14 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg carne vită 1/2 kg carne porc cu grăsime 1/2 linguriţă de bicarbonat delikat 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Treci carnea de două ori prin maşină împreună cu usturoiul şi apoi o amesteci cu bicarbonatul şi Delikat. Adaugi o lingură de apă şi frămânţi foarte bine carnea. Cu mâna…
Friptură de vită cu fenicul
14 January 2011
Aripioare crocante
14 January 2011
Ingrediente: 6 aripioare 1/2 pachet margarină 2 căţei de usturoi 100 g alune nesărate şi decojite 1 pachet sticsuri boia dulce sau iute după gust sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine aripioarele, le laşi să se zvânte. într-un castron amesteci margarina, boiaua, sarea, piperul şi usturoiul astfel încât să…
Sufleu de peste alb
14 January 2011
Carnati cu varza calinta cu ceapa
14 January 2011
Must de mere cu scortisoara
14 January 2011
Macrou cu salata de linte rosie
14 January 2011
Clătite picante umplute cu ficat
14 January 2011
Ingrediente: 200 g friptură de porc 200 g ficat de pasăre două linguri de pătrunjel tocat un ou sare piper măcinat 6-8 clătite pregătite din: un ou, o cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt) Mod de preparare: Se taie mărunt carnea cu un cuţit şi se amestecă împreună cu…
Tartă de brânză cu dovlecei
13 January 2011
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 5 ouă doi dovlecei 300 g sparanghel o legătură de ceapă verde o salată verde 100 g alune mărar pătrunjel sare piper ulei de măsline roşii castraveţi verzi smântână Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se spală şi se fierbe timp de zece…
Ficăţei cu legume
13 January 2011
Sos de vin alb
13 January 2011
Lasagna cu piept de pui
13 January 2011
Supă italiană de iarnă
13 January 2011
Ingrediente: 3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă fiartă ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei dacă se poate din sâmburi de măsline Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi pe foc cu ulei şi puţină apă. Când s-a înmuiat, adaugi…
Varza acra cu afumatura si crenvusti
13 January 2011
Prăjitură cu pere si stafide
13 January 2011
Macrou umplut
13 January 2011
Supă cu ciuperci
13 January 2011
Rulada cu ciocolata si banane
13 January 2011
Ingrediente aluat: 400 g biscuiţi cu cacao din cei moi 10 linguri zahăr 6 linguri ciocolată amăruie rasă 350 ml lapte Ingrediente cremă: 100 g ciocolată albă (fără cremă) rasă 1 pachet margarină 6 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie 2 banane mari Mod de preparare: Amesteci ciocolata cu biscuiţii daţi prin…
Rulouri de foitaj cu kaizer
13 January 2011
Tartă cu gem de prune
13 January 2011
Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc
13 January 2011
Ingrediente: un kilogram pepene roşu 500 g brânză feta 100 g busuioc 50 g muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline o limetă o portocală miere o linguriţă de oţet balsamic piper crakers seminţe de dovleac seminţe de floarea-soarelui Mod de preparare: Pepenele roşu se curăţă de coajă şi seminţe, se…
Ficat de vitei cu ouă si cartofi
13 January 2011
Cremă cu pepene roşu
13 January 2011
Ingrediente: un plic budincă de vanilie din comerţ 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de vanilie 200 g fulgi de ciocolată topping de cafea pepene roşu fulgi de cereale expandate traşi în ciocolată Mod de preparare: Frisca se mixează, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece.…
Sufle cu sunca si ciuperci
13 January 2011
Broccoli cu şuncă
13 January 2011
Salată chinezească cu tăiţei
13 January 2011
Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana
13 January 2011
Clătite cu icre negre si somon afumat
13 January 2011
Ceai: Obiceiurile coreene şi tibetane
13 January 2011
In jurul anului 820, oamenii din Ch’a Hsien, astăzi Coreea, au vrut să-şi cultive singuri ceaiul şi să nu-l mai importe mereu din China. Au trimis emisari în China pentru a se întoarce cu seminţe de plante de ceai, modul de cultivare şi tehnica de preparare a ceaiului. Coreenii nu şi-au elaborat propriul mod de…
Salată cu ciuperci şi tarhon
13 January 2011
Ciorba de carnati
13 January 2011
Biscuiţi din cereale
13 January 2011
Bărcuţe de vinete cu chiftele
13 January 2011
Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata
13 January 2011
Pizza cu avocado
13 January 2011
Budinca de mamaliga cu portocale
13 January 2011
Frigărui cu chifteluţe de peşte
13 January 2011
Placintele impaturite
13 January 2011
Papanasi din mamaliga
13 January 2011
Ingrediente: 200 g mămăligă (rece sau caldă, rămasă sau făcută chiar pentru papanaşi) 250 g brânză dulce 1 ou 1-2 linguri făină ulei sare Mod de preparare: Fărâmiţezi mămăliga şi o amesteci cu brânza poţi pune dulce sau sărată, după gust, oul şi făina. Potriveşti de sare şi formezi papanaşii pe care îi prăjeşti.…
Pui cu prune uscate
13 January 2011
Creveţi în două culori cu legume
13 January 2011
Chec cu legume si un strop de ghimbir
13 January 2011
Sufle de fructe confiate
13 January 2011
Gogosele de cartofi cu cascaval
13 January 2011
Desert cu nuca de cocos si stafide
13 January 2011
Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de stafide 3 linguriţe de rom Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se ia…
Desert cu nuca de cocos si stafide
13 January 2011
Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de stafide 3 linguriţe de rom Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se ia…
Supa de gris rumenit
13 January 2011
Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare Mod de preparare: Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie rumeneşti grişul, fără…
Cârnati cu ouă si legume la tigaie
12 January 2011
Plachie de fasole verde cu lapte
12 January 2011
Galuste cu malai si parmezan
12 January 2011
Dovlecei cu smantana si chimen
12 January 2011
Salată ţărănească
12 January 2011
Ingheţată cu biscuiţi
12 January 2011
Chec fără grăsime
12 January 2011
Ingrediente: 4 ouă 6 linguri rase de zahăr 6 linguri rase de amidon 2 1/2 linguri pline cu vârf cu făină 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până când amestecul devine spumos. Adaugi făina, amidonul şi la final albuşurile bătute spumă, apoi amesteci cu o lingură de…
Ruladă din ouă cu orez
12 January 2011
Găluşte cu sos de roşii
12 January 2011
Pui marinat la gratar
12 January 2011
Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 linguri muştar 3 linguri miere 3 linguriţe susan 1 lingură cuişoare 3 linguri ulei zeama unei lămâi sare piper Mod de preparare: Speli carnea, o crestezi şi o laşi deoparte până pregăteşti sosul. Amesteci mierea cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie, pui cuişoarele, susanul, sare şi piper…
Găluşte cu pere şi alune
12 January 2011
Şniţele de caşcaval
12 January 2011
File de peste cu legume la cuptor
12 January 2011
Ciorbă de pui cu legume
12 January 2011
Ingrediente: carne de pui dupa gust 3 morcovi 2 cepe 1 jumatate de telina 2 ardei grasi 3 linguri bullion/suc de rosii 1 pliculet bors/1/2 kg bors 4 cartofi 1 pastarnac sare piper 2 linguri ulei 2 oua Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 1 legatura patrunjel sau leustean Mod de preparare: Se da carnea in fiert…
Chiftelute pane
12 January 2011
Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
12 January 2011
Panforte
12 January 2011
Ingrediente: 125 g migdale 75 g alune 235 g coajă de lămâie tocata 60 g făină o linguriţă de scorţişoară măcinată o jumătate de linguriţă de cuişoare măcinate o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat o jumătate de linguriţă de nucşoară măcinată o optime de linguriţă de piper alb măcinat 185 g de miere…
Salata de vinete cu branza
12 January 2011
Ingrediente: 4 vinete 1 dovlecel 1 ceapă 3 linguri telemea rasă 3 linguri maioneză sare ulei Mod de preparare: Coci vinetele pe aragaz, apoi le presari cu sare şi le laşi să se răcească acoperite cu un prosop curat. Cureţi dovlecelul, îl fierbi în apă cu sare şi fiert îl pasezi. După ce s-au răcit…
Cocktail cu 3 arome
12 January 2011
Risotto milanez
12 January 2011
Portofele cu struguri
12 January 2011
Rulouri de ardei marinaţi
12 January 2011
Cocktail Curcubeu
12 January 2011
Piroşti cu brânză şi pate
12 January 2011
Conopidă cu pui si nucsoara
12 January 2011
Balmus
12 January 2011
Prăjitură caramel
12 January 2011
Ingrediente: 1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni zahăr 500-600 ml lapte 4-5 linguri făină 100 g margarină Ingrediente glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 linguri cacao 50 g margarină Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în 8…
Vinete umplute cu carne de vita
12 January 2011
Răspândirea ceaiului în afara Chinei
12 January 2011
Ceaiul a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în Japonia şi Coreea, şi apoi în Orientul Mijlociu. Ceaiul a ajuns în Europa abia în secolul al şaisprezecelea, aproximativ opt sute de ani mai târziu, şi de multe ori este…
Ingheţată de mere
12 January 2011
Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zeama de lămâie, adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi globuleţe cu lingura…
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 49 (video)
12 January 2011
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu