miercuri, 27 noiembrie 2013

Retete de toamna #58

Retete de toamna:

Sfaturi pentru un ficat sanatos

25 November 2013
Alimente_1Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, avand numeroase functii vitale. Chiar daca are proprietatea de a se regenera, el nu este indestructibil si ar trebui protejat constant pe tot parcursul vietii. Factori precum alcoolul, unele medicamente, virusurile hepatice, alimentatia excesiva, bogata in grasimi si zaharuri, oboseala si stresul produc, in timp,…
Read more »





3 Retete dulci de Craciun

25 November 2013
Desert_6Retete de Craciun: Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa Gogosi delicioase de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar pudra ½ cana de zahar 2 ½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei   Mod de preparare: Puneti biscuitii pe o farfurie sa se…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale

25 November 2013
Prajitura_cu_branza_dulce_si_glazura_cu_suc_de_portocale_18Prajitura cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de vanilie.   Ingrediente pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 1 esenta de vanilie Ingrediente pentru crema: 1 kg branza dulce 1 pachet unt 1 cana zahar 1…
Read more »





Cidru aromat de pere

25 November 2013
Cidru_aromat_de_pereCidru aromat de pere din: cidru, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat, suc de mere, zahar tos, coniac si mar. Ingrediente: 4×500 ml cidru de mere sau pere coaja de la o lamaie (rupta in fasii spiralate) 1 baton scortisoara, plus 1 lingurita pentru servit 1 pliculet zahar vanilat 250 ml suc de mere fara zahar…
Read more »





Cum se prepara Baklava (video)

25 November 2013
Cum_se_prepara_BaklavaO reteta video despre Cum se prepara Baklava: Ingrediente: 1 cups (250ml) walnuts 1 1/2 cups pistachio nuts 1 cups (250ml) sugar 1/2 cups honey 1 cups (250ml) melted butter 1 pack filo pastry 1 cups (250ml) water 1/2 lemon (juice) 2 tsp rose water 1 tsp cinnamon Cum se prepara Baklava
Read more »





Piure de cartofi cu ardei iute

25 November 2013
Piure_de_cartofi_cu_ardei_iutePiure de cartofi cu ardei iute din: cartofi dulci, lapte de cocos, ardei iute, coaja de lime, zeama de lime, coriandru. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 2 1/2 linguri lapte de cocos 1 ardei iute rosu, taiat in jumatate si feliat coaja de la 1 lime si putina zeama 1 pachetele de coriandru, tocat grosier…
Read more »





Pentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitatea

25 November 2013
FructePentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitate. Cele cinci fructe si legume pe zi, recomandate de specialistii in nutritie, nu sunt de neglijat in timpul iernii, intrucat ne asigura toate vitaminele necesare. Si iarna ne poate oferi alimente bogate in vitaminele de care am avem atat…
Read more »





Programul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani.

25 November 2013
AlimenteProgramul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani si este potrivit pentru toate femeile, inclusiv pentru cele aflate la menopauza. In aceste patru saptamani, regimul tau va fi schimbat astfel incat sa consumi mai multi micronutrienti pretiosi pentru sanatate si sa ajuti sistemul endocrin sa primeasca diversitatea optima de care are nevoie…
Read more »





Retete dulci de Craciun

25 November 2013
Desert_4Retete de Craciun:   Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki ) Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o gustare rapida.   Ingrediente: 450g branza de vaci facuta…
Read more »





Meniu #21

25 November 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Dieta cu lamai

25 November 2013
Lamaie2Foarte populara in toata lumea, dieta cu lamai si-a castigat faima datorita rezultatelor bune si rapide pe care le are! Vedete precum Beyonce, Heidi Klum sau Jennifer Aniston s-au declarat adepte ale dietei cu lamai, mai ales atunci cand vor sa obtina in doar o saptamana o silueta mai zvelta si un ten mai luminos, cu aspect…
Read more »





Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească mazărea, fasolea boabe, lintea, ciupercile şi soia

25 November 2013
Alimente_1Vrei să ții postul Crăciunului, dar nu știi cu ce să înlocuiești carnea și lactatele ca să nu ai de suferit și nici să nu-ți vină foame imediat? Îţi venim în întâmpinare cu câteva sugestii! Pentru ca trecerea la  mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă acomodarea treptată. ,,Celor care obişnuiesc…
Read more »





Reteta zilei: Mere caramelizate

25 November 2013
Mere_caramelizate_05Mere caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.   Ingrediente: 8 mere, spalate , uscate și racite 8 bete de acadea 1 1/2 ceasca smantana 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ceasca miere   Mod de preparare: Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In fiecare mar infigeti cate un…
Read more »





Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii

25 November 2013
Cartofi_in_coaja_cu_carnati_cabanos_si_rosiiCartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii din: carnati, cartofi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, ardei, rosii, salvie si patrunjel. Ingrediente: 12 carnati cabanos 1,2 kg cartofi mari 1⁄2 lingura ulei de masline 1 lingura ulei de floarea-soarelui 4 catei de usturoi 2 cepe rosii 3 ardei rosii 2 conserve…
Read more »





Vinete impanate cu orez

25 November 2013
Vinete_impanate_cu_orezVinete impanate cu orez din: vinete, orez, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 cana cu orez 2 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Separat, pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare, ceapa, morcovul şi rădăcina de pătrunjel, toate…
Read more »





Retete de post: Supa de ghebe

25 November 2013
Supa si ciorbeSupa de ghebe din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen, boia, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 400-500 g ghebe 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 4-5 cartofi ulei 1/2 lingurita chimen boia de ardei dulce sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Ghebele le cureţi, le speli, pe cele mari…
Read more »





Mancarica cu vinete, telina si ardei gras

25 November 2013
Mancarica_cu_vinete_telina_si_ardei_grasMancarica cu vinete, telina si ardei gras din: vinete, patrunjel, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, varza, usturoi, ulei de masline, rosii, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete coapte lungi patrunjel pentru umplutura: 2 cepe 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina 2 ardei grasi 3 linguri cu varza tocata 3…
Read more »





Fileuri de peste cu bacon

25 November 2013
Fileuri_de_peste_cu_baconFileuri de peste cu bacon din: bacon, fileuri de peste alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, telina, mere, suc de lamaie, marar, iaurt si mustar dijon. Ingrediente: 70 g bacon sau sunca pancetta 250 g fileuri de peste alb coaja rasa de la 1 lamaie sucul de la 1/2…
Read more »





Prăjitura cu lămâie

25 November 2013
Prajitura_cu_lamâiePrăjitura cu lămâie din: unt, zahar tos, oua, migdale, seminte de mac, coaja si zeama de lamai, faina si zahar pudra. Ingrediente: 115 g unt nesărat, moale 115 g zahăr tos 4 ouă  mari 180 g migdale măcinate 30 g seminţe de mac coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi 125 g făină cu agenţi…
Read more »





Dulceata de caise

25 November 2013
Dulceata_de_caiseDulceata de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 35 caise coapte 1 kg zahar 3 linguri cu zeama de lamaie 3 pahare cu apa   Mod de preparare: Spală caisele şi curăţă-le de coajă. Pune-le în apă de var pentru 20 de minute. Clăteşte-le bine cu apă rece, curăţă-le de sâmburi, fără…
Read more »





Carnati cu cartofi si oua

25 November 2013
Carnati_cu_cartofi_si_ouaO reteta gustoasa de Carnati cu cartofi si oua din: ulei de masline, ardei iute, carnati, paprika iute, cartof si oua. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1-2 ardei iuti rosii carnati 1 lingurita paprika iute 1 cartof copt 4 oua   Mod de preparare: Incinge intr-o tigaie 2 linguri ulei de masline, pune 1-2…
Read more »





Branza de capra cu salata de sfecla rosie

25 November 2013
Branza_de_capra_cu_salata_de_sfecla_rosieBranza de capra cu salata de sfecla rosie din: pesmet, ceapa verde, branza de capra, ou, ulei, salata verde, sfecla, ceapa, otet de vin rosu, ulei de masline, miez de nuca si miere. Ingrediente: 50 g pesmet 2 lingurite ceapa verde tocata 300 g branza de capra, taiata rondele groase 1 ou, batut ulei pentru prajit…
Read more »





Cocktail Jogging Flip

25 November 2013
Cocktail_Jogging_FlipCocktail jogging Flip din: suc de portocale, suc de grepfrut, zeama de lamaie, sirop de grenadine si galbenus. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portocale 4 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine 1 galbenus   Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »





Reteta zilei: Penne Bolognese

25 November 2013
Penne_Bolognese_05Penne Bolognese din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, carne de vita, oregano, maghiran, busuioc, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, lapte, usturoi, sare, piper, penne, parmezan.   Ingrediente: ¼ ceasca ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 2 morcovi, tocati 2 kg carne de vita, tocata 1 lingura…
Read more »





Briose cu ciocolata si alune

25 November 2013
Briose_cu_ciocolata_si_aluneBriose cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, oua, lapte, faina, praf de copt, alune, pudra de cacao, crema de ciocolata cu alune, frisca, ciocolata amaruie si alune prajite. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 125 g zahar tos 2 oua mari, batute 2 linguri lapte 125 g faina, cernuta un praf de copt 40 g…
Read more »





Supa crema de conopida cu bacon

25 November 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_baconSupa crema de conopida cu bacon din: ceapa, telina, conopida, frunze de dafin, supa, lapte, nucsoara, smantana si bacon. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata grosier 1 telina mica, rasa fin 1 conopida de cca 1 kg, rupta in buchetele 2 frunze de dafin 500 ml supa concentrata fierbinte 500 ml lapte integral un praf de nucsoara…
Read more »





Tarta crocanta cu pere

25 November 2013
Tarta_crocanta_cu_pereTarta crocanta cu pere din: faina, unt, zahar, ou, coaja de lamaie, pere, suc de lamaie, piscoturi, pastaie de vanilie, amidon, miere, frisca, gem de caise si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 200 g faina 150 g unt 75 g zahar 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa umplutura: 4-5 pere 2 linguri…
Read more »





Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin

25 November 2013
Curcan_la_cuptor_cu_mirodenii_si_carnaciori_cu-bacon_si_rozmarinCurcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin, ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie…
Read more »





Sirop si gem de capsune

25 November 2013
Sirop_si_gem_de_capsuneSirop si gem de capsune din: capsune, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg capsune 1 kg zahar 1 lamaie         Mod de preparare: Spală fructele, curăţă-le de codiţe şi lasă-le cinci minute în strecurătoare. Aşază într-o cratiţă încăpătoare un strat de căpşune, unul de zahăr şi tot aşa. Ultimul strat să fie de…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de fasole cu legume

25 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_legumeCiorbă de fasole cu legume din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, dovlecel, telina, bulion, verdeata, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 1 dovlecel 1 telina mica 500 ml bulion verdeata sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli şi o laşi la…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )

25 November 2013
Clatite_cu_branza_de_vaci_14Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o gustare rapida.   Ingrediente: 450g branza de vaci facuta in casa 4 oua mari 3/4 cana faina 3 linguri zahar 1/2 lingurita…
Read more »





Compot de rubarba

25 November 2013
Compot_de_rubarbaCompot de rubarba din: tije de rubarba, apa, zahar, baton de vanilie, lamaie si menta. Ingrediente: 25 tije de rubarba 1,6 l apa 8 linguri cu zahar 1/2 baton de vanilie 1/2 lamaie menta   Mod de preparare: Curăţă tijele de rubarbă (sau revent, cum i se mai spu­ne), taie-leîn bucăţi de 3-4 cm şi clăteşte-le…
Read more »





Piept de curcan cu mirodenii

25 November 2013
Piept_de_curcan_cu_mirodeniiPiept de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie un piept de curcan de…
Read more »

Reteta zilei: Spaghete cu crema de broccoli

O reteta de Spaghete cu crema de broccoli din: broccoli, spaghete, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana si parmezan. Ingrediente: 1/2 broccoli 500 spaghete 1 lingura unt nesărat 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa, fin tocata 1 cățel de usturoi, tocat 1/2 linguriță de sare de masă Piper negru proaspăt măcinat…
Read more »





Reteta zilei: Sos de rosii

O reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc, oregano si patrunjel. Ingrediente: 60g unt 60ml ulei de masline 1 ceapa mare taiata marunt 5 capatani de usturoi taiate marunt 4 conserve de rosii (410g fiecare) 400ml apa 20ml zahar…
Read more »





Reteta zilei: Supa de fasole neagra cu porumb si rosii

O reteta de supa de fasole neagra cu porumb si rosii din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, praf de chilli, chimen, piper, supa de legume, fasole neagra, porumb si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 morcovi, feliati 4 catei de usturoi, tocati 2 linguri praf de chili 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Sos de branza cu rosii si coriandru

Sos de branza cu rosii si coriandru din: branza, cascaval, ardei gras, ceapa rosie, ulei vegetal, coriandru, rosie si lapte. Ingrediente: brânză albă, maruntita cascaval ras 1 ardei gras, fara semințe și tocat 1/2 cana ceapa rosie 1 lingura ulei de canola sau ulei vegetal coriandru proaspat, tocat 1 rosie proaspata, fara semințe și taiata…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere

O reteta de Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere din: piept de pui, sare, piper, miere, condimente si ulei de masline. Ingrediente: Piept de pui dezosat Sare și piper miere mix de condimete ulei de măsline     Mod de preparare: Asezoneaza fiecare bucata de pipet de pui piept cu…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmezan

Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmesan din: dovlecei, sparanghel, ardei grasi, spanac, parmezan, ulei de masline, sare, piper, ulei de masline, canola, otet balsamic, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei tăiati 1 buchet sparanghel 2 ardei grasi Spanac proaspat 3/4 cana parmezan ras 1/4 ulei de măsline 1…
Read more »





Reteta zilei: Crema de zahar ars

O reteta de Crema de zahar ars din: galbenusuri de ou, oua, zahar, sare, lapte, smantana si vanilie. Ingrediente: 6 gălbenușuri de ou 2 oua 3/4 cana zahăr sare 1 cana lapte 3 1/2 cani smantana 1/2 baton de vanilie   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 300 C. Razuiti batul de vanilie în lapte…
Read more »





Reteta zilei: Supa de tortellini

Supa de tortellini din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, sare, ardei gras, usturoi, boia de ardei, dovleac, tortellini cu branza, otet balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe tocate 1/2 telina tocata 1 morcov tocat 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ardei gras tocat 2 căței de usturoi, tocati…
Read more »





Reteta zilei: Spaghete carbonara

O reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2 oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1 lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2 catei mari de usturoi, tocati…
Read more »





Reteta zilei: Pacheţele de vară transparente

O reteta de pachetele de vara transparente din: tofu, ghimbir, zahar, otet de orez, sos de soia, usturoi, taitei de orez, castraveti, morcovi, ridiche alba, ceapa, foi de orez, ardei iute, sos de soia, sos de peste, otet de orez, zahar, usturoi si apa calda. Ingrediente:  300 g tofu 2 cm radacina de ghimbir 1…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere

O reteta de burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza, suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina, migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si rosii.   Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate 1/4 ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado

Salata_de_pui_cu_fasole_neagra_si_dressing_de_avocado_8O reteta de Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado din: piept de pui, supa de pui, fasole neagra, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, sos de avocado si lapte batut.   Ingrediente: 4 căni cuburi piept de pui fiert supa de pui 200 g fasole neagra clătită si scursă 1 ardei…
Read more »





Reteta zilei: Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta

O reteta de Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta din: spanac, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si branza feta. Ingrediente: spanac proaspăt, spălat și uscat 1/4 ceapă roșie, taiata julienne 6-8 ciuperci, feliate 3 linguri ulei de măsline 2 lingurite otet balsamic 1/4 lingurita usturoi pisat 2 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Zacusca delicioasa

O reteta de Zacusca: vinete, ardei gras, ceapa, suc de rosii, sare, piper, bulion, foi de dafin si ulei de masline.   Ingrediente: 6 kg vinete coapte 6 kg ardei gras copt 2 kg ceapa 2 sticle suc de rosii 5 linguri bulion Sare Piper boabe si macinat Foi dafin ½ l ulei de masline…
Read more »





Reteta zilei: Salata mixta

O reteta de Salata mixta din: varza, salata verde, varza rosie, nuci, branza, rosii, avocado, morcovi, fasole, crutoane, sare, ulei si otet balsamic.   Ingrediente: 1/2 varză alba 1 salata verde 1/2 varza rosie nuci branza rosii avocado morcovi fasole crutoane sare ulei otet balsamic   Mod de preparare: Spalati si tocati atat varza alba,…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine

Prajitura crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare, scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si inghetata de vanilie. Ingrediente blat: 3/4 ceasca făină 1/3 ceasca de zahar brun 1 lingura de zahar 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de scorțișoară 1/2 cana nuci pecan…
Read more »





Reteta zilei:Fondue picant cu branza cheddar

O reteta de fondue picant cu branza cheddar din: vin alb, amidon de porumb, branza cheddar, branza pepper chesse, boia de ardei, ardei jalapeno si usturoi. Ingrediente: 1 ceasca de vin alb sec 2 linguri amidon de porumb branza Cheddar tocata branza pepper chesse 1 lingurita boia de ardei 3-4 ardei jalapeno prajiti, tocati 1…
Read more »





Reteta zilei: Gem de prune

Gem de prune din: prune si fructoza. Ingrediente: 6 kg prune 1200 g fructoza       Mod de preparare: Se scot samburii de la prune, se dau prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun apoi…
Read more »





Reteta zilei: Salata de broccoli si merisoare uscate

Salata de broccoli si merisoare uscate din: broccoli, seminte de floarea soarelui, merisoare, frunze de praz, maioneza, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1/2 ceasca seminte de floarea-soarelui 1/2 ceasca merisoare uscate Frunze de praz tăiat în inele mici 1/2 ceasca maioneza 1 1/2 linguri de oțet balsamic alb 1 lingura de…
Read more »





Reteta zilei: Tacos cu peste crocant

O reteta de tacos cu peste crocant din: peste alb, bere, faina, amidon de porumb, usturoi, piper cayenne, pesmet, ulei, tortilla de porumb, varza, avocado, rosii, lamaie verde, smantana, suc de lime, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: Fileuri de pește alb 1 1/2 cesti de bere 1 cană făină 1 lingura amidon de porumb…
Read more »

Reteta zilei: Limonada cu menta proaspata

Limonada cu menta proaspata din: zahar, apa, suc de lamaie, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr 2 cani de apa (împărțit) 1 cană de suc ​​de lamaie proaspat 3 1/2 cupe de gheață 1/2 ceasca frunze proaspete de menta 6 crengute de menta pentru ornat (opțional)     Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra

O reteta de Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra din: dovlecei, branza, fasole neagra, ceapa verde, ardei iute, orez brun, smantana si sos tabasco. Ingrediente: 8 dovlecei potriviti 1/4 ceasca branza maruntita Ingrediente umplutura: 200 g fasole neagra 1 cană de felii subțiri ceapa verde Ardei iute feliat 2 cesti orez brun fiert…
Read more »





Reteta zilei: Somon in crusta

O reteta de Somon in crusta din: file de somon, fileuri, creveti, marar, aluat, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente 820g file de somon 190g fileuri peste plat 5 creveti 10 g marar tocat 340g aluat de  patiserie 1 galbenus de ou Sare piper   Mod de preparare: Curatati bine pestele si crevetii. Puneti…
Read more »





Reteta zilei: Suc de portocale rosii

O reteta de Suc de portocale rosii din: apa, zahar, suc de portocale, suc de lamaie, apa minerala si limeta. Ingrediente: 1/4 ceasca de apa 1/4 ceasca zahăr Sucul de la 4 portocale rosii Sucul de la o portocala suc ​​de lămâie 140 ml apa minerala felii de limeta   Mod de preparare: Intr-o tigaie…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu bacon

O reteta delicioasa de paste cu bacon din: bacon, ceapa, morcovi, fulgi de ardei, vin alb, sos de rosii, branza pecorino si spaghete. Ingrediente: 250 g bacon 1 ceapa medie tocata 2 linguri de morcov ras fin 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 cana vin alb sec 750 g sos de rosii 30 g…
Read more »





Reteta zilei: Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor

O reteta de Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor din: ulei de susan, ghimbir, carne, ceapa, morcov, telina, ciuperci, varza, sos de stridii, amidon de cartofi, sos de soia, piper alb, sare, foi, faina, ulei vegetal, ulei vegetal, otet de orez, zahar, ketchup si sare. Ingrediente: 1 lingura de ulei de susan 2 lingurite…
Read more »





Reteta zilei: Salata rece cu noodles

O reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca, ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia, seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi. Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca taiata…
Read more »





Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)

O reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare, zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet, amidon si ulei vegetal. Ingrediente: 800 de grame de aripi de pui 1/2 lingurita piper negru 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de zahăr brun 3 linguri de sos de…
Read more »





Reteta zilei: Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii

O reteta de Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii din: morcovi, unt, miere, suc de portocale rosii si sare. Ingrediente: 4 morcovi medii, curatati si taiati felii 2 linguri de unt 2 linguri de  miere 1/3 cana de suc de portocale rosii 1/4 lingurita de sare     Mod de preparare: Într-o…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi copti

O reteta simpla de cartofi copti din: cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: cartofi sare piper ulei de masline       Mod de preparare: Se curata si se spala bine cartofii si se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt si se…
Read more »





Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vita

O reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg de linte Ulei de măsline 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi tăiat în…
Read more »





Reteta zilei: Omleta cu ciuperci

O reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o crenguta de patrunjel si…
Read more »





Reteta zilei: Miel in crusta de aluat

O reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb. Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1 galbenus de ou…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde

O reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei, supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os 300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere

O reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin. Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve minute…
Read more »





Reteta zilei: Sos tartar

Sos_tartar_08Tartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara “la rece”.  Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite. Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin presare sub saua calului. În prezent, Tartar este…
Read more »





Reteta zilei: Placinta cu carne de pui

O reteta de placinta cu carne de pui din: faina, ulei, lapte, apa, sare, pui, dovleac, crema de branza, oua, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 6 cesti faina cu autocrestere 1 ceasca ulei 1 ceasca lapte 1 ceasca apa 2 lingurite sare pentru umplutura: 1 piept pui fiert 200g dovleac 300g crema…
Read more »





Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto

O reteta de  Salata de rucola si prosciutto din: rucola, prosciutto, parmezan, ulei de masline, nuci si sare. Ingrediente: rucola prosciuto parmezan ulei de masline nuci sare Mod de preparare: Se taie rucola si prosciutto in bucati mari. Se adauga putin ulei de masline si un praf de sare, apoi cateva bucatele de parmezan si…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu branza brie

O reteta de bruchete cu branza brie din: paine de tara, branza brie, rucola, prosciutto, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, unt, nuci, sare si piper. Ingrediente: paine de tara branza brie rucola prosciutto ciuperci patrunjel ulei de masline unt nuci sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, adaugam ciupercile…
Read more »





Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcan

O reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miez de dovlecel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc de rosii Sare si piper  …
Read more »

Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan

O reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan din: dovlecei, carne tocata de curcan, ceapa, sare, piper, suc de rosii si iaurt. Ingrediente: 12 jumatati dovlecei 1 kg carne tocata de curcan 2 cepe  Sare si piper Suc de rosii Iaurt natural       Mod de preparare: Se scobesc dovleceii de miez.…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

O reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi  de dafin, boia dulce, maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2 linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita chimen 3 foi de dafin 2-3…
Read more »





Reteta zilei: Somon cu tagliatelle

O reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper patrunjel pentru…
Read more »





Reteta zilei: Tiramisu rusesc

O reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu este un desert italian. La tiramisu rusesc  se foloseste pentru blat, in loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O  alta deosebire consta in faptul ca la tiramisu rusesc nu se…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de gaina

O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Carne de porc cu orez

O reteta de carne de porc cu orez din: carne de porc, ceapa, morcovi, ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Morcovii se spala, se curata…
Read more »





Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt nesarat…
Read more »





Reteta zilei: Ciocolata de casa

O reteta de ciocolata de casa din: ciocolata alba, ciocolata neagra si unt de arahide. Ingrediente: 200g ciocolata alba 400g ciocolata neagra 300g unt de arahide       Mod de preparare: Untul se topeste pe bain marie. Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste pe bain marie. Jumatate din untul de arahide…
Read more »





Reteta zilei: Stelute glazurate

O reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g smantana   Mod de preparare: Untul se…
Read more »





Reteta zilei: Focaccia cu bacon

Focaccia este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat: 25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de masline…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de vacuta

O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute (optional)…
Read more »





Reteta zilei: Placinta cu dovleac

O reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac, cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de branza 2 cepe verzi sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura Inimioara

O reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, compot de caise si o rodie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 2 linguri cacao pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 1 borcan compot caise 1 rodie   Mod de preparare: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat…
Read more »





Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza

O reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte, branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4 lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza de Bruxelles nu este toata de dimensiuni…
Read more »





Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior

O reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior, galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4 linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana  …
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de perisoare

O reteta de ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare, carne tocata, orez, sare si oua. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 ardei rosii 1 cana bulion sau 2-3 rosii 250 ml zeama de varza sau bors 1 lingurita vegeta…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu sos de mustar

O reteta de pui cu sos de mustar din: pui, suc de portocale, smatana, vin alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 100ml suc de portocale 100g smantana 100ml vin alb 3 linguri mustar 4-5 catei usturoi 1 lingura amidon de porumb sare piper   Mod de preparare: Puiul se…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra

O reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra, oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si ciocolata neagra. Ingrediente: 3/4 fasole neagra uscata sau 425g conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml) ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra 55g…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata de ciocolata

O reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1 lingura amidon   Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc mic…
Read more »





Reteta zilei: Chec cu fructe confiate

O reteta delicioasa de chec cu fructe confiate din: unt, zahar, oua, faina, stafide, fructe confiate, nuci, esenta de vanilie, lichior, ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 450 g faina de autocrestere 50 g stafide 50 g fructe confiate 50 g nuci 1 lingurita esenta de…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu