duminică, 3 noiembrie 2013

Retete de toamna #12

Retete de toamna:

Reteta zilei: Friptura de porc cu ciuperci si sos de rosii pe pat de taitei de orez

3 November 2013
Friptura_de_porc_cu_ciuperci_si_sos_de_rosii_pe_pat_de_taitei_de_orez_05Friptura de porc cu ciuperci si sos de rosii pe pat de taitei de orez din: faina, sare, piper, praf de usturoi, friptura de porc, ceapa, ardei gras, ciuperci, rosii, sos de soia, taitei de orez.   Ingrediente: ⅓ cana faina 1 lingurita de sare ¼ lingurita de piper 1 lingurita praf de usturoi 1…
Read more »





Vinul este cel mai bun digestiv

3 November 2013
Vin_25Actiunea asupra stomacului Vinul are un efect protector împotriva riscului de ulcer gastroduodenal, îndeosebi prin inhibarea mecanismului de formare a histaminei. Studiul lui Peterson din anul 1986 a aratat ca vinul stimuleaza secretia gastrica a stomacului, conferindu-i astfel o reala putere de a creste apetitul.…
Read more »





Rulada umpluta cu crema de ananas

3 November 2013
Rulada_umpluta_cu_crema_de_ananasRulada umplute cu crema de ananas din: oua, sare, zahar, faina, amidon, praf de copt, dulceata de coacaze, gelatina, fulgi de cocos, rondele de ananas, lapte de cocod neindulcit, suc de lamaie, rom, frisca. Ingrediente: 4 oua sare 185 g zahar 100 g faina 50…
Read more »





Sos de smântână cu piper şi migdale

3 November 2013
Sos_de_smântâna_cu_piper_si_migdaleSos de smântână cu piper şi migdale din: smantana, piper alb, unt, amidon, migdale. Ingrediente: 400 ml smantana de gatit o lingurita piper alb macinat o lingurita unt o lingurita amidon o lingura migdale feliate   Mod de preparare: Se pune untul într-o crăticioară si,…
Read more »





Plăcintă cu dovlecei si carne

3 November 2013
Placinta_cu_dovlecei_si_carnePlăcintă cu dovlecei si carne din: dovlecei, carne tocata, unt, ceapa, pasta de rosii, scortisoara, scortisoara, cuisoare, oua, foi de placinta, branza, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g carne tocata 3 linguri unt 1 ceapa 1 cutie mica de pasta de rosii…
Read more »





Peste in crusta aurie

3 November 2013
Peste_in_crusta_auriePeste in crusta aurie din: cod, cascaval, nuca, lamaie, unt, rosii, pesmet, faina, ulei de masline, boia, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g cod 150 g cascaval 60 g nuca 1 lamaie 50 g unt 2 rosii 4 linguri cu pesmet 2 linguri cu faina…
Read more »





Briose cu quinoa

3 November 2013
Briose_cu_quinoaBriose cu quinoa din: seminte de quinoa, ulei de floarea soarelui, faina, zahar, praf de copt, sare, stafide, lapte de soia, ou, extract de vanilie. Ingrediente: 1 cana seminte de quinoa 1/2 cana ulei de floarea soarelui 2 cani faina 1/2 cana zahar 1 1/2…
Read more »





Actiunea antiinfectioasa, unul dintre beneficiile consumului moderat de vin

3 November 2013
Vin_03Profesorul Masquelier a demonstrat actiunea antiinfectioasa a vinului ca urmare a cercetarilor efectuate. Actiunea bactericida Daca se introduc zece milioane de colibacili într-o jumatate de litru de vin rosu, peste o jumatate de ora nu se mai gaseste în acest amestec nici un germene viu.…
Read more »





Supa de gulii cu cartofi

3 November 2013
Supa_de_gulii_cu_cartofiSupa de gulii cu cartofi din: gulii, cartofi, ceapa, ulei de masline extravirgin, unt, sare, supa de legume, verdeturi, smantana, otet de mere. Ingrediente: 2 gulii cu tot cu frunze (400 g fiecare) 4 cartofi 2 cepe 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Pui prajit

3 November 2013
Pui_prajit_06Pui prajit din: carne de pui, lapte batut, faina, sare, piper, boia de ardei, praf de usturoi, busuioc, oregano, ghimbir, nucsoara, ulei.   Ingrediente: 8 bucati de carne de pui 2 cani lapte batut 2 cani de faina 2 linguri de sare 2 linguri de…
Read more »





Pui cu sirop de arţar

3 November 2013
Pui_cu_sirop_de_artarPui cu sirop de arţar din: pulpe de pui, suc de mere, sirop de artar, ulei vegetal, sos de soia, stelute de anason, scortisoara, usturoi, sare grunjoasa. Ingrediente: 12 pulpe de pui cu os si piele 250 ml suc de mere cat mai concetrat 4…
Read more »





Tort de lamaie

3 November 2013
Tort_de_lamaieTort de lamaie din: piscoturi, smantana dulce, lapte, oua, zahar, gelatina, zeama de lamaie, lamaie, unt, zahar brun, sare. Ingrediente: 200 g piscoturi 500 ml smantana dulce 125 ml lapte 2 oua 125 g zahar 25 g gelatina 125 ml zeama de lamaie 1 lamaie…
Read more »





Legume cu sos cald de hrean

3 November 2013
Legume_cu_sos_cald_de_hreanLegume cu sos cald de hrean din: cartofi, sfecla, fasole pastai, morcovi, mazare, supa de legume, unt, mustar, hrean, galbenusuri, oua, sare, piper, otet de mere. Ingrediente: 2 cartofi 1 sfecla mica 200 g fasole pastai 2-3 morcovi 2 linguri mazare din conserva pentru sos:…
Read more »





Supă de peşte cu usturoi si arde iute (Halaszle)

3 November 2013
Halaszle_05Supă de peşte cu usturoi si arde iute din: crap, caras, rosioara, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ardei iute, praf de usturoi, boia iute, boia dulce, sare, piper, ulei verdeata.   Ingrediente: 1 crap mijlociu 1 kg peste marunt, de diferite specii (caras, rosioara) 3…
Read more »





Cartofi la cuptor cu mazare

3 November 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_mazareCartofi la cuptor cu mazare din: cartofi, ardei capia, ardei gras, ceapa, rosii, pasta de tomate, mazare, usturoi, marar, vin alb, ulei, sare, piper, smantana, iaurt. Ingrediente: un kilogram cartofi mici doi ardei capia un ardei gras 3 cepe albe 4 rosii o lingura cu…
Read more »





Reteta zilei: Jambalaya

2 November 2013
Jambalaya_05Jambalaya este o mancare specifica zonei de sud a Statelor Unite si se aseamana cu Paella spaniola. Gatind aceasta reteta de Jambalaya veti avea in aceeasi farfurie un amestec delicios de carne de pui, carnati, orez si legume.   Ingrediente: 250 gr orez 1 piept…
Read more »





Cum se prepara frigarui de pui cu ardei si cidru (video)

2 November 2013
Cum_se_prepara_frigarui_de_pui_cu_ardei_si_cidruRetete video:   Cum se prepara frigarui de pui cu ardei si cidru
Read more »





Vinul intarzie imbatranirea

2 November 2013
Vin_18Radicalii liberi sunt rezultatul unui fenomen de oxidare ce perturba structura ADN a cromozomilor, precum si structura celulelor, împiedicând astfel reproducerea lor. Ca urmare, celulele nu mai sunt la fel de performante precum cele din care s-au nascut. Pentru a întelege cum aceste reproduceri succesive…
Read more »





MOINETTE, bere belgiana

2 November 2013
MOINETTE_bere_belgianaProducator: Dupont Brasserie Localitate: Tourpes Tip: ale Concentratie de alcool: 7,5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: pahar-balon Dupont este o întreprindere de familie, care produce bere de la mijlocul secolului XIX; poate fi definita chiar drept o „fabrica de tara”, dat fiind ca spatiile…
Read more »





Cum se prepara clatite cu crema de branza mascarpone (video)

2 November 2013
Cum_se_prepara_clatite_cu_crema_de_branza_mascarponeRetete video: Cum se prepara clatite cu crema de branza mascarpone
Read more »





Antidotul răcelii şi gripei (Aspirina organica)

2 November 2013
AspirinaMai întâi a fost un remediu natural, obţinut din scoarţa salciei. Apoi, un savant neamţ a inventat un proces industrial, şi aspirina a devenit primul medicament chimic din lume, cu o carieră extraordinară, întinsă pe o perioadă de peste… 100 de ani. Orbiţi de succesul…
Read more »





Berea belgiana JUDAS

2 November 2013
Berea_belgiana_JUDASProducator: Alken-Maes Brouwerijen (Scottish & Newcastle) Localitate: Kontich Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Intreprinderea Alken-Maes Brouwe¬rijen controleaza aproximativ o cincime din piata belgiana de bere. Actualmente, face parte din marele grup britanic Scottish &…
Read more »





Actiunea anticanceroasa a consumului moderat de vin

2 November 2013
Vin_21In doze rezonabile, poate avea efecte protectoare, prevenind riscul de cancer. Radicalii liberi sunt larg implicati în cancerogeneza si ei pot fi inhibati de polifenoli. Fibrele ar avea si ele o actiune anticanceroasa, dovedita cel putin pentru cancerele de colon si de rect. De asemenea,…
Read more »





Lucifer, marca belgiana de bere

2 November 2013
Lucifer_marca_belgiana_de_bereProducator: Riva Brouwerij Localitate: Dentergem Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,4% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: pahar-balon Denumirea „Lucifer” a fost aleasa pentru a le transmite potentialilor cumparatori un semnal precis, un avertisment, înca de pe eticheta, în legatura cu concentratia ridicata de…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu nuca de cocos si cacao

2 November 2013
Prajiturele_cu_nuca_de_cocos_si_cacao_04Prajiturele cu nuca de cocos si cacao din: lapte de cocos, cacao, ulei de cocos, zahar de nuca de cocos, fulgi de nuca de cocos, esenta de vanilie, nuci, migdale, unt de migdale.   Ingrediente: ½ ceasca lapte de cocos ½ ceasca de cacao ½…
Read more »





Andive cu sos şi somon

2 November 2013
Andive_cu_sos_si_somonAndive cu sos şi somon din: andive, lamaie, somon afumat, parmezan, lapte, unt, faina, mazare, ceapa verde, amestec de ciuperci, sare, piper, marar, nucsoara, cimbru verde. Ingrediente: 8 andive o lamaie 8 felii de somon afumat 50 g parmezan 500 ml lapte dulce 30 g…
Read more »





Salata cu fileuri de somon si cartofi

2 November 2013
Salata_cu_fileuri_de_somon_si_cartofiSalata cu fileuri de somon si cartofi din: cartofi, lamaie, fileuri de somon, smantana, marar, patrunjel, mustar, ceapa rosie, ridichi. Ingrediente: 400 g cartofi noi mici, taiati in jumatati 1 lamaie 2 fileuri de somon (rica 250 g) 150 ml de smantana cu putine grasimi…
Read more »





Prune murate cu rozmarin si cimbru

2 November 2013
Prune_murate_cu_rozmarin_si_cimbruPrune murate cu rozmarin si cimbru din: prune, aceto balsamico, vin, sare, zahar, boabe de piper, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 1 kg prune 500 ml aceto balsamico 250 ml vin rosu 1 lingura de sare 4 linguri zahar 1 lingurita boabe de piper negru 3 crengute…
Read more »





Cârnaţi cu piure şi mazăre

2 November 2013
Cârnati_cu_piure_si_mazareCârnaţi cu piure şi mazăre din: cartofi, mazare, carnati semiafumati, lapte, smantana, ceapa, usturoi verde, ulei, vin, pasta de tomate, sare, piper, marar, otet balsamic. Ingrediente: 6 cartofi 200 g mazare 4 carnati semiafumati 100 ml lapte dulce 100 ml smantana 5 cepe o legatura…
Read more »





Cum se prepara burgeri vegetarieni cu salata de varza si porumb (video)

2 November 2013
Cum_se_prepara_burgeri_vegetarieni_cu_salata_de_varza_si_porumb  Retete video:   Cum se prepara burgeri vegetarieni cu salata de varza si porumb
Read more »





Jeleu cu prune, mere si pere

2 November 2013
Jeleu_cu_prune_mere_si_pereJeleu cu prune, mere si pere din: prune, mere, pere, zahar, gelfix, scortisoara, cuisoare, foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg mere 1 kg pere 2 kg zahar 1 plic gelfix 1 baton scortisoara 1 foaie de dafin 3 cuisoare   Mod de…
Read more »





Cannelloni cu urdă, conopidă şi sos

2 November 2013
Cannelloni_cu_urda_conopida_si_sosCannelloni cu urdă, conopidă şi sos din: cannelloni, urda, conopida, busuioc, marar, condiment din legume, oregano, cascaval, sare, unt, lapte, nucsoara, frunze de menta. Ingrediente: 12 cannelloni 300 g urda dulce 200 g conopida cate 1/2 lingurita busuioc, marar uscat si condiment din legume 1/4…
Read more »





Rulada de caise

2 November 2013
Rulada_de_caiseRulada de caise din: oua, sare, zahar, extract de vanilie, faina, praf de copt, migdale, fulgi de migdale, frisca, caise, iaurt, zahar, lichior de caise, zahar pudra. Ingrediente: blat: 3 oua 1 praf sare 100 g zahar 1 lingurita extract de vanilie 55 g faina…

Pangasius cu spanac si sos

2 November 2013
Pangasius_cu_spanac_si_sosPangasius cu spanac si sos din: file de pangasius, spanac verde, lamaie, fulgi de chilli, boia dulce, smantana, hrean, otet, lapte, ulei de masline, unt, ceapa, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 800 g spanac verde o lamaie 5 g fulgi de chilli 5 g boia dulce doua galbenusuri 100 ml smantana o…
Read more »





Pizza cu dovlecei si măsline

2 November 2013
Pizza_cu_dovlecei_si_maslinePizza cu dovlecei si măsline din: faina, malai, drojdie, zahar tos, apa, pasta de tomate, rosii cherry, dovlecel, masline, ardei capia, branza telemea, ulei de masline, sare, piper, oregano. Ingrediente: 400 g faina 100 g malai 25 g drojdie o lingurita cu zahar tos 325 ml apa pasta de tomate 200 g rosii cherry un…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu carne tocata de pui, sos de rosii si parmezan

2 November 2013
Paste_cu_carne_tocata_de_pui_sos_de_rosii_si_parmezan_07Paste cu carne tocata de pui, sos de rosii si parmezan din:  carnati, carne de pui, boia de ardei, ceapa, rosii, oregano, cimbru, fulgi de ardei rosu, miere, lapte, sare, piper, paste, ulei de masline, parmezan, patrunjel.   Ingrediente: Carnea de la 2 carnati 500 g carne tocata de pui 1 lingurita boia de ardei…
Read more »





Verzişoare de Bruxelles cu sos de cimbru

2 November 2013
Verzisoare_de_Bruxelles_cu_sos_de_cimbruVerzişoare de Bruxelles cu sos de cimbru din: varza de bruxelles, lapte de soia, faina, ulei, tofu, cimbru, boia dulce, boia iute. Ingrediente: 400 g verzisoare de bruxelles proaspete sau congelate 350 ml lapte de soia 50 g faina 30 ml ulei 100 g tofu sau telemea mai tare 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1…
Read more »





Dulceata de pere cu ghimbir

2 November 2013
Dulceata_de_pere_cu_ghimbirDulceata de pere cu ghimbir din: lamai, pere, ghimbir, zahar, gelfix, scortisoara. Ingrediente: 3 lamai circa 1,2 kg pere 40 g ghimbir proaspat circa 1 kg zahar 1 plic gelfix 2 batoane de scortisoara       Mod de preparare: Se stoarce sucul de la lămâi. Se spală perele, se decojesc, se taie sferturi şi…
Read more »





Macaroane cu nuci

2 November 2013
Macaroane_cu_nuciMacaroane cu nuci din: macaroane, usturoi, cascaval, nuci, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet macaroane 6 catei de usturoi 200 g cascaval ras 200 g nuci 2 linguri ulei cateva fire de patrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Rupi macaroanele şi le pui la fiert în apă clocotită cu sare. Le ţii…
Read more »





Negresă cu cocos

2 November 2013
Negresa_cu_cocosNegresă cu cocos din: apa, faina, zahar, tos, ulei, oua, cacao, miez de nuca, nuca de cocos, esenta de rom, praf de copt, cirese confiate, mere, sare, frisca. Inrgediente: 300 ml apa 400 g faina 150 g zahar tos 150 ml ulei 4 oua 50 g cacao 100 g miez de nuca 100 g nuca…
Read more »





Frigărui pe pat de ratatouille

2 November 2013
Frigarui_pe_pat_de_ratatouilleFrigărui pe pat de ratatouille din: piept de pui, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, cimbru, vanata, dovlecel, ardie grasi, ceapa, rosii, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, ulei. Ingrediente: pentru frigarui: 500 g piept de pui 100 g rosii cherry ulei de masline sare piper cimbru pentru ratatouille: 1 vanata 1 dovlecel…
Read more »





Pere cu merisoare si piper

2 November 2013
Pere_cu_merisoare_si_piperPere cu merisoare si piper din: jambon, lamai, otet de vin, apa, zahar, merisoare, piper verde. In lipsă de merişoare proaspete, se pot folosi şi uscate. Merişoarele uscate se lasă să se înmoaie 1 oră, în oţet de mere diluat.Se poate folosi ca garnitură pentru fripturi rafinate de pasăre Ingrediente: 5 pere jambon 2 lamai…
Read more »





Reteta zilei: Supa de mazare cu legume

2 November 2013
Supa_de_mazare_cu_legume_06Supa de mazare cu legume din: ulei de masline, ceapa, dafin, usturoi, busuioc, oregano, piper, patrunjel, mazare, apa, supa de pui, morcovi, telina, cartofi, sare.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 3 frunze de dafin 8 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita busuioc 1 lingurita oregano 1 lingurita piper negru 1…
Read more »





Pachetele umplute cu ciuperci

2 November 2013
Pachetele_umplute_cu_ciuperciPachetele umplute cu ciuperci din: ceapa verde, ulei de susan, usturoi, ciuperci, coriandru, ghimbir, seminte de susan negru, foi de aluat de orez, ulei de susan, sos de soia, sos de peste. Ingrediente: 2 cepe verzi 1 lingura ulei de susan 3 catei de usturoi 150 g ciuperci pleurotus coriandru macinat 1 praf ghimbir macinat…
Read more »





Sufleu de gulii

2 November 2013
Sufleu de gulii_04Sufleu de gulii din: gulii, smantana, oua, pesmet, unt, faina, sare, piper, cascaval, bulion.   Ingrediente: 500 g gulii 2 pahare smantana 7 oua 1 lingura pesmet pentru sos: 1 lingura unt 2 linguri faina sare piper 1 lingura cascaval ras 3 linguri bulion   Mod de preparare: Faci un piure din gulii şi îl…
Read more »





Gutui cu scortisoara

2 November 2013
Gutui_cu_scortisoara _04Gutui cu scortisoara din: gutui, vin rosu, zahar, scortisoara.   Ingrediente: 3 gutui 150 ml vin rosu, dulce 100 g zahar 1 lingurita de scortisoara 1/2 baton de scortisoara, optional       Mod de preparare: Speli gutuile, le cureţi de oajă, le tai jumătăţi, apoi le cureţi cotorul şi căsuţa cu seminţe şi le…
Read more »





Chifteluţe de peşte cu otet

2 November 2013
Chiftelute_de_peste_cu_otetChifteluţe de peşte cu otet din: file de cod, ulei de susan, otet aceto balsamico, usturoi, rondele de ceapa verde, seminte de susan, oua, ulei. Ingrediente: 600 g file de cod fara piele 1 lingura ulei de susan 1 lingura otet aceto balsamico 1 catel de usturoi pisat 4 linguri rondele de ceapa verde 2…
Read more »





Gutui umplute cu miez de nuca si stafide

2 November 2013
Gutui_umplute_cu_miez_de_nuca_si_stafideGutui umplute cu miez de nuca si stafide din: gutui, stafide, miez de nuca, fistic, miere, unt, scortisoara, frunze de menta, rom. Ingrediente: 4 gutui de marime potrivita 100 g stafide 100 g miez de nuca 50 g fistic 50 g miere sau zahar 50 g unt topit 1 praf de scortisoara 1 frunza de…
Read more »





Melcişori cu sos de salvie

2 November 2013
Melcisori_cu_sos_de_salvieMelcişori cu sos de salvie din: paste, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, morcov, suc de rosii, zahar, busuioc, frunze de salvie, sare, vin alb, frunze de telina. Ingrediente: 300 g paste in forma de melcisori 1-2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 6 catei de usturoi 1 ceapa 1 morcov mic 50-60 ml…
Read more »





Zacuscă de legume şi fructe

2 November 2013
Zacuscă_de_legume_şi_fructeZacuscă de legume şi fructe din: gogosari, telina, mere, pere, suc de rosii, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 gogosari rosii 2 telina potrivite 4 mere 4 pere 1 l suc de rosii mai gros 500 g morcovi 350 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Speli gogoşarii, îi cureţi de cotoare şi seminţe…
Read more »





Tartă picantă cu dovleac

2 November 2013
Tarta_picanta_cu_dovleacTartă picantă cu dovleac din: faina, sare, ou, unt, pulpa de dovleac, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: blat: 200 g faina sare 1 ou 140 g unt topping: 400 g pulpa de dovleac 2 ardei iuti rosii 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 150…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de porc pe pat de spaghete cu parmezan

2 November 2013
Chiftelute_de_porc_pe_pat_de_spaghete_cu_parmezan_05Chiftelute de porc pe pat de spaghete cu parmezan din: carne de porc, patrunjel, oua, parmezan, pesmet, usturoi, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, sare, piper, ulei, spaghete.   Ingrediente : 2kg carne tocata de porc 2/3 ceasca patrunjel 2 oua 1 ceasca parmezan 1/2 cana pesmet 3 catei de usturoi tocat 1 lingurita…
Read more »





Jeleu de mere cu salvie

2 November 2013
Jeleu_de_mere_cu_salvieJeleu de mere cu salvie din: mere acrisoare, frunze de salvie, zema de lamaie, otet de mere, zahar tos, suc. Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare 30 g frunze de salvie cu coditele lor zeama de la 1 lamaie 5 linuri otet de mere 450 g zahar tos 600 ml suc   Mod de preparare: Toacă…
Read more »





Cartofi cu sos de murături

2 November 2013
Cartofi_cu_sos_de_muraturiCartofi cu sos de murături din: cartofi, castraveti in saramura, gogosari in otet, ceapa, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, piper, oregano. Ingrediente: 800 g cartofi 200 g castraveti in saramura 200 g gogosari in otet 2 cepe 1 lingura unt 1 lingura faina 400 ml supa de legume 200 g smantana sare piper…
Read more »





Tarta cu branza si masline

2 November 2013
Tarta_cu_branza_si_masline_02Tarta cu branza si masline din: faina, sare, unt, cascaval, telemea, ardei gras, smantana, fasole pastai, oua, sare, piper, oregano.   Ingrediente: 225 g faina un praf de sare 110 g unt faina pentru forma pentru umplutura: 220 g cascaval 150 g telemea 100 g ardei rgas rosu 40 g masline negre 200 ml smantana…
Read more »





Friptura de vita cu pastă de dovleac si linte

2 November 2013
Friptura_de_vita_cu_pasta_de_dovleac_si_linteFriptura de vita cu pastă de dovleac si linte din: friptura de vita, mustar, sare, piper, ulei, zarzavat de supa, boabe de mustar, supa, mere, ceapa, usturoi, pulpa de dovleac, unt, linte, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1 kg friptura de vita 2 linguri mustar sare piper 2 linguri ulei 300 g zarzavat de supa (radacinoase) 1…
Read more »





Ruladă delicioasa de curcan

2 November 2013
Rulada_delicioasa_de_curcanRuladă delicioasa de curcan din: carne de curcan, cascaval afumat, ceapa verde, muschi de porc afumat, fulgi de porumb, lapte dulce, ciuperci, faina, praz, sare, piper, ulei, patrunjel, marar. Ingrediente: 600 g carne de curcan 200 g cascaval afumat o legatura ceapa verde 300 g muschi de porc afumat 100 g fulgi de porumb 300…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi fierti cu legume

1 November 2013
Cartofi_fierti_cu_legume_05Cartofi fierti cu legume din: cartofi, ulei de masline, sare, legume.   Ingrediente: 1-8 cartofi ulei de masline sare legume fierte, dupa preferinta     Mod de preparare: Pregatiti cartofii. Rupeti folie de aluminiu pentru fiecare cartof. Intepati cartofi peste tot cu o furculita. Frecati cu 1/2 lingurita de ulei de masline si presarati sare.…
Read more »





Plante care ridica imunitatea: Cătina, măceşele si tescovina

1 November 2013
Plante_care_ridica_imunitateaIerburi de leac tradiţionale, aflate la îndemâna oricui, cele cinci plante deţin supremaţia absolută în materie de stimulare a imunităţii. Să nu vă lipsească din casă! În lunile de iarnă, lupta pentru păstrarea sănătăţii este mai aprigă decât în orice alt anotimp. Viru­şii, bacteriile şi alte microorganisme dăunătoare atentează permanent la echilibrul organismului nostru, asaltul…
Read more »





Kulmbacher, bere germana

1 November 2013
Kulmbacher_bere_germanaProducator: Kulmbacher Brauerei Localitate: Kulmbach Tip: pilsner Concentratie de alcool: 4,9% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Kulmbacher este un mare grup german alcatuit din marcile de bere Kapuziner, Kulmbacher, EKU si Monchshof, fiecare  dintre acestea producând în mod autonom o bere proprie, cu ingrediente proprii. DEGUSTARE Kulmbacher Edelherb, o bere foarte…
Read more »





Ardei copti la borcan, o conserva ideala pentru fripturi si salate

1 November 2013
Ardei_copti_la_borcanPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia,…
Read more »





HREANUL – Armoracia rusti­cana (totul despre hrean)

1 November 2013
Hrean3Este o plantă cu totul specială, aflată la limita dintre sălbatic şi domestic. Ce înseamnă aceasta? Că, pe de o parte, este foarte bogată în nutrienţi, la fel ca legumele cultivate, iar pe de altă parte, că are o rezistenţă cu totul ieşită din comun, asemeni buruienilor. Chiar acum, când natura pare îngheţată sub stratul…
Read more »





Marca germana de bere Henninger

1 November 2013
Marca_germana_de_bere_HenningerProducator: Henninger Brau AG Localitate: Frankfurt am Main Tip: lager Concentratie de alcool: 5,5% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Marca germana Henninger Brau este o societate din Frankfurt, care merita vizitata mai cu seama pentru  enormul siloz cu turn, înalt de 110 metri, în care încap pâna la 16.000 de tone…
Read more »





Vinul este cel mai bun remediu antistres

1 November 2013
Vin_10In anul 1994, un studiu condus de Lipton a aratat ca o analiza a efectului bauturilor alcoolice în gestionarea stresului si în prevenirea depresiei a dus la o curba în U, cu alte cuvinte ca bautorii de apa (sau cei ce beau foarte putin) si bautorii excesivi sunt mai sensibili la stres. Numai bautorii moderati…
Read more »





Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna ta

1 November 2013
Retete_de_castraveti_muratiPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Castraveţi muraţi cu sos de soia Castraveţi muraţi cu sos de soia…
Read more »





Remedii populare – edeme şi ascită

1 November 2013
Remedii_populareEdemele sunt semnalele organismului despre defecţiunile apărute în anumite organe, cel mai des la nivelul rinichilor, inimii sau fica­tului. Dacă inima are probleme, iniţial se umflă picioa­rele, apoi edemul începe să urce. Dacă sunt afectaţi ri­nichii, edemul apare pe faţă, apoi se extinde pe tot corpul. Patologiile ficatului provoacă ascită, când lichi­dul se adună în…
Read more »

Actiunea benefica a vinului asupra sistemului vascular cerebral

1 November 2013
Vin_17Accidentele vasculare cerebrale se datoreaza fie unei hemoragii, fie unei obstructii prin ateroscleroza si tromboza a unei artere care iriga creierul. In acest ultim caz, zona creierului prost irigata va suferi temporar (sau definitiv) si nu va mai functiona. Acest tip de afectiune poate genera paralizii, hemiplegii sau tulburari de vorbire. Mecanismul leziunilor este destul…
Read more »





Berea germana EKU 28

1 November 2013
Berea_germana_EKU_28Producator: EKU (Kulmbacher Brauerei) Localitate: Kulmbach Tip: lager doppelbock Concentratie de alcool: 11% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar-balon Marca de bere EKU este un acronim: E-ul vine de la Erste („Prima”), K de la Kulmbach si U de la Union („Uniune”) adica, „Prima Uniune de la Kulmbach”. Într-adevar, înca din anul 1872, doua…
Read more »





Astazi, vinetele sunt vedetele meselor tale

1 November 2013
Vinete4Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati  de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Pachetele cu vinete Pachetele cu vinete din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper,…
Read more »





Retete de toamna cu pere pe alese

1 November 2013
perePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Pere cu cremă de şofran Pere cu cremă de şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran, pere, lamai, fructe confiate, nuca de cocos, ulei…
Read more »





Papadia (curata organismul de toxine)

1 November 2013
PapadiaAcţiune terapeutică De secole, păpădia este cunoscută drept una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Datorită princi­piilor amare, tonifică ficatul obosit, stimulează activi­tatea rinichilor şi a intestinelor. Prin aceste calităţi, are un rol esenţial în eliminarea toxinelor. Este indicată în toate afecţiunile în care există dereglări glan­dulare. Creşte diureza, măreşte secreţia glan­dulară şi norma­lizează circulaţia…
Read more »





Vinul, cel mai bun protector împotriva riscului cardiovascular

1 November 2013
Vin_06In vreme ce, în multe tari ale lumii, oamenii mor înca de foame sau sufera de subnutritie, în tarile industriale, numite evoluate, care au la dispozitie hrana din abundenta, locuitorii sunt victime ale asa-numitelor „boli ale civilizatiei”. Cu fiecare zi care trece, suntem mai constienti ca aceste grave probleme de sanatate sunt imputabile obiceiurilor alimentare…
Read more »





Campbeltown, orasul whisky-ului

1 November 2013
Whisky9In secolul al XIX-lea, Campbeltown, situat pe cel mai înalt vârf al peninsulei Kintyre, pe coasta de vest a Scotiei, numara mai mult de 30 de distilerii (în afara de cele 200 ilegale), în care se produceau bauturi spirtoase cu caracteristici unice. Acest lucm a facut ca oraselul sa devina o adevarata „capitala” a whisky-ului.…
Read more »





Vitamina C

1 November 2013
Vitamina_CPrimele semne ce indică un deficit de vitamina C sunt sângerările gingiilor, o stare de astenie, de obo­seală persistentă, apoi sistemul imuni­tar nu mai func­ţio­nează cum trebuie şi apar răcelile frecvente, dar pu­tem descoperi şi sensibilităţi alergice, pe care nu ştiam să le avem. Şi nici nu e de mirare, câtă vreme vitamina C organică,…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata delicioasa de caramel

1 November 2013
Inghetata_delicioasa_de_caramel_08Inghetata delicioasa de caramel din: smantana, zahar, lapte, lapte condensat, zahar vanilat. Ingrediente: 500 de gr de smantana 130 de gr de zahar 120 ml de lapte 2 linguri de lapte condensat zahar vanilat     Mod de preparare: Se amesteca smantana cu 2 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se topeste restul de zahar.…
Read more »





Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel

1 November 2013
Dovleci_umpluti_cu_tocanita_de_purcelDovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel din: dovlecei, sare, cartofi fierti in coaja, praz, rosii uscate, muschi de porc, ceapa, frunzulite de cimbru, supa, smantana, mascarpone, piper, parmezan. Ingrediente: 4 dovlecei mici hokkaido (a 500 g) sare 300 g cartofi fierti in coaja 1 fir praz 50 g rosii uscate, conservate in ulei 500 g…
Read more »





Peşte cu sos si salata

1 November 2013
Peste_cu_sos_si_salataPeşte cu sos si salata din: triunchiuri de peste, salata rucola, ardei capia, rosii cherry, seminte de dovleac, otet balsamic, sos de soia, ardei iute, cimbru, ulei, lamaie, ceapa, vin alb sec, seminte de susan. Ingrediente: 4 trunchiuri de peste 200 g salata rucola doi ardei capia 200 g rosii cherry 50 g seminte de…
Read more »





Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto

1 November 2013
Ciuperci_cu_mamaliguta_si_sos_pestoCiuperci cu mamaliguta si sos pesto din: ciuperci champignon, parmezan, rosii cherry, sos pesto, ardei capia, malai grisat, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon mari 100 g parmezan sau cascaval 250 g rosii cherry 150 ml sos pesto din comert 2 ardei capia 120 g malai grisat…
Read more »





Zacuscă cu mere

1 November 2013
Zacusca_de_mereZacuscă cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi, ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete. Ingrediente: 2 kg mere 1 kg ceapa 18 gogosari rosii 1 kg suc de rosii sau 3 kg de rosii 8 ardei grasi rosii 380 ml ulei piper boabe sare foi de dafin…
Read more »





Pasta de dovleac cu sunca si parmezan

1 November 2013
Pasta_de_dovleac_cu_sunca_si_parmezanPasta de dovleac cu sunca si parmezan din: pulpa de dovleac, ceapa, sunca de parma, supa, margarina, sare, piper, paste, smantana vegetala, parmezan, patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac (decojita si curatata de seminte) 1 ceapa 100 g sunca de Parma 2 linguri margarina 150 ml supa sare piper 600 g paste proaspete (taitei…
Read more »





Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Occidentale

1 November 2013
Whisky17Highlands-urile Occidentale, care se întind de la Oban la Fort William, adapostesc distilerii renumite. Plasate într-un decor natural spectaculos, acestea produc bauturile distilate cu cel mai pronuntat gust de turba din Highlands, asemanatoare, din anumite puncte de vedere, cu alte bauturi distilate din Insule. Aceste tipuri de whisky au caracteristici organoleptice foarte complexe si adeseori…
Read more »





Consumul de vin in timpul dietelor de slabit

1 November 2013
Vin_03Barbatii care, fara a fi alcoolici, sunt bautori de vin – sa zicem constanti — au observat ca pierd câteva kilograme (daca se întâmpla sa aiba un surplus ponderal) imediat ce încep sa bea numai apa. Si totusi, multi reprezentanti ai lumii masculine pretind ca au obtinut rezultate impresionante în faza I a metodei Montignac,…
Read more »





Mille-feuille cu cremă de pere

1 November 2013
Mille_feuille_cu_crema_de_pereMille-feuille cu cremă de pere din: foi de placinta, pere, lapte, zahar tos, oua, amidon alimentar, zahar vanilat, sare, migdale, seminte de dovleac, gelatina, nuca de cocos, zahar pudra, unt. Ingrediente: un pachet foi de placinta 4 pere 500 ml lapte 100 g zahar tos 3 oua 50 g amidon alimentar zahar vanilinat sare 100…
Read more »





Peşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi

1 November 2013
Peste_pane_cu_sos_de_maioneza_cu_usturoiPeşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi din: sprot, oua, iaurt, lapte, apa minerala, cimbru, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, usturoi, ulei, sare, maioneza, smantana, oregano. Ingrediente: 1 kg sport proaspat 2 oua 1 ceasca iaurt 1 ceasca lapte 1 ceapa apa minerala cimbru sare piper 1/2 legatura patrunjel faina 200 ml ulei pentru…
Read more »





Găluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară

1 November 2013
Galuste_cu_dovleac_spanac_si_nucsoaraGăluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară din: dovleac, galbenusuri, faina, sare, piper, nucsoara, spanac, unt, parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac (decojit si curatat de seminte) 2 galbenusuri 250 g faina sare piper nucsoara rasa 300 g spanac tanar curatat 100 g unt 80 g parmezan ras   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C.…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de porc si vita marinate

1 November 2013
Chiftelute_de_porc_si_vita_marinate_11Chiftelute de porc si vita marinate din: carne vita, carne de vitel, carne de porc, oua, branza, patrunjel, usturoi, pesmet, apa, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii.   Ingrediente: 1 kg carne de vita, tocata ½ kg carne de vitel, tocata ½ kg carne de porc, tocata 2 oua 1 cana branza rasa…
Read more »





Pachetele cu salată de mere

1 November 2013
Pachetele_cu_salata_de_merePachetele cu salată de mere din: faina, drojdie uscata, lapte dulce, zahar tos, oua, unt, mere, portocala, limeta, mustar picant, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g faina 10 g drojdie uscata 50 ml lapte dulce o lingurita cu zahar tos 3 oua 150 g unt 3 mere o portocala…
Read more »





Muschi afumat cu dovleac si hrean

1 November 2013
Muschi_afumat_cu_dovleac_si_hreanMuschi afumat cu dovleac si hrean din: muschi impanat afumat, piper, ulei, dovleac, ceapa, frunze de dafin, suc de mere, supa, verdeata, hrean, sare. Ingrediente: 1 kg muschi impanat afumat piper 2 linguri ulei 600 g dovleac 200 g ceapa frantuzeasca 2-3 frunze de dafin 200 ml suc de mere 200 ml supa verdeata proaspata…
Read more »





Chutney picant de mango

1 November 2013
Chutney_picant_de_mangoChutney picant de mango din: chimen, seminte de mustar negru, turmeric, mango, ceapa, caise deshidratate, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama de lamaie, otet de vin alb, zahar brun. Ingrediente: 1 lingurita chimen 1 lingura seminte de mustar negru 1 lingurita turmeric 6 bucati mango, curatate de coaja si sambure si tocate 3 cepe…
Read more »





Chiftelute in manta de ardei copti

1 November 2013
Chiftelute_in_manta_de_ardei_coptiChiftelute in manta de ardei copti din: carne tocata de porc, carne tocata pentru carnati, paine, ceapa, mar, cartofi, usturoi, faina, patrunjel verde, oua, sare, piper, boia dulce, ardei capia copti, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, oregano, salvie, patrunjel, zahar, vin rosu. Ingrediente: 700 g carne tocata de porc 300 g carne tocata pentru carnati…
Read more »





Sos de vin rosu

1 November 2013
Sos_de_vin_rosuSos de vin rosu din: ceapa, concentrat de vita, vin rosu sec, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe mici un cub concentrat de vita 1/2 l vin rosu sec 30 g unt sare     Mod de preparare: Se căleşte în unt, 10 minute, ceapa tăiată foarte mărunt, iar concentratul se desface în puţină apă.…
Read more »





Supa de dovleac cu sofran si ardei iute

1 November 2013
Supa_de_dovleac_cu_sofran_si_ardei_iuteSupa de dovleac cu sofran si ardei iute din: cartofi albi, pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, supa, sofran, seminte de dovleac, smantana fermentata, sare, piper de cayenne, nucsoara, smantana dulce. Ingrediente: 200 g cartofi albi 400 g pulpa de dovleac (decojita si curatata de seminte) 1 ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »

Reteta zilei: Sandwich-uri de pui cu sos de rosii si parmezan

1 November 2013
Sandwich-uri de pui cu sos de rosii si parmezan din: ulei de masline, carne de pui, cimbru, oregano, sos de rosii, mozzarella, bagheta, patrunjel, pesmet, unt, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 4 felii de carne de pui 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita oregano uscat 1 borcan sos de rosii…
Read more »





Ruladă de porc umplută

1 November 2013
Rulada_de_porc_umplutaRuladă de porc umplută din: carne de porc cu sorici, pulpa de porc, ceapa, usturoi, morcov, dafin, telina, ardei capia, cartofi, vin alb, unt, praf, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1,2 kg carne de porc cu sorici 200 g pulpa de porc doua cepe 3 catei de usturoi un morcov dafin o telina un ardei…
Read more »





Pachetele cu carne si legume

1 November 2013
Pachetele_cu_carne_si_legumePachetele cu carne si legume din: varza chinezeasca, gulie, ulei de orez, piept de pui prajit, foi de aluat de orez, apa, sos de chili, sos de stridii, sos de soia. Ingrediente: 6 funze de varza chinezeasca 1 gulie taiata fasii 1 lingurita ulei de orez 200 g piept de pui prajit 12 foi rotunde…
Read more »





AVOCADO: Totul despre avocado

1 November 2013
Avocado5Este un fruct pe care îl găsim permanent, în toate marile lanţuri de magazine. Încă prea puţin cunoscut la noi, acest aliment cu coaja verde închis şi cu miezul untos este printre cele mai sănătoase din lume. Motiv temeinic ca să vă facem cunoştinţă cu el. Originar din America Centrală, este cunoscut şi sub numele…
Read more »





Fursecuri fara ou

1 November 2013
Fursecuri_fara_ouFursecuri fara ou din: unt, zahar pudra, faina, nucsoara, cardamom, praf de copt, sare, miere, fistic. Ingrediente: 120 g unt 65 g zahar pudra 120 g faina 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita cardamom 1/4 lingurita praf de copt un praf sare pentru copt: o lingura miere o lingura fistic   Mod de preparare: Untul moale,…
Read more »





Crap cu orez integral

1 November 2013
Crap_cu_orez_integralCrap cu orez integral din: crap, orez, amestec de ciuperci, pasta de tomate, rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, tarhon, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 crapi mai mici 150 g orez integral 400 g amestec de ciuperci o lingura pasta de tomate 4 rosii 3 ardei capia o ceapa rosie un ardei iute…
Read more »





Morcovi sote cu sos

1 November 2013
Morcovi_sote_cu_sosMorcovi sote cu sos din: morcovi baby, miere, cimbru, ulei de masline, ceapa rosie, unt, faina, lapte, mustar dulce, cascaval, nucsoara, vin, sare, piper, scortisoara. Ingrediente: 800 g morcovi baby 50 ml miere 5 g cimbru uscat 50 ml ulei de masline doua cepe rosii 40 g unt 40 g faina 430 ml lapte dulce…
Read more »





Ostropel oltenesc, din pulpe de pui

1 November 2013
Ostropel_oltenesc_din_pulpe_de_puiOstropel oltenesc, din pulpe de pui din: pulpe d epui, sare, supa de pui, piper, usturoi, otet. Ingrediente: 1 kg pulpe de pui sare 2 cani supa de pui, de legume sau apa piper negru macinat 1 capatana mare de usturoi otet   Mod de preparare: Cureţi bine pulpele, le speli, le pârleşti şi le…
Read more »





Fursecuri crocante cu fistic

1 November 2013
Fursecuri_crocante_cu_fisticFursecuri crocante cu fistic din: faina, zahar, praf de copt, coaja de lamaie, ulei, scortisoara, fistic, miere. Ingrediente: 250 g faina 125 g zahar 1/2 pliculet praf de copt 100 ml ulei coaja unei lamai o lingurita scortisoara pentru servit: 100 g fistic macinat 2 linguri miere   Mod de preparare: Se amestecă făina cu…
Read more »





Reteta zilei: Sos Harissa

1 November 2013
Sos_Harissa_07Sos Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare, menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc.   Ingrediente: 1 ardei iute mare 2 ardei grasi 12 catei de usturoi , cojit 1/2 ceasca coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita de sare 1 lingura de…
Read more »





Fursecuri însiropate

1 November 2013
Fursecuri_însiropateFursecuri însiropate din: faina, ou, zahar pudra, pudra de migdale, unt, praf de copt, suc de lamaie, fistic. Ingrediente: 250 g faina un ou 75 g zahar pudra 75 g pudra de migdale 125 g unt 1/2 lingurita praf de copt pentru sirop: 600 g zahar 300 ml apa sucul unei jumatati de lamaie pentru…
Read more »





Pacheţele dulci cu fructe uscate

1 November 2013
Pachetele_dulci_cu_fructe_uscatePacheţele dulci cu fructe uscate din: amestec cu fructe uscate, foi de aluat de orez, apa, ulei, miere, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 200 g amestec de fructe uscate (caise, prune, pere, mere) 8 foi de aluat de orez rotunde apa calduta ulei sos: 5 linguri miere 1 lingura suc de lamaie 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »





Fursecuri cu migdale

1 November 2013
Fursecuri_cu_migdaleFursecuri cu migdale din: faina, scortisoara, unt, zahar pudra, curmale, ou, lapte, migdale. Ingrediente: 230 g faina o lingurita scortisoara 80 g unt 100 g zahar pudra 150 g curmale un ou 3 linguri lapte pentru decor: 100 g migdale   Mod de preparare: Se amestecă făina, scorţişoara, untul, zahărul şi curmalele mărunt tăiate. Cu…
Read more »





Taitei cu sos de curry

1 November 2013
Taitei_cu_sos_de_curryTaitei cu sos de curry din: taitei lati, telemea de vaca, praf de curry, smantana, concentrat de vita, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingredinete: o punga taitei lati 100 g telemea de vaca pentru sos: 2 lingurite praf de curry 200 ml smantana de gatit un cub concetrat vita o lingura cu suc de…
Read more »





Macrou cu legume în sos tomat

1 November 2013
Macrou_cu_legume_în_sos_tomatMacrou cu legume în sos tomat din: macrou, ulei, otet, ceapa, morcov, sos de rosii, apa, sare, piper, foi de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg macrou 100 ml ulei 100 ml otet 3 cepe mari 1 morcov 2 cani sos de rosii 500 ml apa sare piper 2 foi de dafin 2 crengute de cimbru…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu carne de porc si spanac

31 October 2013
Chiftelute_la_cuptor_cu_carne_de_porc_si_spanac_08Chiftelute la cuptor cu carne de porc si spanac din: carnati, carne de porc, carne de vita, spanac, parmezan, ou, busuioc, patrunjel, praf de usturoi, sare, fulgi de ardei rosu, pesmet.   Ingrediente: ½ kg carnați tocati (doar carnea) 1/2 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita ½ kg spanac tocat…
Read more »





Tipuri de whisky din Highlands-urile Meridionale ale Scotiei

31 October 2013
Tipuri de whiskyBauturile distilate produse în aceasta regiune se disting prin caracteristicile destul de pronuntate: deseori sunt mai degraba dulci si prezinta o structura usoara si tandra. Gustul este mai putin intens decât acela al whisky-ului produs în Highlands-ul de Nord, facându-le mai degraba sa semene cu bauturile din Lowlands, fara a atinge însa dulceata celor din…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu