joi, 14 noiembrie 2013

Retete de toamna #20

Retete de toamna:

Incepe dieta de toamna

25 October 2013
Dieta4Ai reusit sa scapi de cateva kilograme bune in timpul verii si nu vrei sa le pui inapoi odata cu sosirea toamnei? Afla cum sa incepi o dieta sanatoasa de toamna, care sa nu iti afecteze greutatea. Abundenta vitaminelor din fructele si legumele de toamna te indeamna la excese, din fericire cele mai multe fructe…
Read more »





Vinul ca medicament in evul mediu

25 October 2013
VIn_8Dupa prabusirea Imperiului Roman, lucrarile lui Hipocrat si Galenus sunt temporar uitate. Se considera ca Dumnezeu este singurul care poate vindeca un bolnav, cu conditia ca acesta sa aiba credinta. In acea epoca, doar calugarii, care sunt si viticultori (fie si numai pentru a produce vinul pentru liturghie), continua sa trateze bolnavii cu vin, în…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

25 October 2013
Briose_cu_dovleac_topping_de_nuci_si_glazura_de_sirop_de_artar_12Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, zahar, iaurt de vanilie, ulei de canola, oua, piure de dovleac, nuci, zahar brun, unt, zahar pudra, sirop de artar, lapte.   Ingrediente: 2 cesti faina 3 lingurite praf de copt…
Read more »





Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute

25 October 2013
Castraveti_murati_cu_foi_de_dafin_si_ardei_iuteCastraveti murati cu foi de dafin si ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 gr marar uscat cu seminte 50 gr hrean 100gr usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 gr sare     Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15…
Read more »





File de cod picant

25 October 2013
File_de_cod_picantFile de cod picant din: file de cod alb, ardei capia, fulgi de ardei dulci, cimbru uscat, usturoi, ghimbir, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de cod alb 4 ardei capia o lingura cu fulgi de ardei dulci o lingura cu cimbru uscat o capatana de usturoi o lingura cu…
Read more »





Conopida gratinata cu bacon

25 October 2013
Conopida_gratinata_cu_bacon_04Conopida gratinata cu bacon din: bacon, conopida, smantana, cascaval, galbenusuri, faina, sare, piper alb, frunze de telina, ulei. Ingrediente: 300 g bacon 1 conopida 200 g smantana 200 g cascaval 2 galbenusuri 1 lingura faina sare piper alb telina frunze 20 ml ulei   Mod de preparare: Fierbi conopida 10 minute în apă sărată. O…
Read more »





Blinii cu ouă si salată de varză

25 October 2013
Blinii_cu_oua_si_salata_de_varzaBlinii cu ouă si salată de varză din: iaurt, faina, praf de copt, oua, varza rosie, oua de prepelita, seminte de susan, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper, ardei capia, portocala, cimbru. Inrgediente: 250 ml iaurt 200 g faina un pliculet cu praf de copt doua oua 500 g varza rosie 8 oua…
Read more »





Halva de morcovi

25 October 2013
Halva_de_morcoviHalva de morcovi din: morcovi, stafide, cardamom, zahar, unt, lapte, migdale, fistic. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g stafide 6 seminte cardamom 200 g zahar 100 g unt 850 ml lapte o lingura migdale prajite o lingura fistic prajit   Mod de preparare: Se curăţă si se trec morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici. într-o…
Read more »





Supă de dovleac cu ghimbir

25 October 2013
Supa_de_dovleac_cu_ghimbirSupă de dovleac cu ghimbir din: pulpa de dovleac, ceapa, ghimbir, supa de legume, coriandru verde, lapte de cocos, suc de lamaie, sare, piper, zahar, usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de dovleac 1 ceapa 2 cm ghimbir 1 ardei iute 2 linguri ulei 750 ml supa de legume coriandru verde 400 ml lapte de cocos…
Read more »





Desert cu fistic si migdale

25 October 2013
Desert_cu_fistic_si_migdaleDesert cu fistic si migdale din: gris, unt, nuci, stafide aurii, cardamom, apa, zahar, fistic, migdale. Ingrediente: 250 g gris fin 60 g unt 40 g nuci 2 linguri stafide aurii 1/4 lingurita cardamom pentru sirop: 750 ml apa 150 g zahar pentru decor: fistic migdale   Mod de rpeparare: Intr-o tigaie uscată, pe foc…
Read more »





Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume

25 October 2013
Ciorba_cu_scarita_de_porc_si_legume_04Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume din: scarita afumata, fasole pastai, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, patrunjel, bulion, faina alba, boia dulce, ulei, smantana, sare.   Ingrediente: 500 g de scarita afumata 3 maini de fasole pastai 5 cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ardei rosu 1 legatura de patrunjel 3 linguri bulion 2 faina…
Read more »





Supă cu somon si spaghete

25 October 2013
Supa_cu_somon_si_spagheteSupă cu somon si spaghete din: somon, fasole fava, ceapa rosie, morcov, supa, usturoi, spaghete, ciuperci, ardei iute, ardei capia, ulei de masline, limete, patrunjel, sare, piper, rosii uscate. Ingrediente: 500 g somon 100 g fasole fava din conserva doua cepe rosii un morcov doi litri supa 4 catei de usturoi 200 g spaghete 200…
Read more »





Ruladă umplută cu cremă de castane

25 October 2013
Rulada_umpluta_cu_crema_de_castaneRuladă umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata. Ingrediente: 300 g faina sare 20 g drojdie 50 g zahar 150 ml lapte 30 g unt 2 galbenusuri 300 g castane comestibile decojite 1/2 borcan gem de caise 3 linguri ciocolata topita   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati

25 October 2013
Piept_de_pui_prajit_cu_garnitura_de_cartofi_gratinati_06Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati din: piept de pui, usturoi, ulei, sare, piper, boia de ardei, dafin, cartofi, ceapa, bacon, smantana, branza.   Ingrediente pentru carnea prajita: 300-400 de grame de piept de pui 1 catel de usturoi 50 ml ulei de floarea soarelui sare piper boia de ardei foaie de…
Read more »





Andive cu spanac şi sos

25 October 2013
Andive_cu_spanac_si_sosAndive cu spanac şi sos din: andive, conopida, lapte, smantana, branza de vaci, cascaval, spanac, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, miez de nuca, migdale. Ingrediente: 4 andive o conopida mica 400 ml lapte 200 ml smantana 200 g branza de vaci 100 g cascaval patrunjel 500 g spanac 3 catei de…
Read more »





Pui cu sos de struguri

25 October 2013
Pui_cu_sos_de_struguriPui cu sos de struguri din: piept de pui, unt, vin alb sec, cimbru, sare, piper, zahar, unt, amidon, supa de pui, boabe de struguri. Ingrediente: 500 g piept de pui 25 g unt 3 linguri vin alb sec 1 lingura rasa cimbru sare piper pentru sos: 1 lingura zahar 2 linguri vin alb sec…
Read more »





Supa de pui cu legume si clatite

25 October 2013
Supa_de_pui_cu_legume_si_clatiteSupa de pui cu legume si clatite din: piept de pui, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, foi de dafin, telina, praz, unt, sare, oua, faina, unt. Ingrediente: 2 piepti de pui cu os 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina 5 boabe de piper 3 cuisoare 2…
Read more »





Pui cu dovleac si ciuperci

25 October 2013
Pui_cu_dovleac_si_ciuperciPui cu dovleac si ciuperci din: piept de pui, sare, piper, ulei, ciuperci de padure, pulpa de dovleac, rozmarin, vin, supa de pui. Ingrediente: 4 piepti de pui sare piper 2 linguri ulei 200 g ciuperci de padure 400 g pulpa de dovleac 2 fire de rozmarin 200 ml vin alb 600 ml supa de…
Read more »





Dovleac în caramel

25 October 2013
Dovleac_în_caramelDovleac în caramel din: unt, zahar, pulpa de dovleac, suc de ananas, ananas, felii de lamaie, piscoturi, cereale, frisca. Ingrediente: 70 g unt 3 linguri zahar 300 g pulpa de dovleac 50 ml suc de ananas felii de ananas din comot felii de lamaie ornat: piscoturi cereale frisca   Mod de preparare: Se topeşte untul…
Read more »





Vinul ca medicament in perioada Renasterii si in secolul Luminilor

25 October 2013
VIn_2ÎN RENASTERE Principiile hipocratice, ca si cele ale lui Galenus, ramân multa vreme de referinta, întrucât lucrarile unor cercetatori ca Harvey si Pecquet asupra circulatiei sangvine si limfatice se impun cu greu. Farmacopeea epocii continua sa fie dominata de plante, dar dezvoltarea cunostintelor, deschiderea spre lume ce caracterizeaza aceasta epoca si amplul recurs la Antichitate…
Read more »





Reteta zilei: Galusti cu carne de porc si creveti

25 October 2013
Galusti_cu_carne_de_porc_si_creveti_15Galusti cu carne de porc si creveti din: creveti, carne de porc, rucola, castane de apa, praz, sos de stridii, ulei de susan, usturoi, sos de soia, piper alb, sare, aluat.   Ingrediente: 500gr creveti, decorticati 500gr carne de porc, tocata 1 ceasca de rucola, tocata 1/2 cutie castane de apa 1/4 ceasca praz tocat…
Read more »





Miel cu legume, cimbru si scortisoara

25 October 2013
Miel_cu_legume_cimbru_si_scortisoaraMiel cu legume, cimbru si scortisoara din: carne de miel, ciuperci, vanata, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, portocale, cuisoare, vin alb sec, scortisoara, frunze de dafin, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de miel 500 g ciuperci o vanata doi ardei capia un ardei iute doua cepe 6 catei de usturoi doua…
Read more »





Mere umplute cu varză si sfeclă roşie

25 October 2013
Mere_umplute_cu_varza_si_sfecla_rosieMere umplute cu varză si sfeclă roşie din: mere, varza rosie, ceapa, ulei, foi de dafin, suc de mere, cimbru uscat, chimen, sfecla rosie, sare, piper. Ingrediente: 4 mere mari 1 varza rosie 1 ceapa 20 ml ulei 2 foi de dafin 200 ml suc de mere 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingurita chimen…
Read more »





Halva clasica

25 October 2013
Halva_clasicaHalva clasica din: seminte decojite de floarea soarelui, susan, miere, unt de cacal. Ingrediente: 500 g seminte decojite de floarea soarelui 120 g susan 250 ml miere 50 g unt de cacao alimentar   Mod de preparare: Seminţele de floarea-soarelui foarte bine uscate, dar nu coapte în cuptor, se râşnesc, împreună cu susanul. Apoi, pentru…
Read more »





Salată de andive cu caşcaval

25 October 2013
Salata_de_andive_cu_cascavalSalată de andive cu caşcaval din: andiva, ridichi, porumb, cascaval, otet, sos de chili, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 andiva 2 legaturi ridichi 1 conserva de porumb (425 g) 300 g cascaval 3 linguri otet 3 linguri sos de chili sare piper 4 linguri ulei 2 linguri patrunjel tocat   Mod de preparare: Se…
Read more »





Ciorba de sfecla rosie cu mere

25 October 2013
Ciorba_de_sfecla_rosie_cu_mere_02Ciorba de sfecla rosie cu mere din: sfecla rosie, supa de pui, suc de mere, cartofi, morcov, mar, foaie de dafin, smantana, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 sfecle rosii mijlocii 1 l supa de pui 150 ml suc de mere 2 cartofi 1 morcov 1 mar 1 foaie de dafin smantana sare piper ulei…
Read more »





Brioşe cu cremă şi fructe

25 October 2013
Briose_cu_crema_si_fructeBrioşe cu cremă şi fructe din: faina, sare, zahar tos, zahar vanilinat, drojdie, lapte dulce, oua, unt, frisca, coacaze rosii, zahar pudra, seminte de dovleac, sos de coacaze rosii, unt. Ingrediente: 300 g faina sare 70 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat 7 g drojdie uscata 50 ml lapte dulce 3 oua 125…
Read more »





Galuste cu cascaval in sos

25 October 2013
Galuste_cu_cascaval_in_sosGaluste cu cascaval in sos din: cartofi albi, sare, oua, gris, piper, nucsoara, ciuperci de padure, rosii, ceapa, usturoi, bacon afumat, ulei, unt, smantana, cascaval. Ingrediente: 700 g cartofi albi sare 3 oua circa 75 g gris piper nucsoara rasa 250 g iutari galbiori (ciuperci de padure) 250 g rosii 1 ceapa 2 catei de…
Read more »





Crema de castane preparata in casa

25 October 2013
Crema_de_castane_preparata_in_casaCrema de castane preparata in casa din: castane, lapte, zahar pudra, baton de vanilie, cacao, frisca. Castanele se crestează în X cu cuţitul, pe 2 feţe şi se coc într-o tavă la cuptor, până ce se înnegreşte coaja. Se scot din cuptor, se stropesc cu puţină apă rece, apoi se acoperă timp de 10 min.…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin

25 October 2013
Mancarica_de_pui_cu_dovleac_si_rozmarin_06Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin din: dovleac, pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, supa de pui, rozmarin, sare, parmezan.   Ingrediente: ½ dovleac taiat cuburi 2-3 pulpe de pui 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ceasca supa de pui 1 lingura rozmarin , tocat 1 lingura de sare parmezan…
Read more »





Tocanita de cartofi cu morcov si carne de porc

25 October 2013
Tocanita_de_cartofi_cu_morcov_si_carne_de_porcTocanita de cartofi morcov si carne de porc din: carne de porc, cartofi, ceapa, morcov, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: cateva cubulete carne de porc 200 g cartofi 1 ceapa 1 morcov 2-3 rosii pentru sos 75 ml de ulei 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele. Ceapa o…
Read more »





Prajiturele cu ciocolata neagra

25 October 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_neagraPrajiturele cu ciocolata neagra din: apa, margarina, zahar, sare, faina, lapte, budinca de vanilie, unt, ciocolata menaj, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 400 ml apa 100 g margarina 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 250 g faina+4 oua pentru umplutura: 500 ml lapte 1 plic budinca de vanilie 50 g unt pentru glazura: 200 g ciocolata…
Read more »





Tarta cu legume si orez

25 October 2013
Tarta_cu_legume_si_orezTarta cu legume si orez din: unt, ou, sare, apa minerala, faina, folie de copt, orez, morcov, ceapa, smantana, oua, cascaval, masline, patrunjel, frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt moale 1 ou 1 praf sare 3 linguri de apa minerala 200 g faina folie de copt pentru umplutura: 100 g orez 1…
Read more »

Desert cu coaja de lamaie si scortisoara

25 October 2013
Desert_cu_coaja_de_lamaie_si_scortisoaraDesert cu coaja de lamaie si scortisoara din: lapte, apa, orez, faina de orez, zahar vanilinat, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: un litru lapte rece un litru apa 100 g orez 2 linguri faina de orez un pliculet zahar vanilinat 300 g zahar o lingurita coaja rasa de lamaie scortisoara   Mod de preparare:…
Read more »





Tocanita aromata cu carne de vitel

25 October 2013
Tocanita_aromata_cu_carne_de_vitelTocanita aromata cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cartofi, bulion, usturoi, supa de legume, sare, piper, ulei, patrunjel, foaie de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vitel 4 cepe 8 cartofi 2 linguri bulion 6-7 catei de usturoi tocati 1 cana apa fierbinte sau supa de legume sare piper ulei patrunjel 1…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata delicioasa de vanilie

24 October 2013
Inghetata_delicioasa_de_vanilie_07Inghetata delicioasa de vanilie din: smantana, lapte, zahar pudra, galbenus de ou, vanilie.   Ingrediente: 400 de grame de smantana 300 ml de lapte 10 linguri de zahar pudra 3 galbenusuri de ou 1 bucata vanilie sau esenta de vanilie, dupa gust     Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilie  și 3 linguri…
Read more »





Tarte cu mozzarella si somon

24 October 2013
Tarte_cu_mozzarella_si_somonTarte cu mozzarella si somon din: faina, unt, apa, somon fume, branza mozzarella, ou, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper, migdale, miez de nuca, rosii uscate. Ingrediente: 150 g faina 75 g unt 50 ml apa 300 g somon fume 250 g branza mozzarella un ou 200 ml smantana 50 g cascaval o legatura de…
Read more »





Paste cu legume şi sos

24 October 2013
Paste_cu_legume_si_sosPaste cu legume şi sos din: paste, fasole, morcovi, porumb, cimbru, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, sofran, parmezan, lamaie, sare, piper, seminte de mac. Ingrediente: 400 g paste 400 g fasole doi morcovi 200 g porumb din conserva cimbru uscat doua cepe albe doi catei de usturoi 150 ml ulei de masline 250 ml…
Read more »





Ruladă de porc cu sos

24 October 2013
Rulada_de_porc_cu_sosRuladă de porc cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc tocata, ceapa rosie, usturoi, broccoli, ardei capia, rosii, oregano, unt, marar, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: un kilogram carne de porc cu sorici 500 g carne de porc tocata o ceapa rosie 4 catei de usturoi 500 g broccoli…
Read more »





Supa-crema de orez cu verdeata

24 October 2013
Supa_crema_de_orez_cu_verdeata_03O reteta delicioasa de supa-crema cu: orez, zeama de carne, oua, smantana, unt, faina, lamaie, sare, patrunjel, marar.   Ingrediente: 1,5 I zeamă de carne 200 g orez 2 ouă 1 pahar de smântână 20 g unt 200 g făină 1 lămâie sare 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar   Mod de preparare:…
Read more »





Vinul este un medicament inca din Antichitate

24 October 2013
Vin_3Istoria medicinii ne învata ca vinul, din momentul descoperirii lui, a fost inclus pe scara larga în arsenalul terapeutic. In Antichitatea greco-romana deja, apoi în Evul Mediu, în Renastere, în secolul  Luminilor care a vazut nascându-se Revolutia Industriala, vinul a fost, în medicina traditionala, un remediu curent. El si-a pastrat acest loc onorabil pâna când…
Read more »





Pui cu fructe

24 October 2013
Pui_cu_fructe.pngO reteta delicioasa de frigarui de pui cu: ulei, sare, boia, kiwi, portocale, ananas, smantana, iaurt, suc de ananas, busuioc. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui ulei sare 1 praf de boia 2 kiwi 2 portocale 12 felii de ananas (din compot) 4 linguri de smântână 4 linguri iaurt 4 linguri de suc de…
Read more »





Friptura delcioasa de vita

24 October 2013
Friptura_de_vita.pngO reteta delicioasa de friptura de vita cu: carne de vita, morcovi, cartofi, pastarnac, ardei gras, verdeata, foi de dafin, usturoi, sare. Ingrediente: 1kg carne de vacă 2 morcovi 2 cartofi 2 păstârnaci 2 ardei graşi verdeaţă 1 foaie de dafin 2-3 căţei de usturoi sare   Mod de preparare:   Pui carnea în apă…
Read more »





Rata umpluta cu ceapa si costita

24 October 2013
Rata umplutaO reteta delicioasa de rata umpluta cu: carne de porc, oua, ceapa, costita afumata, cartofi, ulei, piper, sare, varza rosie, mere, zahar.   Ingrediente: 1 rată de 1,5 kg 300 g carne de porc 2 ouă 50 g ceapă 150 g costiţă afumată 400 g cartofi 150 ml ulei piper sare Ingrediente garnitură: 800 g…
Read more »





Sărmăluţe cu carne de curcan

24 October 2013
Sarmalute_cu_carne_de_curcan.pngO reteta delicioasa de sarmale cu:carne de curcan, varza murata, ceapa verde, orez, patrunjel, concentrat de legume, rosii, ulei, piper, cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 verze mijlocii  murate 1 legătură ceapă verde 1 cub concentrat de legume 1 cană orez 1 legătură pătrunjel 3-4 roşii 50 ml ulei pi­per o mână…
Read more »





Piept de curcan cu sos de gogoşari

24 October 2013
Piept_de_curcan_cu_sos_de_gogosariPiept de curcan cu sos de gogoşari din: piept de curcan, gogosari, rosii, ceapa, morcov, dovlecei, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg piept de curcan 5 gogosari 2 rosii 2-3 cepe 1 morcov 2 dovlecei 1 morcov 2 dovlecei 1 legatura marar 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou

24 October 2013
Cotlete_de_porc_in_crusta_de_parmezan_cu_ou_07Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou din: oua, pesmet, parmezan, cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, lamaie.   Ingrediente: 2 oua 1 cana pesmet 3/4 ceasca parmezan ras 4 cotlete de porc sare si piper negru proaspat macinat 6 linguri ulei de masline felii de lamaie, pentru servire   Mod…
Read more »





Omleta cu ardei gras si file de cod

24 October 2013
Omleta_cu_ardei_gras_si_file_de_codOmleta cu ardei gras si file de cod din: oua, marar, sare, piper, smantana, ulei, patrunjel, file de cod, ardei gras, ceapa, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 oua 1 legatura marar tocat sare piper 2 linguri smantana ulei patrunjel pentru umplutura: 1 file de cod 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa…
Read more »





Chec sarat cu ardei capia si ton

24 October 2013
Chec_sarat_cu_ardei_capia_si_tonChec sarat cu ardei capia si ton din: oua, faina, ulei, sare, ton, ardei capia, zeama de lamaie, foaie de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana faina 4 linguri ulei sare, dupa gust 1 conserva de ton in suc propriu 3 ardei capia copti si curatati zeama de la 1 lamaie foaie de copt  …
Read more »





Mic dejun cu fructe de pădure

24 October 2013
Mic_dejun_cu_fructe_de_padureMic dejun cu fructe de pădure din: faina de secara, faina alba, ou, sare, miere, amestec seminte, ulei, apa, frisca, nuca de cocos, fructe de padure, zahar vanilinat. Ingrediente: 150 g faina de secara 90 g faina alba un ou un sfert de lingurita cu sare 100 ml miere 100 g amestec seminte 50 ml…
Read more »





Pui cu masline si sos de lamaie

24 October 2013
Pui_cu_masline_si_sos_de_lamaiePui cu masline si sos de lamaie din: piept de pui, ceapa, masline, lamaie, supa de legume, ardei gras, ulei, mustar, pudra de coriandru. Ingrediente: 600 g piept de pui 3 cepe 200 g masline 1 lamaie 200 ml supa de legume 1 ardei gras rosu 100 ml ulei 1 lingurita mustar 1 lingurita pudra…
Read more »





Linte cu usturoi, telina si patrunjel

24 October 2013
Linte_cu_usturoi_telina_si_patrunjel_04Linte cu usturoi, telina si patrunjel din: linte, telina, usturoi, patrunjel verde, ulei, vin, sare, piper.   Ingrediente: 600 g linte fiarta 300 g telina 1 morcov 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 3 linguri ulei 3 linguri vin alb sare piper rozmarin o cana supa de legume   Mod de…
Read more »





Budinca cu miere si nuci

24 October 2013
Budinca_cu_miere_si_nuciBudinca cu miere si nuci din: lapte, zahar, faina de orez, unt, apa de trandafiri, miere, nuci. Ingrediente: 2 pahare lapte 3 linguri zahar 2 linguri faina de orez 5 g unt o lingura apa de trandafiri pentru servit: miere nuci   Mod de preparare: Laptele si zahărul se pun pe foc si se amestecă…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu legume si carne de porc

24 October 2013
Orez_cu_legume_si_carne_de_porc_05Orez cu legume si carne de porc din: ulei, morcovi, mazare, castane, porumb, orez fiert, carne de porc fiarta, arpagic, ulei de susan, ceapa.   Ingrediente: 1 lingura de ulei 1/2 ceasca de morcovi, cubulete 1 cana de mazare 1 cutie castane 1 cutie porumb 4-5 cani de orez fiert, rece 1 1/2 cesti carne…
Read more »





Ardei umpluti cu carne tocata in sos

24 October 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_in_sosArdei umpluti cu carne tocata in sos din: carne tocata, ardei grasi, rosii, orez, ceapa, praz, patrunjel, marar, oua, sare, piper, foi de dafin, folie de aluminiu, ulei. Ingrediente: 1 kg carne tocata 8 ardei grasi 8 rosii 100 g orez 2 cepe 1 praz 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2 oua sare piper…
Read more »





Clatite marocane

24 October 2013
Clatite_marocaneClatite marocane din: faina, gris, apa calduta, drojdie, praf de copt, sare, ou, ulei, unt, miere. Ingrediente: o masura faina o masura gris fin 3 masuri apa calduta o lingura drojdie proaspata un plic praf de copt 1/2 lingurita sare un ou pentru prajit: ulei pentru servit: unt miere   Mod de preparare: Grişul, sarea…
Read more »





Efectele vinului asupra organismului atunci cand depunem efort fizic sau facem sport

24 October 2013
Efectele_vinului_asupra_organismului_03Vreme de secole, vinul a însotit efortul fizic al lucratorilor, întrucât exista convingerea ca el da energie si elan celui ce munceste. In septembrie 1949, un congres medical care a avut loc la Bordeaux ajungea la urmatoarea concluzie: „Lucratorul trebuie sa bea mai mult de un litru pe zi, iar intelectualul mai mult de o…
Read more »





Desert cu lapte

24 October 2013
Desert_cu_lapteDesert cu lapte din: foi de amidon, zahar, lapte, zahar vanilinat, apa de trandafiri, nuci macinate, boabele unei rodii, capsuni, fistic, alune. Ingrediente: un pachet foi de amidon (400 g amidon) un kilogram zahar 3 litri lapte 2 pliculete zahar vanilinat cateva picaturi apa de trandafiri 200 g nuci macinate pentru servit la alegere: boabele…
Read more »





Chiftelute cu sos

24 October 2013
Chiftelute_cu_sosChiftelute cu sos din: carne de curcan, paine, cartofi, sare, piper, ceapa, oua, usturoi, marar, patrunjel, ulei, faina, boia iute, boia dulce, ceapa, bulion, patrunjel, zahar. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 2 felii de paine alba inmuiate in lapte 3 cartofi dati prin razatoare sare piper 2 cepe 2 oua 5 catei de…
Read more »





Pui cu jambon si ardei

24 October 2013
Pui_cu_jambon_si_ardeiPui cu jambon si ardei din: pui, jambon, ardei grasi, ceapa, usturoi, vin alb, rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, boia dulce, ulei de masline. Ingrediente: 1 pui 150 g jambon uscat 2 ardei grasi rosii 2 arde grasi galbeni 3 cepe 3-4 catei de usturoi 250 ml vin alb sec 1 kg rosii…
Read more »





Placinta cu fructe uscate

24 October 2013
Placinta_cu_fructe_uscatePlacinta cu fructe uscate din: foi de placinta, lapte, zahar, smantana, alune de padure, migdale, nuca de cocos, stafide aurii, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 230 g foi de placinta 800 ml lapte 180 g zahar 150 ml smantana pentru umplutura: 100 g alune de padure 100 g migdale neprajite 100 g nuca de cocos 50…
Read more »





Supa de zarzavat cu paste

24 October 2013
Supa_de_zarzavat_cu_paste_06Supa de zarzavat cu paste din: cartofi, morcovi, mazare, radacina de pastarnac, telina, ceapa, paste, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 200 g mazare boabe 1 radacina pastarnac 1 telina mica 2 cepe 150 g paste scurte sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu branza si legume

24 October 2013
Paste_cu_branza_si_legume_06Paste cu branza si legume din: paste, ulei de masline, unt, telina, ceapa, ardei rosu, usturoi, dafin, cimbru, coaja de lamaie, piper, carne de crab, condimente pentru fructe de mare, faina, lapte, nucsoara, mustar, branza, sos iute, pesmet, patrunjel, parmezan.   Ingrediente: 1 punga paste 2 linguri ulei de masline 6 linguri de unt 1…
Read more »





Supa de fasole cu taitei si tarhon

24 October 2013
Supa_de_fasole_cu_taitei_si_tarhonSupa de fasole cu taitei si tarhon din: supa de fasole, tarhon, ulei, sare, taitei, smantana. Ingrediente: 1,5 kg supa de fasole strecurata 20 g tarhon tocat 30 ml ulei sare 70 g taitei 100 g smantana   Mod de preparare: In zeama de la fasolea uscată fiartă, pui la fiert tăiţeii şi îi laşi…
Read more »





Coltunasi cu branza de vaci

24 October 2013
Coltunasi_cu_branza_de_vaci _04Coltunasi cu branza de vaci din: branza de vaci, stafide, samntana, oua, faina, zahar, unt, sare.   Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g stafide 200 g smantana 2 oua 400 g faina 150 g zahar 100 g unt un varf de cutit de sare   Mod de preparare: Bateţi un ou cu 100ml…
Read more »





Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci

24 October 2013
Tocanita_de_vitel_cu_cartofi_si_ciuperciTocanita de vitel cu cartofi si ciuperci din: carne de vitel, cartofi, ciuperci, ceapa, morcovi, sare, piper, boia, rosii, usturoi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vitel taiata cubulete 700 g cartofi 200 g ciuperci 3 cepe 2 morcovi sare piper 1 lingurita boia iute 1 lingurita boia dulce 3 rosii 6 catei de…
Read more »



Ciorba de vacuta in paine

24 October 2013
Ciorba_de_vacuta_in_paineCiorba de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi, patrunjel, painici, ceapa verde, piper. Ingrediente: 500-700 g carne de vita 1 kg rosii zemoase 2 morcovi potriviti 1 ceapa mare 2 ardei grasi ulei de floarea soarelui sare 2 l apa clocotita…
Read more »





Pere cu cremă de şofran

24 October 2013
Pere_cu_crema_de_sofranPere cu cremă de şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran, pere, lamai, fructe confiate, nuca de cocos, ulei de masline, fidea de orez, miere, capsuni, frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 90 g zahar tos sare 500 ml lapte o jumatate de lingurita cu sofran 4 pere doua lamai 200 g fructe confiate 50 g…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata de lamaie cu stafide

23 October 2013
Inghetata_de_lamaie_cu_stafide_08Inghetata de lamaie cu stafide din: smantana, zahar pudra, lapte, galbenusuri, unt, lamaie, stafide.   Ingrediente: 250 de grame de smantana 120 de grame de zahar pudra 100 grame de lapte 3 galbenusuri de ou 5 grame de unt 1 lamaie stafide   Mod de preparare: Puneti smantana si laptele la foc mic pentru cateva…
Read more »





Ciorba de sfecla rosie cu legume

23 October 2013
Ciorba_de_sfecla_rosie_cu_legume_03Ciorba de sfecla rosie cu legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel verde, otet de mere, sare, piper.   Ingrediente: 2 sfecle potrivite ca marime 3 morcovi 3 radacini de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri suc de rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie…
Read more »





Dovleac cu jambon si nucsoara

23 October 2013
Dovleac_cu_jambon_si_nucsoaraDovleac cu jambon si nucsoara din: dovleac, jambon, ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 800 g dovleac 400 g jambon crud-sucat 4 linguri ulei de masline 1 lingurita nucsoara rasa sare piper   Mod de preparare: Spălati dovleacul, ştergeţi-l şi apoi tăiaţi -1 în triunghiuri cu latura de maximum 7 – 8cm. Tăiaţi jambonul…
Read more »





Cod cu mere şi prune

23 October 2013
Cod_cu_mere_si_prune_03Cod cu mere şi prune din: file de cod, mere, prune, smantana, lamaie, tarhon, sare, piper.   Ingrediente: 700 g file de cod 3 mere acrisoare 4 prune 100 g unt 150 g smantana 1 lamaie 1 legatura tarhon sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi fileul, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele…
Read more »





Cocktail Sangria cu piersici si mere

23 October 2013
Cocktail_Sangria_cu_piersici_si_mere_04Cocktail Sangria este o bautura traditionala spaniola din vin, zahar si fructe proaspete   Ingrediente pentru 2,5 litri de Cocktail Sangria: 1500ml vin rosu 750ml apa minerala 50ml coniac 1 lamaie 2 portocale 2 piersici 2 mere 50g zahar 1 baton de vanilie 1 baton de scortisoara cuisoare   Mod de preparare: Piersicile si merele…
Read more »





Compozitia nutritionala a vinului

23 October 2013
Compozitia_nutritionala_a_vinului_04Vinul reprezinta un aliment complet, de neignorat in alcatuirea unui meniu echilibrat si sanatos. Un aliment este o substanta comestibila care contine macro- si micronutrienti susceptibili de a contribui la nevoile de hrana ale organismului uman. In lumina acestei definitii, vinul este incontestabil un aliment deoarece contine macronutrienti (glucide, unele proteine) care produc energie si…
Read more »





Rulouri cu migdale si miere

23 October 2013
Rulouri_cu_migdale_si_miereRulouri cu migdale si miere din: foi de placinta, pudra de migdale, zahar, scortisoara, unt, coaja de portocala, apa de flori de portocal, albus, ulei, miere. Ingrediente: 5 foi mari de placinta 250 g pudra de migdale 75 g zahar o lingurita scortisoara 40 g unt topit coaja unei portocale 2 linguri apa de flori…
Read more »





Somon fume cu legume şi sos

23 October 2013
Somon_fume_cu_legume_si_sosSomon fume cu legume şi sos din: vinete, dovlecei, fenicul, somon fume, vin, limete, capere, ulei, busuioc, menta, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua vinete doi dovlecei o bucata de fenicul 400 g somon fume 100 ml vin alb sec 250 g unt doua limete o lingura cu capere ulei o lingura cu busuioc uscat o…
Read more »





Daca e toamna mancam prajituri cu prune

23 October 2013
Prajitura_cu_prunePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Pachetele cu prune si miere Pachetele cu prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos, migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide,…
Read more »





Retete gustoase de salata de vinete la indemana oricui

23 October 2013
Salata_de_vinetePentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Reteta zilei: Salata de vinete cu legume si masline Salata de vinete…
Read more »





Pui cu sos indian

23 October 2013
Pui_cu_sos_indianPui cu sos indian din: pui, ulei, curry, unt, foaie de dafin, radacina de patrunjel, ceapa, cimbru, telina, faina, sare, boia ite, cuisor, supa de carne. Ingrediente: 1/2 pui de dimensiune mijlocie 1 lingura ulei 1 lingurita curry 25 g unt 1 foaie de dafin 1 radacina de patrunjel 2 cepe 1 crenguta de cimbru…
Read more »





Reteta zilei: Conopida gratinata cu smantana

23 October 2013
Conopida_gratinata_cu_smantana_05Conopida gratinata cu smantana din: conopida, smantana, mustar, sare, piper, branza, pesmet. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 1/2 ceasca smantana 1/2 lingurita mustar 1 lingurita de sare 1/4 lingurita de piper 1 cana branza maruntita 1/3 ceasca pesmet   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180C. Puneti conopida intr-un castron. Intr-un alt castron amestecati smantana…
Read more »





Tarta glazurata

23 October 2013
Tarta_glazurataTarta glazurata din: faina, smantana, unt, mere, galbenusuri, zahar, faina, zahar brun, apa. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 2 linguri smantana 100 g unt pentru umplutura: 6 mere mari 3 galbenusuri 100 ml smantana 100 g zahar 4 linguri faina pentru glazura: 250 g zahar brun 125 ml apa   Mod de preparare: Omogenizezi…
Read more »





Paste late cu legume şi sos iute

23 October 2013
Paste_late_cu_legume_si_sos_iutePaste late cu legume şi sos iute din: paste, telina, ardei capia, ciuperci, praz, dovlecei, ceapa, rosii, usturoi, ardei iute, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 400 g paste late doua tije de telina 3 ardei capia 300 g ciuperci un fir de praz doi dovlecei 3 cepe 3 rosii…
Read more »





Prajitura aromata cu mere

23 October 2013
Prajitura_aromata_cu_merePrajitura aromata cu mere din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, esenta de vanilie, mere, compot de mere, apa. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt sau margarina 150 g zahar 1 ou 300 g faina 2 linguri praf de copt 1 lingura esenta de vanilie pentru umplutura: 4 mere 50 ml compot de mere…
Read more »





Friptura de porc cu sos

23 October 2013
Retete_1Friptura de porc cu sos din: carne de porc, piper, oregano, usturoi, condiment din legume, ulei, vin, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente: 1 kg carne de porc piper oregano 1 capatana de usturoi 1 lingura condiment din legume uscate 100 ml ulei 100 ml vin alb pentru sos: 2 cepe mici 5-6…
Read more »





Batoane cu rom

23 October 2013
Batoane_cu_romBatoane cu rom din: zahar pudra, faina, unt, cacao, apa, sare, zahar, rom, migdagle. Ingrediente: 120 g zahar pudra 200 g faina 125 g unt 30 g cacao 2 linguri apa 1 praf de sare pentru crema: 3 oua 50-100 g zahar 100 ml rom 125 g migdale macinate   Mod de preparare: Framanti un…
Read more »





Praz umplut cu carne

23 October 2013
Praz_umplut_cu_carnePraz umplut cu carne din: carne de porc, praz, paine, cartof, morcov, ceapa, usturoi, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, ardei capia, otet de vin. Ingrediente: 600 g carne de porc un kilogram praz o felie de paine un cartof un morcov o ceapa 3 catei de usturoi 300 ml smantana 100 ml…
Read more »





Reteta zilei: Tortilla cu carne de pui si legume

23 October 2013
Tortilla_cu_carne_de_pui_si_legume_06Tortilla cu carne de pui si legume din: carne de pui, ceapa, usturoi, ardei gras, sos de rosii, porumb, masline, fasole, branza, tortilla de porumb, ceapa verde, rosii.   Ingrediente: 1 kg carne de pui fiarta, cuburi 1 ceapa, tocata 1 cațel de usturoi, tocat 1/2 ceasca ardei gras rosu, tocat 2 cutii sos de…
Read more »





Somon cu fidea de orez

23 October 2013
Somon_cu_fidea_de_orezSomon cu fidea de orez din: somon, portocale, fidea de orez, capere, vin, lamaie, faina, pudra de curry, unt, smantana, cimbru, sare, piper, migdale. Ingrediente: 4 bucati de somon doua portocale 200 g fidea de orez 100 g capere 250 ml vin alb demisec o lamaie o lingura cu faina 5 g pudra de curry…
Read more »





Mere cu sos

23 October 2013
Mere_cu_sosMere cu sos din: mere, stafide, fulgi de ovaz, unt, lapte, zahar, galbenusuri, esenta de vanilie, amidon de porumb. Ingrediente: 4 mere 4 linguri stafide inmuiate in rom 4 linguri fulgi de ovaz 2 linguri unt, la temperatura camerei pentru sos: 400 ml lapte 3 linguri zahar 3 galbenusuri 1 lingura esenta de vanilie 1…
Read more »





Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna

23 October 2013
Retete de castraveti murati la borcan pentru iarnaPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti murati cu ceapa si morcov Castraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet,…
Read more »





Desert cu sos

23 October 2013
Desert_cu_sosDesert cu sos din: faina, unt, smantana, mere, zahar, apa. Ingrediente: pentru aluat: 375 g de faina 100 ml unt, la temperatura camerei 2 linguri smantana pentru umplutura: 6 mere mari, zemoase 50 g zahar 2 linguri unt 2 mere mari, fainoase 60 ml apa   Mod de preparare: Omogenizezi foarte bine in­gredientele pentru aluat…
Read more »





Cuiburi de paste cu legume

23 October 2013
Cuiburi_de_paste_cu_legumeCuiburi de paste cu legume din: paste bicolore, morcovi, spanac, porumb, ardei capia, usturoi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca, migdale, fistic. Ingrediente: 400 g paste bicolore un kilogram morcovi 400 g spanac verde 200 g porumb din conserva 2 ardei capia 4 catei de usturoi 4 rosii o ceapa 150 ml…
Read more »





Desert cu struguri si stafide

23 October 2013
Desert_cu_struguri_si_stafideDesert cu struguri si stafide din: unt, zahar tos, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, sare, ulei, lapte, stafide, struguri. Ingrediente: 125 g unt, la temperatura camerei 200 g zahar tos 2 oua, la temperatura camerei coaja rasa de la 1 lamaie 400 g faina, la temperatura camerei 1 praf de copt 1…
Read more »





Ficat cu sos de rozmarin

23 October 2013
Ficat_cu_sos_de_rozmarinFicat cu sos de rozmarin din: ficat de vita, ulei, faina, lapte, rozmarin, boia, smantana, orez, ceapa, unt, sare, condiment, foaie de dafin, boabe de piper. Ingrediente: 500 g ficat de vita 120 ml ulei 100 g faina 400 ml lapte 1 crenguta rozmarin sau 1/2 lingura rozmarin uscat maruntit 1 varf de cutit boia…
Read more »





Pachetele cu prune si miere

23 October 2013
Pachetele_cu_prune_si_mierePachetele cu prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos, migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide, scortisoara, anason, cuisoare, miere, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 500 g prune 300 g smochine 60 g zahar tos 100 g migdale 100 g miez de nuca doua pliculete zahar vanilinat 50 g…
Read more »





Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

23 October 2013
Chiftele_de_porc_si_vita_cu_usturoi_in_sos_de_rosii_08Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi, paine, patrunjel, piper, cimbru, sare.   Ingrediente: 700 de grame de suc de rosii 300 de grame de carne tocata (amestec de porc cu vita) 200 g de…
Read more »





Tocăniţă de porc cu dovlecei

23 October 2013
Tocanita_de_porc_cu_dovleceiTocăniţă de porc cu dovlecei din: carne de porc, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ulei, pasta de rosii, broccoli, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 3 cepe potrivite 4 catei de usturoi 5 rosii 4 ardei 4 linguri ulei 2 linguri pasta de rosii 450 g broccoli sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Fructe cu fistic si smantana dulce

23 October 2013
Fructe_cu_fistic_si_smantana_dulceFructe cu fistic si smantana dulce din: pere, banane, portocale, zahar brun, scortisoara, nuci, fistic, smantana dulce. Ingrediente: 2 pere tari 2 banane 2 portocale 150 g zahar brun 2 lingurite scortisoara 50 g nuci macinate grosier 50 g fistic macinat 150 ml smantana dulce   Mod de preparare: Intr-o crăticioară arzi zahărul, adaugi perele…
Read more »





Chifteluţe de curcan cu sos de pere

23 October 2013
Chiftelute_de_curcan_cu_sos_de_pereChifteluţe de curcan cu sos de pere din: carne tocata de curcan, ou, susan, migdale, marar, patrunjel, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, ulei, pere, unt, frunze de menta, patrunjel, salata verde. Ingrediente: 400 g carne tocata de curcan 1 ou 50 g susan 50 g migdale macinate 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 fire…
Read more »


Ficat de viţel cu sos picant

23 October 2013
Ficat_de_vitel_cu_sos_picantFicat de viţel cu sos picant din: file de vitel, vanata, spanac, ardei capia, rosii, arde iute, malai, morcov, apa, sare, ulei de floarea soarelui, sare, piper, usturoi, marar. Ingrediente: 600 g file de vitel o vanata 300 g spanac verde 3 ardei capia 6 rosii un ardei iute 250 g malai un morcov 750…
Read more »





Budincă de orez cu dulceata de trandafiri

23 October 2013
Budinca_de_orez_cu_dulceata_de_trandafiriBudincă de orez cu dulceata de trandafiri din: orez, lapte, frisca, apa de trandafiri, zahar, unt, dulceata de trandafiri. Ingrediente: 125 g orez cu bobul rotund 300 ml lapte 200 ml frica lichida 3 linguri apa de trandafiri 80 g zahar 20 g unt 50 g dulceata de trandafiri   Mod de preparare: preincalzeste cuptorul…
Read more »





Consumul si productia de vin din veacul al XV-lea pana in veacul al XVII-lea

22 October 2013
Consumul_de_vin_03In cursul acestei perioade, vinul va parcurge o noua etapa în termeni de calitate. Apare oenologia, si aceasta noua stiinta va duce la mari progrese, în special în vinificatie. Sterilizarea si sulfitarea butoaielor vor fi puse la punct cu ajutorul unui sistem cunoscut sub numele de allumettes hollandaises (chibrituri olandeze). Oprirea fermentarii poate fi astfel…
Read more »





Cocktail Mimosa

22 October 2013
Cocktail_Mimosa_04Cocktail Mimosa din: suc de portocale, sampanie, apa, zahar.   Ingrediente pentru 4 persoane: 300ml suc de portocale 600ml sampanie 100ml apa 6 linguri de zahar     Mod de preparare: Pregatiti un sirop din apa si zahar prin fierbere pana se topeste zaharul la foc moderat. Se toarna sucul de portocale intr-un castron mare…
Read more »





Retete de mancare cu vinete pe gustul tuturor

22 October 2013
Retete_cu_vinetePentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi din:…
Read more »





Retete de ardei la otet

22 October 2013
Retete de ardei la otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Gogosari murati Gogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa,…
Read more »





Retete de castraveti murati

22 October 2013
Retete_de_castraveti_muratiPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu mere si inghetata

22 October 2013
Prajitura_cu_mere_si_inghetata_08Prajitura cu mere si inghetata din: unt, miere, oua, praf de copt, vanilie, mere, scortisoara.   Ingrediente aluat: 1/2 cana unt ½ ceasca de miere 2 oua ½ lingurita praf de copt 2 lingurite de vanilie Ingrediente umplutura: 2 kg mere, curatate, feliate 2 linguri de unt ½ lingurita scortisoara   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »





Farfalle cu fructe de mare

22 October 2013
Farfalle_cu_fructe_de_mareFarfalle cu fructe de mare din: farfalle, fructe de mare, porumb, ardei capia, masline feliate, lamaie, ghimbir, usturoi, vin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g farfalle colorate 500 g amestec fructe de mare 200 g porumb din conserva doi ardei capia 200 g masline feliate 175 ml ulei de masline o lamaie ghimbir ras 3…
Read more »





Brioşe delicioase cu legume

22 October 2013
Briose_delicioase_cu_legumeBrioşe delicioase cu legume din: mazare, branza feta, oua, parmezan, faina, praf de copt, ulei de masline, ardei capia, otet, zahar, marar, sare, piper, salata verde, usturoi, castraveti verzi. Ingrediente: 100 g mazare 100 g branza feta 3 oua 80 g parmezan 150 g faina o jumatate de pliculet cu praf de copt 120 ml…
Read more »





Cotlete la cuptor, cu sos de legume

22 October 2013
Cotlete_la_cuptor_cu_sos_de_legumeCotlete la cuptor, cu sos de legume din: cotlete de porc, ulei, vin, sare, piper alb, morcov, telina, ardei gras, rosii, ceapa, unt, cimbru, sare. Ingrediente: 4 cotlete de porc, fara os cate 100 ml ulei si vin alb sare piper alb macinat pentru sosul de legume: 1 morcov mic cate 1/2 telina si ardei…
Read more »





Mancare de praz si sfecla

22 October 2013
Mancare_de_praz_si_sfeclaMancare de praz si sfecla din: sunculita, oua, praz, sfecla rosie, seminte de chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g sunculita 6 oua 4 fire de praz 500 g sfecla rosie 1 lingurita seminte de chimen 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în cubuleţe şi puneţi-le la fiert în…
Read more »





Ciorba de vita cu smantana si verdeata

22 October 2013
Supa si ciorbeCiorba de vita cu smantana si verdeata din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, galbenusuri, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de vita 1 rasol de vita – 250 g aproximativ 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 ardei rgas 2 galbenusuri 200 ml smantana 1…
Read more »





Placinta pufoasa cu struguri

22 October 2013
Placinta_pufoasa_cu_struguriPlacinta pufoasa cu struguri din: sare, lapte, unt, ou, zahar, apa, zeama de lamaie, faina de porumb, faina, praf de copt, vanilie, boabe de struguri. Ingrediente: 1 praf sare 125 ml lapte 125 ml unt topit 1 ou 250 g zahar 100 ml apa 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingura faina de porumb 250…
Read more »





Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci

22 October 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_în_sos_de_vin_cu_ciuperciRulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci din: piept de pui, mrocov, ardei gras, masline, ulei de masline, ceapa, unt, ciuperci, vin, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 bucati piept de pui (aproximativ 700 g) 1 morcov 1 ardei gras rosu 100 g masline 2 linguri ulei de masline 1 ceapa…
Read more »





Beneficii pe care nu le stiai – Cafeaua

22 October 2013
CafeaPentru multe persoane, cafeaua este o bautura aromata si energizanta fara de care nu isi pot incepe ziua. Consumata cu moderatie, cafeaua este extrem de benefica pentru organismul uman. Previne imbatranirea prematura, cancerul, diabetul si depresia. Indeparteaza depresia Cafeaua are efecte de stimulare a starii generale. Cei care isi incep ziua cu o ceasca de…
Read more »





Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză

22 October 2013
Retete_9Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză din: ceapa, vanata, ardei, gogosari, morcov, telina, ardei iute, rosii, dovlecel, marar, telemea, branza de burduf, ulei. Ingrediente: 2 cepe 1 vanata medie 2 ardei rosii 4 gogosari mici sau capia 1 morcov 1 bucata mica de telina 1-2 ardei iuti 4-5 rosii coapte 1 dovlecel mic…
Read more »





Mere umplute cu cremă

22 October 2013
Mere_umplute_cu_cremaMere umplute cu cremă din: mere, frisca, ciocolata neagra, scortisoara, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, lamaie, zahar candel, sos de coacaze rosii. Ingrediente: 4 mere mai mari 400 ml frisca 400 g ciocolata neagra o lingura scortisoara 50 g zahar tos 50 g zahar pudra doua pliculete cu zahar vanilinat…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc cu legume in sos de bere

22 October 2013
Friptura_de_porc_cu_legume_in_sos_de_bere_12Friptura de porc cu legume in sos de bere din: faina, sare, piper negru, pulpa de porc, ulei de masline, ceapa, morcovi, mere, usturoi, dafin, rosii, supa de pui, bere, zagar brun, taitei noodles.   Ingrediente: 1/2 cana faina 1/2 lingurita de sare 1/8 lingurita piper negru 1 bucata pulpa dezosata de porc , taiata…
Read more »





Viticultura biologica si vinurile biologice

22 October 2013
VIn_8VITICULTURA BIOLOGICA – Notiunea de cultura biologica s-a nascut în Franta în 1932 si a fost reactivata în anii saizeci. Este nevoie de trei pâna la sapte ani pentru ca un sol sa fie acceptat pentru cultura biologica, timp în care reziduurile tratamentelor chimice din anii anteriori sa dispara complet din pamânt. In 1966, Franta…
Read more »





Crochete din pui si legume

22 October 2013
Retete_5Crochete din pui si legume din: carne de pui, morcov, cartof, telina, franzela, telemea, oua, faina, ceapa, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 morcov 1 cartof 1/2 telina 1 felie franzela 50 g telemea 2 oua 1 lingura faina 1 ceapa 1 legatura marar 150 ml ulei sare piper  …
Read more »





Tarta cu branza de vaci si struguri

22 October 2013
Tarta_cu_branza_de_vaci_si_struguriTarta cu branza de vaci si struguri din: faina, zahar pudra, unt, zeama de lamaie, branza de vaci, smantana, galbenusuri, struguri. Ingrediente: pentru blat: 175 g faina 20 g zahar pudra 75 g unt zeama de lamaie pentru umplutura: 110 g zahar 200 g branza de vaci 50 ml smantana 6 galbenusuri 60 g faina…
Read more »





Chiftelute la cuptor, cu sos de susan

22 October 2013
Chiftelute_la_cuptor_cu_sos_de_susanChiftelute la cuptor, cu sos de susan din: carne de vita, ceapa, patrunjel verde, piper, chimen, scortisoara, coriandru, nucsoara, cartofi, lamai, susan, sare, seminte de susan. Ingrediente: 1/2 kg carne de vita sau miel tocata 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde piper chimen scortisoara coriandru nucsoara 2 cartofi 2 lamai 4 linguri de susan 1…
Read more »





Ciocanele de pui marinate

22 October 2013
Ciocanele_de_pui_marinateCiocanele de pui marinate din: ciocanele, vin rosu sec, usturoi, sare, piper, ulei, boia iute, boia dulce. Ingrediente: 1 kg ciocanele 200 ml vin rosu sec 2 capatani de usturoi sare piper ulei boia iute boia dulce   Mod de preparare: Speli ciocănelele, le ştergi cu şerveţele de bucătărie absorbante, le dai cu ulei şi…
Read more »





Desert cu magiun

22 October 2013
Desert_cu_magiunDesert cu magiun din: faina, zahar, oua, lapte, sare, coaja de lamaie, unt, esenta, drojdie, magiun de prune. Ingrediente: 550 g faina 90 g zahar 4 oua 150 ml lapte 1/2 lingurita de sare coaja de la o lamaie 220 g unt 1 fiola esenta 40 g drojdie 150 g magiun de prune   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Tortellini cu branza si legume

22 October 2013
Tortellini cu branza si legumeTortellini cu branza si legume din: boabe de porumb, ciuperci, ulei de masline, sare, rosii, spanac, tortellini umplute cu branza, smantana, busuioc, parmezan, piper.   Ingrediente: 1 1/ 2 cani de boabe de porumb 6 ciuperci, feliate 2 linguri ulei de masline 1/4 lingurita de sare 1 rosie, cuburi 2 cani spanac proaspat 1 pachet…
Read more »





Trucuri pentru un stil de viata sanatos

22 October 2013
Alimente_1In unele parti ale lumii, stilul de viata este unul mult mai sanatos, iar boli precum diabetul, cancerul sau afectiunile cardiace sunt mai rar intalnite. Alimentele proaspete, portiile de mancare moderate, grasimile benefice si un pahar de vin rosu sunt mici secrete care fac minuni pentru organismul uman. Iata ce trebuie sa inveti de la…
Read more »





Galbiori cu mamaliguta

22 October 2013
Galbiori_cu_mamaligutaGalbiori cu mamaliguta din: galbiori, vin, ulei, ceapa, rosii, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g galbiori sau ghebe 100 ml vin alb 50 ml ulei 4 cepe 4 rosii 5-6 catei de usturoi 2 linguri smantana 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli ciupercile bine, sub jet de apă, şi…
Read more »





Aperitiv cu crenvurşti

22 October 2013
Aperitiv_cu_crenvurstiAperitiv cu crenvurşti din: aluat de foitaj, spanac, ceapa, linte, usturoi, patrunjel, crenvursti, masline, ulei de floarea soarelui, sare, piper, pudra de curry. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 100 g spanac o ceapa 200 g linte un catel de usturoi o legatura de patrunjel 400 g crenvursti 100 g masline feliate 75 ml ulei…
Read more »





Prajitura cu mere si pere

22 October 2013
Prajitura_cu_mere_si_perePrajitura cu mere si pere din: faina, margarina, zahar, ou, sare, zahar vanilat, apa rece, otet, mere, pere, biscuiti cu cacao, margarina, gris, scortisoara, cuisoare, prune, piersici. Ingrediente: pentru foi: 400 g faina 250 g margarina 1 lingura zahar 1 ou 1 praf de sare 1 pliculet zahar vanilat 3 linguri apa rece 1 lingura…
Read more »





Pui cu măsline şi ardei copt

22 October 2013
Pui_cu_masline_si_ardei_coptPui cu măsline şi ardei copt din: piept de pui file, ardei capia, masline negre, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, rozmarin, foi de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 200 g piept de pui file 2 ardei capia 100 g masline negre sau kalamata 2 linguri pasta de rosii sare piper negru macinat 1 lingurita…
Read more »





Plachie de crap cu patrunjel

22 October 2013
Plachie_de_crap_cu_patrunjelPlachie de crap cu patrunjel din: crap, vin, ceapa, foaie de dafin, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1,5 kg 250 ml vin alb 1 kg ceapa 1 foaie dafn 700 g rosii 200 ml ulei sare piper 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Crapul il cureti de solzi si…
Read more »





Jeleu de pere şi ardei

22 October 2013
Jeleu_de_pere_si_ardeiJeleu de pere şi ardei din: pere, ardei gras, ceapa verde, otet din vin alb, ghimbir, zahar gelifiant, sare, sos tabasco. Ingrediente: 700 g pere 300 g ardei gras galben 150 g ceapa verde 250 ml otet din vin alb 25 g ghimbir 1 plic zahar gelifiant 1 kg zahar sare sos tabasco   Mod…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu