sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Retete de toamna #88

Retete de toamna:

Tort de bezea cu capsune

9 October 2013
Tort_de_bezea_cu_capsuneTort de bezea cu capsune din: unt, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, faina, praf de copt Ingrediente: 125 g unt la temperatura camerei 300 g zahar 4 oua sucul si coaja de la 2 lamai 1/2 lingurita esenta de vanilie 125 g faina 1 lingurita praf de copt 1…
Read more »





Supa de pui cu legume si patrunjel verde

9 October 2013
Supa_de_pui_cu_legume_si_patrunjel_verdeSupa de pui cu legume si patrunjel verde din: carne de pui, morcovi, telina, ceapa, radacina de pastarnac, cartofi, oua, faina, patrunjel verde, concentrat de pui, sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui 3 morcovi 1 telina 2 cepe 2 radacini de pastarnac 1 cartof 2 oua 4-5 linguri faina 1 legatura patrunjel verde 2…
Read more »





Reteta zilei: Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar

9 October 2013
Pui_marinat_cu_suc_de_lamaie_si_sirop_de_artar_07Pui marinat cu suc de lamaie si sirop de artar din: suc de lamaie, otet de mere, sirop de artar, sare, usturoi, ulei de nuca de cocos, boia de ardei chimen, praf de chili, pui.   Ingrediente: sucul de la 2 lamai 2 linguri de oțet de mere 1 lingura de sirop de arțar 2 lingurite…
Read more »





Cartofi cu oua ochiuri

9 October 2013
Cartofi_cu_oua_ochiuriCartofi cu oua ochiuri din: cartofi fierti, ceapa, bacon, ulei de floarea soarelui, unt, oua, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g cartofi fierti cu o zi inainte 1 ceapa 8 felii bacon (sau kaizer afumat) 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri unt 4 oua sare piper 1 lingura patrunjel tocat   Mod de…
Read more »





Tarta cu mere si scortisoara

9 October 2013
Tarta_cu_mere_si_scortisoaraTarta cu mere si scortisoara din: oua, mere, faina, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat, scortisoara, lichior de mere. Ingrediente: 5 oua 6-7 mere 150 g faina 200 g zahar 50 ml ulei 100 g zahar pentru caramel praf de copt zahar vanilat scortisoara lichior de mere   Mod de rpeparare: Topim 100 g…
Read more »





Friptură de porc cu dressing de muştar si miere

9 October 2013
Friptura_de_porc_cu_dressing_de_mustar_si_miereFriptură de porc cu dressing de muştar si miere din: carne de porc, piper, mustar iute, miere, ulei, cartofi, arpagic, vin alb, rosii, piper cayenne, foi de dafin, sare. Ingrediente: 800 g carne de porc fara os, usor afumata piper 2 linguri mustar iute 2 linguri miere 3 linguri ulei 500 g cartofi noi 250…
Read more »





Cartofi umpluţi cu brânză gouda

9 October 2013
Cartofi_umpluti_cu_brânza_goudaCartofi umpluţi cu brânză din: cartofi, biscuiti integrali sarati, rosii, ceapa verde, rbanza gouda, ou, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi noi (a 150 g) 4 biscuiti integrali sarati 4 rosii 2 cepe verzi 200 g branza gouda 1 ou sare piper   Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i cca 25 de min. Pisaţi biscuiţii.…
Read more »





Orez cu mix de legume, ou si pudra de curry

9 October 2013
Orez_cu_mix_de_legume_ou_si_pudra_de_curryOrez cu mix de legume, ou si pudra de curry din: ulei, oua, sare, piper, mix de legume, pudra de curry, orez, pui copt, sos de soia, sos dulce de ardei iute, ketchup. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 3 oua, batute cu sare si piper 320 g mix de legume pentru stir fry…
Read more »





Tortilla cu smantana si branza feta

9 October 2013
Tortilla_cu_smantana_si_branza_fetaTortilla cu smantana si branza feta din: cartofi dulci, ceapa alba, ceapa rosie, ulei, otet, condimente, tortilla, smantana, salata iceberg, branza feta. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari 1 ceapa alba, 2 cepe rosii 1 ardei rosu mare, curatat de seminte 1 lingura de ulei 2 linguri de otet din cindru sau din vin alb 30…
Read more »





Supa de spanac cu crema de somon

9 October 2013
Supa_de_spanac_cu_crema_de_somonSupa de spanac cu crema de somon din: spanac, oua, ceapa, smantana, supa de carne, unt, faina, sare, piper, crema de branza, smantana, somon afumat, sare. Ingrediente: 400 g spanac congelat 3 oua 1 ceapa 100 g smantana 1 l supa de carne 1/2 lingura unt 3 linguri faina sare piper pentru crema  de somon:…
Read more »





Salata de castraveti cu telemea de capra

9 October 2013
Salata_de_castraveti_cu_telemea_de_capraSalata de castraveti cu telemea de capra din: telemea de capra, ceapa rosie, castraveti, ulei de masline, otet de mere, piper. Ingrediente: 100 g telemea de capra 1 ceapa rosie 2 castraveti ulei de masline otet de mere piper   Mod de preparare: Spălăm castreveţii şi îi tăiem rondele. Le punem pe farfurii şi adăugăm…
Read more »





Reteta zilei: Sos proaspat de rosii

9 October 2013
Sos_proaspat_de_rosii_08Sos proaspat de rosii din: ceapa, ardei gras, ardei iute, coriandru, usturoi, rosii, sare.   Ingrediente: 1/2 ceapa, taiata bucati 1/2 ardei gras taiat bucati 1-2 ardei iuti, fara seminte 1/2 cana coriandru 2 catei usturoi 4 cani rosii bcati, fara coaja sare, dupa gust   Mod de preparare: Fierbeți rosiile si lasati sa se…
Read more »





Oua umplute cu ficatei si verdeata

9 October 2013
Retete_4Oua umplute cu ficatei si verdeata din: oua, ficatei, sare, mustar, piper, verdeata, rosie, frunze de salata, rosii, ardei grasi. Ingrediente: 10-12 oua fierte tari 250 g ficatei sare 1 lingurita cu mustar piper macinat verdeata tocata 1 miez de rosie frunze de salata 3-4 rosii 2 ardei grasi   Mod de preparare: Fierbeţi ouăle…
Read more »





Cartofi cu sos de verdeaţă

9 October 2013
Cartofi_cu_sos_de_verdeataCartofi cu sos de verdeaţă din: cartofi noi, sare, otet din vin alb, oua, amestec de verdeata, smantana, piper, unt. Ingrediente: 600 g cartofi noi, mici sare 3 linguri otet din vin alb 4 oua 1 legatura mare amestec de verdeata (patrunjel, marar, hasmatuchi etc.) 250 g smantana fermentata piper 2 linguri unt   Mod…
Read more »





Tort de iaurt si capsune

9 October 2013
Tort_de_iaurt_si_capsuneTort de iaurt si capsune din: oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, migdale, gelatina, iaurt, suc de lamaie, frisca, capsune, glazura. Ingrediente: 2 oua 200 g zahar 1 praf de sare 30 g faina 30 g amidon 1 lingurita praf de copt 25 g migdale macinate 8 foite gelatina 500 g iaurt slab…
Read more »





Ciorba de rosii cu tarhon si taitei

9 October 2013
Ciorba_de_rosii_cu_tarhon_si_taiteiCiorba de rosii cu tarhon si taitei din: rosii, ceapa, tarhon in otet, dovlecel, ulei, supa de legume, piper, sare, oua, faina. Ingrediente: 1 kg rosii 3 cepe 1 legatura tarhon in otet 1 dovlecel 3-4 linguri ulei 2 l supa de legume piper sare pentru taitei: 2 oua circa 150 g faina 1 varf…
Read more »





Vinete umplute cu carne si ardei iute

9 October 2013
Vinete_umplute_cu_carne_si_ardei_iuteVinete umplute cu carne si ardei iute din: vinete, ardei iute, ardei capia, ceapa, carne tocata de vita, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 vinete potrivite 6 ardei iuti 3 ardei capia 2 cepe 400 g carne tocata de vita patrunjel proaspat sare piper   Mod de preparare: Spălăm vinetele şi le decojim alternativ, lăsând şi câteva…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu topping de banane

8 October 2013
Clatite_cu_topping_de_banane_15Clatite cu topping de banane din: faina, zahar praf de copt, galbenusuri de ou, sare, lapte de migdale, unt, banane, ulei de canola.   Ingrediente pentru clatite : 2 cesti faina 2 lingurite de zahar 4 lingurite praf de copt 2 galbenusuri de ou 1 lingurita de sare 2 cani de lapte de migdale 2…
Read more »





Cartofi aromati cu rozmarin si lamaie

8 October 2013
Cartofi_aromati_cu_rozmarin_si_lamaieCartofi aromati cu rozmarin si lamaie din: cartofi, lamaie, unt, busuioc, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi mari 1 lamaie 100 g unt busuioc rozmarin sare piper   Mod de preparare: Curăţăm cartofii şi îi tăiem felii. Ii fierbem 10 minute în apă cu sare. Ii scoatem într-o tavă în care am pus grămăjoare de…
Read more »





Pulpe de pui cu usturoi

8 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_usturoiPulpe de pui cu usturoi din: pulpe de pui, catei de usturoi, pasta de rosii, vin alb, ulei, busuioc, frunze de salvie, sare, piper. Ingrediente: 6 pulpe de pui 10 catei de usturoi 50 g pasta de rosii 200 ml vin alb ulei busuioc pisat frunze de salvie sare piper   Mod de preparare: Tăiem…
Read more »





Retete traditionale de muraturi pentru iarna

8 October 2013
muraturi_3Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »





Dulceturi si conserve fara conservanti preparate in casa

8 October 2013
Dulceata_4Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie Gem…
Read more »





Zacusca de vinete cu ingrediente la indemana oricui

8 October 2013
Zacusca_13Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de vinete cu rosii si morcovi Zacusca de vinete cu rosii si morcovi din: vinete, rosii, gogosari, ardei grasi, ardei capia, morcovi, ulei, usturoi, sare, piper, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 10 vinete mari…
Read more »





Tratamente naturiste

8 October 2013
AlimentePresiunea atmosferica schimbatoare, umiditatea sau temperaturile scazute sunt factori agravanti in aceasta perioada pentru anumite boli, cum sunt afectiunile cardiace sau problemele respiratorii. In plus, toamna este anotimpul cand debuteaza racelile si alergiile, iar sistemul digestiv sufera si el schimbari din cauza mancarurilor grele din aceasta perioada.  Iata 5 tratamente naturiste care te ajuta sa…
Read more »





De ce e importanta detoxifierea la inceput de toamna

8 October 2013
Alimente_1Odata cu pasirea in mofturoasa toamna, este timpul pentru curatenia de sezon… din organism.  Corpul tau trebuie curatat de toxine, iar sistemul imunitar revitalizat, pentru a se putea adapta schimbarilor de temperatura si a face fata radicalilor liberi si virusurilor care vor incerca sa il atace odata cu racirea vremii.  Descopera cateva trucuri simple si…
Read more »





Retete culinare propuse si testate de muraturi

8 October 2013
muraturi_1Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »





Retete traditionale de gemuri si dulceturi

8 October 2013
DulceataPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Gem de macese cu cuisoare Gem de macese cu cuisoare…
Read more »





Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!

8 October 2013
Zacusca_04Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4…
Read more »





Reteta zilei: Fasole verde murata cu ardei iute

8 October 2013
Fasole verde murata cu ardei iuteFasole verde murata cu ardei iute din: fasole verde, usturoi, marar, ardei iute,otet, apa, sare.   Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 capatana usturoi 1 legatura marar 2 ardei iuti 8 cesti de otet 8 cani de apa 1 ceasca de sare       Mod de preparare: Rupeti capetele de la fasole. Puneti in…
Read more »





Supă de chimen cu mei

8 October 2013
Supa_de_chimen_cu_meiSupă de chimen cu mei din: seminte de chimen, supa de radacinoase, ceapa, faina, smantana, ulei, boia dulce, mei, frunze de telina, parmezan. Ingrediente: 1 lingura seminte de chimen 1 l supa de radacinoase 1 lingura faina 1 ceapa de dimensiune mijlocie 100 g smantana 2 linguri ulei 1 lingurita boia dulce 50 g mei…
Read more »





Salată cu pui, valeriana şi roşii

8 October 2013
Salata_cu_pui_valeriana_si_rosiiSalată cu pui, valeriana şi roşii din: file de pui, suc de lamaie, otet balsamic, rosii cherry, ardei iute, ceapa verde, sfecla, valeriana, ulei de masline, piper, zahar. Ingrediente: 600 g file de pui 1 lingura suc de lamaie 1 lingura otet balsamic sare 1 lingurita feliute de ardei iute uscat 250 g rosii cherry…
Read more »





Pui cu ierburi aromate

8 October 2013
Pui_cu_ierburi_aromatePui cu ierburi aromate din: pui, sare, piper, boia de ardei dulce, lamai, cimbru, unt, ierburi aromate. Ingrediente: 1 pui grill (circa 1,2 kg) sare piper boia de ardei dulce 2 lamai 3 crengute cimbru 3 linguri unt moale 3 linguri ierburi aromate, tocate   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Frecaţi puiul cu…
Read more »





Chiftelute cu salată de cartofi

8 October 2013
Chiftelute_cu_salata_de_cartofiChiftelute cu salată de cartofi din: cartofi fierti, ridichii, ceapa, crema de branza, lapte, otet, sare, piper, arpagic, patrunjel, creson, ceapa verde, amestec de carne tocata, ou, pesmet, mustar cu verdeata, ulei. Ingrediente: 600 g cartofi fierti in coaja cu o zi inainte 1 legatura ridichii 1 ceapa mica 200 g crema de branza 100…
Read more »


Supa crema de ciuperci, cu fulgi de ovaz

8 October 2013
Supa_crema_de_ciuperci_cu_fulgi_de_ovazSupa crema de ciuperci, cu fulgi de ovaz din: ciuperci, iutari, ceapa, fulgi de ovaz, ulei de masline, lapte dulce pasteurizat, sare, piper, supa de legume, cimbru. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 250 g iutari 2 cepe 3-4 linguri fulgi de ovaz 2 linguri ulei de masline 500 ml lapte dulce pasteurizat sare piper macinat…
Read more »





Placinta cu carne tocata si patrunjel

8 October 2013
Placinta_cu_carne_tocata_si_patrunjelPlacinta cu carne tocata si patrunjel din: oua, ceapa, unt, iaurt, faina, carne tocata, patrunjel proaspat, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 oua 2 cepe 100 g unt 100 ml iaurt 300 g faina 500 g carne tocata patrunjel proaspat ulei sare piper   Mod de preparare: Frecăm untul moale cu un praf de sare şi…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu omleta, branza si legume

8 October 2013
Sandwich_cu_omleta_branza_si_legume_12Sandwich cu omleta, branza si legume din: oua, lapte, unt, sare, piper, chifle, praf de usturoi, branza, branza cheddar, rosii cherry, arpagic.   Ingrediente pentru omleta: 4 oua 2 linguri de lapte 1 lingura de unt sare piper Ingrediente pentru sandwich: 2 chifle 2 linguri de unt ½ lingurita praf de usturoi omleta ½ ceasca…
Read more »





Ciuperci cu şuncă la cuptor

8 October 2013
Ciuperci_cu_sunca_la_cuptorCiuperci cu şuncă la cuptor din: cartofi, sare, ciuperci, ceapa, sunca, piper, arpagic, smantana, branza dulce, oua, branza telemea. Ingrediente: 400 g cartofi sare 600 g ciuperci champignon mici 2 cepe 200 g sunca piper 1 legatura arpagic 200 g smantana fermentata 125 g branza dulce 4 oua 100 g branza telemea   Mod de…
Read more »





Salată de paste cu sos pesto

8 October 2013
Salata_de_paste_cu_sos_pestoSalată de paste cu sos pesto din: paste, sare, ulei de masline, rosii cherry, ceapa verde, ardei gras, sunca, mozzarella, iaurt, sos pesto, piper, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g paste sare 3 linguri ulei de masline 250 g rosii cherry 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras galben 100 g sunca (kaizer) 250…
Read more »





Somon la cuptor cu ardei gras si rosii

8 October 2013
Somon_la_cuptor_cu_ardei_gras_si_rosiiSomon la cuptor cu ardei gras si rosii din: ardei grasi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa, zacusca, sare, piper, file de somon, suc de lamaie, leusrda, unt, coaja de lamaie, pesmet. Ingrediente: cate 2 arde rgasi verzi si rosii 4 rosii 2 cepe medii 1 catel de usturoi 1 lingura ulei 100 ml supa 4…
Read more »





Miel la cuptor cu sos, fasole si cartofi

8 October 2013
Miel_la_cuptor_cu_sos_fasole_si_cartofiMiel la cuptor cu sos, fasole si cartofi din: paine toast, cimbru, patrunjel, unt, mustar, sare, piper, spate de miel, ulei, fasole verde, arpagic, cartofi, supa, vin rosu, faina. Ingrediente: 2 felii paine toast cate 2 crengute cimbru si patrunjel 40 g unt 1/2 lingurita mustar sare piper 300 g spate de miel 2 linguri…
Read more »





Prăjitură cu aluat fărâmiţat

8 October 2013
Prajitura_cu_aluat_farâmitatPrăjitură cu aluat fărâmiţat din: faina, drojdie, zahar, oua, coaja de lamaie, sare, lapte, margarina, zahar, branza dulce, amidon, coaja de lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: aluat: 400 g faina 1 pachetele drojdie 80 g zahar 2 oua coaja rasa de la o lamaie 1 praf de sare 150 ml lapte 80 g margarina umplutura: 200…
Read more »





Supa de pui cu rosii

8 October 2013
Supa_de_pui_cu_rosiiSupa de pui cu rosii din: piept de pui, ceapa, rosii, ulei de masline, usturoi, usturoi verde, patrunjel verde, frunze de telina, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui fara piele 2 cepe 6 rosii 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze…
Read more »





Rulouri picante de curcan

8 October 2013
Rulouri_picante_de_curcanRulouri picante de curcan din: salvie, rozmarin, ricotta, sare, piper, piept de curcan, kaizer, parmezan, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1/2 legatura salvie 1 crenguta de rozmarin 250 g branza ricotta sare piper 12 bucati piept de curcan (a circa 60 g) 6 felii subtiri de kaizer 75 g parmezan dat pe razatoare 1 catel…
Read more »





Pui la cuptor cu legume si sunca afumata

8 October 2013
Pui_la_cuptor_cu_legume_si_sunca_afumataPui la cuptor cu legume si sunca afumata din: sunca afumata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ficat de pasare, toast, patrunjel, sare, piper, pui, boia de ardei dulce, dovlecel, vanata, ardei grasi, masline, rozmarin. Ingrediente: 75 g sunca afumata taiata cubulete 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa 100 g ficat de pasare 3…
Read more »





Reteta zilei: Salata de morcovi cu mere si stafide

8 October 2013
Salata_de_morcovi_cu_mere_si_stafide_08Salata de morcovi cu mere si stafide din: mere, morcovi, ceapa verde, stafide, menta, coriandru, lamaie, iaurt, pudra de curry, sare, piper.   Ingrediente: 2 mere, feliate 2 morcovi feliati 2 cepe verzi, tocate 1/3 ceasca de stafide 2 linguri menta proaspata, tocata 2 linguri de coriandru proaspat, tocat O jumatate de lamaie, stoarsa 3/4…
Read more »





Prajitura cu fulgi de ciocolata si capsune

8 October 2013
Prajitura_cu_fulgi_de_ciocolata_si_capsunePrajitura cu fulgi de ciocolata si capsune din: faina, unt, zahar, sare, ou, portocale, lapte, frisca, spuma de straciatella, capsune, fulgi de ciocolata. Ingrediente: aluat: 350 g faina 150 g unt 75 g zahar 1 praf de sare 1 ou si: 2 portocale 350 ml lapte 200 ml frisca 2 plicuri spuma de straciatella 1…
Read more »





Ciorba delicioasa de burta cu usturoi

8 October 2013
Ciorba_delicioasa_de_burta_cu_usturoiCiorba delicioasa de burta cu usturoi din: burta de vita, morcovi, ceapa, smantana, galbenusuri de ou, usturoi, otet, sare. Ingrediente: 2 kg burta de vita 3 morcovi mari 3 cepe 1 kg smantana 6-7 oua (galbenusuri) 3-4 caciulii de usturoi otet sare   Mod de preparare: Cureţi bine burta de vită şi o laşi circa…
Read more »





Muschi umplut cu piure si muraturi

8 October 2013
Retete_6Muschi umplut cu piure si muraturi din: muschiulet de porc, carnat afumat de porc, cartofi, lapte, unt, piper, usturoi, boia de ardei dulce, bulion, sare, verdeata. Ingrediente: 500 g muschiulet de porc 300 g carnat afumat de porc 600 g cartofi 500 ml lapte 25 g unt piper 50 g usturoi un varf de cutit…
Read more »





Tarta cu mere si lamaie

8 October 2013
Tarta_cu_mere_si_lamaieTarta cu mere si lamaie din: mere acrisoare, coaja de lamaie, suc de lamaie, faina, migdale, budinca de caramel, praf de copt, unt, zahar, sare, zahar vanilat, oua, migdale, gem de caise. Ingrediente: 750 g mere acrisoare coaja rasa si sucul de la 1 lamaie 175 g faina 25 g migdale macinate 1 plic praf…
Read more »





Plăcinta cu sfeclă si curcan

8 October 2013
Placinta_cu_sfecla_si_curcanPlăcinta cu sfeclă si curcan din: faina, sare, unt, sfecla, rosii cherry, piept de curcan, ceapa, ulei, oua, ulei, branza telemea, smantana, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 1/2 lingurita sare 125 g unt umplutura: 600 g sfecla 100 g rosii cherry 400 g piept de curcan 1 ceapa 2 linguri ulei 2 oua 100…
Read more »





Detoxifierea de toamna: Toamna reprezinta de fapt, anotimpul cel mai potrivit pentru a elimina tot ceea ce este invechit

7 October 2013
Alimente_1Cu toate ca majoritatea persoanelor considera primavara ca fiind sezonul ideal de curatare a organismului si detoxifiere, adevarul este ca toamna reprezinta de fapt, anotimpul cel mai potrivit pentru a elimina tot ceea ce este invechit. Asemeni copacilor, si dumneavoastra trebuie sa va scuturati frunzele si sa va curatati inainte de venirea iernii. Detoxifierea de…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu mere

7 October 2013
Prajitura_delicioasa_cu_mere_08Prajitura delicioasa cu mere din: ulei, zahar, oua, faina, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie, nuci pecan, mere, unt, zahar brun, lapte. Ingrediente pentru aluat: 1 cana ulei vegetal 2 cani de zahar 3 oua 3 cana de faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite esenta de vanilie 1 cana nuci pecan tocate 3…
Read more »





Pui cu sos şi sparanghel

7 October 2013
Pui_cu_sos_si_sparanghelPui cu sos şi sparanghel din: pui, foi de dafin, ienibahar, cuisoare, piper, sare, sparanghel alb si verde, ciuperci, unt, faina, lapte, nucsoara, sos worchester, suc de lamaie. Ingrediente: 1 pui cate 2 foi de dafin 2 boabe de ienibahar si 2 cuisoare piper sare cate 300 g sparanghel alb si verde 200 g ciuperci…
Read more »





Gulas de curcan

7 October 2013
Gulas_de_curcanGulas de curcan din: pulpe de curcan dezosate, ceapa, ciuperci, rosii cherry, ulei, sare, piper, pasta de rosii, rosii pasate, supa, patrunjel, cimbru, suc de lamaie, smantana. Ingrediente: 500 g pulpe de curcan dezosate, fara piele 1 ceapa mare 400 g ciuperci champignon 200 g rosii cherry 1 lingura ulei sare piper 2 linguri pasta…
Read more »





Salata de cuscus cu vinete si ardei gras

7 October 2013
Salata_de_cuscus_cu_vinete_si_ardei_grasSalata de cuscus cu vinete si ardei gras din: cuscus, apa, ceapa, vanata, ardei gras, ceapa verde, lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 cana de cuscus 1/2 cana cu apa 1 ceapa 1 vanata mica 1 ardei gras 2 fire de ceapa verde 1 lamaie ulei de masline sare   Mod de preparare: Taie…
Read more »





Placinta cu orez si branza

7 October 2013
Placinta_cu_orez_si_branzaPlacinta cu orez si branza din: orez, spanac, dovlecel, branza telemea, rosii cherry, oua, smantana, mustar, unt, pesmet, seminte de pin, sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 300 g spanac 1 dovlecel 300 g branza telemea 500 g rosii cherry 5-6 oua 2 linguri cu smantana 1 lingurita cu mustar 1 lingura cu unt 1…
Read more »





Supa de pui cu curry

7 October 2013
Supa_de_pui_cu_currySupa de pui cu curry din: dovlecel, usturoi, ceapa, ardei gras, praz, morcovi, cartofi, ulei, curry, supa, lapte de cocos, pasta curry, piept de pui, mazare, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mare 1 catel de usturoi 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 fir de praz 1-2 morcovi 300 g cartofi 1 lingura ulei…
Read more »





Snitel de curcan în crusta de susan

7 October 2013
Snitel_de_curcan_în_crusta_de_susanSnitel de curcan în crusta de susan din: file din piept de curcan, sare, piper, ou, faina, susan, morcovi, ciuperci, mazare, unt, ulei, sos de soia. Ingrediente: 8 bucati file din piept de curcan pentru snitel (circa 80 g) sare piper 1 ou 2 linguri faina 10 linguri susan 2 morcovi medii 100 g ciuperci…
Read more »





Prăjitură la tavă cu mere

7 October 2013
Prajitura_la_tava_cu_merePrăjitură la tavă cu mere din: drojdie, zahar, lapte, faina, ou, unt, moale, sare, nuci caramelizate, scortisoara, frisca, coaja de lamaie, budinca de vanilie, mere, suc de lamaie. Ingrediente: 5 g drojdie 100 g zahar 175 ml lapte 450 g faina 1 ou 125 g unt moale sare 50 g nuci caramelizate 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »





Fettuccine cu ciuperci, vinete si rosii

7 October 2013
Fettuccine_cu_ciuperci_vinete_si_rosiiFettuccine cu ciuperci, vinete si rosii din: usturoi, ulei de masline, cimbru, vinete, ceapa, ciuperci, rosii, patrunjel, sare, piper, fettuccine. Ingrediente: 2 catei de usturoi 8 linguri ulei de masline 2 fire cimbru 2 vinete mici (a 150 g) 100 g ceapa 400 g ciuperci 250 g rosii 1/2 legatura patrunjel sare piper 320 g…
Read more »





Dovlecei umpluti cu carne de pasare

7 October 2013
Retete_1Dovlecei umpluti cu carne de pasare din: dovlecei, piept de pasare, ou, verdeata, sare, piper, slanina, ulei, smantana. Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii 1 piept de pasare 1 ou verdeata tocata sare piper macinat 100 g slanina 2 linguri cu ulei 1 pahar cu smantana   Mod de preparare: Tăiaţi fiecare dovlecel în două pe lungime,…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu carne tocata si legume

7 October 2013
Sandwich_cu_carne_tocata_si_legume_10Sandwich cu carne tocata si legume din: carne tocata de vita, ardei gras, ceapa, ketchup, apa, sos iute, piper, ulei de masline, chifle, varza, ardei rosu, ceapa rosie.   Ingrediente pentru sandwich : 1 /2 kg carne de vita tocata ½ ceasca ardei gras verde ½ ceasca ceapa tocata 1 ceasca ketchup 1 cana cu…
Read more »





Salata cu piept de pui, smantana si parmezan

7 October 2013
Salata_cu_piept_de_pui_smantana_si_parmezanSalata cu piept de pui, smantana si parmezan din: file de piept de pui, sare, piper, unt, salata, mustar dulce, otet din vin alb, ulei de masline, smantana, parmezan. Ingrediente: 600 g file din piept de pui sare piper 1 lingura unt topit 250 g salata (eisberg, creata etc) 1 lingurita mustar dulce 3 linguri…
Read more »





Sufleu cu patrunjel

7 October 2013
Sufleu_cu_patrunjelSufleu cu patrunjel din: albusuri, branza, cascaval, lapte, sunca, unt, faina, patrunjel, pesmet, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 6 albusuri 150 g branza rasa 50 g cascaval 1 1/2 cesti cu lapte 250 g sunca 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina 1 legatura de patrunjel 50 g pesmet 50 g unt sare piper…
Read more »





Supa de spanac cu smantana

7 October 2013
Supa_de_spanac_cu_smantanaSupa de spanac cu smantana din: spanac, ceapa, morcov, telina, radacina de pastarnac, usturoi, orez, lamai, smantana, usturoi verde, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g spanac 2 cepe 1 morcov 1 telina 1 radacina de pastarnac 4 catei de usturoi 3 linguri orez 2 lamai 200 ml smantana 1 legatura usturoi verde 2…
Read more »





Salata de rosii cu jambon

7 October 2013
Salate_1Salata de rosii cu jambon din: rosii, jambon, salata verde, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3-4 rosii mari 200 g jambon 1 salata verde 10-12 frunze de busuioc 4-6 catei de usturoi 3-4 linguri cu ulei de salata sau de masline 1/2 lamaie sare piper macinat   Mod de…
Read more »


Pulpa de curcan cu sos de bere

7 October 2013
Pulpa_de_curcan_cu_sos_de_berePulpa de curcan cu sos de bere din: pulpa de curcan, sare, piper, ulei, ceapa, morcov, pasta de rosii, faina, bere bruna, sos pentru carne de pasare, amidon. Ingrediente: 1 pulpa superioara de curcan (circa 1,2 kg) sare piper 1 lingura ulei 3 cepe de dimensiuni medii 1 morcov mediu 1 lingura pasta de rosii…
Read more »





Minitarte mediteraneene

7 October 2013
Minitarte_mediteraneeneMinitarte mediteraneene din: faina, branza de vaci, praf de copt, lapte, ulei, sare, smantana, oua, branza de capra, spranghel, rosii. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g branza cremoasa de vaci 1 plic cu praf de copt 6 linguri cu lapte 6 linguri cu ulei 1 lingurita cu sare pentru umplutura: 200 g smantana…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou si pesmet

7 October 2013
Cotlete_de_porc_in_crusta_de_parmezan_cu_ou_si_pesmet_10Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou si pesmet din: cotlete de porc, oua, pesmet, parmezan, sare, piper, ulei de masline, unt.   Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 2 oua 1 cana de pesmet 1 cana parmezan ras sare si piper negru proaspat macinat 3 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »





Legume cu rozmarin

7 October 2013
Legume_cu_rozmarinLegume cu rozmarin din: morcovi, dovlecei, ceapa, ulei de masline, radacina de pastarnac, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 500 g morcovi 250 g dovlecei 2 cepe 4 linguri ulei de masline 200 g radacina de pastarnac 4 rosii cateva ramuri de rozmarin sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi legumele şi spălaţi-le, tăiaţi-le în bastonaşe…
Read more »





Supa cu sfecla rosie, pastarnac si smantana

7 October 2013
Supa_cu_sfecla_rosie_pastarnac_si_smantanaSupa cu sfecla rosie, pastarnac si smantana din: sfecla rosie, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, varza dulce, telina, marar, smantana, sare. Ingrediente: 4 sfecla rosii (600 g) 1 morcov 2 cepe 1 radacina pastarnac 200 g varza dulce tocata 1 telina 1 legatura marar 200 ml smantana sare   Mod de preparare: Curatati zarzavaturile si…
Read more »





Sufleu de morcovi cu dovlecei

7 October 2013
Sufleu_de_morcovi_cu_dovleceiSufleu de morcovi cu dovlecei din: morcovi, dovlecei, ceapa, ulei, faina, lapte, oua, sare, piper, nucsoara. Inrgediente: 500 g  morcovi 2 dovlecei potrivit – 300 g in total 1 ceapa 2 linguri ulei 2 linguri faina 100 ml lapte 4 oua sare piper nucsoara   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, spălaţi i, fierbeţi-i 15 minute,…
Read more »





Tort cu prune si nuci

7 October 2013
Tort_cu_prune_si_nuciTort cu prune si nuci din: oua, zahar, scortisoara, faina, amidon, praf de copt, prune, zahar, rom, amidon, mascarpone, nuci, frisca vegetala, nuci. Ingrediente: blat: 4 oua 175 g zahar 1/2 lingurita scortisoara 150 g faina 50 g amidon 2 lingurite rase praf de copt crema si ornat: 1 kg prune 250 g zahar 50…
Read more »





Pui copt cu salata de cartofi

7 October 2013
Pui_copt_cu_salata_de_cartofiPui copt cu salata de cartofi din: pui, sos de ardei iute, lime, cartofi noi, varza, morcov, ceapa rosie, smantana, otet din cidru, coriandru. Ingrediente: 1 pui mare intreg, de circa 1,8 kg 100 g sos de ardei iute 1 liime, taiat in jumatate pentru salata de cartofi: 400 g cartofi noi, taiati bucati mici…
Read more »





Tarta cu legume, cascaval si smantana

7 October 2013
Tarta_cu_legume_cascaval_si_smantanaTarta cu legume, cascaval si smantana din: dovlecei, morcovi, telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, radacina de pastarnac, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 morcovi 1 telina 3 legaturi ceapa verde 150 g cascaval 50 g telemea 100 ml smantana 2 radacini de pastarnac 1 legatura marar verde sare piper   Mod de…
Read more »





Quesadilla cu sos si branza cheddar

7 October 2013
Quesadilla_cu_sos_si_branza_cheddarQuesadilla cu sos si branza cheddar din: fasole, sos de ardei iute, coriandru, branza cheddar, faina de grau. Ingrediente: 2 conserve a cate 400 g de fasole amestecata 3 linguri sos de ardei iute 1 mana de coriandru, tocat 140g branza Cheddar sau cascaval tare, ras 8 tortilla din faina de grau   Mod de…
Read more »





Pastrav cu cartofi si verdeata

7 October 2013
Pastrav_cu_cartofi_si_verdeataPastrav cu cartofi si verdeata din: pastravi, fulgi de migdale, cartofi, ulei de masline, marar verde, patrunjel verde, faina, lamai, zeama de lamaie, sare, patrunjel. Ingrediente: 8 pastravi mici sau 4 mai mari 100 g fulgi de migdale 600 g cartofi noi 6 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde…
Read more »





Reteta zilei: Gnochhi tricolore cu ragu alla bolognese

7 October 2013
Gnochhi_tricolore_cu_ragu_alla_bolognese_25Gnochhi tricolore cu ragu alla bolognese este un fel de mancare italiana, usor de pregatit, dar care necesita mult  timp pentru a prepara sosul bolognese. Pentru a gati aceasta reteta trebuie sa incepeti mai intai cu sosul pe care puteti sa-l folositi la orice tip de paste sau lasagna.   Ingrediente: 500g gnocchi tricolore 600g…
Read more »





Salata calda de ciuperci cu telemea

7 October 2013
Salata_calda_de_ciuperci_cu_telemeaSalata calda de ciuperci cu telemea din: ciuperci, dovlecei, usturoi, ceapa rosie, praz, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic alb, sare, piper, telemea. Ingrediente: 600 g ciuperci asortate 2 dovlecei 3 catei de usturoi 1 ceapa rosie 3 fire praz 1 legatura ceapa verde 2 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic alb…
Read more »





Mere cu crema

7 October 2013
Desert_4Mere cu crema din: mere, oua, zahar, coaja de lamaie, faina de orez, fructe din dulceata, sare. Ingrediente: 6 mere 2 oua 1 pahar cu zahar coaja de lamaie 1 lingurita cu faina de orez fructe din dulceata putina sare Mod de preparare: Spălaţi merele, le curăţaţi de coajă, le goliţi de seminţe. Le păstraţi…
Read more »





Supa de curcan cu orez si legume

7 October 2013
Supa_de_curcan_cu_orez_si_legumeSupa de curcan cu orez si legume din: carne de curcan, usturoi, orez, ceapa, morcov, telina, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de curcan 2 capatani de usturoi 2 linguri orez 1 ceapa 1 morcov 1 telina sare piper   Mod de preparare: Infăşuraţi usturoiul în folie aluminată şi coaceţi-l la cuptor. Când s-a înmuiat,…
Read more »





Blini cu ciuperci si smantana

7 October 2013
Blini_cu_ciuperci_si_smantanaBlini cu ciuperci si smantana din: oua, faina de grau, faina de hrisca, drojdie, lapte, unt, sare, ciuperci, usturoi, ulei de masline, piper, cimbru uscat, smantana. Ingrediente: aluat: 3 oua 150 g faina de grau 150 g faina de hrisca 1/2 cub de drojdie 500 g lapte caldut 2 linguri unt topit 1 praf sare…
Read more »





Cod cu rosii cherry si dovlecei

7 October 2013
Cod_cu_rosii_cherry_si_dovleceiCod cu rosii cherry si dovlecei din: file de cod, dovlecei, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de cod 2 dovlecei 300 g rosii cherry 1 ceapa 50 ml ulei de masline 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi fileul de cod,…
Read more »





Paste cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână

7 October 2013
Paste_cu_ciuperci_si_piept_de_curcan_în_sos_de_smântânaPaste cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână din: taitei, sare, ceapa, usturoi, ciuperci asortate, piept de curcan, ulei de masline, cimbru, piper, otet aromat, smantana. Ingrediente: 350 g taitei lati sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 400 g ciuperci asortate (iutari, galbiori, pleurotus, hribi) 1 piept de curcan 2 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Batoane cu musli si alune

6 October 2013
Batoane_cu_musli_si_alune_06Batoane cu musli si alune din: miere, unt de arahide, unt, mere, musli, alune, faina, nuca de cocos, stafide, sos de mere, esenta vanilie, scortisoara.   Ingrediente: 3/4 ceasca de miere 3/4 ceasca unt de arahide 2 linguri de unt 1 cana mere, curatate si tocate 3 cesti musli 1/2 cana alune tocate 1 cana…
Read more »





Regimul lacto-vegetarian pentru a fi în formă toamna aceasta

6 October 2013
Alimente_1Toamna reprezintă anotimpul fructelor şi legumelor proaspete. Dacă vă gândiţi să deveniţi vegetarian, acesta este cel mai potrivit moment. Avantajele regimului lacto-vegetarian sunt numeroase. În primul rând, veţi reuşi să faceţi faţă mai bine schimbării de anotimp şi disconfortului provocat de vremea capricioasă. Veţi deborda de vitalitate şi energie, veţi avea un sistem digestiv mai…
Read more »





Retete si sfaturi utile despre muraturi

6 October 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase.  …
Read more »





Compoturi si dulceturi din fructe de sezon

6 October 2013
Dulceata_1Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceaţă de fructe de pădure asortate Dulceaţă de fructe de…
Read more »





Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca!

6 October 2013
Zacusca_10Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4…
Read more »





Desert cu mere si banane

6 October 2013
Desert_cu_mere_si_bananeDesert cu mere si banane din: aluat de foi, mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, banane, unt, pesmet. Ingrediente: 400 g aluat de foi congelat 2 mere 2 linguri suc de lamaie 1/2 lingurita scortisoara macinata 4 linguri zahar 2 banane 50 g unt topit 40 g pesmet   Mod de preparare: Se decongelează aluatul.…
Read more »





Ardei umpluti cu branza dulce

6 October 2013
Retete_15Ardei umpluti cu branza dulce din: ardei, branza dulce, branza de burduf, marar, smantana, unt. Ingrediente: 4-5 ardei carnosi 100 g branza dulce 100 g branza de burduf marar tocat 2 linguri cu smantana 1 lingura cu unt   Mod de preparare: Spălaţi ardeii, scoateţi codiţele şi seminţele, lăsaţi la scurs. Amestecaţi brânza dulce cu…
Read more »





Budinca cu branza si marar

6 October 2013
Budinca_cu_branza_si_mararBudinca cu branza si marar din: oua, faina, smantana, branza mascarpone, telemea de vaca, marar, sare, piper, busuioc verde, rosii. Ingrediente: 12 oua 4 linguri faina 500 g smantana 100 g branza mascarpone 200 g telemea de vaca 2 legaturi marar sare piper busuioc verde 2 rosii   Mod de preparare: Baţi bine ouăle cu…
Read more »





Medalioane de viţel cu ciuperci şi morcovi

6 October 2013
Medalioane_de_vitel_cu_ciuperci_si_morcoviMedalioane de viţel cu ciuperci şi morcovi din: morcovi, unt, zahar, supa de legume, ciuperci de padure, usturoi, file de vitel, ulei, sare, piper, ceapa, vin, smantana, rozmarin, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 8 morcovi 3 linguri unt 3 linguri zahar 200 ml supa de legume 500 g ciuperci de padure 1 catel de usturoi 600 g…
Read more »





Friptură de viţel umplută

6 October 2013
Friptura_de_vitel_umplutaFriptură de viţel umplută din: carne de vitel, zucchini, boia, piper, sare, ciuperci, ardei gras, bacon, pesmet, patrunjel, untura, vin, smantana. Ingrediente: 800 g carne de vitel  (piept sau pulpa) 100 g zucchini (dovlecel) boia piper sare 75 g ciuperci champignon 75 g ciuperci pleurotus 1 ardei gras rosu 100 g bacon sau costita de…
Read more »





Pastă de conopidă, cu usturoi si cremă de brânză

6 October 2013
Retete_1Pastă de conopidă, cu usturoi si cremă de brânză din: conopida, crema de branza, usturoi, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 30 g conopida 150 g crema de branza 2 catei de usturoi 1 lingura maioneza sare piper   Mod de preparare: Fierbi buchetelele de conopida in apa cu sare, cat sa fie al dente. Dacă le…
Read more »





Reteta zilei: Tocana de legume cu smantana si patrunjel

6 October 2013
Tocana_de_legume_cu_smantana_si_patrunjel_08Tocana de legume cu smantana si patrunjel din: unt, ceapa, usturoi, cartofi, vinete, sare de mare, piper, telina, broccoli, morcovi, vin rosu, dovlecei, rosii, ciuperci, pasta de tomate, melasa, marar uscat, smantana, patrunjel.   Ingrediente: 6 linguri de unt 2 cepe, tocate 3 catei de usturoi, zdrobit 2 cartofi, taiati cuburi 1 vanata, cuburi sare…
Read more »





Fasole noua cu marar

6 October 2013
Retete_6Fasole noua cu marar din: fasole boabe, ardei gras, rosii, ceapa, sare, piper, marar, boia iute, ulei. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ardei gras 2 rosii 2 cepe sare piper marar tocat boia iute de ardei ulei   Mod de preparare: Alegeţi fasolea, o spălaţi, o puneţi în apă rece 3-5 ore, o spălaţi…
Read more »





Supa din carne de pasare cu mere

6 October 2013
Supe_6Supa din carne de pasare cu mere din: pui, mere, smantana, sare, lamaie, zahar, morcov, telina, ou. Ingrediente: 1/2 pui 1 kg mere 1 pahar cu smantana sare 1/2 lamaie 1 lingurita cu zahar 1 morcov 1 telina mica 1 ou   Mod de preparare: Spălaţi puiul, îl tăiaţi bucăţi, îl opăriţi în apă clocotită.…
Read more »





Pizza cu ciuperci de padure

6 October 2013
Pizza_cu_ciuperci_de_padurePizza cu ciuperci de padure din: drojdie, zahar, faina, ulei de masline, sare, ciuperci de padure, usturoi, smantana, galbenus, parmezan, sare, piper. Ingrediente: blat: 1/2 cub drojdie proaspata (21 g) 1 praf zahar 400 g faina 3 linguri ulei de masline sare topping: 350 g ciuperci de padure (hribi) 2 catei de usturoi 150 g…
Read more »


Prajitura cu crema de cocos si ciocolata

6 October 2013
Prajitura_cu_crema_de_cocos_si_ciocolataPrajitura cu crema de cocos si ciocolata din: zahar, oua, praf de copt, ulei, lapte, ciocolata topita, cacao, faina. Ingrediente: 250 g zahar 3 oua 1 praf de copt 125 ml ulei 125 ml lapte 100 g ciocolata topita 2 linguri cacao 1 cana de faina 2 linguri ciocolata rasa   Mod de preparare: Baţi…
Read more »





Friptura de vita, cu sos de hrean

6 October 2013
Retete_5Friptura de vita, cu sos de hrean din: muschi de vita, hrean, smantana, branza de mucegai, unt, vin, sare, piper, piper verde. Ingrediente: 500 g muschi de vita 3 bete de hrean rase 200 g smantana 100 g bnza cu mucegai 100 100 g unt 2 pahare vin alb sare piper piper verde boabe  …
Read more »





Bureti de padure cu smantana

6 October 2013
Bureti_de_padure_cu_smantanaBureti de padure cu smantana din: ceapa, usturoi, foaie de dafin, cuisoare, faina, unt, lapte, smantna, bureti de padure, sare, piper, supa, nucsoara, coaja delamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa mare 1 catel de usturoi 1 foaie de dafin 2 cuisoare 50 g faina 90 g unt 800 ml lapte 300 ml smantana 850 g bureti…
Read more »





Clătite cu banane

6 October 2013
Desert_2Clătite cu banane din: oua, faina, razatura de lamaie, sare, unt, apa minerala, banane, unt, zahar, rom. Ingrediente: 2 oua 2 cani cu faina 500 ml lapte razatura de lamaie 1/4 lingurita cu sare 1 lingura cu unt 1 cana cu apa minerala 6 banane 1 lingura cu unt 2 linguri cu zahar 1 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Smoothie de mango cu lapte

6 October 2013
Smoothie_de_mango_cu_lapte_07Smoothie de mango cu lapte din: iaurt, lapte, mango, zahar, cardamom.   Ingrediente: 1 cana iaurt 1/2 cana lapte 1 cana mango 4 lingurite de zahar 1 varf de cutit cardamom       Mod de preparare: Combinati iaurt, lapte, mango, zahar si cardamom intr-un blender. Amestecati timp de 2 minute pana se omogenizeaza. Serviti…
Read more »





Tort delicios

6 October 2013
Tort_deliciosTort delicios din: oua, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, ulei, zeama de compot de ananas. Ingrediente: 5 oua 1 cana faina 1 cana zahar pudra 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 praf sare 4 linguri ulei 1 cana zeama de compot de ananas, pentru insiropat  …
Read more »





Tocăniţă de porc, cu bere

6 October 2013
Tocanita_de_porc_cu_bereTocăniţă de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa, usturoi, bere neagra, ketchup, morcovi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de porc 50 ml ulei 20 g faina 2 cepe 1 catel de usturoi 300 ml bere neagra 30 g ketchup 4 morcovi sare piper patrunjel   Mod de preparare: Tai…
Read more »





Ciocănele în sos de miere si scortisoară

6 October 2013
Ciocanele_în_sos_de_miere_si_scortisoaraCiocănele în sos de miere si scortisoară din: ciocanele, miere, sos de soia, mustar, pasta de tomate, scortisoara, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 ciocanele 1 lingura miere 2 linguri sos de soia 1 lingura mustar 1 lingurita pasta de tomate 1 lingurita scortisoara 3 linguri ulei de masline rozmarin sare piper  …
Read more »





Supa cu galuste si verdeata

6 October 2013
Supa_cu_galuste_si_verdeataSupa cu galuste si verdeata din: pui, mrocovi, cartofi, telina, pastarnac, ceapa, oua, ulei, gris, sare, patrunjel, leustean. Ingrediente: 1/2 pui 3 morcovi 2 cartofi 1/2 telina 1 pastarnac 1 ceapa 2 oua 3 linguri ulei 10 linguri de gris sare patrunjel leustean   Mod de preparare: Portionezi puiul şi-l pui la fiert în apă…
Read more »





Desert de caramel cu fructe

6 October 2013
Desert_de_caramel_cu_fructeDesert de caramel cu fructe din: lapte, frisca, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar, prune. Ingrediente: 250 ml lapte 200 ml frisca 1 lingurita esenta de vanilie 5 galbenusuri 200 g zahar 200 g prune   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 160 °C. Se dă în clocot laptele cu frişcă şi vanilie. Se bat…
Read more »





Sarmale cu carne de porc, vita si pasare

6 October 2013
Sarmale_cu_carne_de_porc_vita_si_pasareSarmale cu carne de porc, vita si pasare din: carne de porc, carne de vita, carne de pasare, varza murata, ceapa, orez, oua, sare, piper, suc de rosii, cimbru, sunculita, marar, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de vita 500 g carne de pasae 2-3 capatani de varza murata 2-3 cepe…
Read more »





Friptura de porc in forma de spic

6 October 2013
Friptura_2Friptura de porc in forma de spic din: muschi de porc, piper, slaninta, sare, usturoi, ulei. Ingrediente: 4 bucati muschi de porc sau 4 bucati de carne, mai grasa, dupa preferinta, lungi de circa 15 cm piper slaninita sare 4-5 catei de usturoi ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o aranjezi ast­fel: Fiiecare…
Read more »





Tarta cu migdale si prune

6 October 2013
Tarta_cu_migdale_si_pruneTarta cu migdale si prune din: unt, zahar pudra, sare, faina, galbenusuri, coaja de lamaie, migdale, zahar, oua, prune. Ingrediente: 230 g unt rece taiat bucatele 100 g zahar pudra 1 praf de sare 350 g faina 4 galbenusuri 1 lingurita coaja de lamaie rasa umplutura: 200 g migdale macinate 100 g zahar 150 g…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu salata

6 October 2013
Cotlete_de_porc_la_gratar_cu_salata_08Cotlete de porc la gratar cu salata din: cotlete de porc, salata, ulei de arahide, sos de soia, otet de orez, fulgi de chili, piure de ghimbir, piure de usturoi si mustar.   Ingrediente: 4-6 cotlete de porc salata (dupa preferinta) Ingrediente Marinata: 1/4 ceasca ulei de arahide 1/4 ceasca sos de soia 1/4 ceasca…
Read more »





Rulada de vitel cu ciuperci si spanac

6 October 2013
Retete_14Rulada de vitel cu ciuperci si spanac din: pulpa de vitel, sunca, cascaval, ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel 150 g sunca 3 linguri cascaval ras 150 g ciuperci 100 g spanac fiert 1 ou 1 lingura pesmet 1 ceapa 100 ml vin 1/2 linguri unt…
Read more »





Ficătei caramelizaţi

6 October 2013
Retete_1Ficătei caramelizaţi din: ficatei de pasare, zahar, smantana, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 2 linguri zahar 100 ml smantana 1 ardei iute sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie pui zaharul la caramelizat. Cand devine auriu, adaugi ficăţeii şi îi laşi, amestecând, pentru 6-8 minute. Pui sare, piper şi…
Read more »





Tarta cu merisoare uscate

6 October 2013
Tarta_cu_merisoare_uscateTarta cu merisoare uscate din: faina, unt, bere, mere, suc de lamaie, unt, zahar pudra, merisoare uscate, gem de caise, caisata. Ingrediente: blat: 250 g faina 125 g unt rece 100 ml bere umplutura: 5 mere 1 lingura suc de lamaie 30 g unt 2 linguri zahar pudra merisoare uscate 2 linguri gem de caise…
Read more »





Musaca de vinete cu carne tocata

6 October 2013
Musaca_de_vinete_cu_carne_tocataMusaca de vinete cu carne tocata din: vinete, carne tocata, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 3 vinete medii 1 caserola carne tocata (mixta sau de pasare) 2 cepe mari 3 rosii ulei sare piper patrunjel 150 g cascaval   Mod de preparare: Speli şi tai legumele după preferinţă. Speli vinetele şi le…
Read more »





Minitarte cu portocale si prune

6 October 2013
Minitarte_cu_portocale_si_pruneMinitarte cu portocale si prune din: faina, unt, ou, zeama de lamaie, apa, sare smantana, faina, ou, galbenus, zahar vanilat, sare, portocale, prune. Ingrediente: 250 g faina 200 g unt 1 ou 2 lingurite zeama de lamaie 2 linguri apa rece 1 praf de sare pentru umplutura: 250 ml smantana 170 g zahar 3 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu branza si chili

5 October 2013
Sandwich_cu_branza_si_chili_14Sandwich cu branza si chili din: paine, branza, unt, sos de chili.   Ingrediente: 4 felii de paine felii de branza 3 linguri unt 1 cana sos de chili   Mod de preparare: Incalzti chili intr-o tigaie si pastrati deoparte. Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu. Asezati feliile de paine, adaugati untul in…
Read more »





Retete de zacusca de dovlecei pentru iarna

5 October 2013
Zacusca_04Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare, frunze de telina, dafin patrunjel. Ingrediente: 4 kg dovlecei 1 kg ardei…
Read more »





Simte aroma copilariei cu gemurile si dulceturile noastre

5 October 2013
Dulceata_1Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceaţă de pepene galben O reteta simpla si delicioasa de…
Read more »





Muraturi la borcan ca la mama acasa

5 October 2013
muraturi_3Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase.  …
Read more »





Rulouri de dovlecei cu brânză picantă

5 October 2013
Retete_3Rulouri de dovlecei cu brânză picantă din: dovlecei, ulei de masline, piper, feta, iaurt, ardei iute, oregano, suc de lamaie. Ingrediente: 2 dovlecei mici ulei de masline piper negru pentru crema picanta: 20 g feta 1 lingura iaurt grecesc sau smantana 2 ardei iuti verzi 50 ml ulei de masline 1 lingurita oregano uscat 1…
Read more »





Ardei grasi umpluti

5 October 2013
Ardei_grasi_umplutiArdei grasi umpluti din: ardei grasi, frunze de visin, frunze de telina, apa, aspirine, sare. Ingrediente: 10 kg ardei grasi cateva frunze de visin 5 legaturi de frunze de telina 3 l apa 3 aspirine 3 linguri sare   Mod de preparare: Speli ardeii si ii oparesti, pe rand, 2 minute, in apa clocotita. ii…
Read more »





Oţetul aromatic este leacul de care ai nevoie dacă migrenele şi neplăcerile digestive nu-ţi dau pace

5 October 2013
Otet_1Uşor de preparat chiar la tine acasă, oţetul aromatic este leacul de care ai nevoie dacă migrenele şi neplăcerile digestive nu-ţi dau pace. Însă acest remediu îţi este de ajutor şi în multe alte probleme de sănătate. Oţetul aromatic, leacul bun la toate   Oţetul de levănţică tratează acneea Se ştie: dacă ai răcit, compresa…
Read more »





Tort cu fructe de padure

5 October 2013
Tort_cu_fructe_de_padureTort cu fructe de padure din: smantana, unt, zahar pudra, faina, fructe de padure, gelatina, esenta de vanilie, ou, jeleu, migdale, sare, zeama de lamaie, unt, gris, zahar pudra. Ingrediente: 650 g smantana 120 g unt 180 g zahar pudra 180 g faina 400 g fructe de padure (zmeura, mure, agrise) 8 foi gelatina 1…
Read more »





Mere umplute cu varza si sfecla

5 October 2013
Mere_umplute_cu_varza_si_sfeclaMere umplute cu varza si sfecla din: mere, varza rosie, ceapa, untura de rata, foi de dafin, suc de mere, cimbru, chimen, sfecla rosie, sare, piper. Ingrediente: 4 mere mari 1 varza rosie 1 ceapa 100 g untura de rata (gasca) 2 foi de dafin 200 ml suc de mere 1 lingurita rasa cimbru uscat…
Read more »





Paste cu sunca si smantana

5 October 2013
Paste_cu_sunca_si_smantanaPaste cu sunca si smantana din: paste, smantana, unt, sunca, parmezan, ardei gras. Ingrediente: 400 g paste (penne) 300-400 g smantana lichida pentru gatit 125 g unt 300 g sunca presata 100 g parmezan 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu sare.…
Read more »





Ciuperci cu vin si smantana

5 October 2013
Ciuperci_cu_vin_si_smantanaCiuperci cu vin si smantana din: ciuperci, vin, ulei, ceapa verde, rosii, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci pleurotus 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar ulei 10 ceapa verzi 2 rosii 2-3 linguri smantana 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli ciuper­cile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli ceapa,…
Read more »





Legume fierte cu peste afumat

5 October 2013
Retete_5Cartofii, morcovii, ţelina şi dovlecelul – fierte în supă, tăiate felii subţiri, amestecate cu roşii şi ardei felii, peşte afumat tăiat feliuţe, ou fiert tare trecut pe râzătoare – se servesc ca un fel de mâncare. Peste amestecul acesta se pune un sos de: muştar, ulei, oţet, piper măcinat, frunze de cimbru sau busuioc tocate…
Read more »





Fasole verde cu jambon

5 October 2013
Retete_6Fasole verde cu jambon din: fasole verde, jambon, faina, ceapa verde, supa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole verde 300 g jambon 5-6 fire ceapa verde 1 lingura cu faina 1 cana cu supa sare piper 2 linguri cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe, spălaţi în apă călduţă…
Read more »





Sufleu de fructe asortate

5 October 2013
Sufleu_de_fructe_asortateSufleu de fructe asortate din: piersici, prune, mure, mascarpone, smantana, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 piersici sau pere 8 prune 250 g mure 250 g mascarpone 4 linguri zahar 30 ml smantana dulce 1 lingurita coaja de lamaie rasa   Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180 °C. Se golesc de sâmburi piersicile şi…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu