vineri, 26 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #79


Retete de Paste:

Reteta zilei: Tocanita de miel cu cartofi

27 April 2013
Tocanita_de_miel_cu_cartofi_10Tocanita de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul, sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee, iaurt, zahar, ulei si cartofi.   Ingrediente pentru marinata: 500g carne de miel, taiata bucati 1/4 lingurita papaya verde 1/4 lingurita…
Read more »

Tarta cu spanac si mozzarella

27 April 2013
Tarta_cu_spanac_si_mozzarellaTarta cu spanac si mozzarella din: spanac, oua, mozzarella, ricotta, frunze de oregano, sare, piper, margarina, apa, otet si faina. Ingrediente: 500 g spanac 7 oua 80 g mozzarella/parmezan 400 g ricotta frunze de oregano sare piper pentru aluat: 1 pachet de margarina 7 linguri…
Read more »

Drob de miel cu cimbru si oregano

27 April 2013
Drob_de_miel_cu_cimbru_si_oreganoDrob de miel cu cimbru si oregano din: carne de miel, organe de miel, prapure de miel, franzela, ceapa verde, patrunjel, marar, morcovi, unt, sare, piper, cimbru, oregano si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel  organe de miel 1 prapure de miel sau 1 gălbenuş şi…
Read more »

Răitasi

27 April 2013
RaitasiRăitasi din: faina, drojdie, lapte, oua, sare, zahar, ulei, zahar pudra si smantana. Ingrediente: 1 kg faina 1 plic drojdie uscata 300-350 ml lapte 2 oua batute spuma 1 lingurita de sare 4-5 linguri zahar ulei, untura sau margarina zahar pudra 300 g smantana  …
Read more »

Supa de pasare cu legume si taitei de casa

27 April 2013
Supe_1Supa de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa, cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau…
Read more »

Salata cu pastrav afumat si cartofi

27 April 2013
Salata_cu_pastrav_afumat_si_cartofiSalata cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar, capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline extravirgin si zahar. Ingrediente: 800 g de cartofi, necuratati de coaja 1 lingura de otet de vin rosu 2 lingurite de…
Read more »

Tarta cu spanac si tofu

27 April 2013
Tarta_cu_spanac_si_tofuRetete de post: Tarta cu spanac si tofu din: faina integrala, sare, margarina, apa rece, spanac, ulei, ceapa, ciuperci, togu, marar, patrunjel si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: blat: 225 g faina integrala sare 115 g margarina de la frigider circa 2 linguri apa rece…
Read more »

Mancare macedoneasca

27 April 2013
Mancare_macedoneasca.pngO reteta delicioasa de mancare macedoneasca cu:cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveti murati, masline, oua, mustar, ulei, oua, salam picant, sare, mustar. Ingrediente: 3  cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură…
Read more »

Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru

27 April 2013
Costite_de_miel_cu_boia_iute_rozmarin_si_cimbruCostite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru din: costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, rozmarin, boai iute, piper, usturoi, vin si frunze de leustean. Ingrediente: 1.5 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei  sare  piper  cimbru  rozmarin  boia iute  piper roşu şi alb zdrobit 1 căpăţână…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado

27 April 2013
Salata_cu_piept_de_pui_ridichi_fasole_neagra_si_avocado_10Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado din: pui, fasole neagra, avocado, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde, coriandru, sare, piper, ulei de masline, maioneza, chimen si sos tabasco.   Ingrediente: 2 cesti cuburi de pui fiert 1 cutie fasole neagra, clatita…
Read more »

Chiftelute de sfecla

27 April 2013
Chiftelute_de_sfecla.pngO reteta delicioasa de chiftelute cu:sfecla, branza de vaci, pesmet, unt. Ingrediente: 1 sfeclă mare 200 g brânză de vaci 100 g pesmet 100 g unt   Mod de preparare: Speli sfecla şi o fierbi în coajă. Când e fiartă, cureţi sfecla şi o dai…
Read more »

Rosii umplute cu peste si orez

27 April 2013
Rosii_umplute_cu_peste.pngO reteta delicioasa de rosii umplute cu: peste alb, orez, ceapa, ulei, patrunjel, iaurt, sare. Ingrediente: 150 g peşte slab 3 roşii 2 linguri orez 1/2 ceapă 1 linguriţă ulei 2-3 fire pătrunjel 2 linguri iaurt sare   Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi…
Read more »

Paine cu ierburi

27 April 2013
Paine_tip_Wassa.pngO reteta delicioasa de paine cu: apa, faina integrala, tarate de grau, cereale, sare, ulei de masline, drojdie, seminte de in, susan, ierburi Provence. Ingrediente: 300 ml apă caldă 2 căni făină integrală 2 căni tărâţe de grâu 3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară) 1…
Read more »

Ciorba de miel cu smantana, bors si legume

27 April 2013
Ciorba_de_miel_cu_smantana_si_borsCiorba de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina, albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors. Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei gras rosu 2 cepe 3 oua 300 gr smantana…
Read more »

Banita olteneasca

27 April 2013
Banita_olteneasca.pngO reteta delicioasa de banita olteneasca cu: faina, oua, sare, apa, branza dulce, zahar pudra. Ingrediente aluat: 1 kg făină 1 ou sare apă cât cuprinde pentru un aluat potrivit de întins Ingrediente umplutură: 5-6 ouă 1 kg brânză dulce sau sărată 100-150 g untură…
Read more »

Tocanita de gulii cu tomate

27 April 2013
Tocanita_de_gulii_cu_tomate_thumb.jpgO reteta delicioasa de tocanita cu:gulii, ceapa, morcov, ulei, rosii, sare, zahar, piper, frunze de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 6 gulii medii ca mărime 1 ceapă 1 morcov 100 ml ulei + 50 ml pentru sos 5-6 roşii medii 1 linguriţă sare 1 lingură zahăr…
Read more »

Pulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel

27 April 2013
Pulpa_de_miel_umpluta_cu_ficat_de_pasare_si_mielPulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel din: pulpa de miel, ficate de pasare, ficat de miel, usturoi, ceapa, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 500 g ficat…
Read more »

Ciorba de varza cu costita de porc

27 April 2013
Ciorba_de_varza_cu_costita_de_porc.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: varza, ceapa, ardei gras, rosii, telina, costita de porc, ulei. Ingrediente: 1 varză de 2 kg 1 ceapă mare 4-5 ardei graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de porc 1 cescută mică cu ulei…
Read more »

Reteta zilei: Supa de roşii

27 April 2013
Supa_de_rosii_4Supa de rosii din: ceapa, usturoi, rosii, supa de pui, suc de rosii, cimbru, foaie de dafin, busuioc, zahar, ulei de masline.   Ingrediente: 140g ceapa 2 catei de usturoi 750g rosii 400ml supa de pui 600ml suc de rosii 1 crenguta de cimbru 1…
Read more »

Tort din orez si budinca

27 April 2013
Tort_din_orez_si_budinca.pngO reteta delicioasa de tort cu:lapte, zahar, sare, orez, unt, budinca de cacao, rom, nuci, dulceata de visine, nuca de cocos. Ingrediente: 1,25 I lapte dulce 6 linguri de zahăr 1 vârf cuţit de sare 20 g orez 50 g unt 2 plicuri budincă de…
Read more »

Budinca de gutui

27 April 2013
Budinca_cu_gutui.pngO reteta delicioasa de budinca cu:gutui, alune, budinca, lapte, franzela, lamaie, zahar pudra, unt, oua, pesmet. Ingrediente: 4 gutui frumoase, sănătoase 100 g alune prăjite 1 cană lapte 1/2 franzelă 1 lămâie 1 cană zahăr pudră 2 linguri unt 6 ouă 1 lingură pesmet  …
Read more »

Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei

27 April 2013
Pulpa_de_miel_la_tava_cu_ceapa_si_ardeiPulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei din: pulpa de miel, usturoi, ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 2 legaturi usturoi 1 legatura ceapă 1-2 linguri pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei roşii  sare  piper  cimbru  rozmarin 2-3 linguri ulei  …
Read more »

Supa de mere cu telina si patrunjel

27 April 2013
Supa_de_mere.pngO reteta delicioasa de supa cu:mere, telina, patrunjel, sare, zahar, ou. Ingrediente: 1 legătură ţelină 1 legătură pătrunjel 4-5 mere sare zahăr 1 ou   Mod de preparare: Pui apă la fiert, presari sare şi zahăr după gust, iar când fierbe, adaugi o legătură de…
Read more »

Tocanita cu faina de porumb si carne de porc

27 April 2013
Tocanita_cu_faina_de_porumb.pngO reteta delicioasa de tocanita cu:carne de porc, branza de oi, usturoi, faina de porumb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc mai grasă 100 g brânză de oi sărată 2 căciuli de usturoi 1 kg făină de porumb 100 ml ulei sau…
Read more »

Reteta zilei: Budinca cu fructe de padure

26 April 2013
Budinca_cu_fructe_de_padure_11Budinca cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt.   Ingrediente: 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre, mure) 900g zahar pudra 400g brioșe 1 lingura unt topit   Mod de preparare: Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie…
Read more »

Pască de ciocolată

26 April 2013
Pasca_de_ciocolataPască de ciocolată din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte dulce, zahar vanilat si unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar…
Read more »

Cocktail Polly Special

26 April 2013
Cocktail_Polly_SpecialCocktail Polly Special din: scotch whisky, grepfrut si curacao triple sec. Ingrediente: 3 cl scotch whisky 3 cl suc de grepfrut stors 1 cl curacao triple sec     Mod de preparare: Puneti ingredientele in partea de jos a shakerului. Adaugati partea superioara a shakerului…
Read more »

Rosii la cuptor cu prosciutto

26 April 2013
Rosii_la_cuptor_cu_prosciuttoRosii la cuptor cu prosciutto din: spanac, rosii cherry, ulei de masline, otet de vin rosu, miere, mozzarella, prosciutto, sare si piper. Ingrediente: 2 maini spanac proaspat 12 rosii cherry 8 linguri ulei de masline 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura miere 200…
Read more »

Chiftelute cu oua

26 April 2013
Chiftelute_cu_ouaChiftelute cu oua din: oua, carnati, carne de porc, faina, pesmet, sos worcestershire, pudra de mustar, patrunjel, nucsoara, ulei si sare. Ingrediente: 12 oua 500 g carnati de calitate 300 g carne de porc tocata 85 g faina 200 g pesmet 2 lingurite cu sos…
Read more »

Cornuleţe fragede

26 April 2013
Cornulete_fragedeCornuleţe fragede din: smantana, margarina, faina, coaja de lamaie, coaja de portocale, marmelada, banza de vaci, zahar. Ingrediente: 6 linguri smantana 300 g margarian 50 g faina coaja de lamaie sau portocala pentru umplutura: 1 borcan de marmelada 200 g branza de vaci sau 250…
Read more »

Piept de pui cu sos de gorgonzola

26 April 2013
Retete_1Piept de pui cu sos de gorgonzola din: piept de pui, gorgonzola, ulei, smantana si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g gorgonzola 50 ml ulei 2 linguri smantana de gatit sare   Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai cubuleţe şi îl…
Read more »

Pulpe de miel cu condimente la cuptor

26 April 2013
Pulpe_de_miel_cu_condimente_la_cuptorPulpe de miel cu condimente la cuptor din: pulpe d emiel, vin alb, ulei, piper cayenne, patrunjel, busuioc, coriandru, condimente, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel 400 ml vin alb sec de calitate ulei 1 lingura de piper cayenne patrunjel busuioc coriandru condimente…
Read more »

Papanaşi cu urdă, la cuptor

26 April 2013
Papanasi_cu_urda_la_cuptorPapanaşi cu urdă, la cuptor din: urda, oua, zahar vanilinat, zahar pudra, gris, ulei, smantana, dulceata de visine si sare. Ingrediente: 400 g urda proaspata 2 oua 5 plicuri zahar vanilinat 1-2 linguri zahar pudra 2 linguri gris ulei pentru tava smantana dulceata de visine…

Dorada umpluta cu ceapa

26 April 2013
Dorada_umpluta_cu_ceapaDoradă umplută cu ceapă din: dorada, lamaie, sare, piper, ceapa, chimen, unt si oregano. Ingrediente: 4 dorede mici 1 lamaie sare piper 4 cepe mijlocii 1 lingurita chimen 30 g unt 2 fire de oregano   Mod de preparare: Se ung peştii cu suc de lămâie; se sărează şi se pberează pe dinăuntru şi pe…
Read more »

Ciorbă cu carne de oaie si legume

26 April 2013
Ciorba_cu_carne_de_oaie_si_legumeCiorbă cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov, ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente:  1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe 1 morcov 1 ardei dulce 1 ardei iute 0,5 de pahar de crupe de grîu…
Read more »

Reteta zilei: Peste la tigaie in unt

26 April 2013
Peste_la_tigaie_in_unt_3Peste la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite.…
Read more »

Dieta South Beach (Dieta SOUTH BEACH te scapă de kilogramele în plus mâncând pe săturate)

26 April 2013
Dieta3Pentru ca autorul acestei diete este doctorul cardiolog american Arthur Agatson. Acesta a observat in timpul tratarii pacientilor sai ca unul din efectele secundare ale terapiei sale este scaderea semnificativa in greutate. Cartea lui The South Beach Diet a fost un bestseller si s-a vandut in peste 5 milioane de exemplare, facindu-l celebru. Cum functioneaza…
Read more »

Miel in stil indian

26 April 2013
Miel_in_stil_indianMiel in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper alb usturoi ghimbir coaja de lamaie busuioc 2 linguri ulei…
Read more »

Plăcintă cu cremă (Cremşnit)

26 April 2013
CremsnitPlăcintă cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar tos, lapte si baton de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina 1 lingura otet 1 lingurita ulei sifon cat cuprinde putina sare pentru crema: 6-7 oua 1 1/2 pahar zahar tos 5 linguri faina 1 l lapte 1 baton de vanilie…
Read more »

De Florii se mănâncă peşte

26 April 2013
Retete cu peste:   Reteta zilei: Scoici in sos de bere Scoici in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.   Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de bere…
Read more »

Salata de curcan cu taitei

26 April 2013
Salata_de_curcan_cu_taiteiSalata de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi. Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire 2 morcovi, dati…
Read more »

Miel la ceaun, fiert în zer

26 April 2013
MielMiel la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei. Ingrediente: 1 miel (de 9-10 kg) 1-2 ceapa 2 l vin rosu 1/2 kg usturoi 150 g condiment de legume foi de dafin sare piper 3 l zer 1 l ulei  …
Read more »

Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza

26 April 2013
Salata_de_peste_cu_ceapa_rosie_si_maionezaSalată de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat, mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1 mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri cu iaurt gras 2 cartofi fierti 1 morcov fiert 2…
Read more »

Friptura de miel cu usturoi la cuptor

26 April 2013
Friptura_de_miel_cu_usturoi_la_cuptorFriptura de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi dafin…
Read more »

Reteta zilei: Sos de maioneza

26 April 2013
Sos_de_maioneza_2Sos de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon, sare, ulei si suc de lamaie.   Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1 lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de sare 150ml ulei 1 lingurita de suc ​​de lamaie     Mod de prepare: Intr-un…
Read more »

Mini Quiche

26 April 2013
Mini_QuicheMini Quiche din: oua, ceapa rosie, lapte, branza cheddar, ceapa verde, unt, sare, piper, unt, branza telemea si faina. Este o gustare simpla si delicioasa. Ingrediente: 8 oua 1 ceapa rosie 250 ml lapte 200 g branza cheddar 5 fire de ceapa verde 1-2 linguri cu unt sare piper pentru aluat: 250 g unt 250…
Read more »

Bors cu carne de porc si varza

26 April 2013
Supe_1Bors cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii 4-5 căţei de usturoi…
Read more »

Miel copt cu salvie şi rozmarin

26 April 2013
Miel_copt_cu_salvie_si_rozmarinMiel copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat, cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de rozmarin sare după gust pentru sosul de ierburi: o legătură de salvie…
Read more »

Souvlaki de porc

26 April 2013
Souvlaki_de_porcSouvlaki de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente:  600 g filé de porc 2–3 căței de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri oregano sucul de la 2 lămâi sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Plachie de crap cu mamaliga

26 April 2013
Retete_5Plachie de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare, piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura faina sare piper 1 pahar bors 1 legatura patrunjel 1 pahar apa   Mod de preparare:…
Read more »

Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel

26 April 2013
Gratar_cu_carne_de_vita_porc_pui_si_coaste_de_mielGratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare, piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…
Read more »

Retete de post: Supa de ciuperci cu paste

26 April 2013
Supa_de_ciuperci_cu_pasteSupa de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g ciuperci 100g paste de diverse forme sare piper ulei   Mod de preparare: Intr-o oala inalta, incingem trei linguri de ulei in care prajim ceapa tocata marunt timp de 1 minut. Adaugam…
Read more »

Rulouri din clătite cu somon afumat si oua

26 April 2013
Rulouri_din_clatite_cu_somon_afumat_si_ouaAperitive: Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru clatite: 3 oua 1 cana cu…
Read more »

Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi

26 April 2013
Coaste_de_miel_la_cuptor_cu_cartofi_2Coaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.   Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline 2 rosii, injumatațite Coste de miel 2…
Read more »

Coaste de ied cu mazare si mamaliga

26 April 2013
MielCoaste de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie, ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin, maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2 buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde 1 buc. catel usturoi 2 linguri ulei 100 ml vin…
Read more »

Tartar de capsune

26 April 2013
Capsune2Tartar de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa, fructoza, seminte de anason si capsune. Ingrediente: coaja rasa fin de la 2 portocale coaja rasa fin de la 1 lamaie 1 lingura cu vin alb sec 10 cl apa 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra) 2 seminte…
Read more »

Tocăniţă de pui si fasole albă

26 April 2013
Tocanita_de_pui_si_fasole_albaTocăniţă de pui si fasole albă din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1 foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii…
Read more »

Salata de oua cu branza si sunca

26 April 2013
Salata_de_oua_cu_branza_si_suncaSalata de oua cu branza si sunca din: oua, ardei gras, branza telemea, sunca, smantana, biscuiti sarati, codite de ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 oua 1 ardei rgas rosu 100 g branza telemea 100 g sunca 1-2 linguri cu smantana biscuiti sarati (figurine) codite de ceapa sare piper ulei   Mod de…
Read more »

Cartofi cu carne de miel la cuptor

26 April 2013
Cartofi_cu_carne_de_miel_la_cuptorCartofi cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu   Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu glazura de unt de arahide

25 April 2013
Tort_cu_glazura_de_unt_de_arahide_19Tort cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra, smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal, zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru…
Read more »

Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume

25 April 2013
Rulouri_de_sunca_cu_maioneza_si_legumeAperitive: Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi, morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc (curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…
Read more »

Tocană cu jumări

25 April 2013
Tocana_cu_jumariTocană cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare. Ingrediente: 1 kg faina de lamai 3 l apa 250 g carnati afumati 150 g slanina afumata 1 capatana de usturoi…
Read more »

Tartine franţuzeşti

25 April 2013
Tartine_frantuzestiTartine franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata de vanilie. Ingrediente: 200 g compot de coacaze negre 3 linguri zahar pudra 1 lingurita suc de lamaie 1 priza coaja de lamaie rasa 8 felii paine toast 3 oua 8…
Read more »

Paine umpluta cu carne de miel

25 April 2013
Paine_umpluta_cu_carne_de_mielPaine umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri, sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper si salata verde. Ingrediente:  300 g faina 100 g unt 30 g drojdie 200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Read more »

Placinta cu zahar

25 April 2013
Placinta_cu_zaharPlacinta cu zahar din: faina, smantana, oua, zahar pudra, unt si sare. Ingrediente: 300 g faina 150 ml smantana 4 oua 100 g zahar pudra unt un praf sare   Mod de preparare: Făina cernută se aşază pe masă sub formă de movilă. în mijloc se pun două ouă, smântână, jumătate din cantitatea de zahăr…
Read more »

Retete de post: Tocanita de legume

25 April 2013
Tocanita_de_legumeReteta de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi, cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curatam legumele si…

Dorada umpluta cu ceapa

26 April 2013
Dorada_umpluta_cu_ceapaDoradă umplută cu ceapă din: dorada, lamaie, sare, piper, ceapa, chimen, unt si oregano. Ingrediente: 4 dorede mici 1 lamaie sare piper 4 cepe mijlocii 1 lingurita chimen 30 g unt 2 fire de oregano   Mod de preparare: Se ung peştii cu suc de lămâie; se sărează şi se pberează pe dinăuntru şi pe…
Read more »

Ciorbă cu carne de oaie si legume

26 April 2013
Ciorba_cu_carne_de_oaie_si_legumeCiorbă cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov, ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente:  1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe 1 morcov 1 ardei dulce 1 ardei iute 0,5 de pahar de crupe de grîu…
Read more »

Reteta zilei: Peste la tigaie in unt

26 April 2013
Peste_la_tigaie_in_unt_3Peste la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite.…
Read more »

Dieta South Beach (Dieta SOUTH BEACH te scapă de kilogramele în plus mâncând pe săturate)

26 April 2013
Dieta3Pentru ca autorul acestei diete este doctorul cardiolog american Arthur Agatson. Acesta a observat in timpul tratarii pacientilor sai ca unul din efectele secundare ale terapiei sale este scaderea semnificativa in greutate. Cartea lui The South Beach Diet a fost un bestseller si s-a vandut in peste 5 milioane de exemplare, facindu-l celebru. Cum functioneaza…
Read more »

Miel in stil indian

26 April 2013
Miel_in_stil_indianMiel in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper alb usturoi ghimbir coaja de lamaie busuioc 2 linguri ulei…
Read more »

Plăcintă cu cremă (Cremşnit)

26 April 2013
CremsnitPlăcintă cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar tos, lapte si baton de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina 1 lingura otet 1 lingurita ulei sifon cat cuprinde putina sare pentru crema: 6-7 oua 1 1/2 pahar zahar tos 5 linguri faina 1 l lapte 1 baton de vanilie…
Read more »

De Florii se mănâncă peşte

26 April 2013
Retete cu peste:   Reteta zilei: Scoici in sos de bere Scoici in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.   Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de bere…
Read more »

Salata de curcan cu taitei

26 April 2013
Salata_de_curcan_cu_taiteiSalata de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi. Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire 2 morcovi, dati…
Read more »

Miel la ceaun, fiert în zer

26 April 2013
MielMiel la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei. Ingrediente: 1 miel (de 9-10 kg) 1-2 ceapa 2 l vin rosu 1/2 kg usturoi 150 g condiment de legume foi de dafin sare piper 3 l zer 1 l ulei  …
Read more »

Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza

26 April 2013
Salata_de_peste_cu_ceapa_rosie_si_maionezaSalată de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat, mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1 mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri cu iaurt gras 2 cartofi fierti 1 morcov fiert 2…
Read more »

Friptura de miel cu usturoi la cuptor

26 April 2013
Friptura_de_miel_cu_usturoi_la_cuptorFriptura de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi dafin…
Read more »

Reteta zilei: Sos de maioneza

26 April 2013
Sos_de_maioneza_2Sos de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon, sare, ulei si suc de lamaie.   Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1 lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de sare 150ml ulei 1 lingurita de suc ​​de lamaie     Mod de prepare: Intr-un…
Read more »

Mini Quiche

26 April 2013
Mini_QuicheMini Quiche din: oua, ceapa rosie, lapte, branza cheddar, ceapa verde, unt, sare, piper, unt, branza telemea si faina. Este o gustare simpla si delicioasa. Ingrediente: 8 oua 1 ceapa rosie 250 ml lapte 200 g branza cheddar 5 fire de ceapa verde 1-2 linguri cu unt sare piper pentru aluat: 250 g unt 250…
Read more »

Bors cu carne de porc si varza

26 April 2013
Supe_1Bors cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii 4-5 căţei de usturoi…
Read more »

Miel copt cu salvie şi rozmarin

26 April 2013
Miel_copt_cu_salvie_si_rozmarinMiel copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat, cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de rozmarin sare după gust pentru sosul de ierburi: o legătură de salvie…
Read more »

Souvlaki de porc

26 April 2013
Souvlaki_de_porcSouvlaki de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente:  600 g filé de porc 2–3 căței de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri oregano sucul de la 2 lămâi sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Plachie de crap cu mamaliga

26 April 2013
Retete_5Plachie de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare, piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura faina sare piper 1 pahar bors 1 legatura patrunjel 1 pahar apa   Mod de preparare:…
Read more »

Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel

26 April 2013
Gratar_cu_carne_de_vita_porc_pui_si_coaste_de_mielGratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare, piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…
Read more »

Retete de post: Supa de ciuperci cu paste

26 April 2013
Supa_de_ciuperci_cu_pasteSupa de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g ciuperci 100g paste de diverse forme sare piper ulei   Mod de preparare: Intr-o oala inalta, incingem trei linguri de ulei in care prajim ceapa tocata marunt timp de 1 minut. Adaugam…
Read more »

Rulouri din clătite cu somon afumat si oua

26 April 2013
Rulouri_din_clatite_cu_somon_afumat_si_ouaAperitive: Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru clatite: 3 oua 1 cana cu…
Read more »

Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi

26 April 2013
Coaste_de_miel_la_cuptor_cu_cartofi_2Coaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.   Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline 2 rosii, injumatațite Coste de miel 2…
Read more »

Coaste de ied cu mazare si mamaliga

26 April 2013
MielCoaste de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie, ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin, maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2 buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde 1 buc. catel usturoi 2 linguri ulei 100 ml vin…
Read more »

Tartar de capsune

26 April 2013
Capsune2Tartar de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa, fructoza, seminte de anason si capsune. Ingrediente: coaja rasa fin de la 2 portocale coaja rasa fin de la 1 lamaie 1 lingura cu vin alb sec 10 cl apa 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra) 2 seminte…
Read more »

Tocăniţă de pui si fasole albă

26 April 2013
Tocanita_de_pui_si_fasole_albaTocăniţă de pui si fasole albă din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1 foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii…
Read more »

Salata de oua cu branza si sunca

26 April 2013
Salata_de_oua_cu_branza_si_suncaSalata de oua cu branza si sunca din: oua, ardei gras, branza telemea, sunca, smantana, biscuiti sarati, codite de ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 oua 1 ardei rgas rosu 100 g branza telemea 100 g sunca 1-2 linguri cu smantana biscuiti sarati (figurine) codite de ceapa sare piper ulei   Mod de…
Read more »

Cartofi cu carne de miel la cuptor

26 April 2013
Cartofi_cu_carne_de_miel_la_cuptorCartofi cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu   Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu glazura de unt de arahide

25 April 2013
Tort_cu_glazura_de_unt_de_arahide_19Tort cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra, smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal, zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru…
Read more »

Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume

25 April 2013
Rulouri_de_sunca_cu_maioneza_si_legumeAperitive: Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi, morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc (curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…
Read more »

Tocană cu jumări

25 April 2013
Tocana_cu_jumariTocană cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare. Ingrediente: 1 kg faina de lamai 3 l apa 250 g carnati afumati 150 g slanina afumata 1 capatana de usturoi…
Read more »

Tartine franţuzeşti

25 April 2013
Tartine_frantuzestiTartine franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata de vanilie. Ingrediente: 200 g compot de coacaze negre 3 linguri zahar pudra 1 lingurita suc de lamaie 1 priza coaja de lamaie rasa 8 felii paine toast 3 oua 8…
Read more »

Paine umpluta cu carne de miel

25 April 2013
Paine_umpluta_cu_carne_de_mielPaine umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri, sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper si salata verde. Ingrediente:  300 g faina 100 g unt 30 g drojdie 200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Read more »

Placinta cu zahar

25 April 2013
Placinta_cu_zaharPlacinta cu zahar din: faina, smantana, oua, zahar pudra, unt si sare. Ingrediente: 300 g faina 150 ml smantana 4 oua 100 g zahar pudra unt un praf sare   Mod de preparare: Făina cernută se aşază pe masă sub formă de movilă. în mijloc se pun două ouă, smântână, jumătate din cantitatea de zahăr…
Read more »

Retete de post: Tocanita de legume

25 April 2013
Tocanita_de_legumeReteta de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi, cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curatam legumele si…

Retete culinare pentru Pasti

24 April 2013
Miel_3  Retete pentru Pasti:   Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »

Retete culinare pentru Paste

24 April 2013
Miel_2  Retete pentru Pasti:   Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână…
Read more »

Retete culinare pentru sarbatorile pascale

24 April 2013
Retete_1Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Piersici umplute Cu siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in mod…
Read more »

Retete pentru sarbatorile pascale

24 April 2013
Retete  Retete pentru Paste: Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline.   Ingrediente pentru marinata: 1/2 cana…
Read more »

Metode de slabit rapid periculoase

24 April 2013
Metode de slabitDietele-fulger, adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea, sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de detoxifiere precum cel cu artar, cu…
Read more »

Reteta zilei: Sufleu de ciocolata

24 April 2013
Sufleu_de_ciocolata_12Sufleu de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac.   Ingrediente: 160g albus de ou 60g zahar pudra 20g unt, la temperatura camerei 225ml lapte 3 galbenusuri de ou 40g zahar pudra 25g faina 25g cacao 35g chips-uri de ciocolata 1 lingura coniac…
Read more »

Peste gratinat pe pat de rosii

24 April 2013
Peste_gratinat_pe_pat_de_rosiiPeste gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare, piper, boia, unt, pesmet si busuioc. Ingrediente: 4 rosii 1 lingura verdeata 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius) sare piper boia 30 g unt moale 6 linguri pesmet 1 legatura busuioc   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 °C.…
Read more »

Orez cu legume şi sos

24 April 2013
Orez_cu_legume_si_sosOrez cu legume şi sos din: orez basmati, morcovi, telina, ciuperci, germeni de soia, ardei gras, praz, smantana, porumb boabe, vin, sare, piper, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 120 g orez basmati doi morcovi o tija de telina 200 g ciuperci o telina mica germeni de soia un ardei gras un fir de praz…
Read more »

Pui cu legume şi conopidă

24 April 2013
Pui_cu_legume_si_conopidaPui cu legume şi conopidă din: pulpe de pui, conopida, spanac, ardei capia, ceapa, usturoi, lapte, cascaval, boia dulce, sare, piper, ulei de masline, cimbru si salata. Ingrediente: patru pulpe de pui un kilogram de conopida 500 g spanac congelat doi ardei capia doua cepe 4 catei de usturoi 200 ml lapte dulce 100 g…
Read more »

Minitarte cu glazura picanta

24 April 2013
Minitarte_cu_glazura_picantaMinitarte cu glazura picanta din: unt, zahar pudra, oua, mandarine, faina, migdale, praf de copt, boai iute, lamaie, sare, scortisoara, banuti de ciocolata alba si ardei iute. Ingrediente: 125 g unt 225 g zahar pudra 3 oua 4 mandarine 180 g faina 100 g migdale jumatate de pliculet praf de copt un varf cutit boia…
Read more »

Tarta cu peste si legume

24 April 2013
Tarta_cu_peste_si_legumeTarta cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi, fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei, sare, piper, busuioc si rosii. Ingrediente: 200 g mazare 500 g fileuri de peste doi morcovi doi ardei grasi o bucata de fenicul 200 g salata rucola 100 g porumb din…
Read more »

Supă de ştevie şi urzici cu omletă

24 April 2013
Supa_de_stevie_si_urzici_cu_omletaSupă de ştevie şi urzici cu omletă din: stevie, urzici, ceapa, ulei de masline, morcov, praz, usturoi, oua, sare, piper, nucsoara, smantana si marar. Ingrediente: 300 g stevie 300 g urzici 2 cepe uscate sau verzi 3 linguri ulei de masline 1 morcov 1 fir de praz 1 catel de usturoi 4 oua sare piper…
Read more »

File de dorada cu fenicul si rosii

24 April 2013
File_de_dorada_cu_fenicul_si_rosiiFile de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin, suc de lamaie, busuioc si unt. Ingrediente: 300 g file de doradă sare amestec de piper cu coajă rasă de lămâie 1 roşie 2 bulbi de fenicul 3 linguri…
Read more »

Rulade de pui în manta de bacon

24 April 2013
Rulade_de_pui_în_manta_de_baconRulade de pui în manta de bacon din: piept de pui, sare, crema de branza, piper, cimbru, frunze de spanata, bacon afumat, unt, ulei, rosii, ulei de masline, miere si suc de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui sare 150 g cremă de brânză piper asortat pisat 4 fire cimbru 300 g frunze…
Read more »

Oua umplute cu unt si mustar

24 April 2013
Oua_umplute_cu_unt_si_mustarAperitive pentru masa de Paşte: Oua umplute cu unt si mustar din: oua, unt, sare, piper, mustar, zeama de lamaie, smantana, frunze de patrunjel, frunze de salata verde si rosii. Ingrediente: 6 oua fierte 1 lingura de unt sare piper 3-4 lingurite de mustar 1 lingura zeama de lamaie pentru decor: 4 linguri smantana grasa…
Read more »

Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi

24 April 2013
Pulpa_de_miel_cu_cartofi_broccoli_si_morcoviPulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi  sare  piper boabe şi măcinat 2-3 crengute rozmarin 50 ml vin rose   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc

24 April 2013
Ciorba_de_perisoare_cu_carne_de_vita_si_porc_3Ciorba de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii, coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou, sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 3/4 cesti…
Read more »

Dieta bogată în fibre previne cancerul de colon

24 April 2013
Dieta1Aportul de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini sunt cei care ştiu că un consum redus de fibre…
Read more »

Paine cu usturoi si rozmarin

24 April 2013
Paine_cu_usturoi_si_rozmarinRetete de post: Paine cu usturoi si rozmarin din: bagheta, usturoi, ulei de masline, rozmarin verde si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 capatana de usturoi ulei de masline rozmarin verde sare   Mod de preparare: Curatam usturoiul, îl pisam si îl presaram cu sare. Frecam cu ulei, turnand cate putin pana cand obtinem o pasta.…
Read more »

File de peşte cu varză de Bruxelles

24 April 2013
File_de_peste_cu_varza_de_BruxellesFile de peşte cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, sare, fileuri de peste alb, amestec de mirodenii pentru peste, unt, ulei, otet balsamic alb, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg varza de Bruxelles sare 4 fileuri de peste alb (a 150 g) piper amestec de mirodenii pentru peste 160 g unt 1…
Read more »

Cozonac cu mărar

24 April 2013
Cozonac_cu_mararCozonac cu mărar din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar verde, untura, zahar si branza telemea. Ingrediente: 500 g faina 1 cub drojdie putin ulei 1 dl lapte 3 linguri zahar putina sare 2 oua 2 legaturi de marar verde tocat marunt putina untura 2-3 linguri zahar 250 g branza telemea   Mod…
Read more »

Bors de salata

24 April 2013
Bors_de_salataBors de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez. Ingrediente: 4-5 bucati salata proaspata 150 g ccostita afumata 1 1/2 l apa bors dupa gust cateva fire de ceapa verde 2-3 fire de usturoi 3 oua 60-70 g unt sau ulei 2-3 linguri smantana cate…
Read more »

Musaca de loboda cu carne

24 April 2013
Musaca_de_loboda_cu_carneMusaca de loboda cu carne din: loboda, unt, cartofi, carne tocata, lapte, cascaval, ceapa, ou, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg loboda 100 g unt sau margarina 300 g cartofi 250 g carne tocata de porc sau de vita 150 ml lapte 100 g cascaval 1 ceapa 1 ou 50 g faina sare piper…
Read more »

Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita

24 April 2013
Supa_de_varza_de_Bruxelles_cu_rasol_de_vitaSupa de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar, boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g praz 2…
Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu branza feta

24 April 2013
Sandwich_cu_branza_feta_6Sandwich cu branza feta din: unt, ulei de masline, paine, sare, branza, rosii, branza feta si condimente.   Ingrediente: 1/2 lingura unt topit 1/2 lingura ulei de masline 2 felii de paine 1 varf de cutit de sare 2 felii cascaval 4-5 felii de rosii coapte branza feta, taiata felii subtiri 1/2 lingurita condimente aromate…
Read more »

Supă din miel cu castraveti si nucsoara

24 April 2013
Supa_din_miel_cu_castraveti_si_nucsoaraSupă din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie, ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa verde 350 g castraveti verzi 2 legaturi de marar sare…
Read more »

Sarmalute in foi de stevie

24 April 2013
Sarmalute_in_foi_de_stevieSarmalute in foi de stevie din: carne tocata, stevie, ceapa verde, marar, patrunjel, orez, bulion, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată 6 legături de ștevie 2 legături ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 200 g orez 3 linguri bulion 2 linguri ulei 1 lingură făină sare piper   Mod…
Read more »

Ciorba cu legume si oase

24 April 2013
Ciorba_cu_legume_si_oaseCiorba cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2…
Read more »

Omleta cu leurda si cascaval

24 April 2013
Omleta_cu_leurda_si_cascavalOmleta cu leurda si cascaval din: oua, ardei capia rosii, cascaval, frunze de leurda, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 oua 2 ardei capia rosii 200 g cascaval ras 200 g frunze de leurda sare piper 30 g unt   Mod de preparare: Se curăţă ardeiul gras de cotoare şi seminţe şi se taie pipa…
Read more »

Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru

24 April 2013
Friptura_de_miel_la_cuptor_cu_cartofi_rozmarin_si_cimbruFriptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi, morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati cateva fire de rozmarin cateva fire de cimbru, plus extra pentru servit 50…
Read more »

Ciorba de loboda cu iaurt si hrean

24 April 2013
Ciorba_de_loboda_cu_iaurt_si_hreanCiorba de loboda cu iaurt si hrean din: loboda, ceapa, morcov, bors, ou, supa, iaurt, hrean, usturoi, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g loboda 1 ceapa 1 morcov 500 ml bors 1 ou 2 l supa 100 ml iaurt 1/2 lingurita hrean ras 6 catei de usturoi 1 legatura leustean sare piper   Mod…
Read more »

Prajitura gustoasa cu iaurt si prune

24 April 2013
Prajitura_cu_iaurt_si_prune.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:oua, esenta de vanilie, praf de copt, iaurt, ulei, zahar tos, faina, prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3- 3 1/2 căni de făină 1/2 kg prune   Mod de preparare: Baţi ouăle cu…
Read more »

Tarta gustoasa cu struguri

24 April 2013
Tarta_cu_struguri.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, galbenusuri, sare, struguri, zahar, apa rece. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare 1/2 kg struguri 200 g zahăr (pentru sirop) 1 lingură apă rece   Mod de preparare: Pe o planşetă pui făina cernută, la…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu