duminică, 21 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #47


Retete de Paste:

Budincă de varză

28 October 2010
Budincă de varză  Ingrediente: 1 kg varză albă 150 g brânză dulce dietetică 200 g iaurt 3 ouă 3-4 linguri făină 150 g caşcaval 1 legătură mărar   Mod de preparare: Varza se curăţă, se spală şi se pune la fiert 10 minute. Se scurge, se răceşte, se taie feliuţe subţiri şi se amestecă cu restul ingre­dientelor…
Read more »

Pastă de cartofi cu măsline

28 October 2010
Pastă de cartofi cu măsline  Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 200 g măsline fără sâmburi 3-4 linguri ulei 1 lingură suc de lămâie 1 ceapă   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare. Măslinele se toacă mărunt cu cuţitul, se amestecă cu cartofii, se adaugă ulei şi suc de lămâie,…
Read more »

Ciuperci cu sos alb

28 October 2010
Ciuperci cu sos alb  Ingrediente: 800 g ciuperci proaspete sau 2 cutii ciuperci din conservă 100 g nucă de caju 1 lingură făină 2-3 căţei de usturoi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta condimente (cimbru, rozmarin) 1 legătură pătrunjel suc de lămâie (opţional)   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie feliuţe şi se pun…
Read more »

Reţete de post: Cornuleţe de post

28 October 2010
  Ingrediente: 400 g făină integrală 250 g margarină vegetală 200 g zahăr 150 g miez de nucă mărunţit sare 100 ml borş 2 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie rasă   Mod de preparare: Margarina se încălzeşte puţin, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul tos până devine spumă. Când s-a omogeni­zat,…
Read more »

Sos de migdale

28 October 2010
Sos de migdale  Ingrediente: 200 g migdale 400 ml lapte de soia 150 g miere de albine 2 pliculeţe de zahăr vanilat   Mod de preparare: Migdalele se opăresc, se curăţă de coajă şi se usucă la gura cuptorului. Se pun apoi în blender cu restul ingredientelor. Peste această compoziţie, se toarnă câte puţin lapte fierbinte şi…
Read more »

Pâine de urdă

28 October 2010
  Ingrediente: 250 g faină 20 teci de fasole verde fină 100 g urdă 1 ou sare piper chimen 50 g unt 2 cartofi 2 pahare de smântână 2 morcovi 1 ţelină mică (se pot folosi orice fel de legume de sezon)   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas urda, untul, faina şi oul…
Read more »

Budinca de griş

28 October 2010
  Ingrediente: 150 g gris 500 ml lapte 2 ouă 2 linguri zahăr coaja de la 1 lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat sare sirop de fructe sau dulceaţă fină   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul, apoi se adaugă grisul în ploaie, vanilia, coaja de lămâie, albuşurile bătute spumă şi sarea. Compoziţia…
Read more »

Saleuri

28 October 2010
  Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 vârf cuţit amoniac stins cu suc de lămâie 200 g margarină vegetală 150 g apă minerală făină cât cuprinde sare 100 g caşcaval ras 50 g susan   Mod de preparare: Oul se amestecă cu apa minerală, cu lingura de ulei, amoniacul, sarea şi făina cât cuprinde.…
Read more »

Ciulama de ciuperci

28 October 2010
Ciulama de ciuperciO reteta de ciulama de ciuperci cu ulei, morcovi, ceapa, cartofi, faina, vegeta si sare. Se serveste calda cu mamaliguta. Ingrediente: 1 kg ciuperci (sau 2 cutii mici) 3 linguri ulei 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 2 linguri făină 1 linguriţă vegeta sare   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, se taie…
Read more »

Chiftelute de linte cu branză

28 October 2010
Chiftelute de linte cu branză  Ingrediente: 250 g linte 1 ceapă 1 morcov 2 ouă 2 linguri fulgi de ovăz 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 150 g brânză 2 linguri făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală bine şi se pune la fiert în apă cu foaia de…
Read more »

Salată de varză

28 October 2010
Salată de varză  Ingrediente: 1 varză mică 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar 3-4 linguri suc de lămâie sare   Mod de preparare: Verzei i se îndepărtează primele frunze, apoi se spală, se taie în două şi se toacă. Se pune într-un castron şi se amestecă cu restul ingredientelor şi cu mărar tocat fin.  …
Read more »

Dulceaţă de toporaşi

28 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 1,2 litri apă 1,2 kg petale şi frunze de toporaşi   Mod de preparare: Se grijesc bine petalele şi frunzele, adică se spală, se curăţă, se ciuruie .Când s-au scurs bine se pun la fiert într-o tingire, în apa clocotită, până se-nmoaie se lasă să se răcească. Se adaugă zahărul,…
Read more »

Dulceaţă de zmeură

28 October 2010
Dulceaţă de zmeură  Ingrediente: 1 kg zmeură 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Zmeura trebuie să fie mare şi frumoasă. Se curăţă de codiţe, se spală bine sub jet de apă, se scurge, după care se aşază într-un vas de inox în straturi alternative de zmeură şi zahăr. Se pune la…
Read more »

Prăjitură cu nucă

28 October 2010
Prăjitură cu nucă  Ingrediente pentru aluat: 2 ouă 100 g zahăr 100 ml ulei 1 praf de copt 1 lingură suc de lămâie coajă rasă de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare 1 borcan gem de caise Ingrediente pentru glazură: 3 albuşuri bătute spumă 100 g zahăr tos 200 g nucă măcinată   Mod…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 5 (video)

28 October 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 5 (video)  Vrajitoriile lui Jamie Oliver V
Read more »

Prăjitură dietetică

28 October 2010
  Ingrediente pentru blat I: 1 cană grâu fiert 10 linguri pesmet 6 linguri miere 1 cană miez de nucă măcinat sare Ingrediente pentru blatul II: 1 cană orez fiert 200 g nucă cocos 3 linguri miere 2 pliculeţe zahăr vanilat fistic 50 g   Mod de preparare: Grâul fiert se amestecă cu mierea, pesmetul…
Read more »

Sos de mărar

28 October 2010
  Ingrediente: 1 legătură groasă de mărar 2 linguri smântână 1 ceaşcă cu lapte 1 lingură de făină 1 lingură de unt 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se pune untul pe foc şi, când s-a topit, se freacă cu lăină.Se toarnă şi laptele, dintr-o dată, să dea în clocot mărarul se toacă cât…
Read more »

Mâncărică de cicoare

28 October 2010
  Ingrediente: 1 căpăţână de cicoare (de grădină) 1 ceapă sare piper 2 linguri untdelemn 2 linguri unt (margarină) 1 lingură faină 1 lingură smântână   Mod preparare: Cicoarea se grijeşte bine în mai multe ape, frunzele se taie fâşii subţiri şi se opăresc iute în apă clocotită cu sare, să le ia amăreala se…
Read more »

Plăcintă cu varză

28 October 2010
Plăcintă cu varză  Ingrediente: 250 g margarină vegetală 15 g drojdie 150 g apă călduţă sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 500 g brânză dulce 1 kg varză 2-3 ouă 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Margarina se frământă cu apa călduţă în care am dizolvat drojdia, un praf de sare şi făină…
Read more »

Dovlecei de vară la cuptor

28 October 2010
Dovlecei de vară la cuptor  Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 3 cepe potrivite 2 morcovi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 50 g lapte 1 legătură mărar   Mod de preparare: Morcovul se taie cubuleţe mici, şi se pune la fiert în apă clocotită şi sare, cât să-l acopere. Dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari se…
Read more »

Budincă de orez cu ananas

28 October 2010
Budincă de orez cu ananas  Ingrediente: 200 g orez 2 litri apă 1 cutie ananas bucăţi (300 g) 6 linguri miere sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 100 g nucă cocos 2 ouă 200 g brânză de vaci 1 bucată kiwi   Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în cei 2 litri de apă cu sare. Se amestecă…
Read more »

Crap ca la moldova

28 October 2010
  Ingrediente: 1 crap de 2 kg 6-8 cepe 1 kg roşii 1 ceaşcă untdelemn 1 legătură pătrunjel sare piper 3 pumni de măcriş verde 2 linguri de lapte bătut   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit într-o tavă încăpătoare .Roşiile se taie felioare şi se pun şi ele…
Read more »

Sorici umplut

28 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 5 cepe 5 ouă 3 morcovi 2 linguri pastă roşii 1 păhărel de vin 1 căpăţână usturoi 2 linguri untură 1 pahar cu bere sare piper cimbru 1 ceaşcă varză (murată sau crudă) tocată 1 kg bucăţi de cap – limbă, alte cărniţe, tocate 1 foaie de şorici…
Read more »

Găluste cu prune si migdale

28 October 2010
Găluste cu prune si migdale  Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină 2 ouă sare Ingrediente pentru umplutură: 1 kg prune 100 g migdale măcinate 2 linguri pesmet 250 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Fiind calzi, se decojesc bine şi se dau prin maşina…
Read more »

Mancare de conopidă cu orez

28 October 2010
Mancare de conopidă cu orez  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 3-4 linguri ulei 100 g orez 150 g suc de roşii (sau 2 linguri pastă de tomate) 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul opărit în prealabil şi…
Read more »

Icre false

28 October 2010
  Ingrediente: 200 g griş 150 g maioneză 1 lingură pastă de tomate pentru culoare 1-2 cepe 2-3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Intr-o crăticioară, se pune grisul la fiert în apă rece cu sare (apă 800 ml) şi se amestecă continuu până când se îngroaşă. Se dă la o parte de…
Read more »

Dulceaţă de aguridă

28 October 2010
  Ingrediente: 1 kg boabe aguridă mai mari 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Se pune apa la fiert împreună cu zahărul, să dea un sirop legat bine .Se curăţă agurida (cu un ac de siguranţă) de sâmburi şi se spală înmai…
Read more »

Pateu de ciuperci

28 October 2010
Pateu de ciuperci  Ingrediente: 2 cutii de 400 g ciuperci 1 linguriţă muştar dulce 1 cartof 1 linguriţă drojdie uscată 1 lingură vegeta 1 linguriţă oregano 5-6 linguri ulei   Mod de preparare: Se mixează bine ciupercile scurse de apă. Se adaugă muştarul, cartoful fiert şi răcit, drojdia, vegeta şi oregano. Se continuă mixarea, adăugându-se uleiul. Pasta…
Read more »

Dovleac copt

28 October 2010
Dovleac copt  Ingrediente: 1,5 kg dovleac 100 g miere 100 g nuci măcinate   Mod de preparare: Dovleacul se spală, se curăţă de seminţe, se taie cuburi şi se pune într-o tavă şi se dă la cuptor, la foc potrivit. Este gata când se înmoaie şi se rumeneşte frumos. înainte de a fi servit, pe fiecare…
Read more »

Salată de salată verde cu ananas si avocado

28 October 2010
Salată de salată verde cu ananas si avocado  Ingrediente: 2 salate potrivite 1 avocado 1 legătură pătrunjel 1 ardei roşu 4 rondele de ananas ulei 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Salata se spală bine şi se toacă potrivit, pătrunjelul se toacă mărunt, avocado se taie cubuleţe mici, ardeiul fâşii subţiri, ananasul cubuleţe mai mari şi se amestecă, într-un…
Read more »

Pastă de morcovi I

28 October 2010
Pastă de morcovi I  Ingrediente: 500 g morcovi 100 g brânză de vaci 100 g maioneză 1 legătură pătrunjel sare 25 g caşcaval   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, se spală şi se fierbe cu apă şi sare. Se scurge şi se mixează împreună cu brânza de vaci. Se pune într-un castron şi se amestecă cu maioneza…
Read more »

Sufleu de ţelină cu orez

28 October 2010
Sufleu de ţelină cu orez  Ingrediente:  1 kg ţelină 200 g orez 4-5 roşii bine coapte 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Orezul se alege, se spală şi se fierbe în 1,5 I apă. Ţelina se curăţă, se spală şi se taie în felii de 1 cm grosime, după care se fierbe în apă clocotită…
Read more »

Pastă de branză cu ţelină

28 October 2010
Pastă de branză cu ţelină  Ingrediente: 200 g brânză dulce 1 ţelină potrivită 50 g smântână 1 ceapă 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Brânza, smântână şi sucul de lămâie se pun într-un castron şi se amestecă. Ceapa se toacă foarte fin, iar ţelina se curăţă, se spală şi se dă prin răzătoarea mică, storcându-se…

Cornuleţe cu nuci

28 October 2010
Cornuleţe cu nuci  Ingrediente: 500 g făină 200 g margarină vegetală 100 g zahăr 150 g miez de nucă măcinat 1 praf de sare coaja de la 1 lămâie 1 vârf de cuţit bicarbonat   Mod de preparare: Intr-un castron, se pune margarina, se adaugă zahărul şi se amestecă, apoi se adaugă coaja de lămâie, miezul de…
Read more »

Salată de măcriş

28 October 2010
  Ingrediente: 300 g frunze de măcriş 2 roşii 2 castraveţi 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Frunzele de măcriş se aleg, se spală bine şi se toacă mărunt. Roşiile şi castraveţii se taie felii, iar pătrunjelul se toacă fin. Pe un platou, se aşază frunzele de măcriş,…
Read more »

Savarină

28 October 2010
  Ingrediente pentru aluat: 400 g făină 200 g unt 25 g drojdie 3 ouă 100 ml apă sare 1 linguriţă miere Ingrediente pentru sirop: 200 g zahăr tos 200 ml apă Mirodenii pentru umplutură: 300 g frişcă, 50 g caise confiate, gem de caise. Se pot întrebuinţa şi alte fructe confiate: mango, căpşune, ananas…
Read more »

Ciuperci cu ţelină

27 October 2010
Ciuperci cu ţelină  Ingrediente: 2 ţeline potrivite 500 g ciuperci 2 cepe 3-4 linguri ulei 1 kg roşii 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel cimbru 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Ţelina proaspătă şi nu prea mare se curăţă de coajă, se taie în două pe lung, apoi fiecare jumătate, în feliuţe groase de 0,5-1…
Read more »

Salată de conopidă

27 October 2010
Salată de conopidă  Ingrediente: 1 conopidă mică 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri ulei de măsline verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 3 linguri suc de lămâie sare   Mod de preparare: Conopida şi ţelina de taie în cubuleţe mici, morcovul se rade pe răzătoarea mare şi se amestecă într-un bol adânc cu uleiul, verdeaţa tocată fin şi…
Read more »

Ingheţată de piersici

27 October 2010
Ingheţată de piersici  Ingrediente:  500 g piersici (sau caise) 250 g zahăr 300 g frişcă 3 linguri suc de lămâie 100 ml iaurt   Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Se presară cu zahăr pudră şi se fierb la foc mic până când siropul se leagă. Se lasă să se…
Read more »

Ingheţată cu gem de vişine

27 October 2010
  Ingrediente: 1 litru apă minerală 1 ou 3 pliculeţe zahăr vanilat sare 20 linguri făină integrală ulei pentru prăjit Pentru umplutură: dulceaţă de vişine   Mod de preparare: Oul se bate cu zahărul vanilat şi sarea. Apoi se adaugă sifonul şi se amestecă bine. Cu ajutorul mixerului, se încorporează făina pusă treptat, ca să…
Read more »

Mamaliga pe paturi

27 October 2010
  Ingrediente: mamaliga 250 g ciuperci fierte 250 g dovlecei 250 g vinete 3 bucăţi ardei gras 250 g varză tânără 250 g conopodă 300 ml bulion roşii 5 ouă 400 g roşii 250 g caşcaval ras 1 căpăţână usturoi 200 mg smântână 250 g fasole verde tânără sare piper cimbru mărar leuştean 100 g…
Read more »

Salată de roşii cu branză tofu

27 October 2010
Salată de roşii cu branză tofu  Ingrediente: 3-4 roşii proaspete 150 g brânză tofu, (sau telemea) 1 ardei gras 1 ceapă 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Roşiile se spală, se îndepărtează cotoraşul şi se taie felii potrivite. într-un bol adânc, se amestecă cu brânza tăiată cubuleţe ardeiul tăiat fâşii subţiri, ceapa tocată mărunt, uleiul şi sarea.  …
Read more »

Zeamă de coacăze

27 October 2010
  Ingrediente: 100 ml smântână zahăr (miere) sare 150 ml lapte dulce 1 creangă cimbru 500 g tacâmuri şi măruntaie de pasăre 1 kg coacăze pârguite   Mod de preparare: Se curăţă fructele de codiţe (dacă au sâmburi, de sâmburi!).Carnea se pune la fiert în 1 litru de apă, împreună cu coacăzele dacă au fiert,…
Read more »

Pastramă de gâscă

27 October 2010
  Ingrediente: 10 linguri sare 5 linguri silitră 2 linguri ienibahar măcinat 1 lingură chimion 1 lingură scorţişoară 1 căpăţână usturoi 5 litri apă 1 gasca   Mod de preparare: Se lasă în saramură 3 zile. După ce i-a trecut vremea de potroacă, carnea se scurge, se înveleşte în tifon subţire şi în hârtie groasă,…
Read more »

Biluţe cu nucă si stafide

27 October 2010
Biluţe cu nucă si stafide  Ingrediente: 300 g stafide 200 g nucă măcinată 200 g fistic 50 g nucă cocos măcinată   Mod de preparare: Stafidele se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca măcinată. Din compoziţia rezultată, se modelează cu mâna biluţe, în interiorul cărora se pune un fistic, apoi se dau prin nuca…
Read more »

Mâncare verde

27 October 2010
  Ingrediente: 1 pachet unt 3 ouă 1 pahar lapte sare piper   Mod de preparare: Un kg verdeţuri măcriş, hasmaţuchi , salată verde, untişor, podbal, lobodă.Ierburile se fierb un pic, cât să se-nmoaie .Se toacă, cât sunt calde, se freacă cu unt, ouă şi lapte, sare şi piper. Se dau la cuptor, nu mult,…
Read more »

Marmeladă de mere, gutui şi pere

27 October 2010
  Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari 4 kg pere tari 6 linguri apă 4 kg zahăr (sau mai puţin, doar 2 kg, dacă vă place mai acrişoară)   Mod de preparare: Fructele se taie felii şi se curăţă de sâmburi, cotor şi părţile de coajă pătate.Se pun la…
Read more »

Serbet de toporaşi

27 October 2010
  Ingrediente: 1,200 kg frunze şi flori toporaşi 1,200 kg zahăr tos 300 ml apă 1 lămâie   Mod de preparare: Se grijesc frunzele, se pun la fiert în apă clocotită până se fac pastă moale .Se lasă să se răcească se scurg bine, când s-au răcit, şi se storc . Zeama obţinută se strecoară…
Read more »

Tocana haiduceasca

27 October 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci de pădure 200 g slănină afumată 1 ceaşcă zeamă de carne 500 g carne viţel 2 linguri untură 3 cepe 500 g carne porc 2 linguri unt 1 lingură făină 2 rinichi 1 ceaşcă smântână sare   Mod de preparare: Carnea, rinichii, cepele, bine grijite, se taie felii lungi şi…
Read more »

Ceapă de câmpina

27 October 2010
  Ingrediente: 6 cepe trupeşe 100 g miez de nuci 2 legături mărar 1 ceaşcă smântână 1 lingură untdelemn 3 felii de pâine 1 pahar lapte sare piper 1 ceaşcă vin alb 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cepele curăţate se pun la fiert miezul de pâine se înmoaie în lapte . Nucile se…
Read more »

Salată de fructe

27 October 2010
  Ingrediente: 1 pepene mic, galben piersici ananas din conservă portocale kiwi 100 g migdale 50 g miere de albine   Mod de preparare: Fructele se spală, se taie cubuleţe potrivite şi se aşază în cupe. Se ornează cu miere de albine şi migdale măcinate. Salata de fructe poate fi servită şi cu frişcă.  …
Read more »

Salată de spanac cu avocado

27 October 2010
Salată de spanac cu avocado  Ingrediente: 1 kg frunze de spanac 3 tije de ţelină 1 avocado 2 linguri ulei de măsline sare 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Spanacul se alege, se spală în multe ape, se taie potrivit şi se amestecă cu tijele de ţelină tăiate mărunt, avocado tăiat felii potrivite, ulei, sare şi…
Read more »

Cartofi umpluţi

27 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi potriviţi şi uniformi 250 g brânză tofu sare 2-3 linguri ulei de măsline (de preferat) 250 g măsline dietetice sparanghel sau ciuperci din conservă 3-4 căţei de usturoi oregano cimbru Mod de preparare: Se mărunţeşte tofu şi se amestecă cu celelalte ingrediente, astfel încât să devină o cremă omogenă. Cartofii…
Read more »

Drob de soia granule

27 October 2010
Drob de soia granule  Ingrediente: 200 g soia granule 4 cepe 1 chiflă graham 2 legături mărar 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel 3 ouă 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei condimente   Mod de preparare: Soia granule se fierbe cu vegeta şi condimente aproximativ 20 de minute, după care se pune la scurs. Ceapa se toacă mărunt…
Read more »

Chifteluţe de dovlecei

27 October 2010
Chifteluţe de dovlecei  Ingrediente: 1 dovlecei mijlocii 50 g telemea 1 ou 2 linguri tărâţe de grâu 1 căpăţână usturoi 1 lingură boia de ardei dulce 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Dovleceii se fierb şi se scurg bine, apoi se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu oul, tărâţele, usturoiul…
Read more »

Serbet de caise

27 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr tos 1 kg caise foarte coapte 10-15 sâmburi de caise 1 lămâie   Mod de preparare: Se scot sâmburii, se fierb caisele împreună cu un pahar cu apă până se lichefiază. Se storc strecoară (presa de bulion de roşii e perfectă) cât se poate ,se toarnă sucul peste zahăr şi…
Read more »

Ciuperci cu maioneză din pufuleţi

27 October 2010
Ciuperci cu maioneză din pufuleţi  Ingrediente: 500 g ciuperci albe 3-4 căţei de usturoi 200 g maioneză din pufuleţi   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă şi se spală bine, apoi se fierb în apă cu puţină sare. După ce au fiert bine, se scurg şi se lasă să se răcească. Se taie feliuţe sau cubuleţe foarte mici şi…
Read more »

Măduvioare, momiţe de viţel

27 October 2010
  Ingrediente: 200 g creier 200 g momiţe 200 g uger 200 g fudulii sare piper 200 g untură 200 g măduvioare 200 g mălai   Mod de preparare: Se curăţă de pieliţe toate creierul se opăreşte scurt, ca o înjurătură nervoasă, să se întărească, şi se taie felii (la fel şi ugerul). Se scurg,…
Read more »

Cartofi noi cu mărar

27 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 50 g unt (untdelemn) 1 legătură mărar sare 100 ml lapte bătut   Mod de preparare: Cartofii cât nuca se fierb 15 minute de la primul clocot se toacă mărarul. Se pune o tigaie cu untul la foc.Se rumenesc cartofii în unt, încă 5 minute . Se pun în…
Read more »

Piure de praz si cartofi

27 October 2010
Piure de praz si cartofi  Ingrediente: 1 kg praz 500 g cartofi 150 g smântână nucşoară sare   Mod de preparare: Prazul se curăţă, îndepărtându-se o mare parte din verdeaţă, apoi se spală bine. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert în apă cât să-i acopere şi se adaugă un praf de sare.…
Read more »

Saratele muntenesti

27 October 2010
  Ingrediente:  500 g faină 1 pachet unt 4 ouă 1 păhărel lapte 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 linguri chimen   Mod de preparare: Se amestecă întâi faina cu unt, apoi se adaugă 2 ouă, lapte, smântână, sare se frământă bine, apoi se lasă la rece, să se-ntărească. Se taie tăieţei subţiri şi…
Read more »

Pită dulce

27 October 2010
  Ingrediente aluat: 250 g faină apă 100 ml ulei sare Ingrediente umplutura: 250 g nuci măcinate Sirop:100 ml apă ,1 lingură zahăr ,1 lingură miere ,1 lingură zahăr vanilat ,coajă portocală 1 linguriţă rom   Mod de preparare: Se frământă până nu se mai lipeşte de mână, se întinde foaie, se taie în bucăţi…
Read more »

Pastrama

27 October 2010
  Ingrediente: carne de oaie tânără sare grunjoasă cimbru mult boia piper rozmarin busuioc ienibahar   Mod de preparare: Carnea se scurge bine de sânge, se spală, se usucă puţin în vânt, (prac­tica cere să se pună la pastramă jumătate de oaie iar pulpele trebuiesc crestate des şi până la os, să ajungă sarea peste…
Read more »

Tarte cu piersici

27 October 2010
Tarte cu piersici  Ingrediente pentru aluat:  200 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 praf sare coaja de la 1 lămâie Ingrediente pentru umplutură: 300 g piersici 2 albuşuri 2 linguri zahăr 100 g fistic mărunţit   Mod de preparare: Se freacă bine untul cu zahărul, gălbenuşurile, făina şi miro­deniile. Aluatul obţinut se…
Read more »

Sarmalute cu urda

27 October 2010
  Ingrediente: 1 kg urdă 2 cepe 3 linguri orez 1 lingură bună de mărar 1 ml untdelemn 2 ouă piper frunze de viţă sau ştevie   Mod de preparare: Ceapa se toacă prima şi se rumeneşte în ulei se adaugă şi orezul, să se călească un pic, împreună cu ceapa .Se mai şi opăresc,…
Read more »

Chisalita domneasca

27 October 2010
  Ingrediente: 3 linguri zahăr 5 ouă (gălbenuşe) 3 linguri faină 1 pahar smântână sare pătrunjel verde 1 kg de coacăze coapte (vişine, prune văratice, caise, corcoduşe coapte)   Mod de preparare: Se grijesc fructele de cozi ori sâmburi.Se pun la fiert în 2 litri apă cu zahăr circa o jumătate de oră cât scade,…

Găluşte cu aluat din branză cu capşune

27 October 2010
Găluşte cu aluat din branză cu capşune  Inrgediente: 500 g brânză de vaci 250 g făină 100 g unt 3 ouă 2 pa­cheţele zahăr vanilat coajă de lămâie sare 500 g căpşune frumoase 200 g zahăr 100 g fistic măcinat   Mod de preparare: Untul se pune într-un bol şi se freacă bine, se omogenizează pe rând cu brânza, ouăle şi…
Read more »

Pilaf de dovlecei

27 October 2010
Pilaf de dovlecei  Ingrediente: 250 g orez 1 morcov 1 ardei gras roşu 2 cepe 2-3 dovlecei cruzi 2 linguri ulei 1 legătură mărar 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe mici, iar dovlecelul se dă pe răzătoarea mare. într-un…
Read more »

Mere coapte

27 October 2010
Mere coapte  Ingrediente:  1,5 kg mere ionatane 100 g migdale măcinate 100 g miere   Mod de preparare: Merele se spală, şi cu un dispozitiv special li se îndepărtează cotorul. Se taie pe jumătate şi se pun în tava de la aragaz, în care s-a pus o hârtie pentru copt. Merele se pun în rânduri, cu…
Read more »

Musaca de dovlecei cu soia granule

27 October 2010
Musaca de dovlecei cu soia granule  Ingrediente: 5 dovlecei 100 g soia granule 500 g roşii pentru gătit 2 ouă 100 g smântână degresată 1 legătură mărar şi pătrunjel sare 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele de 1 cm şi se călesc în cratiţa de teflon cu puţin ulei, pe o parte…
Read more »

Baclava cu nuci

27 October 2010
Baclava cu nuci  Ingrediente: un pachet foi de plăcintă din comerţ Pentru umplutură: 400 g nuci măcinate 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de la 1 lămâie 50 g fistic măcinat Pentru sirop: 300 g zahăr 100 g miere albine 1 litru de apă coajă de lămâie vanilie   Mod de preparare: Foile de plăcintă se taie dreptunghiular,…
Read more »

Maioneză din soia

27 October 2010
Maioneză din soia  Ingrediente: 100 g soia boabe 3 linguri suc de lămâie 2-3 căţei de usturoi sare ulei   Mod de preparare: Soia se alege, se spală în mai multe ape şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se scurge de apa în care a stat la înmuiat şi se clăteşte cu apă rece.…
Read more »

Pască cu branză de vaci

27 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină 8 linguri ulei 250 g lapte 2 ouă 25 g drojdie 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 praf sare Pentru umplutură: 700 g brânză dulce 200 g zahăr 3 ouă 100 g stafide coajă de lămâie rasă 2 pliculeţe zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Aluatul se…
Read more »

Tarator

27 October 2010
  Ingrediente: 500 g iaurt (de oi) 3 căţei usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 legătură mentă verde 1 legătură mărar verde 250 g castraveţi sare piper   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se taie-rad .Se toacă usturoiul, mărarul, menta se amestecă toate şi toată chestia se pune în frigider. Carnea…
Read more »

Serbet din flori de tei

27 October 2010
  Ingrediente: 1 lamaie 500 g flori de tei 1 kg zahar   Mod de preparare: Florile se pun la fiert o jumătate de oră într-un litru de apă .Zeama obţinută se strecoară printr-un tulpan mai des şi se pune iar pe foc. Zahărul se dizolvă în rup, apoi, ca să se închege, se face…
Read more »

Cozonac “Maria” cu nuca

27 October 2010
Cozonac “Maria” cu nuca  Ingrediente: 1 kg făină 500 g lapte 17 linguri ulei 3 ouă 250 g zahăr 50 g drojdie 3 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie sare Pentru umplutură: 200 g zahăr 5 linguri apă fierbinte 1 lingură cacao 200 g nucă măcinată   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă cu puţin lapte…
Read more »

Fasole mexicană cu orez

27 October 2010
  Ingrediente: 2 căni fasole fiartă 1 legătură ceapă verde 1 cană orez (cu bobul lung) fiert 200 g parizer vegetal 1 avocado 1 -2 linguri suc de lămâie 200 g iaurt slab sare 2-3 linguri ulei 1 ou (opţional)   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie rondele subţiri. Parizerul se taie…
Read more »

Găluşte cu branză de vaci

27 October 2010
  Ingrediente: 100 g griş 5 linguri pesmet 3 ouă 2 pachete brânză de vaci (400 g) 1 legătură usturoi nucşoară 1 /2 pliculeţ praf de copt 100 g unt sare 1 lingură suc de lămâie   Mod de preparare: Untul se freacă bine cu gălbenuşurile până devine o pastă spumoasă. Se adaugă brânza de…
Read more »

Găluşte cu soia granule şi gulii

27 October 2010
  Ingrediente: 2 chifle graham uscate 500 ml lapte 100 g soia granule 1 linguriţă unt 1 ceapă 2 ouă 1 legătură pătrunjel 2 gulii mijlocii 1 linguriţă făină 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta condimente 2 linguri ulei măsline   Mod de preparare: Grahamul se taie cuburi şi se stropeşte cu jumătate din…
Read more »

Tort de mere

27 October 2010
Tort de mere  Ingrediente: 1 kg mere potrivite 125 g margarina vegetală 200 g zahăr scorţişoară Pentru blat: 4 ouă 8 linguri zahăr 6 linguri făină 1 plic de zahăr vanilat   Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi se lasă întregi. Se scot cotoarele cu ajutorul unui dispozitiv special (se pot tăia în jumătăţi…
Read more »

Covrigi cu mac

27 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină 2 linguri miere 20 g drojdie 250 apă călduţă sare   Mod de preparare: Se frământă un aluat care se lasă la crescut 30 de minute. Se fac covrigi rotunzi, care se opăresc în apă cu sare aproximativ 2-3 minute. După opărire, se aşază pe o planşetă să se scurgă…
Read more »

Paine cu seminte de dovleac

27 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină intermediară 500 ml apă călduţă 25 g drojdie 2 linguriţe miere sare 200 g seminţe de dovleac   Mod de preparare: Se prepara un aluat. Pâinea se unge pe deasupra cu apă şi se coace, la foc domol, 40-45 de minute. După ce s-a copt, se unge cu apă îndulcită…
Read more »

Prăjitură cu vişine si blat cu smantană

27 October 2010
Prăjitură cu vişine si blat cu smantană  Ingrediente: 400 g făină 400 g smântână degresată 2 ouă 300 g zahăr pudră 1 praf de copt 600 g vişine sare 3 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Vişinele se spală şi li se scot sâmburii, se pun într-un castron şi se presară cu 50 g zahăr. Se freacă ouăle cu zahărul…
Read more »

Tocana olteneasa

27 October 2010
  Ingrediente: 200 g cârnăciori 5 tulpini de praz 2 ardei graşi 3 roşii mari, răscoapte 6 cartofi mari 1 ardei iute (ciuşcă) 1 legătură mărar 1 pahar vin alb 1 legătură pătrunjel 1 pahar untdelemn sare 500 g carne slabă de mânzat (pasăre, purcel)   Mod de preparare: Carnea, cârnăciorii şi prazul se taie…
Read more »

Ţelină a la grec

27 October 2010
Ţelină a la grec  Ingrediente: 1 kg ţelină 250 g roşii 2-3 cepe 3-4 linguri ulei 2 linguri făină 1 lingură zahăr 200 g smântână 1 legătură mărar   Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se taie în felii subţiri şi se fierbe în apă cu sare, după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Ceapa se toacă…
Read more »

Prajitură cu prune

27 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină 250 g zahăr 1 lingură unt 150 ml lapte 4 ouă 1 praf de copt 700 g prune 50 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Intr-un castron, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina, laptele şi praful de copt, iar la urmă albuşurile bătute…
Read more »

Ţelină cu maioneză

27 October 2010
Ţelină cu maioneză  Ingrediente: 1 ţelină potrivită 2 ouă 2 linguri suc de lămâie (opţional) sare   Mod de preparare: Un ou se fierbe bine şi se răceşte. Gălbenuşul se pune într-un castron şi se amestecă cu celălalt gălbenuş crud. Se mixează, adăugându-se ulei puţin câte puţin, suc de lămâie şi sare. Ţelina curăţată bine şi spălată…
Read more »

Salată de untişor si leurda

27 October 2010
  Ingrediente: 300 g untişor crud 300 g leurdă crudă 1 legătură mărar 2 linguri ulei de măsline 3 linguri suc de lămâie 1 linguriţă miere sare   Mod de preparare: Untişorul şi leurda se aleg, se spală bine, li se rup codiţele şi se taie în bucăţi mari. Mărarul se toacă mărunt şi se…
Read more »

Gaina machedoneasca

27 October 2010
  Ingrediente: 1 găină  1 căpăţână usturoi 1 lingură untură (untdelemn) 400 g brânză (ori caşcaval) 200 g şuncă afumată 4 ouă 200 ml lapte acru (iaurt) piper cimbru busuioc 1linguriţă sare (dacă n-au destulă sare brânza şi şunca) Mod de preparare: Găina se fierbe, împreună cu măruntaiele se toacă pastă usturoiul .Se dezosează carnea,…
Read more »

Hrean cu iaurt

26 October 2010
Hrean cu iaurt  Ingrediente: 2 bucăţi de hrean 2 linguri suc de lămâie 1 lingură de miere de albine sare 100 ml iaurt 2 linguri smântână   Mod de preparare: Hreanul se curăţă, se spală şi se dă prin răzătoarea mică. Se adaugă zeama de lămâie, puţină sare şi mierea. Se omogenizează cu iaurt şi smântână.  …
Read more »

Plăcintă cu branză dulce si stafide

26 October 2010
  Ingrediente pentru foi: 1 pachet margarina 150 ml apă 20 g drojdie 1 praf de sare 1 linguriţă miere făină cât cuprinde Ingrediente pentru umplutură: 700 g brânză dulce 4 ouă 3 pliculeţe zahăr vanilat 250 g zahăr 100 g stafide   Mod de preparare: Pentru foi: se pune într-un castron mai mare margarina…
Read more »

Grau fiert cu fructe

26 October 2010
  Ingrediente: 500 g grâu 2 mere 1 kiwi 1 portocală 100 g fulgi de cocos 100 g nucă măcinată   Mod de preparare: Grâul se alege, se spală şi se fierbe la foc domol, în aproximativ 2 litri de apă clocotită. înainte de a fi servit, se ornează cu diferite fructe de sezon sau…
Read more »

Cremă de usturoi

26 October 2010
Cremă de usturoi  Ingrediente: 6 căţei de usturoi 100 ml suc de lămâie 400 g cartofi 100 ml ulei de măsline presat la rece sare   Mod de preparare:   Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se mixează în blender cu restul ingredientelor, uleiul adăugându-se treptat. Crema se poate orna cu măsline. Se serveşte întinsă…
Read more »

Gelatina din seminţe de in

26 October 2010
  Ingrediente: 3 linguri seminţe de in 250 g apă sare Mod de preparare: Seminţele de in se macină şi se amestecă cu apa fiartă şi răcită. Se lasă la macerat 10 minute, după care se trec prin sită. Se dă la frigider unde se îngroaşă şi se păstrează. Această gelatină poate înlocui foarte bine…
Read more »

Muştar preparat in casa

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă fulgi de porumb 2 căţei de usturoi 50 g suc de lămâie 50 ml ulei de măsline sare 1 lingură miere de albine   Mod de preparare: Fulgii se porumb se pun la înmuiat, cu 50 ml apă fiartă şi răcită, 10-15 minute. Se mixează în blender cu restul ingre­dientelor şi…
Read more »

Lapte de soia preparat in casă

26 October 2010
Lapte de soia preparat in casă  Ingrediente: 1 cană de soia boabe 1,5 litri apă 100 g miere 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie rasă   Mod de preparare: Soia se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se scurge de apă şi se clăteşte cu apă rece. Se mixează în blender cu 1 litru de apă. Devine o pastă…
Read more »

Turtiţe din aluat nedospit

26 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină integrală 250 ml apă călduţă sare 3 linguri ulei de măsline 50 g susan sau mac   Mod de preparare: Intr-un bol mai mare se frământă făina cu sare, apă călduţă şi ulei. Cu mâinile, se fac biluţe de mărimea unei nuci mai mari care se turtesc cu podul palmei.…
Read more »

Paine de secară cu susan

26 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină de secară 500 g făină de grâu 500 ml apă 25 g drojdie 2 linguriţe miere 1 praf de sare 50 g susan   Mod de preparare: Se frământă un aluat pentru pâine (vezi reţeta 304). Aluatul se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă să crească într-un…
Read more »

Salată de salată verde si castraveti

26 October 2010
Salată de salată verde si castraveti  Ingrediente: 2 salate verzi (lăptucă) 5 castraveţi potriviţi 1 legătură mărar verde 1 iaurt sau 1 pahar smântână cu grăsime redusă 1 linguriţă vegeta 3 căţei de usturoi ras 1 linguriţă miere 2 linguri suc de lămâie 1 lingură ulei de măsline   Mod de preparare: Salata se spală, se rupe în bucăţi, îndepărtând…

Salată de spanac II

26 October 2010
Salată de spanac II  Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 3-4 căţei de usturoi sare 1 ou fiert   Mod de preparare: Spanacul se alege şi se spală bine sub jet de apă. Se taie în bucăţi, se aşază într-un castron, iar deasupra se toarnă un sos făcut din ulei,…
Read more »

Salată de papadie

26 October 2010
  Ingrediente: 400 g frunze de păpădie crude 100 g brânză de vaci 2-3 căţei de usturoi 1 linguriţă miere 2 linguri suc de lămâie 1 morcov ras 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Păpădia se spală bine şi se taie mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mare şi se amestecă cu păpădia.…
Read more »

Franzelă de casă

26 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină 500 g tărâţe de grâu 150 g miez de nucă proaspăt 2 linguri ulei de măsline 25 g drojdie 1 praf de sare 2 linguriţe miere 500 ml apă călduţă   Mod de preparare: Se frământă un aluat obişnuit pentru pâine, în care se adaugă şi miezul de nucă. După…
Read more »

Salată de andive cu avocado si migdale

26 October 2010
Salată de andive cu avocado si migdale  Ingrediente: 3 andive 1 morcov 10 migdale mărunţite 1 avocado 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie sare   Mod de preparare: Andivele spălate bine se taie rondele şi se aşază pe un platou. Morcovul să dă prin răzătoarea mare şi se aşază în straturi…
Read more »

Paine integrala de grau

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină integrală 25 g drojdie 1 praf de sare 2 linguriţe miere 500 ml apă călduţă   Mod de preparare: Intr-un lighean mai mare se pune făina. Separat, drojdia se amestecă cu mierea până la completa dizolvare şi se adaugă apa călduţă. Se frământă un aluat de consistenţă potrivită care se…
Read more »

Salată de ridichi negre

26 October 2010
  Ingrediente: 2 ridichi negre 100 g brânză de vaci 1 salată verde mică 2-3 frunze de ţelină pătrunjel 2 linguri suc de lămâie sare 1 lingură ulei de măsline 1 ardei roşu   Mod de preparare: Ridichile se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea mare. Pe un platou se aşază…
Read more »

Salată de vinete cu dovlecei

26 October 2010
Salată de vinete cu dovlecei  Ingrediente:  3-4 vinete potrivite (moi la pipăit şi închise la culoare) 2 dovlecei 100 ml ulei 1 lingură suc de lămâie 2-3 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra de la aragaz, se curăţă fierbinţi şi se pun la scurs. Dovleceii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe…
Read more »

Budincă de vinete

26 October 2010
Budincă de vinete  Ingrediente pentru aluat:   200 g brânză dulce dietetică 100 g margarină 1 praf de copt făină cât cuprinde 1 praf sare 2 linguri zeamă de lămâie Ingrediente pentru compoziţie: 4-5 vinete, de preferinţă bine coapte şi mai subţiri 2 cepe 3 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură vegeta, condimente (opţional) 2 linguri ulei  …
Read more »

Sos oltenesc de iaurt

26 October 2010
  Ingrediente: 300 ml iaurt 3 fire ceapă verde 1 lingură muştar 1 roşie coaptă 1 tulpină praz 10 g sare mărar leuştean pătrunjel   Mod de preparare: Se rade prazul, se cojeşte roşia se freacă toate până se leagă .Se adaugă verdeaţa, tocată mărunt. Rasolul, legumele, dar şi ochiurile se înfrăţesc cu acest sos…
Read more »

Praz umplut sau sarmalute de praz

26 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg praz 500 g carne viţel tocată 500 ml supă vită 2 ouă 1 pahar vin alb sec sare piper 1 linguriţă miere 50 g piure ardei gras şi roşii 100 g unt   Mod de preparare: Se spală, se taie prazul  partea cea groasă  în bucăţi de lungimea unei ţigărin .…
Read more »

Turta de praz

26 October 2010
  Ingrediente : 250 g faină 125 g unt 1 gălbenuş de ou pentru aluat 1 jumătate linguriţă de sare 800 g praz 50 g unt 2 gălbenuşuri de ou sare piper   Mod de preparare: Se face un aluat cu faina, untul, gălbenuşul de ou, sare şi puţină apă, cât să iasă un aluat…
Read more »

Vinete cu aluat de cartofi

26 October 2010
Vinete cu aluat de cartofi  Ingrediente pentru aluat:  1 kg cartofi 100 g făină 1 ou 100 g unt sare Ingrediente pentru umplutură: 3 vinete potrivite 4 roşii 150 g caşca­val 2 ouă 150 g smântână dietetică (sau iaurt) 1 linguriţă vegeta condimente (busuioc, maghiran, cimbru) 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi…
Read more »

Varza cu marar

26 October 2010
  Ingrediente: 3 linguri untdelemn 2 morcovi sare piper paprică 1 lingură pastă roşii 2 legături de mărar 200 ml supă de pasăre 200 g iaurt 200 g carne albă (piept pui dezosat) 6 vărzuce mici   Mod de preparare: Varza se împarte în patru sau se toacă fideluţă carnea se taie cubulete, morcovii se…
Read more »

Ciorba olteneasca de pui

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 1 morcov 1 legătură lobodă roşie 1 pătrunjel 1 ardei gras verde 1 legătură ceapă verde 1 ou sare piper leuştean 200 g tăietei de casă sau zdrenţe acreală: 1 litru borş (0,5 1 zer)   Mod de preparare: Se pun la fiert, întregi, ceapa, morcovul, pătrunjelul, 20…
Read more »

Supă-cremă de dovlecei

26 October 2010
  Ingrediente: 700 g dovlecei tineri 2 cartofi 1 morcov 1 gălbenuş 100 g smântână 1 lingură vegeta 50 g unt 2 linguri suc de lămâie opţional 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie bucăţi şi se fierb împreună cu morcovul şi cartofii în 4…
Read more »

Supă ardelenească de cartofi

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei graşi roşii 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta câteva frunze tarhon 250 ml lapte   Mod de preparare: Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în 3,5 litri de apă. Când legumele sunt aproape…
Read more »

Rulouri de dovlecei cu branză tofu

26 October 2010
Rulouri de dovlecei cu branză tofu  Ingrediente: 2 dovlecei 2 ouă 2-3 linguri făină 250 g brânză tofu ulei pentru prăjit scobitori   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se taie felii subţiri pe lungime, se presară cu sare şi se lasă deoparte să se înmoaie. între timp, brânza tofu se taie felii de 2-3 cm lungime şi…
Read more »

Drob de vinete

26 October 2010
Drob de vinete  Ingrediente: 1,5 kg vinete 5 linguri gris 4 cepe mari 1 căpăţână usturoi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare 1 lingură vegeta 4 ouă condimente 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă (în zebră), se taie cubuleţe şi se pun în apa clocotită cu sare până se înmoaie,…
Read more »

Salată de crudităţi

26 October 2010
  Ingrediente: 1 salată verde 100 g mazăre din conservă 1 ardei 1 legă­tură ceapă verde 1 morcov ras 2 frunze de ţelină 1 avocado 2-3 linguri suc de lămâie sare 1 linguriţă miere   Mod de preparare: Pe un platou se aşază salata, ţelina, mazărea, rondelele de ardei, morcovul, după ce în prealabil au…
Read more »

Rulouri de cartofi

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g făină 20 g unt 1 ou 200 g brânză de vaci sare verdeaţă mărar şi pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, după aceea se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă cu făina, untul şi un ou…
Read more »

Cartofi cu sos alb

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g făină caju 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 1 legătură pătrunjel verde 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe mai mari se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, se opreşte focul şi…
Read more »

Drob de nuci

26 October 2010
  Ingrediente: 300 g nuci măcinate 150 g fulgi de ovăz 150 g fulgi de porumb 2 cepe 2 ardei graşi 200 g brânză de vaci 1 ţelină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 căpăţână usturoi 4 ouă 1 lingură vegeta 3 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa, ardeiul, ţelina se taie mărunt…
Read more »

Mancare de năut

26 October 2010
Mancare de năut  Ingrediente: 250 g năut 800 g roşii coapte bine 2 ardei 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 vânătă potrivită 1 linguriţă cimbru 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Năutul se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se scurge de apa în care a stat la înmuiat, se clăteşte şi se pune…
Read more »

Ciorba olteneasca de vacuta

26 October 2010
  Ingrediente: 3-4 kg oase mari 1 kg came de văcuţă 2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 pătrunjel 1 fir de praz 1 cotor de varză dulce 4 cartofi sare 1 legătură leuştean 1 pahar smântână   Mod de preparare: Oasele sparte se pun la fiert în 2 litri apă rece…
Read more »

Musaca de telina

26 October 2010
  Ingrediente umplutura: 500 g carne tocată viţel 1 pahar lapte 100 g pâine albă 100 g unt sare piper 1 ceapă 2 linguri pastă ardei gras 2 ouă 1 pahar bulion gros de roşii 2 kg telina 50 g unt Ingrediente zeama:500 ml supă de carne ,1 ceapă 100 g pesmet, 50 g unt…
Read more »

Chifteluţe de mazăre uscata

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g mazăre uscată 1 -2 cepe 4-5 căţei de usturoi 2 linguri făină de mălai 2 ouă oregano cimbru 1 lingură boia de ardei dulce ulei 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală în multe ape şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Ceapa se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Shanghai (video)

26 October 2010
Cum se prepara Cocktail  Shanghai (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml anisette 1 tsp grenadine 15 ml lemon juice ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Shanghai
Read more »

Hrean oltenesc

26 October 2010
  Ingrediente: 4 linguri hrean ras pastă 2 mere rase 1 linguriţă sare 2 linguri morcov ras 1 lingură oţet 4 linguri sfeclă roşie rasă   Mod de preparare: Se curăţă hreanul, morcovul, merele, sfecla, se rad pastă. Se freacă cu oţetul şi sarea Merge cu orice.   Pofta buna!
Read more »

Dovlecei cu paste fainoase si migdale

26 October 2010
Dovlecei cu paste fainoase si migdale  Ingrediente: 2 căni dovlecel răzuit 1 ceapă 250 g paste făinoase fierte 200 ml suc de roşii 1 /4 cană migdale pisate 2 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de măsline sare condimente (maghiran, rozmarin)   Mod de preparare: In apă şi ulei se pune la înăbuşit dovlecelul, ceapa tocată fin şi usturoiul şi…
Read more »

Ciorba de peste cu zeama de varza

26 October 2010
  Ingrediente: 3 morcovi 3 pătrunjel 1păstârnac 2cartofi 3 cepe 1ardei gras 3 – 4 roşii 1 litru zeamă de varză leuşean pătrunjel ţelină 2 kg peşte (de preferinţă alb – ştiucă, văduviţă, biban, şalău, dar e bun şi crapul)   Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se toacă mărunt şi se pun la fiert…
Read more »

Sufleu de vinete

26 October 2010
Sufleu de vinete  Ingrediente: 1 kg vinete 100 g unt 300 ml lapte soia (sau de vacă) 4 linguri făină 3 ouă 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele şi se înăbuşă în 50 g unt, până se înmoaie complet. Separat, se prepară sosul…
Read more »

Mancare de vinete cu verdeata

26 October 2010
  Ingrediente: 4- 5 vinete 3-4 cepe 2 morcovi 4-5 gogoşari 5-6 roşii 1/2 varză albă 4-5 linguri ulei sare verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori, morcovii se dau prin răzătoarea mare, ardeii se coc, se curăţă şi se taie şuviţe, roşiile se taie în patru şi se fierb, se trec prin…
Read more »

Burta de porc umpluta

26 October 2010
  Ingrediente: 3 burţi de porc 1 linguriţă piper pisat 2 legături groase de pătrunjel 1 morcov 3 linguri iaurt 1 căpăţână usturoi 5 cepe 2 legături groase de mărar 1 jumătate lingură sare 1 lingură untură de rinichi 100 ml otet   Mod de preparare: Se spală burţile, se opăresc, se rad de pieliţele…

Mancare olteneasca de vinete

26 October 2010
  Ingrediente: sos românesc1 ceaşcă 500 g carne de vită 6 vinete  1 pachet unt ( 1 ceaşcă de ulei) 1 căpăţână usturoi 500 g roşii sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se pune la prăjit în 100 g unt. Vinetele se taie îmbucături, se sărează şi se…
Read more »

Tocăniţă de mazăre verde

26 October 2010
Tocăniţă de mazăre verde  Ingrediente: 800 g mazăre 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 2 linguri de ulei 250 ml suc de roşii 1 lingură boia dulce 1 ceapă 2 linguri pastă ardei sau ardei tăiat mărunt 1 linguriţă vegeta 2-3 căţei de usturoi 1-2 linguriţe busuioc   Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu puţină apă şi vegeta.…
Read more »

Salată de vinete dietetică

26 October 2010
Salată de vinete dietetică  Ingrediente: 3 vinete potrivite 3-4 linguri ulei (de preferat de măsline) 1 ceapă sare 1 ardei gogoşar roşu câteva măsline fără sâmburi pentru ornat   Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra aragazului, întorcându-se pe toate părţile, până când cedează uşor la apăsare. După ce sunt bine coapte, se îndepărtează cotorul şi coaja…
Read more »

Pui la ceaun

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pui de 1 kg sare piper paprică ulei destul   Mod de preparare: Puiul scutit de tacâmuri şi măruntaie se freacă cu sare, piper şi boia. Se încinge grăsime într-un ceaun, cât să acopere păsăroiul se pune puiul gras şi cărnos să fiarbă în untură (asta usucă şi închide pieile în uluitoare…
Read more »

Mancarica taraneasca

26 October 2010
  Ingrediente: 600 g carne de viţel 10 cepe 500 g pătlăgele roşii puţin piper sare 400 g carne purcel 15 ardei graşi roşii 200 g unt 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mici şi se prăjeşte în unt, într-o cratiţă pe măsură .Ceapa se taie feliuţe şi se pune…
Read more »

Supă-cremă de praz

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg praz 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină 1 cană de lapte de soia sau supă strecurată vegeta   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi subţiri, se înăbuşă în puţină apă cu ulei, se adaugă făina şi se stinge cu apă sau zeamă…
Read more »

Supă-cremă de ciuperci

26 October 2010
  Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat 500 g ciuperci crude 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină sare 3 linguri smântână 1 legătură mărar suc de lămâie   Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul de supă şi, când este gata, se strecoară. Peste supă adăugăm o lingură de făină amestecată cu puţină apă…
Read more »

Varză dulce sau acră cu granule de soia

26 October 2010
Varză dulce sau acră cu granule de soia  Ingrediente: 1-2 verze dulci sau 1,5 kg varză acră (care în prealabil a fost uşor dezacrită) 2 cepe 100 g smântână 1 lingură vegeta 1/2 ceaşcă de orez (opţional) 1 legătură mărar ulei condimente pentru varză 150 g soia granule   Mod de preparare: Ceapa se toacă fin şi se înăbuşă cu puţină apă,…
Read more »

Musaca de varza

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar orez 1 varză 2 cepe 1 pahar untdelemn 6 ardei graşi 1 kg roşii 1 pahar smântână 500 g carne slabă de porc 1 cană supă de carne 1 lingură pastă de roşii 1 linguriţă pastă de ardei piper sare cimbru   Mod de preparare: Cepele şi carnea se toacă, apoi…
Read more »

Lasagna cu spanac

26 October 2010
Lasagna cu spanac  Ingrediente: 1 pachet paste lasagna 1 pachet spanac congelat 500 g brânză dulce 200 g sos de roşii (sau suc de roşii) 2-3 căţei usturoi 1 lingură vegeta 150 g caşcaval (de preferinţă mozzarela) 2 cepe mici condimente   Mod de preparare: Un pachet de paste late şi foarte lungi se fierb, se clătesc…
Read more »

Pastă de ţelină cu branză

26 October 2010
Pastă de ţelină cu branză  Ingrediente: 200 g brânză dulce 1 ţelină potrivită 3 linguri smântână 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie sare   Mod de preparare: Brânza se freacă bine cu smântână şi uleiul. Ţelina se curăţă şi se dă prin răzătoarea mică, apoi se scurge de zeamă. Imediat se omogenizează cu pasta de brânză, ca…
Read more »

Mancare de mei cu fasole

26 October 2010
Mancare de mei cu fasole  Ingrediente: 250 g mei 250 g fasole albă 2 cepe 3-4 roşii 1 lingură ulei 1 lingură vegeta 100 g brânză telemea tare şi nesărată 2 linguri fulgi de ovăz   Mod de preparare: Fasolea se fierbe cu apă şi sare. Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă, vegeta şi ulei, apoi…
Read more »

Tocăniţă de mazăre uscată

26 October 2010
  Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cepe potrivite 3-4 cartofi 2 morcovi 1 ţelină mică maghiran 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei măsline 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală bine şi se lasă la înmuiat 12 ore în apă. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă şi se taie…
Read more »

Spaghete cu sos si ciuperci

26 October 2010
  Ingrediente: 500 g spaghete 4 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 ardei graşi roşii 500 g suc de roşii 1 linguriţă vegeta 2 cutii ciuperci (300 g) cimbru 2-3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă miere   Mod de preparare: Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi se clătesc cu apă rece.…
Read more »

Pateu de linte II

26 October 2010
Pateu de linte II  Ingrediente: 250 g linte 2 cartofi de preferinţă albi 1 lingură de muştar dulce 2-3 linguriţe suc de lămâie 150 g ulei 1-2 cepe 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Lintea se alege bine, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Apoi, se aruncă apa în care a stat la înmuiat…
Read more »

Fresh Musu

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g muşii 300 g compot de ananas   Mod de preparare: Muşii se amestecă cu compotul şi se lasă 30 de minute să se odihnească. Apoi se serveşte. Este gustos şi uşor de preparat.
Read more »

Ardei cu branza

26 October 2010
  Ingrediente: 0,500 kg ardei 2 ouă 100 g telemea sau urdă 500 g untdelemn sare piper 100 ml bulion de roşii   Mod de preparare: Se taie ardeii bucăţele Se încinge uleiul, se pun ardeii la prăjit. Când s-au muiat se adaugă ouăle şi bulionul şi se amestecă până se- ncheagă Se adaugă brânză…
Read more »

Pizza cu ciuperci

26 October 2010
Pizza cu ciuperci  Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină 25 g drojdie 100 g iaurt sare făină cât cuprinde Ingrediente pentru compoziţie: 200 g caşcaval 300 g ciuperci 100 g măsline fără sâmburi 3 roşii 2 ardei capia roşii 1 ceapă mare 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în puţină apă călduţă şi…
Read more »

Alvita

26 October 2010
  Ingrediente umplutura: 5 albuşuri 300 g miez nucă 1 lingură zeamă de lămâie 400 g zahăr tos 300 g miere 1 plic zahăr vanilat Ingrediente foi de placinta :6-7 oua,600 g faina Mod de preparare: Se face de cu seară: se bat ouăle spumă, se amestecă cu lăină şi se fră­mântă până nu se…
Read more »

Gutui umplute

26 October 2010
Gutui umplute  Ingrediente: 6 gutui potrivite 150 g nuci măcinate 200 g stafide 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Gutuile se spală, li se taie un căpăcel prin care se scot sâmburii şi se mai scobesc puţin cu un cuţit special. Separat, se dau nucile şi stafidele prin maşina de tocat sau prin robotul de…
Read more »

Pastă de branză cu măsline

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 2 gălbenuşuri fierte 100 g măsline fără sâmburi 50 g margarină vegetală sare 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Cu ajutorul mixerului sau al robotului de bucătărie, se omogenizează ingredientele de mai sus. Se obţine o pastă care se serveşte întinsă pe pâine.   Poftă bună!
Read more »

Ţelină pane

26 October 2010
Ţelină pane  Ingrediente: 1-2 ţeline potrivite 2-3 ouă 3 linguri de făină 1 linguriţă vegeta sare ulei pentru prăjit condimente cimbru   Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se spală, se taie în două pe lung, apoi fiecare jumătate în felii groase de 1 cm. Se opăreşte în apă cu sare, timp de 10-15 minute, până…
Read more »

Pateu de soia boabe II

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g soia 2-3 cepe 2 morcovi 2-3 cartofi 5-6 căţei de usturoi condimente (cimbru, oregano, maghiran, enibahar) 100 g ulei 1 lingură pastă de tomate 1 lingură vegeta sare   Mod de preparare: Soia se alege, se spală bine şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se aruncă apa în…
Read more »

Şerbet de zmeură

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g zmeură 1/4 l apă 80 g glucoza   Mod de preparare: Zmeura zdrobită se fierbe cu apa 15 minute, apoi se strecoară prin tifon şi se fierbe la foc iute cu zahărul. Pe parcurs se pune şi glucoza şi cînd începe să se lege, se pune la apă…
Read more »

Intoarse de vinete

26 October 2010
  Ingrediente: 3 vinete mari 150 g brânză de burduf 150 g brânză de vaci 1 ardei gras 1 fir praz 6 căţei de usturoi 1 roşie sare piper 2 ouă rozmarin leuştean pătrunjel mărar 2 linguri de ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Se taie vinetele în lungime în felii subţiri.Se prăjesc…
Read more »

Salată de vinete cu masline

25 October 2010
Salată de vinete cu masline  Ingrediente:  3-4 vinete 2 cepe 100 g ulei sare 7-8 măsline verdeaţă   Mod de preparare: In primul rând, vinetele se coc numai la flacără deschisă, se curăţă cât sunt calde, se lasă să se scurgă bine şi se toacă numai cu un tocător de lemn, pe un suport special pentru legume, înainte de…
Read more »

Salată orientală de vară

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă mare 3 castraveţi cruzi 1 roşie 100 g măsline 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare suc de lămâie   Mod de preparare: Cartofii se taie cubuleţe, morcovii rondele subţiri şi se fierb împreună, cu apă şi sare. După ce au fiert, se scurg…
Read more »

Sos picant cu găluşte tofu

25 October 2010
  Ingrediente pentru sos: 100 ml ulei 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă muştar 1 castravete murat 1 ceapă mică sare 1 gălbenuş Ingrediente pentru găluşte: 500 g cartofi 150 g făină 350 g brânză tofu 100 g unt 100 g pesmet 1 legătură frunze de pătrunjel sare 1 ou   Mod de preparare:…
Read more »

Sos de roşii cu găluşte de spanac

25 October 2010
  Ingrediente pentru sos: 1 kg roşii bine coapte 2-3 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei de măsline nucşoară busuioc Ingrediente pentru găluşte: 400 g frunze de spanac 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri seminţe susan 2 ouă 50 g caşcaval ras 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: în uleiul…
Read more »

Macaroane cu linte

25 October 2010
Macaroane cu linte  Ingrediente: 300 g macaroane late 100 g linte roşie 200 ml supă de legume 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g soia granule 3-4 roşii 100 g porumb din conservă sare oregano 3 linguri ulei   Mod de preparare: Lintea roşie se fierbe în supa de legume aproximativ 7 minute. Ceapa şi usturoiul…
Read more »

Paste chinezeşti

25 October 2010
  Ingrediente: 250 paste făinoase în formă de spirală 1 morcov 1/2 ţelină 1 ceapă 200 g ciuperci 1 ardei gras roşu 1 lingură vegeta condimente 2-3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Pastele se fierb cu apă şi sare şi se clătesc cu apă rece. Separat, legumele tăiate cubuleţe se înăbuşă cu…
Read more »

Budincă de broccoli

25 October 2010
Budincă de broccoli  Ingrediente: 1 kg broccoli 4 ouă 200 g brânză dulce dietetică 150 g smântână dietetică 2-3 linguri pesmet sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Broccolii se desfac în bucheţele mici şi se spală bine sub jet de apă. Se opăresc cu apă şi sare şi se lasă la scurs. Intr-un vas de…
Read more »

Budincă de ciuperci in aluat

25 October 2010
Budincă de ciuperci in aluat  Ingrediente pentru aluat: 1 pachet de margarină vegetală 100 g smântână degresată 1 ou 1 praf de copt 350 g făină 1 praf de sare Ingrediente pentru compoziţie: 150 g caşcaval ras 500 g ciuperci proaspete sau 3 cutiuţe ciuperci din conservă 150 g smântână degresată 3 ouă 1 linguriţă vegeta 2 linguri pesmet…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu