luni, 25 noiembrie 2013

Retete de toamna #43

Retete de toamna:

Reteta zilei: Mere caramelizate

25 November 2013
Mere_caramelizate_05Mere caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.   Ingrediente: 8 mere, spalate , uscate și racite 8 bete de acadea 1 1/2 ceasca smantana 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ceasca miere   Mod de preparare: Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In fiecare mar infigeti cate un…
Read more »





Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii

25 November 2013
Cartofi_in_coaja_cu_carnati_cabanos_si_rosiiCartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii din: carnati, cartofi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, ardei, rosii, salvie si patrunjel. Ingrediente: 12 carnati cabanos 1,2 kg cartofi mari 1⁄2 lingura ulei de masline 1 lingura ulei de floarea-soarelui 4 catei…
Read more »





Vinete impanate cu orez

25 November 2013
Vinete_impanate_cu_orezVinete impanate cu orez din: vinete, orez, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 cana cu orez 2 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Separat, pune orezul la fiert în apă cu un…
Read more »





Retete de post: Supa de ghebe

25 November 2013
Supa si ciorbeSupa de ghebe din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen, boia, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 400-500 g ghebe 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 4-5 cartofi ulei 1/2 lingurita chimen boia de ardei dulce sare piper patrunjel verde   Mod…
Read more »





Mancarica cu vinete, telina si ardei gras

25 November 2013
Mancarica_cu_vinete_telina_si_ardei_grasMancarica cu vinete, telina si ardei gras din: vinete, patrunjel, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, varza, usturoi, ulei de masline, rosii, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete coapte lungi patrunjel pentru umplutura: 2 cepe 2 morcovi 1 patrunjel 1…
Read more »





Fileuri de peste cu bacon

25 November 2013
Fileuri_de_peste_cu_baconFileuri de peste cu bacon din: bacon, fileuri de peste alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, telina, mere, suc de lamaie, marar, iaurt si mustar dijon. Ingrediente: 70 g bacon sau sunca pancetta 250 g fileuri de peste alb…
Read more »





Prăjitura cu lămâie

25 November 2013
Prajitura_cu_lamâiePrăjitura cu lămâie din: unt, zahar tos, oua, migdale, seminte de mac, coaja si zeama de lamai, faina si zahar pudra. Ingrediente: 115 g unt nesărat, moale 115 g zahăr tos 4 ouă  mari 180 g migdale măcinate 30 g seminţe de mac coaja rasă şi…
Read more »





Dulceata de caise

25 November 2013
Dulceata_de_caiseDulceata de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 35 caise coapte 1 kg zahar 3 linguri cu zeama de lamaie 3 pahare cu apa   Mod de preparare: Spală caisele şi curăţă-le de coajă. Pune-le în apă de var pentru 20 de…
Read more »





Carnati cu cartofi si oua

25 November 2013
Carnati_cu_cartofi_si_ouaO reteta gustoasa de Carnati cu cartofi si oua din: ulei de masline, ardei iute, carnati, paprika iute, cartof si oua. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1-2 ardei iuti rosii carnati 1 lingurita paprika iute 1 cartof copt 4 oua   Mod de preparare:…
Read more »





Branza de capra cu salata de sfecla rosie

25 November 2013
Branza_de_capra_cu_salata_de_sfecla_rosieBranza de capra cu salata de sfecla rosie din: pesmet, ceapa verde, branza de capra, ou, ulei, salata verde, sfecla, ceapa, otet de vin rosu, ulei de masline, miez de nuca si miere. Ingrediente: 50 g pesmet 2 lingurite ceapa verde tocata 300 g branza de…
Read more »





Cocktail Jogging Flip

25 November 2013
Cocktail_Jogging_FlipCocktail jogging Flip din: suc de portocale, suc de grepfrut, zeama de lamaie, sirop de grenadine si galbenus. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portocale 4 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 lingurita de sirop…
Read more »





Reteta zilei: Penne Bolognese

25 November 2013
Penne_Bolognese_05Penne Bolognese din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, carne de vita, oregano, maghiran, busuioc, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, lapte, usturoi, sare, piper, penne, parmezan.   Ingrediente: ¼ ceasca ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 2…
Read more »





Briose cu ciocolata si alune

25 November 2013
Briose_cu_ciocolata_si_aluneBriose cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, oua, lapte, faina, praf de copt, alune, pudra de cacao, crema de ciocolata cu alune, frisca, ciocolata amaruie si alune prajite. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 125 g zahar tos 2 oua mari, batute 2 linguri lapte…
Read more »





Supa crema de conopida cu bacon

25 November 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_baconSupa crema de conopida cu bacon din: ceapa, telina, conopida, frunze de dafin, supa, lapte, nucsoara, smantana si bacon. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata grosier 1 telina mica, rasa fin 1 conopida de cca 1 kg, rupta in buchetele 2 frunze de dafin 500 ml supa…
Read more »





Tarta crocanta cu pere

25 November 2013
Tarta_crocanta_cu_pereTarta crocanta cu pere din: faina, unt, zahar, ou, coaja de lamaie, pere, suc de lamaie, piscoturi, pastaie de vanilie, amidon, miere, frisca, gem de caise si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 200 g faina 150 g unt 75 g zahar 1 ou 1 varf de…
Read more »





Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin

25 November 2013
Curcan_la_cuptor_cu_mirodenii_si_carnaciori_cu-bacon_si_rozmarinCurcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin, ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat…
Read more »





Sirop si gem de capsune

25 November 2013
Sirop_si_gem_de_capsuneSirop si gem de capsune din: capsune, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg capsune 1 kg zahar 1 lamaie         Mod de preparare: Spală fructele, curăţă-le de codiţe şi lasă-le cinci minute în strecurătoare. Aşază într-o cratiţă încăpătoare un strat de căpşune, unul…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de fasole cu legume

25 November 2013
Ciorba_de_fasole_cu_legumeCiorbă de fasole cu legume din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, dovlecel, telina, bulion, verdeata, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 1 dovlecel 1 telina mica 500 ml bulion verdeata sare piper 2 linguri ulei   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )

25 November 2013
Clatite_cu_branza_de_vaci_14Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o gustare rapida.   Ingrediente: 450g branza de vaci facuta in casa 4…
Read more »





Compot de rubarba

25 November 2013
Compot_de_rubarbaCompot de rubarba din: tije de rubarba, apa, zahar, baton de vanilie, lamaie si menta. Ingrediente: 25 tije de rubarba 1,6 l apa 8 linguri cu zahar 1/2 baton de vanilie 1/2 lamaie menta   Mod de preparare: Curăţă tijele de rubarbă (sau revent, cum i…
Read more »





Piept de curcan cu mirodenii

25 November 2013
Piept_de_curcan_cu_mirodeniiPiept de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »





Tarta cu branza si ciuperci

25 November 2013
Tarta_cu_branza_si_ciuperciTarta cu branza si ciuperci din: aluat, oua, ciuperci, unt, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, cimbru, smantana si branza. Ingrediente: 400 g aluat fraged gata preparat 2 oua, batute 500 g ciuperci, taiate felii 30 g unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de…
Read more »





Ghiveci gustos de crap

25 November 2013
Retete_1Ghiveci gustos de crap din: peste, ceapa, morcov, patrunjel, telina, bulion, fasole verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg peste (crap) 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 2 linguri bulion 1 mana de fasole verde conservata sare piper ulei   Mod…
Read more »





Desert delicios cu pere

25 November 2013
Desert_delicios_cu_pereButurugi cu pere din: faina, zahar, cacao, galbenus, unt, migdale, pere, zahar, vin si amidon. Ingrediente: blat: 150 g faina 50 g zahar 2 linguri cacao 1 galbenus 125 g unt 50 g migdale tocate umplutura: 2 pere 50 g zahar 100 ml vin alb sec…
Read more »





Cartofi copti, cu rozmarin

25 November 2013
Cartofi_copti_cu_rozmarinCartofi copti, cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi, mai fainosi, curatati si taiati sferturi 100 ml grasime de pasare sare de mare 4 ramurele de rozmarin, doar frunzele, taiate marunt   Mod de preparare: Preincalzeste…
Read more »





Tort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare

25 November 2013
Tort_de_pere_si_ciocolata_asezonat_cu_merisoare_acrisoareTort de pere şi ciocolată asezonat cu merişoare acrişoare din: oua, zhar, faina, cacao, blat de pandispan, compot de merisoare, pere, rachiu de pere, ciocolata de merisoare si frisca. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 75 g faina 1 lingura cacao 1 blat de pandispan(circa 250…
Read more »





Salata de varza rosie cu fructe

25 November 2013
Salata_de_varza_rosie_cu_fructeSalata de varza rosie cu fructe din: varza rosie, mere, ceapa, fructe de padure, zahar brun, otet balsamic, seminte de chimen, coaja si suc de portocala. Ingrediente: 800 g varza rosie 2 mere mari 1ceapa mare 200 g fructe de padure congelate 125 g zahar brun…
Read more »





Reteta zilei: Lasagna cu pui si sos de rosii

25 November 2013
Lasagna_cu_pui_si_sos_de_rosii_28O reteta savuroasa de Lasagna cu pui si sos de rosii din: piept de pui, supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagan, cascaval, unt, faina si lapte.   Ingrediente: 1 kg piept de pui 300 ml supa de…
Read more »





Deserturi delicioase: Spuma de ciocolata

25 November 2013
Spuma_de_ciocolataSpuma de ciocolata din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, frisca, oua, zahar pudra, sos de ciocolata, frisca Inrgedeinte: 200 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, topita 100 g ciocolata cu lapte, topita 75 ml frisca 5 oua, separate 50 g zahar pudra 150 ml sos de…
Read more »





Retete internationale: Spanakopita

25 November 2013
SpanakopitaSpanakopita din: spanac, ulei de masline, patrunjel, coriandru, ceapa verde, feta, oua, foi de plancita, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de spanac proaspăt 4 linguri de ulei de măsline jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt jumătate de legătură coriandru proaspăt 1 ceapă verde mare…
Read more »





Crema de vanilie cu dulceata

25 November 2013
Crema_de_vanilie_cu_dulceataO reteta delicioasa de crema de vanilie cu: oua, zahar pudra, faina, lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2 linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 ml…
Read more »





Retete tv Paprika #8

25 November 2013
Retete_8Retete tv Paprika: Ficat de pui Crostini Ingrediente: 150 g ficăței de pui, curățați de orice urmă de grăsime 1 lingură de ulei de măsline 2 linguri vin Marsala, Porto sau brandy 1 cățel de usturoi pisat sau tăiat felii subțiri 1 lingură salvie tocată…
Read more »





Varza de Bruxelles cu migdale si cimbru

25 November 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_migdale_si_cimbruVarza de Bruxelles cu migdale si cimbru din: varza de bruxelles, slaninuta, usturoi, migdale si cimbru. Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles 100 g slaninuta 2 catei de usturoi 50 g migdale 1 lingura de cimbru proaspat   Mod de preparare: Fierbe in apa clocotita 600

Reteta zilei: Tarta delicioasa cu mere

24 November 2013
Tarta delicioasa cu mereTarta delicioasa cu mere din: faina, zahar, sare, unt, apa rece, mere, suc de lamaie.   Ingrediente aluat: 2 cani faina 1 lingura de zahar ½ lingurita de sare 9 linguri de unt rece nesarat, taiat bucati 6 linguri de apa rece Ingrediente umplutura: 9 mere Sucul de la o lamaie 1 cana de zahar…
Read more »





Gem de pere

24 November 2013
Gem_de_pereGem de pere din: pere, zahar, scortisoara, baton de vanilie si suc de lamaie. Ingrediente: 2,5 kg pere 1 kg zahar 1 baton de scortisoara 1/2 baton de vanilie 1 lingura cu suc de lamaie   Mod de preparare: Spală perele, curăţă-le de coajă şi cotor şi dă-le pe răzătoarea mare. Intr-o cratiţă cu fundul gros,…
Read more »





Porcheta cu prune si fenicul

24 November 2013
Porcheta_cu_prunePorcheta cu prune si fenicul din: piept de porc, ceapa, usturoi, seminte de fenicul, patrunjel, boia de ardei, supa de legume, vin, ulei, fenicul, prune uscate, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2,5 -3 kg piept de porc dezosat, fara sorici (bucata intreaga) 3 cepe 4-5 catei de usturoi 1 lingura seminte de fenicul macinate 4-5…
Read more »





Cocktail cu lapte de cocos si sirop de grenadine

24 November 2013
Cocktail_cu_lapte_de_cocos_si_sirop_de_grenadineCocktail cu lapte de cocos si sirop de grenadine din: sirop de grenadine, zeama de lamaie, lapte de cocos, apa minerala si lamaie. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl sirop de grenadine zeama unui sfert de lamaie 2 cl lapte de cocos apa minerala carbogazoasa sau plata o felie de lamaie     Mod…
Read more »





Aperitiv pe baza de ardei rosu si vanata (Ajvar)

24 November 2013
AjvarAjvar din: ardei rosii, vanata, ulei de masline, usturoi, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de ardei roşii 1 vânătă 4 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi 2 linguri de oţet de vin sare piper   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 210 ° C. Inţeapă pieliţa vinetei cu un…
Read more »





Retete de sarbatori: Foie gras

24 November 2013
Foie_grasFoie gras din: ficat de gasca, paine prajita, faina, unt, mere, smochine, dulceata de afine, zeama de lamaie, chives, sare si piper. Ingrediente:  1,2 kg ficat degasca indopata 6 felii de paine prajita 2 linguri faina 100 g unt 2 mere 12 smochine 200 g dulceata de afine 2 linguri zeama de lamaie 50 g chives…
Read more »





Salata calda de creveti

24 November 2013
Salata_calda_de_crevetiO reteta delicioasa de salata calda cu:creveti, ceapa, dovlecei, ardei gras, unt, coniac, marar, otet balsamic, sare. Ingredient 350g creveti decorticati 1 ceapa 1 dovlecel 1 ardei gras 100 g unt 2 linguri coniac 1 lingura de marar 1 lingura de otet balsamic sare Mod de preparare: Spală bine creveţii, şterge-i cu un şervet, după…
Read more »





Gem picant

24 November 2013
Gem_picantGem picant din: mere, prune, pere, zahar, lamaie, ghimbir, baton de scortisoara si nuca. Ingrediente: 1,3 kg mere 1,3 kg prune 900 g pere 2 kg zahar 1 lamaie ghimbir (cam 2 cm) 1 baton de scortisoara 100 g nuca   Mod de preparare: Curăţă de coajă fructele spălate şi îndepărtează sâmburii. Păstrează într-un săculeţ de…
Read more »





Retete gustoase: Calamar umplut

24 November 2013
Calamar_umplutO reteta delicioasa de calamar umplut cu:peste, cod, praz, pesmet, ou, patrunjel verde, vin alb sec, unt, piper, otet, sare, frunze de dafin. Ingrediente: 3 calamari 200g file de cod 2 fire de praz 1 lingura de pesmet 1 ou patrunjel verde 200 ml vin alb sec unt piper otet sare frunza de dafin  …
Read more »





Friptura de vita condimentata

24 November 2013
Friptura_condimentataO reteta delicioasa de friptura condimentata cu:carne de vita, otet balsamic, zahar, ceapa rosie, vin rosu, supa de vita, rozmarin, cimbrisor, piper, ulei, sare. Ingrediente: 800 g pulpă de vită oţet balsamic 1 lingură cu zahăr 1 ceapă roşie 300 ml vin roşu 100 ml supă de carne de vită 2 crenguţe de rozmarin 1…
Read more »





Retete de post: Crema de dovleac

24 November 2013
Crema_de_dovleacO reteta delicioasa de crema de dovleac cu:dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, maorcovi, telina, sare, smantana, unt, patrunjel verde. Ingrediente: 1 dovleac potrivit 4 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică sare 3-4 linguri cu smân­tână 2 linguri cu unt pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţă dovleacul, fă-l cubuleţe şi lasă-l…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu carne de curcan si legume

24 November 2013
Paste_cu_carne_de_curcan_si_legume_15Paste cu carne de curcan si legume din: paste, carnati de curcan, ardei gras, ceapa, fulgi de ardei rosu, piper, sare, apa, oregano, ulei de masline, rosii, patrunjel, mozzarella, ricotta, parmezan.   Ingrediente: 1 ½ ceasca paste 2 carnați de curcan (doar carnea) ½ ardei gras ½ ceapa ¼ lingurita fulgi de ardei roșu ¼…
Read more »





Supa cu smantana

24 November 2013
Supa_cu_smantanaO reteta delicioasa de supa cu: cartofi, radacina de patrunjel, telina, conopida, praz, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mare câteva bucheţele de conopidă 1 fir de praz 200 g smântână 1 lingură cu unt 1 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Taie cartofii, rădăcina de…
Read more »





Retete simple: Vinete pane

24 November 2013
Vinete_paneO reteta delicioasa de vinete pane cu: vinete, oua, faina, pesmet, usturoi, smantana, marar, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 2 ouă 4 linguri cu făină 4 linguri cu pesmet 4 căţei de usturoi 150 g smânână mărar ulei sare Mod de preparare: Alege vinete potrivit de groase. Spală-le şi şterge-le cu un şervet curat. Taie-le…
Read more »





Rulouri de rechin

24 November 2013
Rulouri_de_rechinO reteta delicioasa de rulouri de rechin cu:rechin, spanac, dovlecel, ardei gras, ceapa, branza de vaci, uleiu de masline, sare. Ingrediente: 700g cotlete de rechin 200g spanac 1 ceapa 1 ardei gras 200g branza de vaci 1 dovlecel mic ulei de masline sare Mod de preparare: Taie cea­pa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă…
Read more »





Minitort cu zmeura

24 November 2013
Minitort_cu_zmeuraO reteta gustoasa de minitort cu:zmeura, zahar, lapte, zahar vanilat, lamaie, frisca, biscuiti, unt, vin alb. Ingrediente: 500 g zmeura 200g zahar 200ml lapte 1 pliculet zahar vanilat 1 lamaie 100g frisca Ingrediente blat: 150g biscuiti simpli 50g unt 1 lingura vin alb Mod de preparare: Topeşte untul la foc mic. Opreşte focul, după care…
Read more »





Salata de dovecei

24 November 2013
Salata_de_dovleceiO reteta delicioasa de salata cu: dovlecei, arde gras, varza alba, rosie, unt, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei graşi 1/2 varză albă mică 1 roşie 1 lingură cu unt Ingrediente sos: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet bal­samic 3 căţei de usturoi sare Mod…
Read more »





Friptura de pui cu unt aromat si salata de rosii

24 November 2013
Friptura_de_pui_cu_unt_aromatO reteta delicioasa de friptura de pui cu: carne de pui, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa verde, frunze de salvie, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri cu ulei de măsline Ingrediente untul aromat: 100 g unt 4 căţei mari de usturoi 2-3 fire de ceapă verde (numai partea verde) frunză…
Read more »





Reteta zilei: Salata de ton cu capere si rosii cherry pe pat de salata verde

24 November 2013
Salata_de_ton_cu_capere_si_rosii_cherry_pe_pat_de_salata_verde_7O reteta savuroasa de Salata de ton cu capere si rosii cherry pe pat de salata verde din: ton in ulei, maioneza, mustar dijon, suc de lamaie, sare, telina, capere, ceapa verde, frunze de salata si rosii cherry.   Ingrediente: 2 cutii ton in ulei 1/4 ceasca maioneza 1 linguriță. mustar Dijon 1 lingura suc…
Read more »





Orez cu ciuperci si verdeata

24 November 2013
Orez_cu_ciuperciO reteta delicioasa de orez cu: ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel, radacina de patrunjel, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu orez 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 1 morcov 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt Şi căleşte-o în ulei. Adaugă orezul şi lasă pe…
Read more »





Pui cu tarhon si cartofi

24 November 2013
Pui_cu_tarhonO reteta delicioasa de pui cu: cartofi, sare, tarhon, piept de pui, ulei, piper, lapte, unt, nucsoara, pesmet. Ingrediente: 750 g cartofi făinoşi sare 1/2 legătură tarhon 3 buc. piept de pui (cca. 500 g) 2 linguri ulei piper 150 ml lapte 60 g unt nucşoară rasă 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »





Sarmale de post

24 November 2013
Retete_9Sarmale de post din: varza murata, orez, ciuperci, paine prajita, morcovi, mere, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si boia. Ingrediente: varza murata 1 cana orez 2 cutii ciuperci 4 felii paine prajita 2 morcovi 2 mere 2 cepe ulei 1 crenguta cimbru sare piper boia   Mod de preparare: Ceapa o tai mărunt şi o înăbuşi…
Read more »





Gem de piersici

24 November 2013
Gem_piersiciO reteta savuroasa de gem de piersici din: piersici, pulpa de ananas, ghimbir si zahar. Este un gem numai bun de umplut nişte fursecuri fragede şi de servit lângă o ceşcuţă de cafea aro­mată. Ingrediente: 10 piersici 1 kg pulpa de ananas 1 ghimbir proaspat 2 kg zahar   Mod de preparare: Dă ananasul prin…
Read more »





Tortilla cu salam chorizo si dovlecei

24 November 2013
Tortilla_cu_salam_chorizo_si_dovleceiTortilla cu salam chorizo si dovlecei din: ceapa rosie, ulei de masline, salam chorizo, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, busuioc, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roşii 5 linguri de ulei de măsline 200 de grame de salam chorizo 600 de grame de dovlecei 1 căţel de usturoi zeama unei lămâi bio jumătate de…
Read more »





Piure cu ierburi

24 November 2013
Piure_cu_ierburiPiure cu ierburi din: cartofi, usturoi, smantana, ieburi, lapte. Ingrediente: 1 kg cartofi, taiati in cuburi mari de marimi egale 3 catei de usturoi, decojiti si lasati intregi 4 linguri de smantana lichida pentru gatit 1 mana mare de ierburi amestecate, tocata grosier putin lapte (optional)   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. înţeapă…
Read more »





Tajine de kefta cu menta

24 November 2013
Tajine_de_kefta_cu_mentaTajine de kefta cu menta din: ceapa, ulei de masline, usturoi, patrunjel, menta, spata de miel, chifle, oua, ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, seminte de chimen, paprika, scortisoara, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt un sfert…
Read more »





Retete de post: Ceapă umplută cu ciuperci, măsline şi nuci

24 November 2013
Retete_1Ceapă umplută cu ciuperci, măsline şi nuci din: ceapa, ciuperci, masline, nuci, morcovi, telina, ulei, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conserva 150 g masline fara samburi 100 g nuci 2 morcovi 1 telina 6 linguri ulei 2 linguri pasta de tomate sare piper   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Supa de cartofi cu branza cheddar

24 November 2013
Supa_de_cartofi_cu_branza_cheddar_05Supa de cartofi cu branza cheddar din: unt, ceapa, faina, cartofi rosii, lapte, supa de pui, apa, sare, piper, branza cheddar, piper cayenne, praf de usturoi, praz.   Ingrediente: 1 lingura unt 1 cana ceapa, tocata 2 1/2 linguri faina 3 cani cartofi rosii, cuburi 1 1/4 cana lapte 1 1/4 cani supa de pui…
Read more »





Crap umplut la cuptor

24 November 2013
Crap_umplut_la_cuptorCrap umplut la cuptor din: crap, orez, ciuperci, migdale, vin, lamai, patrunjel, ulei de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare (circa 3kg) 70 g orez 1 cutie ciuperci 100 g migdale 200 ml vin alb sec 2 lamai 2 legatura patrunjel 100 ml ulei de dovleac sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele…
Read more »





Cheesecake cu ciocolata

24 November 2013
Cheesecake_cu_ciocolataCheesecake cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, biscuiti, ciocolata alba, mascarpone, lichior, zahar vanile, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 75 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, topita 50 g unt 200 g biscuiti digestivi, zdrobiti marunt Pentru umplutura: 300g ciocolata alba de menaj, rupta bucati 500 g crema mascarpone 3-4 linguri lichior Amaretto 1 plic zahar…
Read more »





Tocana cu carne de porc

24 November 2013
Tocana_cu_carne_de_porcTocana cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, telina, praz, pasta de tomate, vin, foi de dafin, ardei iute, untura, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc (pulpa, spata) 2 cepe 3 morcovi 1 telina mica 4 fire de praz 2 linguri pasta de tomate 100 ml vin alb demisec…
Read more »





Piure de telina cu sos de hrean

24 November 2013
Piure_de_telina_cu_sos_de_hreanPiure de telina cu sos de hrean din: telina, mere, sos de hrean. Ingrediente: 1 telina de circa 750 g, curatata de coaja si taiata in cuburi 2 mere, decojite si taiate in cuburi 1 lingura sos de hrean   Mod de rpeparare: Pune telina într-o oală mare cu apă şi adu-o la punctul de…
Read more »





Chutney de mere

24 November 2013
Chutney_de_mereChutney de mere din: ceapa, mere, stafide, coriandru, boia de ardie iute, mix aromatic, sare, zahar si otet. Cu un gust şi picant, şi dul­ce, delicatesa de mere este ideală pentru sendvişuri cu brânză albă sau cedar, pentru fripturile de pui ori curcan sau în salatele cu ton şi maioneză (în acest caz, pune doar jumătate…
Read more »

Reteta zilei: Mix de muraturi picante

Mix_de_muraturi_picante_05Mix de muraturi picante din: ardei iute, ardei grasi, castraveti, otet, sare, boabe de piper, fulgi de ardei rosu, usturoi, apa. Ingrediente: 1 ardei iute 2 ardei grasi 2 castraveți 3/4 cana otet 1 lingura sare 1 lingura boabe de piper 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu 2 catei de usturoi, tocat Apa   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Conopida si sfecla murate

Conopida_si_sfecla_murate_04Conopida si sfecla murate din: conopida, sfecla, usturoi, apa, otet, sare, fulgi de ardei rosu, semitne de marar, boabe de ienibahar, boabe de piper negru.   Ingrediente: 1 conopida, rupta buchețele 1 sfecla, curatata si feliata 4 catei de usturoi, curatati si taiati in jumatate 3 cani de apa ½ ceasca otet ⅛ ceașcă de…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni

Desert_cu_fulgi_de_ciocolata_alba_si_glazura_de_capsuni_10Desert cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni din: fulgi de ciocolata alba, glazura de capsuni, nuci pecan. Ingrediente: 1 pachet fulgi de ciocolata alba 1 cutie glazura capsuni 2/3 cana nuci pecan tocate     Mod de preparare: Ungeti o tava cu putin ulei. Topiti fulgii de ciocolata alba la bain marie.…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si parmezan

Paste_cu_sos_de_rosii_si_parmezan_04Paste cu sos de rosii si parmezan din: paste, ulei de masline, rosii, patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan.   Ingrediente: 1 pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 10 rosii, cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de cutit de piper rosu pisat sare si piper dupa gust 1/2…
Read more »





Reteta zilei: Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry

Gogonele_murate_in_otet_de_mere_cu_praf_de_curry_04Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry din: gogonele, ceapa, sare, otet de mere, zahar brun, radacina de ghimbir, ienibahar, seminte de chimen, seminte de coriandru, seminte de schinduf, boabe de piper, seminte de mustar, curcuma, praf de chili.   Ingrediente: 2-4 kg gogonele, feliate 1 ceapa, feliata 2 1/2 linguri de…
Read more »





Reteta zilei: Dovlecei murati

Dovlecei_murati_10Dovlecei murati din: dovlecei, ceapa, sare, otet de mere, zahar, seminte de telina, seminte de telina, seminte de mustar, praf de turmeric.   Ingrediente: 2-3 dovlecei 1 ceapa 1 lingura sare 2 cesti otet de mere 1 cana zahar 1/2 lingurita seminte de telina 1/2 lingurita de semințe de marar 1 lingura seminte de mustar…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu crema de fructe de padure

Clatite_cu_crema_de_fructe_de_padure_05Clatite cu crema de fructe de padure din: oua, lapte, ulei vegetal, sare, vanilie, faina de grau, crema de branza, esenta de vanilie, fructe de padure, smantana.   Ingrediente aluat: 3 oua 2/3 cana lapte 2 linguri de ulei vegetal 1/4 lingurita de sare 1 lingurita vanilie 1/3 cana faina de grau Ingrediente crema de…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute cu paste si sos de rosii

Chiftelute_cu_paste_si_sos_de_rosii_20Chiftelute cu paste si sos de rosii din: carne de porc, usturoi, piper negru, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin alb, busuioc, fulgi de ardei rosu, parmezan, paste.   Ingrediente chiftelute: 1 kg carne de porc 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita piper negru macinat 2 lingurite de frunze oregano uscat…
Read more »





Reteta zilei: Gogonele murate

Gogonele_murate_06Gogonele murate din: gogonele, otet, apa, zahar, sare, seminte de marar, boabe de piper, usturoi, frunze de dafin.   Ingrediente: 2-4 kilograme de gogonele 2 cani otet 2 cani apa 1 lingura zahar 4 lingurite de sare 3 lingurite semințe de marar 3 lingurite boabe de piper 4 catei de usturoi 8 frunze de dafin…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati in otet balsamic

Castraveti_murati_in_otet_balsamic_12Castraveti murati in otet balsamic din: castraveti, otet, apa, otet balsamic, zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric.   Ingrediente: 4 castraveți 1 ceasca oțet 1 cana apa 1/3 ceasca alb otet balsamic 6 linguri zahar 3 linguri sare 1/2 lingurita semințe de mustar 1/4 lingurița semințe de telina 1/4 lingurita praf turmeric…
Read more »





Reteta zilei: Salata de ananas cu lapte de cocos

Salata_de_ananas_cu_lapte_de_cocos_06Salata de ananas cu lapte de cocos din: ananas, portocale, capsuni, struguri, iaurt, lapte de cocos, esenta de vanilie, nuca de cocos.   Ingrediente: 1 ananas proaspat o portocala 1 si 1/2 cani capsuni 1 si 1/2 cani de struguri rosii 1 si 1/4 cesti iaurt 1/4 ceasca lapte de cocos 1/2 lingurita esenta de…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de cartofi cu branza

Budinca_de_cartofi_cu_branza_06Budinca de cartofi cu branza din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, faina de grau integrala, smantana, sare, piper cayenne, branza, branza cheddar, boia de ardei.   Ingrediente: 4 cupe cartofi feliati subtire 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 1/4 ceapa, felii subtiri 3 linguri de faina de grau integrala 1 1/2 cani…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati cu usturoi si marar

Castraveti_murati_cu_usturoi_si_marar_08Castraveti murati cu usturoi si marar din: castraveti, otet de mere, apa, sare, usturoi, fulgi de ardei, marar, condimente.   Ingrediente: 2 kg de castraveti 1 3/4 cana otet de mere 1 1/2 ceasca de apa 2 linguri de sare 6 catei de usturoi 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1 legatura de marar proaspat…
Read more »





Reteta zilei: Fasole verde murata

Fasole_verde_murata_04Fasole verde murata din: fasole verde, usturoi, marar, ardei chili, piper, apa, otet, sare.   Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 catei de usturoi 1 lingurita de marar uscat 2 ardei chili rosii ¼ lingurita piper Ingrediente pentru saramura: 5 cani de apa 5 cesti de otet ½ ceasca de sare   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Piersici coapte cu mascarpone si miere

Piersici_coapte_cu_mascarpone_si_miere_06Piersici coapte cu mascarpone si miere din: piersici, ulei, mascarpone, miere. Ingrediente: 5 piersici, taiate jumatati, fara samburi ulei 1 cutie crema mascarpone miere       Mod de preparare: Incalziti gratarul. Ungeti piersicile cu ulei. Gatiti piersicile pe gratar aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Serviti piersicile copate cu mascarpone si miere. Piersici coapte…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta

Sandwich_cu_friptura_de_vita_si_ceapa_crocanta_13Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta din: maioneza, smantana, hrean, miere, mustar dijon, sare, piper, lapte, ulei vegetal, faina, ardei iute, boia de ardei iute, chifle, branza cheddar, friptura de vita. Ingrediente sos hrean: 1/2 cana maioneza 1/2 cana smantana 1/4 ceasca hrean ras 2 lingurite miere 2 lingurite mustar dijon sare si piper…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati in saramura

Castraveti_murati_in_saramura_07Castraveti murati in saramura din: castraveti, seminte de coriandru, seminte de mustar, boabe de piper negru, marar, frunze de dafin, usturoi, sare, apa.   Ingrediente: 5 castraveți 1/2 lingurita seminte de coriandru 1/2 lingrita seminte de muștar 1/2 lingurita boabe de piper negru 1 legatura de marar proaspat 3 frunze de dafin 6 catei de…
Read more »





Reteta zilei: Muraturi asortate cu piper si marar

Muraturi_asortate_cu_piper_si_marar_04Muraturi asortate din: otet, zahar tos, sare, castarveti, ceapa rosie, boabe de piper, marar.   Ingrediente: 1 2/3 cana otet 2/3 ceasca + 2 linguri de zahar tos 1/2 lingurita sare 2 cani castraveți, taiati felii 1/2 ceapa rosie, feliata subtire 1 lingura boabe de piper 2 linguri crengute marar     Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura_cu_ciocolata_si_caramel_15Prajitura cu ciocolata si caramel din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, ou, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, caramel.   Ingrediente: 1 2/3 cani faina 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 3/4 ceasca unt nesarat, la temperatura camerei 1 ceasca + 2 linguri zahar brun 1 ou, la temperatura…
Read more »





Reteta zilei: Vita Sichuan

Vita_Sichuan_16Vita Sichuan din: carne de vita, supa de pui, otet de orez, ulei de chili, telina, praz, sos chili, sos de soia, amidon de porumb.   Ingrediente: 1 bucata carne de vita, taiata felii subtiri amestec de supa de pui cu otet de orez 3 linguri de ulei de chili 1 telina, taiata felii 4…
Read more »

Reteta zilei: Supa de broccoli cu branza si cascaval

Supa_de_broccoli_cu_branza_si_cascaval_05Supa de broccoli cu branza si cascaval din: ceapa, morcovi, ulei de masline, faina de grau, lapte, smantana, supa de pui, piper cayenne, nucsoara, sare, piper, branza cheddar, cascaval, broccoli.   Ingrediente: 1 ceasca ceapa tocata 1/2 cana morcovi tocat 2 linguri ulei de masline 1/4 ceasca faina de grau 4 cesti de lapte 2…
Read more »





Reteta zilei: Conopida gratinata cu branza si parmezan

Conopida_gratinata_branza_si_parmezan_11Conopida gratinata cu branza si parmezan din: conopida, sare, unt, faina, lapte, piper, nucsoara, branza, parmezan, pesmet.   Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele sare 4 linguri unt nesarat 3 linguri de faina 2 cani de lapte cald 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 1/4 lingurita nucsoara rasa 3/4 ceasca branza proaspat rasa 1/2 cana parmezan…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu fulgi de ciocolata

Briose_cu_fulgi_de_ciocolata_20Briose cu fulgi de ciocolata din: crema de branza, ou, zahar, sare, fulgi de ciocolata, faina, bicarbonat de sodiu, cacao, apa, ulei, otet, esenta de vanilie, zahar pudra.   Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 ou, batut 2 cani si 2/3 cana zahar 1 si 1/4 lingurita de sare fulgi de ciocolata, dupa…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica picanta de fasole cu rasol de porc

Mancarica_picanta_de_fasole_cu_rasol_de_porc_19Mancarica picanta de fasole cu rasol de porc din: rasol de porc, condimente, suc de mere, otet de mere, sos worcestershire, praf de usturoi, sos iute, ardei gras, ceapa, fasole neagra, fasole alba, rosii, sos de rosii, ardie iute, praf de chilli, boia de ardei, chimen, sare.   Ingrediente: 1 rasol porc condimente dupa gust…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu piept de curcan

Sandwich_cu_piept_de_curcan_09Sandwich cu piept de curcan din: paine integrala, crema de branza, frunze de spanac, sos de afine, piept de curcan la gratar, maioneza.   Ingrediente: 4 felii paine integrala 1 cutie crema de branza frunze de spanac, spalate sos de afine piept curcan la gratar maioneza   Mod de preparare: Ungeti doua dintre feliile de…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati cu seminte de marar si usturoi

Castraveti_murati_cu_seminte_de_marar_si_usturoi_07Castraveti murati cu seminte de marar si usturoi din: castraveti, sare, apa, otet, zahar, seminte de marar, boabe de piper, cuisoare, usturoi.   Ingrediente: 7-8 kg castraveți 1 1/2 cesti de sare 6 cani de apa 6 cesti de otet 1/2-3/4 cana de zahar 9 linguri semințe de marar Boabe de piper cuișoare usturoi  …
Read more »





Reteta zilei: Briose cu afine si cereale

Briose_cu_afine_si_cereale_07Briose cu afine si cereale din: lapte, tarate de grau, esenta de vanilie, zahar, miere, oua, ulei, sos de mere, smantana, faina integrala, bicarbonat de sodiu, praf de copt, scortisoara, cereale, afine. Ingrediente: 1 cana de lapte 1 cana tarate de grau 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 ceasca zahar 1/4 ceasca de miere 2…
Read more »





Reteta zilei: Morcovi picanti murati

Morcovi_picanti_murati_05Morcovi picanti murati din: morcovi, apa, otet de mere, zahar, usturoi, seminte de marar, seminte de fenicul, sare, ardei iute, marar.   Ingrediente: 5 morcovi, curatati 1 cana de apa 1 cana otet de mere 1/4 ceasca zahar 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita de seminte de marar 1 lingurita semințe de fenicul 1…
Read more »





Reteta zilei: File de somon la cuptor

File_de_somon_la_cuptor_05File de somon la cuptor din: miere, ulei de masline, ceapa, suc de lamaie, coaja de lamaie, fileuri de somon, smantana, piper, frunze de macris, marar, frunze de tarhon.   Ingrediente marinata: 2 linguri de miere 1 lingura ulei de masline 2 linguri ceapa tocata 2 linguri suc proaspat de lamaie 1/2 lingurita coaja de…
Read more »





Reteta zilei: Vinete pane cu sos de rosii si parmezan

Vinete_pane_cu_sos_de_rosii_si_parmezan_10Vinete pane cu sos de rosii si parmezan din: vinete, faina, oua, pesmet, ulei de masline, sos de rosii, mozzarella, frunze de busuioc, parmezan.   Ingrediente: 2-3 vinete 2 cani de faina 4 oua, batute cu 1-2 linguri de apa 3 cupe pesmet ulei de masline sos de rosii mozzarella feliata 16 frunze de busuioc…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu ciocolata

Prajitura_delicioasa_cu_ciocolata_13Prajitura delicioasa cu ciocolata din: faina de orez, zahar, unt nesarat, fulgi de ciocolata amaruie, lapte, esenta de vanilie, oua.   Ingrediente: 2 cani faina de orez 2 cani de zahar 1/2 ceasca unt nesarat 1 cana fulgi de ciocolata amaruie 2 cutii de lapte 2 lingurita esenta de vanilie 2 oua, batute   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Salata de farfalle cu struguri si nuci

Salata_de_farfalle_cu_struguri_si_nuci_04Salata de farfalle cu struguri si nuci din: nuci, farfalle, broccoli, maioneza, zahar, ceapa rosie, otet de vin rosu, sare, struguri, bacon.   Ingrediente: 1 cana nuci, tocate 1 pachet farfalle 1 broccoli 1 ceasca maioneza 1/3 cana de zahar 1/3 cana ceapa rosie, taiata cuburi 1/3 cana de otet de vin rosu 1 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Morcovi si ridichi albe murate

Morcovi_si_ridichi_albe_murate_04Morcovi si ridichi albe murate din: ridichi albe, morcovi, sare, apa fierbinte, zahar, otet.   Ingrediente: ½ kg ridichi albe ½ kg morcovi 1 lingura de sare ½ cana apa fierbinte 5 linguri de zahar 1 cana apa 4 linguri de oțet     Mod de preparare: Curatati si taiati legumele. Puneti intr-un castron, adaugati…
Read more »





Reteta zilei: Mazare murata

Mazare_murata_08Mazare murata din: otet, apa rece, sare, zahar, usturoi, fulgi de ardei rosu, piper alb, seminte de mustar, seminte de coriandru, mazare.   Ingrediente: 1 cana de oțet 1 cana de apa rece 1/2 lingura sare 1/2 lingura zahar 4 catei de usturoi, feliat 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 lingurita piper alb 1/4…
Read more »





Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie

Gem_de_capsuni_cu_coaja_de_lamaie_05Gem de capsuni din: capsuni, lamaie, zahar, sare.   Ingrediente: 2 1/2 cani capsuni, taiate cuburi 1 lamaie 1/4 ceasca de zahar Un varf de cutit de sare       Mod de preparare: Combinati fructele si zaharul intr-o cratita. Adaugati un varf de cutit de sare, suc de lamaie si radeti putina coaja de…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc la tigaie

Cotlete_de_porc_la_tigaie_11Cotlete de porc la tigaie din: cotlete de porc, faina, amidon de porumb, sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei, piper cayenne, ulei vegetal, unt.   Ingrediente: 2 cotlete de porc 1/2 cana faina 1 lingura amidon de porumb 2 lingurite de sare 2 lingurite piper negru 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Conopida murata

Conopida_murata_04Conopida murata din: seminte de coriandru, seminte de mustar, seminte de chimen, otet de mere, usturoi, ghimbir, zahar, ceapa, sare, boabe de piper, turmeric, fulgi de ardei, conopida, morcovi, ardei rosu.   Ingrediente: 1 lingurita seminte de coriandru 1 lingurița seminte de mustar 1/2 lingurita seminte de chimen 2 cesti de otet de mere 5…
Read more »





Reteta zilei: Fidea de orez prajita cu sos si tofu

Fidea_de_orez_prajita_cu_sos_si_tofu_07Fidea de orez prajita cu sos si tofu din: ulei de gatit, fidea de orez, usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, sos de fasola, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, faina de porumb.   Ingrediente: ulei de gatit 150 g de fidea de orez, inmuiata in apa…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata

Tort_cu_crema_de_lapte_si_glazura_de_ciocolata_30Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata din: oua, esenta de vanilie, zahar, faina, sare, zahar, lapte, galbenusuri de ou, sare, sirop, ciocolata amaruie.   Ingrediente blat: 3 oua, la temperatura camerei, albusurile separate de galbenusuri 1 lingurita de esenta de vanilie 1/2 ceasca zahar 3/4 cana faina 1 praf de sare Ingrediente…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati in otet de mere

Castraveti_murati_in_otet_de_mere_12Castraveti murati in otet de mere din: castravete, suc de limeta, apa, sare, gheata, ceapa, otet de mere, zahar, seminte de mustar, tumeric, seminte de telina, cuisoare.   Ingrediente: 8-10 kg castraveți, spalati 1 ceasca suc de limeta 10l apa 3 linguri sare gheata 4-6 cepe, feliate 6 cesti de otet de mere 6 cani…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu